Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

795 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tror att jag håller på o bli kär i en kompis, vet inte hur jag ska reagera på det 🙁 han är så himla fin o rolig men jag är lite rädd…

  Svara

   ”jag håller på att bli kär”
   ”han är så himla fin och rolig”

   Svara

    Du verkar kul

    Svara

     ”Du verkar kul!”

     Svara

      Du också. Kul.

      Svara

       Subjekt och predikat.

       Svara

     Ska också svara dig med samma attityd när du behöver hjälp 😉

     Svara

     Positivt och Bra 🙂

     Svara

      ”Positivt och bra!”

      Svara

   Njut av känslan. Känn efter vad hjärtat säger och agera därefter. Du lever endast en gång. Att slösa bort tid på att vara rädd är inte värt det. Kramar

   Svara

    Kram <3

    Svara

   Vad är det du är rädd för? Att han inte ska känna samma sak och att det ska bli awkward?

   Svara

    Alltså han verkar ju känna något tillbaka, men är orolig för att vi inte kommer kunna bevara det vi har tillsammans :/ ska jag bara köra på eller sakta ner?

    Svara

     Kör! Bättre att veta om han känner samma än att gå runt och undra!

     Svara

     Det är ju tyvärr alltid en risk, men jag tycker att du ska köra på det! Speciellt om han verkar känna samma sak. Go for it!

     Svara

     En kompis berättade nyligen för mig att han har känslor för mig. Jag känner inte samma sak, fast han är min bästa vän så jag älskar honom men jag är inte kär. Han berättade och sa också att han var rädd
     för vad jag skulle säga, men jag var bara glad att han kände att han kunde säga det. Jag sa att han får bestämma hur han känner om han vill hänga lika mycket osv, och han sa att han uppskattade om vi kunde vara som vanligt men kanske att inte jag berättade precis nu om jag legat med någon eller så. För mig väldigt fair, han väljer men jag var väldigt tydlig med att det inte kommer ändras från min sida så han inte skulle ha något hopp om det. Du kan ju testa vattnen lite men sen tycker jag du kan köra faktiskt, er vänskap kan hålla även om det inte är besvarad kärlek tillbaka. Och ibland kan det räcka med att säga för att känslorna nästan ska svalna. Man vet med andra ord aldrig med kärleken enligt min erfarenhet 😬

     Men lycka till och till de sura där uppe kan jag bara hoppas ni är lite roligare irl 😊

     Svara

     Hände mig med för nästan 19 år sen. Vi har varit gifta i 14 år och har två barn. Vi är som två delar av en enhet. ❤️

     Svara

  Usch, är så himla ledsen. Är 24 år och fick häromdagen veta att mitt AMH-värde ligger på 5 (på gränsen till riktigt dåligt tydligen) och att jag inte borde vänta för länge med att skaffa barn. Jag har aldrig haft en relation och ska påbörja en treårig utbildning om drygt en vecka. Barn är det enda som jag med säkerhet alltid vetat att jag vill ha. Allting känns så grumligt nu och jag känner mig så misslyckad. Är det någon som har gått i genom något liknande?

  Svara

   Kan du inte frysa ägg eller liknande? <3

   Svara

    Jo, det borde jag väl kunna. Men det skulle kosta hundratusentals kronor allt som allt, om jag har förstått det rätt.

    Svara

     Har du medicinska skäl till att frys ägg så ingår det i välfärden, du behöver inte betala mer än för ett läkarbesök. Dock lite falsk trygghet att förlita sig på att äggen fungerar. Nu har du bästa motiveringen till att hitta mannen i ditt liv. Dessutom så sägs det att bästa tiden att skaffa barn är när man pluggar. Du kan vara föräldrarledig o sen styra din tid kring plugget.

     Svara

      Det är nog framför allt osäkerheten som skrämmer mig vad gäller infrysning.

      Ja, det har jag ju faktiskt! 😊 Tack.

      Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

        [Borttagen kommentar]

        Svara

        [Borttagen kommentar]

        Svara

         Det hade varit nåt! 👍🏻

         Svara

         Dom betalar skatt för sin förskotts död med tobaksskatten med sitt rökande. Röker ni själva?

         Svara

          [Borttagen kommentar]

          Svara

           Barnlösa betalar inte för sin vård

         Dra inte in rökning i detta. Rökare betalar skatt på över 50%på varje packet cigaretter vi köper o detta betalar bara rökare. Rökare har redan betalat för sin egen vård😊

         Svara

          Knappast..

          Svara

          Men vad kostar sjukvården i skattepengar till rökare ???

          Svara

        [Borttagen kommentar]

        Svara

   Både mina AMH- och FSH-värden var väldigt dåliga när jag kollade upp det när jag var 24. Diskuterade nedfrysning med läkaren, men äggreserven var så låg att den nog skulle bli helt tömd efteråt (eftersom man måste plocka ut så stor mängd ägg för att ha möjlighet att kunna frysa ned ett fåtal). Jag, som då var singel, lät bli och nu fyra år senare har jag utan ha försökt blivit gravid med min sambo sedan två år tillbaka! Så allt kan hända!

   Svara

    Åh! Grattis! Nu gav du mig hopp 💕

    Svara

    Allt jag kan sägaär att det inte är något du kan förändra, och därmed hjälper det inte att oroa dig. Lättare sagt än gjort, jag vet.

    Men det behöver inte betyda något! Jag har jättebra äggreserv, gått igenom en mängd IVF men mina ägg håller inte. Det hade jag aldrig nånsin räknat med eller trott, ens när vi fick påbörja IVF. Jag visste med säkerhet att jag ville ha barn, och trodde med säkerhet att vi skulle lyckas.
    Men det blev inte så. Jag är en av dem som inte kommer få egna barn och det gör så vansinnigt ont. Men man överlever. För så funkar vi människor. Vi överlever. Och trots sorgen kan faktiskt livet vara riktigt jävla underbart.
    Vad jag vill ha sagt är att man aldrig vet vad som händer. Ett dåligt väder söker inte så mycket. Och det är ingen idé att oroa sig, för livet händer oavsett. ❤️

    Svara

     * ett dåligt värde.

     Och förtydligande, hade du haft asbra äggreserv hade du kanske hoppsastegat därifrån, men du kanske har haft sämre förutsättningar pga värdet svarar bara på en parameter.

     Svara

     Tack. Det är ändå skönt att få höra, att vissa saker är utom ens kontroll. Jag förstår att det är en stor sorg, men du har helt rätt i att livet kan vara underbart ändå. Det ska jag ta med mig. Tack så jättemycket för att du delade med dig ❤️

     Svara

      Jag hade 1.6 eller strax under 2 förra året och blev förkrossad!! 28 år gammal. Kämpade att bli gravid med endast missfall i bagaget, så det var ju bara ett extra slag i ansiktet. Trodde det var kört efter att ha googlat men blev gravid helt naturligt till och med 🙂 så det är inte kört!!

      Man behöver bara 1 ägg och 1 spermie gör att lyckas!

      Men får jag fråga varför du fick göra AMH test?

      Svara

   Inte koll på vad AMH innebär (förlåt, orkar inte googla). Men kan du frysa in ägg? (eller spermier, framgår inte ifall du är man eller kvinna)

   Svara

    AMH-värdet talar om hur stor ens äggreserv är. Jag skulle nog kunna göra det, men det hade kostat otroligt mycket.

    Svara

   Varför gjorde du den undersökningen ?

   Vad gav läkaren för råd ?

   Är själv 25 och helt ovetandes men blev intresserad nu!

   Svara

    Jag gjorde undersökningen på en privat klinik och betalade runt 2000. Läkaren rådde mig att inte stressa upp mig för mycket (lättare sagt än gjort) och sedan ta om proverna om ett halvår.

    Svara

     Oj, läste lite slarvigt! Gjorde den för att jag var nyfiken på hur det såg ut och för att jag med säkerhet vet att jag vill ha barn 😊

     Svara

     Klart han tycker du ska ta om proverna, dom får ju in 2000 till….

     Svara

     Har för mig att AMH ska läsas med FHS och E2 bland annat, fick du inte dom proverna samtidigt?

     Svara

   Hur får man veta detta värde? Sökte du aktivt för att få veta eller fick du reda på detta av en slump?

   Svara

    Genom blodprov, sökte aktivt.

    Svara

   I vilket sammanhang tar man sådana värden? Bokar man bara tid på vårdcentral eller behövs utredning av spec skäl?

   Svara

    Jag betalade för att kolla upp det på en privat klinik. Värdet får man fram genom blodprov.

    Svara

   Hur fick du veta det här? Bad du själv att få göra något test eller så? Jag tror och hoppas att det kommer lösa sig för dig!❣️

   Svara

    Åh, tack 💕 Jag betalade för en undersökning på en privat klinik.

    Svara

   Men det ena utesluter väl inte det andra? Om du hittar kärleken under studietiden dvs.

   Kämpa för att nå dina drömmar.

   Svara

    Nej, det har du förstås rätt i! Blev bara så ledsen och stressad.

    Svara

     Tror chansen är större att hitta någon om du börjar studera, träffar massa nya människor osv, än om du inte gör det! Många hittar ju kärleken under studietiden.

     Finns själv mot alla odds då alla sa åt min mamma att hon inte kunde få barn men det stämde uppenbarligen inte, så det finns alltid hopp!

     Svara

      Ja, det är ju sant! Så fint 💗

      Svara

     Förstår det! ❤️

     Svara

   Vill bara upplysa dig om att AMH värdet 5 inte är riktigt dåligt, bara något lågt för din ålder. Jag är 29 år och har AMH 1,6 och lyckades bli gravid efter några månaders försök. Om du vet med dig att du vill vänta länge med barn kan det dock vara värt att frysa in ägg. Dessutom spelar äggens kvalité större roll än antal ägg när du försöker bli gravid (så länge du har regelbunden mens och äl vill säga).

   Svara

    Tack! Det här behövde jag höra. Och stort grattis till din graviditet!

    Svara

     Tack! <3 Jag vet hur stressigt det kan kännas med ett lågt AMH men det är långt ifrån kört för din del, jag hoppas och tror att du kommer få barn i framtiden.

     Svara

      💗

      Svara

   Vad klok du är som kollade upp ditt amh. Du kan fortfarande bli med barn, men nu vet du att du inte ska vänta för länge, och det kommer göra dig målmedveten. Tänk också på att den medicinska tekniken går framåt och att det som verkar omöjligt idag kan vara självklart imorgon.

   Svara

    Kände mig lagom klok efter beskedet, haha, men jag förstår ju att det för min del ändå är bra att veta.

    Ja, det ska jag komma ihåg! Tack 😊

    Svara

   Hur fick du reda på det? Kan alla gå och göra AMH koll?

   Svara

    Jag bokade en undersökning på en privat klinik, så det kan alla göra. Det kostar dock runt 2000 kronor och innefattar vaginalt ultraljud och blodprov.

    Svara

    ”Kan alla gå?” Förlåt men vi är verkligen landet bortskämt, och vi har mage att klaga på vården? (jag vet ibland brister det men all in all så är vi bortskämda som inte uppskattar att vi bor i världens bästa land)

    Svara

   Jag menar inget negativt nu. Har läst dina svar till kommentarerna nedanför. Du skriver att du själv sökt hjälp på en klinik. Är det en läkare på kliniken som sagt att värdena är låga? Är det möjligtvis så att kliniken själva skulle kunna hjälpa till med att frysa ner ägg? Är det en privat klinik finns alltid ett vinstintresse. Säger inte att dom lurar dig. Men du kanske ska prata med en utomstående läkare om detta? Önskar dig ALL lycka till och att du får precis så många barn du önskar <3

   Svara

    Det är en jättebra poäng och jag tänkte inte på det förrän en familjemedlem föreslog samma sak! Jag planerar att kontakta vården och se om jag kan få en undersökning till 😊 Tack!

    Svara

     Bra och fråga den läkaren vad han anser att ditt värde betyder.
     Och hur det ev kommer att sjunka. Kanske är det normalt att det ligger där det ligger i massor av år.
     Sen undrar jag ju lite över varför du öht tog ett sånt prov?
     Som du säger så har du ju inte ett förhållande? Du kan ju liksom inte göra något år det?

     Svara

      Nä, jag kan ju inte direkt göra något åt det, men nyfikenheten tog övertaget. Försöker se detta som en motivation till att skapa mig det liv som jag föreställt mig att jag ska ha tills jag är redo för barn, i och med att jag inte har all tid i världen.

      Svara

      Han eller hon? Läkare är alltid han om det inte uttryckligen står hon?

      Svara

       Vad spelar det för roll?

       Svara

   Fattar inte varför alla blir så glada när de blir gravida! Det är det värsta som finns!

   Svara

    Styx, det är det värsta som finns om man än inte vill ha barn. Jag misstänker att de flesta som blir gravida ändå vill ha barn och har blivit gravida med vilje. Då är det knappast det värsta som finns.

    Svara

   Är 33 och har också fått liknande svar. Känner med dig! Har endometrios, fått två missfall i min förra relation och har nu 6 mån/ett år på mig om jag vill insemineras. Känner stressen och undrar hur livet kunde bli så här. Måste bara fråga om värdet på 5. Det högsta är väl 2? Jag hade 0,43. Men kanske är olika beroende på ålder.

   Svara

    Åh, och jag känner med dig! Hoppas på det bästa för dig 💕 Vad jag har förstått finns det lite olika sätt att mäta det på, väldigt förvirrande.

    Svara

   Det är bra. Världen behöver absolut inte mer människor och barn är värsta miljöboven som finns.

   Svara

  Sommarn tillbaka, så skönt eller längtar ni till hösten?

  Svara

   Älskar hösten faktiskt. Eller älskar september men det är väl hösten?

   Svara

   Sååå glad att det ska bli varmt nu några dagar! Hatar kyla, mörker och allt därtill.

   Svara

   Nja, blev lite besviken faktiskt haha. Hösten är min favoritårstid. Älskar att tända massa ljus och dricka té, känns lättare att varva ner på kvällarna efter jobb.

   Svara

    Hösten kommer, var så säker , nu passar vi på att njuta av sista sommardagarna!

    Svara

    Håller helt med! Lite stressigt med sommar och ljus hela tiden.

    Svara

    Samma här. För mig är hösten en belöning efter ljusa varma sommardagar. Barnen börjar skolan igen, lugnet lägger sig och man kan mysa med te och tända ljus.

    Svara

   Jätteskönt men samtidigt längtar jag efter mörka mysiga hösten med. Tycker om alla årstider och ser fram mot 26 dagar på superfin nybyggd anläggning på Chaweng beach i december 🥰

   Svara

    Fuck off 😂😂❤️❤️

    Svara

   Ålskar hösten. Längtar jättemycket efter krispig luft, tända ljus och te.

   Svara

    Är det verkligen någon som sitter i november och tänder ljus, dricker te och tycker att det är mysigt? Alla säger det men jag har aldrig vart med om att någon när det är höst gör det.

    Svara

     Framför allt pratar alla om den där juvliga hösten med rödorangea färger och krispig luft, men sen kommer hösten och det är regn och grått och mörkt ända fram tills vintern kommer.

     Svara

      Och så kommer vintern som är regnig, mörk och grå 😢

      Svara

       Usch. Och nån skriver belöning… visst, hade vi haft en sommar som förra året hade hösten varit välkommen, men nej..

       Svara

  Tack till alla som skrev fina kommentarer till mig i gårdagens Öppet Spår 💖 Hoppas alla får en bra kväll!
  Mvh hon som precis blivit dumpad

  Svara

   Det har hjälpt mig i hjärtekross att tänka att för varje dag jag tar mig igenom kommer jag må bättre. Att tänka det är temporärt just nu, och om jag tar mig igenom en vecka till så gör det inte lika ont.. sen en vecka till. Hoppas du är ok ❤️

   Svara

    Jo, försöker ta en minut i taget. Jag är inte okej alls ärligt talat. Har tankar på att avsluta allt men tvingar mig själv att kämpa på för att åtminstone ge det en chans att bli bättre. Det som försvårar är att jag i stort sett är helt ensam i detta. Inte pratat med någon på 2 dagar nu, inte ens via chatt.. Söker tröst online eftersom det saknas mig i verkliga livet.

    Svara

     Vet att det inte spelar någon roll överhuvudtaget att jag säger det nu, men du kommer klara dig, och du har så många fina dagar att uppleva som är värt att kämpa för ♡

     Svara

     Det blir bättre, jag lovar dig. Har varit där själv.

     Ta hand om dig!

     Svara

     Snälla du. Avsluta allt???
     Ursäkta mig men jag blir lite arg nu.
     Du vill inte leva längre för att din fd pojkvän har gjort slut?
     Jag vill inte förringa din smärta men vi har alla på ett eller annat sätt blivit dumpade.
     Det är lite som en del av livet.
     Med tanke på så många som dör utan att vilja dö, så känns det lite orättvist att önska död.
     Ta en dusch gå ut i solen köp dig en glass träffa en vän. Prata.
     Tyck inte synd om dig, det tjänar inget till.
     Var rädd om det liv du har!

     Svara

      Lider av livslång psykisk ohälsa och spenderat hela mitt vuxna liv med honom. Har väldigt få vänner och är isolerad.

      Bli arg bäst du vill men det är så jag känner. Ligger som sagt en hel del annan problematik bakom, detta var bara droppen som fick det att rinna över. Men som sagt, jag kämpar på för jag vet rent intellektuellt att det är det rätta oavsett vad jag känner.

      Svara

       Slutar skriva här nu för nu känner jag mig bara dum. Tack till alla som lämnat stöttande kommentarer, det betyder enormt mycket.

       Svara

        En del här har lite brist på empati, strunta i dem. Rådet jag fick när jag var i din situation var att göra saker jag tyckte om. För min del var det att se på film. Vad tycker du om? Vad blir du glad av?

        Allt gott!

        Anonym / 22:29

        Svara

        Nej du är inte dum alls! Man reagerar olika i livet på olika saker, vissa känner dessutom mer än andra och på andra sätt (tex högkänsliga). Får också känslo/psykisk/mental smärta som gör att det känns att hela världen rasat och att det inte går mer för det gör för ont. Rent logiskt vet jag att det kommer bli bättre men det gör verkligen ingenting lättare under tiden. Det enda jag kan göra då är att räkna ner tiden tills det kommer kännas bättre och låta det få ta den tiden.
        Vill bara säga att det får göra ont och jag känner verkligen med dig. Önskar det fanns ord som kunde göra det lättare 😞 Försök distrahera dig med serier, filmer, eller böcker.

        Svara

        Nej, sluta inte skriv för en okunnig och taskig kommentar. Låt dig inte styras av andras dumhet! Många människor förstår inte hur ensam man kan vara. Man sätter en fot framför den andra och på något vis tar man sig vidare. En liten bit idag och lite längre i morgon. Ibland orkar man inte leva, fast man fortsätter det iaf! Det finns ljus och glädje som väntar.

        Svara

         Anser inte att jag är varken okunnig taskig eller dum.
         Jag säger var rädd om ditt liv.
         Jag vet vad det vill säga att bli lämnad av någon som dog av sjukdom. Som ville leva mer än något annat men fick inte välja.

         Svara

          Beklagar det du varit med om!

          Samtidigt tycker jag att den kommentar kändes taskig och förringade personens smärta, även om jag förstår att du inte menade det. Visst är det en del av livet att bli dumpad, men alla har inte skyddsnät och marginaler eller en vän att äta glass med. Det gör fruktansvärt ont.

          Svara

        Hej.

        Jag blev dumpad och lurad av mitt ex. Vi var ihop i nästan 9 år. Jag har psykisk ohälsa och hade det med när jag var tillsammans med mitt ex. När han dumpa mig så kicka han ut mig. Jag höll på att bli hemlös. Detta var för 5 år sen.
        Idag har jag en sambo som jag planerar giftermål med.

        När jag tänker på mitt ex så blir jag bara äcklad. Det känns så främmande för mig att man hade ett liv med honom.
        Men när han dumpa mig så var det hemskt då.
        Sambon idag träffa jag 6 månader efter idiot exet kicka ut mig.

        Svara

      Alltså jag tycker inte kommentaren var så elak, utan försökte sätta saker i perspektiv. Ingen som dumpat en är värd ens liv, det var mer så jag läste det, men visst lite taskig ton, men shit vad överkänsliga folk är.

      Svara

     Vill bara ge dig en fet kram 😞❤️ Det är verkligen skit att ta sig igenom någonting man inte ens vill eller känner att man orkar ta sig igenom, ännu värre om man är ensam. Önskar jag kunde ge något bra råd.. Har du någon i familjen att prata med?

     Svara

     Var bor du? Jag bor i Stockholm om du vill försöka dig på en vänskap!

     Svara

   Hej igen. Jag är tjejen som skrev igår och blev dumpad efter 10 år. Skit i de dryga kommentarerna. Jag ville skrika när folk inte förstod att han på riktigt var mitt allt, min värld. Så varför skulle jag fortsätta utan honom? Den tanken cirkulerade som en ondhet i min hjärna. Kommentarer som ”ät en glass ” någon skrev ovan säger mer om hen än om dig. Jag förstår att du i det stadiet du befinner dig i känner så men det viktiga är att inte agera i ditt nuvarande känslotillstånd. Känna är okej men agera är inte okej. Ta en sekund i taget och glöm inte att du är mycket starkare du tror och det kommer bli lättare. Men sorgeprocessen går inte att skynda på eller hoppa över, du behöver genomlida den men tro mig när du är på väg ur den kommer du känna dig stärkt. Glöm inte 7 cups of tea online som finns tillgängligt och appar som kry och min doktor. Om du vill ha privat kontakt med mig svara på min kommentar så kan vi prata om du vill ♡

   Svara

  Mörka kök, ja eller nej? Jag går i renoveringstankar och kan inte bestämma mig 🙈

  Svara

   Vitt och ljust kök för mig

   Svara

   Mörkgrått kök 👌🏻

   Svara

   Jag ångrade mig efter 1 månad. Hur modernt och exklusivt det än är drar det ner hela rummet. Så jag säger alltid ljust kök, det är bäst i längden.

   Svara

   Svart kök
   + snyggt/exklusivt, modernt
   – förminskar rummet, damm syns mer, modernt

   Vitt kök
   + mindre risk att du tröttnar, vitt är alltid gångbart,
   – kan bli fläckar

   Du ska ha ett kök i minst 10år, vad står du mest ut med? Vad händer om du säljer om 5-7år då svart är ute?

   Men har du pengar och kan renovera relativt snart igen när modet är ute- Kör!!!

   ( jag satsade på svart tvättstuga med mässing detaljer ist, (kök i vitt klassiskt), Tror det svarta är en mode-grej och att jag någon dag kommer tröttna på det svarta.

   Svara

    -Svarar mig själv-😊

    Vill även vara skeptisk mot grå kök/moderna kök, jättefint men tror inte det håller i längden. Även om vitt kan anses tråkigt så är det oftast någon som man inte tröttnar på.

    Svara

    Du skulle bara veta hur mycket fläckar faktiskt syns även i ett mörkt kök och för att inte tala om damm 🙁

    Svara

    Skulle snarare säga att man ska ha köket i 20 år

    Svara

   Nej!

   Svara

   Har haft både mörkgrått/svart och vitt. Det mörka var lättare att hålla rent och helt ärligt finare. När vi flyttar nästa gång vill jag gå tillbaka till mörkt =)

   Svara

   I love it! Men inte svart då utan nåt mörkt trä som bryts av av en ljusare bänkskiva eller liknande. Älskar mörkt trä överlag, ger en sån mysig hemkänsla.

   Svara

   Vi har ”blandat” i vårt kök. Vitt kakel på väggarna, svarta bänkskivor, mörkgrå spis/ugn och vita skåp. Tycker det är jättesnyggt och blir inte för mörkt heller. 😊

   Svara

   Mörkt är skit snyggt men tänker mer på hur mycket man måste damma av🤔

   Svara

   Det kan vara SKIT LÄCKERT med mörka kök, men det ska passa också vilket är det svåra!

   Svara

   Äääälskar vårt mörka kök 😍 håller man undan och torkar rutinmässigt blir det inte skitigt!

   Svara

  Hoppas att alla får en underbar kväll! Vad har ni gjort denna helgen/ska ni göra?

  Hälsningar från Tyskland 🙂

  Svara

   Jobbar. Har 4 pass kvar sen kommer jag ALDRIG sätta mig i en kassa igen. Men dessa 4 pass känns lika långa som hela sommarn =(

   Svara

  Hej!
  Spydde hela natten från torsdag till fredag, mådde SKIT hela dagen igår samt 39 graders feber. Sov sen 12 timmar inatt och vaknade upp och kände mig bra. Men nu när jag ätit lite så mår jag illa och magen känns liksom lite krånglig. Som att man måste ta djupa andetag hela tiden?? Om ni förstår.. är det vanligt? Magen är lite ”sjuk” fortfarande kanske.

  Svara

   Ja vad tror du själv… jag brukar hålla mig till cola och smörgåsrån flera dagar efter en kräksjuka

   Svara

    Jo men man är ju hungrig samt att jag ändå känt mig som vanligt idag! Det är nu efter jag ätit som jag mår lite illa, alltså inte dunderilla som att jag kommer kräkas närsom och det är ju inte konstigt kanske. Sååå länge sen jag var magsjuk så jag vet inte hur det brukar se ut 🙂 ska jobba imorgon med.

    Svara

     Du borde inte alls jobba imån! Sådär schysst att smitta kollegor.. 🤬

     Svara

     48 timmar efter du är frisk och har ätit

     Svara

   Jag tror att det där du känner i magen är en uppladdning för det sista som ska ut den vanliga vägen. Också jobbigt, men inte ens nästan lika jobbigt som att spy 🙂

   Svara

   Eh ja, du är sjuk ganska många dagar efter en magsjuka,, och för guds skull, håll dig hemma och isolerad några dagar eftersom du smittar!

   Svara

    Fast det är ju över 48 h sedan jag spydde när jag går till jobbet imorgon? Då är man ju inte smittsam längre enligt ÖVERALLT som jag läst på internet sedan jag bestämde mig för att jobba imorgon. Har även barn och sambo och ingen av dom har blivit smittade än så kan ju vara en långdragen matförgiftning.

    Svara

     Eller jag tar tillbaka det. Man är smittsam och kan vara upp till två veckor efteråt men så länge man har god handhygien och är allmänt försiktig så går det nog bra. Man kan ju alltid bli sjuk av någon eller nånting men så är det ju alltid. Tror inte det är någon som är hemma i två veckor efter magsjuka om man mår bra.

     Svara

      På mina barns skola ska man vara hemma 72h efter sista kräkan. Kör på det!

      Svara

      Tänk på de som har nedsatt immunförsvar. 🌸

      Svara

     48 h efter ”sista symptom” inte sista kräk. Du kan ha symptom i flera dagar efter du kräkt. När du kan äta normalt och gå på toa normalt så är du symptomfri. 48 h efter det kan du gå till jobbet. Många missar symptomfri och räknar från sista kräk. Men då sprids bara bacillerna vidare.

     Svara

     Fast det är 48 timmar efter sista symtomet som gäller. Illamående efter du ätit är symtom. Alltså ska du vara hemma 48 h efter det att du mår 100% bra.

     Svara

      Ok men om man inte ätit på ett dygn (igår) men idag ätit hyfsat som vanligt och magen känns lite krånglig eller orolig, är det så konstigt med tanke på att magen varit helt tom i ett dygn och sedan fylls igen? Har inte gjort nummer två sedan igår och inte haft diarré alls. Och nu mår jag inte illa alls, bara trött.

      Svara

       Men du mår illa efter mat för att du fortfarande är sjuk. Sluta försvara dig och inse att du fortfarande smittar. Blir så lack på egoistiska människor. Här närstående som har nedsatt immunförsvar pga kronisk sjukdom och hon blir jättedålig. Om folk bara slutar vara så äckliga och gå ut bland folk när de fortfarande smittar så skulle det inte spridas så förbannat.

       Svara

        Okej tack för att du fick mig att vakna till. Är nog hemma imorgon. Men det är lite jobbigt när man läser överallt att man kan jobba 48 h efter sista symtom och det är ju ofta kräkningar eller diarré. Visste inte att illamående räknades som ett symtom för det kan man ju ha ibland då och då (har känslig mage i vanliga fall med). Tack för att du skrev! 🙂

        Svara

         Förlåt om jag lät dryg eller sur. Men symptom är tex fortsatt illamående eller ont i magen tex. Hellre att man stannar hemma en dag för länge.
         Folk dör faktiskt av magsjuka. Inte vi som inte har nedsatt immunförsvar då, men det är faktiskt inte ofarligt alla gånger för de som inte klarar av att bli så sjuka. :-/
         Tänk på era medmänniskor ❤
         Och krya på dig!!

         Svara

         Jag gav dig ett lite snällare svar på din senaste kommentar än den förra:-)
         Men ser den inte så vet inte om den modereras eller hamnat någon annanstans som kan hända här. 🙂
         Hoppas du ser den sen iallafall

         Svara

         ”Stanna hemma från skola eller arbete i minst ett dygn efter att du senast kräktes eller hade diarré. För barn i förskolan gäller minst två dygn.”
         Från 1177

         Svara

          Det var det jag läste och senast jag kräktes var igår kl 7. Börjar inte jobba förrän kl 12 på förmiddagen imorgon. Men tydligen är man sjuk även om man mår illa.

          Svara

           När man mår illa skulle jag skriva 🙂

           Magen är ju tom och man har vätskeförlust och så vidare, klart att magen reagerar. Jag har alltid stannat hemma 48 efter sista kräk eller diarré. Det säger de på sjukvårdsupplysningen. Vad är sista symtom annars? Uppsvälld mage? Trötthet? Ont i kroppen? Det kan hålla på hur länge som helst.

       Ätit ”hyfsat som vanligt” är ju inte helt dom vanligt och magen känts orolig..?! Du är du kunnige symtomfri! Min flicka hade magsjuka förra fredagen, hick först i tisdags till förskolan, nästan en vecka efteråt, då kändes hon som vanligt så det tar tid! Jag är en person som är EXTREMT rädd för att få magsjukan, blir så a dålig så jag vill dö, hade lin kollega kommit ”hyfsat pigg” så som du verkar va hade jag själv övervägt att va hemma från jobbet just för att slippa träffa dig, tycker du det är rätt? Stanna hemma, gärna någon extra dag och tänk på dina medmänniskor, magsjuka kan rent av va dödligt för vissa nedsatts människor.. detta är bland den värsta sortens människor, ni som skiter i andra och enbart gör som ni själva vill.. och sen kan det ta upp till ev vecka innan nästa familjemedlem får skikten.. have fun…

       Svara

     Du mår ju illa nu och då är du ju inte frisk.

     Svara

      Bliiiir också djävla trött på människor som säger 48 h efter sista kräk eller diarré. Jobbar inom barnomsorgen.. behöver jag tala om hur många barn som kommer efter typ exakt 48.
      Och där barnen sen är hur sega som helst o inte orkar äta. Osv..

      🤬🤬🤬🤬

      Stackars barn 🙁
      O sen är valsen igång. Smittan går hit o dit. Den dummaste kommentar jag fått av förälder är ” Jamen ni har väl ingen karensdag”. Asså va fan!
      Vi HAR karensdag. Jag VILL inte bli sjuk i magsjuka. Osv osv

      Svara

       Är det fler än jag som tycker folk ”Som jobbar inom barnomsorgen” ofta har en tendens att blir väldigt arga? Känns ju inte direkt som en merit eller egenskap som passar in….

       Svara

        Förstår dom. Finns alldeles för många idioter där ute och får höra så många historier om föräldrar av folk inom barnomsorgen att man funderar varför en del ens skaffat barn.

        Svara

   Resorb och rostat bröd, enda kombon som funkar för mig

   Svara

  In need of help.

  Jag och en kollega har haft en relation i 1,5 år, känslor inblandat, vi har legat flera gånger osv. Han är dock en fet idiot på en hel rad plan (dålig kvinnosyn, varit otrogen, har helt skeva åsikter), jag har väl varit lite blind av kärleken men på något sätt har jag dom senaste dagarna insett allting, det har typ kommit som en blixt från klar himmel. Hela vår relation har varit otroligt on/off och det har varit han som styrt när vi är on och när vi är off. Just nu är jag bara så jävla frustrerad hur jag har kunnat vara med honom, men det går ju inte att ändra, nu får man se framåt. Min fråga är, hur ska jag på COOLAST sätt hantera vår relation framöver? Jag har redan brytit och sagt att vi aldrig mer ska göra något sexuellt men ska jag vara trevlig eller dryg eller neutral eller vaaad? Problemet är att vi klickar bra även som vänner så på ett sätt vill jag fortsätta vara vän? Men jag är ändå så arg för att han styrt och jag varit kär, kanske mest arg på mig själv? Men vår relation som kollegor måste ju funka?

  Hoppas någon förstår min fråga, känner mig som 14 bast igen <3

  Svara

   Kanske inte riktigt framgick men vi har alltså inte varit tillsammans, vi har haft någon form av kk relation typ?

   Svara

    Alltså, när du beskriver honom så låter han ju inte som ett kap värd att strida för.

    Du har redan gjort slut, låt det stanna där. Du kommer hitta mer bra sex.
    Du kommer hitta någon ny.
    Du är värd något bättre.

    Svara

     Tack fina du <3 fan vad jag gillar öppet spår!

     Svara

   Han har alltså aldrig varit otrogen mot mig eftersom vi aldrig haft ett förhållande men mot andra flickvänner

   Svara

    Kill him with kindness

    Svara

   Är ni kollegor så skulle jag försöka hålla det neutralt till att börja med. Vill du längre fram vara vän med honom när/om ilskan lagt sig så var vän med honom. Skulle däremot inte vara dryg eller otrevlig mot honom på jobbet, mest för de andra anställdas skull.

   Svara

    Han kommer dock 110% vara på mig, först och främst försöka gulla men det kan jag ju markera tydligt och klart. Kanske ska göra det direkt när jag kommer t jobbet på måndag? Men han kommer sen ändå vara jättetrevlig och prata jättemycket (jag vet hur han funkar), ska jag då vara likadan tillbaka?

    Svara

     Jag skulle bemöta honom som vilken kollega som helst. Skulle inte vara överdrivet trevlig, mest för att inte få honom att tro något. Men för de andras skull så skulle jag inte vara dryg heller. Tänk kolleg-trevlig liksom.

     Svara

     Känns ju som det gör det lättare, att han är sån som pratar ändå. då är det ju bara att hänga på där och hålla det på en lagom glättig nivå… hade ju svaret svårare om det blivit tyat och pinsamt

     Svara

      Kanske låter lättare, problemet är nog att det kommer bli väldigt trevligt mellan oss, och jag skulle vilja ha det mer neutralt

      Svara

       Ingen hjälp kanske, mem det låter exakt som min ”kille” jag hade under studietiden. Vi hade ett ”öppet förhållande” – dvs han hade ett öppet förhållande medan jag knappt fick titta åt en annan kille för då gick han under av svartsjuka.

       Mitt råd är att hålla huvudet högt och hela tiden påminna dig om att du är värd något bättre. Var neutral mot honom. Varenda gång du pratar med honom ha som inre mantra ”Been there, Done that och jag förtjänar något bättre”. Stå upp för dig själv och kom ihåg att du tog det här beslutet för Ge dig själv en möjlighet att bli ditt bästa jag! Kram

       PS. Baserat på min erfarenhet av killar och min extrema nyfikenhet; råkar han ha ett namn som börjar på M?

       Svara

        Tusen tack <3 kommentarer som dessa gör än verkligen starkare <3

        Inget namn på M dock! 🙁 kram

        Svara

         Min erfarenhet är namn som börjar på F🤮

         Svara

         Min erfarenhet är alltid killar med bokstaven F😮

         Svara

        Åh vad har du för erfarenhet? Min är att killar som heter Johan är svin 😂 typ alla jag kommit i kontakt med!😂 obs. Jag förstår, inte alla Johans… bara min erfarenhet 😌

        Svara

         Mitt ex heter Johan. Han var en superfin kille. 🙂

         Svara

         Mitt med = psykopat.

         Svara

     Bemöt honom som alla andra kollegor alltså med respekt o låt det stanna där😊

     Svara

   Tror du endast ska se honom som ett rebound. Han verkar som kidsen säger ”rätt keff”. Kram 🙂

   Svara

   Jag skulle försöka att hålla det professionellt på jobbet och försök att markera om han tar initiativ till nåt annat. Jag skulle nog även blockera överallt på sociala medier osv om han skulle försöka kontakta dig privat. Var inte för hård mot dig själv. Du stötte på en rövhatt bara och det kan hända vem som helst. Ta hand om dig. <3

   Svara

   Gör det som kommer naturligt. Så länge du planerar hur du ska agera är du fortfarande fokuserad på honom, tänker jag.

   Svara

    Hahahahah preciiiis så jag tänkt också!! Problemet är ju att gör jag det som är naturligt så samarbetar ju inte hjärnan och hjärtat. Hjärtat vill ligga i hans famn, krama han och spendera dygnets alla timmar med han. Hjärnan vill spy på han.

    Svara

     Ibland måste man kanske göra båda ett tag, tills man är HELT klar med personen. : )

     Svara

  Smart!

  Svara

  Är det försent och dumt att börja plugga till jurist vid 26 års ålder? Förutsatt då att jag kommer in till våren, är då klar efter jag fyllt 30.

  Har sån åldersnoja och livsångest at the moment. Är så trött på mitt jobb.

  Svara

   Verkligen inte!

   Det är aldrig för sent för att börja plugga. Kör hårt och använd din livserfarenhet. 👍🏻

   Svara

   Kör hårt!!! Jag börjar också plugga juridik om en vecka, är dock 20, men du har ju fan 35 år kvar (minst!!!) att jobba när du är klar????

   Svara

   Absolut inte. Jag hade massvis med kursare som var 30+ (vissa var 50+). Du kommer ha nytta av livs- och arbetserfarenhet som 18-åringarna inte är i närheten av än.

   Svara

   Nej nej, kör på! Du ska ju jobba större delen av livet förmodligen så då är det väl vettigt att studera till något du faktiskt känner för. Det blir en investering för ditt mående.
   Jag har pluggat en hel del i mitt liv och har haft allt från 19-åringar till 55-åringar som studiekamrater. Är 30 nu och fortfarande inte klar med plugglivet.

   Åldersnojan kan jag inte gör något åt men det är absolut inte försent till plugg,var så säker. Så lämna ditt trista jobb.

   Svara

    Lyssnar btw en del på HanaPees podd där hennes poddkamrat Martin läser upp sina betyg på Komvux nu för att nästa år söka in till läkarlinjen och han är 30+ 😊 bara ett exempel liksom.

    Svara

   Verkligen inte. Är strax över 30 och har bara en termin kvar på juristprogrammet, har absolut inte varit ensam att vara ”lite äldre”. Arbetsmarknaden för jurister är bra, jag säger kör! 😊

   Svara

    Juristyrket verkar ha har en enorm bredd enligt mina erfarenheter. T.ex, min syssling arbetar som advokat för flyktingar, min kusin arbetar på skatteverket. En bekant arbetar som överförmyndarhandläggare. Jag hade tidigare en bild av att juristyrket skulle vara tråkigt och begränsat men så är det verkligen inte! Man får verkligen arbeta med människor och det finns så många valmöjligheter att rikta sig in på.

    Svara

   Nä det är inget för nån med IQ-Fiskmås. Stanna på ditt jobb.

   Svara

   Va, nej! Jag studerade med folk på 50 och 60 års ålder. Var själv den yngsta på 18 år, rekommenderar dock alla att börja senare än jag gjorde. 🙂

   Svara

   Det ät aldrig för sent att plugga. Min mamma tog sin tredje akademiska examen som 55-åring. Sen jobbade hon i det yrket tills hon gick i pension, vid 69. Då började hon jobba extra som ssk som är hennes första examen.

   Kunskap är inget tungt bagage att bära.

   Klart du ska plugga, följa ditt hjärta och se möjligheter isf svårigheter.

   Det kommer gå bra! Våga och vinn!

   //Moa

   Svara

   Nej då. De flesta kommer att vara yngre men vi har några på jobbet som också börjat lite senare.

   Svara

   Desto längre du väntar, desto mer försent kommer det vara. Du kommer aldrig igen vara så ung som du är idag 😉 Kör!

   Svara

   Du är ung! Kör hårt säger jag bara. Jag hoppade in på ett universitetsprogram som 27-åring, var långtifrån äldst i där.

   Svara

   Är 24 och har haft åldersnoja sedan jag var 19✌🏼 Kör på! Plugga om du vill det, aldrig för sent🙂 Läste på instagram att man blir vuxen när man är 18 så i vuxenår är du bara 8 år. Brukar tänka på det när jag känner mig stressad över livet och känns lite bättre då! Haha 🙂

   Svara

   Go for it! Finns inget bättre yrke.

   Svara

  Tips på hur man får en valp att äta. Han är en japanese chin, ca 10 månader gammal. Han har ätit samma mat ett tag men nu totalvägrar han. Har inte problem med munnen eller tänder! Äter annars om han får godis osv men inte mat!

  Svara

   Ring och prata med uppfödaren såklart som kan rasen bäst. Där får du rätt råd och tips för just din hund.

   Svara

   Han kanske är sjuk?
   Hur länge har han inte ätit ?

   Du har inte get honom något riktigt gott godis ? Vissa hundar testar att strejka för att få godare mat !

   Svara

   Maten kanske är torr. Testat att köpa nytt fräscht foder.

   Blanda i lite ost, köttbullar, sås eller liknande. Ingen lök bara.

   Svara

   Han börjar inte bli könsmogen och att det kanske finns löptikar i närheten? Då kan de bli kinkiga med maten men gotterier äts ändå.

   Svara

   Börja ge färskfoder. Mina 3 är alla kinkiga med torrfoder, provat allt men sen några år tillbaka ger vi bara färskfoder, vilket de alla älskar.

   Svara

   Ring firstvet

   Svara

   Nu killgissar jag, men är det inte ganska vanligt att unghundar är kinkiga med mat? Min hund har aldrig varit intresserad av mat. Om den inte är min då såklart. Inget fel på honom heller och han har inte svultit ihjäl på sina 9 år heller. Märker du att hunden mår dåligt ska du såklart söka hjälp.

   Svara

    Har självklart vart hos veterinären och kollat upp! Alltså han svälter ju inte, han äter ju lite men han har blivit så kräsen. Har även fått höra att man bara ska ge samma mat och inte hålla på och byta, men jag har bytt så många gånger nu så det är nog kört!

    Svara

   Blöt maten, han byter säkert tänder. Ring veterinär på måndag för en koll ändå om han blir smalare.

   Svara

    Pröva en annan skål/tallrik. Våran kan plötsligt äta om maten ligger på golvet.

    Svara

   Erbjud mat två ggr/dag. Om hen inte vill ha då ta undan skålen och vänta till nästa gång det är dags och gör likadant då. Håll inte på att hälla på massa godsaker på maten, den blir bara förstörd om hen inte käkar då.
   Hundar tröttnar inte på mat, dom har ofta fått smak på annat som dom föredrar. Det å andra sidan är ett otyg som lätt tas ur om hunden bara får sin mat.
   Min hund äter gladeligen samma mat varje dag och har gjort i evigheter. Tar det mer än 30 sek så blir jag nästan orolig.
   Prova med att ta undan maten och var konsekvent med det. Om hunden inte äter på ett par dar så kan det va läge att besök veterinären. Håll alltid koll på hundens allmäntillstånd. Du känner din hund bäst och vet vad som är normalt beteende.

   Svara

  Okej, vilket är Ert bästa serum?

  Gärna återfuktande och anti-age! Har normal hy och en bonus om det är under 1000 kronor.

  Så, tar tacksam emot Era bästa tips.

  Tackar 🤩

  Svara

   Smör! 💁🏻‍♀️

   Svara

    ? Det där får du nog allt ta och utveckla. 😉

    Svara

     Man får en fantastisk hy om man äter naturliga fetter, som smör.

     Svara

   Gillar Exuviance bionic serum 😊

   Svara

    Kostar 400-600 hunkor

    Svara

     400 hundralappar? Då ska det vara jähävlig bra 😁😁😁😁😁

     Svara

      Nja, snarare 600 kr kostar den dessvärre. Men skincity har 20% denna helg så ~480 kr då!

      Svara

       600kr känns ju ändå rimligare än 400 hundra

       Svara

     Alltså 40 000-60 000 kronor?

     Svara

     Låter relativt dyrt måste jag säga

     Svara

    Japp, den är grymmers!

    Svara

    Tackar! Ska kolla 👍🏻

    Svara

   Decléor Aromessence Magnolia youthful oil.
   Bästa som finns och nånsin kommer finnas.
   Punkt.
   (Dyr dock men räcker länge.)

   Svara

    Ang serum jag förstår inte när man ska ha på det? Ska jag ha på serum sen vanlig ansiktskräm eller när jag tar serum skippar jag krämen?

    Svara

     Ansiktstvätt
     Ansiktsvatten
     Serum
     Dag/nattkräm

     Man kan förlänga rutinen hur mycket som helst med t.ex essencewater och flera serum med olika egenskaper men serumet går på före krämen.

     Svara

     Serum sen kräm

     Svara

     Tänk tunnast produkt först och tjockast sist bara.

     Svara

    Kan vara värt, ska kolla upp den 👍🏻

    Svara

   Älskar dr jart (den gula) och Akademikliniken detox energy. Men det finns ju tusentals serum och massa hudtyper, bäst att du åker till typ Åhléns city och ber om lite prover för serum som uppfyller det du söker efter så du hittar nått som passar.

   Svara

   Pixi c-vitamin serie

   Svara

   Skinceuticals phyto corrective ❤❤❤ (719 kr)

   Svara

    Tack. Ska kika på alla era tips 🌟

    Svara

     Haha blev inspirerad av er nu och Köpte precis mitt första serum. Blev den här Lumene Nordic-C Glow Boost Essence Serum, köpte även deras CC-cream och funderar på att lägga till någon av deras ansiktskrämer och ett micellar vatten.
     Tänker komma upp i $40 för Target har att en får en mystiskt beauty box då så jag passar på 😂

     Svara

    Vad används serum till 🙈 vad är det jag missar?!
    Kvinna 38år

    Svara

     Något skönhetsindustrin har hittat på för att kunna kränga ytterligare en kräm

     Svara

      Google har bättre svar, men här kommer ett kort.
      Klassisk kräm är oftast endast för att tillfära fukt. Serum är mer för att behandla specifika problem, exempelvis hyperpigmentering, ålderstecken etc. De innehåller mer aktiva ämnen.
      Jag trodde som du, innan jag själv började använda serum. Det gör skillnad, men är tyvärr inget för den fattiga.

      I övrigt rekommenderar jag medik8 vitamin c

      Svara

     Jag har en och samma kräm för både dag och natt, mycket fukt då jag är torr. Men på natten vill jag ha ännu mer fukt så då har jag ett serum för det under krämen och sen på dagen har jag ett med spf i. Så för mig sparar det pengar att ha färre produkter 🙂

     Svara

   L3000 anti age serum, den lila som heter typ hylauric(?) eller något liknande! Prisvärd och bäst!

   Svara

    +1

    Svara

   Kolla in ”the ordinary”s produkter, billiga och BRA! Finns på diverse apotek. Jag har torr hy och deras Squalene har räddat mig flera vintrar i rad!

   Svara

   The Originals serum, Granactive Retinoid 2% Emulsion. Retinol fungerar bäst med utskrivet recept (endast hudläkare som får ordinera) men vill du köpa receptfritt ska du leta efter retinol, retinyl acetat, eller retinylaldehyd (kan också stå som retinal eller retinaldehyd) och skippa retinyl palmitat när du läser bland innehållförteclningarna.

   Svara

    *the Ordinary

    Svara

   Bästa sätt o hålla hyn ung är att använda SPF 50. Då kommer du inte att få rynkor. Lovar. Skit I alla dyra krämer.

   Svara

    Fast såklart får man rynkor ändå. Inte rynkor av solen, men rynkor för huden förändras när man blir äldre. Och ingen kräm kan ändra det.

    Svara

   Hydroactive serum från ncp essentials ca 300kr och ett från L300 som heter något med age ca 200kr. Båda innehåller hyaluronsyra som för mig varit en skänk från ovan 🙏

   Svara

  För några månader sen berättade jag för min chef om en manlig kollega som kommenterade min kropp inför våra kollegor, höll fast mig och juckade mot mig och pussade mig i nacken och annat osmakligt. I samma veva misskötte han sitt arbete grovt.
  Dessa saker gjorde att han placerades på en annan avdelning. Han fick alltså jobba kvar med en varning. Nu är det så att flera män på arbetsplatsen slutat heja på mig. Tagit bort mig på Facebook (hallå 14-åring liksom!)
  Jag vet inte hur jag ska hantera detta? Känner mig arg och ledsen.

  Svara

   Låter som en avskyvärd arbetsplats på alla sätt. Försök hitta ett annat jobb, för jag tror tyvärr inte du kommer lyckas få alla idioter att bli vettiga.

   Svara

   Är det ett alternativ att byta jobb?

   Om folk är skitstövlar förändrar de sig tyvärr väldigt sällan…

   Svara

    Vill bara tillägga att starkt gjort av dig att prata med din chef !!!

    Du är bäst!

    Svara

     Verkligen! Du har gjort ett bra val att prata med chefen och han borde inte fått stanna kvar alls. Skit i de andra skitstövlarna, förstår att det inte är så lätt men om du vill jobba kvar så är det nog ”lättast” att bara försöka strunta i deras beteende. Du ska inte behöva byta jobb för att det finns människor som inte kan bete sig. Kram ❤️

     Svara

   Be dem vänligen dra åt helvete för att de hellre står bakom en ”bro” som utför övergrepp, än att stötta den som blivit utsatt.

   Svara

   Fan vad deppigt att man som kvinna ska behöva stå ut med sånt skitbeteende. Så bra av dig att säga till chefen! Har tyvärr inga bra tips eller kloka ord men vill bara säga att jag tycker du är grym och jag känner med dig! ❤️

   Svara

   Du skiter i dom. Va ledsen, det är dina känslor. Men va glad att du nu vet vilka typer dom är, och va tacksam för att du slipper hälsa på dom.

   Luft är vad dom är.

   Ge energin till dom som hälsar på dig, se dom och va glad för dom människorna♥️

   Kram!

   Svara

   Kontakta facket. Skaffa ett nytt jobb om möjligt.

   Svara

   Tänk som så att dessa kollegor har visat precis var de står. Hur deras vidriga kvinnosyn ser ut. Se dem som de avskum de är. Inga du vill heja på. Inga du vill ha runt dig. Hälsa inte på dem, sky dem som pesten. För det är precis vad de är.

   Svara

   Alltså MYCKET laxermedel i deras kaffe. JÄTTEMYCKET!!!!! JÄTTE, JÄTTE, JÄTTEMYCKET!!! Den låser du dörren till toan.,

   Svara

    Laxermedel i kaffet och sedan nyspulver i deras bilfläktar.

    Svara

     Och sen lego, små små legobitar. Har dom ett eget kontor så lägg det där 😉 det gör jäkligt ont att gå på lego…

     Svara

      Oftast har man ju skor på sig på kontoret

      Svara

   Trist, minst sagt, det du råkat ut för och tyvärr inte alltför ovanligt. Män sluter ofta upp bakom varandra, oavsett vilket djävulskap de hittar på- mobbning, misshandel, övergrepp. Av någon outgrundlig anledning tycks de kunna rättfärdiga precis vad som helst och lägg inte det på dig själv att dem är ofullständiga varelser. Ta kontakt med facket eller byt arbetsplats om det blir alltför jävligt, jag tycker dock att det är trist om dessa s.k. män även ska lyckas peta bort dig från din egen arbetsplats.

   Svara

  Vad kan man hitta på som par i Stockholm? Kan tänka mig åka en bit, har bil.

  Älskar Yasuragi, restaurangen Smak, Gröna Lund och Fjäderholmarna. Men vad mer finns? Vill boka något till hösten att njuta av.

  Svara

   Swingersklubb? 😏

   Svara

   Steam hotel i Västerås är ett mysigt spa och jättefina hotellrum. Vill ni ha en lite knäpp med rolig middagsupplevelse så boka Punk Royal 😊

   Svara

    Älskar tipset ”Steam Hotel i Västerås” på frågan om saker att göra i Stockholm 😆

    Svara

     Hon skrev ju ’Kan tänka mig åka en bit, har bil’ och att hon gillar yasuragi spa.

     Svara

      Yasuragi = Stockholm god damn it! 😅

      Svara

      Jösses Västerås är väl typ 12 mil från Stockholm?

      Svara

     ”Kan tänka mig åka en bit, har bil.”

     Älskar din läskunnighet

     Svara

      Ts: Hej vill ha tips på ställen i Stockholm.

      Läskunnig: Åk till Västerås!

      🤣

      Svara

    – vad är det bästa med Stockholm?
    – tåget till Göteborg!

    Höhö

    Svara

   Seglarhotellet i Sandhamn.

   The winery och vinprovning

   Svara

   Cadierbaren, Grand hotell är min favorit . Kanske dela på en afternoon tea?

   Svara

   Middag på Gastrologik. Oförglömligt.

   Svara

  Någon som såg Sindys och Glorias live tidigare idag och har koll på vad bråket gäller mellan dem?

  Svara

   Oh

   Svara

   Nej men berätta mer?

   Svara

    Verkar som Sindy och Lisanna blivit utslängda av Gloria? Men vet ej varför…

    Svara

  Fy tusan så mycket skit My har fått stå ut med! Det kommer fram vem som ljuger…

  Svara

   Inte konstigt hon tappat det ibland.

   Svara

   Skrev som jag skrev ovan, det där får du allt ta och utveckla mer om vi ska hänga med?

   Svara

   Tycker att det är så konstigt att det aldrig läcker ut vad som egentligen hände mellan henne och Maggan?!

   Svara

    Jag tror på my
    Jag har svårt att tro någon skulle hitta på med tanke på att det finns risk för förtal.
    Tycker synd om henne så som hon blivit behandlad

    Camilla säger sej veta vad som hänt?

    Svara

   Utveckla?

   Svara

   Dansaren?

   Svara

   Fast det vet vi ju inget om. Finns säkert saker åt båda håll.

   Svara

  Ni som varit gravida – hur mycket gick ni upp i vikt?
  Är i 6:e månaden nu och hittills har jag gått ner 1 kilo. Det oroar mig lite, borde jag inte gå upp istället?? Barnmorskan har inte sagt nånting om det och på senaste ultraljudet var allt normalt och barnets vikt och storlek var bra, så jag oroar mig antagligen i onödan bara?
  Vill mest veta om nån annan varit med om samma sak, om det är ”normalt”. 😅

  Svara

   I min mammagrupp på Facebook är det många som inte gått upp i vikt eller till och med ner lite så oroa dig inte så länge du känner rörelser från bebisen och barnmorskan ser att magen växer.

   Svara

   Födde i onsdags en relativt stor pojke i vecka 38, gick upp totalt 2 kg under graviditeten. Var samma med mitt första barn.
   Med andra ord, oroa dig inte! Barnet tar den näring den behöver oavsett ❤️

   Svara

   Det handlar helt om du är normalviktig eller inte i början av graviditeten.
   Min moster var överviktig när hon blev gravid och vid slutet av graviditeten hade hon gått ned totalt 5 kilo (hon följde sin läkares kost/motions-rekommendationer, födde en helt frisk och genomsnittlig bebis på alla vis). Jag var något underviktig när jag blev gravid och gick upp 15 kilo totalt, födde också en frisk och genomsnittlig bebis.

   Svara

   Ja, det tycker jag. Gick själv ner 6 kilo fram till vecka 35 då jag åt mycket mer frukt och grönt och bättre mat än innan. Sen kräktes jag fram till vecka 20 ungefär och kunde typ bara äta väldigt söta frukter.
   Om bebisen växer som den ska och du mår bra så behöver du inte oroa dig.

   Svara

   Har en vän som gick upp sex kg totalt. Födde en helt normalstor unge.

   Själv plussade jag 16 pannor, ut kom 4.1 kg och 55 cm. Värre var det för svärmor när maken föddes – hola 5 kg och 57 cm.

   Svara

    Tack för alla svar! Känner mig lite lugnare nu. 😅 Allt verkar ju vara bra med bebis så ska försöka att inte oroa mig så mycket!
    Har ju några kilo övervikt från början också, så jag ”behöver” väl inte gå upp så mycket då heller.

    Svara

   Jag vägde mig aldrig under nån av mina graviditeter! Pallade inte att gå och tänka på alla kilon jag gick upp…. bm bad mig ställa mig på vågen en gång men jag tackade nej. Kändes väldigt befriande att slippa tänka på skiten.

   Nu är det kanske annorlunda för dig som går ner i vikt, kanske en annan typ av oro. men för mig var det en bra måttstock att barnen och jag mådde bra, inte siffrorna på vågen.

   Svara

   Gick ned 7 kg första 17 veckorna. Hade BMI på 26 så det var bara bra tyckte bm. Sen gick jag upp ca 5 kg. Så totalt -2 kg men jag var mullig ursprungligen.

   Svara

   Gick upp 10 kg. Hejdå.

   Svara

   Det är en myt att man ska äta för 2 st. Var inte orolig,barnet tar all näring först. Barnmorskan kommer meddela dig om det skulle vara ett problem😊

   Svara

  Jag har någon form av ätstörning. Tror jag. Är väldigt kräsen av mig. Äter knappt kött. Bara kyckling ibland. Och blandfärs. Ingen fisk eller skaldjur. Är snart 25 år gammal, 175cm lång och väger 46kg. Äcklas av hur smal jag är. Men hur mycket jag än försöker så kan jag bara inte äta. Idag tex har jag ätit en skål med yoghurt, och en pizzaslice. Vart vänder man sig för att få hjälp med det här?

  Svara

   Ring till din vårdcentral kanske till att börja med?

   Men det låter riktigt gott med pizza!

   Ha en fin kväll!

   Svara

   Låter som om du är en ektomorf. Du kan nog inte gå upp i vikt så mycket.

   Svara

    Men va? Hon skriver ju att hon äter väldigt lite?

    Svara

    Vägde 64 kilo för ett par år sen, så det kan jag visst.

    Svara

   Hm min syrra har också problem med extrem kräsenhet! Eller hon har väldigt svårt för nästan allting, äter bara ganska specifika livsmedel liksom… hon har typ börjat försöka smaka sig fram, alltså leta upp nya saker och testa för att liksom ”bredda” listan på saker hon faktiskt tycker är okej.

   Antar att vissa personer är känsligare i smak, precis som man kan vara känslig med ljud och dofter.. alla har olika förutsättningar 🙂

   Svara

   Tala med vårdcentralen/husläkare och ta det därifrån. Om du inte får hjälp så kontakta en privat psykiatriker (med rätt specialisering, googla!) för någon form av utredning/utredande samtal. Din magkänsla säger att något inte stämmer, lyssna på den. Lycka till!

   Svara

   Hur kan kommentatorerna ta så lättsinnigt på det du skriver? Gott med pizza, min syster är också kräsen och du kanske inte kan gå upp i vikt… Helt otroligt att man bemödar sig med att svara en människa med alias ”Desperat” utan att ens läsa det hen skriver ordentligt?

   Svara

   Kontakta vårdcentralen så kan du få möte med dietist.

   Svara

    Tack för tipset. Känns bara så dumt att störa sjukvården med ett problem som är ”självförvållat”. Jag gillar ju egentligen mat. Känns som att jag bara borde ta mig i kragen och tvinga i mig mat. Men jag får väl bita i det sura äpplet och ringa vårdcentralen på måndag ❤️

    Svara

     Störa sjukvården? Snälla, dom är ju till för dig. Om ingen ”stör” dom så här dom ju inget jobb.
     Ring.

     Svara

    Kanske ta kontakt med en dietist (privat) och förklara läget, läs på lite bara så du får en erfaren jävel!

    Svara

   Jag kontaktade min VC, kom i kontakt med en samtalsterapeut som tipsade mig om att kontakta(skickade en egen vårdbegäran via 1177) en ätstörningsenhet, det var en lättnad att prata med behandlingsassistent, jag ska få behandling i höst 🙏🏼

   Svara

   Hej fina du, sådär ska du inte behöva ha det. Kontakta din vårdcentral så kan dom hjälpa dig med en remiss till rätt ställe som kan hjälpa dig. Försök att inte äcklas av dig själv. Du är jättemodig som ens vågar skriva här och be om råd. Ta hand om dig! <3

   Svara

   Det är inte ovanligt att knappt kunna äta kött, det är liksom ett lik man äter? Skulle inte heller kunna äta det om jag så ville… testa smoothies, pastor, eller vad helst du är sugen på (finns otroligt mycket alternativ till kött som dessutom är mycket godare) kram!

   Svara

    Du kan inte äta kött, men gärna en pastor? Kannibal!

    Svara

  Jag har en fråga till er som använder foundation/puder/bb-cream.
  Jag använder aldrig något av ovanstående utan i sminkväg längre utan kör bara med mascara, rouge, ögonbryn + kanske lite läppbalsman.

  Min hy är såpass bra nu förtiden att det känns helt ok utan att dölja den men jag känner att ibland att det för speciella tillfällen skulle se mer polished/snyggare ut med något som jämnar ut huden lite. Så vilken av dessa foundation/puder/bb-cream skulle ni rekommendera?

  Svara

   Bare Minerals är en räddning för mig. Bra för hyn, sitter bra och räcker länge.

   Svara

    Bare Minerals är skit och torkar ut huden.

    Svara

     Bara för att det är så för dig, så är det inte så för mig. Har använt den i fem år och funkar skitbra.

     Svara

      #snöflinga

      Svara

       Men hur då? Får man inte säga emot eller? Vem är snöflinga isf..🤨

       Svara

    Använder du deras loose powder eller deras krämiga foundation? 🙂 Kikade in lite före/efter bilder och det såg precis ut vad jag leta efter. Utjämnad hud men ändå lätt nog att det inte ser ”täckt” ut!

    Svara

     Mineralpuder är väldigt skönt på huden tycker jag, har aldrig hittat en flytande foundation som inte gör att jag känner mig smetig och som inte framhäver alla porer och sånt i ansiktet men bare minerals (loose powder och compact) har funkat för mig. Det främsta tipset jag har är att kolla på lite videos hur du bäst applicerar detta så du inte blir avskräckt av ett dåligt resultat.

     De förberedande tipsen från mig (erfarenhet från misstag) är att du tvättar, peelar eller skrubbar huden fri från döda hudceller eftersom pudret annars lätt fastnar och framhäver torr hy om du är lite fnasig. Sen att du återfuktar huden ordentligt innan med ansiktskräm. Låt den sjunka in ordentligt. Använd gärna primer under. Sen som sagt kika på videos hur du ska applicera så kommer det att gå som en dans!

     Om du inte vet om detta är något för dig så köp deras ”start-kit” som innehåller foundation, en borste eller två, en liten primer samt settingpuder! De är lite mindre storlekar och kan va nice att börja med innan du vet om du vill fortsätta. Lycka till!

     Svara

   Skulle rekommendera en BB-kräm eller en CC-kräm! (CC är bra om du har t.ex röda partier, då det är just Color Correcting)
   De är oftast lite lättare i konsistens och ger inte lika mycket täckning som t.ex foundation. 😊

   Svara

    Jag kör på Lumenes BB-kräm själv och den är bra, torkar inte ut huden och ger lagom täckning så det ändå ser naturligt ut. 😊

    Svara

     Jag la den här i varukorgen!
     Lumene CC color correcting cream spf 20

     Svara

      Den har jag också haft tidigare och jag tycker den varit bra! Täcker röda partier(jag är sån som lätt blir torr och röd runt näsvingar och haka) utan att bli ”kakig”. 😄 Hoppas den funkar lika bra för dig!

      Svara

       Åh men det låter ju jättebra! Jag blir också väldigt röd runt näsvingarna vilket nog är det som stör mig värst. Så låter guld att den täcker det. Tack 😀

       Svara

    Ohh det finns CC-cream också! Haha, ahh vilken djungel. Jag får nog köpa både en bb/cc-cream och en löspuder-foundation och testa mig fram lite!

    Svara

     Jag la precis den här i varukorgen, Lumene CC color correcting cream spf 20 🙂

     Svara

      Den är bra. Använder faktiskt hellre den än foundation när jag vill ha mer täckning än av mineralpuder. Sätter den med transparent puder från Lumene.

      Svara

     Ett tips också är att gå till t.ex Kicks och be om att få testa lite olika innan du köper 🙂 Så behöver du inte lägga pengar på något du kanske inte gillar sen!

     Svara

   Är likadan när jag sminkar mig! Använder ACOs BB-cream när jag ville känna mig lite mer ”jämn” i ansiktet. Gillar den för att den känns lätt och fräsch i ansiktet, får hyn att se jämn och slät ut utan att man ser sminkad ut, den ger fin lyster och för att den är billig!

   Svara

   Köp Laura Mercier tinted moisturizer. Tunn och lätt men gör att hyn ser superfin ut!

   Svara

   Jag använder mineralpuder från Tikei. Ett svensktillverkat och väldigt prisvärt puder. Man kan dessutom köpa hem små prover för att testa vilken nyans man ska ha.
   Nåt av det bästa som hänt mig i sminkväg!

   Svara

    Älskar tikei!!

    Svara

    +1 på detta! Älskar mitt. 😊

    Svara

   Jag har nyligen upptäckt bb-cream och det är SÅ nice. Lite utjämnande + glow, perfekt när man vill se naturligt fräsch ut. Jag brukar kombinera med lite mineralpuder.

   Svara

    Ja bb eller cc-cream verkar vara det jag är ute efter. Jag tackar för alla tips jag fått! Är peppad på att testa dessa 😀

    Svara

   Lumenes cc-cream är toppen! Ser ut som att man bara har naturligt fin hy med mycker lyster, inte det där tydligt sminkade resultatet som en foundation kan ge.

   Svara

  Steam hotel i Västerås är ett mysigt spa och jättefina hotellrum. Vill ni ha en lite knäpp med rolig middagsupplevelse så boka Punk Royal 😊

  Svara

   OK 🙄

   Svara

    Det skulle varit ett svar till hon som ville ha tips runtom Stockholm 😊

    Svara

     Ännu värre 😂

     Svara

     Runt Stockholm? Västerås är en helt annan stad. Över 10 mil från Stockholm.

     Svara

  Ni som jobbar på förskola!

  Okej det här är kanske superluddigt haha, har tusen tankar men ska försöka vara tydlig. Har två barn, ca 1 och 2,5 år gamla, de ska inskolas nu nästa vecka. Är så rädd att personalen ska tycka att mina barn är jobbiga och konstiga… Jag vet inte. Min äldsta har aldrig gått på förskola innan och blir väldigt hyper av nya miljöer, framförallt av andra barn. Är rädd att hon ska vara lite missanpassad typ, att hon inte kan sociala regler? Får för mig att andra jämnåriga barn tycker att hon är jobbig. Är det ens möjligt att det kan vara så? Vi var och hälsade på en timme igår och hon fixar inte sånt som de andra barnen gör, typ stå i kö och ta sin egen mat. Har jag gjort fel med henne? Känner mig dålig typ, kan inte riktigt förklara varför. Känns som att vi gjort henne en jättestor otjänst genom att ha henne hemma så länge.

  Och så fick vi en informationslapp hem där det bland annat stod att de har skyldighet att anmäla till soc vid oro. Jag är bara allmänt nyfiken på vad man skulle kunna se som tecken på att ett barn far illa. Får för mig att vi ska få en anmälan för att lilla är extremt mammig och rädd för folk, man skulle kunna se henne som allmänt otrygg liksom. Men det kanske är helt ologiskt.

  Svara

   Nu jobbar jag inte på förskola utan i skola och vi anmäler när vi märker att barnet inte får den omsorgen hemma som den behöver, typ mat, hygien, kläder osv. Eller om man märker av blåmärken, eller om barnet säger att det blir slaget. Vi måste också anmäla till soc om barnet inte blir hämtat innan fritids har stängt. Låt oss säga att fritids stänger 18 och barnet fortfarande inte blivit hämtad 18.30 och föräldrarna inte går att nå, då måste vi ringa till soc. Så nej, vi skulle aldrig anmäla för att ett barn är mammigt, eller inte kan sociala koder. Det sistnämnda kommer barnet lära sig efter en tid på förskolan, tänker att även mammigheten blir bättre med tiden av att vara där.

   Svara

    Tack ❤️ haha jag kanske inte på allvar tror att nån kommer anmäla pga mammighet liksom, men är så orolig över aaaallt just nu.

    Svara

   Nu jobbar jag visserligen inte på förskola men min dotter började förskolan när hon va 3 eftersom hon va hemma med mig o hennes lillebror. Jag tyckte oxå att hon verkade ligga lite efter de andra barnen som varit där längre eftersom de hade koll på allt med rutinerna där osv. Vår dotter har alltid varit väldigt blyg och ängslig och lite tillbaka. Jag va rädd för att hon inte skulle komma in i gruppen o ha svårt med kompisar osv men det visade sig vara precis tvärtom.
   Pedagogerna kommenterar ofta kring att hon är så trygg i sig själv och kommit in fint i rutiner och i gruppen. Barn är fantastiska på att anpassa sig så jag tror inte du behöver oroa dig. Pedagogerna brukar vara fenor på att hjälpa nya barn in i gruppen och visa dem hur man står i kö, väntar på sin tur mm. Tror det kommer gå galant.

   Svara

    Tack för svaret ❤️ nu är min dotter på många sätt tvärtom, liksom väldigt på nya människor och ska prata och så… Har egentligen sett det som en bra egenskap men får för mig att det får andra barn att backa. Jag vet inte.

    Svara

   Förstår att du är orolig. Jag var så nervös inför inskolning på förskolan så jag ville kräkas kvällen innan.. har skolat in båda våra barn och tänkt samma tankar som du.
   Men vet du, det är cirka 15 barn på varje avdelning och ALLA barn är totalt olika! De kan helt olika saker, de har helt olika personligheter så dina ungar kommer passa in fint!
   Har aldrig varit med om något så litet barn som kan stå i kö, det är sånt som de lär sig med tiden.
   Allt kommer gå toppenbra!! Barnen lär sig så otroligt mycket av de andra barnen på förskolan så ingen kommer tycka att just dina barn är ”konstiga”. Mammiga eller pappiga är de flesta barnen, speciellt i början på inskolning. Det släpper med tiden.
   Stort lycka till ❤️

   Svara

   Dina barn kommer snabbt in i nya rutiner.

   Oroa dig inte.

   Svara

   Jag jobbar på förskola och kan säg att i en grupp på 17 barn va så är det också 17 olika barnens, 17 olika behov, 17 olika.. ja allt typ.. du har absolut inget att oroa dig för, alla barn är olika, vissa är lugna, andra aktiva, andra överaktiva, andra slåss och andra bara är.. anmälan görs först om man misstänker ett barn far illa vid tex yttre våld, eller på annat sätt inte inte har det bra hemma, har aldrig under min tid behövt anmäl något.. sen att hon är mammig är ju barn i perioder, skolar skälv in en flicka på 2 år på jobbet nu som är mammig men det går jättebra, de anpassar sig efter förskolans rutiner och lär sig snabbt att komma i inse nya rutinerna.. och tro mig, hon kommer lära sig att stå i kö och att vänta på sin tur.. all cred till er som varit hemma så pass länge, vad underbart skönt för barnet! 😊 ta det lugnt, allt kommer att bli bra!

   Svara

   Det är inget konstigt att barnen inte kan förskolans rutiner när de är nya! De har ju inte övat 🙂
   Vi tycker inte att barn är jobbiga, vi ser små individer som alla har egna behov och viljor.

   Angående anmälan så har jag bland annat gjort anmälan när vårdnadshavare vid mer än ett tillfälle försökt hämta barnet alkoholpåverkad. Om barn alltid är smutsiga (mer än normalt, barn skitar ner sig fort), hungriga och har oförklarliga blåmärken och bulor osv. Har man arbetat ett tag märker man skillnad på ”vanlig” smuts och blåmärken. Vi anmäler alltid om det finns någon misstanke, sen är det socialens uppdrag att utreda. Tänk på det som extra människor som bryr sig om dina barn 🙂
   Var aldrig rädd för att vara öppen och ärlig med pedagogerna, ju mer vi vet om hur morgonen har varit, eller om det hänt något ovanligt i barnens liv, desto mer kan vi möta barnets tankar och behov. Det är okej att säga att det är stressigt hemma, eller att farmor är sjuk, då kan vi fånga upp barnen och deras tankar och känslor.
   Pedagogerna finns även för föräldrarnas skull, våga prata med oss. Många av oss har arbetat med barn i måååånga år och kan massor.
   Det kommer gå jättebra 🙂

   Svara

    Pedagogista
    Sååååååå bra skrivet!

    Trådstartare: Det kommer gå jättebra 🙂

    Svara

   Alla barn är olika, men väldigt anpassningsbara så hon kommer anpassa sig efter förskolans rutiner fort 🙂 och skaffa vänner kommer inte vara några problem!
   Ang. Soc-anmälan så görs det ifall vi märker att barnet inte mår bra, är hungrig, luktar illa, har märken på kroppen, pratar om saker. Oftast så är det flera saker kombinerat. Och en soc-anmälan görs ju för barnets bästa, för vi bryr oss!
   Om man pratar om anknytningsteorin så kommer trygga barn att protestera mest vid lämning, så ha det i åtanke. Hon protesterar inte för att hon inte vill vara där, utan för att hon är så van vid dig och då är det ju jättekonstigt att bli lämnad på en relativt okänd plats 🙂 men även det kommer gå i perioder sedan när hon har blivit van vid förskolan, beroende på om hon har sovit bra osv.
   Det kommer gå superbra, kom bara ihåg att din attityd påverkar ditt barn! Om du ler och säger ”vad roligt att gå till förskolan!” så ökar du chansen för att hon ska lyckas!

   Svara

  Jag lever med ångest mer eller mindre hela tiden. Den ter sig på olika sätt. Eftersom jag har småbarn så känner jag inte att jag har tid att må dåligt,så funderat på medicin. Men jag skulle vilja testa att lägga om min kost, motionera och undvika raffinerat socker, OM det iaf skulle kunna lindra. Någon som provat med ngt resultat?

  Svara

   Jag vill uppmuntra dig till att ge träning ett helhjärtat försök. Har precis läst boken ”Hjärnstark” som handlar om alla de positiva effekterna träning har på vår hjärna (OBS baserat på fakta och vetenskapliga studier) och ser nu på ångest helt annorlunda.
   Lever också med ångest men har börjat må bättre sedan jag började träna, även om jag inte än tränar så regelbundet som jag borde.

   Med regelbunden träning ger du dig själv och din hjärna bästa förutsättningarna för att hantera ångesten!

   Svara

   Medicin, träning och regelbunden bra kost hjälper. Överväg kbt eller annan terapi som komplement för att få en mer hållbar effekt.

   Svara

   För mig hjälper det jättemycket med bra mat och motion! Det i kombination med KBT och medicin har räddat mitt liv, bokstavligt talat. Var inte rädd att kontakta vården om det känns övermäktigt.

   Svara

   Tänkte berätta om egna erfarenheter, men herregud, det höll på att bli en hel novell. MEN summa summarium så har jag märkt att regelbunden träning hjälper oerhört mycket! Använder själv dock medicin, så hur jag skulle ha mått av enbart träning har jag ingen aning om.
   Men under de perioder de senaste 1,5 åren som jag varit noga med min träning, så har jag faktiskt varit helt symtomfri. Då har jag bara känt ångest när det har varit befogat.

   Dock så behöver man hålla igång träningen i kanske 4-6 veckor(?) först innan det börjar ge bra effekt. Kanske kan du, om du vill, få lugnande att ta vid behov bara?
   Sen skulle jag alltid, alltid rekommendera terapi alt gå och prata med någon. Det brukar underlätta för att förstå vad ens ångest grundar sig i ❤️

   Svara

    Träning + kost ska det vara (undviker då socker & vitt mjöl)

    Svara

   Minska socker, börja med CBD-olja 🙂

   Svara

  Är Censur den ultimata härskartekniken?
  Att skära bort och döda andras budskap eller frågor..

  Är det Bra?

  Svara

   ’Är Censur den ultimata härskartekniken?’
   Svar, ja.

   Vad som gäller på bloggen är nyckfull kontroll styrt av den nyckfulla inehaverskan.

   Svara

   Så är det nog om härskaren är staten. Men censur är ju bara något som medborgare i ett land är utsatta för.

   Detta kommentarsfält passerar inte ett statligt filter och är således inte censurerat.

   Svara

    Tack! Så less på folk som inte alls begriper begreppen censur och yttrandefrihet, men mer än gärna använder de ändå.

    Svara

     (Och ja, jag ser att jag missade en autocorrect)

     Svara

    Frågan var ’härskarteknike’. Svaret är fortfarande ja.

    Blanda inte in stat och medborgare i härskartekniken.

    Svara

     Vet du vad censur är?

     Svara

     Bra svar 🙂

     Svara

      Haha varför ställer du frågan när du uppenbarligen har bestämt innan vad du vill ha för svar? 😆

      Svara

  Någon med erfarenhet av Franska skolan?

  Svara

   Ja. Som elev på 80-90 talet.

   Svara

    Grundskola/gymnasium? Hur tyckte du att det var?

    Svara

  Någon som bor Täby/Arninge? Eller Sundbyberg, Ursvik? Är Rissne närmsta T-bana? Känns det säkert att gå därifrån på kvällar/nätter? Står lite mellan Sundbyberg och Täby.

  Svara

   Jag bor i Täby och har tidigare bott i Sundbyberg.

   Jag skulle inte promenera från Rissne till Ursvik på kvällen.

   Svara

   I Sumpan finns ju 3 stationer, centrum, duvbo och hallonbergen. Tror ingen går från rissne till Sundbyberg centrum

   Svara

   Hallonbergen är närmsta t-bana från Ursvik, men det är en bit att gå beroende på var i Ursvik man bor. Det går bussar dock 👍 Det är jättefint där, men lite ”off” tycker jag personligen.

   Svara

   Jobbarkompis som bor i Rissne med barn. Hon verkar inte jätteorolig men det är ju en del bilbränder, ingenbankomat mm så helt lugnt är det nog inte.

   Svara

   Nej jag bor i Täby och gränsen till Arninge. Åker alltid t-bana till Mörby Centrum och sedan buss.

   Svara

   Täby är 👍🏻. Vissa delar av Sundbyberg också. Skulle aldrig vilja bo med Rissne som närmaste tunnelbana.

   Svara

   Bodde i Ursvik tidigare. Vi trivdes inte så bra, området kändes väldigt dött, nästan bara bostäder. Tryggt förvisso, men Ursvik är omringat av Kylmingelänken, Hallonbergen, Rinkeby och Rissne. Inga områden jag skulle knata runt i själv om kvällarna.

   Svara

  Hur gör ni som har mustasch? Vaxar? Bleker? Låter det vara?

  Svara

   Rakar

   Svara

   Låter den va vild och fri!

   Svara

   Laser! 🙂 Annars plocka med tråd eller pincett

   Svara

   Vaxar och noppar

   Svara

   Trådar

   Svara

   Har en hårborttagningskräm från ”Andrea”, finns på typ apotea. Tuben är stor så den kommer nog räcka hur länge som helst. Vaxade innan men tycker det gör sååå ont, krämen känns inte alls.

   Svara

   Bleker då jag inte har problem med att ha hår, bara när det är mörkt mot min ljusa hy.

   Svara

   Rakar 🙂

   Svara

   Jag vaxar varje måndag och på tors eller fredagen så bleker jag. Då har det hunnit växa ut pytte lite. Så gör jag nästan varje vecka.

   Svara

  Jag vet inte hur jag ska beskriva detta men jag har börjat tycka att jag är stel i exakt ALLA situationer. Är rätt socialt kapabel egentligen om man sitter ett gäng och pratar men typ om jag går förbi nån så vet jag liksom inte vart jag ska kolla, ska jag säga något osv (typ på jobbet). Eller ibland när man kommer t jobbet och arbetsuppgifterna inte riktigt är klara så man måste typ se lite dum ut innan man vet vart man ska börja, uuuuh mardröm. Och sen när jag går framför någon så tycker jag typ att jag går stelt? Vet inte vart jag vill komma, riktigt oklart men detta bottnar väl i dålig självkänsla. Något tips?

  Svara

   Herregud jag är precis likadan! 😂 Så jäkla awkward, men vafan ska man göra?! Jag försöker bara köra på och hoppas att det nån gång i framtiden känns mer naturligt och mindre stelt… är också otroligt osäker på mig själv, tror def att det spelar in.

   Svara

    Låter exakt som jag!!

    Svara

   HAHAH är evakt likadan, tex när jag går förbi någon eller några som tittar så glömmer jag helt plötsligt bort hur man går 😂

   Svara

    EXAKT så!!! 😂 Herregud, vad är det som händer med en egentligen?! Men skönt att veta att man inte är ensam ändå.
    Mvh Stelgångare

    Svara

  Ni som springer långt. Hur långt springer ni? Och hur ofta? Och vad klassas som långt?

  Svara

   Jag vill nog säga att det beror på hur tränad man är. Själv är jag extremt otränad just nu och har ikväll sprungit Midnattsloppets 5km. Det var långt för mig. Hade jag däremot varit tränad hade 1 mil varit långt. Förr var 1 mil inga problem dock utan var normalt att springa för mig.
   Så är man otränad är det t.o.m långt med typ 3km, nästan iaf.

   Just nu springer jag, när det väl blir av, allt mellan 1.5-5km. I olika tempon och upplägg för att inte skada mig mer, skyndar långsamt. Har fått strikta order från min mamma att inte springa mer än max 3ggr/vecka🤷‍♀️

   Svara

    Bor du i Kalmar? 🙂

    Svara

     Nej nej, hurså?☺️

     Svara

  Kan man använda gammal tandblekning? Medel i spruta från whitness perfect och skenor?

  Svara

  Är 36 år och just kommit på att jag trots allt vill ha barn. Är dock singel efter att ha brutit upp ett längre förhållande och det känns hopplöst att hitta någon vettig partner, särskilt under tidspress som det mer eller mindre är. Vill dock inte ha barn på egen hand (typ insemination). Nu undrar jag om det finns någon annan här som fått barn i min ålder eller äldre, typ 40? Är det kört för mig?

  Svara

   Ja

   Svara

    Hoppas du svarade ja på den första frågan och inte på ”är det kört för mig”. Så jäkla onödigt och osympatiskt att dryga sig mot människor som mår dåligt och ber om hjälp.

    Till TS vill jag bara säga: Kolla på typ alla Sveriges 40+ kändiskvinnor så ser du att det går att både hitta snubbe och bli gravid efter 40. Skaffa toyboy!

    Svara

     Ja.

     Svara

   Jag är själv inte i samma sits men min granne kom på när hon var 43år att hon ville ha barn med mannen hon bott med sen hon va 38år och det gick alldeles utmärkt! 🙂 söker du runt lite så tror jag säkert du hittar massa historier som gör dig lugnare!

   Svara

   Min mamma fick mig när hon var 37, många i hennes bekantskapskrets inkl syster fick också barn sent. Vet flera st som fått barn när de varit 40, 41. Enligt mina högst ovetenskapliga observationer så är äldre föräldrar ofta väldigt bra föräldrar. Mer livserfarenhet och kanske större längtan också. Och mer tid. Tycker inte att det låter orimligt att du skulle kunna lyckas hitta en partner och hinna få barn inom 4-5 år, det är ju lång tid!

   Svara

   Rent medicinsk är väl chanserna mindre för varje år och du kansk behöver lite hjälp men det finns väl massa kändisar som fått barn efter 40.

   Svara

   Nej det är inte kört för dig det kommer med tiden

   Svara

   Har en kompis som fått två barn efter 40. Ett vid 41 och ett vid 44 🙂

   Svara

   Min mamma var över 45 när hon fick mig!

   Svara

   Jag var 40 när jag fick min dotter♥️

   Svara

   Har en kollega som fick barn när hon var 43 år, min mormor födde min mamma när hon var 46 år. Finns säkert fler exempel 🙂 Tror definitivt inte det är ”kört” för dig!

   Svara

   Min mormors mamma fick 11 barn och hon har 49 när hon fick sitt sista 😊

   Svara

   Tusen tack för alla era fantastiska berättelser – har skärmdumpat dem för att kunna tröstläsa dem när det känns tungt. <3 TACK för att ni tog er tid till att skriva till mig! 🙂❤️

   Svara

   Absolut inte försent😊men sluta med preventivmedel. Inte kondom då såklart tills du e redo

   Svara

   Jag var 38 när vi började försöka och för mig funkade det inte, varken spontant eller IVF.

   Svara

    Det kan ju hända när man är 22 också.

    Svara

     Men risken för det är ju mycket större när man är äldre.

     Svara

  Jag har funderingar kring hur mycket man ska acceptera pga diagnoser? Har en kollega som har Aspbergers och vissa dagar är hon supertrevlig och vissa dagar så himla otrevlig. Har även en annan kollega som har samma diagnos som svänger mkt i humöret.

  Hur mycket ska man ”acceptera”, asså min kollega kan ju typ inte hjälpa att hon blir otrevlig då hon blir stressad? Men inte kul för oss andra

  Svara

   Svarade dig men det hamnade längre ner 🤦‍♀️

   Svara

   Asperger gör en inte till otrevlig eller ojämn i humöret på det sättet. Tror inte det har med diagnos att göra utan att de bara är otrevliga på samma sätt som vem som helst kan vara, så nej otrevligt beteende är ingenting du måste acceptera. Det finns förstår en risk att de inte vet hur de uppfattas utan är i sitt eget huvud bara, och då tycker jag att du borde säga det, jag hade velat veta om jag gör något som uppfattas som otrevligt.

   Svara

    Många, med mig, med aspberger, är känsligare för stress vilket kan uttrycka sig i irritation/ilska

    Svara

   Har du sagt något? Ex ”Nu tycker jag att du är otrevlig”?

   Svara

   Tycker man ofta gör människor med diagnoser en otjänst genom att just tänka ”ah men hen har ju sin diagnos, hen kan inte/förstår inte X eller Y”.

   I det här fallet kanske personen inte vet om att hen är otrevlig? Du kanske kan berätta att du upplever hens beteende som otrevligt? Så kan personen jobba på att förändra sitt beteende! 🙂

   Svara

   Jag har en kollega som jag misstänker har någon form av diagnos. Jag brukar svara ”det där var inte så trevligt sagt tycker jag” och då brukar han bara svara ”jaha, förlåt” och släppa det.

   Svara

    Bra! Hatar när jag ser att folk går runt och knyter handen i fickan utan att fatta vad en gjort /aspbergaren

    Svara

   Min kommentar om min kollega hamnade i modd. Vill poängtera att han inte alltid är otrevlig men det händer då och då eftersom han har svårt med sociala regler och koder. Ibland blir det fel och kan uppfattas otrevligt bara.

   Svara

   Vad är alternativet? Låsa dörren och inte släppa dem till jobbet?

   Svara

    Alternativen är inte säga något eller säga till

    Svara

   Jag har asperger och adhd. Jag har mindre stresstålighet än de flesta normisar och blir ofta otrevlig och kort i tonen då.

   Mina kollegor ska inte acceptera något sådant beteende som de inte skulle gjort hos någon annan. Jag vill inte bli särbehandlad och om andra inte säger till så vet jag ju inte i vilka situationer jag behöver hitta strategier. Det värsta jag vet är när jag märker att folk blir obekväma men inte säger vad det är, att jag ser deras kroppspråk och blickar och försöker gissa. Det bästa är när folk är tydliga och vågar kommunicera i klarspråk.

   Svara

    Men det är inte andras uppgift att lära andra hur man ska bete sig. Jag tycker man själv får ta ansvar och säga typ ”sa jag något otrevligt?” Eller liknande när man märker att något är konstigt. Andra människor kan inte hela tiden gå runt och lära andra vad som är rätt eller fel. Det om något är att bli särbehandlad.

    Svara

     Men om man inte fattar kan man ju inte gå och ursäkta sig och fråga efter varje mening

     Svara

   Kämpar ibland med samma problem. Har 2-3 st kollegor på mitt jobb med Asperger, och trots att jag är superengagerad i allt som är ”På spektrumet” och i flera år varit aktiv med ungdomar med diagnoser har jag svårt att veta vart man ska dra gränsen.

   Jag har alltid varit för tanken att låta människor med diagnoser vara sig själva så får vi omkring dem anpassa oss och se de positiva sidorna, det är ju trots allt vi som är de tråkiga med strikta sociala koder.. Men efter flera grova övertramp från kollegorna vet jag inte längre vart jag står. Bland annat gick en av de nämnda kollegorna till en av cheferna och frågade rätt ut vad han tjänade i lön, eftersom jag ”i förtroende” nämnt för henne att jag skulle vilja veta vad han tjänar men ”att det är en såndär sak man inte kan fråga”. Ordagrannt sa hon ”Mia2 undrar vad du tjänar men tycker att man inte får fråga sånt, så vad tjänar du?”

   Vill poängtera att samtliga kollegor är väldigt duktiga på sitt jobb, men man hamnar i jävligt skumma situationer ibland när dessa kollegor är obekvämt korta/kalla i tonen mot andra utan att inse vad som är fel i det.

   Svara

  Jag behöver råd. Skriver med en kille typ varje i över 3 månader, vi har pratat om att träffas men har slår aldrig tag i saken. (Har sagt till honom att det ligger på hans bord då han elitsatsar på sin idrott) men det sker inte. Nu är frågan om jag ska ta tag i detta själv, hur hade ni gjort? Är ganska säker på att han inte skulle säga nej men blir ändå svin nervös 😬😅

  Svara

   Maybe he’s just not that into you

   Svara

   Det verkar som att du måste ta tag i det själv! Det värsta som kan hända är att du får ett nej eller blir ghostad, då har du åtminstone ett svar

   Svara

   Vad har hans elitsatsning att göra med den saken? Gillar du honom så ta tag i det själv! Du har inget att förlora 🙂

   Svara

   Lyssna. Du kommer åka dit, ligga med honom och ghostas. Du kommer att känna dig förnedrad och äcklig. Lämna honom bara. Finns massa killar du kan inleda en seriös relation med.

   Svara

    This. Den erfarenheten kan man liksom vara utan.

    Svara

    Lyssna på Anonym gäri. Släpp honom, han är inte tillräckligt intresserad.
    Han skriver säkert med massor av tjejer. Om han är intresserad så skulle han styra upp det.

    Svara

  Jag tycker att alla får ta ansvar för sina diagnoser. Alltså det är inte hennes asperger som gör henne otrevlig, hon är bara otrevlig. Jag fattar att man kan ha jättemånga problem och ha det väldigt kämpigt med olika diagnoser osv, men det är inte alla andra människors fel, sluta lägg ansvaret på dom. Tack för mig.

  Svara

   Det där är ren idioti från en idiot.

   Svara

    Fast varför? Jag förstår faktiskt inte varför det är okej att ursäkta dåligt beteende och skylla på diagnoser.

    Svara

     Precis, du förstår faktiskt inte.

     Svara

      Tack för en givande diskussion.

      Svara

       Det var inte meingen att ha en diskussion utan att få stopp på dina dumheter.

       Svara

        Det är lugnt, du får skylla på dina diagnoser hur mycket du vill.

        Svara

         Du sa ju precis att man inte fick skylla på sina diagnoser 😂

         Svara

          Jo men hen verkade ju verkligen vilja ha rätten att göra det så 🤷‍♀️

          Svara

        Vad är det för fel på kommentarerna från ”🐭”? Svara på det istället för att vara dryg och tro att det du tycker och tänker är det som gäller, uteslutande.

        Svara

     Vad är en diagnos då? Min man har adhd och vissa saker han gör vet jag att han inte kan rå för, jag accepterar det för att jag vet att han har svårigheter. Att säga att man inte kan ursäkta vissa beteenden pga diagnos är som att man inte kan ursäkta någon med brutet ben för att han inte kan springa.

     Svara

      Men det här handlar ju om att personen är otrevlig. Människor med Aspbergers är inte automatiskt otrevliga för de har det. Så det är lite skillnad på ett brutet ben och inte kunna springa jämfört med det.

      Svara

      Nej det var inte så jag menade. Man kan ha oändligt många problem pga sina olika diagnoser, jag förstår det. Men att skylla på det när man gör saker som går ut över andra, är otrevlig osv tycker inte jag är okej. Du kan ju inte säga att du är otrevlig för att du har exempelvis asperger, och sedan bara är det så. Då tycker jag man får ta ansvar över sig själv och helt enkelt jobba mer med det (ja sociala koder är svårt, jag fattar)

      Jag hade en kollega för längesedan som hade ett par diagnoser. Alla verkligen gick på tå runt henne, hon körde med alla och när någon sa ifrån skyllde både hon och chefen på det. Vikarier ville inte jobba på den avdelningen när hon var där och det gick verkligen inte att göra något åt det. Nu är kanske detta ett extremfall, jag vet inte.

      Svara

       ”ett par diagnoser” känns fel att skriva men jag minns inte exakt vad hon hade. Kan ha varit adhd och asperger, om det spelar någon roll.

       Svara

        Oh nej stackars er! Buhu

        Svara

         Nä vet du vad, det var inte synd om oss men det var inte synd om henne heller. Hon var en riktigt jävla hemsk människa och skyllde ifrån sig allt. Jag tycker bara att människor får ha ett eget ansvar över sig själv som person. Nu lämnar jag denna diskussion.

         Svara

  Vilka komplex har ni? Jag har komplex över mitt runda ansikte och läppformen (rundheten är förmodligen inte kopplat till min vikt eftersom jag är 1.68 cm lång och väger 57 kg). Brottas ni med jobbiga tankar om ert utseende?

  Svara

   Min lilla dubbelhaka som säkert inte syns så mycket men den är där ju! Hakjävel!

   Svara

   Att jag har bristningar på mage/höfter trots att jag aldrig varit gravid :/ livet är orättvist

   Svara

   Jag gjorde det förr. Riktigt hemska. Jag gick i terapi och minns att jag sa att jag hatade min kropp och att jag inte ville vara i samma rum som den. Jag gjorde mig själv sådan fruktansvärd skada, inser jag nu i efterhand. Allt pga att jag inte var nöjd med mitt yttre. Men det går att i alla fall vara medveten om att man låter det yttre påverka det inre. Träna på att se det för vad det är, tankar och inget annat. Det är inget fel på dig och det var inget fel på mig heller, men jag skapade felen med mina tankar. Jag förstår att du inte kan stänga av det, men när du tänker det, lägg till en tanke där du meta-tänker på vilken impact den tanken du just tänkte om dig själv har på hela dig. Rätt vad det är kanske det spelar mindre roll. Friheten är enorm.

   Svara

   Min rygg är ful tycker jag. Har valkar på ryggen som jag gärna skulle vilja komma bättre överens med.

   Svara

   Att jag har en ”kort” mun haha, den är inte proportionerlig i förhållande till mitt ansikte

   Svara

   Också komplex över mitt runda ansikte! Jag ser bara bra ut i rätt frisyr (mittbena med en lite längre lugg som hänger fram på sidorna för att smalna av ansiktet).

   Svara

    Hur lång är din lugg? Har du någon bild du kan visa på din frisyr? Har du några fler tips för att få ett smalare ansikte? 🙂

    Svara

     Alltså det är jättesött med ett runt ansikte. Har det själv pch är nöjd! Det borde ni också vara☺️

     Svara

   Mina breda lår, min putande mage(spelar ingen roll hur lite jag väger, den är där den är) mina ojämna bröst(ena b andra c/d och ca 10cm längre ned än det andra), Min skeva mun, eller ja.
   Hela ansiktet är skevt.

   Svara

   Min mage. Efter graviditet fick jag några bristningar under naveln och den är allmänt degig. Har aldrig haft platt mage innan men efter graviditeten är den verkligen deg.
   Och jag hatar min profil. Inte så att jag tänker på det i vardagen mest att jag inte vill ta bilder i profil eller se mig själv i profil. Det är näsan och hakan/halsen som stör.

   Svara

   Min skäggväxt, pga hormoner (pcos) har jag massa hår under hakan. Kan inte ta bort det på något bra sätt heller, alla metoder ger irritation (ipl, laser och liknande rekommenderas inte då det inte har bra effekt vid hormonell hårväxt) det bästa jag hittat är en ansikts-epilator som ger rakfinnar men inte lika mycket som vaxning. Så när jag är ”nyrakad” skäms jag över rodnaden under hakan och några dagar senare skäms jag över de fula hårstråna. Finns typ en dag på veckan när rodnaden lagt sig och det nya inte vuxit ut som jag känner mig snygg 😁

   Svara

    Vad heter epilatorn?

    Svara

     Braun SE830 Face Epilator

     Svara

   Jag ogillar nästan allt, vilket är en dålig kombination med att vara på platser med speglar… Dessutom vet jag att det med åldern blir ännu värre. Känns kul…

   Svara

    Samma känsla här (jag är trådstartaren). Det låter onekligen som att du mår dåligt över ditt utseende. Vad är det som du inte tycker om med ditt utseende? Hur länge har du haft dessa tankar?

    Svara

     Jag tycker nog illa om allt, men det finns saker jag bryr mig mindre om… Typ underarmarna. De är väl inte snygga, men en underarm kan ju knappt vara ful liksom. Jag har väl tänkt så åtminstone sedan jag var 12-13 skulle jag tro, men det blir nog värre och värre tyvärr. Jag blir rent objektivt fulare med åren skulle jag säga, så det är svårt att vara nöjd då.

     Svara

      Men du har i alla fall en snygg rumpa. Om inget annat, kan du säkert göra karriär på den. DM:a Kim K och kolla om du kan få några tips!

      Svara

      Vad tror du tankarna bottnar i? Var det något som hände vid den åldern? Som en klok skribent på inlägget skrev är tankarna inte vår sanning. Det du ser i spegeln behöver nödvändigtvis inte andra lägga märke till (det du ser i spegeln kanske öht inte finns). Om tankarna blir ett hinder för dig i din vardag skulle jag ge dig rådet att söka stöd. Kanske har du en nära vän eller familjemedlem att prata med? Du ska inte vara ensam i det här. Under en lång tid berättade jag inte för någon om mina tankar om mig själv. Jag var rädd för att min omgivning skulle avfärda mig som ”ytlig och fåfäng som borde lägga min energi på något viktigt istället”. När jag berättade för min mamma och sambo fick jag ett jättefint mottagande (de har ju märkt att jag spenderar ohälsosamt mycket tid framför spegeln och ”analyserar”). Även om de jobbiga tankarna finns kvar känner jag mig mindre ensam. Önskar dig allt gott, du förtjänar att må bra!

      Svara

       Hej! Tack för svar. Tror de flesta i min närhet redan vet men det hjälper inte mycket tyvärr…

       Svara

   Hela kroppen just nu

   Svara

   Varje gång vi säger högt att vi tycker vi är fula eller tjcka t.ex så sprider vi kroppshat som mottagaren lätt kan överföra till sig själv

   Svara

   Jag har alltid äcklats av mig själv, gråtit, haft panik och ångest (även panikångest) och även suicidala tankar endast på grund av hur äcklad jag varit av mitt yttre. Ända sedan jag var väldigt liten. Fick för några år sedan diagnosen BDD (dysmorfofobi) då anorexi inte helt stämde in på mig. Blev inskriven på behandling på psykiatrin och har gått i terapi. Där började jag förstå att mina tankar inte är sanningen, och fick hjälp med så mycket mer. Idag får jag kämpa emot tankarna varje dag men jag kämpar emot. Men nu kan jag säga att jag tänker på mitt yttre mindre och mindre, och tidigare var det många tillställningar jag missade kanske bara för jag tex var rädd att alla skulle skratta åt min dubbelhaka (som jag tydligen inte ens har…). Så tänk på att era komplex nog bara är just era 🙂

   Svara

    Snälla ge mig dina bästa råd för att bli frisk från BDD

    Svara

  Okej kompisar jag behöver hjäääälp.
  Har jobb fram till månadsskiftet men sen är jag arbetslös. Har ingen utbildning och måste måste måste ha ett jobb NU pga räkningar, hyra osv, hade kass lön förut så sparpengar kanske räcker två månader om jag snålar. Är tyvärr inte med i a-kassan (jag veeet, jag ska gå med så fort jag hittar ett nytt jobb!!!), men samtidigt vill jag ju JOBBA, så det spelar kanske egentligen inte jättestor roll..
  Men ja
  Vad kan man söka för jobb? Som outbildad då. Helst någorlunda välbetalt, kräver inget 30kjobb men vill liksom gärna ha liiite pengar över i slutet av månaden.
  Plugga är inte aktuellt 🙁

  Någon som jobbar som säljare och vill berätta lite? Menar inte typ telefonförsäljare i Spanien då utan typ försäkringssäljare eller b2b säljare.

  Gärna jobb ”med framtid”, där man kan klättra lite och kanske göra lite karriär, men allt är intressant

  Tack <3

  Svara

   Inom vården och skolan behövs det alltid folk.

   Svara

    Vad kan man göra inom skolan som outbildad?

    Svara

     Ärligt talat, typ allt. Vi har ingen personal. Liksom alls. Om man någon gång har turen att få en vikarie som inte somnar och kanske till och med pratar med barnen brukar vi anställa hen direkt. På riktigt, jag skojar inte.
     Arbetar inom förskolan och vi saknar ständigt personal. Det är likadant inom fritidshem och skola.

     Svara

      Är det så illa alltså?!
      Kommunen där jag bor anställer bara utbildad personal är vad jag fått höra, men det var iof ett par år sen och saker kan ju ändras. Får väl anmäla mig som timmare om jag inte hittar något annat!
      Tack för tips 🙂

      Svara

   Finns nästan alltid jobb inom vården, som vårdbiträde. Hemtjänst, äldreboende, Lss-boende eller gruppboenden tex. Om du är intresserad av människor är det ett jättefint jobb, slitsamt och stressigt men man får mycket tillbaka!

   Svara

    Har provat på det mesta inom vården och trivdes aldrig jättebra någonstans, men ska vara öppen även för detta förslag och kolla runt! Tack så mycket för tips 🙂

    Svara

   Jag jobbar i en matbutik och trivs med det. Jag är outbildad (inte ens tagit studenten) och plugga är inget jag vill göra. Jag tycker det är hyfsat bra betalt och speciellt om man jobbar varannan helg eller mer beroende på vad man tycker och vill. På helgerna tjänar man dubbelt så mycket, så nästan 300 kr i timmen. Det är trevligt, jag älskar service och kundkontakt och där är det ju olika på vad man är för person också. Men för att vara ett vanligt arbete och relativt lätt att få så tycker jag du ska överväga det! Din lokala matbutik såsom Ica, Coop eller Hemköp. Jag jobbar på Hemköp.

   Svara

    Jobbar också i matbutik och tycker det är bra!
    Vill jag ha lite extra cash så försöker jag ta lite mera timmar, extra helger osv.. Har också möjlighet att ta mindre jobb om det skulle behövas. 🙂

    Svara

     Samma fråga till dig El 🙂 tack så mycket för svaren båda två! Kan definitivt tänka mig att jobba i matbutik, tror det skulle kunna vara riktigt roligt.
     Har ni några tips för ev intervjuer också?

     Svara

    Knallar man in med cv i hand och ber att få prata med bossen då, eller hur går man tillväga? Ringer? Mailar? Hur gjorde du? :))

    Svara

   Säger också butik.
   Bra betalt inom handels, särskilt om man jobbar ob-tid och möjlighet att avancera hela vägen till butikschef om man jobbar hårt.

   Svara

    Ställer samma fråga till dig som till dom ovan, hur fick du jobbet?
    Och har du några tips inför ev intervju?

    Är en socialt kompetent person, så så sett borde det funka bra, har jobbat mycket med människor och är snäll och trevlig (om jag får säga det själv) och vill verkligen göra ett bra jobb, tänker att det är det viktigaste, men tips är alltid ändå välkomna :)!

    Svara

   Lager är bra betalt, speciellt om du kör truck! Dom ligger dock ofta lite utanför stan..

   Svara

    Har faktiskt tänkt den tanken men har inte truckkort. Har faktiskt ringt ett par lager i min (relativt) närhet och frågat om de behöver folk, men tyvärr inte!
    Tack så jättemycket för tipset!

    Svara

   Gå med i a-kassan pronto! Även om man vill jobba så är det ju inte en garanti att man kan och får.

   Svara

    Jaaa du har helt rätt! Jag ska göra det!

    Svara

   Restaurang! Finns bra ställen som tex serverar lunch om du inte vill jobba kvällar. Det behövs alltid folk inom servering eller lättare förberedelse av mat.

   Satsa på att gå dit med ditt CV och be att få prata med den som har personalansvar, presentera dig och var trevlig. Jobbet är ditt!

   Svara

    Har fått för mig att ingen skulle vilja anställa mig som servitris för att jag inte ser bra ut (haha satan vad tragiskt det låter, sant dock), men att jobba bakom skulle ju kunna vara ett alternativ! Ska definitivt ta med mig ditt tips. Tack så jättemycket!

    Svara

     Lycka till med jobbsökandet! Tycker du låter som en positiv och arbetsam person med rätt tänk 😊

     Svara

      Tack så jättemycket!! 💓

      Svara

     Citerar något som någon skrev i ÖS häromdagen: ”om du går fort och ler mycket så ser ingen att du är ful”. Nä men skämt åsido. Vad tråkigt att du känner så. Jag har jobbat inom restaurang i många år och haft kollegor med diverse utseenden. Jag har aldrig reflekterat över graden av snygghet men jag tror verkligen inte att det ska vara något problem. Sålänge du är trevlig och glad så kommer du långt! Och det tror jag att du är! Skulle någon neka mig jobb pga mitt utseende så skulle jag ändå inte vilja jobba på den platsen.
     Lycka till med jobbsökandet!

     Svara

      Haha, kloka ord! 😂
      Du har såklart helt rätt… Och man kan ju faktiskt inte få nåt värre än ett nej, så jag ska vara öppen även för servering 😁
      Tack snälla du! 😊😊 Uppskattar verkligen din (er allas!) hjälp och era lyckönskningar!

      Svara

     Det är INTE sant!!! För det första så tror jag inte det är något fel på dig och för det andra så skriker restaurangbranschen efter folk och du verkar ju kompetent, allsidig och har erfarenhet. Det gillas! Har själv arbetat inom restaurang sedan 2006 med något avbrott för studier/resa etc. Lunchställe eller café är tips för ingångar, men det är på kvällarna man drar in dricksen. Som i och för sig blir allt sämre så satsa på ett ställe med bra villkor i så fall. Har sedan 2006 bestämt mina arbetstider, semester etc helt själv och jag kan gärna jobba en lördag och vara ledig en tisdag när det ät helt tomt på stan 😃

     Lycka till!

     Svara

      Cateringfirmor och personal till mässor är andra ställen som alltid brukar behöva bo i personal. Bor du i Sthlm? I så fall kan jag gärna hjälps till med kontakter 🙂

      Svara

       Tack så jättemycket för din kommentar! Ska absolut kolla närmre på restaurang efter era tips 🙂 Såg faktiskt att ett par restauranger i ett samhälle ett par mil härifrån sökte folk, så ska definitivt söka!
       Och tack för de snälla orden ❤️❤️
       Bor tyvärr inte i Stockholm, men tack så jättemycket ändå! Verkligen jättesnällt av dig ❤️

       Svara

   Butik. Slitigt men bra ob om du behöver jobb snabbt som betalar någorlunda.

   Svara

    Tack! 😀

    Svara

   Bemanningsföretag! Industri typ, ofta bra betalt och roligt.

   Svara

    Tack för tipset! Ska kolla upp detta 😀

    Svara

   Sök till något vaktbolag, de behöver alltid folk. Jag har varit anställda hos Securitas och jag fick 3 veckors betald utbildning. Så länge du är villig att jobba finns det många pass och plocka och lönen är helt ok!

   Svara

    Tack för tipset! Ska kolla även detta, lät ju jättebra med betald utbildning 😉 😀

    Svara

   TACK SÅ JÄTTEMYCKET allihop för era tips, fina ord och lyckönskningar! Uppskattar verkligen att ni tagit er tid till detta.
   Det känns helt plötsligt inte alla lika jobbigt (läs: omöjligt) som innan.
   Tack ❤️

   Svara

  Jag tänkte kolla om det finns någon annan som gjort en liknande flytt och köpt bostad i samband med flytten.

  Jag och min man planerar att flytta till vår hemstad om ca 1-2 år. Vi har i dagsläget fasta anställningar där vi bor idag och tror inte det ska vara några problem att finna likvärdiga arbeten i den nya staden. Det som jag börjat fundera på nu under helgen är hur man går till väga för att få ett lån när man inte ännu har jobb i den nya staden. Är det kört att köpa bostad innan nya arbeten eller kan banken ändock gå med på lån? Eller är det ens dumt att tänka tanken på att ha bostaden klar? Spelar det någon roll om man tar lån hos en bank i annan stad? Vi har kontantinsats klart så vi kommer inte behöva låna till det. Dör lite inombords bara av tanke att bo lägenhet igen även om det är en begränsad period.

  Svara

   Vi bor idag i hyresbostad så vi kommer inte sälja en bostad i samband med flytten.

   Svara

   När det börjar närma sig så söker ni arbete i den nya staden. När det är klart köper ni bostad.

   Svara

   Tror det blir svårt att få lån till ett hus utan anställningar. Om ni inte vinner bankmannalotteriet och får ett mirakel till bankman.

   Svara

  Jag har färgat mina fransar hemma för första gången och de där VÄRDELÖSA jävla ”skyddspappren” gled av när jag penslade på färgen, så nu ser det ut som att jag gråtit bort mascaran typ.

  Någon som har tips på hur man kan få bort det? Hur lång tid tar det innan det naturligt försvinner från huden?

  Svara

   Fet ansiktskräm (kokosolja kanske är skonsamt under ögonen) brukar hjälpa mig när jag färgar brynen och det fastnar i skinnet. Smörjer in och låter vara över natten, tvättar ansiktet morgonen därpå. Men under ögonen kan det vara lite känsligare så skrubba inte så du blir röd. Låt det vara det försvinner nog på ett par dagar. Concealer kanske döljer det värsta.

   Svara

   Testa balsam!

   Svara

  Nu har det gått en och en halv vecka sen jag blev lämnad. Vi fick fyra år tillsammans. Hans mamma har cancer. Har aldrig träffat hans familj och då han är muslim, och inte jag, så tycker hans familj att vårt förhållande är fel och att vi måste gifta oss eller göra slut. Vi har härdat ut dessa fyra år och levt i vår lyckliga lilla bubbla. Men med sjukdomen och oro blev hans familj knäpp och han kunde inte längre göra sin mamma ”besviken” och kände sig tvungen att vara där all möjlig tid. Jag känner mig så dum, att jag inte förstod det här innan, att jag har stannat upp mitt liv i fyra år för ”ingenting”. Han var min bästa vän och allt, den jag kunnat och vill prata med. Jag känner mig sårad, arg och ledsen, framförallt så jävla ensam.

  Svara

   Ni hade ju alternativet att gifta er? Varför inte göra det istället för att bryta upp?

   Jag hade aldrig låtit släktingar bestämma vem jag ska leva tillsammans med. Det är ju inte dem man bor med som vuxen.

   Svara

    Muslimer har annat synsätt på familj. De umhås ofta och har inga hränser. Familjen vet allt och lägger sig i allt. Det är bra att veta innN man gofter sig med en muslim.

    De flesta skulle lämna sin partner utan minsta protest om familjen ansåg att det vore bäst för familjefriden. Familj föra allt och alla.

    Svara

     Skrev som en påverkad tonåring pga stress
     Aja…

     Svara

      Det är så jobbigt att jag inte fick vara den tryggheten för honom som han var för mig. Att kärlek inte kan få vara kärlek.

      Svara

       Jag förstår, det är oförlåtligt. Han vill nog inte visa sin svaghet. Det anses omanligt av vissa så de väljer att dra sig tillbaka. Hoppas verkligen det slutar gott för er.

       Svara

     Jo, jag förstår det och skulle själv aldrig någonsin varken vara tillsammans med en muslim eftersom det strider mot de flesta grundläggande värderingar jag har. Men tänkte att H och hennes kille ändå varit tillsammans i fyra år och att hon därför ser annorlunda på det och har en annan tolerans för vad som ingår i en sådan relation.

     Svara

      Men du svarar utifrån dina egna värderingar. Jag förklarade bara att muslimer bryr sig om familjens åsikt till skillnad från många svenskar. Att bara ignorera dem och gifta sig är inget bra råd, ville bara påpeka detta.

      Svara

      Skulle du vara tillsammans med en kristen??

      Svara

     Fast det där stämmer ju verkligen inte.

     Svara

      Svar till 22:07

      Svara

   Varför gifte ni inte er?

   Svara

    Han har inte träffat min familj, jag har inte träffat hans. Vi är inte så gamla ännu och inte riktigt där, vi har inte bott ihop på riktigt. Han ska vara den starka i familjen och allt blev nu för mycket för hans del, han går inte upp i vikt, äter dåligt och kände sig inte stabil. Det var inte så lätt att bara gifta sig för att lösa allt. Jag känner mig såklart jättedum i efterhand och hur uppgiven som helst. Vi hade det perfekt ihop och jag vet att han skulle kunna dö för mig. Men familjen och pressen blev för mycket.

    Svara

     Jag tror i och med sjukdomen så kände han att han inte kan vara där för mig som jag förtjänar.

     Svara

     Varför träffade han aldrig din familj om ni varit tillsammans i 4 år?

     Svara

     Hur gamla är ni?

     Förstår att det är riktigt jävla skit och att du inte tänker ett ont ord om honom.. men tycker nog han visst sina färger. Hur ska du ha en framtid med en man som inte sätter dig först?

     Tro mig jag vet hur det funkar med muslimsk familj, min partner är från Mellanöstern med en väldigt troende mamma.. det gör verkligen ingenting lättare. De växer upp med andra värderingar. Men om han skulle dö för dig, skulle han inte lämna dig. ❤️

     Svara

     Han går inte upp i vikt?

     Svara

     Ivan skulle dö för dig? Men inte säga till sin familj att det här e min tjej take it or leave it. Nä, han skulle inte dö för dig, var inte naiv.

     Svara

      Han*

      Svara

   Men snälla det är hans mamma. Vadå att han behöver vara där ”all sin tid”, vart ska han annars vara? Herregud egoismen har nått sin höjd

   Svara

   Åh hade hoppats på ett mer förstående öppet spår igår. Självklart är anledning till att vi inte träffat familjer att vi är blyga och känner av kulturkrocken. Ju längre tid det gått desto svårare blir det. Jag hade aldrig kunnat gifta mig bara för att. Vi träffades när jag var i 20års åldern, och när han blivit min trygghet är jag inte den som ger upp på en människa. Jag hade vänt mig ut och in för honom. Och det är det som gör mig ledsen att det känns som det här var utgången från början då han aldrig tog tag i problemet, och att han kan välja bort mig (självklart förstår jag att man väljer sin familj och hans mamma är sjuk, men sveket ligger i att jag inte alls finns med i beräkningen då).

   Svara

    Detta sker allt för ofta. Du förtjänar bättre. Har varit med om liknande, fler än en gång, och vet hur liten och otillräcklig man känner sig. Muslimer kommer vanligtvis från mena och sydeuropa där kuöturen är lite annorlunda. Jag som muslim blev inte accepterad, och därmed lämnad, av en annan muslim. Han var mitt allt.

    Nu har jag barn med en annan man och tackar Gud dagligen för min nuvarande man. Tänk att jag hade gått miste om denna fina människa om jag fortsatt jaga mitt ex. Så kommer du att känna vare sig det är med samma kille eller nästa som du stadgar dig med.

    Svara

     Tack fina du ❤️

     Svara

    Jag är förlovad med en muslim och jag var rädd att berätta först om honom till min familj pga kulturchock. Tog nästan 6 månader för mig att berätta. När dom väl träffades så var det inga problem och nu älskar dom honom 😊 Hans föräldrar har också accepterat mig! Då de ser att vi båda är lyckliga. Jag har träffats hans syster och pratat med hans familj via Skype vilket betyder mycket för dom. Men inte skulle min fästman börja lämna mig om någon i hans familj blir sjuk. Han skulle då resa hem ett tag om det skulle ske. Precis som jag skulle göra också om någon blev sjuk i min familj.

    Svara

    Tycker nog alla menade för ditt eget bästa att inte ha honom på en piedestal. Förstår precis med kulturen och hans familj men han är en vuxen man. Tycker han visat var han står och att du förtjänar någon som sätter dig först. Nu förstår jag att han sätter sin familj först i och med sjukdom, men man det ena ska inte utesluta det andra.😞

    Svara

     Det var ungefär det jag ville höra❤️ Jag klandrar inte beslutet och förstår att det är det han tror att han måste göra nu, men självklart är jag både sårad och arg över hans beslut.

     Svara

      Skulle min partner ((jag som skrev innan att jag har en muslimsk partner) göra så mot mig efter så många är tillsammans skulle jag vara fly förbannad. Tycker inte det finns något försvar alls, han skulle inte slösat din tid om det var på det viset… det är så lätt att säga var inte ledsen över honom men ja efter 4 år är det som att bli huggen(?) i ryggen plus man känner sig dum som hamnat i situationen (menar inte att du är dum utan bara att jag förstår känslan). Men du är fortfarande ung och du kommer träffa en man som du inte kan b