Ebba Von Sydow näthatad av en och samma person i över tio år

Och på tal om näthat…

Jag kan fortsätta. Fortsätta länge. Och fortsätta. Det handlar om hundratals, nej förmodligen tusentals, kommentarer över en period om närmare tio år. Personangrepp, om mig, om barnen, om min familj. Om mitt utseende men också om barnens. Att jag är en bluff, att jag är hatad på jobbet. Från en person som säger sig vara insatt, som säger sig veta saker om mig, om min man och om mitt liv. // Ebba Von Sydow

Jag vet ingenting om stollen som hållit på att trakassera Ebba Von Sydow i över tio år, ingenting förutom en sak och det är att hen måste vara förbannat uthållig.
Uthållig och kreativ för det är ju sedan gammalt att en näthatare värd sitt namn aldrig skulle drömma om att återanvända gamla förolämpningar.

Tänk om den här personen lagt samma krut på någonting annat – något lite mer användbart än att på innovativa sätt omvandla kaskadspyor till läsbara meningar, som att lära sig kinesiska till exempel?
Tio ååååååår!?
Förstår ni hur mycket man kan hinna med på tio år?
Man kan gå både juristprogrammet och läkarlinjen på tio år, och ändå ha tid för sommarlov. (4.5 + 5.5 år)
The sky is the limit, Trollis!
Så rikta den där slangbellan åt ett annat håll, även om hon är säker ”Gamla Bettan”!

Om du inte gillar kinesiska, juridik eller medicin så finns det andra saker man kan hinna med på tio år om man lägger manken till, så allt det här hade du hunnit med om du prioriterat lite annorlunda:

Du hade hunnit med att:
Bygga ett Colosseum
Resa till Jupiter och nästan hinna hem igen (Man kan inte få allt)
Skriva Inception före Chris Nolan
Teckna den här Londonkartan för hand
Skriva både ”Hallelujah” av Leonard Cohen och ”Welcome to the dark parade” av My Chemical Romance
Utveckla Burger Kings nya French Fries
Skaffa dig en ny personlighet då din nuvarande verkar suga, i alla fall vad kommentarer och näthat anbelangar

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”Skaffa dig en ny personlighet då din nuvarande verkar suga, i alla fall vad kommentarer och näthat anbelangar”

  Oj, oj…

  Svara

   🤷‍♀️

   Svara

   ja det är det nog fler som trängtar efter ett sånt lyft. *host host*

   Svara

   Ja varför bloggar du inte själv om vad som inte suger och vad som utmärker näthatets orsaker?

   Svara

  Hur många år har du drivit den här bloggen då ditt troll..?

  Svara

   Oj, hittade Ebbas troll hit så snabbt?

   Svara

   Man är inte ett troll om man driver en blogg och är helt öppen med vem man är 😂😂

   Svara

    Troll har inget att göra med ifall man är anonym eller inte 🙂 Det måste för övrigt vara bland de mest felanvända uttrycken som finns. Att skriva en hatkommentar gör en inte heller till ett nättroll.

    Svara

     Jag vet också vad nättroll var en gång i tiden, för typ 10år sedan användes ordet helt annorlunda. Men man får ju utgå lite från vad dagens människor syftar på när dom använder ordet och då är det ju en anonym person som sitter och kommenterar elaka saker.

     Svara

      Känns ju i vilket fall väldigt märkligt att skratta åt någon som inte nödvändigtvis använder ordet fel och sedan rätta personen med ett felaktigt påstående om vad ett troll är.

      Svara

       Fast jag tycker att det numera finns två betydelser. Och det var ju rätt uppenbart vilken av betydelserna personen syftade på

       Svara

        Ja, men det konstiga var att rätta personen som inte hade fel. Bara för att det finns en ny felaktig betydelse som är ganska vedertagen, så är ju inte den ursprungliga betydelsen fel. Ett troll kan alltså absolut blogga och vara öppen med vem man är.

        Svara

         Fast den hade ju fel, camcam passar inte in på någon av betydelserna 🙂 enligt mig. Jag står fast vid mitt rättande.

         Svara

          Rent objektivt så är ditt rättande fel.

          ”Man är inte ett troll om man driver en blogg och är helt öppen med vem man är”

          Den meningen är fel, även om du står fast vid den. Det som står där stämmer inte.

          Och på vilket sätt menar du att det är uppenbart att personen som kommenterade syftade på ”en anonym person som sitter och kommenterar elaka saker.” Det är väl väldigt icke uppenbart med tanke på att hen skrev det till en person som är öppen med vem hen är? Tror inte precis att personen som kommenterade har missat att Camilla inte är anonym. En stor bild på henne är ju det första man ser när man öppnar sidan…

          Svara

           Du får gärna tycka att det är fel 🙂 jag tycker iallafall inte att en bloggare som är öppen med vem hen är kan kallas nättroll.

           Och jag menade att man förstår att personen kallar camcam nättroll av samma anledning som personen inlägget handlar om kallas troll. Tror inte personen menade att camcam provocerar med åsikter hon inte tycker.

           Det handlar inte om tyckande. Man kan inte tycka att en gris är en ko. Ditt rättande är fel per definition, inte på grund av vad jag tycker.

           Konstig jämförelse 🙂 Som sagt, i mina ögon har jag rätt och du fel.

         Aldrig hört någon använda troll om offentliga/namngivna personer 🙂

         Svara

          Bläddra ca 2 kommentarer ner så ser du att exempelvis Bella omnämns som ett troll. Det är en korrekt användning av ordet. Hanna Widerstedt var ett troll. Även Kissie förr.

          Svara

           Jag tycker inte att man kan kalla Bella troll 🙂

           Vill du motivera varför? Gärna med en motivering med anknytning till fakta snarare än tyckande.

           I regel är nättroll anonyma och har inget egentligt syfte med sina kommentarer och inlägg. Det är just den där påtagliga saknaden av mening som särskiljer ett nättroll från exempelvis en mobbare eller en person med märkliga/kontroversiella åsikter.

           Studie: https://scottbarrykaufman.com/wp-content/uploads/2014/02/trolls-just-want-to-have-fun.pdf

           Jag menar inte att du (anonym 09:52) nödvändigtvis har fel med din definition, men du borde vara tydligare med att det är just din definition (och hur du avgränsar den från andra begrepp) och inte framhålla den som absolut sann.

           Det är inte min definition. Att ett troll i regel är anonymt betyder inte att man måste vara anonym för att vara ett nättroll. Definitionen du postade motsäger inte det jag har påstått 🙂

     Men ellerhur! Blir orimligt irriterad haha.

     Ett troll är någon som driver, inte någon som skriver hat.

     Svara

      Jag blev också irriterad förut på att folk använder det fel men nu har jag bara börjat anpassa mig, man märker när någon använder ordet vad den syftar på, ifall det är den rätta eller ”nya” betydelsen 😝

      Svara

     Ett troll är en person som avsiktligt skriver provocerande saker för att få en reaktion. Någon som utger sig för att ha provokativa åsikter som man egentligen inte har, bara för nöjes skull. Blondinbella är förmodligen vår tids största nättroll (hon bloggar ju och är öppen med vem hon är. Hon är ju till och med öppen med att hon trollar).

     Typ att skriva ”Jag tycker att folk borde åka mer privatjet”, trots att man egentligen inte alls tycker det, men man vet att det kommer att uppröra folk som tror att man tycker så. Det är att trolla.

     Svara

      Ja, det är den s.k orginalbetydelsen.

      Svara

       Ja och den har inte förändrats. Tror majoriteten som använder uttrycket annorlunda inte är medvetna om att de gör fel.

       Svara

        Jo, eftersom så många använder det i ett annat syfte kan man nog säga att det finns en till betydelse.

        Svara

         Har inte sagt att det inte finns en till betydelse. Jag har sagt att den korrekta betydelsen inte har försvunnit.

         Svara

      Bra skrivet! ”Blondinbella är förmodligen vår tids största nättroll” nyttigt att sätta ner foten där. Det förklarar varför just hon skulle driva en hel del andra nättroll och kommentatörer, men bara till en viss del.

      De flesta kommentatörstroll är nog i behov av stor feedback och lägger antagligen inte en massa tid på inlägg som alltid raderas? Här är min okunskap jättestor och det skulle verkligen vara intressant att veta mer om mängden av alla kommentarer som raderas…. hur stor är den i procent på alla stora bloggar?
      Finns det ändå inte ett visst värde med att spara alla dessa kommentarer och ge ut en bok vid senare tillfällen? Eller något för framtidens historiker att bita i/ eller bara förfäras över?

      Svara

   Ja du snacka om troll. Att hålla sig till sanningen och inte frysa ut cancersjuka har nog inte detta troll gjort. Fy vad vidrigt och sjukt elakt. Och det till en människa du inte känner. Skäms och bra att jag blockad. Helt omänskligt. Vet ingen annan i Sverige med denna hårda mobbbnigsattityd. vidrigt.

   Svara

  Svara

  Det är en kvinna runt 75 år i Göteborg. Hon är besatt av hela familjen von Sydow sedan lång tid tillbaka. När Ebbas syster Amy bloggade var hon där och härjade också. Hon kallar sig massa olika saker, t ex Estetica.

  Svara

   Oj, följde EvS lite där i starten, och känner igen pseudonymen. Har inte varit inne på bloggen sedan hon fick barn tror jag, så det är en stund sedan, men E härjade då, det minns jag.

   Svara

    Hittar kommentarer på vSydows blogg från 2010 ang. Estetica:
    ”att hon orkar efter fem – sex år?!”
    så, ja, hon har hållit på länge…

    Svara

   Estetica måste ju jobba mer än heltid med att stalka EvS, ser att hon kommenterar Ebbas _kommentarer_ i andra bloggar, och inlägg hos andra som visa Ebba. Här tex, Ebba kommenterar hos EdP och Estetica hugger:
   EBBA KLEBERG VON SYDOWEBBAVONSYDOW.BLOGG.TV4.SE skriver: 9 oktober, 2018
   Så sjukt fint! Kram!

   SVARA
   ESTETICA skriver: 12 oktober, 2018
   Riktigt sjukt är ju att stylisten Emilia lyckats förvandla dig – ja på bild – med hjälp av en stab sminköser och photoshoppare till något helt annat än IRL.
   Där dominerar fortfarande Enorma Ebba i sina foträta herrskor med en ”outfit” som skär sig i ögonen på oss esteter. Tack Eminenta Emilia för ditt enorma arbete.

   Svara

    Vilken hemsk kommentar. Jag hade blivit väldigt ledsen. Det bästa är nog att radera och aldrig ge trollet uppmärksamhet, men det har kanske Ebba redan prövat?

    Svara

     Samtidigt tycker jag att om en blogg handlar enbart om skönhet som borde man kunna ge uttryck för vad man tycker är snyggt och fult. Samtidigt som den egentliga frågan då blir: Varför hänger någon på en blogg där innehållet bara är fult? Vart ligger den viktiga poängen i att häva ur sig just det?

     Svara

      Här kan vi tala om att ha en Ful Agenda

      Svara

   Estetica låter bekant… Kommenterade inte hon mycket hon Bloggkommentatorerna?

   Svara

    Korrekt! Hon kommenterade hatiskt under alla inlägg om Ebba och ibland överdrivet positivt om andra bloggare, om jag inte minns fel. Oftast kallar hon sig ”Estetica” men ibland även ”Tina” som är en förkortning av hennes riktiga namn.

    Svara

     Såg att Estetica var aktiv https://ebbavonsydow.com/2019/05/25/kunglig-succe-prinsessan-madeleine-och-drottningens-isbla-look/
     Visst är hon skarp rakt på men … lite högt till tak får man nog ha ändå. Estetica verkar uppskatta Ebba men har nog svårt att erkänna det ändå. Annars så skulle hon väl ändå
     inte hänga på bloggen?

     ”Silvias vanställande plastik-kirurgi ger henne hamsterpåsar på bilden bredvid úber-charmige Kungen”
     Här ser man nog ett exempel på någon med ett väldigt starkt behov av att tillhöra adeln och kungahuset och därför tar sig den ”självklara rätten” att kritisera allt som inte lever upp till hennes egna fina standard. Ebbas blogg ger Estetica en möjlighet att finna den identitet som Estetica uppenbart upplever sig ha men inte kan förverkliga utanför Ebbas blogg speciellt bra.

     Jag finner till min förvåning att jag håller med Estetica om en sak, Viktoria är Snyggast. Det skulle inte förvåna mig det minsta om Estetica har någon egen uppfattning om att hon själv är den egentliga högadeln och hon ser ner på alla arriveé eller nyanlända till detta gyllene ståndet. Bara där hittar jag nån logik i beteendet. Och logik inifrån handlandet måste det finnas även om vi andra nog har svårt att se det.

     Undrar hur lite satirstål biter på Estetica om sin egna adelsuppfattning eller hennes egna verklighet med pekfingervalsen som darrar i hamsterpåsarna under ögonen… Eller varför det är viktigt för henne att kommentera i just dessa ämnen.

     Svara

      Fast ”högt i tak”?
      Den här Est kommenterar ju inte bara om utseende och konstiga påhopp utan insinuerar misshandel, hotar att ”outa” släktingar, påstår att det är ”ett helvete bakom fasaden” både hos EvS och föräldrarna – med mera…

      Svara

       Javisst så kan det ju absolut vara. Jag läser inte dessa bloggar mycket och än mindre dessa bloggars kommentarer och kan ju bara kommentera det jag ser.
       De värsta kommentarerna postas nog heller inte, alternativt tas bort. Så visst -Det går bara att kommentera det man ser, liksom… Och här är nog mörkermängden troligen ganska stor…

       Svara

   Jag kommer ihåg henne, förstod genast att det var hon som fortfarande håller på. Hon har kommenterat andra bloggar också men är sjukligt besatt av Ebba.

   Svara

  Vad är det för fel på folk? Kanske är dags att öppna dårhusen igen, verkar ju finnas alldeles för många där ute som skulle behöva någon som ser om dom.

  Svara

  Men shit, tio år!! Det är ju verkligen lång tid. Gillar dina förslag på vad man kan hinna med under tio år.

  Svara

  Vad hände med trollet inne hos Toftby?

  Svara

  Vi vet ju inget om orsakerna till handlandet, men man måste nog ändå förmoda att den som skriver och ägnar all tiden åt detta finner det meningsfullt. Det skulle vara intressant att se en djupstudie på det hela, samt vilka primära drivkrafter som finns i den personliga stalkingen.

  Känner inte till Ebba von Sydow så väl men hon verkar ju ändå ganska verklighetsnära såvitt ja vet … eller?

  Svara

   OCD? Depressioner? (Paranoid) schizofreni? Borderline?

   Svara

  Man kanske ska tvingas att legitimera sig om man vill kommentera. Som på DN, där skriver du in personnummer så kommer namn och ort upp, du får skriva under alias men dom vet vem du är.
  Då slipper man detta med troll…

  Svara

   Är ju tyvärr inga bloggplattformar som erbjuder detta och bloggandet är ju på väg ut, så tror tyvärr ingen kommer lägga ner pengar på att ta fram något sånt.

   Svara

    Man skulle kunna använda ett facebook eller twitterkonto med ett antal inlägg. vilket skulle kunna ge en viss form av anonymitet samtidigt som det skulle kunna berätta för oss alla om det bara handlar om någon som bara är ute för att hata och smeta ut sin skit.

    Svara

   Alltså, det vete fan…har du sett kommentarerna under DNs artiklar? Han Christer S? Eller Thomas L som alltid skriver låååånga svamlande inlägg.

   Svara

    Haha ja, herregud. Eller Täby-Svend som alltid härjar om ”såsseliberaler” 🙄

    Svara

  Skynda er och handla om ni har presentkort från Cashcom:

  https://www.di.se/live/tiotusentals-presentkort-kan-bli-ogiltiga/

  Svara

  Ja, samma kvinna var inne i Svensk Damtidnings kommentarsfält och spydde galla över prinsessan Madeleine. Påstod sig vara och kunna allt möjligt. Uppenbart psykiskt sjuk, tycker synd om Ebba.

  Svara

  Welcome to the black* parade om jag får be.

  Svara

  Ibland skriver en del bloggare ganska provocerande, nästan så man tror dom vill ha påhopp och skapa rabalder i kommentarsfältet. Alltså uppmärksamhet!

  Toftby till exempel skriver så här:
  ”Såg någon påpeka att alla har minsann inte tid att träna när man vill eller vara ute i dagsljuset som jag kan. Men snälla nån. Man lägger ju in sin träning efter sitt eget schema, vill man hellre ligga i soffan gör man det också. Jag jobbar oftast 12-14 timmar per dag”

  Why?

  Svara

   Som om det handlar om lathet ifall man inte kan få in träning i sin vardag som ensamstående småbarnsmamma med ”bara” ett vanligt 8 timmars heltidsjobb…

   Svara

    Vissa influencers är så dryga och behandlar sina läsare som mindre kapabla till att själva hantera sin livssituation.

    Svara

  Also nästan konkurs för Isabella…

  Svara

  Ebbas stalker är riktigt obehaglig, hon hatar verkligen hela familjen von Sydow, det känns väldigt personligt. Jag, precis som många andra, har följt hennes hat mot Ebba med familj genom alla år på Ebbas blogg och på andra bloggar där Ebba omnämnts. Denna Christina är allt annat än frisk.

  Svara

  I hur många år har denna bloggs undertecknad varit besatt av en viss Isabella?

  Rekommenderar antipsykotiska och terapi.

  Svara

  Fast du själv har ju näthatat Isabella Löwengrip i hur många år nu?

  Svara

   Och nu senast Frida på Expressen. Vart är världen på väg? 🤷🏼‍♀️

   Svara

  Detta påminner om en gammal granne till mig som under säkert 15-20 års tid hade en hangup på en annan granne över en pytteliten grej som hon bara inte kunde släppa. Det säger sig väl självt att en person som håller på på det viset under så lång tid inte är psykiskt frisk och att det är synd om henne som är så fixerad vid någon. Dock är det ju självklart ännu mer synd om de som drabbas, tycker otroligt synd om Ebba och hennes familj.

  Svara

  Tycker det är mer intressant med de som håller på fast de till synes har helt normala liv och själva bloggar. Mrs G – if all days were holidays höll ju på med rätt gräsliga kommentarer hos folk , hon var ökänd förr, men nu har hon blivit bästis med de stora inredningsbloggarna och har själv en stor plattform (Inredningshjälpen).

  Junitjej som trakasserade Linda Blom och andra länge, tror det var när nån kontaktade hennes man som det tog slut, och Evalevabo (som har en egen hashtagg på ig som många använde) som skrev hemska anonyma kommentarer om House of Philia men som låtsades som inget när hon blev konfronterad. Folk blev mäkta upprörda å HoP: s vägnar, men sen fortsatte de att fjäska inne hos Evalevabos blogg… (det var någrabår sen nu, men läste man inrednibgsbloggar som jag gjorde då så såg man…)

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.