Kärlek och pepp till Paow

Mitt hjärta bristen för Paow när jag läser hennes blogginlägg om hur hon har det och hur hon mår. 
På engelska säger man ”When it rains, it pours” och det uttrycket verkar sannerligen passa in på hennes liv just nu, det är bara en sak efter den andre som dunsar ner i knät på henne.

Hon känner sig sviken av sin pappa när hon behöver honom som mest och hennes närmaste vän valde att klippa med henne när hon behövde hen som mest.
Hennes älskade katt gick plötsligt bort i slutet av sommaren och strax därefter så utsattes hon för det andra sexuella övergreppet i år, där båda lagts ner i brist på bevis.
Slutligen åkte hon dit för ringa narkotikabrott i början av sommaren och fick 10 000 kr i böter. Om Paow använt droger för att döva sin ångest och sorg vet jag inte, men det skulle ju inte vara så där jättekonstigt i så fall.

Jag tycker att vi kollektivt stoppar tillbaka våra förmanade och uppsträckande pekpinnar och istället skickar lite kärlek och pepp till Paulina, för hon verkar sannerligen behöva det.

212 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ingen ska behöva må dåligt.
  Allrahelst efter ett sexuellt övergrepp.
  Kärlek och pepp till Paow!

  Svara

   Jag menar såklart att det är sjukt att man ska må dåligt efter ett sexuellt övergrepp för att rättsväsendet inte tar offret på allvar.

   Svara

    Det är svårt att utreda ett sexualbrott som begåtts när två personer varit ensamma på en båt, tyvärr. Inte alla sexuella övergrepp lämnar fysiska skador. Det är svårt utredningsläge och polisen har en enorm arbetsbörda, särskilt på sommaren, och tvingas i princip att lägga ner ärenden som kanske hade kunnat utredas framgångsrikt för att prioritera tex mord och ärenden där personer sitter häktade. Det är förjävligt att det är så men behöver inte betyda att den enskilda polisen inte tror på offret.

    Svara

     Jahaaa sa vi ska bara tycka att det är ok da? Inget att nämna eller bry sig om?

     Svara

      Det sa hen väl inget om? Tycker alltid man ska anmäla. Även om det blir nedlagt (vilket VERKLIGEN INTE är okej ”i brist på resurser)
      ”… Kom igen Sverige) så kan det vara en fördel att där finns tidigare anmälningar om det är en person som upprepar sina handlingar mot andra.

      Hen ovan har ju dock rätt i sak att det är ett svårt bevisläge i många fall. Ord mot ord. Nya lagen om samtycke kommer förmodligen hjälpa litegrann här.

      Svara

      Hur menar du annars att polis och åklagare borde gå till väga? När det kommer in en anmälan om övergrepp/våldtäkt, inga vittnen eller teknisk bevisning utan bara två inblandade som berättar två helt olika historier.
      Menar du på allvar att den misstänkte borde fällas enbart på anmälarens vittnesmål och ingenting annat om inget annat finns? Vill du verkligen leva i ett sådant samhälle?

      Svara

       Fast vi vet ju att de flesta anmälningar läggs ner utan att ens höra vittnesmal eller förhöra förövaren.

       Svara

        Det var nu inget svar på min fråga.

        Svara

         Jo det var det, men om du är oförmögen att dra slutsater sa kan jag skriva ut det tydligt:
         Nej, jag vill leva i ett samhälle där sexualbrott utreds grundligt.

         Svara

          Såklart men ibland finns inga vittnen (särskilt vid sexualbrott är det inte jättevanligt att du har 10 utomstående som stått och tittat på). Om inga andra indicier finns och parterna säger olika saker, vilka grundliga utredningsåtgärder rekommenderar du polisen att vidta?

          Svara

           Efttersom att 90% av alla våldtäkter läggs ner är det tydligt att det finns brister som måste åtgärdas. Hur vet jag inte, men att påstå att rättsväsendet funkar som det ska gällande våldtäkter stämmer inte.

          Fortfarande inte svar på det jag frågade, men det är också en sorts svar. 🙃

          Svara

        ”Vi vet ju”? Nej det vet ”vi” inte.

        Svara

        Vad är det för trams? Det vet ”vi” inte alls.

        Svara

       Nej men inte i ett samhälle där man frias på enbart den anklagades vittnesmål heller.

       Svara

        Det är jag faktiskt helt säker på att du vill.

        Svara

    Men många blir tagna på allvar. Kram till paow. Det kan vara så att många problem kommer samtidigt och det är skitjobbigt.

    Svara

     Jag anmälde aldrig min förövare som våldtog mig när jag var 16, för vi hade gemensamma vänner och jag orkade inte gå igenom hela processen som en anmälan innebär.

     Men för några år sedan fick jag veta att han dött av en överdos.
     En form av upprättelse som fler förtjänar. #sorrynotsorry

     Svara

      Samma hände för mig. Problemet var att han var så att säga en avlägsen släkting och jag blev anklagad för att vara kallhjärtad som inte dök upp på begravningen. So sorry not sorry. Tror det hade varit värre om jag dykt upp, moon walkat fram till kistan och sen glädjeskuttat ut?

      Svara

       Du gjorde absolut rätt i att inte gå. Han förtjänade verkligen inte din närvaro.

       Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Summerburst var ju nyss, inte i början av sommaren?

    Svara

     Det var i maj/juni någon gång också.

     Svara

  Allt läggs ju fan ner. Jag anmälde en kollega för flera år sedan. Fanns andra kollegor som vittnen till många av sakerna jag sa. Fanns sms. Vi fick gå på förhör + fick telefonerna tömda. Antagligen pga att vi jobbade på statlig myndighet, typisk kostymmyndighet (min chef var jättebra!) så ansträngde de sig lite. Sen la de ner det. Frågade aldrig vittnena eller något. Killen sa att han inte gjort det. Då sa polisen ”nä han sa ju att han inte gjort det, så vi har inget att gå på”.

  Har NOLL förtroende för svensk polis och händer något mig eller min familj kommer jag sköta det själv utan polisens inblandning.

  Svara

   De lägger ner det mesta. Har anmält både inbrott, misshandel och skadegörelse och haft regnummer, film och bilder men de lägger ändå ner. De har inte resurser helt enkelt.

   Svara

    Och det är så jävla sjukt! Men att leka Allan ballan på avenyn en fredag eller lördag finns det alltid resurser till. Bra prioriterat polisen!

    Svara

     Nu är det iofs inte Polisen som prioriterar, utan politiker. Avenyn är för övrigt ett av Sveriges vidrigaste platser nattetid, de få gånger jag åker till Göteborg blir jag lika förvånad över hur aggressivt det är jämfört med nattlivet i Sthlm, t ex runt Stureplan.

     Svara

      Bortsett från lite ”taxi taxi?”-folk tycker jag inte det är så farligt. Och polisen hade gjort mer nytta i typ brunnsparken, Hjalmar branting etc.

      Svara

      Jasså? Faktiskt aldrig lagt märke till det. /göteborgaren

      Svara

      Jag har heller inte märkt av så mkt skit vid avenyn. Brunnsparken däremot. Där undviker jag att befinna mig mitt på dagen en vardag till och med.

      Svara

     Det är inte samma poliser du ser ute i yttre tjänst som utreder sexualbrott. Ytterst sällan har den uniformerade polisen i yttre tjänst kompetens att utreda sexualbrott. Sedan är det oftast åklagare som beslutar om vilka utredningsåtgärder som ska vidtas och även tar beslut om att lägga ner ett sexualbrottsärende.

     Svara

      Bra förtydligande där!! Men tror folk på riktigt att alla inom kåren går nån sorts rundvandring på de olika avdelningarna o jobbar en vecka här o en vecka där?? Som att piketen sitter med ekobrott, att ekobrott sitter i receptionen, att receptionen utreder tunga våldsbrott, att insatsstyrkan vissa veckor lämnar ut pass?

      Ja jädrar, vilken grej – folk tror verkligen det🥴

      Svara

    Nu är det inte polisen som lägger ner nånting, utan det är en åklagare som tar ställning till om det är sannolikt att det leder till en fällande dom. D.v.s hur frustrerande det än är så handlar det inte om att man inte tror på den som anmält.

    Svara

     Polisen kan välja att inte gå vidare.
     https://polisen.se/utsatt-for-brott/efter-polisanmalan/

     Svara

     Fel. Inte alla brottsanmälningar som ens hamnar på åklagarens bord

     Svara

     Hur kan ett inlägg med felaktig information få över 40 likes? Skrämmande att den som skriver först är det som folk tolkar som sanningen fastän hen saknar källa

     Svara

   Så ser det ut idag tyvärr. Förfärligt.

   Svara

   hemskt! man kan ju undra hur dom prioriterar , polischeferna och politikerna som bestämmer.. Dom lägger ner det mesta även sånt där bevisen finns där, dom kan inte hantera grovt kriminella och alla skjutningar, vad är resurserna till för..

   Svara

   Hemligheten är att anmäla utan skadestånd antar jag för 2 män har blivit dömda för olaga hot när jag gjort så.
   Och då har enda bevisningen varit sms och lite list från min sida där jag använt deras ord emot dom.
   Har heller inte haft nån advokat.

   Svara

    Fast jag sa aldrig att jag ville ha skadestånd till poliserna. Eller menar du att man när en gör anmälan ska säga att en inte vill ha skadestånd? Låter skumt men förstår säkert hur du menar om du förklarar mer 🙂

    Svara

    Jag kan lova dig att det INTE har någon betydelse om du har ersättningsanspråk eller inte.

    Svara

     Litar mer på min erfarenhet än nån okänd kommentar på en blogg.
     Har även varit på en annan rättegång med advokat samt skadestånd. Lärde mig där och då vad man inte ska göra.
     Advokater brukar även påpeka att man aldrig ska nämna skadestånd eller pengar under rättegången för att se mer trovärdig ut.
     Det är en smutsig värld vi lever i 😊

     Jag sa under anmälan att ja inte är intresserad av skadestånd, ville bara få personerna att sluta hota mig till livet.

     Svara

      Men det är som att du fått nåt lite om bakfoten. Polisen har inget med skadestånd att göra, de är bara inte rätt instans att avgöra om nån ska ha skadestånd eller ej. Polisen utreder bara brott. Det spelar alltså ingen roll om du ber polisen om 5 kr eller 5 milj i skadestånd, de har inget att säga till om alls.

      Svara

    Vaddå anmäla utan skadestånd? Det är ingenting man gör och det är absolut inte så det går till.
    Bara för att du nämnde att du ville anmäla men inte var intresserad av ett skadestånd så är knappast det hemligheten till att få ens mål till åtal. Polisen har noll att säga till om det.

    Utan skadestånd är något som kommer på tal i samröre med advokat vid eventuellt åtal.
    Och det vore väldigt märkligt att en advokat råder en att inte ansöka om ersättning, det är ens rätt i vårats rättssamhälle.

    Svara

  Alltså, jag är inte ens ledsen över att jag inte anmälde längre. Jag ångrade mig för typ fem år sedan, men nu känner jag ”skönt att jag slapp förnedras en gång till”

  Svara

   Jag förstar dig men det är för jäkla sorgligt.

   Tycker Paow kunde berätta i nästa blogginlägg vem hon varit pa en bat med ensam.

   Svara

    Och bli anmäld för förtal istället?

    Svara

     Nej, tänk om tänk rätt.

     Svara

      Vadå tänk om tänk rätt? Är ju du som inte har alla hästar hemma.

      Svara

    Hmm..Är det möjligtvis namnet som står på hennes blogg? På bilden på brevet från åklagaren, står det ”utpekad person” och ett namn…

    Svara

  Camilla, du MÅSTE ju ta upp LCHF-ingenjörens hetsjakt på vegetarianer och veganer. Hon är ju inte lite galen i sina påståenden… Får man verkligen ljuga ihop såna saker som hon gör hursomhelst?

  Svara

   Hetsjakt på veganer och vegetarianer? Följer henne och har aldrig sett henne yttra sig negativt. Kränkt för att hon äter carnivore eller?😂

   Svara

    Nä, hennes senaste inlägg är ju inte alls kritiskt och negativt utan helt sakligt…

    Svara

     Så för att en person väldigt sakligt berättar om hennes upplevelse och varför hon äter carnivore så är det en hetsjakt av dom som inte gör det, i detta fall vegetarianer och veganer? Att någon kan ta åt sig av det inlägget är komiskt😂 märks att du är en kränkt vegetarian/vegan

     Svara

      Jag är varken vegetarian eller vegan, äter kött 1-2 ggr i veckan, fisk 1-2 ggr i veckan och vegetariskt 1-3 ggr i veckan och känner mig inte särskilt kränkt (internets mest missbrukade ord?) av det hon skriver. Däremot tycker jag det är fascinerande att hon går runt och påstår att hon blev fet för att hennes mamma var vegetarian och veganer förstör miljön och hennes följare bara gapar och sväljer och hyllar. Eller skriver till de som ifrågasätter att de bara är kränkta med en gråtskratt emoji efteråt för att håna är en så himla effektiv härskarteknik. Lägg gärna till ett lilla gumman också så är du i mål.

      Svara

     Ojojoj, jag trodde allt var regeringens fel men inser ju hur fel jag haft hela tiden. Det är veganernas fel.

     Var med som en tyst medlem i en carnevoregrupp på facebook för att jag var nyfiken (vill gå ner i vikt och det funkade ju så bra enl my gå ner med carnivore). Men tröttnade på alla nidtexter om veganer…+ bilder på ruttet kött och ruttna ägg.

     Svara

      Har inte följt någon grupp, så det kan mycket väl hända att du har rätt, men jag såg ingen nidbild hos lchfingenjören.

      Svara

       Det var ju i en facebookgrupp? Däremot har ju My bland annat förespråkat carnivorekost. Och keto. Och Lchf. Och LCHF med bönor. Med utan mejerier. Allt är bäst.

       Svara

        Ja jo jag förstod att det var fb. Sorry. Menade på att jag inte följt någon sådan grupp var den än var.

        Är My samma som lchfingenjören? ((Följer inte henne helller)

        I så fall säger hon nu mer så här…

        ”Min övertygelse är att vi behöver äta en kost som är helt individanpassad. Förr i tiden trodde jag att LCHF passade alla, men idag tror jag annorlunda. Beroende på vår biokemi så behöver vi titta på livsmedel för livsmedel. Vissa livsmedel skapar inflammation i min kropp men inte i din. Vissa livsmedel triggar histaminer i min kropp men inte din. Det är därför vi behöver göra specialversioner av kosten. Det är därför jag äter i stora drag enligt carnivore men väljer till kokos och olivolja. På en kost på bara kött mår jag inte bra, jag får blodsockerfall och blir svajig. Därför måste jag upp i fett% men klarar inte av mjölkproteiner. Därmed går mjölkfetter bort. För att komma upp i fett behövet jag tillsätta kokos, olivolja, ghee, talg och ister. Men det är min karta det – hur ser din ut?”

        Och det skriver jag helt under på (förutom att jag aldrig någonsin trott att lchf eller någon annan diet har varit hundra procent rätt för exakt alla). Jag har väldigt länge varit övertygad om att det hela är synnerligen individuellt och så verkar också hon tro. 😊👍

        Svara

        Jahopp. Så klart hamnade mitt svar i modd. 😉🌸

        Svara

      Det är en(1!) person i den gruppen som som lägger upp sånt. Det finns knasbollar i alla grupper. Till skillnad från veganknasbollar, verkar han må bra och vara frisk.

      Svara

       Ni är SÄÄÄKERT med i samma grupp.

       Svara

        Om den är svensk så ja, då det bara finns en.

        Svara

    Jag vill också ha den granskningen! Misstänker dock att hon har något slags hormonrubbning som gör att hennes kropp triggar på alla kolhydrater och att det måste vara förjävligt. Jag förstår att hon måste vara strikt och jag tycker på riktigt synd om henne för det. Dock är det vilseledande att hon vill hitta samband som styrker tesen om att växtbaserad kost är livsfarlig för alla. I sitt senaste inlägg beskyller hon både sin övervikt samt alla sina allergier och astmaproblematik på sin mammas vegetariankost under graviditeten. Hon såg sedan sin mamma bli dödssjuk i allvarliga brister eftersom hon var vegetarian, men så fort hon åt kött igen så var alla symptom väck. Det mest långsökta jag har läst på länge. Några dagar tidigare jämförde hon gräsbeteskött med en fryst grönsaksbiff som om det är vad alla veganer äter istället för kött. Bröt ner en innehållsförteckning i detalj för att visa hur dåligt det är. Noll verklighetsförankring.

    Svara

     I ett svar som sitter i modd högre upp bemöter jag ditt första stycke.

     Ditt andra stycke, alltså nej det är inte långsökt. Det finns gott om forskning som visar på att veganer under graviditet och amning utsätter sina barn för stora risker. Det finns också många studier som visar på att barn redan i magen vänjs vid olika smaker och att den kost som mamman ätit är den som barn känner igen när de själva börjar äta men också känslighet. Ect.

     (Nu utsätter ju också mammor som inte äter gröna blad (eller tex kycklinglever) med folsyra sina barn för stora risker, så att man inte tror att det bara är en sorts kost som är dålig för foster).

     Svara

      Fast hon skriver inte att mamman var vegan, utan vegetarian, alltså får man anta att hon åt ägg och mejeriprodukter, som de flesta som kallade sig vegetarian på 90-talet gjorde.

      Svara

       Du kan ha rätt, men det som övrigt står i texten gör att jag tror att hon inte åt varken ägg eller fisk därför att hon var hyperallergisk mot nämnda produkter. ❓

       Svara

        Jag kanske läser slarvigt men som jag förstår det är mamman bara allergisk mot nickel men My är allergisk mot ägg och fisk m.m.?

        Svara

     Inte heller konstigt att hon jämförde kött med vad som marknadsförs som en bättre köttersättning. Hon måste väl ändå begränsa sig till en sak i taget?

     Just detta fejk-kött är också för mig en sak som gör mig irro. Jäkla skitmat.
     Det enda som jag sett är på en bra väg är de som bildar protein från ärtor
     (men sedan får vi se vad de väljer att binda dem med.)

     Svara

      Tycker du inte att det är mer rimligt att jämföra en vegetarisk fejkburgare med en annan fejkburgare gjord på kött? Jag hävdar att industriköttet är dåligt på ungefär samma nivå som vegetariska köttsubstitut. Man kan göra fantastiska burgare på bönor på samma sätt som man kan göra fantastiska bönor på gräsbeteskött. Näringsriktiga och nyttiga. Det jag säger är att det blir lite äpplen och päron här.

      Svara

       *Fantastiska burgare på gräsbeteskött. Gick snabbt där…

       Svara

       Sara, jag håller mestadels dig, men som jag uppfattar reklam mm på fejk-kött så tycker jag att hennes jämförelse var betydligt mer rimlig.

       Svara

        Vad är det för skit i köttsubstitut?

        Svara

         Inte mycket, men förmodligen ganska hårt processat och näringstomt.

         Svara

         Allt från början till slut. Värdelöst för miljön dessutom!

         Svara

     Växter har antinutrienter.

     Svara

   My har en svår ätstörning och ett sockerberoende. Hon försöker desperat hitta ett sätt som fungerar för henne och kampen kommer pågå hela livet.
   Att i längden leva utan grönsaker skapar olika brister på sikt. Att leva som vegan och inte ha koll på näringsläran kommer också ge brister, på sikt. Kött innehåller massor av vitaminer, vilket många har dålig koll på. B12-brist drabbar inga köttätare. Kvalitén på kött borde diskuteras mycket mer än att vara ”för eller emot kött”. Men låt My vara. Hon hanterar ett beroende efter förmåga.

   Svara

    Fast samtidigt vill hon ju inspirera andra? Håller kurser bland annat.

    Svara

     Ja, och ? Gå om du gillar budskapet, annars inte. Har aldrig sett henne hoppa på veganer…

     Svara

      Att leva helt på kött om man gör det helt rätt leder inte till några brister. Det finns alla vitaminer och mineraler som man behöver och paketerat i en form som människan kan tillgodogöra sig det
      (vilket tyvärr inte är sant i alla växter).

      Orsaken till att det är bra att äta grönsaker är andra tex för magtarmkanalen.

      Svara

       Mm, finns jättemycket c-vitamin i kött t ex.

       Svara

        Ja det gör det faktiskt. I rått kött tex. Till rått kött räknas även lufttorkat.

        Svara

         Men bäst är det att äta inälvsmat.

         Svara

          Inälvsmat är otroligt inflammatoriskt. Inget att rekommendera.

          Svara

           Anonym 16:01, BS!

         Var finns den infon om just c-vitamin i kött? Är det för att vitaminen är vattenlöslig då som den försvinner i tillagat/uppvärmt kött och finns i rått kött och lufttorkat?

         Svara

          Infon är väldokumenterad. Lätt sätt att hitta info är att läsa om inuiter.
          Och ja precis. C-vitamin förstörs ju redan vid väldigt låga temperaturer och är också varför det är helt meningslöst att dricka pastöriserad apelsinjuice då de c-vitaminer man får i sig därigenom är tillsatt askorbinsyra och inte de naturliga i apelsinen. Samma då när man tillagar kött att då förstörs c-vitaminerna.

          Svara

           Med all respekt THR, lyssna in dem som verkligen har kunskap om näringslära.

           Anonym 17:06

           Din kommentar är så mal place på så många sätt och vis att det inte ens är värt att reda ut allt. 😊

           Alltid sista ordet. Jag vill ta ifrån dig ditt tangentbord.

           Klart du vill få tyst på trh. När du vet att du har fel vill du stoppa henne. 😂

           Vi väntar fortfarande på fakta…

       Jo det gör det. Jag är utbildad i näringslära/näringsfysiologi. Men du vet ju bäst om typ…allt?

       Svara

        L8: Istället för att dryga dig och försöka hävda rank med att nämna din med utbildning och komma med felaktiga påståenden om att jag skulle veta bäst om precis allt..

        …har du lust att informera om vilka brister du tänker på?

        Svara

        Svar till L8:
        ÅJag fick grav B12-brist och åt kött, så det där att ”brist på B12 inte drabbar köttätare” stämmer inte. Stress kan utarma kroppen ordentligt.

        Svara

      Vore ju lite styggt, hoppa på veganer.

      Svara

     ja, tar man 6000 sek för två dagar så hoppas jag man vet vad man pratar om. Inte säker på att så är fallet dock. ..

     Svara

    B 12-brist drabbar visst köttätare, om än i mindre grad och ofta av andra anledningar än avsaknad av vitaminet i kosten. Vad gäller diskussioner kring ”köttkvalitét” ser jag inte hur en sådan diskussion skulle vara viktigare än den kring huruvida man bör äta kött/i vilken utsträckning, då kvalitén på köttet inte nödvändigtvis påverkar vare sig djurhållning eller miljö.

    Svara

     B:12-brist drabbar inte vissa köttätare pga att de äter kött. De drabbas för att de har en defekt att tillgodogöra sig vitaminet och det är en helt annan sak.

     Samma som att en vegan kan vara allergisk mot soja. Det är den inte för att den är vegan utan pga en defekt.

     Svara

    b12-brist drabbar visst köttätare. Vad har du fått den informationen ifrån? Jag är 32 år gammal och när jag var 25 blev jag diagnistoserad med b12 brist anemi.
    Jag äter kött och jag är inte glutenintolerant.
    Ingen vet riktigt varför jag har det – men av någon anledning har jag inget tarmludd i tunntarmen.
    Jag var SVINDÅLIG innan de kom på att de var just b12 brist jag led av.

    Svara

     Det är möjligt att du har en genvariant som som gör det svårt att omvandla och använda b12 effektivt, har det i min släkt och kan leda till massa fuffens

     Svara

      Men!! Hade jag aldrig hört – att de fanns en genvariant.. måste googla! Vill du berätta mer? 😬
      Har bara fått förlika mig med tanken att jag nog aldrig kommet få veta mer än så…

      Svara

    B12 brist drabbar visst köttätare. Bara i mindre utsträckning. B12 finns i jorden, betande djur får i sig det. Djur som inte får beta fritt utan är slaktdjur i större industrier får inte i sig b12 på samma sätt.
    Så sluta ljug.

    Svara

     Förklara nu varför de drabbas. Att de gör det är vi överens om.

     Svara

      Jag förstår inte vad du är ute efter? B12 brist kan drabba både de som äter kött, och de som inte äter kött? vad är problemet? Att skriva ”B12 brist drabbar inte köttätare” är ju fel? Jag har B12 brist men ingen vet varför? de bara är så? de hittar inga andra fel på mig annat än att jag har svår B12 brist? Jag äter kött.

      Svara

       L8 utryckte sig inte normalt. Hen var lite väl generell. Men att hävda att hen ljuger mm när påståendet i stort är samt blir överdramatiskt och fick det att låta som att random person inte skulle få i sig B12 av en slump typ när det istället alltid finns en bakomliggande orsak till att just hen inte kan tillgodogöra sig det den ska.

       (Och jag misstänker att de vet varför du inte tar upp ditt B12 bara inte orsaken bakom, dvs vad som fattas dig till att kunna tillgodogöra dig ditt B12 men inte vad som är orsaken till att du inte kan det.)

       Och samma gäller ju för tex att vissa veganer inte kan tillgodogöra sig ett något annat ämne. Men de är undantagen för de flesta som äter det kommer att kunna ta upp det.

       Rätta L8 om det verkligen kändes nödvändigt men lite tydligare och med en mer rimlig ton. Det var det jag var ute efter.

       Svara

        Hahaha…”L8 utryckte sig inte normalt”

        Skulle vara… L8 utryckte sig inte optimalt.

        Sorry! 😊

        Svara

         Inte alls ovanligt med B12-brist trots köttätande. Läs om ”intrinsic faktor” och perniciös anemi. B12 + Folsyra är också ett väldigt vanligt blodprov på vårdcentralen vid de flesta utredningar
         Har man detta ges B12 som regelbundna injektioner

         Svara

          Ingen ide att försöka övertyga the trött hhm om något, han vet aaaalltid bäst.

          Svara

           Och anonymas argument går alltid ut på att slå på personen istället för att möta upp med fakta.

           Än så länge ingen som har presenterat något som säger emot det trh sagt och dessutom saknar ni helt läsförståelse.

    Nej, man får inga brister på carnivore. Det gäller dock att äta mycket inälvsmat, gärna rå sådan.

    Svara

   Är det samma tjej som sa att köttfria dagar på skollunchen var barnmisshandel?

   Svara

    Dubbelkollade, det var tydligen Eva Birath som sa det när hon vad med i P3.

    Svara

     Eva Birath har ätit sig frisk från tarmcancer och fått bort en tumör i bukspottkörteln + blivit bättre i ett par sjukdomstillstånd till, tack vare att hon är Carnivore.

     Svara

      Hon är dessutom 62 år, men ser minst 15 år yngre ut. Ta vilken 62-årig vegan som helst och de ser minst 20 år äldre ut(om de ens lever).

      Svara

      Hon PÅSTÅR ha ätit sig frisk. Hela hennes livsstil bygger på pseudovetenskap…

      Svara

       Hon ÄR frisk!

       Svara

   Hon skriver verkligen massa nonsens som inte på något sätt är underbyggt av forskning.

   Svara

   Bara jag som blir lite illamående av att titta på hennes bilder? Om det fungerar för henne är det ju fantastiskt, men jag skulle gissa att en stor del av befolkningen inte skulle må alls lika bra av att leva som henne. Då blir det lite märkligt att generalisera på det sättet som hon gör när hon kritiserar kost bestående av främst grönsaker.

   Svara

   Men nej inte fler inlägg som startar krig mellan veganer och allätare… Så tröttsamt. De argumenten har vi ju hört 1000 ggr förr.

   Svara

   Kränkt vegan, ser jag. Att My skulle få skit för sitt inlägg kunde man räkna ut med lilltån.
   Det är helt sjukt att så fort man yttrar något om kött eller andra animaliska produkter, går veganerna man ur huse och blir helt rabiata.
   Öppnas en ny restaurang är ni där och frågar om veganalternativ. Tänk om vi gjorde tvärtom till veg.restauranger. Vilket jävla liv det hade blivit!
   Nä, ta du och ät dina salladssmoothies och konstgjorda ”kött” och låt oss andra äta det som vi är ämnade för(vi är omnivorer).

   Ska några granskas, är det veganbloggarna.

   Svara

    De kräver veganalternativ.

    Svara

  Tyckte verkligen så synd om Paow när katten gick bort, hon hade levt med katten sedan hon var sju år. Det kändes i hjärtat, man såg och kände hennes sorg. Känns alltid hårt när vänner sviker också och extra hårt i ett sådant läge förstås. Hoppas verkligen att det ska gå bra för Paulina.

  Svara

  Förjävligt alltså och vilken rutten farsa som inte ställer upp för sin dotter blir så förbannad. Kärlek till paow.

  Svara

   Hon har ju dock skrivit mängder av ggr att han försörjer henne och även tagit henne i försvar på nätet…Förstår inte riktigt varför han hängs ut då och då

   Svara

    Hon kanske ville ha känslomässigt stöd.

    Svara

    Visst, för allt en behöver av nära och kära är pengar?

    Ekonomiskt och emotionellt stöd är inte samma sak och det skrämmer mig att det finns människor som inte förstår det.

    Svara

   Han ställer ju upp massor på henne. Bodde vid södra latin, handlade därför en del i hennes pappas affär och det var inte ovanligt att se Paow plocka på sig varor där och bara gå ut.

   Svara

    Bara för att hon får gratis mat behöver ju inte det betyda att han är ett fantastiskt stöd för henne? Pengar lär han ju ha gott om, men det är väl inte det enda man kam behöva från en förälder?

    Svara

  Nina Glimsell har lagt ut på sin instagramstory att hon söker två män som räddade hennes liv inatt när hon var nära på att bli överfallen av en man på Medborgarplatsen!

  Svara

  Katten och det sexuella övergreppet är så klart fasansfullt.
  Men i omgångar hänger hon ut och är missnöjd med sin pappa. En papp som ordnar och köper bostäder åt henne, hjälper henne med mat och pengar.
  Hon har aktivt valt att missbruka och är öppen med det, men då måste man vara beredd på konsekvenser.
  Paow tar aldrig ansvar eller står för att hennes beteende gör så att hon förlora kompisar och har dålig kontakt med sin familj.

  All stöttning för övergreppeT och katten så klart, men resten? Nja.

  Svara

   Kan bara hålla med , tjejens vardag består av fest o Aw 6 dgr i v , bara massa nya människor o bästisar , hon kan inte vara ensam ) förstår att folk o familj tröttnar , då samma problem har pågott i mi st 10 år ,hon behöver hjälp samt in på rehab

   Svara

   Fast att få materiella ting kompenserar inte för det man inte får känslomässigt.

   Svara

   Pengar och skit spelar väl ingen roll om hon får av sin pappa? Det är nog det lättaste för honom att ge dessutom. Stöd och kärlek är snarare vad hon behöver av honom. Din kommentar är bara pinsam och bevisar att du bör hålla dig långt ifrån att ge råd eller kommentarer.

   Svara

    Jag tror nog kommentaren utgick ifrån att pappan bryr sig om henne på fler sätt, då han tar hand om henne fast hon är vuxen och gjort i många år…

    Givetvis kan det saknas nåt där, men att skriva ner honom offentligt känns inte heller helt sunt
    Terapi som många skrivit, vore nog bästa sätt

    Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   du borde skämmas du.

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     Jag hoppas faktiskt hela den kommentaren raderas.

     Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     Jävla idiot🖕

     Svara

   Kunde du inte bara vara tyst istället?

   Svara

   Hellre ha en kompis som tagit droger, än en som dig. Ta din moralkaka och ät upp den, den smakar jäkligt äckligt.

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   Till 💄: vattenflaskan som står framför mig har fan mer EQ, och IQ för den delen, än du visar i ditt uttalande. Usch.

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      Det kanske är extra graverande? Om man haft ”bra” frivillig sex? Har du bara haft småtrist sex så räcker det kanske med lite ofredande. Precis, helt moraliskt skyddad från övergrepp kan du bara vara som oskuld. Men då är frågan förstås hur vi ser på det här med masturbation.

      Svara

   Höll med dig i allt tills du skrev den sista meningen, helt absurt.

   Svara

   Så vidrig som du verkar vara finns det nog ingen som vill ha en kram av dig heller ska du se.

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    +1

    Svara

   Men knip igen kakhålet. Vilken vidrig människa du är

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

  Tycka vad man vill om Paow, men så där förtjänar ingen att må, hoppas det blir bättre för henne snart 🌸

  Svara

   Hon mår ju dåligt pg av vad hon själv väljer att göra

   Svara

    Nej? Övergreppet och kattens död verkar ju vara den största orsaken till hennes mående just nu.

    Svara

  Jag hoppas att Paow får professionell hjälp att strukturera sina tankar och känslor så att hon någon gång får chansen att ta sig vidare i livet. Hon är oerhört destruktiv och verkar ha en så sviktande självkänsla. Män som utnyttjar henne och trasiga relationer, har man levt på det viset så pass länge är professionell hjälp ett måste för att kunna gå vidare. Det är få människor i hennes situation som läker sig själva.

  Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Du behöver inte misstänka/gissa någonting.

   Svara

   Fast nej. En person kan ta massa droger och festa 5 dagar i veckan och aldrig bli utsatt för övergrepp. En annan som är megakristen nykterist blir våldtagen på väg hem från kyrkan. Det är aldrig offrets fel oavsett.

   Svara

   Vad är det här för patetisk jävla moderering? Kommentarer blir borttagna bara för att man ifrågasätter Paows livsstil med droger, missbruk och allmänt tjafs och bråk med halva Sverige?

   Svara

  Jag lider verkligen med henne, all kärlek till Paow! ❤️

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Hon skulle må bra av att bli lite mer basic bitch.

    Svara

  All styrka till henne att komma på rätt köl ! att få ett normalt tråkigt liv. att grunda sig och ta den hjälp som finns att få.

  Svara

  En del av mig känner att ett slags metoo-upprop behövs från våra influencers. Deras image som snygga, problemfria, aktiva, glada och ständigt på semester borde faktiskt revideras då deras livsstil och kändisskap förmodligen har en baksida där ett stort mörkertal mår som Paow gör just nu. Med tanke på hur ny och oreglerad yrkesgruppen är känns det som att dessa bloggare står ensamma när rampljuset släcks. Inga fack eller trygga arbetsgivaravtal eller HR chefer som kan kontaktas vid kriser. Ständig uppmärksamhet av mer eller mindre snälla personer. Allt går ju tyvärr ut över influencerna själva och deras familjer. Hotbilden som många ”kontroversiella” influencers dessutom har måste vara extra knäckande.

  Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Menar du att man inte bara kan ha jävla otur som råkar ut för flera sexövergrepp?
   Det är alltså din livssituation som avgör om du råkar ut för övergrepp mer än en gång?

   Svara

    Klart att det kan påverka men det garanterar inget (inte jag som skrev kommentaren ovan). Jag råkade ut för mycket mer grejer eller potentiellt sett ”farliga” situationer när jag var ung och ute i svängen än vad jag gör nu. Däremot kan du aldrig skydda dig helt, du kan dra ner på risken bara.

    Svara

     Självklart fattar jag också att det kan påverka men idioten som skrev kommentaren får det mer att låta som att man inte råkar ut för övergrepp mer än en gång om man lever på ett annat sätt än vad Paulina gör.

     Jag lever långt ifrån som Paulina, jag går sällan ut på krogen, jag dricker inte m.m. men jag har blivit utsatt för övergrepp och våldtäkter fler gånger än jag kan räkna på mina tio fingrar

     Svara

      Av samma person? Eller mer än tio gånger av över tio olika personer? För om det är det senare bör kanske också du fundera över vad det är som gör att du hamnat i de situationerna.

      Svara

       Vissa av övergreppen av samma person, några av övergreppen av olika personer.

       Ja du har iofs rätt. Jag bör leva som singel resten av livet, sluta gå ut med soporna, sluta tvätta mina kläder i tvättstugan osv

       Svara

        Du kanske borde byta adress om du inte kan gå ut med sopporna utan att bli utsatt?

        Svara

         Ja, fixar du nytt boende?
         Om inte så kanske jag kan skicka min adress på messenger så kommer du hit och tar hand om mina sopor och min tvätt. Thank you

         Svara

      Hej Linnéa!

      Svara

       Linnea?

       Svara

  Cissi Wallin har tydligen skrivit något på insta som ”hetsar mot barn med npf-diagnoser”, kallar barn öknamn osv och det är tydligen även en väldigt hetsig stämning i kommentarerna. Är det nån som följer Cissi som har lust att copy-pasta vad hon skrivit? Hälsningar nyfiken men blockad.

  Svara

   Hon var faktiskt rätt så rimlig för en gångs skull, skrev att npf aldrig får vara en ursäkt för att barn misshandlar och trakasserar andra barn, sen var det ett gäng npf-morsor som gick i taket. Självklart handlade samtliga cissis inlägg om pojkar för det är bara de som någonsin beter sig illa på hennes planet.

   Svara

    Cissi var INTE rimlig. Hon har för lite kunskap, sin egen diagnos till trots.

    Svara

    Cissi skriver om män för att det är det hon brinner för. Vill du åtgärda det stora problemet med hur små flickor terroriserar lärare och andra elever står det dig fritt att göra det.

    Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Skrev inget elakt eller nedsättande om Paow.

   Svara

  Fruktansvärt det hon känner och går igenom
  🙁 tänker att hon behöver hjälp att ta emot rätt hjälp. Tänker också att det hon kanske skulle utredas för adhd/autismspektrumtillstånd. Kombinationen visar sig på lite annat vis hos flickor än hos pojkar och ofta senare. Hon verkar ha svårigheter med just socialt samspel, det blir ofta fel och missförstånd när hon umgås med andra och hon förefaller ha svårt att se konsekvenser av sitt handlande och läsa andras känslor. Och nej, en ev diagnos kanske inte löser allt men kan ge en förklaring och rätt till rätt stöd om det indentifieras.

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Samt att avstå alkohol ett tag , det ger bara mer ångest som hon dämpar med

    Svara

    Vem fan är du att sätta diagnos på folk?!

    Camilla, denna kommentaren borde plockas bort!

    Svara

     Larvigt. Står mycket värre saker om henne än en diagnos ”jag satt”. Utmålas som ett våp som får skylla sig själv i kommentarer ovan… Enligt mig 100 gånger värre!!! Det är inte det hemskaste i världen att ha en diagnos.

     Svara

      Du är ju helt puckad!
      Anledningen till att din kommentar togs bort(med all rätt) är inte att det är något fel på att ha diagnoser, utan att du(en bloggkommentator), sätter den. Dessutom har C skrivit tidigare att det inte är ok att göra så i denna bloggen.

      Svara

  Gå in på @svenskablaskbladet på instagram om ni är ute efter lite smaskigare info om sveriges mediapersonligheter. Dock inget för den lättkränkte.

  Svara

  Är hon förvånad med tanke på hur hon beter sig, i dem kretsar hon vistas i och med dem människor hon umgås med? Stig ur bubblan och börja fundera på livet på riktigt. Sjukt tråkigt med katten dock och det kan ju absolut ingen klandras för.

  Svara

   Du saknar helt empati

   Svara

   Du är ju helt tappad. Sluta skuldbelägga offer.

   Svara

  Ibland går verkligen livet emot en. Men är det bara jag som reagerar på ”våldtäktsförsök”? Hade personen i fråga velat våldta Paulina så hade ju denne gjort det med tanke på att, som hon skrev, var ensamma på en båt. Dock inte sagt att det INTE var ett sexuellt övergrepp. Men det blir ännu svårare för polis att fastställa något i ett sådant här fall. Fruktansvärt att det är så många fall som läggs ned! Man borde försöka se över rättsystemet så man kan sätta dit fler förövare! Massa kärlek och styrka till dig Paulina. Man är starkare än man tror!<3

  Svara

   Först ifrågasätter du sedan låtsas du bry dig. Fy!

   Jag har också blivit utsatt för våltäktsförsök. Ja, han hade kunnat fullfölja. Det fanns ingen annan där att stoppa honom. Men han gjorde ute det. Han slutade och bara sprang därifrån. Varför vet jag inte. Men jag vet varför jag aldrig berättat och det är pga sådan kommentarer ”men var det verkligen ett våldtäktsfösök”. Säg det till min ptsd.

   Svara

  Modereringen suger verkligen här just nu. Minsta lilla obekväma åsikt tas bort. Vad vill ni ha? Massa ”styrkekjam” och ”lilla gumma” och ett kommentarsfält som mest liknar sockervadd?

  Svara

   Men alltså vad menar du med sockervadd? Ser redan massa kritiska och kvinnofientliga kommentarer.
   Varför känner du att du måste dumpa skit på en ung tjej som varit med om övergrepp?

   Svara

   Huvudet på spiken kompis! Kjaaaam

   Svara

   Exakt. Skrev ingen negativt eller elakt, men heller inget positivt…vips så var det borta.

   Svara

    Du kanske borde fundera ett varv till hur du uttrycker dig om du tycker din kommentar var helt okej, men blev borttagen av redaktionen som inte har Camillas tålighet.

    Svara

  Jag anmälde aldrig min förövare som våldtog mig när jag var 16, för vi hade gemensamma vänner och jag orkade inte gå igenom hela processen som en anmälan innebär.

  Men för några år sedan fick jag veta att han dött av en överdos.
  En form av upprättelse som fler förtjänar. #sorrynotsorry

  Svara

  Citat ”Två dagar senare så råkar jag ut för ett sexuellt övergrepp där jag blev fasthållen på en båt som jag var helt ensam på.”

  Om man är helt ensam är det då ens möjligt att anklaga någon för sexuella övergrepp?

  Bara en tanke…

  Svara

   Du förstod nog vad hon menade

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Camilla, den här kommentaren borde tas bort.

   Svara

    Varför då??? Nämner inte det övergrepp hon pratar om utan allt annat som florerar. Herregud…

    Svara

  Karma is only a bitch if u are..

  Skiter fullständigt i Paow, skit får skit

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.