Hand upp, alla tanter!

Men, jag skulle inte prata om ögonmasken utan om öronproppar. Kärringvarning på det också men hey, I don’t give a fuck för det här m å s t e ni testa. Jag har gått igenom femtioelva varianter och för några månader sedan hittade jag det enda par på marknaden som faktiskt sitter i hela natten. //Monas Universum

Jag är själv känsligare än valfri millenial-snöflinga på nätet när jag sover och kan liksom störas av att någon andas i samma rum som jag när jag ska sova.
Inte för att skryta men jag har förmodligen testat fler olika typer av öronproppar än någon annan människa i hela världen.
Jag sover med huvudet åt sidan så alla proppar som ska in i örongången – likt de Mona rekommenderar – gör svinont efter ett tag och går alltså fetbort.

Men här är mitt tips till er.
Min gåva till er, alla lättväckta satar där ute, som också i desperation övervägt att kväva alla som andas högt med en kudde.
Silikonproppar. Ingenting som ska in i örat, så ingenting som kan göra ont.
Ja, bortsätt från om man som jag lyckas baka in polisongerna i proppen under natten. Det kan göra ont om man inte är med.

Varning för att dina husdjur kan bli aningens besatta av att äta upp dina öronproppar så lämna dem inte framme.
Bara ett tips.
THK lärde sig klättra i bokhyllan på jakt efter en öronpropp, och ni som vet hur han ser ut, förstår vilken prestation värd ett bragdguld det är. 🙂

94 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tack för tipset av öronproppar, min karl har väckt mig varje natt senaste veckan. Gah!

  Svara

   Jag fick en gång höra att höjden av nyfikenhet är att ligga vaken och lyssna på någon som snarkar. Tänker alltid på det när min partner snarkar till det lite.

   Svara

   Alltså just dem öronpropparna är de bästa och de enda som stänger ute min sambos snarkningar!!! Silikonöronpropparna från vanliga apoteket funkar inte heller, dessa från hjärtat är guld.

   Svara

   Hatar snarkningar! Ibland gulligt, men beror på vem det kommer från och hur illa det är.

   Delade nyss hotellrum med min mamma, något jag inte alls ville eftersom jag vet hur illa hon snarkar, ett under att pappa står ut.
   Kunde i alla fall inte sova den hotellnatten och mamma somnade först. Kände något peta på mig, jag låg och pillade med telefonen så jag var vaken. Kände det en stund senare igen och eftersom mamma låg i andra sängen och snarkade så trodde jag en stund att det spökade på rummet, haha.
   Kände det ytterligare två gånger under natten, under tillfällen då jag lekte med telefonen och därmed var vaken. Sista gången det hände vände jag på mig och fräste ”vad?!”, mamma sa ”du snarkar”, jag bara ”det är du!!!”

   Fy fan för extremsnarkare säger jag bara.😡

   Svara

  Någon som har tips på bra öronproppar till flyg? Vad var bra, vad var mindre bra, sätter man in dem när man lyfter eller när landning påbörjas?

  Jag får bara ont i öronen vid landning och hör illa några timmar, men till nästa flyg vill jag gärna slippa det.

  På tal om öronproppar liksom!

  Svara

   Hjälper öronproppar mot det?!

   Svara

   Flygproppar ska du köpa finns på apotek, jag rekommenderar de för barn då de för vuxna verkligen är stora. världens bästa produkt!!!!!!! F.ö är både monas å cams proppar DUNDER går med de dag å natt har alltid proppar i plånboken.

   Svara

    Har folk fortfarande plånbok?

    Svara

     Varför skulle man inte ha plånbok menar du?

     Svara

      Om Eva är den Eva jag tror hon är så brukar man vara en daddy’s girl eller kvinnohatare 🙂 (förlåt eva men kunde inte låta bli!)

      Svara

      Jag tror att det är dags att lägga till plånbok på wt-listan

      Svara

       Betalar inte ni med bitcoins?

       Svara

     Jag har tillomed papperslappar med siffror på som jag brukar sträcka fram i kassan, ibland går det att betala med de och ibland går det inte att betala med de, känner mig så jävla kränkt vit kvinna då

     Svara

      Dem*

      Svara

   Jag får också väldigt ont i öronen vid landning. Starten går betydligt bättre. Jag har flygöronproppar av mindre storlek, viktigt är att de typ skruvas in i örat så det blir helt tätt. Jag känner direkt i mina öron när planet börjar gå ner i höjd och då sätter jag in dem.

   Svara

   Detta rekommenderade min läkare mig: nässpray (går bra med de för 12-åringar), och 2 Alvedon 30 min innan planet lyfter och landar. Och det fungerar. Brukade få så sjukt ont i öron och huvud när jag flög men inte längre tack vare detta knep. 🙂

   Svara

   Tryckutjämnar du vid start och landning? Tuggar alltid tuggummi när planet lyfter och när det börjar gå ner. Om jag känner att det inte hjälper börjar jag tryckutjämna.

   Svara

   Nasonex nässpray är det bästa. Fick tips av en läkare. Ta ett par dagar innan som förebyggande och under dagen du flyger.

   Svara

   Tryckutjämnande öronproppar från Apoteket! Välj så liten storlek som möjligt för de är myyyycket större än man tror. Går knappt in och så gör de skitont. Jag brukar ha i mina vid start och nån halvtimme in i flygningen, och sen sätter jag i dem igen nån halvtimme innan landning. Viktigt att sätta i dem innan nedstigningen påbörjas, det är då man får som ondast tycker jag. Har man redan börjat få ont är det ingen idé att sätta in dem, då är det redan kört hehe. Mvh Person som inte kan flyga utan för då hör jag inte på tre dagar. :)))

   Svara

   Om du verkligen har problem med öronen vid flygning är det enda som hjälper tryckutjämnande öronproppar (ej de billiga från apoteket) och nässpray, men den ska vara så stark som möjligt. Jag gråter när jag flyger för jag får så himla ont i öronen av trycket. Köpte en riktigt stark nässpray i Paris på ett apotek, bästa ever!

   Svara

   Flygpropparna EarPlanes. Finns på Apotea. Om man får ont vid landning bör de skruvas i en stund innan landningen påbörjas. Använder dessa när jag måste flyga förkyld för den smärtan är bland det värsta jag vet. Med propparna blir det något mer uthärdligt.

   Svara

   https://www.earplugstore.com/pluggerz-travel-all-fit-earplugs.html
   Pluggerz det enda som hjälper om inte örat ”kan” tryckutjämna. Sätt i när planet lyfter och behåll tom 15 minuter efter landning så slipper du värk under och efter flygning.
   Om inte det hjälper, ta OTIPAX droppar innan boarding + pluggerz.

   Svara

  Tack för tips!!!! 😍👍🏻

  Svara

  Jag har använt dom som Mona använder i flera år. Min man snarkar så illa att man hör det i hela huset och jag blir GALEN!! Jag kan säga att jag har testat det mesta (inklusive dyra custom made för flera tusen kronor) men inget är så bra mot snarkningar som just dessa. Bästa propparna! Jag bor inte i Sverige så köper 10-pack varje gång jag är hemma.

  Svara

   Håller med. Har haft den modellen i flera år och de är oslagbart bäst. De är dessutom suveräna på flyg och tåg om man inte vill bli störd av folk men inte vill lyssna på musik.

   Svara

  Bortsätt? 🤔

  Svara

   Eeh vaaa?

   Svara

    Ungefär som ”kempa” fast tvärtom.

    Svara

  Jag är en sådan som stör mig på att min sambo andas på natten, kan inte hjälpa det men det driver mig till vansinne. Speciellt då han alltid lyckas somna innan mig vilket gör att det är det enda jag hör sen. Jag har funderat på öronproppar men har alltid varit orolig att jag ska sova mig igenom alarmklockan? Hör man den ändå? Jag är svårväckt.

  Svara

   Har du smartklocka? Använd alarmet på den, endast vibration.

   Svara

    Nej det har jag tyvärr inte

    Svara

   Om du lägger en kudde över hans ansikte så slutar han andas. Funkar varje gång! 🙃

   Svara

   Har samma problem.. men! Har sånna röda som på bilen ovan. Ligger med ena örat mot kudden å andra uppåt. De örat jag har uppåt stoppar jag en propp i. Brukar somna rätt fort och vänder mig alltid i sömnen så vaknar av alarmet eftersom jag hör med det andra örat som legat mot kudden! 😃👍🏻

   Svara

   Jag har dessa röda ovan i båda öronen, hör larmet hur bra som helst. Har det dock ställt på lite högre ljud (y)

   Svara

   Tro mig man hör väckarklockan… och då sover jag med öronproppar gjord för konserter och mr kameraundersökningar

   Svara

    Fixa eget sovrum. Problem solved.

    Svara

  Silikonproppar är bara så bra. Tyvärr har jag lite svårt att använda dom nu när jag har daithpiercings i båda öronen. Vaknade dessutom en natt av att jag tuggade på något, då had ejag tagit ut en silikonpropp och stoppat i käften *blä*

  Svara

   Haha förlåt men vilken hemsk grej att vakna av 😂😂😂

   Svara

   men jag har gjort samma sak!!!!! aaaaaaaah! det är så sjukt vidrigt! jag vaknade en gång mitt i natten och tror att jag tuggar tuggummi men det smakar SKIT liksom.

   lätt det vidrigaste jag nånsin gjort, var typ traumatiserad i flera dagar efteråt.

   Svara

   Hahaha hänt mig med men med mina vaxöronproppar. De va så sjukt jävla nasty

   Svara

   Hahahah fan va nasty!!! Garvar ihjäl mig..

   Svara

   Huuuur kan den här kommentaren inte ha fått fler likes?! 😂😂😂😂

   Svara

  Beställde silikonpropparna direkt!

  Svara

  Önskar jag kunde ha öronproppar gör ont som tusan på mig 🙈

  Svara

   Läste du tipset i inlägget?

   Svara

  Har testat dem men de stannade inte alls kvar, ska de ligga som ett lock liksom utanför hörselingången? Tyckte bara det var kletigt men kanske ska ge dem en chans till.
  Sover ALLTID med öronproppar.

  Svara

   Jag tycker inte heller siliconpropparna sitter någe bra! Ramlar ur och är obekväma. Jag kör på skumgummivarianten sedan 10 år tillbaka. Klipper av de så att de blir lite kortare bara, då sticker de inte utanför örat och trycker mot kudden. Bästa!

   Svara

  Testa de som Mona rekommenderar, de är faktiskt riktigt bra. Har använt dem i flera år.

  Svara

   Var köper du dem, är det apoteket?
   (Alltså de Mona rekommenderade)

   Svara

    Jag köpte min på Designtorget för massa år sedan men jag tror jag sett dem på apoteket sen dess.

    Svara

    apotea

    Svara

  Trodde att hon hade dragit ut två blodiga tänder 🤢

  Svara

  Bellman Chill : formgjutna sovproppar som aldrig gör ont. Investera i det så håller de I flera år, sitter precis enligt din hörselgång och du kan sova gott utan någon värk.

  Svara

  Ingen annan som får panik av att inte höra vad som händer på natten? Typ att barnet andas och att djuret lever?

  Svara

   Jo! Kan inte heller ha öronproppar 🙂 Brandlarm? Nån håller på att dö och ropar på hjälp? En inbrottstjuv?

   Svara

    Konstigt nog så hör man ändå, man kär sig lixom att urskilja ljuden! Jag vaknar alltid av alla ljud, men tar bort min mans snarkande/andningsljud…så för mig är öronproppar the shit 👌🏻

    Svara

    Trots att jag sover med öronproppar varje natt så vaknar jag både av alarmet och Selma om hon behöver gå ut och kissa…

    Svara

   Jag skulle aldrig kunna sova med öronproppar! Aldrig. Dessutom sover jag som bäst när det är ljud runt mig (ok, inte snarkningar då). Tror det hänger kvar från när jag var liten och älskade att få somna i soffan när mina föräldrar hade gäster på helgerna. Bästa jag visste!

   Svara

    Jag somnade ofta under bordet med en dalmatiner när jag var runt 5-6 år när det var fest (-80-tal). Kanske var det där behovet av att ha koll byggdes upp? Tror inte att de hade problem med det eftersom jag somnade på hunden och blev buren hem till min egen säng när festen var slut. Tycker att det var en himla härliga känsla då som är helt borta idag. För ingen slappnar av.

    Svara

     Var också en fest-unge som somnade i mammas knä eller under bordet på fest. Mina föräldrar var jättemycket på bjudningar/fester osv. Har bara mysiga minnen av detta. Att somna mitt i surret och sen bli buren till bilen. Undra vad som hände. Det händer inte längre känner jag.

     Svara

  Använt de röda i flera år. Har abonnemang på apotek så kommer nya var 6te månad

  Svara

   Smart!

   Svara

  Lol, Blondinbellas är verkligen så förutsägbar… Nu har hon lagt upp en gammal bild på Instagram med barnen i villan hon bodde i med Odd och en platityd om att man inte kan ”krama minnen”…. Hon är verkligen i full färd med att bygga upp sitt varumärke, manipulera läsarna och få sympatier.

  Svara

   Fast när du skriver sådär tänker jag ju att din kommentar är extremt förutsägbar. Hon hade förmodligen kunnat lägga upp en bild på en banan och en tvåstegsraket med titeln ”jag älskar omelett” och du hade skrivit ungefär samma sak iaf. Kallas konfirmationsbiais. Du ser vad du vill se eller det som bekräftar din världsbild.

   Svara

    Mmm, för en omelett och att dra upp Odd igen är ju verkligen samma sak…

    Svara

     Oj nu missade du hela grejen 20.05

     Svara

    Hahahah Anonym (19:33) är det första gången du hör talas om Blondinbella eller? Eller är du kanske helt ny i influenservärlden?

    Svara

    Ja men att man är paranoid betyder inte att man inte är förföljd. Och att man kan förutspå ett beteende baserat på en världsbild där man sett samma sak hända en miljard gånger betyder inte att man försöker anpassa verkligheten till sin världsbild. Det betyder att man är logisk och klarsynt och ser saker för vad det är.

    Svara

  Exakt dem jag använder 👌🏻 Absolut bästa för örat, och som sagt; inget du stoppar in i örat!
  Dock burkar jag dela en till två…tycker dom är så stora annars.

  Svara

  DU HAR PRECIS RÄDDAR MITT LIV OCH FÖRHÅLLANDE!!! ❤️🙏

  Svara

   Jupp, det är en förhållanderäddare 👌🏻

   Svara

  Etter å ha brukt slike i tolv år, bestilte jeg en 200-pack 😂
  https://www.earplugstore.com/mapisosiearp1.html

  Svara

  Jag har rosa öronproppar från apoteket, som jag förseglar med silikonpropparna. Så det liksom smetas ut och täpper allt. Bara silikon hjälper inte så mycket.
  Och sen sätter jag hörselkåpor på det när det är som värst.

  Sambons snarkande väcker mig fortfarande.
  Jag AVSKYR att vara ljuskänslig på natten.

  Har också provat precis allt på marknaden i olika kombinationer. Till och med köpt specialdesignade saker. Ovan är det enda som hjälper lite.

  Svara

   Då är det fan dags för snubben att göra något åt kranen.

   Svara

    Ohja.
    Han har testat halsspray och nässpray.
    Funkar inte. Har appen ’snore lab’ och han ligger på ’epic high’ ca 4-5h natt.

    Sa ’operation? Kolla upp det? Jag kan inte sova’
    Han sa ’nää, jag störs inte av det. Du kanske kan börja meditera?’

    Den gången brast det för mig. Men, man kan inte tvinga en person att göra något åt saken. Så nu när vi köpt större byter jag rum när det är som värst

    Svara

     Måste ni sova ihop? Helt ärligt! Älskar att ha ett eget sovrum! Jag och maken har ett varsitt, men ibland myser vi och sover tillsammans, dock får ingen av oss någon vidare kvalitetssömn då. Till vardags orkar ingen av oss med att väckas av den andres snarkningar så då är det perfekt med varsitt sovrum! 🙌

     Svara

      Håller helt med. Att sova är ett basalt behov. Poängen med att sova med någon måste ju vara att det ska vara mysigt och att man på det sättet ska sova bättre. Gör man inte det kan det ju va.

      Svara

     Snarkmaskin. Det är det enda som kan hjälpa din karl om ni försökt med det mesta

     Svara

      Vi har också skilda sovrum numera. Bästa! Efter några år med dålig sömn pga snarkande, studsande man i sängen, höll jag på att bli galen och deprimerad. Nu är jag glad, pigg och utvilad! 🙂

      Svara

  Hade aldrig vågat ha öronproppar.. Jag vaknar till såklart när barnen (minsta 12) går på toa. Men ibland kan det vara kräksjukan.. Och att inte vakna till då.. Nej. Eller när hundarna behöver gå ut, kanske ätit något konstigt på promenaden innan eller är oroliga i magen… Nej, jag sover hellre dåligt alla andra nätter än att inte vakna om det faktiskt är något.. Det har även gjorts tester på att kvinnor kan höra eld, översvämningar mm i sömnen… Så jag sover hellre utan proppar men dåligt.

  Svara

   Ok.

   Svara

  Haha, jag är också så lättstörd och måste sova med öronproppar men jag kan inte ha någon i örat som jag ligger på utan att få ont. Så jag sover med bara en öronpropp, i örat som är uppåt, och sen flyttar jag öronproppen i sömnen när jag byter sida. Är iaf aldrig medveten efteråt om att jag flyttat på den.

  Svara

  Min tinnitus ekar i huvudet om jag använder öronproppar (eller hörselkåpor), trist för jag är lättstörd men tjutet i huvudet är värre än grannens musik eller någons snarkande.

  Svara

  Efter 15 år av dålig sömn har vi nu separata sovrum. Fy fan vad gött det är. Älskar min man mer än livet men sova tillsammans ska vi inte göra. Och vi k**llar mer än nånsin för vi är inte stressade av dålig sömn längre. Tips faktiskt. Sova tillsammans är inte = lyckligt par.

  Svara

  Sovit med öronproppar i sju år och det har gjort stor skillnad för mig. Det tar bort brus och störiga småljud men jag har om telefonen ringer eller larmet går, kan t.o.m. göra en konversation utan problem.

  Svara

  Om du lägger en kudde över hans ansikte så slutar han andas. Funkar varje gång! 🙃

  Svara

   Men satan att det ska vara så svårt att behärska kommentarssystemet.

   Svara

  Dögott att vara singel och därmed kunna dra enorma timmerstockar nattetid utan att nån jävel puttar på en att en ska vända sig om 💤💤😆😆

  Svara

  Å dom som du Camilla la upp är så himla bra, bara att forma dom till en klutt! Älskar dom

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.