Fästingpanik?

Under dagen ringde de från förskolan och berättade att Sally hade fått en fästing, jag kände mig lite osäker på att dra ut den rätt men så erbjöd sig Gunilla (HR ansvarig hos oss) att hjälpa till. Hon är nämligen sjuksköterska i grunden också. Åh, sådan lättnad! Jag drabbades nämligen av borrelia som liten och minns att ett litet ben stannade så jag har dåliga erfarenheter av det. Hur som helst så hämtade jag barnen och körde tillbaka till kontoret (vi bor ändå på Diplomat bredvid) och så fick Gunilla hjälpa oss. Det gick smidigt! //Isabella Löwengrip

Men alltså, vad är det här för trams?
Förskolan kan inte ta bort en fästing utan ringer dit en handlingsförlamad mamma som behöver ta med barnet med tillhörande fästing till kontoret för att låta en sjuksköterska hantera det hela, samtidigt som mamman sprider felaktig skrämselpropaganda kring Borrelia på sociala medier?
Det är ingen fara att inte få bort hela fästingen och det är knappast så man får borrelia, herregud! Vad man däremot SKA göra är ett ta bort fästingen så fort som möjligt så att åka på turné med ett barn och dennes fästing för att ingen vågar ta bort den är ju bara idioti.

Kanske är det för att jag är uppvuxen i skogen med massor av djur men det här var bland det tramsigaste jag läst på länge på sociala medier.

388 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Allt för klick. Så boring.

  Svara

   FÄRSTINGAR ändå…

   Svara

    Färstingar är fästingarnas värstingar

    Svara

     Anna-Maria 🤣🤣🤣

     Svara

     VARFÖR BOR DE PÅ DIPLOMAT?!

     Svara

      HYRT UT HUSET TILL EN KLÄDKEDJA NÅGRA DAGAR HAR HON JU SKRIVIT FLERA GÅNGER!

      Svara

      Bedbugs! 🦗

      Svara

    JA verkligen boring med detta skammande och mobbning. Allt för klick. Isabella är klickmaneten. Tröttsamt.

    Svara

     KlickMAGNET – om du nu ska klaga…

     Svara

     Klickmaneter och färstingar… farliga grejer.

     Svara

   Ja Isabella används verkligen här för klick, och som slaskpåse.

   Andra som visar och ständigt skriver om sina barn nämns inte, och andras lögner tas inte upp t ex Linnèa Claesson och Cissi Wallin. Finns ju andra som skriver om sina barn mer och ”använder” sina barn i sociala medier och samarbeten mer men det nämns inte. Isabella får tydligen inte blogga om någonting, allt är det fel på.

   Svara

    Köp en ny skiva som inte är trasig.

    Svara

    Tror du menar slagpåse.

    Svara

     😂

     Svara

     Både slagpåse och slaskhink, slaskpåsar finns också och spypåsar, spyhinkar…

     Svara

    Vad har linnea c ljugit om?

    Svara

     Sök efter Myra Åhbeck Öhrman på Facebook så får du svar

     Svara

      Gjorde det fast tyckte inte det var helt uppenbart. Tydligen något jag missat

      Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   Ett ben satt kvar?? Haha, hon borde göra lite research innan hon ljuger ihop sina historier, fästingen biter sig inte fast med BENEN. 🤣

   Svara

    Nej men ett ben kan bli kvar. Du kanske också borde göra lite research innan du skrattar och gör dig lustig och anklagar folk för att ljuga, blir ju ganska pinsamt och fel annars.

    Detta var ett av de mest tramsiga och mest vinklade, korkade och överdrivna inlägg här. 🙄 🙈

    Svara

     Nej ett ben kan inte bli kvar, en del av huvudet och dess ben kan bli kvar

     Svara

   Fast alltså borrelia är allvarligt som fan om man inte får antibiotika i tid, fästningar är inget skämt de är dödliga och kan göra en så sjuk man aldrig kan leva ett normalt liv igen. Känner folk som fått kronisk borrelia det är ett helvete. Bara för man är uppvuxen på landet så ska man inte försöker få folk att tro fästningar inte är farliga

   Svara

    Hon försökte inte att få folk att tro att fästingar inte är farliga.. tvärtom skrev hon ju att man ska ta bort fästingen så snabbt som möjligt! Om tex huvudet sen sitter kvar gör inget, man får inte borelia av att en bit sitter kvar.. det är en myt! Utan då har man redan smittats när hela fästingen satt och sög blod!

    Svara

    Fast var försökte hon få folk att tro att fästingar inte är farliga?
    Du har nog lite problem med läsförståelse. Hon skrev ju precis tvärt om.

    Svara

  Vad är det nu hon ska lansera?

  Svara

   Haha, exakt…
   Snyft, lansering, snyft, lansering, snyft, lansering osv i all oändlighet…..

   Svara

   Ellos-samarbetet kanske behöver en skjuts?

   Svara

  En del förskolor har som policy att de inte tar bort fästingar.

  Svara

   Precis. Vi kollar inte barnets temp vid misstanke om feber eller gräver ur pärlor ur näsan på dem heller. (Inte i den kommun jag arbetar i ska tilläggas, säkert olika regler för sånt i olika kommuner)

   Svara

    Varför kollar ni ej feber på dem?

    Svara

     Vad gör man om barnet vägrar? Tvingar in termometern i örat? Vi går enbart på allmäntillståndet och det vet alla våra vårdnadshavare om. När vi ringer hem ett barn, så är det verkligen för att barnet inte orkar mer.

     Svara

      Fast vissa barn orkar ju hänga i fast de har feber. (En superkraft alla sömnbristlidande småbarnsföräldrar blivit varse). Då springer de ju runt och smittas med den infektionen som orsakat febern. På skolan där jag jobbar är regeln, feber med påverkat allmtillstånd= hem, feber med ok allmtillstånd= hem, feberfri men påverkat allmtillstånd= hem. Risk att infektionerna går runt runt om de tillåts vara kvar med feber ju.

      Svara

      Hur gör ni med en bajsblöja om barnet vägrar? Ringer ni föräldrarna då? ”Ursäkta att jag måste lämna mötet tidigt men mitt barn har bajsat på föris och vill inte att fröknarna byter”.

      Förövrigt finns det termometer som mäter på pannan.

      Svara

       Det är inte pedagogers arbetsuppgift att kränka ett barns integritet och tvinga dem till att byta blöja. Den makten kan bara en förälder utöva. Jag skulle ALDRIG utsätta ett barn för den typen av övergrepp. Vissa barn kan motsätta sig och behöva lirkning ibland för att tillåta blöjbyte, de vill känna att det är på deras premisser och att de ger sitt tillåtande. Det hela handlar om barnsyn och vilket förhållningssätt man har gentemot barn. Din kommentar är förlöjligande och ärligt talat dum. Givetvis ringer inte förskolan hem barn för ingenting men vi begår inga övergrepp och vi är inga sjukvårdare eller vårdnadshavare. Vissa saker är vh’s ansvar, t.ex. behandla mot löss eller ta bort fästingar.

       Svara

        TACK. Precis. Lirka och leka fram det om det skulle vara så. Eller bara se till att barnen är vråltrygga med oss pedagoger, då är det inga problem. Eller har iallafall inte varit det än så länge, ska ju jobba rätt så många år till 😅

        Svara

        Wtf? Så pedagoger byter alltså inte blöja ibland då det kan ”kränka barnens integritet”? Vad är det för nonsens?

        Svara

         du verkar inte ha särskilt mycket insyn i hur det fungerar på en förskola. Jag har aldrig låtit ett barn gå med gammal blöja men jag har mött motstånd och det motståndet har jag lyckats lirka bort och fått lov att byta blöjan. Men jag skulle aldrig med våld lyfta upp ungen, hålla fast den och byta blöjan medan barnet skriker och gråter och försöker ta sig loss. ALDRIG. Då hade situationen blivit ohållbar för mig i min yrkesroll och jag hade tyvärr fått ringa till VH. Barn är människor och individer precis som vuxna, hade du velat att någon tvingade dig med våld att byta tampong om du verkligen inte ville? Då hade det kanske känts tryggare att dina VH hjälpte dig igenom det och övervann din rädsla eller vad det nu är som påverkar motvilligheten.

         Svara

       Självklart. Eller så låter vi ungen gå med bajsblöjan hela dagen. Lindar kanske en soppåse tätt runt när lukten blir för stark och behöver kontrolleras.

       Svara

       Förskolärare ska INTE uppfostra barn. Det ska föräldrarna göra. Sen skulle det nog märkas ganska tidigt på inskolningen om ”barnet skulle vägra byta en bajsblöja”.

       Svara

        Hmm så de som spenderar över 40 h i veckan, majoriteten av barnens vakna tid, ska inte under den tiden uppfostra dem. När fan ska ungar uppfostras då undrar jag. Och hur går det till i praktiken. ”nu hällde Bengt sand över Sture, bäst vi säger till hans föräldrar” Hoppas du inte är förskollärare.

        Svara

         Förskolan hjälper till i SAMVERKAN med hemmet att skapa goda demokratiska medborgare med alla de egenskaper som är önskvärda. Men tyvärr är den krassa sanningen att VH har det största inflytandet på sina barn även om de träffar dem färre timmar i veckan än vi på förskolan gör. Självklart uppfostrar vi barn i förskolan men vi måste ju ha hjälp och stöttning av vh. I förskolan är vi experter på barn i grupp och utbildning, omsorg och utveckling. Vh är och kommer alltid vara experter på sina egna barn. Det är viktigt att som pedagog förstå det och inte förringa vh’s expertis om sina barn, men det är också viktigt att som vh äga sin föräldraroll och ibland få göra saker som kanske känns jobbiga eller som man är osäker på. Vi på fsk har inte samma anknytning till barnen som vh har oavsett hur kul och härligt vi har det under dagarna, när mamma/pappa hämtar så är vi ingenting ändå.

         Svara

         Inte undra på att ungar är så jävla oförskämda och respektlösa här i Sverige. Vi har precis flyttat hem från USA och jag har hoppat in lite extra på fritids här i Sverige, herregud, man blir ju mållös.
         Säger jag till ett barn att den inte får ta fler ballonger från klassrummet, så gör de det ändå, bara skiter i vad vuxna säger. ”Ingen skärmtid”, två minuter senare sitter de framför en skärm.
         Nu är ju skolan i USA absolut inget att skryta om heller, men respekt och pli får ungarna iallafall.

         Det finns barn som går till 18 på fritids, skynda hem, föräldern lagar mat, sen i säng. När ska de uppfostras då? Har man skapat ett sådant samhälle där barnen växer upp på dagis, då får väl fröknarna för sjutton gubbar vara med och uppfostra också, annars går det ju inte.

         Svara

      Termometer i örat, hur svårt kan det va? På 70 talet när jag gick på dagis (ja, det hette så då) var det termometer is baken och det var inga konstigheter.

      Svara

    Varför inte det? Är ni handlingsförlamade ni på förskolan? Sjukt ju

    Svara

    Förlåt men vad är det för trams? Tar ni inte ut en sticka i fingret heller? Hur ska man veta om barnet har feber om man inte tar deras temp? Eller ni ringer föräldrarna så fort barnet kan tänkas vara varmt? Sååå många frågor! Själv tar jag fästingar med fingrarna. Lättare att få med hela än med pincett 🤷‍♀️

    Är ju inte konstigt att min VC inte har några tider för än i november om folk inte klarar någon egenvård alls. Hur förlamade har vi egentligen blivit när vi inte kan ta bort en fästing på våra egna eller någon Annas barn?

    Svara

     Om stickan sitter så vi kan få ut den och barnet låter oss göra det, absolut så tar vi den då. Sitter den djupare så den inte går att ta ut lätt eller om barnet inte vill att vi ska göra det, så låter vi bli.
     Vi går på allmäntillståndet, inte bara feber. Ett barn kan må riktigt jävla risigt och inte orka nånting men ändå vara feberfri. Ska det barnet ändå vara på förskolan? Jag hoppas du svarar nej på det..

     Och nej, jag skulle inte själv gå till vårdcentralen för en fästing. Det vore ju riktigt jävla pinsamt.

     Svara

     Jag har stor erfarenhet av detta … har en son som har mycket energi… var någon i personalen sjuk så fick jag ett samtal att hämta … jag har fått samtal om: sticka i fingret, ev feber (när jag kommer till förskolan är det inga problem bara trött efter maten) m.m jag fick samtal 2-3 gånger i veckan för att hämta tidigare och då gick han 9-15 och sov 2 h per dag …. vi bytte förskola och dom har inte ringt alls till oss att hämta på 2 års tid ….

     Svara

      En gång ringde förskolan mig för att fråga om jag kunde hämta mitt barn för att ett annat barn slog mitt barn hela tiden…och hans mamma svarade inte i telefonen samt att de var dåligt med personal så ingen kunde tydligen passa killen som slogs…

      Svara

      S och anonym 21:17, vet inte ens vad jag ska säga. Så får det inte vara. Ringa hem ett barn för att det blir slaget.. nog bland det sjukaste jag hört faktiskt när det gäller barn i förskolan!

      Svara

     Tar absolut inte ut stickor om det inte är så att det går att få tag på änden med en pincett. Detta inte vår uppgift att använda icke steril nål eller pincett och gräva innanför huden på någons barn. Vill man göra det som förälder är det deras ensak. Bästa sättet (och minst traumatiserande) är att sätta förband med alsolsprit i några dagar så kryper stickan ut av sig själv -bakteriefritt dessutom!

     Svara

    Va? Förskolan mina barn går på tar alltid tempen om dom misstänker feber!

    Svara

     Du kanske har dina barn i förskola i kommun A och jag jobbar i kommun B? Olika regler och riktlinjer? Inte svårare än så, inte att Va?-a över..

     Svara

      Det är samma sak på förskolan där jag jobbar! Vi har riktlinjer som säger att vi endast går på allmäntillstånd och vi tar ej tempen.

      Ett barn kan ju ha svårt att orka med även utan feber pga annan sjukdom och då ska barnet inte heller vara på föris 🙂

      Svara

     Vi får ej heller ta temp på Kidsen (även om man ofta skulle vilja då våra föräldrar endast tror barnen är dåliga om dom har feber). Här gäller allmäntillstånd. Mvh 39 graders feber och rådålig för var och varannan unge lämnas sjuk

     Svara

     Dryg kommentar

     Svara

    Fsk kollar alltid feber här. Hela tiden, verkligen. Så fort den är över 37,5 ringer de direkt och ”jaaa, nu verkar hen få feber här och ni gör ju som ni vill men om det vore jag skulle jag hämta” 😂

    Svara

     Ni gör ju som ni vill? 😄 Pfff kom å ta ert jävla ansvar hoppas jag de menar

     Svara

    Nej ni är ju pedagooooger.

    Svara

   Varför gör man inte det? (Genuin fråga)

   Svara

    Nu var det inte min kommentar, men där jag jobbat (också förskollärare) tar vi aldrig tempen pga det är allmäntillståndet som gäller, så känns barnet febrigt/hängigt/sjukt osv så räcker det för att ha rätt att gå hem, oavsett vad termometern visar. Varit med om ett barn som definitivt borde fått va hemma en dag som jag ringde hem, och pappan helt vansinnig kom för att hämta hen med tempen i högsta hugg för att se om ”vi hade rätt” typ.

    Svara

     Men gud! 😳

     Svara

     Barnens förskola kollar temp om barnet känns varm. Barn kan ju vara pigga med feber, de kan även vara trötta pga tidig morgon/sen kväll. De såg att min tvååring hade feber, men hon skulle hem om ca 30-60 minuter så de lät henne sova i vilorummet istället för att ringa dit oss. Jag tyckte det var fint gjort ändå, så att ungen fick vila färdigt och ändå enskilt så smittorisken blir mindre.

     Svara

     Jag har aldrig tagit tempen på mina barn.

     Svara

      säg inte det för högt, då ringer väl någon till soc direkt 😉

      Svara

      Inte jag heller. Denna jävla mani i att ta temp. Jag vet ju när dom är sjuka och har feber. Det känner man ju direkt.

      Svara

      Inte jag heller, man får ju bara en siffra? Vad ska jag med den infon till. Man märker väl på barnet om det är sjukt tänker jag.

      Svara

     Fast jag menade fästingar 🙂

     Svara

     Men herregud… och ni får inte lappa till såna heller såklart.

     Svara

  Handlingsförlamning på flera håll där. Man tycker ju att de borde klara av sånt på förskolan. Knappast första gången det sker heller.

  Svara

   Vissa förskolor gör inte sånt. Precis som de inte tar bort löss osv.

   Svara

    Så om de gör utflykt till skogen och ungarna får fästingar så ringer de sedan dit föräldrarna för att de ska ta bort dem?

    Svara

    Nä men löss kräver ju en helt annan typ av behandling med schamponering och kamning osv samt att det smittar. Kan man ju inte jämföra med en fästing!

    Svara

     På min dotters förskola brukar de regelbundet luskamma barnen.

     Svara

      Vad är det för drömställe dina barn går på där pedagogerna hinner göra sånt? Jag har arbetat 8,5 timmar idag utan rast och inte ens kunnat gå på toaletten på hela arbetsdagen på grund av sjuka kollegor, inga vikarier och vad som kändes som en miljard barn som bara kryllade runt mig. Hade någon då sagt att jag ska luskamma alla barn mitt upp i allt det också hade jag nog gått från gråtfärdig till en hulkande fulgråtande hög på golvet

      Svara

       Montessoriförskola som är privat i Stockholm. Helt underbar!

       Svara

        Älskar Montessori! Gick det från förskola till 5e klass.

        Svara

       Har våran treåring på en Montessori-förskola också, bästa valet vi gjort. Han gick nästan ett helt år i kommunal förskola innan vi bytte, och herregud vilken skillnad.

       Svara

      Får vara glad om jag hinner gå på toa själv på den förskolan jag jobbar på. Hinner inte leka sjuksköterska också. Dock tar vi feber. Vi har 17 barn ,1-3 år och två personal ,som jobbar 80 procent.

      Svara

       Inget ont om er i personalen.

       Men hur he***te kan någon förälder ens lämna sina barn på ett sånt dagis ni jobbar på?

       Ser det som förvaring, inte pedagogisk verksamhet!

       Klart det ska finnas personaltäthet att klara en fästing. Kolla febern på ett barn eller vad som nu krävs som går utanför gängse ram.

       Stackars er och stackars barn.

       //Moa

       BTW: Varför bor de på Diplomat?

       Svara

       Oh my god.. tycker vi är underbemannade med 3 st heltider på 17 barn mellan 2-3,5 år.. 🙈 situationen på förskolorna börjar på ALLVAR bli illa.. dags för politikerna att vakna upp och inse hur verkligheten ser ut!

       Svara

        Politiker har varit medvetna ett tag nu.

        Svara

        Är det svårt att få jobb på förskola?

        Jag har bara gymnasial utbilding men skulle gärna jobba med barn. Går det?

        Svara

         Jag jobbar med en som bara knallade in en dag med sitt cv i handen en förmiddag. Måndagen veckan efter började hon jobba hos oss. Så nej, svårt att få vikariat är det inte!

         Svara

         Jag vikarierade på olika förskolor under ett halvår. Jag ringde bara upp olika stadsområden och sa att jag ville va med på vikarielistan. Hade aldrig bytt en blöja tidigare, och kom direkt från gymnasiet. Jobbade nog fyra dagar i veckan i snitt. Det var jobbigt att bli inringd tidigt på morgonen med kort varsel, men jag vande mig. Sa sällan nej till jobb.
         Jag tyckte det var kul! Mycket att göra såklart, men jag slapp ju allt administrativt.. skitbra erfarenhet och ett bra första jobb! Personalen var ju glad att man var där.

         Svara

       Det där låter helt osannolikt sjukt! Vad är det för förskola du jobbar på? Privat eller kommunal och i vilken kommun?
       Jag skulle aldrig i hela livet ställa upp på de omständigheterna! Vad kan ni ha för verksamhet? Och viktigast av allt, hur i hela friden kan ni med säkerhet säga att barnen har en trygg och säker vistelse på förskolan?

       Svara

        Det kan man ju inte garantera! Verkligheten i de flesta förskolor är fruktansvärd. Efter tre år som förskollärare skulle jag aldrig ha mitt eget barn i förskola.

        Svara

         Kan inte annat än att hålla med. Stressen för både barn och personal är ohållbart i längden. Skulle heller aldrig lämna mina barn på förskola, trots att jag själv arbetar som förskollärare…det säger en hel del… Börjar tröttna på att arbeta på förskola också, så jobbigt med alla barn som curlats sönder som man ska försöka ”få ordning” på…Det pedagogiska kommer inte i första hand precis. Ledsamt

         Svara

          Vad finns det för alternativ då? Ha barnen hemma till f-klass?

          Svara

           Japp. Min mamma var hemma med oss till vi började förskoleklass. Det var toppen.

           En förälder hemma tills barnet är skolpliktig. Så har vi gjort. Och så gjorde även mina föräldrar med mig. ❤ Mamma och pappa hemma i omgångar eller perioder eller vad man ska säga. De bytte ibland vem som jobbade. Men så var de inga karriärmänniskor heller, klart det inte funkar om karriären är viktigare än barnen.😅

           Karriären viktigare än barnen?
           Jag undrar mest hur man behåller ett jobb då man vill vara ”hemma i omgångar”

    Ringer förskolan efter föräldrarna om ungen får en fästing? Eller ska barnet gå med fästingen på sig hela dagen fram till hämtning? Det låter ju helt vansinnigt. Med tanke på att det tar tre sekunder att plocka bort den.

    Svara

    Vissa förskolor torkar inte efter att barnet har gjort nr 2 utan bara slänga på en ny blöja bara så barnet blöder … det har vi varit med om och gjort en massa anmälningar på men det händer inget …. förskolan har gett mjölk till mjölkallergiker …. fått samtal 3 gånger på 1 år om att dom har tappat bort mitt barn på utflykten …. vi har säkert fått uppleva madröms förskolan men vi är glada över att inte vara kvar idag !

    Svara

   Det är säkert olika policys för olika kommuner som gäller, men här ska vi först ringa föräldrarna om det som beslutar hur de vill göra. Samma om de har, som exemplet här ovan, stoppat upp en pärla i näsan. Det är ganska mycket vi inte ”får” göra utan att prata med föräldrarna först, vilket jag ändå kan tycka är ganska rimligt på sätt och vis. Jag skulle nog själv vilja att personalen ringde och kollade med mig som mamma först.

   Svara

    Om att ta bort en fästing?

    Svara

     Sjukaste jag hört och en av alla anledningar till att jag aldrig kommer låta mina barn gå på dagis.

     Svara

      Vad bra att det inte finns dagis då, Lovisa!

      Svara

       ”Dagisarna” tackar dig för det Lovisa!

       Svara

     Ringa FÖRST skrev hon, sedan kan de väl ta bort fästingen om de får klartecken från föräldrarna.

     Svara

    Skitenkelt att få ut en pärla ur näsan. Be barnet fräsa/blåsa med näsan. Hälsningar erfaren förskollärare som även plockat fästingar utan att be någon om lov.

    Svara

     Fast nu är du ju bara löjlig. Klart som fan man ber barnet försöka fräsa ut den, men när det inte funkar börjar inte vi peta, just för att man inte ska råka göra det värre. Då ringer man föräldrarna.

     Svara

      Det är väl en jäkla skillnad mot att ta bort en fästing?

      Svara

     Du blåser barnet i munnen (obs appliceras helst på dina egna avkommor) medans du håller för den näsborre som inte har något främmande föremål i sig. Först ett snabbt blås sen ett lite längre! Lätt som en plätt pärlan/ärtan/younameit flyger ut som en liten snorig kråka 🦆

     Svara

      Precis. Kallas lite otrevligt för föräldrakyssen 😅 Och det är inget jag skulle göra på ett barn i förskolan. Men om det var ens egna barn så absolut, pärlan/whatever måste ju ut!

      Svara

      Men detta är väl bara om hen inte kam fnänsa ut grejen själv?

      Svara

     De barn som inte lärt sig fräsa utåt då, utan som drar inåt? Hur gör man då? Dela gärna med dig av din erfarenhet tack

     Svara

      Man håller för ena näsborren på barnet och låter honom/henne lukta på peppar… Works like a charm!
      Mvh hade en fyraåring som proppade näsan full med allt möjligt och fick lära sig universalknep på ÖNH mottagningen.

      Svara

     Hehe, skitenkelt? Två gånger har jag fått fara in på akuten med dottern som tryckt upp pärla i näsan. (Ja, klantigt av oss att det hände två gånger men vi trodde hon lärt sig. Satt för övrigt vid samma bord båda gångerna) Funkade inte att fräsa eller blåsa genom munnen. ÖNH-läkare var tvungen att ta ut den.

     Svara

  Apotekspåsen tyder på att hon köpt en sån där man tar bort fästingar med också = omöjligt att misslyckas.

  Svara

   Den lilla snaran ja, den är jättebra.

   Svara

  Självklart ska hon ha skit för detta också, fan bara tröttsamt.

  Svara

   Jag hade faktiskt gjort mer eller mindre precis som il, varit glad att förskolan/skolan inte mixtrade själva utan låtit en ”expert” göra det för att inte lämna kvar delar av eländet och därmed minska risken för borrelia eller något ännu värre. Jag trodde faktiskt att det var så det smittar. Klart att man vill få ut dem så fort som möjligt också. Är också uppvuxen och bosatt på landet.

   Svara

    Fast borelia får du inte av att ta bort en fästing felaktigt. Borelia får du om får ett bett av en fästing med borelia. Sannolikheten att bli smittad av fästingen (om den bär på borelia) ökar ju längre fästingen sitter kvar. Därför är det alltså sämre att vänta än att ta bort den direkt då den upptäcks.

    https://www.1177.se/Halland/sjukdomar–besvar/infektioner/infektioner-pa-huden/borrelia/

    Svara

    Klart det behövs en sjuksköterskeutbildad HR-ansvarig till att ta bort fästingar!
    Torka rumpan också tycker jag är bäst att låta en expert ordna, och inte mixtra själv.

    Svara

     Varför fortsatte hon inte som ssk, tänker jag? Det kan ju vara så att hon var en riktig sopa som ssk. 😬🙊

     Svara

      Har du någon gång arbetat inom vården hade du nog förstått varför hon satsat på en ny karriär .

      Svara

      Ja troligtvis lär hon ju tjäna betydligt mycket bättre som HR ansvarig? Det är väl uppenbart?

      Svara

       Jag arbetar inom vården. Skrev inte att hon var en sopa, men att det kan ha varit så. Självklart finns det massor av arbetsplatser som är dåliga (har taskiga villkor), men att inte alla är skapta för det svåra arbetet som ssk kan du väl ändå hålla med om?

       Svara

        Hamnade under fel kommentar

        Svara

       Inte alla säkert, min mamma jobbar som ssk, har alltid gjort, och hon räknas som höginkomsttagare.

       Svara

      Sverige tappar ju ssk som ett såll. Många som inte pallar det ökade trycket och dåliga politiska direktiven. Samtidigt är ett av fyra dödsfall på sjukhusen en följd av undermålig vård. Hurra..

      Svara

       Fast det där sista stämmer verkligen inte. Vad menar du ens med ”undermålig vård”?

       Svara

   Hade också kännt mig obekväm med att ta bort en fästing och bett om hjälp om det fanns tillgängligt 🤷‍♀️

   Svara

    Haha men alltså vad tror ni att det är? Inte raketforskning direkt.

    Svara

     Hahaha.:) Herre jösses😅

     Svara

     Men om man aldrig gjort det?

     Svara

      Har man barn får man väl för fasen lära sig det. Liiite sent att bete sig som ett våp när man satt barn till världen!

      Svara

       Ja vi här i norrbotten är inte vana vid fästingar då de inte direkt har funnits här förut. Ingen vet hur man gör om man får en fästing. På hundar vågar man kanske experimentera men kommer det en på barnet hade jag också åkt till vårdcentralen direkt.

       Svara

        Vårdcentralen? För att ta bort fästing? Men vad beror det på?

        Svara

        Vårdcentralen???😂😂😂 Dra den rätt ut bara. Som en tagg.

        Svara

        Men käre värld. Inte konstigt primärvården har tillgänglighetsproblem om folk åker till vårdcentralen för att ta bort en fästing. Googla, läs på, ring 1177, kolla YouTube men åk för guds skull inte till vårdcentralen.

        Svara

        Är du helt tappad?

        Svara

        Här säger man att norrländska kvinnor är rejäla och ordentliga, så åker du till vårdcentralen med en fästing. Hahaha! 😀 /En annan norrlänning.

        Svara

      Läs instruktionen på fästingborttagaren? 🤷‍♀️

      Svara

     Det är väl det som är poängen, vi VET inte. Jag säger inte att jag inte tagit reda på det, googlat, youtubat eller vad fan som helst för att få bort den, säger bara att om nån erbjudit sig hjälpa som visste vad den gjorde hade jag glatt tagit emot hjälpen och sen sett till att iakta och lära mig till nästa gång. Finns det inget ni aldrig gjort och är osäkra på?

     Svara

      Är du alltså så jävla tappad? Det finns en googling bort hur man smidigast tar bort en liten jävla fästing. Folk alltså. Så jähäävla trött på alla dumhuvuden. Ni kanske behöver manual för att torka er i röven också? *fnys*

      Svara

       Du blir orimligt provocerad av något som inte påverkar dig.

       Svara

        Roligt ju!
        Finns inga värre kommentarer som fjäskar och stryker medhårs!

        Svara

        Det påverkar mig att folk tar upp tid på vårdcentralen för de som behöver det för att ta bort en fästing. Har ingen fått en sticka i fingret någon gång? Den är svårare att få bort

        Svara

         Den komentaren du komenterar på nämer inget om en vårdcentral, inte heller isabella tog barnet till en vårdcentral. Isabella blev erbjuden hjälp av någon i närheten och tackade ja, det påverkar inte dig, så länge det inte är dig hon frågar och då är det väl bara att säga nej.

         Svara

         ”säger bara att om nån erbjudit sig hjälpa som visste vad den gjorde hade jag glatt tagit emot hjälpen och sen sett till att iakta och lära mig till nästa gång.”
         Somsagt, orimligt provocerad av något som inte påverkar dig.

         Svara

        Tycker det är rätt skönt att få ut mina aggressioner här. Haft en vedervärdig vecka med kollegor som fan priset i idioti och dryghet, sen går man in här och läser detta. Folk.Är. Så. Jävla.Dumma🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

        Svara

        Nej det är inte orimligt att bli arg över att folk är mähän och helt inkompetenta.

        Svara

       Vad otrevlig du är. Ingen googling i världen kan ta bort min fäsringfobi.

       Svara

        Prova KBT.

        Svara

       Och jag blir jävligt trött på folk som A som blir svordomsförbannad för ingenting.

       Svara

      Men det är ingen som föds med kunskapen att ta bort fästingar ! Första gången jag tog bort en fästing det var på min ponny det var väl på mitten av 80 talet eller i slutet av 80talet jag gick i högstadiet, inte behövde jag be om hjälp det fattade jag själv hur jag skulle göra . Det var ovanligt med fästingar då, min pappa hade hört att man skulle lägga smörklick på fästingen så att den kvävdes eller bensin. Jag drog ut fästingen och så var vi av med den. Ju fler fästingar du tagit bort desto bättre blir du, övning ger färdighet!

      Svara

      Men alltså allt gör man ju för första gången nån gång?

      Svara

       Maria ja det stämmer, så därför tycker jag att det är mycket konstigt att Anonym 18.46 skulle åkt till en vårdcentral för att hon har aldrig tagit bort en fästing tidigare.

       Mitt inlägg var ett svar till anonym 18.46 som skrev att i Norrland har de inte fästingar så hon hade inte vågat ta bort en fästing själv utan åkt in till vårdcentralen! Det spelar ingen roll om man inte skulle lyckas få bort hela fästingen, det kommer bara klia rysligt länge efteråt .
       Så att åka in till vårdcentralen för att man i Norrland inte är vana vid fästingar. Vi var inte vana vi fästingar i Småland heller före år 2000 men vi begrep hur man tog bort en fästing utan att googla, för det fanns inget Google . Det är väl hur lätt som helst att fatta hur man tar bort en fästing!

       Svara

        Ja mitt svar var till hen också😊

        Svara

         Förlåt, jag trodde det var till mig.

         Svara

        finns massa fästingar i norrland. gävle och uppåt nämligen. däremot i NORRBOTTEN är det ovanligt.

        Svara

     Men alltså var bor du?! Är 29 år och har aldrig haft en fästing, och känner ingen som har haft det heller. Har även en hund. Bor 1.5h från Stockholm, inte på landet men i en småstad med mycket skog/fält osv. Skulle ha fått panik och ringt min mamma som är sjuksköterska så förstår IL till 100%.

     Svara

      Det är klart att du känner någon som har haft en fästing. Känner du typ 3 personer totalt? Jag känner säkert minst 3 personer som i detta nu har en fästing. Som de sen tar bort själva eller ber någon i närheten om den sitter på ryggen, stjärten eller annat svåråtkomligt ställe.

      Svara

       men gud igen – var bor du? Så jag vet var jag ej ska gå barbent. Men nej, nu brukar jag ju inte fråga mina kompisar om de har haft fästingar bara då där, men ingen har iaf nämnt det. Löss, svamp, könssjukdomar osv absolut men inte fästingar.

       Svara

        Eskilstuna, var bor du? Kanske borde flytta dit 😅

        Svara

         Också uppvuxen i Sörmland, ca 40 min från Eskilstuna och har heller aldrig haft en fästing. Ingen av mina syskon heller. Har däremot plockat på hunden så vi har nog bara haft tur.

         Svara

   Ja och jag kan inte någonstans se att IL skriver att hon fick borrelia av ett ben låg kvar.

   Svara

  Trams var precis vad jag också tänkte. Vad är det för förskola som ringer dit en förälder för att de inte klarar av att ta bort en fästing? Och att sen IL behöver sitt team för att fixa denna mycket avancerade uppgift… orkar inte. Tur att det inte blev ambulans till akuten iaf.

  Svara

   Men det var nog mycket nära….

   Svara

  Också uppväxt bland en massa fästingar och första gången jag hörde att en kollega i Stockholm var tvungen att hämta en unge på dagis pga fästing så himlade jag nog med ögonen.

  Svara

   Stockholm och dess skärgård är ju ändå rätt fästingtätt dessutom

   Svara

    I en trädgård nära ILs hus så är det så fästingtätt att de boende helst inte går ut på gräsmattan utan gummistövlar, husägaren hade borrelia två gånger förra sommaren … IL får nog ta och lära sig att ta bort fästingar om barnen ska vara ute i trädgården och naturen runtomkring.

    Svara

     De åker väl utomlands om de ska gå ut.

     Svara

      😂

      Svara

      Eller så är det nannyns jobb 🙂

      Svara

     Fan vad äckligt. Jag hade flyttat in till stan igen.

     Svara

   Ok, vad duktig du är 🙄

   Svara

  Hennes blogg är så tråkig nu för tiden. Uppdaterar sällan. Och minst ett nytt samarbete varje dag. Var min absoluta favoritblogg tidigare. Jag gillade att läsa när de var på kontoret och jobbade med teamet, & hur de byggde upp företaget . Men bloggen känns helt tom nu, som ett skal för fina miljöer och produkter.

  Svara

   Tror en speglar Bella rätt bra nuförtiden, ett ytligt skal. That’s it liksom.

   Svara

    *den

    Svara

   Jag tror inte ens att hon ser det som att hon skriver en blogg längre. Men visst har du rätt, de flesta av oss uppskattar nog människor som försöker göra något bra. Jag tycker kanske inte själv att ett kosmetiskt varumärke är så där jätteimponerande men det är ändå kul när folk försöker bygga något.

   Hon valde ett annat spår, ett snabbspår och träffade en betydligt äldre man som betalar en stor del av hennes lyxliv. Jag menar inte alls att hon inte tjänar bra själv, det gör hon absolut. Men det liv hon lever nu skulle hon inte ha råd med utan honom. Det var ju också länge den ständiga diskussionen kring henne – ”Hur har hon råd???”. Hon gick från en tillvaro där hon genom eget arbete tjänade bra till någon slags märklig tillvaro med ”team” och annat trams och om man inte är född i går insåg man förstås att något mer än bara att företaget växte hade hänt. Sedan kom svaret – och det var ju precis vad man kunde förvänta sig.

   Men varför inte? De där två använder varandra (kom inte och snacka om att någon av dem är ”kär”, världen var sig ändå lik sist jag kollade). Hon får lyx och vad han får behöver jag väl kanske inte skriva rent ut? Det kan säkert sluta med att de gifter sig – det kommer inte att vara mer kärlek för den sakens skull. Men det måste ju inte vara fel. Vi har olika fokus i livet, vi tycker att olika saker är viktiga. Själv – om kom nu inte dragande med det där att man måste vara ”avundsjuk” och så vidare – skulle jag aldrig, aldrig!, vilja byta mitt intressanta liv där jag och mitt intellekt gör stor skillnad i världen mot den här ytliga tillvaron. Jag vill kunna se mig själv i spegeln när jag kliver upp på morgonen – och det kan jag.

   Svara

    Men alltså, vad fan vet du om deras förhållande? Och vad han ”får” av henne? Galen kommentar ffs.

    Svara

    Det intellekt du uppvisar här lär i alla fall inte göra skillnad i världen, det kan jag lova dig.

    Svara

  Jeg synes ikke du burde lage saker på ting som er så direkte knyttet til barna til Isabella, slik som denne.

  At hun selv eksponerer barna såpass mye som hun gjør, betyr jo ikke at du trenger å gjøre det samme.

  Jeg vet ikke om det er mye snakk om dette med eksponering av barn i sosiale medier i Sverige?

  Men her i Norge har det vært mye diskusjon rundt dette de siste årene, og de aller fleste influensere har nå tatt grep for å skjerme barna i større grad enn tidligere.

  Vi andre har også blitt mye mer bevisste på å ikke kommentere på og skrive ting som omhandler influenseres barn.

  Svara

   Så det är alla andras plikt att skydda hennes barn?
   Hon väljer att exponera dem och exploatera dem för att blåsa liv i den döende bloggen. Det är enbart hennes ansvar.
   I annat fall bör hon omyndigförklaras.
   Ta en annan powerkvinna (en riktig sådan!): Cristina Stenbeck. Jag vet inte vad hennes barn heter, inte vad de äter till lunch, faktiskt inte ens om de existerar. Därför snackas det heller inte om dessa ev. barn. Bra va!

   Svara

    Det er selvsagt ikke vårt hovedansvar å beskytte dem, men ja, jeg synes at vi andre også har et ansvar når det gjelder å beskytte barn.

    Det er jo ikke sånn at vi synes det er OK å slå og mishandle et barn, bare fordi foreldrene skulle gjøre det?

    Så, selv om hun utleverer dem, trenger jo ikke vi andre som føler vi vet bedre, gjøre det samme?

    Dette er jo ikke for å beskytte Isabella, men for å beskytte Gillis og Sally.

    Svara

     Om föräldrar visar upp sina barn utan att förstå bättre köper jag det du säger. I Isabellas fall visar hon upp barnen för att få trafik och på så sätt tjäna mer pengar. Så nej inget ansvar att tillrättavisa Camilla för att hon visar upp barnen. Vill man göra något själv sluta läsa Isabellas blogg och IG så att hon inte är intressant för content.

     Svara

      Fast om man kritiserar hur folk exponerar sina barn i sociala medier vore det klädsamt att inte göra det på bekostnad av barnen. Det blir då väldigt tydligt att man egentligen skiter i barnen och mest vill trycka till deras mamma

      Svara

       Så du menar att ingen får kritisera Isabella för då trycker man till hennes barn som mamman själv väljer att utnyttja?

       Svara

   va

   Svara

    Översättning, varför det nu behövs…:

    ”Jag tycker inte du borde skriva inlägg om saker som är så direkt knutna till Isabellas barn, så som det här.

    Att hon själv exponerar barnen så pass mycket som hon gör, betyder ju inte att du behöver göra samma sak.

    Jag vet inte om det har varit mycket prat om det här med exponering i sociala medier i Sverige?

    Men här i Norge har det varit mycket diskussioner kring detta de senaste åren, och de allra flesta influensers har vidtagit åtgärder för att skydda barnen i större grad än tidigare.

    Vi har också blivit mycket mer medvetna om att inte kommentera och skriva om saker som berör influensernas barn. ”

    Svara

  Jag själv hade fått panik av detta. Så förstår henne lite men hade såklart bitit i det sura äpplet och åkt dit och tagit bort den så snabbt som möjligt

  Svara

  Adel samt flera av Paows nära vänner har sagt upp kontakten med henne pga hur hon beter sig. Nyss hoppade hon ju på Isabelle Strömberg och hängde ut henne, som även är vän med Adel. Kan det ha med det att göra? Har för mig att Paow kastade Adel framför bussen i och med bråket med Isabelle… Människor som Paow blir tillslut väldigt, väldigt ensamma och verkar inte kunna behålla en vän längre än en vecka.

  Källa: Svenskabloggares

  Svara

   Fast det var väl ändå Isabella S som hoppade på Paow lika mycket och först. Tråkigt med ovänskap och jag vet ju inte vad som hänt men tycker det verkar som om Paow alltid får skit och oförtjänt med skit, känns som om hon uttnyttjats av en del faktiskt.

   Svara

    Fast det är ju allmänt känt att Paow hänger ut alla i sin närhet och bråkar regelbundet. Medan detta är en av få gånger som jag ser att Isabelle S ryter ifrån tillbaka. Paow verkar vara väldigt bitter, avundsjuk och elak. Tycker faktiskt nästan synd om henne, men mer synd är det om alla som råkar ut för henne.

    Svara

    Jag följer Adel och han svarade på Paows inlägg. Det var inga vackra ord han skrev till/om henne. Med all rätt.
    Hon tror att hon kan behandla alla som hon vill och komma undan med det, men han satte ner foten och sa upp bekantskapen. Vilket flera andra också gjort. Lite har hon sig själv att skylla.

    Svara

  Även om hon inte visar sina barns ansikten (vilket så många apploderar) så tycker jag hon använder dem i sociala medier precis så som man inte ska göra som förälder.
  Det är väldigt många utförliga beskrivningar hur de är som personer, deras ”lustiga” kommentarer, vad de packat i matlådan, åkommor mm, precis sånt som är otroligt utlämnande mot ett barn.. kränkande if you say so. Små marionetter i excelbladet.

  Nu börjar de bli rätt stora dessutom och hon slutar inte.. blir väl som Maggans barn sen när de är tonåringar.
  Hon ljuger väl dock om en hel del, men ändå.

  Svara

   Vad spelar det för roll att hon döljer ansiktena?
   De som känner barnen, dvs klasskamrater, grannar osv, får ju läsa och se personliga saker om dem.
   Hade inte jag velat. Kanske inte barnen heller kommer uppskatta när de inser vidden av deras exponering i bloggen.

   Svara

   Ja oj så utlämnande och integritetskränkande att berätta vad någon ville ha i sin matlåda på utflykten eller ett lustigt uttalande som små barn gör.. eller inte. Men Kenza får göra det va, då är det väl inte fel enligt dig eller? Vad tycker du då om t ex Gabriella Joss, Madelene Ilmrud, Läckberg? Hemskt eller?

   Svara

    Chilla! Inget du behöver bli kränkt över!

    Svara

     Gaslighting

     Svara

    Kenzas barn är en bebis å har ej börjat skolan. Stor skillnad redan där med tanke på kompisar mm

    Svara

     Läser Isabellas barns kompisar hennes blogg? Och de andra, de som har skolbarn som visas upp och omskrivs hela tiden, är de lika hemska eller värre kanske? Sjukt att C och andra sidor gjorde en stor nyhet av att Bellas sons ansikte syntes lite på en bild, samtidigt som de tycker det är fel att barn exponeras så visar de upp bilden och sprider den, för klick… Herregud. Dubbelmoralen alltså…kasta sten i glashus.

     Svara

    Japp !!!!

    Svara

    Whataboutism.

    Svara

  Vadå propaganda? 😂

  Svara

  Men vad i herrans namn skriver du, vadå åka på turné? Alltså ditt sätt att hela tiden smutskasta och skamma Isabella.. sjukt löjligt, skärp dig.

  Svara

   Jag växte upp med en omdömeslös och handlingsförlamad mor.
   Det är inte Ok. Men visst oftast går det ju vägen.

   Svara

    Okej, vad har det med Isabella att göra?

    Svara

     Jag försökte förmedla att jag tycker att det är helt ok att ”skamma” dåliga mammor eller dåliga beteenden i största allmänhet.
     Det är för mig en märklig inställning att man aldrig får kritisera saker och ting. Att allt är acceptabelt och fint.
     Det återkommer i allt möjligt. Religioner, politiska inriktningar, föräldrarskap osv

     Svara

      Fast uppenbart får man ju kritisera en mamma och IL. Att någon säger emot kritiken är en annan sak.

      Svara

   Kan du sluta med dina löjliga kraftuttryck hela tiden! Nej inget här är ”sjukt” mer än ditt överdrivna sätt att reagera.

   Svara

    JO det är mycket här som är sjukt – hyckel, trams, mobbning och galenskap bland annat.

    Svara

     Men håll dig härifrån då, för sjutton!

     Svara

     Varför försvarar du en manipulerande kändiskåt B-kändis som Bella som ljuger om hotbilder, cybermobbar transbarn, hyllar Alexander Bard och skriver att hon inte bryr sig om SD får regeringsmakt för att rasism inte påverkar henne personligen?

     Svara

    ”handlingsförlamad”, ”skrämselpropaganda”, ”herregud!”, ”åka på turné”, ”idioti.”. Kraftuttryck och överdriven reaktion, har du läst inlägget. Där har du exakt det.

    Svara

  Jag är uppvuxen i en liten stad i Norrland, det vi fick lära oss som barn är att man aldrig ska försöka ta ut fästingar själv, inte medicinskt outbildade föräldrar heller, på grund av risken att inte hela följer med, och att man ALLTID ska åka till akuten om man mot förmodan (då det normalt inte fanns fästingar så högt upp i landet på den tiden) skulle få en fästing.

  Svara

   Åka till akuten för en fästing?!?

   Svara

    Förstår att de la ner sjukhus där uppe om folk åker till akuten för en fästing.

    Svara

     Ja nu var det ju ingen som fick någon fästing då de inte fanns några där, men ja, det var på 90 talet och det var kanske okunskap, och minns inte vem som sa det, men den informationen fick jag iaf, och har man ingen erfarenhet eller kunskap om fästingar är ju inte det första man gör att ifrågasätta om någon säger att det är farligt.

     Svara

      Herregud. Vad ni lärde er på 90-talet på en plats där inga fästingar fanns är väl helt irrelevant nu? Och fästingar ÄR farliga.

      Svara

   Va? Om du inte får med huvudet ut så kommer det ut av sig själv tillslut, den dör ju om du sliter av halva kroppen på den

   Svara

   Åka till akuten för att ta ut en fästing? Jisses, snacka om att ta upp vårdens resurser…suck!

   Svara

    Dessutom är det väl viktigt att ta bort den så snabbt som möjligt så den inte hinner smitta?

    Svara

     Men om den redan satt sig och börjat suga har man väl redan fått smittan?

     Svara

      Om det är TBE ja, men för Borrelia tar det omkring 8 timmar från bett till smitta.

      Svara

      Det tar ett dygn innan den smittar enligt Dr Mikael på 4:an som hade ett inslag om fästingar förra veckan, ta bort så fort som möjligt och tvätta rent🙂👍

      Svara

       Ja, för Dr. Mikael är ju rätt person att lyssna på gällande typ.. någonting?

       Svara

        Varför inte?

        Svara

        Dr Mikael är en skicklig läkare, och har jobbat länge på akuten. Jag hade gärna haft honom som läkare, om du hade tittat på hans program hade du vetat bättre.

        Svara

   Men vad faen! Bara handlingsförlamade puckon tror att man måste vara utbildad sjukvårdare för att ta bort en fästing.
   Gud är folk så jäkla sjåpiga och löjliga?

   Svara

   Måste ju skriva här för desinformationen är förjävlig. Det är INTE farligt att inte få ut hela huvudet. Och med verktyg för ändamålet är det omöjligt att inte få ut hela.
   Herregud alltså så dumma folk är. Inte undra på att akutmottagningar är överfulla så korkade som en stor del av befolkningen är.
   Tro mig. Jag vet att egenvård är helt främmande för så många nu förtiden!

   Svara

    Bristen på egenvård är anledningen till att min vårdcentral har fullt till november 🙄 Man behöver inte träffen doktor för att man har hosta/är förkyld/har fått ett bett osv. Om folk kunde vända sig till 1177 eller läsa på deras hemsida innan de bokade en tid med läkare hade det varit 👌

    Svara

   Hoppas ingen åker till akuten för en fästing idag. Omg.

   Svara

    Kan bekräfta att folk åker till jouren för fästingar.

    Mmm jag jobbar där.

    Svara

     Så akuten har garanterat en hel del fästingar de med på besök.

     Svara

     Ni borde få dumhetstillägg! För varje fästingbärare får ni 3000kr i tillägg.

     Svara

      Man tycker ju det!

      Svara

     Har varit med om precis detsamma på akuten.

     Svara

   Är du på riktigt? Vem tusan åker till akuten för en fästing? Inte undra på dom långa köerna när idioter åker dit för fästingar, skrapsår på fingret och lite huvudvärk. Herregud

   Svara

   Herregud. Jag vill verkligen inte tro det här om norrländska städer. Hur länge sedan var det här? Får folk fortfarande lära sig sådan skit?

   Svara

    Nej! Absolut inte! Med vänlig hälsning, En alldeles vanlig norrlänning.

    Svara

    Ta det lugnt. Och i Norrbotten finns knappt några fästingar.

    Svara

   Jag fick åka till vårdcentralen för en fästing när jag var liten pga att nina föräldrar inte fick bort hela utan (antar jag) huvudet satt kvar (de ringde alltså och bad om råd och blev rekommenderade att åka in direkt). Så antar ju att råden och kunskapen kring fästingar såg lite annorlunda ut för en 10-20 år sen.

   Nåt som jag däremot är mer fascinerad av är att fram tills jag var runt 20 hade jag minst en 7-8 fästingar varje sommar. Men sen har jag inte haft en enda, nada, noll, ingen. Är det nån som vet varför? Jag rör mig fortfarande lika mycket i skog som jag gjorde då, alla andra i min familj får fortfarande fästingar så de har ju inte minskat. 🤷‍♀️

   Svara

    Jag får inte lika mycket fästingar nu när jag inte rullar runt i gräs lika ofta 😊

    Svara

     Men ja, jag tycker ändå det är konstigt att jag inte fått en enda fästing på över 15 år! Vi kanske inte luktar rätt?

     Svara

      Jag får minst 1 fästing varje helg. Borrelia 1 gång varje sommar senaste åren. Så trött på de krypen

      Svara

       Får du borrelia varje sommar?!! Det är ingenting som man kan bli frisk av med en antibiotikakur. Din hälsa måste vara helt förstörd. med vänlig hälsning, en männsika som hade borrelia och det tog flera år att bli frisk.

       Svara

  Ganska stor risk att fästingar har borrelia i vissa områden.
  ”Borrelia finns över stora delar av norra halvklotet och förekommer i nästan hela Sverige. Risken för att smittas är störst längs kusterna, framför allt i de sydöstra delarna av Syd- och Mellansverige. I dessa områden kan upp till en tredjedel av fästingarna vara bärare av borreliabakterier.”
  Från 1177 Vårdguiden

  Svara

  Precis som många andra skriver så finns det policy på förskolan. Vi tar inte temp, vi behandlar inte löss eller springmask. Vi gör mycket för föräldrarna (mer än någon kan ana) men vi är inga sjuksköterskor!
  Trams av dig att uttala dig innan du vet något.. Där sjönk du rejält i mina ögon!

  Svara

   Fast snälla du, jag har jobbat på förskola i många år. Man ringer inte in ngn förälder för en fästing.
   Det kan man berätta när de hämtar.

   Svara

    Jaså, men det gör de ju på vissa ställen. Var det inte hemskt och fel nyss att fäRstingen inte plockades ut direkt?

    Svara

    Fast snälla du, dig hade jag inte velat ha på mina barns förskola. Man ringer isåfall och stämmer av med föräldern!

    Svara

   Gäsp. Kränkheten sprider sig som cirklar i vattnet. Vem ska bli kränkt av min kommentar nu?

   Svara

    Jag!🤨

    Svara

   Varför kollar ni inte temp? Verkar ju hel knäppt. Är de inte bra att kolla upp sånt på små barn om de skulle bli hängiga under dagen?

   Svara

    Om ett barn är hängigt så är det väl det oavsett temp?
    Har aldrig tagit temp på mina barn…

    Svara

    Då tar man hänsyn till att barnet är hängigt oavsett temp.

    Svara

    För att temperatur är i slutändan ganska individuellt. Det som är viktigt är allmäntillstånd. Ett barn som har förhöjd temp kan ha ett ok allmäntillstånd och vara kvar på f-skolan ett par timmar men blir sannolikt sjukt på kvällen. Oavsett om förälder hämtat tidigt eller inte. Det är ganska ointressant med temp för förskolan.

    Svara

   Varför tar ni inte temp? Finns ju örontemp samt kutan temp, tar typ nån sekund. Hade blivit vansinnig om jag fick hämta barn för pedagogerna TROR de ha feber.
   Får man sätta på plåster? Eller ringer ni föräldrarna vid skrapsår också?

   Svara

    För att det inte spelar någon roll om barnet har feber eller ej, det är allmäntillståndet som räknas. Jag vet att många föräldrar kan tycka det är löjligt att skicka hem ett barn för att den är ”lite hängig” men om barnet inte mår tillräckligt bra för att orka hänga med i verksamhetens tempo och rutiner så är det bättre att vara hemma. Vi pedagoger har inte möjlighet att enbart se till ETT barns behov när det finns 22 andra barn som ska ses omhand.

    Svara

     Inte konstigt att samhället har skenande kostnader för VAB 🙄 Skicka hem barn som är lite hängiga känns väldigt märkligt om det inte är så att det går magsjuka eller annat väldigt smittsamt. Lite som att stanna hemma från jobbet för att man är lite hängig. Sen vet jag inte vilken verksamhet ett barn som är lite hängig inte kan delta i på en förskola. Du får det att låta som om ni tränar elitgymnaster och hjärnforskare.

     Svara

      Och där har vi anledningen till skenande kostnader för vab, om föräldrar bara höll sina sjuka och hängiga barn hemma så hade barnen inte blivit sjuka bara av att sätta foten på förskolan. SÅ viktigt kan knappast till arbete vara, du har skaffat barnen och då får du ta hand om dem också.

      Svara

       Bra skrivet! Hängiga barn behöver vara hemma och vila upp sig och inte smitta andra.

       Svara

        Håller fullständigt med. Förstår inte alls hur folk inte kan begripa det? Hämta mitt risiga barn utan feber nej vet du vad. Ring när hen har minst 40

        Svara

       Fast hängig kan man ju vara av hundra olika anledningar som inte har med en infektion att göra? Menar ni att jag ska vara hemma med mina barn för att de sovit dåligt? Jag har absolut inget problem att vara hemma med mina barn och arbetar 50% för arr kunna spendera tid med dem. Men eftersom jag själv jobbar i vården och inte kan gå hem hur som helst utan att det får konsekvenser för andra tycker jag det du skriver är löjligt. Är mina barn sjuka eller de börjar bli sjuka så är de givetvis hemma. Men att vara hemma för man är hänig är ju något helt annat! Som tur är har jag valt en liten privat montessoriförskolan och mina barn är i princip aldrig sjuka. Man kan ju räkna på vad det kostat med mindre barngrupper, fler pedagoger och mindre avdelningar. Tror det betalat sig själv i vad utebliven VAB hade minskat kostnaderna.

       Svara

      Märklig inställning att barn ska till förskolan även när de inte mår bra. Kan diskuteras om en vuxen ska behöva bita ihop och gå till jobbet trots sjukdom men att kräva det av småbarn?!

      Svara

       Menar du att du är hemma om du är hängig? Du jobbar inte? 😳

       Svara

        Skrev sjukdom och tänker på vuxna som kommer till jobbet när de är sjuka och antingen sprider smitta eller egentligen inte orkar jobba.

        Svara

      Men varför tror du att folk behöver vabba så mycket egentligen? Delvis för att folk inte har vett på att ha sina hängiga och sjuka barn hemma. Gör samhället en tjänst och var hemma en extra dag istället för att smitta ner fem andra.

      Svara

       Nu pratade vi inte om SJUKA barn utan HÄNGIGA barn. Det är två helt olika saker. Givetvis är barn som är sjuka hemma tills de är HELT symptomfria oavsett hur pigga de är. Nu pratade vi om att skicka hem barn som är hängiga utan symptom på infektion. Svårt att ha en saklig diskussion om du pratar om äpplen och jag om päron:)

       Svara

   Du får ursäkta mig, du gör inte mycket för föräldrarna. Du gör det jobb du är anställd för att göra!

   Vet inte riktigt vad ni, förskolepersonal tror är ert jobb?

   Jag tycker visserligen att vår förskolepersonal är guld värda. Men det tycker jag inte om gemene förskolepersonal. Tycker det är mycket gnäll och många regler, bara för att.

   Byt jobb om du inte fixar att vara lyhörd och flexibel.

   Jag köper en tjänst. Jag kräver inga underverk, men mina barn ska ha en bra och säker omsorg när jag inte är med dem.

   Slår dom sig ska de bli plåstrade och kramade. Ha en famn att sitta i en stund. Dom ska ha mat och sömn efter behov. Får de feber ska personalen ha koll på dem. Några hittepåsymptom gills inte. Personalen är inga läkare! Ta bort fästingen och meddela mig när jag kommer. Det är inte på något sätt mer säkert att jag tar bort den än om personalen gör det. Jag är ingen specialist på fästingar. Jag är bara en vanlig mamma.

   Förstår inte alls denna hype av förskolepersonal. Det är ett jobb. Antingen vill man vara en kompetent personal, eller så vill man inte och tycker alla andra har ansvaret för sitt jobb.

   Ingen annorlunda arbetsplats, i sig. Det är ett viktigt jobb, absolut! Dock finns det ingen anledning för oss föräldrar att stå i tacksamhetsskuld. Det är lika dumt som att stå i tacksamhetsskuld till apotekare.

   Vad som är viktigast av farmaceut & förskollärare får den som har behovet avgöra.

   //Moa

   Svara

    Wow. Mållös

    Svara

    Bästa kommentaren i bloggens historia! Sååå trött på fisk-personal som utmålar sig som helgon. Sitt ner, ni är inte mer märkvärdiga än någon annan yrkesgrupp.

    Svara

     och vi på fsk är trötta på föräldrar som utnyttjar systemet och ljuger om tider. Tycker att du ska hålla dina barn hemma istället så slipper du pedagoger och vi slipper dig som inte respekterar den undervisning och utbildning som sker i förskolan. Hoppas dina barn/framtida barn får personal med yrkesstolthet som kan få ur dem dina ruttna åsikter. Trevlig helg 🤯

     Svara

      Haha du vet ju ingenting om hur jag hanterar tider 🤣 och en glorifierad dagisfröken kommer garanterat inte få mig att ändra åsikter.

      Svara

      Jag har aldrig hört så mycket gnäll från någon annan yrkesgrupp som fsk personal, det klagas och gnälls hela tiden. Stå i fabrik och jobba några år så lär du tycka det är semester att ta hand om barn.

      Jag har jobbat i båda så jag vet skillnaden.

      Det är mest synd om er, jag tycker mer synd om barnen som bemöts av uttråkad personal. Och allt skitsnack om föräldrarna bakom ryggen, byt jobb och sluta att gnälla!

      Svara

       ”Vi får dricka kaffet kallt”, ja du att få dricka kaffe på arbetstid låter som lyx i mina öron.

       Svara

      Vad får dig att tro att vår fskpersonal tycker jag är en besvärlig kund?

      Vi har inga som helst problem med varandra. De respekterar mitt barn/mig och jag respekterar dem.

      Varför ska jag ljuga om tider? Mina barn går mellan 09:00 & 15:00. Det finns inga tidsregler hos oss. Vi har bara heltidsplatser. Vill jag handla/gyms/fiks med en kompis meddelar jag bara senare hämtning. Det sker kanske två ggr om året. Finns varken skäl eller anledning att ljuga om det. Ingen i personalen tycker det är konstigt.

      Jag förstör ingen verksamhet. Jag lägger mig öht inte i deras upplägg och planering. Jag är expert på mina barn. De är experter på barn generellt. De vet väl vad som krävs för att ge barnen stimuli och god utveckling. Det lägger jag mig inte i.

      Nu vet jag inte riktigt vad feber och fästingborttagning har med fsk verksamhet att göra. Det ingår väl i omsorgen om barnet att kolla/åtgärda det? Det kan ju knappast vara ett jätteproblem som förstör någon pedagogisk verksamhet? Isf är det ju fel på verksamheten och inte föräldrarna.

      //Moa

      Svara

      Du glömde visst att du är på fsk för att det finns barn där att ta hand om.

      Inga föräldrar=inga barn=
      Inget jobb för dig=inga pengar till dig.

      Dock är det väl symptomatiskt, förskolepedagoger tror så mycket om sig själva att de inbillar sig att de inte behöver jobba för att få lön.

      Som en gåva från Gud till föräldrarna liksom…🤣

      Ja, herre Gud! Hybris en masse.

      //Moa

      Svara

      Usla människa

      Svara

       Pratar du med mig?

       Starkt argument! Nu kör vi! 🤣😘

       //Moa

       Svara

      Hur många föräldrar har krävt undervisning och utbildning på förskolan?
      Ta hand om barnen bara.

      Svara

    Moa, du borde dock stå i tacksamhetsskuld över att du har privilegiet att bo i Sverige. I Japan är förskoleavgiften så dyr att många kvinnor, som så ofta drabbas, inte har råd att gå tillbaka till sina arbeten efter föräldraledighet . I Nya Zeeland är det kanske inte fullt så drastiskt men åt det hållet, det är mer ”ekonomiskt smart” att vara hemma med barnen då avgiften för förskola är för dyrt.

    Ditt sätt att skriva visar en brist på insikt och respekt för pedagogerna. I vilken värld tror du att pedagogerna hittar på regler ”bara för att”? I vilket syfte skulle de göra det? När skulle de ha tid för det?

    Jag tror att anledningen till hypen beror på att det inte är ett lätt jobb då arbetsmiljön är bedrövlig minst sagt, samtidigt ska pedagogerna både hinna sköta omvårdnadsdelen men även hinna lära ut. Förskola är INTE enbart förvaring, och personalen finns INTE till för att behaga just dig. Personalen finns till för barnet, och har du VALT att sätta ditt barn på förskola så är det rimligt att du följer reglerna och respekterar dem precis som de respekterar dig.

    Du får jobba lite på din förståelse så kanske omvärlden blir mer begriplig och lättare att hantera.

    Svara

     Jag är oändligt tacksam för tidiga feminister och framsynta politiker som sett till att vi har den fantastiska förmån för både barn och föräldrar som förskolan är. Jag är också oändligt tacksam mot ”mina” pedagoger som använder sitt sunda förnuft i alla lägen.

     Svara

     @Ababab

     Jag är tacksam över att bo i ett land som Sverige öht. Finns mycket bra som vi väljer att lägga våra gemensamma medel på.

     Varför jag ska gå runt och tänka på hur kvinnor har det i andra länder förstår jag inte riktigt. Varför ska jag just jämföra mitt privilegium med dem som har det sämre? Gynnar det min levnadssituation, och/eller deras?

     Då kan vi ju generellt jämföra oss med kvinnors situation i Afghanistan så finns plötsligt ingenting att tycka något om i vår egna situation.

     Det är knappast kreativt och för något framåt. Bara ett sätt att ” trycka till” och kväsa diskussioner.

     Man kan väl jämföra med dem som har det bättre ist? Försöka görs fsk lite bättre genom att plocka det bästa ut andras erfarenheter?

     Var någonstans läser du att jag lägger mig i den pedagogiska verksamheten? Jag varken vill eller kan något om den, därför anlitar jag experter. Jag litar på dem till 200% gällande det. Dessutom ifrågasätter jag alltid andra föräldrar, på föräldramöten mm som lägger sig i pedagogernas jobb. Jag vill inte ha mina barn i en verksamhet där 10-15 olika yrkesgrupper ska lägga sitt veto om vad de tycker är bäst för barnen eller vad som är bäst för just deras barn. Så min respekt för pedagogernas yrkesroll är väl förankrad. Du läser in något jag aldrig skrivit för jag trampade på en öm tå

     Jag har valt fsk med omsorg. Mina barn går inte på ” närmaste” dagiset, som så många andra föräldrar verkar prioritera. Jag tycker tex kunnig och engagerad personal är viktigt. Varför skulle jag inte respektera deras jobb/de som personer/deras kunskap?

     När skulle de ha tid? Tja… Alla skolor/dagis jag känner till har planeringsdagar, föräldramöten, barn som vilar varje dag. Så tid finns, annars omprioritera. Så som de flesta ibland får göra på sin arbetsplats.

     Så klart är det fsk-personalen som hittar på regler. Eller tror du det är stressade föräldrar som bestämt att de ska begränsas ytterligare genom att inte få handla/gyma utan barnen ibland? Sluta bara! Om ni väljer att inte lägga er i vad föräldrarna gör när barnen är på fsk får ni en arbetsuppgift mindre=mer tid för barnen.

     Du pratar om förfärlig arbetsmiljö. Varför gör ni inte något åt saken? Ni måste väl lära barnen att vara tysta ibland? Säga ifrån, dela på grupperna och engagera er? Eller ska vi föräldrar komma in och lägga oss i det? Jag kan prata med mitt barn i generella termer om hänsyn och säga ifrån när de är med mig om det går för vilt till men på fsk är ansvaret erat. Både mot barnen och er själva.

     Du ser nog fsk mer som förvaring än vad jag gör. Du tycker ju att jag ska lämna in mina barn och varken ha krav eller åsikter. Jag är experten på mina barn, du är expert på barn och deras utveckling. Någonstans där ska vi mötas.

     Uppriktigt sagt, du pratar om ensidig respekt. Vad menar du att det finns för respekt för en förälders beslut att handla innan fsk-hämtning om ni pekpinnar det? Jag är vuxen, jag jobbar heltid, jag fixar och trixar för att mina barn ska ha en rimlig tid på fsk. Jag vet att barnet kommer få psykbryt 10 ggr innan vi kommer hem om jag tar med dem på affären och vill för bådas våran skull undvika det. Jag tar beslut om att handla på vägen till fsk ist. Ett vettigt och välgrundat beslut. Vilken respekt visar du för det?

     Ingen behöver behaga mig. Jag behöver inte behaga fsk-personalen heller. De har ingen makt att utesluta mig från barnomsorgen.

     Jag följer de regler vår förskola har. Vi samspelar vettigt, vuxet och i gemensam omsorg om våra barn.

     Vad tror du inte jag inte förstår?

     Vilken värld förstår jag inte?

     Lite klassisk härskarteknik, gulligt! 😘

     Vet inte ens om jag vill förstå människor som sätter sig på höga hästar och pekpinnar andra att de inte fattar något.

     //Moa

     Svara

      Du skriver många bra saker. Tycker det är jätte bra att vårdnadshavare involverar sig i förskolan. Det är ni som ser till så att den blir bättre!

      Men detta du skriver finns det verkligen ingen sanning i.

      Så klart är det fsk-personalen som hittar på regler. Eller tror du det är stressade föräldrar som bestämt att de ska begränsas ytterligare genom att inte få handla/gyma utan barnen ibland? Sluta bara! Om ni väljer att inte lägga er i vad föräldrarna gör när barnen är på fsk får ni en arbetsuppgift mindre=mer tid för barnen.

      Förskolan är till för barnen när vårdnashavare är och jobbar/söker jobb/ föräldraledig. Detta är någonting ni vårdnadshavare ska ha fått information om vi inskolning av era barn. Är inte någon regel vi pedagoger hittat på. Detta är ett ansvar som ni Vårdnashavare ska följa. Vill man handla och gymma utan barn får ni göra det på er fritid och fixa egen barnvakt. Alternativ gymma eller handla på eran rast.

      Svara

       Uppenbart, eftersom vår fsk inte tillämpar den regeln så är den dispositiv.

       Ta bort den på er fsk. Lämna till föräldrarna att avgöra om det är bäst för barnet att vara på fsk eller en affär.

       Det gör ingen reel skillnad för förskolan. Platsen är ju vikt för ett speciellt barn.

       Ägna er åt barnen, inte åt att fostra vuxna människor. De flesta vill faktiskt vara så mycket som möjligt med sina barn.

       Vem har öht bett fsk-personal hålla koll på föräldrarna?

       //Moa

       Svara

        Då gör din förskola eller kommun regelbrott. Förskolan ska vara lika för alla i hela Sverige. Förskola kan inte välja egna regler. Vilken kommun har du dit barn i ? Hade varit intressant att föra diskussionen med dem.
        Det är aldrig bättre för ett barn att vara på förskolan. Väljer en förälder att handla eller gymma istället för att hämta sitt barn vid upprepade tillfälle ses det som försummelse och kan leda till socialanmälan.

        Svara

         Håller inte koll på några vårdnadshavare på vår förskola men hoppas verkligen inte någon av dem beter sig såhär!

         Svara

         V bor i STHLM.

         Vi hade ett fall för några år sedan då en mamma och pappa, hon lärare fick rätt i att deras två barn hade rätt att vara på fsk när mamman hade lov. Som sagt, de fick rätt och var de enda som utnyttjade fsk i mellandagarna tex.

         Så vad ville du diskutera?

         Vad ska du lära dem? Att bli lallande kopior av dig och dina lättkränkta gelikar?

         Väljer en dum fsk-personal att anmäla en fullt fungerande ansvarsfull förälder till soc ska de sparkas.

         Hahaha… Vad ska soc göra. Bhuuu… Ta välmående barn från funktionella familjer?!(🤣🤣🤣

         Jag föreslår att du slutar inom barnomsorgen. Du verkar helt slut i huvudet!

         Reta upp sig på när barnomsorg fungerar i samspel? Vad är det för något?

         Polisanmäl om brott begås. Socanmäl om barn far illa i dysfunktionella familjer. Men låt svennebanan vara.

         Vilken fjant du är!

         👍🏽

         //Moa

         Svara

          Tänker inte diskutera mer med dig. Jag har min åsikt och du din ingen av oss kommer antagligen att ändra sig.

          Men tycker det är extremt omoget att gå till personangrepp och påstå att jag är slut i huvudet bara för att vi har olika åsikter. Du känner inte mig.

          Svara

           Men du känner mig?

           Kan tala om för mig att jag inte sköter mina åligganden på vår fsk. Att jag lägger mig i/förstör den pedagogiska verksamheten?
           Att jag inte är fullt kapabel att själv avgöra när mina barn klarar av att gå med på affären eller så.

           Du må ha en åsikt om hur verksamheten ska skötas. Fine! Däremot har du inte svarat konkret på en enda av de faktiska frågorna jag ställer, så som: Vem har bett er hålla koll på föräldrarna?

           Det enda ni fsk gör är att älta samma mantra, om och om igen, vad man än ger för argument.

           //Moa

        Fast såhär då, jag som jobbar på förskola och min kollega går hem vid 16 säger vi, du och tre andra föräldrar ska ha hämtat era barn 16 men tänker, äh, va fan, vi handlar eller fikar lite innan vi hämtar kidsen idag! Roligt! Tycker du då att det är rimligt att jag kl 16.00 lämnas själv med alla dess barn, säg att jag skulle ha 5 st barn själv efter kl 16, men nu ville ni handla och fika efter arbetstid då istället blir jag själv med 8 st barn, är det ok? Eller tycker du att min kollega ska stanna över sin arbetstid för att DU ska få det smidigare på din fritid att handla? NEJ, DU har skaffa din ungar, handla med dem eller fixa barnvakt utanför förskolan så du i lugn och ro kan handla! För just barnvakt är vi inte! Hoppas du ”Moa” inte är förälder på mitt jobb! Usch!

        Svara

         Men är du dum eller!?

         Självklart lämnar jag alla tider på måndagsmorgonen. Dagar där jag hämtar barnen tidigare anges också.

         Eller, uppriktigt dag så vet personalen barnens tider. Avvikelser meddelas och diskuteras. Som man gör med vettiga vuxna. Likaså kan jag hämta tidigare eller ha barnen hemma om personal är sjuk. Vi pratat med varandra!

         Om jag inte har planerat att bli sen men råkar krocka hamna i bilköer efter en krock tar personalen det med ro. Skit händer, vi gör alla vårt bästa.

         Du/ni verkar faktiskt helt bittra och inkompetenta. Aldrig att såna neggosar som ni skulle få vara i närheten av mina barn.

         Jag har skrivit inlägg efter inlägg om viktigt samspelet är. Ni fattar inte ens vad samspel är/innebär?

         Hahaha man borde anmäla er till BO! Surpuppor!

         //Moa

         Svara

          Du kallar dig vuxen, nen vilken vuxen frågar en annan om den är dum i huvudet? Du verkar helt sakna empati och förståelse för de 25 kompromisser msn gör med de 25 olika familjerna och barnen, och dessa kompromisser och olika sätt att bemöts barn och familjer är helt okej att göra såklart, men att du ska handla på din fritid, när förskolan är till för att ni föräldrar ska va på ert arbete är inte alls okej, och tack och lov är det inte tillåtet i min kommun där jag bor och jobbar. Arbetstid/studietid, thats it, och 15 timmar/veckan för arbetssökande och f.lediga. Handlar gör man EFTER man hämtar barnen. Sen om du krockar, ( sådär bra jämförelse med att handla efter arbetstid 🤦🏼‍♀️) då hade jag självklart tyckt det va ok!

          Svara

           Det händer nog ibland att vi lite till mans påstår att någon är dum i huvudet.

           Du verkar sakna empati och förståelse för att jag har 50 kunder att anpassa/förhålla mig till. Därför kanske jag behöver barnomsorg. Därför kanske jag väljer att göra något annat två ggr om året, istället för att hämta barnen.

           Det är just det, fskpersonal berättar vitt och brett om hur jobbigt det är att ta hand om barnen. Förväntar sig applåder och duktighetsmedalj. Vi andra andas knappt om jobbet. Ingen är mer duktig än en fsk–personal.

           Rent krasst så är det ett jobb som alla andra. Är det så jobbigt byt jobb!

           Förstår inte riktigt vad ni retar er på i mitt fall. Jag betalar för heltid. Mina barn är normalt på fsk 24 h i veckan, lediga fredagar. Ibland ett pat ggr om året hämtar jag dem 16-17 för att jag ska fika med någon kompis eller shoppa något. Jag meddelar alltid i förväg, Jag handlar ibland på väg till fsk. Men jag kommer, så klart alltid i tid oavsett vad hur jag lägger upp min arbetsdag.

           Hur kan ni tolka det som jag snor av er arbetstid när jag ruckar på min egna för att hinna till uppsatt tid?

           Förstår inte ens hur ni orkar hålla koll på föräldrarna, samtidigt som ni påstår att ni är för underbemannade för att ge barnen det ni är där för att göra.

           Krockade blev nog en symbol för ” force majore”. Ta det inte så bokstavligt!

           //Moa

          Sen Moa om du ska till gyn och fläka upp röven eller till tandläkaren och gapa stort så är kidsen också välkomna att va över tiden, men handla, det är en basic vardagssyssla.. ;hej, jag har skaffat barn men kan inte handla med dem..
          äh lägg av..

          Svara

           Varför tror du inte att jag handlar med mina barn?

           Varför vill du tro att jag/dom inte kan?

           Klart vi handlar tillsammans! Kanske svårt för dig att förstå men det är milsvid skillnad på att handla med en pigg och mätt ” under5-årig” än att göra det med en trött och hungrig sammalika. Jag vet att min unge behöver middag, softa och lite vitid då. Varför måste jag just då flänga runt på ICA m hen? Pedagogska kan vi vara någon annan dag. I vardagen gäller det att vara praktisk och få det att flyta på.

           Jag vet att det är bäst för min unge att vara kvar på fsk. Vem är du att säga emot? Du vet väl inget om mitt barn?

           //Moa

  Varför bor de på hotell?

  Svara

   De har väl inget normal liv.

   Svara

   Huset är uthyrt för att få in pengar till amorteringen.

   Svara

   Också det jag reagerade på. Skit i fästingen, varför de bor på hotell är väl mycket mer intressant?

   Svara

    Tror hon skrivit om det på sin blogg http://www.isabellalowengrip.se

    Svara

     Jag tror jag hittar bloggen själv, men detta hade jag helt missat. Du får gärna länka direkt till inlägget istället så man slipper scrolla tillbaka i tiden. Bellas blogg är tyvärr otroligt tråkig, men hennes draman i livet är underhållande…

     Svara

      Någon annan ska leta upp det åt dig för du orkar inte?

      Svara

   Barnen måste få vara vuxna ibland! 🥴

   Svara

   Hon har skrivit att det är uthyrt till ett företag.

   Svara

   Lovisa bor med barnen, Bella har ett eget barnfritt rum

   Svara

    Va, seriöst? Hon bor inte med sina barn?

    Svara

     Jo, men de sov i Lovisas rum en natt då Bella var iväg på kvällen. Den där anonym utan punkt skriver jämt en massa skit och vill smutskasta och sprida rykten. En person som skriver massor av kommentarer med skit om Bella i varje inlägg och hugger på andra och tjafsar.

     Svara

  Är folk helt lama? Dra den rätt ut, klart.

  Svara

   Vi har blivit ett svagt, kränkt folk.
   Klarar inte av att ta enkla vardagsbeslut. Allt är någon annans ansvar.

   Svara

    Folk kan också inte vara tillräckligt informerade. Jag har aldrig fått fästingbett och ingen i min närhet har fått det heller. Det är inget jag har tänkt på öht och sista gången jag fick info om det var i årskurs 2 år 1991. För mig var det därför väldigt givande att läsa kommentarsfältet idag och få lära mig hur jag ska hantera fästingbett – något som jag aldrig har tänkt på eftersom det inte är något jag har behövt tänka på.

    Hade jag fått ett fästingbett hade jag kanske ringt 1177 för råd. Inget fel med det. Känns snarare som att vissa andra här vill spela märkvärdiga.

    Svara

  Va ere för liten tant som står där å hänger…?

  Svara

   Tänkte samma sak,

   Svara

   De är väl är av de två tanterna som i stort sett är kvar i företaget Löwengrip Beauty.
   👵🏼👵🏼

   Svara

  Nu hade hon visst borrelia när hon var liten… när hon hade samarbete med vaccin så lät det som om det bara var ett par år sedan …

  Svara

   Folk kan ha borrelia flera ggr. Alltså en gång när hon var barn och en gång som vuxen så det var inget konstigt med det Skumberg.

   Svara

  Hon kan få öva på min katt, häst och grannens hund…..

  Svara

  Om nu förskolepersonal inte har nån skyldighet att ta bort fästingar, vad kan man förvänta sig av dem? Om ungen ramlar, plåstrar de om eller är risken för stor att de inte klarar av att tvätta såret?

  Svara

   Klarar av gör dom nog. Men måste först ringa och fråga om det är okej. 😉

   Svara

  Paow i gång igen 😂 ovän med sina bästisar , dom har tydligen tagit av stånd

  Svara

   Detta var alla särskrivningars moder!

   Svara

    Haha, av stånd!

    Svara

    😂😅 verkligen en bedrift!

    Svara

  Förmodligen slår Bella upp den där fästingen stort eftersom hon ju har ett samarbete med VaccinDirekt:
  https://www.isabellalowengrip.se/2019/07/18/sommarredo-med-vaccindirekt
  18 juli var det mycket skriverier på bloggen om både TBE och borelia – inte minst i kommentarerna.

  Svara

  Är det bara jag som undrar mer om varför de bor på Diplomat än vad jag bryr mig om fästing-grejen?

  Många är rädda för fästingar. 🤷🏻‍♀️

  Svara

   För att huset är utlänat till ett klädföretag.

   Svara

    Varför då?
    Ska barnen inte få vara hemma för det? Vilken morsa hon är Ego-Bella!

    Svara

     Så sant!

     Svara

  Jag vet inte vad praxis eller rekomendationer ar.. men min vuxna battre halva had borelia efter en fasting. Det ar mycket oro, lakar besok, mer oro. Hade jag haft ett litet barn hade jag nog hellre tagit det sakra fore det osakra..

  Svara

   Jag det inte det är någon här som vill förringa borrelia. Men det är ovanligt, smittar efter tolv timmar, och risken ökar inte för att man försökt få ut fästingen men inte fått med hela. Jag tycker det känns dumt att belasta en ansträngd sjukvård i onödan.. det tar några sekunder att rycka en fästing. Är dom väldigt små kan det va lite pilligt.

   Svara

  Den ena tanten tar kort när den andra tanten drar ut fästingen. Gäsp

  Svara

   Det gäller att fylla dagarna….

   Svara

   ”Tar du kort här nu så jag kan lägga upp det här på bloggen sedan?”

   Svara

    Undrar hur många gånger per dag Sveriges samlade influensers säger det?

    Svara

  🤣Nu har Ellos skrivit ut kompositionen på Stylein kläderna. Kashmir och ullsjalen innehåller visst hela 5% Kashmir och 10% ull 👍🏼😊

  Svara

   Haha, så pinsamt! Skitkvalitet förstås!

   Svara

   Linne i polyester för 499:- 🙄

   Svara

    Plastpåse 1,50:-

    Svara

   Lögner och fusk rakt igenom med Bella

   Svara

    Vad var lögner och fusk menar du? Inte klokt vad du vinklar allt och lyckas vända allt till fel.

    Svara

  Förväntar sig folk på riktigt att blondinbella skulle ha både förmåga samt kunskap att ta bort en fästing? Hon som inte ens kan borsta sitt eget hår 😁😁😁😁

  Svara

   Haha sant😂

   Svara

  Ot.
  Stör mig så på Kristin Kaspersen! Hon är på Svt1 just nu.
  Hon är så pretentiös plus att hon är så beige. Till och med kläder, hår och smink går i beige 😪

  Svara

   Jag tänkte detsamma, sitter och drar in kinderna och ser så överlägsen ut.

   Svara

    Eller hur!
    Tack, trodde jag var ensam i hela världen att tycka så! 🤭

    Svara

   Obehagligt att bara ogilla någon för att….

   Svara

  Men vänta lite nu, gjorde inte Bella reklam för nåt fästingvaccin i våras? Och påstod då att hon haft nån släng av borrelia och blivit förlamad ansiktet eller nåt? Eller är det jag som minns helt fel?

  Svara

   Jag skrev något likande med hamna i modd :/
   Men ja det stämmer, barnen fick också vaccin!

   Svara

   Här, jag hittade blogginlägget. Där skriver hon att hon hade borrelia för några år sedan. Konstigt att hon redan glömt det? Eller är nåt av det inte sant…

   Svara

   Det finns vaccin mot TBE, inte borrelia.

   Svara

    Jag vet, det var inte det jag syftade på. Utan att hon då påstod att hon haft borrelia för några år sedan och då blivit halvförlamad i kroppen. Och nu skrev hon att hon haft det som barn. Hon kan ju naturligtvis ha haft borrelia två gånger, men den senaste gången lät ju mer allvarlig och borde ligga närmare i minnet tycker jag.

    Svara

     Aha, sorry! Håller med!

     Svara

  Det är verkligen sorgligt att se hurCamilla tar varje chans att smäda IL.
  Du har hållit på sålänge nu, ditt Karma konto ligger rejält back😏

  Svara

   Tror dock Bellas eget Karmakonto är betydligt större!

   Svara

  På mina barns förskola har de som policy att inte ta bort fästingar. De sätter bara på ett plåster. Så får vi ta bort ev fästing

  Svara

  Gjorde inte hon ett samarbete med vaccin mot TBE?
  Känns som att i dagarna kommer det komma ett ”tur att vi tog sprutorna-inlägg” med ett nytt samarbete!

  Svara

  Oj? Varför är jag i modd?

  Svara

  Hatar verkligen fästingar och framförallt sen jag fick borrelia. Fasiken vad dålig jag blev. Men det kanske man inte får säga för då kanske man kör nån sorts skrämselpropaganda?

  Svara

  Jag skulle aldrig kunna ta bort en fästing, varken på mig själv, eller någon annan (inklusive barn och hund). Skulle definitivt bett om hjälp för jag hatar, absolut hatar, insekter. Men, skulle jag mot förmodan vara strandsatt i ödemarken eller liknande, ja då kanske jag skulle vara tvungen. Men sålänge jag har möjlighet att ta hjälp med detta skulle jag göra det till 100 procent.

  Svara

   Väx upp ! 🤬

   Svara

    Kan dock tillägga att jag aldrig skulle gå till akuten eller liknande, utan istället fråga någon i min närhet. På vilket sätt drabbar det dig då? Det är väl min ensak tänker jag. Kanske inte jättemoget nej, men fortfarande min ensak och inget du behöver bli arg över.

    Svara

  Fast vi som jobbar på förskola (iaf där jag jobbar) FÅR inte ta bort fästingar på barnen utan föräldrars tillåtelse, vi måste alltså ringa föräldern först o fråga om lov.

  Svara

  Jag förstår faktiskt inte varför du går åt henne såhär hårt i detta inlägg. Det är inte hennes fel att förskolepersonalen ringer föräldrarna när barnet har en fästing. Och så råkade hon ha en utbildad sjuksköterska på kontoret som ligger nära hotellet de för närvarande bor på. Kan man inte få borrelia av fästingar eller vad är skrämselpropagandan du pratar om?
  (Nej jag är inget fan av Bella, har kommenterar kritiskt om henne många gånger ifall någon undrar det.)

  Svara

   Instämmer på allt! Lågt att skamma Bella flr detta. Tycker att man ska tänka sig för noga innan man kritiserar någons föräldraskap i så hårda ordalag. Det är ju inte som att Bella tog lätt på det, hon var tvärtom mån om att det skulle bli rätt.

   Svara

  Back Lash på det där

  Svara

  Det tar typ två sekunder att ta bort en fästing. Hur hann de med att ta två bilder och dessutom med olika konstellationer människor på bilderna under tiden?

  Svara

   Inga chanser ska missas! Det kan ju bli content på bloggen!

   Svara

   Det blir nog så när avkommorna stod fel på första tagningen. Allt måste utnyttjas!

   Svara

  Mest pinsamt att man inte kan reda sig själv och ta bort en fästing??! Det finns jättebra borttagare som går att köpa på apotek och är for dummies så att säga. När jag satt i luckan på akuten en sommar och skrev in folk kom det en del folk med fästingar som ville ha hjälp att ta bort. Alltså, jag blev så trött. Varför går du till en AKUT av alls ställen? Inte typ hem till din kompis eller mamma.. så ofattbart handlingsförlamade människor blivit idag. Tror typ man behöver antibiotika och sårvård efter fästingbett. Kom ju en del som varit förkylda i 3 dagar också..

  Svara

  Tröttsamt att klanka ner på allt. Är ni månne helt perfekta själva? Ta det lugnt nu alltså..

  Svara

   Vi snackar om att ta bort fästingar, omg 😂

   Svara

   Ja,jag är helt perfekt. Helt rätt uppfattat. Klarar att ta bort fästingar utan blanda in sjukvårdens resurser. Egenvård kallas det,svårt ord för icke-perfekta personer men som tur är så finns det ordlexikon för er som inte förstår. Kan också tipsa om boken ”Hjälp, jag är en idiot” ..mkt matnyttig bok där man bland annat får hjälp med detta men också hur man tar ansvar för vad man gör, vad man säger och hur man fixar de mest basala grejerna i livet. God läsning!

   Svara

  Anledningen till att förskolepersonal inte plockar bort fästingar är risken för infektion om inte hela kommer ut. Vem får skit för det isf? Jo, personalen. Att man ringer förälder är för att föräldern själv ska få bestämma huruvida denne vill vänta till hämtning eller komma och göra det själv. Inte direkt raketforskning, men sen betvivlar jag att det finns några forskare i detta kommentarsfältet.

  Svara

  En förskola som har policy att inte ta bort fästingar låter ju galet, hur tänker man då liksom? Vi får ofta fästingar- dessa tar man bort enkelt med ett simpelt redskap- självklart skulle jag ta bort fästingar även på barnens vänner. Förstår överhuvudtaget inte grejen. Är fästing på barnet ens en godkänd anledning att vabba?

  Svara

  Enligt den här artikeln i hotell och restaurangtidningen har Erik S och Petter S ett hotellprojekt på gång i Göteborg.

  ”Nu på måndag 9 september är det symbolisk byggstart för Göteborgs nya storhotell Clarion Hotel Draken, ett 35 våningar högt utropstecken som förstärker Järntorgskvarterens roll som centrum för möten, nöje och kultur.

  Spadtaget kommer att ske på Olof Palmes plats framför Folkets Hus och i ceremonin kommer Erik Selin, VD för Balder, Petter Stordalen, Nordic Choice Hotels, Mats Arnsmar, VD för Folkets Hus och Hampus Magnusson, byggnadsnämndens ordförande i Göteborg, att medverka.”

  Intressant att dessa två power-män har flera saker gemensamt…

  Svara

   Ahh, det hettar till! 😂

   Svara

   Herregud, är det fler….stift som varit på….besök hos Blondie Bella? Borrelia känns i sammanhanget som rätt harmlöst?

   Apropå det, förresten, kanske kunde hon döpa sin grandiosa Djursholmssatsning till….läppstiftet? Detta göteborgska landmärke som med glans längst upp reser sig (?) mot skyn symboliserar inte bara flärd och förlustelse utan faktiskt också moralisk ståndaktighet. Det vore väl bra?

   Här bortom det stora havet, i Lustgården, väntar vi med spänning på att Blondie ska ankomma och ta en stor bit av äpplet. Därefter emotser vi en spännande höst!

   Svara

  Att kritisera isabellas sätt att driva sina företag är en sak, men att skamma henne som mamma på det här sättet känns inte ok.

  Svara

  Ungarna är ju vaccinerade för tbe enligt tidigare inlägg och kanske inte bråttom att ta bort färstingen 😉

  Svara

   Fast en fästing kan bära på smitta och man kan få borrelia ändå fast man är vaccinerad.
   + att de kanske inte är så roligt om den kryper längre in och lägger ägg där, vilket de kan göra. Huuhh. Nä bort med dem så snabbt som möjligt.

   Svara

    @E

    Lugna ner dig!

    Uppenbart kan du inte så mycket om fästingar. Googla en sväng, vetja!

    Aldrig någon som påstått att det finns vaccin mot Borrelia.

    //Moa

    Svara

  Skulle fästingen vara snyft enligt excelarket och sedan kom ett paket med HHs nya hårprydnader.
  En fästing skall tas bort så fort man ser den man vet ju aldrig hur länge den varit där och borelia sprids snabbt om fästingen bär på den smittan.

  Svara

  Jag tog bort en fästing på mig själv för en vecka sedan. Huvudet blev kvar. No big deal. Efter ett par dagar var den kvarvarande delen borta. Jag har plockat hundratals fästingar på mig, familjen och vårt husdjur och ingen har blivit sjuk. (Peppar, peppar…) Dock ska man hålla koll på området där fästingen satt.
  Dock är det viktigt för mig att vara vaccinerad mot TBE.

  Svara

  Isabella borde åka på scoutläger långt ute i skogen i en vecka. Då skulle hon få content på riktigt! 😂

  Svara

  Jag får panik när jag ser en fästing på hunden eller hästen och måste ta bort den DIREKT för att minska risken att dem blir sjuka, om syrrans unge hade en fästing skulle jag aldrig ringa henne först, utan ta bort fästingen direkt då jag skulle vara livrädd för borrelia och TBE.
  Tur jag inte jobbar med barn för skulle inte palla att vänta på föräldrarna, medans fästingen sitter kvar på ungen och riskerar att göra dem sjuka. Dock lever jag på landet och är mycket i skogen så har alltid fästingplockare nära till hands (den varianten som ser ut som penna med ett ”lasso”, älskar den fästingplockaren)

  Svara

  Man behöver självklart 180 högskolepoäng för att ta bort en fästing…

  Svara

  Gissar att de flesta som kommenterat här bor i fästinginvaderade områden och är van vid de där äcklen. Jag har sett fästingar på hunden 3 gånger totalt, och själv har jag aldrig haft en fästing på mig. Skulle jag få en fästing på mig skulle jag antagligen skrika som ett brandlarm och bli helt handlingsförlamad och äcklad. Är man inte van vid sån skit så är det ju extra skrämmande och äckligt. Hade jag varit van vid att fästingar är en del av vardagen hade det självklart sett annorlunda ut, men här jag bor i norr så är det helt enkelt inte vanligt.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.