Löwengrip och feminismen

Vad har Isabella Löwengrip gjort för feminismen?
Läs inte frågan på ett snorkigt sätt utan min fråga är genuin.
Hur kan Isabella, med sin blotta existens göra någonting alls för rörelsen?
Är det enkom för att hon är en omskriven kvinna som hon fått detta epitet från MUFs ordförande?

Vad säger ni?

269 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon är kvinna och entreprenör. Tydligen sätts feminismribban väldigt lågt.

  Svara

   Kvinna och lögnare skulle jag säga.
   Fejkade hotlappar, mutor, excelark för att manipulera sin omgivning, okänsliga uttalanden om att hon hatar djur och aldrig älskat barnens pappa, fler lögner.
   Lägre än låg är hon. Som individ, kvinna el man kvittar..

   Svara

    Har hon verkligen sagt att hon aldrig har älskat barnens pappa?

    Svara

     ”Aldrig älskat någon man, jag vet inte hur det är”

     Tycker dock det var tydligt att hon var kär i Odd de första åren, detta är ju bara ännu en lögn för att få reaktioner och nedskriva barnens pappa.

     Svara

      Hon vill bara verka känslokall och narsicisstisk. Hon har nog psykopater som förebild eftersom de flesta psykopater är män och väldigt bra på att ta sig till toppen.
      Hon vill ju likna Saga Norén trots att hon verkligen inte visar på ett robotliknande betende som Saga.

      Hennes mål är att kunna sitta på en vadderad skinnstoll, runt ett bord i ett rökfyllt rum, med en cigarr i ena handen och en konjak i andra. Resten av gästerna runt bordet är Rothchild-karaktärer som sitter och diskuterar hur de ska ta över världen. Bella är den enda kvinna i rummet som inte serverar männen. Hon är en utav dem. Moha ha ha ha ha

      Svara

       Har hon sagt att hennes mål är att sitta på vadderad skinnstol med en cigarr och konjak?? Eller är det din gissning? Du skriver det som en sanning nämligen men jag tror inte att hon sagt det eller att du kan veta eller?

       Svara

        Man behöver inte alltid utrycka sin åsikt i skrift när handlingarna så uppenbarligen pekar åt ett visst håll. Nu har hon inte skrivit konjak och cigarr verbatim men du förstod nog att jag överdrev lite. Hon har dock utryckt att hon vill bli världens mäktigaste kvinna. Då är det lätt att dra parareller till Rothchild, Kissinger, Rockefeller osv.

        Svara

       Rotschild. Inte Rotchild.

       Svara

        Är det inte De Rotschild tillomed? Det är väl seniorbranchen som sitter i USA? Eller är de Rotschild den franska linjen? Baronen var britt och brittiska blodsättlingarna sitter i USA?

        Svara

     Hon har sagt att hon har aldrig älskat en man.

     Svara

      Oops, glömde bort att hon nämnde på sin instastory att hon har en man som hon älskar. Tror dock att det är den feta plånboken som hon älskar.

      Svara

       Men det uttalandet (som en tidning skrev f ö.) gjordes ju långt innan, så hon kan ju älska honom nu, MEN om/när det tar slut så kanske hon känner att ”hon aldrig älskat honom” för så kan man ju känna efter ett tag, att man inte älskade…

       Svara

       Så klart vad annars endast hans money. ✈🛥🗽💼💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸

       Svara

       Jag tror hon gillar gubbk~ken lite grand också.

       Svara

    Feminist alltså, eller kanske inte🤔

    Svara

    Hor har INTE fejkat hotlappar – lappen var INTE fejk. Sen vet vi inte om hon verkligen sagt att hon aldrig älskat en man – vi har inte hört henne säga det, vi har läst det, var det inte så. Kanske sa hon något mer i sammanhanget som inte skrevs ner, hon sa INTE att hon aldrig älskat barnens pappa.
    Du är också låg Li, vissa här som skriver lögner om IL och klankar ner på allt hon gör är det också. Som sagt – så fort IL omskrivs positivt eller har framgång så ska hon skrivas ner här.

    Svara

     Att du skriver ”INTE” med stora bokstäver ändrar inte verkligheten. Oavsett om lappen ursprungligen var sann vid ett tidigare tillfälle försökte hon återanvända lappen och hävdade att den var lagd på hennes bil vid en tidpunkt då detta uppenbarligen inte var sant. Vi har ju till och med sett sms kommunikationen med hajen när de planerade lögnen. Så det där kan du bara lägga ner.

     Svara

      Nej, det hävdade hon inte, och lappen var inte fejk. Punkt.

      Svara

       Punkt? Alternative facts? Du låter lika tokig som Trumps gamla presstalesman. Vad hette han nu?

       Svara

        Sean Spicer

        Svara

        Han ska vara med i dancing with the stars

        Svara

     Det är ju även klargjort att hon överdrev rejält – ljög – gällande hoten i historien med Hajen. Liksom att det nya kontoret inte var tillräckligt säkert för henne, när hon dagligen agerar som en person som inte har hot över sig.
     Alla fattar ju att det här inte går ihop.

     Svara

      Men sluta för fn, du vet inte om hon ljög eller överdrev hoten, hon kan väl ha känt sig rädd, klart de inte visste vad som kunde hända i sådan situation. Hon har aldrig sagt att hon blev hotad, hon sa inget om några konkreta hot det är ju något andra här skriver om och påstår. Det har hon aldrig sagt själv men klart att det var en olustig situation.
      Snacka inte om sånt nu du inte vet kh. Så jävla lågt! Ni är inte ett dugg bättre, så som det ljugs och vinklas om IL här. Jag hade också varit rädd om jag var hon, inte minst för vissa galningar som hatar henne och visar det på tex instagram och här. Sjukt obehagligt ju.

      Svara

       Du är naiv du. Måste vara skönt att kunna leva i total förnekelse och ägna all vaken tid åt att försvara en chimär

       Svara

        Åh älskar ordet chimär, är svårt att få in i dagligdags konversationer.
        😘

        Svara

   Att profitera på andras osäkerhet, att ha ett bedrägligt beteende i sociala media och sedan vara en förebild…. Vilken förebild kan det tänkas bli och vad blir långtideffekterna av sådana förebilder?

   Vem drabbas av detta på kort och lång sikt?

   Vilken sjuk vinkel att postulera ett påstående från och sedan presentera det som en fråga …

   Svara

   Hon visar att man som kvinna kan sätta sitt jobb före de egna barnen. Att bygga bolag (dock enbart inom skönhets- och modebranschen) kan vara mer naturligt än att vara mamma. Att man kan leja bort julklappsjakt, vab mm till förmån för jobb även som kvinna.

   Svara

    Inget hon gör är särskildt innovativt? De flesta kvinnor som är kända för egentligen ingenting startar kosmetika-, kläd- och skönhetsföretag.
    Kolla alla youtubers, svenska som internationella, de har alla något läppstift, serum, tryckt hoodie eller parfym på g.

    Hur många Bella-kvinnor kan ge sig in stålindustrin? Elektroniska komponenter? Kemikalieindustrin? Storskaliga industrier med låg marknadsandel men nischad produktutveckling? Detta sysslar män med! Allt vi har idag utvecklades av män som vågade ge sig på jättarna. Varför är de enda kvinnorna på forbes top 20 arvtagerskor men de flesta män grundare till sina miljardföretag?

    Kvinnor, vi måste tänka bredare. Det är kränkande att vi bara tror att vi kan lyckas med att sätta dofter på krämer och ögonskuggspaletter. Visst finns det pengar att hämta men ingen resåekt för det kvinnliga intellektet.

    Snälla fina tjejer, vi ingenjörer (och STEM) behöver er. Jag känner mig ensam som kvinlig ingenjör inom energisektorn. Det finns massa potential till att starta eget men vi måste vara fler. Vi måste våga tränga oss in i den mansdominderade sektorn. Vi måste lämna vårt avtryck inom världens största industri. Vi kan mer än smink och balsam!

    Svara

     ❤ till dig från en annan kvinnlig ingenjör!

     Svara

      Massa kärlek till dig med. Jag tror på kvinnan av hela mitt hjärta.

      Svara

       Jag med!❤

       Svara

     Absolut! Allt Bella ger sig in på är ytligt och stereotypt. Hon har till och med sagt att hon absolut inte skulle köpa rosa saker till en pojke eller bilar till en flicka. Flickor ska leka med dockor och pojkar med bilar, i första hand. Det var därför hon ville ha en tjej, så att hon skulle ha någon att fixa naglar och hår tillsammans med.

     Källa: Babyboost av Isabella Löwengrip

     /Anonym 10.05

     Svara

      Sorgliga uttalanden. Märks hur viktigt det är för henne att vi ska få reda på hur Sally skonas in i skönhetsindustrin med beautyfix å trix
      Ja verkligen ”modern feminist-kvinna”…. knappast

      Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

       Va fan skriver du om barnen för 😡

       Svara

     Anonym 10.21 – Blev så otroligt glad att läsa din kommentar. Det finns många kvinnor som är väldigt duktiga men de låter för lite och blir därför inte uppmärksammade som de borde. Jag jobbar med att hjälpa start-ups och tyvärr är alla de jag hjälp män. Letar med ljus och lykta efter kvinnor att hjälpa med att ta sig ut på marknaden.
     Gapa mer och stå på er!

     Svara

      Tack för att du letar och gör världen en bättre plats för kvinnor som förtjänar att ses och höras. Vi behöver stötta varandra ekonomiskt för att tränga oss djupare in i mansdominerade brancher.
      Hoppas du hittar en duktig kvinna som du kan stötta. De finns där ute

      Svara

     Jag hänger på! Målet är att bli civilbyggingenjör men jag har några år kvar tills jag når målet…

     Svara

      Kämpa på! Att du ens vågar dig på en såpass krävande utbildning tyder på att du har självförtroendet och hjärnan. Du kommer att lyckas! Du kanske inte får festa lika mycket som många andra men du får festa och leva loppan när du är färdigutbildad. 5 års kämpande leder till en livstid av lycka. Älskar ingenjörsyrket.

      Svara

      Så du kommer att bli klar lagom till att byggkonjunkturen är död. Från en annan civilingenjör, bli inte ingenjör. Det är en död bransch

      Svara

       Va? Finns väl hur mycket inom bygg, energi, elkraft och järnväg som helst? Jobbar på ett medelstort företag och vi letar efter byggingenjörer hela tiden.
       Dock jobbar man inte alltid inom det man pluggat till. Många inom branchen har pluggat energi men jobbar med typ bygg. De som läst elkraft sitter med automation osv. Själv jobbar jag med kärnkraft/energi trots att jag läst en annan ingenjörsutbildning (elektron).

       Svara

        Och jag har läst teknisk fysik, och får mest reda på att jag skulle ha läst systemvetenskap istället.

        Svara

       Va? Menar du att det inte kommer att behövas ingenjörer om fem år? 😂

       Svara

       Det råder stor brist på ingenjörer framförallt inom förnyelsebar energi. Även om man som ingenjör inte direkt får jobb inom sin specialisering finns många andra roller som passar ingenjörer. Sedan vill jag uppmana alla tjejer som är teknikintresserade att söka sig till ingenjörsyrken. Arbetsplatser som lyckats med att få till en jämn könsfördelning bland sina ingenjörer uppnår bättre resultat. Fortfarande finns fler manliga än kvinnliga ingenjörer och många företag letar aktivt efter att utjämna könsfördelningen. Dock givetvis utan att göra avkall på att det blir rätt kompetens till rollen oavsett kön.

       Svara

        Så sant så! Räcker ibland med högskoleingenjör. Jag är civilare men tjänar lika mycket som högskoleingenjörer p.g.a. att marknaden skriker efter arbetskraft, speciellt kvinnlig arbetskraft.

        Svara

       Vilket ogenomtänkt uttalande, varför säger du så? Du har fel och du hjälper ingen. Byggsektorn behöver massor med kompetent personal, speciellt ingenjörer! Jag är inte ingenjör utan arkitekt och det är allmänt känt i branschen att det är brist på ingenjörer och arkitekter och att de är väldigt eftertraktade. Med god framtidsutsikt.. Eller tänker du att våra framtida utmaningar med miljöproblem och massflytt av människor inte kommer behöva infrastruktur och byggnader? Tror du att bostadsbristen försvinner om fem år? Tror du att de massiva planerna på förbifarter och förbättring av städer osv är löst om fem år?

       Svara

        Märkligt det där med att bristen aldrig syns i lönekuvertet eller på inträdeskraven.

        Svara

         Är inträdeskraven låga på ingenjörer? Arkitekt kan vem som helst få kalla sig så det är ju lite knepigare, även om utbildning och erfarenhet förmodligen är viktigt vid rekrytering.
         Lönenrna i branschen har sänkts stadigt i takt med att antalet kvinnor har ökat…

         Svara

          Iallafall inom IT har kraven blivt hårdare och hårdare i takt med att branschen har skrikit mer och mer om sin brist. På 90talet kunde folk få jobb med en termins studier inom systemvetenskap. Numera ska du vara helt färdig civilingenjör i datateknik, helst också med flera års erfarenhet för en juniortjänst.

          Svara

      Vi väntar på dig när du är klar! Kämpar på under tiden med att ändra surgubbarna som finns kvar under tiden, så du ska få en trevligare start i branschen än vi fick!

      Svara

     Vad jag tänker här är att vi borde skapa en intresseorganisation som kan åka runt på förskolor, låg- och mellanstadieskolor och ge flickor coola förebilder. Typ Marie Curie, Maria Goeppert Mayer, Mary Wollstencraft, Ada Lovelace etc. Samt alla som kommit senare också givetvis!

     Svara

      Håller med! Vi måste visa vägen.

      Svara

       Det behövs förskollärare, ämneslärare, sjuksköterskor också.
       Traditionella yrken för en kvinna är inte att förakta.

       Svara

        Det hoppas verkligen att ingen gör! Vi har dessa yrken att tacka för att samhället går runt. Det finns kvinnor så att det räcker. Jag tror på att alla är fria att välja sin egen väg men ibland behövs en push för att jämna ut könsfördelningen. Detta gynnar oss alla i längden.

        Svara

        So? Varför måste vi inspirera flickor som inte är vårdande till dessa roller? Kan du inte satsa på att tex inspirera pojkar med talanger för dessa roller? Fy fasen vad du skulle varit hemsk mot 13 åriga mig som hade Marie Curie som min stora idol! Jag drömde om nobelpris i fysik och du skulle säga till mig ”lärarrollen är inte att förakta”.

        Svara

         Det var exakt vad de sa till min mormor. Du kan inte läsa till läkare, tjejer är inte tillräckligt bra på matte. Så hon fick bli fysiklärare istället, dock världens bästa fysiklärare.

         Svara

      Det var tanken med instagram.com/women_of_blockchain, men livet kom mellan och nu ligger det lite på is ett tag. Men viljan finns fortfarande 🙂

      Svara

     Spot on!! 👏🏻

     Svara

   Hon är väl snarare kapitalist än feminist.

   Svara

   Du verkar helt jävla sjuk i huvudet. Vem fan kallar någon för det 2019? Sök vård.

   Svara

  Vad står det i krönikan?

  Svara

  Det är Benjamin Dousa som skriver, han siktar rätt uppenbarligen på att ta över platsen Hanif Bali lämnar efter sig.

  Svara

   Så du tror Bali försvinner? Får du nog tänka om ordentligt. Det blir tvärtom.

   Svara

  Alla gör mer för feminismen än F! som genom sina korkade utspel och olämpliga representanter enbart förstör och förlöjligar kvinnor i allmänhet och feminismen i synnerhet.

  Svara

   Ja de Fi gör ungefär lika lite där som Bella

   Svara

  Vadå lämnar landet?? Hon är ju fortfarande här och skriver sin excelarks-blogg, det enda projektet som står sig, på svenska!
  Och gör ff allt för att få artiklar i tidningarna..
  Hon har verkligen blivit ”blah”.

  Svara

   Bellas strategi för de som behöver fräscha upp minnet:

   ”Här kan jag bygga upp förtroende, peppa, vara positiv och verka vara bästa kompisen och med det jag ska göra här så kan jag provocera. Inte på ett gammalt Blondinbellasätt men jag vet att jag kommer göra saker som kommer få den här reaktionen.
   Den här veckan ska hela bolaget till Marbella och då blir det krock i mina läsares huvuden. Flyg – hemskt, Lyxhotell – blä men samtidigt så bjuder vi med alla anställda så det blir ju jättegeneröst så då blir det svårt för dem att veta hur de ska förhålla sig till den här resan.”

   ”Nu kommer jag ta några dagar att bygga upp en positivtet i kommentarsfältet så idag ska jag till biblioteket med barnen och det är ju good will för läsarna älskar ju biblioteksbesök och det är den perfekta uppladdningen inför en lyxig Marbellaresa så då måste jag ju gå till biblioteket. Det är ju inte roligt att visa upp bilder att man hänger på Riche om man inte visar upp bilder på när man står vid ett frysfack och storhandlar.”

   https://bloggbevakning.se/2018/03/17/osmakligt-ar-bara-fornamnet/

   Svara

   Alltså jag kan lugnt ge Isabella att hon är en fascinerande person, men sen senaste månaderna är verkligen hennes blogg/insta så tråkiga att klockorna stannar.

   Innehållet är likadant vecka efter vecka: Ljuvlig middag ute, ”jobb” som man inte får veta vad det är, vadlånga kjolar i dova nyanser, hemmateam, tillrättalagda barnanekdoter, NYC fast det är svårt att se skillnad på lägenheten och ”huset” och semesterhuset, allt ser likadant ut, och haranger om hur mycket energi och kontroll hon har och så nån munsbit om att hon lämnar på dagis innan gymmet så folk kan gnabbas i kommentarerna.

   Ids inte ens kolla hennes stories längre som ett gulity pleasure. Är ju mest reklam för de lyxiga bolagen Anyfin, Goodiebox och Ideal.

   Känns som att vi är en klick härinne och på FB som funderar i allt som pågår bakom kulisserna, relationen med hemliga miljardären, visumstrulet, årsredovisningar, stiftelsen etc, men om man inte gör det? Vad får man då ut av att läsa repetiva korta blogginlägg hon knappt ids skriva ett om dagen, och titta på proffsbilder på insta som alla tas på samma ”content-dag”?

   Svara

    Spot on.

    Svara

  Hon tjänar pengar på kvinnors låga självförtroende kring det yttre.
  Hon ”visar vägen” när hon betalar för att kunna inta rollen som ensamstående mamma och bolagsbyggande.

  Isabella gör mycket för att förverkliga sig själv och ”vara sin egen lyckas smed”. Men det är inte per definition en tjänst för feminismen. Hon saknar klassanalys även om hon kanske själv tycker att hon har den när hon säljer 2:a handssorteringne på krämer till ett lägre pris.
  Men så kom krönikan från en mufare också…

  Svara

   Och från en… Man! Surprise surprise! 🙂

   Gillar förresten att hon delar den här artikeln; skäms hon inte när det står att hon skulle ha lämnat Sverige (blogg och språk) men att hon fortfarande är här? More than ever.

   Svara

  Om feminismens grundplåt är: gör allt för pengar, anställ folk till allt från att bära väskor till att påskpynta, ägna dig åt att konsumera och sko dig på göra produkter i massor som kvinnor egentligen inte behöver. Ja då är Bella verkligen en sann feminist.

  Jesus christ …mänskligheten gör mig så helvetiskt trött. Alla korkade människor 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

  Svara

   Ja? Artikeln är skriven av en ungmoderat med kandidatexamen i ekonomi från Handels. Vad väntar du dig?

   Svara

    Inget?jag svarade bara på idiotin

    Svara

    Vi vill aldrig gå på Handels
    Aldrig tenta företagsekonomi
    Deras IQ é en Mandels
    Ty förståndet, det har ju gjort sorti
    Dom har jätteusla snören
    i sitt jätteusla draperi
    Dom kan abra räkna ören
    Hela Handels é ett enda aperi
    Handels är skit – Jag vill ej dit …

    Mammas pojkar är dom alla
    Pappas flickor är dom likaså
    Går och tror att dom är balla
    Fastän dom inget alls ju förstå
    Hela Handels borde rivas
    Detta anser hela vårat lag
    Då så skulle alla trivas
    Uppå denna Handels ljuva domedag!

    Åh, vilket drag – på denna dag …

    Svara

     Vad är detta för ramsa/sång? Tänker på typ Bajen hahah, men varför skulle ett sportlag sjunga om handels.. 😅

     Svara

      Det är en studentikos sång som sjungs på gasquer i Stockholm åtminstone… Skapad av berusade 19 åringar på 70-talet eller så.

      Svara

     Handelsvisan. ❤️

     Svara

  Fast, hon är kvinna och gör Precis det hon vill göra. Det är väl positiv feminism om något , att puscha andra kvinnor att bli mer go-getters 💪

  Svara

   ”att puscha andra kvinnor att bli mer go-getters” – därför att andra kvinnor inte är go-getters redan eller? Och vad beskriver en go-getter egentligen, en entreprenör? Och vem bestämde att kvinnor måste vara go-getters överhuvudtaget? Är go-getter lika med jämställdhet?

   Svara

    Kan bara läsa goa getter! 🐐🐐🐐

    Svara

    Man är inte mer feminist för att man jobbar och skiter i sin familj än man är feminist som är hemmafru och tar hand om barnen. Feminism handlar om lika rättigheter och skyldigheter. Jämlikhet.

    Och därför är jag inte feminist. Jag tror på olika rättigheter och skyldigheter utifrån våra kön. Tycker att män ska göra lumpen och försvara sitt land (manlig skyldighet) och att kvinnor ska ha rätt att vara hemma under graviditeten (kvinnlig rättighet). Bland annat. Vi är olika och bör därför ha olika rättigheter och skyldigheter.

    Det kan nämligen aldrig bli jämlikt. Män har inte mens. De riskerar inte sitt liv på förlossningen. De förstör inte sina kroppar under en graviditet. Vi råkar ut för olika sjukdomar och besvär, är bra på olika saker och kompletterar varandra just på grund av våra olikheter.

    Svara

     Vad beror det på att du tycker just män har skyldighet att göra lumpen och skydda landet? Är det kompensation för att kvinnan är gravid och föder barn?
     Jag förstår ditt synsätt kring kvinnor. Är dock också intresserad av om du tänker att kvinnan ska kompenseras av staten när hon är hemma under graviditet eller om hennes eventuella man ska försörja henne och kompensera för bortfallen inkomst och pension?

     Svara

      Jag tycker att staten ska kompensera. Att gå igenom en graviditet kan vara otroligt tungt och riskfyllt! Sjukt att man ska behöva sjukskriva sig då (och även det är svårt om man är gravid). Självklart ska man jobba om man orkar, vill och kan under graviditeten! Men att det normaliseras att kvinnor ska spy på jobbet, ha svårt att sitta/stå, må illa och vara extremt trötta gör mig vansinnig.

      Män ska försvara kvinnor och barn. Kvinnor ammar och beskyddar barnen, då är det männen som ska kriga. Men har fysiska fördelar som styrka och större kroppar. Sen kan ju kvinnor såklart få gå med om de vill, men det ska i första hand vara männens uppgift. Dessutom, ett samhälle mår bättre av kvinnligt överskott än manligt.

      Svara

       Precis. Jag jobbar på förskolan. 1-4 år. Blev inte sjukskriven under graviditeten. Hemsk foglossning , gick med kryckor. Försök att lyfta en arg ettåring när du går på kryckor.

       Svara

     Men många män har hemorrojder och det är jämförbart.

     Svara

     Just att gå militären tycker jag inte ska vara obligatoriskt för män. Bor i Finland och just nu är läget precis så, alla män ”ska” in när de är 18. De kan få uppskov pga studier och liknande, men i något skede ska de göra militärtjänst. Dock har de ju ingen aning om vad de ger sig in på.
     Min man hade nog ingen aning när han var 20 och ryckte in. Han var där den obligatoriska tiden, sen blev han skickad utomlands som ”fredsbevarare” och kom hem med PTSD som han lider av ännu idag, 15 år senare. Som kompensation fick han nån hundralapp i månaden.
     Skulle hellre se att militären var frivillig för alla. Även då är det såklart svårt på det sättet att ingen kan veta på förhand hur de skulle reagera i en riktig krigssituation.

     Svara

      Menar du att värnpliktiga skickas utomlands? Nej, det tror jag inte på. Kanske om man forsätter efter värnplikten, men det är ett val man gör, inget man kan tvingas till.

      Svara

       Nej hon säger ju bara att hennes man som kommer från Finland och bodde där behövde gå in i militären när han var 20. Hon sa ingenting om att värnpliktiga borde skickas utomlands…

       Svara

      Man kan även utföra civiltjänst, man är inte tvungen att göra lumpen.

      Svara

     Man skiter väl inte i sin familj för att man jobbar? Tycker du att din man skiter i sin familj?

     Svara

   Jag och 99% av alla lvinnor i Sverige har friheten att göra vad vi vill inom våra socio-ekonomiska-akademiska gränser? Är väl ibget unikt att plugga till vad man vill, bo vart i landet/världen man vill, skaffa barn om man vhill, inleda förhållanden med den man väljer, sparar/spenderar på det mam vill?

   Tycker lvinnor i Sverige är väldigt duktiga på att göra precis som de vill! Sen att vi inte alla är giriga och sätter pengar först gör oss inte mindre go-getters.

   Svara

    Måste börja läsa igenom mina svar innan jag klickar skicka kommentar! Ajja bajja!

    Svara

    Precis! En kvinna som väljer bort karriär och istället väljer familj kan vara lika mycket feminist som en karriärista. Hade först tänkt skriva att Bella absolut inte är någon feninistisk förebild, men det kan hon visst vara. Smink, kläder, karriärsval, utbildning etc avgör inte om man är feminist eller ej. Tror man på jämlikhet så är man feminist.

    Svara

     Rätt! Dock anser Bella att män är bättre än kvinnor och vill gärna spela i deras liga. Det kanske är ren spekulation från min sida men det uppfattas verkligen som så.
     Hon valde fel industri att impa på männen. De anser inte kräm som något särskilt intelligent att jobba med.

     Förlåt för nedlåtande ton, är bara trött på att hon hyllas för absolut ingenting. Jag är emot all Bellamobbning på denna blogg men ibland måste man få vara ärlig och öppnen.

     Svara

     KÄMPAR man för jämlikhet är man feminist. Annars är det bara tomma ord.

     Svara

   Fast jag ser ju tusen gånger mer upp till valfri kassörska på typ ica, förskolepersonal, vårdpersonal och alla andra kvinnodominerade yrken, än vad jag ser upp till bella. Riktiga människor som kämpar med riktiga saker är mer inspirerande än luftslott, överkonsumtion och en massa trams.

   Svara

  Bra fråga!

  Svara

   Men inför ett konklusivt svar så låter det oftast bara: Va?
   Stämmer det Bra Camilla?

   Svara

  Hon är inte rädd för att säga vad hon har för mål, ingen blygsam framtoning, hon kör sitt race och uppför sig som vilken manlig entreprenör som helst, fast i deras fall skulle det aldrig ifrågasättas när de köper hus eller flyger på semester.
  Hon har två små barn och berättar om sina tvivel i sin mammaroll. Saker som många kvinnor säkert känner igen i sig i. Sådant som en man aldrig ens förväntas reflektera över.
  Sen att det finns massor med kvinnor som gör samma sak, absolut, men de är kanske inte så offentliga.

  Svara

   Är det feminism? Att bli som de sämsta typerna av männen?
   Ok ”bra spanat”

   Svara

    Fast jag håller faktiskt lite med. Att våga vara som en man och inte bry sig är starkt i det här underbara samhället.

    Svara

     Du missar poängen här, vad är det som är ”manligt” med att vara en entreprenör eller ”go-getter”? Det finns många framgångsrika entreprenörer som är kvinnor. Visst att många män är entreprenörer, men är det ”manligt” då?

     Viktigt är att diskutera vad feminism och jämställdhet innebär. Inte kan det likställas med att en kvinna ska ”våga” göra precis som många män?

     Svara

      Det ska inte likställas med att en kvinna ska ”våga ” göra precis som många män, utan främst med att (oftast) kvinnor ska acceptera ATT hon gör som precis som många män. Där ligger problemet.

      Svara

     Att va som en man är väl inte det man strävar efter med feminism? Snarare är det väl att få män att sluta kontrollera kvinnor. I Sverige har vi ju kommit en bra bit, så bättre hade väl varit om hon flyttat till nåt annat land, typ Iran, å kämpat för feminismen. Där hade ju hon passat perfekt och hade kunnat stötta kvinnors pågående kamp att få bli självständiga och slippa kvinnorasism och söljan samt visa att en kvinna är lika kapabel som en man att driva företag och ta hand om sig själv

     Svara

    Det sa jag inte, det var heller ingen ”spaning”.
    Jag menar att hon gör exakt vad män gör och hon får SKIT för det. Det är för mig ett stort steg mot att får världen att acceptera att det finns kvinnor som säger att de vill bli störst i världen utan att det blir ramaskri.
    Att det sedan sitter en massa små, små människor här inne med uppenbart låg självkänsla bevisar bara att sådan kvinnor fortfarande ses som ett hot.
    Du måste inte älska henne, inte ens tycka om henne minsta lilla och definitivt inte hålla med henne, men det är fan INTE feminism att sitta och hacka på andra kvinnor.

    Svara

     Men nu hackar ju du på kvinnorna som läser den här bloggen!

     Svara

     Jag gillar hennes attityd att hon vill bli världens mäktigaste. Men sättet hon gör det på är inte likt en man, det måste du väl ändå se?

     Jag talar inte om bransch nu utan att hon helt enkelt visar väldigt lite resultat.

     Svara

      Enligt det resonemanget värdesätts manliga egenskaper högre än kvinnors och de manliga egenskaperna anses vara normen (igen).

      För mig är feminism att vi accepterar att vi är olika människor (obs ej bara manligt/kvinnligt) och att vara man inte eller att ha ”manliga” egenskaper inte värdesätts högre än kvinnliga.

      Blev lite svamligt i insomnian…

      Svara

     Jag håller faktiskt med dig. Folk här inne verkar vara så starkt för feminism men ändå hackar de på Isabella hela tiden för att hon inte gör saker och ting ”på rätt sätt”.

     Svara

   Men sen när var målet för jämställdhet och definitionen av feminism att kvinnor ska ”uppföra sig som vilken manlig entreprenör som helst” undrar jag?? Vilket ansvar bär en manlig entreprenör i det egentligen? Noll ansvar. Patriarkatet förstärks och kvinnor förväntas bara hänga med.

   Svara

   Trodde feminism handlade om lika villkor och rättigheter som män, plus rätten till sin kropp mm.
   Det du radar upp är ju bara en viss typ av beteende, medfödda egenskaper, om vi säger så.

   Svara

    Det som raddas upp är en mäktig ”övermänniskas” yttre yta vars värde är högre än andras på en människovärderingsskala och därför skrivs mer om per automatisk logik. Vad har det med feminism att göra? Är det inte personifikationen av feminismens motsats?

    Så vad är det då?

    Svara

    Och detta är en av anledningarna till att jag inte är feminist. Jag vill inte vara som en man! Jag identifierar mig inte som man eller önskar att jag var en man.

    Jag vill vara hemma med våra barn, klä mig feminint, sminka mig ibland, baka och laga mat, skvallra med tjejkompisar över en kanna te, föda barn och uppfostra dem, vara mjuk och empatisk och när barnen är utflugna jobba med ett omhändertagande jobb. Bellas liv lockar inte alls.

    Svara

     Men du skulle ju ändå kunna vara feministist utifrån att även om du vill leva på ett väldigt traditionellt sätt så vill du inte att alla kvinnor ska vara tvungna att leva så. Utan du vill att små flickor ska kunna känna att det är okej att vilja bli hemmafru, fotomodell, kärnfysiker eller fotbollsproffs och det ska vara möjligt för de att bli det om de jobbar hårt och har begåvning.

     Svara

      Ska flickor känna att dom ska ha möjlighet att ”bli” hemmafruar om dom vill det? Hur blir man ens en hemmafru? Vad behöver du göra? Krävs noll effort liksom. Det är väl ingen rättighet här i Sverige att få sitta på sofflocket i föräldrahemmet tills en man kommer förbi och tar över försörjningsansvaret för en. Tack och lov.
      Att få vara en hemmafru ska vara en lyx. Vi behöver folk i arbete för att kunna försörja en allt större andel gamlingar bl.a. Hela vår välfärd grundar sig på att folk arbetar och betalar skatt.
      Naeh alltå, flickor ska få bli exakt vad dom vill men vi ska inte uppmuntra till passivitet och hemmasittande, och jag hoppas på att män inte går med på det i en större utsträckning.

      Svara

       Män ska inte säga till om detta alls! Vill han inte försörja då få han sticka men det är kvinnans val i slutändan.

       Svara

        Det är klart att man inte kan tvinga någon att jobba, ingen kan, men vi behöver inte premiera passivitet och lägga fram det som ett yrkesalternativ för ungdomar.

        Svara

         Henrietta: det är verkligen ingen LYX att vara hemmafru! Man gör ju både förskolepedagogernas jobb, städerskans jobb, lagar mat, bakar och mycket mer. Jag jobbar hårdare än min man. Men jag älskar att vara hemma med barnen och ta hand om husets sysslor.

         Svara

          Dvs allt det en annan gör utöver sitt arbete.

          Svara

           Ja inte konstigt att folk går in in i väggen, blir utbrända och deprimerade.

          Är väl inte så himla jobbigt att städa sitt hem och laga mat 🙄 Jag har heltidsjobb (men är snarare 150% pga älskar mitt jobb) men lyckas ändå med allt det du rabblar upp inklusive ta hand om min två små barn 2 och 4 år.

          Svara

           Oj hur lyckas du med det utan att lämna dina små barn på dagis?

           Haha klart de går på dagis. Men de spenderar ju ändå 5-6 vakentimmar hemma varje dag, och hela helgerna. Men är liksom inte världens jobbigaste grej att sköta ett hem med allt du rabblar upp. Knappast ett heltidsjobb.

          Allt det gör jag plus jobbar som förskollärare 80%

          Svara

         Passivitet att ta hand om hem och barn? Snarare passivt att jobba på kontor. Jag jobbade statligt ett tag och det var det mest passiva arbete jag gjort. Blev fet dessutom. Tack och lov är jag hemmafru nu och får både motion och dagliga utmaningar.

         Svara

          Nu är jag övertygad om att du är ett troll 😅

          Svara

          Skönt fettförakt har du också!

          Svara

       Jag är för att män ska kunna bli hemmamän om de vill också!

       Sedan hur mycket arbete det är beror ju på. Min gammelfarmor hade stora problem när hon gifte sig då hon var lärarinna innan dess och därför inte lärt sig sköta ett respektabelt borgerligt hem. Det var tydligen inte helt okomplicerat back then med vilka servetter när, hur silver skulle arrangeras, vilka rätter som passade in i vilken månad baserat på kyrkokalendern mm.

       Svara

        Men vad då ”bli”. Det finns väl ingen utbildning för det. Vad behöver du göra för att bli en hemmafru/man? Ska staten finansiera detta som någon slags yrke då eller vad? Det är ungefär som att ha som dröm att bli ingenting, att bara vara hemma och få pengar för det. Det är väl inte direkt någonting att uppmuntra till.

        Svara

         Det var särskilda skolor för detta fram till iaf 30-talet. Jag tycker inte staten ska finansiera detta, men att det skulle vara socialt accepterat. Dvs jag anser inte att vi ska moraöiserayöver andra människors val. Om Lovisa Lo stödjer min rätt att få göra ”karriär” (aka leka med saker i ett labb vilket jag älskar) , kan jag moraliskt stötta hennes önskan om att vara hemmafru.

         Svara

      Lia: jag vill självklart att alla flickor ska kunna välja. Men det ska inte vara finare eller mer feministiskt att välja att bli kärnfysiker än att bli hemmafru. Jag har själv en juristexamen, men är hemmafru nu. Jag är inte feminist av andra anledningar. Men jag tycker att kvinnor ska kunna jobba med vad de vill.

      Svara

     Men du tänker inte att vissa män vill baka, laga mat, uppfostra barn och dricka te? Det gör åtminstone min man och flera andra män jag känner och de definierar sig inte som något annat än just en män. Eller menar du att de inte har rätt till det, men det är min rätt som kvinna?
     ”Klä sig feminint” är ju också rätt kulturellt, många män från Mellanöstern och delar av Afrika brukar ju klä sig i dräkter vi snarare ser som klänningar.

     Svara

     Att vara feminist handlar inte om att ”vara som en man”. Det du skriver i andra stycket handlar om dina val som ingen har någon som helst rätt att förminska. De är dina val och har varken högre eller lägre värde än någon annans val.
     Feminism handlar om att oavsett kön ska alla ha samma möjligheter och rättigheter och inte diskrimineras pga av kön.

     Svara

   Där ligger problemet. Hon kan bara ta sig an ”mansrollen” eftersom det är hennes eget företag
   Tror du hon hade kunnat jobba på ett mansdominerat företag som Infranord (såg bilen köra förbi med 3 män-bra ankedot) och ta sig högt upp i hierarkin utan utbildning och massa erfarenhet?

   Hon kan bara vara manlig i sin egen värld. Vi förtjänar riktiga kvinnliga förebilder som faktiskt klättrar upp i miljardföretag och lyckas förbättra hela miljön för alla anställda.

   De styr som kvinnor!

   Med empati, förståelse, Iq och Eq! De tar ingen skit från varken män eller kvinnor och jobbar alltid på att prestera bäst- inte skrika högst. De visar att resultat är viktigare än kön, vilken affärsman väljer inte den som troligtvis ökar företagets vinster samtidigt som de anställda känner sig nöjda? Ingen vettig man beter sig som en psykopat och skickar ut gråtande kvinnor för att känna sig som en riktig entreprenör. Nej, de tänker på vinst och ökad marknadsandel! Där har Bella missat det helt…

   Svara

    JA!!

    Svara

    Ja Bella verkar ju tycka att det viktigaste och det hon ser fram emot är inredningen på kontoret och lägenheten i new york..

    Svara

   Både Leonardo DiCaprio och Al Gore flyger runt världen i varsin privatjet och talar om för folk på äkta Greta-manér att sluta flyga sedan årtionden tillbaka. Detta är väldigt ifrågasatt och kritiserat, men kanske inte av skvallerblaskorna som gillar Leo.

   Svara

  ”Lämnar landet” och har barn här, klingar inte bra

  Svara

  Det här är ett exempel på när begreppet feminism används på ett ytterst populistiskt sätt. Varför? Jo: Feminism utgår ifrån grundtanken om att det råder en strukturell skev fördelning av makt mellan människor i samhället baserat på vilket kön vi har. Att då som i artikeln skarva på detta viktiga faktum och istället påstå att lösningen är att fler kvinnor ska äga företag är att helt skjuta förbi målet och samtidigt bidra till att urvattna ett väldigt viktigt begrepp .
  Ugg!

  Svara

   Instämmer helt!

   Svara

   För att förtydliga: det som Isabella gör genom att jobba för kvinnligt företagande ( vilket är bra) behöver alltså inte alls vara en feministisk handling.

   Svara

   Tack!
   Agendan är tydlig. Vi gillar kvinnor som tar för sig då länge de inte utmanar våra regler.

   Svara

   Håller med!

   Svara

  Ah fyfan vilket lågvattenmärke. Är starkt borgerlig men moderaternas senaste utspel med att tillåta surrogat, denna ”text” om ”feminismen” förvånar mig verkligen. Ska en man, tala om för oss, vad en flykt för feminismen är? Och även om det vore så – feminismen bedrivs överallt och är inte isolerat till landsgränser. Om Isabella gör så gott för feminismen så är d väl skitbra att hon är i USA och sprider detta? Jävla dynga till artikel!!!

  Svara

   Exakt. Tyvärr är BD helt ute och seglar här.

   Svara

    Roligt att ni tror att det går att vara både borgare och feminist.

    Svara

     Ja, det är inte bara möjligt, det är helt troligt. Feminism är inte en vänsterfråga öht. Det är en jämställdhetsfråga.

     Svara

      Feminism är en kamp för kollektivet och därmed en vänsterfråga. Liberalfeminismens fokus på individen missgynnar många redan utsatta kvinnor och att minimera feminism till det fria valet har vattnat ut rörelsen. Feminism handlar om frigörelse från förtryckande strukturer för alla kvinnor

      Svara

       Snack, ded. Liberalfeminismen fokuserar på kvinnors, obs plural, rättigheter,obs plural. (Och liberalismen var i framkant re hbtq, vg se Barbro Westerholm.) Ingen pratar om det fria valet på det sätt du insinuerar. Att vänstern blandar ihop begreppen och tror att feminism under marknadsekonomi är omöjligt är ert problem. Inte vårt. Därmed inte sagt att bara för att en kvinna tjänar pengar eller uppför sig som en man=feminist, som detta inlägg handlar om.
       Möjligen, benefit of a doubt, är det så att du inte inte kan skilja på nyliberalism och liberalism men det är faktiskt två helt olika begrepp.
       Som gammal feminist är det få saker som är så störande som alla dessa vänsterkvinnor som pladdrar om patriarkatet, kvinnoförtrycket i Sverige, ”vi hörs inte” etc etc. Hela den argumentationen är kontraproduktiv, gardet lysande ex på detta och drar löje över kampen. Men sådan är historien: vänstern har aldrig kunnat samarbeta med andra (undantag Schyman, hurra för henne) eller lagt sina egon åt sidan för sakens skull. Feminism handlar om jämställdhet, lika lön, förutsättningar, lika inför lagen osv osv. Inte en vänsterfråga. Punkt.

       Svara

        Heja!!

        Svara

        Bra skrivet. Kontraproduktivt var ordet. Det enda de som titulerar sig radikalfeminister uppnår är att skapa polarisering i leden genom sin innegrupp, vi är de enda rättrogna feministerna mot utegruppen, de obildade fake feministerna som går kapitalets ärende. Urk.

        Svara

     Självklart kan man vara borgare och feminist.

     Svara

      Har du inte läst den feministiska historiebeskrivningen?
      ”Självklart kan man vara borgare och feminist.”
      Nej, inte kan man det i den feministiska rörelsen.
      Där är inträdesbiljetten RÖD. Det är som i RFSL.
      Bögen och flatan har öppen dörr. Den dom är
      bisexuell ses som nåt som kommit in via kattluckan.

      Svara

     Roligt att du står för den mest okunnig kommentaren efter Benjamins rappakalja. Feminismen är inte uppkommen ur någon vänstersocialism. Den behövs bland alla ideologier, i alla rum. Feminismen är inte heller ett kort man kan abonnera som hån mot andra ”haha roligt att du tror det här om feminismen”. Men om vi ska sjunka till din låga nivå: Borgarna kan åtminstone föra fram kvinnliga partiledare. Vilka partiledare har sossarna fört fram förutom ett kort inhopp av Mona Sahlin?

     Svara

      Word!
      Det blir så tramsigt när vänsterpartierna står och gapar om feminism, men det händer 0 och intet när de sitter vid makten som gynnar kvinnor.
      På högersidan däremot kan kvinnor bli partiledare, ja, även när de är gravida och ammar (EBT) och få fortsatt förtroende av partierna för att man ser person före kön. Något vänstern ofta missar och istället fokuserar helt på kön. I högerns värld sker ”kvoteringen” i livets alla delar naturligt utifrån preferenser och förmågor, UTAN tvång, medan vänstermännen och vänsterkvinnorna verkar ha väldigt svårt att lösa sådant utan lagar…

      Svara

  Förstår inte riktigt vad stiftelsen ska syssla med, för ett tag sedan var det barn som utsatts för människohandel men nu är det kvinnligt företagande!? 🤔 kanske

  Svara

   Bella vet inte det heller…

   Svara

    Nej m hon sa aldrig att det var hennes stiftelse som skulle syssla med barn som utsatts för männsikohandel – det var en stiftelse som redan finns hon då pratade om, en annan persons stiftelse som hon stöttat – hennes egen stiftelse ska stötta ungt förtagande och unga med drömmar. Så hon har inte ändrat något. Vissa missförstår, en del med flit verkar det som för att fjanta.

    Svara

   ”I samma veva bestämmer jag mig också för att starta en stiftelse. Sagt och nästan gjort. Isabella Löwengrip Foundation. Syftet med stiftelsen är att stötta unga människor med stora drömmar. Människor som bryter ny mark. Medan jag växer som entreprenör vill jag ge andra människor möjligheten att växa med mig. Stiftelsen kommer att leva vidare efter mig vilket känns häftigt. Just nu pågår allt pappersarbete med att få det klart och jag är så tacksam över Nordeas hjälp. De är stjärnor. Den 21 oktober drar vi igång på riktigt.”

   https://www.isabellalowengrip.se/2019/07/18/locket-pa/

   Svara

    Ska bli intressant att se hur mycket pengar Bella personligen sätter in i stiftelsen.
    Något säger mig att det mesta kommer hon att tigga ihop från sponsorer.
    Att en stiftelse normalt består av pengar som stiftaren själv avstår från och sätter in för stiftelsens ändamål tror jag Bella till varje pris vill bortse från. Hon vill bara ha den publicitet och uppmärksamhet som stiftelsen ger. Kanske blir det en årlig prisutdelning likt Polar Prize-galan med sponsrat käk och dryck?
    Och så kan hon förstås frottera sig med riktiga välgörare som Anders Wall, Wallenbergarna och familjen Persson 🙂

    Svara

   Jag har också för mig att det var nåt med barn och att hon sa nåt dråpligt om det på engelska så det lät illa. Eller har jag drömt detta? Jag blev i alla fall förvånad när jag läste att det handlade om kvinnligt företagande; det kändes inte bekant.

   Svara

    Ja då i början skulle hon ”help children with trafficking”.

    Svara

    Men NEJ snälla… det var en annan persons stiflelse de pratade om som arbetar mot trafficking, den mannen som var med henne och som hon samarbetat med! Hon har stöttat den stiftelsen men det var inte hennes egen stiftelse, hennes egen stiftelse ska stötta företagande och unga med företagsdrömmar.

    Svara

     Fast Bellas ”agency” i NYC är väl tänkt att bl a jobba med PR för olika ideella stiftelser och organisationer?
     Hon vill tydligen använda denna ”agency” för att nästla sig in bland the rich and famous. Det har ju redan börjat bl a i Cannes och London.
     Han med trafficking är Paul Hutchinson, riddare av Tempelriddarordern 🙂

     Svara

      Ska inte agencyn arbeta med att få fler flyga privatflyg? Och nåt med filmindustrin som var ännu mer flummigt.

      Svara

  Hon är kvinna o tar ansvar för sina barn lika lite som dem flesta männen gör.. Tänker jag?

  Svara

   Ja, men män är väl inget egentlig måttatåck på framgång. Bara för att de inte knyter an till barnen lika starkt som mamman så ursäktar det inte kvinnans handlingar. Sen när är feminism = härma varenda man?

   Vi har sannerlige blivit vilseledda! Det vi en gång kritiserade i mäns karaktär och betende har idag förvandlats till orealistiska självmål som kvinnor desperat försöker efterlikna. Vi jämför oss med män som om de vore våra idoler. Vi försöker efterlikna dem då vi hjärntvättats till att de är den sanna framgångsgestalten i ett samhälle. Vi glömmer att kvinnlig list, manipulation och intelligens startat krig! Vi kan vira männen runt lillfingret men väljer att låta de leka dockteater med oss. En skam för oss kvinnor om detta är vägen vi tänker fortsätta slingra oss fram på.

   Svara

    Anonym Gäri: SÅ bra formulerat! Håller verkligen med!

    Svara

   DE flesta männen. Inte Dem.

   Svara

    Snark. Du sitter på allvar o agerar språkpolis på ett kommentarsfält?

    Svara

  Jag tycker att alla som kämpar för kvinnors rättigheter och jämställdhet är feminister oberoende hur de gör det. F!s engagemang känns dock mer äkta och utgår ifrån att hjälpa kvinnor. Bellas engagemang verkar först och främst handla om att HON ska tjäna pengar och kan hon hjälpa kvinnor på vägen så är det en bonus, men inte främsta syftet.

  Svara

  Ursäkta min franska men vilken blåst jävel. Har denna människan levt under en sten?

  ”Nu ska hon söka sig till den betydligt större marknaden på andra sidan Atlanten med sina bolag. Förhoppningsvis lyckas hon i USA, men det är sorgligt att hon lämnar landet. Hon behövs nämligen i den svenska debatten, inte minst för att hon utmanar de feminister som cementerar bilden av kvinnan som ett offer och ger den moderna feminismen ett ansikte där flit och egen ansträngning står i fokus, i kombination med uppdaterade könsnormer.”

  Svara

   Jag kan bara skratta åt påståendet om offerkofta, med tanke på hur hårt Benjamin Dousa själv spelar på att han är invandrare från förorten.

   Svara

   Rikspucko är han! Extremt okunnigt skrivet så man skäms ögonen ur sig….

   Svara

   Inte bara är Benjamin Dousa okunnig i allmänhet men han är också extremt felunderrättad om Isabellas förehavanden.
   Inte ens Bella själv har sagt att hon ska lämna Sverige och ta med sig sina bolag. Låter kanske som ett önsketänkande för vissa men inget tyder på att hon kommer att lämna sin svenska verksamhet. Det är den enda som för tillfället ger några pengar. I första hand den svenska bloggen, lokala samarbeten och reklamen på Instagram.

   Svara

  När ideologin är överordnad ändamålen – då råder socialistisk feminism.

  Kyrkan står över Gud.

  Svara

   Bäste Henrik, feminismen är en ideologi och därmed står tanken om varför man gör saker alltid överordnat . Så är det med andra ideologier också såsom liberalismen eller konservatismen. Frågor på det?

   Svara

    ❤❤❤

    Svara

    Blev så oproprtionerligt glad än ditt svar!! Heja dig!!😃

    Svara

    Ja. Varför fordras en ideologi med starka band till marxismen för att åstadkomma något som mekanismerna som hittills uppnått mer jämställdhet tillåts vara ifred från klåfingriga pekpinnepolitiker?

    Varför anses vägen till jämställdhet endast gå via förbud och positiv särbehandling?

    Om kvinnor är billigare för en arbetsgivare, varför anställs då män?

    Svara

     De flesta normalbegåvade lvinnor vet att snittlönen är lägre. Vi vet också att det beror på många faktorer såsom industri, typ av utbildning, skicklighet under löneförhandling, män arbetar i snitt fler timmar, män tar inte pappaledighet i samma utsträckning m.m.

     Det är ingen idé att förnedra vår intelligens genom att ställa en så kontroversiell och uttjatad fråga till en kvinna.

     Jag håller med om att särbehandling och förbud inte är optimalt men vi får inte glömma att vi inte har så många andra alternativ. Kvinnor skuttade in i arbetslivet tusentals år efter männen. Vi är medvetna om att män är starkare och att det är männens tålamod som givit oss denna frihet. Samtidigt är det mannens girighet. Han vill ha ökad arbetskraft för halva priset.

     Förr kunde en man arbeta och försörja hushållet, idag räcker knappt två inkomster. Det har vi männen att tacka för! Det var inte vi kvinnor som gick ut i krig och såg till så att ekonomin kollapsade och därmed se ett behov av kvinlig arbetskraft som ett måste för att hushållet ska gå runt ekonomiskt.

     Jag som kvinna vet att män skulle kunna köra över oss och tvinga tillbaka oss till stenåldern med sina själviska personligheter men nu har vi kvinnor fått smaka på friheten. Vi har lärt oss att enda sättet att få behålla våra rättigheter, om vi dött för, är att trycka ned er män. Ni måsye växa upp och tro att ni är undergivna kvinnan. Detta är kvinnlig list som vi fått av evolutionen för att kunna anpassa oss till er egocentriska självbild. Vi lyckades inte ta oss över er, så vi sänkte er. Hur känns det att vi använt er taktik emot er? Svider? Helt rätt.

     Svara

      Jag kan visa dig vägen till vattnet, men du får dricka själv.

      Fler män än kvinnor har dött på onaturligt sätt genom historien. Detta eftersom alla krig utkämpats av män. Men männen gick inte ut i krig för att det var skoj, det var av nöd man tvingades ta upp vapnen när kriget kom – detta för att skydda kvinnorna.

      Kriget mellan könen är dock startat av radikalfeministerna. Sedan 1960-talet har ni tjatat på om lönegap, prostitution, diskriminering och andra saker som gör er arga (avundsjuka). En ilska som ni skyller andra män för, eftersom ni kan ju inte skylla på kvinnor, det vore ju att förråda Kampen. Men samtidigt är det män som ska råda bot på dessa, genom att underkasta sig ett socialistiskt matriarkat.

      Den socialistiska feminismen är den mest kvinnoförnedrande ideologin som någonsin hittats på.

      Pengar och makt. Det verkar vara feminismens två mål – andras pengar och andras makt. Men detta framkommer inte, genom att man använder den egen-påhittade termen ”jämställdhet” som synonym för det.

      Svara

       Henrik så du menar att orsaken till att män tvingades ut i krig var att skydda kvinnor och barn? Verkligen nobelt.
       Tänk jag som hela tiden trodde att drivkraften bakom krig var antingen ekonomiska, politiska eller religiösa. Det som behövde beskyddas var landet och tillgångarna. Tänk så lite man vet. Men jag är ju bara kvinna trots allt.

       Svara

       Krigen förr hade aldrig startats om inte männen varit makt och pengahungriga. Ni hade inte behövt ”skydda oss” från er själva om ni inte startade krig från första början. Alla krig har alltid Startats av män. Alla krig har startats pga pengar och/eller makt – det har alltid varit målet för alla män som startar krig.

       Svara

       Krig mellan könen? Låter som ett fall av sårad manlighet här 😬

       Svara

     Någon form av ideologi har alltid styrt de styrande. Till skillnad mot fram till rätt nyligen i historien har vi haft något som kallas demokrati. Och det är här som det blir komplicerat : folket väljer sina företrädare, och hitintills har dessa företrädare representerat olika partier, som grundar sin politik i olika ideologier. Gillar du inte dagens majoritetspolitik kan du antingen drömma dig tillbaka till århundraden och årtusenden av förtyckande minoritetsstyre eller acceptera att majoriteten av Sveriges befolkning trots allt gillar jämlika jämställda samhällen .

     Svara

  Har ni läst artikeln? Det finns så otroligt mycket mer att diskutera än feminismaspekten. Författaren är så otroligt lurad och har ingen verklighetsuppfattning över huvud taget. Han kände uppenbarligen henne redan på MUF tiden och har fullständigt blåögt gått på allt. Han beskriver den glansiga, overkliga bild av verkligheten hon försöker måla upp som om det var en absolut sanning. Det finns inget kritiskt tänkande över huvud taget. Det är en prestation att lyckas vara så ignorant och ovetande samtidigt som han mästrar oss läsare för att vi inte förstår hennes storhet. Så otroligt pinsamt. Han skriver som Trump pratar. Basunerar ut en fullständigt ihopljugen ville av verkligheten och alla som inte förstår är idioter.

  Svara

   Typiskt manligt uppblåst bild av ens egen storhet. Deras ord är lag. Varför ska han vara kritisk? Han har alltid rätt ändå. Sätt dig ned lilla gumman, männen arbetar. De vet vad de gör tillskillnad från oss kvinnor som behöver någon som håller oss i händerna för att visa vägen.
   Vi ska bara niga och tacka dessa fantastiska varelser för att de varit generösa med sin tid och energi. Åh, tack herrn’, hur vilse jag var innan du tog dig an mig.

   Svara

   Han har sin egen agenda. IL är bara ett verktyg i detta fall. Syftet med artikeln var att positionera sig. Och ja det är uppenbart att han känner IL från hennes Muf-dagar. Så nu har hon dessutom en gentjänst att casha in. Det är så det funkar, tyvärr.

   Svara

   Ojoj så jobbigt det var för dig va, att han skrev positivt om Isabella. Har inte läst men han menar nog typ att hon skapar debatt gällande kvinnor – och det stämmer ju, fast det kan hon ju fortfarande göra trots att hon expanderar i usa och befinner sig där en del. Sen så menar han nog att hon kämpar för sig själv och sina mål, vågar ta plats och har skapat arbetstillfällen för främst kvinnor.

   Dessutom så har hon ju inspirerat andra kvinnor till att våga starta eget företag och våga satsa. Hon har ju t ex inspirerat andra till att börja blogga och sedan till att starta företag – t ex Kissie har ju sagt att hon inspirerades av Bella som ung. Ida Warg har nu IdaWarg beauty och snart kommer nog Margaux Beauty och de kommer säkert också starta stiftelser osv. Det är nog så att de faktsiskt tagit lite inspiration av IL och går liksom lite i samma fotspår. IL har liksom varit först med mycket och gått i bräschen. Men visst feminism handlar ju om att vara för lika värde och jämlikhet mellan könen.

   Svara

  Cissi Wallins instagram är borta? 🤔

  Svara

   Ja hon skulle ta en paus, efter ordentligt påhopp.

   Svara

    Vad för påhopp?

    Svara

   Såg också det!!

   Svara

   det hade nog varit bra för henne😊

   Svara

  Skapa rubriker tror jag! En skymf gentenot gudrun skyman och alla laglonearbetare! Har aldrig hort ordet feminism/kontra moderaterna. Det handlar om att skapa nya rubriker! Bella har ju anstallt manga kvinnor
  Det ar ju bra! Men for att kalla sig feminst sa maste man ju ha en malgrupp av laglonearbetare bakom sig. Vard/omsorg! Ex
  Tror att det fiskas for stiftelsen for vem har lust att bekosta hennes jetsetliv? Ingen!? Jag ar inte moderat och jag tar avstand nu fran denna manniska som inte har nagot inom politiken att gora och borde agna sig at att hitta sin egen vardegrund och sitt eget liv!
  I sverige lever vi I en demokrati annu sa Lange. Onskar alla vanliga manniskor som kampar pa med sina liv en avkopplande sondag! Tyvar, ingen dator I fritidshuset!

  Svara

  En tjänst för feminismen?
  Att varje dag få hår och smink fixat (för att du är kvinna och måste). Att göra reklam för kollagen (för att du är kvinna och måste). Att starta ett skönhetsföretag som riktar sig till enbart kvinnor (för att du som kvinna måste).
  Att så mycket handlar om att se bra ut, bygga upp en yta.
  Jag har nog själv varit en typisk tjej till det yttre. Snygg, smal, långt hår, alltid rakat mig osv. Alltid passat in.
  Har sen några månader slutat sminka mig. Jag behöver inte smink! Jag kan förstå att vissa tycker att det är kul, men jag vägrar sminka mig för att jag ”borde” – för att jag är kvinna. Samma med rakning. Rakar mig den dagen min sambo gör det (om inte jag själv känner för det, men aldrig för att jag skäms).

  Jag går gärna före och får blickar för mina orakade ben osv. Gärna. Jag ser gärna ”trött ut” (som jag faktiskt fått höra) för att jag inte har smink. Om det betyder att det blir lite mer normaliserat inför nästa generation.

  Skulle kunna fortsätta med exempel om hur en kvinna borde bete sig vs en man. Förväntningar.
  Kvinnor lever under ett patriarkat. Jag själv har inte ens insett alla dess små saker som på olika sätt påverkar mig och formar mig, dagligen.

  Svara

  Snälla Camcam ta upp House of philias reklam för Viktväktarna. Så extremt lite trovärdighet i det samarbetet. Hon har storlek small och har ingen övervikt alls. Hon vill äta nyttigt skriver hon men går hon ner ett par kg gör det inget.

  Nu sjönk hon i mina ögon…

  Svara

   Amen herregud läs inte och följ inte människan. För mig räckte det en gång att se hennes blogg inget märkvärdigt och intressant där med ankläppar och annat onödigt. Varför ska Camcam skriva om henne?! tror inte hon är ens intressant.

   Svara

  Svar på frågan – ingenting.
  IL arbetar inte:
  – politiskt med att driva frågor som förändrar etablerade maktstrukturer.
  – socialt genom att bryta upp stereotypa könsroller. Snarare är hon för att bevara de samma.
  – företagande, hon har hittills inte lyckats med att skapa något unikt eller banbrytande som ex vis Pernilla Ramslöv. Till och med hennes USA satsning är ett plagiat och där har en annan svensk kvinna hunnit före henne.
  – akademiskt?
  Samtidigt ska man inte förminska det IL gör/gjort för sin målgrupp genom sin blogg där hon faktiskt förmedlar budskapet att inte låta någon person sätta gränser åt en. Inte låta folk trycka ner en. Allt går bara viljan finns.

  Svara

   Håller med i mycket men en sak fattar jag inte. Måste man sälja eller komma på något unikt och banbrytande för att anses vara en feministisk förebild? Angående punkt nummer tre? Sen kan jag tycka att världen inte behöver mer onödiga produkter såklart, men det är mer en miljöfråga än en feministisk fråga tycker jag.

   Svara

    Det jag menar med banbrytande inom företagande är att bidra till något som faktiskt hjälper och inte stjälper. Skapa tjänster eller produkter som minskar människans avtryck istället för att öka det. ILs företagande enligt min mening bidrar inte till annat än konsumtion på en redan överhettad marknad.
    Även om jag inte delar ILs värdegrund och moralkompass hade jag respekterat henne om hon exempelvis startat upp ett energibolag som enbart använder förnyelsebar energi eller utvecklar effektivare och billigare solceller. IL kopierar en föråldrad romantiserande syn på företagande och den status som det omgärdades av på tiden det begav sig.

    Svara

    svar i mod

    Svara

  Jag vet inte om hon gjort något speciellt för feminismen, men hon har på många sätt varit en förebild. Hon utmanar könsnormer, föreställningar om hur kvinnor är och vad kvinnor gillar. Hon peppar kvinnor till att köpa aktier istället för väskor, skaffa städhjälp istället för att dubbelarbeta och se efter sitt eget hus. Det hjälper inte de mest utsatta kvinnorna, men kan vara bra för den stora massan. Hon sticker verkligen ut, inte bara en vanlig influencer som fläker ut sitt sexliv i poddar eller postar bilder på sin rumpa i stringbikini. Hon är ju lite mer än alla andra influencers.

  Svara

  Hon har ju mer än någon annan visat att kvinnor kan vara och leva som män.

  Sedan om det är den feminismen vi vill ha där människor bryr sig allt mindre om varandra och relationer kan man ju gärna diskutera vidare kring.

  Svara

   Hur många etablerade män flamsar på insta? Har sin huvudsakliga inkomst från en blogg? Säljer krämer för att de inte är innpvagiva nog att investera sina lättförtjänta pengar rätt? Äbdrar sin livsstil för att anpassa sig efter sin partner? Slänger sina pengar på sminkteam? Reser årivat för att hämta barn på skola?

   Hon är inte manlig för fem öre. Inte särskilt kvinnlig heller. Hon är feminin men helt okapabel till utnyttja sin framgång och kapital till annat än det uppenbara: kräm.

   Svara

  Rubriken hade varit mer korrekt med ”den illusoriska” intryckt framför ”feminismen”. Hela Blondinbella är en chimär, den eventuella feminism hon representerar är en chimär. Hon uppvisar en mycket traditionell version av kvinnan och även om den passar henne är den knappast normbrytande.

  Svara

  Jag undrar, det är svårare att ta sig i n på Handels än på en ingenjörsutbildning. Så hur kan snittpersonen som kommer ut från Handels vara så korkad?

  Jag har inte hört en enda rimlig åsikt från Benjamin Dosa ever. Det är som att han lever i en parallel verklighet.

  Svara

   Ju svårare utbildning desto lägre antagningspoäng, i många fall.
   Det krävs mer av en människa att bli civilingenjör så därför dras mer intelligenta kvinnor och män till den utbildningen. De som går handels söker oftast status och nätverksbygge. Smarta på olika sätt, om jag ser det.

   Svara

    Det är höga antagningspoäng till teknisk fysik på KTH, Chalmers och LTH som är erkänt som Sveriges tuffaste utbildningar. Men det selekteras inte på konstiga kriterier som ”får inte ha ett betyg som är lägre än VG” vilket Handels har. Ett kriterie som omöjliggör för begåvade unga men som kommer från en stökig uppväxt som gör att de tex har ett lägre betyg i kanske främmande språk, idrott eller så men kan skriva ett kick ass högskoleprov tex.

    Svara

     Finns många orättvisor, håller med. Har själv inte reflekterat över hur detta kan förbättras. Min utbildning hade typ 3 i antagningspoäng. Alla som sökte kom in men 85% hoppade av. Vi vara bara 5 som tog examen det året. Lite tråkigt tycker jag, det bör satsas mer på att vägleda studenter till utbildningar som skriker efter anställning efter examen.

     Som det ser ut idag så bråkar majoriteten av studenter om typ 5 utbildningsalternativ. Läkare, arkitektur, civil på KTH, någon random utbildning på Handels osv.

     Svara

   Det finns ju en alternativ väg in på Handels, med någon slags särskilda meriter. Man kan t ex vara superbra på att kasta slägga eller ha engagerat sig i något politiskt ungdomsförbund (sic!).

   Svara

  Är det inte bra att IL sprider sin riktiga feminism i u-landet USA?

  Winwin för alla.

  Benjamin D kan följa med. Känns som Sverige blir ett friskare land att leva i om kvinnor som verkligen står upp för varandra, för sin sak slutar kallas offer.

  Härskarteknik i dess renaste form.

  Aja… Han kanske vaknar till en dag och skäms över sitt förminskande av halva Sveriges befolkning. Gör han det inte, gör det ingen skillnad alls. Det är som vanligt. En neandertalare mer eller mindre gör ingen skillnad för oss som kämpar, hoppas och tror att våra döttrars lika värde ska bli verklighet.

  På det stora hela: ”Sa du något Benjamin, eller fes du bara”?

  //Moa

  Svara

   😂👍🏻

   Svara

  Mys kommentarsfält mycket om fd vännen o syster !

  Svara

   Undra vem mannen är ?

   Svara

   Jag förstår ingenting av allt som skrivs om My, hennes vänner, män och några syskon? Vilka är dessa, varför är de intressanta, vad säger ryktet och vad händer?

   Undrar uppriktigt, då jag känner att jag inte alls hänger med i svängarna längre. 🙂

   Svara

   Hej My, är du här och raggar läsare.

   Svara

  Som kvinna har hon visat andra tjejer/kvinnor att man kan gå sin egen väg, att man kan misslyckas och ändå fortsätta sträva mot sina drömmar, att man kan gå sin väg i relationer och ändå vara ok, hon har framförallt visat att man kan ta plats och vara modig inom den valda karriären. Och hon har delat med sig av allt detta, varit transparent med strategier vilket tyder på mod. Hon är stark.

  Svara

   Nej! Detta är inget nytt!
   Läs mina övriga kommentarer (finns en miljard i denna tråd) om du vill ha en förklaring till varför hon varken är revolutionerande, innovativ, företagssam eller en särskilt bra förebild.

   Svara

   Detta är inget nytt för majoriteten av västerländska kvinnor. Att göra karriär alltså. Problemet är att kvinnor och män behandlas olika även om de har samma position. En kvinna kommer alltid att vara en kViNnA i en mans ögon, alltså under honom. Fatta det någon gång.

   Svara

   Anonym 10:20 – Jag uppfattar din kommentar som mycket stötande då du förminskar alla andra duktiga kvinnor som gör underverk utan något som helst behov av att basunera ut det.
   Du kallar det mod att vara transparent med sina strategier; jag kallar det pretentiöst och illa dolt skryt om sin egen list och förmåga att lura andra.
   Världen är full av duktiga, modiga, envisa, intelligenta, driftiga, handlingskraftiga kvinnor som gör skillnad varje dag. De finns överallt i samhället, inom vården, företagsledningar, på förskolan, som företagsbyggare. Kvinnor som besitter integritet och som inte behöver ständig bekräftelse om sin egen förträfflighet. Kvinnor som hjälper andra både män och kvinnor inte för att beundras utan för att det är rätt sak att göra.

   Svara

  Alltså den här ”artikeln” (eller var det en insändare?) var ju årets rapparkalja. En moderat som säger att IL gjort mer för feminismen än partiet Feministiskt intiativ. Blir så jävla trött….

  Svara

  Så sjukt många härinne som inte fattar vad feminism innebär. ”IL är rik entreprenör, go getter, hon är feminist” Förlåt men är ni helt dumma i huvudet?

  Svara

   Och du sitter inne på den universella sanningen eller? Snälla, låt oss mindre vetande dumhuvuden få bli upplysta av din kunskap kära Anonyme kommentator på internet.

   Svara

  Hatar såna män som Benjamin Dousa riktig praktarsle som tror att han skriver något vettigt. Typ ”gör karriär och håll käften kvinna, prata inte om orättvisor och jämnställdhet” med andra ord en man som hatar kvinnor. En man kan aldrig FATTA hur det är att vara en kvinna.

  Svara

   Ja men exakt, hon är inget hot mot männen, klart att de gillar henne och tycker hon är en bra feminist eftersom hon inte pratar om obekväma ämnen. Det var likadant när hon var antifeminist, hon fick hejarop av männen och skrev inlägg om Margaret Thatcher med rubriken ”en kvinna som inte gnällde”.

   Svara

  Friheten i att inte låta de svaga påverkas av mig, beslöjar helt mina ideal liksom ansikte. Isabella är väl ändå mer en Islamisk förebild än en feministisk sådan? Därmed inte sagt att hon är någotdera.

  Men kan Isabellas flytt påverka Karameliternunnoras gudsupplevelse och dess exakta lokalisering i hjärnan? Frågan är nog mer relavant än den som titulerar debatten.

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16872743
  Neural correlates of a mystical experience in Carmelite nuns.

  Vill ändå passa på att önska Isabella Löwengrip mycket Löw med sin Sugardaddy.

  Svara

  Hon tjänar pengar på kvinnor. Genom att få oss att tro att vi behöver en massa produkter för att duga. Genom att betala oss låga löner för att kasta mjuka kuddar under henne och möjliggöra hennes rikedom. Genom att låta fattiga kvinnor slava för att upprätthålla henne konsumption. Genom att låta kvinnor i fattigare länder ta den största smällen för henne extrema flygande och konsumption. Genom att få oss att raka av oss vårt hår för att hon vill ha en fylligare kalufs för att andra kvinnor ska tro att det är så det ser ut när vi köper hennes produkter. Hon är inte feminist, hon är kapitalist, en patriarkatets allierad.

  Svara

   Ojoj det där var manipulativt skrivet, du försöker påverka folk att tro att IL är så dålig och hemsk och får det att låta som om det är just IL som fattiga kvinnor slavar för, får ta smällen för just ILs konsumtion och att människor rakara av sig håret för hennes skull. Och DU har rakat håret för IL och fått låg lön? Nej just det. Fy f-n så sjukt manipulativt skrivet, så vridet, löjligt. SUCK

   Svara

    IL mfl rika kvinnor. Gör det det verkligen bättre att det är fler som ”delar” på förtryckarrollen, ”alla andra gör så så varför skulle inte jag”

    Svara

  Men hur ska man kunna ta denna moderatlakej på allvar? Säga att Bella är mer feminist än Fi:s Gudrun Schyman t ex.
  Men Moderaterna är ett parti i fritt fall nuförtiden som närmar sig högerpopulismen fullt ut.

  Svara

  Det där har de ju kokat ihop tillsammans. Nu skriver alla om krönikan och fokus flyttas från mordet och andra privata saker som ”kommit emellan”. Bella har fullt upp att reda ut saker. Blir spännande att se vad som händer…

  Svara

  KONSPIRATIONSTEORI:
  Alla Bellas uttalanden om att hon aldrig älskat en man osv kanske är en del i exelarkets tidiga indikationer på att kolla av ifall det är strategiskt att komma ut som lesbisk?

  Kanske kan hon rida på Pride vågen en stund och bygga lite PR som hon kan gasa gasa gasa sig fram på om hon hamnar i dåligt läge…

  Svara

   Nä, hon är traditionell, + gillar pengar och makt för mycket, det som typiskt hört till män. Så kan inte se henne vara lesbisk alls.

   Svara

    Precis och glöm inte att hon gillar gubbk~k.

    Svara

  Försökte kommentera på M Graafs blogg angående att hon nu också säljer vitaminer för barn men jag blev inte godkänd…

  Jag uppmanade iaf alla att titta på senaste avsnittet av VETENSKAPENS VÄRLD på SVT som handlar om vitaminer och kosttillskott.
  Kan säga det öppnade mina ögon och jag skulle aldrig ge ett enda piller åt ett barn. Eller vuxen heller för den delen. Se den!

  Svara

   Mycket censur nuförtiden!
   Frågar du sedan varför kan du få svaret: VA?

   Man vill liksom inte höra, eller ens förstå kritiken eller frågan!

   Svara

    Nej det är inte censur för att kommentarer raderas på en blogg. Vet du vad censur är?

    Svara

     Bra att du reagerade på det! Mycket Bra!
     Kanske är det bättre och mer nyanserat att kalla det härskartekniker, när man inte vill att intressen som står i strid med den egna profiteringsviljan riskerar att störa försäljningen av kosttillskott till barn.

     Det stör övermänniskans monetära transfer och konstarten att göra pengar på barn. Ungar måste lära sig att förstå att övermänniskor och andra influenser är mera värda och därför kan kräva ett högre värde på sina påståenden, nycker och omflyttningar än hos censurerade ungjävlar i hela historiens lopp.

     Svara

   Det ser ut som att din kommentar finns där (såvida ingen annan skrivit om vetenskapens värld som ögonöppnare 😊).

   Svara

    Då har någon annan skrivit den kommentaren 👍

    Svara

   Hoppas du är lika restriktiv med läkemedel också och att du har koll på näringsinnehållet i maten du ger ditt barn.
   Förövrigt skulle jag inte heller köpa något kosttillskott eller vitaminer av random bloggare heller.
   Jag skulle faktiskt aldrig köpa något av dem överhuvudtaget.

   Svara

  BH är ”Bra” i England och USA
  Hör hur det rimmar

  Kan det vara därför Isabella påstår sig flytta? För att hon vill visa att en BH verkligen kan vara Bra, och således slå ett jätteslag i luften för jetplansfeminismen och inte bara de gamla gåsleversproletära tjurskalle kosmetikan?

  Vad säger Camilla?

  Svara

  Det finns forskning som säger att de kvinnosaksfrågor som finns inom politiken idag är tack vare feministernas arbete och kvinnojourers. Finns exempelvis en kort historik i SOU 2015:55 om det, gratis att kika i, förvånad över att denna moderat inte gjort det själv.

  Svara

  Det var nog sista gången jag röstade på Moderaterna iaf, tack Benji!

  Svara

   Va bra 👏🏻

   Svara

  Hon har verkligen inte gjort ett dugg för feminismen, när jag läste den där krönikan i SvD ville jag spy flera gånger om så illamående jag blev. Att snubben som skrivit den inte har någon som helst förankring i verkligheten slog mot mig som en uppercut på ett träningspass.

  Svara

   Samma här. Inte ett skit har hon gjort…

   Svara

   Haha du målar då verkligen med orden 😂😂

   Svara

   Du fick på riktigt alltså hulkande hugg i halsen och var på väg att vomera av något du läst? Tre gånger? Detta ”illamående” och ”jag vill spy”-ande och ”klump i magen”-dravel som företrädesvis kvinnor på internet tydligen känner så fort de utsätts för något utanför sin komfortzon verkar vara en folksjukdom. Varför gör inte myndigheterna något åt detta? För det kan väl inte vara så att ni bara hittar på? Väx upp för fan.

   Svara

    Ja jag fick på riktigt illamående, du vet när man blir alldeles kallsvettig och får koncentrera sig för att inte kasta upp. IL har den effekten på mig. Det hon gör är inte feminism eller att vara en drivande entreprenöööör det är att förminska ALLA hårt arbetade kvinnor i alla branscher.

    Svara

  Och i övrigt: klart att moderaterna kan använda BB som ett politiskt slagträ, personligen hade jag nog valt ett annat och mer trovärdigt, som kvinnojourer. Men jag sitter ju inte i deras båt så det spelar ingen roll för min del.

  Svara

  Hon behöver inte tala högt för att visa att kvinnor kan komma någonstans. Bara titta på henne. Hon gör si sådär bra val som alla andra men i feminismen så behöver man enbart använda ögonen på henne. Hon låter sig inte bli nedtrampad. Hon klättrar. Och hon gör det son kvinna.

  Svara

  Skrattade gott när jag läste det där, för hon har väl inte gjort ett skit för feminismen.

  Svara

  Camilla du får faktiskt börja se över ditt ansvar som medmänniska nu.
  Jag har läst din blogg sen start men har nu slutat, det är ett Flashback för tjejer/kvinnor.
  Tonen här inne är vidrig, hatet flödar och detta leder till riktiga konsekvenser i människor liv. Ser du inte vad folk skriver om andra människor här inne? En stor grupp svenskar kommer hit för att få spy galla på folk dom inte känner på daglig basis.
  Någonstans måste man väl fråga sig själv vad man gör för att bidra till ett bättre samhälle? Jag säger inte att du är ond men jag säger att din blogg och dom som kommenterar här är utom kontroll.

  Svara

  Hoppas det går dåligt för dig.

  Svara

  Feminismen behövs väl i hela världen, så att en kvinna lämnar 1 land är väl ingen förlust för något som behövs över allt? sedan tycker jag inte isabella har gjort något direkt för feminismen, men det är en annan sak.

  Svara

  Det är svårt att föreställa sig att Blondinbella på något sätt skulle anpassa sig efter en man. Kanske osympatiskt på ett personligt plan men på det strukturella planet så tycker jag att det är uppfriskande.

  Svara

   Men hon har ju helt och hållet gått all in när det gäller vad hennes pojkvänner gillar. Med Odd ville hon ha familj och vara mamma för det var SÅ viktigt för henne eftersom hon minsann inte hade växt upp i någon kärnfamilj. Med Hajen ville hon vara kvinnlig ikon eftersom han gillar Brigitte Bardot. Hans preferenser skapade ju egentligen Hermine Hold. Med Stordalen ville hon vara världsvan ,flyga privatget och gå på Balmainvisningar. Nu är det dags att lajva rik, generös och seriös businesswoman för att ES ska tro att hon har något innanför pannbenet.

   Svara

  Men på riktigt, tror ni att Isabella Löwengrip kommer att börja arbeta i USA? Om det lutar åt fel håll i Sverige, så blir det inte bättre av att dra till New York. Blir väl så när man är omgiven av underbetalda ja-sägare som behöver stålarna och tror att stjärnglansen kommer dem tillgodo.

  Svara

  Undrar vad hon har efterlämnat efter sig till framtiden? Kommer morgondagens kvinnor att helgonförklara Bellas gärningar? Kommer alla att sträva efter att leva efter hennes sätt att försöka komma sig upp och ut i världen? Kommer någon att smörja sig med salvor och krämer och sitta med diadem i håret och känna lyckan fylla sitt inre? Ja endast framtiden kan ge oss svar och historien ska skrivas🙄

  Svara

  Moderaterna är ett parti i fritt fall med en svag ledare, förhoppningsvis följer Bella med i fallet.
  Två flugor i en smäll alltså! 👏🏼👏🏼👏🏼

  Svara

  Och medan feministerna bråkar med varandra:

  https://imgur.com/a/XT7dsep

  … så har ytterligare en kvinna blivit ett brottsoffer:

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/MRqqPK/uppgift-kvinna-kidnappad-och-valdtagen–drogs-in-i-bil

  Svara

  Ja, jävlar tjejer, gör nåt! istället för att tjafsa om IL. Nog måste det väl finnas mer intressant kvinnogöra än detta ?
  Kommer aldrig mer att lägga en enda sekund till på något som har med IL att göra, det finnas oändligt mycket bättre saker att ägna livet åt,

  Svara

  Bella är väl snarare ett ex på att feminismens grundteser om patriarkala ogenomtränglig strukturer, som överordnade alla män och underordnar alla kvinnor avseende social, ekonomisk och politisk makt, inte håller så bra. Inte är så ogenomträngliga. Utan tvärtom numera är så svaga att man måste se på gruppnivå för att hitta effekterna av dessa strukturer. På individnivå kan alla kvinnor eller vilken kvinna som helst, även handikappade, mörkhyade, trans och homosexuella kvinnor samt alla andra grupper av kvinnor som anses vara förtryckta, göra karriär, skaffa sig makt, redan i unga år och helt utan hjälp. Precis som Bella gjort. Dvs Bella är ett exempel på att feminismen redan segtat men har själv inte mycket med den segern att göra.
  Men självklart ska vi bli helt jämställda på gruppnivå också och i det kvarvarande feministiska slutarbetet spelar Bella såklart stor roll som förebild för många unga tjejer med entreprenörsdrömmar.

  Svara

  Jag tror hon är ensam, olycklig och tom innerst inne. Feministisk förebild? Knappast.

  Svara

  Om moderatmännen gillar vad du gör så är det förmodligen inte feminism.
  -gammalt djungelordspråk

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.