Keepin’ it real med Nellie Berntsson

Fram med lacknaftan NU!!!
Eftersom influencers ofta anklagas för att måla upp en bild av livet som på intet vis har med verkligheten att göra så vill jag lyfta fram en person som gör tvärt om. Som löser upp målarfärgen snarare än att kladda på ett andra lager.
Nellie Berntsson, som inom kort ska flytta till en hästgård som hon köpt tillsammans med sina föräldrar verkar ha fått frågor om varför inte hon och Olov köper gården själva, med tanke på hur mycket pengar Nellie drar in i månaden.
I det här inlägget svarar hon på det med följande förklaring:

En hästgård . Önskan 10 boxar helst mer. Skrittmaskin , paddock och manege. Vad kan vi tro att den gården skulle hamna på i Skåne ? Men låt oss säga kanske runda slängar 6-10 miljoner . Då ska du ha 25% kontant för kunna köpa den gården hos banken. Sen ska du driva den med kostnader. Utöver det behövs traktor , fyrhjuling och ev personal . Många av er tyckte det var så konstigt att jag och Olav inte köpte gården / gård själva?
Vi jobbar mellan 07:00-17:00 varje dag. 7 dagar i veckan. Man blir inte rik första tiden på att bygga upp ett företag inom hästsporten .

Sen utöver det ska du ev ha en bil. Betala drivmedlet på den. Betala matpengar för lunch och ev middagar . Jag återinvestera mycket av mina pengar som jag tjänar i mitt bolag till just hästarna. Sakta men säkert bygger vi upp on Sporthorses nu, men att på några få månader kunna köpa en gård för flera miljoner utan mina föräldrar skulle aldrig gå. //Nellie Berntsson

Så trevligt!
En influencer som inte framstår som att hen skiter pengar. Fickorna i guldbyxorna har alltså en botten  även om den verkar sitta långt ner, kanske till och med i knähöjd.

91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tror hon faktiskt mognat en hel del på sistone, och jag önskar henne och Olav all lycka till. Tidigare har hon ju skrutit en hel del om sina inkomster, om miljonerna och framgången, men nu visar det sig att drömmarna hon har kräver ännu mer. Och det gör inte att hon backar utan hon kör på med de medel som finns. Go for it!

  Svara

   Håller helt med!!

   Svara

    CW hittar på så mycket att jag fysiskt mår illa på riktigt. Hur kan hon med att göra det när hon vet att det faktiskt finns många som mer eller mindre följt henne sedan tio år tillbaka?!

    Idag skriver hon:
    ”Jag gjorde kvinnor och unga tjejer en tjänst, jag varnade för en stor samhällsfara som aldrig lagförts för sitt maktmissbruk och sina övergrepp. För det vill svenska staten med våra skattepengar åtala och straffa en våldtagen kvinna, en tvåbarnsmamma i övrigt helt ostraffad. Åklagaren påstår att det inte spelar någon roll om det jag sagt och varnat för är sant- jag ska ändå åtalas. Dömas till fortsatt evig tystnad. Välkommen på rättegång som sagt. Alla är välkomna, förslagsvis med sin förövares namn skrivet”.

    2011 sa hon sanningen, som INTE stämmer med det hon idag hävdar i polisförhör. Läste intervjun nedan från 2011, fyra år efter ”händelsen”, då CW säger det hon allmänt då sa, väldigt många gånger under flera års tid, i media, bloggar och TV (fram till metoo:s början då hon ändrade på väldigt mycket).

    CW säger då, 2011, överallt att hon har hört att FV är ”aktiv”, men inte vet säkert alls och ”kanske inte just nu”. Hon säger att hon berättat så många gånger för så många vad som hänt henne, att väldigt många redan vänt honom ryggen. Hon säger sig ha fått sin hämnd genom det. Hon säger sig inte behöva anmäla för att varna andra, eftersom väldigt många vet ” vad han gjort”, samt att han har ögonen på sig. Hon säger att han inte har någon makt längre och att hon inte anmäler för att hon då skulle riskera att folk skulle tro att hon bara vill ha uppmärksamhet. Hon tycker bara enormt synd om honom, säger hon.

    I polisförhöret angående förtal av FV från i höst är historien en helt annan. CW säger sig ha varit rädd för sitt liv sedan 2006, att han hade jättestor makt (på politikernivå) som han fortsatt utnyttjat, och att han var så farlig att hon bara var tvungen att varna andra 2017.

    De enstaka berättelser om FW:s beteende (inget olagligt) som finns i åtalet är från 2010 och tidigare, ingen senare än så. I åtalet finns skärmdumpar som visar hur CW påstår att FW våldtagit en 14- och 16- åring tills de skrikit och börjat blöda samt att han är pedofil. Bland mycket andra grova anklagelser utan någon hänvisning till var hon fått det ifrån.

    Intervju radio rix 2011:
    Sofia Wistam: Men som tjej och medmänniska blir man ju galen och man undrar- varför sätter du inte dit människan?
    Cissi: Ehh, men det är ju såhär, det är ju sexbrott så här.., det finns aldrig bevis nästan. Vi ser ju hur det var i Assang-e, nu är inte han dömd eller nånting, men man ser ju dom här tjejerna som anklagar Assange för nånting, det är ju dom man misstror, det är ju inte Julian Assang-e,
    Roger: Du kan ju hämnas, finns det inte en fara att han fortfarande håller på så här?
    Sofia: Du har träffat andra som han har?
    Cissi: Ja gud, det är därför jag håller…, jag fortfarande pratar om det. Jag skiter väl i mig själv, eller det gör jag väl inte, men jag har kommit över det här, jag har gått vidare. Det kommer alltid va ett ärr eller såhär, men.. att jag vet att han fortfarande är aktiv, eller jag har HÖRT att han är det i alla fall.. kanske inte exakt just nu men.. Det är ju nånting som inte försvinner, är man en sexbrottsling, ursäkta mig men sjuk i huvudet så dör ju inte det ut så. Så det är väl därför jag.. det är svårt att sätta dit nån, man kan bli fälld för förtal..men jag tycker det här med hämnd är så konstigt. Jag har ju redan.. det är så många som vet.. jag har skrivit om det här, det är väldigt många som vet vem det är, det är väldigt många som har vänt honom ryggen redan liksom, jag har fått MIN hämnd. Det viktigaste är ju att han håller sig i skinnet, och vet att han har ögonen på sig.
    Roger: Polisanmälde du honom?
    Cissi: Nä
    Roger: Såhär då, vad kan dagsböterna för förtal va? Om du fick de betalda, skulle du då, vill du då gå ut med hans namn?
    Cissi: Ja men det skulle jag kunna göra, men jag orkar inte med, för han har väl ingen makt så längre tänker jag men, det är väldigt många tjejer som jobbar med journalistik och jämställdhet så utåt sett, som är väldigt fina och har bloggar om det, som äter middagar hemma hos honom och lägger upp mysiga blogginlägg om det, som VET vad han har gjort mot mig och andra, de har kompisar som han har stoppat ner handen i trosorna på på krogen helt omotiverat, så om jag skulle hänga ut honom skulle det bli ännu mer så här varför hänger du ut honom- det är synd om honom, kolla på Bjässta-historien, man mår inte bättre av att vara arg och kriga, utan nånstans känner jag bara så här..
    Sofia: Har du träffat honom, har du gått och stoppat bajs i hans brevlåda eller nånting?
    Cissi: Ja man har ju känt för det i perioder, men nu känner jag bara så här, jag tycker så synd om honom, jag tycker så jävla synd om honom, och, jag tycker synd om alla medlöpare som håller honom om ryggen fast de vet vad han gör.
    Cissi: Just det här med övergreppet ska jag nämna också, det hände ju för att, i samband med att jag hade, att jag drack för mycket, det är aldrig mitt fel, men just det här med omdömet blir ju inte alltid det bästa när man dricker, att man kanske följer med någon hem som man inte skulle ha följt med hem annars.

    Svara

  Fattar inte inlägget? Vem skiter i pengar? Skiter andra influencers i pengar, är det inte så att de gärna vill tjäna pengar? Du är allt bra märklig du men det är bra att du hyllar Nellie lite (om det är vad du gör?) efter att du hade henne som hackkyckling tidigare. Minns också hur utsatt T*ra var och att hon var din hackkyckling som du var besatt av att sänka. Snacka om att miissbruka sin ”makt” och blogg och använda sin blogg för personlig agenda. Usch, så lågt. Hemskt.

  Svara

   Skiter pengar, inte skiter ”i” pengar. Om du inte fattar inlägget kan det vara för att du inte läser ordentligt… Ha en bra dag.

   Svara

   Lol. Läs ordentligt innan du hetsar upp dig. Skiter pengar. Bajsar pengar. Oändlig rikedom.

   Svara

   Lugna ner dig. Du har ju läst fel 😂 hon skrev inte att någon skiter i pengar.

   Svara

   Testa att läsa det kanske?

   Svara

    Kan inte EN till person påpeka att hon läste fel?
    Så det blir extra tydligt liksom.

    Svara

     Du läste fel.

     Svara

      Jag också? Fan då.

      Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Vadå kul? Är väl självvalt? Han kanske gillar familjen och har en bra relation till dem?

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     Tror jag verkligen inte

     Svara

      Varför diskutera hennes ev operation?

      Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

    Jo

    Svara

   Kanske att det var det kravet banken ställde sett till deras inkomst? 15% är ju enligt lag, men en bank kan själva avvika från det (endast uppåt).

   Svara

    Det är en gård. Andra regler.

    Svara

     Ja men inte på det hållet…

     Svara

    Man vill ju inte göra en IL och toppbelåna ett så dyrt hus. Amortering och räntekostnad blir skithöga.

    Svara

     Vem är det som skiter på hög?
     Är hög på skit?

     Svara

   Jordbruksfastighet rimligen? Då får du bara låna 75%. Fast det vet ju alla med lite koll.

   Svara

  Sporthorses? Borde det inte vara Sport Horses, alternativt Sporthästar?

  Svara

   Sporthorses är väl sporthästar på engelska?

   Svara

    Anonym 15:35 syftade antagligen på att många ord som skrivs ihop på svenska ska särskrivas på engelska.

    Svara

     Är det inte tvärt om?

     Svara

      Nej

      Svara

      Nej, inget ska särskrivas på svenska.

      Svara

       förutom vinäger

       Svara

        Och gladpackad anka

        Svara

         Brunhårig sjuksköterska

         Svara

      Du glömde särskriva inte:
      In te tvärt om.

      Svara

   Ser konstigt ut ja

   Svara

  Hon verkar bra men bilderna överbearbetade och mindre naturliga s.a.s.

  Svara

  Fast Nellie överdriver ju och förskönar verkligheten ibland hon också. Varför skriver hon om att gårdar kostar 6-10 miljoner när den dom köpte kostade ganska mycket mindre än så? Känns lite som att hon vill att man ska tro att den var dyrare än den faktiskt var. Sen så har hon flera gånger sagt att hästarna är värda miljonbelopp, men ingen har köpts eller sålts för det.

  Svara

   Vilken gård köpte de då?

   Svara

    Minns inte vad det hette, men 2 ha mark, hus på drygt 200 m2. Det stället hon har sagt att det inte är.

    Svara

     Jag tycker att 2 ha mark på en hästgård är sjukt lite.

     Svara

      Det är det. Iaf 2 hektar för 10 hästar. Har du ”bara” 2-3 hästar kanske du klarar dig på 2 hektar men för 10 hästar är det som gjort för att hästarna bara ska gå själva i små rutor.

      Svara

       Fast det är ju så hon helst har sina hästar tyvärr, i små hagar själva

       Svara

        Min häst är värd miljonbelopp. Om jag skulle försöka sälja honom skulle jag kanske få 20 000 kr. Om någon bjöd 10 miljoner skulle jag säga nej.

        Svara

     Hänger inte med i svängarna. Hon påstod själv att hon inte köpt den gården. Det ska man väl lita på? Sedan kommer det upp på hennes blogg att hon inte tänker dela med sig info om gårdens placering pga påhopp i kommentarerna. Som jag egentligen inte kan utläsa vilka som är påhopp. Någon kommentar säger hon har köpt den gården, annan kontrar med jo det har hon visst. Etc. Vad jag inte begriper varför gå ut i offentlig blogg om att man köpt en gård och sedan inte förstå att det väcker nyfikenhet. Varför inte vänta tills man är redo att berätta och gör det rakt. Om hon har köpt en gård i lilla lilla Snårestad, eller rättat sagt sjörup som byn heter är det ju hot stuff i den där byn. En kändis flyttar ju dit 😄 det är inte något område med kända beridare. klart det väcker nyfikenhet. Människan är nyfiken av naturen. att det diskuteras hur mkt mark där är till är väl inget märkvärdigt . Inom jordbruksbranschen diskuteras det alltid om mark. Varför ta illa upp kring de diskussionerna.

     Svara

    Hon köpte INTE SNÅRESTADSVÄGEN 507
    enligt henne själv.

    Svara

   Har den nya gården både skrittmaskin , paddock och manege? Eller menar hon att det i slutändan kommer kosta så mycket när gården är fixad och klar kanske?

   Svara

    Skrittmaskin o paddock har den tror jag. Inte manege. Kan hända att hon menar det (hamnar ju rimligen på de summorna då), men inlägget kändes ändå märkligt formulerat. Allt handlade om att det var konstigt av folk att tro att hon och hennes kille hade köpt gården själva. O anledningen till att det är konstigt är för att en sån gård som de vill ha kostar ca 6-10 milj. Hon antyder ju onekligen att de har skaffat en gård som kostade däromkring.

    Svara

     Och när hon dessutom gillar att skriva att hon köpt häst för miljonbelopp och säljer och köper hästar för flera hundra tusen. Har man råd med det så låter det konstigt att inte ha råd med en gård för 4,5 milj. Kanske tog alla pengar på hästen då iof o inte har ngt kvar

     Svara

   Det som jag reagerade för var mest priset, wow BARA 6-10 miljoner för en hel gård med betesmark, fast vi är väl så blinda för priser när man får betala 6-7 miljoner för en tvåa på Östermalm.

   Svara

    Betesmark var la o ta i till en gård på 2 hektar, men såklart skillnad jämfört med en tvåa 😄

    Svara

   Precis, de där siffrorna nellie nämner är ju det dubbla mot vad hon verkar ha köpt för. Så att skriva att hon inte köpt gården själv för gårdar kostar 6-10 miljoner i Skåne blir ju urlöjligt om det nu är sant att hennes kostade 4,5 milj. Då blir ju hennes räkneexempel helt irrelevant

   Svara

  Det finns väl en underton att vilja utbilda sina följare också. Vad jag än postar på mitt instagramkonto så svara folk ”hoppas du köpte” och är helt seriösa utan att fundera på budget. Det kan vara inspirationsbilder från allt till bilar, väskor i exotiskt skinn, arkivklänningar från Dior eller samlarsmycken, många av dem till en kostnad av flera årslöner.

  Svara

  Därför att andra influencers inte har ett stall fullt med hästar! Att hålla hästar kostar otroligt mycket pengar per år, särskilt om man unnar dem den bästa vården, träningen, bästa fodret, måttsydda sadlar, vet checks, bästa hovslagaren, lastbil osv. Bara uppstallningen av én enda häst kostar som en hyresrätt.

  Svara

  Huset de köpte kostade väl 4 miljoner och de säljer det nuvarande för över 3. I den nya gården är det dessutom två till vuxna som köper in sig. Köper man häst för 1 miljon så finns det väl pengar. Jobba 7-17 är korta dagar i hästbranchen. De som har ett annat jobb har ju det 7-17 och sedan hästarna efter det.

  Svara

   är väl inte så att alla som har ett annat jobb jobbar 7-17 dock, vanligast är väl heltid? 7-17 är ju 10 timmar

   Svara

    7-16 eller 8-17 är standard

    Svara

     Inte om man är industriare 🙌 06:55-14.50 för mig 👩🏻‍🏭

     Svara

      Drömtid! Jobbar 5.45-13.50 mina tidiga veckor. Just 5.45 är segt😴

      Svara

    9 timmar. Du får dra av en timma. 🙂

    Svara

     Man räknar ju 8h arbetstid och ca 1h timme på de flesta kontor jag känner till (där jag jobbar, mina vänner osv) så 8-17 är vanligt iaf i min värld

     Svara

      Är ni på kontoret 9 h?

      Svara

       Lunchrast en timma

       Svara

    Tänkte även lite restid på det. 7-16 är väl en heltid.

    Svara

     7-16 är heltid inkl 1h lunch men exkl tid för transport till och från jobbet.

     Svara

   Tänkte det också. När jag var stallchef i ett tävlingsstall jobbade jag i princip 6:30-19 :00 i princip varje dag. Och då var jag som sagt anställd. (ja hästbranschen saknar I mycket rimliga arbetsvillkor)

   Svara

  Fick för mig att hennes föräldrar skilt sig?

  Svara

   Nope

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Hon följer inte han på IG men mamman…

    Svara

     Det är ju inte ens sant. … Wtf

     Svara

    På riktigt? Stackarn i så fall

    Svara

  Med en rubrik som ”keep it real” så känner jag att de ligger närmare mer verklighetsnära och verkliga A-Influencers som tex Charlotte Kalla

  Svara

   Hon är ingen influencer. Hon är typ Gud.🤩

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Spelar ingen roll. Hennes val och inte ditt.

    Svara

    När tänkte ni att hon skulle hunnit göra det? Man kan def inte rida på ett bra tag

    Svara

     6 månader fick min kompis vänta med ridning. Man hinner tappa en hel del få

     Svara

  Be that as it may, men snälla detta jäkla Voldemort-filter som airbrushar bort näsan på folk?!
  Pls stop.

  Svara

  det tog mig en stund att inse att handen tillhör henne och inte honom. Satt och tänkte ”det va jäkla långa naglar för en men”

  Svara

   Fattar fortfarande inte vart armen kommer ifrån. Ser ut som att den varken kan va hans eller gemene.

   Svara

  Hon har alla hästar i stallet. OK, jag hittar ut själv …

  Svara

   😂

   Svara

  Jag skiter inte pengar men nog fan känns det som min häst skiter ut mina pengar ibland…. 😀

  Svara

   Handlar du finmat till hästen och ”Köffe från Eldorado”, som Johan Glans säger, till dig?😃

   Svara

  Ge fan i att skriva om hästgårdsköp om du inte är beredd att stå för vart det är Nellie. Vill du ha ett fullständigt skyddat privatliv kanske du inte ska lägga ut valda delar av det hela online? Det är nog ett bra tips för ett bra privatliv.

  Svara

  Grattis Nälly!
  Jag ska själv sälja min hästgård i Visaginas med promenadavstånd till kärnkraftverket. Skön och avslappnad öststatsstil i retro-CCCP-tappning. Med hiss och allt. Vattenpölarna utanför har en typiskt influencerinspirerad spegelkänsla ända ner till första gyttjelagret.

  Egen tvättstuga till träningsstövlarna, det känns skönt. Så himmla härligt!

  Svara

  Det är kanske inte så konstigt ändå att läsarna fått intrycket att Berntsson company är ett ymnighetshorn av pengar, det är ju bara ett år sedan hon själv rubriksatte ett inlägg ”hur jag bloggade till mig 10 miljoner”. Även om hästarna kostar rejält med pengar att hålla så har hon ju ändå bott hemma och haft mycket begränsat med andra minusposter under tiden. Flytten till eget stall med vad det verkar endast uteridbana, och det ändå förhållandevis begränsade tävlandet, antyder väl snarast att det inte strömmar in så mycket samarbetspengar nuförtiden.

  Svara

  big no. tyvärr

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.