”Mind over matter” med Margaux Dietz

Något många kanske redan sett men jag frontar DNs omslag med tillhörande stor intervju. Journalisten ville verkligen vinkla den som att jag och Jacob inte är gifta. Men det är vi enligt oss!  😉
[…] Helt ärligt så handlar inte ett giftermål för oss om ett jäkla papper, så i vår värld är vi gifta och har varit det sedan april. //Margaux Dietz

Å enda sidan kan jag tycka att Margauxs text om att ”hon och Jakob visst är gifta för att de bestämt att de är det” är på gränsen till barnslig naivitet, medan jag å andra sidan kan hålla med henne om att man inte behöver ett officiellt dokument för att veta att man hör ihop.
För det är ju egentligen allt det handlar om, om man ska vara petig – en säkerhet och ekonomisk trygghet, och en praktisk sak att han gjort om man har barn tillsammans – för att bara nämna några.
Men om det enda man vill göra är att stå inför sina närmaste och fira sin kärlek och lova varandra trohet så är ju inte det mindre värt, bara för att man inte lagligen räknas som gift, så jag kan förstå vad Marguax menar med att ”de anser sig vara gifta och har så varit sedan April”.
Jag tvivlar på att någon av gästerna känner sig snuvade på konfekten på grund av det här.
Så länge Margaux och Jakob är på det klara med att de inte räknas som gifta i laglig mening så är det väl helt upp till dem om de vill göra det hela officiellt i Stadshuset eller helt enkelt låta bli.

Margaux och Jakob är ju långt ifrån ensamma att ha haft en bröllopsfest där själva äktenskapet inte ingicks men som ändå kallas bröllop.
Camilla Läckberg och Simon Sköld överraskade sina nära och kära med att ”gifta sig” på Camillas lantställe, ett bröllop som – precis som Margaux och Jakobs – inte räknades som ett juridiskt giftemål.
För att inte riskera att hindersprövningen läckte ut i förtid så gifte de sig istället ”på riktigt” under sin bröllopsresa till New York.
Detsamma gäller för Tess Merkel från Alcazar och hennes Kenny Salomons som ”gifte” sig på en strand i Goa för att sedan göra det igen – och då juridiskt –  under Pridefestivalen 2017.

Är det något att hänga upp sig på verkligen?
Det är ju inte som att det är någon av oss som trott att vi gift oss, bara för att långt senare få reda på att det inte var juridiskt bindande.
DET hade varit något att bli upprörd över, men det här?
Nä…

321 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men det är ju just det här officiella dokumentet som är skillnaden mellan pojk/flickvän och gifta. Så nej, dom är inte gifta bara för att dom hade en stor fest där dom firade kärleken.

  Svara

   Tänkte skriva något liknande, men du utrycker det så mycket bättre. Antingen är man gift, eller så är man inte gift.

   Svara

   Precis!
   Och jag förstår inte varför man vill kalla sig gift om man nu inte vill gifta sig?

   Antingen så är man gift eller så är man det inte. Det är binärt, Margaux och Jacob är det inte.

   Sen om man vill ha en kärleksfest och ändå känner att man lever i ett äktenskapsliknande förhållande det är väl en sak. Men gift, nej.

   Svara

    Pengar från samarbeten… girighet

    Svara

     Exakt. Och lycka till vid en separation eller liknande att hävda ”joooo vi är VISST gifta för det vi BESTÄMT”😂…#samarbetemedenpolitiker

     Svara

   Jaa precis. Det här känns ju mera som låtsasbröllop man hade i lågstadiet typ.

   Svara

   Är det verkligen självklart att det måste vara så?

   Jag tycker man, generellt i samhället, borde betrakta ett avtal om att dela ekonmin och testamentera sin egendom till varandra som just ett juridiskt avtal. Lämpligen kan man själv välja precis vem eller vilka man ingår såna avtal med, och avtalsprocessen borde ske tillsammans med jurister, inte präster, som informerar om konsekvenserna av antagandet. Framför ett skrivbord, inte i en kyrkosal.

   Medan själva ritualen behandlas som en releigiös eller rituell ceremoni, helt frikopplad från avtalet ovan. Som inte har några juridiska effekter alls och som man utformar efter sin egen religösa övertygelse/ livssyn.

   Om man tar det aktiva beslutet kan man genomföra båda samtidigt, annars inte.

   Jag tror det skulle få folk att tänka efter kring vilka juridiska åtagande de gör och om de vill göra dem eller inte. Att kunskapen skulle öka. Dessutom skulle vi slippa att staten (genom rättsväsendet) lägger sig i våra privata kärelksliv. Vilka releigösa cemonier kyrkorna vill hålla blir helt upp till dem, och inte heller något staten ska lägga sig i.

   Svara

    Det är verkligen så självklart att det ÄR så.

    Sen kan du önska vad du vill.

    Svara

     Haha ja men det var ju det jag skev ”är det självklart att det måste vara så?” och den en lång text om mina högst subjektiva åsikter om hur samhället borde vara ordnat.

     Sen iofs, att det är ”självklart” att det är dokumentet som utgör hela skillnaden mellan gifta och pojkvän/ flickvän håller jag inte heller med om. Det beror ju på om man tycker det är rimligt att betrakta ett äktenskap som enbart ett juridiskt avtal. Personligen tycker jag inte, jag tycker att det är en juridisk avtal men det är väldigt mycket annat också. Och i så fall är ett dokument inte hel skillnaden i något annat än rent juridiska frågor.

     Svara

    Ett giftermål är ingen tolkningsfråga.

    Svara

     Var ju över huvud taget inte vad den kommentaren handlade om?

     Svara

      Hela din kommentar handlar om hur DU tolkar ett juridisk dokument utifrån hur DU tycker att det borde vara.

      Svara

     Sen kommer du till situationer inom IP-rätt. Då blir det visst tolkning. Och inte sällan svettig tolkning.

     Svara

    Men det ÄR ju egentligen inte det som prästen säger som gör att de är gifta i lagens mening… där är det väl vigselbeviset som man skriver på som gör det ”lagligt”

    Svara

     Men om det inte finns vigselbevis, vad är de då? Sambos som förut.

     Svara

     Jag menar att jag tycker att man borde skilja på den juridiska åtagandena och de känslomässiga/ rituella delarna.

     Svara

      Kostar ju typ 500 spänn att viga sig borgligt. Dom ville ha ett bröllop men vill inte vara gifta. Både äta kakan och behålla den.

      Svara

     Nej. I en vigsel (både religiös och borgerlig) så är det vad vigselförrättarens gör och säger som är det viktiga (under förutsättning att hindersprövningen, som ansökts av de som vill gifta sig, är godkänd). Det är vigselförrättarens ansvar att se till att orden i vigseln blir rätt och att intyget skrivs under av vigselförrättaren med korrekt datum m.m. och som hen sedan skickar in till skatteverket.

     Svara

    T – jag tycker du har en poäng och skulle också vilja att det juridiska var ett alternativ.

    Svara

    Man kan ha en borgerlig ceremoni så behöver varken präst eller religion vara inblandat.

    Svara

   Det måste väl gå snabbt att fixa juridiskt?

   Svara

    Det finnns ett snabbt och enkelt sätt sttt fixa det juridiska, nämligen att vigas borgerligt. Det är bsra attt boka tid.

    Svara

   ”i min värld..” säger ju allt

   Svara

  Då ska man inte säga att man är gift! Då är det något annat. Partnerskap?

  Svara

   Sambo heter det.

   Svara

  Om dom är lyckliga med det så låt det vara. Det skadar ju ingen annan att de kallar sig gifta.

  Svara

   Men….de är ju inte gifta.

   Svara

   Dom är sambos. Det är väl inget fel med det? Dom är inte gifta nej. Det är ingen tolkningsfråga eller ”vi känner att vi är gifta” nope nix nej.

   Svara

  Tycker det är löjligt att folk blir provocerade av att de kallar sig gifta 😝

  Svara

   Skulle inte direkt kalla mig provocerad. Men de är ju inte gifta. Förstår inte syftet med att ”kalla sig gift”.

   Svara

   Varför är det löjligt? Jag är gift och det finns registrerat vilket då gör att jag är lagligt gift.

   Margaux lekte bröllop och är inte gift. Tycker det är löjligt att kalla sig för nåt man inte är. Om man nu drar ihop en stor fest, varför ser man då inte till att få allt på papper framförallt eftersom de har barn ihop.

   Svara

    Men de ska ju fixa det, det har bara varit ont om tider. Isåfall är alla bröllop och bröllopsfester en lek 😝

    Svara

     Du verkar ta det väldigt personligt. Nej de flesta har det fixat innan och väntar inte med pappersarbete 6 månader (om inte ännu längre?)

     Svara

     Hinner man planera ett helt bröllop så hinner man nog fixa i ordning papperna som behövs INNAN vigseln så att man bara kan skicka in det direkt?

     Svara

      Det tar ju inte många minuter att beställa papperna och skriva på dom.

      Svara

       Men grejen är nog mer att skaffa en vigselförrättare som är behörig att det viga…

       Svara

        Det är inte särskilt svårt. Det som i så fall kan ställa till det är att hinna få hindersprövningen i tid (men det är oftast bara ett problem om man har väldigt knappt med tid).

        Svara

        Fast politiker är behöriga att viga så hade Ebba tid att stå där på skoj så…

        Svara

         ”Politiker är behöriga att viga”. Eh nej, bara om de ansökt om ett förordnande som vigselförrättare.

         Svara

     Om det är sex månaders väntetid är något ganska fel…

     Svara

      Det är inte 6 månaders väntetid att få gifta sig i stadshuset! Vem försöker hon lura?

      Svara

       Jaaa, går inte mycket av influencers jobb att lura folk i många avseenden?

       Svara

     Men nej. De allra allra flesta bröllop är inte ett jippo utan har en mening att gifta sig och juridiskt höra ihop, inte bara låtsas vara gifta.

     Svara

     Så på ett halvår har de inte lyckats få en tid?!

     Svara

     Så jävla ont om tider är det inte.

     Svara

     Verkligen inte, för de flesta är bröllop och vigsel väldigt seriöst och ingen lek, de vill verkligen vara gifta med varandra både med juridiskt och känslomässigt band.

     Svara

   Jag tycker det är löjligt att människor kallar sig gifta trots att de inte är det. Det om något går inte att tulla på då det är svart eller vitt.

   Svara

   Mera löjligt är Margaux ”försvarstal”, vi ”känner oss som gifta”.

   Svara

    Det allra löjligaste är folk som blir provocerade av att det finns många sätt att ”gifta sig” på..

    Svara

     Jag kan stå för att dumhet provocerar mig, så det är helt ok!

     Svara

   Jag är gift med fem olika män! Hoppas ingen blir provocerad!

   Svara

   Absolut inte. Men är man gift så finns det lagar och regler som gäller särskilt gör det. Det är därför många väljer att just gifta sig. Man har vissa rättigheter som maka/make som man annars inte har och som kan höra det väldigt jobbigt och svårt om ena partern exempelvis går bort.

   Svara

  Ja, giftemål är ju juridiskt… så visst att de firat att de är ihop. Men juridiskt sätt spelar det väl ingen roll hur mycket man ”hör ihop” om man inte har just det där pappret 😅

  Svara

   Hör ihop *

   Svara

   Jepp, det är ju egentligen bara en juridisk term så det blir lite konstigt att romantisera det på det viset…

   Svara

    Räcker ju med att slå upp äktenskapsbalken så tycker kag det är rätt tydligt att det är väldigt romantiserat redan i sin grundform. Finns inget sätt att ingå äktenskap utan att deklarera diverse påståenden om ens privata känsloliv. Så jag håller inte med, så som det är utformat idag är det inte Margarux utan snarare lagstiftaren som romantiserat det hela.

    Svara

     Ok, vi säger väl så, Margaux är mer trovärdig än äktenskapsbalken.

     Svara

      😂😂😂

      Svara

      Inte alls det jag menade utan att man redan med formuleringarna i äktenskapsbalken om inäktenskap, dvs rent juridiskt, blandas det in romantik och privatliv. Det är liksom inte som att starta ett aktiebolag.

      Dvs inte ens i lagtexten behandlas äktenskap som enbart juridiskt.

      Svara

  Men varför blev de inte lagligt gifta? Hade inte Ebba behörighet för att viga? – Då kan man ju undra varför de inte valde någon som har den behörigheten istället? – För att det skulle ge mer uppmärksamhet och ge det lite extra ”stjärnglanskrydda” typ? De lär nog inte springa till stadshuset för vigsel utan det blir väl isf en resa till New York för dem också så blir det också uppmärksammat och speciellt.. och sponsrat också antagligen.

  Svara

   Var så säker, det blir ett nytt sponsrat jippo när de firar ”giftermål”.

   Svara

   Ja… de kunde ju haft någon bakom kulisserna som haft behörigheten..

   Svara

   Det gör mig faktiskt förbryllad, visste Ebba om att det var bara spel för galleriet eller trodde hon äga sig behörighet?

   Svara

   Rätt svårt att hitta borgerliga vigselförrättare faktiskt.

   Svara

    Nej. Gå in på kommunens hemsida så står det där.

    Svara

  Själva grejen med ett giftermål är ju just att det är ett juridiskt bindande dokument.
  Härligt att de känner sig kära, starka och som ett team. Men gifta är dom inte.

  Svara

   Varför skulle DET vara grejen? Ritualen och att man lovar varandra något, fördjupar sin relation, är väl grejen?

   Svara

    För att giftemål är egentligen bara en juridisk term

    Svara

     För att giftermål inte alls bara är en juridisk term utan ser helt annorlunda ut världen över och handlar om ritualer och vad man lovar varandra.

     Det finns olika sätt att tolka vad giftermål och bröllop innebär, i en vidare mening är det inte pappret det handlar om.

     Svara

      Fast jo, här i Sverige handlar det om pappret.

      Svara

       Nej, det behöver det inte göra. Det är vad vi lägger i begreppet.
       Ett ”bröllop” är ett bröllop och detta var ett bröllop.
       Det var en ceremoni och det var en vigsel.
       So?
       Bredda perspektiven lite.

       Svara

        Du kan vrida och vända på att hur du vill. Men faktum kvarstår, de är inte gifta. Att du tycker annorlunda ändrar inte på det.

        Svara

        Nej det var INTE en vigsel.

        Svara

       Knäppt att så många argumenterar för att giftemål skulle vara ENBART juridiskt. Säger en del om samtiden. Äktenskap är juridiskt, religöst, ett löfte mellan två människor, en manifestation utåt. Allt det – samtidigt.

       Jämför andra relationer. Man kan vara förälder eller syskon i juridisk mening (biologisk eller adopterad). Men GIVETVIS finns det också en känslomässig mening som inte alltid helt överlappar den juridiska. Konstigt vore det annars. Och självklart är fet samma sak men personen vi väljer att ha oss allra närmast, att det är mer än ett avtal. Att äktenskap skulle vara enbart juridiskt tror jag få som gifter sig i praktiken faktiskt avser.

       Äktenskap idag inkluderar flera olika betydelser. Margarux argumenterar för att den juridiska för henne är underordnad. Det kan man tycka vad man vill om, saknar betydelse gör den ju knappast. Men att så många försöker argumentera för att det enbart skulle vara den juridiska delen som är av betydelse är absurt. Utifrån hur folk agerar och resonerar idag är det absolut vanligaste att man betrakta äktenskapet som mer än enbart den juridiska delen.

       Säg att man kunde avsäga sig alla juridiska delar. Väldigt stora delar går ju att avsäga sig med avtal (äktenskapsförord, testamente osv). Gifter man sig inte då? Eller gifter man sig i mindre bemärkelse? Nej det här tycker ni inte ens själva, om ni tänker efter.

       Svara

        Så många ord helt i onödan. Nej utan ett påskrivet juridiskt bindande dokument så är man inte mer än pojk/flickvän alternativt sambo.

        Svara

        Det du beskriver är att leva i en kärleksfull relation. Det kan man göra utan att för den sakens skull vara gift.

        Tror du behöver lära dig skillnaden.

        Svara

     Men från början är giftemål religöst snarare än juridiskt? Giftemål har funnits i någo form hur länge som helst, lagstiftningen har kommit senare.

     Svara

      Fast det var ju utifrån lagen på den tiden… då kyrkan stod för lagarna…
      Många gånger var det väl dock brudens familj som mer stod för kontrakten än stackars bruden… som bara bytte förmyndare

      Svara

       jag menar att idén om att lova varandra evig trohet, såklart, är äldre än lagarna som senare tillkommit för att reglera ett sådant åtagande.

       Svara

        Fast innan lagen skrevs ner på den sättet den står formulerad idag så var äktenskap definitivt ett kontrakt (som heller inte fick brytas). Hade ofta mer med ekonomi och ägande att göra, och väldigt lite med kärlek.

        Svara

       Vilken ”tid” är du på nu? Äktenskapet i Sverige har en lång historia, långt innan kristendomen ens kom hit.

       Svara

      Nej inte alls. Tvärtom faktiskt. Det var ett kontrakt mellan familjer/släkter och hade inte nåt med religion att göra. Den religiösa biten kom in för att skydda från tvångsäktenskap mm.

      Svara

    Man kan ju gifta sig utan ritual. Äktenskap är en juridisk term. Klart man kan ha ritualer, löften och trams hur mycket man vill ändå, men man blir ju inte gift för det.

    Svara

     Eller så ser man det från andra hållet.
     Man kan ha ett bröllop och gifta sig utan att göra det juridiskt.
     Där står jag.
     Det är ett globalt och samtida perspektiv.

     Svara

      Fast nej, du kan inte kalla dig gift utan att ingå äktenskap, hur mycket du än ”tycker det”. Det funkar inte så 🤦‍♀️

      Svara

       Det kan du såklart absolut göra. Det finns massor av olika ritualer att genomföra ett giftermål på.
       Har varit på många alternativa ceremonier som absolut är giftermål, bröllop.
       Även om det inte är det i den konventionella, traditionella betydelsen.

       Svara

        Men NEJ det har du inte. Du har varit på symboliska ceremonier utan någon som helst betydelse.

        Svara

  I min värld är jag gift med Brad Pitt. Vem bryr sig om ett jäkla papper?

  Svara

   Va? Jag är ju gift med honom!🤔

   Svara

    App, app, app. Det är JAG som är det.

    Svara

     Är det inte juridiskt så är det väl helt okej med en hel hög fruar 🙂

     Svara

   Bråka ni om Brad så tar jag Beckham!

   Svara

    Då får du vänta för jag måste skilja mig från honom först, och det kan ta tid för jag har ju inga papper att skicka in.
    Men eftersom det inte behövs några papper så kan vi säga att jag nog är skiljd från honom ändå… Så ok – du kan ta honom!

    Svara

   Och jag är lyckligt gift med Tom Hiddelston sedan 3 år tillbaka. Han vet bara inte om det ännu… Detaljer liksom.
   I min värld är vi gifta i alla fall <3 *tihi* och det är allt som räknas!

   Svara

    Skrattar!

    Svara

   Pax för Richard Madden!

   Svara

   Anonym 12:16:
   Jag är faktisk chockad över vilken gammelmodig syn ni har på äktenskap och hur ni driver med vad någon annan gör på det här sättet.

   Det är ju inte ens roligt skämt att säga du är gift med Brad Pitt. Det är bara tragiskt att du förminskar den relation Margaux har.

   Svara

    Världens minsta fiol spelar….

    Svara

   Been there done that, dessvärre säger Äktenskapsbalken 4:2 att de som ingår äktenskap måste närvara närvarande samtidigt 🤷🏼‍♀️ Typiskt för annars hade Tom Hardy varit min redan

   Svara

    Räcker det att vara där in spirit?

    Svara

     Tror de räcker med att man själv *tycker* att den andra är närvarande, det är ju det som räknas

     Svara

    Fast äktenskapsbalken säger även att man måste vara gift för att vara gift. Men det kan man ju tydligen bestämma själv beroende på hur man känner.
    Så då kan nog du känna dig gift med Tom Hardy även fast han inte vet det.

    Vi verkar gå mer på känsla än juridik här.

    Svara

     Men det här var glädjande nyheter 😄 jag tycker faktiskt att Tom Hardy borde vara här & fria så jag känner mig ändå gift ☺️ 1) vilka vill sponsra? 2) vilka av er vill komma till mitt ”tycker/känner”-bröllop? 😄 redig goodiebag utlovas 🎉

     Svara

   Pax för Channing då, han märker det kanske nån dag! 🥰

   Svara

  Jag kan känna mig som gift eftersom jag har levt ihop med min kille länge och vi äger vår bostad tillsammans, men jag tror inte att jag är gift för det och skulle inte säga att jag var det heller. I DN-artikeln handlar det ju också om att t ex EBT skrivit ”Nu är de herr och fru!”, fast absolut ingenting förändrats, och att KD inte gjort något för att rätta misduppfattningen att EBT är auktoriserad vigselförrättare.

  Svara

   Alltså sett ut KDs/ Busch Thors perspektiv är ju detta betydligt mer intressant än ur Magarux. Huruvida hon som enskild person betraktar sig som gift eller inte är väl måttligt intressant, en del gifter sig med äktenskapsförord och testamenten, andra skapar äktenskapsliknande juridiska dokument men är formellt sambos, en del har bröllopsfester när de förnyar sina löften trots att det inte finns någon juridiska effekt. På det finns en uppsjö av releiösa riter i olika religigoner. Inte särskilt intressant, det är personlig vad folk läser in ett äktenskap/ en relation och så kommer det alltid vara, visst kan man tycka annorlunda men i slutändan är det Margarux privatliv och jag trot knappas DN är så intresserade av det egentligen. Men att KD inte tycker att äktenskapet är heligt, eller iaf inte så heligt att det inte går att kompromissa med när det finns billig exponering att vinna, är ju däremot desto mer intressant. Vart är KD med Ebba i spetsen på väg eller inte?

   Svara

    Till festen i Tel Aviv.

    Svara

     Sjukt underskattad kommentar hahah =)

     Svara

    Håller med. Partiledaren för KD verkar tycka att kändisfester och partajande är viktigare än det egna partiets värdegrund. Trovärdigt nej.

    Svara

    Käpprätt åt helvetet förmodligen.

    Svara

  Är det vanligt att ”vanlisar” alltså vanliga okända människor gifter sig bara för att, bara för fest och inte för att vara gifta i laglig mening på papper… eller är det bara kändisar som gifter sig två ggr eller har ogiltiga bröllopsfester?

  Svara

   Aldrig hört om!

   Svara

    Jag vet många inom ”alternativa” kretsar som gift sig med alternativ ceremoni och stor fest, på sitt eget vis.
    Inga kändisar.

    Svara

  Jag känner mig som en jurist, för jag har haft en fest. Jag har inga papper på det, men jag KÄNNER mig som jurist. Och det är faktiskt viktigast.

  Svara

   Ja gud du behöver inget himla dokument för att bevisa för andra att du är en jurist. Viktigast är att det är sant för dig.

   Själv känner jag mig som en hjärnkirurg just idag. Ska ha fest ikväll så det blir mer på riktigt.

   Svara

    Idag känner jag mig som en 9-åring så jag tänker inte åka in till jobbet! Jag ska ha barnbidrag!

    Svara

     Du är kung!!

     Svara

      Det är jag också villig att identifiera mig som haha!

      Svara

     Glöm inte att ha 9-årskalas!

     Svara

     Bästa kommentaren! 😂😂😂

     Svara

    Som sagt i en tidigare tråd, post-modernism in all its idiotic glory

    Svara

    Jag känner mig inte så full av liv just nu. Kanske ska ha en begravning?

    Svara

     Men bara på låtsas, i verkligheten lever du även nästa vecka.

     Svara

      Nja det beror väl på hur jag känner mig……

      Svara

   Och jag känner mig som en VM-brons medaljör.
   Kom och fira med mig i rålis ikväll. Ges uppträder klockan 18! 🥉

   Svara

   Men herregud vad ni är barnsliga!
   Jag blir uppriktigt chockad, vad rör det ER att Margaux hade en fest och anser att HON lever i en relation likt ett gift par.
   Juridiskt är de inte gifta men känslomässigt är de det.
   För att vrida på det, påtvingade bröllop är juridiskt rätt men samtidigt så fel vilket de flesta nog håller med om då det inte finns några känslor där.
   Som T skriver längre upp, det borde skiljas på de känslomässiga och det juridiska.

   Svara

    Man KAN INTE vara ”känslomässigt gift”.
    Hör du inte själv hur urbota dumt det låter?

    Svara

    Jag och min kille hade ett ögonblick så pass intensivt där det kändes som om vi gifte oss. Vi är dock inte gifta då vi aldrig sökt tillstånd eller skrivit på dokument gällande äktenskap. Därför är vi inte gifta. Det du beskriver är kärlek.

    Svara

    Herregud känslomässigt gift?!
    Då kan ju jag som aldrig varit intresserad av bröllop gå runt och ändå vara gift med min sambo, haha!
    Du och T är ju inte kloka ; )

    Svara

   Jurist är ingen skyddad titel så det där var en dålig jämförelse.

   Svara

    Måste det vara en skyddad titel för att få skämta? Vänta, var lade jag mitt anteckningsblock …

    Svara

  Jag hade blivit sur om jag som gäst tror att jag blir bjuden på bröllop, köper kläder och present därefter, för att sen få reda på att det inte var det. Hade hellre blivit bjuden på en fest för att ”fira kärleken” än ett låtsasbröllop.

  Svara

   Det hade inte jag. Inte ett dugg.

   Svara

  De får så klart kalla sig vad de vill, men rent juridiskt är de inte gifta. Och om de verkligen ville vara gifta, och inte bara ha en stor sponsrad fest, så kan man ju undra:
  Varför de inte hade en vigselförrättare som var behörig?
  Varför de inte i så fall gått till stadshuset redan?

  Eftersom bröllopet var sponsrat ner till minsta detalj så har jag svårt att se att det handlat om något annat än content, bli sponsrad och få publicitet.
  Känns ännu mindre som en kärleksfest nu när man vet att de faktiskt inte gifta sig.
  Vissa verkar göra allt för uppmärksamhet.

  Svara

   Håller med! Den enda kärleken som firades den dagen var kärleken till pengar/sponsring!

   Svara

    Haha..”Anonym 12:29” PRECIS!

    Svara

  Well, Blondinbella gick ju omkring och trodde att hon hade skilt sig, då kan väl M&J få gå omkring och tro att de är gifta.. 😉

  Svara

   blir mer och mer övertygad om att ett av skallkraven för att bli influencer är att man är totalt inkompetent vad gäller juridik.

   Svara

    Inte enbart juridik, inkompetens är ledstjärnan och religionen för dessa personer.

    Svara

   Blir bara en jäkla chock om det skulle hända något

   Svara

  Då förstår jag inte varför de lekte bröllop. Bröllop är i syfte att gifta sig. Finns massor av andra fester man kan ha.

  Svara

   Bröllop är också en rit, en ceremoni.

   Svara

  Fast de är ju inte gifta, de är sambos om de bor ihop. Sen kan de ju ”tycka” vad de vill, jag tycker själv att jag är en läkare, men har inte gått utbildningen. 🤓 Ja, kanske en fånig jämförelse men, varför måste de vara gifta? Vad är det för fel på att vara sambo, eller bara ihop? Kärleksfester kan man ju ha ändå, och en relation blir ju inte mer eller mindre verklig eller riktig beroende på om man är gift eller inte.

  Angående överiga exempel så tycker jag personligen att det är skillnad på att ha en bröllopsfest och att i hyfsat nära anslutning till det ha en vigsel för att göra det juridiskt bindande, antingen innan eller efter, förstår att olika omständigheter kan göra olika tillvägagångssätt olika praktika för olika par, och att vissa därför inte har festen samtidigt som själva vigseln. Men som jag förstår de har M & J ej för avsikt att överhuvudtaget fullgöra äktenskapet juridiskt? Då är de väl tekniskt sett inte ens förlovade.

  Nej vad tråkigt av mig att skriva så, äktenskapet är kanske mer en känsla än ett papper, och jag önskar dem förstås all lycka i livet. Vet inte ens varför jag blir provocerad egentligen, antar att det är för att 1. De inte tycker att de de är är gott nog, 2. Det känns lite som att de gör äktenskapet till något jippo, men har inget följt deras bröllop mer än vad jag läst här om 100% spons etc, så kan ju ha helt fel, det kanske var något heligt för dem och det är kanske löftena och det man bär inom sig som är viktigare än vad som skrivs på papper…

  Svara

  Tycker det känns onödigt att slå till med sånt stort bröllop och sen faktiskt inte gifta sig?! Det finns ju en massa juridiska fördelar med att vara gift när man har barn, så av den anledningen kunde dom väl åtminstone fullföljt det hela? Eller var det mest bara för att kunna göra ett uppmärksammat, sponsrat PR jippo?..

  Svara

  Att vara gift är en juridisk grej, inget man bara känner sig som. Konstig attityd av henne tycker jag. Okej att man har en kärleksfest eller något, man måste ju faktiskt inte vara gifta för att höra ihop osv. Men att vara gift är i grund och botten bara juridiskt. Om man inte är religiös då.

  Svara

  Som gäst hade jag tyckt det varit konstigt att fira dem och ge presenter i april, och så är de ännu inte gifta när det snart är oktober.
  Det här visar vilken falsk bild influensers visar upp.

  Svara

  varför får jag känslan att de valt att inte fullfölja det hela för att göra saker och ting mindre komplicerade vid en eventuell separation?

  Svara

   Det är nog en hund begraven.

   Svara

    Tror att nästa jippo är att fira själva giftermålet med diverse spons.

    Svara

   De är på g att separera

   Svara

  Frågan är väl varför vill de inte vara gifta juridiskt?

  I min värld är man antingen gift eller inte.

  Att styra upp till en kärleksfest för att fira sin kärlek är en sak men knappast ett giftemål.

  Så varför leka bröllop men inte vilja ingå äktenskap?

  Tycker det är att lura sina följare och verkar mer som att det gjorde det för pengarna.

  Följer inte M så mycket längre men ibland kikar jag in och ser mest bilder på Victor som hon dessutom kysst??
  Hennes ”man” lyser med sin frånvaro tycker jag.

  Svara

   Ja Margaux och Viktor har en onormal kompisrelation..

   Svara

  Antingen är man gift eller inte och det är just ”pappret” som gör skillnaden 😊. Men då var kanske fest och uppmärksamhet viktigare än att gifta sig? Lite speciellt att en kristdemokratisk politiker lånar ut sig till att låtsasviga ett par…..

  Svara

   Ja det håller jag med om, gillar Ebba och KD, men detta var ju bara ett stort frågetecken? Något omdömestlöst får jag lov att medge att jag finner det vara, men det blir förstås mer förståeligt om Ebba gjort det i tron om att de faktiskt tänkt gå till en riktig vigselförrättare i nära anslutning till jippot för att faktiskt fullgöra äktenskapet.

   Svara

    Fast hon kallar sig själv gör vigselförrättare. Det är ju bara…korkat.

    Svara

     Skaver det inte lika att hon som faktiskt är troende och Kristdemokraternas partiledare utser sig till vigselförrättare när det inom kyrkan är prästen som har ämbetet att viga par?

     Jag tror att hon drabbades av storhetsvansinne och skulle synas till varje pris. Nu backar KD kraftigt men då hade KD nästan rekordsiffror.

     Tyvärr tror jag inte hon vinner något på att åka iväg på kändisfödelsedagsjippon.

     Svara

      Fast många politiker har ju vigselrätt. Hon kunde ju ha ansökt om en sådan först kanske så hade inte detta blivit en grej.

      Svara

       Jo men då är det borglig vigsel. Klingar sådär när hon är kristen.

       Svara

        Så länge hon inte är präst så är det väl ok.

        Svara

  Tur att detta inte är USA, i en del stater räknas en ceremoni som lagligt bindande, även om inga papper skickas in eller liknande. Å andra sidan är USA en helt sjuk nation.

  Med det sagt känns detta som ett jippo där de är rädda för att behöva binda sig lagligt, lite barnsligt.

  Svara

   Var har du fått den här informationen ifrån? Den är helt felaktig. Det finns visst papper som ska skickas in om man vill vara gift – däremot är det lite olika regler från stat till stat om vad som behövs och det ska gå till för att vara lagligt bindande. Att ha ett låtsasbröllop med en vigselförrättare som inte är en officiellt godkänd vigselförrättare räknas inte lagligt som ett bröllop. Jag och min man gifte oss först hos en fredsdomare (för att få det lagligt) och sedan hade vi ett ”riktigt” bröllop med fest och hela köret för familj och vänner. Men om du ska vara laglig gift i USA så innebär det pappersarbete och du kommer även i framtiden bli bedd att visa ditt vigselintyg när du säger att du är gift. Jag har de senaste 8 åren visat mitt vigselintyg betydligt oftare än mitt social security card eller greencard.

   Svara

  Visade sig för något år sedan att en vigselförrättare hade vigt ett antal par utan att ha befogenhet att göra det. Minns inte var, i Dalarna tror jag.

  Svara

  Alltså, jag kan förstå att man har en stor bröllopsfest, säger att man gifter sig men faktiskt inte gör det lagligt utan gör det senare (eller innan). Jag och min man gjorde det i rådshuset en vecka innan det stora bröllopet vi ordnade. Vi firar ändå bröllopsdagen på den dagen bröllopet var, istället för den ”officiella” dagen.

  Men då ska det ju verkligen vara typ veckan efteråt, inte att man fortfarande inte gjort det ett halvår senare.

  Man kan inte säga att man är gift om man faktiskt inte är det. Det är ingen tolkningsfråga.

  Sen tycker jag faktiskt att det är konstigt att man inte vill göra det på riktigt. Det var faktiskt en speciell känsla att skriva på papper osv. Man är juridiskt bundna till varandra, inte bara känslomässigt. Det betyder något tycker jag.

  Margaux och Jacob är inte gifta.

  Svara

   Precis! Det är så man gör om själva ceremonin inte kan göras officiellt just där och då. Men om man väntar mer än sex månader kan det inte varit så viktigt att gifta sig.

   Svara

  Är det så svårt att gifta sig borgerligt efter att man haft sitt pampiga bröllop då? Så kan de vara gifta på riktigt och inte bara ”enligt oss”.

  Svara

  De måste ju ändå trott att de har gift sig på riktigt och nu försöker de rädda situationen genom att säga att de ändå är gifta…? Ebba måste ju också ha trott att hon var en riktig vigselförrättare..

  Svara

   Det hoppas jag verkligen inte att hon trodde! Fast att kalla sig vigselförrättare när man inte är det är ju bara det ganska korkat, så vem vet?

   Svara

   Hon kände sig kanske som en riktig vigselförrättare och det är ju det som räknas

   Svara

    Haha, så klockrent!

    Svara

    Hahaha dum och dummare liksom. ”Ja men så kan ju du viga oss!!” Man hade ju nästan velat vara med när denna ofattbart korkade plan drogs upp. Det blir fan bara värre och värre.

    Svara

  Antingen är man gift eller så är man ogift.

  Det är inte svårare än så.
  Margaux är alltså ogift. Punkt slut.

  Svara

   Tänk er humorn ändå när man surfar in på Ratsit och bläddrar fram Maggan.
   Relation: Känner sig gift med ”en 34-årig man”
   Sen vidare till Bella.
   Relation: personen tror att hon inte är gift

   Svara

    😅😅

    Svara

    Giftigt 🐍

    Svara

    Fast det där haltar en aning, Bella finns väl som ogift på Ratsit, att de var totalt okunniga i slutförandet av skilmässan är en annan historia.

    Svara

     Du är säkert rätt kul att ha med på fester, eller hur?

     Svara

      Haha! Dödar all stämning

      Svara

  För mig är det här svårt. Jag vill vara öppensinnad och förstå men det blir liksom bara fel. Samtidigt blir jag ledsen över att något som jag uppfattar som oerhört stort och viktigt inte riktigt tas på allvar, förstår ni vad jag menar? Äktenskap är så häftigt och något att hylla, med bröllop. Äh, jag vet inte, känner mig gammalmodig och lite stofilig.. men nej, i mina ögon är det inte ok att säga att man är gift, om man inte är det.

  Svara

   Men det är inte svårt, har du inte skrivit på papprena är du inte gift 😊. Du har låtsats gifta dig. Jag håller med om att äktenskap känns stort och ska tas på allvar. Det känns som att de ville ha festen men inte äktenskapet.

   Svara

   Håller helt med dig. Kände samma. Jaha då ska detta inte vara heligt längre heller. Nu kan man känna sig gift och ha en kändis som kallar en man och fru. Kan vi inte värma lite om vårt arv, traditioner, ceremonier och lagar.

   Svara

    *värna

    Svara

  Ganska säker på att även Måns Zelmerlöw INTE gifte sig då när alla trodde han gjorde det. Hans ”vigselförättare” har heller inte rätt att viga.

  Svara

   De kan ju ha skrivit på alla papper innan och fira med en ceremoni. Då spelar det ingen roll om deras vigselförrättare har rätt att viga eller inte, då de redan är gifta juridiskt sett. Något Margaux och Jacob efter ett halvår fortfarande inte är

   Svara

    Ja, och det tror jag att de gjort också. Därför borde det stå ”gift” på ratsit men det gör det ju inte. Än iaf.

    Svara

     De gifte sig för 1-2 veckor sedan. Kan lova dig att det tar längre tid än så. Men ett halvår som m&j, tveksamt.

     Svara

      Melina & Nause bröllop skedde för 2 veckor sedan i Mallorca och de är legalt gifta i Sverige, registrerade i Skatteverket. Så har man förberett med papprena så går det hur snabbt som helst.

      Svara

       Det är olika från olika länder. Svenska kyrkan har vigselrätt på Mallorca (och man kan alltså få allt ”avklarat” på plats – gifte mig själv där!) – vet inte om svenska kyrkan eller ambassaden har vigselrätt i kroatien?

       Svara

        Vigselrätten är alltid personlig, det är inte en organisation som har vigselrätt, utan en person.

        Svara

        Det finns ingen svensk vigselrätt i Kroatien öht. Sen må de vara gifta på annat sätt, men inte där och då. Det tråkiga är att de framställde det som så. Känns som att det alltid är något som inte riktigt stämmer med dessa kändisar/influensers.

        Svara

     De kan ha fixat det juridiska i Storbritannien och senare registrera det i Sverige

     Svara

    I många länder är det ju vanligt med två ceremonier, en kortare där man i princip skriver på papper, och sedan en tex religiös i kyrka, synagoga etc som kopplas till festen. Detta för att många religiösa samfund inte har vigselrätt (vilket många har i Sverige, därför kan man vigas juridiskt av tex en präst). Den juridiska biten görs alltså innan och sedan är det mer av en välsignelse av äktenskapet i tex kyrkan. Men som sagt, då är den juridiska biten redan avklarad först.

    Svara

   De vigdes väl utomlands?! Då måste man väl ändå göra det hemma i Sverige först eller efter för att det skall räknas här?!

   Svara

    Nej det beror på hur vigselförrättarens vigselrätt ser ut. Det skiljer sig lite åt beroende på hur den är kopplad (religiöst, borgerligt)

    Svara

  Varför göra/leka något, som men igentligen inte vill göra.

  Svara

  Som någon som faktiskt är registrerad vigselförrättare (med tillstånd från Kammarkollegiet) så är det faktiskt ganska provocerande att Ebba Busch Thor kallar sig för vigselförrättare när hon inte har den behörigheten. Hon kan få kalla sig ceremonimästare eller vad hon vill, men att säga att hon är vigselförrättare och få detta att framstå som en juridisk korrekt vigsel är ju rent felaktigt.

  Svara

   För övrigt kan jag meddela att skatteverket är OERHÖRT noggranna när det kommer till att genomföra och rapportera en juridisk vigsel. Minsta lilla misstag (tex en siffra nånstans) och vigselrätten tas ifrån dig. Dessutom måste man som vigselförrättare följa ordningen och orden för de juridiskt bindande momenten in i minsta detalj för att det ska vara korrekt. Om nån nu undrar varför detta provocerade…

   Svara

   Är det någon som kan länka till där EBT säger att hon är vigselförrättare? Alltså inte där media säger att hon är det utan där hon själv sagt eller skrivit det.

   Svara

    Den 2 maj skriver EBT på Instagram: ”De sa JA! Den 13 april blev de herr och fru Liebermann Dietz. Ett otroligt hedersamt uppdrag att få hålla i vigselceremonin.”

    Flera kommenterar att hon är vigselförrättare och det dementeras inte.

    Vem ljuger här? Vem luras? Har den så kallade influensern fört EBT bakom ljuset? Inget giftermål = inga namnbyten!

    Fy tusan vad dåligt gjort av alla! Att politiker ljuger är ju inget nytt, men denna kvinna som framställer sig själv som typ gulligaste och finaste i världen har visat sina rätta färger: girighet och pengar framför allt!

    Svara

  Enkel skatteplanering helt enkelt. Nu kan de dra av alla kostnader för festen på företaget, det räknas inte som privat eftersom det faktiskt inte var ett giftemål, utan ett sponsrat företags jippo. Om det hade varit ett riktigt bröllop hade Skatteverket ansett det vara en privat tillställning som de måste skatta privat för. Riktigt smart fusk faktiskt.

  Svara

   Oooooj! Vad sjukt!

   Svara

   Hur kan man ha hjärta att göra så? Jag tackade precis nej till en stor summa pengar till kontantinsats för att det kändes fel att ta emot. Har människor ingen integritet kvar? Lite värdighet? Är pengar i överflöd allt?

   Svara

    Ja, fy så besviken jag är på de två jag tyckte om och följde fram till nyligen: Margaux och Marie Serneholt! Inget/ingen går att lita på längre.

    Svara

   Fyyy faaan vad fult och girigt gjort! Gjort av Margaux som dragit in över 7 miljoner på att exponera deras barn sedan födseln! Blir äcklad av hennes girighet.

   Svara

   Äsch det där är RENA spekulationer som du inte har en aning om. Hoppas ingen tar det för en sanning, att det är anledningen.

   Svara

    Tänker skicka in en anmälan till Skatteverket så kan dom analysera den frågan. Det är en rätt saftigt sköntaxering dom kommer åka på isf då de blev sponsrade med flera hundratusen kr..

    Svara

     Gör det! Ju fler fuskare som kläms åt, desto bättre.

     Svara

   Smart tänkt. Är det så vet jag inte om det är tragiskt eller genialt gjort av dem. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

   Svara

   Om det är sant så är de riktigt osmakliga de där två

   Svara

  Girighet är vad det handlar om, inget annat. Pengar från samarbeten, mer klick å titt å uppmärksamhet

  ”Ett jäkla papper…” Så korkad hon låter herregud

  Svara

  Kommer det här ha någon bäring på sponsorerna? Ett seriöst företag som tror sig sponsra ett bröllop men som istället visar sig sponsra en fest. Kanske man är mer generös vid bröllop eller går med på större rabatt. Och sen blir man snuvad på konfekten och någon annan sponsrar det ”riktiga” bröllopet.

  Svara

   Ja. Det måste ju vara konstigt om de faktiskt gifter sig senare. Inte om de gör det hemligt, men Margaux skulle ju aldrig göra något om det inte genererar content samtidigt, så när de väl gifter sig (om de gör det) så lär de ju filma och blogga om det som sjutton, och därmed vattna ur värdet på vad sponsorerna trodde var en unik händelse i hennes liv.

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Ja. Och ibland hävdar folk att barnets döpts… när de inte alls gjort det. Utan det bara varit namnceroni

   Svara

  (Bröllops)festen var ju sponsdrad till minsta lilla detalj, vad jag förstår. Jag undrar lite vad alla samarbetspartners tycker att de sponsrat, ett bröllop eller rn fest? Och vad de skrev på att de skulle sponsra? Ett bröllop? En fest? Om jag som sponsor hade lagt pengar på att ett par gifter sig, och det visar sig att de sex månader senare inte tagit sig tid att få det på papper, hade jag nog blivit lite sur nu.

  Obs1 jag är helt ok med att man kanske inte gifter sig juridiskt på själva festen/ceremonin, utan att man fixat det juridiska ngn vecka innan, eller har tid ngn vecka efter.

  Svara

  Fast.. det är ju ”ett jäkla papper” egentligen. Att inför Gud, släkt och vänner lova att leva med och ta hand om varandra i nöd & lust är så mycket större än att skriva på ett avtal mellan paret & staten. Kommunhusvigseln är en formalitet utan större betydelse. Huvudsaken är att familjerna och omgivningen erkänner ens respektive som ens make/maka för att man har lovat detta i deras närvaro.

  Svara

   Fast det är ju av jättestor betydelse att gifta sig, oavsett om man går till kommunhuset eller nån annanstans?! Praktiskt ändrar fet ganska mycket mot att vara ogift. Det går inte att säga att man är gift om man inte är det (hur svårt ska det vara att förstå det för vissa..!) Då får man kalla sig nåt annat, men gift är man inte, det är inte ens diskuterbart.

   Svara

   Du kan vrida och vända på det hur mycket du vill. Ja de har säkert haft en jättemysig ceremoni men de ändrar inte på det faktum att de inte är gifta.

   Svara

   Gud :p

   Svara

  Och Mannen som hon känner sig så nykär i lyser med sin frånvaro.. senast igår sitter hon och shottar under middagen med Viktor Frisk som sedan övergår att hon står och dansar på en bardisk..

  Tror definitivt en hund är begraven här.. något med Margaux och Jacobs relation känns off..

  Svara

   Hon har väl dock rätt till en festkväll?!

   Och mannen kanske inte vill vara med i sociala medier hela tiden, alltså väljer hon bort bilder etc när de är ihop. Bättre det än folk som skall visa upp sin partner hela tiden, då undrar man ju mer om de har ihop det för att de är kära, eller för att de passar ihop för bra content

   Svara

    Skrev inte hon att de skulle ha myshelg??
    Hon gör ju inget annat än festa haha..
    Verkar helt beroende

    Svara

     Kanske är vad som kallas ”fomo” (fear of missing out), och kan tänka mig att det dyker upp många chanser i hennes liv till fest/events och dylikt som hon nappar på. Men återigen vet vi ju inte mer än vad som syns i sociala medier.

     Svara

    Förstås har man rätt till en festkväll, men hennes festkvällar har varit 2-4kvällar/vecka senaste månaderna.. så vet inte vad min man och barn skulle gilla om jag skulle börja k samma takt som M, inte för att jag ens skulle orka, var förra ute på lördag och mådde pyton söndag och måndag 😅

    Svara

     Tror många morsor som hänger på Bloggbevskning skulle må riktigt bra av att gå ut bra mycket mer än vad de gör nu…

     Svara

  Hade det kommit fram om folk inte varit så nyfikna och kollat upp på ratsit(?) om de stod som gifta? Jag följer inte henne, men ser kommentarerna här och blir så förvånad varje gång över att folk faktiskt kollar upp om någon är gift, vem som äger en bil, vem som följer vem på Instagram. Av vilken anledning är det intressant att veta?

  Svara

   Kollade av en slump då det kommit ut att Brody Jenner också bara gifte sig på låtsas. Gick in och kollade och voila, Margaux är inte gift, 6 månader efter sitt “bröllop”..

   Svara

  Jo det är skillnad på att vara gifta på riktigt och på låtsas, inte minst juridiskt. Och på många andra plan. Vill man gifta sig så ser man till att hitta en riktig vigselförrättare. Att det inte finns tider i stadshuset är ju bullshit – det fixar man i god tid. De pissar på äktenskapet när de på barns vis säger att de visst är gifta för att de lekt bröllop.

  Svara

  Och jag är drottningen av Skottland. Jag bryr mig inte vad andra säger för i min värld ÄR jag det och har varit det sen april.

  Svara

  ”Är det något att hänga upp sig på verkligen?” haha humor här hängs det ju ofta upp för mindre än så liksom.
  Jag har tänkt att Margaux verkar ha spenderat mer tid med Viktor Frisk och andra i sommar än med sin nyblivna make, men då är han inte hennes make då alltså.

  Svara

  Hon förklarade iofs mer… att de inte hann för att de bara hade tre månader på sig att planera bröllopet.
  Men vad gjorde att de inte tog mer tid på sig då?! Och det FÖrsta på listan att ordna är väl präst/vigselförrättare?! För att se om set går att ha bröllopet när man önskar?! Det är väl inget man glömmer till sista veckan?!

  Svara

   En riktigt dålig efterkonstruktion från Margauxs sida..

   Svara

  Vad gäller Läckberg och Merkel så tror jag deras män mest var ute efter pengar, resor och kändisskap. Vad ger väl inte mer uppmärksamhet än att ha TVÅ bröllop. Läckberg/Skölds bröllopsfest var lite cringe då brudgummen såg ut att vara upphetsad av att få stå i fokus, få stå på scen och verkade känna sig som en stjärna, han verkade mer exalterad av att få synas och vara bland kändisar än att hålla frugan i handen. Att Merkels vigsel hölls på Pridefestivalen var ju ganska passande om man säger så… hrm…

  Svara

   Det tror inte jag. De verkar vara riktigt genuint bra killar!

   Svara

    Agreed!!! Synd att folk skall tro detta bara för att det är kända och att det är åldersskillnad!!!

    Sen finns det klart många sådana fall när det gäller kändisar och unga fruar/män.

    Svara

   14.24 Vilket skitsnack. Du har verkligen ingen aning. Du hittar på en historia om dessa män. Hur sjukt!

   Svara

  Jag vill gärna gifta mej men orkar inte ha en fest… Kan man låtsas ha en fest och gifta sig eller är det bara tvärt om som funkar ?

  Mvh
  Frågar åt en vän

  Svara

  Är det bara jag som är SÅ trött på att Margaux alltid ska framställa sig som så ”tokig” och ”speciell”. Typ ”vi gör alltid saker på vårt egna sätt”. Herregud, jag och min man fick bebis, planerade bröllop och gifte oss samt köpte ny lägenhet (som vi renoverade), allt inom 6 mån. Stressigt, ja men inte särskilt ”tokigt” eller unikt!! Tycker hon verkar så oskön alltså, någon som försöker spela charmig och rolig men just för att hon gör det så överdrivet så får jag verkligen bara motsatt uppfattning.

  Svara

   Håller med dig till fullo. Tyckte hon var en frisk fläkt ibörjan men nu har hon blivit en av de mest giriga, pengakåta och falska influencers som finns i detta land. Och detta “bröllop” är ännu ett exempel på det. Låtsas gifta sig för att kunna utnyttja företag att sponsra henne, skapa “giftemåls” content till hennes Youtube och Instagram, för det vet hon lockar views och följare vilket skapar mer klirr i kassan.. aallt är så kalkylerat, hon är precis lika kalkylerad som Blindinbella, men skillnaden är att Blindinbella är öppen med hur kalkyerad och manipulativ hon är men det skulle Margaux aldrig erkänna utan spelar istället på att alltid vara “naiv, check, go och glad” hela tiden. Får extremt falska vibbar från henne..

   Svara

   Tror det är svårt att vara genuin när man jobbar genomgående med sociala medier… blir en svår balansgång att ta…

   De flesta som man följt genom året blir bara trista och kommersiella när de väljer att satsa 100% detta (gäller ju
   Youtubers oxå)

   Svara

   Håller helt med! Senast i deras senaste podd var hon liksom tvungen att ”nämna” tre ggr att hon spontant gjorde tatuering som är en apa som heter Juan Carlos för att få reaktionen ”guuud vad du är rolig då”. Man bara ”ja vi hörde första gången och nej du är inte naturligt bara lite galen och speciell, allt känns så genomtänkt”

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     Ojdå, utveckla!

     Svara

      Men skärp er.
      Skvallettackor av värsta sort här. Get a life.

      Svara

       Skvaller och skvaller. Eller så är det sanningar då det är personer i ens närhet.

       Svara

  Förstår de inte skillnaden eller är de inte mogna nog för att välja mellan olika alternativ? Flera går bra. Man kan vara gift eller sambo. Man kan vara särbo eller ha ett öppet förhållande. Det går att organisera sitt liv på många olika sätt, så som man önskar. De kunde ha hittat på något roligt istället för att tramsa som små barn som inte har egen rättslig förmåga eller mognaden för att ingå just äktenskap. De små hittar på olika pseudo-alternativ. De vuxna borde vara mer kreativa eller förmögna att binda sig så som traditionen bjuder. Kan man inte kräva det åtminstone när en partiledare deltar?

  Svara

  Irriterande att hon påstår att journalisten försökte vinkla det, som att den gjorde något fel när detta nu kommer fram.

  Svara

   Hon blir irriterad när sanningen kom fram, då är det ”vinklat”.

   Svara

   Haha eller hur? Han eller hon vinklade ju ingenting, det var ju ren fakta?

   Svara

  Det kanske är det nya?
  Låtsas gifta sig, ha en fest, få presenter och samtidigt slippa gå igenom skilsmässoprocessen efter några år (statistiskt vet vi ju hur det ser ut i Sverige).

  Svara

  Hon är verkligen inte gift. De får ju kalla det något annat typ kärleks ceremoni eller något, men att säga att man är gift utan att vara det är bara töntigt.

  Svara

   Ja det är faktiskt töntigt. Hade inte varit det om de fått till en borgerlig vigsel men det har de inte så de är inte gifta. Ingen skillnad i deras förhållande rent juridiskt före eller efter sponsfesten. Sen kan hon med en dåres envishet hävda att hon e gift men det är hon inte.

   Svara

    Varför kom jag tänka på ”En dåres försvarstal”?

    Svara

  Sen på bollen, jag vet…men med M:s synsätt är alltså killen jag lekte bröllop med i förskolan min äkta hälft?! Då kan jag ju inte gifta mig med Mads Mikkelsen?

  Svara

   Du är redan gift, det är bara inse fakta och acceptera det.

   Svara

   Du är redan gift, inse fakta och lev med det.

   Svara

    Fan också…

    Svara

     Men om du börjar känna dig lite skild så är det fritt fram sen med Mads! 👍🏻

     Svara

   Jag då. Som gifte mig med min lillebror i kyrkan. Mellanbrorsan var vigselförrättaren.

   Kommer liksom aldrig komma över detta…..

   Svara

   Jo, när man hittar på sina egna lagar kan man göra som man vill! Ta båda! Och kanske till.

   Svara

    @och kanske några till

    Svara

  Jag tror ärligt talat inte de kommer gifta sig på riktigt någonsin, utan detta var deras överenskommelse sinsemellan. Jacob ville vänta med att gifta sig och tyckte det räckte med förlovning, medan Margaux ville gifta sig så snabbt som möjligt med så mycket spektakel som möjligt -> Dealen = de gifte sig på låtsas och kommer fortsätta vara förlovade och har egentligen inga planer alls på att gå till stadshuset och gifta sig, utan det är bara en bortförklaring…

  Svara

   Exakt, tror även den sk skilsmässan kommer innan det sk bröllopet

   Svara

   Det är också en spekulation som inte baseras på fakta, däremot – inte gift – är fakta.

   Svara

   Håller med dig ’Margaux = evigt förlovad’ – Tyckte det var märkligt till att börja med att Margaux friade till Jacob några månader efter att hon gick ut med i hennes sociala kanaler att hon och Jacob hade haft en kris under en längre period i deras relation samt att de var nära på att gå separata vägar. Då blir det lite märkligt att några månader efter det fria för att sedan ”gifta” sig. Men jag tror att det är som du säger, en deal mellan dom två att hon fick content till hennes kanaler i form utav ett ”bröllop”och Jacob slipper vara legalt bunden till relationen utan tar det slut så slipper de gå igenom pappersarbetet att skilja sig.

   Svara

    ”Pappersarbetet” är ett papper att skriva på. Och sen ok a det. Inget jobbigt alls.

    Svara

    Var det inte också så att de båda hade ”planerat” att fria till varandra på deras lyxiga sponsresa och hon gjorde en stor grej av det i en vlogg? Även det var alltså helt fejk…

    Svara

  I min religon måste man vara gift inför gud för att leva tillsammans så jag och min man gifte oss för fyra år sedan och har alltid kallat oss gifta sedan dess. Nu i höstas hade vi ett ”bröllop” som bara var en middag och samma procedur som innan, förutom att vi skrev på ett papper. Personlig gjorde inte det där pappret mer eller mindre för mig, jag är lika mycket gift som tidigare bara att jag nu kan lägga till hans efternamn plus skriva på faderskapspapper för våra barn.

  Svara

   *slippa skriva på

   Svara

    Exakt. Äktenskapet handlar om livet tillsammans, hur familjerna ser på ens relation och ett löfte till den andra personen – inte registreringsformen. Juridiska äktenskap kan dessutom ingås av helt andra skäl än avsikten att leva tillsammans, t.ex. fejkäktenskap för att en av personerna ska få uppehållstillstånd. En ceremoni där man lovar kärlek och trohet i nöd & lust framför familj, vänner & ev. religiös församling för de troende arrangerar man liksom inte för att blåsa staten… liksom man inte lever med staten heller utan sin partner.

    Svara

     Fast riktigt så enkelt är det inte. Du får det att låta som att äktenskap kan ingås i vilka syften som helst. Men en vigselförrättare är skyldig att förvissa sig om att parterna inte har någon annan baktanke (så långt det är rimligt möjligt alltså). Har man en sådan misstanke så ska man inte viga.

     Svara

   Man kan ju kalla sig för vad som helst men rent juridiskt är man inte gift utan de där papprena.

   Svara

  Varför är det bättre att vara gift om man har barn ihop? Många skriver att det ger juridiska fördelar, men på vilka sätt?

  Svara

   Ffa slipper man genomgå faderskapsutredning innan barnet är fött, ärver varandra om en går bort (vilket sambos inte gör automatiskt) samt att ett omyndigt kan få disponera ev. arv vid dödsfall direkt (annars utses en god man som får förvalta)

   Svara

   Man ärver inte varandra som sambor. Arvet fördelas enligt arvsordningen instället. Barn, barnbarn, föräldrar, syskon, syskonbarn. I den ordningen alltså. Finns ingen av dessa är det mor- och farföräldrar och mostrar/fastrar morbröder/farbröder som ärver. För att man som sambor ska kunna ärva varandra så krävs testamente.

   Den kvarlevande sambon kan begära att få överta den gemensamma bostaden och bohagen, men man måste då ersätta arvingarna med värdet av vad man övertar.

   Svara

  Är Margaux och Ebba långa eller är Jakob kort?

  Svara

   Jacob är kort, ca 172 cm..

   Svara

  Åkej. Ska hälsa sambon att jag känner mig gift idag. Så är vi gifta 🤷🏼‍♀️

  Svara

   Grattis! Skickar en present på posten! (Kommer fram lagom till ni är gifta ”på pappret”) 😉

   Svara

  Margaux 1,74 och Ebba 1,72, vi vet ju inte hu höga klackar de har.

  Svara

  Är rätt vanligt att utländska par ”gifter sig” men aldrig skriver på papper. Undrar varför det är så? Enligt dem är de ju gifta då de gjort sin kulturella cermoni, men det juridiska är mindre viktigt 🙂

  Svara

   För att i andra kulturer än den svenska prioriterar man ofta relationen till omgivningen (familjerna, vännerna, grannarna, folket i visst geografiskt område, släkt mm) före den till staten. Man lånar av dem om man behöver pengar, man jobbar med dem, har sitt umgänge med dem och de utgör ens skyddsnät. På köpet är man kanske mer religiös & fäster större vikt vid det religiösa löftet. Här lever vi närmare staten – vi lånar pengar på bank som såklart ger bättre villkor till gifta, löser tvister i domstol snarare än släktråd, umgås över gemensamma intressen snarare än var vi bor & vilka släktband vi har. Därför är det juridiska äktenskapet viktigare här än i många länder & kulturer. Många invandrare bryr sig inte om detta svenska förhållande till staten utan bryr sig mer om att hemlandsdiasporan ser dem som gifta, vilket görs med en vigsel/fest där de får närvara när det görs officiellt. Först då får de acceptans att bo tillsammans & synas ute som par.

   Svara

  Dock förklarar ju Margaux på bloggen att de ej gjort det i stadshuset än då hon vill ha med Oma, Opa och pappa. Svårare att få till säkert 🙂

  Svara

   Bortförklaringar, bortförklaringar och bortförklaringar… Hon kan ju börja med att boka en tid, skicka en inbjudan och så får dom komma som komma kan..

   Svara

   Så på 90 dagar innan låtsasbröllopet och på ca 150 dagar efter låtsasbröllopet, så har det inte gått att få ihop?
   Jo tjena…

   Svara

   Då får Dietzstumpan skynda sig rejält om Opa och Oma ska kunna var med på vigseln, för morfäldrarna är över 95+ samt bor i Holland.

   Svara

   Varför var inte dessa familjemedlemmar på det ”riktiga” bröllopet?

   Svara

  Om en av de dör nu blir de varse om att de inte är gifta… Gifta är inte guligull och en fest. Det är ett juridiskt avtal. Lova kärlek hit och dit kan man göra ändå men… 😀

  Svara

  Enda anledningen till att DN och journalisten hakade upp sig på att de inte är gifta är att fe ”vigdes” av EBT och ville i grund och botten få det att handla om att EBT ljugit om att vara vigselförrättare. Det är ingen hemlighet vad DN tycker om EBT. De hade skitit i vinkel totalt om det varit nån annan som ”vigt” MD och hennes man.

  Svara

   Eller också hade det varit ubermärkligt vilken bloggare det än varit. Och vilken förrättare det än varit.
   Det är ju inte så vanligt precis att det görs bröllopsnyheter och sen visar det sig att det bara är fejk?

   Svara

  Undrar hur frieriet gick till… Frågar man: Vill du leka en gammal dagislek med mig?

  Svara

  En ny liten lögnerska avslöjad helt enkelt…
  Redan när hon la upp gråta sig själv till sömns-videon med sonen, fattade man ju att hon inte är ok funtad.

  Svara

   Word

   Svara

   Vilken video var detta? När?

   Svara

    Vlogg – När jag är ensam, heter den.

    Svara

     Tack!!

     Svara

      🙂

      Svara

   Å hans lilla nej tack….

   Svara

  Kunde inte sagt det bättre själv. Hon är extremt penga- och bekräftelsekåt. Något hon försöker dölja genom att vara sådär glad och klämkäck. Tyckte också hon verkade genuin i början men hennes rätta jag visar sig allt mer. För att inte tala om hennes totala exploatering av sin son.

  Förvånar inte mig att ”bröllopet” var fejk allt för att skapa content…Varför inte göra det enkelt för sig genom att skaffa en behörig vigselförättare från början? Nä såklart ska hon ha EBT. Allt för skapa rubriker. Så otroligt girig och beräknande.

  Svara

  Åh herregud betyder detta att jag är gift då? Jag stod som brud i en bröllopsceremoni 1995 med Viktor Spjuth i lågstadiet. Måste höra av mig till min man, vi har inte haft kontakt på över 10 år men vad jag vet är vi inte skilda.

  Svara

   Hahaha åh, jag har också varit gift (även om du fortfarande är det). Fick en ring av en killkompis, A, (eller vi var nog faktiskt ”ihop”)när jag fyllde 5. Den var silvrig med ett rött hjärta på. Han sa att vi var gifta då och jag hade på den varje dag efter det.

   Så var en annan killkompis, V, också bjuden på det där barnkalaset och han var också kär i mig. De två hade gått iväg och diskuterat om vem av dem jag skulle välja. Sa till båda att jag valde dem så var ihop med två stycken i några veckor. Tills jag och V lekte på en lekplats och han frågade varför jag hade ringen på mig när jag var ihop med honom. Jag tog av den och någon dag senare lekte jag med A som undrade var ringen var, då sa jag att jag ville skiljas och var bara ihop med V.

   Jag och V däremot har aldrig gjort slut🙊

   Svara

  Börjar nästan tro att något hänt med hindersprövningen 🤔 Antingen att den inte är godkänd (och då är det nåt RIKTIGT konstigt på gång) eller att de helt enkelt inte ansökt om den (”ojdå måste vi ha en sån?!” vilket inte skulle förvåna mig alls!) eller att den gått ut eller inte kom i tid eller nåt. Att de klantat till det med den helt enkelt. De beter sig i vilket fall inte särskilt…smart.

  Svara

   Att något hänt med hindersprövningen? Hur tänkte du där 18.16?
   Om du inte får hindersprövningen godkänd så är det för att du redan är gift, minderårig eller nära släkt.
   Att få det pappret tar ca 2 veckor.
   Varför spekulera om saker du inte vet något om?

   Svara

    För att det är ganska svårt att tro på att nån är så korkad att de kallar sig gifta utan att vara det. Det låter som att de försöker göra en efterhandskonstruktion. Å andra sidan, läser man kommentarerna här så är det inte lika svårt att tro på ändå, tyvärr.

    Svara

  Kan inte förstå att alla verkar så provocerade av detta. De får väl kalla sig gifta och känna så i någon andlig mening. Att de inte är gifta juridiskt berör ju ingen förutom dem själva och deras barn. Det kanske finns en anledning till varför de inte vill gifta sig juridiskt.

  Jag skulle kunna tänka mig att ha en bröllopsfest med min partner men inte gifta mig juridiskt. Jag vill inte ärva min partner för det skulle inte kännas rätt.

  Svara

   Men att vara gift är ju ett juridiskt begrepp med en särskilt innebörd. Varför använda det begreppet när det är felaktigt i deras fall? Då får de kalla sig något annat.

   Svara

   Hade hon inte lagt upp sitt låtsatsbröllop i alla sina kanaler hade garanterat ingen brytt sig… Och det är ju det influncers ändå vill, att folk ska bry sig. Så tillbaka-kaka på den.

   Svara

   Är det rimligare då att din partners föräldrar ärver hälften av ditt hem om han (Gud förbjude) hastigt skulle gå bort? Eller hans syskon om föräldrarna inte finns vid liv? Ibland tror jag folk underskattar dels det liv de har bidraget till att bygga upp samt hur giriga folk blir vid bortgångar. Man kan ha testamente så klart men det är svårt att tänka på allt så det blir lika omfattande som reglerna vid ett äktenskap. Och det finns ju alltid närstående som vill får testamente prövat och det är nog inte så kul.

   Svara

    Nu har vi ett gemensamt barn så hon skulle ärva honom. Han har ärvt pengar av sin far som jag aldrig träffat och jag skulle då hellre se att vår dotter ärvde. Jag klarar det finansiella ändå.

    Svara

   Varför skulle det inte kännas rätt att ärva din partner som du kanske levt med i 30 år?
   Någon annan får er bil, ert hus, sommarstugan?
   Verkar det vettigt?

   Svara

    När vi levt ihop i 30 år är det ju möjligt att jag känner annorlunda, men oavsett skulle vår dotter ärva istället och det känns ju ännu mer rätt om 30 år…

    Oavsett, min poäng är att det faktiskt inte är alla som vill va bunden juridiskt på det sättet till en annan människa, även fast man vill proklamerade för hela världen att man älskar denne.

    Svara

     Absolut, men använd då inte begreppet som är reserverat för de som har den juridiska kopplingen 🤦‍♀️

     Svara

  Tycker även man hör lång väg på hennes sk förklaring att de inte heller tänker rätta till detta heller..

  När någon tex tipsade att det kan va bra om nåt skulle hända mm skickade M ett <3 tillbaks. Inga kommentarer liksom.
  Haha de kommer inte gifta sig..
  Pr-jippo och pengar, thats all

  Svara

  ELI5: Varför är det bättre att vara gift, än att inte vara det, om man har barn ihop?

  Svara

   Tycker du ska Googla på det så du vet vad som gäller.

   Svara

  Själv är jag lyckligt gift med mig själv sen många urhärliga år 😆

  Svara

  Så märkligt alltihop 🙈🤭

  Svara

  Varför tyckte EBT att detta var en bra idé? Tycker det känns oseriöst…

  Svara

  Vilken kort kille! Han är ju huvudet kortare än henne? Skulle själv aldrig klara av att ha en kille som var kortare än mig själv, en kille ska vara längre än tjejen, blir så omanligt med korta killar.

  Svara

  Katrin Zytomierska (stavn?) och Alex Schulman gjorde samma sak för flera år sedan. Basunerade ut på sina ökända bloggar mm att de skulle gifta sig i Polen med stor fest där.
  Katrin hade vit klänning och krona och slöja men det var inget riktigt bröllop. Bara fejk. De registrerades heller aldrig som gifta här i Sverige.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.