Har ska man hantera hat på nätet?

Jag har sett flera inlägg på Instagram om att ”stoppa näthatet”men väldigt få förslag på hur detta ska gå till.
Man borde inte behöva en handlingsplan för att få anonyma troll att sluta skicka hat, men det gör vi, och jag tror att just anonymiteten är det som inbjuder till mest hat.
Jag menar, det är ju väldigt sällan man läser hatiska kommentarer från en identifierad person, och helt ärligt…vågar du inte sätta ditt namn på en åsikt – hur impopulär den än är – så kan du hålla inne med den.

Jag är lite kluven när det kommer till att hänga ut folk till höger och vänster på sociala medier, samtidigt som jag vet att få saker fungerar lika effektivt som det.
Att Cissi Wallin gärna kör på det uthängande spåret vet vi vid det här laget, och vissa gånger har jag backat henne i det, medan andra har jag känt mig mer tveksam till det.
Men…

Det här inlägget av Elaine Eksvärd visar exakt hur effektivt en uthängning kan fungera.
Det nu raderade inlägget som föregick detta, innehöll ett riktigt grisigt mail från en överläkare till Elaine där han kaskadspydde vidrigheter över henne, någonting som hon publicerade. Hon skrev själv att hon inte brukar göra så här men att hon fick nog helt enkelt.

Och JÄÄÄÄÄVLAR vad jobbigt det blev för honom helt plötsligt när alla kunde se vad han skrivit. 
Snabbt som attans pudlade han och förklarade att mailet inte aaaaaalls skulle till Elaine, han hade helt enkelt skickat fel. Så kräkmailet skulle till någon annan, bara inte till Elaine och han bad henne acceptera hans ursäkt och ta bort honom ur konversationen.
Men Elaine är ingen lättmanipulerad dåre – hon fattade ju precis vad den här mannen sysslade med. Att han pudlade för att rädda sitt anseende, inte för att han ångrade sättet han uttryckt sig på.
Hon är nog varken den första eller sista personen han beter sig mot så här.

Ett prefekt exempel på någon som bara vågar hata så länge hen kan gömma sig bakom en anonymitet.
Så samtidigt som jag tycker att en uthängning ibland kan vara helt motiverat så får det inte bli inflation på det för då tappar man hela effekten.

Vad tycker ni?

162 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Oh the irony att drottningen av att starta meningslösa hashtaggar i ett desperat försök att hålla sig relevant rantar mot hashtaggar 🙄

  Svara

   Hahaha jaa

   Svara

    Undra hur många hashtaggar i syfte att få uppmärksamhet Cissi startat genom åren? Cissi har ju själv inte gjort något, som hon säger på riktigt, för att ändra på saker. Och nu har hon mage att klaga på någon som gör det enda hon alltid har gjort 😏!? Saknar hon helt självinsikt? Helt otroligt.

    Svara

   Håhåjaja.

   Svara

   Head of korrekturläsning har tagit semester från bloggbevakning ser jag. Tur det är gratis att läsa smörjan

   Svara

   Så relevant är hon att hon fick första kommentaren tillägnad sig, och många andra kommentarer under poster som INTE handlar om henne. Mycket kan man anklaga henne för men att vara irrelevant är inte en av dom sakerna. Vilket du ju själv just bevisade. Duktigt!

   Svara

    På din planet kanske det räknas som att vara relevant när man får en (1) kritisk kommentar och resten inte bryr sig 🤷‍♀️

    Svara

     Fast du läste kanske inte hela kommentaren innan du svarade? Det står även att flera kommentarer tillägnas Cissi under flera andra inlägg… och det är ju någon som håller henne relevant. Kanske är det Cissi själv som skriver kritiska kommentarer om sig själv.. Eller så är det helt enkelt flera personer som sitter och tänker på henne även när andra ämnen avhandlas. Relevant enuff for you? 😁👌

     Svara

      Hon gör allt för uppmärksamhet. Det är riktigt illa. Fattar inte hur f-n hon kan med att klaga på att ngn annan gör det hon själv gjort hur länge som helst, att starta olika hashtaggar. Allt för uppmärksamhet. Uuusch.

      Svara

       Startar olika hasstaggar lyckas väl bara om någon annan hakar på? Jag brukar med skriva olika hashtags för skojs skull men sällan mina vänner kör med samma. Sen är väl Cissis konto låst? Då får vinner man ju ingen uppmärksamhet med sina hashtaggar för de delas ju bara med ens följare? Hon verkar ha fått din uppmärksamhet iaf. 😅👍

       Svara

        Hon har hållit på med det i ett sekel, och har använt det tillsammans med tala ut- historier i media om tusen olika saker ( ofta saker som visat sig inte stämma), som ett sätt att få uppmärksamhet.

        Hennes konto har varit stängt till och från ett par månader. Dessförinnan var det öppet i många år. Vakna!

        Svara

         Jaha men nu är det stängt så vi får förhålla oss till det och rätta oss därefter. Vakna upp själv, jag är inte samma kvinna, femimist eller människa jag var för ett sekel sedan och vill helst bli dömd för det jag gör idag, inte för 100 år sedan. Get real!

         Svara

          Vilket ickesvar. Inte lätt när argumenten tryter.

          Svara

           Vadå för argument? Jag försöker inte ändra din åsikt bara göra klart att jag inte håller med och bedömer folk annorlunda. Men du har rätt, det ÄR sent och jag ska jobba i morgon så är ju inte konstigt om något tryter

           Men du fattar väl själv att hon inte gör det för uppmärksamhet när hennes konto ÄR låst?! Däri ligger argumentet!

       Vem har hon klagat på och om vad?

       Svara

        Börja med att läsa inlägget 🤦🏽‍♀️

        Svara

   Hur hjälps hon av hashtaggar med sitt låsta konto?

   Svara

    Det har varit låst en kortare tid och öppet emellanåt, dessförinnan alltid öppet. Det är väl för att det är låst hon nu klagar på de som startar hashtaggar, istället för att skapa dem själv. Uppmärksamhet du vet.

    Svara

     Jag trodde hon mestadels klagade på patriarkatet, kvinnors rättslöshet i samhället och på hur det är.att vara utarbetad småbarnsförälder. Men vi hakar upp oss på olika inlägg, det är tydligt!

     Svara

      Läs inlägget du kommenterar under, så kanske du får lättare att förstå andras kommentarer. Suck.

      Svara

       Fast kommentarer som att hon gjort saker i 100 år anser jag kräver lite mer exempel. Men klubben för diffusa anklagelser har tydligen samlat sig mot en specifik kvinna så är väl inte konstigt att det blir sånthär tugg då. Värdelöst

       Svara

        Tyvärr tänker jag inte sätta mig och författa en mindre bok med länkar till avslöjade lögner, oärligt beteende osv för att du är lat och bara köper allt hon säger utan någon egen reflektion eller källkritiskt tänkande.

        Lyssna på Haveristernas pod om Gardet och Cissi, läs kommentarer under tidigare inlägg om Cissi här- där finns gott om länkar till bevis på lögner och annat. Läs inte bara Cissis versioner av allting- de är oftast anpassade och påhittade efter vad som gynnar henne bäst för stunden.

        Det är som att be om alla bevis på att Bella ofta ljuger eller friserar sanningen, och förvänta sig en sammanställning. Precis lika absurt.

        Svara

         Tänker ju inte sitta här och köpa din friserade version av en person du uppenbart inte gillar, det hade ju verkligen visat på bristande karaktär av mig. Tänkte mer om du hade ett personligt exempel du kunde dra men om jag nu bara ska hänvisas vidare pga att du är lat så får det vara. Har verkligen viktigare saker för mig än att leta efter och gotta mig i skvaller om en person som faktiskt söker förändring till det bättre i vårt samhälle, motsatsen till vad du sysslar med med andra ord. Ändå tänkvärt, eller hur?

         Svara

          Det är ju bara att gå in under kategorin Cissi Wallin och läsa kommentarerna. Där finns flera länkar. Du kan lyssna på Cissis beteende mot de andra i Gardets redaktion och en Noggrann genomgång av Cissis historia i podcasten Haveristerna. De har två avsnitt om detta. Eller ta en titt på Kajjans instagram stories där hon lagt ut allt som visar hur mycket Cissi ljugit om Kajjan och de andra samt Gardet.

          Tycker inte att du ska kalla andra här lata när det är du som inte orkar läsa något annat än Cissis instagram där du matas med en starkt friserad bild av verkligheten, anpassad för att främja Cissi och hennes syften just för tillfället. Ta för vana att alltid tänka källkritiskt vad du än läser är ett tips.

          Svara

       Men sluta med billiga härskartekniker, jag har läst inlägget, har du läst min kommentar? För jag skrev att hon MEST skriver om vad jag nämnde här ovan och alltså bedömmer jag henne utefter det. Att hon har mer konfronterande tekniker att handskas med internethat får stå för henne, men här och nu bemöter jag dina torftiga sidospår du slänger fram för att förgöra en människa du ogillar. Punkt!

       Svara

    Dagens bästa fundering, på riktigt. Hashtag på låst konto?
    Skrika revolution! i en liten liten båt mitt i stilla havet. What’s the point.

    Svara

     Hon har flera aktiva följare som samlas för demonstrationer? Revolution startar ju ofta i stängda isolerade rum.. om man ser till historien så enligt mig är detta intet konstigt. För sin säkerhet gör hon rätt i att hålla sin grupp mindre och mer privat. De rätta följarna hittar henne ändå. Jag tror hon vill åt riktigt förändring och alla ni som skriker om att hon bara vill ha uppmärksamhet, och att hon bara ljuger osv, är jävligt rädda för den förändringen.

     Svara

      Ja en diktaturliknande grupp där oliktänkande och diskussion är förbjudet och blockas och raderas är en väldigt viktig förutsättning för att ”kunna driva kampen” 😂. Vems kamp och för vad? För att mata Cissis ego? Förstå att du är söndermanipulerad.

      Svara

  Fattar känslomässigt varför man vill hänga ut nån som hatar på en men som metod att bota näthat är det såklart helt sämst, man skapar ju bara ännu mer.

  Svara

   ”Hata PÅ”…Varför numera detta tillägg? Brukade vi inte för bekvämlighetens skull i stället förkorta ord?

   Svara

    En anglicism.

    Svara

   Ja fascismen har två ansikten i Sverige sannerligen! Elaine Eksvärd o Cissi Wallin

   Svara

    Men lägg ner… Och läs en bok om fascism så förstår du nog hur löjlig du är som kallar dem fascister.

    Svara

     Har du hört henne intervjun i P3. Dessa människor, Elaine o Cissi, är systemfarliga. De går under radarn(lite gulligt kanske), men får sådana människor makt går det åt helvete. Har hänt förr….

     Så länge hon är inget, visst hon kan hålla på. Men lyssna på henne.
     En sjuk människa som skiter i allt utom sig själv.

     Hon är inget, men med makt ger hon fascism ett ansikte.

     Lyssna o lär, lilla du:
     https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1358809?programid=4977

     Svara

      Cissi är extremt bra på att manipulera sina följare att tro på allt hon säger. Jag antar att det fungerar på personer som inte läser andra versioner än Cissis och som inte applicerar kritiskt tänkande whatsoever, som går på hennes ständiga lögner i syfte att framhäva och försköna sig själv samt få egen vinning.

      Svara

       Ganska ickeobjektiv åsikt om en person du uppenbarligen inte gillar. Tycker Cissi gör en hel del för kampen och privat så är hon en människa, det förlåter jag henne för med glädje lixom. Hon är verkligen ingen jag känner behov av att banna eller hata på i denna patriarkala värld. Lägg ned nu, och välj dina fajter. Gå ut och plocka skräp istället, gör lite nytta och rättfärdiga din existens

       Svara

        Du kan inte ha följt Cissi särskilt länge. Annars skulle du ha genomskådat hennes fejkade bild av sig själv och verkligheten, som hon förmedlar på sin instagram. Vet ingen som ljuger så ofta och så obrytt som henne. Eller som är så en sån nonchalant manipulatör. Det finns otaliga exempel på lögner hon avslöjats med och hur hon kör över och hänger ut oskyldiga kvinnor. Bella är en ängel i jämförelse. Det säger mycket.

        Lyssna t ex på Haveristernas två avsnitt om henne eller bara läs på lite.

        Svara

         Följt henne i 4 år iaf tror jag nu pch jag har fattat min egen bild av henne, jag känner inget behov av att matas med någon annans avigt inställda bild av en person vars existens inte stör mitt liv det minsta. Undrar varför du är så involverad i hennes liv att du vet exakt vilka och hur många lögner hon delar ut. Låter som en personlig vendetta. Fick du inte leka med Cissi och de andra bitchiga femme fatale-feministerna? Well buhuuu, gå och plocka skräp med dig!

         Svara

          Oj vilken mogen kommentar. Du verkar ha missat en stor detalj, du är så gott som ensam här om att inte ännu ha upptäckt vad Cissi är för slags person.

          Att det står Anonym på många kommentarer betyder inte att det är samma person 😉.

          Svara

           Är väl mer omoget att hata en person bara för att ”alla andra” gör det urskiljningslöst?
           Förstår inte vad din.mening gällande anonym hänvisar till? Om någon anonym är rädd för att misstas för en annan kan den ju alltid kalla sig för Sannapanna exempelvis så är problemet löst och rätt person får rätt svar, vad är frågan lixom?

           Vad jag sett har ingen förutom du skrivit något om att hata. Ingen hatar, möjligtvis du. Det finns hur mycket bevis som helst på Cissis märkliga förhållningssätt till sanningen. Hon gjorde sig ökänd som mytoman i ett livesänt radioprogram hon ledde för närmare tio år sedan, och har fortsatt med samma beteende sedan dess.

      Jag gillade CW i intervjun på radion. Hon är vass och rapp och ursäktar sig inte. Jag förstår inte vad det är för lögner som är så relevanta att det måste karaktärsmörda henne för all framtid. Hon uttrycker sig mycket och ofta. Ibland går versioner isär, ibland pga nya insikter ibland pga nya ord och uttryck och kanske ibland pga förenklingar. Språket är levande trots allt och så är folks liv och leverne

      Svara

       you’re either with us, or against us

       Helt rätt väg framåt, vad kan gå fel!

       Svara

       Snälla sluta skriva massa kommentarer under olika namn, den ständiga avsaknaden av punkt efter sista meningen avslöjar dig varje gång.

       Du verkar sorgligt nog vara en smått hjärntvättad medlem av Cissisvansen som febrilt försöker försvara din idol under massa olika namn. Du svarar otrevligt, håller dig inte till saken och tar till härskartekniker för att du inte kan argumentera för dina åsikter. Det kanske fungerar för att ta död på all form av diskussion på Cissis instagram, men inte här. Det är oliktänkande och diskussion som för samhället vidare.

       Svara

        Anonym här verkar lida av paranoida vanföreställningar då det är fler än en person som skippar punkt emellanåt
        💪men kämpa på, sprid ditt hat om Cissi under en post om internethat, det bekommer dig verkligen! Heja heja!

        Svara

         Det verkar vara du som ensam försvarar Cissi här, men du argumentar inte som andra här. Istället pratar du om hat som ingen skrivit, svarar på sådant ingen har skrivit och tar till löjliga härskartekniker. Vad jag kan se kommenterar flertalet som nämner Cissi här det märkliga i Cissis plötsliga aversion mot att starta hashtaggar, när det är en stor del av hur hon kämpat för att hålla sig aktuell genom alla år. Det är det inlägget handlar om, så det är väl fullt rimliga reaktioner. Det är inget hat utan fakta.

         Svara

        Tycker inte det är den sk ”hjärntvättade cissi-svansen” som ägnar sig åt otrevliga härskartekniker i det här k-fältet faktiskt.
        Befängt att sprida hat om en enskild person, offentlig eller ej, klandervärd må hända men att tjata om att mab är en del av en grupp som hatar på denne, en grupp som har ”rätt” är ju verkligen anmärkningsvärt och bör ifrågasättas.
        Håller med enhörning, Cissis existens stör inte mig.

        Svara

    Svaret på din fråga Camilla! Är att uthängningar av personer som Cissi w och E eksvärd aldrig är bra eftersom dessa två gör allt för eget syfte. Dessutom har dessa två en armé av följare som gör allt vad deras drottningar skriver! Men funkar inte polisanmälan då hänger man ut istället! Lite så känns det som.

    Svara

  Förstår om folk tappar tålamodet och humöret till slut. Men det bästa är nog att försöka vara vettig och trevlig själv i den mån man orkar. Ska man svara på idiotkommentarer så försök att svara sakligt.

  Svara

   Det bästa är väl att som bloggare ignorera näthat, men bemöta saklig kritik på ett sakligt sätt. Cissi och C gör ofta tvärtom. Det är ett smart sätt att undvika kniviga träffande kritik, men verkligen inte ärligt mot läsarna.

   Hot ska givetvis polisanmälas. Uthängningar på nätet är inget som gör någonting bättre på något sätt.

   Svara

  Och vad skrev hen till elaine som.var så vidrigt ?

  Svara

   Han skrev ett meddelande till henne om att han läst hennes bok och sågade den totalt minns ej alla formuleringar men de var inte milda precis och väldigt nedlåtande

   Svara

   Jag tror hon har en öppen profil på LinkedIn så gå in där och kika.

   Svara

   Typ: ”din bok om ondska är helt värdelös och du kan ingenting”
   Minns inte riktigt, det var nog lite värre och taskigare. Och så svarar hon att hon inte alls har skrivit nån bok om ondska och att han är en jävla typ (mina ord) som skriver sådär.

   Svara

    Ann Heberlein har skrivit en bok om ondska, kanske var det hon som skulle få surgubbshatkommentaren?

    Svara

  Näthat är verkligen aldrig okej. Men Schulmans påhopp på Pärleros räknas väl inte till näthat?

  Svara

   Varför nämner inte Pärleros vad Sigge säger?

   Svara

    Och varför bjuder Päreros in till diskussion men skiter i att besvara stora delar av Schulmans kommentarer? Då vill han ju inte diskutera, bara söka stöd och starta drev 🤷‍♀️

    Svara

   Exakt! Hade önskat ett inlägg om detta. Är inget fan av Alex men Pärlan överdriver nåt vettlöst och han är allt annat än sårad för att han säger att han är trög, han påstår ju själv att han är trög! Pärlan har alltid haft nåt emot Alex när man lyssnar på podden så detta är bara ett sätt att få trycka till lite! Inget annat. Och sen ska pärlan inte säga nånting när han själv kallar folk för idioter och än värre saker år efter år, utan att nämna alla hans kränkande och sexistiska uttryck i podden. Han kastar bara sten i glashus nu, och fiskar sympatier!

   Svara

    Alltid? Lyssnar du på Alex och Sigges podcast? De har under en längre period återkommit till Pärleros där de hånar honom och insinuerar att han är korkad. Känns som att Pärleros blivit sårad men någonstans försökt hänga med i jargongen, och de få gånger han faktiskt nämnt Schulman har det varit i direkt följd av något elakt segment i Alex och Sigges podd.

    Jag älskar Alex och Sigge, men någonstans går en gräns. Jag förstår verkligen Pärleros i detta fall.

    Svara

   Att kalla Pärleros för trög och säga att han inte har koll på samtalet i sina intervjuer är inte näthat, det är fakta.

   Svara

  Elaine Eksvärd har mycket att svara för själv.

  Svara

   Jag erkänner, jag är naiv. Det enda jag har sett av Elaine är någon intervju i TV, och där var hon hur bra som helst. Vad är det som skaver hos henne?

   Svara

   Plus en på den, har en följt elaine lite tidigare i hennes bloggliv så har allt inte var clean slate. Långt ifrån. En översittare av rang är hon tyvärr själv.

   Svara

    Haveristerna har ett avsnitt om henne i sin podcast. De gör en del makabra avslöjanden som är allt annat än positiva för Elaine. Hon har bla gjort uthängningar utan att göra nödvändiga kontroller i förväg, vilket fått stora konsekvenser.

    Svara

  Skriver man hat och hot får man ta att det läggs ut/man hängs ut. Varför diskuteras ens något annat? Hotar o hatar man får man väl stå för det/konsekvenserna av det. Helt rätt attlägga ut dessa personer. Gör det tills någon kommer på något annat som fungerar. De som är emot, vad anser ni att man bör göra istället?

  Svara

   Tja, camcam gillar inte sin tråd på fb men vad ska man göra? 😉

   Svara

    Och vem fan skulle gilla att ha en tråd om sig på FLASHBACK?!

    Svara

  Hahaha, så var det ditt glashus då rå camcam.

  Du är av precis samma skrot och korn som överläkaren och ber bara om ursäkt när du håller på att förlora för ditt anseende och inte för att du ångrade sättet du uttryckt dig på. 🥳🤷🏻‍♀️

  Svara

   Skrot och korn, men ha ett anseende att förlora?

   Svara

   Överläkare?

   Svara

  Vilken bil gabjoss köpt! Ganska imponerande ha råd med en bil för en halv mille när man är 24 och snart ensamstående!

  Svara

   Okej Gabriella.

   Svara

    Du hann före …

    Svara

     Haha nej absolut inte! Tyckte bara bilen var fin 🙂

     Svara

      Trodde inte hon hade körkort. Fjodor fick ju skjutsa henne överallt förr.

      Svara

   Kan ju lika gärna ha leasat den. Jag leasar min bil.

   Svara

   Så många rop på ”klarar mig själv” – rumpbilder, underkläder, bil…

   Svara

   Blir så provocerad av att hon är så oberörd. Nyss skulle dom förnya sina löften, skaffa ett tredje barn osv. Nu är hon SÅ lycklig och älskar livet och längtar efter att separera och dom är SÅ goda vänner och hon älskar singellivet. Upp med rumpbilder x100 osv.. hon skulle inte bry sig om han träffade en ny.. asså ne helt galet.

   Svara

    Håller helt med. Ok att man inte kan veta allt genom en blogg men hon förmedlar en rätt nonchalant attityd gentemot skilsmässan. Att hon inte kommer umgås med sina barn lika mycket längre verkar hon bara tycka är skönt.

    Istället har hon blivit extremt bekräftelsekåt.

    Svara

   Verkar ha ett enormt bekräftelsebehov nu efter skilsmässan. Först rumpbilder i tid o otid och nu en ny bil att visa upp (när hon inte ens har körkort).

   Svara

  Det här var det mest absurda jag läst. Många av dina blogginlägg ger upphov till hatiska kommentarer. Du ger människor det utrymmet på din plattform. Troll finns överallt ja men någonstans behöver man sätta ribban (som innehavare av bloggen). Det står klart att du inte gjort det.
  ”Jag är lite kluven till att hänga ut folk till höger och vänster”
  Det är precis det du gör. Vad motiveras du av undrar jag?

  Svara

   Svar: 🤑💵

   Svara

    Från början påstods drivkraften vara att vara en god förebild för sitt eller sina (?) styvbarn, och visa dem och andra unga hur man beter sig på nätet. Det har ju gått sådär med facit i hand 😉.

    Svara

  Ganska komplexa frågor
  En influencer är ju i princip ett anonymt skal (vilket också har en person därnågonstans)
  Om en anonym person hatar en influencer så är det ju i princip en anonym person som hatar en anonym person som gör pengar på andra anonyma personer … Ja det är en aspekt av många..

  Svara

  Jag fattar inte riktigt hur Elaine kan få det han skrev till hat eller mobbing. Det var vass och syrlig kritik mot ett verk han trodde att hon skrivit. Jag tycker att det blir otroligt torftigt om man inte kan få såga saker länge, eller på ett syrligt sätt skämta om att nån är värdelös på att intervjua. Tillspetsad kritik benämns idag som kränkningar. Så trist tycker jag. Så trött på fördumningen som pågår på internet.

  Svara

   Så är det. Kritik uppfattas alltsomoftast som kränkning, och varje kränkning ska omedelbart vedergällas. Tid till eftertanke finns inte längre. Allt tas personligt.

   Sedan finns det också rena rättshaverister var enda mål och mening i livet är att sprida etter litet överallt. Just nu är det hyfsat lugnt här på BB, får hoppas att ett par, tre personer inte kommer tillbaka.

   Svara

    De är knappast rättshaverister och det är nog du som tar allt personligt och inte klarar av kritk.

    Och ja, lung och ro som sömnigt, tråkigt och bara skvallret som är kvar BB. 💁🏻‍♀️

    Svara

     Tack, jag klarar mig alldeles utmärkt utan Trh, Moa och Stollis.

     Svara

      Klart du gör. 😛

      Svara

      Word på den.

      Svara

  ”Lätt”
  Lagstifta att alla tjänster ska kräva inloggning med bank-id… inför sedan att barn från 8 år kan har bank id.

  Svara

   🤦🏼‍♀️

   Svara

   Jag ber alla att blunda för ”magnus” förslag det är en skribent som INTE har verifierat sin kommentatorstatus-ID

   Svara

    Så fort det införs för ALLA så lovar jag att köra samma.
    Liksom hela poängen med mitt förslag.

    Svara

   Snarare 28 års verifierad ålder för att få blogga och/eller kommentera.

   Svara

    Anynym 18:44 har inte fyllt 28 år själv utan är en typisk 27 åring. Alla läsare uppmanas därför att helt bortse från den kommentaren.

    Svara

     Jag är faktiskt nästan 27 och ett halvt. Snart.

     Svara

      330 månader? Eller ville du ta det i veckor?
      (ja jag läste nyss tidigare inlägg och kommentarer….)

      Svara

       Snart 28 jordsnurr …

       Svara

    Ja iaf för män.

    Svara

   Ja, låt Sverige bli ett nytt Kina. 🥳

   Svara

    Det blir det väl först när staten straffar dig… annars blir det som på landet. Alla vet vad alla säger…

    Svara

     Ha, ha! Du, där har du så rätt, så rätt. Alla vet allt om alla på landet. Shit vad glad jag är över att få bo i en storstad.

     Svara

      Har länge sagt att Facebook är ’landet kommer till Sthlm’… 😉
      Trött på alla som är tex upprörda över ansiktsigenkänning och hur kränkande det är… flytta till landet… alla vet att du är X’s son osv…

      Svara

   Smart, du glömde gaskammare till de som inte tycker som man ska!

   Svara

  Spegla en hatfull och synnerligen personlig uthängning är vad Elaine gjorde som jag ser det (med min ringa kunskap om händelsen) hon fick tyst på kukfan som troligen inte borde jobba med människor, men tillåt honom att vika unden väldigt snällt.
  Där ligger ju korten på bordet, sannolika och klara.

  När det gäller Cissi wallins påståënden som inte har något liknande hos de personer hon projicerar på kan man inte tala om något sannolikt i beteendemönstret på andra vis än de som tillbakaspeglar på henne själv. Hon är bra alla andra är dåliga – kosta vad det vill för att marknadsföra denna draculafeminist i blodgivar t-shirt.

  Svara

  Tycker det är ok att ”hänga ut”. Säg eller skriv inget ni inte kan stå för så är problemet löst 🙂

  Svara

   Uthängningar har ju redan missbrukats av Cissi mot Kajan. Kajan blev hotad med uthängning Av Cissi om hon sa sanningen till varför flera lämnade Gardet, nämligen att Cissi betett sig egoistiskt, oprofessionellt och allmänt illa. (Se Kajans stories på instagram där alla bevis om att det Cissi ljugit ihop är just lögner, finns samlade).

   Till en början sa Kajan och de andra inte orsaken till sina avhopp från Gardet. De hade även under månader utåt i media försvarat Cissis publiceringar där hon inte gjort källkontroll och påstod felaktigheter, tagit beslut utan att prata med övrig redaktion, samt Cissis lögn som avslöjades om att Cissi inte skulle ha känt till att hon hängt ut ett barn med namn och mejladress, när hon gjorde det. Cissi borde ha varit väldigt tacksam för allt detta, men när Någon frågade bland kommentarerna här om orsaken till avhoppen, skrev hon att Gardet haft barnsjukdomar, att personerna som lämnat inte haft rätt engagemang och inte ville lägga ner så mkt tid. Hade Cissi låtit bli de lögnerna hade Kajan inte behövt gå ut med sanningen om avhoppen.

   Hon och de andra blev då uthängda av Cissi som ; oprofessionella, mobbare, dåliga feminister osv.

   Uthängningar är INTE rätt väg att gå. Det borde framförallt Cissi av alla ha insett vid det här laget. Förmodligen för att det inte är så många fler än henne själv som kan med och har makten att använda dem felaktig mot sk ” fiender”.

   Svara

  Att starta en hashtag hjälper ju inte problemet, men det belyser problemet och öppnar upp ögonen för det. Dock tror jag (tyvärr) inte att det finns någon lösning. Näthat är typ den nya mobbingen, och mobbing har ju funnits så länge jag kan minnas.

  Svara

  Att hänga ut sig själv gör man ju när man begår en handling man rimligen borde inse att andra kan berätta om. Ska man kunna kräva deras tystnad?

  Svara

  Här förekommer det väldigt mycket elakheter, särskilt i och under inlägg om IL. Det är näthat som gjort att jag på riktigt mått illa av att läsa. Påpekade detta några gånger här, men C:s ursäkter om att hon är medveten om att hon gått för långt med sina IL-inlägg verkar inte betyda så mycket, eftersom hon fortsätter med samma antal inlägg per dag, i samma förlöjligande ton.

  Ett sätt att minska näthat här är att snabbt radera elakheter som påhopp på utseende, att kalla ngn dum i huvudet eller antyda att ngn är en pros…uerad. Inte låta det ligga kvar i någon eller några dagar endast när det skrivs om IL. Under andra inlägg finns alltid tid att radera dylika elakheter väldigt snabbt.

  Självklart ska man få framföra åsikter men då får man hålla en högre nivå än ovanstående exempel. Det verkar tyvärr väldigt svårt för många här. Under inläggen om IL, som jag nu slutat läsa, låter det ju faktiskt värre än på flash-back.

  Angående Cissi är uthängningar fel väg att gå. Hot ska polisanmälas, liksom andra brott man blir utsatt för. Jag har inte heller något förtroende kvar för henne, så varför skulle hennes uthängningar bygga på sanningen. Det kan lika gärna vara personer hon är osams med. De hon kallar ”fiender”. Senast i raden hotade hon ju Kajan med uthängning. Det hotet blev ju verklighet och hon hängdes ut som mobbare och massa annat.

  Svara

  Vad hände egentligen mellan Eleine och Blondinbella?

  Svara

   Va berätta mer…

   Svara

    An unstoppable force meets an immovable object. Clash of the egos!

    Svara

  Ett bra sätt att sluta sprida näthat är du slutar sprida det på din blogg. Isabella, Anna Book, My Martens, Tyra Sjöstedt är några av dom personer jag många gånger du tycket du gått på alldeles för hårt. Både som personer och deras utseenden.

  Sakliga inlägg med konstruktiv kritik skriver du bra men när det blir för personligt för dig lyser det igenom och kommentarer får stå kvar, som jag ser som näthat.

  Svara

   Bella- och Bookinläggen har inget med näthat att göra. De gör gång på gång bort sig så kapitalt att CamCam sannolikt skulle ha underlag till dubbelt så många inlägg om dem om hon hade tid. Med tanke på att det i vårt samhälle tycks finnas så många naiva ja-sägare är det tur att denna granskande blogg finns.
   Angående Book, det verkar ju som att hon ändå ljugit/överdrivit kring Örebrogrejen och att din ursäkt inte behövts. Kommer du skriva mer om detta?

   Svara

    Word!

    Svara

    Forsätt intala er det så att ni får sova gott om natten. 🙂

    Svara

     20:31 din kommentar är den bästa jag läst. Guld!!!!

     Svara

   Fan vad denna bloggen får en massa konstig kritik
   Bara påståëndet att någon näthatar och inte gör det är att JÄMSTÄLLA med näthat, ett jävla tjuvnyp av satanshärskarteknik för att kontrollera samtalet och debatten.

   Svara

    Precis! Tycker att bloggbevakning och dess författare råkar på en massa jävla tjuvnyp väldigt ofta, speciellt från troll-vänliga personer ur isabella löwengrip och blondinbella vänliga personligheter.

    Bloggen med författare påstås vara ”besatt” och tyken med en sjuhelvetes massa variantioner, det är ett effektivt näthat som kan se ut som kritik men vars syften självklart är att styra debatten och kontrollera samtalet. Skulle jag kritisera Bloggbevakning med författare så är det ett alldeless för högt genomsläpp av hatfulla kommentarer mot artikelförfattaren. FÖrstår inte alls varför det jävla hatet skulle vara bättre än andra hatformer.

    För hatet följs upp med vilseledande exemplifieringar som kräver svar och därmed snedvrider debatten eller försöker så göra. Djupomanipulativt hatskit!

    Svara

     Svarar du dig själv?

     Svara

      Hahah. Så tokigt det kan bli.

      Svara

       Ett till namn, vem är du mer här 😀?

       Svara

      Dissociativ identitetsstörning. Då är man aldrig ensam.

      Svara

      Svarar sig själv som Anonym i rött och avslöjar sedan ett till av sina namn- mandelbecca. Hmm.

      Svara

       Är det Camilla som känner så stort behov av att försvara sig? Ingen annan känner sig väl SÅ manad att försvara den här bloggen.

       Svara

        Det var jag som skrev det första inlägget och sedan någon som länkade på samma sätt i andra. Att Camilla skulle behöva försvara sig? Tja vi bägge tyckte snarare tvärtom att det släptes fram lite väl mycket hysteriska och vanvettiga hatkritiska inlägg verkar det som.

        Svara

         😂🤣😂

         Svara

          Och använder samma ord och sätt att skriva 😉😂.

          Svara

           jaha

         Så du är ytterligare ett nick, haha.

         Svara

     Det går som Lena skrev alldeles utmärkt att skriva sakligt och konstruktivt. Även om Bella och Anna Book. Inläggen lägger tonen för hur kommentarerna blir.

     Det skrivs varje dag rena elakheter om utseende och annat som inte hör till saken, bland kommentarerna. Det ÄR näthat och ska inte accepteras oavsett vad man anser om en person. Är det så svårt att se skillnad på den sortens kommentarer och kommentarer på en normal vuxen nivå?

     Självklart inte, du försvarar bara ihärdigt din ”rätt” att skriva elakheter 19:07/19:20. Samtidigt förstår säkert även du att det är skillnad på saklig kritik och till exempel elaka kommentarer om Bellas utseende. Och att personer som reagerar på elakheterna inte automatiskt är sk ”Bellaförsvarare”. Jag ogillar till exempel både Bellas och Cissis lögner, men skriver inte därför elakheter om deras utseende, och insinuerar både det ena och det andra, på ett väldigt lågt sätt?

     Svara

  Vad är hat och hot?
  Nuförtiden räknas det som hat om man ställer en fråga.

  Men influensers kan vara rätt hatiska om dom får frågor dom inte gillar, då räknas det inte som hat enligt dom.

  Svara

   Det är Cissi bra på att få det till. Hon raderar ju och blockar precis alla som inte smeker henne medhårs- räcker inte det?

   Uthängning använder hon ju bara som hämnd mot de som exempelvis avslöjar hennes lögner.

   Svara

  Jag vet inte.. Man hade ju kunnat göra så att man måste logga in med sitt bankid för att få tillgång till internet, på så sätt hade man ju verkligen tänkt sig för både 1, 2 och 3 gånger innan man gjorde nått dumt. Men så länge så kan vi ju inte göra så mycket åt själva hatet och trollen på internet, så lika bra att lägga fokuset på hur vi ska hantera dom, dom kommer alltid finnas (så länge man får vara anonym) så då får vi jobba på oss själva istället antar jag, att lära oss att inte ta åt oss av anonyma troll..

  Svara

   Den lösningen finns i Kina, för allt nära vändande. Och delvis i Singapore och Sydkorea, där en del tjänster som forum och spel kräver e-leg.

   Svara

  Cissi borde hålla tyst om näthat. Jo hon är säkert extremt utsatt. Men hon bidrar väldigt mycket till det själv också, så många gånger som hon skickat sin svans på folk hon inte gillar av den enkla anledning att de har sagt nåt emot henne.

  Svara

  Hat, hat, hat.

  Sådär – näthatat och klart. Vi kan försöka bekämpa faktiska brott, som hot och förtal, särskilt med tanke på att det inte är förbjudet
  att hata. Eftersom hat inte går att uttrycka i text eller bild utan på sin höjd är en känsla eller en tanke blir det svårt när man ska försöka göra något åt det. Tankebrott kan vi förhoppningsvis undvika att få lagar mot.

  Svara

   Aldrig hört talas om hatbrott?

   Svara

  Cissi Wallin har lika hög kompetens om näthat som Recept Tayip Erdogan har om demokrati och fred.

  Svara

  Stoppa näthatet? Enkelt! Sluta vara på nätet!

  Svara

   Och mobbade barn ska byta skola, inte mobbarna?

   Svara

  Det tråkiga är ju att uthängningar missbrukas till höger och vänster på så sätt att minsta lilla malör offentliggörs i smutskastningssyfte med välslipad retorik kring hur väl motiverat tilltaget var.

  Svara

   Ja Cissi är expert på dylikt.

   Svara

  Jag läser den här bloggen men är kluven till om den skapar näthat?
  Kan man skapa har genom att bjuda in till att elaka kommentarer skrivs?
  Vissa av CamCams inlägg är ju upplagt för elaka kommentarer…

  Men egentligen är det väl ingen annan som har ansvar för det den skriver men samtidigt tycker jag att en del inlägg här inne är över gränsen för vad som är okej…

  Hur tänker ni?

  Svara

   Alla har ett ansvar men camcam har det största och är den som driver på.

   Svara

    När det bara är en person som ständigt avhandlas på ett alltid negativt sätt, så blir det näthat. Mobbing i grupp är vad som förekommer bland kommentarerna om Bella. Då syftar jag på de irrelevanta elaka kommentarerna, inte på saklig kritik.

    Svara

   Vilken ton och budskap inläggen har påverkar självklart utfallet av kommentarer. I inläggen om Bella används alltid en hånande ton, och då fortsätter kommentarerna på samma linje. När det bara är en person som alltid utsätts, så blir det mobbning.

   Svara

    Ja, men så tänker jag med- CamCam har en enormt raljerande ton mot specifika personer! Sakliga granskningar är jättebra och bör ske men vissa inlägg (främst om Bella, Boken och My) är väldigt raljerande och ibland ren mobbing! Dessutom visar det sig ju också att, trots att CamCam sagt att hon aldrig skriver ngt utan att veta att det är 100% sant och absolut inte ägnar sig åt skvaller, att hon ibland har fel! Visst, hon ”bad” om ursäkt genom att skylla allt på att den hon pratat med inte visste…

    Svara

   Jag tänker att alla människor har ett ansvar, för sig själv, medmänniskor och miljö.
   Då blir det lätt att ta ställning, i det lilla för det stora.

   Svara

  Vet inte jag… Jag hängde ut en snubbe (bland sinnessjukt många) på insta story som skickat dickpicks till mig… Fick svar från en ny man med ett filmklipp där han runkar.
  Ibland drar uthängningar bara till sig fler drägg.
  Att enkelt radera allt negativt tycker jag är bästa metoden generellt. Eller än bättre – blocka 🙂

  Svara

   Skicka dem vidare till hans fru/flickvän, släkten, alla i hans vänlista. Brukar ge fart.

   Svara

   Block hjälper inte, de skapar bara nya konton och ger sig aldrig.

   Svara

  Du Cam Cam är duktig på att föda / göda näthat, det vet du.

  Svara

  Cissi och Gardet verkar ju ha tappat det helt, när de blockar folk som betalar till dem

  Svara

   Ja Cissi hade blockat en följare som blivit patreon och ställde frågan vad de används till, eftersom det ändrats. Då blev hon direkt blockad av Cissi. Cissi är förblindad av sitt enorma ego. Blir mer och mer skrämd över vad det är för människor i hennes svans. De måste börja tänka lite själva. De behöver en avprogrammering verkar det som. Det är synd om dem.

   Svara

  Det flödar ju av näthat i dina egna kommentarsfält Camilla, du tillåter det också.

  Svara

  Gemensam nämnare mellan Alex Shulman, Alexander Pärleros, Elaine Eksvärd är att de på olika sätt, haft jobbiga/dysfunktionella uppväxter.

  Svara

   Tillägg, känner för dem alla tre. Det Elaine utsatts för är ju kriminellt och vill ej förminska det.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.