Hur likt är för likt – del 2

Igår skrev jag ett inlägg om Petra Tungårdens nya partykollektion för Adoore, och ni – mina små spionminioner – tipsade mig om hur lika hennes kläder är plagg från andra märken, vissa som hon till och med själv visat upp på sociala medier när hon bär.

Hon har tidigare anklagats för plagiat för de klänningar som syntes överallt på sociala medier vid midsommar.
De ska ha varit en kopia av märket Realisation Par – du ser en jämförelse HÄR.

Silverklänningen här under har jag inte hittat något plagg som är lika likt som de här ovan.
Kan ni dra er till minnes att ni sett den eller en liknande någonstans eller är detta Adoores unika design?

Tack för tipset, hennes klänningsmodell ser snudd på identisk ut med denna från Wakakuu som hon själv burit tidigare.

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Skrev ju en kommentar igår med motsvarigheten till denna. Här kommer den igen:

  Svara

   Du gjorde ett bra jobb igår! Helt galet vad lika många av klänningarna var sådana som hon burit innan. Som de två klänningarna i detta inlägg som är så pass lika att det inte känns som ett sammanträffande. Den rosa ovan tycker jag dock får ett pass.

   Svara

    *De två silvriga/metalliska

    Svara

     Alltså har inte Paula Rosas blivit orimligt smal?

     Så svårt skriva sådana här saker på rätt sätt, men hon ser inte ut må så bra. Ätstörning definitivt, men känns som något annat också

     Svara

      Hon är väldigt tunn jo. Men behöver inte vara ätstörning.

      Svara

      Definitivt? Du har alltså kunskapen att ställa den diagnosen genom en skärm?

      Ändra meningen till ”har hen inte blivit orimligt tjock/kort/lång/blek/whatever så inser du nog att din åsikt är det enda orimliga här.

      Svara

      Man kan ju må bra även fast man är väldigt smal/väldigt tjock. Vad är det att diskutera om hon nu mår piss? Låt hennes kropp va

      Svara

       Omöjligt att ställa frågan eller reflektera över det utan att försvarsmaffian attackerar direkt.

       Ibland är det bra att reflektera ”högt” över något sådant. Det är så extremt förbjudet idag att reflektera över någons kropp, allt är hens val pga hens kropp, allt är ajabaja även om det kommer ur ett omtänksamt uttalande. Att leva hälsosamt och ha träning i sin vardag är great! Men ja, hon har gått från muskulös och so called fit till att endast vara skinn och ben.

       Sen absolut – Vi vet inte hur P mår och vi vet inte om hennes familj och vänner redan har det under kontroll tillsammans med henne. Man kan självklart vara smal och slimmad utan att må dåligt men det är inte så konstigt att läsare reagerar när någon går från mjukare till att bli så smal till den grad att axlar, skulderblad och nyckelben sticker ut.

       Svara

        Jag känner likadant med Amir. Detta är inte negativt menat mot naturligt väldigt smala personer. Det finns en gräns där man, som inte kommer från smal, tippar över denna inte ser hälsosam ut.

        Svara

      Börjar likna Mexida Märak… Oroväckande.

      Svara

     Tackar tackar! Gått och tänkt på detta länge, så kunde inte vara tyst när inlägget kom upp. Men ja! Den rosa får passera.

     Dessutom har hon svarat ang kritiken på sin blogg. Värt att kolla upp? Svaret var sådär.

     Svara

  Svara

   Förutom tyget så är de typ identiska!

   Svara

    Exakt! Den klänningen är ju den enda hon pratat om under våren. Så vad bättre än att klona hela den men i ett annat tyg? Tycker du kan uppdatera inlägget CAM nu när du vet vilken…
    Riktigt pinsamt hade skämts ihjäääääl

    Svara

     Haha, hennes ’design’-grej är ju som sånt vi höll på med i syslöjden på 80-talet:
     man återskapade nån önskeoutfit utifrån en skrynklig urriven idolsida från Okej – med de tyger som fanns i förrådet (med varierande resultat, men sååå stolt över ballongkjolen i gardintyg, sweatshirten med egenskapad Musse Pigg-applikation etc).

     Svara

      Jag gjorde tröjor med t.e.x nike-märke på. Gjorde alltså piratkopior under syslöjdslektionerna (vilket jag ju inte fattade som 11-åring 😂). 🤷🏻‍♀️

      Svara

       Vi sydde NAF NAF-logos för glatta livet.

       Svara

  Dom tva rosa klanningarna ar valdigt olika pa manga satt, hade nog inte kopplat ihop dessa tva som ”kopior”.

  Svara

   Tänkte precis samma, vad är det som är lika med de klänningarna?

   Svara

  Ser taget ut från The hunger games.

  Svara

  Aldrig sett så gräsliga kläder 🤣🤣🤣

  Svara

   Håller verkligen men, känns väldigt ”out of date”!

   Svara

  Den nedersta liknar nåt som kvinnorna i de tidiga avsnitten av Star Trek kunde haft på sig. Kortkort och sexigt (men kvinnorna där fick ofta ansiktena lite dimmade så de skulle se extra förföriska ut. Tips, kanske?!) .

  Svara

   Och metalliskt.

   Svara

  1 – inte särskilt lik
  2- det är typ samma klänning
  3- alldeles unikt ful

  Svara

   +1

   Svara

   jaaa hahahaha ,så fula!

   Svara

  Hur kan denna kvinna ses som någon typ av modeprofil? Allt jag ser är kopierade polyester-madrömmar, bisarrt matchade med hookerboots och ett botoxansikte som får henne att se tio år äldre ut än vad hon är. Nej det är inte snällt att skriva så om någon annan men vad tusan är det som pågår här egentligen?? Samtiden är full.

  Svara

   Hur gammal är tant?

   Svara

   Hur gammal är hon egentligen? Jag skulle gissa på runt 37 år.

   Svara

    Petra Tungården är 31 år…. Trodde jag aldrig…

    Svara

     Men jaha? Vi ser olika ut. Vissa ser äldre/yngre ut osv, inget fel med det och inget man behöver kommentera.

     Svara

      Fast hon hade inte sett äldre ut utan botox 🤣

      Svara

       Du har ingen aning hur hon skulle sett ut eller varför hon brukar botox. Oavsett, man behöver inte uttrycka sig nedlåtande eller skriva onödigt elaka kommentarer om hur hon ser ut. Det är bara elakt, speciellt när det är uppenbart att hon har komplex för sitt utseende/inte varit nöjd.

       Svara

        Vet du vad mer som är elakt? Att sno någon annans design och jobb!

        Svara

        De flesta som använder botox och fillers ser äldre ut. Vilket är rätt ironiskt eftersom syftet är tvärtom.

        Svara

   Ush för dig.

   Svara

   Jag blir nyfiken på vad man är för typ av människa som skriver en kommentar som denna och de 79 personer som gillat. Okej om man inte gillar klädstilen, den kan kritiseras men tycker det är lågt att gå på någons utseende.
   Undrar genuint hur du blivit uppfostrad? Om du kommenterar personer du ser i verkligheten på samma vis? Om det finns tillfredsställelse att kommentera någons utseende negativt?

   Svara

    Varför är det egentligen fult att gå på någons utseende när utseendet 1) Är självvalt, Petras naturliga useende är nämligen jättevackert och inget jag kritiserar. 2) Sprider ett skevt ideal, att det rimliga är att spruta sig stel av nervgift för trots att man är född svinsnygg så duger man ändå inte idag som naturlig och 31 år gammal. För det är vad detta utseende och ideal signalerar. Min uppfostran inkluderade empati och fingertopskänsla men också förmåga till kritiskt tänkande och någon typ av konsekvensanalys gällande vad ideal och utseendehets. Som jag skrev är det inte ”snällt”, nej, men allt här i världen är inte så snällt alla gånger. Man måste kunna kritisera även utseenden, åtminstone de som sprider ideal och sätter ribban för vad som är eftersträvansvärt.

    Svara

     Så för att hon har opererat sig så är det okej? Så alla som opererar sitt utseende får man kritisera oavsett anledning till deras operation?
     Jag håller med om att idealen är väldigt skeva och att man ska ha ett kritiskt tänkande. Men det är, för mig, långt mellan att tänka kritiskt och skriva kritisk om någons utseende. Och du svarade aldrig på kommentaren om du säger samma sak till personer i verkligheten – om du inte gör det så är väl det dubbelmoral? De skeva ideal som du kritiserar finns ju runt omkring dig även k verkligheten, på människor utanför internet. Eller är det att kritisera bakom ett påhittat namn på internet som gör att du vågar kritisera?
     Jag tycker att det är fult att kritisera någons utseende, oavsett om de valt att operera sig eller inte. Och nej, absolut inte snällt som du skriver.

     Svara

      Du drar för stora växlar av det jag skriver. Petra har knappast opererat/injicerat sig för att hon var ful eller marginaliserad av sitt utseende innan. Självklart är det skillnad på ingrepp och ingrepp, herregud här har vi en fantastiskt vacker och framgångsrik ung kvinna som trots det känner sig manad att genomföra ett (uppenbart) stort antal skönhetsingrepp/injektioner redan vid 31 års ålder. Självfallet måste man kunna problematisera detta, vad är det för fel på dig? Av rädsla för att verka elak mot stackars privilegierade Petra bör jag alltså hålla tillbaka min kritik mot de ideal som format henne och många andras beteende till att tro att att detta är ett normalt och sunt beteende. News flash kära Anonym, det är inte ett normalt eller sunt beteende.

      Och jag skulle naturligtvis ALDRIG säga detta till Petra eller någon av hennes injektions-kloner i verkliga livet, inte av dubbelmoral eller rädsla för att vara obekväm utan av den enkla anledningen att syftet bakom min kommentar inte är att vara elak (oavsett vad du tror) utan att här i ett kommentarsfält mellan oss vanliga dödliga problematisera en företeelse och ett beteende som jag är övertygad om är väldigt skadligt och som påverkar både dig och mig och alla andra som tar del av dessa människors liv. Detta är (oavsett vad du vill få det att låta som) egentligen inte ett påhopp på Petra. Lyft blicken och tänk längre; jag försöker problematisera de ideal som Petra uppenbarligen vikt sig inför. Hon är en influenser, hennes försörjning går ut på att influera och påverka sina läsare och följare till konsumtion. Hon är ingen advokat, barnmorska, lärare eller polis. Hennes hela jobb går ut på att PÅVERKA hennes läsare till olika konsumtions- och livsstilsval så att de företag och organisationer som hon samarbetar med tjänar mer PENGAR. I detta yrkesval och i det strålkastarljus som hon och hennes kollegor befinner sig i finns det oerhörda pengar att tjäna just eftersom att de är maktfaktorer. De förtjänar alltså att bemötas och problematiseras som sådana.

      Svara

       Amen! 🙏🏻💯

       Svara

       Urbra skrivet.

       Svara

       Nej, men snälla nu får du lugna dig. TROR DU DET FINNS EN ENDA KÄNDIS SOM INTE FIXAT NÅGOT LITET?

       Skulle snarare säga att Petra är sund då hon inte lyfter sina saker i bloggen och bidrar till hets, vad hon själv vill göra är väl helt upp till henne själv. Precis som för alla andra.

       Svara

  Det rosa skräpet är inte likt men det är nog för att det är svårt att tillverka något så fult men nummer två är ju rakt av samma.

  Svara

  Den rosa klänningen tycker jag inte var lika alls utöver att båda kanske skulle komma upp om en googlade ”rosa klänning”, men annars är de helt olika.

  Nummer två däremot är en kopia rakt av, endast färgen som skiljer sig 😂

  Svara

  Tror på riktigt att majoriteten av klädindustrin fungerar så här:

  1. En armé av kinesiska designers designar tusentals plagg. Kopplade till fabriker där plagg till de flesta västerländska kedjor tillverkar sina kläder.
  2. Plaggen fotas och förs in i ett blädderblock, typ som hos tatueraren med en pärm med massa dussinmotiv 🙃
  3. Influencers och andra ”designers” hos klädkedjorna väljer en rad plagg samt varierar lite material och färg
  4. Boom, en ”kollektion” är skapad

  Svara

   Bonprix har iaf haft vissa plagg som är identiska med de som Lindex och Monki säljer. Och då menar jag verkligen identiska, ned till material och färg.

   Svara

    Stöder ju min teori då! 😉

    Svara

   Nej, så fungerar inte designprocessen hos de storaklädkedjorna. Hur de fungerar hos influencers kan jag inte svara på.

   Svara

  mjooo men också ganska vanligt väl?! känns som ganska givet inom klädindustrin; allt återanvänds och går i cyklar.

  over n out.

  Svara

  Petra gör en Pascalidou.

  Svara

  Lägg ner nu! Det är såhär industrin fungerar. Alla inspireras av alla. Skillnaden sitter i små detaljer, tillverkning, material, hållbarhet även prisklass etc.. hur många vita tischor finns det inte? Svarta tröjor? Vi alla bär någon form av kopia från någon… annars hoppas jag att alla som påpekar detta endast bär kläder som är helt unika. Tröttsamt med folk som inte kan glädjas åt andras framgång 😪

  Svara

   Man kan väl påpeka det även om man själv säkert bär något som är kopierat 😝

   Svara

   Men lägg av. Någon jävla måtta får det faktiskt vara. Som flera andra konstaterat så är den rosa klänningen inte helt lik, men de två andra är kopior rakt av! Hela hennes trovärdighet grusas, när hon försöker marknadsföra sitt märke som något exklusivt och egendesignat när så inte är fallet. Vi alla vet att hela klädindustrin präglas av kopior hit och dit, men såklart detta uppmärksammas när erkända klädföretags produkter blir plagierade och motparten försöker marknadsföra dem som ”unika”.

   Svara

    Jag förstår din tanke! Men jag håller inte helt med om att det är okej för vissa företag att kopiera och inspireras men inte för andra. Då ska det vara lika för alla!

    Svara

     Du missförstod nog mitt inlägg. SJÄLVKLART är det inte okej att företag (oavsett ”status”) ska plagiera varandra. Men det är skillnad på om ett budget- eller lågprismärke som till exempel H&M gör det kontra ett erkänt lyxmärke. För Petra vill ju inte marknadsföra sitt märke som jämförbart med H&M, eller hur?

     Svara

  Glöm inte heller denna klänning som Petra dessutom ÄGER, från Solace London (googla Solace London singer dress) för fler bilder:

  https://m.media-amazon.com/images/G/01/Shopbop/p/prod/products/slond/slond3017011341/slond3017011341_q1_2-0._UX357_QL90_.jpg

  Här är Petra i den:
  https://metromode.se/mmImages/22/2018/02/Solange-PP-2__mmcompress-normal__.jpg

  Hon har alltså kopierat silhuetten, ärmarna, rubbet förutom längden. Unikt 🙂

  Svara

   Bra spanat!

   Svara

  Åh vilket fint leende hon har. Tack, botox.

  Svara

  Ska joss skiljas? Blev lite fundersam när hon skriver att de har det tufft och att hon vill göra det hon blir glad av typ träna, vara med barnen osv men inget om att vilja umgås med sin man?

  Svara

   Har också tänkt på det. Senaste tiden typ bara häng med vänner, maniskt tränande och endast bilder där rumpan är i fokus. Så något är det som inte riktigt stämmer…

   Svara

    Haha, har också reagerat på att hon poserar med rumpan i fokus på VARJE bild nu😂 Credd för att hon har kämpat på gymmet och faktiskt fått resultat, men kom igen, det börjar bli komiskt nu 😂 Förut var baaara det brösten i v-ringade toppar, nu är det baaara höga byxor med cropped tops så att rumpan framhävs extra mycket! Fick också känslan av att de har det tuffare än hon säger (även om hon redan sagt att de har det tufft), verkar finnas ett enormt nytt bekräftelsebehov just nu och mycket egentid.

    Svara

   Det är när det är som tuffast man borde försöka spendera kvalitetstid med sin partner, försöka ha kul tillsammans och bli påmind om varför man valde varandra från början.

   Svara

    Ja men det var lite det jag tänkte på, att han inte ens fanns med på listan över det hon vill göra. Men å andra sidan kanske de umgås supermkt, man behöver ju inte skriva ut allt. Hoppas det löser sig på bästa sätt för de iaf, oavsett vad det blir 🙂

    Svara

  Inne i min hjärna: *tänk positivt, säg nåt snällt, fokusera på det som e fint, var sjysst, inte hata, inte vara en asshole*
  **** NEJ JAG KAN INTE KOMMA PÅ NÅT! plastigare kläder har jag visserligen sett men dessa ligger i topp! Kanske en viss målgrupp hon vill rikta sig till? THE plastics! 👀

  Äh.. Förlåt!

  Svara

   Försökte du vara rolig?

   Svara

    😥

    Svara

  Det här var på riktigt det fulaste jag sett i hela mitt liv. Alla kategorier.

  Svara

  Modellen på den sista är en direkt ripoff på Isabel Marant Etoile ”Delicia”, ytterligare en klänning som hon ju faktiskt äger (såg att någon hade länkat till den ovan, en blommig variant!)

  Svara

  Kläderna är ju så fula så de borde gömmas 🙈

  Svara

  Den första påminner om något ur ”Romy och Michelle: Blondiner har roligare”. Inte min stil men på rätt personer så 😊.

  Svara

  Den sista är inte från Wakakuu, det är ju bara en återförsäljare där den såldes, den är från märket Isabel Marant Étoile som ovan nämnt.

  Svara

  förlåt men jag kan inte hålla mig. fy fasen vad gräslga kläder! satte kaffet i vrångstrupen.
  hua.

  Svara

  Tycker att många härmar mig och min karriär. Isabella Löwengrip tex att göra en karriär på skaller och kräm hit och dit. Känns lite billigt …

  Svara

  **Skvaller**

  Svara

  Hennes förra kollektion var i princip kopior från märket Theory, fast sämre kvalitet, typ och passform..

  Svara

  Men herregud, som att Elin Kling inte kopierat HELA THE ROW’s kollektion RAKT AV. Varenda plagg från Toteme är en billigare version av The Row (det tror jag inte ni klagar över), allt ser likadant ut för att inte tala om Nelly, Mango, H&M, Ducie.

  Och vad tusan har hennes utseende med hennes kläder att göra. Självklart är det fel att kopiera andras kläder, men ni är riktiga nättroll här inne som spyr galla över andra människors yttre dag ut och dag in. Det är en klänning som är en exakt kopia, resten är ju bara lite ”influerat” precis så som resten av modevärlden gör.

  Svara

  När man nu får chansen att ’designa’, varför inte ta tillfället att skapa kläderna som man önskar fanns men inte hittar istället för att göra sämre variationer av det som redan finns i ens garderob?

  Svara

  Jag har ifrågasatt Petra under hennes senaste inlägg och fick detta till svar:
  Hej!

  Vad tråkigt att du känner så. Hela vårkollektionen har vi (jag) tagit fram själva, hon får gärna sätta tänderna i varenda plagg och ge sig ut och leta på nätet.

  Nu till festkollektionen, vi ville addera en style till kollektionen och då fick jag förslag av vår mönsterkonstruktör i fabriken som hjälpt mig med passform och siluetter. Hon skickade förslag på bilder på en docka i fabriken, så skjortklänningen var egentligen en färdig prototyp som de hade i fabriken redan, älskade siluetten och tyckte den var lik min förra klänning men trodde såklart inte att det var en exakt kopia av den (har sålt den).

  Nu när jag såg bilderna bredvid varandra så kommer vi självfallet inte sätta den i produktion som den är. Antar att det är en sådan style som går runt mellan fabriker där många västerländska märken producerar.

  Och med facit i hand kommer jag självfallet göra allt från scratch, där man har kontroll över varje led. Var aldrig som avsikt att göra ett plagiat som jag absolut håller med om att skjortklänningen är på pricken. Skäms verkligen över det draget, det var inte snyggt och jag tar helt på mig det.

  Trevlig afton,

  Petra

  Svara

   Vilken skjortklänning pratar hon om? Den silvriga? Nu verkar ju dock de flesta klänningarna vara kopior av plagg hon burit tidigare så hon kanske ska tänka om hela kollektionen om det nu ska vara unikt

   Svara

    Tror hon menar den silvriga ja. Jag frågade inte om en specifik klänning utan frågade hur hon ställer sig till kritiken hon har fått här

    Svara

   Det var ju dock superbra svarat av henne och detta svar tycker jag Camilla bör lyfta fram!

   Svara

  Jag onanerar och har aldrig gjort någon hemlighet av det. Nu har fler och fler börjat onanera som rena kopior av mig. Jävla onanister, alla är ute efter självtillfredställelse!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.