Uppdrag granskning fälls för #metoo-program

SVT:s Uppdrag granskning fälls för programmet ”#metoo och Fredrik Virtanen” uppger Granskningsnämnden i ett pressmeddelande som Aftonbladet tagit del av.
Programmet frias dock i fråga om opartiskhet och saklighet, men fälls då det enligt dem innebar ett intrång i Cissi Wallins privatliv.
Nämndens menar att alltför stort fokus lagts på sanningshalten i Wallins berättelse, snarare än på granskningen av etablerade mediers val att publicera uppgifterna om Fredrik Virtanen.

Nämnden skriver även i sitt beslut att SVT gjorde ett intrång i Cissi i Wallins privatliv genom de känsliga uppgifter som lämnades i programmet.
Bland annat delades explicita uppgifter ur hennes polisanmälan och den nedlagda förundersökningen samt delar av samtal som Cissi haft med sin terapeut/samtals-coach.

”Gråter en skvätt av lättnad efter detta helvete” skriver Cissi Wallin på Instagram samtidigt som hon tackar alla de 2000 som i höstas anmälde programmet.
Vidare skriver hon att hon nu väntar på en personlig ursäkt från ansvariga på SVT för att ha utsatt henne och andra offer för kränkningarna som programmet innebar.

Helt rätt tycker jag!
Programmet var skräp i mina ögon!
Helt okej att tycka annorlunda, men håll en god ton när ni diskuterar är ni snälla!

237 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    *bara två personer

    Svara

   Det ger med sig! Ge det lite tid bara 🙂

   Svara

   Men kan dessa OTs bara sluta och raderas någon gång???

   Svara

    Ja det var ju väldigt tydligt att Camilla inte ville ha en massa ot som kan tas på öppet spår. Eller minns jag helt fel?

    Svara

    Varför bli så upprörd när du uppenbarligen inte har något vettigt att kommentera själv..?

    Svara

     Hur vet du vem som skriver vilka kommentarer?

     Svara

      Men svaret var väl till personen som klagade 😝 och syftade på den kommentaren.

      Svara

       Okej Jag tolkade som ”inget vettigt att bidra med under inlägget”. Well well… ot är ju undanbett. Kan inte folk bara köpa det??

       Svara

    Håller med, att börja kommentarer med en OT är komplett värdelöst

    Svara

   Du får ta en dag i taget. Snart kanske någon tar kontakt med dej. Allt bra kan hända. Lycka till och kram.

   Svara

   Om ni inte har grupparbeten blir det nog svårt att lära känna folk på själva föreläsningarna, det är på kvällsprogrammen man lär känna folk. Jag var själv väldigt blyg då jag började plugga och skippade flera evenemang i början. Det fick jag ångra också för det gjorde att jag blev rätt utanför.

   Svara

    Däremot hade vi grupparbeten i början och de personer jag lärde känna via dem hade jag kontakt med hela studietiden 🙂

    Svara

  Det kan ha varit det sämsta som någonsin producerats. Men var inte fv:s tidigare chef inblandad i produktionen också?

  Svara

   Skäms å skråets vägar och är glad att jag lämnat journalistyrket! Det sämsta (och det säger inte lite…) som Uppdrag Granskning någonsin producerat och kunnat med att visa! Borde fått betydligt skarpare kritik 😡

   Svara

    Ja det är konstigt att public service kan sända detta utan att få mer kritik än vad de fått..

    Svara

     Fast när har någonsin UG varit en neutral granskning? Har alltid känts väldigt vridet och där bara ena parten gynnas

     Svara

      Neutral granskning var ju detta. Det var inte angående det programmet fälldes.

      Svara

   Inte inblandad i produktionen direkt men är chef på svt

   Svara

    Det finns inga belägg för Cissis påståenden om att han skulle ha varit inblandad i programmet. Hon påstår det eftersom han arbetar på SVT. Men inte med UG överhuvudtaget.

    Cissi avslöjades med att helt ur luften hitta på att mäktiga vita mediemän hade fått en krönika om henne i en tidning nedtagen. Cissi skrev att detta var för att de nu kände sig så hotade av Cissi. Tyvärr för Cissi så gick två journalister på tidningen ut med den verkliga orsaken till att krönikan tagits ned, pga faktafel. Ändringar gjordes och den publicerades igen. Det fanns alltså överhuvudtaget några mäktiga mediemän inblandade. De två kvinnliga cheferna sa sig vara ensamt ansvariga för krönikorna på Piteåtidningen.

    Cissi skrev då på sin instagram att journalisterna ljög och var väldigt nonchalant mot dem.

    Hittar man på sagorubriker som denna om censur av vita mäktiga mediemän, är man kapabel att hitta på det mesta.

    Svara

     När CW ljuger ihop sånt förstår man att hon inte har några spärrar. Det är skrämmande på riktigt.

     Svara

   Cissi ljög ihop en hel del om Makbol på sin instagram, när hon bara visste att programmet var på gång. Cissi skyr inga medel för att få andra att framstå i sämre dager och hon i bättre. Exakt samma sorts lögner mot Kajan o co. Och de hade ändå försvarat Cissis handlingar utåt under flera månader.

   Man undrar varför hon så snabbt plötsligt kände behov av att smutsa ned reporterns rykte? Sedan gick hon vidare med lögner i syfte att svärta ned svt.

   Svara

    Oavsett så är programmet uselt. Det förstår man utan att veta Cissis bakgrund.

    Svara

     Vad specifikt var uselt?
     Jag tyckte det var jättebra. Tycker i princip alltid de gör bra program. De gjorde tex nyligen en jättebra granskning om polisens sneda prioritering vid utredning av våldtäkter vs andra brott.

     Svara

     Tyckte det mesta i programmet var bra faktiskt. De kunde skippat Cissis bitar eftersom hon själv tackade nej till att vara med. Men intervjun med F V var bra. Sen behöver man inte gilla han eller vad han sa, men de gjorde det bra.

     Svara

    Uselt? Ja, om man är en terrorist kanske som vägrar låta människor komma till tals och bara tillåter en version synas i media. Om jag var Virtanen hade jag anmält Wallin för stalkning och trakasserier också förutom grovt förtal. Programmet var skitbra och modigt. And by the way. Istället för att skänka pengar till en kriminell miljonär så skänk till arbetet mot bränderna i Amazonas…

    Svara

   Nej det var han inte. Cissi hittade på det.

   Svara

   Folk här som uppenbarligen är så förblindade av sitt hat mot CW borde gå in på Katarina Wennstams Instagram och läsa. ”En utsatt kvinna äger alltid rätten att berätta sin historia”.

   Svara

    Skämtar du nu? Har du helt missat att Cissi gjort det sedan 2008? Katarina Wennstam förespråkar absolut inte förtal.

    Svara

     Katarina Wennstam är advokat och står verkligen inte bakom brott.

     Svara

      Skämtar du?? Hon är journalist

      Svara

  Ja programmet var helt bisarrt. Jag hade ingen eg aning om bakgrunden till nåt, råkade klicka på TV’n och undrade vad i h-vete som pågick. En man som utan ifrågasättande av vad han sa oavsett fick utmåla sig själv som ett offer och Cissi då som tidigare anmält för våldtäkt skulle utmålas som en hysterisk kvinna som ljuger. Extremt märkligt program.

  Svara

   Bra att de blev fällt!
   Känns som ett granskningsprogram om programmet hade vart intressant. Vilka kopplingar vidret Virtanen hade till programmakarna.

   Svara

   Jag tycker att reportern var lite hård i tonen möjligtvis, men att det inte är så konstigt när man sett hur Cissi direkt när hon fick nys om att ett program om metoo var på gång, av ngn anledning började ljuga ihop osanningar om Lina M.

   Svara

    En reporter ska alltid hålla sig så objektiv och opartisk som möjligt, oavsett vem denne intervjuar. Det lyckades inte UGs reporter med i detta usla reportage.

    Svara

     Samtidigt visste reportern hur Cissi håller på, och sa därför till Cissi att hon inte spelar det spelet. Frågor måste kunna ställas.

     Svara

      Frågor måste tydligen inte ställas till fv

      Svara

       Vilka frågor menar du 20.48?

       Svara

        Om han tänkte på offrets familj, för att nämna en.

        Svara

         Den frågan får man visst ställa i en förtalskontext. Man får inte ställa den till nån som polisanmäler ett brott. Här ljög ju faktiskt Cissi ganska uppenbart när hon inte ville låtsas om att frågan gällde just hennes namngivning och kampanjande på instagram och inte hennes anmälan för 10 år sedan.

         Svara

         När skulle han ha tänkt på ”offrets familj”.

         Fv är inte dömd. Du kan inte veta vad som hänt, och om Cissi den gången talade sanning.

         Svara

     Programmet blev inte fällt för att inte vara objektivt.

     Svara

   Cissi ville ju själv inte vara med. Bra att någon sätter hårt mot hårt med henne, hon utmålar ju sig själv till offer annars.

   Svara

    Hon ändrade sig angående medverkan och ställde upp. Hade hon inte sagt ja hade hon inte varit med.

    Svara

   Hysterisk? Virtanen blev intervjuad precis som Cissi. Cissi hade hängt ut Virtanen väldigt många gånger med början 2008. Till en början inte med namn i media, men via skvaller var det redan vida spritt vem CW pratade om. Alla artiklar om Virtanen och Cissi under metoo blev fällda av PON.

   Det som är inringat med rött framställs i Cissis inlägg som granskningsnämndens motivering. Det är det inte. Det är en sammanställning av kritik programmet fått.

   Svara

   Han var ju ett offer för CW’s lögn. Att han inte blev dömd visar ju att hon inte talade sanning.
   Sedan var programmets utgång punkt att ge FV en röst, en chans att berätta sin sida av historien där av avsaknaden av ifrågasättande, det var hans version. För allt media under metoo om detta var ensidigt CW’s sida

   Svara

  Men

  Svara

  Helt rätt att de fälldes! Så urbota dålig journalistik är pinsamt när det kommer från våra offentligt betalda medier, oavsett vad man tycker om CW som person.

  Svara

   Tycker det var ett intressant men ganska knepigt beslut av granskningsnämnden. Jag är inte helt säker på att jag håller med även om kan hålla med om delen där de pratar om hennes privatliv. (Samtidigt blir just den biten jag tycker de har rätt i lite ironisk med tanke på sakfrågan). Nja, inte helt 100 på att jag håller med.

   Svara

  Ja håller med programmet var skräp och man blev bara ledsen och upprörd.

  Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Tacka fan att man skyr SD och faschistmedia!

   Svara

    Ja risken finns ju att du skulle finna något där du håller med om…
    Öppenhet rekommenderas, man kan faktiskt upptäcka att det finns vettiga o intressanta åsikter från fler håll. Man kan ju alltid lära sig nåt.

    Svara

     För de sidorna står för öppenhet?

     Svara

     Där finns lögner. Ingen öppenhet, möjligen öppen rasism!

     Svara

      Helt rätt! Alla är rasister som inte tycker som Anders Lindberg. Och hade kommunerna bara byggt flera fritidsgårdar till ungdomarna, ja då hade ALLT löst sig.

      Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     vad snackar du om ens???

     Svara

      Att man kan tycka saker, tex artiklar är intressanta trots att man inte delar ideologin. Det snackar jag om. Hoppas det klarnade.

      Svara

       Good for you Kicki 🙂

       Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

        [Borttagen kommentar]

        Svara

     Kicki folk kan inte lyfta blicken lite i detta kommentarsfält. Förstår din poäng helt

     Svara

    Chilla Gunilla

    Svara

  Jag har sett om programmet nu. Håller inte med om beslutet. Tycker att det var det enda programmet som i alla fall gjorde ett försök att granska hur medierna gick helt överbord när metoo drog igång. Nämnden var dessutom oenig, tre för fällande, tre emot, ordföranden avgjorde. (F ö är ordf en man, ej kvinna som CW felaktigt antar). Kränkning av privatliv, nja, allt fanns redan på internet för den som ville läsa.
  Det är oerhört sorgligt att se hur allt blivit en enda cirkus där CW bygger ett tvivelaktigt varumärke och nu t o m säljer tishor och snart kaffemuggar med slogans, kvinnor som vill ha följare och sina 5 minuter av kändisskap i lokal-TV står med tejpade munnar utanför polisstationer och varje minut hackas det eller hängs ut människor utan rättegång. Metoo är inte en rörelse jag vill åberopa längre. Det har helt spårat ur och handlar bara om folk som vill krama sina egon. För jävligt är vad det är.

  Svara

   Att programmet kränker någons privatliv har ingenting med vilken information som finns tillgänglig på internet.

   Att visa ett program med känslig information om privatliv på STV inför en stor mängd människor är definitivt en kränkning av privatliv. Oavsett vad man tycker om Cissi eller Virtanen.

   På samma sätt är det förtal att tala illa om någon inför en större publik, oavsett om informationen är sann eller ej. Detta är också oavsett vad man tycker om Cissi eller Virtanen.

   Svara

    Fast granskningsnämnden var oenig – det du skriver är därmed inte sanning i sten. Det blir dessutom inget straff el dyl, det är ingen domstol, granskningsnämnden.
    Förtalsgrejen har faktikst ingenting med detta beslut att göra – det är en åklagare som gör ett allmänt förtalsåtal mot Cissi, vare sig hon talat sant eller ej. Och, för att din tes om förtal ”inför en större publik” som du skriver ska hålla krävs att hon fälls.

    Svara

     De var som det sagts inte eniga i sitt beslut. Jag tycker att programmet var bra. Att intervjun med Cissi blev stel var väl möjligen pga att Cissi sedan dagen hon fick reda på att det skulle göras ett program om Metoo, började ljuga ihop osanningar om reportern. Om att hon var vän med Virtanen, att hon ringde barn (trots att ett barn endast svarat i mammans telefon), att hon var ute i onda avsikter (innan Cissi visste något om innehållet i programmet) osv. Reportern skriver väldigt bra om detta på Journalisten.se, Lina Makboul. Reportern hade fått en insikt i hur Cissi upprepat ljuger, och intervjun blev därefter tror jag.

     Svara

      Varför började Cissi svart-måla Makboul Med rena lögner så fort hon fick veta att programmet skulle göras?

      Svara

       Först hittade Cissi på lögner om Makboul och skrev dem på sin instagram. Detta innan Cissi sett vad programmet tog upp. Svansen ifrågasatte ingen av dem utan trodde på allt. Dagen innan programmet skulle sändas stoppades det nästan då Cissi gick ut med att V och reportern var kompisar. Cissis svans trodde på det och även här framfördes det som en sanning. Men det var inte sant.

       Cissi gick även före sändningen av programmet ut med att hon från en hemlig källa fått länk till en blogg som hette ”Virtanens offer”. Det skulle enligt Cissi vara en blogg där hans offer skrev av sig. Än idag finns bara en post skriven på den bloggen. Det är en historia som är berättad på nästan samma sätt som Cissis historia i fup:en. I mina ögon var Cissi desperat i sina försök att svartmåla både reportern, Svt och V. Varför ljuga så mycket om hon talar sanning om allt? Det finns ingen anledning.

       Programmet sändes. Därefter gick Cissi istället på svt som kanal och hittade på att Jan Helin är med i redaktionen på UG och bestämmer vad som är med i programmet. I själva verket har han inget med produktionen av programmet att göra.

       Svara

       Ingen vet men ibland undrar om Cissi kör lite ”cykelteori” över den här FV historien. Menar att jag nästan tycker lite synd om henne ibland för det har ju gått så mycket prestige i den här historien att hon liksom inte ”kan” backa nu. Så ibland tror jag hon kör ”all in” på det här med att hon är ett offer och att alla som ifrågasätter henne eller alla situationer som kan få henne att se dålig ut måste undvikas till vilket pris som helst (inklusive med medel som osanningar och smutskastning av reportern) för faller nån liten del av den där historien så faller hennes identitet typ. Föreställ er vara Cissi idag och kanske vilja saga ”okej, nu har jag läst på lite mer och jag inser att det här med drogerna nog inte stammer, fan, jag kanske bara var full.” Det går ju nästan inte om man inte har otroligt med mod. Hon har nog lite lyckats måla in sig i ett hörn.

       Svara

        Men det är ju väldigt allvarliga anklagelser att gå ut med som absolut sanning att V drogade mig med Rohypnol och våldtog mig. Men förstår vad du menar med att hon inte kan vända. Men synd om henne tycker jag definitivt inte.

        Rohypnol var ett namn hon sett på google, säger hon i polisförhören. Hon hade vid den aktuella händelsen inte sett någon drog. Och gjorde sen ”misstaget” att säga två motsägande versioner i polisförhör jämfört med tidigare. Även angående den andra delen skiljer sig historien angående vad hon berättar i polisförhör och för kompisen och terapeuten.

        Svara

         Fast skulle du vilja vara henne idag? Alltså, om det nu är så att hon inte minns allt, minns en del, övertygade sig själv om annat, (ett vanligt mänskligt minne kommer alltid efterhandskonstruera en del efter 13 år), läste sig till grejer och tyckte att det ”stämde.” Jag fattar på ett sätt att det blir enklast bara ”köra på.” Vad ska hon göra liksom, ringa FV och säga ”ursäkta, nu hatar jag visserligen dig men jag gick visst lite för långt och kanske saltade historien en smula, förlåt.”

         Svara

          Ja det borde hon verkligen göra. Om hon hittat på allt eller delar av det så har hon i så fall ändå förstört minst ett liv.

          Svara

           Jag spekulerar ju bara- vet ju givetvis inte om det stämmer ens lite eller vad som hänt. Min poäng var mer att OM det ligger lite sanning i det så hade nog de flesta i hennes sits idag (en sits som är svår att föreställa sig) haft oerhört svårt att erkänna det ens för sig själva.

       För att det bara finns en tillåten version av storyn. Hennes version. Alla andra bilder är hotfulla bilder för den som har ett behov av att äga den officiella bilden och struntar i sanningen.

       (det är i all ödmjukhet min gissning. Finns det någon bättre mer välunderbyggd gissning?)

       Detta i sin tur gör att gissningen att hon ljugit från första början känns som en absolut möjlighet. Så har jag fått samman pusselbitarna efter att ha sett traumat.

       Svara

   En granskning av mediernas publicering i samband med metoo hade varit bra. Men detta programmet handlade enbart om att försöka rentvå FV och var inte det minsta opartiskt. Förstår inte hur man kan se programmet och inte se detta.

   Svara

    Programmet var välgjort och en viktig vinkel togs upp. Så många medier gick ifrån sina vanliga regler vid publicering, och det behövde verkligen granskas.

    Svara

     Nej, programmet var inte välgjort. Det borde ha fokuserat på mediernas publicering men istället blev det ett försvarstal för FV och svartmålning av dem som berättat om hans beteende. Fullkomligt usel journalistik.

     Svara

   Helt enig ”Granska mer”!

   På instagram upprepar Cissi som något slags mantra att ”kvinnor kan inte anmäla eller berätta om våldtäkt utan att anmälas för förtal”. Försöker hon få tjejer att inte anmäla? Så dumt. Dessutom upprepar hon att hon inte har en aning om hon kommer bli dömd eller inte, samt att fallet kommer gå till HD. Självklart har Cissi diskuterat tidigare fall av förtal och grovt förtal med sin advokat. Hon vet mycket väl att hon med stor sannolikhet kommer att bli fälld.

   En viktigt fråga rätten tar ställning till vid utdömning av ett ev straff är om det finns risk för fortsatt brottslighet. Det är också något Cissi upprepar, att hon kommer fortsätta namnge F.V. Detta kan göra skillnaden mellan villkorlig dom+böter eller fängelse+böter. Jag börjar tro att Cissi njuter av all uppmärksamhet, och vill dra ut på detta så länge hon bara kan.

   Alla genomfalska lögner utan att tänka på de hon utan anledning svärtar ner, är otroligt obehagliga.

   Svara

    Nu följer jag inte CW och eftersom hon har privat konto kan jag inte se vad hon skriver men låter ju helt otroligt galet att hon skriver det där med att ingen kan berätta om en våldtäkt utan att bli dömd för förtal. Det gör mig så arg! Hon vet ju mycket väl att hon påverkar andra kvinnor och så skriver hon rena lögner? Är det ett sätt att försöka manipulera andra kvinnor så att de står bakom henne vid evt dom?
    Undrar även vad hennes advokat säger om detta påstående…

    Intressant det du skriver om skillnaden mellan böter & fängelse. Är CW verkligen beredd på att åka in i värsta fall? 🤔

    Svara

     Det upprepas senast idag i hennes stories att: kvinnor kan inte anmäla eller berätta att de har blivit våldtagna utan att anmälas för förtal.
     Finns inget annat skäl än att hon försöker få legitimitet till sin handling, fast det inte finns någon. Är del i hennes manipulering av sin svans, och det verkar tyvärr fungera. Man ser titt som tätt folk som upprepar exakt det Cissi sagt här bland kommentarerna. Men varför de skriver som de gör svarar de aldrig på.

     Svara

      Hon är superskicklig opinionsbildare. Och det är otroligt synd hon verkar ha fastnat i den här personliga vendettan. Hon hade kunnat göra otroligt mycket gott om hon kunnat se utanför sig själv tror jag. Nu upplever jag det tyvärr oftast som lite otäckt. Varken målet eller medlen är okej.

      Svara

       Jag mår illa när jag läser hennes instagram. Över hur mycket hon vrider på sanningen och över hur manipulerade hennes följare verkar. Samtidigt blir jag förundrad över hur de kan vara så obenägna att tänka ens det minsta källkritiskt. De köper bara allt.

       Svara

        Fast det är där hon är skicklig. Hon manipulerar unga följare som oftast verkligen vill väl. De vill göra gott, de vill vara en del av ”kampen”, gemenskapen, stå upp för de utsatta offren och bekämpa förtrycket , osv. Och ha en ledare och förebild att se upp till. Och här blir tyvär parallellen till extremhögern och extremvänstern bara allt för tydlig.

        Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

    Sånt pucko är hon. Är ju inte anmälan som gör att hon är åtalad för förtal. 🤦🏼 Hoppas hon döms.

    Svara

    Dessutom vid en fällande dom så kommer man att sitta i ett brottsregister o det är verkligen inget bra CV, tv-jobb kan hon med största säkerhet glömma även i framtiden. Hon borde väl fattat att man inte kan peka ut en man med namn i media för våldtäkt när anmälan lades ner.
    Hoppas detta blir en lärdom för kvinnor som namnger män offentligt för våldtäkt i de fall männen redan blivit friade.

    Svara

     Han har inte blivit ’friad’. Det väcktes aldrig åtal, det är verkligen inte samma sak som att bli friad.

     Svara

      Exakt! Att det ska vara så svårt att förstå den skillnaden!??

      Svara

      Det blir ju princip samma sak. Man prövade bevisen, bevisen räckte inte längre till en undersökning sen tog det stopp. Det lades ner eftersomdet inte fanns bevis till påståendet. Därmed fri från anklagelsen.

      Men den svårt förståndsvarierade cissi-svansen återupprepar ju bara den stora ledarens propaganda.

      Eller ska det vara så att om jag anmäler dig för barnamord, att jag efter utredningen läggs ner, ska ’hänga ut dig, dreva mot dig och fortsätta kalla dig barnamördare?
      Och sen när lagen reagerar mot mitt beteende så ska jag skräna att jag är ”rättslös”, ”tystad” ”jag får inte anmäla för då blir det förtal”. Ja det verkar ju vettigt. Om man är helt dum i huvet vill säga.

      Svara

   Väl formulerat om ett mycket komplext ärende. Många aspekter att gå till botten med, flera skikt och lager.

   Svara

  Så bra!

  Svara

  Så bra! Programmet var en skymf mot kvinnor.

  Svara

  Min åsikt är att programmet var katastrofalt, tycker det är bra att det blev som det blev faktiskt 😊 Annars tycker jag faktiskt att Uppdrag granskning är bra!

  Svara

  Detta skriver du om men inte ett ord om Cissis tvelaktiga beteende inom Gardet?

  Svara

   *tvivelaktiga

   Svara

   Men lägg ner

   Svara

    Varför det för? Hon drar sig uppenbarligen inte för att ljuga. En ganska viktig detalj att ha i bakhuvudet om allt som handlar om Cissi. Ljög hon om F V?

    Svara

     Skärp dig!! En kvinna ljuger i princip aldrig om våldtäkt.

     Svara

      Hon ljuger om precis allt annat. Så varför skulle hon inte kunna ljuga om det för? Alla lögner hon kört senaste 2 åren + hennes behov av konstant uppmärksamhet gör att hennes trovärdighet i iallafall mina ögon är lika med noll.

      Svara

       Vad har en kvinna att vinna på att ljuga om en våldtäkt?

       Svara

        Om du inte ens kan lista ut en sådan enkel sak själv så bör du skaffa en god man.

        Svara

        Väldigt mycket. Rent privata anledningar; förstöra en killes rykte eller så beror det på ett patologiskt behov av bekräftelse. Är det en känd kille? Pengar, pengar, pengar.

        Du skulle bli förvånad att höra att kvinnor kan vara PRECIS lika vidriga som män. Sluta tro att vi kvinnor är några naiva oskuldsfulla varelser som aldrig gör en fluga förnär. Bara för att du inte ens skulle komma på tanken att ljuga om en våldtäkt innebär inte det att det inte finns kvinnor som skulle, för egen vinning. Kliv ur din bubbla.

        Svara

         Avundsjuka, hat, hämnd, pengar, kärlek, svek, raseri, förödmjukelse. Anledningarna kan vara många, men det gemensamma är väl oftast att man vill förstöra någon annans liv. En tanke som nog har slagit dom flesta i svaga stunder. Som tur är så har dom flesta människor spärrar, tyvärr långt ifrån alla.

         Svara

        Jag tror du ställer frågan lite fel, dvs ”Vad har en kvinna att vinna på att ljuga om en våldtäkt”? Man kan inte generalisera en sån fråga. Utan om man tittar på ett enskilt fall måste man fråga sig ”vad har individen (eller kvinnan om du vill) X att vinna på att ljuga (om tex en våldtäkt) av individen Y.”

        Svara

        Finns kvinnor som dödar sina egna barn och du tror inte att en kvinna skulle kunna ljuga om våldtäkt.

        Svara

   Men vill hon inte skriva det så gör hon det inte. Ämnet är väl färdigavhandlat under i stort sett varje kommentarsfält? Återigen, CamCams privata situation. Jag tror att det går snabbt och relativt enkelt att skriva ett inlägg utifrån ett nyhetsblast än göra research till ett eget.

   Tråkigt, det är det. Du kanske kan skriva på en wordpressblogg och länka i kommentarsfältet istället?

   Svara

    Du kanske vill skriva detta svaret på en wordpressblogg Emelie 😉

    Skriv sanningen istället för att hymla. Ett inlägg om Cissis märkliga lögner tar inte längre tid att formulera än något annat. Ta en lögn per inlägg så går det ännu bättre 😉.

    Svara

     Börjar tycka det är ett jävla tjat, det är Camcams blogg och hon tar upp vad hon vill här. Finns massor av andra ställen där detta diskuteras. Och nej är ingen fan av CW bara trött……

     Svara

      Här skrivs det väldigt sällan om Cissi. Om du var trött på Bb som det skrivs om dagligen skulle jag förstå dig bättre.

      Svara

    Att inte alla som också mailar tips till Camilla bara gör en egen blogg om det tipset i stället.

    Svara

     Fast det var ju inte riktigt det jag sa, eller hur? 🙂

     I det här avseendet hänvisar jag helt till efterfrågat inläggs tidsåtgång jämfört med ett nyhetsblast och sätter det i Camillas personliga situation. Var det såpass otydligt? 🙂

     Svara

      Emelie du skrev lite mer än det. Samma sak som du upprepar gång på gång.

      Svara

   Det finns ett inlägg med Kajjans story här. Vad mer ska du ha?

   Svara

    Det är långtifrån en person som vill ha inlägg om Cissi gällande allt ifrån att hon säger till läsare att de polisanmäls för förtal om de anmäler våldtäkt, till en hel radda med manipulerande lögner.

    Svara

     Dylika yttranden är oerhört manipulerande.

     Svara

     Fast det är ju inte alls vad hon säger. Det vore ju rent hittepå om Camilla gör inlägg här baserade på det du uttrycker att du vill att hon ska skriva.

     Svara

   Tänkte exakt samma…

   Svara

   Tänkte också på det! Men det ska skrivas om allting som är till hennes fördel….

   Svara

    Japp. Ändra istället bloggbeskrivning till Granskning av influencers. Obs! Bara av de jag personligen ogillar. Det låter lite dumt, men det ÄR det ju faktiskt också 😊.

    Svara

  Camcam, kan du snälla göra ett inlägg om Haveristernas avsnitt om Linnea Claesson. Sjukt jäkla bra gräv av dom!!!

  Svara

   Avsnittet om Cissi var superbra! Men, just det, det fanns inte tid för inlägg om Cissi. Varför inte bara skriva att du bara ”granskar” vissa? Det är ju uppenbart.

   Svara

   Vilket avsnitt var det om Linnea?

   Svara

    Tydligen är avsnittet om Linnea Claesson endast för betalande Patreons men det senaste avsnittet är om Gardet.

    Svara

     Nej, det avsnittet ligger ute gratis nu. Lyssnade på det på jobbet idag, kan verkligen rekommendera det.

     Svara

      Nej, finns varken på poddtoppen eller poddtail. Senaste avsnittet är nr 53 ”Mest om Gradet”
      Länka tack.

      Svara

   Jag har inte möjlighet att lyssna på en podd just nu, men jag ska absolut ta med mig tipset. Tack!

   Svara

   Vad heter avsnittet? Vill lyssna för just detta intresserar mig men tycker de är rätt jobbiga ibland att lyssna på så orkar inte lyssna ikapp flera avsnitt ”i onödan” 🙈

   Svara

    Jobbiga? Tycker det borde finnas fler podcaster som deras, där de faktiskt tar reda på fakta innan de spelar in sina avsnitt. Den om Cissi tog upp Gardetsituationen, men då hade inte Cissi kommit med de värsta lögnerna om Kajjan än. De tog upp många av hennes påbörjade projekt som hon aldrig avslutar eller ens på riktigt påbörjar. Att media gång efter annan ger henne stort utrymme att berätta om det nya hon ska starta, som det sedan inte blir något av. Det blir mycket media om vad som komma skall-sen tyst.

    Svara

     Jag tycker de har jobbiga röster, det handlar inte om att innehållet inte är bra men orkar inte lyssna alltid pga såna saker, folk som prasslar, smackar. Är väl inget konstigt med det?

     Svara

   Louise, vad handlar programmet om? Kan inte lyssna och är så nyfiken. Skulle bli så glad om du hinner förklara lite kort sammanfattat😊

   Svara

   Kan du inte skriva en kort sammanfattning?

   Svara

  De var som det sagts inte eniga i sitt beslut. Jag tycker att programmet var bra. Att intervjun med Cissi blev stel var väl möjligen pga att Cissi sedan dagen hon fick reda på att det skulle göras ett program om Metoo, började ljuga ihop osanningar om reportern. Om att hon var vän med Virtanen, att hon ringde barn (trots att ett barn endast svarat i mammans telefon), att hon var ute i onda avsikter (innan Cissi visste något om innehållet i programmet) osv. Reportern skriver väldigt bra om detta på Journalisten.se, Lina Makboul. Reportern hade fått en insikt i hur Cissi upprepat ljuger, och intervjun blev därefter tror jag.

  Svara

   Nu var det ju mer än en stel intervju som var under all kritik med det programmet.

   Svara

    De var 1 person ifrån att det inte skulle ha fällts. Jag tycker inte att det borde ha fällts.

    Svara

     Jaha?

     Svara

      Tycker programmet utgjorde en behövlig kontrast till alla tidningar som skrev saker utan belägg. Men det visades ju sedan när samtliga inlägg i DN, AB, Expressen och Svd om CW/FV fälldes av PON pga bristande källkritik.

      Svara

       Och jag håller verkligen inte med.

       Svara

   Då kanske de borde ha bytt ut reportern och låtit någon annan genomföra intervjun. Om hon nu inte klarade av att genomföra intervjun med Cissi på det opartiska sätt som ändå krävdes av henne.

   Svara

  Ja, ja, men hur går det med Bellsans satsning i New York? Och blir det den utlovade stiftelsefesten i oktober av?

  Svara

   Festen eller farsen :p

   Svara

  Förvånansvärt att de inte blev fällda för opartiskhet. Hela programmet var ju ett försvar för Virtanen.

  Svara

   Men han ska väl ha försvar om oegentligheter förekommit?

   Svara

    Jag tillhör dem som tror på Cissis version, att hon blivit våldtagen.

    Svara

     Jag tror inte på henne. Hon ljuger ju om allt hela tiden.

     Svara

      Har hon vunnit på att anmäla och outa honom som våldtäktsman menar du? Så mycket hat hon bara får i den här bloggen menar jag,

      Svara

       Cissi avslöjas hela tiden med nya elaka och manipulativa lögner. Cissi har en stor plattform med stor makt, (ja enligt henne själv också). Man kan inte bete sig hursomhelst oavsett. Att hon när hon avslöjas kallar avslöjandet för hat, är ju ännu en manipulering. Precis som hon spred att Kajjan och övriga är mobbare när de avslöjade hennes lögner.

       Svara

      Vad ljuger hon om?

      Svara

       Man får inte skriva exakt vad här med källor. Det har tidigare raderats. Men läs fup:en och jämför själv med hennes uttalanden i blogg och instagram. Drogningen har hon definitivt lämnat två totalt motsägande versioner om. Båda kan inte vara sanna samtidigt. Jag har källor och kan citera båda.

       Svara

       Har du missat senaste åren? Om allt skulle jag säga. Nu senast om vad som hände i gardet. Innan det att hon inte visste att killen hon hängde ut var minderårig fast vi nu vet att hon visste om det vid tillfället. Kan räkna upp hur mycket som helst, både stort och litet.

       Svara

     Jag tror att Cissi tror på att hon blivit våldtagen. Ibland är det så att inte ens de inblandade vet vad som hänt utan det mesta man tror sig veta är efterhandskonstruktion som uppstått i syfte att skydda ens integritet och värdighet inför sig själv. Kan mycket väl vara så i detta fall.

     Svara

   Det var det ju inte. Och, V är inte dömd. Du kan inte veta att det Cissi säger är sant, inte vad V säger heller. Man kan inte påstå att någon begått en allvarlig brottslig handling när ingen annan än de inblandade vet vad som är sant. Dessutom är V inte dömd.

   Svara

    Att en man inte är dömd för en våldtäkt betyder inte på något sätt att han inte gjort det!
    Och i detta fall gick ju många fler ut med att han begått övergrepp.

    Svara

     Och de artiklarna där det skrivits om de tjejerna fälldes av pon.

     De tjejer Cissi efterlyste på sin blogg 2 år efter den påstådda händelsen, hade enligt Cissis utsago i polisförhöret ingenting att polisanmäla FV för.

     Svara

      Nej. Det är ju inte värt att polisanmäla män för sexualbrott.

      Svara

  Här är pressmeddelandet för dem som inte fixar att läsa miniatyrbokstäver från IG-skärmdumpar. https://www.mprt.se/sv/nyhetsrum/pressmeddelanden/2019/uppdrag-granskning-falls-och-frias-i-metoo-fall/

  Svara

   Bra! Då ser man tydligt att det inringande inte är det programmet fällts för, som det ser ut som nu i inlägget.

   Svara

  Är det inte lite märkligt att Therese Lindgren, i egenskap av den stora och erfarna influencern hon är, missat att reklammärka sina senaste stories?

  Svara

  För att vara UG var det ett hafsverk. Jag tycker att de istället för att göra ett extrainsatt program efter att deras vårsäsong egentligen var slut borde ha väntat till hösten, gjort mer research och gjort flera program på hösten med fler case och belyst fler aspekter av metoo, både negativa och positiva. Lina Makbouls intervju med CW var inte bra, kändes som LM var så inställd på en förbestämd vinkel att hon inte kunde tänka om och anpassa följdfrågor efter vad CW faktiskt svarade. Plus FV:s vänskap med SVT:s programchef Jan Helin som faktiskt stinker, alltså UG kunde ha tagit ett annat case utan personkoppling till anställda chefer på SVT. Det fanns ju rätt många att välja mellan faktiskt.

  Svara

   Han var inte chef för Uppdrag gransknings redaktion.

   Intressant att Cissi hittar på jävsförhållanden som inte finns. T ex att F.V och Makboul var vänner. Att Jan Helin bestämde arbetet i redaktionen för UG.

   Själv avbokade hon en intervju med SR om metoo för att hon inte fick bli intervjuad av sin vän Kim Kärnfalk, pga jäv. På sin instagram skrev hon däremot ett upprört inlägg om att SR avbokat hennes medverkan för att hon var kvinna och på väg att bli åtalad för förtal. Det finns ett mönster i Cissis lögner. Det är att försöka framställa saker som inte finns. Varför behöver hon hitta på så mycket kan man undra?

   Svara

    Nej han är programchef alltså chef för alla program.

    Svara

    Glöm inte att hon i samma inlägg skrev att även TV 4 avbokat henne av samma anledning, pga att hon var en polisanmäld kvinna. Det var enligt Malou von Sivers inte sant. Cissi påstod då att Malou hittat på en efterhandskonstruktion.

    Detta finns att läsa om, googla Aftonbladet, Cissi Wallin, SR, så kommer flera artiklar om Cissis lögn upp.

    Svara

  Lyssna på podden Haveristerna, avsnittet Mest om Gardet. Fanns mycket intressanta fakta och delade åsikter där. De till skillnad från många andra verkar i alla fall göra ordentlig research.

  Svara

  Finns Cissis insta ens kvar? Blir förvirrad när hon syns då och då men sedan är helt borta, men troligen en smart plan… eller är det bara jag som inte ser henne? Jag kanske är blockad från att ens se det via google?

  Svara

   Du kan inte bli blockad via Google. Tror du att det är så viktigt att just du inte får se hennes inlägg på insta att hon tom blockar dig via Google hahaha. Hur det nu ens skulle gå till.
   Nämen läs på shadowban och insta.

   Svara

    Hej Cissi, hej riddare.

    Svara

  Jag förstår inte att inte fler reagerat på att det Cissi ringat inte är en del av Granskningsnämndens bedömning, utan en del av reciten i beslutet. Dvs det är endast en sammanfattning av vad hon/de andra som anmält har anfört som skäl till att programmet ska fällas. Tycker hon är otydlig och missvisande i detta avseende.

  Svara

   Japp. Det är verkligen missvisande. Men när man läser hennes instagram märker man ganska snabbt att det verkar vara en del av hennes grej.

   Svara

   Och?

   Svara

   Jag reagerade också på det när jag läste inlägget men vågar inte kommentera det på Cissis instagram, då blir man väl blockad. Hennes följare där verkar ändå helt oförmögna att ta till sig att det som är inringat på bilden inte är vad Granskningsnämnden själva tycker.

   Svara

    De tänker inte själva. De låter sig matas med hittepå från sin ”ledare”. Det är skrämmande när personer är så lättmanipulerade.

    Svara

  Det är väldigt många här som påstår att Cissi ljuger om en väldigt massa. Kan någon förklara exakt vad detta skulle vara? Och hur vet du/ni att det är lögner?

  Svara

   Försök att tillämpa källkritiskt tänkande på det Cissi skriver. Läs de riktiga källorna så ser du att det ofta är starkt vinklat för att passa Cissis historia. Läser du bara hennes instagram blir du tyvärr ordentligt manipulerad. Det är Cissis egotripp.

   Svara

    Oj, Cissis insta är personligt vinklad, SÅ. KONSTIGT. Snark.

    Svara

     10.33. Läser du bara halva kommentarer innan du svarar? Läs hela så förstår du bättre 😉

     Svara

  Ibland känns det som att det blandas äpplen med päron. Virtanen har våldtagit Cissi och bör straffas för det brottet. Cissi har förtalat Virtanen och bör straffas för det brottet.

  Svara

   Och uppdrag gransknings avsnitt var partiskt och vinklat och borde få gå ut med erkännande av och ursäkter för det.

   Svara

    Men hur är det med läsförståelse egentligen?!

    Svara

   Nej Cissi påstår att Virtanen våldtagit Cissi. Utredningen lades ned.

   Cissi är åtalad för grovt förtal av Virtanen och inväntar rättegång.

   Svara

   Huruvida Virtanen våldtog Cissi är det bara de två som vet. Hon har inte varit särskilt trovärdig om man säger så.

   Svara

    Nä för det är ju däremot många våldtäktsmän som erkänner sina brott?

    Svara

     Vem har påstått det?

     Svara

    Jag tror till 100% på Cissi av olika anledningar.

    Svara

     Jag uppfattar CW som nästan extremt icke trovärdig mest pga många lögner som är väldigt uppenbara. Men jag är ju inte beredd att säga att hon ljuger om precis allt, man kommer aldrig helt få veta vad som hände mellan dem där och då och det är helt okej med mig.

     Svara

     Ja det är väl för fan självklart att hon talar sanning. VEM hade velat outa att man blivit våldtagen av (eller ens umgåtts med) någon så äcklig och ur ens liga som FV? Vad finns det ens för anledning att ljuga om just honom? Folk som påstår att Cissi ljuger om detta har bara någon personlig vendetta mot henne för att de inte gillat något hon sagt någon gång som hon sen sa annorlunda veckan därefter, som att alla minns exakt vad det sagt jämt, eller tycker exakt likadant som de en gång uttalat, i resten av sitt liv.

     Svara

      Haha, antingen är Cissi här igen eller så är du oerhört dåligt påläst angående det du uttalar dig om.

      Att ändra uppfattning är något helt normalt, som sjävklart inte kan jämföras med återkommande lögner i syfte att ställa sig själv i bättre dager och/eller svartmåla andra.

      Självklart måste lögner hos personer med den makt Cissi besitter avslöjas. Särskilt då det frekvent kommer nya lögner om allvarliga saker. Cissi försöker manipulera följare till att blunda för avslöjade lögner, och du går på dem utan någon vidare reflektion. Istället upprepar du Cissis argument. Tänk till!

      Svara

       Haha. Vad har Cissi för makt? Do tell.

       Svara

  Men va? Läste hennes story och blev glad över, vad jag trodde, granskningsnämndens kommentar och motivering. Men nu ser jag att du har helt rätt 😮

  Svara

  Ett grävande avslöjande program som UG försöker alltid hitta den vinkling av insamlat material som sammantaget belyser sanningen bäst. I det här fallet har väl Cissis eget beteende varit kränkande för henne själv vilket inte går att undvika belysa om sanningen av vad som hänt ska fram. Ska UG ljuga för att skydda Cissis privatliv kan man ju fråga sig lite retoriskt. Programmet var bra och UG är bra som alltid.

  Svara

   21,34
   Well said 👍🏻!

   Svara

   Eftersom programmet har fällts så var det ju, uppenbarligen, inte ”bra”.

   Svara

  Ändå väljer Aftonbladet att lägga en 3 minuter lång intevju med päcklet där han får promota sin bok och gnälla lite mer om hur svårt det är för honom direkt under rubriken om den fällande domen…. Hur tänke de där??

  Svara

   Fast vaddå äcklet. Du vet ju inte ens om han gjort något mer än varit ett svin på 90talet. Som typ alla party killar är någon gång i livet. Finns noll bevis för det Cissi påstår.

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

     Hmm varför togs min kommentar bort?

     Svara

    Tänk vad sjukt att du ba rättfärdigar hans beteende sådär lättvindigt. Normaliseringsprocess är fantastiskt.

    Svara

  Äntligen lite rättvisaaaaaa

  Svara

  Jag minns att jag fick ont i magen av att titta på detta program. Känns betydligt bättre nu med rättvisa!

  Svara

  Det här inlägget borde stå överst i flera dagar. Det är så fantastiskt och bra att UD fälls. Blir det skadestånd också till Cissi? borde inte vara mer än rätt.

  Svara

   Nej, Granskningsnämnden är ingen domstol. Jösses Amalia hur är det med folks allmänbildning egentligen?

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      Varför ska man göra det, det finns ju bloggar?? Då kan man få skapa sig en egen uppfattning om nyheterna, great ju! Gillar du inte något är det bara att göra din egen tolkning.

      Svara

       Ja varför läsa något annat än bloggar 😊. Cissis svans gör mig rädd. Det visar så tydligt hur vissa personer är väldigt lättmanipulerade. De tror ju på lögn efter lögn. Skrämmande.

       Svara

    Tyvärr tror många på allt Cissi skriver utan att tänka själva.

    Svara

    😂🙏

    Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

  Fy fan vilka ruggugglor det hänger här, ni måtte va jävligt nöjda med er själva 😏

  Svara

   Verkligen, förstår inte hur man kan sitta och försvara FV samt inte se hur usel och partisk journalistik som UG publicerade i detta program. Oavsett vad man tycker om CW.

   Svara

    Motiveringen är inte det som är inringat på bilden. Detta är starkt missvisande. Det är endast den kritik programmet fått.

    Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

  För er som inte förstår hur och vad som var dåligt och kritiserat med uppdrag gransknings avsnitt om #metoo kan jag bara hänvisa till Nina Rungs senaste instapost om ämnet. Hon förklarar på ett bra sätt vad som var under all kritik med avsnittet.

  Svara

   min kommentar blev bara borttagen för att jag skrev att alla flashbackare som hänger här kan dra tillbaka till flashback. Vet inte riktigt varför jag inte fick säga det…

   Svara

   Anonym10:01; Rung tycker så, inte, infogar ditt citat, ”förklarar vad som var under all kritik”. Det är vad hon tycker, det är ingen sanning.
   Granskningsnämnden gjorde en helt annan bedömning där tre ledamöter var för att fälla gör intrång i privatlivet, tre var emot att fälla och den manlige ordföranden gav sin utslagsrösr för att fälla. Återigen, det är vad de tycker, ingen juridik eller domstol. De bedömer om det strider med SVT:s uppdrag om saklighet etc.
   re Hanna10:33: nej, så tycker inte jag. Men det är så att ca 7-10 procent ljuger/minns fel/tror de sa ifrån etc. Den här gången var bägge fulla, omöjligt att veta vad som hände. Vi har ingen aning. Jag misstror bägge.

   Svara

    Trist, håller med 👌

    Svara

  Vad händer med det här kommentarsfältet egentligen?
  Så trist när det står ”borttagen kommentar” på var och varannan rad. Kan folk ta och skärpa sig lite så att Camilla slipper radera hela tiden?! Tack.

  Svara

   Mitt svar på en kommentar togs bort men jag skrev inte något kontroversiellt. Använde samma ord som personen som kommenterade (och dennes kommentar står kvar).

   Svara

  Fan vad ofräscht att misstro en kvinna som blivit våldtagen. Är ni samma människor som säger att en kvinna ber om det om hon har kort kjol? Usch!

  Svara

   I den nya fup:en där Wallin åtalas för grovt förtal säger hon i förhör flera gånger:
   ”jag skulle aldrig ha hängt ut Virtanen om han inte var känd. Jag skulle aldrig ha hängt ut en okänd byggarbetare i Farsta”.

   Till sin svans på instagram matar hon på med inlägg om hur kvinnor inte kan anmäla eller prata om en våldtäkt utan att bli anmälda för förtal. Detta stämmer inte och det vet Cissi.

   Att hon själv säger i förhör att hon aldrig skulle hänga ut en okänd, går inte ihop med att hon säger sig bedriva sin kamp för andra kvinnors skull. Det stämmer ju inte, om hon inte tycker att okända gärningsmän ska hängas ut.

   Det är ytterligare ett bevis på att detta bara är ett egocentriskt uppmärksamhetssökande för Cissi.

   Dessutom jämför hon Virtanens makt som den hos politiker. Hon säger även: ”virtanen är ännu mäktigare än mig”.

   Cissi har inte kvar fötterna på jorden längre, helt uppenbart.

   Svara

    Cissi upp i dagen. Jag jag jag.

    Svara

     Har också fått fupen nu och herregud säger jag bara. Det finns jättemånga skärmdumpar från Cissi där hon skriver saker som att FV våldtagit en 16-åring tills hon blödde, att ett av hans offer begått självmord, antyder att han är pedofil och ”tagit för sig av en 14-åring medan hon skrikit” osv osv.

     Har Cissi glömt detta? Hon presenterar det som fakta men har inga källor.

     Svara

      Herregud. Jag blir liksom lite orolig för henne. Alltså jag undrar hur hon mår och vad som är den riktiga anledningen till att hon håller på så där? Det där handlar INTE om vad som hänt mellan dem för 13 år sen, det där måste vara nåt i hennes personlighet eller barndom. Tycker uppriktigt synd om FV nu 🙁 Fy fan vad tragiskt.

      Svara

   Jag tror att de flesta personer finner den som ständigt ljuger mindre trovärdig. Inte konstigare än så.

   Svara

  Det är ngt fel med likeknappen. När man uppdaterar sidan har antal likes gått tillbaka, alltså ens like tas bort.

  Svara

  Gardet säljer T-tröjor med hashtaggs för 300 kr styck för att samla pengar till CW:s skadestånd. Varför kan inte hennes stenrika man betala kalaset?

  Svara

  T-tröjorna sys i Bangladesh. Oklart hur mycket betalt de kvinnor som slavar vid symaskinerna får. I alla fall mer än de volontärer som skrivit för Gardet.

  Svara

   Gardet har slutat uppdatera. Ingen ny text på en vecka. Vad gör de sex skribenterna? Vart går de insamlade pengarna till?

   Svara

  Are you in need of Powerpoint Presentation Services from the best Legitimate Powerpoint Presentation Service Company? Seek all your Custom PowerPoint Presentation Services Online.

  Svara

  I think this is an informative post and it is very useful and knowledgeable. therefore, I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.