Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

713 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Sverige ilar ju tryggt på att vi lever i demokrati, alla har möjlighet att höra sin röst hörd vid val osv.
  Hur konstigt är det inte då att riksdagspartier ens kan utesluta ett av de största partierna från samtal om oroliga läget i landet?
  Jag förstår absolut om man inte gillar vissa partier, men att därifrån välja att bortse från en relativt stor del av den röstberättigade befolkningen?

  Svara

   *vilar

   Svara

   Det är sjukt. Det är inte demokrati. I andra länder hade folk agerat och demonstrerat. Men eftersom vi är svenskar så hoppas vi att media visar vårt missnöje åt oss. Mysigare att sitta i soffan liksom.

   Svara

    Demokrati betyder inte att alla parti får vara med, det är majoriteten som bestämmer. Och vill inte majoriteten sammarbeta så blir SD utanför.

    Sossarna hade över 40% och fick ändå inte vara med på Alliansens tid, så är reglerna.

    Svara

     Fast nä, det är inte vad demokrati betyder. Demokrati innebär att makten utgår från folket. I Sverige har vi en representativ demokrati för att majoritetstyranni ska förebyggas. Alltså ska folket representeras och inte bara majoriteten.

     Svara

    Anonym 20:02, skippar samhällskunskapen i skolan eller? Att SD inte har inflytande i dagens läge är själva definitionen av demokrati…

    Svara

   De måste hålla på linjen för att de är livrädda för att stå till svars för den skada de åsamkat landet.

   Svara

    Min farmor och farfar har alltid röstat på socialdemokraterna, de hade nog skämts om de såg hur handlingsförlamade och utredningspigga de är numera. Med det sagt så är inte alliansen bättre, tyvärr, vad ska egentligen göras för att få bukt med vårt land?

    Svara

     Skärpa straffen, slopa straffrabatten, inför ungdomsfängelse från 16 års ålder utan ungdomsrabatt. Stäng gränserna och sätt stopp för flyktinginvandring i tio år.

     Svara

      Och våga utvisa lite oftare som straff…

      Svara

      Ni som vill stänga gränserna hur tänker ni att vi ska lösa vår befolkningskris i det här landet? Allt färre yngre ska försörja allt fler äldre och det föds för lite barn i sverige.

      Svara

       Föder barn gör de redan nyanlända så det räcker för all framtid. De har dessutom svårt att komma ut i arbete här inom annat än möjligen städ, då hälften är kvinnor som går hemma och föder barn och av andra möjliga arbetsföra hälften är hälften analfabeter helt utan förståelse för att man behöver arbeta för att kunna äta och bo då de redan får det betalt.

       Svara

        Härligt med lite rasism där

        Svara

         Hur var det rasism? Möjligen ignorans att dra alla över en kant, men att väldigt många kvinnor som invandrat från vissa andra länder bara föder barn o lever på bidrag o männen bara lever på bidrag hela livet det är ju bara fakta.

         Svara

        Fast folk är nyanlända för evigt.

        Svara

        Barnafödandet hos flyktingar går ner när de kommer till Sverige så det stämmer inte att de bara föder en massa barn. Sen är det vissa som aldrig kommer ut i arbetslivet men de allra flesta vill inget hellre men är inte alltid lätt när SFIn är dålig och arbetsmarknaden ganska rasistisk. Jag hoppas verkligen inte att ni som vill stänga gränserna någonsin är i behov av sjukvård eller omsorg för den hade inte gått runt om det inte var för alla invandrare (främst kvinnor) som sliter i vården idag och i framtiden behövs ännu fler människor i vården för att täcka det stora antalet äldre vi har. Jag är undersköterska och utan invandrare hade jag bara haft en halv personalgrupp.

        Svara

       De kommer sällan in i arbetslivet. Jag själv har ”importerat” hit mitt ex, högskoleutbildad in the motherland (som svenskar åker till och betalar ganska mycket för, för att gå samma utbildning – han behövde dock göra om en massa här), hursomhelst på hans första dagar på SFI fick han lära sina analfabetiska klasskompisar var ”on” knappen till datorn är… På den nivån… Winnerbäck var den som lärde honom svenska, de jäkla låtarna spyr jag på än idag, 15 år senare, något album som gick utan slut.
       Jag säger det själv som invandrare, integrationen måste göras något åt.

       Svara

     Utjämnande skattepolitik istället för en som skapar klyftor. Fixar vi det är 85% av jobbet gjort. Vårt välstånd i Sverige idag bygger på andra länders förtryck (import av billiga råvaror, produkter och arbetskraft) därför kan vi då rakt inte neka tillträde till vårt land. Snacka om snyltare vi är som land är i så fall! Hade skämts ihjäl.

     Svara

      Sovjetunionen ringde och ville ha tillbaka sin fett föråldrade politik 🤦‍♀️

      Svara

       Sovjetunionen hade ingen utjämnande skattepolitik. Folket svalt och ledarna levde lyx, precis som i det nyliberala kapitalistiska systemet vi har nu.

       Svara

   Demokrati betyder inte att ett parti måste söka samarbete med alla partier. Kristdemokraterna har tex aldrig sökt samarbete med Vänsterpartiet. Det är inte odemokratiskt. Demokrati innebär (i Sverige, i USA ser det ju tex annorlunda ut) att partiernas mandat i Riksdagen fördelas utifrån andelen röster. Sen kan man ha olika åsikter om att S valde att inte bjuda in SD till samtalen. Ostrategiskt? Kanske. Negativt om målet är att säkra en stabil överenskommelse över tid? Kanske. Men odemokratiskt? Nej.

   Svara

   de skjuter sig själva i foten, därför ökar rösterna för sd om det vore val idag medans de andra minskar eller tom inte ens ökar.

   Svara

   För det första, Sverige är en majoritetsstyrd demokrati. Det betyder att de som får till stånd en majoritet i riksdagen styr landet.
   För ett andra, det parti som att samlar flest röster har ingen skyldighet att samarbeta med något annat parti.
   För det tredje, om du inte gillar läget, engagera dig inför nästa val. SD har ingen ”rätt” till någonting. Så länge de inte samlar en majoritet i riksdagen kan de inte kräva inflytande oavsett vad deras representanter tycker.

   Svara

   Nu gick de ju på val på att de inte skall samarbeta med detta parti… så det är väl att svika sina väljare att föra samtal med partiet i fråga.
   Tycker dock själv att det hade varit bättre om alla kunde fått va med på samtalen.
   Men det kan ju också vara så att de sonderat terrängen innan och insett att de aldrig kommer komma överens ändå!

   Svara

   Hur många batikhäxor skulle SD bjuda in till samtal om de var största parti?

   Svara

   Folkstyre är bara en av delarna i demokrati. Fri press, organisationsfriheten, facket/arbetsrätt, religionsfrihet etc etc är också kriterier för en demokrati. På dessa områden är SD inte precis svenska i sina värderingar.

   Svara

  Jag skulle behöva några kloka ord i denna situationen.
  Jag har varit tillsammans med min sambo i 4 år. Han är en lugn, snäll och ambitiös person. Finns ingenting han gör som jag kan klaga på.
  MEN, när vi blev tillsammans så var han en helt annan person. Han manipulerade mig brutalt mycket och utsatte mig för både psykiskt och fysiskt våld. När även otrohet var ett faktum så var det som att jag gick sönder. Ca ett år in i relationen blev jag deprimerad, och hade så svårt för att bryta. Han fick mig att tro att jag inte förtjänade bättre. Men nu sedan 2 år tillbaka så har han fått ordning på sina känslor och beter sig som sagt bra, och jag älskar honom fortfarande.
  Det är bara det att jag har så svårt för att förlåta mig själv för att jag lät honom bete sig sådär. Om jag inte lämnade honom när han var som värst så har jag svårt att förstå hur jag skall lämna honom nu när han är bra.

  Någon som levt i en liknande situation, eller känner någon som gjort? Hur hade ni tänkt och gjort?

  Svara

   Lämna om du vill lämna. Ser inte riktigt problemet med att lämna idag bara för att du inte lämnade då?

   Svara

   Han är inte bra. Han kommer aldrig någonsin att ändra på sig. Du tror att han är bra men hur vet du att han inte har manipulerat dig till att tro det?
   Du kanske inte ser det för det har blivit ”bättre” men lämna honom nu, innan det blir värre.
   En dag så kommer att han visa sitt rätta jag igen och då borde du vara så långt ifrån honom som möjligt.

   Svara

   Vill du lämna honom nu? Jag blev lite förvirrad då det lät som att allt var bra nu.

   Svara

    Jag vet inte. Allt är ju bra ju men samtidigt inte, då jag lever med alla dessa minnen. Jag är mest osäker på om det är ett tillräckligt skäl till att lämna någon man bryr sig om. Att förlåta är en svår sak har jag märkt!

    Svara

     Ja, det är mer än tillräckligt. Lämna.

     Svara

     Du ska aldrig någonsin förlåta en person som har utsatt dig för psykisk och fysiskt våld. Aldrig.

     Svara

     Frågan är inte hur han är i dag, utan vad du känner. Om du känner att du inte vill vara kvar så ska du inte vara kvar, du behöver inte ha några tunga skäl utan det räcker med hur du känner. Du behöver inte motivera detta logiskt utan bara gå efter hur du känner dig. Mår DU bra, är frågan, inte hur han är just nu.
     All styrka till dig, oavsett vilket beslut du tar!

     Svara

   Om du vill lämna borde du göra det nu när du ser det med klara ögon. Det spelar ingen roll att du stod ut då.

   Svara

   Det känns som att du vill att vi fattar livsviktiga beslut åt dig. Det är inget jag är villig att ta på mig men jag kan förstå din oro. Är han en bra och trygg partner idag så är det väl bra att du höll ut? Finns folk som träffar en bra partner och som sedan ibser han han bara blir värre och värre. Din låter det som att han blir bättre.

   Fundera på vad du vill och förlåt dig själv. Det är inte lätt att lämna en kvinnomisshandlare så du ska inte trycka ned dig själv och ditt agerande för hårt. Acceptera läget men lova dig själv att aldrig ta skit från honom. En gång ingen gång…

   Svara

   Min sambo som jag varit tillsammans med i 8 år hade jag en flört med ca 5 år innan vi blev tillsammans denna gång. Men flörten för längesen slutade när han en kväll när vi hängde med olika vänner och en ny brud i gänget, gick hem med henne istället för mig. Gick fram och gav mig en kindpuss och sa hejdå sen gick de. När vi fick kontakt på nytt flera år senare var jag väldigt skeptisk men han charmade sönder mig och verkade vara en ny person. Nu kan jag ju konstatera att det var en fasad och att han är en narcissist som psykiskt misshandlar mig sen länge och skäms för att jag inte lämnar samt att jag öht gav honom en andra chans. Jag är väldigt fysiskt sjuk, nyopererad (och deprimerad) och vet inte hur jag ska orka fysiskt eller psykiskt att kasta ut honom, trots välvilliga vänner som vill kasta ut honom åt mig. Vet ju att detta är ohållbart och måste brytas någon gång men känns så svårt att våga ta steget. Speciellt då han helt brutit med sin familj, inte har några supernära vänner han vill/kan dra till, lägenheten är min. Får dåligt samvete för var han ska ta vägen samtidigt som jag varje dag är skiträdd för när nästa verbala käftsmäll kommer när vi befinner oss hemma samtidigt. Förlåt, har inga vettiga råd… Bara kände igen mig lite och skrev… Hoppas du får det bättre! <3

   Svara

    Och jag hoppas att du får styrkan och modet att göra det som är rätt för dig! Du vet vad som är rätt och du vet vem du ska ta hänsyn till i detta.

    Svara

     Varför inte bara vara ärlig?
     Förklara för honom precis hur du känner, att händer detta EN gång till (att han sårar dig) så lämnar du honom.

     Tala om att du menar allvar. Han får inga fler möjligheter att bete sig respektlöst mot dig.
     Berätta att du går i tankar att lämna honom.
     Då behöver du inte ha dåligt samvete mer för honom.

     Svara

    Det är han som ska skämmas och inte du. Att han inte har några vänner eller familj att få hjälp av är inte ditt ansvar. Du är fysiskt sjuk, nyopererad, deprimerad och har dessutom råkat få in en parasit i ditt liv som suger kraft ifrån dig när du behöver den som bäst för att läka psykiskt och fysiskt. Han borde tanka dig med kraft istället för att få dig att må dåligt. Du är värdefull och full av värdighet. Jag hoppas att du en dag hittar orken att lämna. Kram!

    Svara

    Jag förstår hur du känner, uppenbarligen befinner vi oss i situationer som liknar varandra mycket. Jag kan känna igen mycket i detta med det dåliga samvetet över vad det skall bli av dessa ansvarslösa män om vi lämnar dem. Är även orolig över att han skall hitta en ny stackare vars liv han kommer förpesta. Men en dag så kommer vi våga göra något mot detta, för innerst inne vet både du och jag att vi förtjänar bättre!

    Svara

   P, jag känner igen din situation. Jag försökte förlåta mitt ex efter att han blivit förbannad över att jag inte ville ligga med honom en gång (plus att han fråga sin gamla kk om hon ville ligga med honom pga att jag inte ville men det hände tidigare) och jag fick ångest. Jag förlät väl typ honom först, men sen kom jag till insikt att nej, JAG mår inte bra av det här, så jag valde att göra slut. Jag ångrade det då, hoppades att det fanns nåt kvar men det gjorde det tyvärr inte. Gör slut. Kanske ni behöver spendera lite tid ihop för att inse vad ni har och uppskatta varandra? Lite distans kan ibland vara bra.
   Oavsett, stort lycka till ❤️ följ ditt hjärta.

   Svara

   Läs om Narcissism på Quora. Menar inte att han har den störningen, men där förklaras hur det blir omöjligare att lämna någon som behandlar en så. Har själv varit i din sits och haft och har kompisar som är det. Ju jäkligare de varit desto starkare blir bandet. Som en drog typ.

   Svara

   Svarade under fel inlägg. Måste bara tillägga att du ska vara snäll och förlåtande mot dig själv. Misshandlande män kan bryta ner den starkaste av kvinnor.

   Svara

    Gissar att du svarade på min kommentar eftersom jag nämnde narcissism? Tack isf för tipset hursomhelst om läsningen <3

    Svara

     Varför frågade du om darknet i ett annat ÖS?

     Svara

      Undrade om det finns något av intresse där som inte är vidrigt. I ett svagare ögonblick undrade jag även om jag skulle kunna skaffa vapen där för att slippa leva.

      Svara

       Så märkligt svar.

       Tjo och Tjim ditt lilla troll.

       Svara

        🙁

        Svara

   Du blev utsatt för manipulation och våld. Det bröt ner dig. Inte konstigt att du inte klarade av att lämna. Slå inte ner på dig själv för det. Det är inte ditt fel.

   Du skriver inte hur han fått ordning på sina känslor. Gått i terapi? Har han verkligen förstått vad han gjort mot dig? På riktigt? Även om hsn verkligen har det så är det han gjort mot dig ett enormt svek på flera plan. Tyvärr tror jag det är väldigt svårt att bygga upp det förtroende och trygghet man behöver i en relation. Kanske finns det alltid ett tvivel och en vaksamhet hos dig gällande hans beteende.

   Det finns många många som aldrig skulle behandla dig i närheten av hur han behandlat dig. Du måste inte stanna.

   Svara

   Snälla lämna omdu inte har lust längre, det kan gå illa. Du har fattat att du inte känner något längre, kanske aldrig ens kännt något bara trott det. Och du kanske träffar nån annan som är fantastisk, kanske råkar vara otrogen för att för dig är redan förhållandet dött, i värsta fall kan det leda till att din nuvarande blir aggressiv igen och kanske går jävligt långt, män kan va monster. /från nån med stalker ex (varav jag är hundra på att ett av dom två, försökt skada min nuvarande genom att droga honom på krogen)

   Svara

   Tack för era svar rimliga människor, skall spara denna tråd och läsa de dagar som jag känner mig hjälplös! <3

   Svara

    Tänk också på att du liksom inte behöver ha en ”lista med skäl” för att lämna. Det räcker med att du inte vill längre. Punkt. Hoppas du klarar det snart för det enda du kommer ångra är att det inte gjordes tidigare.
    Lycka till!

    Svara

   Förstår dig verkligen! Det är jättesvårt att lämna i en sådan situation. Anledningen till att du inte kunde lämna honom förut berodde på att han manipulerade dig, det berodde inte på dig!

   Tyvärr kommer han aldrig ändras. En av mina bästa kompisar är i samma situation. Vi har förlorat henne känns det som, då hon inte vill / kan (vi vet inte) ta sig ut situationen. Vi har försökt med allt men lyckas inte hjälpa till, och är så ledsna. Men har insett att det bara än hon som kan göra något åt det själv.

   Det som jag önskar att du kommer inse är att du är värd bättre! Oavsett om du inte tror eller tycker det i dagsläget, då finns det massor av bra, stabila, ambitiösa, SNÄLLA, osv män där ute, som ALDRIG manipulerar eller misshandlar någon psykiskt eller fysiskt. Du kommer också kunna träffa en sådan!

   Nöj dig inte med mindre, du är värd det bästa! Prata med någon du litar på som du kan ha som stöd i detta. Någon som påminner dig om vad du har att vinna på detta under själva separationen, någon som stöttar dig och inte låter dig gå tillbaka till personen. Kanske att du pratar med fler vänner som hjälper till, för dom kommer finnas där för dig! Och gå och prata med en psykolog, för det du har blivit utsatt för är helt fel och och ett trauma som är svårt att ta sig ur själv. Jag tror på dig!!!!!

   Svara

  Någon som har tips på växtbaserad bra naturell ”yoghurt” att ha till ris?
  Persisk mat på menyn och en mjölkallergiker.
  Ska alltså helst vara så lik naturell yoghurt som möjligt i smaken.

  Svara

   Är väl svårt tänker jag att komma nära så ”vanlig” Yoghurt som möjligt. Personlig favorit är Soygurt 🙂 men om den är mest lik ”vanlig” vetetusan 😊

   Svara

    Ute efter någon naturell. Som passar som kall sås.

    Svara

     Soygurt finns som naturell. Tror jag.

     Svara

   Kan tyvärr inte hjälpa dig Men älskar mastokhiar att dippa nanbröd i. Är banne mig det bästa jag vet. Vad blir det för mat?

   Svara

    Khoresht bademjan.

    Svara

   Sojabaserad! Jag älskar yoghurt med mat. Köper alltid Plantis nagurella elöer Alpros naturella. Har i liiite cotronsaft och salt i också för syrlighet.
   Skippa havrebaserad yoghurt, den är rinnig och smakar inte som vanlig mejeri.

   Svara

    Tack! 👍🏻

    Svara

    Blev plantis. Tack igen för tips!

    Svara

     Lycka till <3

     Svara

   Oatly iMat Fraiche 👌

   Svara

    Nej, den funkar inte. Testat till ris tidigare, inte gott. Smakar inte i närheten av yoghurt.

    Svara

     Vad är eran erfarenhet av hormonspiral?? Ska få sätta in en nu på torsdag men är så fruktansvärt skeptisk efter att ha läst om möjliga biverkningar.

     Svara

      På tal om yoghurt

      Svara

      Det är förmodligen individuellt – men för mig var det en riktigt jobbig upplevelse med hormonspiral. Mådde dåligt, blev deppig, mensen var som en jojo (dock borta under ett par år också). Aldrig mer för min del.

      Svara

   Oatlys creme fraiche kanske?

   Svara

    Oops såg inte kommentaren ovan

    Svara

   Definitivt alpros

   Svara

   Oatly har en ny sort som är som turkisk yoghurt. Skulle prova den faktiskt!

   Svara

  Har läst på lite om narcissister, och ALLT stämmer in på min svärsyster. Ni som har erfarenhet av sådana personer, hur hanterar man sådana?

  Svara

   Vad är en svärsyster? Eller menar du svägerska? Man hanterar inte sådana man försöker hålla sig borta.

   Svara

    Ska ju givetvis vara svägerska. Är lite trött i skallen…

    Svara

   Hmm… I mitt fall med min sambo som jag upplever som narcissist, så hävdar han väldigt direkt hur HAN tycker/vill/ska ha det medan jag vill fnula på mina formuleringar och motiveringar innan jag törs uttrycka mig. Så ofta blir det att jag blir ställd/arg/irriterad av hans själviska beteende men inte har någon ”comeback” förrän senare. Men sparar mentalt mina efterhands-comebacks, så vid nästa liknande situationer drämmer jag till med något som tar ner honom på jorden UTAN att vara elak. Bara konstruktiv kritik. Så jävla besviken i somras när det var viktigare för honom att under sina lediga dagar hänga i soffan, spela PS, slappa osv, när jag låg drygt 2 veckor på sjukhus efter att ha fått 2 nya organ transplanterade och dessutom fyllde år medan jag låg inlagd, och han året innan glömde bort min 30-årsdag 🙁 Hade gärna fått besök istället för telefonsamtal om hur viktigt det var för honom att passa på vid ledighet att fixa håret typ.

   Svara

    Fy fan vilken usel person han är!

    Svara

     ”… på sjukhus efter att ha fått 2 nya organ transplanterade och dessutom fyllde år medan jag låg inlagd”

     Du brer inte på lite mycket här va? 😂

     Svara

      Nej, jag är fullt seriös.

      Svara

       Njur + pancreas?

       Svara

        Precis! På Huddinge!

        Svara

         Tänk sån slump att ”Lotta” råkade gissa precis vad det var och att du svarar 3 minuter senare. 😂

         Och nej du fick inte en hel lever på samma gång. 🤩

         Svara

          Vadå lever? Njure och pancreas fick jag äntligen efter terminal njursvikt och diabetes sen 20 år. Förstår inte varför jag misstros? Varför blir jag ifrågasatt och häcklad som troll när jag är ärlig? ”Lotta” kanske gissade rätt eftersom det handlade om en dubbeltransplantation. Blir ledsen av att jag bara ville ventilera av mig men blir kallad troll. Kan ju outa sjukhus och tider jag är där om någon verkligen vill verifiera att jag inte trollar. Blir bara ledsen av att bli ifrågasatt när man redan mår så dåligt fysiskt och psykiskt.

          Svara

          Efter massa tid i dialys, transplantationsutredning, förberedande ingrepp och väntan på organ känns det väldigt tungt att bli påhoppad såhär, förstår inte vad jag gjort för att få skit för att berätta om något väldigt traumatiskt för mig. Varför skulle jag hitta på och ventilera något så frustrerande och livsparalyserande utan att själv gå igenom och behöva skriva av mig? Sen jag vaknade imorse och läste responsen på min ventilation i ÖS har det bara varit ångest över att jag uppfattas som ett troll när jag inte förstår vad jag gjort fel 🙁

          Svara

    0h herregud vilken kass människa. Du förtjänar bättre ❤❤

    Svara

    Just detta med att man blir så ställd av saker dom säger eller gör känner jag igen mig..ibland kan det ta flera dagar för mig att smälta något hon tex sagt.

    Svara

    Och det här kallar du sambo? Nån som inte är med dig dygnet runt på sjukhuset? Herregud

    Svara

     Men herre, fatta. Tjim är ett troll. 🙂

     Svara

      Varför är det så omöjligt att tro mig? Är ärlig om mitt liv och försöker att inte trampa någon på tårna, men blir kallad troll för det 🙁

      Svara

   Har en kollega som påminner om det, jag håller hen otroligt kort. Visar noll intresse och frågar aldrig något, får reda på allt ändå eftersom hen inte kan sluta prata om sig själv. Säger emot när jag tycker annorlunda vilket brukar resultera i att hen blir irriterad och lämnar mig ifred. Vet dock inte om det är så bra approach mot någon man har i sitt privatliv.. å andra sidan kanske ni inte är så nära?

   Svara

    Åh gud låter som vi jobbar på samma ställe förutom att jag är den enda som är som du mot denna person så det kan ju inte vara så 😜

    Svara

     Haha! Vem vet, vem vet 😉 Personen är även superlättkränkt och klarar absolut inte av att andra tar initiativ och gör saker om inte hen kan ta åt sig cred för det.

     Svara

      Men gud säg var du jobbar eller ge mig åtminstone en ledtråd! Är det en statlig myndighet?

      Svara

    Nja, vi är väl inte nära direkt. Men hon hör gärna av sig titt som tätt. Jag har dessvärre svårt att säga nej och neka henne om hon vill komma hem till oss på fika eller liknande. Varje gång så tänker jag att jag ska ge henne en chans. Men efter varje tillfälle jag pratar eller träffar henne dränerar hon en på energi totalt.

    Svara

   Man hanterar inte såna. Man ser till att hålla sig undan. Släpp aldrig in människan i ditt liv för du kommer ”förlora”.

   Svara

    Det är så jäkla svårt. Försöker på alla sätt och vis hålla mig undan. Men så fort vi hälsar på min svärmor, då är hon snabb och dyker också upp där. Sen vill hon gärna prata med mig och beklaga sig över hur synd det är om henne gällande allt. Men värst av allt är att hon tror att hon är så mkt bättre än alla andra. Ska verkligen försöka hålla mig undan ännu mer.

    Svara

     Svara ja, nej eller ok. Ställ inga frågor. Utveckla inga svar. Prata inte om något. Gå på toa när hon babblar. Var supertråkig, neutral och intetsägande. Ha inga åsikter. Med tiden tröttnar hon utan att hon själv fattar varför och hon kommer att välja bort dig. uppmärksamheten och dramat är narcissistens bränsle.

     Svara

  Hej alla! Trevlig lördag på er 😊❤️

  Svara

   ❤❤❤
   Tack det samma!

   Svara

    Trevlig lördag på er med❤ Vad gör ni ikväll?

    Svara

     Äter orimligt mycket godis och ser på TV

     Svara

      Vad är orimligt mkt för dig? Nyfiken

      Svara

       När jag blir illamående och inte kan sitta upprätt

       Svara

     Ska iväg och handla nu. Sen äta. Sen äta chips. Sen äta lite till. Mmmmmmm.

     Svara

     Spenderar kvällen med pojkvännen i sängen 😊 Haft det mysigt idag med PS spelande och lång promenad typ.

     Svara

     Ätit mat med sambon, sedan myste vi med te en stund. Är nu nerbäddad i sängen och ska läsa de sista kapitlen i en bok.

     Svara

     På väg hem från en middag med vin och drinkar med världens finaste vän. Vi blir helt fucked up ihop och skrattar så vi gråter. Det är knappt att vi kan kolla på varandra ibland utan att börja asgarva men det är fan så det ska vara. Bäst är hon💖

     Svara

  Någon som sitter på intressanta konspirationsteorier som ni inte villntro på? Helst okända, inte månlandningen, 9/11, mord på politiker etc.
  Något ovabligt men intressant? 🙂

  Svara

   Och förmodligen mycket ointelligent…

   Svara

    Vad är det som är ointelligent med att utforska och granska saker?

    Svara

     Inget, om det är baserat på fakta.

     Svara

      Hur ska man våga undersöka om första kriteriet är fakta?
      Fakta är något man kommer fram till, inte utgår ifrån. Du kanske menar övertygande?

      Svara

       Konspirationsteorier, vilket du frågar efter, brukar inte bry sig om fakta. Det är ju det som är poängen.

       Svara

        Eller fakta som man inte får ta del av. Det är en konspirationsteori att CIA själva sålde kokain för att financiera en terrorattack men det kan vara fakta som vi aldrig får ta del av.
        Det är fakta att det fanns en sexring på en tropisk ö, men konspirationen är huruvida Trump och Clinton hängde där.

        Bara för att vi inte får ta del av 100% av materialet så är det inte mindre faktabaserat. Men i många fall är det foliehattar som hittar på, flatearth tex.

        Svara

         Flygloggarna visar att Clinton flög 20+ gånger på Epsteins jet; Trump en gång men bara på en inrikes resa.

         För övrigt var det till och med CIA som myntade uttrycket ”konspirationsteori” en gång i tiden för att undergräva spekulationerna på Kennedymordet.

         Svara

          Men usch! Jäkla äckel är de.

          Svara

    Sett en dokumentär om att VM 58 inte ägde rum utan att allt var skådespeleri, så himlans roligt

    Svara

     Den har jag sett! Kan varmt rekommenderas.

     Svara

     Just den dokumentären är dock gjord för att visa hur enkelt det är att skapa en konspirationsteori, det är ingen konspirationsteori som finns på riktigt. Men just av den anledningen kan den ju passa in på detta ämne!

     Svara

      Jaha! Det förstod jag inte! Tyckte väl att ”bevisen” var lite väl luddiga haha. Får väl skratta åt mig själv som gick på det hela

      Svara

     Min bonusmorfar spelade i VM ’58 😄 och enligt honom var matchen högst äkta. Han grämer sig fortfarande (över 90 år gammal) över att Pelé fintade bort honom 😄

     Svara

      Det är väl fullt förståeligt!!😱

      Har själv spelat mot ett allsvenskt lag och missade öppet mål. De vann med 1-0, tänk om jag hade gjort mål, då hade matchen sett annorlunda ut…sånt där som stör i efterhand!

      Svara

       Ja verkligen förståeligt! Min skrattemoji var för att det blev så lustigt att vissa hävdar att den här matchen aldrig ägt rum ’på riktigt’, medan han kan återberätta varenda liten detalj.

       Svara

        Fast det är ingen som hävdar det, förutom en ironisk ”dokumentär”. KSP58 existerar inte på riktigt 🙂

        Svara

         Okej. My bad. Förlåt.

         Svara

   Ja här får du en teori, det väller in folk från främmande länder och utrustas med bidrag och boende i hopp om att de ska bli lojala väljare i något av de två kommande valen för att väga upp mot det växande SD.

   Svara

    Det om något är fakta?
    Frågan är, är det en judeagenda?
    Är det för att världen måste befinna sig i ständigt kaos för att eliten ska kunna uppnå sina mål? Detta är dock inte konspiration utan fakta. Sen om Messias faktiskt kommer är en annan diskussion…

    (Judarna vill ha sin kung, sin Messias och jobbar hårt på att göra uppfylla alla tecken inför Hans ankomst. Bla. bygga tredje templet, slakta en helröd ko som statistisk bara föds var 2000 år, ta tillbaka det heliga landet osv. Rätt intressant med judeagenda.)

    Svara

   Finns ju en del kring Tutankhamun. Jag fastnade dock mest i att folk som var i hans tomb dog efteråt och det är ju mer fakta.

   Svara

    Enligt en känd fransk forskare (kan ej namn) finns det radioaktiva material i vissa egyptiska kungagravar som kan ligga bakom ”förbannelserna”.

    Svara

     Är det inte mögel eller något då? Trodde jag haha.

     Svara

     Förbannelser i gravarna är en legend. Det ,är oerhört ovanligt, och det fanns ingen sådan i Tutankhamuns grav. Att 11 personer av typ 60 som varit inblandade i upptäckten av graven dog under en period på 10 år efteråt kan väl inte ses som särskilt konstigt.

     Svara

      Är ju ändå spännande. 🙂

      Svara

       Nej.

       Svara

        Jo? Det avgör ju inte du. De flesta konspirationsteorier är ju utan fakta men ändå spännande.

        Svara

   Var i NY nu på årsdagen av 9/11. Så himla overkligt fortfarande-18 år senare! Gick ner till the memorial där tusentals människor hade samlats för att visa sin respekt. Massor med blommor och människor som stod och grät. Det var omöjligt att inte själv gråta och beröras av denna otroliga händelse. Museumet var endast öppet för anhöriga denna dag, vilket jag tycker är en otroligt fin gest. Minns ni var ni var när det hände? Jag befann mig i Dublin och glömmer aldrig när jag såg live på tv när det andra tornet föll.

   Svara

    I skolan när jag fick reda på det. Var 11år. Klasskamrats pappa var i ett av tornen så blev en big deal. (Han är okej.)

    Svara

    Jag satt i skolbussen på väg hem när jag hörde på radion från bisschauffören där fram att ett flygplan hade kraschat. Då trodde man ju att det bara var en olycka. Väl hemma slog jag på nån amerikansk nyhetskanal och såg live när plan två flög in i det andra tornet. Minns att det var så jävla overkligt, man kunde inte fatta att det var sant.

    Svara

     Jag gick i 6an och alla var skit glada över att det hade hänt.

     Svara

    Jag gick i 7:an och min klassföreståndare hade bott i närheten av WTC, hon rullade in en TV i klassrummet och sen följde vi nyheterna resten av dagen. En annan lärare flyttade från sin hemstad New York ett år efter 9/11 då han träffat en svenska och lessnat på den enligt honom överdrivna paranoian bland andra amerikaner efter 9/11.

    Svara

    Ja, jag var på mitt dåvarande jobb, fick inte veta förrän sent på kvällen vad som hade hänt. Den som berättade var en kollega som skjutsade mig hem och det jag uppfattade var att flygplan hade flugit in NYC och gjort flygräder. Typ Pearl Harbor. Väl hemma trodde jag hela världen stod brand och det första jag gjorde var att packa en väska redo att ta till skyddsrummet.

    Apropå det, minns ni Om Kriget är framme-sidorna i gamla telefonlatalogerna? Tänk vad kalla kriget känns avlägset. Har ni koll på var ert närmaste skyddsrum finns?

    Svara

     Vaddå avlägset? De sidorna kom ju hem i en broschyr bara för ett par år sen?

     Svara

      Jo, men Kalla Kriget tog slut för 30 år sen.

      Svara

      Hon syftade på ”Kalla kriget” och telefonkatalogen. Inte förra åtets broschyr.

      Svara

     ”Om kriget eller krisen kommer” delades ut i brevlådan i alla svenska hushåll förra året.

     Svara

      Nope, inte hos oss.

      Svara

       Inte hos mig heller (Bromma, Stockholm).

       Svara

     Det finns ett skyddsrum i källaren i mitt hyreshus. Sitter ett stort lås på dörren.

     Svara

    Finns intressanta studier på hur många falska minnen vi har gällande 9/11. Många är stensäkra på att de såg ditten och datten och var på en viss plats när de fick nyheten osv, när det i själva verket inte alls hände så som man minns. Otroligt intressant!

    Svara

     Detta är så sant!!! Jag trodde att det bara var jag som tydligen mindes den situationen helt skevt. Jag var i flera år helt säker på att jag visste exakt vart jag var och vad jag gjorde den tidpunkten (än idag är det spontant samma bilder som kommer upp när jag tänker på det). Tycker mig ha en så tydlig bild i huvudet. När en gammal vän till mig berätta om att vi var med varandra när det hände slog det mig att det minnet jag fått för mig att jag har var är HELT fel, till och med året visade sig vara fel (enligt mitt minne gick jag i 4an men år 2001 gick jag ju i 2an i en helt annan skola i en helt annan stad dessutom…..) Blev typ rädd för mig själv när jag insåg detta haha..

     Svara

    I en Sisleybutik i Rom. Befann mig på studieresa med min latingrupp i trean på gymnasiet. Pratade spanska med de italienska butiksbiträdena och försökte förstå vad de menade med ett kraschat plan. Möttes senare på hotellet av en klasskompis som pratade om ”tredje världskriget” och drog på CNN.

    Flög hem tre dagar senare och såg flera personer med typiska arabattribut som konsekvent stoppades i kontrollerna. Kände medlidande med dem och gör det fortfarande. Är själv något mörkhyad och stoppas i varje jävla kontroll. Oavsett om det är i Norrbotten eller i England. Känslan av att ses som ”potentiell fara” är svår att förklara för andra.

    Svara

    Jag var 5 (!!) år och kommer så väl ihåg när mamma hämtat mig på dagis och sätter på tv och säger ”kolla vad som hänt”.

    Svara

    Satt hemma med en kompis och lekte med barbiedockor. Tv:n var på, vi fattade inte så mycket av vad som hände alls, minns inte ens att vi pratade om det i skolan sen🤔

    Svara

   Typ allt som Alex Jones raljerar om t.ex. att Sandy Hook-skolskjutningen inte var på riktigt. Fy fan.

   Svara

   Chemtrail är intressant! ✈️

   Svara

    Min snubbe har en flat earther på sitt jobb som även helt tror på chem trails. Helt sjukt alltså, såhär 2019.

    Svara

     Hur resonerar han? Har någon försökt föra en dialog men honom ang detta eller skrattar de bakom ryggen på honom?

     Svara

      Du är verkligen avstängd 20:47. Se upp och fundera är ett bra alternativ att börja med. Vad tror du om kondensen?

      Svara

       Va? Jag undrar bara hur han resonerar. Jag skrev ju själv foliehattar som tror på flatearth lite längre upp…

       Svara

     Finns även de som tror på religion så här 2019, brukar sidoställa dem med flat earthers, sjukt bara.

     Svara

   Yellowstone och supervulkanen.
   Ska tydligen få utbrott var 600 000 år, enligt vissa är det dags igen, men det tystas ner..

   Svara

    Finns kanaler på youtube som sänder live ang. potentiella utbrott. Jag tror mer på att någon,eller några, gärna vill skapa en kärnkraftsvinter. Yellowstone kan sänka planetens temperatur tillräckligt för att de ska överleva lite längre. Spännande.

    Svara

   Att alla i hela världen kan leva bra liv, att folk inte behöver leva i svält o fattigdom men att ”dom som styr världen” ser till att det är så. Att tekniken vi använder är egentligen 150år tillbaka i tiden och att det finns teknik som ligger 150 år före den tekniken vi vanliga människor har tillgång till.

   Svara

   Att en av föreläsarna på KTH som håller orimligt många kurser egentligen gått i pension och ersatt sig själv med en robot /projection. Ingen skulle ändå märka någon skillnad, allting är exakt identiskt från år till år.

   Svara

    Haha bästa jag hört ju!

    Svara

    På juristutbildningen i Uppsala fick vi lyssna på en postum föreläsning. Bandad, ej video. I kid you not.

    Svara

   Jag tycker det är roligare med mysterier än konspirationsteorier. Konspirationsteorier tenderar att utmynna i ogrundad antisemitism och leda till förintelsen och andra folkmord när dessa sprider sig hos länders makthavare. Mysterier har oförklarliga inslag, trots att dessa inte är överdrivna eller påhittade. Dessutom finns ju skeptiker, som gärna tillhandahåller väldigt jordnära och naturliga förklaringar på konspirationsteoretikernas inte sällan väldigt verklighetsfrånvända idéer.

   Cicada 3301, DB Cooper, Tamam Shud, Wow-signalen och Voynichmanuskriptet är mysterier jag tycker är riktigt spännande. Mysterierna med Dyatlovincidenten, Mary Celeste och Oak Island var roliga att sitta och spekulera om när jag var yngre.

   Svara

   Ja se hur det gick med fluor 😉

   Svara

  Hahaha…jag läser alltid ”öppet SÅR” när jag ser rubriken.

  Svara

   Hahahahhaha så sjuuuuuuuuuuukt kul!!!!!!!!!!

   Svara

    Slåss ni två om vem som får mest likes? Ni har legat på samma mängd upvotes hela kvällen.

    Svara

   Men vad roligt, jag läser också alltid det och har tänkt fråga om någon annan är likadan 😅 man kan ju undra varför dock?

   Svara

  jag är så trött

  Svara

   Då går du och lägger dig istället för att sitta på nätet 👍

   Svara

   Jag meeed

   Svara

   Carro, är det du?

   Svara

    Nope, inte jag.

    Svara

    Alla ”C” (eller ”Caroline” för den delen) är inte jag. Trodde du skrev att du kände igen mig i alla mina kommentarer? 😉 Vid den tiden igår drack jag hot shots.

    Svara

  FlYTTA TILL NORGE🌲🌎

  hej alla fina, nu är det så att jag går i tankar att flytta till Norge för att jobba, har nån av er några erfarenheter av det? Eller nån bekant ni känner som bott/bor där?
  Funderar på Fredriksstad, pga nära svenska gränsen, men hit me up me tips på kanske andra städer som ni hört om? Är det verllgien så dyrt att bo där som alla säger? Och vad ligger skatten på för mig som svensk som ska jobba (och bo där)? Har självklart googlat men ej hittat så mycket info så skulle bli världens gladaste om ni svara❤️❤️

  Svara

   Andra tips och råd om att flytta tar jag såklart gärna emot? Berätta ALLLT ni vet, kram

   Svara

   Känner flera som jobbar inom vården som flyttat dit. Det är dyrare men lönerna är högre.

   Svara

   Min syster har jobbat på Sundvolden Hotell, hon hade då även boende på hotellet. Hon tyckte det var toppen. Bra betalt, bra jobb och kollegor. Inte alltför långt från Oslo. De hade även bra möjligheter till skidåkning. De hade samlingsplats på detta hotell efter händelserna med Breivik, det ligger inte så långt från Utöya.

   Svara

   Jag bor här, och japp, det är dyrt nästan allt i matbutiken kostar det dubbla om inte mer än i svenska matbutiker, elen kostar mer än det tredubbla. Men jag kör till Sverige o storhandlar en gång i månaden o det är ju perfekt 🙂

   Svara

   Jag bodde där för några år sen i Oslo, ja det är svindyrt att leva där men lönen är ju bra.

   Svara

   Min bror jobbade där i 2 månader, han jobbade inom vården kanske 3-4 nätter i veckan fick 97 tusen i lön. Så lönen är bra men ex 1 liter mjölk kostar runt 25-30 kr

   Svara

  Hoppas Tusse som skrev i går kommer fram till ett beslut om hur hon ska göra. Är orolig.

  Svara

   Håller tummarna för henne och hoppas på det bästa.

   Svara

   Varför oroar du dig? Kan lika gärna vara ett troll. 🤷🏼 Fint att bry sig, men dumt att oroa sig över saker du läser på nätet.

   Svara

    Alla har vi olika förmågor att relatera och sätta oss in i andras situationer och skeenden i livet. Baserat på våra egna erfarenheter såklart.

    Oaktat om personen som skrev var ett, som du skrev, troll eller ej, så blev jag också både bekymrad och orolig över skribentens mående och framtidsutsikter.

    Men som sagt, det har och göra med mitt liv och mina erfarenheter och de delar inte alla andra.

    Svara

     Fast du kan väl bry dig i dialog med personen, men varför ta med det i ditt verkliga liv?

     Svara

      Är det ens låtsasliv om man skriver med någon på internet? Fattar inte varför det skulle vara separat. Varför lägger du dig i om hen bryr sig i sitt RIKTIGA liv egentligen?

      Svara

      Att en person skriver i detta forum ”Jag är orolig” betyder kanske inte så mycket mer än att personen just nu är orolig. Du lägger nog mycket egna personliga värderingar i hens orolighet. Oroa dig inte 😁

      Svara

  Bör man plugga till socionom eller lärare i grundskolan? Kan ni snälla motivera varför?

  Svara

   Vill du bli lärare med dagens skolklimat?? Vill du bli kallad hora, att din mamma ska k**llas och spottad på så go for it 💪

   Svara

    Som socionom på soc. står inte folk i kö för att tacka en direkt….

    Svara

     Får så mycket tacksamhet som socionom så du skulle inte ana. Bästa valet jag gjort att plugga till socionom 🙂

     Svara

    Det där var inte riktigt en rättvis bild av läraryrket.

    Svara

     Vänta bara

     Svara

   Svar i mod

   Svara

   Lärare i gymnasiet. Du slipper mycket föräldrarkontakt och eleverna ska ta eget ansvar för sina studier. Lönerna har höjts och är på väg ännu högre upp. Garanterat aldrig arbetslös. Har 3 år kvar på utbildningen 🙂 HIstoria och religion är mina ämnen.

   Svara

    Pluggar till lärare 7-9 nu men kände att de inte va något för mig alls då jag inte vill hålla på så mycket med teori utan vara mer med barn på andra sätt

    Svara

    ”Garanterat aldrig arbetslös” ÄR INTE SANT. Vill verkligen att folk ska sluta sprida att det är LÄRARbrist. Det är brist på lärare INOM VISSA ÄMNEN. Inom vissa ämnen finns istället ett överskott! Ursäkta caps och otrevlig ton men är så trött på att detta sprids.

    Svara

   Inte socionom. Kul utbildning men yrket är skit, extremt många får utmattningsdepressioner och blir långtidssjukskrivna på grund av fundamentala organisatoriska brister.

   Svara

    Vad tror du det beror på? Det jag vill mest är att hjälpa människor och speciellt barn. Finns de något annat man kan studera till som ger en jobb inom det?

    Svara

     Psykiatrisjuksköterska!

     Svara

      Fast då måste man ju ha ett fast jobb några år först bör då tilläggas. 🙂

      Svara

      Roligt jobb, man kan verkligen göra skillnad. Enormt stort ansvar och pissig lön. Hyrläkare får många gånger mer än 50000 per VECKA, själv tjänar du 30000 i månaden. Men som sagt: roligt jobb. Fast skulle aldrig, aldrig, aldrig utbilda mig till sjuksköterska igen om jag finge vrida tiden tillbaka.

      Svara

     Du får inte hjälpa människor som socionom. Snarare stjälpa. Reglerna är stenhårda och du har en chef som vakar över dina beslut.

     Svara

    Det beror ju helt på var du arbetar. Jag anser att socionomyrket är helt fantastiskt med många möjligheter. Jag själv har bra chefer, stort handlingsutrymme och jag får hjälpa utsatt människor, vilket för mig är väldigt viktigt.

    Svara

    Vilket yrke pratar du om? Socialsekreterare? Behandlingssekreterare? Kurator? Utredare? Handläggare? Kommun, statligt, landsting? osv.

    Svara

    Fast det där gäller ÄVEN läraryrket. Hur länge ska man orka? Uppkäftiga, odrägliga ungar som har noll uppfostran hemifrån.. så tröttsamt. Föräldrar borde lära sina egna ungar och fel..

    Svara

   Kan tillägga att jag precis blivit nitton och tog student i somras. Är så otroligt stressad över vad jag ska plugga inom då jag inte vet vad jag vill till 100%. Mår så dåligt att jag valde att plugga till högstadielärare och nu ångrar mig och kommer hoppa av då det kändes fel redan efter två veckor…

   Svara

    Tips från en 30åring. Stressa inte. Om du inte verkligen brinner för något så kommer du hinna ändra dig flera gånger innan du hittar rätt.
    Är typ det enda jag ångrar i livet, den onödiga stressen efter gymnasiet. För den är verkligen helt onödig. Saker faller på plats till slut ändå.

    Svara

     Försöker tänka så😩 Men man vill bara bli klar så fort som möjligt. Har inte stabilt jobb nu heller så känner mig så lat.

     Svara

      Men du blir inte klar snabbare för att du stressar. Lev livet ett tag istället och känn efter. Jag jobbade i butik, som säljare, på support och allt möjligt innan jag hittade rätt. Nytt påhitt att man gärna ska vara färdigutbildad med 30års erfarenhet, 50års livserfarenhet och vd när man är 22år.

      Svara

      Fort så klar som möjligt? Du är fortfarande tonåring. Hoppar du på en utbildning och tänker att du mest vill bli klar med vad det nu är, så fort som möjligt, finns risken att du tröttnar mitt i eller till och med vill byta till något annat igen. En bekant till mig har två påbörjade men ej avslutade utbildningar i bagaget och maxat CSN-lån. Inte så kul.

      Du är fortfarande väldigt ung. Passa på att läsa något för skojs skull eller res lite. Jag bodde utomlands ett år efter studenten och läste sedan konsthistoria på Courtauld för skojs skull innan jag kände att det var dags att plugga på riktigt. Valde då juridik. Det fixar sig för dig med, ha inte bråttom, det är en härlig tid i ditt liv som du bör njuta av!

      Svara

    Tycker att man behöver lite livserfarenhet innan man läser på högskolan. Jobba några år, plugga språk utomlands. Whatever..

    Svara

     Helt enig! Alltid bra med lite livserfarenhet.

     Svara

    Chilla då! Om det känns fel, hoppa av jobba ett tag, spara pengar åk och jobba på konstiga ekogårdar med WOOF, tågluffa eller läs något kul icke yrkesinriktatpå på universitetet eller folkhögskola. Vuxenlivet kommer ändå snabbt.

    Svara

    Tips från en annan trettioåring: ta det lugnt och gör nåt kul! Plugga nån spännande kurs och ta csn-lån nån termin. Jobba på en snabbmatsrestaurang, jättebra erfarenhet och lär känna nya kollegor. Res iväg till en annan kontinent. Bo på hostel. Live a little!
    Jag har precis börjat utbilda mig till det jag tror jag vill göra resten av livet. Men jag kanske ångrar mig igen? Lugnt! Hoppas på att leva till jag är typ 80 och då har jag 50 år kvar! 50!!!

    Svara

   Jobbar som lärare på högstadiet. Världens bästa jobb! Visst, elevklimatet kan vara tufft i perioder men det finns så fantastiskt fina ungdomar och det är så roligt att jobba med unga. Väldigt utmanade men varierande.

   Svara

   Svårt att svara på då det är två helt olika yrken.

   Som socionom börjar du ofta med biståndsstöd (om det heter så fortfarande) innan du går vidare till andra avdelningar (jag vet inte varför, men detta är något jag hörde av arbetskollegor med erfarenhet). Det kan nog vara rätt tungt också eftersom det ofta är personer med tunga problem eller stora behov av hjälp som söker sig dit eller tvingas få hjälp när ”socialen” blir inkopplad. Ett ”bristyrke” där man nog kan förhandla upp sin lön rätt bra redan från början. Sen kan man förstås arbeta med lite andra saker också om man blir socionom (som utredare på Fk till exempel?), men det är det här jag spontant kommer att tänka på.

   Som lärare har du också en del ”sociala” bitar att ta tag i, då det är många elever som behöver stöd utöver undervisningen. Kan vara bitvis tungt där med. Men jag tror man får mer glädje på sin arbetsplats av barnen. Men jag tror att man behöver ha en genuint intresse för barn och pedagogik för att bli riktigt bra på det man gör.

   Oavsett vad du väljer så gör det utifrån vad du faktiskt skulle tycka var roligast! Se om du kan få träffa en socionom och en lärare och intervjua dem om deras yrken…

   Svara

   Två riktigt dåliga val. Tänk om, du ska hålla ett helt yrkesliv. Många lärare får tinnitus och blir utbrända. Många socionomer blir utbrända efter mycket kort tid.

   Svara

  Unpopular opinion. Jag tycker att Sverigedemokrater, både medlemmar och de som röstat på dom, inte ska få adoptera utomnordiska barn. Självklart ska de inte heller få vara stöd eller fosterfamiljer åt barn med rötter utanför Sverige.

  Svara

   Har aldrig tänkt på det förut, men nu efter att ha läst din kommentar håller jag faktiskt med dig!

   Svara

   De invandrare som röstar SD? De måste adoptera bort sina barn eller? Haha.

   Svara

    Du menar Bosses thailändska fru? Nä, självklart inte, men begår de brott ska de utvisas.

    Svara

     Barnen alltså.

     Svara

     Tänker mer på Mustafa och Amir som kom hit på 90 talet och har drivit butiker sedan dess och som nu röstat SD. De ser Sverige gå mot ett inbördeskrig pg av den enorma invandring med folkslag som inte anser att arbete är något man bör sysselsätta sig med då det inte är så de försörjer sig i sina hemländer.

     Svara

      Vad talar vi om för länder? Jag förstår inte att inte fler tar upp det här med totala kulturkrockar.

      Svara

       Kurder och Turkar är väl bra exempel.

       Svara

      Nyfiken. Vilket folkslag försörjer sig inte genom att jobba i sina hemländer?

      Svara

       Testa mitten av Afrika, männen sitter och röker kat och kvinnor och barn bär vatten och bakar bröd. Finns ingen arbetarkultur bland de klanerna. När de kommer hit tillåter de inte fruarna gå ut och jobba heller. De sitter fast i hemmet ständigt gravida med en arg missnöjd man som är påtänd 24-7

       Svara

        Märkligt påstående, då man i ” mitten av Afrika” har en relativt högt andel sysselsatta människor. Flera arbetar i den informella sektorn, vilket oavsett innebär att slita för brödfödan. Sprid inte osanningar.

        Svara

         Ännu konstigare då att det enda de kan göra här är att sitta fjorton i rad på parkbänkar och bolma

         Svara

          Hur vet du att det är det enda de gör? Men låt säga att just dessa herrar är arbetslösa, är det bättre att sitta hemma i sin ensamhet och bolma?

          Svara

        Finns rätt många folkslag och nationaliteter i mitten i Afrika. Vilka menar du specifikt?

        Svara

   Jag tycker inte att man ska få ta med sig barn till sin arbetsplats när skolan har stängt/planeringsdag. På min arbetsplats vill jag sköta mitt arbete ifred och inte ha ungar som springer omkring och vill ha uppmärksamhet 🤷🏻‍♀️

   Svara

    Var då beredd på att du då kanske får arbeta för 2 då eftersom din arbetskamrat måste stanna hemma.

    Svara

     Låter som att du är en av dem som tar med ditt barn till jobbet och blir irriterad när dina kollegor försöker jobba ifred.

     Svara

      Eh, nej.

      Svara

     Kanske ändå blir effektivare än att ha två som inte kan utföra sitt arbete alls på grund av störningsmoment.

     Många arbeten kan man dessutom sköta hemifrån idag. Så behöver du ha ditt barn hemma från skola/förskola/fritids var då HEMMA med dem.

     Svara

      Förutsatt att det är kontorsjobb..? Vilka andra kan man sköta hemifrån…

      Gynekolog som öppnar tillfällig mottagning i vardagsrummet?🤷‍♀️

      Svara

     Men det kanske inte blir så myclet gjort när barnen springer runt en och röjer heller? Så det är väl bättre att ha en på plats som kan jobba än två som inte får något gjort.

     Svara

    Jag tycker att dessa föräldrar skulle få ta semesterdagar på sådana dagar, så behöver ingen jobba dubbelt!

    Svara

     Finns väl inget som hindrar dem? Det borde snarare vara ett måste att ta semesterdag på sådana dagar.

     Svara

      Menade alltså ”skulle få” = tvingas.

      Svara

     Vad hände egentligen med de fem extra semesterdagarna avsett för just sådana tillfälle som stiffe och co lovade ut om man röstade på dem. Familjedagar?

     Svara

      Tackar gud för att de kanske aldrig blir av. Jag vill inte betala för att någon som frivilligt valt att skaffa barn ska få extra betald ledighet också. Någon måtta får det vara!

      Svara

      Äsch, det var bara tomma vallöften. Som vanligt.

      Jag kan för övrigt tycka det borde vara straffbart att lova saker för att få folk att rösta och sedan inte infria sina vallöften.

      Svara

       Svårt att infria vallöften om man inte får tillräcklig majoritet utan behöver komma överens med andra partier om vilka saker som ska genomföras…

       Märkligt att göra det straffbart då

       Svara

   Hur ska invandrare som röstar på dem göra då?

   Svara

    De får väl adoptera inomnordiska barn och vara foster- eller stödfamiljer för barn med svenskt ursprung, precis som infödda sverigedemokrater

    Svara

    De är stolpskott och borde inte få adoptera alls.

    Svara

   Du vet att SD inte är emot invandrare i sig? De är emot att många invandrare ej vill ta till sig vår kultur och förstå vikten av att lära sig språket, försörja sig själva. Att de i många fall flyr från förtryck och hemskheter för att sedan själva vilja praktisera just samma när de kommer hit.

   Svara

    Eh, ok. Så när järnrörsgänget gav sig på Zoran, kallade honom Babbe, och viskade vad de skulle göra med såna som honom när de får makten, var det för att han inte tagit till sig vår kultur, lärt sig svenska och praktiserar förtryck? Och Zlatan som är född här kan aldrig bli svensk pga typ samma anledning. Pratar inte svenska och försörjer inte sig själv.

    Vad menar du att SD inte är emot invandrare i sig och vad har det med adoption att göra?

    Svara

     Du kanske inte ska ta upp Zoran – en man som satt häktad för ett grovt brott hela me too sommaren – som exempel.

     Svara

    Suck – ”inte emot invandrare”…skämtar du eller?
    Om SD fick bestämma skulle alla mörkhyade lämna Sverige.
    SD vill ha tillbaks Sverige som det var förr dvs med inga invandrare eller bara nordiska/europeiska invandrare.
    Googla & läs på!
    Skäms när utomnordiska invandrare röstar på SD och tycker att de har gjort något gott.
    Vakna för i hekvete! Ni är lurade hela bunten!

    Svara

  Någon som arbetar som inköpare/upphandlare? Vad har du för arbetsuppgifter och hur ser lönen ut? 🙂

  Svara

   Jobbar som inköpare inom textilhandeln. Jag har hand om orderläggning, ta fram statistisk hur vi säljer och vad/hur mycket som ska orderläggas för hela företaget. Eftersom det är ett mellanföretag så orderlägger jag allting. Större företag så får du ta hand om en speciell vara (typ stickat)
   Jag godkänner prover, förhandlar om priser och bara allmänt löser saker. Jag har märkt efter några år att du måste va lösningsorienterad. Svårt att beskriva sina exakta arbetsuppgifter då jag gör olika saker varje dag 🙂
   Jag ligger på 26

   Svara

   Upphandlare på ett fastighetsbolag.
   Delaktig i upphandling av entreprenader, samt tecknar ramavtal med entreprenörer för underhållsarbeten i våra fastigheter.
   Mycket av min tid går till att utforma förfrågningar samt utvärdera anbud.
   40k i månaden

   Svara

    Spännande! Vad har ni för utbildning?

    Svara

     KY byggnadsingenjör.
     Jobbade ett par år på ett byggbolag innan jag hamnade här.

     Svara

     Jag gick YH utbildning, kvalificerad inköpare. Så min utbildning täcker egentligen bara det. Men jag fick privat och statlig undervisning så jag kan jobba som upphandlare också.

     Svara

   Utbildad inköpare (YH utbildning) och jobbar idag som supplier relationship manager inom teknikbranschen vilket innebär att jag har hand om alla våra leverantörer inom en viss kategori, följer upp deras resultat, jobbar aktivt med att utöka samarbetet, samt tecknar nya avtal då jag hittar lämpliga leverantörer. Jag är ganska nya i branschen tog examen i juni och tjänar 41K.

   Svara

  Någon som driver enskild firma och sköter bokföringen själv? Funderar på Vismas webblösning.

  Svara

   Jag gör, använder dock Fortnox 🙂

   Svara

    Fortknox här med! Fungerar jättebra. 🙂

    Svara

     Ja det är väldigt användarvänligt tycker jag. Har jobbat i Visma innan men då var det första gången jag satt med redovisning och tyckte att allt var förvirrande även om det kanske inte var det 😆

     Svara

  Utveckla gärna tack.

  Svara

   Random stuff?

   Kan berätta att 200gram choklad är en baggis för mej att klämma på under 10 minuter. Utan att må illa.

   Svara

    Sweizernöt är bäst!

    Svara

     Jaaaa, förutsatt att man har en tandpetare nära tillhands.

     Svara

   Du låter som min psykolog.

   Svara

  Vilka bloggar läser ni?

  Svara

   Egoina och Sandra Beijer <3

   Svara

   Denna, Kenzas, Michaela Fornis, Andrea Norrman, Bisse, Alexandra Bring

   Svara

   Denna. Räcker bäst.

   Svara

   Elsa Billgren, Hanapee, Kenza och bloggbevakning.

   Svara

  Har ni läst om Jonna Jintons stalker? Så sjukt läskigt!

  Svara

   Scrolla lite i bloggen

   Svara

    Alltid så dryga svar här

    Svara

     Tycker jag inte, finns ju ett HELT inlägg om henne innan detta..

     Svara

     Vad det drygt? Mer ett tips, det finns ett helt inlägg kl 15.00 avseende
     Jonna Jinton.

     Svara

  Martin Melin packar upp ett paket som han fått som han fått från Cancerfonden, typ en goddiebag. Så nu använder alltså Cancerfonden pengar till att skicka ut krimskrams till kändisar. Det tar aldrig slut med denna konsumtion, till och med den fonden blir ett jippo. De anställde Vimmelmamman för att jobba med PR – undrar om det är hon som kom på den briljanta idén. Hon ser ju sig som en influencer och vill umgås med kändisar så hon kanske tänkte att det var ett nytt sätt att nå ut till hennes målgrupp.
  Sunkigt hur som.

  Svara

   Ytterligare ett skäl varför man inte ska donera till sånt, hur mycket av det man skänker går till själva forskningen liksom?

   Svara

   På hans story. Och så tackar han, helt okritisk.

   https://www.instagram.com/themartinmelin/?hl=sv

   Svara

   Det kanske är sponsrade grejer? Alltså at Cancerfonden inte har använt sina egna pengar men fått betalt av sponsorer…

   När jag har gått på välgörenhetsevents så brukar goodie-bagen innehålla grejer från sponsorer 🤷‍♀️

   Svara

    Yes, tänkte samma. Brukar vara spons i goodie bags.

    Svara

    Spelar ingen roll om det är sponsrat, grejerna är i förpackningar som Cancerfonden tryckt upp, hela distributionen av att få lådan levererad är kostsam likaså projektledningen. Ger helt fel signaler att skicka hem goddiebagar till kändisar med skitsaker de inte bett om. Är denna influencergrej så normaliserad nu så att det ses som helt normalt är det skrämmande. Lite mer kritiskt tänkande vore inte dumt.

    Svara

     Jag tänkte kanske att det är de sponsrande företagen som stått för kostnaden av tryck osv också…?

     Men om så inte är fallet så känns det ju som en slösig marknadsföringskampanj när pengarna hade kunnat gå till forskning eller vad det nu är de gör.

     Man kan ju också fråga sig hur mycket t ex VD:n tjänar? Jag vet att vissa stora internationella organisationer betalar feta löner till sina högt anställda

     Svara

      Lite konstig box till honom. Saker ur Lindex kommande risa kollektion, som väskan och armbandet.

      Svara

   Eftersom Vinmelmamman är en canceröverlevare så är väl inte den kopplingen helt galen. En PR-person som dessutom har livserfarenhet av cancer måste väl ses som rätt kvinna på rätt plats.

   Svara

    Det är väl ingen som skrev något om att hon är fel person? Kritiken är om det är hon som ligger bakom presentlåda till kändisar.

    Svara

  Håller på att leta efter ett nytt jobb efter att ha jobbat som personlig assistent ett par år nu. Trött på hur illa man blir behandlad som assistent och att man liksom inte ”får” säga ifrån, spelar roll om man pratar med arbetsledaren om problemen som finns, de gör ju inget åt det. Känner ångest varje dag när jag går till jobbet. Kontaktat facket osv och kommer att säga upp mig så fort jag bara kan. Blir irriterad hur de säger att det behövs med assistenter, sjuksköterskor osv men samtidigt så blir man behandlad som skräp och lönen suger d*se.
  Letar även efter en ny lägenhet så att jag kan flytta till större men det är så svårt att hitta en lägenhet, ännu svårare att få en.. Funderar även på att gå tillbaka till skolan och plugga något igen men ingen aning om vad… Kan någon ge mig förslag på utbildningar/jobb som ni kanske jobbar med och som ni tycker är kul och givande?
  Snälla ge mig lite lyckoönskningar för livet känns otroligt hopplöst för tillfället :(.

  Svara

   Kände sådär när jag jobbade som sjuksköterska, har bytt till administratör och trivs mycket bättre med det!
   Känns det skit så lyssna på dig själv och byt! Hoppas du hittar nått du vill plugga till! Min utbildning till administratör är gratis via kommunen (komvux typ på distans)

   Svara

   Undersköterska?

   Svara

   Låter dom bra läge att börja plugga! Gör tester på nätet för att se vad som kan passa dig. Boka ett möte med studievägledare kanske? Få lite nya idéer den vägen!

   Svara

    Tack alla! Har bokat en tid med studievägledaren redan här om dagen. Ska se vad jag har för möjligheter.

    Svara

     Heja dig! Kör!

     Svara

     Carol Wegdell är grym på att läsa av människor och ge tips om vad man borde satsa på! Längesen jag träffade henne men googla och kontakta henne om det inte går bra med studievägledaren! Lycka till! 🙂

     Svara

   Lite längre upp i kommentarerna var det en som beskrev sitt jobb som inköpare, tyckte jag lät jättekul!

   Svara

  En shout out till er som har valt att inte skaffa barn. Ni verkar fatta hur jävla jobbigt det är att ha barn utan att ens ha egna ungar?? Ni är smarta. För fyfan i helvete vad jobbigt det är, ikväll ser jag ingen vits med att leva öht. Haha så deppig jag låter men är seriös

  Svara

   Är du så trött på dina barn?

   Svara

   Jag har inga och känner mig så jvla udda, snart 33 och inga barn men jag kan inte förmå mig att skaffa, viljan finns inte och då bör man ju inte ha barn, stackars barn liksom

   Svara

    Bra beslut! Det finns massa annat kul i livet som man kan göra utan att skaffa barn. Snarare konstigt om man måste skaffa barn för att känna att man ska få livskvalitet.

    Svara

    Förstår hur du menar, men vi är fler som du här ute! Lev ditt liv som du vill ❤️

    Svara

   Det blir bättre <3

   Svara

   Tråkigt för dig, men jag har tre barn och dom gjorde livet värt att leva. Nu är dom vuxna och jag känner fortfarande så. Alla barn är inte jobbiga och absolut inte alltid.
   Har du ingen som kan avlasta dig?

   Svara

    Nä jag vet, men har just nu en ettåring som är missnöjd och skriker helatiden samtidigt som hon river hela huset och stoppar allt i munnen. Inte en minut får jag sitta och ta det lugnt. Blir galen. Har en sexåring också så jag vet att det blir bättre iallafall! Jag gillar lite större barn, om man får säga så

    Svara

     Jag har inga barn men jag känner som dig, hade jag kunnat skippa pluttiden så hade jag nog varit mer sugen på att skaffa.

     Svara

     Ettåringar är hemska. Värsta åldern. Vilda, våldsamma, dödsföraktande, lättkränkta, kladdiga, högljudda blöjmonster.

     Svara

      För mig var tiden mellan 10 månader – 1,5 år så underbar. Den absolut sötaste åldern ju när de rultar omkring, så roliga och tokiga. Söta små ord som börjar komma <3
      Jobbigt också med vildheten såklart, men jämför jag med de första månaderna med kolikbebis så är det rena rama semestern med en ettåring.

      Svara

       Absolut sötaste åldern är tvååringar. De är ju helt underbara, glada och pratar så bra. De har full koll på läget och är så förnuftiga. Ettåringar är förvisso söta men också skitjobbiga!!!

       Svara

        Ja, 2-åringar är underbara! De blir liksom inte sötare!

        Svara

        Mitt barn är 1,5 år nu och jag kan inte föreställa mig att hen skulle bli ÄNNU sötare?? Det känns som att det måste vara max nu.

        Svara

   Har inga barn själv men tror verkligen att det är värt alla jobbiga stunder om man har valt att skaffa barn. Det är tillåtet att ha jobbiga perioder!

   Svara

    Det är absolut värt dom jobbiga stunderna, men just nu är vi mitt inne i en jobbig period och då är det lite svårt att se klart 😅

    Svara

   Efter en helgdag på jobbet idag känner jag bara att jag vill sterilisera mig. Mitt val att inte ha barn känns aldrig mera rätt efter en dag med barnskrik i åtta timmar.

   Svara

    Vad jobbar du med där barn skriker i åtta timmar?

    Svara

     I klädbutik. Barnbidrags-helg den här helgen. Helvetet på jorden.

     Svara

    Att ha egna barn är dock inte riktigt som att lyssna på helt random barns skrik i åtta timmar utan att kunna/få göra något åt det. Det finns liiiiiite mer komplexitet i att få ett eget barn att älska och följa varje stund från att den sätts till jorden.

    Svara

   Samma. Känner inte igen mig varken psykiskt eller fysiskt. Att inte fått sova en hel natt på flera år har rubbat min sömn rejält. Sa till min läkare att jag orkar inte leva men vill inte dö, tror jag? Så glad att jag fått sömntabletter nu. Ska snart ta en så att jag kan sova bort resten av kvällen. Imorgon vaknar jag 6 och gör om allt. Läste en bra meme om föräldraskap. Det stod något i stil att säga till någon att man ska vara tacksam att ha barn är som att säga till en som har migrän att den ska vara tacksam för att hen har ett huvud.

   Svara

   Efter att jag har jobbat inom socialpsykiatrin ett år efter min examen så är är jag helt säker på att jag aldrig kommer skaffa egna barn. Det finns så sjukt många barn i Sverige sim behöver familjehem /behöver adopterad. Jag var relativt söker redan innan examen på att jag inte kommer skaffa barn och nu är jag än mer övertygad.

   Svara

  Varför kan killar plötsligt börja ignorera en? Sluta svara trots att dom har läst och är inne på messenger? Trots att vi nyss hade kul och att vi har köpt biljetter till två konserter nästa månad och en i sommar….jag fattar ingenting och är så less på mig själv att jag inte kan sluta tänka på honom, han är ju uppenbarligen inte så najs som han verkade

  Svara

   Gör tjejer också kan jag meddela. (Är gay.). Handlar om konflikträdsla.

   Svara

    Varför ska folk vara så konflikträdda då suck på relationer

    Svara

     Det är en del av den svenska kulturen!

     Svara

      Hahah😂

      Svara

      Haha måste vi vara så jobbiga😂och vad är jag för missfit som är så rak och hellre tar plågsam sanning/konflikt än ignorering😛

      Svara

   Två ord: intermittent förstärkning. Vi blir alltid tokiga i folk som är kalla och varma. Försök tänka på annat och lev ditt liv, var det en värd person kommer han höra av sig.

   Svara

    Tack❤!! Ska försöka men känns som att jag blivit beroende av honom? Obehagligt

    Svara

     Lyssna på avsnittet om intermittent förstärkning på podden Dumma människor så känns det kanske lite bättre sen. ❤️

     Svara

      Tack det ska jag göra! Snällt att få så bra svar☺

      Svara

       Vi har alla varit där, ta en kopp te, kolla en film och försök tänka på annat så lovar jag att det snart känns bättre!

       Svara

   Han vill bara inte längre och väljer den lättaste utvägen.
   Förvänta dig ett samtal/sms snart. Han hör av sig när ingen annan ger honom uppmärksamhet. Glöm och gå vidare, du förtjänar bättre. Och för Guds skull, tro inte på hans ursäkter. Du vet ”jag var orolig över hur fort det går frammåt” eller ”jag var rädd över hur fort jag föll för dig” och liknande bs.

   Svara

    Hahaha tack!!! Jag hoppas att du har rätt, det känns dock som att han aldrig mer kommer höra av sig och jag kämpar verkligen för att inte höra av mig igen till honom

    Svara

     Kämpa på! Ta bort honom överallt och påminn dig själv om ditt eget värde varje gång du vill skriva. Föreställ dig hur han inte svarar- för det kommer han inte och du kommer att må pissdåligt.
     Ta hand om dig <3

     Svara

      Tack❤❤❤

      Svara

   Har det hänt nu ikväll?! Eller är der under en längre tid som detta hänt?!
   Det kan ju hända art man läser men inte hinner svara just då, och sen kommer något emellan?!

   Svara

    3 dagar sedan och fortfarande inget svar

    Svara

   Undrar samma men ja, nån gång kanske vi hittar nån som inte ignorerar🤷‍♀️

   Svara

  Styrkehjärtan till dig💜💜💜

  Svara

   @Hanna

   Svara

   Vad snäll, TACK 💜💜💜

   Svara

  Varför fixas inte modd? Det måste väl gå att lösa? Börjar bli trött på att diskutera när man inte ser sina svar publiceras!

  Svara

   Tydligen är det ju två som moddar nu men trögt med mod när inte cam är aktiv och släpper fram med täta mellanrum

   Svara

    Men varför fastnar vanliga kommentarer??? Så störigt!!!

    Svara

  Har varit lite ledsen över att Blondinbella inte har provocerat mig på länge för det var ändå underhållande när hon gjorde det men idag lyckades hon! ”Resa pengar” blev den svengelska översättningen av ”raise money” och jag blir helt provocerad över hennes dåliga book smarts.

  Svara

   Hon hakar snart fast i Erik, blir med barn och sedan försörjd. Mission completed.

   Svara

    såg ni i stories ikväll när Marisoll Wass trodde att chaffören öppnade dörren åt henne och så springer bellsan fort so bara den förbi för att smita in före. Stackaren Marisoll fick öppna sin dörr själv. 😀
    bellsan är så uppmärksamhetskåt så det syns på långa vägar.

    Svara

     Ja hon har hybris/narcissist!

     Svara

  Hej!
  Vilken nivå i ridning och hästvana tycker ni behövs för att vara medryttare?

  Har du/är du medryttare, hur funkar det?

  Svara

   Oj svårt, beror ju helt på vad hästägaren har för krav och vad för hästar den har.
   Jag som tidigare haft tävlingshästar för flera hundra tusen styck och är pedant som person skulle inte kunna tänka mig att ha en medryttare för egen del.
   Vet dock att några jag känner till har och har haft vuxna medryttare till sina äldre hästar som inte längre tävlas, det har då varit relativt duktiga ryttare sedan innan.
   Alla har man ju olika preferenser när det kommer till att låta folk hantera det käraste och mest värdefulla man har. Kanske tänker jag annorlunda när min äldsta ska pensioneras och jag kan tänka mig att låna ut honom några dagar i veckan för att han ska få luftas på långa promenader. Då givetvis utan kostnad men med stora krav på rätt person. Kanske någon kompis äldre tonåring eller någon av mina vänners mammor som jag vet är goda ryttare men som ej längre äger egna hästar.
   Stor ansvarskänsla gentemot både häst och utrustning som jag känner kan vara svårt att hitta hos yngre. Jag har heller inte lust att låta någon öva sig på min häst och i mitt stall, lite taskigt kanske men det är ju så jag känner.

   Svara

    Säger som Julia, att det beror på vilken nivå ägaren önskar. Jag håller precis som Julia på på en lite högre nivå och hade då önskat någon likvärd, eller bättre, än mig själv. Finns säkert många som bara söker avlastning i form av hjälp med mockning och skogsmys 🙂 Men jag skulle nog säga att du minst ska kunna ta hand om en häst helt på egen hand utan osäkerhet, om så än bara för en dag i taget.

    Svara

   Det beror väl på vad det är för häst man ska rida och vad häst och ryttare ska få ut av det. Jag och typ alla mina kompisar var medryttare från dess vi var 13-14 år. Då hade vi väl ridit i kanske 6-7 år men vi var ju i princip fortfarande barn.

   Svara

   Tycker att man ska behärska alla gångarter, vara balanserad och ha allmän hästvett. Även kunna basic hästvård och hantera eventuella skador som kan uppstå – mer eller mindre att känna sig trygg och veta vad man gör. Nu har jag en skogsmullehäst på 5 år och hade han varit äldre hade jag kunnat tänka mig någon som vill börja igen eller vill ta steget ut från ridskola. Hade även kunnat tänka mig har en ”medryttare” som jag hjälper och lär ut lite mer, efter att ha jobbat med ponnyridning och sett så många barn som så gärna vill börja rida men pga ekonomi och liknande inte kan så hade jag gärna velat ge någon chansen att börja arbeta med dessa underbara djur.
   Hade jag nu letat medryttare är det viktigt att man klickar med min häst och förstår sig på honom eftersom han är rätt speciell med mycket personlighet, det är nästan det allra viktigaste för annars hade det verkligen inte fungerat

   Svara

   Jo, som de andra säger, det beror ju på hästen och ägaren i fråga. Jag (vuxen) hade ridit lektioner i några år, men bara ridit ut på egen hand några få gånger när jag blev medryttare. Jag trodde själv att jag behövde mer erfarenhet, men min tränare peppade mig att testa. Jag var inte så duktig rent ridmässigt, men hittade en snäll äldre häst och en obrydd ägare som inte hade så höga krav, så det gick bra iaf.

   Svara

  Min eviga undran hamnar nu här:
  Pro’s & cons med ett tredje barn, ni som har tre (eller fler). Tänker nästan varje dag på en treas vara eller icke vara…. ska man försöka? Tycker att det överlag varit enkelt och bra med två barn hittills (de är 6 och 3).

  Svara

   Planeten vill inte att du skaffar fler barn.

   Svara

    Tack anonym för att du svarar för hela planeten. Är dock inte övertygad i mitt beslut.

    Svara

     Eftersom jag själv inte förökat mej så är jag tacksam att du reproducerar så någon tar hand om mej när jag blir gammal också. Uppfostra dem bra bara, typ arbetsföra så blir nog planeten nöjd också. Kram

     Svara

     Som en i en syskonskara på 3 så skulle jag säga håll dig till 2 stycken eller satsa på 4 stycken. Så många onödiga bråk som undviks.

     Svara

      Taaack! Jag har tre och vi snackar just nu om en fjärde.

      Svara

   Tänker precis likadant, eller ja tänkte.. min man gjorde en vasektomi utan att säga ett ord om det till mig så en tredje kan jag ju glömma nu

   Svara

    Blir helt chockad av hans handling. Vasektomi är väl reversibelt?

    Svara

     Nej, det är inte svårt att reparera om man vill betala.

     Svara

   Har två barn och skulle verkligen aldrig orka med ett tredje!! 😅

   Svara

   Har själv bestämt mig för att inte försöka skaffa ett tredje barn. Mina tankar går såhär:
   Pros:
   Mer dynamik i familjen, kul med fler
   Kan bli ensamt hemma om ena barnet ofta är iväg utanför hemmet
   Man kommer inte att ångra ett barn man skaffat
   Spännande, vem blir denna nya person?
   Kul för dem i vuxen ålder, och bra för dem att kunna dela bördan när vi föräldrar blir gamla, fler trygga människor i deras liv
   Tänker mig ett helt gäng när de är vuxna som kommer hem till oss på jul med sina familjer, härligt med stor familj

   Cons
   Oro att något skulle hända under graviditet eller förlossning, tänk att förblöda och lämna man och tre barn efter sig
   Känner skillnad i kroppen efter barn två som jag inte kände efter barn ett, vill inte förstöra min kropp
   Vill kunna räcka till för de barn jag redan har med allt från egentid, aktiviteter, läxläsning och liknande
   Skulle bli betydligt dyrare att gå från två till tre jämfört md från ett till två med ny bil, större boende
   Folk lär dra dig från att bjuda hen en så stor familj, ok detta vet jag ju inte än men troligt
   Vet inte vilket barn man får, vet inte hur jag skulle orka med sömnlösa nätter under någon längre period eller andra utmaningar, inte då jag redan har två
   Det kommer ju ta mer tid, vilket leder till mindre tid ensam, med vänner, till karriären. Klart man fixar det ändå men man vill ju också ha tid till varje barn specifikt och man måste prioritera och jag vill inte prioritera bort mina barn för mycket = mindre tid till nämnda saker
   Sen är det ju faktiskt helt sant att jorden inte behöver fler barn. Hade jag haft en stor önskan så hade jag nog sk*tit i detta men står man i valet och kvalet så är det ju klart bättre att avstå

   Svara

   En rejäl fördel med att vara tre är att man slipper stå ensam när man ska hålla tal på sitt syskons bröllop

   Svara

   Jag har två syskon, mina föräldrar skaffade sladdis när jag var strax under tio. Upplever att det aldrig blev samma efter det, tror inte att tiden finns till att ge varje barn den uppmärksamhet de behöver få om man har fler än två barn. Det är givetvis bara min upplevelse och behöver inte vara sant i alla familjer, men tycker att det är värt att fundera på om du är beredd på att dina befintliga barn faktiskt inte kommer att få ha dig/andra föräldern för sig själva lika mycket då.

   Svara

    Men så blir det ju när det kommer ett nytt syskon oavsett om det är nr 2, 3 eller 4 i syskonskara. Om ditt yngsta syskon var en sladdis var du förmodligen för liten för att minnas hur annorlunda livet blev och hur mycket mindre tid och uppmärksamhet du fick när det plötsligt blev två barn i familjen.

    Svara

   Nöj dig.

   Svara

   Beror på hur många vuxna ni är i familjen. Ett barn per vuxen känns rimligt. 😉
   #outnumbered

   Svara

  Mitt förhållande är uttömt och dött.
  Jag vet det. Det finns inte mycket mer romantik att hämta i vår relation. Vi rör inte varandra och känner ingen attraktion. Slutade ha sex för länge sen. Känns stelt och påtvingat när vi någon gång kramar varandra. Jag vet att vi kommer behöva göra slut någon gång, för jag vägrar att aldrig uppleva romans eller passion igen i mitt liv, och det kommer jag med all säkerhet aldrig göra med min kille igen.
  Samtidigt är vi bästa vänner och han är, på riktigt jag vet att alla säger såhär men min kille ÄR faktiskt världens bästa kille. Han har ALDRIG under våra 6 år tillsammans sagt ett enda nedvärderande ord till mig, inte ens när vi bråkat. Det elakaste som lämnat hans mun i hans värsta stund är typ ”Nu tycker jag att du är orättvis!”. Han har alltid tagit hand om mig och aldrig någonsin klagat när jag varit krävande. Han är så ofattbart rolig och smart och vi delar precis samma humor och smak. Han är dessutom en helt makalös förälder.
  Nu till dilemmat…
  Vi har ett litet underbart barn tillsammans som vi båda avgudar. Jag vill så OERHÖRT gärna ha ett till barn. Jag vill ge mitt barn ett helsyskon och jag vill att det ska vara relativt tätt mellan dem i ålder. Jag anser att ett syskon är den finaste gåvan man kan ge sitt barn (mina syskon gjorde min barndom underbar och SÅ rolig).
  Jag vet alltså att jag kommer göra slut med min kille inom några år, men ändå överväger jag alltså helt ärligt nu att skaffa ett till barn med honom, trots att jag vet att barnet kommer få växa upp med skilda föräldrar. Det är ingen stress att göra slut, ingen av oss far illa i vårt nuvarande förhållande (utom kanske min snippa som har det jävligt tråkigt), så kommer vänta tills barnen är gamla nog att kunna bo varannan vecka i olika hem.
  Är jag HELT galen som vill skaffa barn med någon jag vet att jag inte vill leva med för alltid? Är det elakt mot det ofödda barnet? Jag vill mer än allt i världen ha ett helsyskon typ nu till mitt älskade barn, så vill att min nuvarande kille ska vara pappan. Vi gör så sinnessjukt söta barn tillsammans också hehe.

  Svara

   Du borde inte slösa hans tid om du ändå vill separera innerst inne.

   Svara

    Tack för svar… Inte tänkt på det på det sättet förut men tror du kan ha rätt…

    Svara

   PS. Han vill också ha fler barn väldigt gärna, han älskar att vara pappa. Han har sagt att såfort jag känner mg redo för graviditet igen vill han börja försöka. Men vet samtidigt att han också tycker vårt förhållande har tappat gnistan.

   Svara

   Shit! Kunde vart jag som skrev det! Jag har kört på ett andra nu, jag tänker att då har dom varandra i skilsmässan

   Svara

    Så har jag också tänkt. Utan mina syskon vet jag inte om jag hade klarat det jobbiga i min barndom.

    Svara

     Samma här! Go for it! Sen kanske ni hittar gnistan igen

     Svara

    Wtf?! Fan vad lågt.

    Svara

   Tycker du är oärlig med dina avsikter mot din man.

   Om du berättar din plan för honom, vad tror du händer? Om ditt svar är att han är med på bollen, så kör på. Om ditt svar är att han lämnar dej- ja, då vet du att du gör fel.

   Svara

    Tänk om det var tvärt om- han gör dej på smällen med målet att lämna dej efter några år när det passar honom.

    Svara

     Ja, det har du helt rätt i. Inser nu att jag inte tänkt på detta ur hans synvinkel, har bara tänkt på det ur mitt och barnets (kanske barnENS…).
     Jag tror han skulle känna sig utnyttjad om jag var ärlig med mina avsikter. Men samtidigt är det min absolut största önskan att få ett syskon till barnet. Vill ju inte vara oärlig mot killen egentligen såklart, men på nåeot sätt känns det ändå som att det inte är viktigt nog för att frånta mitt barn sitt syskon…

     Svara

      Vilken relation tror du han kommer ha med dej samt sina barn när du dumpar honom och han ev. inser allt och du dansar vidare i livet?
      Får en känsla att du redan bestämt dej och att du inte är mottaglig för kritik eller råd.

      Svara

       Jag är absolut öppen för kritik och råd! Annars skulle jag inte be om råd i det här kommentarsfältet där folk stenar en så fort man visar en svaghet. Är extremt öppen och ärlig med mina innersta tankar för att kunna få så användbara råd som möjligt, det är därför jag gång på gång betonar hur viktigt det känns för mig att få ett till barn.
       Det är sant. Har inte heller tänkt på att ex-relationen kan bli syrlig om han någonsin får reda på att jag velat göra slut så länge.

       Svara

        Tycker det är jättemärkligt att du inte tänkt på honom alla i det här?!
        Om du verkligen är öppen för andras åsikter – för guds skull gör inte såhär, mot ditt barns far och bästa vän! Kommer det fram kommer han kanske aldrig lita på en kvinna igen.

        Svara

       Ja du kommer eventuellt knäcka honom.. Vill du det?

       Svara

   Du frågar om du är elak mot barnet??! Jag skulle snarare säga att du är elak mot din kille. Vafan, du tänker skaffa barn med någon du vill göra slut med för att du vill ha helsyskon? Tänk dig om han skulle läsa detta, fyfan va sorgligt, stackars din kille! Gör slut, hitta nån ny, skaffa barn med den alternativt var ärlig med din kille och säg som det är- jag vill göra slut men kan vi inte skaffa ett till barn innan så vi slipper halvyskon? Va tror du han svarar på det?? Skaffa lite karaktär och börja vara ärlig, och ja jag vet att jag ger ett otrevligt/bitchigt svar men människor med noll empati och att kunna vara så kall och uträknande ger mig inget annat alternativ än att va otrevlig.

   Svara

    Du har rätt i att det är oärligt mot honom såklart, tror han skulle bli väldigt sårad om han visste mina avsikter. Samtidigt så känner jag helt ärligt att jag inte bryr mig tillräckligt om hans känslor för att frånta mig själv min högsta önskan… Förstår att det gör mig empatilös och kall men det är så jag känner helt ärligt.

    Svara

     Jag slutar nog läsa och svara den här tråden. Blir fan ledsen och illamående över att det finns såna som du.

     Svara

      Ok

      Svara

      Jag blir äcklad!

      Svara

     Gud så självisk.

     Ursäkta men när du säger att du inte ens tänkt ur hans synvinkel, om det vore tvärtom? Hur har du inte ens tänkt det??

     Svara

      Gud så högtravande.

      Nej, hade inte begrundat situationen ur varje infallsvinkel ännu. Det var ikväll jag nådde insikten att jag inte kommer vilja leva resten av mitt liv utan romantik men samtidigt inte ville släppa min önskan om ett barn. Tankarna snurrar i huvudet.

      Svara

       Men barn kan man alltid få. Släpp tankarna om nära i åldern, helsyskon och kärnfamilj. Det brukar ordna sig. Riskera inte att såra någon, det är inte värt det!

       Svara

     Om du inte bryr dig tillräckligt om honom så lämna nu! Och skaffa absolut inte ett barn till. Otroligt själviskt tänkande.

     Svara

   Bland de mest cyniska inlägg jag har sett här, och det vill inte säga lite …

   Svara

    Ok, ledsen för det.

    Svara

   Jag tycker (och jag kommer säkert få skit för det i kommentarerna) att du absolut ska ge ditt barn ett helsyskon.
   Av alla de bra anledningarna du har tänkt ut.
   Men jag tycker också att, om han nu är så fantastisk som du säger, ska satsa på att återuppliva relationen.
   Nej, det kommer aldrig bli så hett och spännande som det är i början av en relation, det tåget har gått.
   Men det händer i ALLA relationer.
   Det kan dock bli bättre, en annan slags kärlek. T.o.m en bättre kärlek. Med mera djup och ärlighet.
   Lägg korten på bordet. Säg allt du känner och tycker om honom.
   Säg att han är den bästa killen någonsin och den enda pappan du kan förställa dig till dina barn.
   Men att ni kommer glida isär om ni inte finner varandra igen.
   Skilsmässa är inte bra för någon i familjen. Det blir aldrig helt igen.
   Gå inte i parterapi. Lyckandefrekvensen i parterapi är ganska låg. Handlar oftast om att få verktygen att lämna varandra.
   Gör något själva. En omställning. Ge varandra tid, gör saker utan barn. Försök hitta nya saker hos varandra.
   Plastbarn, bonuspappor, stjärnfamiljer och allt vad det heter….nope.

   Svara

    Tack så hjärtligt för ditt svar och dina tankar!!
    Jag har såklart övervägt att vänta för att se om det romantiska kan bli bättre om vi bara verkligen försöker. Han ÄR fantastisk på alla sätt utom det.
    Vi har ju också ett småbarn nu, och det har ju såklart bidragit till en väldigt osexig period med bajsblöjor och nedspydda kläder. Har hört från andra att romantiken ofta svalnar lite under denna period om man inte verkligen kämpar för det.
    Om vi ”betar av” småbarnsåren nu och samtidigt verkligen kämpar för att det ska vara vi kanske det kan bli bättre. Förutom den romantiska biten är han verkligen en sådan jag skulle vilja spendera hela livet med.

    Svara

    Tycker absolut att ni ska skaffa ett barn till! Så länge hemmet är tryggt och stabilt (= era problem inte innebär att ni bråkar och skriker eller beter er dysfunktionellt). För det första tror jag många barn kommit till under ungefär samma situation och ibland hittar föräldrarna tillbaka till varandra och ibland inte.

    En sista liten tanke är att det kan ju vara snällt att ta upp känslor och tankar i ett förhållande och prata om det. Jag hade nog rentav visat inlägget för honom om jag vore du. Ja, faktiskt. Jag tycker du beskriver honom med både respekt och värme. Du skriver ju faktiskt att han är världens bästa kille, även om passionen saknas och det lär ju han vara medveten om också.

    Svara

   Alltså ts du resonerar så efterblivet så jag hoppas killen dumpar dig helt utan förvarning när det minst passar in i dina planer

   Svara

    På vilket sätt är jag efterbliven? Vill väldigt gärna ha råd och åsikter, därför jag ber om hjälp.

    Svara

     Om du inte förstår det själv så kan nog jag inte hjälpa dig genom att förklara det. Läs ditt inlägg igen

     Svara

     Näe, Bella, snälla ta inte åt dig vad alla präktiga viktigpettrar härinne skriver. Du är inte efterbliven. Du gör inte fel och du har inte fel. Du vill ha ett barn till. Ditt barn vill ha ett syskon och din man vill ha ett barn till. Go for it.

     Svara

      Fast han vill ha ett barn till med en kvinna som han tror älskar honom och planerar och vill att vara med honom i framtiden. Det är inte hennes intention så det är ju otroligt oärligt. Man ska inte lura sin partner, man är ett team, inte en mot en.

      Svara

       Exakt!!! Att folk inte fattar detta. Nej men man allt handlar om vad man själv vill. Så fruktansvsärt egoistisk så det finns inte. Mannen förtjänar så mycket bättre!

       Svara

       Han har ju också tappat attraktionen och den sexuella spänningen till mig, det är inte som att han går och tror att allt är toppen och inte alls reflekterar över att vi inte legat på typ ett år. Däremot trivs vi så bra i varandras sällskap och är riktigt goda vänner. Jag älskar honom och jag är säker på att han älskar mig med, men vi är inte kära längre.
       Vi vill båda hemskt gärna ha ett barn till och vi vill gärna att det ska vara nära i ålder mellan barnen.
       Vad jag inte vet är om romantiken har svalnat på grund av småbarn (torkan började när barnet föddes) och om det kanske kommer gå att få tillbaka gnistan när småbarnåren är förbi. Han är ju som sagt den ultimata partnern (och pappan) på precis alla sätt utom att vi inte har någon intimitet med varandra.
       Jag blir hemskt nedstämd av att tänka tanken på att aldrig få uppleva romantik igen, därför tänker jag att vi någongång måste separera om det inte förändras. Men tanken på att leva utan honom krossar ju också mitt hjärta. Känns som att jag är stuck between a rock and a hard place liksom om du förstår. Men på ett sätt känner jag att vi kanske bara borde köra ändå och ge vårt barn ett syskon, eftersom det är bådas högsta önskan. Trots att romantiken inte finns där liksom, så får vi se vad som händer i framtiden.

       Svara

   Vill han fortsätta vara tillsammans med dig? Pratar han framtidsplaner med dig?sexlust och attraktion kommer och går. Även om du upplever stark passion med nästa så kommer även den relationen troligtvis svalna. Vi blir trygga och bekväma med varandra och glömmer att upprätthålla det som en gång fanns. Libidon kan också påverkar av mycket annat. _Vill_ han ha sex men inte med dig? Jag skulle säga att skaffa ett till barn om du vill. Men bara om du är beredd att försöka hitta tillbaka till varandra.

   Svara

    Ja, jag tror han vill det. Vi har det ju bra i vardagen, skrattar mycket tillsammans. Pratar om framtiden ibland, men oftast om allt härligt vi vill uppleva med vårt barn.
    Tror du har rätt i att det kan bli såhär i många förhållanden, det här är mitt första långvariga så har inte upplevt det förut bara. Saknar att hångla, skeda, pussas, ligga och allt det där så mycket men det känns typ konstigt att försöka göra det med honom… Fast en del av mig vill verkligen försöka hitta tillbaka till honom även fast det känns så långt borta just nu.
    Tänker att libidon kanske kan var påverkad av sömnbristen och tröttheten vi båda upplevt p.g.a. barnet de senaste 1,5 åren?

    Svara

     I feel ya. Lever i samma. Antal gånger vi haft sex det senaste året jag räkna på en hand. Förut kunde jag räkna på en hand de dagar vi inte haft sex under ett år. Att ni är vänner och har roligt tillsammans är en väldigt stabil grund. Sömnbrist kan verkligen vara en faktor. Jag vet att det är det i vårat fall. Vi är också så trygga i varandra att vi vet att en ”torka” inte påverkar vår relation mer än att jag saknar vissa intima saker. Kyssar finns inte. En puss i förbifarten när vi ska iväg och kommer hem är allt vi får och ger just nu. Kanske kan ni testa schemaläggning. Planerade dejtar? Viktigt att ni båda vill försöka. Om du lämnar, tror du inte att du kommer fundera över vad som kunde ha varit?

     Svara

     Men herregud kvinna! Du beskriver ett superförhållande och du vill kasta ut det för lite romantik? Småbarnsåren är inte romantik. Det är bajsblöjor och sömnbrist. Om man orkar skratta tillsammans och vara där för varandra under den tiden så lurar romantiken runt hörnet.

     Svara

     Men sådär blir det av att få barn och ha småbarn! Man måste väl ha hört/läst på innan?

     Svara

   Gör det inte. En av mina närmaste skilde sej för ett år sedan, hon hade någon slags romantisk dröm om hur nya livet som ensamstående skulle bli. Tre barn har de.
   Kan säga att de bråkar konstant, hennes ex har alltid varit väldigt mån om henne- not so much nu.
   Varannan vecka ser hon inte röken av sina barn, får/kan inte lägga sej i hur de sköts (föräldrarna har olika idéer om vad som är viktigt). Varannan vecka har hon ALLT ansvarar- vabbar jämt! Hennes ekonomi är därefter.
   Jag menar inte att du inte ska gå isär, för om du inte är lycklig med din sambo så är du inte. Men skaffa inte ett till barn, det blir så mycket jobbigare.
   För alla.
   Erat barn behöver inte ett helsyskon för att bli lycklig, det finns många ensambarn som har det hur bra som helst.
   Och som nån skrev- slösa inte hans år..
   Lycka till och hoppas allt blir bra för er alla!

   Svara

    Tack så mycket för input!
    Jag har nog också en bild av att livet som ensamstående varannan vecka kommer vara piece of cake. Men det är ju baserat på att jag inte tycker det är jobbigt att vara ensam med vårt barn nu när vi bara har ett, kan ju såklart bli väldigt mycket jobbigare med flera. Tänker också att vi skulle vara bra ex till varandra eftersom vi är så goda vänner nu, men det kan ju såklart också förändras…

    Svara

     Var det inte typ så Bingo och Katrin gjorde? De var inte kära i varandra längre men goda vänner och ville ha ett barn till tillsammans. Men jag tror att det förutsätter att ni båda är medvetna om det och inte bara du.

     Svara

     Sorry men lite naivt.. Hur gammal är du? (Menar ej taskigt, utan som varning..)

     Svara

      Är 27, så inte purung längre om det var det du antydde 🤪

      Svara

   Men snälla ni fattar väl att bella är ett troll

   Svara

    Önskar jag var ett troll 🙁 men det här är tyvärr mitt liv

    Svara

    Hoppas det!

    Svara

   Lägger ingen värdering i vad du väljer att göra, tänkte bara skriva att en granne skaffade barn med sin man, de separerade men ville båda ha ett till barn och skaffade det. Båda barnen bor främst hos mamman, man hör emellanåt när pappan är på besök och det låter som att alla har det trevligt och roligt. Det verkar funka för dem enligt vad min granne beskrivit.

   Svara

    Tack <3

    Svara

    Men då var han kanske med på det? Det är skillnaden.

    Svara

   Jag tycker så synd om din snippa. 😕

   Svara

    Ja, den får att Saharaöknen att verka fuktig

    Svara

   Jag hade försökt satsa på att få romantiken tillbaka. För mest troligt kommer samma sak hända i framtida relationer. Han är världens bästa kille. Skulle du då hitta en som är lika bra och som har romantik och passion? Ett drömförhållande utan effort. Med lite jobb ska det gå att återskapa det som en gång funnits. Innan brukade jag tänka på allt det bra som jag tyckte om hos min kille. Och det kunde få mig att känna mig kär och kåt. Så länge det inte finns bitterhet och förakt så är inget omöjligt.

   Svara

   Varför inte börja med att försöka hitta varandra igen? Förhoppningsvis har du tyckt det här var mannen i ditt liv eftersom du valde att få barn med honom. Hitta dit igen innan du ens funderar på ett nytt barn är mitt tips. Och tänk på att nykär skulle man inte ens överleva, att vara hela tiden 🙂 Han tycker säkert inte det är särskilt kul heller, att det är iskallt mellan er. Där vet inte du vad som snurrar i hans hjärna, om du inte pratar med honom.

   Fixa barnvakt, hitta på roliga saker. Inget som direkt anspelar på att hej vad mycket sex vi ska ha, utan bara roligt, bara ni och se vad som kommer ut av det.

   En annan sak. Du skriver att han är en fin pappa. Det innebär att han kommer att vilja ha sitt/sina barn, inte bara ibland. Och det är ju bra för barnet/barnen men samtidigt kanske inte något du tänkt på, att du förlorar halva tiden.. Ibland känner jag att det romantiseras en del, att varannan vecka gör jag allt jag vill. När man kanske bara vill vara med sitt barn när man väl sitter där med sin barnlediga vecka. Och om han är ett sånt kap som du beskriver, lär han inte leva ensam hela livet. Så begrunda verkligen. För det du vill kan innebära konsekvenser som du inte alls tänkt på. Lycka till!

   Svara

    Nåt som ingen tagit upp en är att ni vet ju inte än vad ni skulle få för barn? Kanske ett med en utvecklingsstörning eller speciella behov som gör det ännu svårare att separera och vara själv med två barn?

    Svara

   Min pojkvän är exakt det där barnet och han vet om det och han lider inte av det. Hans mamma ville ha ett tredje barn, visste att hon inte ville leva sitt liv med pappan men att hon ville ha tre barn som var helsyskon. De separerade under hans första levnadsår, föräldrar träffade nya och i vuxen ålder så är han väldigt tight med sina två bröder, och älskar sin stora familj där han nu även har halvsyskon osv. Han pratar alltid om sina föräldrar som ”mamma och pappa” vare sig det är styvmamma eller styvpappa, han ser det alltså som att han har 4 föräldrar och att det är en vinst. Dessa saker kan gå bra! Och han mår inte dåligt av vetskapen av att han existerar för att hans mamma ville ha ett extra helsyskon trots att hon ville skiljas redan.

   Svara

   Vore det inte lite häftigt att vara så modig så du tog ett samtal där du sa att du tycker han är en underbar far och att du vill ha barn med honom igen, men att du inte känner de romantiska känslorna längre och därför inte ser er som ett par i framtiden? Det är ärligt och samtidigt ger det er chansen att komma fram till om ni vill försöka i alla fall. Då har han fått chansen att fatta beslut om sin framtid, inte bara vara en bricka i ditt liv. Om han har känslor för dig, kommer han nog vilja försöka och i den processen kommer kanske ett litet syskon, utan att någon har blivit förd bakom ljuset. Tar han det dåligt, kanske det är en indikation på att han även skulle ta det dåligt när du i framtiden gör slut, och då är han kanske inte det fina exet du hoppas på. Man vet inte hur en separation blir och hur det upplevs för barnen. Är det någon speciell anledning till att du tycker att det är så viktigt med just helsyskon?

   Svara

    Tack för goda råd!! Ska fundera ett tag till tills jag är säker, men tror jag kommer göra som du föreslår; vara helt ärlig. Jag vet ju hur gärna han vill ha ett till barn, samtidigt som jag vet att han inte heller känner romantiska känslor eller attraktion för mig heller (han tar ju inte heller initiativ till något, inte bara jag…). Kanske kan han resonera likadant om jag lägger fram det logiskt? Vi brukar vara lika rationella och tänka likadant i alla andra situationer.

    Svara

    Bra råd! +1 på denna.
    Tycker inte du är sjuk i huvet bella, fattar att du är i en knivig sits. Är ju tillräckligt jobbigt att göra slut med nån man tycker om men inte är kär i längre, även utan kids.

    Svara

   Nej, nej och nej. Du har redan ett barn som sannolikt kommer att genomgå en skilsmässa/separation. Ska du medvetet utsätta ett till barn för det? Ska din illusion om helsyskon = lycka gå före? Sjukaste jag hört.

   Svara

   Varför är det så viktigt att barnen är helsyskon?

   Svara

    Vet inte om jag kan förklara det men ska försöka… För min egen del: Vill så ofattbart gärna ha en till variant av mitt nuvarande barn (låter så weird men hoppas någon förstår). Mitt barn är verkligen det sötaste och snällaste jag kan föreställa mig, och att få en till av hen, som kanske kan påminna om hen, får det att spritta i kroppen av lycka.
    Skulle antagligen känna samma sak om jag fick ett barn med någon annan men kan inte föreställa mig det just nu.
    För barnets del: Vill att de ska vara nära i ålder mellan dem. Om jag skulle få barn med någon annan i framtiden är det antagligen några år bort. Dessutom är min egna upplevelse att jag är så otroligt mycket närmare mina helsyskon än mitt halvsyskon (som jag inte bott med på heltid). De relationerna går knappt att jämföra…

    Svara

   Tycker det vore osjysst mot honom att skaffa ett barn till när du vet att du vill lämna! Ge honom en chans att va med på beslutet. Känns som att ge nån falska förhoppningar, ”åh vi skaffar ett barn till, vi är nog lyckliga” den baam!-skilsmässa. 😢 Skulle va otroligt själviskt.

   Svara

  Skrev igår men inget svar så tänkte testa igen, skvaller om Ellie da Silvia???

  Svara

   Vem är detta? Försöka hitta på insta men fattar inte vem du menar haha

   Svara

    Skrev fel elli de Silva, ellidesilva på insta! Sjukt snygg människa men verkar rätt trasig. Har en dotter hon knappt träffar, vart med i playmakers och paow anklagade hemne för några dagar sen för att ha snott hennes pass

    Svara

  Om din tonårsidol ville ligga med dig idag, skulle du tveka? Vem?

  Svara

   Henrik Lundqvist alla dagar i veckan om jag var singel

   Svara

   Om jag var singel skulle jag inte tveka öht, 50cent 😉

   Svara

   Haha Carola. Jag hade tackat nej.

   Svara

   Leonardo DiCaprio sen 1996! Skulle inte tveka en sekund! Han har blivit gubb-plufsig och gammal men Leo kommer alltid vara Leo. Dessutom verkar han ju vara en sån jävla fin snubbe förutom att han är en het och duktig skådis.

   Svara

   Alanis Morissette. Ja tack.

   Svara

   Nikki Sixx 👅

   Svara

   Ricky Martin som jag avgudade som tonåring back in the day när alla trodde han var straight? JAA. Han vill nog inte ligga med mig dock (är tjej) 🙁

   Svara

   Markus Rosenberg? Nä. Det vill jag inte. Dagens idol däremot, oja!

   Svara

    Zlatan? 😉

    Svara

     Han är en av mina idoler ja, men inte den jag kunnat tänka mig att ligga med😊

     Svara

   Om vi båda var singlar, visst. Taylor från Hanson haha. Ser väl ok ut forfarande (är inte så kräsen). 😄

   Svara

   Håkan Hellström! Mmmm!

   Svara

  Såg att någon skrev om vad det snällaste man gjort för någon var igår så tänkte fråga tvärtom, vad är det elakaste du gjort mot någon?

  Svara

   Att jag har bidragit till att mitt barn inte kan träffa sin pappa på flera år. Det var absolut inte min intention, tvärtom, men ibland får man verkligen ta konsekvenserna för sina beslut. Har sådan ångest för min dotters skull.

   Svara

    Utveckla… Har du satt honom i fängelse?

    Svara

     Vi gjorde ett misstag som har med hans uppehållstillstånd att göra. Det kommer i bästa fall ta flera år innan vi kan leva ihop igen. Lagen är strikt, av en anledning såklart, det förstår jag men det känns fruktansvärt ändå. Klagar inte för min skull, jag får ta konsekvenserna av misstaget men det gör mig så ledsen för min flickas skull.

     Svara

      Jaha okej, vad lustigt. Jobbar på Migrationsverket med just sådana frågor. Vilket misstag gjordes? Antar att han åter i hemlandet och söker därifrån?

      Svara

       Vi har hjälp av en duktig advokat och vi kommer göra allt på rätt sätt eftersom vi vill leva tillsammans och vi båda vill följa de lagar och regler som finns. Vill inte gå in på detaljer i ett sådant hära forum.

       Svara

   En gång när vi var små tog jag en bit ur min systers lördagsgodis. Det var tydligen hennes favoritgodis som hon hade tänkt spara till sist. Hon grät och var jätteledsen, men ingen trodde att jag hade tagit den, utan sa till henne att hon säkert ätit upp den men glömt bort. Har fortfarande dåligt samvete. Är över 25 år sedan…

   Svara

   Alltså jag skäms lite över detta men samtidigt var jag helt ärlig med mina intentioner. Who’s wrong and who’s right egentligen?

   Träffade en kille i London som jag dejtade. Insåg snabbt att vi inte passade ihop utöver vänskapen och sa detta till honom och han förstod. Ett år senare kom han hit på businessresa och ville ses, på ett vänskapligt plan. Tackade ja. Vi gick ut och åt, han hade hyrt ett hotellrum till mig helt på eget bevåg (han hade en enkelsäng så han tänkte att jag kanske ville sova själv). Vi gick ut och dansade, han började bli sur av någon anledning när jag snackade med en snygg kille. Helt plötsligt sa han att han skulle hem till hotellrummet och lämnade mig där. Jag ehm, tog hem snygga killen till mitt hotellrum och hånglade ett par timmar, vi låg däremot inte.

   Nästa morgon var Londonkillen SKITSUR och vägrade se på mig över frukosten. Tillslut sa han att jag var vedervärdig och att jag borde ha förstått att han var intresserad av mig och hoppades att jag skulle bli intresserad av honom. När jag sa att jag trott vi bara var vänner så stängde han av helt och tog en taxi till flygplatsen. Hörde aldrig mer av honom. Visst, jag var kanske ärlig och så men visst, inte så schysst att dra en kille till hotellrummet han betalade för… Ja, det var nog det elakaste jag gjort!

   Svara

    🤣🤣

    Svara

    Äh, du var ju jättetydlig.. Lite psychobeteende från honom tycker jag.

    Svara

   Jag doppade min kollegas jobbtofflor i toaletten. Dock förtjänade hon det, gjort så vidriga saker mot mig och andra (psykiskt/verbalt).

   Svara

  Nick Carter! Nej jag skulle inte tveka en sekund, jag skulle tacka för mig och dra. Snabbt.

  Svara

   Följer du dramat mellan honom och hans bror?

   Svara

  Någon som har en mirakelkur mot ryggskott?

  Svara

   4 stycken 1000mg Ipren samt något muskelavslappnande i ett par dagar!

   Svara

    Man får absolut inte ta 4×1000 mg Ipren om dagen, kan leda till akut njursvikt. Menar du alvedon?

    Svara

  Väx upp.

  Svara

  Vad är det läskigaste du varit med om?

  Svara

   Gick vilse i skog som yngre och var borta i nästan 2 dygn tillsammans med en kompis. Hände inget överdrivet läskigt, men att inse att man på riktigt var vilse och inte kunde hitta tillbaka var otäckt. Först lite roligt och man tänkte att det löser sig, sen började vi komma tillbaka till samma j*vla plats hela tiden och då började paniken komma. Trodde vi skulle dö.
   Skallgång, polishelikopter och mängder av poliser i skogen som letade. Vi hittade en mindre väg till slut, satte oss i diket och polisen hittade oss till slut.

   Svara

    Åh Fyfan!!!

    Svara

   Typ varje gång jag går hem i mörkret.

   Svara

    Sån jävla vidrig grej en gammal bekant gjorde… Han var på väg hem i mörkret i Sthlms innerstad sent, märker att en ung kvinna en bit framför honom börjar gå lite snabbare, då går han snabbare, hon ökar takten, han likaså, sen börjar hon småkuta och han gör detsamma men springer förbi henne och utbrister ”yes jag vann!”. Hon stannar upp och är panikslagen men han tyckte det var skitkul… :/ 🙁 Nej jag har inte kontakt med den personen sen ca 10 år.

    Svara

     Men Fyfan hade slått ner han 🤣

     Svara

      Han fick senorna på sin ena hand avskurna av en tidigare flickvän, finns artikel på Aftonbladet om det, så han fick väl vad han förtjänade.

      Svara

       Konstigt folk du hela tiden drar till dig. 😉

       Svara

        En del verkar av någon anledning ha den dragningskraften🙊

        Svara

   När min son var ca 1,5-2 år så satte han något i halsen, jag springer fram och smäller till i ryggen och då kommer det upp i munnen igen, men så SVÄLJER HAN IGEN och samma sak men denna gång går det inte upp, jag skriker i panik på min man som låg och sov medan jag tog honom över mina ben medan jag klappa på ryggen, min man kommer och tar över och gör nåt men så svalde ungen ”det”. Och sen var sonen som vanligt och ville kolla tv medan jag och min man kolla på varandra helt skakis apatiska. Ringde såklart och rådfråga om vi skulle åka in men det tyckte dem inte. Slutet gott allting gott men fyfan va läskigt det var, paniken alltså.

   Svara

    Åh det är min största mardröm varje dag

    Svara

     Min med. När min son var runt ålder för att börja äta bitar läste jag den sorgligaste/läskigaste ”sätta i halsen- historien” om ett barn som satte en popcornkärna i halsen och tillslut dog. Alla tankar hann flyga runt i huvudet här han satte i halsen, vidrigaste känslan.

     Svara

      Men gud!! Popcornkärna?!

      Svara

      Åh! Jag har också läst den. Kärnan fastnade i luftröret. Pillar bort alla kärnor när vi äter popcorn.

      Svara

       Men dom är ju så små??! 😳 blir ännu nojigare nu

       Svara

        Luftröret i halsen är inte särskilt stort, ännu mindre på ett barn såklart. Det går att känna det om man pressar ner fingrarna i halsen, varför man nu skulle vilja göra det.. men just sayin.

        Svara

      Detta barn var/är en anhörig till mig. Hon fattas oss varje dag ❤ största tragedin jag någonsin upplevt

      Svara

       ❤️

       Svara

    Så jäkla rädd att det ska hända en själv. Har inga barn och är singel, tänker inte dagligen på det men ibland, att tänk om jag sätter i halsen en dag och inte kan få bort det…

    Svara

   Var ytterst nära att dö av en anafylaktisk reaktion.
   Det var det vidrigaste jag någonsin upplevt. Den dödsångesten.

   Svara

    Usch. På vad?

    Svara

     Vet inte. Jag hade ätit buffé och har aldrig tidigare varit allergisk mot något. Det gjordes en grundlig utredning på allergimottagning efteråt men de lyckades inte hitta orsaken.

     Svara

      Fy vad läskigt

      Svara

   Blivit förföljd av okända män några gånger, så sjukt jävla obehagligt.

   Svara

   Jag satte i halsen en gång på en skolutflykt och fick verkligen inte luft. Ingen fattade heller att jag höll på att kvävas. Till slut förstod en av mina vänner och drog till mig så hårt i ryggen att det flög ut, men det var riktigt läskigt. Vidrig känsla att försöka dra efter luft och inte få in något.

   Svara

  Svaret var till bella

  Svara

  Det beror lite på vad man ska göra. Om man ska rida dressyr på banan vill nog många att man ska kunna rida hästen i rätt form för att belasta musklerna rätt osv. Om man mest ska rida ut behöver man kanske inte vara jätteduktig i dressyr, men däremot ha hyfsad balans, bekväm i alla gångarter och kunna hantera om hästen tex blir skrämd eller skenar.
  Grundläggande skötselkunskaper, basic vård, typ ta tempen, kanske tvätta nått sår, kunna se att skorna sitter ok. De flesta kräver inte att man ska kunna massor hästsjukvård, men däremot att man ska kunna se om något inte verkar stämma, och vet när man bör höra av sig till ägaren.
  Meeen, det viktigaste är nog att visa att man är seriös, noggrann, pålitlig och villig att lära sig 🙂

  Svara

   Svar till Gilda högre upp…

   Svara

  Alltså jag älskar penny men jag stör mig så jäkla mycket på att hon skriver massa mamma quotes och sånt när hon vart mamma i typ en månad

  Svara

   Är man inte en ”äkta” mamma innan barnet är äldre eller? 6 mån? 1år? 2? Sluta stör dig, hon är mamma oavsett om hon varit det 1timma eller 1 mån =)

   Svara

    Nej jag vet och fattar det med men låter så knäppt att hon ska komma med massa råd och sånt när hon är så ny på det! Men klart hon är lika mkt mamma

    Svara

   Jag känner samma som dig. Såklart hon är lika mycket ”äkta” mamma som någon annan mamma men samtidigt… You know nothing, Jon Snow.

   Svara

    Tack!!!!

    Svara

  Vem tycker ni är bäst i idol???

  Svara

   Ellie och hon den långa blonda

   Svara

   Madelief, Tusse, Christoffer och Aida.

   Svara

   Hon med tatuering i pannan, kommer inte ihåg namnet på nån av dem tyvärr. Gick hon vidare?

   Svara

    Astrid! Japp

    Svara

   Astrid och Tusse!

   Svara

  Vad är er definition av att trivas på jobbet?

  Svara

   Känna glädje att gå dit.
   Eller åtminstone en form av förväntan om att få en bra dag 🤗

   Svara

   Att aldrig ha ångest över att gå dit 💞

   Svara

    Har också tänkt så men känns så otroligt tråkigt att mitt krav för att jag ska trivas på mitt jobb är att inte ha ångest när jag går dit? Är det verkligen rimligt?

    Svara

     Jag tycker det är ett väldigt gott betyg för ett jobb! Att jobba är ju för de allra flesta knappast valfritt och att då varje dag känna att det är helt okej att gå och göra något man faktiskt måste är ju toppen.

     Svara

      Nej men jag som vill jobba och jobba med något som jag anser ger något vill ju att de 8h om dagen 5 dagar i veckan (i minst 30 år) är trivsamma och roliga. Men jag undrar hur man verkligen trivs på ett jobb. För jag har aldrig riktigt gjort det och vet inte hur det känns?

      Svara

   Att förbereda sig att gå till jobbet utan några jobbiga känslor, att bara tänka att det kommer bli bra och kul.

   Svara

   Att, åtminstone 4 av 5 dagar i veckan, känna sig nöjd när man kommer hem på kvällen och har tillförsikt nästan varje morgon.

   Svara

   Att känna att jag stimuleras hela tiden i det jag gör och driver bolaget framåt. Har turen att ha fantastiska kolleger och vi har vansinnigt kul när vi åker på skidresor hela koncernen eller tar aw.

   Svara

   När det känns helt okej att vara där och att man inte aktivt tänker på att söka nytt. När man känner att man vet vad man ska göra och vad som förväntas av mig, har en miljö där ens kollegor är trevliga och rimliga (behöver ej vara privata vänner).

   Svara

   Min kommentar moddades av någon anledning.

   Jag vill känna att jag stimuleras hela tiden i mitt jobb och känner ett driv för att få företaget att växa. Har turen att få vara med härliga kolleger och vi har otroligt roligt när vi åker på skidresor hela koncernen. Work hard, play hard!

   Svara

   Allt som alla skriver, utom det med 4 av 5 dagar. Jag vill trivas 5 av 5 dagar och känna mig nöjd osv.

   Helt ska en kombo av allt på arbetsplatsen vara bra, men det absolut viktigaste är jobbarkompisarna. Är de skit, då blir jobbet skit.

   Svara

   Att längta till jobbet, att det är jobbigt att ha semester för man hellre är på jobbet.

   Svara

  Vad är eran erfarenhet av hormonspiral?? Ska få sätta in en nu på torsdag men är så fruktansvärt skeptisk efter att ha läst om möjliga biverkningar.

  Svara

   Jag har det, gjorde fruktansvärt ont att sätta i så kan vara bra att ha någon med som kan skjutsa dig.
   Annars inga biverkningar, mens en gång per år.
   //Nora 🌷

   Svara

   Gjorde fruktansvärt jävla ont. Dra åt skogen!
   Mensen försvann dock under fyra år. Ta ut den kändes knappt. Men mådde helt okej vad jag minns.

   Svara

   Jag har det. Kändes knappt alls när den sattes in. Kändes som ett nålstick bara. Och jag mår toppen, har knappt nån mens alls längre.

   Svara

   Fick migrän i samband med varje blödning, blödde mycket och ofta och hade väl ungefär alla biverkningar man kan få och lite till. Det gjorde superont för mig att sätta in den, så när jag satte in en ny blev jag sövd. Att jag fick så ont kan dock bero på min endometrios.

   Svara

   Ni som tyckte det gjorde ont att sätta in, kunde ni jobba/skulle ni kunnat jobba efter det (samma dag). Ska sätta in men funderar på om jag borde göra det på eftermiddagstid efter jobbet..

   Svara

    Jag var sängliggande 4 timmar efter insättandet, låg i fosterställning i sängen och kunde inte göra något. Var som extrema menssmärtor. Sen släppte det helt och jag var som vanligt.

    Svara

   kändes knappt när dom satte in den. Hade innan hört flera hemska historier om hur ont det gör att sätta in men jag kände inget. Upplever dock att jag har gått upp i vikt sen jag satte in den. Jag satte in den i april -16 och vikten har sen dess stadigt gått upp.

   Svara

   Blev gravid. I äggledaren. Akut operation..

   Svara

   skulle säga att det är mer obehagligt än smärtsamt att sätta in den. Ja, det gjorde ont också men det var mest obehagskänslan jag tyckte var värst. Höll på att svimma efteråt också så skulle rekommendera att du tar med dig någon som kan hjälpa dig hem. Hade extrema smärtor ca 4 timmar efter insättningen men sen dess har jag inte haft några problem. Knappt någon mens att tala om, inga biverkningar av något slag.

   Svara

  Jag har nyligen blivit nykter efter något år av missbruk. Jag har förlorat många vänner under dessa 2-3 år, och nu när jag är nykter hörde jag av mig till en tidigare bästa vän (hon uttryckte oro för mitt brukande tidigt vilket gjorde att jag slutade höra av mig och försvann.) För att förklara och be om ursäkt för att jag slängde bort våran vänskap. hon svarade att hon uppskattade att jag förklara och önskade mig gott i livet. jag vet att jag får leva med mina misstag jag gjort men känner mig super ångestfylld över hennes svar (Vet att hon har rätt till sina känslor) och är rädd för att berätta för andra vad som hänt, då jag känner mig så himla avvisad och svag… undrar lite hur ni skulle reagera om en ”gammal” vän som bara försvann kom och berätta detta?

  Svara

   Jag hoppas att jag skulle vara förlåtande, förstående och ge personen en ny chans.

   Svara

    +Modigt och starkt av dig!

    Svara

     Tack men känner mig väldigt svag ❤

     Svara

    Jag hoppas att jag skulle göra de samma med de senaste dagarna har jag tänkt mycket och det kanske inte går att förlåta att bara försvinna för någon… Tack för svar ger mig lite hopp!

    Svara

     Det går, men alla klarar det inte. Vad tråkigt att din vän inte verkade redo att återuppta kontakten. Det lät inte som att du hade gjort henne något med mening utan att det blev en oönskad konsekvens av ditt missbruk. Kanske kan ni bli vänner längre fram igen. Modigt och starkt av dig oavsett! Och snälla, kom på ett annat nick, kalla dig inte dum.

     Svara

   Jag hade öppnat mina armar och gett dig världens kram och sedan hade jag sagt välkommen tillbaka.

   Svara

    Aw tack detta ger mig lite hopp om framtiden (gråter en skvätt)❤ är så otroligt svårt att erkänna för en själv men framför allt till någon annan.. att få de svaret och inget mer gjorde mig otroligt sårad, men det tar inte bort att jag säkert sårat henne mer såklart

    Svara

  Fyfan vad många skräckhistorier jag läst