Rövar på Instagram

Häromdagen ifrågasatte jag syftet med att lägga upp bilder som den på Molly Rustas röv.
Varför? Och vad?Vad är det man vill uppnå med en sådan bild?
En bild på en rumpa som framträder som lite extra Kardashiskt eftersom innehavaren svankar så till den milda grad att hon håller på att gå av på mitten.
Det är ofta man ser den här typen av rumpor på Instagram, trots att majoriteten av alla innehavare av just rumpor inte alls ser ut så där och ändå är det enbart dessa rumpor vi ser.

Om det nu prompt ska vara rövar på Instagram, då ska fasen ALLA rövar vara inkluderande!
Jag vet inte med säkerhet att Linda-Marie Nilssons bild är en respons på Molly rövbild men det ligger väl ganska nära till hand att kanske misstänka det?
Om man inte kan bli av med flödes-rövarna på Instagram så kan man väl åtminstone sträva efter att inkludera ALLA rövar i flödet eftersom majoriteten av oss ser mer ser ut som Linda-Maries rumpa än den Molly Rustas svankat fram.

Håller ni med?

154 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vill inte ha rövar överhuvudtaget och har inga i mina flöden heller. Skulle det komma skulle jag avfölja direkt.

  Svara

   Ja, därför jag avföljde Linda-Marie. Blev bara för mycket. Även om hon är bra.

   Svara

    Åh nej, avföljde du? Tror jag måste fälla en tår.

    Svara

   Nä alltså kan vi inte bara få slippa rövar? Förstår liksom inte vad det intressanta skulle vara.

   Svara

   Hear hear!

   Svara

  Skillnaden är att du ofta klankar ner på den ena och hyllar den andra rumpan. Dubbelmoral så det skriker om det.

  Rumpor är jag helst utan i mitt flöde, oavsett utseende.

  Svara

   Fast den andra rumpan var ju bara ett svar på snygghetshetsen i samhället…. visa att kroppen inte alltid är instaperfekt

   Svara

    Fast mollys rumpa måste ju vara lika ok som lindas, oavsett om den är ”instaperfekt” eller inte.

    Svara

     Nu handlar det inte om ok-graden utan om att det är Molly-rövar överallt, självklart vore det bästa att slippa se rövar. Men nu är vi inte där så då är det väl ändå rimligt nånstans att lättpåverkade tweens får se en mer realistisk röv-variation.

     Svara

    Törst jag gissa att Lindamariie själv sitter och dregglar över muskelmän med tvättbräda och tycker att män med ölmage borde ha vett att ta på sig mer kläder? Kroppspositivism brukar väldigt ofta bara gälla i en riktning.

    Svara

     Ellerhur, vet så många tjejer som tycker det är ofredande med en tjockis man som går barbröstad utanför stranden om sommaren, men är det en vältränad snygg man då är det bara trevligt 🙄..

     Svara

   Skillnaden är att Mollys pose skapats ur ett patriarkat som görs för deras njutning

   Svara

    Fast vad har du för belägg för det egentligen? De studier som gjorts med eyetracking på män och kvinnor visar att män och kvinnor ”läser” bilder väldigt annorlunda. Kvinnor tittar betydligt mer på andra kvinnors kroppar än vad män gör. Kvinnor tittar även mer på andra kvinnors kön än vad män gör. Medan män tittar mer på andra mäns kön än vad kvinnor gör. Vad som däremot drar mäns blickar till sig är waist-hip ratio och den visuella fixeringen där sker på 0,7 sek.
    Snarare verkar det hela handla om intrasexuell konkurrens > intersexuell konkurrens. Kvinnor vill veta hur de står sig jämfört med andra konkurrenter och samma gäller för män. De som då efterfrågar en utökning av normer osv vill egentligen bara sänka standarden så att de oxå kan konkurrera.

    Svara

     Herregud jag tänkte på det här igår. Hade tighta leggings och topp igår och har insta-kroppen ( skryter ej försöker bara förklara). Får massa manliga blickar och rop men det kan jag ta, men kvinnor som står och stirrar på min röv och bröst och vänder sig om efter mig gör mig så jävla obekväm så jag orkar inte. Vem fan håller på så?? Usch.

     Svara

      I all välmening undrar jag vad skillnaden är. Vad är det som gör att du ”kan ta” verbala kommentarer från män och mäns blickar men blir obekväm när det istället är en kvinna som vänder sig om? Är det så att männen rop och blickar är okej för att de är sexuellt uppskattande, medan du upplever kvinnors blickar som dömande och konkurrerande? Jag är genuint nyfiken.

      Svara

     Sjukt intressant Linda, känner att jag måste kolla upp intrasexuell konkurrens. För vad är det annars som gör att vi dansar efter male gazen.

     Själv tycker jag Mollys rumpa är het. Även om jag samtidigt tycker det känns fånigt med sådana bilder.

     Svara

    SLUTA med det där feministiska fåneriet.
    Molly har den snyggaste rumpan, all days 24/7.
    Den andra är inte snygg om man är ärlig.
    Uppriktigt har jag ALDRIG sett en sån LIVE
    och hoppas jag slipper.

    Svara

     Men stick med din otäcka kvinnosyn

     Svara

      Sanningen svider. Sen har det ingenting med kvinnosyn att göra. Vill inte se en fet mans bleka breda och platta rumpa heller. Det handlar om vad som är estetiskt vackert, allt annat är att ljuga för sig själv.

      Svara

      Varför är det dålig kvinnosyn att tycka att en tjock rumpa med gropar i är fulare än en tight rumpa? xD

      Svara

      Ingen idé att diskutera de som skriver på detta vis. Vissa människor kommer aldrig förstå. Men i kommande generationer hoppas jag att det föds smartare människor som förstår var kvinnoförnedring kommer ifrån och vad behöver göras och ändras.
      Tyvärr har vi många som inte fattar hur kvinnor sexualiseras och hur de själva fortsätter att göra det…..sorgligt nog.
      Kroppen och utseendet förändras. Dock kommer man alltid vara korkad och oförstående i viktiga frågor.

      Svara

    Haha så är man snygg o lägger upp en bild så är det för männens njutning men inte om man är ful.

    Svara

     En snygg bild är för allas trevnad, varför man vill promota fula Bildt över mitt förstånd.

     Svara

      ”fula Bildt” … 🤣🤣🤣 … stackars Bildt. Men hans fru tycker nog han är snygg i alla fall.

      Svara

  Jag håller med Men jag förstår inte vitsen med varför du klankade ner på Mollys rumpa. Du tillätt dig att ta/sno hennes bild och tjäna pengar på den genom att göra ett inlägg på din blogg och tillåta människor kommentera en kvinnas kropp!

  Svara

   Välkommen till västvärlden!

   Svara

   Och du tror inte Molly söker kommentarer, bekräftelse och vill tjäna pengar på hennes kropp?

   Svara

    På Camillas kropp?? Eller på vems?

    Svara

    På sin kropp.

    Svara

   Men herregud, det var väl inte RUMPAN som kritiserades. Det var företeelsen i sig. Hur kan man inte förstå det???

   Svara

  Waow förvånandvärt bra variation

  Svara

   Japp! Även om jag inte gillar att se rövar i mitt flöde, så måste jag erkänna att det känns skönt att se Linda Marias (skriver genom mobil, så är lite osäker på om det var så hon hette?). Jag har en naturligt väldigt stor bakdel, den är liksom inte riktigt proportionell till min kropp utan det ser ut som att jag har gjort en BBL, på grund av min smala midja och stora bakdel. Jag får otroligt mycket komplimanger – Men, sanningen är, att om man tar av mina kläder, då har jag enormt mycket märken på grund av att den växte så onaturligt fort under tonåren. Dessa streck gör att jag aldrig vågar bada eller utsätta mig för situationer då jag behöver flasha baken utan kläder. Så ja, point of the story: Skönt att se att inte alla gumpar är så perfekta och lena utan ett enda streck, som de man vanligtvis ser på IG. Brukar ej bada, så vet inte hur de ser ut på stränder.

   Svara

    Bada på! Alla rumpor är fina med eller utan celluliter och streck. Jag var väldigt smal när jag var yngre men när mensen kom när jag var 18 år så kom alla kvinnliga former så jag har väldigt breda höfter och lår med stor rumpa och den är inte slät någonstans. Jag har celluliter och gropar men jag har en rumpa! Så visa upp din och skäms inte ❤

    Svara

     Vi är inte babianer.

     Svara

      Var den kommentaren nödvändig? Gå och lägg dig.

      Svara

     Fick du mens när du var 18? Jag menar inget illa, hade bara för mig att typ alla fick mens vid 13-15?

     Svara

      Jag var 10

      Svara

      Finns tjejer som fått mens när de är 8, och de som får när de är 18. De flesta får den dock i åldern 12-14.

      Svara

      jag var nio…

      Svara

      Jag var 10-11 och minns den allra senaste tjejen i klassen (som de andra skvallrade om att hon var så ”outvecklad” fick när hon var typ 14..) tror inte friska kvinnor får vid 18

      Svara

    Jag har också bristningar och celluliter på min stora rumpa trots att jag tränar ganska mycket. Man måste tillåta sig att leva ändå, det är hemskt att du ska behöva begränsas på grund av hur du upplever din kropp. Jag skulle föreslå en bikini i hipstermodell om det hjälper dig att våga dig ner på stranden. Där kan du se alla former och kroppstyper och folk är mest upptagna med sitt så ingen bryr sig om någon annans ’tillkortakommanden’. Med tiden kanske du blir mer välvilligt inställd till sig själv när du ser att det finns så många andra som ser likadana ut. ♥️

    Svara

  Vad är det som får kvinnor att lägga ut bilder på sina kroppar på Internet? Vad är det som saknas, vad är det som gått fel?

  Så otroligt osmakligt och jag tycker så innerligt synd om deras familjer och eventuella kommande barn. Och personerna i sig såklart för det kanske kommer en dag då de inser att de inte vill finnas på Internet längre men då är det för sent, då är Internet redan fullt av halvnakna lightporrbilder på dem.

  Visst, man gör vad man vill med sin kropp, frågan jag ställer är VARFÖR man vill fläka ut sig på Internet?

  Svara

   Moneyzzzzz!

   Svara

   Är det bättre att aldrig visa sig själv och presentera sin kropp som man vill?
   Då är det väl någon som gått fel?

   Ska man ständigt gå och vara rädd för vad familjen ska tycka (med eventuellt kommande barn?)

   Svara

    Är ju för fasen bara sunt att tänka på vad familjen mfl kan tycka. Vem vill ens lägga upp massa vulgära bilder där päron eller syskon kan se? Ta sånt privat isf, stängda forum.
    Inte en sund familjedynamik om övriga familjemedlemmar ska se dina bekräftelserop

    Svara

   Jag har faktiskt också tänkt lite på det här. Jag har både min egen släkt och mannens släkt (som är ganska konservativa). Det hade varit rätt stelt på nästa släktträff, om jag hade lagt upp liknande foton. Med det sagt är jag dock inte heller någon influencer som lever av att marknadsföra mig på internet, och jag är väldigt dålig på att lägga ut foton allmänt (då oftast av natur eller liknande).

   Svara

   Undrar mycket över om de inte funderar ett steg längre. De kanske är nöjda med influencerlivet nu när de är typ 20. Men om 10 år kanske de är trötta på det och vill utbilda sig/ha ett arbete där man måste framstå som något mer ”seriös” och korrekt. I vart fall jag hade nog både som arbetsgivare och potentiell klient funderat ett par varv om jag googlat på en person som är jurist/sjuksköterska/ingenjör/socionom etc. och jag hade fått upp 100 bilder på dennes rumpa.

   Svara

  Hmm vem ska se till att alla rövar inkluderas?

  Applicera denna diskussion på män så märker ni själva hur löjlig den är.

  Finns det förresten manliga BP influensers? Eller har tjocka/spinkiga/normavvikande män för bra självförtroende och lyckas skita i vad fitnessinfluensers håller på med?

  Svara

   Det finns kroppspositiva influencers som är män. Kroppsnojorna och ortorexin kryper ner i åldrarna, även hos män och pojkar. Män mår generellt inte dåligt över samma kroppsdelar som kvinnor, utan fokuserar ofta på att man ”ska” vara lång, bredaxlad och muskulös.
   Det finns ju ett stående skämt (som bygger på allvar) att inom dejtingsidor för homosexuella män skriver många ”no fats, no femmes, no asians”, som visar på att det klassiskt manliga idealet.

   Alla ska vara Alexander Skarsgård, helt enkelt.

   Svara

    Alexander Skarsgård av alla.. usch!

    Svara

    jag som själv är asiat och mamma till en pojke känner mig orolig inför framtiden. kommer alla tjejer (om han tänder på såna) rata honom till förmån för hans blonda kompisar bara för att han är asiat och lär bli kortare än den genomsnittliga svenske mannen…?

    Svara

   https://www.healthline.com/health/mental-health/male-body-image-problems#1

   https://themighty.com/2018/03/men-with-eating-disorders-body-positivity/

   Två korta och lättlästa artiklar om mäns kroppsuppfattning och en kort lista på kroppspositiva konton, av män.

   Svara

   @jackejakob

   Svara

    Tack för länkar. Skönt att se att det finns andra missnöjda än kategorin incels som vill skjuta ner folk för att de inte får sex.

    Svara

    Myfabulousglow är ett annat bra konto.

    Svara

  Tänk om alla ängsliga unga kunde se att bild nummer två är mer goals än ”instagramrumpan”. Inte för att den ena rumpan är mer eftersträvansvärd än den andra, utan för att det är goals att inte bry sig om celluliter, storlek eller ifall rumpan är rund eller platt.

  Svara

   Ja tänk vad mycket mer överviktspeoblem vi hade haft då, så bra allt hade varit med många fler hjärt kärl-sjuka och diabetiker osv…. Lol vi har ju redan problem med överviktiga barn och unga, det bästa hade väl varit om ungarna ser upp till friska och hälsosamma människor (menar inte att molly representerar det här men ändå)

   Svara

    Tror du det är skam som hindrar att(vissa) människor går upp i vikt? Tror du skam är nyttigt? Tror du att celluliter och form på rumpa är helt beroende av vikt? Så många frågor.

    Svara

     Fler frågor, tror du förebilder inte är något som unga ser upp till och inspireras av? Tycker sedan inte du att det här ”inte alla tjocka” argumentet är lite uttjatat? Jo jag förstår att det finns dom som är överviktiga av någon sjukdom eller genetik, men ts argument handlade ju om att ungar skulle känna goals kring övervikt vilket jag ju vänder mig emot. Jag menar att det vore rent hälsofsrligt om ungar kände goals och sket i sin hälsa för att få lindamaries goals-rumpa. Ledsen om jag på nått vis var otydlig 🤦‍♀️

     Svara

      Nu är det ju knappast det budskapet som du skriver om som förmedlas av bild två, utan mer att vi ska kunna leva med ”brister”

      Svara

      Oj, jag hade ingen aning om att jag skrev eller tycker att övervikt är goals, men tack för att du berättade det för mig, för nu vet jag. Tänk vilken befängd tanke att tycka att alla ska få känna att de duger precis som de är…

      Svara

    Om Molly är idealet så ökar det risken för hudcancer hos unga, det är uppenbart att hon har solat lite för mycket. Jag tycker att det är galet att det uppmuntras.

    Svara

     Bra svar till mitt inlägg i debatten där jag tydligt skrev att Molly knappast kan klassas som hälsosam förebild…

     Svara

      Med ett ”men ändå”. Känns inte sådär jättetydligt.

      Svara

       I det här samhället har jag hellre hudcancer än blir överviktig… Jag baserar det alltså på hur överviktiga bemöts, inte utseende.

       Svara

        Fick hudcancer när jag var 25. Rekommenderas inte.

        Svara

         Nä, det har jag aldrig trott heller. Jag tar det ändå.

         Svara

        Min mamma har hudcancer. Har bla tvingats operera bort halva underkäken, kan inte vara ute i solen o måsta ha kläder på hela kroppen, inkl hatt.
        Nä, tar hellre lite övervikt än det!!!

        Svara

    Kan trots allt hålla med dig lite. Övervikt är ohälsosamt. Och en vältränad rumpa är bra att ha. Förebygger ryggvärk osv. Nu är ju inte alltid dallrig rumpa=ohälsosam och inte heller ”snygg” rumpa=hälsosam och vältränad. Alla har vi olika förutsättningar att se ut på olika sätt och skönhet ligger i betraktarens öga.

    Svara

    Vi har redan stora problem med psykisk ohälsa där kopplingar kan göras till jakten på det perfekta livet eller kroppen. Är det bättre tycker du? Alla har inte samma förutsättningar att se ut som Molly utan att behöva svälta sig, till exempel.

    Svara

     Jag förstår inte varför många alltid ska vara så extrema. Ett mellanting mellan rumporna känns mest rimligt.

     Och som någon redan skrivit, en vältränad rumpa är något positivt. Men alla har olika förutsättningar och det leder till att en vältränad rumpa ser olika ut.

     Svara

      Hur kan en röv vara rimlig eller orimlig? Tycker inte att någon av rövarna på bilderna är orimliga heller.

      Svara

     Fast övervikt bidrar ju också till de problemen. Samhällets fel, men still true.

     Svara

    A andra sidan kanske det skulle finnas mindre anorexiker och bullimiker! O det vore ju toppen!

    Svara

    Tror du att de som är överviktiga idag är det för att de har sett för många överviktiga i filmer, modeller, artister, influencers..?

    Svara

     Ja hade det funkat så, så hade ingen varit överviktigt eftersom de syns i princip ingenstans. Sen är fett på rumpan inte ens ohälsosamt hos kvinnor.

     Svara

    Jag är motiverad att inte bli överviktig och att leva hälsosamt för att jag vill vara frisk, fysisk och psykiskt. Om min rumpa har lite gropar eller inte är inte avgörande. Tror generellt det är en mer positiv drivkraft: istället för att drivas av att få sin kropp att bli mindre diva man av att man vill ha ett bra liv. Mer postivit och mer långsiktig.

    Och att övervikten ökar så mycket trots att idealet är att vara smal talar ju för att det inte verkar fungera som någon supermotivation.

    Sen att folk som är överviktiga inte vill visa upp sig gör det också svårare för dem att leva aktivt och t ex ta sig till gymmet. Att må dåligt över sig själv hjälper ingen att ta hand om sig själv.

    Svara

    Överviktiga människor är inte goda förebilder. De riskerar diverse sjukdomar. Molly ser frisk ut. Lagom är bäst. Inte fet och inte mager pga svält. Äter man normalt ska man acceptera kroppen som den är. Och nej mkt överviktiga äter inte normala mängder. Oavsett om de påstår att de äter luft.

    Svara

   Båda är goals. Man behöver ju inte må sämre för att ens rumpa ser ut som på bild nr 1 🙂

   Svara

  *Snark*. Som en tjock kvinna så slutar jag aldrig förvånas över hur du i denna blogg hyllar den tjocka kroppen men klandrar ner på den smala. Det är som att du försöker ”bevisa” för dina läsare att du minsann visst tycker att tjocka kroppar är fina de med, när du säkert inte alls känner så. Lite som när vissa säger om en tjock kvinna att ”såhär ser en riktig kvinna ut” som att en kvinna som är smal är mindre av en kvinna, liksom att du trycker ner Mollys rumpbild men hyllar Lindas.

  Svara

   Ja, hon klankar alltid ner på smala kroppar. Ändå försöker hon få det till att alla kroppar ska inkluderas?

   Svara

   Du ser inte skillnad pa de tva bilderna? Det handlar inte om tjock eller smal.

   Ta en titt igen.

   Svara

    Det handlar för mig vad jag tror är attraktivt.
    Mollys är BETYDLIGT snyggare.
    Har inte med sex att göra utan för att vara sann.

    Svara

  Asså Molly, bara sorgligt. Rumpan kan hon sitta på å bajsa med, varför tycker man att den ska tryckas upp offentligt för oss i en bild?? Är hon 14 år?
  Det är så pinsamt hur vissa e funtade… och partners till tjejer som håller på så här..
  Tänk om din kille fotade sin nakna rumpa för allmän beskådan?? Lite som dick picks ju. Inte friskt nånstans.
  Sök hjälp

  Svara

   Nej inte alls jämförbart! Dessutom äger kvinnan dineggn kropp och hör vad fan hon vill med den!!! Skärp dig!!!!!

   Svara

   I bildad mening verkar det som om
   -Många kvinnor är utseendefixerade.
   -En del killar är dick-fixerade

   Svara

   Bara en osäker man har problem med att tjejen visar röven! Hon visar inte mer än på badstranden! Dessutom det en jävla stor skillnad på en röv och kxkbild, jisses sök hjälp!

   Svara

    Min man verkar inte så osäker, men han hade nog tyckt det vore mycket märkligt om jag postade en bild med enbart min (nästintill nakna) bakdel för allmän beskådan. En sak är att se den på stranden, en annan är att faktiskt ta en inzoomad bild på enbart baken och posta det online.

    Svara

   Vad är skillnad på Mollys och bilden till höger menar du?

   Svara

    Den ena vill behaga och upphetsa. Vi vet ju att en naken svankande rumpa upphetsar, eller hur?

    Den andra skiter i vad andra tycker om den.

    Stor skillnad.

    Svara

     Så kvinnor får självmant inte lägga upp bilder som du tycker är för porriga, men bilder som inte är ”sexiga” enligt dig får kvinnor lägga upp?
     Du är medveten om att flera män kommer tajja loss till båda bilderna.
     Flera människor uppfattar båda bilderna som sexuella.
     Varför inte låta människor få göra som de vill sålänge de inte är elaka, vi är ju olika och många vill inte vara som du M.
     Du låter avundsjuk M.

     Svara

      Eh va? Jag svarade pa fragan ”Vad är skillnad pa Mollys och bilden till höger menar du?”.

      Jag pratar inte om vad som ”far göras” och har inte pratat om att nagon är elak. Jag sa bara att en bild ville behaga och upphetsa. Du blev väldigt provocerad av det, varför da?

      Far man inte säga sa enligt dig?

      Jassa ”ni är manga som inte vill vara som jag” 🙂 du är rolig du.

      Avundsjukskortet funkar inte pa mig…

      Svara

  Män skulle aldrig publicera sina rövar såhär.

  Svara

   Nä, de poserar utan tröja istället och spänner magen så att de håller på att slita ner sig. Och skickar bilder på sitt könsorgan till okända människor 👍

   Svara

    Inte samma sak, de publicerar inte dem på instagram för allas beskådan. Och tjejer poserar också utan tröja med spänd, indragen mage.

    Svara

     Det finns sjukt många nakna mansrumpor på instagram, en gemensam nämnare är att de är till för den manliga blicken.

     Svara

      Inom HBT rörelsen a la QX får man
      inte klaga för då är man homofob.

      Svara

   Riktigt, män har inte lika stort behov av att visa stjärten (Lordosis)
   Män beter sig som rövar(e) i stället

   Svara

   Finns massor med gaykillar som gör det?

   Svara

    Ja och detta kan väl tala sitt tydliga språk om att gaykillar har ett visst lordosis beteende.

    Svara

   Jo? Finns måååånga konton på insta. Bara för att du inte följer dem innebär det inte att de inte finns.

   Svara

   Finns alldeles för många bilder på halvnakna män på gymmet tex.

   Svara

  Jag vet inte om jag tror att majoriteten har en rumpa lik den högra, faktiskt.

  Svara

   Nej, snarare någonstans i mitten.

   Svara

   Nej det hade ju varit alarmerande. Blir galen på den här trenden att glorifiera fetma. Ta Tess Holiday tex. Hon är nära döden fet. Gör henne självklart inte till en sämre människa(att man ens ska behöva skriva det) men att hylla hennes kropp och hennes livsstil som bevisligen är åt helvette är galenskap. Ja det finns folk med anorexi men antalet unga och vuxna med ö revolt som påverkar både fysiska och psykiska hälsan samt livslängd sociala problem(ofta hos barn å unga) är ENORMT mycket större. Nästan hela västvärlden är överviktig. Och det är ett problem som måste pratas om. Inte sopas under mattan i kroppspositivismens tecken.

   Svara

    antalet unga och vuxna med övervikt ska det såklart stå

    Svara

    Du misstar ”att existera som fet” och ”att hylla fetma”. Tydligen hyllar man fetma om man som fet kvinna finns till och beter sig som vilken smal tjej som helst.

    Svara

  Kallas det inte att ”moona”?
  Å Isf är det ju mer legitimt när tjejen gör det i syfte att behaga, locka, söka bekräftelse.
  Varför är det bara trashigt när en jeans-jacke-klädd med snusprilla hänger ut genom Volvon och visar upp sin bakdel?
  #myass

  Svara

   Det är nog franvaron av själva rövspringan som avgör om det är porrigt eller äckligt/tramsigt. Jag tror att det är ganska få som tänder på rörmockarhäng, till exempel.

   Svara

   Influencer-mooning, det är det nya 😉

   Svara

  För mig är det helt irrelevant hur majoriteten av alla rövar ser ut, jag vill inte se rövar alls! Förstår inte syftet med att visa upp sin kropp öht. Urk.

  Svara

  Fattar inte varför Molly är så besatt av sin egen rumpa, hon tar alltid bilder på den.

  Svara

   För att den ser bra ut?

   Svara

   Har man ingen hjärna får man ha en ”vacker” röv att skryta med..?

   Svara

  Äh röv som röv. Ingen röv är väl bättre än någon annan. Om vi tycker att tjocka rövar ska inkluderas är väl bästa lösningen att vi tjockisar publicerar mer rövbilder? Men det har jag ingen lust med.

  Svara

  Tänk om, istället för att skapa en ”beautiful at any sizes”-movement, som verkar kränga precis lika mycket kläder, smink och utseendefixering till småtjejer som ”vanliga” influencer, så kunde en försöka sprida budskapet att man faktiskt inte behöver vara vacker eller lägga pengar på sitt utseende som kvinna överhuvudtaget?

  Tycker bara det är så bakvänt och ytligt att kritisera hur tjocka människor inte känner sig tillräckligt fina eller uppskattade och sen bestämma att lösningen till problemet är för tjocka människor att följa exakt samma normer och utseendehets som alla andra (med den enda skillnaden att de är överviktiga.) Tänk om man istället kunde tänka lite djupare och fundera över varför andra måste uppskatta ens utseende för att man ska må bra.

  Svara

   Jo men det handlar ju inte om det nu. Manga unga mar daligt för alla kroppar de ser är smala, redigerade och i manga fall omöjliga att uppna. Da känner de sig otillräckliga och misslyckade. Det leder i sin tur till psykisk ohälsa, anorexi och bullimi.

   Svara

  Hon är väl nöjd med sin rumpa och kämpat för den! De är kul för henne 😀👌. Varför är de mer ok att visa en otränad rumpa?

  Svara

  Men vaddå majoriteten ser ut som Linda Maries? Ingen jag känner har sån. Snarare mitt emellan. Som att hennes är fer rätt för det är ”fult” och inte perfekt. Jag har själv svjysst röv, 3 små barn, inte säeksilt tränad men rund och slät. Jag tränar inget! Ska jag skämmas för den skulle med litr filter se perfekt ut på insta?

  Svara

   C bidrar enormt till kroppshetsen.

   Svara

    Nej, inte alls.
    Det är återigen feministiskt TRAMS.

    Svara

  Tycker att ordet röv är ett osmakligt ord. Rumpa!

  Svara

   Tycker det är osmakligt när man låter olika ord för samma sak få olika betydelser

   Svara

  Hur länge är sånt här ok då? Ta sindy tex, som har barn, och lägger upp mängder av nakna/vulgära bilder för allmän beskådan.
  Fortfarande feminism, frigörelse och ”gör vad du vill med din kropp”?
  Barnens lärare och snart även kompisar kan beskåda hennes opererade rumpa i minsta detalj..
  Sunt?

  Svara

   Spelar väl ingen roll vad barnens lärare ser?

   Mvh lärare

   Svara

  Har fått nog av rumpor på badplatser denna sommar. Varför drar kvinnor in bikinitrosorna mellan skinkorna? För att inte få solränder eller? Kan förstå att man flyttar på axelbanden. Men på skinkorna? Köp stringbikini då så solar ni nästan hela rumpan. Men att ha en vanlig bikinitrosa och dra in den ser bara löjligt ut. Det ser ju ut som man spelat beachvolleyboll o kastat sig hit o dit och sen knallat iväg och inte märkt att trosorna sitter helt på sniskan. Lite som att man har toapapper under toffeln eller nåt.

  Svara

  Ofräscht inlägg. Varför ska man jämföra folks rövar för? Kommentera utseenden? Du är ju värre än de som lägger upp bilderna. Och vaddå inkludera alla? De flesta jag följer ser ut som till höger och därför hamnar de också i mitt flöde. Är ju ett eget val man gör, vilka man vill ha i sitt flöde.

  Svara

  Osunt bekräftelsebehov oavsett skinhalvor. Hejdå.

  Svara

  Kan bara säga att sociala medier har gjort folk helt dumma i huvudet. Vem f-n hade ens tänkt tanken före internets tid att ta rövbilder på sig själv och dela med omgivningen? Ah jo just ja det var ju en kul grej att ta rövbilder sittande på kopieringsmaskinen på stenåldern 😂

  Svara

  Isabella skriver igår katastrof att hon enda mamman missade på Gillis skola uppropet. Använder en lite halv ledsen bild på sig på bloggen.
  Samma bild visas även på hennes insta med budskapet hon vet vra hon kommer ifrån vart hon är och vart hon är på väg.
  Kvinnan kör med tycka synd om sig själv på bloggen sympatier mefans inget är äkta med henne. Varför i så fall ha samma bild på insta med ett annat budskap?
  Vem tar ens henne på allvar? 😏

  Svara

   Det galna är att hon utnyttjar det till att skapa rubriker och kommentarer istället för att krypa in under en sten och fundera över vilken sorts mamma hon vill bli ihågkommen som av sina barn när de blir äldre….. Hon är en sorglig seriefigur och inte en förebild på något sätt.

   Svara

    Precis du satte huvudet på spiken. 👏
    Nu handlar det inte om att skamma en mamma men tyvärr har hon blivit helt oärlig spelar på sympatier för att nästa stund försöka sälja på oss onödiga prylar eller tjänster. Hon tom erkänner hennes taktik att provocera för att i nästa stund kräva sympatier tycka synd om sig själv.
    Hon som så gärna vill bli världens mäktigaste kvinna. Pinsam är vad hon är

    Svara

   Jag tror inte för ett ögonblick att det där har hänt. Som allt annat hon skriver är det bara hittapå för att få rubriker och klick.

   Svara

  Jag tycker inte du ska göra såna här inlägg alls. Det blir så fel, fast jag förstår nog hur du tänker.

  Skapa inte inlägg där det är fritt fram att kommentera en annan människas kropp.

  Svara

   Men byt nick! 😭😭😭😭

   Svara

    Haha – du vet väl att keso är köttfärs från Mumintroll??? 😁

    Svara

     Nä mozzarella väl?

     Svara

  Tror majoriteten är någonstans i mitten.

  Sluta skamma Molly, snälla.

  Svara

   Suck, alla dessa (unga…?) människor som inte kan ta en motsatt åsikt utan att skrika sluta SKAMMA!! sluta MOBBA!!!

   Svara

  Som vanligt så diskrimineras männen och männens rumpor. Tänk på hur hårt detta slår mot de blivande männen, de s.k. pojkarna. Debatten kanske kan komma att förvirra dem och för evigt skapa en vrångbild hos unga pojkar angående sina egna stjärtar.

  -Förfärligt, vad ska marsmänniskorna tro om oss?

  Kanske kommer snart en manlig förebild, en s.k. pojke och likt woman-influensah hjälper unga pojkar genom att sätta makeup på baken till ett fint introduktionspris för alla utsatta stackars unga pojkar och samhällstrycket mot deras fjunigt baktalade delar? (och gör pengar på människors baksidor like al the influensah?)

  Svara

  Majoriteten i Sverige är inte gravt överviktiga nej…

  Svara

  Tanken bakom inlägget må vara bra men det du gör är att du ställer två kvinnors kroppar mot varandra och skapar en diskussion kring jämförelsen av dessa. Det här kan man gott diskutera utan att jämföra två specifika kvinnor.

  Svara

  Funderat lite.
  Ju mer normsnygg någon är, desto mer tid läggs på posering, filter, redigering. Är du inte normsnygg så är det ofta pang pang bild (och gärna från en lite rolig vinkel). Tänk om det för en dag var mer tvärtom? De normsnygga tog lite snabba småfula bilder och de icke normsnygga piffade och fixade med bilderna.

  Svara

  [bild på smal/fast rumpa] ”Pinsamt! Fult! Negativt! Borde inte få synas på Instagram!”

  [Bild på stor rumpa med celluliter] ”Borde få finnas på Instagram! Viktig! Posetivt!”

  Snälla SLUTA klanka ner på en typ av kropp om du nästa dag ska komma och köra hela det här ”alla kroppar är bra kroppar!1!1!”-grejen. Ofräscht.

  Svara

   *positivt
   I och e sitter inte ens när varandra på tangentbordet

   Svara

    Idgaf. Jag tror faktiskt att alla som läste min kommentar förstod vad jag ville förmedla. 🙂

    Svara

  Ja tack, mer rövar

  Är det är att dom är stolt över att ha en fin röv eller för att teasa oss män.. https://ibb.co/gvDZMzp

  Svara

  Linda Maries rumpa är jättefin! MEN DET ÄR MOLLYS OCKSÅ! Jag blir jätteledsen av att läsa alla elaka kommentarer om Molly. Varför ska alla de som ”ingår i normen” hånas och förlöjligas? Förstår inte alls varför man måste håna alla fasta rumpor bara för att visa att det är okej med slappa? Håna alla stora bröst bara för att visa att det är okej med små? Håna alla smala tjejer för att visa att det är okej med tjocka? Varför måste feminism ställa kvinnor emot varandra? Om man vill ha mångfald på kvinnokroppar så ska väl både Maries rumpa och Mollys rumpa få visas? Ibland får jag känslan av att alla ska inkluderas FÖRUTOM dom som kan anses behaga män, då ska de fan sättas på plats och hånas ! Varför? Känns bara elakt och inte alls framåtsträvande!

  Svara

  Svara

  Dom som vill se rumpor på tex Instagram vill ju se en estetisk vacker rumpa.
  Varför visa upp sin bleka, breda och platta rumpa som en försvinnande liten del kan tänkas gilla att se?
  Skillnaden är som att lägga upp en bild från en vacker paradisstrand med kritvit sand och turkost vatten mot en saggig grå grusstrand med grumligt rostbrunt vatten. Det ena är estetiskt vackert och det andra är helt enkelt inte det. Att påstå något annat är att ljuga för sig själv.

  Svara

   Fyfan vilken elak kommentar. Body shaming på sin bästa grad.

   Svara

  Majoriteten? Haha fyfaaaaan , den till höger är inte hälsosam. Bars för Molly har en snygg rumpa så är det mindre ok att hon tar bilder på den än Marie med platt cellulit röv? Nä fy

  Svara

  Det är väl iof inte så konstigt att snygga rövar syns mer? Betydligt trevligare att scrolla förbi röven till vänster i flödet än röven till höger. Därmed inte sagt att det är något fel att ha en rumpa som den till höger men när det kommer till att titta på bilder av dom så föredrar jag den vänstra. Måste allt alltid vara så galet rättvist och måste alla synas precis lika mycket? För mig är instagram förknippat med vackra/snygga/inspirerande bilder. Kan det inte få vara så? Det finns ju andra forum där de som inte vill se fina bilder kan hänga 🙂

  Svara

  Se Therese Lindgrens senaste YT-video, vad händer egentligen på TikTok, var är alla föräldrar???

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.