Öppet Spår

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. 🙂

So get it all out of your systems!!
GO!

630 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hej alla! Jag undrar en sak om graviditet; det är så att jag har gått på minipiller. Sen från det sattes det in en hormonspiral på mig för ca 2 veckor sedan för att hjälpa bättre mot blödningar, min sambo och jag har tänkt vänta med barn lite till också.
  Men nu i veckan fick jag SKITONT i magen så jag åkte in till sjukhuset för jag tänkte att det nog var spiralen som satt fel eller något. Men det upptäcktes att jag var GRAVID!!! Och tydligen var jag det när dem satte in spiralen redan då jag är i v. 5-6.
  Och eftersom spiral och graviditet inte är den bästa kombinationen för kroppen så är det ganska bråttom att få fixat detta nu. Min tanke är.. Tar dem inga graviditetstest innan dem sätter in en spiral? För vad jag minns tar man det innan man börjar på piller och sånt. Jag trodde dem hade kollat det pga alla provtagningar innan vi satte in spiralen.. Det var ju ren tur att dethär upptäcktes nu. Och det finns ju ökad risk för missfall och andra problem med spiral om man är gravid, så det känns så självklart att dem skulle ha kollat det för säkerhets skull, även om jag gick på p-piller.

  Kram på er!

  Svara

   Jag har bytt preventivmedel två gånger men aldrig behövt göra ett graviditetstest!

   Svara

   De uppmanar att man själv ska göra ett gravtest innan spiral sätts in.
   Har själv en liten tös som jag blev gravid med då jag hade spiral, de sa att det skulle bli någon form av ”missfall” då jag tog ut spiralen men så blev det inte och trots att jag bokade aborttid så kändes det som att det var menat. Så lilla A finns hos oss nu vilket vi är glada över. Helt otippat, oväntat och ickeplanerat. Jag hoppas du får den hjälp du behöver nu. Kram.

   Svara

   Har hunnit med att sätta in två hormonspiraler och en kopparspiral. Har gjort graviditetstest varenda gång.

   Svara

    Graviditetstest hos barnmorskan vill säga. Det har varit obligatoriskt.

    Svara

    Jag har aldrig tagit en gravidstest innan insättning av spiral. Jag har haft spiral i 20 år. Både kopparspiral och homonspiral.

    Svara

   Frågan är väl också om det upptäcks så tidigt? Tar 2-3 veckor för hormonet som ger utslag att produceras + att det krävs morgonurin i början (dvs att du behövt göra det hemma). Men håller med om att det kanske ska kollas…
   Som med allt annat kring graviditet kanske det beror på vart man bor 🤷‍♀️

   Svara

   Det ska tas ett gravtest innan insättning, men sånt här händer tyvärr ändå.. Du är inte den första eller sista som är gravid vid spiralinsättning, och oftast går det bra att ta ut spiralen utan att skada embryot. Hoppas det går vägen för dig, oavsett vad du beslutar!

   Svara

   Jag har satt in spiral 3 gånger och alla hänger har barnmorskan tagit grav test på hennes initiativ. Det är säker olika beroende på vem man går till..

   Svara

  Hej, jag skulle bara vilja höra eran erfarenhet av graviditeter…
  Jag har varit gravid förr, och märkt av det genom att jag har mått illa och brösten ömmade. Svårt att förklara, men jag kände i hela kroppen att jag var gravid. Men testet visade negativt och strax efter kom mensen…
  Nu har vi försök aktivt och legat dom fruktbara dagarna och mensen uteblev. Brösten är lätt ömma och testet visar positivt (även om ett väldigt svagt streck). Men konstigt nog, känner jag mig inte gravid alls och mår inte heller illa…

  Gyn sa att jag inte behöver komma in förens om två veckor, eftersom allt är så färskt om man ändå inte kommer kunna se något på ultraljudet.

  Kan någon berätta, om det också varit så för er? Illamående ena graviditet och må hur bra som helst den andra..?
  Tack

  Svara

   Men snälla någon… det är olika för alla.

   Svara

   Olika för alla och olika i olika graviditeter oxå.

   Svara

   Jag har varit gravid två ggr. Första gången märkte jag av det med likadan klassiska symptom. Ut kom min son 9 månader senare. Andra gången hade jag inte samma symptom, bara svag halsbränna. Tyvärr slutade det i missfall två veckor senare, fick aldrig riktigt den käftsmäll med symptom som jag fick första gången. Men som jag har förstått det så kan det vara olika från en graviditet till en annan med.

   Svara

   Jag hade inga symtom alls. Inte ens illamående så trodde knappt på testen som också var sjukt svaga. Men ut kom en frisk tjej på 4 kg.

   Svara

   Säkert för tidigt för att du ska känna något. Jag märker oftast (varit gravid 13 ggr med och utan preventivmedel) att jag börjar grina för absolut ingenting och börjar kissa på natten typ. Kan börja grina för att en sten är fin haha. Olika varje gång med brukar börja må illa runt v7-8. Slår aldrig fel

   Svara

    😂

    Svara

     En gång började jag grina till musikvideon Im not a robot. Hahah

     Svara

    Vänta stopp, 13 ggr?!?

    Svara

     Japp. Jag är rätt fertil. Sist blev jag gravid med hormonspiral. Nu ger jag upp. Uppbokad på en sterilisering. 30 år gammal.

     Svara

      Hur många barn har du då ?

      Svara

       Jag har 2 st.. Känner mig nöjd med det!

       Svara

   Jag har väldigt lite illamående när jag bär på pojkar, med döttrarna däremot har det varit starkt illamående de första månaderna.

   Svara

   Jag har inte känt mig gravid någon gång, inte mått en sekund illa, bara en växande mage liksom så symtom behöver inte komma..

   Svara

   Varför ska ultraljud göras överhuvudtaget så tidigt i en graviditet? I landstinget jag bor får man ett UL vid v20 ung. Chilla lite. Varje graviditet är olika. Angående första problemet så fick du kanske ett tidigt missfall.

   Svara

    Kanske för att man inte veta ungefär när man blev gravid?. För att man är orolig? För att se hur många det är där inne? Alla har inte en ängels tålamod som du. Chilla lite själv.

    Svara

     Okej. Du svarar för ts, och du har gjort en försök till en analys av mig. Du däremot säger en hel del om hur du är. Det enda rätta här är att varje graviditet är olika. Sedan kan du läsa på om riskerna med UL. När man läst detta så är det inte lika skoj att utsätta foster för det mer än absolut nödvändigt.

     Svara

      Du låter bitter .. Jag har läst på just det ämnet faktiskt. Ganska mkt tom då jag har fått göra en del ultraljud iom vissa risker som funnits i mina graviditeter. Skoj och skoj. Dina försök att låta kunnig gör dig bara mer patetisk. Ibland har man inte inte ett val? Skoj? Pffft.. lägg dig

      Svara

      KUB test kanske?????
      MA?
      Finns många anledningar att göra ultraljud tidigare än RUL i v 20

      Svara

    Usch vad otrevligt och icke hjälpsamt svar till någon som uppenbarligen är orolig

    Svara

     Hur är det otrevligt? Det är du som läser in en ton som inte fanns där när jag skrev. Jag kanske ska börja använda smiley:s så att det blir lättare för er. Angående UL så trodde jag att det kanske ingick fler. Men visst, i sthlm (eller var du TS bor) så finns det kanske privata alternativ. Jag förstår inte heller hur mitt prat om mina fem graviditeter kan vara lugnande för TS. Som sagt, det är olika. Mina erfarenheter är inte facit för fler personer än för mig.

     Svara

      Det verkade som ts ville veta hur det såg ut för olika personer så hon på så sätt kunde lugnas med att det hon känner/inte känner är helt normalt. Om du inte förstår det kaaaaaanske du ska va tyst.

      Svara

       Tack för ditt stöd Jadu<3

       Svara

        Så jävla tråkigt att det alltid ska finnas folk som ska trycka till en. Lycka till med allt! ❤

        Svara

    I stockholm får man två. Finns även möjlighet att betala privat. Chilla själv 🤓

    Svara

   Tack alla snälla som har svarat! Känns bättre av att ha hört andras erfarenheter!

   Ha en trevlig kväll!

   Svara

   I min första graviditet kändes symptom fortare än i min andra, kan vara stor skillnad från gång till gång så tycker inte att du ska behöva vara orolig

   Svara

   Hej, jag förstår din oro <3
   Satt själv och googlade mig galen på "avsaknad av symptom".
   Har inte haft ett uns av illamående, molvärk, spända bröst eller något annat. Är gravid i vecka 38 just nu med vad som verkar vara en frisk stark tjej! Hade inte magen växt hade jag inte märkt av graviditeten. Kram!

   Svara

  Är det någon av er eller någon ni känner som har gått upp i vikt av fluoxetin?

  Svara

   det kan man göra men är väl främst pga ändrad aptit, som med p-piller och sådär.

   Svara

   Jag 🖐️
   Jag åt det under min tredje grav. och gick upp i vikt mkt mer än under mina andra grav. Ändå åt jag betydligt nyttigare och rörde på mig mer.

   Svara

   Min dotter gick ner i vikt av dom.

   Svara

   jag provade fluoxetin en period och frågade min läkare om just viktuppgång. han förklarade att ssri i sig inte ger viktökning, oftast när patienter rapportera det handlar det om att när man är deprimerad tenderar man att få minskad aptit och när man sen mår bättre så kommer matlusten tillbaka (= känns som att man äter mer, men egentligen äter man bara ”normalt”) och då kanske man går upp kilon man förlorat t ex. sen är det såklart så himla olika för alla för alla kroppar är olika, vissa går upp och vissa går ner. jag bytte från fluoxetin till en annan typ av ssri (pga fluoxetin inte fungerade för mig), åt som vanligt och var stabil i vikt när jag tog båda medicinerna.

   Svara

    När man ger djur (katt och hund) Mirtazapin så får de märkbart ökad aptit. Just saying.

    Svara

     Mirtazapin förbättrar sömn, aptit och humör. Klassiskt viktuppgångsläkemedel även för människor!

     Svara

     Och mirtazapin är inte ett SSRI-preparat om vi ska vara noga.

     Svara

    Verkligen inte sant. Jag har haft närstående som fått enormt ökad aptit. Alltså på nivån att de inte klarade av att se på reklam på tv för att det var plågsamt om det kom metreklam. Det handlade inte om att någon saknad matlust som kom tillbaka. Personen gick upp enormt mycket på bara några veckor. Men problemet löste sig med medicinbyte.

    Svara

   Såhär står det på 1177; ”..fluoxetin används också för att behandla vissa typer av ångest, som tvångstankar och tvångshandlingar. Det kan också användas vid andra former av psykiska besvär som till exempel bulimi.”

   Jag åt det för några år sedan. Hade mycket ångest och kunde hetsäta enormt i perioder, jag berättade för läkaren att jag var rädd för ev viktökning och hen förklarade att denna är en antidepp men inte brukar öka i vikt av

   Svara

   Japp massa i vikt!!!!

   Svara

   Jag har tagit det sedan ett år tillbaka och har gått ner i vikt pga minskad aptit

   Svara

  Oj! Vilken överraskning för er!
  Jag har aldrig fått göra graviditetstest när jag har bytt preventivmedel. Har haft allt från p-ring, piller och kopparspiral.

  Svara

  Vilken är er favoritställning? Blir lätt att man håller sig till samma hela tiden

  Svara

   Missionären! Tycker den är mysigast.

   Svara

    Håller med. Dock kan jag få lite halvt ”prestationsångest” (hittar inte rätt ord) för att jag inte riktigt vet vad jag kan göra i den. Händer och smekningar på diverse ställen över hans kropp men vad mer?😬🙈

    Svara

     Håller med om missionären, bästa ställningen! Man kan ju variera med kudde under rumpan och benen framåt/åt sidan/på mannens axlar.
     Sen kan mannen vara still så rör du på höfterna och juckar själv. Lite jobbigt men är skönt ett tag tills karln sätter igång igen 🤗

     Svara

      Det är bra tips! Ska försöka ha dem i bakhuvudet.🙂

      Gillar ditt nick btw👌🏼😄

      Svara

     Smek pungen när ni kör missionären

     Svara

   69an, sitta på killen. Avsugning(ingen ställning)

   Svara

   Missionären eller gränsla honom när han sitter upp

   Svara

   Sit on his faaaace, guuurl

   Svara

    Haha läste shit on his face och tänkte att jaa alla gillar vi olika 😂

    Svara

     Hahahaha underbart 😂

     Svara

   Doggy, lätt!

   Svara

   Oj…blandat. Missionären fast jag ställer mig lite upp på fötter och gör själva jobbet. Eller rida honom bak å fram, sen är det jävligt nice då om man liksom för in benen under hans. Så att han nästan ligger i gyn-position med sina ben haha. Ibland hamnar vi i ställningar som jag inte vet hur de ser ut…men skönt är det! Även doggyn när jag ligger som en groda/köttbulle. Hehe.

   Svara

    Groda/köttbulle! Älskar beskrivning. Den är så skön kommer in djuupt o man kan gunga lite fram o tillbaka o bestämma takten själv

    Svara

   Sidan, alltså att vi ligger i skedsposition. Det är den mest bekväma ställningen för båda två, ingen större ansträngning utan bara skönt (:

   Svara

    Har aldrig fått till den, vet inte vad vi gör för fel hahaha

    Svara

     Lägg dog mer framför honom – typ som doggy men liggande och sen drar han dig till sig!

     Svara

  Varför har alla familjeliv-are hittat hit? Är så trött på prat om barn, graviditeter, skaffa barn bla bla bla tillbaka till familjeliv med er tråkmånsar

  Svara

   Om du menar mitt inlägg så föreslår jag att du tänker ett steg extra innan du kommenterar. Jag skaffar spiral för att jag har endometrios, jag hade ingen tanke på att skaffa barn, men sitter här nu i panik och mår ganska skit för att saker gick lite fel. Och jag mitt i allt söker jag stöd och svar på lite funderingar. Det är ju precis det öppet spår är till för, att kunna öppna om vad man vill, vad man känner, både bra och dåligt. Passar det inte så kanske det är du som ska skaffa annat ställe att hänga på.

   Svara

    Och spiral frågorna är bland de värsta..
    1. Graviditet
    2. Spiral
    3. P-piller
    3. Endometrios

    Svara

     HAHAHAHA asså förlåt men håller med. Har både endometrios spiral och varit gravid men fattar inte vrf man ventilerar här. Familje liv eller 1177 känns mer relevant.

     Svara

    Men varför ringer du inte och pratar med 1177? Förstår inte hur någon på nätet ska kunna hjälpa dig med medicinska frågor?

    Svara

   Håller meeed 😩😩

   Svara

   Men låt folk ta upp vad de vill i öppet spår. Inte meningen att DU ska tycka allt är intressant och delta i varenda diskussion. Var inte så egoistisk 🙂

   Svara

    Men det finns ju ett ytterst tydligt forum för sånt: familjeliv. Att bara bombardera en blogg som handlar om allt annat än sex, samlevnad, graviditet, preventivmedel etc när det är öppet spår är ju faktiskt rätt skumt.

    Svara

     Men vaddå handlar om ”allt annat”? Öppet spår kan ju handla om allt möjligt, inklusive detta. Hudvård, hundar eller tv-serier är ju inte mindre ot än dessa ämnen, allt är tillåtet.

     Svara

   Känner samma ibland men hoppar bara över att läsa dom kommentarerna då.

   Svara

    Svårt när 90% av kommentarerna handlar om det

    Svara

     Om 90% av kommentarerna handlar om det så är det ju isåfall något majoriteten av alla som skriver vill ta upp 🙂 hade inte varit mycket kvar om 90% av kommentarerna försvann. Så du får nog leva med att folk väljer själva vad de tar upp och inte anpassar sig efter vad du vill läsa 🙂

     Svara

     Övriga 10% är ditt klagande😆

     Svara

     Haha, det låter som att du borde hitta ett annat forum. Kolla gnällspik.se

     Svara

    Blir ett evinnerligt skrollande bara för att folk inte fattat att vända sig till rätt instans. Dom vill ju uppenbart inte ha svar på sina frågor med någon medicinsk grund eller lösa sina problem, bara älta dom i ett kommentarsfält. Fräscht att slösa folks tid med det lixom. Gå till familjeliv och häng med de andra problemältarna!

    Svara

   Men då gör man som så att man skrolla vidare tills ett ämne som passar en mer dyker upp. Man kan ju inte förvänta sig att allt ska vara intressant liksom.

   Svara

    Fast det är väl inte så konstigt egentligen att det blir just de samtalsämnena här. Mestadels kvinnor i åldern 20-40 som kommenterar/läser här skulle jag gissa, så att det pratas om relationer och graviditeter bla känns som ett givet scenario.

    Svara

     Ni måste väl ha andra intressen också, eller?

     Svara

      Vem säger att vi inte har andra intressen för att man ställer en fråga om kärlek/graviditet? 🙂 Är ju antagligen inte samma människa som ställer alla frågor liksom.

      Svara

      Nu är ju jag inte heller speciellt intresserad av de ämnena som rör graviditet, spiral etc. men då gör jag det jag själv tipsar om – skrollar vidare.

      Svara

      Barngalna intetsägande människor i jakt på mening med livet. Klart dom inte har andra intressen! Snark!

      Svara

   Och jag är trött på folk som har åsikter om vad andra vill prata om på öppet spår, hur svårt är det att scrolla förbi? Bara för du är totalt ointresserad av sånt. Tror dom flesta som läser denna blogg har barn, partner, familj o gärna diskuterar såna saker i öppet spår där ALLT är tillåtet. Bidra du med något som du gillar att snacka om istället.

   Svara

    Du är trött på folk som har åsikter om vad andra vill prata om på öppet spår?? Oh the irony..😂😂😂

    Svara

   Camcam kan du inte fixa så alla ”huvudinslaget” har en rullgardin så man inte behöver scrolla igenom 30 svar om spiral eller hur man får barn?

   Svara

    Huvudkommentarer*

    Svara

    Ja eller camcam du kanske kan lägga upp två öppet spår.. Ett ”familjeliv öppetspår” och ett för allt annat. Så kan vi sluta störa oss på varann.

    Svara

     Öppet spår kanske inte är din grej om så mycket av frågorna här stör dig 🙂

     Svara

    Ja det hade varit gr8 om man slapp allt vaginaflexande snack

    Svara

   Och jag är så fruktansvärt trött på de som ska skriva om psykisk ohälsa hela tiden..
   här är min värsta lista:
   1. Psykisk ohälsa öht.
   2. Har någon provat *infoga valfritt läkemedel*
   3. Att ingen som inte gått in i väggen kan förstå hur det är.

   Men vet ni! Jag skrollar förbi…. precis som ni kan göra till de familjerelaterade inläggen.

   Alla intresseras av olika saker.

   Svara

   Hahahahaha tänkte exakt samma

   Svara

   Tack! Allt sånt här hör hemma på ”barnsajter” alt fråga läkare som ni säger. Otroligt ointressant för dom flesta att läsa om

   Svara

    Det är ju uppenbart inte ointressant för dom flesta här. Låt folk skriva vad dom vill, det gnälls inte på folk som skriver om sina pojkvänner, kärleksproblem, vänner, vänskapsproblem, familjeproblem, jobb, inredning, hälsa och ohälsa osv osv. Men det är bara folk som skriver om barn o graviditeter som ska gnällas på? Dom ska sticka till familjeliv? Kan vi sluta ha den här diskutionen.. Det är öppet spår.

    Svara

  Har de flesta börjat tröttna på Linnea Claeson? Om ja, varför? Hon gör trots allt viktiga saker mellan alla selfies, uppmärksammar saker som inte de flesta gör osv.

  Svara

   Känns som hon gör det av fel anledningar och att det viktigaste för henne är att få visa upp sig.

   Svara

   Jag har inte koll på just henne. Men med många bloggare, instagrammare och youtubers, sånhär de ett intressant innehåll när de gör det för att de brinner för något och vill förmedla sitt intresse. Men sen så skall de sats på att göra det på heltid och bli ”Proffesionella influenser” så försvinner lätt det genuina…. då det blir ännu viktigare med mängden klick/likes och att få det för att lyckas få tillräckligt betalt…

   Svara

   Jo jag har tröttnat. Från noll till tuttchock på ett år och jag avföljde. I mina ögon verkar hon falsk, tyckte det skiner igenom i intervjuer.

   Svara

   Ja, hon ljuger, plagierar och hänger ut skolungdomar (bevisat). Allt för att få uppmärksamhet. Googla för mer info! Sen att hon tex blivit sexuellt trakasserad 20 gånger på 3 timmar mitt på dagen i Sthlm. Kan ju inte bevisa att hon ljuger där men har svårt att tro på det. Finns gott om riktiga historier att berätta om hon hade tagit emot berättelser av följare tex. Tycker det är kontraproduktivt att ljuga om sånt eftersom man då kan tänka att eftersom LC ljuger måste alla andra kvinnor också ljuga…..

   Svara

   Tröttnat? Har aldrig gillat henne. Om hon är aktiv när mina ungar är tonåringar så kommer jag inte rekommendera dem att följa LC.

   Svara

   Jag har tröttnat lite på LC, men en del av det ligger i att jag har svårt för maktpositioner överlag.

   Om en person som LC återanvänder/kopierar citat, krönikor m.m och får det att framstå som att hon själv har skrivit det utan att ge cred till uraprungskällan så gnisslar jag tänder. Och när jag dessutom hör hur hon tar över 100 000 kr för en föreläsning om jämställdhet rätt ner i egen ficka blir jag än mer irriterad då jag tycker att det finns betydligt bättre lämpade personer att föreläsa om ämnet (och blir lite avis då jag behöver pengar, lol)
   En i hennes position bör lyfta andra och inte framhäva sig själv hela tiden.

   Som någon skrev ovan: hon gör saker av fel anledning. Fokuset blir skevt.
   Sedan är det såklart jättebra att det hon gör skapar ringar på vatten och inspirerar andra. Men det är viktigt att komma ihåg att feminism är en rörelse och en inte en individ som det lätt framställs som ibland.

   Svara

    Hehehe ja för de summorna får väl bara medelålders vita män ta för sitt jobb…? Inte en ung tjej! Hon ska ju jobba gratis och tacka så mycket för att någon ville lyssna på henne.. Oh the irony….

    Svara

     Nu tycker jag inte att någon ska kunna ta över 100 000 kr för en föreläsning på max en timme oavsett vad en har för könstillhörighet. Men jag förstår hur det låter och jag är medveten om att LC och kvinnor döms betydligt hårdare i det samhälle vi lever i just nu.
     Det är väl det att det ligger en slags besvikelse i det hela också, hur en f.d inspirationskälla inte beter sig som man själv vill (som också är ett befängt krav) vilket gör att LC och andra i hennes position bedöms hårdare.

     Svara

     Fast det påstod ingen? Sluta lägga ord i mun på folk, du får inte fram din poäng på det sättet 🙂

     Svara

     Dom summorna bör bara extremt skickliga talare med enorm kunskap kunna fakturera för ett tal. Inte någon som har ljugit sig till sin maktposition och som endast sparkar in öppna dörrar. Det blir extra illa när det är våra skattepengar som hon slickar i sig.

     Svara

   Haveristerna diskuterar LC i sin podd och varför hon är ”extremt klandervärd”.

   Svara

    Jag tyckte att det de sa om Linnea var intressant och granskande. Men jag blev väldigt trött på att höra Axel säga ”horung*” ca 100 gånger.

    Svara

     Jag gillar också den podden men jag pallar inte lyssna längre pga hans språk och aggressiva ton. En stor del av finessen försvinner med hans riktigt fula språk.

     Svara

      Jag håller med er.

      Svara

   Det är så tråkigt med hybris

   Svara

  Vi planerar att renovera vårt kök. Skulle ni välja hel vitt kök eller köksskåp som är mörkgråa?

  Svara

   Jag har vita nere, gråa uppe och nöjd med det. Kunde varit vice versa också. Men jag är velig så blev 50/50 😬

   Svara

   Jag tycker båda är lika snyggt men frågan är om man kanske tröttnar på det gråa i längden?

   Svara

    Det är det jag är rädd för 😬 Grått är inne just nu att ha i köket.

    Svara

   Vitt är klassiskt men grått är väldigt modernt nu

   Svara

    Nja, vita kök har aldrig varit ”standard” förens den modernistiska arkitekturen blev ”norm”

    Orginalkök i sekelskiftes hus eller funkiskök är sällan vita

    Svara

     Intressant. Vad har orginalkök i sekelskifteshus för färger? Är det mer dammiga Elsa Billgren nyanser där?

     Svara

      Kolla Carl Larsson målningar

      Svara

   Grått! Jag tycker det är så fint med ”färg”. Vitt är tråkigt. Våga vägra vitt 🤪

   Svara

   Jag har precis renoverat mitt kök. Har ljusgråa köksluckor med guldhandtag och till det en vit stenskiva, både som bänkskiva och stänkskydd. Är supernöjd! Är glad idag att jag valde det ljusgråa då det lätt blir platt med helt vitt. Har även en guldkran till vilket gör att det livar upp lite.

   Svara

    Låter superfint! 😍

    Svara

   Även om man givetvis ska välja det man själv tycker är snyggt kan det vara bra att tänka på att trenden med grå kök hållit på ett bra tag nu. Om jag får gissa kommer det att bli som det blev med ekköken – plötsligt tröttnar folk fullständigt och river ut alltihop igen eftersom alla gjort sådana kök!

   Själv skulle jag absolut inte välja ett mörkgrått kök med mässingsbeslag och marmorbänkskivor.
   Så less på att se det precis ö-v-e-r-a-l-l-t…

   Svara

    Jag valde grått på köksluckorna främst för att mitt vardagsrum och kök är i samma rum ungefär. Jag har vita väggar och ekparkettgolv, tycker själv att det ser mer levande ut med grått i min lägenhet! Men förstår att det är och har varit en trend ett tag. Oftast är det bäst att gå efter hur det ser ut hos en själv, hos mig skulle det bli alldeles för platt med vita köksluckor 🙂

    Svara

    Håller med. Finns ingen själ eller personlighet alls.

    Svara

   Vitt

   Svara

   Grått ❤ och nej jag tror inte ni kommer tröttna då det är en neutral färg. I vår sommarstuga med ett kök från 80-talet så är luckorna gråa och är fortfarande supersnygga!

   Svara

   Vitt.. alltid.. känns som att det är svårare att tröttna på och alltid lika fräscht.

   Svara

   Vitt kök men färg eller tapet med mönster på väggen om de går 🙂 då kan du byta om du inte är nöjd. Svårare med kök. Men du kan också lämna in luckorna för målning 🙂

   Svara

    Vi har valt svart. Grå betong bänkskiva och svart kakel. Ljust golv och ljusgrå väggar.

    Svara

  Luftburen jordnötsalllergi, finns det på riktigt? Har hört både ja och nej, google säger samma och även folk jag har frågat. Och kan man då åka till exempelvis Thailand så vanligt som jordnötter är i det Sydostasiatiska köket?

  Svara

   Intressant fråga

   Svara

   jo men det finns väl??? eller varför skulle det inte finnas?

   Svara

    För att det inte finns.

    Svara

   Jag har svårt att tro på luftburen Jordnötsallergi. Om det skulle finnas borde det komma ambulanspersonal springandes in på biografer, matbutiker, kiosker, bussar, tåg och fik titt som tätt. Med tanke på folk äter jordnötter lite överallt ute i samhället.
   Kontaktallergi är en annan sak. Vet en person som får kraftiga reaktioner bara av att pussa någon som ätit jordnötter.

   Svara

    Det är kanske inte så vanligt och folk som är så extremt allergiska kanske väljer att inte befinna sig på den typen av platser.

    Svara

     Fast jag har då flugit minst fem gånger med folk som påatår att dom är det så helt ovanligt upplever inte jag att det verkar vara…

     Svara

   Den forskning jag har läst tyder på att det finns de som är extremt allergisk så att små partiklar räcker för att utlösa reaktion (dock otroligt ovanligt). Men det krävs alltid partiklar från jordnötter, alltså damm/smulor. Att det skulle spridas via luft några längre sträckor har inte kunnat bevisas, utan det är då att smulor kommit från ett ställe till ett annat. Jämför droppsmitta med luftburet virus.

   Svara

   Har luftburen nötallergi & om jag andas in jordnötter så får jag väldigt svårt att andas & måste ta medicin för annars kvävs jag. Därav är jag alltid vaksam om någon har nötter/jordnötter på flyg etc. Snälla, ta luftburen allergi (& annan allergi) på allvar

   Svara

    Men kan du gå på bio? Åka buss? Tåg? Kan du gå förbi lösvikten med naturgodis i matbutiken om någon står och häller upp jordnötter i en papperspåse precis när du går förbi? Eller om du fikar i ett köpcentrum och personen bredvid dig äter en kaka toppad med jordnötter?

    Jag undrar verkligen eftersom det bara är flygplan alla tar upp som exempel i samband med luftburen Jordnötsallergi.

    Svara

     Bra frågor! Min arbetsköpare har nötförbud i lokalerna. Ingen mer Snickers vid skrivbordet trots att vi har egna platser.

     Svara

      Men suck på arbetsköpare.

      Svara

       Verkligen suck. De köper min arbetskraft alldeles för billigt

       Svara

     Men det är ju för att flygplanet är i luften… hallå? LUFTburen nötallergi. Daaah.

     Svara

     Helt rätt, när man flyger får man uppge om man är allergisk mot jordnötter. Själv känner jag av när jag kommer in i ett rum om det står en skål jordnötter och då går jag ut eller ber att de tar bort den.

     Svara

    Har en kompis som forskat på detta och INGEN av de som påstod sig ha luftburen allergi (nötter, jordnötter, fisk, ägg etc) hade det när det testades, under säkra förhållanden såklart. Dvs personen kom in i ett rum där allergenet fanns, men utan att veta om det = noll reaktion.

    Svara

     Kom på en sak när du skrev ägg. Min son gick hos en dagmamma som berättade att hon i ett par års tid hade en pojke som var så äggallergisk att hon inte ens fick ha ägg hemma. Föräldrarna påstod att han hade luftburen allergi, så svår att man inte kunde hantera ägg i köket. Så dagmamman berättade att de levde helt äggfritt hemma men så fort de kom till landet så frossade de i mat som de lagade och bakade med ägg.

     Men så blev dagmamman plötsligt sjuk en dag och i turbulensen kring det fördes den lilla barnskocken över till en annan dagmamma på samma gata. Som hade en massa ägg hemma. Och som serverade äggfritt till äggallergikern men mat innehållandes ägg till övriga gruppen (eftersom hon bara fått informationen att pojken absolut inte fick ÄTA ägg). Och den lilla äggallergikern uppvisade inga som helst symptom.

     Dagmammans teori var att föräldrarna hade problem med tillit, att släppa kontrollen, och att förbjuda henne att ha ägg hemma skulle ge dem större garantier att barnet skulle undvika att få i sig ägg av misstag.

     Svara

   Jag har jobbat som flygvärdinna och haft svårt att förstå det men efter en flygning mellan Helsingfors till Stockholm fick jag uppleva det ombord. En snubbe hade med sig en hel påse med jordnötter (vem fan har det!!??) och käkade under boarding. En mamma meddelar att att hennes är kraftigt allergiskt och ber oss meddela andra passagerare det vilket jag gör. Jag meddelar också mamman att någon har ätit nötter ombord och ber henne ha medicinen tillgänglig om det skulle hända något. När vi äntligen landar och de ska kliva av har pojken fullt med röda utslag i ansiktet men hon säger att det verkar lugnt denna gången och i vissa fall har de fått åka direkt till akuten från flyget. Så ja, det finns.

   Svara

    Såklart en snubbe. En kvinna skulle aldrig

    Svara

     Men snark

     Svara

     Jag orkar inte!! Jag ORKAR inte!

     Svara

     Ja!!! Alla vet ju att det bara är snubbar som äter jordnötter!!!!

     Han hade ju ätit innan någon ens sagt något om allergin, vad dillar du om?

     Svara

    Asså hur tänker man? Jag vågar knappt ta med mig jordnötssmör som mellanmål till jobbet.

    Svara

    Nu bara jag spekulerar, men kan det ha att göra med att det inte kommer in ny luft i flygplan, utan att samma luft åker i kring där inne ända till landning?

    Svara

     Det är en myt. Ny luft byts ut hela tiden. Luften tas in från motorernas kompressorer och dessutom passerar den ett hepa-filter som stoppar 99,97 procent av alla luftburna partiklar (mikroorganismer)!

     Svara

      Där ser man. Det hade jag inte en aning om. Tack!

      Svara

       Ingen fara 😀 Tror det är världens vanligaste myt. Särskilt eftersom många tycker sig bli sjuka efter flygresor, vilket faktiskt stämmer. Men det beror mer på att man pressat in många människor i ett trångt utrymme och att det är mycket bakterier i planen och det slarvas ofta med städningen. Dessutom är det låg luftfuktighet.

       Svara

   Jag har en luftburen latex allergi, trots att det ej ska finnas. Så ja enligt mig så kan man reagera. Beror nog på hur pass allergisk man är. Hur pass kraftig reaktion man får tycker jag är viktigt att ha med i tanken. Är reaktionen livshotande kanske man ska fundera ordentligt på ev resmål.

   Svara

   Vad jag hört av olika forskning och läkare är att det inte finns luftburen matallergi, punkt. Sen är de som är jordnötsallergiker oftast väldigt allergiska och då blir smittade genom att tex ta på samma dörrhandtag etc men att de skulle känna det i luften är tydligen ”inbillning” vilket låter sjukt men det jag har hört ialf. Finns massa ny forskning på det!

   Svara

    Inte så konstigt alls egentligen, att de skulle ”inbilla” sig. Det uppstår väl någon slags somatisering vilket känns fullständigt förståeligt om man har en livshotande allergi med allvarliga symptom. Kanske t.o.m psykosomatiska symptom. Hjärnan är ju för finurlig på det sättet och överlevnadsinstinkten är en oerhört stark mekanism. Att se eller känna doften av jordnötter kan absolut räcka för att skapa en känsla av besvär.

    Inte minst då panikkänslor och allergiska reaktioner initialt också kan upplevas ganska lika, med starka obehagskänslor och svårigheter att andas.

    Svara

     En del får t.o.m. ”allergianfall” av att se en bild på det de inte tror sig tåla.

     Svara

     Så du menar att pojken i svaret ovan (20.22) inbillade sig så bra att han blev rödprickig (eller var det hans mamma som inbillade sig)?

     Svara

      Ingen aning, det är omöjligt att svara på. Han kan ha fått utslag av hundra olika anledningar. Anekdotisk evidens är tyvärr ingen vetenskaplig bevisföring. Och om det var jordnötterna han reagerade på så var han i alla fall inte så allergisk att han behövde sjukhusvård – som tur var.

      Att mamman sade att de ibland fått åka direkt till akuten från flygplatsen är också en uppgift som inte kan styrkas medicinskt. Kan lika gärna vara hennes rädsla som avgör det beslutet. Som sagt, totalt omöjligt att säga.

      Svara

    Haha, märks att du inte är allergisk🤣 Kan säga att det är pest att behöva på akuten bara för att nån inte tror att det finns. Jag tror inte att gluten och laktos är en allergi men jag skulle inte tvinga på någon mjölk eller mjöl bara för att jag har en annan åsikt.

    Svara

     Så du säger emot forskningen? 😂

     Och du har helt rätt, gluten och laktos är inte allergier! Glutenintolerans är en autoimmun sjukdom. Laktosintolerans är vad det låter som, en intolerans (en brist på ett enzym som behövs för att bryta ner mjölksockret för att det ska kunna tas upp av tarmen). Till skillnad mot allergi som innebär att kroppen bildar antikroppar mot ämnet man är allergisk mot.

     Folk buntar ihop detta för att man säger att man ”inte tål” ett visst födoämne. Trots att det är helt olika sjukdomar.

     Svara

     Ang gluten så var jag med i en forskningsstudie om det när det upptäcktes hos mig. Man skickade ner kameror med jämna mellanrum för att kolla både mage o tarm, specialkost osv osv. Det var ändå för snart 20 år sedan. Att säga att man inte ”tror på” glutenintolerans känns helt sjukt då det finns såååå mycket forskning idag jämfört med tidigare. Tråkigt att höra att du inte tar det på allvar (även om du är snäll som inte tvingar folk…) då tarmluddet på lång sikt skadas och till slut dör, man kan då till slut knappt ta upp näring längre (för att ge ett exempel). Får man i sig gluten vid ett enda tillfälle tar det 6 månader innan tarmluddet återhämtar sig. När man upptäckte min intolerans så hade jag stora fläckar i min tarm med dött tarmludd, tror det tog tre år innan jag var ”återställd” efter att ha gått på glutenfri diet.

     Svara

    Kan du referera till de forskningsrapporterna?

    Svara

   Jag är nötallergiker. Jag känner i luften om någon har ätit nötter men har ännu inte fått någon luftburen reaktion mer än obehag. Å andra sidan reagerar jag olika från gång till gång vid allergier och undanber därför att folk äter nötter på flyg. Att få allergisk reaktion och vara instängd i en plåtburk -hua.

   Svara

   Finns ej. Vissa allergiker blir dock väldigt rädda och paranoida och kan till och med få placebo-reaktion för de ser typ en tom jordnötspåse. Har en vän som hävdade att hon inte kunde dricka Loka Kokos då den innehåller syntetisk kokosarom… Jag försökte förklara att det inte är samma sak som att de stoppat i en kokosnöt men hon var helt övertygad och sa hennes allergi var mycket känslig. Hmm.

   Svara

   Som nötallergiker kan man absolut känna av det i luften och reagera, men inte få någon dödlig anafylaxi endast pga luftburna partiklar (enl forskning)

   Svara

   Vad jag har förstått (har tagit del av ett antal forskningsrapporter) är luftburen allergi en myt.

   Svara

    Känns inte som en skräll direkt att alla som bestämt hävdar att luftburen nötallergi ”inte finns” inte själva är just jordnötsallergiker?? Herregud ge upp för fan.

    Svara

     varför är du så otrevlig mot mig?Jag tycker inte jag säger att det inte finns. Jag säger att jag har förstått det som att det är en myt efter att ha tagit del av ett antal forskningsrapporter. Vad är det jag ska ”ge upp för fan”? Att läsa forskningsrapporter?

     Svara

   Ja det finns – men det är aldrig livshotande även om allergikern kan få en stark reaktion.

   Svara

   Jag är själv nötallergiker. Sällan jag märker av luftburen sådan, men det var värre när jag var liten. Nötter var big no no hemma, förutom vid ett tillfälle när mamma hade över gäster när jag var hos en kompis. Hon städade noga efteråt, men direkt när jag kom hem fick jag en så stark reaktion att vi fick åka till sjukhuset. Jag tror att det för min egen del handlar om att jag är EXTREMT allergisk mot jordnötter men hanterar andra lite bättre.

   Svara

   En kompis fick problem med andningen och utslag på halsen när hon satt bredvid mig när jag åt mat med jordnötter. Men då är avståndet iofs inte så stort.

   Svara

    Jag kan inte säga att det inte var allergi, men man ska vara medveten om att tankar och känslor kan påverka det autonoma nervsystemets funktioner vilket kan påverka blodtryck, hjärtverksamhet, andning och stresshormoner. Så känsliga är vi människor.

    Svara

     Själv är jag väldigt allergisk mot fisk och skaldjur, för mig har det hänt ett par gånger genom livet att jag regerar via luften (är väldigt noggran med inte ta med händer någonstans äter innan och har full koll på all bestick och vad allt tillagats med för grejer) men då regerar jag endast med svullna läppar och röda utslag i ansiktet. Inget farligt alls, dock irriterande. Men det händer inte ofta. Jag stannar oftast upp i dessa tillfällen och funderar starkt på om jag på något vis kan fått på mig ”en bit räka” eller om jag råkat ta i något dörrhandtag som någon annan tagit i osv. Men är säker på min egna säkerhet, så det är luftburet. Dock bara ibland.
     Allergier är väldigt märkligt.

     Svara

   Roligast är ju läkaren som inte trodde sin patient som hade luftburen allergi, så i smyg hade han öppnat en bruk jordnötter i rummet innan patienten kom in. Patienten blev jättedålig, och förbannad när läkaren erkände vad han hade gjort.

   Svara

    Var kan man läsa om denna historia? Länka gärna. För det låter verkligen som en skröna.

    Själv har jag en helt sann historia om en läkare som träffade en patient som sade sig ha så svår elallergi att det var omöjligt att vistas i vanliga miljöer, och det gick naturligtvis inte heller att ha ett arbete.
    Och som blev alldeles tyst när läkaren undrade varför personen inte uppvisade ett enda symptom där på sjukhuset…

    Svara

     Elallergi! Mitt favorithatämne!
     En lärare på universitetet påstod sig ha det så vi fick inte skriva anteckningar på datorer. 😄 Att det fanns massa annan el överallt i salarna och arbetsrummet (samt i samhället och hans hem troligen) gick tydligen bra? 🤔

     Svara

      De är inte så konsekventa elallergikerna… 😀
      Glad att han kunde jobba i alla fall!

      Svara

     Berättelsen kommer inte från media utan från Sjuksköterskan som var med i rummet, en vän till mig. Hon lät åtminstone väldigt trovärdig när hon berättade det.

     Svara

   Det finns jätte allergiska människor, har stött på dom på allergievents i jobb. Dom går vanligtvis inte ut annars.

   Svara

   Det finns på riktigt. Jag har kraftig jordnötsallergi och måste gå med en epipen i väskan samt kortisonpreparat. Jag har fått gå av flygplan och missat resor pga folk som inte kan respektera det och jag har fått svårt att andas.

   Svara

    Har man svåra allergier ska man alltid vara i beredskap med adrenalinpenna och kortisontabletter. Det är rutin att sådana skrivs ut om risken för att få anafylaxi finns. Inte för att allergin är luftburen utan för att det är en standardåtgärd vid allergier som kan orsaka svåra reaktioner.

    Jag måste själv gå med två sprutor och tabletter. Eftersom jag har diagnostiserad anafylaxi måste jag alltid ha dubbla sprutor då det oftast krävs en andra injektion också.

    Svara

  Hur kommer man bäst över någon när man måste träffa personen någorlunda ofta? Man blir ju konstant påmind, så fort man tror man gjort ngn form av framsteg så slängs man tillbaka på ruta ett så fort man ses igen. Och det är alltid ngt. Alltid en födelsedag, en fest, ett barnkalas, en söndagsmiddag, en match etc etc ETC!!!!!!

  (Ps. Hans bästa vän är gift med min syster)

  Svara

   Bästa botemedel är att bli kär i nån annan.

   Svara

  Go’kväll

  Någon som har ätit Paroxetin och vill berätta lite om måendet under insättning, om/hur vikten förändrades samt andra erfarenheter.

  Tack på förhand!

  Svara

   Kanske ska tillägga att jag vet att alla reagerar olika på mediciner men ändå skönt att höra andras erfarenheter.

   /TS

   Svara

    Konsultera din läkare!

    Svara

     Har pratat med min läkare. Har även läst fassen. Är ju inte direkt sån typ av info jag efterfrågar utan mer andras erfarenhet. Men tack för din input, Sara.

     Svara

   Jag äter Paroxetin sedan några år tillbaka. Fungerar bra för mig! Har provat att sluta men får då ökad ångest och ilska direkt. Har absolut gått upp i vikt men kopplar det mer till andra saker, tröstäter tex (men medicinen fungerar, dock inte mot allt så som familjesituation). Känner om jag missat en tablett, får sk sensationer då. Sen funderar man ju alltid på eventuella biverkning och så. Men man kan inte få allt! För mig är minskad ångest och ilska värt det, trots eventuella biverkningar…

   Svara

    Tack för svar, Emma 🙂

    /TS

    Svara

  Har hon? Trodde bara jag var blockad.

  Svara

  Angående bilden: var är generalsekreteraren tillika väskbäraren? Åker Marisol bagageplats?

  Svara

  Kan vara bra med en timeout från sociala medier. Några år.

  Svara

   Anna Book, alltså …

   Svara

  Jag behöver ett ställe där man kan diskutera dokusåpor som Bachelor, PH, bonde söker fru. Inga av mina vänner kollar och jag vill bara prata av mig haha! Alternativt en podd man kan lyssna på.

  Svara

   Bonde söker fru 4 life!!! På mitt förra jobb pratade vi om onsdagens avsnitt varje torsdag lunch men på mitt nuvarande jobb tittar ingen 😢

   Svara

   Kolla kategorin ”tv-serier” på Sveriges största forum F-back.

   Svara

   Älskar bachelor! Han, årets bachelor snackar tydligen i nån podd, minns inte vad den heter dock

   Svara

    Va? Nä ew han är sååå obehaglig

    Svara

     Älskar inte bachelorn, utan programmet.

     Svara

   Om du e tjej kan du gå med i gruppen 925 på Facebook. Är bara med där pga realitytrådarna!!

   Svara

    Är den öppen? Trodde inte att de ”tog in” några fler.

    Svara

   I lööve bachelor! Brudarna i denna säsong verkar dock snäppet pinigare än någonsin förr. (Hon som sjöng för honom plus hon som hjulade var värst) Tror produktionen valt ut 80% av tjejerna pga utseende och crazy personligheter och inte för att de skulle vara rätt för snubben.
   Och sen en annan sak, va tråkigt det är att se hur tydlig trenden med fyllda läppar är bland tjejer. So ugly. 😱

   Svara

    Ursäkta?? Hahah tror du förträngt förra årets tjejer… tex hon i blått hår med…. ja möjlig psykos (obs dömer/diagnostiserar ingen) och barfotatjejen med gitarr.

    Svara

     Juste plus hon som gjorde en raplåt åt Niklas också. Ajmajgad. Pinsamt.

     Svara

     Minns någon som hette Klara som var rätt aggressiv? Fast det var nog några år sedan nu. Sedan dök hon upp i Sveriges Mästerkock och vann (?), hon fick iaf en pallplats.

     Svara

    Jag tyckte att hon som sjöng var jobbig att titta på, det pågick under så himla lång tid! Sen fattar jag inte riktigt varför en tjej från USA är med? Hon verkar förstå lite svenska men det blir ju svårt att hänga med i konversationer tänker jag? Och sen så blev verkligen sååå känslosam efter dejten ikväll, vilket jag tyckte var lite överdrivet.

    Svara

    Ja, alltså vad är grejen. Ser ut som alla har en svår allergisk reaktion. 👄👄👄 Att människor betalar att få se ut så? Tycker synd om dem.

    Svara

   Haha känner igen mig, just de tre du nämner är de jag följer!

   Har svårt för årets Bachelor-kille men gillar däremot alla årets bönder än så länge. Solros-killen speciellt, verkar fin och stabil.

   I PH älskar jag Adam. Avskyr Jesper och Marcello men Marcello gör PH intressant om man typ avskärmar sin empati från programmet.

   Svara

  Jag är sjuk och har därför behövt sjukanmäla mig på jobbet (jobbar extra, pluggar vanligtvis) och jag får SÅ DÅLIGT SAMVETE. Hur bankar man ur det här jävla duktig flicka-löjliga tankesättet som på något vis är inpräntat i ens ryggrad (och lite narcissistiska tankesättet att arbetsplatsen går under utan att jag är trots jag vet det verkligen inte är så, hehe)?

  Svara

   Man skall ju inte behöva ha dåligt samvete för att man är sjuk!!!

   Svara

   Är lite likadan. Har precis börjat jobba igen efter en 2 veckors sjukskrivning och hade typ dåligt samvete över att vara borta så länge, fastän jag var ordentligt sjuk och inte skulle klarat av att jobba.
   Försöker bara tänka på att det är ju bättre att vara hemma och bli frisk, i stället för att jobba i alla fall och smitta ner alla andra. 🙂

   Svara

    Ja, tack! Bra gjort av dig! 👍🏻 Hatar när man blir smittad på jobbet.

    Svara

   Kan känna detsamma, är i samma situation som dig med plugg+jobb. Men ALLA förstår när en person blir sjuk, det kan man inte hjälpa. Sen kan man tänka att folk vill helst inte ha dig där när du är sjuk haha

   Svara

    Alla förstår verkligen inte, tyvärr. Ibland chefer.. men såns personer ska man skita i, är msn sjuk så är man.

    Svara

   Men alltså. Du vet att det är ett löjligt och narcissistisk tankesätt. Sluta bry dig. Ingen på jobbet bryr sig. Du är inte oumbärlig. Men jag fattar, jag har kollegor som är som du.

   Svara

    Beror väl på klimatet på arbetsplatsen också? Jag har haft kollegor som hetsat och skuldbelagt kollegor så fort någon stannat hemma sjuk. Då får de SÅ mycket mer att göra, det är SÅ jobbigt och NÄR kommer du tillbaka osv.
    Ringer/messar, klagar och ställer frågor. Trots att jag och andra medarbetare sagt ifrån och hänvisat till ledningen.

    Svara

     Nja. Alltså vi har en kollega som KONSTANT är borta. Är det inte hon själv som är sjuk, då är det hennes unge eller katt eller hund eller gud vet vem. Det tar liksom aldrig slut. Då kan man himla lite på ögonen när de säger ”X är sjuk idag”, men jag har ALDRIG tänkt så om någon annan än just denna personen som är borta minst två dagar under 2 veckors tid.

     Svara

      I ett sådant läge kan arbetsgivaren kräva sjukintyg från första dagen.
      På min arbetsplats (jag är Anonym 21:15) spelade det ingen roll om personen var sjuk för första gången på fem år. Det handlade om att det blev mer jobb för övriga truppen.

      Trots att de själva var sjuka ibland också… 🙄

      Svara

     Har också haft idiotkollegor. Var man hemma för att man var sjuk gnälldes det, typ bit ihop liksom. Kom man när man var sjuk, för att ja man bet ihop, ”IIIIIIIIH DU KAN JU INTE VA HÄR NÄR DU ÄR SJUUUUUUK” 🙄 liksom bestäm er??

     Svara

     Det är helt sjukt att de håller på så! Har du tagit upp det med facket? Snacka om stressigt. Jag har kollegor som tar hem dator och jobb telefon när de är sjuka/vabbar. De tar aldrig ut sjuk-/vabbdagar. DET är också irriterande. Gå hem och var sjuk i lugn och ro människa.

     Svara

      …tillägg: jag har absolut inget problem när kollegor blir sjuka. Hellre att de stannar hemma än envisas att komma till jobbet med sina smittor.

      Svara

  Jag är så jävla idiottrött på att vara trött. Har två små barn som sover helt åt helvete dåligt båda två och just nu vaknar minsta 3-4 gånger i timmen hela jävla nätterna. Om hon somnar överhuvudtaget alltså. Jag håller typ på att få en psykos tror jag. Det var ingen fråga men aja.

  Svara

   Prova o låt dom sova i sängen din? Har två små barn jag också och när dom sover i deras egna sängar så vaknar dom flera gånger om natten o jag måste gå upp flera gånger o trösta o natta om, men nu har jag börjat låta dom sova i vår säng, och då sover dom hela natten. Orkar inte bry mig om folk som säger till mig att dom ska sova i sina egna sängar längre.. Dom är trygga och sover hela natten när dom får ligga bredvid mig, och jag får sova jag också. Dom är bara 1 och 2 år.

   Svara

    Dom sover redan med oss, är dock ingen skillnad om de ligger här eller i deras sängar. De är också 1 och 2 😔 funderar på om det är en fas nu för lilla? Eller typ kindtänder? Är bara så sjukt frustrerande alltihopa.

    Men tack för svar ändå ❤️

    Svara

    Precis så! Jag har två barn och båda tillbringade sina första år i vår säng. De sov i princip hela nätterna och det var helt underbart att slippa gå runt som hålögda vrak på dagarna.

    Det är stor skillnad på hur mycket sömn man får om man har barnen i sängen eller om man insisterar på att de sover i egen säng/eget rum. Vi fasade sedan ut samsovandet genom att ha en spjälsäng med borttagen långsida ställd mot vår säng. Så att man lätt kunde sträcka ut en hand och stryka barnet på magen när det började gny på natten.

    Svara

     Vi har ställt deras sängar (växasängar) på utsidan av våran så vi fått en 80+180+80 säng liksom. Det spelar dock ingen roll om lilla ligger i sin säng eller mellan oss, hon sover lika dåligt i vilket fall. Stora sover just nu största delen i sin säng tack och lov, men somnar i våran.

     Svara

      Uhhh, då förstår jag att det är tärande. Då är avlastning tyvärr det enda jag kan komma på… Be någon ta en natt eller två. Sov över hos någon släkting eller kompis. Så att du bryter mönster. Och framför allt så att du får nya krafter!!

      Jag hade problem med att sluta amma tvåan som gallskrek av frustration när kvällsslurken uteblev. Det löste sig hyfsat enkelt genom att jag höll mig borta ett par kvällar. Att gömma sig i rummet bredvid visade sig inte fungera alls (ammande småbarn har ju väderkorn som narkotikahundar)

      Svara

       Kör varannan natt om det finns en till förälder! Så gör vi med vår yngsta på
       1,5 som vaknar några ggr/natt, och vi gjorde samma med vår äldsta. Det går att stå ut med en hemsk natt när en vet att en ska få sova ostört nästa natt.

       Svara

     För oss var det precis tvärt om. Vår dotter vaknade av att vi sov jämte henne. Hon sov som allra bäst när hon fick eget rum när hon var ca 9 månader. Vaknade hon på natten och ville komma in till oss så fick hon såklart det men de allra flesta nätterna sov hon i sin säng hela natten utan uppvak och gör fortfarande (nu är hon 3). Så tror det är rätt olika från barn till barn

     Svara

   Stackars dej 😢 Måste vara sjukt jobbigt. Hur gammal är minsta?

   Svara

    Det som inte dödar det härdar, eller hur var det haha? 1 år och 2 månader är hon 😔 en fas?

    Svara

     Vet inte riktigt vad de kommer faser efter 8 månaders fasen då dom tjorvar hela nätterna. Men säkert är de nått! De brukar visa sig i efterhand typ jahaa du har fått tänder. Eller jahaa de var fullmåne. Typ… 😏

     Svara

      Haha fucking fullmånen. Hon låter som en varulv när hon vaknar så du kanske är inne på nåt där 🤷‍♀️

      Svara

   fy fan vad jag lider med dig. Min unge har också sovit skitdåligt, man blir verkligen helt knäpp av att inte få sova. kan du få nån avlastning?

   Svara

    Ja men precis! Och folk förstår inte och ba ”alla barn sover dåligt” ja absolut jag vet, men inte såhär dåligt 🤦‍♀️ nja inte direkt, pappan jobbar konstiga skift och är typ aldrig hemma när det behövs.

    Svara

     Nä det finns verkligen barn som sover sämre än andra, synd att det inte alltid funkar med alla tips man får ”bara gör såhär så löser det sig”. För mig var det bara tid som hjälpte, ju äldre barnet blev desto bättre sov hon. Så jag håller tummarna att det blir bättre snart för dig med, förstår verkligen frustrationen.

     Svara

      Tack, skönt att höra att det finns ett ljus i tunneln åtminstone 🙂 min tvååring har precis börjat sova lite bättre så jag tror vi kanske får vänta ut det helt enkelt, får tydligen barn som hatar kvalitetssömn.

      Svara

       Min son gick upp 03.30 i typ ett halvår 😬 samtidigt som vi hade fått en bebis som jag ammade hela nätterna. Kan inte idag förstå hur jag överlevde?????? Alltså jag mår dåligt när jag tänker på det.

       Svara

     Har ni inga mor och farföräldrar som kan avlasta, vi har våra två barnbarn här med jämna mellanrum så föräldrarna får sova ut ibland. Dom är under 4 år båda två🙂

     Svara

   Turas om! Man måste få sova lite mer sammanhängande ibland. Sov på soffan/gästrum etc då och då, när det funkar med din sambos skift.

   Svara

    Ja jag måste bli bättre på det. På nätterna funkar det inte av en massa anledningar men måste nog bli bättre på att sova lite på dagen. Men du vet alla fem miljoner andra grejer man hellre måste göra på dagtid liksom 🤦‍♀️

    Svara

     imorgon gör du inget av de fem miljoner grejerna, imorgon sover du. Du behöver sova, det är också en av de grejerna som måste göras!

     Svara

     Jag vet. Men tänk om du hade brutit benet eller var magsjuk – då hade allt fått lösa sig ändå. SOV kvinna ❣️

     Svara

   Jag har en fyraåring som sovit dåligt sen han var 2-3 mån. Lider med dig, fyfan det är tortyr ibland. Alltså på rikitgt, att inte få sova är en form av tortyr. BVC är noll hjälp, fick träffa en ”sömnspecialist”, läst 1 bok, och massor på nätet men inget hjälper. Detta har gjort att jag är livrädd att skaffa ett till barn. Vi tänker oss om allt går som planerat att bebis kommer när vår son är ca 6 år, tanken på att kanske precis ha börjat fått sova så ska man göra om allt eller att båda sover illa- får panik av tanken.
   Men konstigt ändå att man lyckas fungera, senaste 3 åren har jag läst på högskola och presterat bra trotts värdelös sömn.

   Men men, hoppas dem börjar sova snart, och att min börjar sova snart =) haha

   Svara

    Jag har två barn, 7 och 2 år, som alltid har sovit bra både som bebisar och äldre. Mina trick har varit att verkligen trötta ut dem under dagen, gå direkt från skola till lekplatsen och låta dem röja fram till middag. De går alltid och lägger sig mätta också. Min äldsta äter middag och nån timme senare vill hon ha mackor och då får hon det. Yngsta får välling precis innan läggdags. Jag är också noga med att låta dem varva ner en stund framför en bok, iPad eller liknande. Båda samsover med oss fortfarande. De har behovet och då låter jag dem få den tryggheten. Jag och min man tar varannan natt med samsovningen. På så sätt får vi också varannan natt själva. Rummet där barnen sover är svalt och helt becksvart.

    Det här är inga nytänkande råd men kanske finns det nåt där som kan hjälpa er.

    Svara

   Valium?

   Svara

   Vår yngsta har sovit rätt dåligt med. Vet inte om detta kanske kan hjälpa er men det hjälpte oss att ge honom mer mat under dagen. På 1,5h tryckte vi i honom en stor burk med mat, gröt och sedan välling innan sovdags. Sov som en stock 13 timmar sen . vet hur jobbigt det är när barnen inte sover och man själv bara vill sova . men det kan ju vara tillväxtperiod och de behöver mer mat. Men alla barn är olika ! MVH en till som också blir psykopat av sömnbrist .

   Svara

  idag sårade en närstående mig på ett fruktansvärt sätt. kan inte skriva mer då jag inte vet om personen läser bloggen. ville bara skriva av mig lite

  Svara

   Tråkigt <3 Kram

   Svara

   Har du berättat det för hen?

   Svara

    ja på ett väldigt fint sätt. men det hjälpte inte tyvärr

    Svara

   ❤️ Kram Pia! Jag hoppas att personen har vett nog att be om ursäkt med tiden.
   Du har gjort vad du kunnat, fint att du försökte prata med personen om det.
   Jag hoppas att du har andra närstående runtom dig som kan ge dig bra energi.

   Svara

    tack för kramen violet. nä personen är som den är och lämnar aldrig en ursäkt

    Svara

     Det låter inte som en vidare bra person :/ men jag förstår att det blir svårt att undvika människan då ni är närstående.

     Svara

  Hur illa är det egentligen för Isabella Löwengrip o hennes bolag? Är KK nära? Rekonstruktion?
  CC…please gör en analys…
  Håller luftslottet på att pysa..?

  Svara

   Hon kommer att klara sig.

   Svara

   Hej på dej, Bellsan.

   Svara

    Det var nog den konstigaste ”hej ****” någonsin 😝klsrt det där inte var Bella

    Svara

     Hon brukar fiska efter kommentarer någon kväll då och då.

     Svara

  Hej,

  För er som gått isär och blivit tillsammans igen. Har ni hållit ihop eller gick ni isär igen? Försöker tänka att man gått isär av en eller flera anledningar.

  Nu säger mitt ex att han tycker att vi ska försöka jobba på våra svagheter isär och hoppas på att vi jobbar oss igenom våra olikheter och att vi ska försöka om ett år igen. OM vi lyckas jobba bort våra brister.

  Vad säger ni? Är det bull shit eller har han någon poäng i det hela? #förvirrad

  Svara

   Har gått ihop och blivit isär igen. Det är slut nu. Som du säger, det fanns en anledning till att vi gjorde slut. I mitt fall gick jag tillbaka på grund av tryggheten/var för feg för att släppa taget. Insåg efter ett tag att det inte var det jag ville ha i en relation och relationen tog då slut igen, precis av samma anledningar som första gången. Med det sagt så har min vän och hennes kille har gått isär och blivit tillsammans igen, de är tillsammans fortfarande och har det jättebra.

   Jag tycker ditt ex argument är skitkonstiga ärligt talat och låter som bullshit, speciellt att han har satt en tidsram för NÄR ni ska försöka igen.

   Svara

   Det händer. Jag har en vän som gjorde slut med sitt ex för att de hade mönster som inte riktigt passade varandra. Han hade fortfarande känslor för henne men kände sig kvävd i relationen. De fortsatte finnas för varandra och blev efter ett par år tillsammans igen. Dock som särbos.

   Svara

   Har gjort det i två olika relationer. Båda sket sig igen. Det var fint och härligt i början men efter ett tag visade sig samma gamla mönster som innan. Så nej, det kan jag inte rekommendera. Fundera på om du saknar n å g o n eller specifikt honom. I mitt fall var det definitivt att jag saknade någon och då hade man den trygga gamla relationen tillgänglig.

   Svara

   Jag och min sambo var först tillsammans i 6 månader men det funkade inte. Sedan var vi inte tillsammans på 1,5 år innan vi blev ihop igen. Nu har vi varit tillsammans i fem år och ska ha barn.

   Svara

   Hej! Jag och min pojkvän var tillsammans i 1,5 år och gjorde sedan slut. Sedan blev vi tillsammans ett halvår senare och detta var 5 år sedan. Är fortfarande så kär i honom, och tror vår ”paus” var nödvändig. Vi bråkade bara innan och visste inte hur vi skulle bete oss, ett förhållande var så nytt för oss båda.

   Svara

    Vilken respons, tackar hjärtligast ❣️

    Jag och mitt ex valde att gå isär för flera orsaker. Vi är olika och främst så vill jag inte leva med någon som brinner som han för sitt jobb. Inget fel i det. Men det är svårt med en relation men någon som väljer sitt jobb till 100%.

    Var kanske lite snabb med att skriva 1 år. Han har sagt att vi ska jobba på våra olikheter och sen får vi se om vart vi står om 1 år.

    Vi har varit tillsammans i över 5 år och vi båda är över 30 år. Vet inte riktigt hur jag ska tänka. Ibland vill jag kapa och ibland inte. #totaltförvirrad

    Svara

     Driver han eget eller är han anställd? 🙂 Om jag får lov att fråga (på grund av min egen sits).

     Svara

      Nej, han är inte egenföretagare. Tror att jag hade haft mer förståelse om han dock hade varit det!

      Tack alla för era synpunkter. Ska klura vidare och hoppas på att komma vidare som klokare 🙏

      Svara

    Vi blev ihop igen men gick sen isär efter ett tag, det var som konstgjord andning för att vi var rädda för separation.

    Min bror gick isår och blev sen ihop igen, även där blev det separation.

    Min vän separerade men sen blev de ihop och verkligen satsade, kort därefter blev det skilsmässa.

    Svara

   Jag dumpade honom och vi hade uppehåll på nåt halvår. Det var toppen i början när vi blivit ihop igen. Och det kändes jättebra för jag var fortfarande så himla kär. Men efter ett tag var vi tillbaka i den relationen jag inte ville va i och för mig var det så mycket lättare att komma över honom när jag visste att jag inte mådde bra trots att jag älskade honom..
   Tycker fortfarande om honom och önskar honom allt gott, men vill inte va hans tjej!

   Tycker din killes förslag är superobekvämt. Fattar att man kan behöva lite space ibland, men det där.. jag tänker att ni gör slut om ni inte tycker att det funkar, känner ni annorlunda i framtiden finns det inget som säger att ni inte kan leva ihop igen. Men jag hade inte gillat att ha den där tidsplanen, känns väldigt hämmande för nån slags personlighetsutveckling.

   Svara

   Det låter lite som att han helst inte vill att du ska gå vidare. Ni ska inte vara ihop men har ändå någon typ av skyldighet att jobba på att det ska bli ni. Nja, jag tycker att antingen är man ihop eller så gör man slut. Att ta en ”paus” är nog bara upplagt för konflikter och sårade känslor

   Svara

   Ett typ ex gjorde slut med sitt ”super-ex” som han varit tillsammans med sedan kanske 17-årsåldern för att ha nån sorts halvförhållande med mig i typ ett halvår (då var han typ 23, tror han hade ålderskris). Sedan dumpade han mig och gick tillbaka till henne. De har hållit ihop de åtta år som gått sedan dess och har nu köpt hus tillsammans. Så visst händer det.

   Svara

  Hej familjeliv!
  Nej men jag har också en fråga som passar familjeliv. Ett av mina barn har mycket hud över naveln, hur skall jag förklara det bäst? Alltså man måste lirka å putsa med tops om man vill få den ren. Barnet är 1 år och nu är naveln röd innuti, syns ej utanpå. Finns det nån annan som har eller har barn med en sådan här navel. Hur håller ni den ren? Blir den röd?

  Svara

   Testa familjeliv?

   Svara

    Fattar inte grejen med att man ska testa familjeliv, där får man ju svar med veckors, månaders och års mellanrum. Man vill ju diskutera här och nu. Och då passar ju denna blogg perfekt.

    Svara

     Men vi är många som är här för att läsa om folk som bloggar eller finns på sociala medier.
     Vi är inte här för att läsa om barns navelproblem!!!!

     Svara

      Ja men då får ni sluta hänga i öppet spår då, som är just Öppet spår.. Kommentarer om sociala medier är ju välkommet i alla andra inlägg på denna blogg. Så sluta häng på öppet spår. Hejdå

      Svara

      Men scrolla bara förbiiii dåååå.

      Svara

  Hur kan jag mögelsanera mitt hem? Min unge är 9 månader och konstant förkyld. Hon har astma och medicin för det. Parfymer har jag märkt att hon inte tål. Men den här förkylningen släpper ju aldrig!

  Vi bor i ett nybyggt hus, så själva huset kan inte ha mögel. Men jag köper väldigt mycket begagnat – Kläder, skor, möbler, bilar, bilstolar, leksaker m.m. Hur ska jag veta om något är mögligt? Min man och mina två äldre barn har också astma och får runt och hostar konstant. Men mest synd är de ju om lillan. 😢

  Svara

   Jag har sneglat på det där Ozone Air, som jag tänkt använda för att få bukt med ”källarlukt” på landet. Vet inte om det fungerar, men jag tror det. Läs bruksanvisningen noga. https://www.ozoneair.se

   Svara

   Men märker man inte om man köpt mögliga kläder och dylikt?
   Mögelsanera?
   Du får väl slänga ut det du misstänker är mögligt.
   Men förkylning och astma kan ju ha andra orsaker än mögel

   Svara

    Jag vet inte hur mögel luktar. Och jag tycker allt luktar illa i början. 😅
    De känns så surt att slänga ut en massa bara för att man misstänker mögel. Och dyrt lär de bli att köpa allt nytt…
    Finns de typ ingen ”mögelexpert” som kan komma och sniffa runt i hemmet?

    Svara

    Förkylning och astma kan ha andra orsaker, ja. Ärftlig är den. Och jag kan ta att hon är förkyld oftare och längre. Sen hon föddes har hon typ vart förkyld 1-2 veckor och sen frisk några dar /en vecka innan nästa förkylning. Nu har hon däremot vart förkyld över en månad 🙈 Så jag börjar misstänka att det är nått hör i huset hon inte tål….

    Svara

   Behöver inte vara mögel de reagerar på. Du skriver att det är ett nybyggt hus, om det är väldigt nytt kan det vara färgdofter, emissioner från spånplattor osv som det reageras på. Sånt tar tid att försvinna även om du inte känner doften.
   Sen tar en pågående astmainflamation tid att läka ut och är det en inte en allergisnuva utan en förkylning kan medicinen tillfälligt behöva ändras för att kompensera.
   Likaså kan det vara så att ni har torr luft inne nu när det börjar bli kallare ute och uppvärmningen för igång, det kan störa redan uppretade slemhinnor.
   Prata med er läkare för hjälp och lycka till.

   Svara

    Tack! 🤝

    Svara

    Huset är 4 år. Vet du typ hur länge dofter och partiklar kan hänga kvar?

    Svara

     På 4 år hinner dock ett hus börja mögla. Tex om taket inte är tätt. Är det villa eller lägenhetshus?

     Svara

     Inte så länge, men ni kanske har köpt några nya möbler?
     Och som ovan säger, på fyra år kan ni ha fått problem med mögel eller bara damm i ventilationen. Kolla om ni har några ventilationsfilter som borde rengöras

     Svara

   Kan det vara djurallergi och att allergener finns i något av det begagnade?

   Gör allergitest. Det kan ju vara pollen också. Jag är pollenallergisk nästan hela året. Från feb-aug/sept.

   Tycker verkligen du ska gå till botten med detta och ta din oro på allvar.
   Kan dottern bo hos dina föräldrar eller någon annan ett tag för att se om ”förkylningen” blir bättre?

   Svara

    Mina föräldrar har hund. Den är mestadels utomhus eller i brorsans hus när vi är där pga min mans allergi. Hon har inte haft sämre med astman där. Vi brukar vara där en hel en helg eller vecka åt gången och hunden brukar komma in av misstag ibland. Så jag tror inte att det kan vara päsdjursallergi. Men vi ska dit igen nu i helg så ja får se hur det går nu då.

    Pollen kan det inte vara. Min man har även pollenallergi och känner knappt av det på somrarna här uppe i Kiruna. Vi har fö snö redan. Allt är dött ute. 😅

    Det som kvarstår är typ mögel. Eller att ge henne mer mediciner 🙈

    Svara

   Sluta köp gamla saker!! De är fulla med kvalster och partiklar som irriterar luftrören. Kolla om din dotter har IgA brist eller annan immunbrist. Jag har IgA immunbrist och det går hand i hand med astma och allergier. Det är ofta genetiskt men kan hoppa mellan generationer.
   Man föds med immunbrist och det är att man har brist på vissa antikroppar som skyddar kroppens slemhinnor = man blir sjukt lättnersmittad speciellt av förkylningar och man har svårt att bli frisk.
   Immunbrist är ingen sjukdom utan en defekt i immunförsvaret.
   Det finns ingen medicin eller bot på det utan man måste vara försiktig, fråga alla man (vänner/familj osv osv) träffar ifall de är sjuka först, undvika rå mat som sallader, laga mat hemma istället för ute osv.
   Immunbrist visar sig ofta när barnet är några månader så kan vara värt att kolla upp så ni vet 💖💖

   Svara

  Ler åt mig själv när jag efter 2 timmars värkarbete  och ungen låg på min mage, bad om ursäkt till dom två barnmorskorna som förlöste mig. – förlåt för att jag varit så jobbig det har bara gjort så jävla ont”  Var det första jag sa efter mitt barn kom ut. Någon som har ett lite roligt kortfattat minne av hur ni betedde er under förlossningen?

  Svara

   Min förlossning gick så fort, tio minuter från att vattnet gick och till att ungen var ute på två krystvärkar. Kommer ihåg att jag sa att det här gjorde ju inte särskilt ont. Barnmorskan hade aldrig hört någon säga så sekunder efter den klämt ut en 4-kilosbebis.

   Svara

   Inte direkt roligt, men av någon sjuk anledning så fick jag för mig att jag ville sminka mig lite när jag låg där i förlossningssalen. Eftersom jag hade tagit epidural så fungerade inte benen riktigt så jag släpade mig fram med min rullator till spegeln och hängde över den medan jag målade ögonbrynen. Då kommer BM in och skrattar och säger väl lite skämtsamt ”klart man ska vara snygg när man ska föda barn”. Då skämdes jag lite och kände mig extremt fåfäng.

   Svara

   Jag skrek på hjälp när det var som mest intensivt, vill jag minnas. Huvva….

   Svara

   Haha nu sista förlossningen så skrek jag vasst och gällt under de sista värkarna, och i värkpauserna sa jag bara förlåt, förlåt, förlåt att jag skriker. Om och om igen. 😅 De var mest för att jag inte trodde att jag var en ”sån som skriker”.

   Svara

    Haha 😅

    Svara

   Jag lyckades ta ”överdos” av lustgasen. Fattar inte hur det gick till om jag tuppade av eller så. Men minns det så tydligt som hela min hjärna var som en repad skiva som lät. När jag vaknade upp var jag helt förvirrad och grät. Jag visste inte vart jag var någonstans och trodde jag var på något psyk och fick panik. Barnmorskan bara ”eeeeh.. nää? Du håller på och föder barn just nu?”
   Sjukaste jag har varit med om. Efter några minuter släppte det 😂

   Svara

   Jag skäms verkligen så för hur jag var under min förlossning.. Kallade läkaren för fitta och slet ut alla sladdar jag hade inkopplat i handen 🙈 hade hållt på i 13 timmar och hade sån panik och ville bara hem typ.

   Svara

    Låter hemskt… Hur gick de sen då? Minns du förlossningen som ngt hemskt eller blev det bättre på slutet?

    Svara

     Tillslut tog dom ut honom men sugklocka. Allt gick bra . Men jag kommer nog aldrig föda igen , för de va de värsta jag gjort . Vilket är en sorg för mig då jag alltid önskat mig många barn eller iallafall 2 men så kommer det nog inte bli 😔

     Svara

      Det finns hjälp att få.
      Oftast blir andra förlossningen mycket bättre. Annars kan man föda med kejsarsnitt.

      Svara

    Kallar läkaren för fitta för du föder? Wow, vilket fittigt sätt.

    Svara

     Skärp dig. När man har så fruktansvärt jävla ont så reagerar man inte alltid rationellt. Jag har inte fött barn men kan lova att under andra vidriga omständigheter så har jag kallat vårdpersonal både det ena och andra. Bad om ursäkt efteråt och fick höra att de är vana.

     Svara

   Jag sa typ ingenting under hela förlossningen. Förutom en gång när en barnmorska kom in och frågade hur det gick. Så svarade jag ”jag har kräkts där” och pekade på papperskorgen. Så var jag tyst igen och hon fick göra vad hon ville med den infon 😅

   Svara

    Hahaha! Jag spydde ner en barnmorska. Två gånger, hon hann inte flytta på sig stackaren. Lustgasen gjorde mig superillamående. Sen blev det akut snitt istället. Tjohej!

    Svara

     Åh fy fan. Hade aldrig klarat av att jobba i vården, har sån spyfobi att det var jobbigt bara att läsa det där🙈

     Svara

    hahahahhaha garvade högt!

    Jag kaskadspydde ner toaletten och stackars sköterskan fick torka allt. Skulle kissa men mitt allt ”JAG MÅSTE BAJSA!!!!” så bajsade och spydde rakt ut samtidigt. Sköterskan erbjöd sig att torka min rumpa till och med 🙃

    Svara

     Haha åh 😂 alltså stunden man kliver in på förlossningen försvinner minsta tillstymmelse till integritetet 😝 tänk vad duktiga och förstående barnmorskorna får vara.

     Svara

    😂😂😂

    Svara

   Jag slog till undersköterskan för att hon var så sjukt irriterande!
   Gav henne ett förlåt sen fastän hon knappt var värd det haha.

   Svara

    Men usch? Fyfan vilken äckligt beteende. Ska jag slå till Ica personalen för havre mjölken är slut eller?
    Antagligen gjorde bara uskan sitt jobb och du var lätt irriterad pga förlossning.
    Hoppas du beter dig bättre nästa
    Gång.
    Mvh barnmorskan som Vill säga upp sig pga såna som dig.

    Svara

     Vet du hur äckligt beteende vissa barnmorskor kan ha också?

     Svara

      Man ar ju inte tvungen att ta emot hjalp? Nej, verkligen inte acceptabelt.

      Svara

     Härligt att du uttalar dig utan att du ens vet vad hon gjorde. Med det där beteendet tycker jag ordentligt synd om alla som får ha dig som barnmorska!

     Svara

      Sa hemskt att det enda du kunde gora var att bruka vald?

      Svara

       Det var inte det enda. Jag bad henne flertalet gånger att sluta upp med att trycka lustgasmasken mot min mun och sa att jag ville hålla i den själv, hon bara fortsatte och fortsatte ändå. Tillslut så sa jag åt henne att det känns som ett övergrepp när du gör så i den här situation jag är i nu. Jag ber dig därför att sluta, annars kommer jag att behöva slå till dig för att du ska gå härifrån. Och ja, hon fortsatte ändå och jag blev såklart väldigt irriterad på henne och drämde till henne. Då förstod hon!

       Svara

        doubt

        Svara

     Hade du stått i kön och en vattenmelon var påväg ut genom snippan på dig så hade du nog inte varit dig själv o kanske till och med slått till kassörskan av en eller annan anledning..

     Svara

      Det hade jag verkligen inte. Varför skulle jag slå en stackars kassör för att en vattenmelon är påväg ut ur snippan? Hade väl lagt mig ner och vrålat snarare.

      Sjukt konstig liknelse hursom. 🤷🏼‍♀️

      Svara

    Alltså vad är ni för människor? Kallar läkare för fittor och slår sjuksköterskor? Ni borde fan skämmas. Så jävla trött på att vissa mammor tror de kan göra precis vad de vill för de bär eller håller på får ut eller har ett jävla barn.

    Svara

     Men shit, när man föder barn är man oftast lite nerdrogad o då kan sånt ske, kompetenta sjuksköterskor har all förståelse i världen för det.

     Svara

    Förstår helt resonemanget om att vi inte vet vad som låg bakom, kanske var barnmorskan jätteotrevlig. MEN, det finns inget som rättfärdigar att slå en annan person, inget. Är du inte nöjd så säg det, eller byt!

    Svara

   Tack så mkt för att ni delade med er. Skrattade så att tårarna rann. 🤣🤣🤣🤣

   Svara

    Blir verkligen ledsen av att folk inte kan respektera vårdpersonal mer, speciellt som hjälper er föda barn.

    Svara

   Minns att jag under min första förlossning överdoserade lustgas och blev typ snorfull/hög? Stod på alla fyra i sjukhussängen och bajsade på mig och av någon anledning började tänka på betande får. Trodde också att vi var i USA under ett svagt ögonblick och var helt säker på att det utanför fönstret fanns såna där megastora typ paraboler som de använder när de söker kontakt med yttre rymden. (Förmodligen bara i Hollywoodfilmer)

   Svara

  Har någon här haft hjärndimma? Eller overklighetskänslor? Jag är inne på tredje dagen. Får såhär någon gång ibland. Två år sen sist. Sjukt vidrigt.

  Svara

   Ja, har det ofta. Skitjobbigt!

   Svara

    Jaså! Har du någon aning varför du får det?

    Svara

   Hjärndimma har jag flera ggr dagligen. Overklighetskänslor, räknas då att jag ibland när jag sitter ner kan känna att typ bröstkorgen/övre magen är fast med knäna? 😅

   Svara

    Ja, jag tror det känns olika för alla? Jag känner mig typ full och att jag inte existerar. Har ingen kontroll på kroppen eller något

    Svara

   Aldrig hört talas om. Låter läskigt!

   Svara

   En vän hade overklighetskänslor, visade sig vara en enorm hjärntumör. Kolla upp!!!

   Svara

    Jag har blivit undersökt för det här förr, läkaren sa något om migrän. Men det går inte ens att googla på folk som har såna här symtom som migrän.
    Jag domnar i ansiktet nu dock. Blev seriöst orolig nu. Har fått tid till läkaren denna vecka.

    Svara

     Ja domningar i ansiktet ska man nog kolla upp.
     Jag skrev här ovan 👆 20:45. Brukar också få så att halva huvudet fryser till ibland. Liksom att det blir kallt över halva huvudet/ansiktet. I en halv sekund. Min syster har också så ibland så de är inget jag är orolig för, hon har fått de i flera år. 😏
     Asså de behöver inte va nått. Kanske stress eller sömnbrist.

     Svara

   Jag får också overklighetskänslor, typ att jag pratar och rör mig men jag känner inte att det är jag som gör det. Trodde det berodde på ångest, men blir såklart nojig över hjärntumör nu.

   Svara

   Jag är inne på mitt femte år med overklighetskänslor.. Nu har jag ju vant mig och detta har blivit min verklighet men i början var det såklart obehagligt och jobbigt men tillslut orkade jag inte fundera på det mer. Vissa dagar är det lite bättre och vissa dagar känns det knappt som att jag existerar.

   Svara

   Wow var helt övertygad om att jag var den enda! Fick alltid så flera gånger i månaden när jag var yngre, var ett bra tag sen nu tror jag. Undrar verkligen varför dom uppstår ..

   Svara

  Någon med Asperger som kan berätta lite..

  Hur märkte ni det?
  Märkte någon annan?

  Svara

   Jag fick min diagnos 2013, var 23 då.
   Jag tyckte själv att mycket stämde in på mig och valde att göra en utredning. Fick autismspektrumtillstånd.
   Det mesta handlar om det sociala för mig. Jag kan inte upprätthålla ett samtal, vet inte hur man småpratar, vet inte hur man skaffar vänner, kan inte prata i grupp.

   Mina föräldrar har inte märkt något. Jag var runt 6 när de skilde sig och då började jag få ”aggressionsproblem”. De tyckte också att jag var väldigt arg när jag var liten. Har tänkt nu i efterhand att det kan bero på att hela mitt liv förändrades när de skildes och att jag därför agerade utåt, alltså fick utbrott pga själva förändringen.
   Min son är 3,5 och har precis fått diagnosen autism nivå 2. Han får utbrott vid förändringar. När man helt plötsligt gör något på ett nytt sätt får han utbrott.

   Kanske inte så bra svar men fråga bara om du vill veta något mer (:

   Svara

   Jag kände mig väldigt annorlunda, som om jag var i min egna värld. Kändes som om ingen förstod mig, samtidigt som jag inte förstod mig på andra heller. Hade det tufft socialt, att etablera och upprätthålla vänskapsrelationer. Svårt att organisera och ”ta tag” i saker. Ogillade förändringar och situationer dör jag inte visste vad som skulle ske eller vad som förväntades av mig.

   Jag tror faktiskt ingen annan än min mamma märkte att jag var annorlunda. Eller pappa med, men han ville nog inte erkänna det. I skolan var det ingen som hade lagt märke till det. Eftersom att jag var försynt och tyst så brydde sig inte lärarna om mig speciellt mycket, var snarare eleven som aldrig syntes och hördes och fick knappt någon hjälp osv…

   Idag lever jag ett normalt familjeliv med sambo, barn och djur. Pluggar på universitetet. Tonårstiden var dock sjukt jobbig. Idag märker jag dock inte av mina diagnoser (har ADHD också) speciellt mycket, de finns där lika mycket som innan, men har lärt mig att leva med dem helt enkelt. Kan ibland komma på, sådär plötsligt, att juste jag har ju faktiskt asperger (och adhd).

   Btw, fick min diagnos när jag var 16 år.

   Svara

  Min sambo har fått ryggskott, han har jätteont. Några tips som kan lindra?

  Svara

   Från erfarenhet så rekommenderar jag att röra på sig så pass mycket det går. Från början kanske bara att ta sig till toaletten. Och så självklart smärtstillande när det är som värst.

   Svara

   Smärtstillande
   Liniment
   Voltaren
   Vila
   Värmedyna

   Svara

   Kiropraktor?

   Svara

   Om det är i ländryggen han har ryggskott kan han googla McKenzie övningar. Det är en metod som utvecklats under flera år och ger bra resultat för lindring i den akuta fasen.

   Svara

   https://www.youtube.com/watch?v=clfpWjqVP6U

   OBS! Ta absolut inte Voltaren! Livsfarligt! Googla.

   Svara

  Jag skrev för ett tag sen om min utbildning, biblioteks- och informationsvetenskap. Någon härinne som läst det?
  Undrar bara hur svårt det är?
  Har haft otroligt mycket nu på första kursen och känner bara att jag vill hoppa av hela tiden, samtidigt så vill jag inte ge upp.
  Lider av social fobi till följd av min autismdiagnos vilket gör allt ännu värre.

  Svara

   Har du tagit upp med skolan dessa funktionsnedsättningar? När jag pluggade kunde man ta upp detta med skolan så att vissa moment underlättades för en. Börja med det om du inte redan har gjort det.

   Svara

    Jag har gjort det. Slipper muntliga redovisningar i grupp men har ändå ångest bara av att sitta i klassrummet.

    Svara

   Det är svårt att svara på hur svårt det är/kommer bli då vi alla är olika.
   Men jag tror inte du är ensam om att det känns övermäktigt nu i början, du har ändå börjat på ett nytt program med massa ny information att ta in. Är det i Borås du pluggar, 15 hp introkurs?

   Med tiden kommer det nog kännas enklare och roligare. Har du lyckats få kontakt med någon annan student?

   Svara

    Vill tillägga att jag tycker att du ska ge det en chans, i alla fall en termin. Man får misslyckas dessutom, omtentor är naturligt om än lite stressande.
    Längre fram kommer dessutom valfria kurser som kan göra det roligare. Momenten är inte heller lika långa som 15 hp (såvida man inte gjort om allt)

    Svara

    Läser i Växjö men kursen är 15 hp. Har haft 3 inlämningar typ samtidigt. Det känns som att de vill att man ska göra ett halvkasst jobb när de lägger så mycket arbeten samtidigt. Allt känns helt orimligt. Fjärde uppgiften ska vi arbeta i par och göra en intervju. Hela arbetet är jättestort, enligt mig. Och jag fattar inte hur man hinner. Har en son på 3,5 också och kan liksom inte plugga när som helst.

    Har pratat lite med några men inte direkt så att någon vill sitta med mig. Tror jag är den konstiga i klassen.

    Svara

     Önskar verkligen att jag kunde hjälpa dig men jag tror uppriktigt att det kommer bli bra till slut!
     Synd att det inte var i Borås.

     Bra att du slipper muntliga redovisningar i grupp. Har du övervägt att prata med studenthälsa om det nu finns sådant i Växjö? Det kan vara skönt att ventilera lite tankar med skolkurator.

     Svara

   Jag tror att de flesta vill hoppa av i början på sin utbildning. Jag ville det definitivt. Bestäm dig för att härda ut i alla fall en termin. Då kommer du vara betydligt varmare i kläderna och kan känna efter hur det känns på ett mer objektivt sätt.

   Svara

  Har tenta på fredag och har ännu inte börjat plugga. Suttit hela dagen med boken uppslagen men har inte fått in ett enda ord. Läst samma text om och om igen, men nej det går bara inte. Börjar få panik nu. Någon med tips på hur man pluggar sista minuten?

  Svara

   Många gillar att sitta med nån som pluggar på youtube. Har du testat det?

   Svara

   Fokusera på de föreläsningar som är kopplade till tentan om ni nu har power points på dessa, försök inte att djupläsa en hel bok inför fredagen utan ringa in det som föreläsningarna tar upp. Hoppa över textdelar då du bara har ikväll och torsdagen på dig.

   Ringa in begrepp som nämns i föreläsningarna och slå upp via bokens förmodade register.

   Vad du än gör så gå dit på fredagen och ge det ett försök oavsett om det känns hopplöst 😊

   Svara

   Jag brukade alltid skriva sammanfattningar av varje kapitel, göra det som en uppgift och pina mig igenom det. Studier visar att man tar till sig kunskap bättre om man antecknar det. Sen jobbar man igenom anteckningar varvat med boken. Testa Tomato timer för att dela in det i ”portioner”. Hade mina anhöriga att köra förhör med mig. Tvinga dig jobba, inspiration är inget som kommer – det måste skapas.

   Det hjälpte mig och jag har ”pinat” mig igenom en Master från ett av landets mest prestigefyllda utbildningar.

   Svara

   En flarra vin så går pluggandet som en dans! Mvh notorisk sista-minuten-pluggare som aldrig kuggat på en tenta

   Svara

    Rött vin ftw!

    Svara

  Är det bara jag som inte orkar med folk på linkdin? Så ytliga och nästintill alla ska göra smöriga inlägg. Jag har linkdin enbart för ett måste- söka jobb osv. Men resterande har bara för att leka märkvärdiga, låtsas älska att nätverka osv.

  Svara

   Många som vill sälja något. Ganska jobbigt.

   Svara

    Jag har inte linkedin men hur funkar det ser de som man tittar kpnton på? Visa har dolta att man ska vara inloggad en del har öppna. Undrar mest ser de om man tittar i deras profil på linkedin?

    Svara

   Jag raderade mitt LinkedIn konto. Bästa jag någonsin gjort!

   Svara

  Har tidigare blivit bedragen i en relation samt dejtat killar som varit väldigt sviniga. Jag har nu en fin relation (sedan ett typ 8 mån) med en kille som gör allt för mig. Han är nära sina känslor och bekräftar mig i både ord och handling. Ändå lider jag av katastroftankar. Jag har så svårt att lita på honom även fast att allt tyder på att jag borde. Är han ute med vänner mår jag så dåligt och är rädd för att han ska bli för full och vara otrogen. Jag säger ingenting till honom, utan går runt med ångest istället. Jag behöver konkreta tips på hur jag ska kunna släppa rädslan av att bli övergiven varje sekund han inte är med mig. 🙁 börjar ge upp hoppet..

  Svara

   Gå i terapi.

   Svara

   Berätta för honom! Så himla viktigt att dela såna jobbiga känslor. Tycker jag.

   Svara

   Gör slut och lev som singel. Problem solved.

   Svara

   Har också varit i en liknande sits i tidigare relationer och är även i samma sits nu med en helt underbar pojkvän. För min del har det viktiga varit att fokusera på mig själv, jag har intresserat mig för nya saker – fått ett go i mig som inte riktigt fanns tidigare och det har gett mig en redig boost i självförtroendet (som egentligen alltid funnits) och har insett att han är verkligen med mig för att han själv vill och har valt det. Vi är ett team. Och ja, det vore HEMSKT att bli bedragen, lämnade osv osv osv men jag vet vad jag förtjänar och vad jag vill ha och om han väljer att göra ett sånt snedsteg så är det helt enkelt hans förlust och han som tabbar sig.

   Tillit år a och o och den börjar alltid hos sig själv, testa på en ny sport, glöm bort sociala medier för ett tag, sätt upp ett mål eller börja en matlagningskurs. För mig är det viktigt att ha ”mitt” men han får gärna följa med och testa på med mig men annars har jag mina intressen och han sina. Sen har vi givetvis gemensamma tillsammans.

   Stå på dig, var dig själv, du är värd att känna dig älskad och uppskattad och ska inte gå runt och oroa dig i onödan. Händer det så händer det och världen kommer inte gå under för det.

   Kram på dig

   Svara

    Och ett konkret tips – bli vän med hans vänner och intressera dig, det har hjälpt mig massor. Hans vänner är mina vänner och mina vänner har kommit att bli hans vänner.

    Svara

  Jag är sååå trött på att plugga. Det tar aldrig slut. Jag måste gå om en, kanske två kurser pga tog paus och nu finns inte mina poäng kvar från den. Jag blev lurad av tjejen jag skrev examensarbete med så måste skiva om det. Är sååå trött på det!!! Ge mig lite pepp

  Svara

   Hur blev du lurad? nyfiken

   Svara

    Vi fick komplettering på arbetet först och jag frågade henne i en hel termin om när hon kunde jobba på arbetet. Först sköt hon på det och sedan slutade hon bara svara. Så fick ta en hel extra termin åt att bara jobba med det.

    Svara

   ”Kunskapens rot är bitter, men dess frukter äro söta.”
       Aristoteles

   Svara

    Kööör Aristoteles!

    Svara

  Jag har en tanke angående Bianca Ingrosso och artiklar om henne, får se om jag kan formulera mig så bra som möjligt och få fram tanken.

  Jag ser artiklar om Bianca öööverallt och oftast handlar dem om saker hon säger på youtube, eller podden(när det begav sig) eller instagram stories/inlägg. Dessa tidningar gör ju artiklar om varenda liten grej, det handlar oftast om sexrelaterade grejer.
  Men min tanke är såhär- är det rätt att göra artiklar om detta? Jag vet att hon pratar om det offentligt på sociala medier men det är ändå i hennes egna forum hon pratar om detta, och för hennes följare som följer henne. Tycker det blir så konstigt när man gör artiklar om sånt, vi som följer och tycker om henne får ju det privilegiet att få veta sådana saker genom att vi verkligen kollar videorna och stories. Medan aftonbladets läsare får reda på detta utan att vara i hennes ”sfär”, således blir det konstigt att bara ta sådan information.

  Usch det blev flummigt, men kanske nån som har någon tanke om detta? Tycker Bianca är ett bra exempel för de gör verkligen varenda liten grej hon säger till en artikel.

  Säger som i KP – ”jag tål kritik!” (älskar KP, vi kan diskutera KP också)

  Svara

   HADE GLÖMT ”JAG TÅL KRITIK!” haha <3

   Intressant poäng faktiskt, aldrig tänkt på det! Tyvärr kan man ju inte hejda information eller att saker sprids… men dom flesta kändisarna brukar väl vara rätt less på att saker blåses upp och hamnar på löp och ibland knappt är sanna för fem öre…

   Svara

  Varför har de aldrig gjort en film om Elvis?

  Svara

  Någon som vet vad som hänt mellan sanna Guidetti och maja lindelöf? Slutat kommentera och likea varandras inlägg och är i Stockholm samtidigt flera gånger utan att umgås.. så nyfiken!

  Svara

   Är det du som skrivit samma kommentar om detta i vartannat inlägg i snart en veckas tid? För jag vet inte hur många svar du fått på att Sanna och Maja själva gått ut och kommenterat ryktena om att de ska ha slutat umgåtts? Till exempel om kalaset som då inte de skulle varit bjudna på, där gick de själva ut och sa att de hade fikat innan och firat barnet men valt att umgås utan att lägga upp det på sociala medier?
   Så det känns som du fått det här svaret x antal gånger nu men ändå fortsätter spekulera i ämnet, trots svar från de själva och andra. Det finns ett liv utanför sociala medier, och bara för att nån inte gillar en bild eller lägger upp bilder på umgänget innebär det inte att det inte hänt.

   Svara

    Nej jag har väntat tills öppet spår för att fråga, kollar sällan kommentarerna men tack för svar då vet jag! Guldstjärna till dig som är så duktiiii

    Svara

     Vilken boring attityd.

     Svara

     Känns märkligt att det finns en till som sitter och håller koll på vilka som är vänner på instagram och hur och när de kommenterar varandras bilder 😝 vem bryr sig om de är vänner eller inte

     Svara

    Det var jag som frågade igår och det var enda gången 🙂 sjukt nog flertal människor som kan gå med samma tankar, så galet.

    Svara

     I detta fallet är det lite galet ja 🙂 Hur kommer man ens på tanken att börja kolla upp en sån sak och dessutom inte kan släppa det 😝

     Svara

      Men va man får väl undra vad man vill? Jag undrar även om Trump blir granskad för riksrätt, hur det kommer bli i Syrien, var Travis scott verkligen otrogen mot Kylie jenner? Men dessa svar kan jag få på annat håll. Lika mycket undrar jag varför m&s relation gick från 100 till 0. Öppet spår vore väldigt tråkigt om man inte fick ställa en fråga utan att få den värderad som galen.

      Svara

   Undrar också!!

   Svara

   Människor funderar verkligen om detta som om det vore något högst personligt och stressande (för dem) 😅Inget drygt menat, har bara upptäckt att det är många som ställt samma frågor de senaste dagarna…

   Det behöver väl inte vara mer dramatiskt än att de kanske inte hunnit? Eller så har de kanske umgåtts fast utanför sociala medier? Får ändå uppfattningen av att deras relation är djupare än ”vad som syns på sociala medier”.

   Svara

    De kanske enbart vill ha en privat relation efter att de la ned podden? Måste vara väldigt jobbigt att få sin vänskap granskad och ifrågasatt utifrån det man lägger ut på sociala medier.

    Svara

     Jag är av åsikten att om man väljer att leva sitt liv på sociala medier så får man ta att folk ”lägger sig i”. Deras framgång ligger i att involvera följarna i sitt liv så inte alls konstigt tycker jag.

     Svara

     Har också fått den uppfattningen. Tycker det verkar som att Maja och Sanna står varandra väldigt nära. Gudföräldrar åt varandras barn, tärnor på varandras bröllop, deras familjer verkar umgås, deras män är nära vänner…

     Folk är dramaqueens 😅

     Svara

  Nu under hösten blir jag så torr i huden. Kan lätt klia sönder mina ben så att dem blöder. Är det någon som har tips på krämer eller salvor som hjälper mot extrem torrhet?!

  Svara

   Miniderm hade jag till mina torra barn. Borde väl funka även på vuxna. Mildison när det var som värst.

   Svara

   Losobase repair (tror jag den heter? nått sånt iallafall) lider av eksem och fick tips om den från läkare just för att den är så fet

   Svara

   Locobase repaire på torra fläckar, underhålla dagligen med fenuril (kan dock svida om du är väldigt torr) och se över vad du har för tvål/duschcreme. Min hud blev klart bättre när jag förra året började använda den hårda olivoljetvålen Granit säljer.
   Och är du som jag benägen att få eksem på vintern, köp siden underkläder/underställ att sova i.

   Svara

   Testa dusholja/tvättolja/babyolja när du duschar och smörj in dig med det medans du är blöt i huden. Sen kan du gå på med hudlotion när du torkat så dubblar du upp hudens skydd!

   Svara

   Helosan (stavning?) använder jag. 😊👍🏼

   Svara

   Du är inte ensam! Rekommenderar att redan i duschen använda någon form av duscholja för extra återfuktning, finns många bra! Som bodylotion tycker jag Decubal Clinic Cream (finns på Apoteket) eller Biotherm Baume Oil Therapy fungerar bra, jag älskar också Kiehls body butter. Dyr men toppen! På riktigt torra partier (typ på knäna eller vissa delar av benen) använder jag Locobase Repair.

   Svara

   Kokosolja när du duschar! Många krämer och sånt som ska vara återfuktande innehåller alkohol (?!) som ju är uttorkande. Så var noga med vad du använder. För mig hjälper det faktiskt att inte duscha så varmt heller, även om det är riktigt skönt när det är kallt ute. Men snabbare och mer ljummen dusch funkar bättre!

   Svara

   Jag får samma några veckor på hösten, och även ibland i väderomslaget på våren. Jag behandlar med receptfri kortisonsalva (hydrokortison) en gån om dagen plus mjukgörande på kvällen tills besvären upphört, därefter bara mjukgörande under resten av vintern. Ett år då det var riktigt jävligt skrev jag ut en lite starkare kortison till mig själv och använde i 2v (är läkare). Bara kräm hjälper tyvärr aldrig för mig de här veckorna på hösten.

   Svara

   Jag smörjer in med canoderm. Och tar ett bad med nån olja ibland. Tycker det är rys-mysigt att lufsa runt i badrock och va lite blöt och oljig efteråt också 😊

   Svara

    Och kortison varje dag i perioder!

    Svara

   Se över din kost.
   Är mycket naturliga fetter och minimalt med kolhydrater. Det hjälper, jag lovar.

   Svara

    Det är fult att ljuga.

    Svara

     Vad menar du?

     Svara

  Hej!
  Ni som ändå läser bloggar, eller i alla fall denna bloggen.
  Jag älskar att skriva och bloggade förut, nu är suget tillbaka, Men vad är intressant att läsa om? Till skillnad från alla rika influensers liv?
  Puss

  Svara

   Jag gillar inte att enbart läsa om folks vardag. Eller till viss del, men jag uppskattar om det kombineras med t ex tips, DIY, recept, livserfarenheter osv. Men det viktigaste är att bloggaren sätter sin prägel på innehållet och inte försöker efterlikna dem som redan finns. 😊

   Lycka till! 😊👍🏼

   Svara

  Vilken fin blogg bild, man ber får tacka för bocken

  Svara

  För några veckor sen skrev jag i ÖS och bad om tips inför en andra jobbintervju, och idag var jag där igen och skrev på anställningsavtalet! 😀 Är så jävla glad och taggad! Firar med en flaska bubbel med min sambo, hoppas ni alla har en lika bra onsdag som jag 😍🥳

  Svara

  Någon här inne som älskar serien 90 days to Wed? I så fall, vad tycker ni om paren (alla säsonger)? Vilka är era favoriter? 😊

  Svara

   Är besatt av den! Var ska jag börja? Alltså det senaste i Happily Ever After visade ju hur Ashley och Jay drog tillbaka skilsmässan, alltså!!!?! Och Nicole och Azan är nog de man blir mest förbryllad av. Hur naiv kan hon vara!?

   Svara

    Åh kul med ett till fan! 😍👍🏼

    Ja, båda dom paren är rätt kaotiska haha. Eller hur, får verkligen ångest av Nicole och Azans förhållande. Svårt att sitta i soffan och vara lugn när man ser henne ge honom mer och mer pengar osv. Speciellt när det aldrig leder till något mer, han kommer ju på nya ursäkter hela tiden.

    Har du några favoritpar?

    Svara

     Precis! Azan vill ju bara bli av med henne, han gör verkligen ALLT för att inte träffa henne 🤣Av nån anledning tycker jag att de par som man är tveksam till är mest intressanta. Alltså tveksam till deras intentioner. Som Molly och Luis tex (han stack ju också!). Eller Colt och Larissa (hon är ju galen!). Fast de jag gillat mest pga att de är mest genuina har nog varit Loren och Alexei. Du då?

     Svara

      NEVER FORGET när Luis anklagade Molly för att vara en häxa och hon tappade det totalt och började skrika om en uggla.

      Svara

       Hahahahah. Vad hände efter det? Kom han ens tillbaka efter det? 😂

       Svara

    Nicole och Azan är mina favoriter att följa! Om ni verkligen vill grotta ner er rekommenderar jag Reddit, finns massa teorier om att de har gjort slut och bara är med i showen för att få pengarna men de har gjort slut/Azan är gift/Nicole sköter hans instagram etc (ja, jag behöver en hobby).

    Om du menar favoritpar som i vilka jag gillar tycker jag Kyle och Noon var så fina! Och Annie och David är skitroliga (och faktiskt verkar passa väldigt bra ihop?).

    Svara

     Kan du länka tråden? Vill läsa! 🙂

     Ps. Glömde helt Chantel och Pedro. De är så crazy. Dessutom är Pedro oerhört otacksam mot Chantel. Och låter sin familj prata alldeles för mycket skit om hans fru.
     Vad tycker ni om dem?

     Svara

   Åh älskar när man zappar och ser att det visas 😍 vet du om man kan hitta det någon annanstans än på tlc? Har inte den kanalen längre tyvärr 💔

   Svara

    Dplay

    Svara

   Men ja!!!! Jag älskar Paola och Russ relation. Paola är så härlig. 😍 Mohammed och den äldre damen älskade jag att hata, mest för att han var så himla arrogant och självglad. Sedan tycker jag oerhört synd om Anfisas man… Stackarn.

   Ps. Kul att fler härinne följer 90 days to wed!

   Svara

   Andrei från Moldavien och hans manliga ego är större än hela universum. Liten patetisk pojk-unge med 2 i IQ som leker ”dominant man” i sin förvuxna bebiskropp. Jag häpnar varje gång jag ser honom och hör honom öppna munnen. Särskilt när han tar sig myndig ton mot sin klokare fru, hennes klokare systrar (och hans svärfar som försörjer honom).

   Paola är underbar. Russ har också mansgris-tendenser även om han försöker jobba på det med Paolas hjälp.

   Nicole är alldeles för naiv. Ashley är alldeles för naiv. De verkar inte alls fatta vad män faktiskt ÄR för nåt. Blir trött på att de två kvinnorna hukar sig som undergivna valpar inför sina resp. män. Ashley har inte ens haft vett att be sin f.d bästa väninna om ursäkt. Väninnan hade ju rätt om Jay från första början, något som Ashley vägrade lyssna på och hon sade upp kontakten med sin bästa vän. Koko brud, klockorna stannar.

   Tyckte först att Larissa verkade galen för det är så hon framställs. Men efter att hennes make Colt hade gjort tre polisanmälningar mot henne för ”våld” mot honom, började jag undra om det inte är tvärtom. Colt verkar faktiskt inte vara riktigt klok, hur lugn och sansad han än försöker framställa sig som… Ingenting visas för tittarna om vad han har sagt till polisen och Larissas påstådda ”mans-misshandel” av Colt visas inte heller för tv-kamerorna. Colt är en mycket skum man vars mor sannolikt skulle försvara honom in i döden, även om han hade mördat nån.

   Chantal och hennes familj är beundransvärda. Gillar Pedro också även om han är rätt så labil i psyke och sätt. Eller kanske bara lite ointelligent?

   Svara

    Coltie*

    Svara

  C, kan du svara på varför jag är moddad? inte en enda kommentar i flera veckors tid kommer fram. Why?

  Svara

   Men denna kom fram…

   Svara

    Var lite otydlig insåg jag nu. Kommentarerna kommer fram efter hon godkänt dom, men allt moddas. Så jag skriver kommentarer som jag därefter får vänta på att C ska godkänna….

    Svara

  Lyckades radera en bloggsida på Wixsite. Hur kan man återfå innehållet på ett smidigt sätt?
  Går inte via
  -Att backa
  -Google cache
  -Andra arkiv
  Har redan testat detta… Kreativa förslag ÖNSKAS Tack

  Svara

   Problemet löst! Wixsite uppdaterar feed långsamt. TUR DET. annars hade allt jobb fått göras om. Knepig och jobbigt verktyg på wixsite, gratis men rekomenderas inte. Tack för uppmärksamheten.

   Svara

    Skrattar! Bra att det ordnade sig.

    Svara

  Hannalicious pratar i sin insta story om en podd som pratat illa om henne och hur hon sprider kroppsegets. Någon som vet vilken podden är? 🤔 vill lyssna!

  Svara

   Hörde två tjejer i café kampen säga att dem pratat om det, kan vara den? Spill the tea hette podden tror jag..

   Svara

   Måste vart Ida asperud och Hanna bodelsson i podden spill the Tea.

   Svara

  Finns det några hästtjejer här som klarat av att sluta/pausa med hästar för t.ex barnafödande och småbarn och att det inte längre finns tid?
  Känner en enorm saknad och förlorad identitet, som mitt hela jag försvann med hästarna.

  Svara

   Känner exakt samma. Fick barn i slutet av förra året och har ridit en enda gång sedan jag blev gravid (februari 2018). Känner som dig, att min identitet är förlorad när jag inte har hästintresset att luta mig mot.

   Kommer inte kunna ta upp intresset på ett bra tag heller. Sambon är egenföretagare och jobbar sjukt långa dagar och jag börjar snart studera på universitetet igen…

   Svara

    Oj skriver jag med min spegelbild?
    Har exakt samma situation🙈
    Och när jag får lite väl mkt ”sug” på hästar och klagar hos sambon, så tycker han att det är väl bara att vänta lite tills barnen växt upp..men det är ju det jag inte klarar!
    Och det kommer aldrig bli som förut eftersom jag la ner mkt tid på träna, tävla o skötsel. Så mycket saknad..

    Svara

   Just sånna här kommentarer som gör att jag tappar allt sug efter barn 😅 ett liv utan hästar, går det ens.. Lider med er och hoppas ni kan hitta tillbaka snart ❤️

   Svara

   Jag sålde min sista (hopp)häst för fyra år sedan när jag fick barn. Har faktiskt inte känt någon saknad alls. Har fokuserat på barn och karriär, vilket gjort att nu är barnet självgående och jag tjänar jättebra. Så nästa år tänkte jag köpa häst och har tack vare karriärsfokuset råd att köpa en för flera hundratusen. Hade aldrig varit möjligt annars.

   Svara

    Självgående fyraåring 😂

    Svara

  1. Tips på supermegajätteultrabra handkräm som inte kostar en hel månadslön, please! Mina stackars händer spricker snart!

  2. Vad har hänt med TRH och Moa? 🤔

  3. Någon som minns kommentatorn med nick ”vill inte vara Preggo längre” eller liknande? Finns hon kvar här under annat nick? Hur har det gått i det (nu inte längre så) nyblivna föräldraskapet? Jag är ohälsosamt nyfiken! 😁

  Svara

   Niveas gamla blåa burk eller deras runda vita som är nån lightare variant. Brukar droppa ner lite mandelolja i krämen och massera in ordentligt

   Svara

    Niveas blå burk rular!

    Svara

   TRH och //Moa (dvs My) är inte välkomna här nå mer

   Svara

    Tack och lov🙏

    Svara

   2. Tror att båda ”straffat ut sig” på olika sätt 😅

   Svara

   Neutrogena Norwegian Formula har jag som handkräm och hudlotion och ääälskar! Är världens torris under de kallare månaderna och jobbar inom vården där man spritar händerna en miljard gånger per arbetspass = torra spruckna händer, men de där är räddningen 🙂

   Svara

    Den är bra!!!
    Tänkte tipsa om den men orkade inte gå till badrummet för att kolla exakt namn haha.

    Men den är bäst, och bra pris!

    Svara

   Weleda skinn food. Bästa någonsin!

   Svara

   1. Köpte Cien SOS handkräm från Lidl, vit/röd tub. Funkar superbra och är billig! (Jag får så torra händer på hösten/vintern att huden spricker och ibland blöder)

   Svara

   Jag gillar acos produkter. Köper det både till kropp och ansikte. Billigt och bra.

   Svara

   Tack såååå mycket för era svar! 😁💙

   Svara

  Vad tycker ni om att USA har dragit sig tillbaka från Syrien vilket innebär att Turkiet nu går på offensiven där och ett nytt krig verkar vänta. Så jäkla sorgligt och fult gjort av USA. Kurderna är ju de som har befriat världen från IS och har stora fångläger med radikala Islamister vilka riskerar att bli utan bevakning och kunna fly. Hemsk tanke att ha dessa galningar lösa igen.

  Svara

   No offense hjärtat men jag kommer hit för att slippa politik, bomber, granater, våldtäkter och neddragningar inom vården.
   Jag kommer hit för s.kitsnack. Gärna om Bella.
   Ja, jag är en basic b.tch

   Svara

    Hehe okej, jag tycker att det är viktigt att prata om och undrar vad andra tycker.
    1000 gånger intressantare än någons spiral eller graviditet imo.

    Svara

     Jag tycker att det är gräsligt! Är det tacken till kurderna som var de som besegrade IS på marken!
     Fuck den jävla inkompetenta dåren Trump! 👹👹👹

     Svara

    Men då kunde du ju scrollat? Trots att jag inte tänkte svara tycker jag det var väldigt refreshing med en intressant fråga bland alla spiraler, blöjor, graviditeter och diagnoser.

    Svara

   Är det du, Trh?

   Svara

   Svara

  Hur ser ni på att vara sjuka från jobbet? Influensa, kräksjuka och feber är självklart ok men är det ok att tex sjukskriva sig för att man har mensvärk eller är lite förkyld? Vi har några på jobbet som är sjuka var och varannan vecka och personligen tycker jag det är så irriterande att man stannar hemma för sådant så att vi andra får slita mer. Har själv för jävlig mensvärk men skulle aldrig få för mig att stanna hemma för det. Och absolut inte för en vanlig förkylning. Jag personligen känner typ ta en ipren och sluta gnäll. Är det jag som är för hård eller hur ser ni på det?

  Svara

   Jag tycker att man kan ta någon sjukdag för att vila upp sig om man känner sig trött och krasslig två gånger om året ungefär. Detta om man inte har haft några sjukdagar annars förstås.

   Svara

   Jag tänker mer att det är så dyrt att vara sjuk, så kan jag gå till jobbet så gör jag det. Skulle inte vara hemma om det hjälper med Ipren typ.

   Svara

   Smittar man (vilket förkylningar ofta gör) så är jag helt ok med att folk är hemma. Sånt tar man inte med till jobbet. Eller barn. Smittor och barn stannar hemma.

   Svara

   Men folk som kommer till jobbet och är förkylda…..? Känner ba NEJ. Absolut att du KAN jobba men kom inte och snora ner oss andra. Jag brukar inte stanna hemma för mensvärk men det har hänt kanske tre gånger under mina arbetsår när det har varit så illa att jag valt att sjukanmäla mig faktiskt (och vem minns det idag? känns som att jag bara var schysst mot mig själv).

   Svara

    Ja! Jag blir fruktansvärt irriterad på folk som kommer till jobbet när de bevisligen borde vara hemma. Dessutom verkar de se det som något nobelt. En slags bedrift att gå och smitta ner alla oss andra bara. Jag har vid två tillfällen sagt till olika personer som kommit till jobbet med feber (och ba ”åh jag mår så dåligt. Jag har sån feber”) att gå hem för att inte smitta ner oss andra.

    Svara

   Tycker det handlar om arbetsmoral. Man stannar inte hemma för minsta lilla. Det är inte okej att du stannar hemma för att du känner dig lite snuvig vilket resulterar i att dina arbetskollegor får täcka för dig och jobba dubbelt. Jag kan inte längre komma ihåg hur många gånger jag som butikschef fått jobba öppning till stängning utan möjlighet till lunch, rast eller ens att kunna gå på toa. För saker som ”lite huvudvärk”, mensvärk osv. Sen har jag förståelse för att man i vissa arbeten inom tex vården inte kan jobba förkyld osv men i min bransch så stannar folk hemma för minsta lilla. Jag har haft anställda som sjukanmält sig en dag i veckan för småsaker. Nej, inte okej.

   Svara

    Håller så med dig. Tycker på riktigt enbart att det är okej att stanna hemma om man är riktigt sjuk, dvs. typ influensa eller dylikt. Några har skrivit typ ”tänk på dig själv” och det är okej att vara hemma och vila om man inte har några sjukdagar annars – men nej! Jag tänker på att mina kollegor inte ska stressa ihjäl sig för att jag ”vilar”. Om folk slutar sjuka sig för minsta lilla får vi alla en drägligare och mindre stressad arbetssituation = bättre för mig i längden.

    Svara

    Problemet är när man smittar andra. Känner flera med nedsatt immunförsvar som har hamnat på sjukhus för att kollegorna kommer och jobbar förkylda OCH sedan går runt och smittar folk på jobbet. Kom gärna till jobbet men isolera dig och sitt inte bland folk (eller fika med folk) så att du smittar. Har man dessutom talat om att man tar immunförsvarsnedsättande medicin så respektera det och gå inte in på personens rum när du är sjuk! Även om dina arbetskamrater inte själva har nedsatt immunförsvar så kanske de har t.ex. en cancersjuk familjemedlem hemma som inte får bli smittad.
    Alla dessa ”hjältar” som ska visa hur duktiga de är och går och jobbar ställer till stora problem för andra.

    Svara

     Word!!!!

     Svara

   Jag är tudelad. Dels tänker jag:

   1) Livet är ingen tävling i vem som kan komma upp i minst antal sjukdagar per år.

   samtidigt tänker jag…

   2) Många sjukskriver sig för minsta lilla.

   Svara

   Haha men gud folk får chilla lite. Jag stannade hemma när min katt var sjuk nyligen. Och? Har inga barn så vabbar inte 60 dagar om året som mammorna på jobbet gör. Har oftast enbart 3 sjukdagar per år ungefär. Man får helt enkelt ta hand om sig själv för ingen annan gör det! Och du hemma och kollegorna sedan snokar i varför så spänn ögonen i dem och säg ”Min hälsa är min ensak.”. 😉

   Svara

    Då antar jag att du tog semesterdagar, annars lurar du din arbetsgivare

    Svara

     Ja det där med VAK (vård av katt) har väl inte slagit igenom ännu? 🙂
     Trött blir man när folk sjukskriver sig och kommer tillbaka med nyfrissat hår, nymålade naglar osv. Eller såna som sjukskriver sig för att de måste hinna med allt hemma med städning, shopping, barn eller festanordnande.

     Svara

      Har en kollega som blev sjukskriven i 2 veckor för att hon tog bort en knöl (ofarlig) vid axeln. Sedan la hon upp flera bilder från hur hon campade med sin make och barnbarn. Jäkligt klantigt kan man tycka… Då känns mina 2 VAK-dagar lite mer harmlösa.

      Vad folk heller inte fattar är hur dåligt man kan må psykiskt av att ens husdjur är döende. Frågan är ju hur väl du kan utföra ditt arbete när du gråter 24/7? Förmodligen inte så väl och ja, då är väl sjukdag mer rimlig än semesterdag egentligen.

      Svara

     Du tror aldrig de lurar sina arbetstagare då? Företaget går med miljarder i vinst per år och jag fick en ynka femhundring i löneökning i år. De kan ta sig i röven for all I care. 🙂

     Svara

   Klart man ska stanna hemma första dagarna vid förkylning, annars smittar man ju ner alla. Jag mår piss vid förkylningens första dagar, feber, ont i huvudet/bihåla, samt hur fräscht är det om man sitter i kassan och snyter sig var 5sek över kunders matvaror?

   Mensvärk är också ok ibland. Jag har sjukanmält mig för det 2ggr i mitt arbetsliv. Då har jag legat i sängen hela dagen, det värker ända ner till knäna från magen. Du vet att vissa har förjävlig mensvärk, bara för att din inte gör så ont så är det ju inte samma för alla. Min kompis har endometrios och ligger och gråter och har vart tvungen att åka in ibland för att få smärtstillande.

   Men såklart finns de dem som sjukanmäler sig för att få vila och chilla hemma och dem kan skita på sig. =)

   Svara

    Nu tar du till ytterligheter i båda fall. Jag sitter på kontor och behöver inte vara nära någon därav att jag inte stannar hemma för som, jag skrev, vanlig förkylning – jag pratar inte förkylningen från helvetet. Det är självklart en annan sak om man jobbar i typ sjukvård eller på restaurang.

    Jag har också endometrios så jo jag vet mycket väl hur det är med fruktansvärd mensvärk. Det var inte det som var poängen. Betvivlar att den största majoriteten av alla kvinnor har så kraftig mensvärk att de ligger hemma och gråter eller måste uppsöka sjukvården.

    Svara

     Fast en vanlig förkylning för dig kanske är rätt mild. En vanlig förkylning för mig sätter sig i bihålorna i pannan och kinderna (har ngt fel där och håller på att utredas för mina bihåleproblem). Jag sitter också på kontor men iom att en helt vanlig förkylning för mig innebär uppsvullet ansikte (pga bihålorna), tryck i panna och ögon och smärta så ja då är jag hemma. Har för övrigt jobbat med två brutna händer, lunginflammation och annat värre än förkylning så är ingen latmask.

     Har en kollega som är förkyld just nu, hen sitter och nyser rakt ut, snorar och drar ner snoret i halsen och sväljer och är ällmäng blä.

     Svara

   Jag sjukanmäler mig om jag mår så dåligt att jag är sängliggande. Allt annat känns som skolk

   Svara

   Jag har endometrios och lider av extremt grov mensvärk. På en skala från 1-10 är min mensvärk nog en 8:a. Jag kan svimma, kräks, ligger i fosterställning, kallsvettas, kan inte stå på mina ben, kan inte äta, skakar och känner bokstavligt talat att jag har förlossningsvärkar. Detta håller på i 2 dagar – ibland till och med 2,5 dagar. Det är HELT omöjligt för mig att åka och jobba när jag har mens, så var 35:e dag måste jag ”jobba hemifrån” och när det inte går då sjukar jag mig. Vet inte vad jag skulle ha gjort annars, då jag i det skicket inte ens kan sätta mig bakom rattet och köra till jobbet.

   Svara

   Även en liten förkylning smittar. Harmlöst för vissa men för den som har en anhörig med tex cancer är det inte så kul att riskera skicka din förkylning vidare. Så länge man smittar håller man sig hemma tycker jag. Av hänsyn till andra.

   Svara

    Kunderna går förkylda/sjuka till butiken som jag jobbar i. De håller sig inte hemma för att de är sjuka. De måste ha sina produkter ändå. Med sig har de snoriga barn. Är ni hemma från butiker till exempel när ni är sjuka? Varför är det inte viktigt att inte smitta ner butikspersonalen? Har ni bara hänsyn till era kollegor?

    Svara

     Som sagt, så länge man smittar håller man sig hemma. Även från att handla. Urk på människor som går och klämmer på tomater och äpplen med nerhostade händer. Självklart är det lika viktigt att inte smitta butikspersonal. Trist att inte alla tänker så. Behover jag något från butik ber jag mamma eller pojkvän handla och lämna utanför min dörr.

     Svara

     Sedan smittar man ju bara tre första dagarna av en förkylning så bara för att någon kommer till butiken och hostar och nyser behöver det ju inte betyda att hen smittar. Som sagt. Så länge man smittar håller man sig hemma.

     Svara

   Jag litar generellt på att folk är så pass sjuk att de inte kan jobba när de sjukanmäler sig. Förr var det irriterande eftersom jag hade ett jobb där vi var tvungen att täcka upp för varandra och att gå till jobbet förkyld är jäkla taskigt då man kan smitta redan sjuka/äldre… Det va bara att gilla läget. Har själv varit hemma från jobbet en hel del i perioder pga endometrios/mensvärk (fick till och med undantag från karensdag några år när det var som värst).

   Nu jobbar jag dock på ett ställe där bara jag är ansvarig för mitt jobb. Kan jag inte jobba en dag pga sjuk så jobbar jag ikapp någon annan dag. Skulle bara sjukskriva mig om det var riktigt långvarigt.

   Svara

   Det beror på jobbet. Eftersom de flesta arbetsplatser skiter i en så tycker jag jag kan vara hemma när jag inte mår bra utan dåligt samvete.

   Svara

   Jag sjukanmälde mig jätteofta på mitt sista jobb, jag själv och alla runt mig antog och tyckte jag va lat. Har börjat hos psykolog nu och jag har tydligen en grov depression. Hade jag fått något minsta stöd av någon på arbetsplatsen hade jag kanske kunnat ta tag i det här tidigare men jag kände mig så totalt jävla värdelös att jag inte orkade tänka på hur jag mådde.

   Svara

   Tycker du ska ta och strunta i vad andra gör och varför. Det verkar ha en negativ inverkan på dig. Om andra är borta från arbetet ofta och det påverkar ditt jobb så du får mer att göra ofta få du väl prata med din arbetsledare eller närmsta chef och påtala att du behöver stöd/avlastning?

   Svara

  Hej! Finns det någon här som beställt svabb/saliv kit/ DNA-test från sidor som myheritage, ancestry, 23andme? Jag söker framförallt efter nära släktskap (biologisk pappa, eventuella halvsyskon mm) och inte varifrån jag kommer geografiskt.
  Vilken sida är bäst?? Vilket kit ska man beställa?

  Svara

   Jag hade aldrig gett ett företag mitt DNA frivilligt och därefter gett dom rätt att i princip göra vad dom vill med det.

   Svara

    Fast det står i kontraktet när man köper testet vad exakt de får göra och att de måste förstöra testet om du så önskar, osv.

    Svara

     Och du är så naiv att du tror på det?

     Svara

      Det är upp till var och en vad de tror, men jag svarade på påståendet att de kan göra i princip vad de vill med testet och ha rätt till det. Det har de alltså inte rätt till.

      Svara

   Jag har hört någon konspirationsteori om att dessa företag har koplingar till ryssland. De samlar in all dna och sparar. Känns inte jättekul att någon eventuellt sparar på ens dna. Kanske de kommer en rysk piratkopia på dig sen när du blivit stadsminister och tar över din post och ger bort Sverige till Ryssland. Hoppsan! Ha de i åtanke….

   Svara

    😂

    Svara

   Nej. Jag vägrar skänka bort mitt DNA hur som helst.

   Svara

   en i min släkt lämnade till 23andme och hittade ett halvsyskon

   Svara

   Hej, jag har testat med alla större DNA-företag. För oss Skandinaver tror jag Ancestry eller FamilytreeDNA fungerar bäst när man söker familj, helt enkelt eftersom de används mest i Norden och därför har störst databas att matcha dig emot. Jag fann många släktingar och har även familjeträd på sidan som fyllts i avsevärt sedan jag fann släktingar. Så dom rekommenderar jag. Lycka till.

   Svara

   Man beställer ett autosomalt DNA test när man söker släktingar. Kolla kittet ” familyfinder” t.e.x hos FamilytreeDNA.

   Svara

   Någon som har koll på vilket test som är bäst för adopterade från Sydamerika som söker sitt ursprung?

   Svara

    Ancestry eller 23andme skulle jag tippa. Många sydamerikanska testare på Ancestry.

    Svara

  Jag och sambon funderar på att gifta oss till sommaren 2020. Vi skulle vilja gifta oss kyrkligt, men helt anonymt, enbart med prästen och vittnena närvarande.

  Men nu till dilemmat, vi skulle egentligen vilja ha en stor ceremoni med tillhörande fest osv. Vore det lustigt att gifta sig nästa år för att sedan ha en en ceremoni (äktenskapsvälsignelse) och bröllopsfest en dag under sommaren 2021 (alltså året efter)? Där alla släktingar, familjemedlemmar, vänner osv är inbjudna för att fira. Att man då även kostar på bröllopskläder, brudbukett och hela köret dens dagen.

  Vi har tyvärr varken råd eller framför allt tid att kosta på och planera ett stort bröllop till nästa sommar. Dock så vill vi gifta oss av juridiska skäl.

  Vad tycker ni om detta? Är det konstigt eller helt OK?

  (Förlåt för flummigt inlägg, men hoppas ni förstår).

  Svara

   Konstigt tycker jag…

   Svara

   Förstår inte, varför gifta sig 2 gånger?!

   Svara

   Varför inte bara vänta med att gifta er till 2021 då?

   Svara

   Det är väl OK, att gifta sig litet i smyg, och ha festen tillsammans med andra senare. Kör på det! (Men berätta att festen dröjer.)

   Svara

   Nah, kör på bara! 👍 Om ni vill åt den juridiska biten nu men det inte finns utrymme för den ”sociala” biten/själva festen för tillfället är det ju en rimlig kompromiss

   Svara

   Det står ju av juridiska skäl? Barn, hushåll eller dyl

   Svara

    Denna hamnade lite fel, skulle vara ett svar på en annan kommentar

    Svara

  Det bästa med ÖS är när man lär sig/får reda på coola, fascinerande saker. Några grejer jag har lärt mig om här (googlar alltid vidare sen!) är t ex:
  – Call of the void
  – Uncanny Valley
  – Yellowstone supervulkan

  Några spännande saker av mig här att googla på:
  – Terraformering
  – Det stora filtret
  – Nyhetsbrevet Bra Spam
  – Pale blue dot
  – Harambe

  Svara

   Najs! Tack för googletips!

   Svara

   Tack! Snöar in på bra spam!

   Svara

  Här är lite annat att förkovra sig i än Bella, barnlöshet och pojkvänner som inte håller måttet.

  https://www.naturalnews.com/2019-04-10-cancer-industry-not-looking-for-cure.html?fbclid=IwAR2hoERPQAjsRvyHJwN6aAye6FdOnFvtzooSLSRCqDM0v-AkWaWH2SB5dec

  Svara

   Synd att du gick på det kan jag bara säga.

   Svara

   Läste rubriken och stannade där eftersom jag arbetar inom denna ”industri”. Forskare dedikerar sina liv till utveckling av produkter och metoder för att förbättra behandlingsresultat för patienter.

   Svara

  Skönhetstips önskas 💞
  Jag är strax över 40 och vill veta om någon har tips på någon superbra ansiktskräm, serum och ansiktsmask. Jag vill ha mycket fukt!

  Svara

   Annmarie Börlind. Ansiktscreme 3 in one.den med Ansiktscreme, serum ögoncreme i ett. Den är den bästa jag har testat. Innehåller lingon. Rätt dyr 600kr. Har inte hittat den på nätet, utan finns bara i vissa lifebutiker. Själv hade jag önskat tips på en lika bracreme fast billigare😁

   Svara

    Menar du att det finns 3 in 1 😊 och att den funkar?!
    Jag klarar mig inte utan ögonkräm och har min favorit från Clarins, men tack för ditt tips kan nog vara värt att prova 👍

    Svara

     AB, har serum, ögoncreme, och ansiktscreme separat med. Serumet köpte jag först efter att jag testat den i butiken, superbra. Fick med mig en massa tester hem. 3in one är grym. Ibland tar jag extra serum omjag behöver extra fukt, nu när jag ändå har den. De övriga testerna var inte lika bra.

     Svara

   Jag kör på The Body Shops Tea trea daily scrub. Tvättar. Lägger på ett tunt lager av en ansiktsmask ”detox” från Formula (8.1?) -måste vara lerbaserad, inga jäkla plast-dra-av-masker. Låter masken jobba medans jag rensar kattlådan och sätter på te. Tvättar. Sprejar på vatten+tea treaolja som jag mixat för att lugna hyn. Använder sen ett serum från Primark, något billigt C-vitamin baserat (vet inte om det är stabilt men jag känner mig smidig i hyn). Sen har jag på en riktigt bra fuktkräm från Suger in. Den med rött lock för känslig och torr hy. Den är jättebra, jag blir ”fet” men inte finnig. Kan också rekommendera Dianas superbilliga kräm (kostar 29 kr på Lyko) som jag förr använde på ansiktet men nu kör jag den bara på halsen. Lumene har också en bra fuktkräm men den är lätt och inte alls lika bra som Eucerins.
   Skrubbbba försiktigt varje dag med en mild ansiktstvätt för att få bort död hy, sen mask varje dag. Efter dusch har jag ett tjockt lager ansiktsmask in typ en kvart.
   Älskar masker!!!!!!

   Svara

    Wtf, ”Suger in”? Eucerin ska det vara haha!

    Svara

    Dianas??? Nej, Ziajas!!! Omg!

    Svara

     Haha, det förklarar en del, trodde inte du var seriös i ditt svar!

     Tack för tips!!!

     Svara

   Använd olja. The ordinary har massa bra!

   Svara

   Fresh black tea kräm, Kate Somerville wrinkle warrior serum, Korres pro-biotic hydration mask.

   Svara

  Den senaste veckan har varit fruktavsärd.. och det känns som att jag sprungit minst ett marathon lopp om dagen! Är slutkörd. För en vecka sen valde mamma att droppa nyheten att skiljas. Och allt har varit ett enda kaos, är 26 år och dom har alltid varit en trygg punkt i mitt liv och haft en jätte nära relation med. Pappa är förtvivlad och ringer hundra gånger om dagen och pratar i timtal, han förstår ingenting och är jätte ledsen. Är enda barnet och har blivit ikläm. Mamma har lägenhet redan och allt har gått så snabbt, i söndag är första natten hon sover där. Vet inte vad jag ska ta mig till.. Att det kan kännas såhär fruktansvärt även om man är äldre.. Vet att pappa inte alltid varit den bästa pappan men de senaste åren har han verkligen rannsakat sig själv och ändrats betydligt till det bättre. Åh, ja vet inte vad jag vill med kommentaren annat än att få prata ut lite, har så mycket inom mig just nu. Och har inte många att prata med. För några veckor sedan insjukna min mormor, som är min bästa vän och som jag har hos dagarna i ända (är sjukpensionär och ensam) och vi fick veta att hon har fler gångar vid hjärtat som har proppar i sig. Vi var fem före att förlora henne där.. Och nu detta. Kan ju tillägga att min fysiska kondition inte blivit bättre av den senaste månaden.. Vill bara kunna sova om natten utan denna ångest klump i magen. Någon annan som kan relatera? Känner mig som stat väldigt ensam i hela denna härva.

  Svara

   Det är jobbigt att föräldrar skiljer sig i vilken ålder som helst. Kan tänka mig att som ensambarn så är det faktiskt jobbigare i och med högtider och sånt. Tycker att det är ganska opassande av din pappa att sitta flera timmar och gråta ut till dig, du ska inte behöva ta det, men förstår att det kan va jobbigt att säga stopp. Kanske föreslå att han pratar med en kompis eller en psykolog? Oavsett hur gammal ens barn är ska man inte lägga sina relationsproblem med den andra föräldern på dem, aldrig. Min man har sedan väldigt ung ålder behövt lyssna på deras problem.
   Har du någon att prata med?
   Hoppas det känns bättre snart!

   Svara

    Tack för din kommentar ❤️ ja, jag ska försöka rådge pappa lite, han har vänner på både jobb och träning men han är en ältare och jag förstår ju att han känner sig tryggast av att spy galla ut på mig när jag står närmast. Men det är verkligen piss jobbigt