Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

523 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Alla ni som tänkt skriva i Öppet spår ikväll- är det inte bättre att ni skriver på en lapp och lägger under kudden eller nåt?

  Svara

   Lika tråkigt måste jag medge. Främst för att det inte finns bra material att diskutera. Det är o andra sidan förståerligt med tanke på Camillas privatliv och tillstånd just nu.

   Svara

    Inte för att vara dryg, men hon mår väl inte dåligt av att vi diskuterar här.

    Svara

     Nä, menade mer att hela bloggen legat på gränsnivå till dålig sen juni typ. Motivationen försvinner och ”stammisar” slutar kommentera. Finns nog inget bra inlägg på bloggen sen en bra tid tillbaka = inget för oss att diskutera.

     Svara

      Jag har inte kommenterat på flera veckor mer än något enstaka. Brukar göra ett par olika inlägg på ös och vara aktiv under dagarna. Men det klagas ju så förbannat på allt så sitt nu här och ha tråkigt och fråga hur alla mår och hur mysigt det är med den trevliga stämningen med boktips och hälsa på varann vecka efter vecka. Noll variation och inga kommentarer att engagera er i, så blir det när man vill ha mysstämning i ett tidigare aktivt och vasst forum.

      Svara

       Det beror på, om min analys stämmer, att allt moddas, svar försvinner, trådarna är sammanvävda så man måste skrolla igenom massa nonsens, alla heter anonym OCH såklart: alla som ska kritisera varenda grej.

       Folk är så lättkränkra och vill särbehandlas. Kolla bara igår, ett 20-tal kommentarer raderas från ingenstans för att ts inte kan ta kritik (hen kanske inte ens bad om det). Detta är inte första gången men såg att det togs upp i detta ös.

       Det ska strykas medhårs annars blir man shamad, utskrattad, kränkt och annat mysigt. Stämningen är antingen för puttinuttig eller helt på dagisnivå där det ska skrikas och gapas. Riktigt tråkigt med andra ord.

       Svara

        Vad va det för tråd? 😊

        Svara

         En tjej som mådde dåligt för att vännerna dissat henne. De hade typ gått ut utan henne och svarar inte på sms. Hon var jätteledsen vilket hon hade rätt att vara.

         Iaf så fick hon massa råd men folk dampade på henne tillslut för att hon vägrade ta åt sig av kritiken, hon ville bara att alla skulle hålla med i allt hon sa och kännde. Visst var det lite för många på en ledsen tjej men det var ju absolut inte såpass elakt att hela 20-30 svar bara ska raderas.

         Svara

      Granska Carl Alexander Rask

      Svara

       Granska Carl Alexander Rask.
       Lite av en kappvändare.
       Gormar och domderar i falsett på YouTube.
       Lever sällan som han lär ut och förespråkar.
       ”Legitimerad hobby terapeut/detektiv/ domare och undercover journalist”
       Gillar swish donationer

       Svara

    Vad är det som händer?

    Svara

   Den här personen har tjatat i alla inlägg om lappen under kudden, tjatigt värre.

   Svara

   Såg Rebecca Stellas bröllop på story,,, varför har hon så lång klänning att hon får bära den till och från altaret. Är det inte bättre att ha liiite kortare klänning. Bröllopet var ju mer än cirkus än ett bröllop.

   Svara

    Hehe, Gick in och kollade på hennes story från bröllopet efter att ha läst denna kommentar. Snacka om att hon har gått all in. Undrar vad dom hade för budget på det kalaset, aldrig mindre än en miljon, kanske två miljoner?

    Svara

     Dollar isf

     Svara

    Nu ville hon väll antagligen ha den så.
    Tyckte klänningen var mycket finare än vad jag väntat mig, även om jag har svårt för urringade brudklänningar, och hon såg inte tacky ut utan var väldigt vacker! (trots hennes ingrepp, näsa och barn som inte kommer likna henne som alltid ska kommenteras när hon kommer på tal här!)

    Svara

     Tyckte också hon var väldigt vacker och klänningen var hur fin som helst. Passade henne väldigt bra.

     Svara

    Kollade hennes vänner IG stories, han som heter salxo gav micken till någon annan av mannys polare som började med något försök till stand up och gjorde narr av allt som var grekisk katolskt i kyrkan och Manny såg inte direkt bekväm ut. Han såg sjukt skakis ut på vännernas stories innan bröllopet och drack från en plunta mycket.
    De bordet där french och dem satt de alla och rökte på bredvid en av deras fruarna som var gravida. En annan ”polare” zoomade in när hon höll på ramla in på middagen.
    Lokalerna var så stora och opersonliga hur kul är de att gifta sig och sitta helt isolerad utan att kunna prata med sina gäster!
    Hela meningen är ju att umgås med sina vänner. Sen drog folk vidare från hennes bröllop på post malones lanseringsfest…
    Shit va man verkligen inte är avis på de, om jag gifte mig och folk satt och rökte på skulle jag bli as förbannad men skulle aldrig gifta mig med någon som har sånna polare men ändå 😱😱😱 röka på bredvid gravida kvinna inte direkt hjärnfysiker på de bröllopet 😫😫

    Svara

     Tror inte att det blev som hon hade tänkt sig. Tänkte oxå på att de satt sjukt långt ifrån släktingar och vänner.

     Svara

     Du låter som en kul person på fest!

     Svara

      Tro mig jag är bäst på fest 😈

      Svara

    Hennes klänning hade ca. 80K kristaller och var tung, df folk hjälpte henne att bära den. Tror den vägde 25kg.

    Svara

     Det ser ju inte klokt ut att behöva bära klänningen. Må hon ha mycket pengar, men brudklänningen hade varit lika fin och lättare utan kristallerna.

     Svara

   Men om man vill ha svar på det man skriver då?
   Du verkar verkligen irriterad på att Camillas blogg är så populär, men du lyckas inte avskräcka oss som vill hänga här!

   Svara

   Nej nopp never.

   Svara

    Jag försökte bara driva med hen med den första ”lapp-kommentaren”. Det gick sådär…..

    Svara

   Vojvoj
   Anonym 20.00 fortfarande krenkt 😅

   Svara

    Nej, det var ett totalt misslyckat försök att skoja om den kommentaren. Svårt att skämta här.

    Svara

   Jag har barn med en man. Den mannen har barn sedan innan med en annan kvinna. Kvinnan har barn med ännu en annan som inte finns med i bilden. Jag och mannen är inte tillsammans. Men jag tror han är tillsammans med den andra kvinnan igen. Det är inget som stör mig dock. Det som stör mig är att om hon ser mig ute (när jag handlar, är på parkeringen, gå ut med hunden) så kommer hon fram och säger alltid hur ”lycklig familj hon, hennes barn, mannens barn med henne och mitt och mannens barn är. Att de minsann är en kärnfamilj som barn behöver växa upp i. De är så lyckliga och barnen älskar dem”.
   Att mitt barn med mannen tycker om det är för mig bara bra isåfall. Och att de har hittat varandra igen och har denna ”familj” stör inte. Bara sluta komma fram till mig med en nedlåtande ton hela tiden för att skryta om det. Jag fattar och jag tycker inget illa om det. Säger jag till så blir det tjafs. De påstår att jag är avis som inte kan bilda en sån bra familj osv. Bara ööööh, blir hjärndöd av båda två.

   Svara

    Och varför hamnade min kommentar i en kommentar? Var ju så noga med att undvika det.

    Svara

    Fyfan så onödigt av henne! Osäker kvinna som måste trycka till sådär.. Gah. Säg till på skarpen nästa gång! ”Jätte bra, tack, ja jag har hört detdär nu några gånger. Jag är lycklig också, om du vill veta. HEJDÅ!”

    Typ.

    Svara

     Ju mer heterosexuella kvinnor skryter om sina kärleksrelationer med män och med männen i fråga, desto mer skit brukar de ha i garderoben.

     Svara

    Skulle förföra ditt ex någon dag, typ bjuda över honom för att prata om ert gemensamma barn och flörta lite. Sen flörta lite extra varje gång, se fett snygg ut när du vet du ska träffa honom, de borde lära henne att sluta jävlas med dig. Vet att jag låter petty nu men om du fortfarande tycker han är snygg och han inte är ett total svin så jag menar 😈😈

    Svara

   Var är the real Hmmm? Inte sett på ett tag.

   Svara

    Sköönt! 😊

    Svara

   Vad har jag missat om the real hmmmm?

   Varför togs mitt inlägg bort där jag frågade var hen tagit vägen?

   Jag har inte läst här så mycket den senaste veckan.

   Svara

  Hej 🙂 vad häbde med dig som inte gick ut och festade igår? Ska du ut idag? Hörde vännen av sig? Hoppas du mår bra och är glad 🙂
  Jag ville läsa dina svar men din tråd verkar vara helt raderd från gårdagens öppet spår. Kramish

  Svara

   Jag undrar också hur du mår

   Varför raderades hela tråden?

   Svara

    Jätteknäppt men hon fick ju massa kritik trots att hon inte efterfrågade råd utan sökte stöd. Kanske bad hon Camilla ta bort allt för att det gjorde henne ledsen.

    Jag har aldrig varit med om att en kommentar+alla svar bara försvinner spårlöst. Ville gärna läsa hur det gick.

    Svara

     Hon ville bara ha puttinutt gulliga svar. Minsta lilla ”kritik” slog hon bakut och tyckte alla var otrevliga.
     Man kan inte räkna med bara positiva medhårs strykande i ett öppet kommentarsfält.

     Svara

      Håller med. Jag var lite för på och bad sen om ursäkt för att jag vet ju liksom inte hur människan mår. Vågar inte riskera att hon gör något dumt för att jag inte kan hålla tungan i mun.
      Lite sån stämning på senare tid. Det ska strykas medhårs annars kaosar alla på varandra. Finns masa labila människor som hänger här, jag orkar inte att någon ska skylla på mig om någon skär sig själv p.g.a. att jag är ”kall och hård”.

      Jag hoppas att jag hade fel igår ang vännerna. Mest för att jag inte vill få dåligt samvete.

      Svara

      Fast det var ett väldigt dåligt tillfälle att komma med kritik. Kritiken var dessutom nedtryckande och TS sa rent ut att hon blev ledsen av kommentarerna och bad dem sluta. Kändes inte så väldans socialt kompetent och/eller sympatiskt att fortsätta

      Svara

       Instämmer med anonym 20:56, det var kritik i stil med ”du är inte en i gänget, de vill inte vara med dig” vilket varken är snällt eller konstruktivt. Tyckte otroligt synd om henne när Anonym13 skulle kasta på henne sina egna ”sanningar”. :/ – hoppas du mår bättre nu och att du inte blev för nedslagen. ❤️

       Svara

   I was me. Efter gårdagen kommer jag inte skriva någonting om mig själv/saker som händer här mer, faktiskt. Känns inte alls bra efter gårdagen (inb4 alla som tycker jag tar på mig en offerkofta, varsågoda att tycka det då, ni vet ingenting om mig och har ingen rätt att ens yttra er om vem jag är som person). Kort svar på din fråga: nej, jag mår inte bra men det är okej. Jag bad inte om att få tråden raderad dock, så det måste Camilla gjort på eget bevåg.

   Jag tycker inte man ska behöva ta diverse personangrepp bara för att man skriver på ett öppet forum. Ibland vill man ha ”puttinuttigulliga svar” och jag tycker inte det är för mycket att begära att folk respekterar det. Man kan känna av rummet och inte fortsätta hacka på någon som dels säger att det räcker och dels uppenbarligen redan är ”bräcklig”, som någon beskrev det igår. Det går att scrolla förbi kommentarer man stör sig på, man behöver inte alltid lägga sig i diskussioner och yttra sin åsikt. Ord kan göra mer skada än man tror.

   Fint att du/ni bryr er dock. Fortsätt med det, det är fina egenskaper <3

   Svara

    Du gör klokt i att sluta skriva här. Stämningen är allmänt äcklig.
    Snart mår du bättre, jag lovar. Ta hand om dig och lova att du bara släpper detta. Ge inte alla en chans att fortsätta i detta öppet spår. Det eskalerade igår…

    Kramish

    Svara

    Bry dig inte om småaktiga, elaka personer som sitter och är kaxiga bakom skärmar, tror att dem ofta mår sämre än en själv som har behovet av att trycka ner andra dem inte känner!
    Se dig själv, se ditt värde och börja ifrågasätta så väl människor i din vänskapskrets, om det finns elaka människor här eller någon annanstans. Det bästa jag har gjort är att rensa, rensa och rensa bland alla som bara fått mig att må dåligt. Ett tag hade jag knappt någon vän kvar, men det var värt det och idag mår jag mycket bättre. Det må ta lite tid men det är så värt det i slutändan. Lycka till och ta till dig av det som ger dig energi❤️

    Svara

    Läste lite kort om vad som hänt. Behöver du snacka, ha tjejkväll utan dina s k vänner eller vad som.. maila mig. Sandy-l @ outlook . com

    Svara

     Utan alla mellanslag såklart, tänkte att man kanske blir moddad om adressen skrivs ihop

     Svara

    Läste din tråd igår, fick ont i magen pga flashbacks till liknande situationer. Borde funnits där för dig då, men låg för nära, förlåt.

    Svara

    ❤️

    Svara

    Vännen. Såg inte vad dom hände med vill tipsa om appen go friendly om det är dags att hitta nya tjejkompisar.
    Kärlek till dig.

    Svara

  Vad har ni för roliga/ovanliga/äckliga saker på era tacos? Rödbeta? Fetaost? Bea?

  Svara

   Banan är riktigt gott att ha på! Vet inte om det är ovanligt iofs.

   Svara

   River ned en morot i sojafärsen. Min hemlighet i all typ av ”kött”-sås. Ger lite sötma, vitaminer, fibrer och volym. Smakar inget och är ett bra sätt att lura i barnen grönsaker.

   Svara

    Kan tyvärr inte äta soja, men i vår vegfärs har vi morötter, bönor och ibland även röda linser. Så gott!

    (är inte veg alla veckans dagar, men tacos är bäst med veg)

    Svara

     Ska prova med linser, låter gott!

     Svara

      Testa svarta linser, bästa linserna + ser dessutom ut som köttfärs

      Svara

       Tack för tips! Alla hypar sånadär svarta linser (beluga?) men jag har ännu inte smakat. Ska nog köra på tavos imorgon, vart sugen helt plötsligt hihi.

       Svara

    Sjukt bra sätt att dryga ut all form av, som du säger, ”köttsås”, kött eller ej. Har alltid morötter i när jag gör köttfärssås med spaghetti.

    Svara

     Så gott! Blir jättegott i lasagne också, den blir typ fuktig? Haha gott är det i varje fall.

     Svara

    Fy, fan vad äckligt med soja! Ät kött!

    Svara

   MAN HAR FAN INTE BEA PÅ TACOS!!!!!!

   Svara

    Detta är en av mina hjärtefrågor därav många utropstecken.

    Svara

     Jag har bea till nästan allt, däribland tacos (inte alltid dock) 😁

     Svara

      Alltså det här funkar inte, vi kan inte vara vänner mer tyvärr. Jag är ledsen. Problemet är du.

      Svara

       Aj, dina ord är som glödande dolkar huggna genom mitt bearnaisesåskladdiga hjärta! Kan vi ta oss förbi det här?

       Svara

        Om du kan dra tre ordvitsar på beasås så förlåter jag dig.

        Svara

         Det kan du väl inte beagära? 😰

         Svara

          Man måste ha höga krav.

          Svara

         Åh åh åh, jag vill försöka!

         Vad kallas någon som inte tycker om beasås?
         En bea-ch.

         Alla ville ses,
         men Beatris förstörde fikat när hon fes.

         Varför hade bean plåster?
         Den skar sig!
         (Fattar ni? Ha? Fattar ni? Den skar sig, som majonnäs!!!)

         Svara

    Man har inte bea på något, för det är ächligt

    Svara

    Min kompis har majonäs till tacos😳😆

    Svara

     Du menar din ex-kompis.

     Svara

      🤣🤣🤣

      Svara

    Har folk bea på tacos på riktigt??😳

    Svara

   Skitmkt koriander.

   Svara

   Jag brukar ha hamburgerdressing. Folk tycker tydligen det är skitäckligt, men jag är uppväxt med det så jag gillar’t 🤷🏽‍♀️

   Svara

    Visste nog att någon skulle ha det på sin taco! Men varför? Är man sugen på taco borde det väl helst smaka taco och inte hamburgare?

    Svara

     Det smakar ju inte hamburgare, haha. Det smakar ju fortfarande tacofärs osv, men dressingen ger bara en god smak till hela kalaset. Jag gillar varken creme fraiche eller tacosås, så vill jag inte att tacon ska vara torrare än min pappas skämt så får det bli dressing.

     Svara

   Ananas kan skapa en fin, söt kontrast 🙂

   Svara

   Fetaost och viktigast av allt; svarta oliver 😍

   Svara

    Meh det blir ju en grekisk sallad?

    Svara

   En kollega har ketchup på sin tacos…..

   Svara

    Fy.. Fan..

    Svara

   Jag har inget udda eller konstigt på min tacos men min syster har russin och banan i sin. Och en vän har ananas. Jag kollar alltid konstigt på dom båda!

   Svara

    Russin på tacos? Borde vara straffbart att ha russin på sin tacos.

    Svara

     Åååh, avskyr russin!

     Svara

   Jordnötter! 😍

   Fetaost lät väldigt gott faktiskt

   Svara

    Har jordnötter till glass 😍🍩🍭

    Svara

   Potatismos!! ❤️

   Svara

   Kryddar med curry och öser på med Sempers mangopuré 😬

   Svara

   Min taco ser ut såhär: Nötfärs blandad med tacokrydda och tacosås samt ca 1 dl vatten.
   Gurka, tomat, paprika hackat i fina tärningar.
   Guacamole och eventuellt cheddardip.
   Lite såser. En tortilla blandad på 3dl gräddfil och en påse tortilladip och en vitlök blandad på 3dl gräddfil och en påse vitlöksdip.

   Alltid sett mitt sätt som det normala tills jag ätit tacos hos andra. Samma sak varje gång; Köttfärs utan något nerblandat för att få tacosmaken. Tomatskivor. Creme fraiche eller gräddfil utan någon dip😵

   Svara

   RÄDISOR 😋🤩

   Svara

    Leeeeever för rädisor 😍😍

    Svara

   Är det bara jag som tycker tacos (svenne-varianten) är sjukt hypad? Det är ju typ som att äta en sallad med färs i… party party liksom.

   Svara

  Påstigning.

  Svara

   Helsingborg nästa..

   Svara

  Hörde mig själv prata i en video (första gången på 23 år) och mina i:n är utdragna som fan. Vi snackar alltså Lidingö i:n, det låter inte normalt alls. Vill lägga till att jag är född och uppvuxen i en av Stockholms mest utsatta förorter men grundskolan jag gick i bestod av typ 98% etniska svenskar, vilket jag inte är, men skolan var belägen i en närförort.

  Hur får jag bort det? Kan man träna bort det? När jag lyssnar på mig själv så uppfattar jag inte min röst så men jag har uppenbarligen fel.

  Svara

   Talpedagog? Jag gick hos en sådan för rätt länge sedan, för att få koll på röst och uttal. Har fortfarande mycket stor glädje av det.

   Svara

    Förlåt om den här frågan är dum men har ingen aning, är inte talpedagoger till för de som har talsvårigheter? Både lätta som svåra svårigheter.

    Känns pinsamt då att träffa en om jag ens får ett möte?

    Svara

     Inte alls bara till för de med talsvårigheter. Fråga vilken artist eller offentlig talare som helst, de framgångsrika vet värdet av att ta hand om sin röst och få den att låta bra.

     Svara

      Tack!! Ska söka upp några och se vilka som känns bra

      Svara

   Haha, träna bort det. Är du pers? Många perser uttalar i-et Lidingöstyle, har jag noterat.
   Om jag kunde få bort mitt läspande så kan du träna bort det betonade i-et.

   Svara

    Nej, libanes. Hur då?

    Svara

     Haha 🙂 ni Libaneser uttalar i-et sådär även på arabiska i många fall. Kan det ha följt med från hemspråket?
     Äsch, det är nog inget någon tänker på men om du tycker att det är jobbigt så kan du spela in när du uttalar ord med i. Typ iller, invandrare, isterband, ittala liiite, liiila, laiiiila osv. Kolla vart du betonar iet sådär snobbigt haha. Är det när i är i början på ordet eller i mitten. Är det varje gång? Sen kan du träna på att uttala det som du vill 🙂

     Haha lidingö-iranier <3

     Svara

      Det är i ord där i:et betonas som jag pratar Lidingösvenska haha.

      Gör vi? Hahahaha. Inga libaneser runt mig iallafall, men känner ju inte alla 🙂

      Iranierna dock som sagt. Tänkte direkt på daniel Paris, systrarna hoss hahaha

      Svara

       Haha Jaaaa, Daniiiiel, sant!

       Ni Libaneser uttalar det inte lika extremt som Daniel Paris men lite sådär Haifa Wehbe-aktigt.

       Själv läspar jag fortfarande ibland så jag byter gärna.

       Svara

        Är du från mena?? Du är skön haha

        Svara

         Haha aaa 🙂
         Kul att träffa en annan mena på BB.

         Svara

          Verkligen! Vilket land?

          Svara

          Förresten, hur träna du bort ditt läspande?

          Svara

           Halv jordanie halv irakie 🙂

           Tränade bort det genom att göra s-ljud flera minuter per dag. Sen när jag kunde uttala s så började jag säga massa ors med s som typ systrr/sassy/sissi osv 🙂

           Hur kommer det sig att ni från Mellanöstern har svårt med sj-ljud? Alltså typ ”sjuk”, har hört TT många som till och med är födda och uppväxta här säger det med arabisk (antar jag) brytning? Typ skhju

    Dessutom har du rätt om iranierna haha

    Svara

     Haha, du förstod vad jag menade haha.

     Kommer svar i modd.

     Svara

   Det är samma för mig! Jag är också uppvuxen i Stockholm med på ”landet” som är som raka motsatsen till Lidingö. Jag själv märkte inte att mina i:n är utdragna tills jag gick på gymnasiet och en av mina lärare kommenterade ”du har lidingö i:n” 😭😩 har inte kunnat släppa tanken på det sen dess

   Svara

  Om det skulle hända nån katastrof, typ zombies eller aliens, hur hade ni gjort för att överleva? Vart gömmer man sig, hur fixar man mat, allt sånt.

  Svara

   Att avslöja det vore ju dumt om man vill överleva.

   Svara

    Sant. Kan du inte skriva och så kommer vi överens om att inte berätta för nån annan?

    Svara

   Kan det funka att dricka mycket starksprit? Man vill äta lite vad som helst, man smakar antagligen inte bra och man bryr sig inte. Zombie-hack!

   Svara

    Hm, kanske. Funderar på om kanske inte t-sprit eller spolarvätska vore att föredra då.

    Svara

   Vi är lite galna jag och min sambo. Vi har massa extramat i ett förråd och gasolkök osv. Sånt som kan behövas. Mest ifall vi i Sverige blir utan ström en vecka. Det är ju mer rimligt 😝Men vart man gömmer sig? Är det sommar så ut i skogen.. Kanske så långt norr ut som möjligt där det är lite befolkning? 😊😜

   Svara

    Haha åh, om jag nån gång köper hus ska jag göra samma! Satt en extra paranoid natt och googlade hur man bygger ett skyddsrum, det kan ju vara behändigt. Särskilt om man bygger ett ute i skogen liksom.

    Svara

    Gu va galet!

    Svara

    Haha samma här. Har jägarexamen båda två (jagar ej) så vi har ett vapenskåp med innehåll om det skiter sig riktigt illa. Detta är dock inte främsta orsaken till att ha det, mest för att det är kul att skjuta sönder apelsiner. Det som vi saknar är kärl med vatten. Känns bara jobbigt att byta ut vatten med jämna mellanrum i dem etc. Dock är detta typ det viktigaste..

    Jag skulle vilja bege mig ut på en segelbåt. Inget krav på diesel, långt från land m.m.

    Svara

     Vi har en stor vattendunk med kran som står i källaren. Byter ut vattnet varje kvartal i samband med att det är dags att läsa av vattenmätaren så är det enkelt att komma ihåg. Det gamla vattnet använder jag för bevattning och att skölja ur en gammal vattenbrunn i garaget som annars torkar ut och börjar lukta

     Svara

    Nej nej nej. Man åker ut till sjöss. Till land åker man enbart för att lösa föda, vätska och annat. Zombies kan inte simma. Och känns som att luften är mer fri från virus där än på land. Så svaret är enkelt, lös en båt (med segel ofc) och dra.

    Svara

   Detta är intressant för mig för jag tror inte jag har den fighten för överlevnad i mig tbh 😂 så tror jag hade gömt mig och självdött typ… 😅 Lagt mig någonstans och bara låtit tiden göra sitt 😅 mvh inte alls sorgligt

   Svara

    Haha kämpa! Du kan få komma och sitta i min bunker. Ta med lite choklad och ett glatt humör.

    Svara

   En massa solladdade batterier till mitt Xbox-spel.

   Svara

    Lycka till 👌

    Svara

    Hur ska du ladda skärmen?

    Svara

     Har inte tänkt så långt.

     Svara

     Jag vet inte med anonym 20:20 men här i huset har vi egen el för krissituationer

     Svara

   Det finns ett sommarprat om ämnet 😀

   Svara

   En gång drömde jag att ryssen kom. De kom uppkörandes på motorcyklar, gick igenom varje lägenhet, sköt ihjäl varenda kotte, och satte orangea gardiner för varje avklarad lägenhet. Den paniken…den lättnaden att vakna och inse det var en mardröm.

   Svara

    Men guuud. Tack för alla framtida mardrömmar 🙃🙃

    Småfnissar dock lite åt den stackars ryska soldaten som måste stå och klämma fast vapnet under ena armen, balansera på en stol och krångla på med gardinstången.

    Svara

     Viktigt med gardinerna för ryssen! 😂

     Svara

   Ge dem tacos ned bea och väs sjas

   Svara

    Nä, alltså nä! Inte ens dom förtjänar tacos med bea. Där har du precis sabbat varenda möjlighet till att lugnt och fredligt förhandla med liv från främmande planeter. Tack så jävla mycket.

    Svara

   The Steam Hotel i Västerås tror jag många kommer att dra till nu efter all marknadsföring i sociala medier. Dom har dessutom ett Spa!

   Svara

   I stugan i fjällen sku jag gömma mej.

   Svara

   Jag är preppad till tänderna för såna situationer, eller att virus faller med regnet eller vad som. Mer än så avslöjar jag inte

   Svara

  Det här ordet ”rövhatt” som dyker upp överallt nuförtiden – vad är det för något? Röv+hatt? Fattar noll. Vad gör hatten på röven? Finns det någon bakgrund som jag missat? Satt den första rövhatten fast i en hatt? Såg hatten ut som en röv? VAD är grejen?

  Svara

   En direktöversättning av amerikanska uttrycket asshat.
   Känner dock inte till dess ursprung.

   Svara

   Stör mig otroligt mycket på vuxna människor som måste säga rövhatt. Varför? Jag blir så provocerad.. Kanske går att acceptera om du är 5 år, möjligen 5,5 år och det värsta någon kan vara är en rövhatt.

   Svara

    Det var väl den där instatanten tjock och naken som drev hat mot män som skrev rövhatt hela tiden med sina följare.

    Svara

     Menar du ’somligafeta/förbannade..’?
     Var är hon nu?

     Svara

      Ja! Hon är nog intagen hon hade ju stora psykiska problem

      Svara

     Fayme elmen lärde mig ordet hahaha tycker faktiskt de är rätt kul

     Svara

   Assbutt?

   Svara

   Man är så dum att en dumstrut inte räcker. Man är taskig och uppför sig som ett as/en röv, så man får bära en rövhatt som straff.

   Så tänker jag.

   Är det något nytt påfund/modeord som alla börjat använda? Det har funnits i min vokabulär sedan jag var tonåring, eller ännu längre. Jag är 30 år gammal.

   Svara

   Man är en idiot och har huvudet inne i röven (i ändtarmen) så själva röven blir då ens hatt = en rövhatt.

   Svara

    Jahaaaa. Precis sådana här svar jag var ute efter. Jag förstår. Huvudet i röven. Mhm.

    Svara

    Haha. Älskar att du förtydligar ”i ändtarmen” 😁

    Svara

     Hej Helenan❣️Jag saknar dig, men skriver inte här sedan ett bra tag. Läser ibland.

     Svara

      Du har skrivit så snällt om mig för ett bra tag sedan. Det gjorde mig så gott❣️

      Svara

       Synd att du inte skriver. God energi behövs! Men jag förstår. Jag skriver också väldigt mycket mer sällan nuförtiden.

       Svara

        Hej igen, Helenan. Tack! Det var snällt skrivet. Jag kommer nog tillbaka och skriver om ett tag, jag tränar så mycket och har fullt upp ett tag framöver och då somnar jag, när jag annars skulle ha skrivit här.

        Jag är skönt trött även nu, har sovit sedan midnatt men vaknade en stund för att nu somna om.

        Allt, verkligen allt gott till dig❣️

        Svara

   Trodde man menade att man hade huvudet uppkört i röven.

   Svara

    Jag får alltid en bild av en partyhatt på rövhålet.

    Svara

     Ha ha!

     Svara

     Tänker mer sombrero.

     Svara

  Tips på frukost mottages!
  Helst något som går snabbt att äta och som kan förberedas kvällen innan. För jag är ingen morgonpigg jävel så sover hellre liiite längre, än att börja fixa frukost på morgonen. 😅 Dock så behöver jag äta något, annars blir jag illamående på jobbet sen..
  Har tänkt på smoothies men det känns inte så mättande?

  Svara

   Först åt jag havregrynsgröt med komjölk till frukost. Sedan samma gröt men med havdredryck. Efter det tänkte jag ”Varför koka till gröt, går väl lika bra med råa havregryn med havredryck?” Ett par veckor senare ”Hm. Varför köpa havredryck när man kan göra själv, för havregryn har jag ju.” En morgon kom jag på: ”Men, varför göra havredryck till havregrynen, lika bra att hälla vattnet på havregrynen direkt i tallriken?” Där är jag nu, och det fungerar utmärkt bra! På med en klick sylt, så är det klart. Komplettera med en frukt, så är du i hamn. Och allt går att fixa på kvällen.

   Svara

    Äter du alltså en skål Med ej tillagade (”råa”) havregryn med vatten?

    Svara

     Japp! Går alldeles utmärkt. Med ett par klickar sylt på, och så en frukt till det. Orka koka gröt eller bära hem komjölk eller slabba med egen havredryck (som ju ändå består av havregryn som fått ligga i vatten ett tag, typ).

     Svara

      Man kan göra havregrynsgröt blixtsnabbt i micron!
      Lite fisk blir det också!
      Hepp!

      Svara

       * disk
       ska det vara så klart! 😂

       Svara

        Gud vad jag skrattar åt fisken 🤣

        Svara

         Jag med. Så jävla äckligt med fisk i gröten. 😂

         Svara

      Havregryn+vatten+micro+2-3min=gröt., ingen komjölk behövs.,

      Svara

   Overnight oats? Googla recept men typ havregryn blandat med dubbel mängd mjölk/yoghurt/kokosmjölk, kanel/kardemumma och kanske en liten klick honung, vispa runt en gång innan du går och lägger dig så ör det gojsigt och gott på morgonen. Toppa med frukt/bär och nötter.

   Svara

    Åhh så gott med kokosmjölk. Köpte en sån på SJ med mangopuré. Himelriket!

    Svara

   Jodå, en smoothie på 2 mogna bananer, sojamjölk, 1-2 matskedar jordnötssmör och växtproteinpulver (kan skippas).

   Ibland kan du festa till det med choklad-dryck typ havredryck med chokladsmak men jag föredrar soja för att konsistensen är krämigare 🙂

   Annars, mosa en banan och lite hallon (kan vara fryst) och blanda med havre- eller sojagurt. Ät med müsli 🙂 väldigt snabbt och mättande.

   Overnight oats är jättegott men gör mig gasig haha.

   Svara

   Om du inte snålar med innehåller i smoothien så kan den vara rätt mättande. Ha i en stor klick nötsmör, en hel banan, spenat, ett par dadlar, kakao och chiafrön så blir det märkligt och gott! Kanske typ äta ett kokt ägg också?

   Chiapudding är bra och mättande också. Speciellt om du gör den på kokosmjölk och toppar med frukt och nötter. 😊

   Svara

    Skulle stå mäktigt inte märkligt 😅

    Svara

   Mixar smoothiebowl kvällen innan och på morgonen tar jag fram och strör på granola och jordnötssmör 🤗

   Svara

    Min frukost tar mig 2 minuter att förbereda. En skål med A-fil, valfri flinga eller müsli i, skiva en halv banan och så några russin. Lika gott varje vardag. Tipset är just att variera flingor eller müsli så man inte blir uttråkad. På helgen brukar vi köra lite rostad bagel med färskost och marmelad. Lite mer go-frulle 🙂

    Svara

   Jag är sjukt morgontrött och gör allt på kvällen innan:
   Turkisk yoghurt, flytande honung och cashewnötter. Svingott. Samma koncept men med granola. Också svingott.
   Over night oats med frysta bär som får ligga med över natten. Gött som fan.

   Hej

   Svara

    Hej! 😊

    Svara

   Naturell yoghurt med blåbär, skivad kiwi, skivad banan, cornflakes och solrosfrön. Blir bara godare av att stå i kylen över natten.

   Svara

   Havregurt och granola, antingen hemgjord eller köpes. Är gott, mättande och tar 30 sek att köra iordning på morgonen.

   Svara

   Ritalin och två Cigg.

   Svara

  Min spåman säger att Blondinbella genomgått intimplastik, för att tajta till sig lite därnere. Någon som kan bekräfta?

  Svara

   Vad har vi med det att göra?!

   Svara

   Vi kan ju vänta och se om antingen läkaren eller nuvarande pojkvän hänger här inne och svarar 🤦‍♀️

   Svara

   Samma troll 20:05 som 20:13. Boring.

   Svara

  Någon som bor eller har bott i Österrike? Funderar på att flytta dit nästa vinter.

  Svara

  Någon som bott eller bor i Malta som kan berätta lite hur det är att bo där? Även ekonomiskt hur mycket kostar saker, t.ex el, hyra mat osv.. funderar på att flytta dit så skulle uppskatta lite info 😊

  Svara

   Glöm att umgås med andra svenskar såvida du inte gillar bluffande telefonförsäljare och liknande pack väldigt mycket. Inte så mycket kultur, inte tillsammans med dem i alla fall.

   Svara

   Hört att det är SVINkallt inomhus på vintern och att man bör antingen packa ner riktigt varma kläder eller köpa någon form av värmefläkt.

   Svara

  Bianca är så sjukt snygg! Hennes lägenhet är otroligt fin också. All förtjänst till henne men just idag har jag velat byta mitt liv med henne.

  Känns så konstigt att vi är lika gamla och hon är så framgångsrik medan jag vet inte vad jag ska göra med mitt liv. Har många intressen men vet inte vad jag vill fokusera på.

  Svara

   Hon har kända föräldrar och har själv varit känd till namnet sen hon föddes. Snacka om räkmacka. Jämför dig inte med henne.

   Svara

    fast ärligt talat hade hon kunnat bli ingenting också trots ”kända föräldrar”, det krävs ändå stort engagemang och jobb för att komma dit hon är idag.

    Svara

     Absolut, men hon var redan halvvägs uppför trappan tack vare sina föräldrar

     Svara

     Visst men hade hon inte haft kända föräldrar hade hon troligen inte ens fått chansen. Underskatta inte hur många dörrar som öppnas med rätt kontakter.

     Svara

   Samma här! Vet inte heller ”vad jag vill bli när jag blir stor” men har bara börjat finna mig i det för vill kanske inte ens bli stor 😂

   Svara

   Hon har pengar och är snygg, visst, men det är inte allt i livet. Hon verkar haft det svårt med relationen till Phillipe, till sina föräldrar och kämpar med ätstörningar. Dessutom verkar hon inte vara nöjd med sig själv eftersom hon börjat spruta in fillers här och var och förändrat sitt utseende mycket. Jämför dig inte och tänk på att även till synes framgångsrika personer inte går runt och är lyckliga jämt.

   Svara

    Förhoppningsvis mår hon bra nu! & styrka till henne.

    Men hon har ätstörning – svårt att njuta på ett lugnt sätt av mat.
    Hon tycker inte om sitt utseende/kan inte hantera utseende-hetsen utan lägger pengar på att förändra det.

    Hennes jobb är att vissa upp sitt liv och vara modell.

    Ville bara få ur mig det. Skulle inte byta min hälsosamma inställning till mat för alla pengar i världen!

    Svara

    Jag tycker hon sprutat in alldeles för mycket nu. Hon var så fin från början och när hon började göra överläppen var det smakfullt och fint men nu…. nu tillhör hon den skaran som inte kan höja på ögonbrynen längre. Tyvärr. Hoppas hon slutar med det

    Svara

     Tänk istället att det är mycket finare att vara empatisk, genuin och en fin medmänniska. Pengar och utseende är inte allt. Och som alla märker, så mår hon inte bra fast hon skulle ha allt i världen, för inget är tillräckligt för henne.

     Vi är många som gemför oss med andra, gemför dig istället med dig själv. Bli en bättre version av dig själv och fokusera på det istället ❤️

     Svara

  To all you single ladies out there som tinderdejtar… hur många gånger brukar ni träffa killen innan ni ligger? förstår givetvis att alla är olika men jag är ingen person som gillar one night stands och måste känna en person någorlunda och ha en viss connection/kemi för att ens vilja ligga med den (blir noll procent kåt annars därför ej lönt). men let’s face it det är inte ofta man känner värsta kemin direkt, samtidigt som man inte vill vänta för länge med att ligga pga ganska avgörande för om man vill träffa killen mer eller inte??? hur brukar ni andra singlar göra

  Svara

   Ligger typ alltid på första dejten.

   Svara

    Vad gör man om man skulle matcha med nån men inte känna kemi sen när man ses?

    Svara

     Då går man hem.

     Svara

      Rimligt. Nästa fråga: är det vanligt?

      Svara

       Jag ligger inte med nån förrän efter ett 6 månaders dejtande.

       Svara

   När jag var singel brukade jag ligga på första eller andra dejten. Ville veta om vi hade sexuell kemi, annars är det ju ingen mening att fortsätta. Finns säkert de som tappade intresserat pga det (eller pga att inte gillade min sexuella teknik eller min kropp) men då sållades de bort direkt. Mina seriösa relationer har inletts med ligg i princip direkt.

   Svara

   Jag har aldrig legat med en kille som jag inte är gift med så jag är väl ingen tindertjej. No judge.
   Om jag hade tindrat då hade jag nog väntat tills det känns rätt. Kan vara tre dejter och kan vara aldrig. Känn aldrig att du ska ligga för att ”kolla om det finns kemi”. Vi kanske är olika men jag tycker det är mer spännande att ligga med någon som jag längtat efter att få vara med.

   Så, gå ut på första dejten och om ni klickar så kan ni bestämma nästa träff. Känns det fortfarande som att det finns potential till en seriös relation så kan det vara kul att dra ut på spänningen. Sen får du avgöra när det är dags men helst efter att du utvärderat framtida relation mellan er.

   Detta råd får du bara för att du inte är en ons-tjej, annars skulle jag inte ge råd 🙂

   Svara

    Så olika man är. Jag tycker det är bättre att ligga direkt så vet man sen om det är något att längta efter. Hemska tanke att dejta någon typ tio gånger och sen upptäcker att han är totalt hopplös i sängen… Uuhh

    Svara

     Haha, ja vi är väldigt olika 🙂 Själv tycker jag inte att sex är en deal breaker. Har hellre en riktigt bra nisse i kombo med halvbra sex resten av livet än bästa sexet med en halvbra nisse.

     Ibland kan man vinna på jackpott och få både en bra nisse och bra sex. Jag hade väl tur så jag kommer aldrig släppa honom, inte ens om han blir förlamad som Joe i Family guy 🙂

     För vissa är sex viktigt och då förstår jag att man kanske vill smaka på mjölken innan man köper kon.

     Svara

   Det beror på syftet man har med Tinder. Gör man det för sex så ligger man ju såklart första dejten om man känner för det.
   Är du ute efter en pojkvän så skulle iaf jag aldrig släppa till vid första mötet 🙂

   Svara

  Rebecca Stellas bröllop! Vad tycker ni? Hennes första klänning var sååååå vacker! Enda problemet ser ut att vara att det inte går att gå i den, hon och mannen och alla tärnor behövde bära den nerför altaret. Hennes andra två klänningar tyckte jag var mycket mindre speciella, hade jag vart henne hade jag fixat kyrkklänningen så att den stora kjolen var avtagbar och en mindre mer gå/dans-vänlig kjol var under, som tex Kenzas klänning.

  Svara

   Att det är världens tråkigaste ämne att diskutera 😅

   Svara

    Antar att du inte kollade på Say yes to the dress-maratonet på TLC förra månaden? 😂

    Svara

   Har inte sett, men vad gjorde hon uppe på altaret?!? Om hon nu måste hjälpas ner? Låter speciellt…

   Svara

   Förväntade mig mer wow-klänningar, men det kanske syns bättre på bild än videos som är det enda jag sett.

   Svara

    Men fantastiskt bröllop. Hoppas de får ett lika fint äktenskap.

    Svara

  Sov på alkatraz i natt, sån ångest!!!

  Svara

   Spännande, berätta mer!

   Svara

   Berättaaaaaaaaaa

   Svara

   Åhååå!!! The Rock! Såg du honom, Nicolas Cage, var han där? Vavavava?! Du tog väl inte sönder några gröna radioaktiva bollar va?

   Svara

    Åh eller ed harris! Sjukt het i den filmen.

    Svara

    Bollarna är inte radioaktiva… Det är ett nervgift. Har du inte sett filmen?!

    Svara

  Brukar ni ladda inför ÖS. Med vad i så fall. Själv sitter jag här med en påse Riesen och en flaska Festis.

  Svara

   Armhävningar, energidryck och lavetter.

   Svara

    Hahahh

    Svara

    Lavetter!!!
    😂😂😂

    Svara

   Beror litet på hur sent man kommer in i matchen. Efter tio, elva på kvällen börjar det spåra.

   Svara

  Hur kan Kenza toppa listan över ”Mest besökta privata bloggar” på Bloggportal år efter år? HUR?!

  Svara

   Fattar inte heller. Speciellt nu när folk insett hur falsk hon är.

   Svara

    Folk går nog in av vana

    Svara

    Hur är hon falsk? Jag följer inte henne men har Jon gjort bort sig?

    Svara

    Är hon? Tror jag missat det! Varför? 🙂

    Svara

     Lyssna igenom podden så får man redan det mesta ut av hurdan person hon är. Också om man läst bloggen under alla dessa år.

     Svara

      Förstår inte hur folk inte insett hurdan kenza är än!

      Svara

    Happ, det har jag nog helt missat.
    Falskare än vemdå, tänker jag spontant … i denna värld av just falska influencers.

    Svara

  Min astrolog blev skjuten i stjärten igår, kulan gick rätt upp genom tarmarna och landade på tungan.
  -Borde han ha förutsagt det?
  -Ger det spåkonsten ett bra underlag att säga att du har det på tungspetsen?
  -Vad säger man egentligen? XX OO?

  Svara

  Är svag för 00-talet. Det har ju blivit inne med exempelvis utsvängda byxor igen, så jag kan inte vara den enda. På ett sätt var det en mörk period i modehistorien, men var inte det lite grejen också? Hur som så hoppas jag även att andra saker kan komma tillbaka, som mobilerna. Trött på stora klossar som knappt får plats i handen, saknar kunna avsluta ett samtal genom att bara smälla igen luren. Fyll på med fler 00-talsfenomen!!

  Svara

   Ääääääälskar musiken från 00talet, tycker det inte finns så mycket ikoniska låtar som från den tiden, men antagligen för att jag var tonåring under den perioden 😊🙌

   Svara

    Älskar också musiken från 00-talet!
    Och kläderna, men inte det här neon-modet. Mer clarks-dojor, wct-tröja, snedlugg alltså dåtidens hipster- indie-popare!

    Svara

   Jag känner att 00-talet har gått mig obemärkt förbi, både när det gäller musik och mode.

   Svara

   Saknar också 00-talet pga allt var så jävla enkelt och nu är allt så jävla svårt

   Svara

    Utveckla!

    Svara

     Nej men man var ung och fräsch och det ens största problem var typ hur man skulle få tag i cigg. Nu är det bara så jävla mycket ansvar hela tiden. Man ska betala lån, lämna på förskolan, vara duktig på jobbet, försöka träffa sina kompisar, komma ihåg folks födelsedagar, hålla sig någorlunda fräsch, tänka på pensionen. Det kräver så mycket energi att bara existera!

     Svara

      Sant. Och största problemet var ju ändå att hitta en hemmafest så man slapp hänga ute och frysa ihjäl. För sen när man väl blev 18 och kom in på krogen var det inte ens kul.

      Svara

       Det värsta är att nu när man kan köpa cigg överallt så har man slutat röka.

       Svara

  SNAPCHAT

  Jag är sist på bollen, jag vet. Jag har nyligen fixat snap, pga är inte så intresserad av att ta selfies osv. Men upptäckte dessa roliga filter som jag använder och skickar till vänner. Men. Så byts ju ens filter ut typ varje dygn eller så verkar det som? Och då har jag en fundering. Min sambo får massor med roliga filter, medan jag får ”tjejfilter”, öron, stora ögon, fransar, hjärtan, glitter… Är snap könsdiskriminerande? 😂😂 Varför kan inte jag få dom roliga filtren? 😂 Är det någon som noterat detta? 😐

  Svara

   Om du går in på där du kan välja bland filter, så finns det en symbol med två huvuden och en stjärna i den nedre raden av knappar (alltså under menyn med alla filter, samma rad som knapparna där du kan välja om du vill gå till chattar eller stories). Tryck på den så hittar du fler filter

   Svara

  För någon vecka sedan var det en tjej som skrev och misstänkte att hennes hormonspiral gav henne problem med ex illaluktande flytningar. Någon annan som har erfarenhet av det? Jag har haft mycket problem med det de senaste månaderna (:/) och hade inte tänkt på att det kunde ha med spiralen att göra. Funderar på att plocka ut den nu, om detta är något som många har problem med? Och ja, jag ska prata med en BM om det också såklart. Men det finns så mycket folk här med så många erfarenheter så alltid intressant att bolla lite 🙂

  Svara

   Jag fick sånna problem, luktade verkligen inflammerat typ. Tog ut den efter kanske 2 månader. Trådarna kändes dessutom när jag hade sex vilket inte var jättenajs kanske.

   Svara

   Ja!! Ta ut! Livet är bättre på andra sidan!

   Svara

  Någon som har flugit med nationellt id-kort? Jag har kollat med aktuella ambassader och flygplatser. Enligt deras hemsidor är det ok, men är ändå osäker. Kan det bli problem?

  Svara

   Flugit inom EU och det var inga problem alls.

   Svara

    Samma här. Inom EU har det aldrig varit några problem. Har flugit +10 ggr till ett flertal olika EU-land.

    Svara

     Skönt att höra! Tack!

     Svara

   Inte jag, men min sambo när han upptäckte att hans pass gått ut dagen innan vår kreta-resa 🤪 Jag var såklart svinförbannad och nervös att det inte skulle gå, personalen på flyplatsen gjorde ingen grej av att det var ett id dock.

   Svara

    Tack!

    Svara

   Borde funka inom Schengen. Var ska du?

   Svara

    Storbritannien. Det ska vara lugnt innan 2020, även när brexit inträffar enligt hemsidorna. Är dock nervös ändå. Passet är hos mina föräldrar i en annan stad.

    Svara

     Nej nej du kan ej åka på nationellt ID till UK, pass är ett måste.

     Svara

      Du kan visst åka på nationellt id-kort till england. När nationellt id-kort först infördes så gick det inte men sen la man till storbritannien på listan över länder där man kan använda det. Flyger med jämna mellanrum till england och har inte varit något problem med nationellt id-kort. Då jag på grund av en annan resa var tvungen att skaffa pass använder jag dock det numera eftersom det nationella id-kortet inte kan användas i automaterna för passkontroll på flygplatsen utan man måste stå i kö till de bemannade kontrollerna vilket tar lååååång tid.

      Svara

     Skulle aldrig åka till uk utan pass. Även innan Brexit så är det inte ett Schengenland .

     Svara

      Så det här gäller när man kommer in i landet på annat sätt än med flyg?
      https://www.visitbritain.com/se/sv/planera-din-resa/intrade-till-storbritannien/visum-och-pass
      Obs. Ärligt menad fråga. För det är just för att det är Storbritannien som gör mig osäker.

      Svara

       Jag var också osäker och mailade ambassaden men fick svaret att det gick utmärkt när jag skulle åka förra året. Åkte två gånger till storbritannien på nationellt id-kort under förra sommaren utan problem.

       Svara

       Glöm bara inte att körkort inte är nationellt ID-kort! Och att hotell kan kräva pass, riktigt trist att betalt hotell o sen inte få bo. Åkte till Berlin i vintras och hotellet krävde pass, vi hade fått leta annat boende om vi inte löst det.

       Svara

  Är det någon här som haft körtelfeber? Jag misstänks ha det så jag fått ta blodprover idag för att topsningen i munnen var negativ. Hur lång tid tog det för er att bli bra? Hur länge fick ni stanna hemma från jobbet? 😕

  Svara

   Jag har haft körtelfeber. Det tog en månad innan jag var på banan igen. Vill dock lugna dig med att min kompis också har haft det och hon var ”bara” hemma omkring 1,5-2 veckor. Det är individuellt hur lång tid det tar innan man tillfrisknar. Hoppas att du mår bra snart!

   Svara

    Ja, jag har läst att det skulle ta en månad. Men att det kan vara individuellt, precis som du säger. Jag hoppas att mitt försvinner isåfall så fort som möjligt. Detta är det värsta jag varit med om.
    Tack så mycket, jag hoppas att det blir bra snarast ☺️

    Svara

   Jag var jättedålig i runt 1 vecka. Sen var det bra, vet att många är trötta och dåliga i flera månader efteråt. Men jag kände inte av det när sjukdomen väl släppte. När jag var dålig hade jag dock 40 grader feber och var så otroligt svullen om körtlarna att det buktade ut på halsen. Riktigt ruggigt!

   Svara

    Ja, jag har förstått att det är lite olika, men jag har mått dåligt ganska länge. Innan detta hade jag halsont och vårdcentralen testade mig då för halsfluss pga min historia med det & jag känner min kropp så väl. Fick penicillin för det men halsontet återkom efter 4 dagar. Jag har denna gång inte haft feber men däremot som du, svullen om körtlarna så det buktar ut. Det ser ut som att jag har en tennisboll på halsen. Detta har varit riktigt obehagligt, hoppas det går över fort. Tacksam för att du delade med dig! 🙂

    Svara

   Fick det sista året i grundskolan, var sjukskriven från början av december till mitten på februari men kanske är värre när man är barn??

   Svara

    Generellt är det lättare när man är barn.

    Svara

   Jag var sängliggande i tio veckor, no joke. Mitt ansikte svällde upp och jag kunde inte se, för ögonen var helt Igen svullna. Efter de tio sängliggande veckorna tog det månader att komma tillbaka till någon slags dräglig ork och vardag.
   Mina första tester visade inte heller något, men några veckor senare togs testerna om och det visade sig att jag hade körtelfeber och dubbelsidig halsinflammation.
   Jag tror att jag var runt 24/25 år när jag hade det.

   Svara

    Åh fy, så hemskt 🙁 Stackars dig! Låter ju fruktansvärt med vad du fick stå ut med..
    Jag har varit så trött och orkeslös sedan min semester i slutet av sommaren. Läste att det sitter i länge innan det bryter ut.
    Först gjordes tester för halsfluss pga snabbsänka på över 200. Fick penicillin för detta, starkare dos för att jag hade en rejäl infektion i kroppen. Gick 4 dagar och så började halsontet komma tillbaka och det uppstod en jävla tennisboll i sidan på min hals bara igår. Inget som jag märkt innan!! Men topsningen likaså – negativ. Så fick ta blodprover som jag avskyr. Han tryckte mig i magen eftersom att mjälte och lever blir påverkade. Det verkar som att det är det jag har, annars hade de inte så mycket mer att gå på 🤔

    Svara

    Intressant, jag hade också det där med ögonen. Fick först höra att jag ”bara” hade ögoninflammation”.

    Svara

   Jag hade det i gymnasiet. Tror jag var riktigt sjuk en vecka med väldigt hög feber, svullna körtlar osv (gjorde så ont i armhålorna!!), sen typ ganska sjuk 1-2 veckor till med ont i halsen och noll aptit. Tror jag hade ”tur” för har hört om folk som hade det så mkt sämre. Det jobbigaste var att få i sig mat och vätska tyckte jag.

   Svara

   Ojjj vilken tur ni haft!!
   Jag kunde knappt röra mig på två månader och var hängig i typ ett halvår.
   Jag fattade dock inte vad jag var för sjuk innan jag gick till läkaren och fick akut antibiotika och blev tillsagd att det skulle bli inläggning om jag inte kände mig bättre inom någon dag.

   Svara

    Antibiotika hjälper väl inte mot körtelfeber? 🤔

    Svara

     Den hade spridit sig så höll på att få hjärnhinneinflammation eller vad det heter

     Svara

      Antibiotika hjälper inte mot hjärnhinneinflammation från virus. Därmot ifall det beror på bakterier, men då får man intravenöst

      Svara

       Då undrar jag verkligen vad i helvete min läkare höll på med ☹️

       Svara

   Jag hade det förra året. Var så jäääävla sjuk. Hade över 40 graders feber i 11 dagar och vågade inte söka hjälp för att bemötandet på VC jämt är så dåligt och var rädd att de bara skulle tycka att jag var löjlig som kom dit för feber och int i halsen typ. Tillslut gick jag ändå dit eftersom jag var övertygad om att jag eventuellt fått en halsböld. Blev hemskickad utan vidare åtgärd. Sökte igen då jag inte kunde svälja min egen saliv längre. Först då gjorde man ett test, de andra doktorerna jag träffade hade inte haft en tanke på det tydligen. Jag var tillbaka på jobbet efter tre veckor men jag var helt slut. Det tog ett halvår för mig att återhämta mig från skiten (fick även dåliga levervärden) efteråt och var så himla trött.

   Svara

   Jag var jättesjuk i 6 veckor,sakta återhämtning 4 veckor. Jag kunde tillslut inte svälja mitt eget saliv så på akuten jag fick flytande bedövningsmedel jag skulle gurgla tills jag blev bättre. Värsta jag någonsin varit med om! Men sååå olika. Min sambo var sjuk en vecka och var mer som en svår förkylning ” bara”. Krya på dig ❤️

   Svara

  Någon som har tips på bra och nyttiga mellanmål? Är så dålig på att äta mellanmål och så slutar det med att jag blir panikhungrig och äter godis istället.

  Vad brukar ni äta till mellanmål?

  Svara

   – Äppelklyftor dippade i jordnötssmör.
   – Valfri smoothie
   – Keso med hallon och lite honung
   – Mindre grötportion
   – Fröknäcke med avokado och ägg elöer hummus
   – chiapudding

   Svara

   Jag river massa morötter som får ligga i en tömd glasslåda fylld med vatten. Har då alltid något att äta på när blodsockret skriker efter påfyllning. Om jag har hemlagad hummus så kan jag äta morötterna med dipp. Jättegott, nyttigt, snabbt och ger kroppen tid att stabilisera blodsockret till nästa måltid.
   Tyvärr mitt enda tips.

   Svara

    Det där var smart, med vattnet! Då är morotsrivet inte så brunt som det annars blir efter ett tag.

    Svara

     Precis! 🙂

     Svara

   Keso med skivad banan/äpple o kanel på👍

   Svara

   Äpple?

   Svara

   Du skall inte äta mellanmål alls, och inget godis. Frukost , lätt lunch , middag . inte socker och kolhydrater

   Svara

    Anonym, dumheter, olika från person till person och behov. Vissa behöver inte äta mer än 3 mål och vissa behöver upp mot 6 mål. Jag äter sällan mellis men om jag blir trött och lite hungrig mellan frukost och lunch kör jag på knäcke (älskar friggs nya äpple och kanelknäcke) med en skiva ost och en banan 🙂

    Svara

    Hahaha va?? Jag hoppas du skojar.

    Svara

    Funkar säkert för vissa men jag har märkt att jSg behöver mellanmål, därför jag ber om tips 🙂

    Svara

     Anonym: Nu talar jag enbart utifrån mig själv.
     Jag går hos dietist för att jag inte kan gå ner i vikt hur jag än försöker. Det första dom införde i min diet var just mellanmål för att jag åt för lite om dagarna.
     Så de där med att ALLA ska äta enligt vad du förespråkar är fel.
     Allas kroppar fungerar olika.

     Svara

    Nu talar jag enbart utifrån mig själv.
    Jag går hos dietist för att jag inte kan gå ner i vikt hur jag än försöker. Det första dom införde i min diet var just mellanmål för att jag åt för lite om dagarna.
    Så de där med att ALLA ska äta enligt vad du förespråkar är fel.
    Allas kroppar fungerar olika.

    Svara

   Knäckemacka med skinka och avokado. Kvarg med blåbär och några frön eller nötter som du gillar.

   Svara

   Tack för inspirationen allihopa! Ska testa flera av era tips i veckan!

   Svara

  Har ni några tips på vad man ska tänka på när man går till en arbetsplats (butik, hotell och liknande) och lämnar sitt cv?

  Svara

   Jag jobbar som rekryterare och tycker helt ärligt det är lite jobbigt när det kommer förbi folk med cvn. Men det beror nog lite på vad man har för approach. Kanske skillnad när man går till en butik och ändå inte får träffa rekryteraren så sätt. Många kommer till min arbetsplats och typ kräver att få träffa mig och ska babbla en massa fastän man kanske inte har tid.
   Men tips då. Var trevlig, och framåt skulle jag säga. Le mycket och var positiv och drivande i samtal, som att du vet vad du vill. Framstå inte som osäker. Lycka till 🙂

   Svara

   Jag jobbade i en butik och fick ta emot ett cv för ett par år sen. Snubben som lämnade så något i stil med ”anställ mig, jag är bäst”. Mitt tips är att inte säga så.

   Svara

   Jag jobbar som butikschef och uppskattar att man kommer in o lönar cv personligen. Hel o ren med ett glatt humör o du har kommit långt.

   Svara

   Förutom det uppenbara (välskrubbad, artig, bra handslag <— underskattat) skulle jag säga att du bör visa att du gillar människor och inte är blyg runt dem 🙂

   Svara

   Dem flesta stora kedjorna kastar alla CVn typ Åhléns och H&M då dom inte har tid att kolla på dom. Skulle tipsa att skicka på nätet till rätt person där du vill jobba samt ett telefonsamtal dit

   Svara

  Intressant hur man blir så påverkad av konversationer på med okända människor och hur mycket energi det kan ta ifrån en. Hur blir man hårdhudad på nätet? Några tips?

  Svara

   Förolämpningar är som drinkar. Man blir inte påverkad om man inte tar emot dem.

   Svara

    Fan va bra sagt! De ska jag lägga på minnet!

    Svara

   Slutar svara om jag märker att personen är för ensidig/elak osv. Har noll problem att lämna en diskussion även om personen svarat något urbota dumt som man egentligen vill svara på. Just keep on scrolling =)

   Svara

   Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you’re still retarded.

   Svara

   Förstår inte riktigt varför man skulle bli så påverkad?

   Svara

   Det är inte personligt för det är inte ”du” där.

   Svara

  jag har äntligen blivit av med bananflugorna. efter nio veckors elände och säkert tusen fällor har jag nu insektssprayat hela köket- och nu är dom döda. äntligen.tack för alla tips

  Svara

   Vad skönt! Hade också invasion en gång, inte kul!

   Svara

   Ska göra samma sak nu. Blir tokig på de äckliga flygfäna… Vidriga! Vilken insektsspray körde du på?

   Svara

    Hårspray och en tändare, det fungerar lika bra varje gång. Swosh! så är allt borta. Nej, nu hittar jag på.

    Svara

    jag körde raid insektsspray. köpte på hemköp. ja kör

    Svara

    Gå lös med dammsugaren! Fasen det mest effektiva tipset du kan få. Såpa/vatten/fällor fungerar inte. Städa+dammsuga upp jeflarna går snabbt och enkelt.

    Svara

     Håller med. Har aldrig dem och så vädrar jag hela tiden, så fort jag ser en åker den i dammsugaren.

     Svara

  Vad ska man hitta på för gott med svart trumpetsvamp???

  Svara

   Sås! herregud så gott! min pappa gjorde alltid det på svampen vi plockad, serverade tillsammans med baconinlidad kyckling och klyftpotatis. Rinner i mungipan nu!

   Svara

    😋

    Svara

    Det blir mycket sås då 😭 har säkert 10 L

    Svara

     Kan lätt äta så mycket sås, förstår ej problemet.

     Svara

   Gjorde stuvning här omdagen. Godaste svampsmörgåsen jag ätit!

   Svara

   Torka och sedan smula/mortla och ha som krydda i tex soppa. Går att spara länge.

   Svara

   Du steker dom och gös och lägger i en potatispannkaka och har pepparotssmör på, kan va det godaste som finns/före detta köttätare

   Svara

  Varför låter det på Elsa Billgren som att hon flyttat till ett annat land? Hennes familj flyttade från Hallandsgatan på Södermalm till Mosebacke torg på Södermalm. Det är 10 min gångväg däremellan.

  Svara

   För att det är en stor förändring för henne?

   Svara

   För att Elsa är en väldigt ängslig person där minsta lilla förändring måste nötas och blötas till en grå gegga hon orkar leva med? Menar hon hade femtielva inlägg om sin ”nya stil” trots att det bara var en lite mer nedtonas version av den gamla, tänk då vad många inlägg det måste bli om att flytta 10min

   Svara

   Om man inte har mycket att göra eller tänka på får man förstora upp det lilla man har…

   Svara

   För att allt Elsa gör är lite speciellare än det andra göra. Grandios självbild kallas det..

   Svara

   Något content måste hon väl ha, flytten kan hon ju mjölka ur många inlägg ur. Tycker mer det känns ängsligt att hon måste påpeka vilken konstnärlig familj de är hela tiden.

   Svara

  Bästa vaniljparfymen?

  Svara

   Ingen!
   Vaniljdoft går fetbort! Kväljande!

   Svara

    Håller med, fy vale 🥴

    Svara

   Perle de Coco från other stories.

   Svara

   Bästa som Finns! Finns på hm kostar 200-300kr

   Svara

   Jag undrar också. Använder fortfarande den från Alyssa Ashley. Såå söt, lite väl nästan. Känner mig som en vaniljbulle

   Svara

  Jag känner mig så ensam. Bott i en ny stad ca ett halvår. Bor i och för sig med min sambo, som jag älskar att umgås med, men saknar vänner. Jag har varken tid eller ork att göra något förutom att plugga, vilken är anledningen till att vi flyttade. Vilket suger. För jag hatar verkligen det här

  Svara

   Då är det väl bra att du kan hänga här lite!

   Svara

   träffar du ingen genom plugget?

   Svara

    Ingen att umgås med utanför skolan. Till en början var jag så uppslukad av att plugga. Men nu slår det mig. Jag umgås aldrig med nån annan längre. Sitter själv på kvällar och helger. Och det suger verkligen

    Svara

     Men vart är din sambo på kvällarna?

     Svara

   Soffi: vilken stad?

   Svara

  Någon som har erfarenhet av personer med bipolär sjukdom ?

  Svara

   Jag håller på att utredas för bipolär sjukdom just nu faktiskt. Har du några frågor? 🙂

   Svara

    hur kommer det sig att utredningen påbörjades, alltså vägen dit?

    Svara

     Jag har varit deprimerad av och till i 15 år. Provat otaliga mediciner, psykologer, meditation, basal kroppskännedom, träning, kost etc etc.
     Fick nyligen en ny psykolog som misstänkte att det kanske kunde vara något annat som låg bakom, eftersom ingenting verkar hjälpa, men att jag ändå mår bra i perioder. Vi pratade om det, jag läste på lite och sedan kom vi gemensamt fram till att det nog kunde vara bipolär sjukdom, så hon skickade, i samråd med min läkare, en remiss till vuxenpsyk.
     Psykologen och läkaren hade jag genom vårdcentralen.

     Svara

    Har du fått ett bra bemötande från vården?

    Hade några frågor om medicinering men då kanske du inge börjat med det!

    Svara

   Jag har, blev diagnostiserad för ca 5-6 år sedan efter en lång utredning och många vändor på psykakuten. Bipolär sjukdom typ 1. Fick väldigt bra hjälp efter ett tag dock, och de ”hittade” fler saker jag gått i terapi för. Var lite skeptisk till medicinering (lamictal plus diverse sömnmedel då jag i princip aldrig sov) men efter ett halvt liv av självmedicinering var det absolut värt att prova. Har blivit utskriven nån gång för jag testade positivt på droger (thc mest) och har slarvat lite med medicin, men inget slarv med terapin och gruppterapin eller kbt för mina tvångssyndrom/ätstörningar. Allt sånt har jag verkligen släpat mig till hur jag än mått och det har hjälpt mig. Idag pluggar jag och har inte velat ta livet av mig på över två år, och det är verkligen länge för mig och jag mår faktiskt riktigt bra nu. Ibland måste man kämpa för hjälpen men för mig blev det bra till slut 🙂

   Som det upptäcktes med min bipolaritet var på psyket. Jag hade aldrig tänkt på diagnoser eller så utan tänkte bara ”alla vill väl förmodligen ta livet av sig egentligen men det är tabu att prata om”. Så tänkte jag tills jag var 23 och hamnde på psyket efter en psykos på droger och att min kompis hittade mig helt panikslagen för att jag ville dö men hade dåligt samvete mot min brorsa om jag fullbordade. Men emellanåt var jag världens gladaste och mest bekymmersfria, roliga, energiska, generösa tjejen någonsin. Så kanske borde det fångats upp men det var ganska trassligt, ingen i min familj är liksom sån som har erfarenhet eller ens tänker på psykiska diagnoser, plus att jag hade för kul när jag hade kul och var för ledsen när jag var ledsen för att söka hjälp. Tills det kraschade då men det var också vändningen 🙂

   Svara

  Behöver lite tips angående min syrra.

  Hon är en riktig fi*** rent ut sagt. Alltid dryg och otrevlig mot allt och alla och har en riktigt dålig attityd överlag. Försöker man prata med henne om det (lugnt och försiktigt) så får man alltid antingen ett garv tillbaka, att det är JAG som alltid är otrevlig eller att jag är ju en psykolog så jag vet ju!

  Nu sist hade vi en händelse där jag fixade en intervju till henne på min mans företag då hon ALLTID klagar på sitt jobb. Alla snackar skit om henne där hela tiden och hon trivs verkligen inte. Hon kom till intervjun med en riktigt pissig attityd, ställde inga frågor, betedde sig som att hon gjorde oss en tjänst genom att infinna sig i vår närvaro. Vill tillägga att hon ej gått gymnasiet, har haft ett jobb i sitt 25 åriga liv och det är inget speciellt meriterande arbete.
  Efter den här episoden hörde hon inte av sig till mig på drygt en månad, hon ville inte ha tjänsten tydligen men orkade inte ringa och tacka nej, har inte ens fått ett litet ”tack för hjälpen men är ej intresserad” eller någonting. Ringer jag henne är hon bara dryg och otrevlig.

  Vill tillägga att hon forfarande bor hemma, har sin kille hemma dygnet runt i stort sett och verkar inte vara i närheten på att flytta.

  Vad kan jag göra för att nå fram till henne?

  Svara

   Skit i henne, man behöver inte va på god fot med sina familj bara för att. Låter som en riktigt trist brud

   Svara

    Har dålig kontakt med hela min familj, inte för att vi bråkar utan för ointresse från deras sida. Så min syrra är den som jag har haft absolut bäst kontakt med och är den enda jag umgås med förutom en till kompis, så aaaa känner mig lite ensam nu.

    Jag sa till henne förut att hon måste få mer skinn på näsan och stå upp för sig själv men hon verkar ha glömt att vara människa där någonstans i mellan också.

    Svara

    Haha, jag läste ”Skjut henne”

    Svara

   Gör du inte, trots att hon är din syster får man faktiskt ta ansvar själv. Skulle det var min syster skulle jag inte vilja ha någon kontakt med henne alls. Du har gjort mer för henne än var hon enligt din beskrivning förtjänar. Det går inte hjälpa någon som inte vill bli hjälpt. Skulle definitivt ta ett stort steg tillbaka från henne om jag vore du och hoppas att hon inser vad hon förlorar på det.

   Svara

    Sant, ska nog inte höra av mig alls något mer och hoppas hon en dag inser vad problemet faktiskt är.

    Svara

   Hon är inte deprimerad då? Det låter som hon har väldigt svårt att ta sig för saker och det kan ju bero på att hon mår dåligt.

   Svara

    Hon har varit det i perioder förut men har inte verkat som hon är det nu.

    Svara

   Sitt still i båten. Låt din syrra höra av sig till dig, inte tvärtom. Det tar kanske ett tag, men det är bara att vänta ut.

   Svara

    Ska göra så!

    Svara

  Har kommit på att jag bara ska försöka skriva positivt här, men det är svårt faktiskt! Speciellt om Bella! 🙃

  Svara

   Det finns väl en hel del positiva saker med Bella. T ex entreprenörsskapet, som ju är ett av hennes främsta kännetecken. Hon har driv och vilja att göra något som skapar mervärde. Det är en ganska ovanlig egenskap att ha, men den kan förstås tränas upp med rätt stimulans och tillvägagångssätt. Vissa har den dock nästan medfödd men i Bellas fall var det nog något som fick henne att göra slag i saken och bli entreprenör. Kanske hade hon en viss bit medfödd, men det mesta har hon nog tränat upp och fortsätter att träna. Just att inte ge sig är en bra egenskap och det är något hon inte gör. Fördröjd belöning, dvs. att vänta på något gott, det är hon bra på. Marschmallowtestet hade nog gått galant för henne.

   Hon inspirerar andra, men man måste nog redan vara lite som henne om man ska inspireras. Då menar jag inte allt självförhärligande och maktbegär hon tycks ha, utan istället viljan att göra gott utan att tvinga andra för att nå mål sprungna ur egoism. Bella håller inte på så, utan anpassar sig till det folk vill ha. Men jag är inte hennes målgrupp, så jag får sitta på åskådarplats i allt detta och kanske har lättare att se entreprenören snarare än att stirra mig blind på produkterna.

   Vid sidan av det visar hon att hårt arbete ger resultat. Hon arbetar hårt med det hon håller på med och har nått längre än många andra kommer nå. Hon kanske överdriver en hel del i bilden av sig själv hon visar upp, men det hon är med om är på riktigt. Hon har gjort mycket av det som behövts göras för att nå dit hon är nu själv. Om hon startade utfattig eller ej är irrelevant, det är många som har bättre utgångspunkter än henne och inte kommer någon vart i livet ändå.

   Svara

    Hon förbrukar en hel del människor under sitt ”entreprenörsskap”. Många som farit illa.

    Svara

   Jag har kommit på mig själv att radera rätt dumma saker jag skrivit, och valt att avbryta.

   Svara

    Bra! Ibland är det verkligen onödigt att skriva på impuls!

    Svara

  När ni kommer in på öppet spår, har ni nått särskilt som ni hoppas på att hitta bland kommentarerna? 😀

  Alltså typ om något ämne. Nån som är kär, nån som är olyckligt kär, något tokigt, något om jobb/utbildning, drömmar, barn osv

  Svara

   Jag hoppas på skvaller och lite kritiskt tänkande kring influenser.

   Svara

   Tycker det är intressant att se vad folk skriver om i allmänhet, för tänker att ni härinne inte är människor jag skulle träffa annars irl.

   Men tycker speciellt om att läsa trådar om frågor rörande husdjur, relationer och random funderingar.
   Vad tycker du själv om?? 🙂

   Svara

    A jag tycker nog främst om att läsa om relationer jag också 🙂

    Eller typ random funderingar folk har 😄

    Svara

   Tycker att det är intressant med lite udda ämnen, typ filosofiska frågor, rymden, olika psykologiska fenomen osv. Men det är inte så ofta det dyker upp…

   Svara

    Rymden – som i astrofysik/astronomi – är en naturvetenskap som jag har fascinerats av under många år på hobbynivå. Det finns många oförklarade fenomen där ute, som genom att de är just oförklarade är förunderliga och fantasieggande. Att vi inte kommer att kunna utforska hela universum någonsin är också en fascinerande och lätt irriterande tanke i sig. Vissa frågor som skulle kunna besvaras kommer inte få några svar.

    Svara

   Skrollar förbi allt om barn/graviditet/problem med män. Vet inte om jag letar efter nåt speciellt egentligen, nåt kul? Kan inte sluta tänka på tråden om äckliga saker vi gör och personen som tyckte om att sitta med sin sambo och riva varandra i rumphåret.

   Svara

    En kommentar som etsat sig kvar i mitt minne 😭

    Svara

     Tycker om att läsa om roliga djur också. En kommentar jag alltid kommer minnas är hon som kom på sin katt med att stjäla bomullspinnar ur badrumsskåpet mitt i natten.

     Svara

      Haha juste!!! Älskade den

      Svara

    HAHAHAH!! Tänker på den kommentaren orimligt ofta 😂

    Svara

    Åh fy fasen! 😂😂😂

    Svara

   Jag hoppas pinsamt nog på lite snusk och intima problem. 😎

   Svara

   Gillar att diskutera politik så hoppas alltid på något sånt!

   Svara

   Hoppas på bok-och teveserietips men det händer nästan aldrig. Blir sjukt uttråkad för det mesta pga never ending förlossninghistorier och graviditetsdito.

   Svara

    Serietips frågas ju efter och kommer varje gång!

    Svara

   Skönt att slippa den där tjat Helena plus bloggen… Sorry… Men orkade inte.

   Svara

    Har jättesvårt att förstå sånt här, alltså inte att du tycker det. Du får ju tycka vad du vill såklart. Men varför skriva det? Skulle seriöst uppskatta ett svar för har så jävla svårt att förstå varför så många legitimerar saker på ett annat sätt under anonymitet. Även om ingen vet vem du är som skriver, måste ju du ändå leva med att du varit rätt elak? Tänker du inte på att hon kan läsa och bli ledsen? Är det isf värt att såra någon ba’ för att man ogillar den personens kommentarer i ett simpelt kommentarsfält? Hur går tankarna liksom.

    Jag. Fattar. Inte.

    Svara

     Hon var ju en grantjuv, ingen fin egenskap.

     Svara

   Jag skulle vilja ha ett helt inlägg med vilka influensers har ni träffat/sprungit på och hur var dem. Någon försökte häromdagen men det genererade bara i några få kommentarer, hade varit kul att höra om Hannalicious, Emilia de Poret, Tramsfrans och några av de mindre kända.

   Svara

  Någon som har en bra serie att rekommendera på Cmore eller HBO? Gärna dramaserie av något slag!

  Svara

   The affair
   Handmaids tale
   Younger

   Svara

   Chernobyl, finns bara en säsong men den är grymt bra!

   Svara

    Tack för svaren, glömde nämna lite serier jag faktiskt sett. Har bland annat sett de ni nämnde, men tack ändå 🙂

    Svara

     Tell me a story på HBO

     Svara

   Divorce

   Svara

   Beforeigners på HBO. Helt sjukt bra

   Svara

   Euphoria!

   Svara

   True Blood för bövelen 😜

   Svara

   The leftovers är okej.

   Svara

  Ngn som kan tipsa om en bra film att titta på hos HBO Nordic, Netflix, och Teliaplay?

  Är dessvärre rätt kräsen (filmvetare) om vad jag vill se. ☺️

  Svara

  Neda Ameli Från farmen har startat en Facebook grupp för oss kvinnor. Gruppen heter Gäris. Fint intiativ och många i gruppen som känner sig otrygg på Uppsalas gator har stöttat varandra. Gruppen har mer än 16 tusen medlemmar.

  Med det sagt så låt mig säga vad som stör mig. Ordet, ORDET GÄRIS? På riktigt? Avsmak deluxe 🤮

  Svara

   Ey Gäri!

   Svara

  Någon som har erfarenheter av att vara vän med en psykopat? Har brutit helt med en fd vän som gjort mig illa genom åren, men hon lyckas nästla sig tillbaka hela tiden. Nu har jag dock blockat henne på alla möjliga sätt, så hoppas att det är över nu. Känner mig så korkad som faller i hennes fällor gång på gång. Någon som känner igen sig? 👼

  Svara

   Det är väldigt ovanligt att folk är psykopater. Men desto vanligare att folk är manipulativa och själviska ändå! Den enda som bestämmer om det är över eller inte är du. Ge inte med dig.

   Svara

    Kör in din penis i hennes håriga A N U S så lär hon sluta. Egen erfarenhet

    Svara

     Tack för tips!

     Svara

     Om ni undrar så är detta inte jag… Och då är jag ändå berusad.

     Svara

  Är det bara jag som blir helt slut av Yayas blogg? Allt är så uppstyrt och perfekt in i minsta detalj. Orkar liksom inte 😅 Och dessutom vill hon gärna framstå som så snäll och ödmjuk men har stött på henne ett par gånger och så var absolut inte fallet hehe! Men alla kan ju ha en dålig dag. Eller två.

  Svara

   Håller med dig fullt ut. Hon är bara för mycket!

   Svara

   Nä, jag håller med! Jag följer henne inte utan är inne någon gång i veckan för att kika. Men jag blir också trött av flödet. Det är perfekt (fast det är ju inte perfekt). Ingen kan ha det sådär och om man har det sådär så är det väl INGET ANNAT man gör än att ha det instagram-fint hemma… Snark! När hon gör frukost och sånt tänker jag alltid att det måste ta sådan fruktansvärt lång tid!!! Jösses. För att sedan, hoppas jag, ätas upp på några minuter. Jösses igen. Blev trött av kommentaren om henne ha ha

   Svara

  Vart har THR tagit vägen?

  Svara

   Väck inte den björn som sover please!

   Svara

    Saknar henne

    Svara

     Nej, inte alls. Vill inte ha svarpsvarpåsvarpåsvarpåsvar tills någon ger upp. Då lämnar jag hellre inlägget åt sitt öde.

     Svara

      Vill anonym sakna henne så låt henne göra det!!

      Svara

      21:42, Två tredjedelar av de svaren kommer inte från trh utan från anonym, kanske du, så skyll inte henne för det.

      Svara

    21:15
    Snarare du som väcker. 😉

    Svara

     Bra att alla förstod vem jag menade, trots att jag skrev initialerna i fel ordning 😊 Läser du bara utan att kommentera numera?

     Svara

      Ja. Och jag läser inte heller allt.

      Svara

   Japp, hon är saknad.

   Svara

    😘💕

    Svara

   Hon försvann när camcam fick problem.

   Svara

    Vadå problem? Vad har jag missat?

    Svara

  Har blivit helt besatt av LCs bravader sedan det spekulerades kring att hon fejkat flera av sina inlägg. Önskar VERKLIGEN ett inlägg om det!! Vad tror ni, är hon mytoman eller har hon upplevt allt detta?

  Svara

   Jag tror varken att hon är mytoman eller har upplevt allt. Hon har nog kryddat lite för att hålla liv i sitt konto, men det gör henne inte till mytoman.

   Svara

   Vem är LC? 😳

   Svara

   Jag tror det började äkta, men sen fick hon inte lika många ”bra” att lägga ut och då hittade på, killgissar jag på.

   Svara

   Jag irriterar mig skitmkt på henne! Hon verkar så oerhört självgod?! Texten under bilden från kristallgalan på hennes insta är hemsk.

   Svara

   Vem är LC?

   Svara

   Undrar också vem LC är?

   Svara

    Linnea claeson/assholesonline på insta.

    Svara

     Trodde ni snacka om Lauren Conrad

     Svara

  Jag har börjat läsa biblioteks- och informationsvetenskap. Jag har inte gått gymnasiet, jag har bara läst kurser på komvux. Jag sökte in på de och reell kompetens. Har fått första examinationsuppgiften och jag fattar ingenting. Jag har aldrig skrivit akademiskt så jag vet inte hur jag ska göra. Har läst kurslitteraturen och varit med på alla föreläsningar men känner ändå att jag inte förstår. Vet inte vad informationsvetenskap är knappt, och kurslitteraturen om det är på engelska vilket gör det ännu svårare att förstå.
  Känner mig så otroligt dum som ens försöker. Jag kommer inte klara det här. Har dessutom autism och social fobi = kommer inte få vänner.

  Svara

   Jag kände mig också extremt osäker och dum i början och en bra bit in i min utbildning. Tror det har med tidigare skolgång att göra. Tror också att det många som har svårt med det akademiska språket i början, men det ger med sig med tiden 😊 Man får inte ge upp om man inte klarar någon examination heller för det finns alltid minst en andra chans. Läs på igen, fråga kursare och googla/youtuba dig tills du förstår 😊

   Svara

   Har ni någon språkstudio i skolan som du kan gå till? Isf är det bra att skriva ner något bara och sen gå dit så får du tips på hur du får texten akademisk.

   Svara

    Det finns något som heter studieverkstaden men vet inte om jag vågar gå dit. Det verkar som att flera är där samtidigt och det ger mig ångest att behöva stå där och fråga massa när andra hör. Jag har dessutom en 3 åring så jag vill inte vara på skolan mer än nödvändigt ): man kan boka tid men vet inte om man är ensam med dom då. Får kanske mejla och fråga och förklara att jag tycker det är jobbigt.

    Svara

   Jo, du kommer klara det! Du har ju fixat att komma in på universitetet utan gymnasiebetyg! Vilken bedrift, lär inte vara många som fixar det!

   Lovar att du inte är den enda nya student som känner som du. I princip alla är förvirrade i början. När jag började universitet hade jag inte använt fotnoter en enda gång och jag fattade inte heller hur jag skulle skriva på rätt sätt.

   Svara

   Jag råder dig också att låna och läsa en av dessa böcker eller båda. De ger många bra tips och där kan man också få tips påmura böcker om akademiskt skrivande.

   https://www.adlibris.com/se/bok/studieteknik-9789144072302

   https://www.adlibris.com/se/bok/studieteknik-sa-lyckas-du-med-dina-studier-9789127140318

   Svara

   Läste biblioteks- och informationsvetenskap för en herrans massa år sen. Hade tidigare läst flertalet kurser på uni och även tagit kandidatexamen i klassiska språk.
   Men boi var nåt helt annat. Fick underkänt på första tentan. Jag hade jättesvårt att förstå alla nya begrepp. Det var en riktig kalldusch, men jag tog mig igenom utbildningen och fick högsta betyg på examensarbetet. Jag önskar jag hade tagit mer hjälp av studiegrupper osv, istället för att gå och känna mig korkad.
   Idag jobbar jag dock inte på bibliotek, utan med information management (och är inte heller säker på vad exakt informationsvetenskap är). Men det är en bra utbildning som ger stora möjligheter.
   Du fixar det, ta den hjälp som finns att få. Och om du inte vill prata med nån direkt så är mail toppen! Universiteten _vill_ att studenterna ska klara utbildningen.
   Heja dig!

   Svara

  Någon som bestämt sig för att stanna i en relation där kärleken dött ut?
  Har inga känslor kvar för min man, men med två småbarn och dålig ekonomi måste jag nog tyvärr stanna kvar..
  det här döljer jag för min man och försöker bara stå ut och ”ställer” upp på lite dåligt sex i bland.
  Är jag en skitstövel?
  Han är snäll och så, men en klassisk mansgris och hade jag träffat han idag hade jag nog sett de tendenserna tidigare.
  Kan man klara av leva så här utan att dö helt inombords?
  Tänker att jag ger det några år.. barnen får växa upp i en familj, jag får leva med en god ekonomi, min man får mat och all service…

  Svara

   Har du pratat med honom? Alltså pratat med honom så att han förstår? Du har varit upp över öronen förälskad en gång i tiden. (Antar det) Den människan finns där inom honom. Det är lätt att fastna i ett ekorrhjul och ”se” vad andra har och ha en längtan efter något annat.

   Vi människor är duktiga på att ta oss an uppgifter vi inte vill för att behaga och vara tillags. Du behöver prata ordentligt. Vid flera tillfällen och berätta hur du känner och om han inte är villig att ändra sig efter många samtal så är det dags för dig att gå vidare.

   Ge inte upp för lätt för du kommer ha sån ångest. Tro mig!

   Svara

   Får så ont i magen av ditt inlägg. Just för jag tror att det ofta är såhär. Är du verkligen helt säker på att känslorna är helt borta, eller skulle de gå att kanske bygga upp dem tillsammans? Tänker att det är lätt att ”glömma” varandra under småbarnsåren. Om svaret är nej, så är ändå mitt råd att lämna, för att slösa dina & hans år är inte okej.
   Har själv haft liknande känslor att det är dött, men tror mer det, iallafall för min del, handlar om slitningar pga vardag o brist på tillexenpel vila o egentid.

   Svara

   🙋🏻‍♀️ Jepp

   Svara

   Lite skitstövel är du nog men jag förstår ändå helt. Men kan du inte ta steg mot att få en bättre ekonomi själv så att du kan lämna? Tänk på att barn är rätt bra ”kännare” och du gör dem ingen tjänst att stanna med någon du inte älskar. Dina relationer (med släkt och vänner och romantiska) ser dem och har som förebilder, du är en förebild, vill du att dina barn ska tro att det här är ett okej sätt att leva?
   Ta de steg du behöver för att lämna, om det innebär lägre standard så är det värt det i mina ögon i alla fall.

   Svara

   Jag har inga barn och kan utifrån det inte förstå hela situationen. Men det jag tänker är att det låter hemskt. Jag skulle hellre försöka bli lycklig och ha dålig ekonomi. Livet är för kort för att slösas bort. Livet kan ju ta slut i förtid. Om det vore skarpt läge, om du visste att du hade 5 år kvar att leva. Vad skulle du välja då?

   Svara

    Jag funderar över det här med ”lycklig”. Jag har lärt mig att gräset inte är grönare på andra sidan och en relation med dåliga inslag ersätts bara av en ny relation med nya dåliga inslag osv. Jag tror vi alltid kommer känna att alla relationer är otillräckliga efter en tid. Vi kan inte få allt vi behöver ur en person. Eftersom jag själv vet hur det är att bryta upp och få mkt sämre ekonomi utan möjligheter vs stanna kvar och ha normal ekonomi med möjligheter så vet jag att den grundtryggheten kan bidra till tillräcklig lycka när man jämför med alternativet.
    Hur kan vi alltså veta att det är ett steg mot lycka för henne att bryta upp? Det kanske är bästa lösningen för henne att stanna kvar. Blir fundersam till det här med att byta ut det man har ska leda till en lyckligare tillvaro. För de flesta leder väl bara byte av liv eller partner till andra problem – men fortfarande problem.
    Uttrycker mig säkert oklart och dåligt, lider av hjärntrötthet.

    Svara

     Tack! Ibland behöver man nog bli påmind om det där gröna gräset..

     Svara

      Lycka för mig stavas – FRIHET. Har aldrig känt mig fri i relationer med män och därmed har jag heller aldrig kunnat bli lycklig med dem.

      Svara

   Kan du vänta så gör det. Och börja förbered dig, framförallt ekonomiskt. Det kostar sjukt mycket att separera. Jag vet inte vilken stad du bor i men kolla upp hyresköer osv. Om han är en mansbebis så kan det bli riktigt dåligt när du väl bryter. Så se till att ha så mycket som möjligt i ordning för att göra det enklare för dig och barnen.
   Jag började spara undan allt jag kunde ca 6 månader i hemlighet, innan jag separerade. Hade boende klart, så från brytet kunde jag lämna inom 2 månader. Och dessa två månader bodde jag och barn hos släktingar. Men det blev bra tufft ändå. Och han försökte just använda ekonomin och barnen till att hålla fast mig.
   Är det så att du hittar tillbaka till honon så är det så. Kanske som särbos? Kanske som nya människor? Eller så tackar ni för det som har varit och går vidare i olika riktningar.

   Svara

    Jag sparar det jag kan.. men då jag vill vara med mina barn har jag valt att inte arbeta så mycket, då han arbetar för 3 personer.
    Och han är väldigt rädd om sina slantar, ta hand om barn o hem behöver man tydligen ingen lön för.

    Svara

     Jag har haft väldigt god ekonomi men levt ett liv jag inte mådde bra i och har (för tillfället nu när jag arbetstränar) existensminimum genom försörjningsstöd, men ett liv där jag genuint mår bra och har det så jag vill ha det. Väljer det senare alla dagar i veckan!

     Visst att det är skit som igår när dammsugaren gick sönder och jag inte har något som ens liknar en buffert att köpa ny från och inte har regnkläder så jag kan gå ut och gå när det regnar. Ekonomisk stabilitet ger en annan trygghet offcurse och mitt mål är att ha det igen, men jag väljer ändå den ekonomi jag har nu för en period än det andra. I slutet av dagen kan inga pengar i världen köpa ens mående om man lever med förutsättningar och omständigheter man inte trivs med. Du kan köpa vad du vill, men aldrig ditt välbefinnande.

     Dessutom är människan vanedjur och rätt bra på att ställa om sig, du kanske behöver göra avkall på en del bekvämligheter men hellre avkall på yttre faktorer än att göra avkall på dig själv. Du lever bara en gång och du är ju värd att må så bra du kan utifrån dina förutsättningar. Tror inte du kommer ligga på dödsbädden och vara tacksam för alla år du slösade på honom där du istället kunde leva livet så som du vill ha det. Dumpa honom, det är din tur att leva nu. Allt brukar dessutom lösa sig till slut, ekonomin likaså ❤️

     Svara

  Ngn som är förälder till en 16-åring?
  Hur länge för de vara ute på kvällarna, får de månadspeng eller kanske hela studiebidraget osv.

  Svara

   Jag fick hela studiebidraget när jag var 16, dock stod mina föräldrar för ytterkläder/skor och dyrare inköp.
   Hos mamma fick jag var ute till 22 tror jag och pappa hade ingen tid. Men jag var ”duktig” så jag skötte mig.

   Svara

   När jag var 16 flyttade jag hemifrån för att få gymnasiet på annan ort. Eller närmsta gymnasium låg 2 h bort så vi var många ungdomar som flyttade samtidigt. Så enligt mig kan du ge hela studiebidraget och låta ungdomen betala för sig själv (resor, kläder, utemat m.m.) Har du dålig ekonomi så kanske en liten del av studiebidraget kan gå till dig för hyra och mat. Ge så mycket eget ansvar du kan. Det växer man av. Men finns ändå där som något trygt att ringa till mitt i natten om de behövs.

   Svara

    Man är försörjningsskyldig. Så barnet ska inte betala för hyra och mat. Får man hela ska man däremot köpa kläder och betala för aktiviteter själv.

    Svara

   När jag var 16 hade jag ingen tid jag skulle vara hemma på helgen, på vardagar fick jag vara uppe till 22, så kunde ju inte vara ute så sent 😊 sen är jag otroligt självständig så krävdes inte så mycket regler. Sen fick jag mitt studiebidrag men fick 1 jacka och 1 par skor om året, fick välja säsong själv. Kände mig inte och känner mig fortfarande inte missnöjd med det upplägget men tycker det känns som man måste se till sitt eget barn för alla regler funkar inte för alla barn liksom 😊

   Svara

  Jag blir snart tokig av att jag inte förstår hur killar tänker och vad de vill. Kan ni hjälpa mig??
  Jag har under ca 5 månader haft daglig kontakt med en kille. Varje dag smsade vi om allt. Ibland lite sexrelaterat. Vi sågs en gång under dessa 5 månader och då med våra barn. Jag tröttnade till slut på allt. Kändes som att jag tog allt initiativ men vi sågs ju aldrig ändå. Jag slutade svara på hans sms och han hörde inte av sig till slut. Nästan 4 månader gick och vi sågs på en fest. Han började under kvällen smsa igen. Slutade med att jag följde med honom hem. Vi hade sex. Det var så bra och jag sov över. Vi har hörts till och från sen dess men även om vi hörs är han inte som tidigare. Han skriver att vi hade grymt sex och vill ses igen. Ev imorgon ska vi ses. Men då är hans barn hemma. Varför ska vi ses med hans barn?? Ibland hörs vi inte på en-två dagar. Vad ska jag göra och hur ska jag tänka. Har intresse för honom men vill inte vara för på. Han tar inte initiativ så heller. Känns ena dagen som att han vill och andra dagen inte.
  Jag blir osäker. Efter flera års äktenskap och numera skild vet jag inte hur killar fungerar och hur jag ska bete mig. Snälla hjälp mig. Ringrostig 38 åring här.

  Svara

   Vet inte riktigt varför jag får känslan av att han inte riktigt är intresserad! Han kanske har mycket för sig och i tankarna? Låt det gå ett par veckor. Finns flera män i sjön!

   Svara

   Han var inte tillräckligt intresserad tidigare. Hade han varit det hade ni setts fler gånger än en på fem månader. Troligen tyckte han du var trevlig och lite intressant men inte tillräckligt. Han fick bekräftelse av er kontakt men hade inga känslor.

   Nu när ni har legat så är han mest kåt eftersom du är härlig och han inte legat på ett tag. Vill du testa hans intresse så hör inte av dig, låt honom ta initiativ.

   Min erfarenhet är att om man ena dagen är på och nästa inte är man inte intresserad av den andra på riktigt. I de fallen är kontakten mer jämn.

   Sen undrar jag lite varför ni låter era barn träffa era dejter? Inte jättebra att introducera barn för olika nya partners kanske 🙂

   Svara

    Vi träffades en gång i våras och pkte skridskor. Var inte en dejt uran som kompisar och det var inget varnen tänkte på då han är en kompis bror. Jag tycker dock det är konstigt att han vill att jag ska komma imorgon och hans barn är där. Varför liksom. Mina barn har inte träffat ngn jag dejtat. Är inte redo för det.
    Håller med dig om det ovan.

    Svara

  Ska på babysim imorgon för första gången och är såååååå nervös. Helt omotiverat såklart. Men hur fan går det till, hälsar man på alla föräldrar innan? Presenterar man sig själv? Herregud jag är socialt inkompetent ibland. Vill tillägga att det är andra simmet imorgon, vi missade första gången så gör det ännu värre.

  Svara

   Var går du? Ska på andra jag med imorgon!

   Svara

    Och nej, förra veckan hälsade vi inte. Många va tidiga och då småpratades det lite, men de flesta höll sig för sig själva. Måna var båda föräldrarna med, en i poolen och en satt vid sidan av. Babysim var en väldigt mysig stund med bebis! Min dotter skrattade igenom hela lektionen 🙂

    Svara

     Åh hoppas min gör det också!
     Ska gå i en närförort till sthlm, vart ska du gå?

     Tack! Då är jag lite mer förberedd på hur det går till haha .. och lite mindre nervös.

     Svara

      Mmhmmm, vi går i Upplands Väsby kl14:30. Kanske samma? 🤗

      Svara

       Fan vad synd ska till mörby

       Svara

        Typiskt! Hoppas ni får kul! Det kommer gå kanon!

        Svara

         Tack snälla! Ni med 💕

         Svara

   Gå dit, prata med första bästa som håller i din bebis och fråga om de också ska på babysimmet, nämn att ni missade förra gången, fråga vad barnet heter och vad barnet tyckte om förra simmet.

   Svara

    Tack! Har såklart gjort mig mer nervös inför imorgon än vad jag borde vara. När man lägger upp det sådär låter det ju inte så farligt 🙄

    Svara

  Kollar på I, Robot. Inte är produktplaceringarna så illa idag? Will Smiths karaktär har en JVC-stereo, han har Converse-skor, puttar undan en FedEx-robot och kör en Audi. Var det såhär för femton år sedan? Brydde man sig inte?

  Svara

   Har du sett marvelfilmerna?

   Och självklart brydde man sig, de får ju betalt av företagen att visa upp märkena?

   Svara

    Bara det att jag inte minns att jag tyckte det var så uppenbart och störigt. Det kanske bara var jag … det enda jag minns var Neos Nokia i Matrix.

    Svara

   USRobotics är också ett riktigt företag.

   Filmen har inte mycket gemensamt med Asimovs bok. Namnet på filmen och boken är samma samt namnet på karaktären Dr. Susan Calvin.

   Svara

  Alltså hjäälp..jag studerar termin tre just nu och ska ha en massa grupparbeten och uppsatsskrivningar som man får skriva i par…problemet är att jag läste andra kurser termin två när alla andra i ”klassen” verkligen började känna varann…känner mig så utanför nu när alla börjat fixa sina grupper och ingen ens känner igen mig…är ett sånt himla ångest moment och skolan har bara hållit på i två veckor…

  Svara

  Du ☔ som skrev igår att du hade ångest, hur är det med dig? Lättade ångest? Har tänkt på dig idag. Hoppas din dag varit finfin ❤

  Svara

  Tips på roliga saker att göra på 30års fest?Har fixat ett musikquiz men det behövs lite mer för vi kommer ses redan efter 15 tiden.Och ja,det kommer förtäras alkohol och vi är 10pers 💃🏼

  Svara

   Personbingo!

   Svara

   Jeopardy, norsk-karaoke eller beerpong 🦄

   Svara

   Vi hade pingis på min 40-årsfest, succé!!

   Svara

   Tipspromenad med frågor om födelsedagsbarnet!

   Svara

  Lyssnar ni på böcker? Provar nu, men har svårt för de flesta inläsare som läser så stackato och utan inlevelse.
  Har ni tips på bra böcker att passa på att lyssna på innan provperioden är över?

  Svara

   Konsten att höra hjärtslag. Underbar bok.

   Svara

   Katarina ewerlöf läser med fett mkt inlevelse (ibland för mycket)

   Svara

   Hanna en släktsaga inläst av My Holmsten, så bra och avkopplande…

   Svara

  Jobbintervju för ett jobb som kundtjänstmedarbetare i slutet av nästa vecka. Min pojkvän tycker det bara är ”själlösa människor” (han var ironisk) som jobbar med sånt. Jobbet är 1. 5 timme från honom. Men tänker åka dit och prata, mest för att se vad dom säger. Eller tycker ni att det är korkat? Need some input! ❤️

  Svara

   Kör! Har jobbat som det en period och det är inget jobb man orkar med år efter år men absolut en period. Man får prata med roliga människor ibland, höra sjuka historier, prata med riktiga skithögsr också men man lär sig ganska snabbt att ”brush it off”.
   Och man blir fan själlös efter ett tag, true story.

   Svara

    Fast 3 timmars bilresa är jag inte pepp på tyvärr 😂 Ja jag kan tänka mej det. Jag har jobbat inom vården så anser att jag kan ”brush it off” helt okej faktiskt.. Är det några speciella frågor man ska fråga på en sån intervju? Var flera år sen jag var på jobbintervju så står typ stilla 😱 Haha okej, jag tror han inte var så ironisk ändå då 😉 tusen tack för svar iaf ❤️

    Svara

     Ahaaa missförstod den delen på något sätt, haha.
     Nja, kanske fråga vad som utmärker den bästa kundtjänstmedarbetaren typ, vad dom anser att man ska ha för kvalitéer för att lyckas på jobbet.
     Har itne heller varit på en intervju på några år så minns absolut ingenting men rent spontant är det frågor som jag som rekryterare skulle bli glad att höra. Man visar intresse för tjänsten och att lyckas inom den.

     Kan berätta att tänkte man får inom det yrket sitter kvar länge. Har någon problem med tex en faktura börjar jag automatiskt gå igenom alla ”avcheckningar” i huvudet, är fakturan betald?när?hur? osv osv osv 😂

     Svara

   Jag jobbade på kundtjänst på en myndighet i två år. Idag jobbar jag kvar på samma myndighet och är otroligt glad för att jag började på kundtjänst. Du lär dig stresshantering och att handskas med människor. Du får också väldigt breda kunskaper inom det område företaget/myndigheten jobbar med, vilket är till ovärderlig nytta om du vill fortsätta jobba inom samma organisation senare. Go for it!

   Svara

   Vilket bolag är det?

   Svara

  Jag vill måla/tapetsera ett litet rum i beige men har inte hittat den perfekta färgen. Någon som har tips? Är det finast att måla eller att tapetsera?

  Svara

   Att måla ett rum tar cirka 100 timmar, jämfört med max tre för att tapetsera. Om du målar, så måste underlaget vara perfekt, annars syns alla skrapmärken, tapetskarvar, slarvigt fixade hål i väggen, och du måste måla minst två gånger, du spiller färg på golvet och så vidare.

   Svara

    Alltså va? Måla går ju så mkt snabbare än tapetsera. Sen måste du ju vara noggrann med underarbetet oavsett?

    Svara

    Det där är ju olika… Hos mig har 4 rum målats och inte alls tagit 100 timmar.
    Hos mig gick det galant med allt det du skriver!

    Svara

  Jag har vågat hela mitt liv. Varit öppen för kärlek. Nu när jag blivit dumpad som 34 åring vill jag bara ge upp. Vad har jag att leva för??

  Fortsätta leva med att vara barnlös?? Noll hopp om allt? 👵🏻💔

  Svara

   Du har många år på dig att skaffa barn innan tiden börjar rinna ut! ❤️

   Beklagar verkligen❤️❤️Du har så mycket mer att leva för än en snubbe!
   Behövs dessutom ingen kille för att skaffa barn idag om det är något du verkligen verkligen vill❤️❤️

   Svara

  Har en jobbig situation med min pojkvän och skulle va tacksam för inflik. Min pojkvän har extremt mycket för sig då han pluggar, jobbar, är aktiv i en sport med träningar 3 ggr/vecka, och även är domare i samma sport. Misstro mig inte när jag säger att jag är jätteglad för hans skull och att han har så många bollar i rullning samtidigt, men det börjar tära mer och mer på vår relation då han typ alltid jobbar och har träningar till sent och även sedan ska upp tidigt på morgonen. Detta gör att han när vi ses typ konstant är helt slut (förståeligt när han går upp 5:30
  och ofta kommer hem riktigt sent) men detta gör att vi sällan har sex eller ens gör nåt såsom att kolla tv eller ha riktig partid. Då vi inte bor ihop än är helgerna heliga för våran relation men senaste helgerna har han varit så slut att han gått och lagt sig jätte tidigt och vi inte kunnat göra nåt överhuvudtaget. Börjar tröttna på att sitta själv på helgkvällarna
  när jag faktiskt är i en relation. Känns fel att ställa ultimatum men börjar verkligen tröttna 🙁

  Svara

   Du måste ju inte ställa ett ultimatum. Du kan mycket väl berätta hur du känner utan att ställa några krav. Tveka inte. Säg bara att du saknar honom och vill spendera med tid med honom. Han håller säkert med!

   Svara

   Strunta i att vara med honom de kvällar du vet att han kommer att bli sen och du får sitta själv. Säg att ni ska ses dagen efter istället och sov inte ihop med honom då, hitta på något själv eller vara bara hemma hos dig själv för att han ska förstå att han inte båda kan ha kakan och äta den. När han känner att han vill prioritera dig främst så får han själv säga till tycker jag, då kan ni ha kvalitetstid

   Svara

   Har du sagt det till honom?

   Svara

  I torsdags förlorade jag mitt husdjur, min bästa vän. Det var så hemskt. Jag och en vän hade tidigare planerat att ha en fest hos henne på fredagen (igår). Sa till henne vad som hade hänt. Och att jag inte hade någon lust att festa och hon sa att hon förstod. Men när fredagen kom började hon tjata och tjata att hon ville så gärna att jag skulle komma på festen. Sa gång på gång nej och att jag inte mådde bra men hon gav sig inte, och hon sa att jag skulle må bättre av att komma ut bland folk, så till slut sa jag att jag kunde komma förbi en stund. När jag väl var på festen tänkte jag bara fuck it och ville bara supa bort mina sorger, då jag inte hade ätit ordentligt de senaste 24h blev jag rejält full. Alltså jätteful. Har aldrig i mitt liv varit så full. För att göra en lång historia kort så kommer jag knappt ihåg något från igår kväll men jag ska tydligen ha hånglat upp min kompis pojkvän. Och nu är hon jätteledsen och besviken på mig. Vilket jag förstår, jag är också besviken på mig själv. Finns det någon som har lite tips på hur jag ska lösa situationen? Har sån fruktansvärd ångest, dels för min vän och dels för mitt husdjur. Har skuldkänslor att jag gick ut och festade istället för att va hemma och sörja och tänka på honom…

  Förlåt för långt meddelande. Hoppas någon orkar läsa <3

  Svara

   ´Lite slampigt gjort av dig..

   Svara

   Hehe, hoppsan Kerstin! Det bästa du kan göra är att säga till din vän hur ledsen du är och sen backa. Tror det är en sån sak man måste få smälta innan man tar ställning om man är kapabel till att förlåta. Men asså shit happens, låt det bli en läxa att ta det lite lugnare i framtiden. Men alla har vi väl gjort dumma saker på fyllan…

   Svara

   Känner spontant också att din vän kanske inte har ditt bästa för ögonen med allt tjat om att festa. Problemet är ju tudelat – vännen som svek dig med sitt oförstående beteende och du som svek vännen med hånglet. Det är säkert inget du behöver i din sorg just nu men fundera på om du ska låta saker bero ett tag och se om ni verkligen är bra för varandra. Det är ju mycket möjligt att svaret är ja och då kanske ni är båda beredda på att se till så sånt inte händer igen.

   Svara

   Kompisen borde kanske också vara besviken på sin pojkvän som faktiskt också hånglade då antar jag 🤔 Hoppas det löser sig.

   Svara

  Om man inte har annat att prata om så kan man ju snacka om Stellas bröllop där Sveriges kanske roligaste, smartaste och snyggaste podd-tjej är brudtärna, Vanessa Falk. Så cool person. Hade ingen aning om vem hon var innan jag började lyssna på podden Adam & Kompani. https://sv.wikipedia.org/wiki/Vanessa_Falk

  Svara

   Åh bästa podden! Enda jag följer slaviskt! Älskar Vanessa, hon är så cool och så himla härlig 😍

   Svara

  Alla pratar om Isabella men varför nämner ingen Fanny lyckmans brazilian butt lift?

  Svara

  Fan. Tror livet pejlade i våras. Allt sedan dess har känts mer eller mindre meningslöst. Vad gör man?

  Svara

   Jag förstår vad du menar. Man känner in det som är nu, vad som saknad, och sen får man tänka tillbaka på känslorna som va då, hur dom kom, av vad, och försöka hitta saker/människor som kan göra en lika lycklig. Det ligger nog i oss själva tror jag.

   Men det är svårt.

   Svara

  Peakade såklart

  Svara

  sen på bollen här, men snälla. Någon kanske kan hjälpa mig?
  Träffade en kille i vintras och han var/är min soulmate, vi har haft det så sjukt bra ihop. Han var dock inte helt landad efter en skilsmässa.. Så mitt i somras så sa han att han behövde vara lite själv och vi gjorde slut. som vänner. Kändes bara inte som att tiden var rätt. Nu den senaste veckan har han hört av sig massor, inga ”bootycalls” men mer saker som relaterar till vad jag gillar eller vad vi gjort ihop. Vi ska ses på torsdag och träna ihop (ett av våra gemensamma intressen) kan någon hjälpa mig få någon klarhet i vad som händer? varför vill han höra av sig helt plötsligt en månad efter att vi brutit upp ”på riktigt”? Vill han något? Eller…?

  Svara

   Nu kanske han har landat. Han kanske har fått tillräckligt med tid för sig själv nu och är redo för att kanske påbörja något tillsammans med dig nu! 🙂

   Svara

    Jag hoppas verkligen på det, han är liksom mannen jag alltid drömt om om man får vara så cheesy 🙂

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.