Oavsiktlig humor från Team Löwengrip?

Ibland går det helt enkelt inte att låta bli, so sue me!
När skämten serveras som på det här viset, som på en välpolerad bricka så vore det synd och skam att inte dela det med de av er som har samma dåliga humor som jag har.

Det här lär säkert dela er i två läger – vilka är med mig ombord på humortåget och vilka tycker att det här var lika tråkigt som att titta på en snögubbe som sakta smälter?

Team tåg eller team Snögubbe?

Tyckte du att det här var sämre än Team Smält Snögubbe så får du glädjas över att inlägget kom upp kl 05.30 och inte kl 09 som normalt sett är dagens första inlägg.

211 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Läste precis en artikel om Magdalena Graaf i Amelia.

  Hennes kommentar i tidningen:

  ”Det enklaste vore väl att gå in i väggen. Som alla andra gör. Men jag har inte den lyxen att välja att vara svag, eftersom jag har barn.”

  Ingen väljer väl att gå in i väggen?! Man är inte svag och väljer inte att vara svag heller för den delen. Det är inget fel att vara svag ju. Att man ens delar upp stark och svag?!
  Man går väl in i väggen för att man varit stark för länge. Så kroppen säger ifrån. Och den gör det ordentligt!

  Svara

   Hon sa samma sak i framgångspodden, reagerade också på det.

   Svara

   Hon är uppenbarligen obildad, stackarn.

   Svara

   Va det inte hon som åkte till Thailand några veckor för att vila upp sig? Eller minns jag fel?

   Svara

    Vila upp sig, å vila upp sig…nja, hon åkte till Thailand för att bli smal och det ser vi resultat nu på henne.

    Svara

     ?

     Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      Nej.

      Svara

     Trams. Jag var på smekmånad på samma ställe. Den typen av ingrepp du insinuerar går inte att få där, sorry 🙂

     Svara

      Skönt att höra. Då ska jag genast beställa ännu mer av hennes piller, de verkar ju fungera. 😊

      Svara

       🙂 det är ett typiskt relaxställe, du kan detoxa från i princip allt. Men de har inga medicinska behandlingar.

       Svara

        [Borttagen kommentar]

        Svara

         Har svårt att tro det om hon inte varit borta jättelänge. Ligger på en ö som inte riktigt har den typen av med clinics. Absolut att det går att flyga in men har man bara 2 veckor på sig låter det bra meckigt.

         Svara

          Hon var där i fem veckor dock.

          Svara

   Det visar hur obildad hon är. Utbrändhet kan ses på MR, då det faktiskt orsakar skador och förändringar i hjärnan, och patienterna uppvisar likadana mönster gällande sina svårigheter. Långvarig stress ÄR skadligt för kropp och hjärna, det är många hormoner som störs (kortisol bl.a.) och sådant kan man inte själv kontrollera. Hur ska man lyckas hindra sin hjärna från att ta skada med ren viljestyrka?
   Hade inte denna kvinna en hjärntumör? Minns jag fel? Hon borde kunna uppvisa större förståelse för sjukdomar kan man tänka… :/

   Svara

    Jag har valt att inte ha en hjärntumör. Är stark och har hund att ta hand om, kan inte bli sjuk. Har inte den lyxen. 🤷‍♀️

    Obs peppar peppar ta i trä hahah det bär mig emot att ens skoja om det. Men hoppas att hon läser här och ser hur idiotiskt hennes uttalande är.

    Svara

     Fast utbrändhet är man ju ändå någorlunda ”medskyldig” till, iallafall jag var det. Jag slet för hårt, struntade i återhämtning och bara körde på. Lite eget ansvar har man faktiskt att bromsa innan det är helt kört. Det alternativet har man sällan vid hjärntumör. Sen att ha lyxen att välja när man redan är där har man såklart inte. Men innan, då har man oftast lyxen att välja! Lär av mig snälla ni!!

     Svara

    Jag tror inte att Magdalena är helt ute och cyklar angående utbrändhet. Det har visst med viljestyrka/driv eller vad du vill kalla det, att göra, hur benägen man är att drabbas. Svenskar är mest utbrända i hela världen, trots att vi har generöst med semester, relativt korta arbetsdagar och väldigt generös barnomsorg. I många länder arbetar man betydligt mer och har betydligt tuffare livsvillkor, men drabbas ändå inte i samma utsträckning av utbrändhet. Vad beror det på? Självklart har det till viss del att göra med ”lyx att kunna välja” som vi ju många faktiskt kan i Sverige.

    Svara

     Förstår hur du menar. Tror också (men nån läkare kan få korrigera mig) att det finns studier som visar att anhöriga till sjuka inte själva blir sjuka eller går in i väggen (lika mycket) så länge den man vårdar lever. Utan kroppen kraschar oftare efteråt.

     Svara

      Så då då kraschar kroppen till slut efter några år när den anhörige dör? Så funkar det för de övriga utbrända med, det oftast ett par år innan kroppen kraschar, man håller sig så länge det går tills det inte går längre. En kropp orkar inte till slut, oavsett. Sen finns det ett tydligare avslut när någon dör och kroppen inte endast är i överlevnadsmood, det är väl det man forskat på så att säga.

      Svara

       Jaja absolut. Jag påstår inte alls att utbrändhet är ett val. Men som jag förstått det kan det ligga en viss sanning i att kroppen kan anpassa sig till tillfälle. Sen bidrar det säkert till att den kraschar längre fram.

       Svara

     Väldigt enkel analys du gjorde med svepande formuleringar. Du har dessutom helt fel.

     ”Countries with the lowest burnout scores are found in northwestern Europe (i.e., the Netherlands, Norway, Sweden, Denmark, and Finland). In countries with poorer economic performance in terms of Gross Domestic Product (GPD), higher levels of burnout are observed.”

     https://www.wilmarschaufeli.nl/publications/Schaufeli/500.pdf

     Finns flera internationella artiklar som talar om utbrändhet som ett världsfenomen.

     Svara

     Det beror på att utbrändhet inte kommer från hårt fysiskt arbete. Mängden diskbråck är förmodligen större i länder du hänvisar till än i Sverige.

     Svara

     Så det är bättre att gå på vad du tror än vad forskning kommit fram till?

     Svara

     Hoppas du får utmattningssyndrom😘 japp! Nu för tiden önskar jag folk som inte vill förstå, samma sak dom dömer andra för. Så elak är jag!

     😊

     Svara

      Jag med… 👹👿 Jag skulle förstås VALT att inte vakna upp en morgon med en kropp som inte ville lyda mig och kliva upp. Med förvirring och minnesförlust. Hjärtklappning och yrsel. Förlamande trötthet. Dumma dumma mig 🤦🤷 Usch vad jag lyxade till det för mig själv.

      Svara

     Kan ha en del med att göra att familjebildning, utbildning och karriär går hand i hand i Sverige.

     Vi föder näst flest barn i EU, vi har hög bildningsgrad, vi arbetar heltid och vi gör ofta karriär.

     Att ett en kris i livet ”puttar en över kanten” är väl inte konstigt?

     Om man ” håller ihop” på överväxel, för att man måste beror på stresshormoner, dom tar slut. Då är man redan i ”kaklet”.

     Tycker det är så respektlöst av MG att ens uttala sig i frågan. Bra om hon sluppit. Men det säger ingenting om hur andra människor kan hantera sina liv.

     Jag tycker hennes SM antyder att hon lever ett förhållandevis enkelt liv. Frånsett att hon mist ett barn.🖤

     Hon är ofta borta från sina barn. Hon jobbar ytterst lite och på helt egna villkor. Hon har städhjälp och barnflickor och hon har pengar. Inga CSN-lån att betala tillbaka.

     Hur många människor har det så i Sverige?

     Men är jag förvånad att MG uttalar sig så korkat? Inte direkt! Tycker ofta hon har problem med humör/konsekvenstänk och empati.

     Stackarn, hon är ” fattig” men på ett annat sätt.

     //Moa

     Svara

      Moa – Karin har inte rätt. Sverige ligger bland de lägsta länder gällande utbrändhet.

      Svara

       @Anonym09:28

       Tack för info.🌷

       Har inte sökt info, just i den frågan. Har sett nära vänner i akut utbrändhet. Det har varit riktigt skrämmande och hjärtskärande. Det har fått mig att fundera/försöka hitta svar.

       Tycker på det stora hela att det är fantastiskt hur mycket, inte minst vi kvinnor klarar av.

       Inte konstigt alls att vi ”går söder och blir kantstötta” ibland.

       Tack igen och ha en fin dag! 💐
       //Moa

       Svara

      För att citera en av Maggans väninnor: ”Inte många högskolepoäng där inte!”. Hon är obildad så det sjunger om det,kanske för att hon har lyxen att kunna vara det? 🤔

      Svara

      Du har så rätt Moa både hon och systern är verkligen fattiga vad gäller intellekt. Följer deras bloggar periodvis av ren fascination. Jag tror Hanna är den person som kan se flest serier i förhållande till antal barn. Man undrar har aldrig hennes barn prov och läxor som de behöver hjälp med. Klart som sjutton att man inte blir utbränd med den fritiden. Nu var det dock Maggan som uttalat sig men följer man hennes blogg så ser man hur ofantligt många utlandsresor hon gör. Nu kan ju det även bränna ut en. Något 8-5 jobb verkar hon dock aldrig haft. Allt detta är hennes val men att uttala sig om andra på det korkade sättet är bara superprovocerande. Men det kanske söker uppmärksamhet till sin nya serie.

      Svara

      Näst flest barn i EU? Det är ju inte svenskar, som föder många barn? Så detvkan man faktiskt inte ha som ett argument.

      Svara

       Joå… Länge låg Sverige i topp med barnafödandet inom EU men nu har Frankrike gått om.

       Taget ur sin kontext låtet det lite märkligt som argument. Det håller jag med om.

       Nu fanns det ju lite mer som sammantaget var ett argument för något helt annat.

       Så helheten står jag för. Faktan i argumentet står EU för. Tankarna runt det sammantagna står jag för.

       Hoppas du förstår nu då!?

       //Moa

       Svara

        Hon menade nog att det inte är pga att etniska svenskar föder mer barn utan andra icke europeiska folk som bor här, samma med Frankrike, dom har ju en jättestor afrikansk population, så inte konstigt. I Europa föder kvinnorna 1.5 barn per kvinna, och i Afrika föder dom 4,7 barn per kvinna.

        Svara

         Jag har aldrig diskuterat etniska svenskar. Någon sån undersökning har jag heller aldrig sökt/sett.

         Svensk som svensk tänker jag.

         Enligt undersökningen så föder varje kvinna 1,74 barn. I relation till det utgår jag från min verklighet. Det är ytterst få som har bara ett barn. De flesta har två barn, några tre och få fyra eller fler. Det i kombination med hög utbildningsgrad, heltidsarbete mm kan vara faktorer som påverkar måendet sammantaget.

         Diskussionen handlar alltså inte om hur många barn man fött, vilket ursprung man har öht.

         //Moa

         Svara

       I det helsvenska, högpresterande område där jag jobbar har tre barn länge varit en norm men på senaste år har det börjat luta mot en liten halvsladdis till fyra också. Så ja, svenskar har också många barn

       Svara

      Bara My M och Anna Book som är fantastiska och bra på alla sätt enligt Moa. Jo för de är ju så ärliga och har inte humör och dåligt konsekvenstänk eehmmm. Andra är stackare, fattig, wt, vidriga och hemska. Jösses alltså..

      Svara

       Men skärp dig Madde!

       Släpp taget, jag tog tillbaka att jag kallade dig wt. Släpp nu! Lär dig skita i vad okända människor tycker om dig.

       När har jag öht skrivit om AB?

       När hyllar jag My? Jag vet inte om jag ens bryr mig i vad hon sysslar med.

       Jag försvarar hennes rätt att slippa bli mobbad.

       Vad jag tycker om dig behåller jag för mig själv. För inte ens du förtjänar mobbing och skitsnack. Ingen gör det!

       Sluta snacka så mycket skit Madde så ska du se att ditt liv får en annan mening.

       //Moa

       Svara

     Fast de som blir utbrända i länder utan sjukförsäkring ”syns” ju inte – de dör, hamnar på gatan eller om de har tur tas om hand av familjen. I Sverige syns de pga att de får hjälp av sjukvården/samhället.
     Givetvis mår folk dåligt i andra länder också, hur kan man vara så blind/naiv att man inte ser det?

     Svara

      Tack!! Precis min tanke också! Bott i bla USA där jag sett och pratat med allt för många uteliggare, utslagna.

      Svara

      ”Countries with the lowest burnout scores are found in northwestern Europe (i.e., the Netherlands, Norway, Sweden, Denmark, and Finland). In countries with poorer economic performance in terms of Gross Domestic Product (GPD), higher levels of burnout are observed.”

      https://www.wilmarschaufeli.nl/publications/Schaufeli/500.pdf

      Svara

     Stress behöver inte komma utifrån utan ofta inifrån. Att ställa höga krav på sig själv, pressa sig till max inte bara gällande arbetsdagen utan även att hemmet ska vara fläckfritt, barnen ska lyckas i skolan, äktenskapet ska vara lyckligt och man ska ha mycket sex och även vara vältränad och snygg… Allt det skapar press, inte bara hur man har det på arbetet.

     Jag vet inte hur statistiken ser ut gällande utbrändhet i världen om jag ska vara ärlig. Det sägs ju att svenska barn har mer ADHD än t.ex. ryska barn. Varför? Diagnosticerar vi oftare, SER problemet? Eller underdiagnosticerar man i Ryssland? Skyller på annat? Är säkert liknande med utbrändhet. Kulturellt är vi relativt bra idag på att vara öppna med psykisk ohälsa och sådant som i andra länder ses som mycket tabu. Istället för att erkänna utbrändhet så kanske man skyller på vitaminbrist, muskelsjukdom, psykos, reumatism, stroke…? Det är en diagnos man kan gömma bakom annat.

     Svara

      Som uppvuxen i Sverige upplever jag att det har varit en otrolig påtryckning utifrån hela tiden. Alla ska utbilda sig och göra karriär. Skaffa gärna många barn, hej flerbarnstillägg! Boendet är långt ifrån en trygg hamn att landa i, den är istället främst en perfekt fasad, en statusmarkör som visar hur lyckad man är, både i storlek, läget samt hur det är inrett. Det egna utseende likaså. Slår mig varje gång vi landar på svensk mark hur otroligt stylade alla är, både barn och vuxna. Livet är ett ständigt projekt där man aldrig får bli nöjd för det tolkas som att man gett upp och gått ner sig. Menar inte att inget av detta finns i andra länder, men med den pressen utifrån under lång tid så är det väldigt svårt att frigöra sig från den även inifrån. Alltså, klart att ingen står med en pistol och säger ”träna! Jobba! Renovera!” Och det är ju det en del utbrända får höra. ”Du kunde ju ha stoppat i tid, varför sänkte du inte kraven?”. Det ska nog till enkel del medvetenhet för att verkligen göra det men det är ju inte så lätt när hjulen snurrar…

      Svara

       Amen på din kommentar ! Jag tror också en stor bov är är sociala medier. Människor sitter och jämför sig med andra , blir stressade och mår dåligt över att dom inte har råd eller kan göra dessa saker som en del visar upp. Perfekta hem, rena kläder på ungarna , platt mage 2v efter förlossning , skogsvandringsr med lyckligaste familjen osv. Slutar man bara att kolla på instagram mår man så mycket bättre . man lever inte mindre eller sämre för att man inte visar upp allt. Många tyvärr strävar ju just efter bekräftelsen och likesen för att få bevis på att dom är lyckade och duktiga .. Kände att min kommentar spårade in på ett annat spår lite men tror allt hänger ihop .

       Svara

       Absolut inget svenskt fenomen.
       Jag har bott i både Spanien och Italien och har många vänner I USA (både svenskar och infödda amerikaner) och kan säga att de på många sätt har det mycket tuffare. Det saknas lagstadgad arbetstid och många snittar ofta minst 50 timmars arbetsveckor utan fikapauser och oftast även utan lunch (äter vid skrivbordet eller under möten). De har väldigt svag anställningstrygghet och sämre vårdsystem. Dessa saker är väldigt grundläggande och stressande. Generellt jobbar vi i Sverige mindre och utan samma stress att bli av med jobbet eller rädsla att bli sjuk och arbetslös.

       Och även där finns outtalade krav på statusmarkörer, en perfekt fasad, att man ska vara vältränad och hinna med skönhetsbehandlingar osv. Dessutom tycker jag det känns som de har ännu högre press på sig som föräldrar, att barnen ska ha många aktiviteter, bara äta hemlagad organisk mat m.m

       Svara

       Word!!!!

       Svara

     Jag tror det är väldigt individuellt det där, folk tacklar stress olika. Vissa klarar sig genom sorg och stress och trauma och klarar fortfarande att hålla hoppet uppe och vara positiva och se framåt, och vara lyckliga. Andra kraschar och klarar inte motgångar. Vissa är ständigt negativa. Finns ju folk som tar livet av sig som lösningen på att tex en partner lämnat osv. Vi är helt enkelt olika och har olika psykiska förutsättningar. Ja kanske är vissa ”svagare” rent psykiskt. Men det är ju inget man kan kontrollera, man kan inte välja att gå in i väggen eller inte.

     Svara

      Nej man får inte glömma detta, vi ÄR olika, vi har olika förutsättningar, en del medfött och en del inlärt. Olika sårbarhet. Olika strategier för vad vi gör åt vår situation om vi märker att det börjar bli för mycket. Men det viktiga är ju, som du säger, att ingen väljer, precis som alla andra egenskaper vi har!

      Svara

      Jag är en av de mest positiva människor som finns. Sagt också av min terapeut så det är inte helt ogrundat. Ändå fick jag en rejäl utmattningsdepression. Det hade ingeting med att jag inte klarade motgångar.
      Det alla med utmattning har gemensamt är att de känner en maktlöshet inför sin situation. Att det inte är de som styr deras liv. I mitt fall var det en väldigt narcissistisk chef tillsammans med mycket som stod utanför min kontroll som hände privat som gjorde att jag trillade dit. Och jag hade då inte verktygen att tackla allt på en gång. En erfarenhet rikare som gjorde att jag fick verktyg att hantera och eliminera stress innan den blir långvarig och negativ.

      Svara

       Ja men då är du antagligen inte så ”psykiskt stark” som du tror då. För alla går inte in i väggen trots saker som sker utanför ens kontroll. Vi är olika.

       Svara

      Exakt, håller med.
      Är själv tyvärr en av de ”svaga”, kraschar lättare, svårt att få energi och vara positiv, självmordsförsök mm. Jag blev diagnostiserad med utmattningssyndrom som 14åring. Yes, 14.
      Fan vad gött om man kunde på riktigt styra över sina psykiska förutsättningar. Klart det går att jobba med men startsträckan är fan så mycket längre för vissa.

      Svara

     Jag är en i statistiken som blivit riktigt, jag menar på riktigt utbränd. Tillsammans med en riktig smaskig depression. Jag var heltidssjukskriven i drygt 1,5 år och var sedan tvungen att börja arbetsrehabilitering.
     Min psykiatriker vid den tiden sa att han aldrig stött på någon som hade så mycket viljestyrka och var så pass envis som jag är. Han hade en teori om att det var just det som gjorde att jag fall dit så hårt.

     Jag skulle vilja veta var du har för belägg när du säger att svenskar är de som är mest utbrända i världen. Har du räknat med mörkertalet då? För precis som att autism inte fanns i slutet på 1800-talet betyder inte det att det inte fanns. Folk kunde fortfarande vara autistiska, bara att det inte fanns ett ord för det. Man har bara kunnat vara ”utbränd” i typ 20 år, ändå har folk vittnat om exakt samma problematik i över 150 år.
     I dagens Japan t.ex. finns inte utbrändhet alls, där jobbar man på tills det heter att man dör av ”naturliga orsaker”, fastän man är 30-35 år…

     Men visst, på sätt och vis stämmer det ju att vi har det lyxigt. Då vi har ett så pass bra skyddsnät för de som blir sjuka är det självklart att folk kan ta sig ”lyxen” att vara sjukskriven för något. Istället för att arbeta på tills man faller av pinnen som man gör i många länder där det inte finns något skyddsnät.

     Svara

      Så medelliv i Japan är 35 år? 😏

      Svara

       Medellivslängden i Japan är högre än i Sverige tror jag?

       Svara

       Lägg av, vad jag vet har inte Japan ett ord för utbrändhet. De pratar istället om Karoshi som betyder arbetsrelaterat dödsfall på grund av överansträngning. Den insatta kanske kommer ihåg fallet med den 22-åriga sjuksköterskan som dog av hjärtattack pga Karoshi, en annan man, 34 år som också dog av just karoshi. Och inte alls för länge sedan var det en japansk journalist som skapade stora rubriker internationellt, 31 år gammal och dog av hjärtsvikt.

       Då har vi inte pratat om alla japaner som begår självmord pga att de jobbar för mycket. En varje kvart begår självmord där.

       Svara

       Vart fick du det ifrån?

       Svara

       Det är inte det hon säger.

       Hon säger att även om man dör 35 år gammal så ” skyller” man på naturliga orsaker. Även om skälet är utbrändhet.

       2016 var medellivslängden i Japan 83,7 år. Högst i världen.

       //Moa

       Svara

      ”Countries with the lowest burnout scores are found in northwestern Europe (i.e., the Netherlands, Norway, Sweden, Denmark, and Finland). In countries with poorer economic performance in terms of Gross Domestic Product (GPD), higher levels of burnout are observed.”

      https://www.wilmarschaufeli.nl/publications/Schaufeli/500.pdf

      Svara

      Helt otroligt att folk fortsätter spä på den där myten om att bara svenskar blir utbrända. Det är så okunnigt och dumt. I många länder förlorar du helt enkelt jobbet och blir arbetslös istället eftersom de har tidsbegränsade sjukskrivningar på ett helt annat sätt och ofta saknar rehabiliteringsprogram.

      Svara

     Fast utbrändhet har inte bara att göra med den faktiska stressen utan den upplevelsen . Och faktum är att vi är ensammare än många andra, sämre kontakt mellan generationerna, etc. Tex franska mammor lämnar bort sina barn till barnomsorgen när de är tre veckor, men känner de i snitt skuld och skam och stressar upp sig för att hämta tidigt? I fattigare länder där många har enklare arbeten än här, de jobbar långa dagar, men tar de med sig jobbet hem som många högutbildade och människor i vårdyrken gör? Hur flexibel måste du vara i ditt yrkesutövande? Tex som sjuksköterska i Sverige så måste du också sköta tex administration, något som du inte behöver i många andra länder.

     Svara

     Ja tänk vad skönt att så många i t ex Japan tar livet av sig pga den enorma jobbpress de har där, i stället för att bli psyksvaga och utbrända 🤦‍♀️

     Svara

   Jag valde att göra en hjärnoperation, för det är så gött att vara hjärntrött och inte orka med allt längre. Så skönt. Det var liksom den enklaste vägen kände jag.

   mvh
   En med samma symtom som utbrända samt många andra med olika diagnoser som påverkat hjärnan.

   Svara

    Jag valde att få cancer. Kände för lite lyx i tillvaron.

    Svara

   Ja, men verkligen. Att gå in i väggen är den enklaste vägen. Bara att ligga och chilla i sängen. Man väljer ju att vara svag och gå in i väggen.

   Gah, vet inte gräns på dumheterna.

   Svara

   Jaaaa, mina år efter jag blev diagnostiserad med utmattningssyndrom var en semester. Det var så jäkla najs att inte klara något själv. Vem behöver äta, duscha och gå ut i dagsljus liksom när man kan ligga i sängen och tro att man ska dö. 🙂 Lyxliv deluxe levde jag. Självklart valde jag det. 🙂 Jag har lyxen att vara svag.

   Svara

   Så att skaffa barn skyddar alltså mot utbrändhet? Synd att det inte skyddar mot idioti också…!

   Svara

   För 5-10år sen gick ”alla” in i väggen…
   Idag klagar alla på poppis grejen hjärntrötthet.
   Min läkare påstår att det bara är vi svenskar som har fenomenet att ”gå in i väggen”.

   Svara

    Tror du själv att utbrändhet bara finns i Sverige?

    Svara

    Så okunnigt sagt av din läkare då.

    Svara

    Svenska folket är oerhört naiva och lättpåverkade över lag. Gör som dumdum säger så blir allt bra.

    Svara

     ”Svenska folket”? Ok 🤔 Bra att veta.

     Svara

    Dressyrryttare läkaren har helt rätt i sin bedömning. Om 5-10 år kommer det vara någonting annat som ligger i tiden att älta och oroa sig för.

    Svara

     Helt klart är intresset och kunskapen runt hjärnan/psyket i centrum i den här tiden.

     Det är verkligen på tiden! Verkar både obildat och naivt att inte förstå vad ” nutiden” gör med människohjärnan/själen/psyket.

     Aldrig har hjärnan ”matats” med så mycket information/teknik/Sällskap, tex. Allt är ett tumtryck bort. Allt går så fort och är tillgängligt hela tiden.

     Psykisk skörhet är inget nytt. Vi har bara inte pratat om det.

     Att prata om ”modediagnoser” är naivt och okunnigt.

     //Moa

     Svara

      Moa 🙏💓

      Svara

      Tycker du har rätt i det mesta Moa men visst går det också trender i diagnoser. Alltså det är ett reellt begrepp.

      Svara

       Hur menar du nu?

       Vilka diagnoser var poppis tidigare då?

       //Moa

       Svara

        Går inte att ge ett generellt svar och varierar per tid och kontext. Men visst finns det tecken på överdiagnosticering inom vissa områden och det är inget nytt.

        Svara

         Fast nåt exempel borde du kunna ge om du skriver så. Överdiagnosticering inom vissa områden? Under vilket tidsspann?

         Svara

         Hur vet du att det är överdiagnostik?

         Försöker förstå vad du menar, Mitt svar blir ändå: verktygen att diagnosticera har blivit bättre både inom somatiska/psykosomatiska sjukdomar/tillstånd. Det skälet tror jag mer på än överdiagnostik.

         Tror att du blandar friskt mellan åsikt/okunskap och erfarenheter.

         Misstror du somatiska diagnoser också? – Närrå… det är nog inte cancer. Det är säkert magkatarr. Jag har en kompis osv… osv?

         Tror det är mer vanligt med underdiagnoser än överdiagnoser. Men det är bara en känsla jag har.

         //Moa

         Svara

          Nej, det finns eller har funnits tecken på överdiagnosticering av vissa somatiska sjukdomar också. Nåt så simpelt som antibiotikaförskrivning i vissa kontexter skulle kunna vara ett exempel. Men det är såklart en jättekänslig fråga och debatteras oftare vg psykosomatiska sjukdomar.

          Svara

           Sakta i backarna nu!

           Penicillinbruket/ missbruket beror inte på överdiagnosticering utan på överdriven användning av penicillin som gjort/gör att vissa bakterier blir resistenta mot medicinen.

           Har ingenting med sjukdomen att göra.

           Tror inte dina slutsatser är speciellt faktaspäckade. Låter mer som om du vill tycka något och att du till varje pris måste driva din tes.

           //Moa

           Haha, absolut men det beror på var i världen du är och varför man skriver ut penicillinet 🙂 Alltså vilken diagnos man sätter för att ge antibiotikan. Dock, ovan är bara ett exempel och jag förfäktar inte tesen att halsfluss idag är en modediagnos i sydeuropa 🙂 Har inte sett studier på ämnet överdiagnosticering men det finns säkert. Kika gärna lite eller googla på ämnet i fackmedicinska tidsskrifter dock.

           Screening bidrar till överdiagnosticering. Ex olika cancerformer. ADHD och depression (särskilt efter prozac) är andra exempel. Överdiagnosticering betyder egentligen bara att patienten får en diagnos hen inte behöver.

           Jag hoppas att ni är läkare eller liknande då det vore så pinsamt om ni debatterar om ett så pass kunskapsprövande ämne och sitter typ på klarnas kundtjänst

      Håller med Moa här. Folk måste sluta tro att de vet bättre när någon fått en diagnos som t ex ME/CFS, fibromyalgi eller utbrändhet (diagnoser som det är vanligt att icke-medicinskt utbildade självutnämnda förståsigpåare har starka synpunkter på).

      Istället bör man fokusera på att det handlar om en person som blivit allvarligt sjuk, som behöver utredas och behandlas. Personen blir inte friskare för att folk inte tar deras symptom på allvar och tror att det är modediagnoser. Det var hårda levnadsvillkor även förr och även då blev många långvarigt sjuka och helt sängliggande. De kallades nervsvaga eller klena. Det är inget nytt.

      Svara

    Jag har varit utbränd. Jag valde att inte begära någon ersättning från staten, då jag inte ville att folk skulle tro att jag bara ville ligga på soffan och pilla mig i naveln. Jag levde på mina sparade pengar och hade allt att förlora på att vara sjuk. Jag ville inget hellre än att jobba och träffa människor, men jag orkade inte. Jag orkade inte ens träffa min familj, föra en riktig konversation eller läsa mer än en sida i en bok. Det kändes som att livet var över. Jag hade blivit lobotomerad och bestulen på all min kraft. Varför? Jo, för att jag pluggade heltid, jobbade heltid, var engagerade i flera ideella föreningar och hann sova max 6 timmar per kväll under 1,5 år. Som följd av det blev jag sjuk. Det var inget jag hittade på, utan jag VAR sjuk. Därför blir jag också väldigt irriterad på sådana inlägg som ditt, för uppenbarligen har du aldrig varit där själv. Du eller din läkare har ingen aning om hur hemskt det är när hela ens liv förstörs för att ens hjärna och kropp inte fungerar längre.

    Svara

     Men du gjorde ett val av att jobba och plugga heltid + en massa andra arrangemang. Vad tror du skulle hända? Fattar vilken vettig som helst att den kombinationen för länge är lika med utbrändhet.

     Svara

      För att jag var ung, kände mig inte trött och trodde att jag var oövervinnlig. Jag ville dessutom inte ta studielån och kände även enorm press från omgivningen att prestera. I efterhand inser jag hur idiotiskt det var, men då såg jag det inte själv.

      I övrigt – tack för skuldbeläggandet! Det känns fantastiskt skönt… Särskilt med tanke på att jag redan klandrat mig själv för det under lång tid.

      Svara

       Skriv inte här om du vill bli struken medhårs. Ett tips bara….

       Svara

        Det är inte vad det handlar om…

        Svara

      Jag gjorde den kombinationen i flera år utan att bli utbränd, det handlar inte om att ”göra massa saker” det handlar om återhämtning, stress, underliggande orsaker, ev trauma etc. sluta dumförklara folk där du har noll insikt i.

      Svara

       Likewise smartass

       Svara

     Känner samma. Jag är läkare. Och utbränd. Mina kollegor förstår inte det. Det gjorde inte jag heller för ett tag sedan.
     Det är inget man väljer, kan undvika eller ’behandla’ snabbt även fast man har dessa kunskaper.

     Svara

     Hear hear, Anonym / 08:16! ❤
     Jag fick barn när jag var 18, och blev ensamstående när min son precis fyllt 1 år. Då jobbade ca 150% och pluggade på distans, för att jag var tvungen. För att vi skulle klara oss, men också som du skriver- all press från omgivningen, jag hade ju redan 1. Lyckats skaffa barn när jag gick på gymnasiet 2. Blivit ensamstående. Jag är glad att min familj fanns där när jag kraschade, men jag kommer för alltid ha dåligt samvete gentemot mitt barn.

     Jag hoppas du ska kunna sluta klandra dig själv för att du blev sjuk ❤

     Svara

    Occupational burnout är en diagnos som kommer finnas i ICD-11, en internationell diagnosmanual, används alltså över HELA världen. Sverige har ovlså haft kriterier för utmattningssyndrom uppsatta av socialstyrelsen vilket gjort att vi ’haft diagnosen’. Vårt socialförsäkringssystem tillåter sjukskrivning, i andra länder är självmord, att säga upp sig och byta jobb eller se till att ha jävligt mycket pengar på banken andra alternativ att välja mellan. Forskare på området säger att förekomsten av utmattning är lika stor i alla industrialiserade länder, men vi har olika system för att disgnosticera och samla statistik.

    Svara

    Intressant ändå, att din läkare inte kan tillskriva sig kunskapen att läsa om internationella studier på pubmed.

    Svara

     Hade ju gärna inte gått till den läkaren…

     Svara

     Mer skrämmande än intressant, men förstår vad du menar

     Svara

    Jag skulle bytt läkare med en gång om jag var du. Maken till okunnighet och arrogans. Din läkare uppdaterar sig uppenbarligen inte inom modern forskning. Om du skulle drabbas av utmattning vet du i alla fall vilken läkare du INTE ska boka tid hos.

    Svara

    Hälsa din okunniga läkare att världshälsorganisationen WHO klassar utbrändhet som en sjukdom. Om han hört talas om WHO?

    Din läkare verkar nämligen behöva uppdateras.

    Svara

    Jag kan bara se följande alternativ:
    1. Din läkare jobbar inte i Sverige
    2. Din läkare hyser ett förakt mot svenskar
    3. Din läkare har ingen legitimation och är således inte läkare
    4. Du hittar på

    Svara

     Nja. Kan vara någon lite äldre som så att säga inte ”hängt med” eller är påläst på området. Troligtvis inom en helt annan specialitet också.

     Svara

      Har man inte hängt med eller är tillräckligt påläst för att känna till utbrändhet så är det nog hög tid att lämna in licensen…

      Oavsett ”specialitet”.

      Svara

       Kan man tycka men läkare är människor de med 🙂 Har man jobbat på ortopeden i 30 år är det inte säkert att man vet.

       Svara

    Byt läkare.

    Svara

   Det är rent ut sagt både oförskämt och outbildat att uttrycka sig så!! Skäms på dig!

   Svara

   Det är ett mindset för många… jag är uppväxt med en psykisk sjuk mamma. När jag var yngre delade jag upp människor i svaga/starka varav jag absolut inte ville vara som de svaga.

   Jag har självmant tagit mig igenom depressioner, självskadebeteenden, mm med inställning att jag är en av de ”starka”
   Idag har jag själv barn och skulle aldrig ”tillåta” mig och gå in i väggen.. för jag vet att det är mitt barn som tar smällen.

   Men för att ens kunna tänka så behöver man redan ha haft det jävligt jobbigt. Varit på botten. Lärt sig lyssna på sin kropp och inre. Förstå sina begränsningar. Tror att gå in i väggen gör man för att vi lever i fart. Utan och stanna upp och känna efter, lyssna på vårt inre och inte prioritera sig själv och sitt mående. Försöka vara alla till lags.
   Jag tror på att det går och förebygga. Men det har inte med styrka och svaghet och göra utan självkännedom och självkänsla…

   Svara

    Håller med. Och insikt om vad man BEHÖVER. Jag behöver tex stänga in mig i helgen för jag har jobbat alldeles för mycket i veckan. Ska sova, äta och inte prata med någon. Återhämtning! Jobba i förebyggande syfte.

    Svara

     Så lätt det låter att välja att bli utbränd, som om inte yttre händelser spelar någon roll.

     Jag försökte i det längsta att vara stark när fyra personer i min närhet på kort tid drabbades av cancer, två avled på några månader. Jag själv fick en autoimmun sjukdom och skulle försöka rodda ihop min egen familj som drabbades av detta. Barn och barnbarn som skulle tröstas och stöttas, jag orkade inte till slut…
     Svagt av mig att gå i väggen, jag kunde säkert kämpat emot. Men jag tog tydligen den enkla vägen att ”gå i väggen”.

     Svara

      Att uttrycka sig så som Magdalena Graaf gör är så fruktansvärt kränkande mot dom som verkligen har kämpat och som kämpar med utbrändhet!!!!

      Svara

      Men gud!! Jag mår dåligt bara av att läsa vad du varit med om. Vem hade inte gått ner sig helt av det?!.. hemskt.

      Svara

       Tack❤

       Svara

   Anders Hansen borde komma med piskan!
   Fast hon kan ju börja med att kolla på hans program ”Din hjärna” på SVT.

   Att öppet visa sig så obildad…fan va pinsamt.

   Svara

   Gaahhh! Hon har ingen j****a aning om vad hon snackar om! ”Det enklaste” som att det skulle vara enkelt, gött och skönt att ligga hemma och va utbränd, som att man aktivt väljer den vägen för att man är lite lat och pallar inte ta tag i saker.
   Blev på sjukt irriterad på henne nu! Oerhört korkat och klumpigt sagt.

   Svara

   Jag tror att många har varit på gränsen så att man knappt orkar gå upp ur sängen. Vissa väljer då att kämpa vidare, andra väljer kraschen. Handlar nog om vilken individ man är. Och nej, det är inte kritik. Och vissa kommer heller inte ut sängen för att det har gått så lång. Men jag kan tänka mig att det är det hon syftar på. Har själv mått dåligt för några år sen och jag klarade mig knappt genom dagen. Men jag hade inte möjlighet att krascha. Kan fortfarande känna av skadan detta mående gav mig, å det hade nog varit klokt av mig att krascha. Men jag tillät mig inte. Hade jag dock träffat nån annan som mådde som jag gjorde då så att jag bett hen att sjukskriva sig dirket

   Svara

    Människor tål olika mycket.
    Det handlar knappast om att du VALDE att inte krascha utan om att du hade lite reservbatteri kvar. Det finns inget som heter att man inte har möjlighet att krascha. Det är som att inbilla sig att man skulle kunna avbryta en begynnande hjärtattack för att man inte har tid med en hjärtattack just då. Kommer man inte ur sängen så kommer man inte ur sängen.

    Jag tycker det är så synd att man fortsätter sprida den här typen av felaktig information.

    Svara

    Leia. Du har också missuppfattat denna sjukdomsbild. Det är inte bara att tvinga sig upp ur sängen eller inte som avgör att du har ett val. Det är konsekvensen av det totala hälsotillståndet. Du tappar minnet, du slutar sova, du ändrar kostvanor, humöret svänger, du drar sig undan, du klarar inte se tv, läsa, umgås. Du blir yr, tappar balansen, blir irrationell och många får fysiska krämpor. Till sist kraschar du och då finns det ingenting som får dig som heter orka eller inte ha möjligheter.
    Inte en chans på miljoner. Du lyckades på grund av att du hittade ett sätt till återhämtning, du stannade av i tid innan du drabbades av en total utmattning. Att du inte ”kraschade” då betyder inte att du inte kan göra det senare om du bara körde på i samma spår. Att lyssna på kroppen är det tyvärr inte alla som klarar av att göra utan stoppar bara när kropp/knopp inte orkar mera. Tycker att det är fint att du inser att du kan varna en annan medmänniska som är på väg mot stupet:)

    Svara

   Men om man slutar att ringa kränktmobilen varje gång och tolkar det annorlunda så spar man sig energi.
   Att gå in i väggen är ju ingens fel men det kan ju vara ett svagt ögonblick i ens liv. Man måste vara svag ibland och tillåta sig det.
   Det är inget fel i att vara svag.
   Du skriver ju själv att det inte är fel att vara svag men beter dig som om någon har förolämpat dig i det grövsta?

   Svara

    Det handlar inte om svaghet!
    Det har och göra med att du varit stark alldeles för länge. Den som inte varit där själv eller sett på när en anhörig drabbats eller lever med utmattningssyndrom har ingen jävla aning om vad det handlar om.

    How dare you!

    Svara

  Någon mer som såg att Isabella gjorde reklam för tandblekning på sina stories igår men att hon sedan raderade dom? Stories som kom upp efteråt är fortfarande kvar 🤔

  Svara

   Som kom upp innan, menar jag

   Svara

   Nu återstår bara reklam för tandblekning och mobilskal för henne. Får hoppas att inget större seriösare företag vill arbeta med henne efter expressen.

   Svara

   Jag såg det. Håller med dig, varför försvann det så snabbt. Kan det ha varit felaktigheter i informationen?? Konstigt i alla fall.

   Svara

    Skulle inte den berömda agency i NY lansera ett schweiziskt tandblekningsföretag tror de var här i våras orkar inte leta inlägget. Tjejerna hade reflekterande concealers så de såg spooky ut på bilderna. Kanske något hänt som vanligt.

    Svara

  Hahahaha! Ibland har hon verkligen otur när hon tänker 😂

  Svara

  Team tåg!!! 😂🚂

  Svara

   Samma här! Team humortåg, jag är med!

   Är det inte väldigt dåligt av pajasbella att inte kommentera artikeln på något vis? Istället vräker hon ur sig stora namn inför blivande samarbeten…..

   Svara

  Kan någon förstå varför hon inte tar till sig kritiken och bemöter påståendena/faktan? Som att bara stoppa huvudet i sanden och köra vidare i 190. Bara det är tecken på ett stort mått av högmod. Vilka är de samarbetspartners som vill stanna kvar på hennes vilt skenande tåg?

  Svara

   Det finns inte så mycket att bemöta. Tror folk läser in alldeles för mycket i artikeln (som iof var väldigt spekulativ och dåligt skriven så det är inte så konstigt). Men hon har ju rent krasst inte gjort nåt fel så förstår att hon inte bemöter kritiken som framkommer i den.

   Svara

    Fast jo, jag tycker också att artikeln är tunn men att påstå att det inte finns något att bemöta är ändå inte sant.

    Svara

     Hur man ser på det beror kanske lite på vilken bransch man är verksam i. Men om hon var min klient och expressen inte hade mer på fötterna än det där hade mitt råd nog varit att ignorera offentligt. Kanske att man förtydligar med existerande samarbetspartners men ser inte att hon har nåt att vinna på att gå i polemik offentligt.

     Svara

      Jag hade personligen försvarat mig och förklarat allt i minsta detalj, hade velat bemöta allt och hade vidtagit åtgärder, stämt osv. Men kan samtidigt på ett sätt förstå att hon inte tjabblar emot för hon tycker nog mest det är trams, och hon skulle kanske bara få mer skit och smutskastning efter sig… men hon borde inte låta skitsnack och lögner så oemotsagda och låta folk sprida lögner på hennes instagram och här och andra ställen..det förstör ju hennes rykte, varumärke och förstör för bolagen.. Jag hade blvivit tokig.

      Svara

   Tyvärr kan man komma ganska långt med att inte låtsas om att man gjort nåt fel.

   Finns t ex många påstådda medium som ertappats med hörsnäcka där de matas information, eller andra typer av fusk. Trots stora avslöjanden kan de fortsätta leva på sitt bedrägeri.

   Svara

   Om samarbetspartners frågar så svarar hon garanterat, men förstår att hon väljer att inte bemöta det officiellt. Tycker snarare det är professionellt att inte göra det eftersom att hon förmodligen inte håller med sp blir det istället officiell pajkastning.
   Hoppas företagen gett henne konstruktiv kritik i samband med samarbetet också och inte direkt bara tagit det i media.

   Svara

    Haha, tycker både Lyko & Axwell framstår som riktiga pajasar. Den ena hade ”hoppats på att sälja mer” & den andra håller inte med om ”Isabella lowengrips syn på flygplan.” Okej att de inte ansvarar för hur expressen sen väljer att vinkla artikeln men det ser ju inte bra ut. Enig med dig, i det här läget är det klokast vara tyst.

    Svara

     Förstår inte varför mat.se ville samarbeta med henne från början, någon som inte lagar sin egen mat? Eller klickar hon hem all mat som kocken sedan tillagar? Har svårt att tro att kocken skulle ge henne en lista ”det här skall finnas inköpt inför kommande vecka”

     Svara

    Cissi Wallin kan nog ha något att lära av BB.

    Svara

   Den som tiger samtycker är ett bra uttryck. Det blir hennes sätt att bekräfta det som anges är sant. Hon bryr sig inte. Det finns som någon skrivit här mängder med små bolag som hoppar på hennes tåg.

   Svara

   Jag tror helt enkelt hon inte har något smart att säga, och därför håller hon tyst.

   Svara

   Isabella saknar all form av spärrar. Har funderat lite på hur Isabella är som person när hon är helt privat. Får inte ihop något hon verkar allt för komplex.

   Svara

   Vi vet alla att Bella gillar att skryta. Hade hon haft bra siffror hade vi gång på gång fått se det på bloggen, hon hade visat upp dem med glädje!

   Det är givet att hon manipulera kunderna och säljer in på fel siffror, annars hade hon aldrig dolt dem för oss.

   Svara

   Det känns dock som att hon ”svarar” genom att berätta hur bra allting går nu, vilka nya samarbeten de har etc.

   Svara

  Isabella:
  ”Idag var min vice VD Jeanette och jag hos vår distributör Dermarome och presenterade vår nya ansiktsserie till Kicks och Åhléns. Den heter B-tox och innehåller syntetiskt ormelixir som har en muskelavslappnande effekt. Man ser resultatet på en gång. Jag har haft lite linjer i min panna tidigare men de är betydligt bättre efter användning av serien.”

  Wow, vilken effektiv produkt de tagit fram! Isabella har ju sedan en tid tillbaka lika stelt ansikte som vilken hollywoodfru som helst. Det var säkert många som trodde att det beror på att hon gått all in med botox och fillers, men det verkar vara ormelixir! 😉

  Svara

   Men vad är det du inte fattar! Sluta gå på andras utseenden!!

   Svara

    Äh lägg av, mänskan säljer beautyprodukter med sig själv som ansiktet utåt, hur i hela hvete ska en produkt utvärderas utan att kommentera utseende 🙄

    Svara

  Tycker ändå folk borde ha klart för sig att det inte handlar om bedrägeri (alls) i hennes fall. Hon får ju redovisa sidvisningar hur mycket hon vill i sin salespitch, det finns ingen lag som säger annorlunda. Vad hon inte hade fått göra är att redovisa sidvisningar och påstå att det är något annat. Rubriken om bluff osv är rent missvisande på basis av vad som framkommer i artikeln.

  Svara

   Men va, det är ju exakt det hon gör? Hon säger att sidvisningar är besökare? Det stämmer inte att hon har 1,5 miljoner läsare, det är inte korrekt och därmed en medveten lögn.

   Svara

    Men hon har ju aldrig sagt att xxx är antal ”unika besökare” som jag förstår det.

    Svara

     Men jo. Det är ju det hon gör oxå… unika 1.5 miljoner besökare

     Svara

      Har inte tillräckligt med koll på henne för att veta om hon kanske sagt så i nåt annat sammanhang. Men poängen är att hon inte sålt in falska siffror till just de här företagen i artikeln.

      Svara

       Alltså har du svårt med läsförståelsen? Allt du säger att hon inte gjort har hon gjort.

       Svara

        Fast du får särskilja huruvida hon gjort det offentligt typ 2016 eller gentemot just företagen i expressens artikel (som vi pratar om) 🙂 Det kan inte bli fråga om bedrägeri eller nåt fuffens om hon redovisat sidvisningar gentemot dem.

        Svara

      Du vet inte vilka siffror som presenterades för företagen. Expressen hänvisar till siffror som är från April 2018

      Svara

    Sidvisningar är lika med besökare. Det är antal besökare på sidan alltså antal klick men det är inte unika besökare. Exakt uika besökare är ju svårt att veta exakt. Ingen har sagt att hon visat dem några bluffsiffror eller manipulerat siffror vilket en del här får det till och verkar tro efter hur det skrivits här, men nej det är inget företag i artikeln som säger att hon visat dem falska eller fel siffror. Rubriken är missvisande. Att hon säger el skriver 1,5 milj readers på sin insta är en annan sak. Många skriver att de har så många antal lyssnare och läsare tex fastän de siffrorna varierar och inte alltid stämmer, IL är inte ensam om det.

    Svara

     Sidvisningar är inte lika med antal besökare. Varje gång du klickar dig in i kommentarerna på ett inlägg besöker du en ny sida på bloggen och det räknas som en sidvisning. Det betyder exempelvis att jag som nu varit inne på kommentarerna under två inlägg på den här bloggen har genererat 4 sidvisningar inom loppet av 10 minuter. Google analytics räknar separat på besökare, unika besökare, sidvisningar (pageviews) och sessions (30 minuters besök). Hon kan alltså få fram en statistisk beräkning på unika besökare utan att behöva anstränga sig, men det är inte det hon gör.

     Från Googles egna definition: Sidvisning
     En instans av en sida som laddas (eller laddas om) i en webbläsare. Sidvisningar är ett mätvärde som definieras av det totala antalet visade sidor.

     Sprid inte desinformation när du uppenbarligen inte vet vad du pratar om. /Digital specialist som jobbar i Google Analytics varje dag.

     Svara

  Tror hon är stolt över sina löp.

  Men bra skämt!!

  Svara

   Bella har väl alltid tänkt att det är positivt om hon finns på löpsedlar och förstasidor oberoende av sammanhanget. Läsarna minns bilder men sällan vad det stod att läsa. Så hon gör klokt i att stå still och inte ge sig in i bemötanden och förklaringar. Det skulle bara bli patetiskt och leda till mer negativitet.
   Det är hennes kunder och samarbetspartners som får dra sina slutsatser. Hittills har de visat sig ovilliga att syna Bellas kort. Verkar som man är rädd för vad man då skulle upptäcka 😱

   Svara

    Varför skulle de vara rädda?

    Svara

    Jag tror inte det finns så mycket? Det här var uppenbarligen en ”granskning.” Resultatet var ju minst sagt tunt.

    Svara

   All uppmärksamhet är Ju bra uppmärksamhet sägs de.. följarantalet har redan ökat på hennes insta

   Svara

  Det är ialla fall vattentätt från isabella själv. Den sortens disciplin hade hon nog gärna velat se från de anställda. Inte helt bra att host:a folk från ett annat land samtidigt som man erkänner att man befinner sig mitt i en skandal som ju måste framstå som någonting som kan skada deras business. Nu har väl de andra ett behov av att faktiskt bearbeta och förhålla sig till sådana här skriverier medans isabella lätt struttar vidare, vilket är fascinerande i sig.

  Svara

  Kära företag som köper tjänster av influensers: om ni inte kräver att få tillgång till färska Google Analytics-fakta som en grund för era affärsbeslut, så får ni fan skylla er själva. För mig är det ett skall-krav.

  Svara

   Fast det är ju det som Bella har ljugit om: hon använder antalet sidvisningar för att ljuga om antalet unika besökare.

   Svara

    Inget av företagen hon samarbetar med har uttryckt att hon lurat dom med några siffror

    Svara

    Fast NEJ 08:21 det har hon ju inte gjort, hur vet du det? Det är inget företag som sagt att hon gjort det iaf, de sa att hon visade sidvisningar inte att hon ljugit om antal unika besökare – det är du som ljuger Anonym! Det ljugs mycket här om IL.

    Svara

  Undrar vad de sade till gästerna om löpsedlarna som de borde ha sett. Eller trixade de dem förbi alla löpsedlar så de inte såg dem?

  Svara

   På riktigt så tror jag de såg till att de fick se löpet och sen säger Bella att det handlar om hur framgångsrik hon är medans hon slänger med håret. Knappast att besökarna kommer köra Google translate på ett löp.

   Svara

    ”Bluff” means ”successful” in Swedish.

    Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Du blandar ihop syrrorna.

   Svara

   Det är inte Hannah som uttalat sig om att man är svag ifall man går in i väggen.

   Svara

  Hon kanske tog en löptur på morgonen? Alltså joggade? Men om hon menade Expressen, så var det humor.

  Svara

   Ja det var det hon menade

   Svara

   Hon menade givetvis att hon tog en löptur, men eftersom ordet löp kan betyda två saker, och att det infall sig just så denna dag att Bella var på ett löp, så blev det humor.

   Svara

    Det kan betyda tre saker; en tik kan vara i löp med så kanske hon menade att hon började dagen med mens xD

    Svara

  Jag tror att om loppet av några år så har hennes imperium falnat hon har blivit synad in på bara troskanten å då kommer man upptäcka många fel å brister som resulterar i att innehållet i hennes plånbok har minskat BETYDLIGT
  Har ALLTID tyckt att denna människa går om kring med en falsk fasad en överspändhet Trycker man henne lite kraftigare på pulsen så är det nog en rädd å osäker människa innan för skalet…..

  Svara

  Idag skriver Expressen om Isabella igen.
  Inget löp men som vanligt återger de exakt det Isabella skriver i sina inlägg.

  Är så nära att bojkotta Expressen. Varför denna besatthet av Isabella??
  Det är ju inte som att de skriver lika mycket om andra influensers.

  Jag börjar ärligt talat tröttna på allt som har med henne att göra och att man inte ens ska kunna gå in på Expressen utan att där finns att läsa om henne.

  Svara

   Men de kommer ju såklart skriva om henne varje dag eftersom deras artikel som inte innehöll nån egentlig information alls och dessutom krävde betalt blev en succe 🙂

   Svara

    Expressen tjänar på detta eftersom alla länkar dit.. win win

    Svara

   Och ändå går du in här och kommenterar.

   Svara

    Okej men då ska jag tala om det om du inte förstod det?
    Jag skrev det eftersom jag som sagt börjat trötta på Bella och alla hennes lögner, även allt som skrivs här.

    Hon är bara helt osmaklig som den människa hon är just nu. Att hon står för är så fel.
    Jag stöttar inte företagen som gör kampanjer och samarbeten med henne och funderar även på att bojkotta Expressen.

    Svara

     som rör Isabella*

     Svara

   Håller så med! De borde ju ha så mycket mer saker att skriva om än att göra artiklar baserade på hennes inlägg och i månader nu har det stått ”Expressen söker Isabella Löwengrip för en kommentar.”
   Som att hon kommer kommentera, hon har ju sagt bye bye till svensk media och lör ju absolut inte kommentera efter deras granskning.

   Svara

    Jävla fake tidning. Börjar nästan tro de gjorde den här artikeln för att göra henne en tjänst. För om det som stod i artikeln var det värsta de kunde komma fram till är det ju ingenting.

    Svara

     Nej men den slutsatsen drar jag faktiskt också. Hon verkar betydligt mer renhårig än man hade trott om man bara läser härinne.

     Svara

     Hon har ju haft deal med bla elle så varför inte expressen.

     Svara

     Kan det ha att göra med att de har samma plattform?

     Att Expressen vill hålla vid intresset för Isabella så att hon får upp sin statistik, för att de tjänar på det ekonomiskt?

     Svara

   De ser ju att det skrivs så mycket om henne här så därför skriver expressen också mycket om henne, och Hänt och stoppapressarna… ja och så nyheter 24 som denna blogg tillhör typ, de skriver så vinklade inlägg om IL nästintill mobbning, det osar liksom att Ny24 vill förnedra henne och smutskasta henne, samma agenda som cam ju. Så oseriöst, pinsamt.

   Svara

    Hon vinner på det Tro mig, fler och fler börjar tycka synd om henne och förlåter hennes misstag & fel. Ingen i världen är felfri.
    Sen tror jag även att det finns fler bovar i denna härva än hon..

    Svara

  Svar till anonym 08:12 – vilken tur för mig då att jag var utbränd 2006, liksom before it was cool, så ingen kunde skylla mitt tillstånd på att jag följde en trend.

  Svara

  ”Hej Camilla, jag undrar varför du inte har gått ut med en offentlig ursäkt till Dr. Tuve Mårtensson som du felaktigt hängde ut på din blogg häromdan? Jag och flera andra av hans patienter reagerade på detta och lämnade kommentarer men fick inget svar. Tuve Mårtensson sponsrar INTE bröstoperationer & han har INTE samarbeten via sociala medier. Du tänker på Dr. Berne och du bör klargöra det. Du kritiserar andra så himla lätt men sen när du själv gör fel så finns det inga konsekvenser?! Verkligen inte okej! Tänk på att Tuve redan har anmält någon för förtal innan och du kan vara näst på tur. Vi vill gärna se dig antingen lägga fram bevis på vem / när / hur Tuve har sponsrat eller uppmuntrar yngre generationen till plastikkirurgi eller så vill vi se dig ändra blogginlägget. Tack!”

  Vad är det här för kommentar på Bloggbevakningens insta?

  Svara

   Ingen bryr sig om tuve

   Svara

  Undrar om de sitter och äter inklämda på lite mer än halva bordets yta, eller om de flyttat alla bestick, glas och tallrikar med mat på enkom för fotot och flyttar tillbaka igen sen? 🤔

  Svara

  Alltså Marisol. Det är något med henne och hur Isabella behandlar henne som gör mig dyster. Hon ser alltid så jävla övertaggad ut i alla videos och på bild men ögonen ser typ livrädda ut. Som den där tjejen som desperat ville hänga med dom populära tjejerna i skolan och sedan blev utnyttjad av dom. Hon finns bara där för att få Isabella att känna sig viktig, som en passopp typ. Obehagligt egentligen och förnedrande. Precis samma vibe fick man från Simon när det begav sig, tror det är ganska destruktivt att jobba med henne helt ärligt.

  Den där andra blonda tjejen som dyker upp hela tiden ser också sådär fejkglad ut hela tiden. Undrar vad som gör att dom stannar? Är det för att det är så pinsamt att erkänna att man köpte nitlotten?

  Svara

   Minns en story (tror jag att det var), de var iväg på någon resa och Marisol satt på golvet i en trång mörk hall eller korridor, med datorn i knät och jobbade. Blev så illa berörd av den bilden, det är en ovärdig arbetsplats för vem som helst och kändes som en sammanfattning av hur BluffBella ser på sina anställda och deras väl och ve.

   Svara

   Kan iof också tänka mig att de är jätteglada och bli filmade av sin arbetsgivare när de jobbar och att plötsligt exponerad mot Bellas publik som ju är väldigt kritiskt. Jag hade inte gillat om min chef kom in och instagrammade mig när jag jobbade och fnissade runt. Å andra sidan har ju Bella gjort det ganska många år nu så man borde ju vara medveten om att det där kommer hända om man får jobb i hennes bolag.

   Svara

  Marisol kanske är svinnöjd över att de lyckats få en löpsedel? Spelar kanske ingen roll om den var negativ eller positiv då artikeln inte var speciellt vass. De skålade säkert och firade dagens ”Löp” med tillhörande besöksboom på bloggen! Framgång!

  Svara

  Influencer markering är väl en lika osäker bransch som att annonsera i tidningar eller teve, på nätet är det mer mätbart men tidigare har företag lagt massor av pengar på att annonsera i gammelmedia utan att ha en aning om resultatet. Ofta kan reklam vara mer varumärkesbyggande men hos influencers vill företagen kunna mäta exakt konvertingar till köp och gärna betala ersättning på provision, alltså efter varan är såld. Tycker det är lite problematiskt.
  Jag har ett ganska stort instagramkonto i en speciell nisch och företag vill ofta att jag får ersättning efter antal sålda varor.
  Då gör jag trots allt en helt egen reklamkampanj med allt vad det innebär och står för hela risken i utlägg, min tid etc och de behöver bara betala det jag lyckas kränga åt dem. Det blir lite skevt.

  Svara

   Intressant, du blir ju då snarare en webb-butik och inte en reklamkanal. Förstår att det blir skevt.

   Svara

  Tuff tuff

  Svara

  Isabella har haft gravidmage på bilder och filmer på senaste tiden. Nu är den borta. Jag blir så trött. Jag måste skaffa ett jobb snart.

  Svara

   Är ju inte ovanligt att man i början av en graviditet svullnar upp mycket. Sen lägger sig magen i några veckor, innan den börjar växa ”på riktigt”.

   Svara

   Idag har hon en på tok för kort kjol och en jumper som gör bysten ENORM!

   Svara

    Hon börjar växa ur sina kläder… Hon har verkligen gått upp i vikt sista tiden.

    Svara

  Vadå humor och skämt, vad menar du? Följer du Marisol också? Jisses.. Du mjölkar detta, ville gärna lägga upp löpsedeln med Bella igen och lägger upp inlägg 5:30. Herregud.

  Har du varit uppe hela natten och stalkat Bella och de runt henne och klurat på inlägg, raderat kommentarer och blockat? Akta så det inte slår slint om det inte redan har.

  Svara

   Men SLUTA bara SLUTA!!! Är du här nu igen och stalkar. Har du verkligen inget annat liv? Nej nej men nej, du bara måste komma hit och vrida och vända och smutskasta!

   Svara

  Humor och självdistans från Löwengrip?
  Frågan är ett skämt i sig

  Någon som vet hur det gick rent rättsligt efter att Isabella Löwengrip gett sig in i designerbranchen och kopierat andras design mer eller mindre rakt av?
  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/VR5jaJ/blondinbellas-lyxring-ar-ett-plagiat
  Har inte sett någon uppföljning, så jag gissar att hon lyckades få det nedtystat…

  Svara

  Vad är det för ny bok Bella ska skriva? Marisol ska träffa förläggare kring det på bokmässan tydligen.

  Svara

  Den här personen på instagram, Griploov. Vad har vi på den personen, är allt bara taget ur luften eller sitter hen på hemligheter som verkligen är sanna? Ibland känns det som om det är rimliga saker som skrivs men senast i raden var det att Bella tog kokain, en ganska hård sak att påstå om man inte har fakta. Och vad händer i uSA bor en blonda tjejen i lägenheten eller är det som Griploov påstår att den fortfarande är tom

  Svara

  För första gången skrev jag en kommentar på IL:s egen sida. Den går nog inte igenom censuren skulle jag tro. Är det fler än jag som har noterat att tandblekningen från häromdagen är i blåsväder, minst sagt? Förmodligen är jag helt enkelt för gammal, men det stör mig verkligen när influencer-världen drar iväg för långt mot bedrägeri, där man ska lura okritiska konsumenter till att köpa vilken skit som helst. Så här skrev jag, men det är nog ingen större risk att det går att läsa någon annanstans än här.

  Enligt dansk media som har låtit analysera produkten innehåller den 7,5 gånger mer väteperoxid än vad som är tillåtet. Den blå lampan är bara på skoj, den har ingen effekt. Väteperoxiden riskerar att tränga för djupt och skada emaljen permanent. Vissa användare har, förutom stor smärta, fått vita fläckar på tandköttet. Det kanske är lämpligt att syna sina samarbeten lite noggrannare i sömmarna om man vill bli tagen på allvar? https://www.dr.dk/nyheder/penge/kontant/tandlaege-smilebright-kan-oedelaegge-taender-og-tandkoed#!/

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.