Ben Mitkus släpper bok

Som traditionen bjuder så släpper Ben Mitkus (som många andra influencers) en bok och sprecis som många andra gånger så är den skriven av samma två författare som skrivit de flesta andra influencer-böcker – Leif Eriksson, Martin Svensson.
Ben har alltså berättat sin historia för dessa två författare som sedan förpackat den i en liten snygg förpackning i form av en bok.

Är ni sugna på ytterligare en influencerbok?

136 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nope

  Svara

  NEJ

  Svara

  Noooo

  Svara

  make it stop

  Svara

  Det låter lite som om de försökt göra en story där det egentligen inte finns så mycket intressant. Man ska nog vara Sorkin-genial för att få mig att vilja läsa det där…

  Svara

   Om någon så hade jag mer än gärna läst din bok Viktor!

   Svara

    Varför vill du straffa dig själv på detta vis?

    Svara

     Det här med att du alltid gör ner dig själv är inte gulligt längre. Det ser mest ut som att du koketterar med läsarna för att få smicker och beröm.

     Lär dig att säga tack och håll sen tyst.

     #FYI

     Svara

      Du kan va tack!

      Svara

      Håller med. Gillar dina kommentarer Viktor men det börjar bli lite tröttsamt nu med dina ”Neej jag är väl inte så intressant!” Varje gång. Ta åt dig komplimanger helt enkelt. 🙂

      Svara

       Men det är ju inte ens en komplimang till mig? Folk vet ju inte ett dyft om mig här knappt. Folk vet små bitar och stoppar sedan in sin dröm-man i alla luckor. Blir ju som att ta åt mig en komplimang som är till någon annan…

       Svara

        Helt riktigt, MEN jag hade ändrat mig, för att passa in på deras önskemål. ”Agnat krokarna” med något som efterfrågas och se vad det ger för resultat. När fångsten är landad, ja det vill jag inte skriva ut …

        Troligen inget som en reko kille skulle göra, men fy på de där sura som kommenterade din stil.

        Svara

        Viktor: Antingen fiskar du efter beröm eller så idiotförklarar du dom som gillar dig och ger dig komplimanger. Pick one.

        Svara

         Nej, jag skriver kommentarer för att jag själv vill och sedan får alla andra ansvara för sig själva. Ingen behöver varken ge mig beröm eller känna sig idiotförklarad för att någon skriver något på internet. Vill de fantisera ihop mig som till en fotomodell med superkrafter så får de absolut göra det, men jag behöver inte identifiera mig med den personen för det. Alla är fria att göra vad de vill (inom reglerna).

         Svara

        Svar i modd

        Svara

        Men gud! Bara för TRH slutat härja här måste ni ha någon ”kändis” bland kommenterar att hacka på. Gamar! Dags att lägga ner denna bloggen nu, det har gått för långt.

        Svara

         Haha, jag skrev något liknande längre ner i tråden (Anonym 19:30). Man hinner ju inte både skriva och uppdatera sidan. Hinner och hinner, jag missar det ibland.

         Svara

        Ville alltså inte läsa om ditt liv utan jag tycker du skriver roligt. Så därav hade jag köpt din bok oavsett vad den handlat om.

        Svara

         Har du en väg in i förlagsbranschen så kan din önskan bli sann! Annars finner jag det mindre troligt.

         Svara

       Nej för fan. Hade känts så fjortis om han bah ska börja ”tack 💗💗💗”. Som han skriver vet vi knappt ett dyft om honom. Alltså, låt Viktor ha kvar sin självdistans. Tror mest ni skriver så nu för att han skrev något i ÖS eller vad det var om att han inte gillar sig själv (kan ha helt fel sorry for dragging your name in the mud i så fall) . Men det är ju något han själv måste jobba med 😊

       Svara

      Ok, Mr V får alltså inte ha låga tankar om sig själv för då är han inte gullig/är det inte gulligt längre? Dessutom koketterar han och borde lära sig va tyst och som lök på laxen så ska han säga tack, right? Indirekt så antyder du också att V är en uppmärksamhets-junkie som bara sitter väntar på nästa fix.
      Om det är så att V har dåligt självförtroende så va nog ditt påhopp sämsta tänkbara för. Tycker nog att ett förlåt vore på sin plats här och i samma veva kan du ge V lite positiv feedback ist.
      Lite mer acceptans skulle inte skada och tänk på att hobby-diagnoser sällan hjälper en medmänniska.
      V! Du är värdefull och älskad!

      Svara

       S. App app app, nu kommer du få höra att du är dum som äskar honom för han är inget att ha.

       Och Berel gav positiv feedback men fick tillbaka en bajsmacka.

       Svara

       Håller med dig S. Har sett Viktors kommentarer sedan Dessies glansdagar och har aldrig upplevt honom som en som inte kan ta komplimanger. Jag tycker om Viktor. Och hans kommentarer.
       Här är till dig Mr. V ❤️❤️❤️

       Svara

       Utmärkt svar ”S”.
       Folk har kanske utsett en ny hackkyckling, nu när t.ex real Hmm inte längre skyltar med sitt nick. De plockar istället ut ett annat nick som de vill trycka till.

       Angående The real Hmm, så ger jag mig tusan på att hon fortfarande skriver här, men under ett annat ”namn”.

       Svara

        Nope.

        Svara

     Oj då. Det var en del taskiga kommentarer. Jag tycker de har fel, men för husfridens skull, kanske du ska göra som de skriver. Helt enkelt toffla, lite för syns skull.

     Svara

      Nä det var inte taskigt.
      Antingen fiskar han efter beröm eller så idiotförklarar han dom som gillar honom och ger honom komplimanger. Pick one.

      Svara

       Det resonemanget förstår inte jag, men det går att vända på det mesta för att få fram sin unkna åsikt. Piss of.

       Svara

       Eller så driver han bara och tar det här kommentarsfätet på en lagom seriös nivå…

       Svara

      modd igen?

      Svara

    Jag tänker mig att den boken skulle påminna lite om Silfverbielke böckerna 🤔

    Svara

  Neeee…. Jag har svårt för biografier där personen i fråga inte hunnit få perspektiv på det den har att berätta. Tror man behöver nån/några fler törnar i livet innan man kan bidra med något till den stora allmänheten. Men antar å andra sidan att jag inte är målgruppen heller. Vill man bara i största allmänhet veta allt om Ben så är den säkert perfekt. Vill man få med sig känslor, tankar eller insikter i det man läser har jag svårt att se vad denna bok skulle bidra med. Vad skulle göra den unik? (Dömer enbart utifrån beskrivningen som ligger här, vet inget ytterligare om boken)

  Svara

   Menar inte att låta otrevlig! Jag har haft en knepig barndom, med en mamma som fortfarande mår väldigt dåligt, och jag har haft grava sjukdomar av olika slag samt psykiskt påfrestande relationer och nu senaste 1,5 året varit på sjukhus mestadels och på dialys, fått nya organ inopererade och ett nytt liv. Vill ungefär skriva en självbiografi eller dylikt för att skriva av mig om hela processen, men vill inte publicera det så jag verkar tigga sympati. Tror mest det vore nyttigt för mig sjäv att skriva av mig alla känslor privat, för negativa kommentarer om ens djupaste känslor skulle kännas så opepp när man knappt klarar vardagen fysiskt eller psykiskt.

   Svara

    Skitsamma, kommentaren ligger i modd och spelar väl ingen roll ändå. Skrev innan jag tänkte ordentligt efter vad som kan vara relevant för andra.

    Svara

  Från ung och kriminell till ung och bortskämd.

  Svara

   En kort sammanfattning kanske räcker?

   Svara

  Köper någon verkligen dessa böcker, har så svårt att tänka mig att hans målgrupp är speciellt intresserade av en biografi.

  Är den utgiven av ett riktigt förlag eller är det en sån här pay to print som typ Michaela Forni ger ut sina böcker på?

  Svara

   Det är ett förlag som ger ut den, Lind Co

   Svara

   Vad är det? Pay to print alltså

   Svara

    Precis vad det låter som, du betalar själv för att få en bok tryckt.

    Svara

   Jag jobbar på bibliotek, och kidsen kommer in och vill låna dessa böcker. Så vi köper böckerna. Tyvärr.

   Svara

    Gillar att ungar går till bibblan för att låna böcker

    Svara

   Vem köper böcker?! Man lyssnar!

   Svara

    Och det är varför läsförståelsen går åt pipan! 🙂

    Svara

  Vet inte vem det här är men är absolut INTE sugen på att läsa den, eller någon annan bloggares bok heller.

  Ser dock väldigt mycket fram emot Edward Bloms bok ”I full blom” som kommer ut nu i september, han är min husgud 😉

  Svara

  Sorry för OT men jag kan inte vänta till öppet spår.
  Idag har vi fått hem ett brev från Soc, orosanmälan. Det gäller mina två små barn. 5 och 3år. Dom har allt dom behöver, mat på bordet, tak övet huvudet, kläder, dom är rena. Kärlek som aldrig tar slut.

  Stora pojken hörde mig och deras pappa tjafsa över telefon för 2 månader sen, det händer väääldigt sällan. Men ibland brister det för alla. Och han sa då på förskolan att mamma och pappa bråkar. Pratade då med pedagogerna om det gick till. Och släppte det.

  Man blir ju orolig och känner sig som en dålig mamma, jag vet inte vad jag har gjort för fel? Känner ångesten komma. Därför kunde jag inte vänta till ÖS, har ingen att prata med om detta.

  Kan det vara förskolan som gjort orosanmälan 2 månader senare?

  Svara

   Är ni separerade?
   Kan ngt in så fall hänt hos barnens far som du inte vet om?
   Kanske barnen visar tecken på att må dåligt, i så fall är det ju bra om du/ni får stöd.
   Fick du någon kontaktperson dom du kan ringa?

   Försök att se det som en omsorg över att dina barn skall må så bra de bara kan, inte som ett hot!!

   Svara

    Vi bor ihop. Stora pojken tycker att allt är tråkigt numera, sova är tråkigt också.
    Ja det stod ett nummer vi kunde ringa men jag kom hem efter fyra och då är det stängt.

    Jag dör för busungarna, jag försöker verkligen göra allt för dom. Och nu får man en orosanmälan på köpet, man känner sig urusel som förälder.

    Svara

   Va inte orolig! De kommer säkert skriva av ärendet när du gett din bild av saken.

   Svara

   Öppet spår är om 2,5 timmar, men jag svarar ändå.

   Vi på förskolan har anmälningsplikt och MÅSTE således anmäla om vi tror att något inte står rätt till. Det kommer att framgå i anmälan om förskolan gjort den, eftersom vi i tjänsten inte kan göra anonyma anmälningar. Oftast står rektor/förskolechef som anmälare.
   Detta är på intet vis något bevis på att någon tycker att du är en dålig mamma. Förskolan utreder ingenting, det är upp till soc. Försök att se det som att dina barn har många vuxna som bryr sig om deras välmående, inte som att någon är ”ute efter dig”. Om soc beslutar att allt är som det ska är det ju jättebra. Skulle de hitta något kanske din familj erbjuds hjälp för att alla ska må bättre, vilket ju också är jättebra.
   Jag förstår att det känns jobbigt, men egentligen är det ju bara win-win. Antingen får du ”kvitto” på att allt är bra, eller så får ni hjälp att göra så att allt blir bra.

   Svara

    Men ifall dom hade trott att allt inte står rätt till då, för två månader sen när pojken sa så. Borde man inte gjort anmälan då? Eller kan man anmäla 2 månader senare? Det var den gången han hörde oss tjafsa genom telefon. Då pratade vi medn pedagogerna. Sen har det ju inte varit något mer.

    Man läser ju om hur soc separar barn från föräldrar så det gör ju mig nojjig. Det är första gången med så orolig blir man ju..

    Svara

     Soc är skyldiga att göra en bedömning och därefter bestämma om en utredning ska inledas eller ej. Jag vet inte vad som står i brevet ni har fått, står det att utredning har inletts? Är det t.ex. förskolan som anmält som kommer detta att framgå, då de har anmälningsplikt. Men privatpersoner kan göra orosanmälan anonymt. Framgick det vad orosanmälan innehöll?

     Det krävs väldigt mycket för att ett barn ska bli omhändertaget av socialen och är den sista utvägen (jag är själv socionom). Utifrån det du beskriver finns det inga grunder för ett omhändertagande öht. Känn dig inte värdelös som förälder!

     Svara

      Stod det inte vad anmälan gällde i brevet?

      Svara

       Att de fått in en orosanmälan på barnen och att vi har möte med dem på torsdag. De står att de har som uppgift att erbjuda stöd till barn och deras familjer. O förebygga och motverka ogynnsam utveckling hos barn och unga.

       Vad menas det? Att dom utvecklas dåligt? A

       Svara

        Och nej det står ej att utredning är inledd. Bara inkommen orosanmälan

        Svara

        Jag fick brev från Soc när jag missade några tandläkartider! Jag avbokade inga utan ombokade, har jättesvårt att ta mig dit med en massa barn och dåliga bussförbindelser/tider och utan körkort. Bor flera mil ifrån. Blev jätterädd trots att det stod att ingen utredning är startad och att dom påminde om tandvårdslagen för barn. Så nu kommer jag aldrig mer våga omboka oavsett. 🙁
        (mina barn har aldrig haft hål i tänderna eller liknande – det blev bara för långt hopp mellan tillfällena)

        Svara

     Ibland tar handläggningstiden lång tid, så det är möjligt att anmälan gjordes för två månader sedan. Det kan även vara någon annan som gjort anmälan, så klart.
     Att separera barn från sina föräldrar är alltid sista åtgärden, oftast räcker det med ett samtal, lite utbildning, typ föräldrakurs, eller hjälp i hemmet.

     Jag kan givetvis inte ge några exempel, men jag har sett otroliga missförhållanden, där barnen får bo kvar, eftersom traumat att bli separerade från sin familj kan utgöra större skada för barnet och dess framtid.

     Oroa dig inte, allt kommer bli bra.

     Svara

      Kom inte med felaktiga uppgifter. Efter att orosanmälan inkommer till socialtjänsten har de två veckor på sig att göra en förhandsbedömning. Förhandsbedömningen handlar om huruvida utredning ska öppnas eller ej. Samtalet TS ska på är troligtvis en del av förhandsbedömningen. TS bör få all information hon behöver på sitt möte. Vill hon ha information dessförinnan får hon ringa på måndag.

      Svara

       Jag syftade på handläggningstiden på förskolan. En pedagog behöver kanske övertala sina kollegor, sedan rektorn. Dessutom mitt i semestertider. Det kan, av erfarenhet, tyvärr ta mycket längre tid än önskat.
       Eller så var det inte förskolan som anmält, eller så gäller anmälan inte nämnda telefonsamtal.

       Svara

        Det låter inte alls som att det var det du syftade på

        Svara

     Vet du, soc tar inte barn från sina föräldrar om det inte är fara för barnens liv och hälsa! Det är absolut sista utväg och inget som någon tar lätt på. Det du hör om är dåliga föräldrar som gnäller i media om att deras ungar minsann hade det sååå bra, de är världens bästa föräldrar och så kom soc och kidnappade ungarna bara för att vara elaka. Det är lögn. Eftersom myndigheter inte får uttala sig om enskilda ärenden kan de aldrig ge svar på tal eller förklara varför barnen omhändertogs. Jag upprepar, soc stjäl inte barn! De ger stöd till familjer som är i behov av hjälp, de är där för att hjälpa. Om dina barn mår bra har du inget att oroa dig över, gör de inte det så har du nu möjlighet att få hjälp med att lösa eventuella problem. En förskola är skyldiga att rapportera om de ser minsta tecken på att ett barn far illa, sen är det soc jobb att göra en utredning och på bakgrund av den besluta vilka insatser som eventuellt behövs.

     Svara

    Kan man göra orosanmälan om barn i lågstadiet bär slöja? Tycker det är så fruktansvärt kränkande mot barnet att tvinga på dem detta för att dölja deras lilla barnkropp 😢

    Svara

     Som privatperson kan man göra anonym anmälan.

     Svara

     Men ge dig. Då kan du anmäla alla som klär sina barn i kläder som ”döljer deras lilla barnkropp”.

     Svara

   Vården gjorde en orodanmälan när min man blev inlagd för en allvarlig depression. I anmälan stod det en massa vidriga saker som inte alls stämde. Att det förekom alkoholmissbruk och våld i relationen bland annat. Det eftersom min man sagt att han slutat dricka eftersom han blev aggressiv. Då pratar vi att han har tjafsat och skapat dålig stämning. Blev chockad när socialsekreteraren läste upp anmälan och visste inte vad jag skulle svara. Samtidigt är det ju bra att vården gjorde en anmälan. Hellre en gång för mycket än för lite. Jag berättade att vi hade bra avlastning från våra föräldrar (min man var fortfarande inlagd när jag träffade soc) och träffade en parterapeut. Hon frågade lite kring barnen och vår situation. Berättade vad de kunde erbjuda för stöd och var jag skulle vända mig om stödet jag fick från våra föräldrar inte räckte. Jag frågade henne vad jag skulle tänka på för att pappans situation skulle påverka barnen så lite som möjligt och fick väldigt bra råd och tips. Hon tackade mig för jag varit öppen och ärlig och gjort hennes jobb ovanligt enkelt. Hon sa att de givetvis inte skulle inleda något ärende och berättade ingående vilken bra mamma jag var och hur väl jag hanterade situationen. Kändes så bra när jag kom ut därfifrån och hon gav mig verkligen fantastiskt bra råd. Jag hoppas innerligt att du får ett lika bra bemötande. När socialtjänsten fungerar som den är tänkt är de så himla bra ❤️

   Svara

    Shit vad sjukt egentligen att de kan skriva såna osanningar. Undrar hur mycket lögner som finns i alla myndigheter, anmälningar, rättegångar… blir typ nojjig.

    Svara

   vet du, det är helt normalt att tjafsa, mer konstigt om man aldrig gör det. Varför förskolan valde att anmäla det är väldigt konstigt. Det räcker inte för en orosanmälan att föräldrar, vuxna tjafsar. ALLA gör det. Om någon läser nu och inte gör det… Grattis du är unik.

   Svara

   Förstår att det är svårt och jobbigt att känna sig ifrågasatt som förälder och soc är något som för många klingar dåligt. Men glöm inte att är det inget så kommer de att avskriva det och även om de skulle bedöma att det finns behov av en utredning så är deras syfte inte att ta barnen ifrån dig! De är där för att hjälpa och har mängder av insatser för att hjälpa familjer som har det tufft på olika sätt.

   Även om det självklart är svårt så se det som en möjlighet att få stöd om det behövs, och behövs det inte kommer det inte leda till någon utredning.

   Och även att det är bättre att någon anmäler en gång för mycket än för lite, rent generellt, så de barn som faktiskt far illa inte faller mellan stolarna för ingen vågar anmäla.

   Svara

   Ingen skriver en orosanmälan för att ett barn berättar att föräldrarna tjafsar hemma.
   Det finns en hel del du inte berättar här.

   Svara

    Du har fel.
    Folk skriver orosanmälningar om det mesta.
    Du vet inget om mamman.
    Du vet ej heller något om aktuell orosanmälan.

    Svara

     Nej, för att hon inte berättar allt. Och definitivt inte tillräckligt för att vi ska kunna säga något vettigt om hennes situation.

     Svara

      Vad är det jag inte berättar? Stora pojken äe 5 år gammal. Han kan prata och han ser. Hade det funnits något mer att berätta hade han gjort det på förskolan. Då hade vi redan varit inkopplade på soc. Så nej det är första gången. Hade de funnits något mer hade jag skrivit det för att kunna förbereda mig i förväg om vad som kommer hända under mötet.
      Och precis som Gött mos skrev du vet ingenting om vare mig som mamma eller om någon aktuell orosanmälan. Du vet lika mycket som jag gör.

      Svara

       Även om du och barnens pappa ”bara” tjafsat, kan det vara obehagligt för ett barn att bevittna. Barn förstår inte riktigt vad som händer, men förstår att föräldrarna är arga på varandra. I fortsättningen bör du och barnens pappa sköta era angelägenheter när barnen sover eller när du är på jobbet och har rast.

       Svara

    Det finns sjuka människor som skriver orosanmälningar för att jävlas.

    Svara

   Vi gör ingen orosanmälan för att föräldrarna bråkar.🤦

   Svara

   Kan ju vara en granne som hör att ni gapar och skriker? Och också då anmält.

   Svara

   Hej!

   Barn i den åldern har en väldigt livlig fantasi. Kan det ha hänt att han har snackat av sig lite för mycket? Min lillebror (17 år yngre än mig) började vid 5-års åldern att hitta på en massor sjuka saker, utan att det stämde alls. Enligt honom blev han dagligen slagen hemma (av mig, tydligen!), min mamma och pappa låste honom ute och han fick aldrig ta hem sin kompis ”Patrick” (som alltså var en låtsaskompis…), än idag vet vi inte vart dessa historier kom ifrån, men förskolan var väldigt oroliga. Såklart. 😂 Jag minns att det kom någon och pratade med mig och förklarade att våld minsann inte är OK. Problemet var dock att jag aldrig har eller hade slagit ett litet barn (och dagligen?! Come on…) samt att mina föräldrar älskade honom mer än livet själv och aldrig skulle få för sig att låsa honom ute. Han överdrev även vissa saker som faktiskt HADE ägt rum. Vid något tillfälle hade mamma och pappa varit irriterade på varandra efter ett mindre gräl, så min pappa valde att gå ut och gå en lång promenad. Min lillebror hade då sagt på förskolan att: ”Mamma skrek och hotade pappa, sedan slängde hon ut honom och han kom inte hem på hela dagen (han sov alltså när min pappa väl kom hem)” 😊

   Svara

   Mitt tips är att ringa och be om mer information i förväg då du är orolig. Kan dock tillägga att de inte hade kallat dig till möte via brev om det handlade om allvarlig oro. Hoppas det kan lugna dig!

   Svara

    Ja jag har tänkt ringa att ringa soc på måndag och få info om vad det gäller. Och så tänkte jag prata med rektorn på förskolan och se om det är dem som gjort anmälan och på vilka grunder.

    Ja, jag tänkte också på det att hade det varit något allvarligt så hade nog knackat på dörren eller något. Men lite orolig blir man ju i vilket fall

    Svara

     Om förskolan hade gjort orosanmälan så hade det stått i brevet precis som någon har skrivit här uppe. Att mamma och pappa bråkar är inte grund för en orosanmälan från förskolans sida. Särskilt inte då de redan pratat med er. Anonym anmälan = privatperson.
     Soc brukar märka ganska snabbt om en orosanmälan är obefogad och saknar grund, tex som när puckon anmäler div kändisar utan anledning osv. Det händer då inget mer och inget kommer synas i något register. Om allt har gått till som du beskriver så har du inget att oroa dig för. Du vet dock ej vad som sker hos pappan.

     Svara

      Fast jag och barnens pappa bor ihop, vi är inte separerade. Skulle det ha stått i brevet ifall det var skolan isåfall? Eller kan det vara någon som gör detta för att jävlas?
      Får se vad som tas upp på mötet

      Svara

  Åh herregud så tröttsamt… men de lyckas tjäna pengar på sina unga följare, de lyckas pracka på och kränga böckerna. De lyckas tydligen göra en story av allt och alla suck. Lite märkligt att alla bloggare och youtubers varit mobbade, utbrända och haft det så svårt och tufft.. förlåt men har lite svårt att tro på det, vet dock inte hur det är i Bens fall men många hittar på för att sälja och för sympatier och uppmärksamhet. Osmakligt. Och att de inte ens skriver sina böcker själva… Nej bara nej men som sagt, de lyckas göra business och storys av allt.

  Svara

   Man ju dock också välja att vända på det; många influensers har gemensamma nämnare, och att det är dessa aspekter som lett in på spåret sociala medier.

   Svara

  Jag kanske är åldersdiskriminerande och snobbig, men jag är aldrig sugen på att läsa böcker av självbiografisk typ, om någon som knappt kommit ur tonåren. Om det inte handlar om något verkligt exceptionellt, typ Malala.

  Svara

  Förlåt för OT men vilken tur att Bianca gillar Cleaneantings produkter och Friggs riskakor eftersom att hon får lådor med varorna hemkörda utan att behöva betala för det. Härligt 😉 Och hon och andra kändisar/influencers som fick parfym på tårta hemkört.. alltså tänk att få en god tårta gratis hem OCH en parfym… Lyxigt värre.

  Svara

   Du vet att de borde skatta för gåvornas värde, eller hur? Om de verkligen gör det är en annan, separat fråga.

   Svara

   Jaha??

   Svara

    Jaa! Jag måste skatta för precis allt jag tjänar och får. Jag jobbar jättehårt, ofta 7 dar i veckan och är inte högavlönad. Ska inte dessa infantila ”influencers” också betala skatt på sina inkomster och presenter (…) som de använder sig av? Är de undantagna eftersom de är snygga och goalz och ouppnåeliga?

    Svara

     PS. Och för korkade och outbildade för att fatta hur vårt samhälle fungerar och hur rättvisa ser ut?? DS.

     Mvh arg och less V.

     Svara

   Bianca tjatar ju i varje video att Friggs borde sponsra henne för hon köper så mkt

   Svara

    Ja och vem tror på att hon köper ett helt lass åt gången, så löjligt att hon låtsas eller så förstår hon inte att det är spons utan tror att vara sponsrad bara är att få betalt i pengar, men det är ju att vara sponsrad att få produkterna. De visade ju en gång att de hade hela podd-studion full av Friggs riskakor alltså hundratals.. knappast att de varit och köpt det själva, klart att de fått det, att de sponrats med det. Hon får ju från Cleaneating också, det fattar väl alla även om hon säkert gillar produkterna. Skulle tro att hon sponsrats av Norr-dryck också eftersom hon visar det i nästan varje vlogg.

    Svara

  Ville veta mer om Bens forna kriminalitet så googlade honom, under fliken ”Andra söker även efter…” kom Ulf Lundell upp som tredje alternativ. Känns verkligen som Ben och Ulf har samma fans.

  Svara

   Har man hört något om hans kriminalitet innan, eller är det något som kommit upp för boken?

   Svara

    Har aldrig hört det innan (följer inte honom speciellt noggrant dock) och kom inte upp någonting speciellt när jag googlade, så antar det är ”nytt för boken” vilket gör mig… smått tveksam.

    Svara

    I någon video vet jag att han sa att han brukade sno cyklar, måla om dem och sälja. Men det är det enda jag hört som kan tolkas som kriminellt mer än ”vanligt bus”.

    Svara

  Jag har läst om Mia Farrows liv och om Ingrid Bergman. Sen prinsessan Désirée. Alla var bra. Denna bok intresserar mej inte.

  Svara

  Nej men Snark vad tråkigt. Skulle inte köpa eller ens frivilligt läsa boken om jag så fick den. Men jag är ju inte hans målgrupp direkt. Känns lite tidigt att skriva ”memoarer” är han inte typ 23 bast? 😂

  Svara

  Snart kommer väl ännu en bok med Therese L, hur många har hon släppt två el tre? Men hon kanske skrivit dom själv iaf, då är det mer okej iaf. Har Margaux och Ida Warg skrivit sina själva? Någon mer som såg TL:s story där man trodde hon skulle ta upp något allvarligt – hon säger nu vill jag prata allvar, vill att ni lyssnar noga nu… och så börjar hon prata om sin tischa och gör reklam för ett klädmärke. Alltså.. what! Ungefär som Bianca som bara döööör asså hon döööör döööör nej men ni förstååår inte asså detta är SUCCEEE BÄST… Alltså.

  Svara

   Therese har valt att vänta med sin tredje bok just för att hon känner att det inte är rätt tid att släppa en ny bok. Kanske för att det är så många som släpper böcker redan inom influenchers och att de som skriver dom inte gör det själv. Tyvärr tycker jag att de smutskastar författar yrket när de själva inte skriver böckerna. Att skriva är en konst, ett hantverk. Therese skriver alla sina böcker själv och jag en önskan om att ge ut fler böcker i framtiden men med lite mer kunskap inom författare.

   Har inte så mycket till över till de andra youtubers. De bidrar inte till något och de är värdelösa förebilder för unga, typ, förutom Therese.

   Svara

  Ben? Bäst i klassen? Vi måste snacka om förskolan då där man bara kan måla och kladda va?

  För i övrigt, som någon påpekade där uppe; man har försökt komma på en omgwow-story och göra denna boken intressant och spännande men misslyckas helt och hållet. Vad har en 23 årig Svensson att komma med? ’Buhu mina föräldrar skilde sig och jag blev mobbad och nu tjänar jag storkovan för jag är en såkallad influencer’. Grattis, kom på nått nytt.

  Svara

  Nej! Vet att jag nu kommer att bli tvungen art köpa in denna bok, precis som jag köpt in Jocke Lundells, Therese L, m.fl. Tyvärr läser barnen sånt. Några böcker, som MissLissibell och Samir & Viktors, har dock ett bra budskap och känns lite vettigare att sätta i handen på ungarna.

  Svara

   Alla böcker man läser behöver väl inte vara vettiga 😝 detta är underhållning för många yngre, precis som vi hade våran underhållning/trender när vi var yngre. Det kan man ju ha lite förståelse för även om man inte förstår varför 😁

   Svara

    Håller helt med. Fokus bör ligga på det positiva i att unga överhuvudtaget läser böcker.

    Svara

    Ja, det är bra att unga läser och jag köper ju in böckerna eftersom jag vet att de blir lästa. Dock tycker jag att det är synd att unga människor tycker att Jocke och Jonna är fantastiska förebilder, de ser upp till dem. Det finns mängder av böcker (bara på mitt lilla bibliotek finns det många tusen) som hade varit bättre för deras utveckling.

    Visst är det bra med läsning (det ska gudarna veta att jag tycker, jobbar läsfrämjande mot 0-18 år) men det här att exakt all läsning är bra vet jag inte om jag tycker. Många unga vill t.ex. låna Mein kampf pga att det är häftigt. Är det verkligt gynnsamt, kan de tolka det de läser och kritiskt analysera, eller kommer det snarare gynna NMR? Sånt kan man ju fundera lite över

    Svara

   Victor honom skulle jag vilja läsa om. Visste inte han skrivit en bok. Måste kollas upp.

   Svara

    I ett kommentarsfält under ett inlägg, troligen Öppet Spår, för ett par månader sedan skrev Viktor om sin påbörjade bok. Han lade också upp en länk, dit man kunde gå för att läsa ett kapitel ur boken.

    Det är vad jag kommer ihåg, men inte vilket inlägg eller datum detta hände.

    Svara

     Tillägg: Fråga om en stund på dagens Öppet Spår. Jag tror nog att Viktor är med och läser i kvällens spår.

     Svara

      Alltså… det är Viktor Frisk som menas.

      Svara

     Men va? Är viktor Frisk här och läser och skriver i öppet spår, och länkar till sin bok? Har han inte redan skrivit en bok, eller är det samir och viktor som släppt två, som de inte skrivit själva. Ja Viktor ser då till att rida på vågen medan tiden är… ser till att tjäna pengar.

     Svara

   Det går utmärkt att låna böcker på biblioteket.

   Svara

  Tror inte vi är målgruppen 😂 vi är ju alltid emot sånt här, och ändå säljer böckerna/sakerna bra

  Svara

  Vimmelmamman gör nu en Läckberg och korrigerar sina tänder men med en ursäkt att det inte alls handlar om fåfänga.
  En mer fåfäng människa än Vimmelmamman är svår att hitta – varför inte bara vara ärlig.

  Jag har tidigare tänkt på att hennes framtänder måste vara något hon inte är helt nöjd med då de sticker ut en aning om man säger så. Dock så är det inget fult utan jag har mer tänkt att hon vill se perfekt ut och är som sagt väldigt fåfäng och då är det inte picture perfect. Men nu ska de tryckas tillbaka till en perfekt jämn rad och sen på med fasader. Då har vi fillers, löshår, fransar och tänder som inte är äkta och det är från hon som predikar vid jul att det är egoistiskt att köpa julklappar till sina barn då det svälter barn i Afrika.

  Svara

   Är det Agua -dental eller vad heter det stället som alla andra taggar just nu, samma som Annica taggade igår och samma som andra? Så många som har dåliga tänder just nu och som just nu fixar eller ska fixa sina tänder. Anna Book menade ju också att hennes tänder ”var sjuka” då hon fixade sina. Inget är någonsin av fåfänga, inte för utseendets skull nejdå eeehhh…

   Svara

    Ja, det är samma ställe. Naturligtvis inte märkt med samarbete.

    Svara

   Allt jag ser när jag går in på den bloggen är”jag,jag,jag”.

   Svara

  Kråkrisvägen 4,
  Kråkrisvägen 24 B
  Motala där finns det 2 personer skrivna på varsin adress för att få bla bostadabidrag och ersättning. De vill utge sig som separerade för att sen resa ihop till hemlandet och Kroatien.
  Efternamn börjar på V.

  Svara

   Då får du anmäla

   Svara

    Händer inget.

    Svara

   Ring och anmäl det då till den aktuella myndigheten, VARFÖR publicerar du det här?

   Ta bort detta inlägg.

   Svara

    Så su tycker att det är ok att de gör så.
    Kan upplysa dig om att de har arbete båda två och hus utomlands.
    Bor nu i en större lgh någon annan ska betala deras hyra.
    Målet att spara ihop pengar för att även i Sverige köpa hus alternativt bostadsrätt.

    Svara

     Klart det inte är ok med bidragsfusk men detta är absolut inte rätt forum att hänga ut enskilda individer. Ring och anmäl. Vad ska någon här göra?

     Svara

     Det du skriver kan anmälas som förtal. Tänkte bara att du ska veta det så du inte gör om samma misstag igen.

     Svara

   ?

   Svara

   Rimligt att anta att någon som läser ett inlägg om random bokskrivare ska lösa detta åt dig.
   Jag ska förtydliga mig, det är alltså inte rimligt, jag var ironisk.

   Svara

   Camilla, det här kan nog vara vettigt att radera…

   Svara

   Ring fk och berätta att du vill lämna ett anonymt tips. Om det sedan inte händer något som du påstår så har personerna rätt till sina bidrag och då får du faktiskt släppa dina misstankar. Fk samarbetar med skatteverket och kfm med flera.

   Svara

  vem är ben mitkus? haha

  Svara

   Google är ett alternativ…

   Svara

    Ironi ditt pucko

    Svara

  SKRIV SJÄLV!! Herregud! Kolla på Therese Lindgren! Hon har skrivit båda sina böcker helt själv! Är så trött på influencers som försöker synas i ALLA sammanhang där de inte ens har någon erfarenhet. Musik, böcker, smycken, kläder. Absolut om de har passionen kring mer än youtube/Instagram (som vissa faktiskt har). Men tyvärr har väldigt få av dom det! Det skulle INTE förvåna mig om de till och med börjar sälja konst nu också! ”Kolla jag har gjort en prick på en canvas! Jag är konstnär också!”

  Svara

  Jag tycker hans story verkar mycket mer intressant än andra influencers så jag läser mer än gärna den 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.