Ledset barn – bra bloggmaterial?

Edit:
Från och med nu och en liten tid framöver så är det redaktionen som godkänner och modererar mitt kommentarsfält och inte jag själv.
Tack för visad förståelse för om det inte sker på exakt samma sätt och/eller lika ofta som när jag gör det själv.

Ledsen kille…. Ledsen Mamma. Men, snart ses vi igen. Nästa helg är det dop, och han är tillbaka hemma i Sthlm❤️

Från det ena till det andra,

Ikväll är det sista kvällen med 35 % på LOHILO //My Martens

My Martens son ser uppenbart bedrövad ut på bild i bloggen.
Han är ledsen, skriver My men ändå ska det hela fotas OCH publiceras på bloggen. Hon ser dock hur glad ut som helst, den motsägelsefulla texten till trots.
Några av hennes läsare ifrågasätter det – en tydlig anknytning till det här inlägget kan jag känna – och jag kan inte låta bli att hålla med.

Håller ni med läsarna som ifrågasätter det hela?
Om sonen är ledsen, varför fotar man det och lägger upp på sin blogg?
Hur kul kan det vara för honom att se och veta om att andra ser?
Kan någonting bara få vara privat?

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Sjukt att hon i meningen efter gör reklam 🤢

  Svara

   Det är så hon brukar göra, det är en del av hennes strategi – snyft som sedan följs av reklam. Osmakligt.

   Så har hon ofta gjort förr, börjat med massa snyft, långt inlägg med snyft som sedan följs och avslutas med reklam. Slug strategi.

   Svara

    Låter lite som vår kära vän Löwengrip när hon gör ett snyftinlägg och sen blir nästa inlägg ett samarbete…

    Svara

    Det är en riktigt märklig strategi (om det nu ens är en strategi), för vilket företag vill bli marknadsfört i samband med massa gnäll och snyft?

    Myggans (och en del andras) sätt att skriva reklaminlägg på är så himla röriga och konstiga. Har aldrig förstått varför hon skriver om väder å vind, vad hon gjort dagen innan och helt plötsligt i samma inlägg, trots att det inte har något som helst att göra med vad hon skrivit tidigare i inlägget, skriver och gör reklam för något random. Om ett företag betalar för att få reklam i en blogg så vill man väl ha ett eget inlägg och inte blandas ihop med gnäll och annat kilometerlång babbel innan företaget nämns.

    Svara

     Myggis har fått frågan, såg jag i hennes kommentarsfält. Hon anser att det är roligare att blanda innehåll i inläggen. Läsare har uttryckt önskemål om att hon delar upp reklaminlägg och inte petar in reklam i näst intill alla blogginlägg. Men nej, hon tar inte till sig konstruktiv feedback trots att gon regelbundet efterfrågar det. Som sagt, HON tycker att det är roligare med otydliga och röriga inlägg…

     Svara

     Det är lättare för läsare att undvika ett rent reklaminlägg. Om bloggaren bakar in reklam i ett vanligt inlägg så kanske läsaren hinner lite av reklamen innan de märker det.

     Svara

   Men eller hur? Hela influencer världen känns gränslös.

   Svara

    Blir så ledsen för alla dessa barn som inte har vuxna som värnar om deras integritet.

    Hur kommer det kännas för dem den dag d de blir vuxna och inser att hela deras uppväxt fanns att beskåda för tusentals andra människor.

    Jag tycker det är ett övergrepp och så tacksam för den nya lagen som ska skydda barn mot detta.

    Svara

  Men att det är nån rabatt på nåt influencergrejs väger ju upp att ungen är ledsen – löp & köp!

  Svara

  Håller med, det känns inte okej. Jag kommer av nån anledning att tänka på en bekant som flera gånger checkat in på barnakuten på facebook. Vem tänker på att uppdatera sociala medier när ens barn mår dåligt?

  Svara

   Ungefär alla nu för tiden. Det är det allra viktigaste att ens 250 vänner på FB vet, så de kan skicka hjärtan och kommentarer ”vad är det som hänt?” och så vill de ändå inte berätta vad som hänt.

   Svara

    Det är så störigt när folk gör så! Jag blir på riktigt orimligt provocerad av det.

    Svara

     Ja!! Vem är man om man gör så??

     Svara

    Men ja! Oroliga vänner frågar ”vad har hänt?”. Får till svar ”vill inte ta det på Facebook”. MEN FÖR I HELV*TE, LÄGG INTE UT DET PÅ FACEBOOK OM DU INTE VILL TA DET PÅ FACEBOOK!!!

    Svara

     En gammal klasskompis (vi har aldrig varit vänner direkt) checkade in på akuten och gav bara kryptiska svar på frågor om vad som hänt. Tillslut skrev hennes egen man i kommentarerna något i stil med ”men lol älskling du skulle ju bara låna toaletten där!”… Samma person skrev på fb att ”äntligen har vi vårt barn” när det visade sig vara ett husdjur :/ Behöver jag nämna att människan deltagit i x antal reality-shower?

     Svara

      🙈🤦‍♀️

      Svara

    Ja folk som inte talar om vad som gör att de ligger där är ju sådär…
    Jag checkade in på sjukan (dock efter op och inte på akuten) och förklarade vad jag gjorde där, så att dolk skulle veta vad som var på G… och så slapp systern etc få massa frågor…

    Svara

   Jag har också en sådan vän på Facebook. Hon besöker sjukhus och vårdinrättningar så ofta med barnen utan att det verkar vara något allvarligt många gånger. Ibland funderar jag på om hon har münchhausen by proxy.

   Svara

   Bingo i bloggvärlden

   Svara

   Förlåt men människor som checkar in på vc/akuten när deras barn eller anhöriga är sjuka är sjuka i huvudet. Vem tänker ens på ”åhhh nu ska jag uppdatera fb” när ens unge är sjuk? Helt stört

   Svara

  integritetskränkande

  Svara

  Har en kompis som satt ut bilder på när barnet fått ett sammanbrott i mataffären, jag förstår inte varför.

  Svara

  För att folk helt har tappat förståndet. Jag ser mammor som skriver ut hela barnens uppväxt och pinsamheter åt allmänheten. Bilder på bloggar, Facebook, instagram…när dessa barn växer upp har alla följt deras privatliv. Hoppas dessa mammor en vacker dag inser vad de exponerar och skäms.
  Jag skulle aldrig velat att min barndom låg ute på nätet på det viset.

  Svara

   #inteallamammor

   Svara

  Men så jävligt. Att fota ett sånt ögonblick? Vad gör det med barnen att behöva medverka i att fläka ut sina känslor och liv? Fy.

  Svara

  Hon är så osmaklig… Allt för klick, utnyttja det som utnyttjas går – sonen, snyft, lism, lögner, gå över lik… Allt för klick, uppmärksamhet och tjäna pengar. Slug och manipulativ. Synd att du hjälper henne att få uppmärksamhet och klick.

  Svara

  Ledsen mamma…jojo, det ser väl vem som helst hur ledsen hon är?
  ”Så, stå nu här, se ledsen ut, mamma jobbar *klick*”…
  Vedervärdigt.
  Istället för att spendera den tiden med att vara en bra mamma så väljer hon att ställa upp sin son för att fotografera. Hon ska nog se att han är ledsen över hur hon verkar behandla honom i många lägen…stackars barn.

  Svara

   Vill ändå rätta mig själv lite, jag antyder här att hon är en dålig mamma vilket jag inte har den minsta susning om eller inte. Så den biten vill jag ha oskrivet.

   Svara

  Eller de som fotar när barnet är sjuk. ”Lille Leo har feber, stackarn.” Ja men låt honom vara sjuk i fred!

  Jag har även mycket svårt för de som gör konton specifikt tillägnat sina väldigt sjuka barn. Melvins kamp mot cancern och för tidigt födda Nova ska dokumenteras i detalj och varenda minut på sjukhuset ska fotas och läggas upp till allmän beskådan. Skaffa ett låst konto och dela med de närmsta. Jag skulle inte vilja att min mamma gjorde så mot mig i vuxen ålder om jag blev dödligt sjuk så varför är det då inte integritetskränkande om jag varit ett barn!?

  Svara

   På något sätt tänker jag att det är okey för jag tänker att mamman (oftast mamman) gör det som en bearbetning och att man kan unna henne den bekräftelsen hon får av andra.
   Men det är en intressant fråga och inte förrän långt senare kommer man veta vad barnen tycker…..

   Svara

    Det är väl därför stödgrupper finns för föräldrar till sjuka barn…

    Svara

  Jag tycker det är ok om bloggaren är tex på sjukhus och visar bilder på det för vi behöver mer av deras verklighet. Men inte ok att visa bild när deras barn gråter.

  Svara

   Vi behöver?? Jaså

   Svara

    Ja. Det finns en hel del brister i sjukvården så föräldrar som bloggar om förlossningsdepression, livet med prematura och kroniskt sjuka barn är jättebra informationskällor, minneskällor och verktyg för bearbetning.

    Svara

  Men för helsike, låt ungen vara! Vidrigt beteende.

  Bloggrelaterat OT: Kollade igenom ILs instastories nyss. Det märks väldigt tydligt vid ögonbryn och ögon att hon varit på X antal besök hos Herr Doktor… Hon är snygg men de där sprutorna är ju helt onödiga. Synd, men hennes val såklart.

  Svara

   Hur vet du hur hon ser ut utan, om det är ”onödigt”? Onödigt för vem? Din blick?

   Svara

  Dålig respekt för sitt barn..?
  Ja verkligen dags att vi reflekterar mer om HUR man gör det, gällande barn i sociala medier, som flera skrivit… Det är väl en väldig skillnad på ett par fina bebisbilder, mot t.ex. bilder/videos med beteenden/reaktioner hos barnet i utlämnande/privata situationer, att använda barnet för att roa följare..

  Som jag skrev tidigare, att skriva om föräldraskapets up and downs från sin egen synvinkel (måste man väl få göra) är ju långt ifrån att som t.ex. Marguax medvetet filma barnet som gråter sig själv till sömns mm och ”sälja in” det/honom som en vlogg.
  Kan fortfarande inte fatta att man på riktigt gör så ”ställer klockan på fem minuter och går och stoppar in lurar i öronen medan han gråter och så lite fnitter på det”. Sjukt.

  Svara

   Får så jävla ont i magen av att det finns människor som är okej med det där😢

   Svara

    Och för M och själva debatten efteråt verkade det mest handla om metodens vara eller inte…. Minst lika knäppt var ju själva uppvisningen, att barnets tårar och ”vänta, naj!” blir material till hennes vlogg…
    Vill man hitta sånt här på sig själv senare? Skulle inte tro det.

    Svara

  Oerhört osmakligt.

  Svara

  Hon är fan gränslös. På ett sämre vis.

  Svara

  Vi är och blir alla ledsna. Arga. Besvikna. Är det verkligen integritetskränkande att skriva det?
  Det är en helt legitim och vanlig känsla. Och speciellt i detta fall, i dessa situationer. Det är inte farligt eller kränkande att visa att någon är ledsen på detta sätt.
  Det är naturligt.

  Gäller samma sak om författare? Dokumentärfilmare?

  Svara

   Jo det är kränkande att som barn inte ens få vara ledsen och få tröst av sin mamma utan att hon ska tjäna pengar på det.

   Svara

   Vill du att din mamma fotar dig när ni bråkar nästa gång och lägger ut på sin offentliga Instagram och skriver hur arg och ledsen du är? Eller kanske när du har gjort slut med din partner och är ledsen så kan hon fota när du ligger och gråter i soffan för att få lite likes?

   Det är ju inte kränkande i sig att ha känslor eller prata om dessa.

   Svara

    Ja, det vore ok, om det skrivs på detta sätt som My skriver.
    Lägger själv ofta upp liknande. Sen finns det ju gränser.
    Tycker ej detta är så hiskeligt i inlägget.
    Ett barn är ett barn.
    Vi har förståelse för att barn har utbrott och har starka känslor.
    Tycker ni att Yogagirl och Lady Dahmer går över gränsen med sina barn?
    Ja, just det, det gör ni ja.

    Svara

     Följer varken yogagirl eller LD så kan inte uttala mig om vad de lägger ut om sina barn.

     Svara

   Det är fasen värre att vara en dömande gnällig mamma… och de finns i horder på denna sida…

   Vore intressant att veta civilstånd och var folk bor och vad de röstar på i detta kommentarsfält.

   Svara

    Och utifrån de uppgifterna ska du döma alltså?

    Svara

     Nej, dra slutsatser. Något annat, för den som inte vet.

     Svara

  snart blir det väl olagligt att ”våldföra” sig på barnens intigritet?

  Svara

   Ja precis iom att barnkonventionen bli lag.

   Svara

   intigritet intigritet intigritet intigritet intigritet intigritet intigritet intigritet intigritet intigritet

   Svara

    *integritet

    Svara

   Nej, så är det inte många som tolkar lagen vad jag förstått? Det är en missuppfattning. Att inlägg som detta blir ”förbjudet”.

   Svara

   Det är oklart och Camillas inlägg häromdagen var ofullständigt. Barnkonventionen fastslår att barn har rätt till privatliv; ”Inget barn får utsättas för godtyckliga eller olagliga ingripanden i sitt privat- och familjeliv, sitt hem eller sin korrespondens och inte heller för olagliga angrepp på sin heder och sitt anseende.
   Barnet har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden eller angrepp”

   Den slår också fast: ”Konventionsstaterna ska tillförsäkra det barn som är i stånd att bilda egna åsikter rätten att fritt uttrycka dessa i alla frågor som rör barnet. Barnets åsikter ska tillmätas betydelse i förhållande till barnets ålder och mognad.”

   Det står alltså inget specifikt om att fota och publicera bilder och film på nätet. Det måste prövas i domstol vad godtyckliga och olagliga intrång i privatlivet kan anses vara.

   Svara

  Allt för att synas och då spelar det ingen roll hur smaklöst det än kan vara. Dessa självupptagna skapelser med sin lilla svans av nickedockor som tycker det är toppen. Hoppas att denna epok snart är slut och att nästa blir lite mer verklighetsnära.

  Svara

  Nej det känns inte bra att man lägger ut sådana inlägg på barnen. Varför är det väsentligt att folk vet det egentligen?

  Svara

  När min son var i 10-årsåldern gjorde han en liten skojig grej, som jag fotade.
  Hans första reaktion var; du lägger väl inte ut det på FB?
  Jag la ut väääääldigt lite på FB redan då (6 år sedan), så hans rädsla var HELT obefogad. MEN! Jag blev såå ledsen att han ens TÄNKTE så.
  Jag loggade ut från FB i 3 år efter det.

  Det KOMMER komma en dag när barnen besvarar sin uppväxt som flashats i sociala medier. Då kan inte deras föräldrar säga ngt om integritet.
  Tillbakakakans tid kommer i sinom tid. 🍪

  Svara

  My la ut bilder på sig själv från bilen när hon grät. Har svårt att föestå varför men hon ör vuxen och får göra vad hon vill med sitt liv.

  Tycker inte att det känns bra att se bilder av hennes son när han är ledsen. Borde räcka att skriva det i text om hon känner behov att förmedla det för sin läsarkrets. För mig är det skillnad på att skriva
  Lilleman var ledsen idag när han skulle åka hem och det gör ont i mammahjärtat än att lägga ut bilder.

  Svara

   Som Anna Book som filmade sig själv i en lååååång story gråtande och sjungande vid sin mammas grav.

   Svara

   Skojar du?! La hon ut bilder på sig själv när hon gråter? Varför??

   Kan någon som förstår detta beteende, förklara för mig varför man gör så?

   Svara

    My la ut gråtbilder när Graafarna tröttnade på henne. Satt i en bil och såg bedrövad ut.

    Svara

  Osympatisk människa. Vem följer en sån hemsk mamma? Så skönt med ny lagstiftning så man kan anmäla.
  Så trött på alla som hänger ut sina barn hela tiden. Såg nyss en kvinna som la ut ”sluta mamma” på sin story!!! Varför lägger hon ut det så? Jag frågar min dotter om lov (14 år) om jag får lägga ut trots att jag har stängd profil.
  Snart så försvinner hälften av dessa osympatiska, obildade, osympatiska wannabes …

  Svara

   Nej. Hur ska de försvinna? Vem tror du ska ta hand om alla dessa ”fall” du anmäler?

   Svara

  https://www.damernasvarld.se/isabella-lowengrip-ellos-samarbete-stylein/

  Blondinbellas billiga kläder är här! Snyggt ändå tycker jag men frågan är väl vad hon bidragit med

  Svara

   Ja, faktiskt riktigt snyggt, och jag blev glatt förvånad över att det även visades upp större storlekar 👍🏼 Förväntar mig dock inte att kollektionen tas upp av den här bloggen, eftersom det inte fanns så något att klaga på 😜

   Svara

   Sjukt tråkiga plagg?! Finns ju inget där som man inte redan sett i butik otroligt många gånger. Nog för att det ska vara klassiskt men varför behöver klassiskt enligt Blondinbella vara tråkigt? Nej tack..

   Svara

   Ja det är skönt att se en influencerkollektion som inte ser ut som alla nakd (eller vad det heter) samarbeten, men inget man inte har sett förr på kedjorna eller bland ellos egna designer.

   Svara

   ”Billiga”. Allt är ju relativt, men ”billigt” hade varit om toppen kostade 149kr och inte 499kr 😂

   Svara

   Tycker också snyggt, och mkt tacksam att hon inte ”flirtade” alls med 80-90-tal som alla gjort till död-dagar nu (det var inte ens mode som var snyggt när det begav sig, och det är fan inte snyggare nu)

   Svara

  Och denna ”multimamma” gnäller även om pendlandet till Öland. Det är ju grabben som får åka så att My kan vara i Stockholm. Minst tre månader sen de var i stugan. Inte konstigt att allt fler barn mår dåligt. Att inte folk fixar sin hjärna innan de skaffar barn.

  Svara

   Har också tänkt på det. Hur mycket hon pratar om sin son men aldrig är med honom. Antar att han har ett ”normalt” liv med skola och kompisar hos sin pappa. Verkar mest vara My som rör upp alla känslor på en och samma gång när hon träffar sin son. Ganska ovanligt ändå att mamman är den som träffar barnet då och då och att pappan har hela ansvaret. Helt rätt men ovanligt

   Svara

   My hintar på sin blogg om något stort som är på gång i sitt privatliv.
   När hon nyss fick frågan om sitt pendlande till Öland svarade hon
   Forsättning följer…Kan det vara så att husköp är på gång och sonen ska byta bostadsort nästa termin?
   Då får hon änligen dela vardag med sonen, börja laga och mat äta middag tillsammans hemma, skjutsa till träningar, gå på föräldramöten osv

   Svara

    Tror knappas pappan skulle gå med på att sonen flyttar från trygghet, syskon, vänner och aktiviteter.

    My har gjort valet att inte bo i närheten av sin son och så kommer det förbli. My kommer aldrig att tänka om och pappan verkar vara den enda vettiga.

    Svara

     Vi får hoppas på det.

     Svara

  Hon är så inne i influensavärlden att hon inte begriper hur fel hon agerar. Tragiskt 🙁

  Svara

  En FB-vän la ut bild på sitt missfall i 16:onde veckan. Senare la hon ut bilder på sin avslutade graviditet i v 21 (downs).
  Så nej, inget är för privat för att fiska sympati med 🤮

  Svara

   Hon kan ju inte vara riktigt frisk? En avslutad graviditet så sent måste ju vara en stor sorg (jag utgår från att hon ville ha barnet), så makabert att lägga ut en bild på det

   Svara

  BFD! Hennes son, hennes val.

  Svara

  My har tidigare skrivit att hon och Lillemann alltid sitter tillsammans och tittar igenom och väljer ut bilder där han är med innan hon lägger ut dem. Eftersom han nu åkt hem så kan man gissa att så inte var fallet denna gång och mycket tveksamt att han skulle vilja dela den bilden.

  Svara

  Jävligt magstark att stå och le in i kameran och göra reklam i inlägget samtidigt som sonen helt uppenbart är jätte
  deppig. Vad har hänt med My? Tyckte att hon var ärligare och hade mer empati förr.. eller?

  Svara

   Eeeeeeeh ärligare och mer empati förr? Prata vi om samma My?! 😂

   Svara

  ”Nej, men titta ner och se lite allvarlig ut…så bra, jättefint”

  Han är säkert inte ledsen!

  Svara

  Osmakligt. Finns inte en bild på mig eller mina barn på sociala medier. Folk kallar mig hemlig jag kallar mig smart.

  Svara

  MÅSTE en mamma skrika ut till världen att sonen är ledsen?? Måste en mamma lämna ut sitt barns känsloliv på en blogg?? Verkar helt sjukt?

  Svara

  ”Barn har rätt till ett privatliv” står det i barnkonventionen. Dags att börja följa den kanske.

  Så jäkla osmakligt att hon står bakom och posar och ser glad ut också.

  Svara

  Noll respekt för morsor som gör så. Trösta ditt barn, fota inte!

  Svara

  Är det varannan helg typ som gäller för henne? Väljer bort varannan vecka och närhet till sin son då hon väljer att bo i Sthlm ist för i närheten av sonen? Livet i rampljuset tydligen viktigare… stackars son!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.