Mona modererar kommentarerna på Magdalena Graafs blogg

Mona tar hand om mina kommentarer. Så jäkla tacksam för att hon pallar. Vet inte om hon läser och godkänner allt. Eller om allt hamnar i sopen? //Magdalena Graaf

Vi pratade lite om det här med läsare. Om ni bara VISSTE vad folk skriver för skit.
Det är hennes eget fel att hennes son dog.
Hon är ett knarkarluder, ”för det har jag hört av andra”.
Hon ser äcklig ut när hon är så smal.
Det är vidrigt hur hon kan gå omkring utan behå under kläderna.
Hon har fula barn.
Hon är en skitdålig mamma.
Hon är en djurplågare
. Och så vidare. I all oändlighet. //Monas Universum

Helt ärligt, hur är man funtad om man skriver till en mamma att det är hennes fel att hennes son dog?
Eller egentligen, hur är man funtad om man skriver någon av kommentarerna här ovan?
Influencers som byggt sitt varumärke kring sin person har ibland svårt att skilja på privat och jobb, just för att de är sitt företags varumärke och då är risken stor att de inte vet vad som är vad längre och istället tar ALL kritik som personlig.

Men det sagt så kan vi enkelt konstatera att ingen av kommentarerna här ovan varken handlar om Magdalenas yrke som influenser eller hennes varumärke.
De ratade kommentarerna som Mona skickat direkt i sophinken attackerar Magdalena på ett väldigt personligt plan som på intet vis har med hennes varumärke att göra. De skrivs enbart för att göra henne så illa som möjligt, och hur gör man det enklast om inte genom att blanda in hennes barn?

Det har noll och ingenting med hennes varumärke att göra utan är ingenting annat än en personlig kränkning från början till slut och jag håller med Mona här.
Magdalena ska inte behöva se dessa vidriga kommentarer från människor som inte drar sig för att använda hennes barn emot henne för maximal utdelning.

145 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nej man blir mörkrädd över att så många har behov av att skriva hemska saker om andra. Att bli så involverade i andra människor de inte känner och att de har känslor som måste ut, att de måste få ur sitt ursinne och vilja såra göra en annan människa ledsen. Nej jag förstår inte. Likaså My, Isabella, Gabriella, Ida etc får sådant till sig. Extra fult är när människor ger sig på att skriva elakt om deras barn. Nej fram för mer snällhet på nätet. Uppmuntra inte till näthat. Tillåt inte häcklande, raljerande, elakheter. Ryt ifrån när man märker att det ger sig ut i kommentarer, tig inte. Acceptera inte. Släck inte en annans stjärna för att få glänsa själv. Ursäkta om jag inte skriver perfekt svenska men språket är nytt för mig.

  Svara

  Kommentarerna du accepterar i inlägget under detta är inte heller speciellt justa.

  Svara

  Hade varit så himla intressant att se en kartläggning av vad det är för människor som skriver sånt här. Det är ju dock anonymiteten som gör att dom vågar. Jag ser typ den här som jagade Toftby framför mig. Djupt skadade och sorgliga männskospillror, men det är kanske fel.

  Svara

   När jag var ca 17 så skrev jag otroligt elaka kommentarer till typ kissie, dessie och paow. Typ ” du är skitful” ”fan vilken ful tröja” på den nivån. Detta var ca 10 år sen, när jag sedan blev ca 19-20 år hade jag mognat så pass mycket att jag skämdes för att jag kunde hålla på så, så jag kan inte annat än att tänka mig att det är tonåringar som håller på så, men uppenbarligen är det ju vuxna människor. Du har nog rätt i att det är rätt trasiga sorgliga arga människor som skriver sådär till andra människor.

   Svara

    Varför gjorde du det för? Genuin undran. Jag höll inte på så, trots att jag var en ”tuff” kaxig as jobbig tjej i tonåren. Tror aldrig jag kallat någon för ful mer än mina syskon under syskonbråk. Aldrig sett någon syfte med att skriva elakt till folk på nätet. Dra åt h*lvete osv kan jag skriva, men tror aldrig jag har gått på någons utseende eller person ”bara för att”.

    Svara

     Ja jag vet faktiskt inte, jag tror det var en blandning av omognad, osäkerhet, avsaknad av empati kanske. Sen så kommer jag ihåg att jag störde mig på dom och bara ville trycka till.

     Svara

     Åh, Ja att be någon dra åt helvete är ju så mycket snällare och normalare än att säga att någon har ful tröja.

     Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

       Personen skriver, ”varför gör du det? Jag kan skriva dra åt helvete, men skulle aldrig gå på någons utseende” som om det vore mycket bättre? båda sakerna är ju dumt att skriva.

       Svara

      Fast Anonym 0842 skrev också ”du är skitful” och inte bara recenserade tröjor.

      Svara

     Tål du inte att andra har andra åsikter än du? Då ber du dem dra åt h**vete. Moget?

     Svara

   Hela fenomenet andas fan tragik. Tror precis som du att problemet är större än ”någon som skriver skit på nätet”. Troligen handlar såna här fall om människor med MYCKET egen problematik, ev problematik de ej fått gehör eller hjälp för. Bitterheten över det egna livet sipprar ut på nätet för där finns det en trygghet i att vara ”anonym”.

   Svara

    Jag känner att det finns lite olika sorter, dels den rena tokstollen som skriver saker som ingen tar på allvar och som bara är löjligt. Typ ”du är ful.” Men sen finns det såna som går igång på att dra igång en diskussion och reta upp så många som möjligt. Fast dom kanske inte ens står för det dom skriver. Dom är ju också ganska rubbade, fast på ett obehagligare sätt kan jag känna.

    Svara

  Anonymiteten bakom en skärm är som att vrida på en kran, en uppsjö av mindre välmående människor får utlopp för sina känslor på ett negativt sätt.

  Det borde inte vara särskilt självläkande för dessa personer, men vad vet jag. Finns säkert någon forskning på vad det gör med en sjuk människa. (att kunna vräka ur sig elaka saker till hö och vä alltså.)

  MEN idag är det fredag. Så gött

  Svara

  Tycker du att BB är stället att ta upp detta? På riktgt?

  BB som är bloggen där det mest vidriga saker som andra influensers sägs men framförallt där man får säga vad som helst till varandra när man kommenterar?

  Nä du, det glashus du sitter i samt all skit du har framför din egen dörr gör ditt engagemang för Maggan skrattretande.

  Svara

   ”vad som helst till varandra”? Vad säger vi som kommenterar om varandra? Jag har sett idiot, tönt, håll käften, långfinger-emojin o dylikt, imo är det inga allvarliga saker. Jag har inte sett någon kommentera (väldigt) illa när en influencer har varit här inne och kommenterat.
   Ingen av oss andra är ett varumärke.

   Svara

    Att skriva om folks barn och hur dåliga mammor influencers är och att de inte älskar sina barn är ju mer regel än undantag här.

    Svara

     Nej, där kan jag inte hålla med.

     Svara

      Då är du en av dom som säger det.

      Svara

       Ja. Och du är en av dem som säger ” Då är du en av dom som säger det.” Förstår inte riktigt vart du vill komma.

       Svara

       Korkad kommentar enbart menad att få en billig poäng 🤦‍♀️

       Svara

    Vilket rättfärdigande. Att skriva elaka kommentarer om någons utseende, föräldraskap, bröst, hud, näsa osv är inte så mycket bättre än det galningarna ovan skriver. Och ja, då syftar jag på blondinbella som jag seriöst inte ens tål som person, men saker som skrivs om henne här är inte ok. Att påstå att blogginnehavaren inte har sätter tonen för inläggen är också falskt.

    Svara

     Men att skriva ”som jag seriöst inte ens tal som person” är inte elakt!?

     Svara

      Nej? Det är väl en högst personlig värdering? Det finns människor jag inte alls tål på ett personligt plan, men som säkert är jättefina människor i alla fall. Man är inte elak bara för att man inte tycker om en person – elak är man om man börjar kalla den personen för alla möjliga vidriga saker bara FÖR ATT man inte tycker om hen. Stor skillnad.

      Svara

       Nej men snälla du, gar du runt pa jobbet / i skolan och säger högt till alla som du inte gillar att du inte tal dem? Tänk dig själv att människor sa till dig dagligen att de inte tal dig, hade du matt bra av det? OM man nu tycker sa om en person kan man väl halla det för sig själv? Dvs om inte personen i fraga ber om din asikt?

       Personlig värdering, jisses, att gömma sig bakom det argumentet är ju lätt när man säger taskiga saker. Vad är inte personliga värderingar??

       Ditt resoneman är helt ologiskt.

       Svara

    Man skulle kunna använda kommentarsfälten under IL som nån psykologisk studie (av kommentatorerna alltså). Så mycket bitterhet och illvilja, hjälp. Sen är det på nåt sätt intressant med alla projiceringar folk ägnar sig åt.

    Svara

     Och varför tror du att det just är IL som utsätts för detta? Utveckla gärna.

     Svara

      Naaw, nice try. Anna, Cissi, Gabby, Foki, Dessie, Tyra. LD, My, Maggan. Alla är utsatta. Gemensam nämnare. Dom skrivs om på BB.
      😘

      Svara

       Men då är IL alltså inte mer utsatt än andra?

       Svara

       BS! Näthat har funnits före bloggbevaknings tid, läs inlägget om Ebba te.x.

       Svara

        Så det skulle vara en bra anledning att trakassera IL på bloggbevakning? Hon är inte ensam och bloggbevakning var inte först med nätmobbing? Jag förstår inte.

        Svara

         Varför skulle det vara en bra anledning?? Men det är en grov förenkling att skylla på Bloggbevakning!

         Svara

      Nej tror absolut inte det bara är IL som utsätts för det. Men just härinne på den här bloggen är hon ju klart mest utsatt av de mest tragiska personerna.

      Svara

    Om du inte har sett det så har du inte tittat efter ordentligt. Framförallt dom med kända nick har drabbats hårt.

    Och vadå vi är inte varumärken? Är det okey då att säga till någon att dom inte borde skaffa barn mm om man inte är ett varumärke, för det sägs till vilken anonym som helt här på BB från andra anonyma. Är du en av dom som säger så? Och menar du att så länge en influenser inte är inne på BB så kan man säga vad som om den? Bara den inte hör eller att du vet att den är inne och läser? 🤦🏻‍♀️

    Dessutom så fattade du inte vad CC menade med det om varumärke. Det var tvärtom att det inte är okey att angripa någon när det inte gäller varumärket. 💁🏻‍♀️

    Svara

    07,01
    Om du inte har sett det har du inte läst ordentligt. Det ställs diagnosers på varandra och en anonym säger till en annan anonym att den inte borde skaffa barn mm och dom med kända nick råkar värst ut.

    Och vad menar du med att vi inte är varumärken? Blir det okey att säga så då?
    Och menar du att så länge en influenser inte är inne på BB så kan man säga vad som helst om den? Bara den inte hör eller att vi inte vet att den läser? 💁🏻‍♀️

    Svara

     Men såklart, såna människor finns överallt. Hade varit konstigt om alla tusen som läser denna blogg hade varit trevliga helgon.

     Svara

      Vådå så klart? Jag ser dom bara tillåtas här och på fb. Vad beror det på tror du? Och vems ansvar är det?

      Svara

       Jag ser såna överallt, på instagram osv. Vad det beror på? Att kommentarsfältet är öppet och inte kräver godkännas

       Svara

        Godkännande*

        Svara

        Och vem har makten att radera och blockera? 🤔

        Svara

         Hon gör ju det, men hon kan ju inte sitta här 24/7 och läsa kommentarer.

         Svara

          På fråga ett, nej det gör hon inte. På fråga två, då får hon lösa det.

          Men det görs inte. 🤑

          Svara

           Camilla ska inte behöva sitta och radera kommentarer 24/7 eller uppfinna någon superlösning som gör det åt henne – folk ska bara uppföra sig istället.

           Jo det ska hon behöva.

         Jag är inte så känslig att jag blir u

         Svara

     Har du ens läst kommentaren som jag svarade? Det står ”…framförallt där man får säga vad som helst till varandra när man kommenterar”. Det betyder att kommentaren med kalas-emojin menar att _vi_ här i BBs kommentarsfält kommenterar elakt till varandra. Kalas-emojis skrev inte att vi kommenterar illa om influencers, och det är inte det jag svarar på eftersom det inte är det hen skrev. Comprendes?

     Svara

      Läs själv. Hen skrev om båda fallen. Och du sa också nått om bägge. Comprendes?

      Svara

       Jag läste inte hela kommentaren. Trodde jag svarat på en annan. Trist att kommentera illa om varandra oavsett i vilket forum det sker. Ditt syrliga svar är också ett bra exempel på tråkiga kommentarer som förekommer här.

       Svara

        Korr: jag läste inte hela din kommentar.

        Svara

     Kända nick? T*H och M*a då? I de fallen så är de lika goda kålsupare både här inne och på andra bloggars kommentatorsfält..

     Svara

   Nej, härinne får folk absolut inte säga vad som helst till varandra. Kommentarer raderas och personer som inte sköter sig hamnar i modd eller svartlistas. Jag tycker det är orättvist mot Camilla att påstå att det skulle vara tillåtet att bete sig vidrigt härinne.

   Och det är enbart tröttsamt när folk försöker jämföra BB med fb. Det stämmer att folk kan skriva vad som helst på fb, men det är långt ifrån samma sak här. På fb skrivs inlägg efter inlägg om påstådda graviditeter m.m. – och allt står kvar.
   Saker som definitivt skulle raderas härinne.

   Livet är inte heller en broschyr från Jehovas vittnen där lejon och lamm sida vid sida fridfullt betar gräs i paradiset. Folk tycker olika, debatterar och argumenterar. Så länge det hålls inom gränserna måste det vara okej att diskutera även föräldraskap, retuscherade bilder och skönhetsoperationer.

   Så fort det finns ett forum där saker granskas och kritiseras kommer diskussionens vågor gå höga, så är det bara. Och det är det som gör det här kommentarsfältet så intressant.

   Svara

    Ingen har klagat på att någon diskuterar föräldraskap och retuscherade bilder. Det folk klagar på och tycker är skenhelig är att skriva ett långt inlägg om hur elaka folk är i kommentarsfälten och i nästa sekund tillåta kommentarer om huruvida influencers älskar sina barn, om de inleder sexuella relationer för pengar och elaka kommentarer kring utseende. Exakt samma kommentarer som står i inlägget finns att hitta i kommentarsfälten

    Svara

     Vad är din poäng? Får Camilla inte avsky elaka kommentarer bara för att de även skrivs härinne? Det är inte som att det är HON som sitter och skriver dem här…

     Svara

      Om man låter såna kommentarer stå kvar i kommentarsfälten tyder det på att man inte alls avskyr elaka kommentarer. I alla fall inte så länge man själv tjänar pengar på dem.

      Svara

    ⬆️ Insert en blid på Despicable Me Minion Stuart Laughing Action Figure 😂

    Svara

     Löjligt och tröttsamt med dessa beskyllningar om att det är Camilla eller någon annan som skriver inlägg under anonym. Jag blev också beskylld för att vara Camilla en gång men märkligt nog så vågade man inte maila mig sen undrar varför 🙄

     Svara

   Tycker det är en jäkla skillnad på nivån faktiskt. Det är en rejäl skillnad på att skriva sjuka kommentarer där man påstår att någon är sjuk i huvudet, borde dö/våldtas, barnen ser ut som grisar och att man önskar att personen råkar illa ut och att skriva att xxx ser ut att ha opererat brösten. Sen är gränsen hårfin mellan ok kritik/åsikter och sånt som kan hamna på fel sida gränsen. Historiskt har det förekommit grova kommentarer här också men det tycker jag oftast att det inte gör längre, och när det gör det så är det oftast angrepp på Camilla eller ”Bellahatarna”. Komiskt ändå att man vill få bort det man ser som mobbing och personangrepp genom att själv skriva att folk är sjuka i huvudet m.m.

   Svara

    Håller med dig i allt.

    Svara

    Verkligen sant! En del av de som säger sig vilja motverka ”mobbning” mot t ex IL är de som själva beter sig allra värst och spyr ur sig okvädingsord mot andra, sätter diagnoser, kallar folk för sjuka i huvudet o s v. Även om man vill försvara någon rättfärdigar ju inte det att själv bete sig så jäkla illa mot andra.

    Svara

    Håller inte med om att det skrivs värst kommentarer till CC.
    Det är sällan folk sätter diagnos på henne, skriver att hon inte älskar sina djur (barn/djur för andra), kommenterar hennes kropp och utseende.
    Och det har blivit bättre i rensning av kommentarer men vissa saker tillåts vara kvar väldigt länge. För att slippa det skulle man kunna sätta rätt många ord på modd eller hela kommentarsfältet (som Maggan har).
    Största delen av ansvaret ligger på den som kommenterar, men del av ansvaret ligger på den som tillåter kränkande kommentarer på sidan de ansvarar för.

    Svara

    Håller inte med om att det skrivs värst kommentarer till ansvarig av denna blogg.
    Det är sällan folk sätter diagnos på henne, skriver att hon inte älskar sina djur (barn/djur för andra), kommenterar hennes kropp och utseende.
    Och det har blivit bättre i rensning av kommentarer men vissa saker tillåts vara kvar väldigt länge. För att slippa det skulle man kunna sätta rätt många ord på modd eller hela kommentarsfältet (som Maggan har).
    Största delen av ansvaret ligger på den som kommenterar, men del av ansvaret ligger på den som tillåter kränkande kommentarer på sidan de ansvarar för.

    Svara

  Jag känner mig lite lurad, tror jag. Jag har följt Ld i flera år och jag har väl byggt upp en bild av henne. Nu känns det som allt är fejk. Var skedde förändringen från stridbar kvinna med lysande analyser till flamsig översittare som bytte feminism mot fetmafetich?
  Det känns skumt att sakna någon man aldrig träffat.

  Svara

   Jag har också slutat följa LD. Känns mest som om hon dricker drinkar med Fayme och snackar skit som Fayme sen tar publikt. Känns som någon indirekt mobbning. Saknar penntricket och hennes skarpa analyser!

   Svara

   Eller hur!! Hon är också så bekräftelsekåt att det är tröttsamt. Hennes IG består av typ bara selfies. Att inte stryka medhårs är inte ett alternativ om man inte vill få hat av sekten. Slutade följa LD pga för mig innehållsfattiga inlägg.

   Svara

    Ja, hon har helt gått bananas på bekräftelse, lite a la Vimmelmamman. Känns ovärdigt på något sätt och lite vilset.

    Svara

   Jag har använt Lds blogg och insta för att visa mina barn feminism och systraskap.
   Hon får givetvis göra vad hon vill med sin plattform och det finns säkert en målgrupp för vad det nu är hon vill förmedla men det är inget jag vill att mina barn ska inspireras av.

   Svara

   Seriöst gick in på lds blogg en gång och jag blev kvävd av hur elak och dömande hon är i sina texter. Förstår verkligen inte hur hon gör feminismen en tjänst, tvärtom så avskräcker kvinnor som hon från den.

   Svara

    Jag kände likadant när jag började läsa hennes blogg typ 2014 (eller något), jag blev omvänd till feminism, men jag tror dock inte att det skulle ske idag.

    Hon får mig däremot att ”banta” hälsosamt. Jag behöver inte gå ned i vikt, men jag känner att hon får mig att tänka på vad som är hälsosamt i det långa loppet.

    Svara

    Om man blir ”avskräckt från feminism” för att en annan kvinna uppför sig på ett sätt som man själv inte håller med om var man inte mycket till feminist till att börja med.

    Svara

     Nja, det var väl inte det hon skrev? Jag hade nog också backat undan från Ld och hennes version av feminism om jag varit i en sökande fas.

     Svara

   Gud vad den artikeln inte sa något öht.

   Svara

    Den sa ngt tidigare men har nu tagits bort av någon anledning:

    ”En uppgiftslämnare berättar för Expressen att det rör sig om en mer permanent brytning mellan Löwengrip och Hadenius, som enligt källan ska ha tröttnat på samarbetet och inte har några planer på att återvända efter föräldraledigheten”.

    Svara

     Det var väl bara ett rykte utan substans.

     Svara

      Mer än ett rykte. Isabella Löwengrip är inte längre en tillgång, hon är en belastning för de företag hon är inblandad i.

      Svara

       Varför har det i så fall tagits bort?

       Svara

        Vem var det som uttalade sig? Lena Apler, styrelseordförande i bland annat Collector Bank. Vem sitter också i styrelsen? ES. Damage control de luxe,

        Svara

         Var det Lena apler som sagt att pingis inte avser komma tillbaka efter föräldraledigheten?

         Svara

  Är det inte ett ständigt återkommande inlägg från bloggare där detta problem tas upp? Finns ingen ursäkt för att skriva såna inlägg. Behöver bloggare ständigt visa upp vad för skit de får in? Är man en så stor bloggare tycker jag att man borde ha bättre koll på sin blogg och inte ha tusentals kommentarer i skräppost eller liknande. Måste väl finnas många sätt att moderera en blogg. Har man det som yrke förstår jag inte riktigt att hjälpen är en kompis. Köp tjänsten.

  Svara

   Japp, alltid den som blir utsatt som ska fixa till saken. 🤦🏻‍♀️

   Svara

    Snarare att alla jobb har för- och nackdelar. Dessa nackdelar skulle jag inte stå ut med och byta jobb. Jag ser tyvärr i dagsläget inte annat än att bloggaren är den enda som kan hantera det. Genom moderering eller annat. Säger inte att det är rätt men vad är alternativet?

    Svara

  På Maggans blogg har jag INTE sett dessa kommentarer. Men en del tveksamheter mot hennes piller och allt annat hon säljer på bloggen. Det räcker för att Maggan ska bli sur. Maggan är bloggvärldens mest lättkränkta kvinna. Det är väl bra att hennes bästa vän Mona kan sköta bloggen för henne.

  Svara

   Men de jag ju blivit borttagna? Inte släpper de väl igenom skiten..

   Svara

   Fast du ser de ju inte för att mona är hygglig och modererar.

   Svara

    Fast det har hon ju börjat göra nyligen. Den har väl varit omodererad i år (sedan Tomas eller vad han hette ramlade bort).

    Svara

     Men vissa kommentarer hamnar ju i skräppost om de innehåller kränkningar, och det är där Mona kollar och rensar, släpper fram eller raderar.

     Svara

   Men har du ens läst inlägget? Såna kommentarer godkänns inte, därför ser du inte dem.

   Svara

    Tror Vicky menar innan Mona började godkänna kommentarerna. Var mycket kommentarer om den sk ”dansmannen”
    som togs bort i efterhand.
    Givetvis är det bedrövligt och oförlåtligt om någon skrivit att MG är orsaken till Isaks död.

    Svara

     Men de tas ju givetvis bort oavsett vem som modererar. Ingen är väl galen nog låta sånt ligga kvar.

     Svara

      Bloggen var inte modererad innan.

      Svara

       Men det spelar väl ingen roll hur det görs eller vad du kallar det? Givet att inte maggan är dum i huvudet och låtit de ligga kvar.

       Svara

   Som är ännu mer lättkränkt…

   Svara

   Läste också kommentarerna på MG blogg, tycker att hon till 99 % får positiva kommentarer. Några har ifrågasatta hennes piller men absolut inga direkta påhopp, bara vanliga frågor om hennes preparat. Hon ska vara glad att hon inte har en anställning inom restaurangbranschen, där är det en väldigt hård attityd kollegor sinsemellan. Likaså inom vården är det tufft med hög arbetsbelastning och stress, då kan det bli många hårda ord och påhopp kollegor sinsemellan. MG är skonad från arbetslivet, hon driver en blogg och spelar in en reality show, hur bra som helst, inga påhopp. Hon kan stänga av kommentarsfältet på sin blogg men väljer att inte göra det. Hoppas att MG och Mona inte läser de trådar som finns om MG på Flashback, där kan vi snacka om kommentarer. Tror ärligt talat att MG skulle passa jätte bra att jobba inom Hemtjänsten, ta hand om de äldre några timmar om dagen, laga mat, städa lite, gå ut en promenad med de gamla, ta en fika. Hon är ju mån om sin vän B och det är ju snällt.

   Svara

  https://nouw.com/victorialindberg
  Kostar armbandet 432.000kr? 😳😳

  Svara

   Kostar cirka 35-40 000

   Svara

   Nej typ 40.000kr

   Svara

  Hemskt att behöva ta emot sådana vidriga kommentarer. Folk har helt tappat hjärnan och skriver det ena vidrigare än det andra med noll tanke på konsekvenserna för mottagaren. Så oerhört elakt!

  Svara

  Men VARFÖR skriver Mona ut de här hemska kommentarerna? Nu kanske Magdalena får se dem ändå 🙁 Sjukt onödigt

  Svara

   Tänkte exakt samma

   Svara

   1. Mona vill visa att hon behövs 2.MG har nog redan sett alla såna kommentarer och det är förmodligen därför hon satt Mona på att moderera så att hon i fortsättningen slipper se dom.

   Svara

  Dessa bloggare lägger ibland ribban själv när de kommenterar andra människor i nedvärderande ordalag. Föregå med gott exempel är inte något som används. Att sen människor inte klarar att uppföra sig är sorgligt när man inte klarar av att uppföra sig.

  Svara

  Jag tycker att det blir en konstig blogg att läsa om bara snälla bloggsvar får stå kvar, inte de elaka och kränkande utan kritik och ifrågasättande om vissa saker. Uppenbara lögner av bloggaren som folk reagerar på.

  Som t.ex Anna Book som själv skriver hyllningsinlägg till sig själv, som t.ex inte kan svara på hur hon retuscherar sina bilder eller kastar ut hemligheter som hon aldrig svarar på Det är bara egna kommentarer hon låter stå kvar.

  Eller My Martens som ljuger och ändrar i kommentarer för att göra dom värre för att få sympati. Hon skriver själv elaka svar under annat namn, och sedan låtsas hon att hon inte ser alla frågor. Hon har också alltid roliga saker som hon ska berätta om, men det kommer aldrig svar eller avslöjande som och läsarna undrar när hon ska berätta. Klart att folk lessnar, då reagerar hon med att bli arg och elak.

  Man kan inte som bloggare lägga ut hela sitt liv på en blogg och inte vänta sig reaktioner, svara dina bloggläsare någon gång istället för att provocera ännu mer.

  Som IL som verkar för fin för att svara sina läsare, det bara spottas ut nya inlägg utan tanke på att folk någon enstaka gång vill bli sedda och svarade till.

  Svara

   Fast varför är det så viktigt att kommenterarna måste stå kvar? Har en kommentar försvunnit/inte blivit godkänd så har ju bloggaren läst kommentaren, så budskapet nådde ju fram.

   Svara

   Men det du tar upp är något helt annat än de rena elakheter som tas upp här och sen kan jag inte hjälpa att det ser ut som att du tycker så för att det stör dig att dina egna inte publiceras. 😘

   Svara

   Va? Varför tycker du att det är viktigt att elaka och kränkande kommentarer som inte innehåller saklig kritik får stå kvar. För vem skulle det vara viktigt och varför? Är det att du liksom får en kick av att se korkad elakhet eller vad är grejen?

   Svara

    Jag sa precis tvärt om mot det du skriver, läste du första meningen?

    Svara

     Ja?

     Svara

      Och vad stod det där?
      Jag skrev inte dom elaka och kränkande!

      Svara

       Du kanske ska läsa dina egna kommentar igen: ”jag tycker att det blir en konstig blogg om bara SNÄLLA svar får stå kvar”

       Svara

        Jag menade att de svar som ifrågasätter vad bloggaren skriver inte är elaka, nu får bara t.ex snygging, du är vacker och liknande som står kvar.
        Varför lova nyheter och aldrig svara om det aldrig kommer, då svarar man med ilska ock elakheter.

        Svara

         Vad vill du säga med det under det här inlägget? Du brukar själv va elak så att…

         Svara

          Va!
          Brukar jag vara elak, jag kommenterar mycket sällan här.

          Svara

    Kanske avses de sakligt ifrågasättande inläggen som ofta raderas (inte denna blogg specifikt) och den som kommenteras viftas bort som troll.

    Svara

     Just det, tack!

     Svara

      Varför tar du upp det nu? Opassande minst sagt = jag tror dig inte.

      Svara

       Varför är det opassande, det handlar om hur bloggare raderar inlägg.

       Du skriver så kryptiskt, jag fattar inte vad du menar. Skriv ut vad du vill säga inte bara korta stycken och tecken.

       Svara

   Men det du tar upp är något helt annat än rean elakheter och sen kan jag inte hjälpa att du tycker så för ett det stör dig att dina egna inte publiceras.

   Svara

  OT om Bella:

  Följande stod förut med i nedanstående artikel men har nu tagits bort: ”En uppgiftslämnare berättar för Expressen att det rör sig om en mer permanent brytning mellan Löwengrip och Hadenius, som enligt källan ska ha tröttnat på samarbetet och inte har några planer på att återvända efter föräldraledigheten”.

  expressen.se/dinapengar/oron-pa-bolaget-kan-ligga-bakom-helomvandningen

  Camilla: har du hört något som kan vara den riktiga anledningen till Bellas strategiska rebranding?

  Svara

   Men pingis har ju lagt upp massa reklam för
   Löwengrip senaste dagarna 🤔

   Svara

    Kanske därför det togs bort. Typ bara skvaller så fick Pingis säga ifrån eftersom hon visst vill ha ett jobb att gå tillbaka till efter ledigheten.

    Svara

   Bella är inte längre en tillgång, hon är tvärtom en belastning för de företag hon är delägare i eller på något annat sätt har samröre med.

   Svara

    Fast det vet du ingenting om.

    Svara

     Skulle du satsa pengar i något som IL arbetar med?

     Svara

      Givet om jag tror på projektet. Förstår inte helt hur du menar.

      Svara

  Någon mer som har problem med att läsa kommentars fälten när det ligger många kommentarer där? I öppet spår fastnar jag alltid när jag ska scrolla igenom kommentarerna. 😐

  Svara

  Det är nog ganska naturligt att den ena typen av övedrifter möts med en annan typ av överdrifter. Eller hur uppblåsta infliuencers livsstil mötts av nålar mot ballongen s.a.s.

  Eller varför skulle någon verklig människa mötas med overkliga kommentarer om ingen av dem förlorat verklighetsuppfattningen?

  Svara

   Är det så du resonerar för dig själv när du rasslar iväg på tangenterna? 🤢

   Svara

    Är inte så aktiv kommentator men ämnet intresserar mig. Eller rättare sagt vad som driver denna typen av kommentarer intresserar mig. Vad tror du själv är du en hatare överallt?

    Svara

   De flesta stora bloggare har förlorat verklighetsuppfattningen.

   Svara

    Ja det är väl just det. Om den ena parten inte förhåller sig till verkligheten så varför skulle den andra parten göra det?

    Svara

     För att man kan uppföra sig ändå?

     Svara

  … fast ibland känner jag bara, ’VARFÖR bloggar ni’? Självklart är det helt oacceptabelt att kränka, skriva elaka kommentarer etc men the bottom line är att man tjänar pengar på att blogga, mycket pengar om man får till bra samarbeten. Man tjänar även mycket pengar på kosttillskott…
  Som sagt, bort med nättrollen men just nu är det många bloggare som inte verkar må så bra så jag vill bara skrika, ’SLUTA BLOGGA OCH HÄNGA UT ER SJÄLVA OCH ERA FAMILJER’ så skulle ni må så mycket bättre, OCH slippa näthatarna.

  Svara

   ”SLUTA KNALLA OMKRING PÅ STAN I KJOL EFTER ELVA” så skulle ni må mycket bättre OCH slippa bli våldtagna.

   Svara

   Trist att jag repeterar kommentaren från personen före mig men jag vill verkligen också uppmana dig att SLUTA MED KORT KJOL! Vilken jäkla victim blaming. Blah. Du kan aldrig skylla på nån bloggare, hur ”provokativ” hen än är hur ett antal anonyma mobbare i grupp beter sig.

   Svara

  Men varför har man ens ett kommentarsfält? Stäng ner skiten! Skriv det du vill skriva i din blogg och visa dina samarbeten och reklam och sen är det bra med det. Den som inte gillar bloggen drar vidare till en annan mer intressant blogg. Varför utsätter man sig och sin familj för elaka kommentarer?
  De flesta bloggare svarar ju iallafall inte i kommentarsfältet.

  Svara

   Eh. Ett kommentarsfält är skitviktigt ju.

   Svara

    Ja ett kommentarsfält är skitviktigt, eller rättare sagt en möjlighet att kommunicera med texten som annars bara skulle diktera ”kommunikationen”.

    Men vad är det egentligen för kommunikation när bloggägarens själv inte deltar?
    Det är självklart ingen kommunikation alls utan en skenbar sådan i ett enda halvsteg. En skenbar öppenhet som mer dikterar.

    Svara

   Därför att man tappar följare om man inte har ett kommentarsfält. Det finns ju två anledningar till att man har en blogg: 1. Man vill tjäna pengar på den 2. Man vill ha uppmärksamhet och bekräftelse.

   Att vissa följare tror att de är kompis med bloggaren och ingår i dennes vänskapskrets är exakt vad det går ut på.

   Svara

  Det blir ju helt skevt om man inte själv håller i sitt kommentarsfält. Det är väl meningen med en blogg, på gott och ont?

  Svara

  Svårt att förstå varför vissa bloggare vill ha kvar kommentarsfältet, om de nu får sådana otrevliga kommentarer.
  Familjens välmående är väl ändå det viktigaste i livet. Blotta sina liv dagligen, år efter år. Vissa har ingen spärr, skriver till och med om sitt sexliv, helt sjukt, att dela med sig av det till okända människor, bara för att tjäna pengar på bloggen.
  Varför inte skaffa sig ett riktigt jobb. Tips; Det är brist med personal inom vården.

  Svara

   Så konstigt att du tycker det är offret som ska anpassa sig efter nån annans sjukdom/brott/dåliga beteende.

   Svara

    Alla blir drabbade i kommentarsfältet, bloggaren och lärarna. Alla attackerar alla, den som håller med och den som tycker annat. Det blir ett krig där ingen vinner och som tar fram det sämsta sidorna hos ALLA.

    Svara

  Petra på House of Philia har fått massor av kritik genom åren då hon aldrig svarar på kommentarer och frågor, men så fort nån skriver det minsta kritiskt är hon där och trycker till. Jag har ytterst sällan kommenterat hos henne, men fattar att folk tröttnar.

  Svara

  Men varför vika ut sig och sitt på nätet om man du får så mycket taskiga kommentarer???
  Bara att stänga ner sin logg, sitt insta och gå vidare. Tänk så mycket bättre hon skulle må då.

  Men det går förstås inte för hon TJÄNAR PENGAR på blogg/insta på all reklam hon lägger ut där.
  och PENGAR är väl det enda som gäller.
  Själv har jag slutat kolla på reklambloggerskor och deras insta. Aldrig att jag skulle köpa en grej de gör reklam för, tvärtom!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.