Jocke och Jonnas stalker dömd för olaga förföljelse

Igår fälldes den 18-åriga man från Stockholm som under lång tid trakasserat Jocke och Jonna.
De filmer och meddelanden som han publicerat är ingenting annat än vidriga och handlade ofta om parets dotter och vad han skulle vilja göra med henne.
Mannen dömdes till skyddstillsyn och till att betala paret, samt deras anställde Danjal ett skadestånd. Brottet benämns som ”olaga förföljelse” och handlar om tre videos som mannen publicerade i somras.
Mannen hade i sin tur anmält Jocke för förtal efter att han öppet publicerat information om vad stalkern utsatt dem för, men rätten friade Jocke på alla punkter.
Jocke och Jonna representerades av Elisabeth Massi Fritz som målsägarbiträde och när anklagelserna mot Jocke avhandlades så företrädde advokat David Massi honom.

Förhoppningsvis så är detta sista gången som Jocke och Jonna behöver ha med den här mannen att göra. Jag kan inte ens förställa känslan när någon hotar ens barn på det viset som den dömde mannen gjort.
Man kan bli illamående för mindre.

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  någon som vet om deras dotters turne blev av där man skulle betala ca 250 kr för att få hålla deras barn o ta en bild? kom de på bättre tankar?

  Svara

   Haha va? Var har du ens hört det 😝

   Svara

    jocke gick själv ut med det 😂 hur dumt det än låter…..

    Svara

     det var ett skämt!

     Svara

      haha för väl….. inget förvånar med dessa två 😅

      Svara

   Men omg de var ju ett skämt alltihop?? Ni försöker ju bara smutsa ner honom😂😂 gud asså… skriv hela storyn å skriv inte bara skämtet för att han ska se dum ut?

   Svara

    ”smutsa ner honom”

    Det gör han bra själv.

    Svara

     Inte alls. Är inget fel på Jocke

     Svara

      ………

      Svara

      Nä nä, helt normal vettig kille va 😳

      Svara

      Till och med han själv säger ju att det är fel på honom…?

      Svara

     Minns när han smutsade ner sig själv i sin egen avföring och runkade i videos. Visst blir det en ”never forget” stink av det?

     Svara

    nej jag förstod verkligen inte att det var ett skämt. jocke o jonna brukar göra vettiga och rimliga saker menar ni???? o nej, handlar inte om att smutsa ner någon 😂 om det var ett skämt så kul att jag köpte det?! lugna er.

    Svara

     Ja, hur vet man vad som är skämt och inte när det kommer till j&j?? Jag har då ingen aning.

     Svara

   Det var bara Jockes humor

   Svara

   Jocke gick ju direkt ut med att det var ett skämt. Var tydligen rätt många som inte förstod det.

   Svara

    Ja det är väl ett av problemen med samtiden.

    Svara

   Men snälla. Någon behöver lite ironi lektioner märker jag!

   Svara

  På @griploov s instagram avslöjar Hampus J i princip sig själv?

  Svara

   Har han lite svårt att släppa taget?

   Svara

    Hans offerkofta är lite för stor för honom…

    Svara

    Han gick från att vara lite rolig till att nu bara vara pinsam. Dags att gå vidare…

    Svara

     Verkligen inte.
     Hoppas på mycket mer från det där kontot!

     Svara

      Personen bakom kontot verkar inte må bra, istället för att uppmuntra borde ”fansen” stötta personen till att söka hjälp för att komma ur sin destruktiva spiral som personen verkar fastnat i.

      Svara

       Ja. Men ”fansen” är helt fel typ av fans…bara det faktum att det är hos den kretsen personen söker bekräftelse visar liksom att nåt inte är som det ska. Och ingen som läser kontot bryr sig ju ett dugg om personen bakom, folk vill bara se drama och personen bjussar på det på bekostnad av sin hälsa.

       Svara

   Hur?

   Svara

    Jag fick bara den känslan av senaste inlägget där han ingående berättar om hur Hampus ska ha behandlats i samband med misslyckad tradingaffär och deras förhållandes slut. Har han kanske hittat någon klausul i sitt ”håll-käften” avtal där han får tala i egenskap av fiktiv person? Vet ej…

    Svara

     Ja iof , det var en spännande teori…

     Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      Jag frågar dig igen. Vad tycker du att man ska anmäla kontot för? Det står inga namn nånstans och det finns inga bilder på dem det handlar om. Satir? Går det emot användarreglerna?

      Svara

       Det finns ingen som lyssnar i andra änden …

       Svara

      Herregud vad genomskinlig du är fröken Stollis.

      Svara

   Vad är det som säger att det är Mr Sharky?
   Kan ju också vara nån vän till honom, en överklassbrats som har för mycket tid och surnat till över hur IL beter sig.

   Svara

    Känns som det är någon med en personligare koppling 🤔

    Svara

     Fel, fel, fel! Inte Sharken, var inte så lättlurade!

     Svara

      Vem är det då? Om du inte vet, så är din gissning på att det inte är han lika mycket värd som vår 😝

      Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

        Så, så, ta din medicin nu.

        Svara

         [Borttagen kommentar]

         Svara

          Det räcker med en Stollis.

          Svara

        Det är alltid lika underhållande att sätta sig framför datorn så här på kvällen om jag sysslat med annat under dagen som idag. Idag har jag åkt fram och tillbaka till Västerås för att byta en toalettstol – jag försöker glamma till mitt influencerliv som ni hör. =)
        Det väntar alltid ofantliga mängder med kommentarer från Isabellas största fan som anklagar mig för att ha skrivit alla möjliga kommentarer under andra namn, blockerat hen samtidigt som jag ska ha publicerat inlägg på ett satirkonto på Instagram som jag tydligen ska driva tillsammans med Calle Schulman (bara DEN liksom..)

        Att nära den här besattheten av Isabella tillsammans med helt galna konspirationsteorier om mig, den här bloggen, Calle Schulman och fan vet vad mer måste ju kräva mer energi än ett heltidsjobb.

        Det är okej, Stollis! Kompa ut!

        Svara

         Jag var anonym 15:17 och jag är INTE Camilla 😬

         Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      Stollis, du är då för rolig!

      Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

      HA!!! Undrar vem som är fixerad?? Kasta inte sten i glashus.

      Svara

    Japp, en fläskkotlettsfrilla!

    Svara

   Det är Isabella Löwengrips klon ”den onda tvillingen” som gått helt bananas. Eller om det är tvärtom.

   Svara

    Det är Gabrielle!!!
    Kom ihåg var ni hörde de först!!! 😃

    Svara

   Tycker det har känts som Hajen från början. Schulman tycker vissa, men jag har helt ärligt svårt att tro att han skulle sitta och skriva såna långa inlägg på IG så lång tid om IL?

   Svara

    Tvivlar på att någon av Schulmans bryr sig sådär mycket om att sänka henne.

    Svara

    Det kanske är ett litet kollektiv? Just saying …

    Svara

     Kan det nog vara! Tycker inläggen skiljer sig åt i stilen.
     Men om jag skulle gissa på en person så gissar jag def på Hajen!

     Svara

  Varför skriver du ut namnen på advokat och liknande? Tror du de vill vara med i din blogg? Den informationen tillför verkligen ingenting till ditt inlägg.

  Svara

   E Massi Fritz har ju förekommit jättemycket i influencersammanhang senaste åren så det var i alla fall intressant för mig……

   Svara

   Tror inte de har något emot att nämnas i detta 🙂 det är redan officiell information.

   Svara

   De där advokatsyskonen har nog inget emot att uppmärksammas så tror inte du behöver oroa dig för vad de tycker. Särskilt Massi Fritz lever ju för att synas och höras. Att hon fortfarande får vara advokat och inte är utesluten ur advokatsamfundet är dock för mig en gåta. 😡 Man här inget där att göra när man så totalt frångått god advokatsed ett flertal gånger.

   Svara

    Är inte hon en s.k stjärnadvokat/superadvokat, tycka vad man tycka vill om henne? 🤔 Tror hon förekommer relativt ofta i modpoddar, i stora, kända fall? 🤔

    Svara

     Och det jag då vill komma till med det är att kanske man vill veta att dom spenderat mycket pengar på sin advokat eller något 🤷‍♀️

     Svara

      Målsägarbiträde och försvarsadvokat bekostas av staten och en ”stjärnadvokat ” kostar lika mycket för staten som vilken annan advokat som helst. Sen skulle jag inte kalla henne stjärnadvokat direkt. Hon är visserligen känd men någon stjärna på sitt jobb är hon inte. Hon har tilldelats varning av advokatsamfundet två gånger varav ena gången förenades med högsta straffgift samt att hon också var en röst ifrån att uteslutas. Det är ingen stjärnadvokat för mig i alla fall. 🤷‍♀️

      Svara

       Kostnaderna stannar inte nödvändigtvis på staten.

       Svara

        Nej, inte nödvändigtvis men i normalfallet gör de det. Tror inte gemene man är intresserad av regleringen i RB 31:1 utan nöjer sig med ett mer generellt svar.

        Svara

     Nja. Hon var bara en röst från uteslutning från advokatsamfundet och har aldrig haft gott rykte bland kollegor i sin egen bransch. Men hon blev medialt väldigt stor.

     Svara

     Massiv Fritz är enbart sk målsägarbiträde. Det betyder att hon biträder målsäganden dvs den som blivit utsatt för brott enligt åklagaren. Målsäganden kan önska sig få Massi men inte kräva det. Och Massi kan bara ta sig an målsägande hon av domstol blir tilldelad. Lön för detta får hon av staten. Att ha ett målsägarbiträde är en rättighet för åklagaren bryr sig inte det minsta om brottsoffrens juridiska rättigheter i brottmål. Deras fokus är att få en fällande dom och åtalad lagförd. Inga målsägarbiträden kan betraktas som stjärnadvokater. Sådana befinner sig alltid på andra sidan i en rättsprocess och försvarar den åtalade. Den som står åtalad har också rätt till försvarsadvokat utan egen kostnad men vill man som åtalad ha en stjärnadvokat får man som regel vara beredd betala för det rätt mycket initialt. Pengar man i slutänden kan få tillbaka vid en friande dom.

     Svara

    Hon var bara en röst från att bli utesluten förra gången och fick högsta möjliga straffavgift.

    Svara

     Intressant 🤔 jag tycker alltså själv inte att hon är en stjärnadvokat, tror bara jag minns att det nämnts i någon podd (totalt osäker, lyssnar på mordpoddar 9 timmar om dagen så kan blanda ihop) (btw, jag är inte psycho, jag har bara ett fysiskt jobb och behöver stimulera hjärnan med något 😂😂) jag visste faktiskt inte att hon var så dålig på sitt jobb, vet bara att jag stör mig lite på hennes röst men det kan ju inte hon hjälpa 🙈

     Svara

    David är väl Monas advokat också

    Svara

   Det är offentliga handlingar så förstår inte riktigt problemet denna gång.

   Svara

  Någon som hört om det blir någon rättegång mot Johanna Toftbys stalker? Orkar inte scrolla igenom alla recept på hennes blogg 😅

  Svara

   Ja, hur går det med den stollan?

   Svara

  Ot men Ellen Bergströms nya inlägg på instagram. Bra rebus 😊

  Svara

   Hon är med barn…såå??

   Svara

    Ja dels kul att de väntar barn, dels fiffig rebus 🙂

    Svara

     Varför kul?

     Svara

      I och med att vi har fri tillgång till preventivmedel samt abort så får man väl anta att paret önskar barnet = kul att de då ska få barn.

      Svara

       Fast varför tycker man, en främling, att det är kul? Det spelar ju ingen roll för oss andra liksom.

       Svara

        Hur vet du att jag är en främling?
        Nej men skämtåsido bitter Berit, tycker det är kul att de ska få barn för de verkar lyckliga, kära och Ellen verkar väldigt barnkär. Glad för hennes skull helt enkelt.

        Svara

         Jag är inte bitter alls (såå gammalt och tröttsamt att dra till med btw). Tycker bara det är ett märkligt fenomen, att tycka det är kul när det inte rör en alls.

         Svara

          Empati kallas det

          Svara

           Haha nej. Empati är nåt annat.

           Nej, empati är att kunna sätta sig in i och dela andras känslor. Vara glad, ledsen eller arg för någon annans skull. Det är inte konstigt att vara glad för andras skull och det är sorgligt om du inte kan uppleva det.

           Ja empati är att kunna känna med och för andra. Det kan jag. Om jag bryr mig om personen eller nåt hemskt hänt. Bryr mig inte om nån jag inte känner ska få barn. Det är inte sorgligt alls. Fult att du håller på med personangrepp när jag bara ställde en fråga och anmärkte på ett fenomen jag tycker är märkligt (att nån tycker dr tär kul med en C-kändis graviditetk).

           Du skrev att det är ett märkligt fenomen att bli glad över något som egentligen inte rör en själv, alltså känna med och för andra. Jag tycker att det är märkligt, och sorgligt, att inte kunna känna empati med människor vare sig man känner dem eller inte.

           Alltså det är skillnad på att inte kunna känna empati alls för andra och inte bry sig om att en främling är på smällen. Du lägger ord i munnen på mig och diskuterar oärligt. Menar du att jag är psykopat liksom? (Saknar empati alls).😄 Jeez.

          Nej såklart inte. Men man kan ju ha mer eller mindre empati, och min och många andras sträcker sig utanför vår egen krets. Jag tycker inte att det är särskilt märkligt

          Svara

           Ok, man tycker olika helt enkelt…
           Tycker fortfarande inte att det kan kallas empati men men.

     Nja, lite fjantigt, lame humurgrej.

     Svara

  förlåt för OT, men är det bara jag som är smått chockad över bilden ”att vara någons fru” lagt ut för 2 dagar sen på instagram, på hennes son i badet där snoppen syns? Hon har ändå 26,3t följare på insta..

  Svara

   Vem pratar du ens om

   Svara

   Det stämmer inte. Det är skummet/vattnet som lurar ögat.

   Svara

   ?

   Svara

   Och? Sluta sexualisera barn.

   Svara

  Lite OT men varför envisas Bella att filma från kundmöten? Senast i hennes Instastory från möte med Ole Lynggaard, så sjukt oproffsigt!

  Svara

   Om jag vore kund och Bellsan filmade mötet, så skulle jag tyst resa mig och bara gå därifrån.

   Svara

    👊🏼👍🏻

    Svara

   Men var det verkligen ett möte? Såg mest ut att Bellsan tittade på smycken som vilken kund som helst. Skulle tro att hon försöker ge sken av att det finns nya kunder som vill samarbeta med henne.

   Svara

    Försökte hon se ut som om hon hade råd att shoppa? 😂
    Those were the days! 🤷🏼‍♀️

    Svara

  Kan det här innebära att internet får lite mindre troll??

  Svara

   Förmodligen en riktlinje för åklagare o.s.v

   Svara

  Helt otroligt! Ett inlägg med ett mycket bra besked om att en person som måste vara kraftigt, psykiskt sjuk, äntligen har åkt dit och får ett straff, och nästan bara en massa trams om allt annat i kommentarsfältet 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Så trist att merparten som läser här, inte är ett dugg intresserad av något annat än att snacka en massa skit. Förhoppningsvis innebär detta att det i fortsättningen blir så mycket lättare att komma åt alla som inte kan bete sig normalt på sociala medier!!

  Svara

   Nja det här är ju inte ett sånt seriöst forum, så inte så konstigt.

   Svara

   Helt otroligt din kommentar endast fått 1 gillamarkering. Också.

   Svara

  V

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.