Vad man får och inte får göra

Minns ni när jag tyckte att det var knäppt att Dasha valde att sminka bort sin trötthet istället för att ta en tupplur när sonen sov?
Jag skrev att jag skulle välja sömn framför praktiskt taget vad som helst, men ni var många som inte höll med mig.
Fair enough.
Jag är faktiskt benägen att revidera min tidigare ståndpunkt gällande detta.
Varför?
För att jag själv nyligen använt mig av samma ”knep”.
Nu kan man ju inte sova bort sorg, men det hjälpte faktist mig lite att kliva upp, klä på mig och sminka mig. Det fanns en poäng i att slippa möta ett ansikte i spegeln som skriker ut all den sorg jag redan känner på insidan och den poängen förstår jag nu.

Men nog om mig nu…

Tydligen är inte jag ensam om att ha en åsikt om vad man borde och inte borde göra vid olika tillfällen.
GabJossan har nämligen fått kritik för att hon sminkar sig och fixar håret, TROTS ATT HON SKA SKILJAS!!
Ett ämne som någon uppenbarligen brinner för med samma intensitet som jag brann för sömn.

Jag reviderar alltså min tidigare ståndpunkt, men har fortfarande tillfällen då jag tycker att man gör bäst i att vara osminkad, exempelvis när man snorklar. Eller hoppar simhopp. Eller får en snigel på ögat.

Så vad tänker ni?
Får man sminka sig trots att man ska skiljas eller är detta ett helt orimligt beteende av GabJossan?
Vänligen diskutera i grupper om fyra.

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det var det dummaste jag hört. Att man inte ska sminka sig vid skilsmässa? Vad har dårarna för argument för detta?

  Svara

   Helt sjukt, dock tolkade jag det som att det bara var en person som kommenterat detta och inte flera. Och tyvärr finns det ju alltid några som inte riktigt tycker och tänker som alla andra gällande sånt här. (Att ha olika åsikter är såklart en självklarhet att man kan ha, men just denna var ju rätt udda… hoppas jag)

   Svara

   Men alltså, hon är ju precis som Paula. Dvs ljuger om kommentarer som aldrig har skrivits (om inte av andra än henne själv), för att skapa ett helt inlägg och clickbaita 🙂 Hur kan folk gå på det ens?

   Svara

   men hur ofta får man en snigel på ögat? Händer ju alldeles för sällan!

   Svara

    Varje gång man skippat att betala tv-avgift.

    Svara

     Bara om de avslöjar en!😈😈

     Svara

  Såklart man får sminka sig. Och framhäva och puta med sin snygga rumpa på bilder.
  Allt för att kanske göra sin man som man ska skiljas från svartsjuk.
  Eller är det för att locka en ny man?

  Hon verkar må bra iallafall, det känns ju lite konstigt när hon i sin blogg verkligen hyllat sin man.
  Jag blir oerhört ( och lite sjukligt !? ) nyfiken på orsaken till skilsmässa.

  Svara

   Är väl bara att konstatera att man vet egentligen ingenting om personer utifrån deras blogg. Vi vet inte om hon mår bra nu, vi vet inte om deras förhållande nånsin har varit så bra som det verkade.

   Svara

    Håller med. En gammal kompis uppdaterade väldigt flitigt på sociala medier hur fantastisk hennes fästman var och i princip dagligen hur länge de varit tillsammans, förlovade osv. Sen blev det ett abrupt slut och det visade sig vara en himla massa knas bakom fasaden och hon stängde ner sina sociala medier ett bra tag efter det. Eftersom hon var väldigt aktiv på framförallt fb kändes det som att hon iom uppbrottet blev av med det hon huvudsakligen skrev om dagligen.

    Svara

   Eller så gör man bara det man känner för, hon kanske känner sig snygg och vill visa upp sig bara 🙂 när jag var singel tyckte jag det var så mycket roligare att lägga upp selfies osv men sen när man är i ett förhållande får man ju den bekräftelsen av sin partner, och därav avtog mina selfies.

   Man är ju två i beslutet. Man kan ju hylla sin man och verkligen vilja kämpa, men det kan bli skilsmässa oavsett

   Svara

    Precis, tycker att det är fint att hylla varandra även när det tar slut. De kan ju vara superbra människor även om deras förhållande inte fungerade.

    Svara

    Känner en person som var all about that facade. Kunde skriva i sms till mig att hon var helt förstörd och satt i tårar, sen två minuter senare uppdatera på fb: Jag är så jävla lycklig, älskar verkligen mitt fantastiska liv. Dock verkade det bara vara jag som visste att så inte var fallet? Tar vetkligen inte allt som skrivs online för face value numer. Allt är bara fake fake fakem Vad är det ens värt att folk blir avis och suktar efter samma saker om de inte ens är sanna, om de inte ens existerar för den som uppdaterar?
    Vad är det för jäkla liv att leva?

    Svara

   Eh allt en kvinna gör är inte i relation till en man

   Svara

    🙏🙏🙏🙌

    Svara

   Eller så putar hon med rumpan, sminkar sig och fixar håret för sin egna skull. Måste inte alltid vara förnyat behaga andra 😑

   Svara

  Men lönt att hon skrev ett helt jävla inlägg för EN dum kommentar. Så dumma kommentarer besvarar man inte ens.

  Svara

   En kommentar som inte ens skrevs av någon. Klickfiske 🙂

   Svara

   Bry dig om viktigare saker

   Svara

    Detsamma

    Svara

  har hon hintat nåt om va seperationen grundar sig i??

  Svara

   Nej men hon hyllar sig själv mer än vanligt. Typ att hon står för den ekonomiska biten där hemma och även är den som styr och ställer. Det går att läsa in sig i allt men dessa hintar är lite trista att läsa. Tycker om Gabbi som vloggare, synd att Grodor inte får vara med mer.

   Svara

    Grodor är självklart Fjodor.

    Svara

     Hahaha

     Svara

     Läste det med samma betoning som Fjodor, Grååådorr.

     Svara

  En seriös fråga! Har folk verkligen inga liv som kommenterar sånt nonsens hos henne?

  Svara

   Man kan väl ha ett live även om man har knasiga värderingar 😝

   Svara

    Liv*

    Svara

    Hahaha ja iofs…. tkr d e fascinerande att folk lägger ner tid på att klanka ner på henne… men men alla e olika o tur är väl d

    Svara

     Du frågar hata-bella-klacken? Folk som läser bloggar gör tid för kommentarer, det är dagens höjdpunkt för många. Jag tycker om att läsa dessa kommentarer och svara drygt 🙂 har dock ett sisådär rikt liv.

     Svara

   beror väl på hur man definierar ett liv

   Svara

  Gabjoss som inte vill att man ska spekulera i vad som ligger bakom skilsmässan och vill att det ska vara privat för att i var och varenda inlägg skriva att mäklare är där för huset ska säljas, rumpbilder som ersatt fruktfaten, bilen är såld, tatueringen för F ska tatueras över, lägenhetsvisning på g osv osv. Vill du inte att folk lägger sig i, så var bara tyst?! Alla inlägg handlar om skilsmässan men neeeej det ska va privat ju!

  Svara

   Ja hon skulle ju svara på ALLAS frågor ang, skilsmässan häromdagen så nu ska det börja mjölkas till sista droppen…föga förvånande.
   Pr trick säger jag. Nåt var hon ju tvungen att hitta på, tappade ju följare varenda vecka…

   Svara

  Det är ORIMLIGT! ORIMLIGT SÄGER JAG!!!!!!!!

  Svara

   😂

   Svara

  Men snälla, kan tjejen få sminka sig? Att man ens kan regera på det haha. Hon har ju alltid varit sminkad och fixad i håret, varför skulle hon ändra på det nu?

  Svara

   Det var visst en kommentar som påpekat detta. Inte något att hetsa upp sig över. Eller skriva ett inlägg över.

   Svara

  Svts dokumentär Vägra Sociala Medier blir allt klarare för var dag. Tips btw, speciellt intervjun med Jaron Lanier!

  Svara

  Det måste vara så dubbelt för henne med att vilja ha spekulationer och inte. Å ena sidan kan det säkert vara jobbigt att läsa folks spekulationer, å andra sidan fattar hon såklart att folks nyfikenhet, spekulationer och kommentarer drar trafik och därmed pengar (och bekräftelse). Är inte avundsjuk. Däremot extremt nyfiken 😉

  Svara

  Folk alltså…

  Svara

  Klart man får smink sig! Men förstår som fler sagt ej hennes sätt att få det att låta som att hon vill hålla skilsmässan privat samtidigt som allt handlar om ”många frågar hur det känns att sälja i och med skilsmässan” ”svarar på era frågor på bloggen angående skilsmässan”. Känns märkligt att bloggbevakningen ej reflekterat över detta? Visst ska man ej spekulera angående andras seperationer, men hon använder det för att få klick?

  Svara

  Jag undrar bara varför Gabriella skrev att hon inte skulle vara aktiv på bloggen den senaste tiden i sitt ”vi ska separera” inlägg när hon efter det inlägget varit mer aktiv än nånsin

  Svara

   Klick såklart.

   Svara

   Nu händer ju något nytt i hennes liv som hon kan clickbaita om. Passa på att utnyttja situationen för lite cash liksom. Tragiskt att det handlar om skilsmässa med barn inblandade i detta fall.

   Svara

  Snälla, vad heter det roliga instakontot om IL?gripenlow eller något liknande.

  Svara

   Isaak Griplööw. 😁

   Svara

   Ta bort – en och lägg loov efter grip så hittar du det. Tror själva namnet är moddat därav denna omständliga förklaring…

   Svara

    Ja jag märkte det för min kommentar med det rätta namnet kom inte fram. :/

    Svara

    Enda anledningen till det är att jag valt att inte skriva om vad kontot tar upp då det är anonymt… man blir alltså inte blockad om man länkar dit. 😉

    Svara

   G R I P L O O V

   Svara

    Tack alla🥳

    Svara

  Det jag reagerar på är att hon liksom verkar oberörd. Jaaa, jag vet att man inte kan veta allt om en person genom en blogg men det är känslan jag får.

  Svara

   Håller med. Tycker dom senaste inläggen gjort att hon sjunker i mina ögon. Hon har tidigare framstått som väldigt mogen och familjecentrerad. Nu är det superbråttom att sälja huset, bil och flytta till stan. ”Klart jag var lite ledsen ett par dagar men nu känns allt super typ! Och sen var jag till frissan, titta vad fint det blev!”Det är ju inte riktigt som att göra slut med nån random pojkvän, det här beslutet innebär ju ändå att hon kommer missa halva uppväxten med sina barn och det måste väl för tusan ändå göra ont. skulle iaf för mig vara en stor sorg. Jag menar inte att man ska leva olyckliga ihop och självklart får hon vara glad och lycklig. Men just när det är barn inblandade känns det som en ganska livsomvälvandd förändring som man inte bara rycker på axlarna åt men vad vet jag kanske bara är för gammaldags.

   Svara

  Är det någongång man ska sminka sig osv. är det väl vid just en skilsmässa, allt som får en att må bättre är tillåtet!

  Svara

   Håller med! 🙂 När jag mådde dåligt efter ett breakup kändes det en period som att jag inte hade så många glädjeämnen i livet. Att sminka mig och känna mig fin var en av de få (även om det låter töntigt). Gå ut med min hund, sminka mig och gymma typ.

   Svara

  Jag sminkar mig som en besatt just nu, allt för att mota depressionen i grind, så att säga. Det brukar funka lite iaf.

  Svara

   Allt som funkar! Jag äter rosa dounuts i sängen 😅 #todepressedtoimpress

   Svara

  Nån mer som inte kommer inte på Gs blogg?

  Svara

  Är man cancersjuk får man bland annat gå på kurs för att lära sminka sig för att just må bättre.

  Svara

  Klart man får fixa sig.
  Men mer intressant är varför de separerar. de som ju kanske skulle på liten resa bara hon o han?
  Har hon ingen ro i kroppen alls? Vill att nytt händer hela tiden. Som IL? Nu har de bott i huset en tid och hon vill ha mer att göra nu när vardagen kickat in?
  Kanske borde skaffa ett vanligt jobb?

  Svara

   Något måste ha hänt. Nyss skulle dom skaffa en till bebis, hålla ihop livet ut och resa tillsammans. Plötsligt skilsmässa…

   Svara

    Du vet shit happens, livet händer.

    Svara

  Jag är utbränd, och det jag saknar mest med jobbet (som var skit) är att få gå upp på morgonen och ha min egentid. Sminka mig, lyssna på radio och klä på mig fina kläder. Vara en person. För nu är jag ingen liksom, en konsult utan uppdrag med skitigt hår och pyjamas… De dagar jag gör mig fin och är bland människor så har jag en liten spillra av mitt gamla liv tillbaka.

  (Orkar INTE kommentarer om att man inte ska behöva sminka sig för att duga blabla, jag är fullt medveten om det tack så mycket)

  Svara

   Kan du inte behålla den rutinen ändå? Ställa klockan, gå upp o sminka dig och lyssna på det du brukar men istället för gå till jobbet gå en promenad om du orkar. Eller gå och ta en kaffe någonstans med en tidning.

   Svara

  Ytan betyder ju allt för de ytliga, därför ska de så klart sminka sig! Tveklöst är det så!

  Svara

  Tror det är F som gjort slut. Om man sett deras vloggar så verkar han vara extremt stöttande med både hennes jobb och skjutsat henne lite överallt. I någon vlogg kör de runt i typ fyra olika mataffärer för att G vill ha ett par speciella våfflor till frukost. Han kom väl hem från jobbet under lunch för att gå ut med hundarna också? Verkar verkligen ha lagt ner så himla mycket tid och energi för att underlätta för henne. Jag hatar att spekulera men jag kan inte låta bli haha…

  Nu när de gjort slut ska hon ju helt plötsligt ta körkort och hennes kompisar jobbar för henne.

  Svara

   Det jag ville komma fram till är att min teori är att han har varit en toffel som fått nog.

   Svara

  Nu är det jätteviktigt att Sverige sluter upp och står enade. Vi måste ha en referensram att luta oss på. SKA man sminka sig i en skilsmässa eller SKA MAN INTE?
  Vi kan inte ha en massa individualister här som frilansar hej vilt. Hur ska jante-Sverige då agera? Vilken av grupperna ska bi döma ut och känna oss kränkta av, de sminkade eller osminkade?
  Måtte Marcus Oscarsson ta tag i frågan i helgen så vi får ett svar…

  Svara

  Det är ORIMLIGT!!!

  Svara

  Människor har så många idéer om hur sorg ska se ut men de flesta verkar inte förstå att de flesta, när sorgen väl blir offentlig, redan sörjt sig en bit in i situationen. Med andra ord är man kanske inte kvar i den djupaste delen av sin sorg (om man ens varit där) och därmed orkar vara aktiv/glad mitt i allt/osv.

  Sorg är lika individuellt som allt annat.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.