Frågor och svar med Alex Schulman

Vem är NI mest avundsjuka på?
Är det fult att vara avundsjuk?
Eller är det okej att vara avundsjuk så länge man inte är missunnsam?

Vad tycker ni?

135 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  beror väl lite på hur man definierar avundsjuka

  om man är missunsam – ja, det är fult (så länge det inte är befogat)
  enl. wiktionary ”som mår dåligt eller är arg eftersom någon annan har eller får göra någonting man själv önskar och ej kan få”
  Om man är arg osv av avundsjuka så känner jag – väx upp och var glad för det du har.
  Om man däremot bara är avundjuk som i exempelvis ”jag önskar att jag hade lika fint hår som du” eller ”jag önskar att jag var lika bra på att stava som du”, utan att gå omkring och vara arg eller missunsam så skulle jag säga att det definitivt är okej.

  Svara

  Alla människor med snygga ben som spiror.

  Svara

   Jaa 😭

   Svara

   Alla ben som är fasta och starka oavsett storlek. Iskras är så snygga.

   Svara

  Tycker alldeles för få säger åh vad jag är avundsjuk på dig för att..

  De få gånger jag fått höra från en person att hen är avundsjuk på mig tar jag det som en komplimang.

  De personer som kan säga jag är avundsjuk är de minst missunnsamma.

  Missunnsamma människor säger inget eller kommer med negativ kritik istället för positiva ord pga att avundsjukan övergått i bitterhet.

  Svara

   Varför ska man springa runt och säga att man är avundsjuk på folk? Och vadå att för få säger det? De flesta kanske inte är avundsjuka på människor i sin omgivning.

   Svara

    Är man inte avundsjuk ska man ju såklart inte säga det, men personer som är avundsjuka och berättar det är sällan missunsamma.

    Samtidigt som personer som är avunsjuka och missunsamma, sällan skulle säga att de är avundsjuka.

    Svara

     Precis, du förstod min poäng anonym 09.23 🙂

     Svara

    Har inte skrivit att för få..
    Jag skrev, de få gånger..

    Svara

     Första meningen i din kommentar lyder: Tycker alldeles för få säger åh vad jag är avundsjuk på dig för att..

     Svara

      hen menade nog för få av de som är avundsjuka 🙂 inte för få överlag

      Svara

      Jag har inte skrivit att jag tycker för få har sagt att de är avundsjuk på mig!

      Det var mer allmänt jag menade..

      Att få säger att de är avundsjuka när det ju är en komplimang tycker jag är synd.

      Svara

       Aja sista gången jag kommenterar här!

       Det är så tråkigt att det alltid är någon som ska hugga så fort man skrivit något.

       Varför kan man inte bara få skriva sin åsikt?

       Svara

        Folk är faktiskt dåliga på att hålla trevlig ton här rätt ofta… Man KAN diskutera och vara trevlig även om man tycker att den andra har helt fel… Synd att du känner så, men förstår dig verkligen, folk hugger så argt här ofta. Vi alla borde tänka på det.

        Svara

         Framförallt känner jag att om någon inte håller med eller ifrågasätter något, måste man också ge sin syn på saken än att bara klaga/ifrågasätta på ett nedklankande sätt.

         Svara

       Det är ingen trevlig känsla att vara avundsjuk. Allra minst vill man väl som avundsjuk ge komplimang till den man är avundsjuk på. Snarare yttrar sig avundsjukan till att vara elak och nedlåtande mot den avundsjukan riktar sög till. Det är liksom en del av själva sjukan.

       Svara

        Det beror väl på vad man är avundsjuk på. Att vara avundsjuk på rikedom gör mig bitter, att vara avundsjuk på någons hår gör mig trevlig.

        Svara

         Säg det till en flintskallig.

         Svara

   Underbaraclara använde en gång ordet ”avundfrisk” i det sammanhanget jag tror att du syftar på, det kan kännas trevligare än avundsjuk 🙂

   Svara

  Gud så löjliga svar av Alex. Förstår mig inte på honom och tycker inte att han är den minsta rolig.

  Avundsjuka är väl inte fult så länge man inte är missunnsam. Däremot så är det ju himla trist och sorgligt om det är så att man ofta går omkring och är avundsjuk. Jag har en granne som är sån, hon kan liksom inte låta bli att ta upp att hon tycker att andra grannar har finare hus, bättre jobb osv. Det känns som om hon aldrig är nöjd med det hon själv har.

  Svara

   Alla kan inte dela samma humor 😊

   Svara

   Haha, jag blev förvånad av att jag tyckte att han var rolig. Inte följt honom på länge.

   Svara

    Tyckte också att han var lite rolig haha! Som sagt, alla har inte samma typ av humor.

    Svara

  Jag är avundsjuk på alla som är fria från ångest 😩

  Svara

   Och jag är oerhört tacksam att jag har fått slippa ångest 🙂

   Hade dock velat kunna förstå det bättre. Vill inte på något sätt vara oförstående och ignorant, men samtidigt tror jag att det är svårt att förstå helt och hållet när man själv har så lite erfarenhet och kan relatera väldigt lite till någon med ångest.

   Svara

    För min del yttrar sig ångest ofta i enbart fysiska symtom, så har du någon gång varit magsjuk, haft feberfrossa, vätskebrist och hjärtklappning kan du åtminstone relatera lite till min ångest 😀👍

    Svara

     Jo, men då är det ju symptomen jag relaterar till och inte själva ångesten om du förstår vad jag menar 🙂

     Svara

     Jag som levt med ångest så länge jag kan minnas kan inte ens tänka mig att det finns folk som INTE dras med det. Det är en stor anledning att jag bär på det ensam, för känns som det är någonting alla har. Känns så galet att det inte är så. Alltså självklart känner alla ångest vid tillfällen i sina liv, men menar då överdriven ångest.

     Svara

    Känns som om du håller på att bli galen. En jobbig, otäck känsla blandat med att vara ledsen/nere. Som ett mörker inom dig. En tyngd som inte går att bli av med.

    Svara

     Fy det låter förfärligt. Kan förstå det om det har hänt något särskilt och man har ”anledning” att ha en dålig känsla, men det känns ju som att det är väldigt vanligt att folk har ångest utan någon kanske ”egentlig anledning”? Det kanske är så att alla egentligen har en väldigt rimlig anledning bara det att det kan vara svårt att sätta fingret på vad det är? 🙂

     Svara

      Nja. Det som brukar vara så jobbigt när man ångest är att man inte riktigt har en anledning, man får oroskänslorna osv ändå. Att ha ångest för saker som hänt/ska hända osv är något annat.

      Svara

       Usch då. Förmodligen har man nog ändå en anledning då, bara det att man inte vet vad det är? Eller är det bara rent kemiskt eller vad man ska kalla det? En del råkar ha ångest?

       Svara

        Kan nog vara både och. Finns ju folk som haft det hur bra som helst och haft sin lyckligaste tid i livet men som ändå drabbas av psykisk ohälsa/ångest/depression. Behöver inte alltid finnas en anledning.

        Svara

         Jag var helnöjd med mitt liv när min ångest kom första gången. Fattade ingenting, jag kunde aldrig tänka mig att JAG som är så lycklig skulle få ångest. Men sånt skiter ångest i…

         Svara

    Det finns ingen som är befriad från ångest, det är en mänsklig överlevnadsmekanism. Har man nån gång varit rädd eller nervös (och det har alla) så vet man hur ångest känns.

    Svara

     Jag har varit lite nervös många gånger över saker, men det är ingenting i jämförelse när jag får ångest, för när man är nervös vet man iallafall varför och hjärnan vet att nervositeten kommer försvinna efteråt/under tiden man gör det man är nervös för. Visst man får oro/nervositet under ångest med men tycker inte man kan jämföra det med att bara vara nervös.

     Svara

      Nej det tycker inte jag heller.

      Jag har varit lite nervös någon gång ibland, haft en klump i magen någon gång en liten stund när man gjort något dumt eller något klantigt, men aldrig mer än så. Mår väldigt bra i övrigt, skulle absolut inte säga att jag har någon aning om hur det är att ha ångest. Särskilt inte sån ångest som ”inte bottnar i något särskilt”.

      Svara

      Ni måste ju skilja på sjuklig ångest och vanlig ångest. Ångest ÄR något alla har inbyggt, människor utan ångest dog för att de inte hade vett att blir rädda och därför dog. Inte en människa är ångestfri, däremot lever inte alla med ett ångestsyndrom eller förhöjd ångest av nåt slag.

      Svara

       Exakt, har man haft panik vet man ju hur panikångest kan kännas, men man kan inte förstå hur det är att leva med ”oprovocerad” ångest.

       Svara

     Jag hörde på radion att nervös och orolig är man för saker som man vet ska hända. Ångest får man av saker som är oförutsedda och som man inte vet om dom kommer hända. Typ så.

     Svara

   Jag med! I perioder har jag varit befriad från ångest och herregud vad jag hoppas en sådan period snart kommer igen. 🙁
   Kram

   Svara

    De perioder jag är fri från ångest är jag så himla, himla tacksam 😩 Kram på dig själv, hoppas du slipper ångesten snart ❤️

    Svara

   Jag hade fruktansvärt mycket ångest tidigare men fick i uppdrag av min allmänläkare, faktiskt, att börja jogga. Detta var för 10 år sen. Och det har blivit jättemycket bättre. När det var som värst sprang jag varje dag. Medveten om att du inte bad om tips men jag lider med dig.

   Svara

    Ja träning är i särklass det bästa för att hålla ångesten hyfsat i schack! Tränar både styrketräning och kondition och mår märkbart bättre av båda. Nu har jag dock dragit på mig en långvarig förkylning och inte kunnat träna, märker hur ångesten blir värre då 😩

    Svara

  Att vara avundsjuk är en del i att vara missundsam. Avundsjukans karaktär formar sig alltid tillslut kring ”Varför hen och inte jag”. Dvs man har svårt för att unna någon annan det man önskar sig själv men inte kan få. Och nej. Det är inte fult vara avundsjuk eller missundsam. Det är mänskligt. Fult blir det bara om man inte klarar av att hantera det på ett rimligt sätt.

  Svara

   lite tycker jag allt att man får skärpa till sig om man är missunsam, även om det är mänskligt 🙂

   Svara

    Varför det? Man är väl som man är? Ser det mer som ett karaktärsdrag man får lära sig att leva med.

    Svara

     För att jag tycker att det är ett icke smickrande och barnsligt karaktärsdrag. Man kan ju jobba med sig själv för att bli av med det, annars kan man ju resonera på samma sätt om folk som är dumma. Folk är inte bara som de är. Till stor del väljer man vem man vill vara.

     Svara

      Fast det beror ju på hur det yttrar sig. Beter man sig illa kan jag förstå att du tycker det är ett dåligt karaktärsdrag. Men annars förstår jag inte varför din åsikt om någon annans tankar skulle vara relevant 😝

      Svara

       Precis vad jag också menar. Missunnsamhet är ju en känsla man brottas med. Är man dum, i betydelsen gör dumma saker, så är det handlingar man definitivt ska jobba med för att göra sig av med.

       Svara

        Jo, men tvärtom då. Varför ska man gå runt och vara missunnsam? Tror alla tjänar på att folk jobbar på att göra sig av med det karaktärsdraget. Finns väl inget positivt med det?

        Svara

         Beror väl på hur mycket man själv störs av det 😝

         Svara

       Du är väldigt fri att strunta i min åsikt 🙂 Här var ju meningen att vi skulle säga vad vi tycker. Jag tycker att det är barnsligt att gå runt att vara missunnsam, även om man inte beter sig illa. Om någon tycker annorlunda så får den gärna gå runt och vara missunnsam.

       Svara

        Tycker det är barnsligt att bry sig om andras privata tankar 🙂

        Svara

         Det är inget jag brukar gå omkring på fritiden och bry mig om, men nu var det ju meningen att man ska säga vad man tyckte. Om du tycker att mina åsikter är barnsliga så får du tycka det. Håller inte med dig 😊

         Tror för övrigt att det är ytterst få som går omkring och är missunnsamma inombords utan att någonsin ge uttryck för det.

         Svara

        Men är det fult? Jag tycker inte det. Handlingar av missunnsamhet kan vara det. Rätt av dig. Annars är det bara ett av väldigt många karaktärsdrag människor har som var och en själva har att hantera efter bästa förmåga. Så tänker jag. Men inte du. Och det är också helt ok. Ha det.

        Svara

         Fult o fult, men jag tycker att det är ett negativt karaktärsdrag i alla fall.

         Exempelvis om någon är missunnsam och tänker ”hoppas att det går dåligt för den på tävlingen” eller ”hoppas inte att deras förhållande håller” så tycker jag att det är fult oavsett om man säger det högt 😊 att ens tänka sånt säger mycket om vad man är för person tycker jag.

         Svara

         Tycker det är sjukt fult. Som handling OCH som känsla.

         Svara

   Man kan definitivt vara avundsjuk utan att vara missunnsam.

   Min avundsjuka har jag alltid använt som en drivkraft att själv nå dit. De jag är avundsjuk på ser jag snarare upp till.

   Är man en missunnsam person borde man jobba med sig själv för det är inget trevligt karaktärsdrag.

   Svara

    Skulle säga att då är du inte avundsjuk på utan….ja vad heter det..Om du ser upp till en person som har det du inte har men skulle vilja ha. Att vara avundsjuk är liksom ingen skön känsla utan man mår dåligt på riktigt.

    Svara

     inspirerad av, eller motiverad av.

     Svara

     Nja du har nog delvis rätt.

     Kanske hänger avundsjuka och att se upp till någon/något ihop? 😊

     För jag är avundsjuk på de som har sin mamma i livet men jag är inte missunnsam för det. Ett exempel bara.

     Svara

   Jag tycker din tolkning är intressant. Men om avundsjuka är ”varför hen och inte jag,” vad är då ”hen har det, det vill jag också ha”? Enligt mig är det avundsjuka, men inte missunnsamhet

   Svara

    Inspiration eller motivation. Taget från här ovan.

    Svara

  Vilken insikt Alex gav mig precis. Killar och män skojar och är ironiskt ”roliga” för att slippa öppna upp sig, prata känslor osv. Är jag sist på bollen eller har jag helt fel?! 😬

  Svara

   hehe det gör jag också ibland.

   Mvh tjej, 26 år

   Svara

    Det gör jag med. Eller ah, hela tiden snarare. Tjej, 27🤷‍♀️

    Svara

     Same! Tjej 27. Antar att något hände där kring åren 91, 92 och 93

     Svara

   Så gör jag också med folk jag inte vill öppna upp mig för. Och jag är tjej 🙏 Har bara en person jag kan öppna upp mig för.

   Svara

   Är ingen killgrej. Är en människogrej.

   Svara

    I’m Chandler, I make jokes when I’m uncomfortable

    Svara

  Finns det någon mer som stör sig på att Dasha alltid ska motbevisa varje hatkommentar hon får? Så fort hon får en som säger ”du är en dålig mamma” så skriver hon ett långt inlägg om det och lägger upp på instagram story. De flesta av oss fattar ju att kommentaren bara är hat och att det inte ligger sanning i whatever det står! Inte så intressant att läsa en blogg bestående av förklaringar till varför hon VISST ÄR EN BRA MAMMA stup i kvarten

  Svara

   Sorry för OT men vaknade upp till en ny förklaring i flödet

   Svara

   Det var ju heller inte ens en hatkommentar, utan bara att man inte ska ta så lätt på vad forskning säger. Sen säger inte jag om det är rätt eller fel för anknytningsteorin är ju mer komplex än så än att föräldrarna åker bara iväg en helg. Men just sättet hon slår ifrån sig allt som en tonåring o blir dryg o menar på att forskning är skit.

   Svara

  Valv efter valv etc har han inte skrivit själv, det är Tranströmer. Så kul han har när han driver med läsarna.

  Svara

   Fast det vet ju alla?

   Svara

  Just nu är jag avundsjuka på alla föräldrar som har 6-åringar som är alldeles ljuvliga och älskvärda varenda minut av dygnets 24 timmar. 🤯

  Svara

   Då behöver du inte oroa dig överhuvudtaget för såna 6-åringar är typ som enhörningar – de existerar inte annat än i fantasin. 😉 Gäller för övrigt 3-åringar också. Mvh mamma till nästan 6-åring och en 3-åring. (Och vill inte höra nåt från någon om att ”min 6-åring är minsann..yada yada yada”. Låt mig få leva i lycklig ovetskap.)

   Svara

    När jag inte trodde att någon kunde ha det värre MEN en 3-åring OCH en 6-åring, all styrka till dig och din partner! 🤪

    Svara

     Mmhm, nämnde inte att jag har en 2-månaders också. Mamma ska ta sig en pava vin på lördagkväll det lovar jag dig! 😜

     Svara

   Kan bara muntra upp med att min 6-åring blev fullständigt ljuvlig och älskvärd (var hen ju innan också, bara lite svårare älskvärd) samma dag hen fyllde 7!
   Från dagliga kaos-och-panik-situationer till lugn seglats.

   Svara

    Om du visste vad den kommentaren gjorde min dag 😂😂 min sexåring skrapade is från min bil med en spackelspade i förrgår.

    Svara

    Tack, det var skönt att höra, bara att härda ut i 9 månader till få. 😱😂

    Svara

    Så var det här också, från att ha varit helt rabiat i flera omgångar varje dag, så blev det en ny person när han fyllde 7 och ännu underbarare nu som 8-åring. När var 6 så kändes det som att jag skulle kvävas av allt undanhållen irritation och ilska plus att mitt tålamod sa upp sig som tålamod typ.

    Svara

     Men vänta bara… Skoja! 😘 Lycka till!

     Svara

     Alla åldrar har sin charm, utom sexåringar

     Svara

      Va är det sant? Fast när de är i skolan är de supergulliga oftast 😄 Orkar de inte vara det hemma längre sen då eller? 😉

      Svara

  Varför är det så otroligt lätt att tycka illa om Margaux? Hon är liksom i samma kategori som Bella, att det är så mycket med de båda som är fel/pinsam/kasst osv. Varför?

  Och vad är det som händer mellan margaux och hennes kille? Hon skrev nåt inlägg om att ”många frågar om henne och Jacob” men varför? Vad är det ens som märkts som varit konstigt?

  Svara

   Oj tycker typ tvärtom, att hon är svår att ogilla 😂

   Svara

   Håller med, jag tycker hon är svår att ogilla? Antar att hon är föööör munter och glad för vissa? Medan det gör mig glad.

   Han var ej med på hennes story’s på typ ett par veckor och folk freaked out. De verkar gå igenom en svacka/något har hänt i familjen. Sen har de ju bott ihop med hennes mamma och styvfar typ hela sommaren så kanske blivit för mycket.

   Svara

   Först och främst verkar folk tycka att Margaux och hennes vän Viktor Frisk (som tidigare har dejtat killar) är ”FÖR” nära vänner. 🤷🏼‍♀️ Margaux och Jacob hade det svårt under let’s dance, det har hon berättat tidigare men nu tycker folk att hon visar upp för lite av honom på sociala medier och därför verkar deras förhållande inte bra? Hänger inte riktigt med heller hehe

   Svara

   Folk har frågat massa om henne och Jacob pga de tyckte hon umgåtts med massa andra och inte honom. Så löjligt 😝

   Svara

   Jag tycker inte illa om henne. Tycker hon är skön.

   Svara

   Jag tror folk överlag tycker om Margaux. Hon är ju jämt manisk glad (utåt iaf) och det brukar många tycka om. Jag får någon slags fejk-vibbar av henne… Att hon egentligen inte alls är sådär gullig och snäll att umgås med utan mest låtsas framför kameran.

   Svara

   Jag tycker mest hon borde vara öppen med plastikoperationer hon gjort eftersom hon har så många unga följare!

   Svara

    Äsch, influencers får lika mycket skit om de är öppna med sina skönhetsingrepp. Då tycker folk att de ska vara tysta om det.

    Svara

    OperationER? Visste bara om en.

    Svara

   Tänker att hon är väldigt lätt för folk att tycka om? Konstant glad och *härlig* gullig och snygg, men inte modell/influencer-snygg så att folk blir avundsjuka.

   Svara

  Jag tycker det är skönt att berätta för någon om jag känner mig avundsjuk på den, t ex ”vad jag är avundsjuk på dig som får åka på resa, det skulle jag också vilja”. Men jag är aldrig missunnsam eller avundsjuk.

  Svara

   Avundsjuka behöver verkligen inte vara en negativ grej. Som i ditt fall verkar det bara vara ett hälsosamt sätt att uttrycka känslor.

   Svara

   Jag har svårt att tro att det skulle finnas någon som ALDRIG varit missunnsam eller avundsjuk.
   Lögn eller självförnekelse.

   Svara

  En närliggande fråga är varför vi känner oss avundsjuka. Är det för att vi är missundsamma till vår natur eller för att vi upplever en orättvisa svår att hantera? Jag lutar åt det senare även om man måste ha en viss missundsamhet för att kunna uppleva en sådan orättvisa som kan leda till avundsjuka. Menar jag.

  Svara

  Tror inte jag är avundsjuk på någon. Kan önska att jag hade vissa saker, men det är aldrig baserat på vad någon annan har utan bara vad jag själv vill ha. Typ orken att ta hand om ett växthus haha.

  Svara

  Att skambelägg avundsjuka och missunsamhet är som att pissa ned sig, först blir det varmt.
  Sedan blir det kallt och börjar lukta …

  Svara

  Jag är inte avundsjuk alls på någonting.

  Kanske har att göra med att jag värdesätter andra saker än pengar och framgång. (Och nej jag är inte rik och inte 100% frisk)

  Jo, kanske lite avundsjuk på personer som typ ”glömmer att äta” för de är så upptagna med något. Jag får mer hindra mej från att äta. Typ jämt 😂

  Svara

  Ica har alltså en AI bebis? Eller ser jag fel? Icas officiella konto har kommenterat..
  https://instagram.com/bebiselis?igshid=1nvgmd4nobr32

  Wtf. Älska att Ica hann före Bella btw.

  Svara

   Såg nu att Ica länkar i sin story.. Vad händer med världen.

   Svara

   Jag har tidsinställt en inlägg om det, så det kommer.. =)

   Svara

    Skräckfilms bebis.

    Svara

   Gabrielle Löwengrip har fått barn! Då var hon inte död ändå, även om hon såg ut som det.

   Svara

    Det kanske var gaser i magen? Blir så när man gasar, gasar, gasar sig igenom livet och inte har några bromsar.

    Svara

   Fy fan vad creepy 😄

   Svara

  Man kan Vara avundsjuk utan att Vara missunsam och missunsam utan att vara avundsjuk. Jag är tex missunsam mot Blondinbella utan att vara avundsjuk. Jag kan vara avundsjuk på den jag budar mot på en lägenhet (om hen vinner) men inte missunsam. Att vara avundsjuk anser jag naturligt. Bara man kan metareflektera över sin avundsjuka tycker jag det är ok. Och det ska inte va så himla tabu och skambelagt att vara avundsjuk. Jag menar vårt ekonomiska system bygger ju på avundsjuka. Att vi ska vilja ha vad andra har.

  Svara

   Exakt! Din sista mening ”vårt ekonomiska system bygger ju på avundsjuka” förklarar det perfekt!

   Men folk överlag verkar tro att de framstår som ädlare, finare och bättre personer när de bestämt hävdar att de aldrig är avundsjuka eller missunnsamma. Jag vågar sätta min kalufs på att ALLA vuxna människor upplevt både avundsjuka och missunnsamhet. Det finns inom oss alla, även om en del verkar vara det mer konstant medan andra upplever det mer sällan. Kanske till och med nästan aldrig. Men åjo, alla vet hur det känns.

   Svara

    Eller hur! Skäms inte ens dör att vara missunnsam mot vissa. Vissa förtjänar inte det de får, behandlas orättvist bra utan egen insats (som laga människor på jobbet t.ex).

    Svara

  Vad svarade han på om Katrin?

  Svara

   Jag tror att hans ”min” säger allt! No words needed.

   Svara

  Jag är avundsjuk på alla som har hälsan.

  Jag har en ögonsjukdom som gör att jag alltid är röd och har ont i ögonen.

  Jag är avundsjuk på alla som kan jobba 75% och på pensionärer som är lediga hela tiden 🙈 men samtidigt är jag ändå glad att jag har ett jobb.

  Svara

  Alex Schulman är typ den tråkigaste människan jag har stött på.. Min makes navelludd är fan mer intressant än han..
  Ibland undrar jag hur vissa personer lyckas att bli kända!

  Svara

   Du är bara avundsjuk….

   Svara

   Testa att lyssna på podden om du vill ändra åsikt, ogillade honom också tidigare, men efter att ha lyssnat på deras snack så ändrade jag helt uppfattning faktiskt

   Svara

   Känd familj.. Och folk som gillar hans ordbajsande för de tror det är djupt.

   Svara

  Foki och jag har känt varandra länge än bloggen funnits men resten? Nä, ingenting har ändrats där.

  Svara

  Svaret om tatueringen. Hahahahaha jag skrattade orimligt mycket!

  Svara

  Tack för att du gör det så enkelt att identifiera dig här inne.
  Här har du förresten svaret på din fråga som är publicerades här på bloggen kl 13.10:
  Foki och jag har känt varandra länge än bloggen funnits men resten? Nä, ingenting har ändrats där.

  Svara

  Jag är så himla avundsjuk på alla som har sin mamma i livet. Min mamma dog när jag var 15 år och trots att jag är mormor numera så får jag den känslan när jag ser mina väninnor med sina mammor.

  Svara

   ❤️

   Svara

   Men vad är du då avundsjuk på att dina vänner har som inte du har. För du unnar dem väl en mamma antar jag. Det är väl inte så att du missunnar dem sin mamma? Missförstånd av begreppet avundsjuka blir tydligt här. Man är inte avundsjuk på en person i sig utan på vad en person har som man själv inte har men vill få. Det du känner är förmodligen fördröjd, påminnelse om sorg för din för tidigt bortgångne mor. Och blandar ihop ddet med avundsjuka. Du ska liksom bli lite nasty, förbannad när du ser dina vänner med sina mammor. Om du känner avundsjuka vill säga. Blir du det?

   Svara

  Jag tycker det är okej att vara avundsjuk, missunsam är något helt annat som jag inte tycker okej.

  Svara

  Din fråga är ungefär lika dun som att fråga ”är det okej att vara ledsen” eller är det okej att vara glad.
  Svartsjuka är en känsla du har, därimot så får man inte vara missunsam.

  Svara

   Får och får.. 😄

   Svara

  men lyssna på podden??? det är väl ett internskämt för att alex och sigge pratar om margaux för att alex fick ta fota henne tillsammans med alla hennes fans för de stod bredvid varandra på boksigneringen och ett litet barn skrek ”margax”. it’s a jooooke

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.