Ätstörda tips med Hannalicious

Tidigare har Hannalicious tipsat om hur man ser smalare ut på bild och berättat att hon hoppat över desserter för att hon har plåtningar på g.
Härligt, är det inte?
Nu har Hannalicious ett nytt tips att dela med sig av.
Skär upp ditt äpple i tunna, tunna bitar så blir du mycket mättare. Efter bit 25 vill du nästan inte äta upp de sista två!
Gud så bra, och inte alls ett ätstört beteende att dela med sig av till sina unga följare!

Se hela klippet i videon här under.

175 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nej nej. Vad gör du? Du gör ju exakt samma som henne nu och ger oss tipset på ett skämtsamt sätt

  Svara

   Camilla verkar inte se allvaret i detta.

   Svara

    Känns inte så nej, när man både delar med sig av tipset och dessutom skriver det på ett ironiskt sätt. Hon gör precis samma misstag/fel som Hannalicious.

    Svara

   Ätstörningar är verkligen allvarliga men med det där tankesättet kan ju Camilla snart inte skriva om något ämne som kan problematiseras. Blondinbella köper ny bil-uppmanar till överkonsumtion. Kissie eller Maggan Graf släpper kosttillskott eller kollagenpulver-sprider innehåll om utseendehets. Lady D skriver om sexism och övergrepp-kan anses som triggande för personer som utsatts för detta.

   Bara för att Hannalicious är den oskarpaste kniven i lådan och ger helt idiotiska ”tips” till sina unga följare tycker inte jag att man ska avstå från att prata om problemet med sagda ”tips”. Tiga ihjäl en fråga hjälper ingen, speciellt inte Hanna som verkar oförmögen att mogna och att tänka ett varv extra.

   Svara

    Det folk reagerar på är inte att hon tar upp ämnet utan HUR hon gör det.

    Svara

     Ok. Hur hade det varit på ”rätt” sätt istället för ”fel” sätt då?

     Svara

      Enligt mig borde det varit ett seriöst inlägg utan den fåniga bilden där det står ”ätstört med Hannalicious”.

      Svara

       Och utan att man skrivit ner tipset i detalj. Är man nyfiken på tipset så kan man gå in själv och kolla. Finns ju säkert många här som också lidit/lider av ätstörningar och som kanske gärna hoppar över att läsa själva tipset för att de vet med sig att de kan triggas. Det är jättebra att man belyser sånt här men samtidigt är det rätt viktigt att man tänker sig för och inte gör samma misstag som den man kritiserar.

       Svara

        Håller verkligen inte med! Det är viktigt att Camilla kan bevaka dom här frågorna och även på det sätt hon gör – dvs jag ska inte behöva spela videon eller gå in på idiotens blogg för att läsa ”tipset”. Det här är min samlingsplats för sånt. Sen om någon ätstörd människa triggas av att Camilla repostar alltså hur fan kan det var Camillas ansvar? Då triggas man ju av allt o alla och har ett långt större problem som det är dags att ta itu med. Herregud människor väx upp!

        Svara

    Märks hur bloggare inte tar ansvar. Hannas tips är ju bara onödigt. Dåligt jobbar m a o.

    Svara

   Amen sluta. Det gör inte Camilla?! Hon tar ju upp det med ironi om hur sjukt det är att Hanna sprider detta till sina unga följare. Vi är väl alla (de flesta) vuxna här och förstår hur dumt detta tips är….

   Svara

    Men dra inte ”vi är alla vuxna här”-kortet. Det är inte poängen. En vuxen med ätstörningar i bagaget kan bli triggad av denna typen av tips. Är man sjuk/varit sjuk så tänker man inte logiskt kring sånt här, oavsett hur vuxen man är.

    Svara

     Vuxna kan ju också drabbas av ätstörningar, inte bara ungdomar.

     Svara

      Ja, det är ju sant. Men då är vi ju också tillbaka vid att Camilla inte kan ta upp det här överhuvudtaget eftersom det kan ”trigga”? Eller skriva om influencers absurda konsumtion som någon annan tog upp – det kan ju finnas människor som är shopoholics och blir triggade? Jag måste skriva att detta kommentarsfält är väldigt snarstucket…

      /L

      Svara

       Jo, som sagt kan hon ta upp det men hon behöver inte göra det oseriöst och skriva ut tipset i detalj.

       Svara

        Detaljerat? Skär ett äpple i 25 skivor…det går väl inte att vara så odetaljerat om det?

        Svara

         Tror du förstod min poäng 😉

         Svara

        Men kära nån vad har hänt med den svenska befolkningen? Blir man inte kränkt så blir man triggad till ett eller annat. Antingen får man väl läsa andra bloggar eller inse att man kan inte bli skyddad från allt alltid. Jag fattar inte varför så många hänger här inne bara för att klanka på inläggen, stavningen och inte minst ämnena. Det blir som en hackig gammal stenkaka.

        Svara

         Åhhh håller med dig Anonym

         Svara

      Men herregud. Frisk fd ätstörd och inser att mina eventuella triggers är mitt ansvar och att det är viktigt att lunna rapportera om detta.

      Svara

       Samma här och jag trillade inte dit igen pga detta inlägg. Men sedan ser jag inte problemet med att hoppa över desserten heller? Maten visst men sötsaker är ju bara att hoppa. Förra året passerade Sverige den gräns som allt fler rika länder passerar nu, nämligen att vi har fler överviktiga än normalviktiga bland befolkningen. Övervikt/obesitas är alltså ett MYCKET större problem än anorexi/undervikt i Sverige även om folk inte verkar vilja inse det.

       Svara

     Förutsatt att Camilla inte ska ta ansvar för varenda läsares livserfarenheter och trauman så måste ju hon och vi utgå ifrån att man som individ också har ett eget ansvar och kan tänka själv. Blir man ätstörds-triggad av den här typen av ämnen bör man antagligen inte alls vara på sociala medier eftersom är 98% av allt innehåll är utseendefixerad skit som sprids av supersmala, snygga och ofta rätt taktlösa individer. Hela internet är ju för fan en enda stor triggerwarning. Detta kan inte Camilla ta ansvar för och personligen som fd. ätstörd uppskattar jag att hon med sin humor försöker belysa hur urbota dumt Hannas inlägg är. Att skratta åt skiten, är faktiskt ibland det enda man kan och bör göra.

     Svara

      Men isåfall är det ju onödigt att ens belysa att det är fel om man ändå tycker att var och en ska ta ansvar för sig.

      Svara

     Jag har ätstörningar : bullemi ,sedan jag var 18 år nu 46år . Det går upp och ner i bland bra i långa perioner och i bland inte , som nu inte.
     Men jag kan ju inte skylla över mina problem på cc eller liknande . Läser jag något som jag märker triggar mig , så måste jag ju sluta direkt och gå vidare att läsa något annat. Om jag fortsätter får jag ju faktiskt skylla mig själv.

     Svara

      Hur kan du haft bulimi i nästan 30 år och fortfarande inte kunna stava till det? Anmärkningsvärt ändå.

      Svara

       SÅ jävla onödigt. Hoppas du trampar i hundbajs i dag.

       Svara

       Om du tror att bulimi och att vara bra på att stava har något med varandra att göra , så har du helt missat vad bulimi är .
       Bullimi innebär inte att jag sitter och skriver ofta om bullimi . Din tankeverksamhet verkar inte fungera särskilt bra 😉

       Svara

    Jag håller faktiskt med. För mig är ironin tydlig och en markering exakt var man står i frågan. Att tipset är så långt ifrån vettigt man kan komma.
    Har inga problem att utläsa det av texten.
    Yngre tjejer och killar som läser det här missar nog inte det heller.

    Svara

    Vuxen med ätstörningar i bagaget, detta trigga mig.

    Svara

     Jag är verkligen genuin när jag säger att det var väldigt tråkigt att höra men att du med ditt bagage i åtanke kanske borde ta dig en funderare om huruvida en blogg om sociala medier verkligen är något du bör lägga din tid på. Hoppas du mår bättre snart <3

     Svara

      Varför skulle hon inte kunna läsa denna blogg för att hon haft ätstörningar oxh triggas av ett tips? Det hör ju inte direkt till vanligheterna att sånt här delas här.

      Svara

       Då faller hela poängen med detta inlägget om du/ni ändå anser att sjuka personer ska hålla sig borta från sociala medier.

       Svara

       Därför att risken att här stöta på och därmed triggas av allt ytligt innehåll och alla ideal som influencers och bloggare delar borde vara väldigt stor. Det är helt enkelt inte en sund plats för någon som lätt triggas av ätstörningsämnen eftersom jag kan slå mig i backen på att majoriteten av alla influencers som Camilla skriver om har en ätstörning.

       Svara

        Vad för ätstörningsämnen skulle det vara? Vikt, smaltips osv är ingenting som inläggen här vanligtvis brukar handla om.

        Svara

     Håll dig borta från internet då, du verkar ju inte klara mycket.

     Svara

     Också vuxen med ätstörningar i bagaget. Och det går ju liksom inte att leva sin vardag helt utan triggers. Man får undvika det värsta och sen lära sig hantera det som man inte kan undvika 🙂

     Svara

   Hur kan det vara någon annans ansvar hur man själv reagerar?

   Svara

    Det är inte någons ansvar, men är väl sunt förnuft/omtänksamt att man ibland tänker på hur man uttrycker sig. 🙂

    Svara

     Bra ord omtänksamhet. Mera av det. Tack.

     Svara

   Problemet är nog inte äpplet hon äter om vi säger så.. Om man läser mellan raderna i hennes sociala medier så verkar hon långt ifrån så hälsosam som hon gärna vill ge sken av.

   Gillar Hanna egentligen, men just när det kommer till kost och hälsa känns hon som en hycklare.

   Svara

   Klankers gonna klank.

   Svara

   Ä k t a R e d u c t i l till salu. Tar bort A p t i t e n och man blir p i g g och A l e r t.
   emma85@live.se

   Svara

    Bort med sån här skit! 😡👎
    Camilla kan du lägga upp ett ord som fastnar i modd som man kan kommentera på såna här kommentarer för att uppmärksamma dig? Tänker typ som ”anmäl till administratör” på Facebook?

    Svara

  På riktigt?!?! Jag finner inga ord för denna urbota dumhet och ”uppmaning”!

  Svara

  Tack för tipset

  Svara

  Ett äpple om dagen är bra för imagen. Men kära nån, är man korkad ska man inte låta hela världen få veta det.

  Svara

  Du kanske ska upplysa om problematiken och farorna istället för att dela med dig av Hannas tips!

  Svara

  Dina försök till ironi flyger inte riktigt vid dessa ämnena

  Svara

  ”Sååå nu är jag jääättemäätt… ” *låtsasplågad suck*

  Alltså wow. Den här kvinnan slutar aldrig att förvåna och förfasa mig.

  Svara

   Hon är fan dum i huvudet.

   Svara

  Klart man måste belysa sånt här! Ska vi låtsas som att det inte existerar?

  Svara

   Ja visst måste man det. Men man kan göra det på ett mycket bättre sätt.

   Svara

    Ok. Hur hade ett bättre sätt sett ut?

    Svara

     Man hade kunnat skippa all ironi och faktiskt skrivit ett seriöst inlägg och lagt ner lite tid på det.

     Svara

      Men herregud! Istället för att hacka på Camilla – hacka på Hannalicious! Det är väl ändock hon som är den absurda i det här? Ni missar ju målet med hästlängder…

      /L

      Svara

       Fast nu är jag inne i Camillas kommentarsfält och då är det självklart hennes inlägg jag kritiserar här. Jag har redan skrivit till Hanna på instagram häromdagen när en läsare tipsade om det i en kommentar 🙂

       Svara

   Ska man belysa sånt här bör man tänka på vad man skriver.

   Svara

  Ni som inte tycker man skall ta upp problemet med ett sånt här inlägg, med motiveringen att man då sprider ”triggningen”.

  Hur tycker ni man ska göra?

  Svara

   Finns tusen bättre sätt. Man kan skriva om att det är fel att trigga till sånt här utan att vara ironisk och dessutom skriva ut tipset i detalj.

   Svara

    Man kan dessutom skippa att sitta och klistra ihop en ”rolig” bild där det står ”ätstört med hannalicious”

    Svara

     Fast det är ju för att visa hur sjukt hennes beteende är.

     Svara

     Jag vill genuint veta och förstå vad som blir så fel med bilden. Skulle du vilja förklara? 😌

     Svara

    Ok 12:15 av de tusen sätten så kan du väl vara snäll att dela med dig av de 10 bästa?

    Svara

  Så var dagen kommen.
  Barbie har blivit på riktigt.
  Med plastskalle och allt.
  Underbart…

  Svara

   Fast Barbie var ändå snygg.

   Svara

  Låter dumt av så många anledningar… Varför köper hon inte bara ett mindre äpple?

  Svara

   Hahahahahaha

   Svara

   Det är sånt här som gör att man överlever samtiden 😂😂

   Svara

  Ja, undrar genuint också hur man ska ta upp problemet på ”rätt” sätt när det här var ”fel”. Ser inte att någon förklarat på ett konkret sätt hur man bör angripa problemet bara hur man inte bör göra.

  Svara

  Jag slog sönder mina framtänder som tolvåring, jag skär/delar all hård mat i mindre bitar p.g.a. kan inte bita av saker, och upplever som hon att uppdelad mat räcker längre och man blir mätt tidigare. Är jag också ätstörd/hetsar till ätstörning? 🙄

  Jag personligen förstår inte hur hennes inlägg uppmanar till ätstörningar.

  Svara

   Skojar du eller är du korkad på riktigt??

   Svara

    Du måste inte trycka ner henne pga att hon inte ser sammanhanget snälla du…var trevlig och förkara ist om du vill bli tagen seriöst. Det är inte så värst jobbigt hörru.

    Svara

    Ja, jag är nog riktigt korkad 😊

    Svara

    ”Korkad på riktigt” lägger jag min röst på

    Svara

   Du har helt rätt. Det är inte ätstört utan ren biologi. Det tar ca 20 minuter för hjärnan att processa att den har fått i sig mat och innan dess känner man sig inte mätt fastän man ätit tillräckligt och många borde av diverse anledningar äta långsammare.

   https://m.youtube.com/watch?v=JLaI8wce0hM&feature=youtu.be

   Svara

    Titeln på klippet…

    ”Scientists Reveal Dangers of Eating Fast”

    Svara

    Varför kan man bli mätt innan det tagit 20 min då?

    Svara

     Ok jag ska formulera om mig.

     Det tar ca 20 minuter innan du känner hur mätt du är. Inte att utan i vilken grad.

     Svara

   Att du inte fysiskt KAN äta normalt är en sak pga att, ja du inte kan.
   Att aktivt uppmana folk till att skära sin mat så att man blir mätt snabbare för att hålla ner kalorier är nägot HELT annat…

   Svara

    Man blir inte mätt snabbare. Man känner mättnad i rätt tidsram dvs efter ca 20 minuter.

    Svara

     Men åh ja. Här kom väl besserwisser nummer ett in och sa TJA TJA.
     Du fattar precis vad jag menar så lek inte duktig.

     Svara

      Nej jag förstod faktiskt inte vad du menade eftersom att din kommentar innehöll ordet snabbt samt underförstått, precis det som CamCam verkade vilja få fram, att man äter för lite på det här viset när motsattsen är den som är sann dvs att man lyssnar bättre på kroppen och hjärnan snarare än tungan.

      Kolla på filmen jag länkade så förstår du kanske min poäng.

      Svara

      Anonym, om Trh är besserwisser nummer ett, så är du i så fall drygmört nummer ett.

      Hen skrev inget som förtjänade ditt sätt att svara.

      Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Skulle det göra dig illa att försöka vara hygglig ist för att dumförklara personen?
    Gå på det faktum att hen nåste ha tappat mer än bara tänderna? Fint. Du skriver att du har en knatte. Ett tips. Försök att vara en förebild och tänk på vad du skriver och hur du skriver det. Du vet inte vem du skriver till eller vad som ligger bakom frågeställningen eller hur?

    Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   Slog också ut mina framtänderna som liten och jag kan äta med dom och inte skära i bitar. Jag hade rekommenderat dig gå till
   En tandläkare om du inte kan äta utan måste skära i bitar?

   Svara

    Jag slog också ut framtänderna när jag var liten och har porslinskronor. Det är riktigt dumt att äta hårda saker med de tänderna eftersom det kostar asmycket att fixa dem igen.

    Svara

   Tja det är väl en sån sak som folk använder när dom vill manipulera sig själva till att äta mindre. Och folk med ätstörningar burkar dela saker på ett absurt sätt… typ dela en vindruva i 4 delar osv

   Svara

  Tycker alla borde ta en chillpill. Det finns folk som VILL gå ner i vikt? Alla blir inte ätstörda av att se ”smaltips” på soc.medier. Varför blir ni inte lika upprörda om ni ser folk lägga upp alkohol på sina sociala medier? Det om något kan trigga alkolister exempelvis. Hycklare hela bunten!

  Svara

   Det här är inte ett smaltips. Det här är idioti på hög nivå.

   Svara

   +100%

   Svara

   Jag har själv lidit av ätstörda tankar till och från. Och jag vet hur mycket en mening eller liten tanke ibland kan få min hjärna att tänka sjuka saker. Det är någonting jag kan relatera till och därför blir jag upprörd när man inte tar sånt här på allvar och gör det till ett skämt. Alkoholism är däremot ingenting jag har erfarenhet av, och har dessutom inte sett något inlägg i denna bloggen där camcam förespråkat alkohol (tvärtom), så därför har det inte funnits någon anledning att reagera på det. Med din logik kan man ju inte reagera på någonting då det alltid finns någon/något som är värre som man missat.

   Svara

   De flesta ätstörda VILL väl gå ner i vikt? 🤔
   Och folk lägger upp bilder på mat på sociala medier trots det också kan trigga vissa, precis som alkohol?
   Men skillnaden är att folk förmodligen hade reagerat likadant om hon till exempel hade lagt upp ”tips på att bli full snabbt”, ”skippa frukosten för att bli full snabbt”, ”hur jag håller mig packad hela kvällen”.

   Svara

    Haha, ”hur jag håller mig packad hela kvällen”. Hade typ varit uppfriskande om någon skrev ett sånt inlägg.

    Svara

   Nå jo men ett helt jävla äpple ska man ju kunna äta trots att man försöker gå ner i vikt.

   Svara

  Ja, just äpple är det ju väldigt viktigt att dra ner på, tänk om man skulle råka äta ett helt!

  Svara

  Kvittar väl nästan vad man skriver om, triggar ju alltid någon. Mat. godis, alkohol, spel, sex etc etc allt går ju att missbruka.

  Svara

  Personligen skär jag mina äppelbitar tunt för att de då blir fler att bre jordnötssmör på = mer jordnötssmör.

  Svara

   Åh det lät gott!
   Vad har du för typ av äpple?

   Svara

    Det vi råkar ha hemma/det som är billigast i affären. Mycket nogräknad människa.

    Svara

     Köp svenska äpplen !
     Så får svenska äppelodlare arbete och kan betala skatt, vilket du tjänar på. Bättre än ha arbetslösa svenskar.

     Svara

  Bianca söker ny assistent 🙂

  Svara

   Utöver Lovisa ja!

   Svara

    Skippa Lovisa! Hon känns elak.

    Svara

   *Bianca söker en till assistent.

   Svara

  Till er som sitter och skriver ”Detta är fel, jag har haft problem tidigare med ätstörningar och kände nu att jag blev triggad”:
  Pissjobbigt för er. Ja. Men man kan ha två tankar i huvudet samtidigt. Fundera istället på varför ni reagerar på det och tar det personligt. Varför vänder ni en sak som handlar om någon annan (en annan persons ätstörningar) till er själva? Jag anser att det äpr djupt egoistiskt. Om ni inte pallar, sorry men, extremt lätta skämt om någons beteende, scrolla vidare. Och förstå att detta ligger hos er. Ni kan inte tvinga världen till att anpassa sig efter er. På samma sätt som diabetiker inte kan tvinga folk att inte skämta om socker eller deprimerade inte kan tvinga folk skämta om att må piss.

  Svara

   *deprimerade inte kan tvinga folk att INTE skämta om att…

   Svara

   Precis som du har rätt att säga din åsikt, så har jag rätt att tycka till 🙂

   Svara

    Okej. Ger mig inte jättemycket eftersom du är anonym precis som jag och jag inte har någon som helst aning om vad du skrivit innan av alla inlägg ovanför (kanske alla?).

    Svara

     Du skrev ju ”till er som tycker det är fel” och jag tycker att det är fel. Det måste jag väl få lov att tycka 🙂

     Svara

   Hear hear

   Svara

   12:57 men människor här är ju olika och har olika erfarenheter. Varför förstår du inte det. Att man reagerar olika?

   Svara

    Ja? Men folk beter sig som att det är RÄTT att tycka att det är triggande för folk med ätstörningar och därför ej får återberättas men sorry, det är inte fakta. Det är en åsikt. Och det behövde framföras. Så nån inte tror att det är sanning eller lag.

    Svara

   Jag tänker mest att detta tips kanske inte är så bra för den yngre skaran av följarna. Jag hade också ätstört beteende som yngre, triggas inte av detta nu. Men jag vet hur sjukt jag fångade upp alla liknande tips då. Jag hade inte det filter jag har idag. En föreläsare på skolan råkade i en parentes säga ”Man kan tex ta en ostskiva på smörgåsen och inte två för att vara mer hälsosam”. Jag åt inte ost på flera år efter det.
   Och det är väl inte föreläsaren eller influencerns ansvar att se till att folk inte använder deras tips fel, men till ungdomar kan det vara klokt att fundera ett extra varv vad man väljer att dela med sig av. De har så nära till självhat och kroppsnoja redan som det är.

   Svara

    Ja, så därför är det väl bra att poängtera att influencern för fel här? Inte att det är fel att driva med att hon gör fel.

    Svara

   There is so much wrong with this statement I don’t know where to begin…
   FYI lovar jag dig att de/vi med sjukdomar, mental ohälsa, handikapp mm. VET OM att det är vi som har problemet, oavsett grundorsak.

   Omtänksamhet, hänsyn, medmänsklighet och lite takt är däremot ett problem alla kan ta tag i. Skaffa dig lite sån.
   (and yes det går att skämta/hantera jobba issues. Men på lite bättre sätt, trott eller ej)

   Svara

    Okey so we should just write about flowers and other things som inte provocerar. Det är okej att kritisera men det är inte okej att lägga fram det som att det är fakta. Att Camilla får folk att bli ätstörda.

    Ex. blir tjejer som tidigare självskadat sig censurerade i sociala medier per automatik bara för att de visar armarna. För att armarna KAN vara triggande för folk med självskadebeteende. Jag fattar att det KAN vara triggande, men det är inte okej att kvinnor som levt med självskadebeteende och tagit sig ur det ska behöva dölja sina armar för att det KAN vara triggande för nån. De borde få skämta eller go bananas hur mycket de vill med sina armar.

    Jag bara efterfrågar att folk vänder saker inåt och funderar över vad som är värt att lägga enrrgi på istället för att diktera regler för alla andra hela tiden.

    Ja, influencern i inlägget triggar folk och kanske borde sluta. Men det blir för meta att säga att den som belyser problemet ska sluta. Eller bestämma hur det belyses.

    Svara

  Test

  Svara

  En liten fundering här….det finns många i detta landet som är överviktiga, och som redan har eller ligger i riskzonen för sjukdomar orsakat av övervikt. Nu killgissar jag men jag skulle tro att andelen som lider av övervikt är större än de som lider av undernäring. Båda sakerna är en ätstörning/onormalt förhållande till mat.
  Men det verkar inte vara något som helst problem att dela bilder på vad man äter, efterrätter, dessert, fredagsmys mm. Då verkar ingen ha någon som helst tanke eller fundering på att det skulle trigga folk som kämpar med ohälsosam övervikt? Varför är det mer ”synd” om de som har ett ätstört beteende på ena hållet men inte andra?

  Svara

   Tänker dock att i Hannalicious målgrupp så lider fler av ätstörning än av övervikt och fetma. Så då blir det ett problem.

   Svara

    Och ändå ökar fetman i västvärlden.

    Svara

     Du kan vara fet och lida av ätstörning

     Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

   Du blandar dessutom begreppen hejvilt!

   Undernärd
   Övervikt
   Ätstörning

   En person kan ha alla dessa tre på en gång

   Svara

  Konstigt ändå. Tänker bara hur jag kunde skära upp mat åt min dotter när hon var yngre för att då åt hon faktiskt mer. En smörgås kunde hon bli ointresserad av eller smula sönder. Men skar jag den i små munsbitar åt hon upp alltihop. Jag tror jag är funtad likadant, känns att man äter mer med små bitar?

  Svara

  Mina patienter med ätstörning tipsar varandra om denna blogg som en ”uppsamlingsplats” för information om destruktiva beteenden av allehanda slag. Således inte bara ätstörningar.
  Därav mina besök här och tyvärr ser jag gång efter annan att det stämmer.
  Tragiskt att detta förmedlande kan räknas som ett arbete. Är detta verkligen ett riktigt jobb man kan vara stolt över och känna att man gör en insats av värde? Känner man sig stolt efter arbetsdagens slut och kan tänka, ”idag har jag verkligen gjort skillnad”.

  Anorexia nervosa är oftast en kronisk och tyvärr inte alltför sällan en dödlig sjukdom.

  Svara

   1. Måste alla jobba vara ”göra skillnad jobb”? Vissa knegar bara och det är okej det också, låter jäkligt elitistiskt i mina öron.
   2. Alla som har ”svaragre” psyke hittar/söker väl alltid platser för sina utbrott. Vad är det för destruktiva beteenden här förutom att vissa nätmobbar, som för övrigt sker överallt?
   Avslutar din kommentar med något som alla redan vet, tycker du är sjukt skuldbeläggande mot Camilla, som att hon bär ansvar för de som dör av anorexi. Nej, ligger man och nästan dör av anorexia på sjukhus har skadan redan skett och att läsa här där Camilla faktiskt tydligt visar att hon tycker att det är sjukt tips så kommer inte det göra personen på sjukhuset sjukare.

   Visst, Camilla kanske inte borde skrivit ut hela ”tipset” men snälla rara människor. Hatar ”trigger-generationen”, kan ju inte skriva någonting utan att någon triggas.

   Mvh Vrålförkyld och irriterad.

   Svara

   Nu tror jag att du hittar på för att du tror folk och speciellt camilla kommer känna sig träffade då.

   Svara

    Bra du skriver att du TROR jag hittar på. Då förtydligar jag nu. Nej jag hittar inte på och jag är inte ute efter att smutskasta någon.
    Till dig som är orolig över vad jag förmedlar till mina patienter gällande kronisk sjukdom eller inte. Du kan vara absolut lugn. Jag har lång erfarenhet och goda patientkontakter även med dem som kommit upp i vuxen ålder. Många tillfrisknar efter ett antal år av sjukdom och lidande. Tyvärr ibland med kvarstående men av sin omfattande svält. Det finns numera studier som tyder på att sjukdomen till viss del kan ha ärftliga komponenter. Dessa ”anlag” bär man med sig hela livet och kan, för en del, under perioder i livet ånyo trigga igång sjukdomen.

    Jag är helt övertygad om att det finns många som kommenterar, som i första hand inte är ute efter att smutskasta. Den del av er som är snabba att ta till den förklaringen är kanske de, som är de flitigaste, att själv smutskasta och trycka ner andra.

    Svara

     Vore intressant att veta på vilket sätt du arbetar med personer med ätstörning? Vad är din profession? Och vad är det specifikt på denna blogg som gör att den fungerar som ”uppsamlingsplats” menar du?

     Svara

   Du snackar skit Bettan!

   Tvärtom skulle jag vilja påstå denna blogg gör att man många gånger känner sig mindre ensam om sina tankar och beteende.
   Öppet spår tex….

   Du är endast ute efter att smutskasta Camilla på ett löjligt vis.

   Svara

    Håller delvis med. Tror tex öppet spår får folk att känna sig mindre ensamma. Men klimatet här inne i kommentarerna och inläggen (dock inte alltid, men ofta) tror jag bidrar till att folk mår dåligt också. Vissa är inte bara elaka mot influencers och skriver hemska saker, utan även mot andra som kommenterar. Tyvärr har det bara blivit värre.
    Men även att folk som kommenterar taskigt kan må dåligt när folk säger ifrån eller när upprördheten över något lagt sig och de inser vad de skrivit.
    Så tror det finns en poäng i det Bettan skriver, dock tycker jag inte att C kan beskyllas för ätstörda beteende.

    Svara

   Oj, jag reagerade på din sista mening om att anorexia skulle vara kronisk. ALLA kan bli friska, däremot finns de som kanske har varit sjuka väldigt länge, dock ska man ej kalla dessa personer för kroniker.
   Jag hoppas att du inte förmedlar den känslan till dina patienter, det skulle ta bort all deras känsla av vad hopp innebär (och hoppet behöver vi bevara för resan till friskhet och frihet).

   Svara

   Hahaha ljug.

   Svara

   Så personer med ätstörningar hemfaller också åt skvaller, du låter inte särskilt trovärdig😉
   Allt i samhället triggar tydligen, vi kanske bara ska förbjuda livet!

   Svara

  Om jag observerar flera ätstörda tjejer och killar ser jag ingen risk att jag själv utvecklar en ätstörning. Sjukdomarna i fråga har utöver sociala troligtvis även genetiska komponenter.

  Svara

  Fattar inte. Sen när blev äpple nåt onyttigt?? Man ska väl äta MER sånt för att må/”se” bra ut?

  Svara

   Ej nej ett äpple är mest vatten, socker och fiber 🙂
   Socker vill man undvika både för utseendet och hälsans skull
   Å andra sidan finns det tusen saker man kan äta som är mindre hälsosamma än ett äpple 🤷🏻‍♀️

   Svara

  Varför skulle man bli mättare av tunna bitar? Det är ju samma mängd äpple. Eller missar jag någonting?

  Svara

   Det handlar om hur fort man äter antar jag.
   Om du slänger i dig en stor mängd på kort tid eller en mindre mängd på lång tid. Det gör skillnad.

   Svara

    Ja, det tar ca 20 minuter för mättnadskänsla att infinna sig, om jag minns rätt.

    Svara

  Såååå dåligt….

  Svara

  Men ta bort inlägget. 16åriga jag hade tagit detta som inspiration.

  Svara

  Men ta bort inlägget. 16åriga jag hade tagit detta som inspiration.

  Svara

   Det är kanske bättre att du slutar att läsa här än att flera tusen människor blir utan Bloggbevakning, skriver du till alla tidningar och TV och klagar om du läser saker som påverkar dig?

   Svara

    Var otydlig, jag är ju dubbelt så gammal i dagsläget. Men om jag läst något sånthär i min ätstörda tonår så hade jag inte kunnat tänka på något annat än just detta tipset på flera dagar. Mina tankar skulle konstant cirkulera kring att jag skulle göra likadant men gärna också hur jag skulle kunna minska antalet skivor etc. Det är ju en sjukdom, skadlig, som äter upp dina tankar. Känns dumt att lägga upp dessa skitinlägg som många tjejer läser. Det blir kontraproduktivt för en ätstörd.

    Svara

     Är du mot att en sanning ska fram i ljuset om den leder till negativt utfall?

     Svara

      Förlåt. Men du tappade mig här. Är inte här för en jobbig diskussion. Ville enbart markera, göra mig hörd i kommentarsfältet. Belysa att jag tycker dessa publiceringar ska motarbetas.

      Svara

       Själv tycker jag att dessa återpubliceringar faktiskt motarbetar de ursprungliga publiceringarna.

       Ironin i Camillas inlägg går ju inte heller att ta miste på.

       Svara

        Fast nästan alla som har/har haft ätstörningar menar ju att detta inte motarbetar den ursprungliga publiceringen utan enbart sprider den till fler. Om man nu tycker att det är dåligt att sprida tips som triggar ätstörningar är det ju dumt att göra just det även om det är i någon slags felriktad välmening

        Svara

     Jag skulle rekommendera dig att inte läsa tidningar och titta på TV, allt skulle ha triggat dig. Vi som inte har ätstörningar kan inte anpassa hela världen p.g.a alla diagnoser och sjukdomar andra har.
     Vi har alla våra problemområden, och får själva undvika sådant som påverkar vår hälsa.

     Svara

      Jag kan ju tillägga jag utvecklade min ätstörning delvis just pga tv, tidningar m.m. som en ”average” tonåring konsumerade 00-talet. Veckorevyn proppad med bilder på kroppar och tjejers olika vikter och tips på hur man ser ut si och så, MTV med sina eftermiddagsprogram där det dejtades och enbart rankades utseenden, Idol med Swartling och breitholtz – ”du är sjukt snygg du går vidare”, Kanal 5 med sina count down program där världen sexigaste det och det korades, Girls at the playboy mansion, Café, Bingo – SÅ signalerna jag fick från medievuxenvärlden var att utseende var det VIKTIGASTE när allt kom kring.
      Vi som är vuxna idag tycker jag ska ta ansvar och se till att alla barn och ungdomar ska känna sig trygga och självsäkra i alla miljöer. Det känns stundtals hopplöst när jag ser hur dagens stora influensers beter sig.

      Svara

       Nu är det så att media skriver och producerar de program folk vill se och läsa om, vad tycker du att vi ska roa oss med om inga sådana program får visas?
       Utseende är och kommer alltid att sälja bäst, det kan inte anpassas så det passar bara ett fåtal personer.

       Svara

        Ja, men det är ju det som är problemet. Jag älskade dessa program, det var underhållande! Produktionsbolagen är vinstdrivande och såklart ger de publiken det som den vill ha. Men jag hoppas att vi är inne i ett skifte, där moralen har större talan snarare än en eventuellt vinst. Det kommer vara mest vinnande i längden. Hade det inte varit för youtube och många influensers så hade vi varit en bra bit påväg. Men det känns som vi tagit ett kliv tillbaka i utveckligen till ett mer välmående samhälle. Lite svamligt och spretigt argument. Jag tror och hoppas att du i längden kommer visa sig ha fel.

        Svara

         Det du vill ha är omöjligt att uppnå, nätet lever sitt eget liv så även om TV slutar att sända dessa program så finns nätet som visar allt från hela världen.

         Den som inte mår bra får nog logga ut från allt vad nätet har att erbjuda, det kallas eget ansvar, eller får föräldrarna sätta gränser som också är en omöjlig uppgift eftersom deras barn har kompisar som också tittar.

         Svara

  Hur tänker man som influenser om man hamnar på bloggbevaknigen i ett negativ inlägg? Är man stolt över sig själv och tycker all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet, eller inser man att det man skrev kanske var lite dumt eller kunde missuppfattas?

  Svara

   Bloggbevakning är ju dock inte en jury för vad som är okej eller inte. Bara för att man får kritik av camcam så måste man ju inte börja tänka över sitt liv eller ens bry sig 😝

   Svara

    Nej med det är en stor blogg?

    Svara

  What?

  Svara

  /Hmm

  Svara

  Herregud vad dumt. Visa mig EN person i hela världen som blivit överviktig pga sin stora konsumtion av äpplen…

  Svara

   Tror många kvinnor lägger på sig pga att dom äter massa frukt!
   Dels för att dom ser en frukt som ”ingenting” och inte räknar det som att dom ätit
   Dels för att man blir hundring av frukt eftersom det är mycket socker i

   Svara

    Garanterat inte frukten som gör dem feta.

    Svara

    Man behöver äta ungefär 140 äpplen för att gå upp ett kilo i vikt. Det är alltså 14kg äpple per kilo fett.

    Svara

  HERREGUD JAG KLARAR INTE AV ATT SE FOLK ÄTA ÄPPLEN

  Svara

  Hon (Hanna) är ju uppenbarligen ironisk och menar det såklart inte som ett seriöst tips. Är ni på riktigt såhär dumma eller gör ni er dumma för att få reagera och visa er smarta? ”Jag är minsann en sån där duktig som kan upptäcka när nånting är problematiskt”. Gissar på det sistnämnda.

  Svara

  Ä k t a R e d u c t i l till salu. Tar bort A p t i t e n och man blir p i g g och A l e r t.
  emma85@live.se

  Svara

  Är man ätstörd kan man redan alla knepen, tro mig, det är inget man behöver upplysas om. Att C tog upp det här kommer knappast att starta en flodvåg av inspiration till den som är ätstörd. Däremot är det ett viktigt ämne att ta upp: hur sk influencers stöttar och uppmuntrar störningen och gör den till något finfint och coolt och helt ok.

  Svara

   Om man är i början av ett ätstört beteende så är alla tips bra tips.

   Svara

  Köp svenska äpplen !
  Så får svenska äppelodlare arbete och kan betala skatt, vilket du tjänar på. Bättre än ha arbetslösa svenskar.

  Svara

  Ni som gör er löjliga över att folk blir triggade. Just ätstörningar och självskadebeteenden är vanligt att andra med samma problematik triggas av, alkoholism, spelberoende, shopping triggas inte på samma sätt. Vet ni till exempel att det är anledningen till att media sällan rapporterar om självmord? Skulle inte skada om vissa satte sig in lite i ämnet innan de gör sig roliga över detta.

  Svara

  Hon är inte snygg nog för att inspirera (snap filter) så det här måste hon hetsa. Hon är även spåndum, så vad annat kan hon dela?;)

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.