Köp Terese Alvéns sista bok!!

Tiden mellan det att Terese Alvén fick sin cancerdiagnos och hon tog sitt sista andetag var skämmande kort och Tess hann aldrig färdigställa sin senaste bok.
Med hjälp av bland annat förlag och vännen Jane, som även ansvarar för bokens alla bilder i egenskap av fotograf så finns nu Tess bok att förhandsbeställa och alla hennes intäkter kommer gå till Cancerfonden.

”Rörelserik – 52 utmaningar som får igång hela familjen!” är titeln på Tess femte och sista bok som hon tyvärr aldrig fick hålla i sin hand.
För att hedra hennes minnet och hennes kärlek till rörelse och träning utan pekpinnar så skriver jag det här inlägget.

Boken finns att förhandsbeställa hos Ablibris och kom ihåg – alla Tess intäkter kommer gå till cancerfonden.
Jag hoppas den drar in riktigt mycket pengar till cancerforskningen.
Den här jävla sjukdomen måste bort! BORT!

250 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja, det är en otäck sjukdom, därför att den är så svår att upptäcka och därför ofta hinner sprida sig. Så det är viktigt att se upp med tecken som så ofta kan bero på helt harmlösa saker – att man är lite svullen i magen, har diffus värk i magen, behöver kissa oftare och så vidare. Faktiskt är det enda säkra sättet att fastslå att det handlar om äggstockscancer att operera, men man ska alltså stå på sig om man upplever ovanstående symptom. Ju mindre spridning, ju större chans till överlevnad.

  Terese Alvén hade en extrem otur, det är viktigt att minnas det. Så fort går det verkligen inte i vanliga fall!

  Svara

   Tro mig! Finns inget läkemedelsbolagen vill mer än att hitta botemedel för sjukdomar som cancer!!! De skulle tjäna enorma summor på det. Att dessutom vara bolaget som kommer på botemedlet är enorm prestige vilket således gör att de tjänar ännu mer pengar!!!

   Däremot så ja!! Läkemedelsbolag blir glada när det går ”lättare” sjukdomar som de har vaccin eller medicin för. Men de blir också helt galna när ex regering/kommun gör missbedömningar/tar dumma beslut som gör att det inte finns tillräckligt med tex vaccin eftersom det är ett folkhälsoproblem . Lite skam har de med

   Svara

  Har beställt boken, tack för tips 💕

  Svara

  tack, bra tips

  Svara

  Bra intiativ!

  Svara

  Väldigt Bra inlägg ! Tack CamCam!

  Svara

  ❤️❤️❤️

  Svara

  Tack för tips! ❤️❤️❤️

  Svara

  Är jag den enda som tänker att om ”vi” velat bota cancer så hade vi gjort det vid det här laget? Cancerforskningen drar in så ohyggligt stora summor pengar och läkemedelsföretagen likaså att det känns som att det är lite för många som tjänar på det. Eller är jag bara alldeles för cynisk?

  Svara

   Håller med.

   Svara

   Tror likadant. Finns konspirationsteorier kring detta… skrämmande men ligger något i det

   Svara

   Sjukdomar och virus muterar och utvecklas och kommer alltid ligga steget före forskningen. Ju bättre vi blir på att bota en sjukdom ju aggressivare arter kommer uppstå.
   Vi kommer aldrig vinna.

   Svara

    Absolut, jag tror aldrig vi kommer bli sjukdomsfria.. Men ingen cancerform har väl hittills botats, eller?

    Svara

     Vad menar du med det?

     Svara

      Var väl ingen svår mening att förstå? Sjukdomar försvinner inte. De kommer i ny form.

      Svara

   Bara för att det heter cancer betyder det inte att alla cancerformer är lika. Läste någonstans* att även om vi skulle kunna bota till exempel prostatacancer skulle vi inte vara närmre att bota typ hudcancer.

   *Mm, jag vet. Trovärdig källa osv

   Svara

   Nja. Cancer kostar snarare extremt mkt pengar för samhället. Däremot så är det ju inte så konstigt att set ökar. Vår vanor, vår kost och vår miljö har ändrats drastisk och med det har cancern ökat.

   Svara

    Nja. Vet inte om jag tror på det där riktigt. Eftersom de idag kan upptäcka betydligt fler arter av cancer än tidigare så har man ju ingen aning om ifall det faktiskt ökat över lång tid eller inte. Förr dog folk utan att de tog reda på orsak.

    Svara

     Eller dog av sjukdomar som vi idag kan bota vilket innebar att de oftast inte hann komma upp i åldrarna där risken för cancer ökar.

     Svara

      Japp. Eftersom de ber om mer pengar hela tiden så tar jag info som bara vill skrämma med en nypa salt.
      Känns också som att om de verkligen kunde forska fram en lösning så hade länder gått in med pengar för länge sen.

      Svara

       fast det handlar ju inte enbart om pengar. Även om forskningsprocesser stimuleras med pengar, så kan man ändå inte bara trolla fram kunskap och nya rön i samma omfattning som pengar strömmar in. Många studier tar sig inte ända fram till något medicinskt genombrott.

       Svara

   Fy fan vilken bisarr tankebana. Nu kommer jag att tänka på cancer och konspirationsteorier resten av natten. Kalla mig naiv, men jag har aldrig tänkt så. Fan vad jobbigt det blev att tänka i den banan känner jag. Men tack för ögonöppnare

   Svara

    Finns mycket intressant på youtube om detta. Sök på engelska.

    Svara

     Sluta upp med fjantiga konspirationsteorier. Läs om riktig forskning och vetenskap istället. Stöd Cancerfonden och därmed forskning och utveckling. Det händer otroligt mycket på den fronten!

     Svara

    Nej det är faktiskt ingen bisarr tankebanw. Hoppas du låg vaken hela natten 😂

    Svara

   Vad ledsen jag blir att du tänker så. Cancer är tyvärr inte en och samma sjukdom, utan hundratals olika varianter som inte kan botas på samma sätt. Flera cancerformer som var obotliga förr i tiden kan vi idag behandla och öka antalet som överlever rejält. För 30 år sedan överlevde bara en tredjedel som fick en cancerdiagnos. Idag överlever två tredjedelar. Sedan finns det svåra och aggressiva cancerformer där det fortfarande inte finns någon behandling än, men forskningen går hela tiden framåt. Men det är enormt komplicerat, eftersom cancercellerna kommer från kroppens egna celler, och vi måste hitta sätt att komma åt cancercellerna utan att ta kål på kroppens egna celler. Vi är vanliga människor som sliter och forskar och gör vår bästa, tror du på allvar att vi sitter på labbet och hånskrattar och festar upp pengarna som sörjande människor skänkt till cancerforskningen? Vill man bli rik och tjäna en massa pengar så blir man inte forskare, då satsar man på mer välbetalda yrken.

   Svara

    ”eftersom cancercellerna kommer från kroppens egna celler, ”

    Men alltså nej. De kommer inte ”från” kroppen egna celler. De är en mutation av dem. Vad som orsakar dessa mutationerna kan vara av varierande orsaker.

    Svara

     Älskar att du börjar tjafsa med en cancerforskare.

     Svara

      TRH vet alltid bäst, jag är inte förvånad.

      Svara

      Speciellt som det är fel.

      Svara

      Älskar att ni är så lättköpta på hävdad rank. Framförallt när hen skriver fel 😁

      Svara

     Men alltså jo.
     En mutation är en förändring i det genetiska materialet. I kroppens celler.

     Svara

     Men har det gemensamt att det är de egna cellernas muteringar som ger cancer

     Svara

     Men herregud, Dunning-Kruger. 😂 Någonstans måste du ju inse att det inte är cancerforskaren som har fel, utan du som inte förstår vad hen skriver?

     Svara

     Men alltså nej. Mutationer sker i DNA som i sin tur ger upphov till okontrollerad tillväxt av celler= cancer.

     Svara

      Precis. 😊

      Svara

     Är det du som är cancerforskaren? Lägg av någon gång.

     Svara

    Nej, ni på ”golvet” gör såklart inte det. Varför skulle ni göra det? Ni är bara godtyckliga löneslavar. Ledningen för läkemedelsbolagen däremot…

    Svara

     Ja fast bidrag till organisationer som Cancerfonden och som sedan betalas ut som forskningsanslag går till akademiska forskare medan big pharma tjänar sina pengar genom att gå med vinst. Så att forskningen drar in mkt pengar behöver inte betyda klirr i kassan för ledningen.
     I sverige har vi inte särskilt stark läkemedelsbransch så det mesta av forskningen görs på universitet av oss ”på golvet”.

     Svara

      Ja! Har själv jobbat på sjukhuslabb kliniskt och fått hjälpa till vid olika studier för att samla in tumörvävnad för att t.ex. studera hur bröstcancer svarat på olika typer av behandling. Inte ett enda läkemedelsföretag i sikte. Bara genuin forskning.

      Svara

      Hopplöst med okunniga människor som sitter och uttalar sig tvärsäkert om saker och tillstånd de inte är tillräckligt insatta i och saknar kunskap om utan minsann ”har hört” och ”läst på nätet”.

      Det är ju enkelt att bara skaka på huvudet åt dem, risken är dock att de påverkar andra likasinnande. Okunniga alltså.

      Svara

    Precis så, det är cancern som är den stora konspirationen. Cellmutationen känns inte igen utan tas som en egen cell vilket det en gång var och till viss del fortfarande är.

    Mutanten den stora konspirationen, liksom bakterier och virus ständigt som utvecklingens slipsten – leder döden och den evolutionära utvecklingen.

    Svara

   Fast man botar ju mer och mer cancer. Jätte många som blir friska!

   Svara

    Nej, man har bara ändrat definitionen på ”botad”, numera klassas man som botad om man lever fem år efter diagnos. Att cancern är kvar är uppenbarligen sekundärt…

    Svara

     Stämmer inte, man räknas som botad fem till tio år efter att man är cancerfri dvs inga synliga cancerceller kvar i kroppen. Inte fem år efter diagnos.

     Svara

      Det är olika beroende på vilken sorts cancer man har. Det finns inte någon generell tid.

      Svara

      ”I officiell cancerstatistik har och använder man fortfarande antalet personer som lever efter 5 år som ett mått på behandlingens effekt.”

      Man är inte nödvändigtvis frisk men man räknas som ”frisk” i statistiken.

      Svara

       Jag hade tarmcancer för 5 år sedan och tänker att friskförklaring är helt ointressant! Det enda en friskförklaring betyder är att man återigen ”bara” löper samma risk som alla som alla andra att få cancer. Rent medicinskt. Och den risken är en av tre… Så jag gläds åt att vara tumörfri!

       Har man haft cancer eller annan svår sjukdom så finns alltid oron, och vill man ha ett bra liv så är det den man måste lära sig hantera.

       Svara

        Jag hade också tarmcancer för fem år sedan och metastaser för fyra år sedan. Jag håller helt med dig 05.33, varje årlig undersökning som inte visar nya tumörer är högsta vinsten. Bara att leva vidare.

        Svara

     Sluta sprida dynga. Min mamma fick en dubbel cancerdiagnos för snart fem år sedan, bröstcancer och en väldigt liten men elakartad tumör på njuren. Idag finns det inga spår av någon av cancerformerna och hon blir snart helt friskförklarad! 💕 Så man kan visst bli friskförklarad från cancer.

     Svara

     Det stämmer inte. Och ja man botar i högre utsträckning idag. Sluta sitt och hitta påsaker.

     Svara

      Penny, Alltså jag håller mest med dig men om du nu forskar på cancer så borde du ändå förstå vad B säger för du kan anses som friskförklarad (ofta efter fem år) för att man är symtomfri och ändå kan samma cancer komma tillbaka igen senare och är också varför man forsätter att gå på kontroll i många år efter att man blivit friskförklarad.

      Svara

      Medhåll med både dig Penny och B i modd.

      Svara

   Har ni läst om vilka arvoden de i styrelsen plockar ut? Vad Lars Berne (tidigare med i styrelsen) har sagt om deras förkastliga verksamhet? Tänker folk ens på att dessa ”seriösa” organisationer som har 90-konto endast har som krav att 75 % av det som blir över efter kostnader (vilket innebär löner m.m som de kan sätta hur de vill) ska gå till huvudändamålet? Huvudändamålet som för Cancerfonden är att stoppa pengar i läkemedelsbolagens fickor…. NEJ TACK, jag tänker inte ge dem en krona mer. Hoppas fler tar efter.

   Svara

    Ja. Helt sjukt när man börjar läsa. De ger mediciner, som har biverkningar så det behövs fler mediciner, som i sin tur har biverkningar så det behövs fler mediciner… Catchiiing. 🤑

    Svara

    Eh nej, det är helt fel. Du kanske ska ta och läsa på lite. Cancerfonden stoppar inte pengar rakt ner i läkemedelsbranschens fickor. Cancerfonden bidrar till forskning, bland annat immunterapi, som två forskare fick nobelpriset för 2018 och som hjälpt många många människor! Även om det är ok för ett 90-konto att upp till 25% går till löner och administrativa kostnader går endast ca 12,5% av insamlade medel från Cancerfonden till administration. Det finns tydligt redovisat i cancerfondens årsredovisning. Prova att googla en gång får du se…

    Lars Bern är för övrigt en galen man som sprider falskhet och felaktiga fakta. Bla spred han inlägg om att Cancerfonden samarbetade med godisföretaget Fazer. Fel – det är Bröstcancerförbundet och de har inget samröre alls med Cancerfonden. Vilket han VERKLIGEN borde veta eftersom han själv suttit i styrelsen för Cancerfonden. Trots det väljer han att sprida felaktigheter… Han verkar också mycket för att samla in pengar till Kostfonden. Vad verkar de för? Vart går dom pengarna? De har en TSV på 25%. Sett till lönekostnader där lyfter den personen en bra ersättning på 25%…..

    Svara

     Önskar att folk kunde sluta sprida osanningen att löner skulle ingå i de max 25% som får gå till administration! Det gör de inte. Övriga 75% går INTE direkt till ändamålet utan där räknas även löner, resekostnader och lokalkostnader in.

     Och ja, detta vet jag med säkerhet.

     Svara

     …apropå att sprida falskhet och felaktig fakta. Apropå att ”ta och läsa på lite”.
     90-konto är tyvärr inte den kvalitetsstämpel folk gärna vill tro. Löner ingår inte alls i de 13% som Cancerfonden säger att de lägger på administration (vilket jag faktiskt inte tror att de påstår heller, utan det är något folk bara går och tror).

     Svara

    Samma sak med Röda korset. Inte en spänn dit! Miljonarvoden till styrelseledamöter och ledning.

    Svara

   Jag tror inte att ni förstår hur otroligt komplex cancersjukdomen kan vara. Kostar samhället otroligt mycket pengar, och mer lär det bli. Jag skulle snarare säga att jag förstår att vi inte kan bota det. Det är ju som 1000 olika sjukdomar, i olika individer, i olika stadium.

   Svara

    Precis Sara, håller med dig. Många tror att just diagnosen cancer är en sjukdom i sig.

    Svara

    Ja exakt. Olika cancerceller kan ha heeelt olika egenskaper och bete sig på olika sätt. Kräva helt olika behandling, sprida sig olika osv.

    Svara

   Sprid inte skrämselpropaganda!!!
   Människor som jobbar med forskning kring sjukdomar och medicin ägnar oftast sina hela liv åt det. Dom lever för att hitta det där botemedlet.
   Och här sitter ett gäng bittra bloggkommentatorer och bara pissar på det fantastiska arbete dom utfört och utför.
   Titta bara på förra årets nobelpristagare i medicin James P Allison och Tasuku Honjo deras otroliga arbete.
   Bara för att man inte förstår hur nåt funkar kan man inte bara hävda vafan som helst, sånna här konspirationsteorier bidrar till en fördummning av vår värld!
   Skämmes!

   Svara

    Fast det spelar ju ingen roll att de jobbar med det när pengarna går till annat?

    Svara

     Så du tycker att det spelar ingen roll att människor lägger tid och yrkesliv på forskning för att hitta botemedel till svåra
     sjukdomar? De kan ligga gärna skita i det för ”pengarna” ( vilka pengar menar du?) går till ”annat” (till vad och vilket? specifiera gärna). Obehagligt att läsa såna här kommentarer för det finns alldeles för många människor som är okunniga, bittra och vill göra skada.

     Svara

    Bra skrivit! Jobbar man inom medicin och har någorlunda koll på hur det går till med läkemedelsutveckling så förstår man att det inte är så jävla enkelt så många verkar tro. Det är kanske inte rätt läge att sprida konspirationsteorier.

    Svara

     och dessutom kan ni som tror på konspirationsteorier att ta en titt på företag som försöker hitta medicinska lösning. Kolla årsredovisningar hos forskningsföretag som ännu inte kommit till ett genombrott, och se hur mycket deras ekonomi går back innan de nått framgång i deras forskning! det är inte konstigt att deras patenterade läkemedel är dyra när dom väl har lyckats tagit fram något. för någonting måste ju företaget få tillbaka för investeringarna och arbetet som lagts ner på forskningen och framtagandet.

     Men givetvis finns det korruption och bedrägeri även i medicinbranschen där det flödar stora pengar. . vilket kan förstöra förtroendet för branschen.
     men i det stora hela är det företag precis som alla andra, där man värnar om sin verksamhet och gör vad man kan för att ha en ekonomi som går runt.

     Svara

   Forskare tjänar inte särskilt mycket, några få procent kan lyckas få en professorstitel. Så som det ser ut idag på universiteten så finansieras i stort sett alla tjänster av externa bidrag, tex anslag från cancerfonden. Det betyder att forskare inte bara behöver dra in pengar för projekt utan även för sin egen (och andras lön)… vilket i sig är rätt sjukt.
   Forskningen går framåt men det tar tid. Enstaka rön måste verifieras och upprepas innan det kan bli fakta. Och ju mer man forskar desto fler subtyper hittar man. Det finns mycket överbehandling idag och många skulle må bättre utan cellgifter som de inte svarar på. Senaste åren har alternativ till cellgifter dykt upp som riktade behandlingar med antikroppar och immunterapi som ger rejäl ökning av överlevnad men för en mindre andel patienter.
   Den totala dödligheten har faktiskt minskat. Se bara på bröstcancer som ligger runt 90 procent överlevnad. Och ja, antalet fall ökar också. Två förklaringar är en äldre befolkning och bättre metoder för att upptäcka (dvs vissa fall hittades bara vid obduktion tidigare).
   Mvh cancerforskare

   Svara

   Förhoppningsvis är det bara du som är så korkad, ja. Men tyvärr finns det fler av din sort.
   Det enda positiva med dig är att du förhoppningsvis kommer tacka nej till läkarvård när du får cancer och därmed frigör en plats åt någon som är mer värd den.

   Svara

   Det är ju ofta forskare på universitet som tar fram behandlingsmetoder, och även om forskning kan finansieras av läkemedelsbolag så genomförs ju en raaad tester på vägen innan det kan användas inom vården. Jag har en vän som forskar på en behandlingsmetod mot en viss typ av cancer, med mycket goda resultat, så nog tusan går forskningen framåt.

   Svara

   Mitt svar fastnade 🤷‍♀️🤷‍♂️

   Svara

   Sammaledes gäller dessvärre svårt njursjuka som går hur länge som helst bloddialys där flertalet dör. Irland opererar exempelvis in gris-njurar med mycket goda resultat . Hoppas utvecklingen / forskningen går fram inom många områden.

   Svara

   Jag arbetar inom cancerforskning och kan säga att så inte är fallet. Cancer är inte som ett virus eller en bakterie där det finns ETT recept för bot. Finns jättemånga typer av cancer och alla har sitt ursprung i den friska vävnaden. Cancer kan uppkomma i platser i kroppen som är mkt svåra att komma åt, den kan ha olika snabbt förlopp, olika benägenhet för spridning, vara olika svår att upptäcka, bero på levnadsfaktorer eller ej, vissa förekommer mer frekvent hos unga andra hos äldre. Forskningen har kommit väldigt långt genom behandling av många typer av cancer. ETT botemedel kommer inte existera utan det som forskningen vill uppnå är högkvalitativ diagnostik, patient-specifika behandlingar, hög konformitet och liten risk för komplikationer i normal vävnad. Finns mkt forskning på masininlärning, immunoterapi m.m. som kommer ligga i framkant i behandlingskedjan framöver.

   Trots alla framsteg till trots så är cancer väldigt hemskt och väldigt väldigt tragiskt för alla de som drabbas och deras anhöriga 💙

   Svara

    Bra sammanfattat!
    /också cancerforskare

    Svara

    Tack för ett redigt svar!

    Svara

    Bot finns ju i form av cytostatika/cellgifter i kombination med radikal kirurgi vid upptäckt i behandlingsbart stadie.

    Svara

    Penny, håller inte riktigt med dig och jag tycker inte din jämförelse är klockren. Tex så är ofta just ett virus orsaken till viss cancer och därför också en dålig analogi (även om jag förstår vad du vill säga). Och vad menar du här? ”Finns jättemånga typer av cancer och alla har sitt ursprung i den friska vävnaden.” Menar du att frisk vävnad är orsaken till cancer? Att det är den som är orsaken till mutationerna?

    Cancersjukdomar är av genetisk karaktär; de uppstår alltså som följd av förändringar i arvsmassan. Grunden för att en cancertumör uppstår är en serie förändringar i arvsmassan som medför att cellerna beter sig alltmer onormalt. Vad som orsakar dessa förändringar kan både vara medfött genetiskt men lika ofta orsakat av yttre påverkan som virus, miljö eller intag av cancerogena ämnen.

    Minns jag fel eller var det inte fysik som var ditt område? Molekylär fysik eller laser fysik då eller?

    Svara

     Crap. Det skulle sluta vara kursiv still efter ditt citat som är inom ” ”. 😉

     Svara

     Är du cancerforskare nu också?

     Svara

     The real hmm är tillbaka och direkt lägger hon sig i alla diskussioner och vet mest som alltid 😂😂😂😂😂😂

     Svara

      Har du svårt med läsförståelsen? The real hmm resonerar och ställer frågor. Läs hens kommentar igen innan du slösar fler tumtryck på skrattemojis som bara avslöjar att du inte förstår.

      Svara

       😘💕

       Svara

     Mutationer av kroppens egna friska vävnadsceller leder till cancer. När tillräckligt många mutationer har uppstått så kan cancer utvecklas och få fäste. Är ingen forskare, men har jobbat inom onkologi.

     Svara

      THR har meddelat att detta är fel. Hen kommer säkert att vidarebefordra detta till hela världens cancerforskare så att det får revidera hela sin forskning fr o m nu

      Svara

       Vad bra att hon kunde rätta forskningen. Typiskt att deras publikationer har gått igenom granskningen utan att någon reviewer upptäckt den lilla missen.

       Svara

      Gullan, ja precis det jag skrev men inte det Penny skrev.

      Svara

       Vad menar du egentligen? Att jag inte vet hur cancer uppstår? Vill du jag ska ge dig en komplett redogörelse eller? Ge dig för fan. Hur kan du vilja veta mest om allt?

       Svara

        Jag menar precis vad jag skrev varken mer eller mindre. Du formulerade dig illa och det kunde leda till missförstånd.

        Jag ger mig inte in på att gissa vad du vet eller inte. Har inget intresse av att veta det heller. Jag ser bara vad du skrev här och det var det jag baserade mina frågor på.

        Jag tänker att du borde vara mer trygg i dig själv när någon ifrågasätter hur du utryckte dig och inte ta det för något mer än vad där står dvs att jag skulle ifrågasätta dig som person och vilken utbildning du har.

        Exakt vad ska jag ge mig på?

        Svara

     själva cancercellerna är kroppsegna celler som har förändrats så att de kan undgå alla försvarsmekanismer och växa okontrollerat. Men en tumör är mer än cancerceller. Det finns även normala celler som involverade, tex i omgivande vävnad eller från immunförsvaret, som bidrar till tumörutveckligen. Detta skiljer sig mellan olika cancerformer och i typer som leukemi är det ju immuncellerna själva som muterat. Det är just detta som lett till immunterapi, att man utnyttjar det faktum att cancercellerna rekryterat immunförsvaret.
     Det är alltså mer komplicerat än att säga att tumören är pga muterade kroppsegna celler när tumören består av så mycket mer än cancerceller…

     Svara

     Hinner inte svara ordentligt just nu. Mutationer i frisk vävnad, aka skador på dna. Förändringar i arvsmassan ja- dna.
     Medicinsk strålningsfysik.

     Svara

     1. Grunden är visst att friska celler blir sjuka. Det kan hända alla celler och få olika effekt beroende på i vilken typ av cell det sker. Det kan ske av akälen du uppger men det kan också ske helt slumpmässigt.
     2. Virus är inte alls OFTA orsaken till cancer. Du har fel. Det kan vara orsak till exempel vid HPV. Men mutationer i livmoder kan uppstå utan HPV också. Men vet inte t.ex. om bröstcancer visat sig ha någon som helst koppling till virus.
     3. Det känns som du inte kan någonting om cellbiologi osv och inte kan vetenskapliga begrepp osv. Förstr inte varför du uttalar dig faktiskt. Vanligtvis ser jag dig skriva tramsiga åsikter men nu kommenterar du saker som är uppenbrt skeva för mig så det är därför jag kommenterar.
     4. Anledningen till att man beskriver det som att cancer är flera olika sjukdomar och inte en, till skillnad från en t.ex. bakteriesjukdom, är just att set inte går att bota ”cancercellen” och vips är man frisk. Cellerna är kroppens egna och är svårare att attackera och ta kål på jämfört med främmande celler. Det kan vaea flera olika typer av muterade celler som uppståt i takt med att cellerna delat sig, så du lan ha flera olika ”sorters cancer” samtidigt. Och en bröstcancertumör kan t.ex. vara helt annorlunda från någon annan persons bröstcancer, kräva helt olila behandling. Så det är inte så enkelt som att säga ”ge den här antibiotikan” – även om inte heller det är helt enkelt pga bakterier muterar osv – livet suger.

     Svara

     Jag skrev ej att cancer inte kan orsakas av ett virus utan att det inte är som ett virus eller bakterie.
     Du förstår nog att jag inte menade att frisk vävnad är orsaken till cancer. Dock uppkommer den i de friska cellerna, som inte längre är”friska”. Tex meningiom har sitt ursprung i meningerna, de celler som utgör det skikt som omger hjärna och ryggmärg. Ett annat exempel är gruppen gliom som uppkommer från gliaceller, de celler som omger nervceller.

     Antar du tänker att jag hittar på då du tror dig veta vad jag arbetar med.

     Svara

      Ja det är vad jag skrev. Både din förklaring och att jag förstod vart du ville komma men tyckte det var olyckligt formulerat av dig samt inte vad du skrev.

      Förstår inte ditt sista stycke. Men jag tar inte någons ord för givet på nätet när de hävar att de säger att de arbetar med något. Det var allt tillsammans med att jag tycker att du formulerade dig fel.

      Svara

       Du är väldigt tröttsam, du vet ej mest om allt. Bara att inse, acceptera och gå vidare. Jag formulerade mig ej olyckligt utan väldigt förenklat.

       Många hittar ju på på nätet, samt att det brinner i google-tummen ibland🙄

       Svara

        Ok. Om det inta var det (oyckligt formulerat) så så finns det också ett annat alternativ.

        Nej jag vet inte mest om allt yaddy ladda, precis som att DU inte vet mest om allt…. bara att acceptera och gå vidare.

        Svara

   Det här resonemanget är så knäppt… Tänk vad mycket grejer det skulle finnas massor av pengar i att uppfinna/ lösa som ändå inte gått att fixa hittils. Tänkt tex hur oerhört mycket pengar du skulle kunna tjäna om du kunde ta fram ett piller som fick dig att gå ner i vikt, utan större biverkningar. JÄTTEMYCKET pengar. Och rent medicinskt borde det väl knappast vara svårare än att bota cancer. Ändå finns det inte. Eller piller som effektivt botade finnar. Massor av pengar skulle gå att tjäna. Eller lyssna på det här: motverkade åldrande och rynkor. Eller tog bort celluiter. Massa andra sjukdomar botar vi enkelt, trots att någon hade kunnat tjäna pengar på mer utdragna behandlingar. Eller rekommenderas att låta dem läka ut av sig själva. Sjukvården är ju överbelastad och de är knappast så att de försöker tjata till sig att du ska söka vård, snarare tvärt om.

   Kroppen är komplex. Cancer är en komplex sjukdom som kroppen utvecklar av sig själv. Våra verktyg för att förstå den är begränsade. Visst finns det mycket vi människor kan göra, men det finns oändligt mycket mer vi inte kan göra och vi inte vet än. Visst är det bra att vara skeptisk, men att bara rakt av säga att det investeras så mycket pengar i cancer så det skulle redan vara löst om vi bara ville, det är helt enkelt dumt resonerar och visar på en rejäl övertro på vad pengar och människor kan lösa. Det finns liksom inte någon naturlag som säger att alla sjukdomar ens måste gå att bota. Än mindre att de måste gå att bota med de metoder som ligger inom vår medicinska räckvidd så som den utvecklats på den ganska korta tid som vi försökt bota t ex cancer.

   Svara

  Nu bölar jag igen.
  Körde bil hem idag när telefonen ringer och mamman till en barndomskamrat ringer och meddelat att dottern somnat in, hon gick bort i cancer.
  Hon lämnar två barn efter sig.
  Jag orkar inte hur den här jävla cancern tar liv efter liv 💔

  Ska beställa boken direkt.

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

   ❤️

   Svara

   ❤️

   Svara

  Tack för tips, beställt!

  Svara

  Vet inte vart jag står. Jorden är överbefolkad, vet inte om det är så bra att kunna bota allt. Vi går emot naturens lagar. Och ja, jag har själv förlorat mormor, morfar och farfar i cancer så jag vet hur jobbigt det är.

  Svara

   Känns väldigt okänsligt att skriva så under ett inlägg om en människa i 30-årsåldern som gått bort.

   Svara

    Varför det? Det är tråkigt för hennes familj men jag känner ändå som jag känner. 🤷🏼
    Är ju egentligen ganska många med sjukdomar, allergier och olika utvecklingsstörningar som kanske inte hade överlevt om vi inte hade metoder för det.

    Även om man önskar att alla kunde leva förevigt så är överbefolkning farligt för oss.

    Svara

     Hade du sagt samma sak om det var någon i din närhet?

     Svara

      Ja. Jag skrev ju det?

      Svara

       Det du räknade upp var förmodligen gamla människor, hade du tyckt samma om det vore ditt barn, syster eller bror?

       Svara

        Japp. Finns det ett botemedel kommer alla ta valet att överleva. Vet inte om det är bra.

        Svara

         Läs om Boserup & hennes förhållningssätt kring överbefolkning.

         Svara

      Jag har själv haft cancer men tänker i lite samma banor

      Svara

       Visst är det en svår fråga? Folk verkar ha svårt att tänka större än till sig själva och sina närmsta.

       Svara

     Kan bara hålla med om att det du skriver är väldigt okänsligt. Du säger att du har förlorat närstående i cancer. Fundera på den som förlorat sitt barn, sin förälder eller syskon. Då träffar det du säger mitt i hjärtat och det gör ont.

     Svara

      För dig kanske. Är inte så känslig. Jag skriver ju att det är en svår fråga. Det är fler friska barn i världen än sjuka. Om överbefolkning kommer påverka vår framtid så som de säger, så hjälper vi fler barn (Och vuxna) genom att inte bota de sjuka barnen/vuxna.

      Är inte så enkelt som att bara gå efter det minst okänsliga när man blandar in överbefolkning.

      Svara

       ”Så känslig”. Ja, jag blir ganska känslig när du mer eller mindre säger att det är värt att försöka rädda min mamma. Att det är bättre att hon dör för det är bättre för planeten.

       Svara

        Nej. Det är där det svåra kommer in. Men du kanske missade den meningen trots att jag upprepat den.
        För min del spelar din mamma föresten ingen roll, precis som min mamma spelar noll roll för dig. Om min mamma och din mamma båda var sjuka men bara en kunde få botemedel, vem skulle du välja liksom?

        Svara

        Men det här handlar ju inte om din mamma specifikt. Lyft blicken, det handlar om ett betydligt större dilemma.

        Svara

       Så om du skulle få barn som fick cancer som liten.. då skulle du avstå att behandla barnet pga naturens lagar?

       Vet inte men skulle något av mina barn få cancer hade jag gjort allt för att få mitt barn friskt.

       Svara

        Nej, det är ju det som är svårt med att ha botemedel. Om valet finns väljer man ju att bota. Men om botemedel inte finns så behöver man inte ta valet.
        Vet liksom inte om det är bra att kunna bota allt, som jag skrev.

        Svara

       Så bara du får leva blir allt bra, då tackar du väl nej till sjukvård om du får cancer för du vill väl att de friska ska få det bättre.

       Svara

        Nej, se mitt svar ovan. Btw tänker jag mer på andras framtid än min egen.

        Svara

         Förstår precis hur du tänker.. vilken svår fråga ändå!

         Svara

     Det här är definitivt INTE rätt tidpunkt!

     Svara

      Att de ska ge ut en bok och pengarna ska gå till forskning? Då kan man inte diskutera vad man tycker om forskning?

      Svara

       Spela inte dum, du förstår vad jag menar.

       Svara

        Nej? Det gör jag inte.

        Svara

         Då har du något att fundera på då!

         Svara

          Nej haha. Varför skulle jag lägga tid på det för? De flesta kommentarerna i kommentarsfältet handlar om foskningen.

          Svara

      https://bloggbevakning.se/2019/06/10/nu-sover-tess/
      Det här inlägget kanske passar dig bättre Anonym 21:25.

      Svara

       Om du nu har läst igenom alla kommentarer så borde du förstå vad jag menar.
       Och sitta och raljera om detta, osmakligt av dig. Visa hänsyn till inlägget är du snäll.

       Svara

        Eller så scrollar du till något du kan hantera och inte tar personligt istället?

        Svara

         Jag tar det inte personligt. Jag respekterar vad inlägget handlar om och på samma gång visar jag respekt för blogginnehavaren.

         Svara

     En av tre personer drabbas av cancer någon gång i livet. Flertalet drabbas i hög ålder och är aldrig medvetna om sin cancer.

     Svara

      Jag har alltid undrat över den siffran, man hör ju ofta det. Men ärligt talat så har ingen till mig närstående haft cancer. Jag fattar att jag inte är representativ för alla, och i en familj kan flera ha fått det under sin livstid, men det låter så galet mycket med en av tre. Tio personer i en klass på 30 skulle alltså, statistiskt, få cancer. Men kanske är det som du säger att många inte ens vet att de har det?

      (Vi har inte varit förskonade från andra svåra sjukdomar vill jag tillägga, men just cancer vet jag bara en i släkten och hen dog när jag var väldigt liten, av leveranser efter ett liv av alkolism)

      Svara

   Vänta tills du blir sjuk själv, då kan vi snacka!!!

   Svara

    Snacka om vad? Att det är en svår fråga? Det vet jag redan.

    Svara

   Här har man nyligen läst om barn som förlorat sina föräldrar i cancer och vice versa… liv som slits sönder, fulla med sån ångest och lidande, föräldrar som aldrig får krama sitt barn igen. En rå verklighet att vakna till varje morgon som ej går att förstå..

   Och så stöter man på en sån okänslig kommentar som din och man bara undrar vad det är för fel på vissa.. Det finns en tid och plats för allt! Inte under ett inlägg om en ung mamma som dog i cancer.

   Överpopulation löser man med utbildning, preventivmedel, kunskap, familjeplanering!
   Inte genom att barn och vuxna ska plågas ihjäl av olika sjukdomar.
   Herregud alltså..

   Svara

    Och om du tänker bort dina personliga känslor, varför skulle man inte kunna lösa det via att folk dör i sjukdomar som vi alltid dött av innan?
    Kinas 1 barns politik tog ju väldigt många år för att ge någon effekt. Vi har inte så lång tid på oss.

    Vi har föresten inget botemedel idag. Så det är ju inte så att jag säger att man ska ta bort något vi redan har. Jag ifrågasätter om det verkligen är något vi behöver.

    Svara

     Utan medicinska framsteg, vart tror du då vi hamnar en dag. Sjukdomar som vi lärde oss bota förr i tiden, tog oss samtidigt ur misär.

     Att människor försvinner i förtid och liv/familjer slits itu i onödan, skadar hela samhället på olika sätt – den stora bilden liksom (som du på ditt märkliga sätt tror att du promotar).

     Ett samhälle byggs inte av sjukdomar, onödigt lidande och död, utan strävan efter precis tvärtom.

     Svara

      Fast om vi hamnar i misär pga att vi gör medicinska framsteg då? Onödigt lidande och död är ju vad vi är påväg mot.

      Svara

      Vi ska alltså låta fattiga länder leva i större misär än idag bara för att bota vita människor? Eller vad menar du?

      Svara

   Du snackar om att jorden är överbefolkad, och det säger du till mig, som förlorat mitt barn i cancer för tio månader sedan.. Mer pengar till cancerforskningen!!

   Svara

    Nej, jag säger inte det till en viss person. Jag sa att jag inte vet om ett botemedel är bra eller dåligt.

    Svara

    Du är ett exempel på problemet med mänskligheten. Vi är egoister.

    Svara

     Det är hon ju inte, hon tänker istället längre. Alternativet är att vi räddar alla människor från att dö i sjukdomar, jorden kollapsar pg av vad klimatet ställer till med och om 200 år finns inga människor alls.
     Eller att man inte hittar botemedel och kan få människan att hållas vid liv eller överleva dödliga sjukdomar och mänskligheten lite självsanerar sig och klimatet påverkas positivt och mänskligheten räddas från att dö ut.
     Det är intressant att tänka och diskutera i dessa banor helt klart.

     Svara

     Missförstod vem 🦄 svarade

     Svara

   Du kanske inte är så känslig men det finns en tidpunkt för allt. Det är hemskt att läsa sådana inlägg som dina för oss som haft närstående som drabbats av den här hemska sjukdomen. Du spelar dum och oförstående (även fast du påstår att du inte gör det), vilket helt klart inte passar sig för tillfället. Lär dig respektera andra, din kommentar platsar inte här.

   Svara

    Eller så lägger man känslorna åt sidan och läser vad som står. Är en intressant fråga. 🙂

    Svara

     Fast nej. Att diskutera den här frågan passar inte under detta inlägget, hur kan ni ens anse det?

     Svara

      Nästan alla kommentarer här handlar ju om forskning. Passar det bara om folk har samma åsikt som du?

      Svara

   Att jorden är överbefolkad beror på att vi lever i totalt överflöd. Tänk bara på influenserna som den här bloggen handlar om, som flyger sminköser från andra länder för att fixa sig en kväll och beställer in pastatallrikar som de slänger när de tagit bilder. Vi nöjer oss aldrig: vi höjer våra krav och kräver mer och mer konsumtion och överflöd och är ändå inte mer nöjda.

   Men när det kommer till sånt som faktiskt är viktigt – att barn ska få växa upp, att småbarnsföräldrar inte ska behöva lämna sina familjer, sånt som skapar decennium efter decennium av olycka, då är jorden tydligen ”överbefolkad” och vi kan lika gärna låta folk dö.

   Jag tycker vi kan prioritera ner canverbehandlingar när vi slutat med allt som är mindre viktigt för oss än att få se våra anhöriga leva rimligt långa bra liv. Dvs det allra mesta är mindre viktigt. Vi blir inte ens lyckligare av denna överkonsumtion.

   Svara

    Har ju inte med överbefolkning att göra.

    Svara

     Har inte konsumtion att göra med överbefolkning? Tror du att det är ytan som blir för liten för oss? Det är resurserna som inte räcker till alla människor idag men om resurserna ist var jämt fördelade på alla människor skulle vi alla äta och sova gott.
     Jag kan garantera att du förbrukar för minst 10 personer.

     Svara

     Jo det har det, om du tänker ett steg längre.

     Vad innebär begreppet ”överbefolkning”? Att det är mer befolkning än vad vi kan försörja på ett bra sätt. Och vad avgör hur många människor jorden kan försörja på ett hållbart sätt? Hur stort ekologiskt fotavtryck vår livsstil har.

     Om alla skulle ha samma livsstil som Isabella Löwengrip skulle vi t ex anse oss ha en överbefolkning när vi hade typ 10 miljoner jordinvånare.

     Om vi fortsätter öka vår konsumtion etc, och (många)dubblar vårt ekologiska fotavtryck så som vi gjort det senaste århundradet, så spelar det ingen roll om befolkningsökningen avstannar eller skulle minska med säg 20 procent. Effekten förtas helt.

     Jag förstår att man kan argumentera mot att söka botemedel för cancer när väldigt många andra sjukdomar är mer lättbotade och ändå inte behandlas pga resursbrister. Elle när man väger det mot att människor dör av svält. Men att argumentera för att det är dumt att bota cancer när vi har en livsstil där vi konsumerar extremt mycket mer än vi behöver för att må bra, och därför anser att vi har en ”överbefolkning” är knäppt.

     Svara

   Jäklar vilken okänslig kommentar. Hade du tyckt samma sak om du fick cancer som ung och dö ifrån dina barn? Hade du också tänkt ”Äsch, det gör inget. Jorden är ändå överbefolkad.” Det är alltså ok när andra dör så länge man själv inte drabbas… Hur kan man ens vara så empatilös?

   Svara

    Läste inte in något av det du tar upp i ts faktiskt.

    Svara

   Håller med, men visst är det ett svårt ämne. Bota cancer i västvärlden, eller skapa bättre förutsättningar att överleva för andra i världen, begränsa befolkningsökningen, rent vatten och så vidare. Det kanske går att göra både och.

   Svara

    Tycker också att det är en intressant frågeställning faktiskt.

    Svara

   Anonym 20.36, för många som kommenterat det du skrev är världen verkligen, ja, enkel. Men det är väl så, att det är svårt att lyfta blicken utanför sin egen lilla vrå här och nu. Ett seriöst tack till dig som var tydlig med att det är en svår fråga, och behöll lugnet.

   Svara

    +1

    Svara

     Men alltså ni för ingen särskilt avancerat resonemang? Jag tror de flesta redan i mellastadieåldern lyckas kläcka ur sig funderingen att ”varför lägga så mycket resurser på att rädda människor om jorden redan är överbefolkad”. Sen tycker folk här dels att det är okänsligt att diskutera under ett inlägg som kopplar till en specifikt person, dels tenderar livet att ge en lite mer ödmjukhet inför en del såna väldigt pragmatiska resonemang.

     Visst kan det vara en intressant fråga att diskutera, men ni diskuterar det ju inte ens utan tycker bara att ni är smarta som tänkt ”vänta nu, jorden är överbefolkad” och sen tror ni alla som inte håller med inte har tänkt lika mycket som er. Om du inte ens reflekterat över vad begreppet ”överbefolkning” innebär har du uppenbarligen inte funderat jättemycket på frågan du vill diskutera?

     Sammanfattningsvis: resonemanget är banalt och nej, orsaken till att folk inte håller med er är inte att ni är för smarta för att de ska förstå (och nej det har ni inte skrivit rätt ut att ni tror men det framgår mellan raderna…)

     Svara

      Tack!!! Var fan skämskudde på den ”diskussionen”.

      Svara

   Fyfan vilken jävla kommentar! Du borde bara vara tyst. Usch!!

   Svara

    Är vi i västvärlden mer värda tycker du? För det är ju de som redan lever i misär som får ta smällen först och hårdast. Varför ska vi bota befolkningen här med konsekvensen att fler dör i redan utsatta länder?

    Svara

     Vi kan ju börja med att sluta ta weekendresor för att julshoppa i London om vi nu är så oroade över att människor i u-länder ska dö pga klimatförändingar.

     Efter det kan vi diskutera canverbehandlingar.

     Svara

   Bara nej.

   Svara

   håller med dig i din frågeställning, men håller även med om att detta inte va rätt läge att ta upp det…

   Svara

  Finns kanske en anledning? Hänt något speciellt i Falköping?

  Svara

   Jo några tjejer som blivit trakasserade men det här gått över alla gränser i gruppen😭❤

   Svara

    De kanske inte skulle ha trakasserat tjejerna då. Varför lipar du över förövares skull?

    Svara

     Åh va? Jag blir ledsen när alla blir dragna över en kant men det här du uppenbarligen inga problem med. Rasist förmodligen du med.

     Svara

      Nej då. Ingen rasist. Tycker lika illa om svenskar som inte kan bete sig. Men kan förstå varför det blir sån stämning. Folk har tröttnat rejält.

      Svara

       Där har du skillnaden, personerna gör skillnad på vilka som är förövare.

       Svara

        För att de tröttnat. Politikerna måste börja ta ansvar snart, så kommer det bli bättre.

        Svara

         @Anonyma

         Snälla, kan något inlägg få vara befriat från OT-tjafs?

         Bara ägnas åt något fint och bra?

         Samma med diskussionerna om vilka som ska få leva, överleva eller dö.

         Köp boken eller låt bli! Skriv inte allt ni tänker och känner hela tiden.

         Din åsikt spelar ingen roll. Din respekt betyder allt!

         Det här handlar om en speciell person. Generella åsikter kan framföras vid annat tillfälle!

         Ska vi säga så?

         🖤

         //Moa

         Svara

          Tack Moa.

          Svara

      Kam

      Svara

  Du gör OT på så fel ställe!! Skulle skämmas om jag vore du. Här pratas det om folk som har dött och deras familjer ha begravt sina älskade och numera saknade familjemedlemmar. Samtidigt som Camilla har varit jävligt tydlig med att hon undanber sig OT och därför lagt upp ett extra Öppet Spår uppsamlingsheat varje vecka. Hur svårt är det att förstå att OT inte är så charmigt?

  Svara

   Ok förlåt men blev så paff av att man kan skriva rasistiska saker så öppet utan att någon gör något. Kände mig maktlös, empati kallas det❤

   Svara

    Vem av dessa tusentals följare av den här bloggen tror du bryr sig ett inlägg i en grupp i Falköping som var rasistiskt? Tycker att det är högst klandervärt att gå in med en sådan kommentar i ett inlägg som handlar om döden och sorg.

    Svara

     Jag hade hoppas på fler men förlåt. Det är galet mycket mer än ett inlägg men scrolla vidare ni!

     Svara

     Sjukt vad otrevlig du är Sofie. Ta ett jäkla chillpill.

     Svara

      Jag håller med Sofie och baserat på antal likes hon fått är jag inte ensam.

      Svara

     Du går alltså med i gruppen och visar screenshoots? Du är ju inte på riktigt! Du borde verkligen söka hjälp Sofie!

     Svara

     Du bryr ju dig uppenbarligen som går med i gruppen för att sprida inlägg härifrån?

     Svara

    haha skall du snacka om empati? det verkar du ju helt sakna med tanke på att du OT detta inlägg.

    Svara

   Du borde lugna ner dig, är inte hälsosamt. Och det är du som borde skämmas!

   Svara

    Varför skulle jag skämmas? Tycker att det är en osmakligt med OT när inlägget handlar om en kvinna/mamma/fru som har gått bort så tidigt i livet. Jag anser att man bör ha respekt, även i kommentarsfält.

    Svara

     För din ton, hade du sagt det respektfullt hade det inte blivit så här många kommentarer och ett lite OT.. kanske något att tänka på!

     Svara

     Respekt? Ja inte för dig Sofie iallafall.

     Svara

   Lite onödigt att Sofie uppmanar folk att polisanmäla mig i gruppen för ett OT. Det är att gå för långt.

   Svara

  Vill absolut inte vara dryg men måste du läsa?

  Svara

   Pratar du med mig?

   Svara

    Nej, med hen avseende den där Facebook gruppen, om man dåligt av inläggen vem tvingar en att läsa. Istället kan man välja att gå ifrån gruppen.

    Svara

     *mår

     Svara

     Ja blunda för vardagsrasism så mår man bättre! Verkligen!

     Svara

      Varför tror du den finns då?

      Svara

       Pga såna som dig

       Svara

    Det var ju du som drog igång en diskussion. Scrolla nästa gång så blir det inget mer än så. För helvete Sofie!

    Svara

     SOFIE SAMUELSSON, SLUTA NU!

     Svara

      I Vallentuna. Förvånad att du är gift faktiskt.

      Svara

       Jag är inte gift, vad fick du det i från?

       Svara

      Du blev uppenbarligen arg för att jag tog upp frågan i den gruppen som du ville att vi skulle hjälpa dig med att stänga ner. Du är så låg som går in här och kör ditt konstiga race under ett inlägg som handlar om att en person har avlidit och lämnat man och barn i stor sorg. Du är en liten människa.

      Svara

  https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2018/06/14/allt-fler-overlever-sin-cancer/

  Fler får cancer – för vi lever längre och fler ”hinner” få det.

  Men-god nyhet – fler överlever sin cancer just tack vare forskning.

  Det har varit en stor och tydlig förbättring det senaste decenniet.

  Svara

   Bra skrivet m tanke på vissa ovanstående kommentarer. Viktigt att lyfta fram.

   Och 💕 till cam som förlorat två på ganska kort tid.

   Svara

   Nej, man har främst ändrat definitionen på ”botad”. Numera är räknas man som botad i statistiken om man lever fem år efter diagnos, oavsett hur sjuk man är.

   Svara

    Det stämmer inte

    Svara

    Min mamma var botad innan hon dog

    Svara

    Sluta sprid felaktig fakta. Man räknas inte som botad efter fem år om cancern är kvar.

    Svara

     Det står det ju inte? Står att det räknas som det i statistiken, inte att själva personen är botad.

     Svara

    Läs artikeln som länkades.
    citat:
    ”Närmare 70 procent av alla som får en cancerdiagnos i dag överlever, definierat som att de fortfarande är vid liv tio år efter diagnostillfället. För tio år sedan var överlevnaden bara 59 procent för män och 62 procent för kvinnor. Och för 30 år sedan var motsvarande siffror bara 39 respektive 49 procent.”

    Svara

     Ja, ibland räknar man med 5 år i statistiken och ibland 10 men oavsett vad ser man inte till vem som blivit frisk och inte från sin ursprungliga diagnos. Det är allt annat än ovanligt att lidandet bara dras ut.

     Svara

   Fakta och medicinska kunskaper är verkligen ingenting som konspirationsteori-personer vill ha att göra med.

   Svara

  Tack för tipset.
  Cancern är verkligen det som drabbat mig hårdast i mitt liv och förföljt mig sedan barnsben. Mamma har haft det, hon är friskförklarad från just den men har fått massa andra problem efteråt.

  Svara

  Du är vaccinationsmotståndare också va? Och har gått i Livets hårda skola?

  Svara

   Varför skulle Sam vara det? Det dummaste jag läst på länge!

   Svara

  Hej Anonym. Modigt btw… Det är min grupp du pratar om, så varför tar du inte det med mig istället för att ta upp det på ett ställe som inte har någonting med gruppen att göra?

  Svara

   För att ni är rasister och såg en tjej kommentera och hon blev tystad och förnedrad av andra medlemmar. Många kommentarer i flera inlägg som går över gränsen. Därför. Och man får vara anonym.

   Svara

    Var drar du slutsatsen att de som kommenterar och inte håller med dig är rasister? Sluta överanvända begrepp för minsta lilla.

    Svara

    ”För att ni är rasister”? Nej, inte någonstans är jag rasist faktiskt. Men frågan kvarstår – varför skriver du detta på en helt random bloggpost, som dessutom handlar om något så tragiskt som dödsfall av cancer? Lite sunt förnuft får man väl ändå ha? Jag tänker inte diskutera här längre, av respekt för bloggen. Sluta läs i min grupp om den stör dig, men en anmälan lär inte leda någonstans. Trevlig kväll.

    Svara

  Det är öppet spår i morgon kväll. Snälla, sluta med OT.

  Svara

   …det här var väldigt random😐

   Svara

  Skulle jag gärna gjort om jag vetat att pengarna kommer de cancersjuka tillgodo. Det är tyvärr en försvinnande liten del som gör det av de pengar man skänker till cancerfonden.

  Svara

   Och vi på mitt sjukhus har fått forskningsnslag just av Cancerfonden för att bedriva forskning på prostata- och bröstcancer. Tänk hur olika uppfattning man kan ha om man vet eller inte vet saker 🙂

   Svara

    Ni kunde fått ännu mer om inte Cancerfonden använt resten av pengarna till helt andra saker, som inte gynnar forskningen.

    Svara

    Ja, vore väl ytterst allvarligt om inga pengar gick till forskning? Tror att du missade det där med ”försvinnande liten del”…

    Svara

   Det är bara för dig att skänka pengar direkt till forskare, stiftelser eller cancersjuka. Det gör du väl då va?

   Svara

    Japp.

    Svara

  ❤️❤️❤️

  Svara

  Jag hoppas att de en dag hittar en behandling till min cancertyp, helst ett botemedel. För mig är det för sent men för alla dem som i framtiden kommer att drabbas. Heja Therese bok! 💗

  Svara

  Bra gjort av personen som rensade det här kommentarsfältet! 👍

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.