Annica Englund om livet i Kanada

Hallå glad alla Kanelbullens dag allesammans!
Hade ju helt glömt att nämna det.
Jag älskar sådana här dagar, i alla fall inom Sociala mediabranchen för det händer alltid något extra då. Så jag har redan FOMO då jag sett alla som bakat bullar, vart iväg på roliga tillställningar och bakat tillsammans.

Det känner jag redan nu att det är något jag saknar här och även fast Kanelbullens dag inte är värsta dagen så blir jag lite ledsen typ. Om det känns så här att missa Kanelbullensdag i Sverige, hur kommer det då vara runt de andra högtiderna? Bara dessa pressdagar jag får mejl om just nu, det känns så jäkla trist att missa dom. När julen närmar sig och alla företag drar ihop till glöggmys och dylikt. Det svider faktiskt. //Annica Englund

Oavsett vad man gör med sitt liv så kommer man för eller senare till en punkt som inte kan beskrivas på annat sätt än ”vardag”.
När nyhetens behag har mattats ut en smula och allt inte känns lika nytt längre så finns det helt plötsligt utrymme att tänka på allt man kanske lämnat bakom sig eller bara inte har tillgång till längre. Vänner, ställen, högtider och allt annat man kanske tog lite för givet tidigare. ”Man saknar ju inte kossan förrän båset är tomt” och ” vill alltid ha det man inte har för tillfället.”

Av Annicas blogg att döma så har hon kommit till just denna punkt i sitt nya liv i Kanada, så mycket att hon till och med saknar kanelbullens dag.
Det ÄR både svårt och läskigt att ta sitt pick och pack och flytta till en annat land men jag tror att om Annica ger det lite tid så kommer hennes nya vardag göra mer än bara påminna henne och vad hon inte har eller gör för tillfället.

Ta alla dessa känslor och skriv en låt, vetja.
Sällan är människor så kreativa som när de är nere, ledsen, deppig eller har fått sitt hjärta krossat.
Se bara på Adele, hur framgångsrik hon blivit med hjälp av sitt brustna hjärta.

140 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nere, ledsen, deppig.
  Kämpat! Livet är hårt mot henne.

  Svara

   Onödigt att vara så nervärderande. Kan nog vara rätt psykiskt jobbigt att flytta till ett nytt land och inte ha möjlighet att umgås med folk på samma sätt längre på dagarna som man är van vid.

   Svara

   Alla kämpar med sina egna demoner, deras storlek bör aldrig jämföras. Vad som känns jobbigt för dig kan vara en världslig sak för någon annan, och tvärtom.

   ”Be kind, always” som klyschan går.

   Svara

    Professor Proton har talat.

    Svara

     Haha, du var möjligtvis ironisk nu men jag kände mig otroligt vis efter din bekräftande kommentar! Ge mig inte storhetsvansinne 😉

     Svara

      Haha nej, jag ville mest säga ”väl talat.” Helt enig 🙂

      Svara

       😘

       Svara

  Av alla saker man kan sakna…

  Svara

   Haha jaaa bara en influenser kan sakna pressträffar och kanelbullens dag liksom. Hon får väl skapa egna högtider där? Förstår mig inte på vad hon annars tänkt. Utvandrade själv för 9 år sedan och har inte saknat en enda svensk högtid eller firardag. Men så flyttade jag inte som ett bihang heller utan ville det själv och har en ny egen vardag i det nya landet.

   Svara

    Men är väl ganska förståeligt att man kan sakna en sån sak/känna sig ensam om man är van att träffa folk och gå på tillställningar i jobbet.

    Svara

     Såklart man kan. Det problemet har däremot en relativt enkel lösning.

     Svara

      Jaså? Vad för lösning tänker du på då?

      Svara

       Förmodligen på att skapa situationer där hon… träffar folk och går på tillställningar..?

       Svara

        Hon kan ju inte direkt bara bjuda in sig själv på en massa tillställningar i ett helt nytt land. Men hon lär ju säkert känna nytt folk genom sin pojkvän osv tids nog 🙂 är väl mest i början man känner sig ensam. Hon verkar vara en social person så det ska nog gå bra.

        Svara

        Hon kunde ju faktiskt baka lite kanelbullar….

        Svara

     Fast hon flyttadr väl typ nyss? Tog iaf met än ett halvår för mig att sakna svennelands-saker när jag flyttat utomlands. Hade så mycket nytt att uppleva på plats lixom

     Svara

      Så att det var så för dig betyder… Att det är så för alla?

      Svara

       Nä, snarare Lisa som är lite udda 😆
       Elle så kanske det hände Lisa något tråkigt när hon bodde i Sverige som gör att hon inte har några fina minnen därifrån, då är det kanske förståeligt.

       Jag har bott/bor mitt liv i 4 olika länder och saknar maträtter/traditioner/platser från vart ett av dessa när jag inte är där.

       Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

        Eh va? Lägg ner.

        Svara

    Fattade inte. Har inte heller flyttat som bihang (jag antar att det betyder att man flyttar av kärlek?) men visst kan jag sakna sverige och högtider ibland 🙂

    Svara

    Jag har också flyttat till nya länder av egen fri vilja men det betyder inte att jag inte saknat saker hemma.
    Som familj och vänner.

    Svara

     Ja men det är inte det hon nämner..

     Svara

    Jag har flyttat som bihang (fint förklarat av dig) men det var ändå av fri vilja. Vi valde vem som skulle flytta och jag var mest pepp på att bo i ett annat land. Trots det kan jag sakna mina kollegor som jag jobbade nära i sju år och önska att jag kunde vara med på aw. Saknar även svensk mat och Kalle Anna på teven på julafton. Men mest familjen.
    Trots det trivs jag enormt bra vart jag bor, men det tar inte bort saknaden.

    Svara

   Jag vet varför hon saknar pressdagarna, man får galet mycket gratis saker och obegränsat med fikor, drinkar, champagne osv osv. Kan bli 20+ påsar med gratis saker per dag, de flesta PR Byråer är inte så pigg att skicka saker över Atlanten så Annica kommer nog inte få några pressbud så länge hon är i canada utan då får hon allt går och köpa produkterna som alla andra. Oj va det ska svida för någon som blivit så van att få allt gratis

   Svara

  Tror det vore bra för henne med ett ”vanligt” jobb där hon kom ut och träffade folk och fick kollegor, kom in i samhället. Nu blir hon ju så isolerad hemma och med de övriga spelarflickvännerna, det blir liksom som en egen värld. Hon verkar ha mycket att ge och skulle nog trivas med att lära känna fler och skaffa sig ett eget liv där utanför ”hockeyfru-bubblan” och komma ut i arbetslivet.

  Sen undrar jag hur det egentligen funkar med att vara influencer utomlands men jobba mot den svenska marknaden. Hon har ju svenskt företag och skattar i Sverige, men det måste ju vara svårt med pressutskick och samarbeten eller skickar företagen i Sverige allt till Kanada då..?

  Svara

   Men får hon ens skaffa ett vanligt jobb där? (Seriös fråga, vet inte hur det funkar)

   Svara

    Ja det får hon, hon skrev just det.

    Svara

     Vem skrev just det?

     Svara

      Annica skrev det i sitt senaste inlägg, men det har ju Anonym 12:27 kanske inte läst än/inte läser Annicas blogg. 🙂

      Svara

       Nej, jag läser inte Annicas blogg, så visste inte 🙂

       Svara

   Måste vara så sjukt svårt att bara bli ”spelarfru” där allt måste utgå från sin man,,

   Svara

    Verkligen, svåraste jobbet på planeten…

    Svara

     Förstår att du är ironiskt, men att lämna vänner/familj/kollegor och byta land är inte ens dans på rosor för alla. Kan vara rätt psykiskt påfrestande med en sån utmaning.

     Svara

     Något kan ju vara/kännas sjukt svårt utan att det nödvändigtvis är det SVÅRASTE på HELA planeten? Onödig sarkasm.

     Svara

    Det är väl allmänt känt att det inte är ngn dans på rosor att vara ”spelarfru.. många som vittnat om det.

    Svara

   Inte en förutsättning att de andra spelarfruarna blir hennes vänner. Vad jag har förstått så är de anonyma o vill verkligen inte få en kamera upptryckt i ansiktet o bilderna publicerade. Ej heller vänta 10 min på att få äta sin middag pga att ankan ska fooooota först liksom.

   Svara

    Fast dom ser ju inte ut att ha nåt emot att synas på hennes blogg. Dom är ju runt 20, har inga jobb och tycker säkert det är jättecoolt att synas på en stor blogg. 🙂

    Svara

  ”Bihang”? Tammefan det dummaste jag hört på jävligt länge… Och då brukar jag ändå läsa de flesta kommentarer på Bloggbevakning! Kvinnor om andra kvinnor 😉

  Svara

   Hon skulle knappast lämnat Sverige för Kanada så här plötsligt, om det inte var för hockeyproffset.

   Svara

   Det är ju sant om än lite nedlåtande.

   Svara

   Snubben kan säljas till vilket NHL-lag på fredag. På måndag bor de i t ex LA istället. Inget fel med det.
   Men ett bihang är hon.

   Svara

    Tror i för sig inte att så är fallet här, han har fem år kvar av sitt kontrakt som tecknades i juli 2018. Allt kan ju givetvis hända, man blir skadad t ex, då säljs man vidare.
    Det spelarna i s k Farmarlagen som lever i ovisshet och kastas än hit än dit.

    Svara

     Han kan bli tradad när som. Så NHL funkar.

     Svara

    Kvinnor är rätt läskiga djur. Undrar var behovet att nedvärdera andra kvinnor kommer ifrån. Är det för att få känna sig lite bättre för att man egentligen känner sig lite avundsjuk?

    Svara

     En som är fulländad behöver inte trycka ner andra. Därför tar jag aldrig åt mig av folk som klankar ner på andra. Det säger alltid mer om den som klankar ner än den de klankar ner på.

     Svara

   Vad skulle du kalla det för då? Svensk kille spelar hockey i annat land. Kommer hem möter svensk tjej. Vill ta med henne till landet där han bor och spelar hockey. Svensk tjej hänger med.

   Svara

  Förlåt men bara ”influensers” kan va så här patetiska. Det svider att missa pressdagar? Wow girigheten har inga gränser…. om man är ute efter gratis prylar så har hon ju en tät sambo nu. Och är man ute efter d sociala så engagera dig i det lokala livet god damn it!

  Svara

   Poängen är väl att det svider att träffa folk, hon är ju van att sånt ingår i jobbet. Hon nämnde ju mingel, baka tillsammans. Inte att hon saknar prylarna.

   Svara

    Att inte träffa folk*

    Svara

    Ja alla som flyttar får oftast skaffa sig nya vänner, hur konstigt kan det vara? Mycket är upp till sig själv hur man tacklar det problemet. Hon har ju tagit beslutet själv att flytta och det måste väl vara lite enklare då än om hon kommit dit som flykting?

    Svara

   Eller så kan man tolka det som att hon saknar att träffa andra i sitt jobb och att livet har ändrats drastiskt? Jag hade också tyckt att det var jobbigt att flytta med min partner och behöva börja om vad gäller att hitta vänner och liknande. Inte ha kvar min intressent osv. Inte så svårt att förstå att det inte är pressdagarna i sig som hon saknar.

   Svara

  Alltså just det där att lämna saker bakom sig då man flyttar är något jag är lite rädd för. Jag skulle nämligen gärna flytta utomlands ett tag, se något annat än vardagen här hemma. Var på utbyte för några år sedan och den känslan av att missa det som hände hemma var det värsta. Har ett rätt så bekvämt liv idag så det är inte så att jag inte trivs, men jag känner också att jag vill se annat medan jag fortfarande är ung, innan jag skaffar partner och familj och bostadslån osv. Funderar på att inte förlänga mitt nuvarande jobbkontrakt och åka iväg efter nyår. Men det känns som att jag skulle missa så mycket här också, vill vara på flera ställen samtidigt!

  …men jag antar man inte kan både äta kakan och ha den kvar 🙂

  Svara

   Jag tror att det är lättare om man åker med någon, alltså inte medföljande utan gör det tillsammans. Jag tror att de flesta som saknar events/rädd att missa något egentligen är rädda för ensamheten och att inte kunna dela saker med andra.

   Svara

   Jag drog i ett år. Helt solo. Både vänner, pojkvän och gamla problem fanns kvar när jag åkte hem igen. Nytt jobb och ny lägenhet fick jag efter några månader. Mitt råd till dig är att bara åka. Åk och lev ditt liv. De i din omgivning kommer önska att de också kunde åka.

   Svara

    Tack för pepp! Lutar mer och mer åt att åka men det är ju skrämmande också. Har rest mycket solo och umgås mycket med mig själv här hemma också så det är inte sällskapet jag tror jag skulle sakna.

    Svara

     Så lite så. Jag förstår dig! Jag minns att jag hade ångest på väg till flygplatsen. Det var min första resa överhuvudtaget utan familj. För mig blev det att mitt liv delades i två, jag var ”jag innan Resan” och ”Jag efter Resan”, lärde mig väldigt mycket på gott och ont. Jag valde att resa till att sk u-land pga billigt.

     Svara

   Jag minns när man kunde åka på utbytestermin på universitetet, jag ville egentligen men det faktum att det var lite krångligt att söka, eventuellt missa viktiga moment och framför allt rädslan att missa alla roliga fester och liknande gjorde att jag stannade hemma. Idag önskar jag verkligen att jag hade åkt, vilken chans! När de andra som åkt kom tillbaka kände jag verkligen hur kort tid det var, de hade spännande upplevelser medan vi där hemma typ varit på samma fester son vi gjort innan och efter, samma skola osv. Visst missar man enstaka grejer men du upplever ju något annat istället! Något som förmodligen är mer minnesvärt än ytterligare några månader där hemma som flyter ihop med alla andra månader.

   Idag bor jag utomlands sedan några år tillbaka. I början kände jag absolut att jag missade saker i Sverige men ju längre man bor på en plats ju mer vardag, vänner och annat kul upplever man ju på sin nya plats. Så det är helt klart skillnad att vara borta några månader mot några år. Känner i princip aldrig att jag missar något längre, alla ha ju olika liv. Om du vill så ÅK!

   Svara

    Tack för pepp! Börjar mer och mer känna att jag vill åka iväg!

    Svara

  Det är väl bara att baka en plåt kanelbullar, det är inte Afrika hon bor i precis. Samma med jul och andra högtider.

  Svara

   Precis. Kanada är ju dessutom väldigt likt Sverige på väldigt många sätt.

   Svara

   Ja i Afrika går det inte att baka kanelbullar. Det funkar bara i Europa och Nordamerika.

   Svara

    Haha älskar dig Rebecka

    Svara

    Helt ärligt dock. Bor i Asien och här finns inte ens ugn i de flesta hemmen 😐 SÅ jobbigt enligt mig som lagar mycket mat i ugn..

    Svara

     Fast, ni har ju ofta den där grillen istället. Sjukt smidigt.

     Svara

      Vet faktiskt inte vad du pratar om för grill

      Svara

    Varför kan man inte baka svenskbakade kanelbullar i Afrika 🤔 Cultural appropriation, eller.

    Svara

     Ja det var precis det jag menade eller…
     Alla har inte ugn i Afrika, det var det jag menade.

     Svara

   Tror hon förstår det med. Var ju själva eventen och göra det ihop med vänner/kollegor hon saknade.

   Svara

  Okej med risk för årets dummaste fråga, men efter misslyckat googleförsök (kan bara vara jag som är dålig, haha) måste jag fråga, FOMO?

  Svara

   Wait, is this is ” Fear of Missing Out” ?

   Svara

   Fear of missing out, dvs rädsla för att gå miste främst sociala grejer typ fester, fikor, event osv med andra människor och typ missa diskussioner, händelser etc som sker på dessa sociala sammankomster 🙂

   Svara

    Nu ofta i bemärkelsen rädd att missa något i flödet på mobilen varför man var tredje minut måste kika på skärmen för att se vilka meddelanden och aviseringar som kommit.

    Svara

  Vad är det med människor och vara så himla nerväderande jämt? Förstår Annica det är svårt att fara till ett annat land och känna sig hemma direkt. Det är jobbigt att lämna sitt land för ett annat.

  Jag firar inte jul, har aldrig gillat den högtiden förutom när jag var ett litet barn. När vi drog till huset i Thailand över jul. Så fick jag en sån hemlängtan för jag visste att alla kompisar var hemma och det blev jobbigt på något sätt.
  Kanske ett lyxproblem för vissa, men psykiska påfrestningar är absolut inte roligt.

  Svara

   Tänk då att vara flykting och veta att man har sett syskon, vänner och föräldrar för sista gången.

   Svara

    Då kan vi väl trycka ned alla med psykiska problem i Sverige för här finns ju inget att stressa över när vi jämför med att fly för sitt liv i krig. 🙂

    *sarkastisk

    Svara

     Och sen kan man ju också be flyktingarna sluta sjåpa sig för det finns ju faktiskt flyktingar med psykisk ohälsa som har det ännu värre…och sen…ja det finns visst alltid nån som har det värre.

     Svara

     Så tycker jag inte att vi får glömma alla som går runt och är glada fast att någon faktiskt har det bättre.

     Svara

    Har svårt att tro att de som är så dömande mot Annica bryr sig ett jota om flyltingar, men det kanske bara är mina fördomar som talar…

    Svara

     *flyktingar

     Svara

     *flytningar

     Svara

    Varför ens blanda in flyktingar i detta? Man kan må dåligt/tycka saker är jobbiga oavsett om det finns folk som har det värre.

    Svara

    Jag är ”flykting”. Iofs i Sverige och jag är svensk. Det är så fucked up att inte kunna träffa sina älskade. Folk som inte vet anar inte hur det känns. Ensamheten, saknaden, längtan som bara slår över ibland, när man bara vill kunna sitta bredvid sin familj i soffan och bara vara tillsammans. Nära. Se. Känna. Höra.

    Jag saknar och sörjer nästan varje dag.

    Svara

     Hur menar du? Hemlig identitet?

     Svara

      Vilken konstig fråga

      Svara

       Vaddå konstig? Hur annars kan man va en svensk flykting?

       Svara

  Men Annica snälla hjälplösa människa. Hon verkar så extremt… LABIL. Så fort hon får ny kille så flyttar hon utan att verka bry sig sådär jättemycket om sig själv och sitt ”vanliga liv” i Sverige. Allt för en kille. Verkar vara hennes melodi..

  Svara

   Vadå ”Så fort hon får ny kille”, var ju nästan typ 10år sedan hon senast flyttade för kärleken. Du får det att låta som hon gör såhär jämt. Är väl inte konstigt, hon är kär o j detta är kanske enda sättet för det ska funka.

   Svara

   Mår du bra?

   Svara

   Hihi vilket roligt inlägg 🙂 Fast vad pratar du om egentligen?

   Svara

  Hur blir det med Bellsans stiftelsemiddag? Är stiftelsen registrerad?

  Svara

   Vi får se om det blir någon fondresning 21 oktober.
   BTW, Sascha håller på och tömmer Bellas closet på kläder.
   Nu är det Yaytrade (inte Sellpy) som står för kommersen.
   Är det verkligen så tomt i hushållskassan hos Bella?
   Har husteamet fått sluta – Kock-Anna verkar inte vara kvar och var är Idas efterträdare (Lisa?)

   Svara

    Just nu 33 köp nu-plagg från 149 till 1 390 kronor (sammanlagt 16 430 kronor) samt ett plagg man får ge bud på (Max Mara bröllopskollektion, 19 990 kronor).

    16 tuss, det är väl vad Isabella Löwengrip bränner på en dag?

    Svara

     Stämmer inte. Hon får ut drygt 9 000 kronor för köpplaggen. Yaytrade tar mellan 50 och 70 procent i kommission.

     Svara

      Inte så troligt att det blir så stort avdrag för Bella gör säkert ett samarbete med Yaytrade.
      Då får hon nog både fullt betalt för kläderna plus pengar mot faktura.
      Heja! Nu laddar hon om.

      Svara

       Nu verkar de gå riktigt snabbt utför! Eller gör hon bara liten plats i sin walking closet? 😂

       Svara

        Går det utför med Therese Lindgren och Janni Delér också då eller som också säljer kläder där?

        Svara

         Är de också nära konkurs?

         Svara

  Såg att Sara jönsson(också b.b.) året innan …flyttat till Österrike med sin hockeykille..så vackert där när hon visar bilder.

  Svara

  Jag kan skicka recept på goda kanelbullar ! DÅ slipper hon längta och det bästa är att man kan baka dom precis alltid när kanelbullesuget sticker till!

  Svara

   Hon längtade väl efter att baka ihop med andea

   Svara

    Andra*

    Svara

  Det tar tid att anpassa sig! jag är inne på land nr 5 och tänker stanna här.
  Men jag skulle vilja säga att man måste ge det minst 1 år för att kunna komma in i saker någotsånär, träffa lite nya människor etc.
  och man måste verkligen anstränga sig själv och gå på sociala event så man inte bara sitter hemma.

  Svara

   Precis, det är när man börjar släppa det man hade innan och fokuserar på allt nytt och spännande som man kommer in i sitt nya liv.

   Svara

  Sakna pressdagar? Intressant att många influensers säger press. De är väl inte press?

  Svara

   Men det heter pressdag. De är inbjudna. Syftet med att ha pressdagar är att få ut det du presenterar till allmänheten. Att bjuda in influencers är därför självklart = större spridning.

   Svara

  Jag tror mer på Betnérs teori om (stalker) Adele.

  Svara

  Det rör sig hos griploov:et

  Svara

   Gillar inte det kontot men det måste ju vara sharkie. Om något som skrivs är sant så lär det ju vara han som har inside info att kunna skriva senaste inlägget. Men verkligen en person som inte gillar henne.

   Svara

    Det finns många som inte gillar Isabella Löwengrip. Av en anledning.

    Svara

    Ha, ha, haaaa! Du är då för rolig.

    Svara

    Jag har anmält det. Men det hjälper inte så accepterar att det finns och inte har vare sig många följare eller skriva följare.
    Med inside info menar jag att OM det är sant som står så borde det ju vara hajen för vem annars vet vad som står i ett ev avtal?

    Svara

   Det puttrar på rätt bra!

   Svara

   Är det Hajen tro? Någon som jobbat nära iaf. Simon? Eller han på Nordic Tech House, den blonda? Pingis? Calle Schulman? Ngn hos Amanda och Hannah?
   Odd??? 😯

   Svara

    Tycker det stinker Hajen om det kontot. Hela meme-grejen, sättet han skriver på osv. Någon på FB skrev att Hajen är i personlig konkurs och inte har tid att sitta med det instagramkontot dagarna i ända – I beg to differ. Han sitter väl i en sunkig hyreslägenhet eller i sitt pojkrum och lever på tre kronor om dagen och försöker hitta ett sätt att reparera sitt rykte, den skada han gjort och sin forna livsstil. Frågan är bara HUR. I pauserna har han gott om tid att osa Bellahat och få stilla sitt pojkaktiga hämndbegär. Vilket jag uppmuntrar för det är kul att läsa!

    Svara

     Stollis, om det är någon som är skrämmande, så är det du.

     Svara

      Och hur många besökare hade hon i Umeå nu igen? 940 000?

      Svara

     Oj här har blogginnehavaren tagit bort kommentarer – får inte försvara Issabela och inte skriva vissa saker, det vill blogginnehavaren här dölja. Hmm. Det är hon som ligger bakom kontot, så uppenbart, alla här vet hur besatt hon är av I och av att smuttskatsa henne, skapa elaka rykten och att sänke henne. Helt sijukt.

     Svara

    Ta din medicin nu.

    Svara

     Jag tror att du behöver en slurk kuckilurmedicin.

     Svara

  Något kommentarsfältet i den här bloggen är bra på är att ge en perspektiv.
  Här kände jag mig lite bitter idag över livet, men gick in och läste här och utifrån den osande bitterhet som vissa kommenterar så känner jag att jag är nog en rätt positiv person idag ändå.

  Svara

   Nåt kul ska vi ha, i våra bleka liv.

   Svara

  Skrev innan hon flyttade att det här skulle hända, killen tränar och reser hela tiden och hon sitter ensam hemma som någon hustru från 50-talet och gör svenska köttbullar, köper kuddar och längtar efter honom. Hon är verkligen inte typen som trivs med att vara mycket ensam och leka the cute little housewife. Hon flyttade så impulsivt och utan att riktigt tänka igenom hur det skulle bli. Jag trodde dock inte att hon skulle bli less på det efter bara någon vecka, det bådar inte gott. Men jag hoppas hon snart hittar några nya kompisar att hänga med, inte bara andra hockeyfruar.

  Svara

   Äsch, vad negativ du är! Jag har precis som Annica flyttat till ett annat land för min sambo som spelar ishockey, jag tror vi hade känt varandra i 2 veckor när vi flyttade ihop och vet du vad? Det är mitt livs bästa beslut och det är snart 5 år sedan. Det tog såklart lite tid att falla på plats med nya rutiner, vänner, skaffa jobb etc men jag har aldrig någonsin ångrat mig även om jag ibland saknar att kunna köpa falukorv och laga korv stroganoff❤️

   Svara

  Hemlängtan ploppar nog alltid upp, vem man än är och vad man än saknar… Jag saknar ofta gott bröd när jag är utomlands. Är ju inget avgörande direkt, men brukar ändå vara en tanke som dyker upp i vissa andra delar av Europa.
  Jag ogillar däremot högtider, att fira jul med mina föräldrar och syskon är en pina. Hade varit lyx att kunna skylla på ”sorry bor i Kanada nu!” och bara chilla hemma med sambon istället. 🙂

  Svara

   Sverige är ju det sista landet i Europa som har gott bröd. Hårt knäcke, smaklöst tunnbröd och äckliga sega sirapslimpor 🤮 bokstavligen alla andra länder på kontinenten har godare brödkultur!

   Svara

    Jag tycker om allt bröd jag. Förutom vörtbröd.

    Svara

    Fast man saknar svenskt bröd när man bor i andra länder. Jag bor i Frankrike och här har dom ju gott bröd, men dom har väldigt lite grovt bröd t.ex. det är i princip bara vitt bröd här. Så när jag är i Sverige så köper jag på mig typ knäckebröd (surdegs) och lite grovt bröd. Och limpa! 😉

    Svara

    Vi tycker alla olika.

    När jag bott utomlands har jag alltid bett besökare från Sverige att ta med Bregott och flera sorters mjukt tunnbröd.
    MUMS!

    Svara

  Någon som har koll på Kristin aka Kicki, nu Rödin?
  Hon bloggade och Instagrammade ganska mycket från sina vistelser som medföljande till Anton Rödin.
  By.kicki vet jag att jag följde sporadiskt förr i världen.

  Svara

  Dasha hånar och slår ner på forskning om anknytning och menar på att folk inte ens vet vad det är efter kritiken mot henne och Douglas. Men man kanske inte kan förvänta sig så mycket från någon inte ens gått i gymnasiet🤔 Stay in school kids!

  Svara

   Exakt!

   Svara

  Jag tycker att om man läser hela blogginlägget så framkommer det ju att Annica framhåller att det inte är synd om henne. Men att hon påminns om de hon saknar hemma när det sker event/högtider etc som hon gör ihop med folk hon gillar och känner.

  Det är väl inget konstigt?

  Hon bor ju nu så pass långt från alla att man inte så lätt bara kan ta en weekend ihop etc.
  Sen blir det väl säkert svårare när sambon inte är hemma.

  Men hon kan ju trots det tycka att det lätt är värt det. Och att det kommer bli lättare när hon bott in sig, vet hur allt funkar och lärt känna fler folk.

  Hoppas det blir bra för henne! Det tror jag också.

  Svara

  Varför? Undrar hur hen menar. Hur kan man va en svensk flykting i Sverige annars liksom?

  Svara

  Jag flyttade till USA för några månader sen och de första veckorna var jobbiga och jag saknade allt möjligt. Även småsaker som kändes löjligt, men jag tror det är en trygghetsgrej. Det är en stor omställning att flytta utomlands.

  Svara

  Hon ska väl inte ens bo där ett år? Hur jobbigt kan det vara haha

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.