Magdalena Graaf lanserar kosttillskott för barn

Efter att ha hållit oss på sträckbänken inne på bloggen så avslöjar Magdalena nu att produkten hon hintat om är ett vitaminpulver för barn.
För 299 kr får du en burk som enligt instruktionerna räcker till ett barn i en månad, men det är inte alla som är helsålda på konceptet..
Så här skriver några av hennes följare under bilden från Instagram:

Jag har inte hittat många liknande produkter på nätet men ett produkt verkar vara likt det Magdalena satt sitt namn på.
Dunderpulver från Helhetshälsa kostar 105 kr för en burk som ska räcka en månad – en ganska stor prisskillnad från de 299 kr som Magdalenas kostar.

Borde det inte vara kollagen i också?
Man ska väl börja i tid tänker jag? 😉

362 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Frågan är hur människan kunde överleva innan alla störtsköna kosttillskott fanns? Ack, vilket trams.

  Svara

   Ja, alltså… Medel livslängden var ju inte sådär jätte rolig. 🤷🏼
   Sen är det ju helt befängt med kosttillskott till barn såklart.

   Svara

    Haha befängt ? Befängt att föräldrar seriöst ger sina barn mc Donalds och godis ! Det är befängt.
    Sen får man istället försöka väga upp med kosttillskott .
    Tror du dagens snabbmat innehåller näring !

    Svara

     Skulle för det första aldrig äta på mc donalds, äcklig mat. Max blir det om jag är tvungen att ta något snabbt någon gång.
     Sen undrar jag om din kommentar är logisk i ditt huvud som svar på min?

     Svara

     Man väger inte upp dålig mat med kosttillskott

     Svara

     På skolan där jag arbetar får vi jättebra mat lagad från grunden varje dag, och mycket vegetariskt. Så jo, skolmaten kan visst innehålla näring.

     Svara

      Fast det står inget skolmat. Det står snabbmat.

      Svara

     Jag fick flytande vitaminer som barn för jag hade ingen matlust och var mager.

     Svara

      Samma här 🙋‍♀️

      Svara

     80 % av de som äter kosttillskott får bröstcancer. Då jag slutade med kosttillskott , slutade jag ha cystor i brösten.
     Såg ni inte uppdrag granskning hur vitaminer framställs från asfalt och andra tungmetaller

     Svara

      Källa på det?

      Svara

       ”Uppdrag granskning”, nöjd?

       Svara

       Tror hen menar Vetenskapens värld, finns på SVT play, avsnittet heter ’Sanningen om vitaminer’.

       Svara

      Vilket kosttillskott? det kan knappast gälla alla kosttillskott på marknaden?

      Svara

      Tack för tips om avsnittet av vetenskapens värld!
      Vill även sprida kunskapen om att man ska undvika stora mängder av vitamin C (både från kosttillskott och från t ex en daglig dos av grapefrukt). C vitamin kan hjälpa cancercellerna och eftersom cancer kan ta många år att utvecklas tills att man upptäcker den och eftersom att nyttan med att äta mkt vitamin c inte överväger risken bör man vara lite försiktig.
      https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/press/nyheter/2018/malignt-melanom-drabbade-bor-undvika-hudvardsprodukter-och-kosttillskott-med-antioxidanter/
      https://www.cancerfonden.se/nyheter/kosttillskott-kan-fa-cancerceller-att-spridas

      Svara

       C-vitamin KAN hjälpa cancerceller? Socker är det som göder cancerceller. Kroppen gör sig av med överflödigt c-vitamin genom urinen, men undvik syntetiskt skräp som ofta säljs på apoteket. Man ska med andra ord INTE begränsa sitt intag av c-vitamin som är livsnödvändigt för att kroppen ska kunna ta upp andra viktiga vitaminer och mineraler. Strålsäkerhetsmyndigheten är lika korrupta som vår regering så deras uttalanden skulle jag ta med en rejäl nypa salt.

       Svara

    Berodde på mediciner inte fanns ja!!!!!

    Svara

    Man klarar man sig utmärkt utan kosttillskott (såvida man inte är vegan, för då kan B12-tillskott behövas). Det enda som krävs är att man vet vad kroppen behöver, vet vilka vitaminer som finns i olika råvaror och äter av dessa råvaror (plus att vistas lite i solen för mer d-vitamin).

    Kan inte alla bara se det här avsnittet av Vetenskapens värld? Särskilt alla föräldrar som funderar på att ge kosttillskott till sina barn. Kosttillskott kan till och med leda till döden, och därför ska man inte mixtra med dem på egen hand.

    https://www.svtplay.se/video/23317466/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sanningen-om-vitaminer?start=auto&tab=2019

    Svara

    Oj, vad har hänt med hennes överläpp??

    Svara

     För mkt filler genom åren. Alltså om du menar att det liksom ser svullet ut ovanför överläppen? Så ser jag ut också – går inte bort fastän det var snart 5 år sedan jag slutade fylla läpparna. Vet inte vad jag ska göra. Försvinner svullnaden så får man ju smårynkor och slappare hud också. Förbannar ”ungdomens” korkade val. Men ville ju ha lika stora läppar som vissa bloggare…

     Svara

      Undrar om tex Bianca vet detta

      Svara

      Aha, sånt där som bryter ned fillers då, tror du det kan hjälpa? Fyller man på fillers kontinueligt så får de väl längre hållbarhet så jag tänker att det kanske inte har gått ur helt fastän det var fem år sedan?

      Svara

    Medellivslängden är mycket högre nu pga sjukvården. All forskning o mediciner har gått framåt senaste 20-30åren..

    Att äta kosttillskott för barn har ingen påverkan alls. Ät bra bra med mycket grönsaker, hoppa över snabbmaten o läsk till fredag eller lördag så lovar jag att man inte behöver nåt tillskott om man inte har brist på nåt.

    Svara

     Medellivslängden är högre nu tack vare att vi inte lever ett lika hårt liv som förr, med fattigdom och dålig hygien.

     Svara

      Penicillinet var en game changer för medellivslängden samt att det är så mycket färre som dör i barnsäng eller dör som spädbarn idag än förr. De länder med lägst medellivslängd idag är ofta de med den sämsta mödravården (och var kolonialiserade längst).

      Svara

      När man tittar på medellivslängden är den lätt missvisande, pga att barnadödligheten var så hög. Det drar ju ner medel rejält. Överlevde man barndomen var chanserna stora att man nådde i alla fall 60-årsåldern.

      Svara

   Detta är inget försvar för MG, men förr åt vi artegen föda. Jordarna var näringsrika och då blev födan det också. Nu konstgödlas den och utarmas på näringsämnen.

   Svara

    Länka gärna till vetenskapliga undersökning ang detta.

    Svara

     Googla.

     Svara

      Vilket originellt svar!

      Svara

       Jag är inte din betjänt!

       Svara

        Jag är inte samma anonym (jag borde använda mitt nick) som bad om källa. Jag är bara en enkel Anonym som ledsnat lite på svaret ”googla” när man har en diskussion. Med det sagt tänker jag försigkomna alla som säger åt mig att ”scrolla vidare dåååå om det nu är så jobbigt”, genom att scrolla vidare. Trevlig kväll!

        Svara

         *förekomma. Inte försigkomna. Dumma autokorrekt.

         Svara

      ”Googla” = Ett svar som ges av en person som påstått något som denne inte har belägg för, och när någon vill få belägg ges svaret ”Googla” i panik.

      Svara

     Lite allmänbildning och så är detta allmänt känt

     Svara

      Hur kan du påstå att det hör till allmänbildning när det inte är sant? Det finns inga entydiga bevis på att jorden var mer näringsrik förr. Det finns forskning som visar på det, men det finns också bred forskning som pekar på det motsatta – dvs. att jorden och råvaror är LIKA näringsrika nu eller till och med MER näringsrika nu. Med detta sagt kan man inte dra några slutsatser, vilket du försöker påstå.

      Kontentan: Sluta desinformera, skrämma upp folk och raljera. Dessutom hade det inte skadat om du läste på lite.

      Svara

       Källa?

       Svara

        Bl.a. livsmedelsverket.se som gjort en sammanfattning av den forskning som finns.

        Svara

         Livsmedelsverket som källa 🙂

         Svara

          Jag hänvisade till en sammanställning för att underlätta. Jag har självfallet läst riktigt forskningsunderlag som påvisar en diskrepans, men jag orkade inte leta fram dessa.

          I övrigt så kanske du, ”doktoranden”, kan erkänna att Livsmedelsverket är en bättre källa än det många andra utgår från – dvs vad de tror.

          Svara

       Det står till och med i bondepraktikan att jorden blir urlakad om en inte odlar i växelbruk. Det är allmänt känt att jorden blir fattigare på näring när den överexploateras som den gör idag. Minns att vi gick igenom detta redan på lågstadiet (ja jag kommer från landet och då menar jag LANDET). Massproduktionen och att vilja driva upp fler skördar per år gör grödorna fattigare på näring och mineraler. DOCK så betyder inte detta = näringsbrist eftersom de allra flesta i Sverige lever så pass bra att vi får i oss det vi behkver ändå.

       Svara

      Kolla på netflix dokumentär. Detta är faktiskt allmänt kännt. Man odlar samma gröda gång på gång på samma gjord osv. Vi i västländerna har förstört vår egen jord. Tycker faktiskt att man ska behöva bevisa saker gång på gång som vissa kräver av andra e hjärna dött. Man väljer själv att ta fram info om det intresserar en. Precis som om man ber alla runt om en, att man vill ha en avhandling med källor osv. Man blir inspererar av olika ämnen sen söker man själv info. Glöm inte att alla trodde jorden var platt en gång i tiden o det var vetenskapligt bevisat😉. Du har ju ingen aning var någon skriver här har fått sin info

      Svara

       Jag vet inte vilken dokumentär du syftar på, men det finns annan forskning som visar på det motsatta. Därför kan man inte dra någon säker slutsats. Så att du tror något och att en dokumentär säger en sak, spelar inte så stor roll. Why? Återigen – för att vi inte kan dra några säkra slutsatser. På vissa platser i världen det kanske är så, medan det kan vara helt annorlunda på andra platser. Jag förstår inte att det ska vara så svårt att förstå.

       Och för din dåliga analogi… Jag vet inte ens vad jag ska börja. Det är människor som du som fortfarande tror att jorden är platt (dvs människor som inte orkar sätta sig in i saker). Vetenskapsmän försökt bevisa att jorden är rund redan innan vår tideräkning. MEN det är skillnad på att ha en teori och fastställa något helt säkert.

       Svara

        Vad. Jiddrar. Du. Om?

        Svara

         Are. You. Slow?

         Svara

       Ja.. Jag såg en dokumentär där dom i många fattiga länder odlar majs, som förstör jorden, bara gör folk feta och ohälsosamma, förstör klimatet då dom inte bara kan odla majs hur som helst utan behöver fertilisera jorden först o ta dit insekter o allt möjligt konstigt.. Var ett par år sen jag såg den dokumentären så nu minns jag ju inte exakt hur det gick till men galet var det.

       Svara

     Säger ju sig självt…?

     Svara

      Idiotiskt svar att skriva att det ”säger ju sig självt”. På samma sätt som det säger sig självt att Trump är världens bästa och snällaste människa? Vad du TROR och vad forskning PÅVISAR behöver inte överensstämma. Som jag skrev ovan – det finns inga entydiga belägg för att råvaror är mindre näringsrika nu. Därför kan man inte heller påstå att det är på ett visst sätt.

      Jag blir verkligen mörkrädd när jag läser flera kommentarer här. Folk verkar vara immuna mot forskning. Vissa verkar tro fullt och blint på att kosttillskott behöver ätas av alla och att jorden är utarmad. Det forskning säger är följande:

      1) Att man inte kan dra några slutsatser om huruvida jorden var mer näringsrik förr än nu.
      2) Att man visst får i sig alla näringsämnen som man behöver, om man bara äter rätt och äter på ett medvetet sätt (samt får tillräckligt med sol eller d-vitamin på annat sätt).

      Om man inte får tillräckligt med sol eller d-vitamin på annat sätt, kan man behöva äta d-vitaminer. Därtill kan man behöva äta B12 om man är vegan. Däremot bör man ALLTID rådfråga en läkare först och BARA äta vitaminer man behöver.

      Avslutningsvis är jag förvånad över hur rädda många verkar vara över att inte få i sig samtliga vitaminer, men ingen nämner farorna med kosttillskott. Genom kosttillskott kan man få i sig för mycket vitaminer och många har dött till följd av det runt om i världen. Därutöver är marknaden för kosttillskott inte reglerad på samma sätt som läkemedelsmarknaden. Det medför att man inte kan vara säker på att det som står på vitaminförpackningen är korrekt. Vitaminer, även i Sverige, har visat sig innehålla alldeles för höga doser samt förbjudna medel (såsom anabola steroider).

      Svara

    Vi är fortfarande inte ens i närheten av ett stadie att en allsidig kost inte täcket vårt behov av näringsämnen. Kvinnor i fertil ålder ligger ex. mer eller mindre lågt i järn pga menstruation. Det enda ni köper är dyrt urin.

    Svara

     På tal om järn, någon som har hittat ett järntillskott som inte typ stoppar upp all tarmverksamhet? Jag är naturligt trög i magen och kan inte äta järn p.g.a. hur förstoppad jag blir.

     Svara

      SiderAL! Funkar bra mot magen!

      Svara

      Sideral är de bästa för detta och även upptagning i kroppen. Dyra! Men bäst

      Svara

      Jag käkar Now järn, på grund av restless legs och huvudvärk jag får av järnbrist. Skonsam mot magen och fungerar bra.

      Svara

       Ingen av er har järnbrist det är omöjligt att ha järnbrist. Det ni har problem med är järnmetabolismen. Ni har fullt av järn i levern som inte används av kroppen. För att sen ösa på med järn tillskott gör bara mer skada och är bara ett plåster som inte håller så länge, innan det dyker upp andra problem. Ska du ändå ha järn drick nässelpulver, som är billigt och lättupptagligt för kroppen, drick gärna lite citron lemonad till.

       Svara

      Blutsaft, smakar inget gott, men funkar bra!

      Svara

       Ja, Örk!

       Svara

      Lifes egna järn med c vitamin har funkar super för mig! bra pris också

      Svara

      Rå lever och annan inälvsmat.

      Svara

       Har hellre järnbrist än äter den skiten

       Svara

        Det är ingen större förlust för mänsklighets ändå om du får bristsjukdomar, så kör du på med ditt.

        Svara

      Ät en sked (eller mer) mörk melass per dag!

      Svara

    Du har så rätt! Det har gjorts undersökningar som visar att dagens grönsaker innehåller mycket mindre näring än vad den gjorde förr. Sen tycker jag dock inte att barn ska äta kosttillskott. Artegen föda, mycket grönsaker och bra fetter = bra för barnen.

    Svara

     Även om det är så, spelar det någon roll? I princip inga barn i Sverige lider av näringsbrist.

     Svara

      Många barn lider av d vitamin brist, ja dom flickebarnen och tonårstjejer som måste täcka hela kroppen o huvudet året runt.

      Svara

     Hej Hannas Krypin!

     Läs gärna denna, som visar på att man inte kan dra sådana slutsatser:

     https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/har-gronsaker-frukt-och-spannmal-blivit-mindre-nyttiga

     Svara

     Dock en minoritet av alla (ffa barn) som äter artegen föda (keto/LCHF/paleo), slipper alla inflammationsdrivande vegetabiliska oljor och får i sig rikligt med grönsaker.

     Svara

    Det där är bara en skröna…

    Svara

    Vad är artegen föda? Har aldrig hört det ordet tidigare.

    Som art betraktat är vi ju allätare? Vad räknar du som artegen föda då?

    Genuint frågande och intresserad av svar.

    Svara

     Det är precis det, föda som just den specifika arten ska äta. Vi människor är omnivorer, allätare.

     Svara

      Fast artegen föda bör väl vara plantbaserad kost och inte omni då, eftersom folk som äter plantbaserat lever längre och hälsosammare liv än omnis.

      Svara

       Inte sant.

       Svara

       Fabulera du på 😂

       Svara

    SLUTA DESINFORMERA! Blir så trött på alla som ”tror”, har läst något på Flashback eller vinklar allt som om det vore svart eller vitt.

    Man kan inte dra några slutsatser kring huruvida jorden var mer näringsrik förr än nu: https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/har-gronsaker-frukt-och-spannmal-blivit-mindre-nyttiga

    Svara

    Konstgödsel innehåller inga mineraler eller ämnen, utan enbart kväve, fosfor och kalium. Marken blir utarmad.
    Det skapar plantor som växter fort, blir stora men är näringslösa. För en frisk jord med naturligt gödsel (koskit, hönsskit osv) får bra mull och innehåller magnesium och andra mineraler.
    Dessutom så skapas algblomning utav konstgödsel. Precis som andra växter, så växter alger extremt på kväve.

    Svara

     Jag jobbar med djur. En häst som får hö och gräs är frisk och ger bra gödsel.
     Men hästarna får onaturlig föda, som kraftfoder så förändras det. Kraftfoder innehåller mycket kväve och fosfor. Därför har många stall fått kritik över att ha sina gödselstackar nära vattendrag. Allt kväve och fosfor rinner ut i vattnet och skapar algblomning

     Svara

   Kosten var inte så näringsfattig som idag.
   Eller rättare sagt vi var inte så lata och käkade mindre snabbmat mer näringsrikt .
   Jorden var mer mineralrik osv.
   Självklart är det bästa att äta näring direkt från naturen men vi alla vet att vi ej får i oss det genom en odlad jäkla lax eller antibiotika proppad kyckling och lite besprutade grönsaker …

   Svara

    Maten är inte näringsfattig idag heller. Och bara latmaskar lever på snabbmat.

    Svara

     Det är ju allmänt känt att vi utarmar våra jordar med kemiska gödslingar och att sverige från början är naturligt selenfattigt varför många i vårt land lider selenbrist. Självklart innehåller vår mat inte samma näringsämnen när den drivits upp på rekordfart som när den får växa i naturlig takt. Tänk växthus-tomater och broilerkyckling som bra exempel…

     Svara

   Människor i Norden med tidigare av brister av näring. Ad-droppar blev obligatoriskt av en anledning. Innan potatisen var folkhälsan också inte sådär fantastisk. Dessutom är maten idag inte lila näringsrik som den en gång var. Extra vitaminer behövs lite då och då.

   Svara

    Med= led.

    Svara

   En skräpprodukt till, *yawn*

   Svara

   På den tiden lät man jorden ligga i träda.

   Nu kalkar man jorden och besprutar för att kunna skörda varje år = mineralerna försvinner.

   Så att vi får i oss alkt vi kosten ör B*LL SHIT.
   I en perfekt värld ja.. men där är vi inte.

   Svara

    Sant ☝️☝️☝️

    Svara

  Tror du menar EN produkt camcam…

  Svara

  Tänker verkligen någon vuxen människa med barn som tänker ”åh MÅSTE bara köpa detta till min unge?”

  Svara

   Finns det*

   Svara

   Tyvärr är svaret ja.
   Väldigt få normalfriska människor som äter mat behöver kosttillskott.

   Svara

    Källa på det? Är inte sarkastisk 🙂

    Svara

      Litar inte på Livsmedelsverket med tanke på allt man läst om dem…

      Svara

       Hitta en bättre källa själv då?

       Svara

       Allt man läst om dem på bloggar? Var lite källkritisk.

       Svara

       Vad har du läst om livsmedelsverket?

       Svara

       Jag kommer lite på Livsmedelsverket tills du eller någon annan kan hänvisa till en mer trovärdig källa.

       OBS! Trump eller Flashback är INTE trovärdiga källor.

       Svara

        Hahaha! Att använda Trump som slasktratt för att bevisa sin tes i en debatt saknar trovärdighet.
        Har märkt att många gör det nuförtiden.
        T.o.m stackars Bella utnämns i kommentarsfältet till Sveriges Trump med jämna mellanrum av personer med dålig argumentationsteknik.
        Trump snackar mycket trams men har nog aldrig hört honom uttala sig om näringslära. Försök igen!

        Svara

         Förstår du inte att det var ett skämt?! 🤦‍♀️ Hänvisningen till Trump och Flashback användes lite raljant, eftersom så många använder sig av ”källor” som inte är trovärdiga (precis som mycket av allt som Trump säger och som skrivs på Flashback inte är trovärdigt).

         Svara

       18.53 hahaha bättre att lita på bloggaren Magdalena som tjänar pengar per såld burk?

       Svara

     Orkar inte plocka fram källor. Trodde dock det var allmänt vedertaget att en normal och varierad kost gör att vi får i oss det vi behöver.
     Sedan finns det människor som är sjuka och immunosupprimerade. Men det är en helt annan femma.
     Dessa bör få råd från läkare eller dietist och inte förlita sig på Magda Graaf.
     Friska barn behöver inga pulver. Det är min bestämda åsikt, utan källhänvisningar.

     Svara

      Mörkhyade människor får inte nog med vitamin D, i Norden. De skulle behöva supplementera alltid som standard.

      Svara

       Det får inte vi ljushyade heller under vintern.

       Svara

        Nä precis, men en mörkhyad person får ännu mindre året om, är vad jag menade. Naturligtvis vet jag att ljushyade kan lida brist även de, eftersom sjukdomar som böjer benen på små barn nästan helt försvann efter man ordinerat AD-droppar till alla svenska hushåll. Vikingarna drack fiskleverolja till exempel, vintertid, så problemet i Norden är känt sedan länge men alltså ett snäpp värre för de som har mycket melanin.

        Svara

        Var utom hus 20 min varje dag få får du i dig den D-vitamin du som vit behöver, är du fräkning eller rödhårig har du ändå effektivare D-vitamin upptag

        Svara

         Det fungerar inte vintertid uppe i norr. Där bör man antingen äta torsk eller renkött minst en gång per månad eller via tablett , under vinterhalvåret.

         Svara

       Inte vi heller!!! Alla borde äta D-vutamin året om!!!

       Svara

     Svara

    Vad som är normalfriskt idag är inte normalfriskt.
    Gränserna flyttas hela tiden.
    Det är inte normalt att barn är konstant sjuka , det är inte normalt att våra barn inte klarar skolan. Det är inte normalt att äta mat som
    Innehåller mestadels tillsatser och socker .
    Hur kan folk tro det.

    Svara

     Kan du länka till någon vettig källa som skriver att tillsatser och socker är normalt?

     Svara

      Kolla upp skolmatens innehåll, så får du se.

      Svara

       Maten i vilken skola i vilken kommun?

       Svara

        I hela landet typ, med vissa undantag kanske..

        Svara

         Blir lite tidskrävande att kolla upp skolmatens innehåll i samtliga svenska skolor. Tror också att skolmaten är bättre än vad du vill påstå.

         Svara

          Kolla in valfri skolas matsedel. Be om innehållsförteckning och du ska se att det bl.a. är mycket socker, vetemjöl, och tveksamma tillsatser i, men väldigt lite ren, naturlig föda.
          Vad livfsarlighetsverket rekommenderar är totalt ointressant i sammanhanget.

          Svara

         Maten i skolan skall följa livsmedelsverkets rekommendationer vilket innebär näringsriktigt vedertagna, vetenskapligt framställda riktlinjer. Följer inte skolan dessa riktlinjer så får en säga till kommunen.

         Svara

     Att barnen inte klara skolan beror mer på skolmiljön än maten, skulle jag vilja påstå. Sen är bra mat inte att underskatta.

     Läraren

     Svara

     Alla förskolor och skolor jag har arbetat på har 100% sockerfritt, samt minimal användning av vitt mjöl, stora härliga salladsbufféer till varje måltid och frukt varje dag.

     Svara

      Du vet tydligen inget om dolt socker.

      Svara

   Ja i hennes kommentarer ”jippi vaaad braaa!!”
   Mänskligheten alltså.. 😛
   Inget fel med kosttillskott men det finns redan en uppsjö, vi behöver verkligen inte Maggans ”speciella” vitaminkombo

   Svara

    (haft en unge som varit väldigt liten i maten och då köpte hans mormor såna där tuggisar, kändes ändå ok för stunden)

    Svara

     För att du hade kollat upp hos läkare att han hade någon brist eller för att han började äta bättre när han fick ”tuggisar”,,,,,

     Svara

  Varför skrivs det inte om det alla vill veta grafs hetsjakt mot My

  Svara

   Men lägg ner för fan! Hetsjakt mot My? På vilket sätt skulle Graaf ha hetsjaktat mot My och vad vet du om det för att My påstår det? Kan väl ana att C skrev detta inlägg för att få den typ av kommentarer här nu. Slugt…

   Svara

    Vem är du som alltid försvarar Systrarna G?

    Svara

    Du måste vara Magdalena Graf eller hur?

    Svara

     Svar till 18.15.

     Svara

     Nej, det är jag inte och jag försvarar ingen. Men du är My kanske?

     Svara

   Let it go 🎶

   Svara

   Vad är det för hetsjakt på My? Vad har Magdalena Graaf gjort? Vad ja delar det om…?

   Svara

    *Ja, vad handlar det om

    Svara

    Hon slutade umgås med My för tre år sedan helt enkelt, och får skit för det, för att hon vände My ryggen. Det är inget nytt, och det är väl inte hetsjakt. Suck

    Svara

   Ingen som är intresserad. Sorry, My.

   Svara

  Går folk på det här? Kolla in Vetenskapens värld/SVT finns ett avsnitt om vitaminer.

  Svara

   Jag tyckte den var väldigt intressant.
   Om man är orolig över att ens barn äter för lite grönsaker går det utmärkt att stoppa ner några blad spenat i smoothie eller lite mixad broccoli i bröddegen.

   Svara

    Superbra program.

    Svara

   Jag såg ett program (nyhetsmorgon kanske) där de tog upp hypen med superfood och menade att man inte måste köpa svindyrt acaipulver, chiafrön osv. för att man med största sannolikhet antagligen redan har superfood hemma: Lök, vitlök och paprika, bl.a. 🙂

   Svara

    Shit vad jag är lättlurad, visserligen så använder jag allt det där, och köper inga kosttillskott mer än järn. Men såklart att vi har det närmare än vad vi kan tro. Läste häromdagen att rönnbär är ett ’superbär’ men någon som provat att göra något med rönnbär?

    Svara

     Åh jag undrar också om rönnbären! När jag är ute och promenerar med barnvagnen brukar jag fundera på om de går att äta eftersom jag tycker de ser så smaskiga ut. Inget skämt! Dessutom växer de ju överallt just nu känns det som.

     Svara

      Ja de finns i stora mängder nu! Hörde idag att mycket rönnbär spår en kall vinter… hmm

      Svara

      De går att äta, men de är inte goda. De är sura och mjöliga. Dock har jag sett att man kan göra rönnbärsmarmelad, men jag har inte provat själv.

      Svara

       Går att göra både marmelad och gelé. Båda får du ha i rätt mycket socker i för att få god.

       Svara

      Jättenyttiga och sura, brukar alltid ta ett par tre varje dag i smoothien och det fyller dagens c vitaminbehov.
      Det finns så mycket nyttigt ute i markerna att plocka så att köpa syntetiska piller för dyra pengar är som att kasta pengarna i sjön. Synd att kunskapen som fanns förr inte verkar finnas hos dagens ”upplysta” människor. Eller har vi för mycket pengar att spendera?

      Svara

     Jag plockar på hösten och fryser in, tar sedan ett per dag under vintern. Obs sväljer helt, så goda är de inte att tugga på.

     Svara

      Du behöver tugga dem tyvärr.

      Svara

     Någon sa att man ska äta 3 rönnbär om dagen. Varför minns jag inte.

     Svara

      För att man kan?!

      Svara

      3 rönnbär om dagen, då får man i sig dagsbehovet av C-vitaminer, bara att fylla frysen och knapra i sig, under vintern 👍🏻

      Svara

     Surt sa räven om rönnbär…

     Svara

    Inte sett programmet men måste bara tipsa om nypon som ”superfood”. Tycker det fått lite dåligt rykte för att man mest tänker på att äta det som dessert med glass och biskvier men nypon te är till exempel ett nyttigare alternativ.

    Svara

  Och på vitaminburkarna (iallafall de som säljs på apoteket) står det något i stil med att ”kosttillskott skall aldrig ersätta en varierad kost”. Då är ju frågan när man i så fall ska ta vitaminer. Ungefär lika dumt som svenska spel ”spela lagom” .

  Svara

   De är ju just tillskott, inte ersättning. Tillskott av något vitamin kan man behöva av olika anledningar. Men oftast räcker varierad kost.

   Svara

    Jo, såklart förstår jag innebörden, men gemene man har, med den motivationen, aldrig behov att köpa vitaminer för i princip alla kan ju i dagens samhälle få i sig en varierad kost .
    (Om man inte aktiv väljer en icke varierad kost, tänker A-laget till exempel.)

    Tycker det är lite lustigt för det begränsar markant deras (apotekets) målgrupp.

    Men uppenbarligen läser eller förstår ingen den texten ändå för många knaprar ju vitaminer till höger och vänster.

    Svara

     Men det är knappast många som knaprar dessa tabletter som ersättning till mat. Vilket är poängen med texten. Vill man det så får man köpa måltidsersättning i stället.

     Svara

     Tror du missförstår texten. Dom har texten för att ingen ska tro att det är något slags bantningspiller, att kroppen skulle må bra enbart av det.

     Svara

  Kosttillskott år att slänga pengarna i sjön. Eller att kissa ut det i toaletten. Enbart om du har någon typ av bristsjukdom behöver du äta tillskott och då får du det utskrivet av din läkare. Snacka om att lura sina konsumenter. Precis som proteinpulver, olika energidrycker mm. Ät mat, sov och drick mycket vatten. Rör på dig ibland. Mycket bättre än att en tror att du kan köpa hälsa på burk.

  Svara

   ”What you got there are the ingredients for very expensive urine!”, sa Sheldon Cooper.

   Svara

   Enligt min läkare så skriver de inte ut vitaminpreparat längre.

   De konstaterade brister jag har får jag själv införskaffa, via apotek/hälsokost.

   //Moa

   Svara

    Sedan när? Jag får b12 utskrivet. Ska de sluta m att skriva ut?

    Svara

     Jag fick b12 utskrivet senast förra veckan så det har de definitivt inte slutat med.

     Svara

      Jag med – B12, järn, folsyra och D-vitamin. Allt på recept.

      Svara

       Varför på recept? Är du för att du du är sjuk? Har för mig att du har värk och så.

       Svara

        Ja, precis…mina prover visar på brist i järn, D-vitamin, folsyra och B12 så därför har läkaren ordinerat detta och därför får jag det på recept…
        Det är samma sak med migrän-medicin. Den är receptfri men kostar runt 100 kr dosen så de får jag också på recept av samma anledning.

        Svara

         Vågar du inte radera allt om CW längre?

         Svara

         Tack för svar.

         Svara

     Bl a har jag b12-brist. Jag får inte det utskrivet.

     Det enda jag får utskrivet är järn. Det är lite speciellt, tror jag eftersom det ges i injektionsform.

     Kan det vara olika i olika Landsting?

     Jag har ingen aning. Vet bara vad min läkare sagt och hur det är för mig.

     //Moa

     Svara

      det är oftast ingen skillnad på priset recept – icke recept på dessa preparat.

      Svara

       Men recept går väl på högkostnadsskydd till skillnad från icke recept?

       Svara

      Jag har också konstaterad B-12-brist och fått injektioner i många år(20+). Helt plötsligt var det slut med det av oklar anledning(jag misstänker ekonomisk). Köper nu själv på nätet Holistic B-12 sugtabletter(Metylkobalamin).

      Svara

      Får helt vanliga järntabletter på recept, ej injektioner. Far inte med osanning.

      Svara

    Jag har vitamintillskott utskrivna av läkare (kommer troligen ta tillskott livet ut pga buloperation som gjort att jag inte tar upp alla ämnen ”normalt”). Får isf de vanliga receptfria och i vissa, gigantförpackning, så det har kanske snarare med priset/högkostnadsskyddet att göra.

    Svara

    Joho för en kompis hämtade ut b12 som läkare skrivit recept på. Och jag själv har fått järntabletter på recept.

    Svara

    Jag får D-vitamin på recept.

    Svara

    Självklart skriver de ut olika vitaminer och mineraler. Det är ett helt bisarrt påstående. Själv är jag njursjuk och måste därför ha bla kalcium, kaliumklorid och vitamin D utskrivet. Kalium finns inte ens att köpa receptfritt.

    Har även B-12 och folatbrist och får utskrivet behepan och folacin för det.

    Vad är det med personer som måste påstå saker bestämt utan att ha någon kunskap?

    Svara

     Det är olika för alla och kan skilja i de olika regionerna.
     Det är du som har dålig kunskap och påstår saker som inte stämmer.

     Svara

      Nej, läkare följer en nationell lista med rekommendationer om vilka läkemedel som ska skrivas ut i första hand, andra hand osv.

      Om en patient däremot inte har någon verifierad brist på vitaminer eller mineraler (genom blodprov) skriver läkare givetvis inte ut recept, eftersom patienten inte då behöver det.

      Svara

       Du har fel. Se det jag skrev till Moa.

       Svara

       @Ssk

       Vet inte riktigt vad du har för problem?

       Antyder du att mina konstaterade vitamin/mineralbrister är inbillade?

       Det är de inte. Finns väl dokumenterat hos vården då jag kontrolleras var 3:dje månad. Orsaken är också väldokumenterad och behandlas.

       Konstig inställning du har. Varför skulle någon människa öht ljuga om vad läkaren säger?

       Jag påstår ens att jag har uppfattat allt rätt, av vad han sagt. Jag påstår däremot att jag betalar alla mina vitamin/mineraler själv, utom järninjektionerna. Trots konstaterad brist.

       Nu visar det sig att vi är flera som har olika erfarenheter. Det kan ju vara en tillfällighet. Eller så finns det olikheter av något skäl som ingen av oss vet.

       Tror du dina överord och dumheter kommet hindra mig från att ta reda på fakta i sak?

       Det skulle jag inte tro. Självklart kommer jag ta reda på fakta, för jag vill veta. Inte för att dissa dig om du har fel, inte dissa mig själv heller om jag har fel.

       Det är ingen tävling! Det var em diskussion som du dödade med lite klassisk besserwisserstil.

       Grattis!

       //Moa

       Svara

     ”Vad är det med personer som måste påstå saker bestämt utan att ha någon kunskap?”

     De lider av besserwisseri. Moa och TrH är särskilt hårt drabbade av det.

     Svara

      Det tycker inte jag. De är vettiga kvinnor med starka åsikter. Plus att de har ryggrader av pansarplåt, så de viker sig inte så lätt. Givetvis känner sig då många underlägsna dessa båda och tar till massa invektiv istället, för att trycka till dem.

      Svara

       Problemet är väl att de inte kan backa även om de har fel.

       Svara

       Haha, veckans skämt! 😀 Ps. Trh, du kan skriva med ditt eget alias.

       Svara

      Många gånger har de inte rätt i sak men kan inte acceptera annat och tjafsen blir oändliga.

      Svara

       Är det något signifikativt för oss två?

       Är vi samma/lika?

       Ni som ältar om framför allt TRH är väl de som inte kan ge sig?

       Finns inte ett inlägg som inte hon ska dras in i. Vad är det för fel på er?

       Sen lägger ni skyllen i hennes knä?!?

       //Moa

       Svara

       Svar ja på 1 och 2. I övrigt kommer man långt med ödmjukhet och inte besserwisseri (läs Google).

       Svara

        Svaret är till Moa

        Svara

     Lite dramaqueen här, tror jag minsann. Bisarrt är något helt annat.

     Jag påstår att min läkare säger att de inte längre skriver ut vitaminer och mineraler.

     Andra har uppenbarligen andra erfarenheter. Frågan för mig blir inte varför andra ljuger. Min fråga blir naturligtvis varför olika läkare säger/gör olika. För jag tror verkligen inte att någon ljuger i sak. Varför skulle de göra det? Framför allt, varför skulle jag tro det?

     Dina frågor blir per automatik varför någon kommer med felaktiga uppgifter. Typ: Hur har ni mage att hitta på…. Blablabla.

     Nej det är inget hittepå, bara olika erfarenheter.

     Ditt svar är mer talande för klimatet här hos CC än sakfrågan.

     Man måste inte vara aggressiv och otrevlig bara för att man kan.

     Jag kommer självklart fråga min läkare när vi ses i oktober. Är varken en akut fråga medicinskt eller en fråga som kommer ” störa mig” tills jag vet.

     Tills dess, och förmodligen efteråt också köper jag mina egna vitaminer. Svårare än så är det inte. 👍🏼

     //Moa

     Svara

      ☝️👏👏👏

      Svara

    Ja så klart. Det är ju receptfritt så varför skulle en läkare skriva recept på vitaminer?

    Svara

     För att man ska få det på högkostnadsskyddet. Jag får bland annat de allergimediciner du kan köpa receptfritt på recept.

     Svara

   Jag som strikt vegan måste dock få lite hjälp på traven 🙂

   Svara

    Rimligheten i att vara strikt vegan brister inte då tycker du? Att du inte kan leva på din kost…

    Svara

     Tack och lov lever jag ju i en värld där jag kan få tag i b12 tabletter. Det är det enda jag inte kan få i mig på naturlig väg. Tycker inte det är så värst farligt faktiskt! Att säga att jag inte kan leva på min kost är att överdriva lite 🙂

     Svara

      Fast det kan du ju inte. Utan tillskott. Så det är ju inte en överdrift.

      Svara

       Men nu finns ju tillskott så vad är problemet?🤷‍♂️

       Svara

        Att inte ifrågasätta rimligheten i att ha en diet som man inte kan överleva utan externt tillskott på.

        Svara

         Men vadå rimligheten? Jag förstår inte vad det är du tycker är orimligt. För 100 000 år sedan vore det orimligt att äta veganmat. Idag är det inte det. Lika orimligt som att bo i norden där vi inte får i oss den D-vitamin vi behöver utan att ta tillskott under halva året.

         Svara

        Men snälla! Jag äter men 90% nyttigare alternativ allt och har ändå brist. Finns ingen perfekt diet som i sig själv leder till perfekt hälsa och värden

        Svara

         Äter allt *

         Svara

       men det kan inte köttisar heller då all komjölk måte D-vitaminberikas

       Svara

        Älskar folk som tror att man får i sig allt man behöver bara för att det ligger en köttbit på tallriken. Själv äter jag kött men har likförbannat järnbrist. Det är liksom ingen garanti.

        Svara

         Nej men teoretiskt kan du få i dig det du behöver. Att DU inte får det är ju irrelevant för diskussionen.

         Svara

         Ät mer kött då, gärna rått och inälvsmat.

         Svara

          Åh men tack! Det har jag inte tänkt på. Supersnällt, nu behöver jag inte gå och få järn injicerat. Gulle.

          Svara

           Du hade inte behövt lika mycket injicerat om du ätit rå inälvsmat.

        Vi skulle kunna få nog med D, om vi åt torsk eller renkött några gånger om månade. Eller fiskleverolja. Så att vara köttis är rimligt.

        Svara

         Dvitamin tabletter är dock canser framkallande, har man upptäckt nu. Så det rekommenderar inte längre

         Svara

        Vi får det genom köttet, fisken och äggen. Mjölken är onödig för vuxna.

        Svara

         Jag äter inte längre kött. När jag åt kött hade jag medelnivå på järn , nu har jag i topp , max vad man kan ha. Jag fick mitt järnvärde kollat inför att jag skulle operera bort min livmodertapp. Efter operationen blödde jag kraftigt pga infektion varje dag i 1 år . Jag hade fortfarande max nivå på järn fastän jag hade blött kraftigt i 1 år. Så du behöver absolut inte äta kött för att få i dig tillräckligt med järn.
         Jag äter mycket pasta och bröd

         Svara

     Det k a n väl vara rimligt i modern tid, då det finns kosttillskott.

     Svara

     Varför skulle det brista? 🙂 hen har ju hittat ett sätt att lösa det på

     Svara

     Vegan har bättre insikt och kontroll. Tror att de generellt äter bättre.

     Svara

      Bättre än vilka? Folk i allmänhet, som äter mycket hel och halvfabrikat? Ja, det hoppas jag. Bättre än Keto och Carnivorer? Knappast.

      Svara

     Komjölk mm D-vitaminberikas så vad är killnaden menar du att veganer ockå behöver tillätta vitaminer?

     Svara

      Inte 3% mjölk

      Svara

    Har varit vegan i 6 år och kollade mina värden senast för 2 månader sen. Allt är normalt inkl. B12. B12 kommer dessutom från jorden men eftersom den är så utrensad äter djur b12 tillskott därav får man b12 från animalier. Veganska alternativ är också fortifierade med näring som b12. Däremot handlar det om att b12 tas up i magen och tyvärr är det något inte många kroppar klarar av, av någon anledning (även fått detta förklarat av läkaren senast jag kollade b12-värdet. Därav ges b12 helst på spruta).
    Därav inte bara vegansk kost som fortifieras.

    Svara

     (Alltså: även icke-veganer har b12-brist)

     Svara

   Apotekets vitamintillskott innehåller mest skit och extremt lite vitaminer.

   Svara

    Vad för skit innehåller den? Undrar alltså uppriktigt vad det är som gör just deras tillskott dåliga.

    Svara

     Surhetsreglerande medel (citronsyra, natriumbikarbonat), vitamin C (L-askorbinsyra), fyllnadsmedel (sorbitol, mannitol), arom, majsstärkelse, sötningsmedel (natriumsackarinat), färgämnen (riboflavin).

     Svara

      Alltså… Av 7 ingredienser är alltså EN den viktiga?

      Svara

       Men är det där c-vitaminbrus eller vilken typ av vitamintillskott?

       Svara

        Jag äter någon multivitamintablety från apoteket där runt 20 av ingredienserna är olika vitaminer och ungefär lika många som ovan är annat (det som ”håller ihop” tabletten mm). Så klart det är mindre andel ”viktiga” ingredienser om det är en enda vitamin den innehåller.

        Svara

        Brus.

        Svara

      Hur skulle tabletten annars hålla ihop? Hur gör man en tablett av tex vitamin b utan bindemedel?

      Svara

       Exakt. Och är det även en brus- eller tuggtablett så är det inte så konstigt att man tillsätter någon god smak.

       Svara

       Man köper pulver ist, tex från NOW.

       Svara

     Ingrediens/ Material:
     Citronsyra
     Natriumvätekarbonat
     L-askorbinsyra
     Sorbitol
     Aspartam
     Acesulfam-K
     Arom
     Riboflavin E101
     Innehåller en fenylalaninkälla

     Svara

   Proteinpulver är ett billigt sätt att öka mängden protein i kosten när du bygger muskler. Alltså tränar på riktigt. Det är inget hokus pokus utan mjölk/soja/ärt/ protein koncentrerat. Det finns studier som visar att ökar man mängden protein vid träning så ökar effekten av träningen dvs muskeltillväxten. Och om du väljer att äta extra ägg eller mjölkprotein är irrelevant. Sen finns det mer eller mindre bra proteinkällor.

   Svara

  Nu är läsarna åter irriterade på Nellie Berntsson, och hon på dom. Hon vet om konstruktiv kritik och när hon får det så kallar hon läsarna avundsjuka på hennes liv.

  Svara

   Nellie är alltid arg

   Svara

    Nejdå hon är så ödmjuk enligt henne själv 😂😂

    Svara

  Få i ungarna frukt och grönsaker i stället. Jäkla tramsprodukter.

  Svara

   AD droppar då, har ju funnits i 100 år , vad är dessa bra för?

   Svara

    A är borta, det är endast D-vitamin nu som alla ska ha.

    Svara

     D3 kan vi inte få i oss via kost. Det bör alla äta tillskott av under vinterhalvåret.

     Svara

      D3 produceras i kroppen av ultraviolett ljus och om du får i dig tran (fiskleverolja)

      Svara

       Läs om min kommentar.

       Svara

    AD droppar är bland annat bra för förhinder av benskörhet.

    Svara

  Alltså hur kan folk gå detta? Människor i dagens samhälle är ju så måna om att äta nyttigt och vara hälsosamma. Det ska vara ekologiskt, närodlat, kravmärkt, laktosfritt, glutenfritt och veganskt men ändå så stoppar man i sig den här skiten (där man knappt förstår innehållsförteckningen). Det är livsmedelsverket som har översynen om hälsotillskott och det är inte bra. Det borde vara läkemedelsverket som har tillsynen för då skulle förmodligen många av produkterna ej få säljas.

  Svara

   Litar inte ett skit på Livsmedelsverket. De tjatar ju förfan fortfarande om tallriksmodellen och menar att vi ska dricka mjölk (sistnämnda handlar bara om pengar, att vuxna inte behöver dricka mjölk och att det rentav kan vara skadligt struntar de i).

   Svara

    Litar du på företag som kränger tillskott som inte behöver kollas och tjänar enormt mycket pengar?

    Svara

     Haha nä inte dem heller faktiskt! Försvarar inte den industrin alls. 🙂

     Svara

      Tillägg: Varför tror du det?

      Svara

    Varför är mjölk skadligt för vuxna som har druckit det sen man var liten? 😊 Jag undrar på riktigt, har bara hört att det kan vara dåligt för människor från andra delar av världen som inte är vana.. 🤔

    Svara

     Det sistnämnda stämmer. Nordeuropeer är extremt sällan laktosintoleranta, utan mjölkprodukter hade vi nämligen inte överlevt här uppe.

     Svara

      Det var i början av 1900 talet som vi började dricka mjölk till maten, på gröten osv. Innan gjorde man ost av nästan all mjölk . Och korna producerade inte i närheten så mycket mjölk som det gör nu. Nu har vi importerat svartvita låglands kor från holland och ger dem ensilage och soja osv. Man åt inte ost varje dag. Så om vi skandinaver klarade oss fram till 1900 talets början på väldigt lite mjölk i kosten , är det inga problem att återgå till en kost med lite mjölk i.

      Svara

      Jag glömde skriva att många hade inte råd att ha en ko. Så man hade en eller två getter istället . En get kallas för fattimans kon. I några landskap som ex i Småland fanns det nästa inga kor, där hade man getter.

      Svara

     På vilket sätt tror du det är bra att dricka vad som naturen gjort för kalvar att dricka, för att växa sig stora? Det här dricker alltså du som människa.

     Svara

      Jag menade frågan vänligt 🙂 varför det är farligt…

      Det verkar inte vara farligt för oss här i Norden att dricka. Men moraliskt är såklart en annan fråga för en annan dag 🙂

      Svara

     Svar 20:03 Jag fick information av en sjuksköterska för några år sedan att mjölk kan trigga igång bröstcancer, eftersom kor får i sig giftiga ämnen via foder, bete eller vatten. Har alltid druckit mjölk sedan barnsben, men slutade efter samtalet med sjuksköterskan.

     Svara

      Finns en dokumentär om just detta. När väl medelklassen vuxit sig stor i kina så börja just dem äta mer mjölk produkter o plötsligt ökade bröst cancern dramatiskt.

      Svara

     Det innehåller laktos, kasein och tillväxthormoner. Bra för kalvar som behöver växa, mindre bra för vuxna som vill hålla vikten.

     Svara

     Det är bröstmjölk som ska få en liten kalv att väga 600 kilo inom några månader. Varför skulle det vara bra för människan?

     Svara

      🙂 Jag förstår det. Menade som en vänlig fråga bara varför det skulle vara farligt för vuxna..

      Det verkar inte som att det är farligt för vuxna från norden att dricka mjölk, men moraliskt är en annan fråga såklart..

      Svara

       Hej Anni,

       Ja det moraliska är väl en bit, men hälsobiten är desto större. Du hör ju själv hur det låter när du får i dig hormon som en kalv ska ha för att bli enorm. Du får i dig samma tillväxt hormon. Ja, det finns många som reagerar med detsamma på att få i sig mjölk. Däremot är egentligen ingen människa gjord för varken mjölprodukter eller mjölkprodukter. Vi är inte skapta att äta det men har gjort de senaste tusen åren. Så ”fort” går det däremot inte för vår evolutionära kropp att anpassa oss efter det här. Vad som händer är de så kallade folksjukdomarna. Cancer, hjärtinfarkt etc. Alla människor tror det handlar om tur och otur, och visst delvis är det kanske det. Men precis som på Liseberg. Du ska spela på ett hjul och ska INTE vinna (sjukdomen). Problemet är kanske att en människa som inte äter mjölk och gluten spelar på ETT nummer medan man för varje intag av mjölk och gluten spelar på ytterligare ett nummer. Lite så förklarar jag förenklat.

       Det är så många som ifrågasätter hur vi kan ha så många sjukdomar idag men sedan så äter man prossesserat, man äter kalvens tillväxtvälling i dess olika format, man äter antibiotika i kött och man äter (icke organiska) besprutade frukter och sedan undrar befolkningen om hur det kommer sig att diverse sjukdomar florerar. Vi trycker ju för sjutton i oss allt självmant.

       Svara

    Nu är det kommunerna som har tlllsyn över vilka ”naturpreparat” som säljs.
    Anmält Maggan flera gånger men det verkar inte hända så mycket.
    Tycker man ska lägga pengar på naturliga varor och laga mat till sina barn istället för att lägga en förmögenhet på skit/bluffpiller.

    Svara

   Det är inte livsmedelsverket, det är kommunerna som har tillsyn (heter inte översyn).

   Varför säger du något du uppenbarligen inte vet?

   Svara

    Du måste mena något annat, kan inte tänka mig att kommunerna utövar kontroll över vilka kosttillskott som får säljas nationellt.

    Svara

     Det låter jättekonstigt!

     Svara

     Nä, jag menar inte något annat. Kommunerna har tillsyn över livsmedel – kosttillskott räknas som ett livsmedel. Kommunerna rapporterar däremot till livsmedelsverket.

     Kommunerna kan besluta om saluförbud om kosttillskottet inte är okej enligt lagstiftningen.

     Kommunerna!

     Svara

  Fan vad sunkigt att kapitalisera på barn och föräldrar som kanske får för sig att deras barn blir friskare av detta. Borde faktiskt vara förbjudet.

  Svara

   Aaa precis som McDonalds och godis isåfall?

   Svara

    Det är inte jämförbart, Emelie. Förstår vart du vill komma men nej, det är två olika saker.

    Svara

    Nä men nej 🤦‍♀️

    Svara

  Är det någon som går på den där skiten? Vad blir nästa steg Hälsopiller för tonåringar, gravida, rödhåriga etc? Tjänar skjortan på att ”ljuga” för sina följare bara. Finns väl heller inga vetenskapliga belägg för det. Vanlig husmanskost är det bästa för sina barn!

  Svara

   Fast just gravida (och de som planerar att bli) ska väl äta tillskott av folsyra, eller är jag grundlurad?

   Svara

    Ja det är du

    Svara

     Jasså? Trodde att det minskade risken för ryggmärgsskador på barnet.

     Svara

      I den ovan nämnda dokumentären från SVT pratar dom om folsyra, ryggmärg och graviditet. Verkligen jätteintressant program

      Svara

    Nej, du är inte grundlurad.

    Svara

    Nej så är det. Det är vad läkare ordinerar.

    Svara

  Nu när det pratas vitaminer vill jag passa på att säga att tar ni b-vitamin så se till att ta i form av en sugtablett, magen är dålig på att ta upp det så det är bättre att det får tas upp i munnen.

  Svara

   Eller be om att få den i injektion – mycket smidigt.

   Svara

  Klart man väljer dunderpulvret. Hört bra om det märket och bra pris.

  Svara

  Varför skriver du inte om Cissi Wallin och Gardet? Det är ju utan konkurrens dagens (de senaste dagarnas) största händelse i sociala medier världen.

  Svara

   Hon har ju skrivit om det.

   Svara

    Det finns en fortsättning..

    Svara

     Tex det nya stories kajjan lagt ut, att cissi tagit bort sin instagram, att hon skrev ett inlägg på sin Fb i morse som hon nu tagit bort.

     Svara

      Cissis snyft inlägg på facebook 😂 Och nu är hon tillbaka på insta igen. Passade på att avfölja henne.

      Svara

       Oj, vilken vändning! Inlägget på FB borta (om att hon tagit bort insta), och tillbaka på Insta.
       Man får hålla i sig, för här går det undan:) 🙂 🙂 🙂

       Svara

       Cissi skriver nu ett sinnessjukt inlägg på instagram. Hon skriver bl a att hon ångrar att hon låtit de som från början idoliserat henne, och bett henne följa dem för att de ska få fler följare själva, komma för nära. Och massa annat skitsnack. Hon är riktigt obehaglig. Ett inlägg om detta kommer hoppas jag?!

       Samtidigt har Kajjan slagit hål på Cissis påhittade påståenden om Kajjan och de två andra på sina instastories.

       Svara

  Aaarrrggghh pallar inte. Ge ungen lite blåbär istället herregud.

  Svara

  Själv väntar jag på smartpiller. Kanske finns fler som behöver det.

  Svara

  Är det någon här som har koll på hur näringsvärdet sjunker vid transport vs nedfrysning?

  Någon berättade för mig att du behåller mer vitaminer i frukt om du fryser ner dem precis när de har plockats än om de plockas utomlands och sen åker långa sträckor för att transporteras hit. Hoppas verkligen att det stämmer.

  Svara

   Det stämmer. Frysta grönsaker är ofta bättre än färska.

   Svara

   Det är bara det att de plockas omogna och därmed inte fyllts med nyttigheter.

   Svara

   De är dessutom mycket godare!

   Svara

  Skulle aldrig ha i sådant i mina barns smoothies. Däremot har jag spirulina, melonkärnor, hampafrön och valnötter i.

  Svara

   #momoftheyear

   Svara

    Löjligt svar.

    Svara

  Kan de visa upp lite seriös forskning på dessa piller och på hårpillrena? Och då menar jag inte att MMs hår växt bra ett att MG blir till sig över sin man. Vetenskap.

  Svara

   Ja 19.20 Jag tänker som du. Hur kan man bara få hålla på som Maggan, ” vad behöver ni för piller, berätta så tillverkar vi” ”Nu har dom kommit, dom här blir ni k*ta och smala av, titta på bilden hur jag såg ut innan jag började äta dom”
   Och alla Magganfans köper för hon berättar att det snaaart är slut på lagret….
   Tänk om något Tv program kunde kolla upp det här?

   Svara

    Piller för att bli k*t? Det räcker väl att tjejer ser en gubbk*k för att bli det?

    Svara

    MG blev inte smal av piller

    Svara

    01:08 Det är bara bluff att det är ”slut på lager”. När de inte säljer bra så skriver de så för att trigga igång försäljningen. Testade en gång för skoj skull, när de skrev ”snart slut på lager”. Jag lade 100.000 burkar i korgen och det var inga problem. Människor borde inte gå på falsk marknadsföring. Uppdrag Granskning eller Kalla Fakta borde granska alla vitaminföretag.

    Svara

  4 772,75 kr/kg. OK…

  Svara

   Dyrt men inte riktigt så dyrt. 150 gr kostar 299 kr, det vill säga priset per gram är 1,99 kr (299/150). 1000 gr= 1 kg kostar då 1993 kr.

   Svara

  Magdalena Graaf eller Magnus Hedman, Better you eller vad företaget heter, vill ju bara tjäna en massa pengar på sina följare, så enkelt är det förstås. Och de tjänar förstås massor bl a på att Magdalena har så många följare som gärna köper det hon rekommenderar. Hon är lite som en sektledare känns det som. Men vad är det för fel på de vitaminer och kosttillskott som Apoteket säljer till ett lägre pris? Eller som många skriver; äter du varierat så behövs inga tillskott..

  Svara

   ”Jag köper allt du säljer, för du är så härlig!” brukar hennes följare kvittra typ.
   Creepy shit.
   Och ja, det där företaget… ruffel och båg

   Svara

    Stackars människor så lättlurade…

    Svara

  Banarnas på Mys blogg på kommentarer

  Svara

  Undrar verkligen om det kan göra någon nytta.

  Svara

  Båda systrarna känns så B, kommer ihåg Emma Anderssons La Dolce Vita, kan nog fortfarande ses på någon kanal. Hannah sitter i en lokal i Märsta med Mios pappa, tror att Hannah är nageltjej. Magdalena bor i ett stort hus i Märsta? , höggravid och far runt i en stor bil . Så patetiskt,

  Svara

  Och nu blir det reklam! För alla veganer som vill/behöver ha veganska kosttillskott kan jag rekommendera hälsokostbutiken Gryningen. Butik i Stockholm, försäljning via nätet. På förhand: nej, jag har ingen koppling till dem, och jag får inte något för att säga det här. Det kan vara svårt att få tag på till exempel Omega-3 om man är vegan, det är därför jag tar upp det här. Var bara beredd på att det är ruskigt dyrt att vara god!

  Svara

   Jag brukar beställa vegansk omega-3 från England (vegetology.com) där 3 burkar a 60 st kostar 400 kr + frakt (de har gratis frakt om man beställer för över 470 kr). De har även andra veganska vitaminer, men jag brukar beställa bara omega-3.

   Inte nån reklam det här heller, men då denna omega-3 kostar 199 kr/burk på Goodstore i Stockholm, så vill jag tipsa om ett billigare ställe att handla på.

   Svara

  Känns lite biligt & billigt

  Svara

  Hade aldrig köpt hälsoprodukter av någon som ser så ohälsosam ut som Magdalena. Hon ser anorektisk ut nuförtiden 😱😱😱😱

  Svara

   Magdalena är smal och snygg, ser ut att vara vältränad och må bra. Undrar hur du ser ut, avundsjuk?

   Svara

    Smal ja, vältränad nej.

    Svara

    Hon har delat en bild idag i sina händelser med texten ”alltid retar det någon” (i bikini/underkläder)

    Om det är och vältränad och må bra 😱😱😱 då är jag definitivt överviktig.
    Inte ett dugg avundsjuk 😱

    Svara

     Såg bilden nu, nej det ser inte hälsosamt ut. Trodde inte att det var så. Tar tillbaka min tidigare kommentar!

     Svara

    Smal? Japp. Hon har ju gjort en bukplastik och tagit bort överflödigt skinn. Snygg? Mycket! Men utan inplantat, botox, lösfrallor, tatuerade ögonbryn, hairtalks, foundation, vaxning, behandlingar på Eriksbergskliniken osv osv.
    Många kan bli snygga med hjälp av pengar och filter. Sorgligt bara att vi lever i en så fixerad värld att allt som verkar räknas är yta.

    Jag är övertygad om att Maggan är lika snygg utan allt det där.
    Kan bara känna en stor frustration över vad man som 40+ kvinna förmedlar till den yngre generationen och till andra kvinnor.
    Kan vi inte bara vara som vi är?
    Lägga pengarna på en bra terapeut istället?
    Stora influensers med stora plattformar har ett ansvar, tycker jag.
    Har jag fel?

    Svara

     Tycker inte hon är mycket snygg, annars håller jag med.

     Svara

   Instämmer! Hon ser definitivt inte hälsosam ut i nuläget.

   Svara

  Vill nog hävda att allsidig kost och träning är det bästa för envar.

  Svara

  Inget fel på vitamintillskott, jag tar b vitaminer och havtorn. Min hy älskar det. Gäller dock att ta vitaminer av äkta kvalitet/ kallpressade oljor osv. Pusshej stop hating 🍒

  Svara

  Hannah lyckas ju precis som sin syster, framstå som rena helgonet. Stackars Peter som har blivit så förd bakom ljuset. Systrarna Graf är inte mycket att hålla i handen , tyvärr. Märks väl på hennes söner, de verkar undvika sin mamma och hennes plötsligt påkomna” omsorger”.

  Svara

  Allting går att sälja med mördande reklam…kom och köp konserverad gröt….den gamla visan ringer i öronen!

  Friska barn behöver inga tillskott endast allsidig kost.

  Svara

  299:-? Djävulen vad dyrt.

  Svara

  Jag vill gärna ge mina barn extra tillskott om det är bra. Men finns det några studier på dessa som visar vad de gör eller har Magdalena bara blandat lite ingredienser själv?

  Svara

   Ta och läs allt som skrivs här. Peta inte i dina barn tillskott. Det är inte bra om dom inte bevisligen har någon brist.

   Svara

    Jag skulle nog leta fakta någon annanstans än här inne om jag på riktigt ville veta.

    Svara

  Finns folk för allt. ”Det är synd om människorna …”

  Svara

  Jamen fattar ingen vad det här går ut på? Är alla totalt influencerskadade? Det handlar om pengar!!!!! Inte att ett litet magert barn ska få i sig näring. Vi har alla överlevt vår barndom med den kost vi fått. Sverige är inget U-land. Mina barn fick falukorv och fiskpinnar , mat. Oxfilé ibland. Donken då och då. Chips. Godis. Aldrig att jag ens tänkte tanken att ge dom annat än mat. När ska dessa influencers dyrkare begripa att dom är lurade?

  Svara

   Kloka ord 21:44. Många är även lättlurade av reklam för, ”The Solution Anti-wrinkle collagen pulver”. De flesta influencers underhåller sitt ansikte med fillers och botox, vilket är helt okej om man vill det. Men varför lura människor med att de tar collagen pulver? Självklart samarbete och bra betalt, de får mellan 40.000 -50.000 kr för ett samarbete.
   Bra kost, motion, sömn och vatten är bästa skönhetsmedel.

   Svara

    Precis. Hannah har ju gjort reklam för kollagenpulver. Tror personligen att hon har både botox o fillers i ansiktet. Taskigt att lura följarna o få dom att tro att pulvret kommer att få deras hud att se lika bra ut.

    Svara

     22:20 Det stämmer det har hon. Bättre att vara ärlig och göra samarbeten för Eriksbergskliniken. Det krävs underhåll av botox och fillers, inte billigt att hålla sig rynkfri. Förstår inte varför somliga vill vara evigt unga, åldrandet har sin tjusning, det är ett tecken på att vi har levt.

     Svara

   Vilka länder är u-länder enligt dig?😊

   Svara

  Gå in på SVT play och se Vetenskapens värld avsnittet heter Sanningen om vitaminer.

  Bums!

  Svara

  Ännu en gång och med risk för att bli tjatig; Kolla i naturens egna vitaminhyllor. Inte bara kommer du ut i naturen och får både motion och frisk luft utan det kostar ingenting annat än lite arbete att samla in ”vitaminerna”. Ska man vara sund och noga med vad man sätter i sig så bör man undvika allt som är syntetiskt och givetvis satsa på det naturliga.

  Svara

   Precis. Ut och slakta eran egen hare istället för att äta en massa järntillskott.

   Svara

  Alla seriösa förståsigpåare säger att äter man en allsidig kost så behövs inga kosttillskott. Ni är ju lurade som lägger pengar på sånt. Liksom alla som fipplar med proteinpulver, vet ni ens vad ni riskerar att få i er? Googla.

  Svara

  Vem är dansaren?

  Svara

  Att tjäna pengar på att lura på sina följare en massa skräp är så dåligt. Hon tvingar ingen att köpa skiten är inget försvar. Sen att se sig själv som nån slags helig ko som ingen får säga emot visar på en självgodhet utan dess like.

  Svara

  Av alla dagar så hade det väl varit lämpligt att INTE skriva om Magdalena idag? Du kunde åtminstone väntat en dag eller två med tanke på vad det är för dag idag för hennes del. Är du helt känslokall som människa?!!!!!!

  Svara

   .voinevoine.
   Ena stunden flinar hon rakt in i kameran med Barnboost i näven. Nästa ….. jag orkar inte ens. Fatta att ni är gäng hjärntvättade idioter! Tänk sekt. Tänk!!!! Influencerskadade människor som en gång i tiden hade ett liv! Som nu beter sig som…….hjärntvättade idioter!!!

   Svara

   Undrar vem som är känslokall. Maggan som kränger piller i samma stund som årsdagen Eller hen som ifrågasätter? Hade Maggan haft lite stil hade hon väntat till efteråt. Det värsta är att jag tror allt är beräknande. Allt handlar bara om pengar. Hon är riktigt obehaglig Att profilera på föräldras oro över att ens barn inte får i sig vad det behöver av vitaminer är riktigt lågt. Hon och hennes syster kommer bli ihågkomna som denna tids praktexempel på sellouts. Inget är heligt och familjemedlemmarna blir bara brickor i spelet. Hannas söner har uppenbart reagerat och verkar inte må speciellt bra. Vad gäller Maggans verkar den äldsta en avbild av mamman. Nummer två verkar dock Inte heller må speciellt bra. Finns det ingen vuxen runt omkring som kan greppa in?

   Svara

    Jag undrar också vem som är känslokall, räcker väl bara att säga ”indianhistorien”. Jösses, det värsta är att hon själv skrev ju ett inlägg om dessa hälsopiller, men när hon väl får kritik från sina följare på bloggen då skall man få dåligt samvete och känna skuld. För att i nästa blogg inlägg så jämföra hon att skriva om känslor för sitt barn med reklam för onödiga vitaminprodukter. Jag tror också att allt är beräknande, det är nått med henne som känns så obehagligt, kan inte sätta fingret på det, men tror att det är för att hon är som en sektledare samt hur hon på ett manipulativt sätt förför människor med sitt sätt att skriva och prata för att komma undan ansvar, kritik, ifrågasättande osv. Får också den känslan att både Hannahs och Magdalenas barn inte mår så bra, och som du säger, det känns som att det bara är brickor i spelet. Allt verkar handla för dom om yta, pengar och att vara så perfekt utåt så mycket som möjligt.

    Svara

   23:06 Men snälla, i det var lågt av dig att skriva ”är du helt känslokall”. Du kanske är avundsjuk för att Bloggbevakning är Sveriges mest lästa blogg, vecka efter vecka…

   Svara

  Snabbt svar önskas!!!!

  Är det någon som har köpt eller har hört någonting om flawless legs som diverse Influensers har gjort reklam för, Kissie bland annat. Är riktigt sugen att köpa den men hittar inga svenska recensioner typ… Så någon som har erfarenhet? Är den prisvärd? Blir man lika len som med rakhyvel? Går den att använda under armar och/eller där nere?

  Svara

   Om den heter flawless leg så tänker jag mig ju att den är till benen?

   Svara

   Om du läst hennes kommentarsfält på insta (under inlägget med reklamen för produkten) hade du förstått att det är en skitprodukt från ett skitföretag tyvärr.

   Svara

  Med all skit som hennes barn äter( källa hennes egen blogg) och hennes syster så förstår jag ingenting

  Svara

  Alltså, blir så less på allt som varenda influencer ska kränga på oss! En person utan nån som helst utbildning försöker fylla ett behov som faktiskt inte finns. Vad i Magdalenas bakgrund visar att hon kan ett skit om näringslära för barn? Blir faktiskt mer irriterad när det riktar sig mot barn, många föräldrar är redan så osäkra och rädda för att göra fel att de mkt väl skulle kunna gå på detta…

  Svara

   Precis 03:49 Ingen större adekvat utbildning, möjligen 9- årig grundskola, nakenutvik och rika män som finansierat deras ”drömmar”. Många oseriösa företag som anlitar dem att göra reklam för än det ena än det andra. Ofattbart att det finns människor som går på allt de marknadsför.

   Svara

  Men det är väl bara att gå och testa först om man behöver extra tillskott av något. Behöver du så köp, annars inte. Svårare än så är det inte.

  Svara

  När börjar inläggen komma som vanligt? Skolorna har ju börjat och dom flestas semester är slut sedan länge…

  Svara

   Har sett Camilla svara på det förut. Minns inte var eller exakt vad, men kontentan var att hon inte vet exakt pga att det är jobbigt på det privata planet.

   Svara

    Tack för svar!

    Svara

  Håller med. De flesta har inte kunskap om kosttillskott. Tar du minsta fel så skapar du obalanser i kroppen. Tar du zink så kelerar du koppar tex. Varenda vitamin du tar påverkar en mängd andra vitaminer aminosyror enzymer mineraler och hormoner i kroppen. Det forskas en hel del om interaktioner mellan vitaminer men det är så komplicerat och ingen har 100% svar.

  Svara

  Kan du inte ta prov på vårdcentral etc så kan man kontrollera sina mineraler och vitaminer i kroppen med en hårmineralanalys. Det är testet som du får svart på vitt hur det ser ut därinne i kroppen vad gäller allt.

  Jag gjorde det och fick en chock. Inte konstigt alls att jag hade mått dåligt under lång period och det enda sjukvården då gjorde var att kolla min sköldkörtel, flera gånger. Säger inget ont om sjukvården, den är toppen på många olika sätt, men ibland kan det vara något annat som gör att du inte mår bra.

  Tillskott är det som fått mig tillbaka efter lång tids dåligt mående. Nu går jag och kollar regelbundet så allt i min kropp ligger i balans.

  Idag är jorden utarmad. Den apelsin du åt för bara 15 år sedan innehöll lika mycket vitaminer och mineraler som 7 st gör idag! Fisken planteras i vatten som inte mår bra, jorden är inte lika bördig som den var för bara 15 år sedan. På 100 år har mineralerna i vår jord minskat med 75 %!

  Om inte det får kosttillskottsmotståndarna att höja på ögonbrynen så vet jag inte vad…..

  Kolla er själva åtminstone, symtom från kroppen som är svåra att få diagnos på kan vara något så enkelt som att du har brist på någon viktig mineral eller vitamin i kroppen.

  Lite källor:

  https://www.google.se/amp/s/halsoklok.se/2018/01/21/ur-jorden-var-mat-ar-kommen/amp/

  https://m.naturskyddsforeningen.se/vad-vi-gor/jordbruk/utarmade-matjordar-hoten

  https://www.svd.se/urlakade-jordar-ett-hot-mot-folkhalsan

  Svara

  Idiot. Kapitalisera på föräldrars skam/oro att inte få i sina barn mat som är nyttig nog, eller att man inte hinner stå och koka eget sockerfritt äppelmos.

  Svara

  Att envisas år efter år att vara en fejkblondin. Svårt att förstå poängen med så mörka hårrötter och ansträngda blonderade hårtestar. Har hon knappt något hår alls att tala om?

  Svara

  Barn behöver normalt inga sådana här kosttillskott. Ska barn ta extra så ska det ske efter utredning/undersökning och i samråd med läkare. Och då blir det riktiga läkemedel och inte sånt här mumbojumbo.
  Typiskt dessa outbildade bloggande brudar som ska ha försäljning av en massa skräp. Är det inte kläder så är det något ätbart.
  Jag hångarvar åt dumheten.

  Svara

  🐼

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.