Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

594 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är det någon här som har tips om bra försäljningsstall i Sverige? Letar allroundhäst ca prisklass 100 000

  Svara

   Absolut inte Madeleine El Hanafi i varje fall! Hon har bl.a suttit i fängelse av diverse anledningar.

   Har många bekanta som köpt ifrån Sven-Inge i Skåne (stall Kuskahus tror jag det heter) men det är hästar från Irland.

   Svara

    Kan också rekommendera Sven-Inge, köpte min häst därifrån och var jättenöjd 🙂

    Svara

     Säga vad man vill om Madeleine men hon har verkligen superhästar och är grymt duktiga på det hon gör!

     Svara

      Har två kompisar som trots mina protester köpt från henne.

      En hade snett bäcken. Den andra svåra problem med ryggen. Och båda såldes med falska plåtar.

      Svara

       Hur vet du att dom såldes med falska plåtar? Om det är så uppenbart så antar jag att polisanmälan om bedrägeri är upprättad?

       Svara

   Rekommenderar Madde el Hanafi, rak och ärlig och med fina hästar. Men rekommenderar verkligen INTE Alexandra Ferm, har haft massor av problem med henne. Riktigt i*diot

   Svara

   Har två bekanta som har hästar från Hästak. Hört bra om dem 😊

   Svara

   Inte Sofie Burman iaf.

   Svara

    Varför? Varit intressent på en av hennes🦄

    Svara

     Hon har blivit stämd flera gånger. Varje gång det händer börjar hennes mamma och Sofie hota och trakassera tills folk lägger ner. Hon säljer svåra hästar med olater som okomplicerade vilket leder till problem.

     Svara

    Undrar samma! Har kikat in hennes hästar förut.

    Svara

   Skulle aldrig vända mig till ett försäljningsstall. Känns som att hästarna ofta blir utsatta för ”quickfixes”. Mycket information om vad hästen varit med om tidigare i livet, skador m.m. riskerar att försvinna (medvetet eller omedvetet från säljarens sida).

   Köper hellre av en privatperson som känner sin häst och vet vad den varit med om. Kan man tänka sig en yngre häst så finns det massor av seriösa uppfödare man kan vända sig till.

   Svara

   Svara

  Guess whos back

  Svara

   Du har en fågel på dig!

   Svara

    Jag tror jag kan flyga.

    Svara

   The man behind the mask?

   Svara

    And he’s out of control!

    Svara

   Back again?

   Svara

    Guess whos back

    Svara

     Tell a friend

     Svara

      Tell the World!

      Svara

    Jesus back!

    Svara

   Gissa vems rygg?

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

  Är det någon här som utretts för hirsutism? Jag har otroliga problem med min hårväxt, kan inte bada och skäms vid sex, kan man få läkarhjälp eller finns det någon hjälp att få?

  Svara

   Jag har jobbat på en Gynekologimottagning och vi hade många patienter som sökte vård hos oss för hirsutism. Du kan alltid skicka en egenremiss dit.

   Svara

   Jag vet inte om jag har det på papper men jag som kvinna har hår på bröst, mage och rygg. Är ljus med rätt mörkt hår så det syns mycket. Har också i ansiktet.
   Det är hemskt och ibland vill jag typ dö men jag vaxar och epilerar för fullt. Har idag, efter 34 år, börjat acceptera det. Min man bryr sig inte, vi skämtar om det.
   Jag har såhär, du kanske har ”päls”? Min lärare hade det på hakan. Läser hjälper inte. Finns det medicin så skulle det vara fantastiskt. Kunde inte heller bada utan att bläddra in hela kroppen i epileringskräm. Fick sen stubb.

   Svara

    Nä har inte päls. Har lite mustasch, svarta men ganska tunna, syns med ficklampa. Lite strån under hakan.

    Bröstvårtor magsträng tår självklart mkt under armar och på , armar osv. Emellan ögonbryn.

    Rakar jag är det fortfarande stubb ändå och växer ut ordentligt efter fyra timmar.

    Så jobbigt…. testat laser 8 gånger under armarna utan resultat

    Svara

     Det där har ju jag också… Trodde alla hade det???

     Svara

      Ingen av mina vänner har det. Är det dom som är unika?

      Ser ingen på stranden heller, och sure dom kanske rakar bort det men jag är inte ens så hårfri när jag rakar mig

      Svara

       Nobody understands our pain 🙁

       Svara

     Laser och IPL förstörde mitt ansikte. Fick raka (hade bara kört på hårdvax innan) och sen när lasern ändå inte gjorde något alls så sätt jag där med stubb. Har dubbelt så mycket hår idag. Har börjat vaxa så det växer ut mjukare. Aldrig mer laser.

     Försök växa. Vaxbönor och brasiliansk hårdvax är jättebra. Drar inte i hyn men plockar bort allt hår snabbt. Sen växer det ut glesare och tunnare.

     Svara

     Det är nog normalt.

     Svara

     ALLA har hår i ansiktet. Brukar många komma dagligen med ficklampor och lysa dig i facet? Nä du har bara hakat upp dig och blivit besatt.

     Svara

    Hur menar du att du har hår på bröst mage och rygg? Har du lika mycket hår och lika grovt som på en hårig man.. Eller är det mer lite hår här och var eller hur menar du? Skönt du börjat acceptera det iaf, livet är för kort för att älta ytliga saker ❤️

    Svara

     Det är väldigt glest och hårstråna är ca 3 mm. Jag ser dem tydligt men jag tycker inte att de syns i spegeln. Jag hatar hår överlag så därför stör jag mig också på småhår 🙁 mannen tycker att jag överdriver men jag hatar det. Kan idag skratta åt min hårighet haha men det är ändå störigt att behöva epilera varannan vecka.

     Svara

      Jag tror också att du överdriver lite, ens största kritiker är ju en själv. Jag har hår mellan ögonbrynen som jag nopprar bort med pincett, får även lite hårstrån runt bröst vårtorna som jag nopprar bort med pincett. Har även en ”raggarsträng” med fjun på magen som syns ganska tydligt men som jag skiter fullständigt i, och får väldigt mycket hår på benen när jag inte rakar mig och har relativt mycket hår på armarna. Aldrig ens tänkt över det, tror det är ganska normalt, aldrig ens funderat över det. Precis som vissa män är hårigare än andra så är väl vissa kvinnor hårigare än andra tänker jag. Ha en fin kväll 😊

      Svara

       Helt rätt tänk! Tack förbatt du delar med dig <3 vi är nog för hårda mot oss själva.

       Svara

       Jag har precis detsamma, ljusgrå hår i raggarsträng, typ tio svarta skägg som poppar upp då och då, långt hår på armar osv. Jag anser mig vara helt normal! 🥰

       Svara

    Hej,

    Jag lider med dig, hårväxt är för många ett problem.
    Låter som att du är en perfekt kandidat för laser. Ljus hy med mörka hår, dock försvårar det att du förmodligen har någon typ av hormonell obalans.
    Men det är skillnad på laser och laser. En bra laser ska jobba med en våglängd på 755nm i våglängd (Alexandrite) det är bevisat att det är det mest effektiva på permanent hårborttagning.
    Många gör IPL och Diod och får inget resultat/mycket dåligt resultat och tror då att laser inte funkar på dom IPL och DIODE jobbar INTE på den effektivaste våglängen för permanent hårborttagning.

    Jag jobbar med marknadens kraftfullaste Alexandrite – Motus AX och vi har behandlat ljusa, mörka, tunna, tjocka strån på hudtyp 1-6 med fantastiska resultat.
    Du kan läsa mer här : https://www.completebeauty.se/motusax

    Svara

  Hur gör man slut med sin bästa vän?

  Svara

   Prata ut helt ärligt och respektfullt face to face med varandra.

   Svara

   Som du skulle göra sluta med en partner tänker jag. Förklara varför, var respektfull och tydlig. Beror såklart på vad personen gjort såklart men är generellt ett bra utgångsläge.

   Svara

   Man fasar ut, det är enklast och mest smärtfritt. Sluta höra av dig, ses mer och mer sällan, låt det rinna ut i sanden så vännen tröttnar på dig

   Svara

    Nej, fett elakt och fegt. Man gör slut som man skulle göra med en partner.

    Svara

     Varför? Leder bara till bråk och sårade känslor.

     Svara

    Oh nej! Den absolut mest plågsamma och respektlösa varianten? Dont do it, ha ett snack i stället.

    Svara

     Vad finns det att säga ”Jag tycker du är en dålig vän så jag vill inte hänga med dig mer”. Långt mycket värre än att bara fasa ut och plötsligt har man ”växt ifrån varandra” och ingen är särskilt ledsen över det

     Svara

      För den som säger det är det ju säkert svårare att göra slut men det är ju 100 ggr bättre för kompisen som slipper undra och ringa och anstränga sig. Fega ni är 🙂

      Svara

       Vem vill höra att man är en dålig kompis och att ens bästa vän vill göra slut? Jag tar mycket hellre att vi bara hörs mer och mer sällan och slutar umgås.

       Svara

    Det är det vidrigaste sättet man kan göra. Att fasa ut någon leder till hat och förakt från den som blir urfasad. Trust me den personen kommer bli din ovän om man fasade ut folk. Speciellt om personen är ett vatten eller eld-tecken

    Svara

     Jag är ett jordtecken 🙂 Hade blivit sktförbannad om min kompis var så feg och tarvlig hen inte klarade säga till mig utan ”fasade ut mig.”

     Svara

      Oxe?

      Svara

       Och vad är ditt rising och moon sign? Man kan inte bara gå på sitt sun sign

       Svara

     Jag är ett eldtecken och blir mycket hellre utfasad än att få höra att jag är en dålig kompis och att min bästa vän inte gillar att vara med mig.

     Svara

      Jag är bajsenödig och vet inte riktigt vilket tecken det är.

      Svara

       Troligtvis är du tvilling

       Svara

      Jaja aries

      Svara

     Born under a bad sign, aye? 😉

     Svara

     Håller med, hr sett det hos min syster av hennes bästa kompis. Hon fasade ut min syster efter att ha varit bästisar i typ 15 år. Min syster var sååå ledsen och undrade vad hon gjort för fel i typ ett helt år tills hon en dag fick höra av en annan vän att hennes fd bästis helt enkelt inte pallade mer med att min syster fick mer manlig uppmärksamhet. Hade varit enkelt att säga vad som helst iaf så syrran inte behövde undra.

     Svara

      Det är ju dock en jävla anledning.

      Svara

    Men hur fasar man ut om personen håller på ringer hela tiden? Det går ju inte bara att ignorera. Inte ok.

    Svara

     Man behöver inte svara varje gång, hör man dessutom aldrig av sig självmant och sällan har möjlighet att ses försvinner kompisarna på en sekund

     Svara

      Jävligt dålig stil ifall man varit vänner länge.

      Svara

       Lägga korten på bordet och vara ärlig är en bra grej i teorin, men dålig i praktiken.

       Svara

        Nä.

        Svara

    Fast jag gjorde så och nu flera år senare ångrar jag att jag inte sa sanningen. Har aldrig ångrat mitt val eller mått dåligt men det känns som att det hade varit bäst för båda om jag bara sagt sanningen.

    Svara

   Beror på vad som hänt.
   Om den gjort något helt oförlåtligt går det bra att dumpa utan snack/förklaringar.
   Om man glidit isär och båda är lika ointresserade…ja då får det vara så.
   Vad har hänt?

   Svara

   Jag tycker du ska vara ärlig. Berätta att du inte längre vill ha personen i ditt liv. Då blir det inga missförstånd och personen vet säkert. Jag har/hade en god vän, som plötsligt slutat höra av sig. Jag har jättesvårt att läsa av diffusa ”tecken” på att personen inte längre vill veta av en. Och jag hade gärna velat veta varför. Om det har varit din bästa vän, så tycker jag att den vänskapen är värd ett bra avslut.

   Svara

   Ta snacket. Och var ärlig med vad du känner 👍🏻

   Svara

  Vilken är bästa hudvårdsmärket för blandhy, och vilka produkter ska man satsa på om man tänker en bra bas? Är det värt med ansiktsbehandlingar på salong?
  Samma fråga också gällande hårvård, har rätt torrt och slitet hår

  Svara

   Paulas choice är ett bra märke att börja med. Hudvårdsnördar kommer säga att du behöver 12 olika produkter men jag skulle köra på rengöring, toner, eventuellt ett serum och nattkräm. Jag kör den röda fuktmasken från paulas som nattkräm, tycker den är bra på bland hy.

   Svara

   Jag tycker att Maria nila’s hårprodukter är toppen 🙂

   Svara

   Älskar Eucerins hudvårdsserie för fet/blandad hy och Maria Nilas hårvårdsserie ”Soft”!

   Svara

   Gör ett test på Skincity så rekommenderar dem dig en serie.

   Svara

  Ni som bor på Värmdö. Vad är fördelarna vs nackdelarna? Hur trivs ni i allmänhet?

  Svara

   Bodde i Brunn (Ingarö) i två år. Fördel: Lugnt och skönt.
   Nackdel: Enbart buss och tog lång tid in till slussen.

   Svara

   Fördelar: natur, lung.
   Nackdelar: långt från stan/shopping/museer/eller vad man nu är intresserad av

   Svara

   Har bott i nacka och varit på delar av Värmdö en del.
   Nackdel: enbart buss till stan. Finns vissa motorvägsbussar/expressavgångar men de är färre på helger och sena kvällar. Kolla upp kommunikationerna noga dit du funderar på att flytta. Slussen byggs om just nu. Det kan också bli trafikstockningar på 222an kring rusningstid.
   Fördel: gillar du natur, bad, lugn osv så go for it. Det finns också helt ok köpcentrum numera.
   Men är du stadsmänniska kommer det upplevas för långt ut, speciellt om du jobbar i stan.

   Svara

    ”Slussen byggs om just nu”
    Det är det värsta kaoset som någon drabbat Stockholm och de har pågått sedan 2012 och kommer inte bli klart innan 2023. Värre kommer de bli för att bussterminalen är en dödsfälla. Det är inte godkänt att ha bussterminalen i katarinaberget då det inte är brandsäkert = börjar det brinna så brinner folk inne.
    Detta kämpade folk emot och bönade politikerna att välja ”slussen plan b” istället. Men politikerna sålde ut Stockholm och stockholmarnas säkerhet för att tillsammans med sina vänner på byggbolagen bli stenrika. Sten Nordin och hans polare, patriarket när det är som värst.
    Det kommer bli en riktigt mardröm för alla som bor på värmdö och nacka när de ska in i berget var dag de ska till slussen. Hua.

    Svara

   Bor på Värmdö, jobbar i Solna.
   Anledningen är närhet till naturen, vattnet. Är inte så jobbigt med bussar, i värsta fall tar man bara en taxi.
   Sen vart på Värmdö beror ju på. Gustavsberg Lugnet är ett tillhåll, likaså Hemmesta c börjar bli stökigt.

   Svara

   Fördelen är naturen och lugnet. Man kommer bort från stressen.
   Nackdel är väl att det är en liten bit från stan. Men inte så farligt som folk tror. ca 25min från hamnen till slussen.
   Sen går cityterminalbussarna på morgonen, väldigt smidigt! Det gäller bara att planera lite bättre, det är värt det 🙂

   Svara

   jag bor i gustavsberg sen ett år tillbaka och älskar det, 30 min till stan med bussar var 10e minut, väldigt lugnt, nära värmdö marknad och mölnvik med bra affärer, har gångavstånd till flera matbutiker, frisör, apotek, systembolag, mysiga fik, butiker, deli och restauranger i hamnen, NATUREN, grisslinge havsbad och hela skärgården. Bästa svampskogen finns i närheten men säger inte var 😜 vet inte vad nackdelarna skulle vara, det beror förstås var på värmdö/värmdö kommun du funderar på? Vet inte hur skolor/förskolor är men i nacka rankas dom generellt bättre

   Svara

  Jag har valt att leva med en kille som har vart en svin tidigare, och som sen när jag inte stod ut mer förändrats till det bättre. Jag har en tendens till att prata om detta ganska mycket, framförallt med hans vänner. Jag tycker helt enkelt inte att det känns okej att vara tyst om våld och otrohet, även om jag lever med denna person som förr utsatte mig för detta. Gör jag fel som pratar öppet om det? Jag kan känna att jag får ut något av det. Men är det dumt?

  Svara

   Oj vad svårt. Jag förstår dig helt och fullt men samtidigt känns det som att du då inte släppt det och gått vidare från det, vilket kanske krävs om du nu valt att stanna hos denna man? Men samtidigt så tycker jag inte du har några skyldigheter mot honom, utan tänker bara på dig och om du verkligen mår bra. ❤️ Svårt

   Svara

    Hon har massor med skyldigheter mot honom om de ska leva i en relation, en av de viktigaste är lojalitet. Skyldigheterna upphör först när man avslutar relationen.
    Sluta tro att relationer är helt kravlösa konstruktioner där alla, men främst en själv, får göra precis som man vill. Alla mänskliga förhållanden kräver kompromisser och kommer med skyldigheter och plikter gentemot varandra.

    Svara

   Tycker du gör fel. Prata med dina vänner om du vill, men varför prata med hans? Om du går vidare med han har du ju förlåtit alt. gett det en chans till, då kan du ju inte prata illa om han med de som är hans trygghet.

   Svara

   Det blir ju bara fel om du ältar det, du har valt att fortsätta leva med honom och då går du släppa det. Att prata om det och få andra att tycka illa om honom lär ju knappast göra ert liv bättre.
   Det kommer ju aldrig fungera om du ska fortsätta dra upp det. Antingen lämnar du eller slutar ta upp det med andra.

   Svara

   Du framstår som en psykopat som fortsätter leva med en man du har behov att att prata ofördelaktigt om. Men du behöver väl uppmärksamhet och har ett helt ointressant liv som inte har andra saker att prata om.

   Svara

    Behöver jag förtydliga att detta handlar om en kvinnomisshandlare?

    Svara

     Ja, eftersom det inte framgick av ditt första inlägg (våld behöver inte vara våld mot dig).
     Fortfarande, om du väljer att vara tillsammans med honom har du en skyldighet att vara lojal mot honom och inte prata illa om honom inför hans vänner. Klarar du inte av det bör du göra slut.

     Svara

      Fast det framgick visst. Hon skrev Tt hon utsatts.

      Svara

     Som mähät har valt att fortsätta leva och bo med men måste ändå spy ut sig när hon träffar gemensamma bekanta varje gång.. stört.

     Svara

      Fast det är väl mer stört att få utlopp för sin ilska genom fysiskt våld?

      Svara

       Det är 100% stört men varför i hela världen är du fortfarande ihop med människan då??

       Svara

    Mm snart ska dom skaffa barn med. Och hans förändring tilö det bättre kommer snart visa sig inte vara av permanent natur. Men vem kunde ha anat det?! 😱

    Svara

   Nej, var så öppen som möjligt! Det är också ett sätt att skydda dig själv om han en dag faller tillbaka i gamla mönster. Menar inte att du ska älta men absolut bra vara öppen.

   Svara

    Kul att leva med någon som tar upp de misstag man gjort så fort man ska träffa andra och umgås. Jag hade inte stannat en dag i en sådan relation även om det varit jag som felat från början. Antingen förlåter man och går vidare eller så går man isär.

    Svara

     Beror på hur man tar upp det tänker jag. Särskilt här där hon nämner misshandel. Pratar man öppet om det som något som varit men man nu kommit över ser jag inget fel i det, bättre än att låtsas som att det aldrig hände. Tror också det är viktigt för kvinnor som varit misshandlade inte vara så lojala att de håller tyst om det. Men det kan göras konstruktivt om det verkligen är dåtid.

     Svara

   Om du stannar kvar men samtidigt gnäller om det, ja då framstår man som needy och rätt korkad. Klart du ska prata ut om vad som hänt men INTE med hans polare så länge ni är tillsammans, vart är girl powern i det.
   En gång ett as, alltid ett as. Dumpa, gå vidare, prata ut, glöm skitstöveln.
   Det kan ta ett tag att våga men det är ännu fegare att stanna.

   Svara

   Fy fan stackars snubbe

   Svara

    Men gud, folk måste sluta tycka synd om män som misshandlar kvinnor.

    Svara

     Folk får sluta skydda kvinnor som väljer att stanna! De som lever under hot ska banne mig få stöttning och hjälp men bruden är ju med honom självmant och pratar öppet om hans våld. Varför är hon kvar? När får man skylla sig själv som lever med någon som har lätt till våld? Varför prata om skitbetendet med hans polare och älta istället för att knipa igen alternativt lämna?

     Misshandlar henne då får hon höra att hon visste hur han var men valde att stanna. Allt är hennes fel.

     Snackar hon skit om honom trots att han ändrat på sig och aldrig tar till våld då är hon ett -som någon så fint beskrev henne- ett mähä.

     Hon är korkad i båda fall. Fakta.

     Lämna eller knip igen. Det finns hjälp att få om du känner dig rädd. Du ska inte öeva med någon du känner dig rädd för. Om du inte känner dig rädd och faktiskt litar på att han är frisk i skallen idag, ja, håll tyst. Jag skulle lämna min man om han snackade om mina misstag om och om igen med mina polare trots att jag ändrat på mig och han valt att stanna utan hot från min sida.

     Svara

      Men din dumma jävel! ”Folk måste sluta skydda kvinnor som stannar”. Läs lite om kvinnomisshandel, hur den psykologiskt påverkar kvinnan. En kvinna som är/har blivit misshandlad älskar (oftast) sin man ändå, hon tror att det är ett enstaka ”misstag”, när det fortsätter så skäms hon och tror inte att hon förtjänar bättre. Och sen krav/åsikter från omgivningen då- tex sådana som DU- som uppenbarligen tycker att det är kvinnans fel. DET ÄR ALDRIG KVINNANS FEL, ÄVEN OM HON STANNAR.
      Jag kan säga att hade jag träffat en man som misshandlat kvinnor förut hade jag lämnat. Om han inte gått i terapi. Dessa män har en tendens att fortsätta

      Svara

   Jag tycker det är lite korkat. Förlåt. Men att du liksom ska ”klaga” till hans kompisar om vilket svin han varit (och förnedra dig själv) plus att du är tillsammans med honom nu. Nä, antingen lägger du det bakom dig (hur man nu kan lägga våld och otrohet bakom sig) och slutar prata om det eller så lämnar du honlm.

   Svara

   Men varför lägger du din energi på att prata med hans vänner om hur han slagit dig och varit otrogen mot dig? Det är så sorgligt så jag orkar inte. Du behöver inte nedvärdera dig själv så. Lämna skiten, tycker han förbrukat all rätt att vara med någon efter både våld och otrohet. Ännu värre är att när du pratar om det visar du ju bara hur lite respekt man behöver ha för dig och jag lovar att ingen kommer att respektera dig, varken hans vänner eller han (och behandla dig med respekt) när du pratar så. Folk behandlar oss som vi behandlar oss själva.

   Svara

   Det kanske är ett sätt för dig och bearbeta det. Att prata om det. Att få andra och se honom som du ser han. Att han ska få skämmas lite.

   … och då har du inte förlåtit (vilket, du inte borde heller enl mig)
   Och borde göra slut och börja rent med någon annan som inte behöver förlora dig för att värdera dig

   Svara

    Klokt svar. Tack <3

    Svara

  Vem är er förebild om ni bortser från någon i er närhet?
  Jag säger Steve Irwin.

  Svara

   Trump ❤️

   Svara

    Kan alla låta bli att gå nuts över denna kommentar….

    Svara

     Ja vem ens orkar lägga energi på det?

     Svara

      Men även du måste väl förstå att det finns en hel del som faktiskt gillar honom? Även om du själv inte kan förstå det?

      Svara

   Paul Nicklen.

   Svara

   Novak Djokovic.

   Men det är jäkligt svårt att bara välja en.

   Svara

    Vilket psyke den mannen har. Stålmannen.

    Svara

     Ja, han är kung👑

     Svara

   Sara Danius ❤️

   Svara

  Ditt absolut sämsta köp alla kategorier?
  😁

  Svara

   Hållningsväst. Totalt värdelös 😅

   Svara

    Var tvungen att googla detta 😉 dyr också 😕…..

    Svara

   Ett svindyrt gymkort. Så jävla värdelöst

   Svara

   Alla cigarettpaket jag köpte som rökare. Snacka om dåliga köp. 7-9 paket i veckan i 12år.

   Svara

    Var det svårt att sluta?

    Svara

     Nej. Jag trappade ner under 1år ungefär. Började med att hoppa över de onödiga ciggen/dubbel ciggen typ på rasten på jobbet. Sen slutade jag röka på rasterna på jobbet förutom 1 cigg på lunchrasten. Tog liksom bort nån cigg här och där och vande mig att vara utan. Jag rökte mycket av vana, inte bara av sug. Tyckte det funkade bra för hade aldrig abstinens. I slutet lät jag mig själv röka om jag ville, men blev bara nån cigg i veckan så när sista paketet tog slut slutade jag helt.

     Svara

      Fantastiskt bra jobbat! Känner igen mig i att man rökar många cigaretter av ren vana, inte för att man faktiskt är röksugen. Ska ta till mig av dina råd!

      Svara

   En dyr brudslöja på nätet som jag inte använde pga ful 🙈

   Svara

   En svindyr Mulberry Bayswater som jag använt en gång pga sjukt tung och tröttnade på den direkt. Värt haha.

   Svara

    Jag kan köpa den 😍😘

    Svara

   Paulas choice bha-syra!

   Svara

    Ångrar mig varje dag över detta efter att ha ”gått på” en kommentar här i januari vilket gjort att jag känner mig så ful att jag tillbringar betydligt fler kvällar här än tidigare. Hoppas att min hud någon gång ska blir återställd igen.

    Svara

     Vad är det som hänt med din hud då?

     Svara

     Fast vadå ”gått på”? Syror funkar olika för alla, det är ju inte den personens fel att den inte funkade för dig. För mig funkar den super.

     Svara

      Skrev ”gått på” med citationstecken just för att förtydliga att jag självklart fattar att jag själv borde varit mer kritisk. Personen i kommentarsfältet skrev att hon visste allt om hudvård och att man skulle tacka henne efter att ha provat den syran för att den var så bra. Min näsa ser fortfarande inte klok ut efteråt och det har i sin tur lett till flera andra konsekvenser. Just därför ångrar jag mig sjukt mycket att jag tog hennes råd och att jag över huvudtaget läste kommentarsfältet den dagen.

      Svara

       Jag minns dig! Visst var det nån som
       Skrev typ ”jag kan hudvård fråga mig allt”!? Har du reklamerat till företaget du köpte bhan från? De kanske kan hjälp dig.. Vad var det egentligen som gick fel? Använde du peeling innan? Hoppas du kan få hjälp! Besök dermatolog

       Svara

        Sofia har skrivit innan. Hon följde inte rådet att vänja in produkten långsamt utan gick all in på en gång. Tråkigt såklart, men också ganska korkat med syra.

        Svara

       Nu vet ju jag inte vad som hänt. Men killgissar på någon form av reaktion eller överexfoliering. Det finns alltid risker för barriärskador vid felanvändande av syror. Dock räknas salicylsyra som en ganska snäll syra. Träffa en certifierad hudterapeut som vägleder dig rätt igen. Såklart en ledsen hud gör en ledsen. Lycka till!

       Svara

   En resa till NY som jag sedan inte åkte på

   Svara

    Vad hände?

    Svara

   En maskin som skulle ta bort celluliter för ca 20 år sen. Gjorde ont och jag tröttnade på proceduren snabbt. Bökigt när arslet sitter bak 😉

   Svara

  Jag och min pojkvän har träffats i snart ett år. Det blir bättre hela tiden och vi tycker verkligen om varandra. Jag har 0% anledning att vara orolig – men, jag kan ändå inte hjälpa att ha en liten oroskänsla när han är på fest utan mig eller iväg på en resa utan mig. Det ligger helt på mig och jag har aldrig uttryckt för honom att jag blir orolig. Vet egentligen inte vad det grundar sig i, tror bara jag är en ängslig och osäker person. Men, nu till min fråga. Har ni några tips på hur man styr sig bort från dessa orostankar? Jag skapar bekymmer som inte finns och hur mycket jag än vill sluta bekymra mig, så verkar jag oförmögen att helt spänna av. Som sagt, vill understryka att det inte finns någon anledning för oro – det ligger helt på mig och i mitt huvud. Behöver helt enkelt tanketips. Tack!

  Svara

   Tillägg: oron är alltså att han ska vara otrogen.

   Svara

   Tror ofta svartsjuka handlar om självkänslan. Samtidigt är det så många som är otrogna så jag förstår dig. Fy.
   /en väldigt svartsjuk tjej

   Svara

    Jag håller inte med. Många väljer att avvisa sin magkänsla med bortförklaring som att de har med självförtroende eller självkänsla. Det stämmer inte.
    Det handlar om att vår intuition säger oss något annat än vad vår hjärna vill att vi ska tycka.

    Svara

   Jag ska säga något very unpopular nu. Men magkänslan är alltid rätt. Min magkänsla, den där lilla oron i magen man inte kan skaka av sig trots att man säger till sitt förnuft att man är knasig, den är ALDRIG fel.
   Varje gång jag haft den känslan, ignorerat den och låtit saker spela ut så har magkänslan fått rätt.
   I andra förhållanden har min magkänsla varit på topp och de killarna gjorde aldrig mig besviken med otrohet eller dylikt.
   Lyssna på magkänslan och kolla på Netflix serien som heter Innsaei https://netflixguiden.se/film/intuition-vaar-vaerdefulla-kunskap-80135273

   Alla varelser förutom människan lyssnar helt på sin intuition. Ta bara hundar till exempel, de drar sig undan direkt om de får obehag av en människa och de har nästan aldrig fel!
   Något med din kille ger dig dåliga vibbar lyssna på dem.

   Svara

    Exakt så! Det stämmer så bra! Magkänslan sviker aldrig, tyvärr. Så jag skulle fundera vidare på vad det är som får dig att bli orolig.

    Jobbig sits detdär.. Vi är många som varit där tror jag! 🙏🏻❤️

    Svara

    Håller med 100%
    Om man inte är sjukligt svartsjuk.

    Svara

     Nu låter Ines som en vettig tjej som inte formulerat sin text på ett sätt som iaf gav mig vibbar av ”sjukligt svartsjuk”.
     En person som är sjukligt svartsjuk analyserar ofta inte sig själv och ser oftast absolut inga problem med sitt sätt att vara utan tycker ofta att de har rätten att vara så. Män är överepresenterade i denna grupp.
     Sedan har den ohyggliga folksjukan av så kallad fuckboy syndromet spridit som bland män, som i sin tur spelar på kvinnors självkänsla genom att försöka få dem att bli osäkra och styra dem genom att trigga fram svartsjuka. Även där lyssna på magkänslan och dumpa.

     Svara

      Missade du första raden i min kommentar?

      Svara

      Men vilket onödigt svar på kommentaren du svarade på. Chilla lite med tangenttrycken.

      Svara

       Troligtvis någon som tolkade min kommentar fel och vill visa sig duktig och skola andra. Eller så har personen varit utsatt för något och vill lära ”alla” som inte vet bättre. Jag har själv varit den sistnämnda, nu för tiden har jag lugnat ner mig. Men det är bra att säga saker högt, det är bearbetning och lite inlärning för sitt eget bästa. Och andra🙂

       Svara

       Anonym 21:01 jag såg att du höll med men vill ändå poängtera att det där med sjukligt svartsjuk inte alltid stämmer heller.

       Svara

   Är du osäker i andra relationer också, överanalyserar och så? Svårt det där med magkänslan, det finns ju folk som har en partner som är otrogen över lång tid utan att det upptäcks, det finns ju även de som är svartsjuka helt i onödan. Men tycker ändå du ska börja luska just där, i magkänslan alltså, om du inte vet svart på vitt att du är extremt ängslig och alltid varit svartsjuk av dig. Detalj finnas små ledtrådar till varför du känner som du gör, en känsla av att han är påväg någonstans, inte ser på er som långsiktigt, att det är något som inte riktigt funkar, att han håller utkik efter andra, vissa personlighetsdrag eller liknande.

   Själv är jag inte alls svartsjuk av mig med min nuvarande partner och det jag känner är väl dels att vi hela tiden har hållit på att bygga upp vårt liv tillsammans steg för steg, han har alltid varit entusiastisk inför detta och det är liksom självklart att vi lever tillsammans, från väldigt tidigt. Ser inte vad han skulle kunna se hos någon annan som skulle vara bättre än det vi har. Men å andra sidan, skulle det vara så så är det så, och det man inte vet lider man inte av och uppstår problem får man lösa dem då. Känner någon slags tillit till livet. Men sen ÄR det ju en annan fas där i början av ett förhållande, de första par åren ungefär, där man inte riktigt känner människan helt, samtidigt som man är nykär och såklart inte vill mista personen. Förhoppningsvis blir det bättre med tiden. Men som sagt, fundera en extra runda eller två på om det finns någon grej som gör att dykänder vad du känner.

   Svara

    tack<3

    Svara

  Någon som har/haft öppet förhållande med sin partner? Hur funkar det för er? Vad har ni för regler?
  Jag har öppet förhållande med min partner, men är nyfiken på hur andra har det.

  Svara

   Tror tyvärr inte det funkar. Har inte provat själv men min arbetskamrat har det.
   I början var det kul. Hon släppte loss och hade s.kitkul. Han fick inte till det.
   Han satt hemma och surade. Började ge henne dåligt samvete.
   Nu har dom problem..

   Svara

    För mig och min partner funkar det. Men det var ingenting som kom över en natt. Vi la upp förslaget för tre år sedan ungefär, tagit myrsteg fram och nu i ett år har det varit helt fritt att göra vad vi vill.

    Svara

   Janice joostema influencers är öppen med sitt öppna förhållande. Men hon dejtar bara tjejer vid sidan om, kanske därför killen är ok med det. Har även en tjejkompis som har samma typ av öppet förhållande, alltså hon har sin partner (man) men hon dejtar lite tjejer vid sidan om men han är den enda mannen hon är med. Men han blir fortfarande lite svartsjuk så vette tusan hur de egentligen funkar 😬

   Svara

   Yes. För oss funkar det som så att otrohet inte är något vi skulle göra slut med varandra för eller gå i taket för. Det betyder inte att vi ligger runt, vi bara accepterar att shit happens once in a blue moon. Vi är ärliga och öppna med varandra, pratar om allt, som tex känslor för nån annan, och går inte bakom ryggen på varandra. Jag tycker det känns tryggt. Vi har varit tillsammans i tio år.

   Svara

   har aldrig haft men har varit nära vän med två stycken personer som var i öppet förhållande. båda dessa två gjorde det egentligen för att de var så kära att de ville vara med den andra personen till vilket pris som helst, men den andra personen ville ha öppet. så jag vet inte om det funkar eller inte, min upplevelse är åtminstone att det är någon i förhållandet som vill det ”lite mer” och den andra blir lidande. vet att båda ville vara monogama för ingen av dem har varit i polyförhållanden sedan det öppna tog slut.

   Svara

  Kära hundägare! Tips på hur jag ska få min dansk svenska gårdshund som är 13 månader att vara lugnare vid hundmöten? Tycker han drar i kopplet, gnäller och ibland skäller. Känns lite trist.

  Svara

   Det är en skälig ras

   Svara

   Googla skvallerträning

   Svara

   Min hund var väldigt dragig i kopplet och morrade åt andra hundar till och med, fick tips att ha en sprejflaska med vatten att spruta med för att få han att tänka på annat. Då när han tittade på mig och undrade vad tusan hände fick han godis. Efter många upprepningar har han lärt sig att vid hundmöten får han godis.

   Svara

   Har gått i kurs för hur man ska lyssna och agera utefter hundens egna signaler (dock kurs för jakthundar). Där var hans tips att aldrig låta hunden gå framför dig själv vid möte vid andra hundar. De går på insikten att om de går först så är de ledare av flocken och ska då varna och skräma bort de som närmar sig, men om du istället tar ett kliv emellan den andra hunden är det du som är ledaren i flocken och hunden kommer låta dig avgöra om det är farligt att möta den andra hunden och då inte skälla och dra. Tycker det funkar bra på mina hundar

   Svara

   Hundmöteskurs hos Hundens hus om du har nära till de städer där dom finns👌

   Svara

    ”Hundpsykolog” 🙊😁

    Svara

     Ja?

     Svara

      Voff!

      Svara

   Håller med om skvallrträning. Och mkt jobb och tålamod. Men 13 månader är fortf ungt. Min är 4 år och kan fortfarande bete sig skitdåligt trots att jag tränar mkt.

   Svara

   Tack så hjärtligt för alla tips! Ska läsa på lite om skvallerträning. Även skönt att höra att jag inte är ensam om problemet. Visst, han är fortfarande ung, men det ska ju börjas i tid som man säger:) Däremot håller jag inte med om att det är en skällig ras som någon skrev. Han säger ifrån om det knackar på dörren och det tycker jag är helt ok, annars är han väldigt lugn när det kommer till skällande. Så härligt att läsa alla inlägg även nedan om råd av hundraser, härligt att se passionen människor har kring sina hundar!

   Svara

  Jag och min sambo vill skaffa hund. Tips på era bästa raser? Vi är hyffsat aktiva och är ute och springer mycket. Så hunden ska helst kunna vara med och springa och att gilla vatten är ett måste. Alert och pigg! 🙂 shoot!

  Svara

   Hur bor ni? Även om man är aktiva i livet så tycker jag att vissa raser behöver få bo större än en lägenhet till exempel! Kommer den vara med er mycket? Kommer den vara tvungen att vara ensam mycket?

   Svara

    Vi bor i lägenhet just nu men nära skog och hav. Planerar att flytta till lägenhet med trädgård eller hus inom ett par år. Den kommer att vara med oss mycket. Jag är mycket flexibel i mitt jobb och sambon likaså. Så just nu kommer den inte att vara ensam mer än när vi åker och handlar mat eller liknande, men livet kan ju förändras så det får gärna vara en ras som klarar av att vara ensam ett par timmar i perioder. Finsk lapphund har vi tittat på litegrann.

    Svara

     Vi har en finsk lapphund. Han är HELT fantastiskt! Världens underbaraste lilla hund, han har så mycket roliga fasoner för sig så man skrattar åt honom flera gånger om dagen, haha. Älskar att vara ute och röra på sig, vill alltid hänga på!

     Dock avskyr han vatten! Men det är mer personlighet än ras. Många andra lappisar älskar vatten!

     Kan varmt rekommendera finsk lapphund om du vill ha en superfin, snäll, smart och aktiv hund som kommer ge dig obeskrivligt mycket kärlek och glädje!

     Svara

      Åh vad roligt att höra 🙂 vill du berätta från vilken kennel ni köpte honom? Vill gärna åka på någon träff eller träffa någon uppfödare för att höra mer om rasen och träffa hundarna såklart 🙂

      Svara

    Bor i lägenheten just nu men ändå ok i storlek – 80kvm. Planerar att flytta till hus inom ett par år. Är mkt flexibel med mitt jobb och även sambon så det blir inte mycket ensamtid för hunden men livet kan ju förändras så den får gärna klara ett par timmar själv i perioder också då och då.

    Svara

    Vart du bor, har ingenting att göra med hur du aktiverar din hund.

    Där hundar bor är där dom sover, äter osv. Hundar kan bo vart som helst SÅ LÄNGE dom får fysisk och psykisk motion som passar rasen.

    Vi har en finsk lapphund, hon kräver 2 timmar (30 min morgon/kväll och 1 timme på dagen) promenader om dagen och 2-3 explosiva aktiviteter i veckan (springa, agility etc) och ÄVEN mentalträning i form av problemlösning, sökövningar osv.

    Vi bor i ett hus på 150kvm med 1500 kvm tomt och hon vill typ bara sova i köket på dagarna och på altanen i trädgården.

    Hundar i stan är generellt bättre på att hantera svårare situationer eftersom att dom är mer miljötränade än hundar på landet som aldrig möter någon på promenaden.

    Vi får miljöträna vår hund i storstaden lika mycket som folk i storstaden får miljöträna på landet.

    Så jäkla synd att folk ska bli shameade för att dom vill köpa hund men bor i lägenhet.

    Svara

     Skönt att höra, tack för det! 🙂 tycker att jag får höra det ofta att man bör bo i hus osv först. Men vi är aktiva människor så jag ser inget problem med det. Bor nog generellt ganska bra, vi har nära till skog och natur utanför dörren men det är ändå ett litet samhälle utanför en av storstäderna så finns andra hundar och människor i närheten.

     Tack för att du delar din erfarenhet av finsk lapphund! Låter som att rasen skulle passa oss mycket bra. Nästa steg får bli att träffa lite finska lapphundar 🙂

     Svara

      Åh kul😍
      Ja dom är sjukt roliga individer 😃
      Enda man bör ha i åtanke är att dom har en av och på ”knapp” som man kan bli lite lurad av🤣 Vilar och sover mycket inomhus men de betyder inte att det inte är fart och fläkt i dom utomhus 😃👌 Supergo mentalitet, frisk hundras och vill alltid hänga med på allt man gör. Passar även väldigt bra ihop med barn och andra hundar 🙂 Ring några uppfödare för mer information och besök om ni tycker dom verkar passa er😃 Ja är här ett tag till om du undrar något speciellt 😁

      Svara

       Låter fantastiskt! Hur är din hund när det kommer till vatten? Verkar vara lite olika där enligt personen ovan. Det är ingen katastrof om hunden inte gillar vatten men vi älskar vatten och vill gärna kunna leka och aktivera hunden i vatten 🙂 även åka båt och så.

       Svara

        Vara på vattnet är absolut inga problem! Åka båt går superbra. Vår hund är lite rädd för vågor (individuellt för henne) bara men hon är påväg ner i vattnet, det är ju ingen vattenälskande ras men hon är nyfiken på vatten och när hon ser sin bästa kompis (ockå finsk lapphund) bada så blir hon ändå nyfiken. Ju mer man hänger med vattenhundar desto mer intressant kan de ju bli för dom 🙂
        Vi har ju aldrig tränat henne att vara i vatten så därför har intresset inte vuxit sig så stort.

        Det som är så bra med finsk lapphund är att dom går att ha med överallt, dom är så coola och lugna i alla situationer 🙂 kolla in @ozzythefinnishlapphund och @joeythelapphund på instagram 😃 (ingen av dom är vår hund🤣)

        Svara

     Vem har shameat någon? Att vissa hundraser trivs bättre i lägenhet än andra är väl inget att hetsa upp sig för. Personen frågar ju om tips.

     Svara

      Fast vad baserar du det på? Det är nämligen inte sant.

      Svara

   Adopt dont shop

   Svara

    JA

    Svara

     Visst, absolut det hade varit det bästa. Men vi vill inte ha en ev. traumatiserad hund. Vill ha en valp som vi kan uppfostra själva från start.

     Svara

     Tibetansk spaniel. Finare ras har jag aldrig sett.

     Svara

   Jag har två schäfrar som får följa med ut i mitt (relativt) aktiva liv. Allt från långpromenader i bl.a skog till bad och det bästa dem vet; följa med ut till stallet och hänga med hästarna. Nu är inte jag någon hundexpert direkt och schäfer kanske inte klassas som den ”mest aktiva rasen” som finns och att detta nog är mer en individanpassad fråga, men mina hundar trivs i ett fart och fläkt liv. Annars vet jag att tex border collie är en väldigt aktiv typ av hund som kräver mycket aktivitet.

   Svara

    Hur reagerad mötande hundar och människor på schäfer? Jag kanske har förutfattade meningar men fått för mig att många är (speciellt människor) är rädda för schäfrar. Jag tror att vi vill ha en medelaktiv hund. Är rädd för att en fårhund exempelvis behöver ännu mer aktivitet än vad vi kan ge och vill kunna ge hunden ett bra liv.

    Svara

     Det finns en viss respekt mot dem, absolut, och liksom du har många förutfattade meningar. Jag fick exempelvis höra från andra som tydligen blev oroliga över hur det skulle gå ihop med min fyraårige dotter. Ena hunden är äldre än henne så det fanns flera som tyckte det var osmakligt att jag behöll honom när hon kom in i bilden. Men det såklart, hade han inte accepterat henne hade jag inte kunnat ha honom kvar. De två är i vilket fall bästa vänner, båda herrarna är för övrigt hur snälla som helst med henne. Men jag tror mycket ligger i uppfostran och hur man själv är som person. Djur, allra främst hundar, har en tendens att likt barn ”spegla” oss / ägaren. Mina hundar har fått en strikt men kärleksfull uppfostran. Mycket social kontakt både med människor och andra djur. Schäfrar är dessutom en hundras som tänker ”logiskt” så att säga, så de kräver mycket mental stimulering.

     Och jo, fårhundar kräver en hel del aktivitet. Jag är som sagt var ingen expert men medelaktiv hund kanske är mer.. Golden retriever? Labrador? Fågelhundar överlag.

     Svara

    Schäfer klassas inte som den ”mest aktiva rasen”? – schäfer är en brukshund. De skall också aktiveras som en brukshund. Det är en av de skarpare raserna…

    Svara

     Så att du har två schäfrar och inte är speciellt kunnig oroar mig.
     Att hundarna inte får den stimulans de behöver. Läs på om du inte känner dig så kunnig. Gäller alla med djur…

     Svara

     Fast läs igenom min kommentar igen.. 🤦🏼‍♀️

     Svara

   Tänk på att hundar egentligen kräver mer mental aktivering än fysisk för att få deras aktivitetsbehov täckt, att följa med på springturer klarar även sällskapshundar (grupp 9 hos SKK).

   Svara

    Tack! Äntligen en vettig människa. 🙂

    Svara

     Absolut! Vi har inte bara tänkt att springa med den 🙂 men vi har absolut Golden med på vår lista över potentiella raser. Tack för din input med, finns mycket att tänka på helt klart!

     Svara

      Kan även säga att sambon alltid har haft hund i sitt barndomshem så han har stenkoll på allt sånt 🙂 jag är den som behöver lära och läsa mest kring hundens behov och uppfostran etc.

      Svara

       Då är detta en rekommendation som ja skrev lite längre ner😃

       Poddar:
       Hundens hus podden med Cilla och Jörgen Danielsson
       Etolognytt med Per Jensen

       Författare (forskare och hundtränare)
       Anders Hallgren
       Eva Bertilsson
       Per Jensen
       Renee Sjöberg

       Samt Turid Rugaas ”Lugnande signaler” för att hundträning och läsa hund går hand i hand🤗

       Svara

   Pudel.

   Svara

   PUDEL! Helt fantastiska hundar. Snälla, smarta, roliga (!!), villiga, mysiga och vackra. Förutsatt att dom tränas rätt då. Har själv ingen erfarenhet av mindre så kan bara tala för storpudel. Bra storlek på dom med. Livet är helt fantastiskt roligt och underbart med en pudel ❤️

   Svara

    Storpudlar i Sverige är en bra fb-grupp att kolla in om ni vill se mer och ha tips på uppfödare. På SKK finns bra bas-info att läsa om 😇

    Svara

    Rekordfula.

    Svara

     Du är ful.

     Svara

    Pudel är ingenting jag funderat på alls tidigare men jag ska definitivt läsa på 🙂 tack för att du delar med dig!

    Svara

   Flatcoated retriver. Glada, snälla, pigga utomhus, lugna inomhus. Underbar ras!

   Svara

    En ny ras som jag inte tittat på innan! Ska definitivt läsa på om, tack för tips 🙂

    Svara

    Håller verkligen med. Så positiva och härliga hundar! Så intressant att se dem jobba också. Otroligt arbetsvilliga och intelligenta när det kommer till kritan, i övrigt kan de lätt uppfattas som lite barnsliga och ”flamsiga” 😊

    Svara

   Om du har möjlighet åk på en större utställning. Där finns det många raser och du kan fråga runt bland ägarna.

   Svara

    Tack för tips 🙂

    Svara

     Jag skulle ta en mindre ras om jag vore er. Finns så sjukt roliga/alerta/pigga småraser.
     Jack Russel? Visst de låter kanske mycket och kan ses jobbiga men grannen har en som leker med min amstaff och hon är så otroligt pigg, vaken och de hittar på saker hela tiden och den hunden är helt fantastisk. Så tips är att välja en mindre ras men med driv!

     Svara

      har själv 2 jrt och de är underbara säger alla vi möter,just för att de inte är skäliga ettriga osv (de som förföljer rasen ) jag har dock varit noga från start att träna mina & gått kurser när de tagit stopp i något moment ..tävlar med de ena i rallylydnad.. en underbar glad ras som gör oss lyckliga varje dag..men ger du dem fria tyglar blir dem rätt jobbiga ,lika som vilken hund som helst om ingen styr med mjuk hand.. en jrt är underbar hund som är med på allt med sin energi men ändå älskar att ligga på rygg i soffan,lr leka med våra barn,bada,träna på brukshundsklubb eller vara på utställningar 💕

      Svara

   Rekommenderar en sheltie (shetland sheepdog) 😍 Vår lilla kille är pigg, lyssnar bra, går gärna långt och älskar mys. Bra storlek att ha och göra med överallt. Tycker om att borsta och pyssla om pälsen som kräver regelbunden underhåll men tycker du inte likadant så är fluffet mer av en nackdel. Men upplever inte att han fäller mycket överlag, bara lite mer i vissa perioder som de flesta raser med mer päls gör.

   Lycka till med att finna er nya familjemedlem! 😊🐕

   Svara

   Dogo canario!

   Svara

    Jag har en Ratonero bodeguero andaluz. En spansk terriertyp. Han är så fin, smart, skojig och rolig och har massor med personlighet och är ”mycket hund” samtidigt som han är en behändig storlek. Så trevlig ras!

    Svara

   Vi har en riktig pangkille, han är mestadels BC men med en släng springer spaniel. Smart, rolig, mkt personlighet, bra ”av-knapp”. Lättlärd. Försiktig, skäller aldrig. Alltid med på nått skoj. Älskar alla. Han är lägenhetshund, funkar bra. Vi lägger MYCKET tid på träning och aktivering, han får aldrig sina måltider i skål utan får jobba för allt.

   Svara

   Flatcoated retriever! Världens mest fantastiska och charmiga ras. Lättlärda, arbetsvilliga, fina att titta på, sociala och roliga. De finner sig i det mesta. Och de älskar vatten. Gärna att apportera i.

   Svara

   Boxer är en helt fantastiskt hundras, det var min allra första hund & han är 8 år nu, kunde inte ha valt en bättre ras, värdens roligaste & lugnaste på samma gång ❤️

   Svara

    Lagotto. Världens finaste hundras. Min Ronja gick bort i våras. Alltså på riktigt, mitt hjärta har gått i tusen bitar.

    Svara

   Lapphundar har väldigt lätt till skall, det är bra att veta.

   Var ärliga med vad ni kan erbjuda. Missförstå mig inte men att vara ute och springa några gånger i veckan klarar nästan alla raser. Hur ser det ut i övrigt med aktivering?

   Utifrån det du skriver skulle jag kolla bland hundarna i rasgrupp 9 samt spaniels som inte är jaktavlade.

   Svara

   Welsh springer spaniel! ❤️🐶

   Svara

  hade ett bråk med min kille/sambo. det eskalerade och han puttade in mig i en vägg.vi har varit tillsammans i flera år och detta har aldrig hänt, men jag kasta ut honom direkt och tog hans nyklar(min lägenhet)så nu sitter jag här helt ensam och chockad. vad fan gör jag. är jag elak för vart ska han sova ikväll? eller ska jag bara skita i för han putta mig..

  Svara

   Du gör helt rätt.

   Säger inte att det inte är förlåtligt men han ska inte vara hos dig ilväll. Ring en vän eller familjemedlem eller häng här ❤️

   Har han varit våldsam förut? Annars måste du prata med honom och markera att händer detta EN gång till så är det slut. Alternativt lämna direkt om du känner det.

   Svara

    Hon skriver ju att detta aldrig hänt innan.. 🧐

    Svara

   Du gjorde helt rätt! Stå på dig.

   Svara

   Helt rätt! Låt honom lösa sin egen sovplats. Tyvärr är det ungefär sådär det brukar börja och sedan eskalerar det. Var försiktig men framförallt kasta ut honom för gott. Inget du gör eller säger kan någonsin rättfärdiga att han blir fysiskt våldsam.

   Svara

   Du är INTE elak. Du är extremt stark som tog beslutet att kasta ut honom. Det är svårt men du gjorde de rätta. Sånt här eskalerar tyvärr väldigt ofta när det väl har börjat. Ni kan prata i telefon om det behövs men om ni absolut måste ses av någon anledning ta med dig någon du litar på. Har han problem med det så är det hans. Stå på dig!

   Svara

    alltså tack för era svar 😭
    jag är verkligen helt i chock. det bara hände så plötsligt.
    jag älskar ju honom och jag är även gravid men han puttade mig verkligen hårt in i väggen bara för vi bråkade om städning och jag sa att jag inte orkade bråka längre om sånt och att vi inte kan leva tillsammans om han inte skärper till sig.
    han slängde sönder en vas och slog ett hål i min dörr på vägen ut, jag fattar att han blev arg för jag hotade med göra slut men kan inte fatta att han blev så fysiskt arg, jag vet att jag är tjatig men mina hormoner tagit över och jag är jobbig..
    och nu skriver han att han aldrig vill se mig igen

    Svara

     Hjärtat. Vill bara ge dig en jättekram. Vilken kväll. Det kommer ordna sig. This too shall pass.

     Svara

     Det där låter riktigt obehagligt. Bra gjort av dig! Våld är ALDRIG ursäktat, även om du ’är tjatig’.
     Tyvärr börjar det oftast så här och så händer det igen etc. Tänker att du behöver någon med lite koll att prata igenom detta med. Kvinnofridslinjen 020 505050 kan man ringa till (’Till Kvinnofridslinjen kan du ringa dygnet runt om du vill tala med någon om dina upplevelser eller om du har frågor’.)
     https://kvinnofridslinjen.se/sv/?gclid=Cj0KCQjw84XtBRDWARIsAAU1aM1PKq6KRWuuQL5iucbqdNq15rk1rpljp8arnB1_SJxn0ZwQEJdrA0MaAgpJEALw_wcB
     Lycka till!

     Svara

     Förstår att det måste vara en chock, men du gjorde helt rätt. Jag har jobbat med och pluggat om frågan våld i nära relationer och jag vill bara säga att det är väldigt vanligt att problemen med våld ofta börjar just under graviditeten. Om du vore min syster eller vän skulle jag be dig kräva av din kille att han ska genomgå någon form av anger management program innan du ens överväger att vara ensam med honom igen. Inför framtiden kan det också vara bra att dokumentera vad som har hänt. Ex i dagbok eller videosnutt som du kan spara, om du skulle behöva i någon anmälan eller vårdnadsförhandling. Sist men inte minst, prata med någon. En familjemedlem eller kompis – det här är inte din skam att bära och det är dumt att riskera hamna i en vana att skydda hans anseende.

     Allt löser sig. Ta det bara ett steg i taget. Det svåraste steget är redan gjort, du fick ut honom i den akuta situationen. ❤️

     Svara

     Tycker det blev ännu värre nu.. I och med att du är gravid, att han fortsatte vara våldsam (vasen och väggen), det han säger nu och hur litet bråket egentligen var (aldrig rätt att knuffa sin tjej men om han försökte putta bort dig för att du hoppade på honom är det lite annorlunda.)
     Tycker faktiskt du ska polisanmäla. Han är far till ditt barn och du kanske vill ha det här officiellt dokumenterat om du tänker att du vill ha enskild vårdnad/skydd från honom senare.

     Svara

     Det är tyvärr vanligt att män börjar med fysiskt våld när deras partner blir gravid. Det är ett stort varningstecken. Sätt dig och bebis först ❤️

     Svara

      Ja, mitt ex började bli våldsam när jag blev gravid. Det började med små handgripligheter och slutade med att han försökte sparka mig rätt i min 7-månaders gravida mage. Tydligen ett känt fenomen att våldsamma män provoceras av graviditet.

      Svara

       Men herregud vilket svin!!!! Usch vad ont det gör att läsa.

       Svara

     Jag hoppas du aldrig vill se honom igen heller! Om han kan bete sig såhär våldsamt mot dig när du är gravid så är det väldigt troligt att det bara kommer bli värre. Vill inte skrämma upp dig eller göra saker värre genom att säga så men män som beter sig såhär är farligt. Har du någon som kan vara med dig så du känner dig säker? Förstår att det är oerhört svårt att lämna mannen man ska ha barn med men det är din säkerhet och ditt framtida barns säkerhet som är viktigast. Prata med någon du litar på om det här så du inte behöver känna dig ensam, det är absolut inget att skämmas över för du har inte gjort någonting fel. Att du har tjatat är verkligen ingen ursäkt för våld, du behöver inte ursäkta hans beteende. Du känner nog skuld nu i stunden för det är svårt att förstå varför folk beter sig som de gör, men andra människors beteende är inte ditt fel.

     Svara

     Så starkt av dig. Men att du skriver att du var gravid och att han puttade dig hårt gör ont i hjärtat. Tycker verkligen du ska tänka noga.

     Svara

     Jag säger så här: bara du vet om det du du sa sårade honom djupt, om det var något mycket provocerande. Om det handlar om rädsla för framtiden och barn etc. Jag vet inte.
     Det kan blir heta diskussioner och viktig att hålla huvudet kalt när de uppstår.
     Min råd att inte diskutera saker när man är hungrig eller när det är sent på kvällen.
     Så om det hela är allvarligt eller inte vet bara du. Diskutera med varandra vid bättre tillfälle.

     Svara

      Fast att lägga händerna på en kvinna, en gravid kvinna dessutom, är aldrig normalt och alltid ett varningstecken.

      Svara

   Du gjorde rätt! ❤️

   Tror att det kan spåra för alla på detta sätt utan att det behöver leda till mer skit, men OM du känner dig otrygg med honom, om han inte ångrar sig eller om han gör det igen så tycker jag du ska fundera på att kasta ut honom för gott! Ta hand om dig och känn dig inte dålig för att du står upp för dig själv. 🙂

   Svara

   Bra gjort av dig! Han gjorde fel, bara han. Låt ingen lura i dig att det var ditt fel. Skulden är bara hans.

   Svara

   Du gjorde helt rätt! ❤️

   Svara

   Tänk på att han knuffade inte bara in dig i väggen. Utan även ert ofödda barn. Om han är kapabel till det, vad är han mer kapabel till? Knuffa in dig i väggen när du har bebisen i famnen?

   Låt honom inte förminska detta!

   Och helt galet att han fortsätter över sms sedan.

   Det röda ljuset blinkar och varningstonen tjuter.

   Svara

    jag hoppas ni alla ser mitt svar fast jag bara ”svarar” på sista kommentaren.

    jag är ”bara” i v12 men är ju fortfarande gravid.
    men tack för ni tar er tiden att svara. alltså jag kände bara att jag gjorde rätt och vill ju verkligen inte ha en framtid men någon som behandlar mig så här, men när jag pratar med folk i min omgivning tycker alla det är så normalt och alla bråkar om städning osv, och att deras killar också brusar upp ibland, och att jag ändå sårade honom att hota med att göra slut, men jag blev så rädd att jag bara ville att han skulle försvinna, var så nära på ringa polisen.

    Jag skulle aldrig stanna med någon som behandlar mig så här illa men skuldkänslorna bara sköljer över mig, att jag var jobbig och hotade med göra slut, och slängde ut honom.

    liksom hur bara går man vidare nu? hur fan orkar man ens gå vidare från detta.. vad fan gör jag med gradiviteten och framtiden 😭

    Svara

     Det är normalt att bråka om städning – Ja.
     Det är normalt att ta till våld när man bråkar om städning – nej!
     Det är aldrig någonsin okej under några omständigheter att ta till våld i relationen. Att han dessutom slog sönder en vas och en dörr är även det våld! Du gjorde helt rätt som kastade ut honom. Att han skriver att han inte vill se dig mer är bara för att DU ska komma krypande tillbaka och be om ursäkt för att du hotade med att göra slut/var tjatig osv. Det är ALDRIG den som blivit utsatt för våld som ska be om ursäkt. Aldrig. Stå på dig. Ring någon som du litar på och som inte kommer att släta över det. Eller kvinnofridslinjen, kvinnojouren eller liknande. Du behöver stöd! Stor kram!

     Svara

      Håller helt med allt Bella Spökh skriver!

      Svara

     Ursh vad ledsen jag blir av att folk i din närhet tycker sånt är normalt. Ja visst man kanske bråkar, men tar aldrig till våld i ett hälsosamt förhållande! Du ska inte ha några skuldkänslor alls, det är hans fel att han tog det till den nivån, du gjorde rätt som tog dig ur situation genom att slänga ut honom. Det finns inte en risk i helvetet att du var så ”jobbig” att du förtjänade sån reaktionen från honom. Kan inte ge konkreta tips på hur man går vidare för det är givetvis jobbigt men du har har tagit första steget att komma ifrån honom och nu måste du bara stå på dig. Du har redan visat att du är stark som fan som inser att du inte kan stanna med någon som behandlar dig så, använd den styrkan att ta dig vidare. Med graviditeten blir det såklart svårare men du klarar det! Finns stöd du kan få från olika grupper, du är inte ensam!

     Svara

     Oj jag skulle göra abort direkt isf. Kan inte tänka mig någon värre än att vara fast resten av mitt liv med en dåre… ett barn då är man verkligen fast men en annan människa tills dagen man dör, vare sig man vill eller inte. Och stackars barn som får en idiot till pappa och föds in i ett familjedrama där ens pappa har varit hemskt mot ens mamma.
     Det vore själviskt att inte tänka hur hemskt det kommer att bli för ett barn i en sådan situation 😢😢😢😢

     Svara

      Det är oförlåtligt att en man knuffar en kvinna än mindre en gravid kvinna. Alltså helst fruktansvärt.

      Svara

       Är helt chockad över hur någon som aldrig visat såna tendenser helt plötsligt kan göra så. Stackarn, du måste vara i chocktillstånd! Men du är så bra och stark som slängt ut honom.

       Svara

     Du hade kunnat vara nybefruktad. Att inte ens hindras av att ens partner är gravid är fucked up på så många vis. Inte för att risken är stor att fostret skadas, utan för att man är villig att bruka våld mot det man ska göra allt i sin makt för att skydda.

     Är man kapabel att göra sin gravida tjej illa; vad mer är man kapabel till då?

     Missförstå mig rätt. Att vara våldsam mot sin partner är mer än fruktansvärt. Men att göra det mot en gravid är snäppet värre.

     Svara

   Hade min man puttat in mig i väggen hade vi eventuellt kunnat prata om det och reda ut det vid ett senare tillfälle när ilskan lagt sig MEN hade det skett när jag var gravid hade han åkt åt helvete och aldrig kommit tillbaka.

   Svara

  Ska till Stockholm nästa helg och behöver tips på restauranger. Kommer bo ett stenkast från Stureplan så där omkring vore bra, vill inte åka genom halva stan för att äta mat liksom.

  Gärna nåt ställe som inte är jättekonstigt att man äter på ensam.🙂

  Svara

   Lunch: Beirut Café i Östermalmshallen (stängt söndagar)

   Middag: Tapir på Skeppargatan

   Bon appetit!

   Svara

   Tabbouli på regeringsgatan har världens bästa lunch buffé. Är så gott att man kan gråta.

   Svara

   Eataly ⭐️

   Svara

   Woho, tack för tips!😃 Tar gärna emot fler dock, ska googla och se om man kan se vad de har för mat, är rätt kräsen nämligen 🙂

   Svara

    Glömde. Rekommenderar vegetarisk meze på Beirut Café.

    Svara

     +1 på den!!! Så gott

     Svara

   Några tips (flera av dessa serverar både lunch och middag). Hantverket, Kommendören, Tapir, Broms, Copine, Trattoria Montanari, Paraden, Speceriet, Creme, Elverket.

   Svara

   Tycker du ska glida in på någon trevlig hotellrestaurang, där är det definitivt inte konstigt att äta på egen hand:-)
   Bank Hotel
   Diplomat
   Nobis
   Story Hotel

   Svara

    Smart! Har inte ens tänkt på hotellrestauranger 🙂

    Svara

   Brasserie Godot, ligger på Stureplan! Bästa råbiffen i Stockholm och övrig meny är också fanatiskt. Drinkarna är också fanatiska.

   Svara

    Jaa, där har jag nog varit! Känner igen det stället👌🏼🤔

    Svara

    Allt där är fanatiskt?

    Svara

     Oh, autocorrect you sneaky thing. *Fantastiskt 😉

     Svara

    Men sluta! Stockholms bästa råbiff är Oaxen 😍

    Svara

     Oaxen är det bästa som finns, vilken jävla upplevelse! Dyrt dock haha.

     Svara

   Bara jag som gillar Fridays? 😂

   Svara

    Mmm, så god mat där🤤

    Svara

     Vad menar du med att du är kräsen?

     Svara

      Touché!

      Svara

      Att det är mycket jag inte äter?

      Svara

       Hehe ja ingen finsmakare om man gillar Fridays. Kan även rekommendera Pinchos 🙄🙈

       Svara

        Nä och det har jag inte påstått att jag är. Viltkött, svensk husmanskost och tacos är det jag lever på.😍

        Men en god burgare eller pizza är inte heller fel.

        Svara

   K25 för lunch
   Middag på Rigoletto , east, Sturehof eller Farang 👍

   Svara

    Sturehof gillar jag! Även Papà italiano (tror jag det heter? Blir osäker nu), men båda ställen känns konstigt att gå till ensam🙈😅

    Svara

   Food courten i Kista galleria

   Svara

    Really? Skulle fan aldrig åka dit

    Svara

   Vinbarer överlag är nice att hänga ensam på. Nära Stureplan har du Tyge och sessil. Annars Östermalmshallen.

   Svara

   Aubergine på Linnégatan 😍

   Svara

   Hantverket. 🙌🏻

   Svara

  Någon som sitter på en grym krimfilm? Älskar typ filmer från 90-talet. Lite modern film noir typ. Gärna på Netflix.

  Svara

   Finns en grym film med Julia Roberts där hon fejkar sin egen död för att komma bort från sin hemska make. Tidigt 90tal men minns inte namnet!

   Svara

    Sleeping with the enemy, heter den. Tipset nedan är bättre.

    Svara

     Den är faktiskt rätt bra sleeping with the enemy. The net med Sandra bullock är grym men tyvärr inte på Netflix bara att hyra på Apple TV tyvärr

     Svara

    Lugnt vatten eller något sådant tror jag

    Svara

     Den är med en ung Nicole Kidman. Dead Calm i original.

     Svara

   The Usual Suspects, bästa någonsin, trots att Kevin Spacey är med.

   Svara

    Kevin Spacey är en fantastisk skådespelare.
    En hel massa människor du kommer i kontakt med har betett sig dåligt i sitt liv.
    Din läkare kanske slår sin fru.
    Steve Jobs var en vidrig chef.
    Sångaren i ditt favoritband var knarkare.
    Var drar du gränsen?

    Svara

     Jag har inga problem att kolla p en film med Kevin Spacey även om han är ett vider, kan även lyssna på någon gammal favoritlåt med R Kelly fast han är ännu vidrigare.
     Om Bob Marley rökte en joint bryr jag mig dock inte om 🙂

     Svara

      Nej Bobs rökande skadade knappast någon annan så det kan han väl ändå få ha ifred. Hur kan en joint likställas med våldtäksmän?

      Svara

   Min favoritera för Krimfilmer.
   The jury
   The bone collector
   Sen finns det massor med i samma genre men om du söker på dem kommer du få upp liknande som också är grymma

   Svara

   A few good men!

   Svara

   L.A. Confidential, riktigt bra noir. ”Hemligheten i deras ögon” (OBS! originalet från Argentina, inte den amerikanska remaken) är den bästa jag har sett på Netflix.

   Svara

   Tack fina för grymma tips! Screenshottar så att jag har något att se på varje helg <3

   Får se vilken det blir nu. Spännande 🙂

   Svara

    Vilken blev det? Hur var den?

    Svara

     Fick inte Tv:n. Sambon spelar Fifa med sina polare 🙁
     Ska nog se The usual suspekt imorgon 🙂

     Svara

      Bra val!

      Svara

   Insomnia! Originalet med Stellan Skarsgård i nord-Norge.

   Svara

   Ensam ung kvinna söker är en riktigt bra thriller med Demi Moore (tror jag?) från tidigt 90-tal.

   Svara

    Striptease? Enda filmen med henne jag sett 😂😂😂

    Svara

    Jennifer Jason Leigh och Bridget Fond var med i den, inte Demi Moore. Kanske frisyrerna som förvillade. 😉

    Svara

     Fonda, ett a föll bort.

     Svara

   Prisoners, en av bästa filmerna jag sett

   Svara

  När är man redo att flytta ihop med sin partner?

  Svara

   När man inte behöver fundera på om man är det 🙂

   Svara

   När man är redo att aldrig på riktigt igen vara 100% ifred 😬

   Svara

    Fast så är det ju inte riktigt. Det händer ganska ofta att jag har chansen att vara hemma helt själv men då väljer jag oftast att träffa egna kompisar eller helt enkelt följa med min sambo. Man gör det man vill göra, endast du kan skapa egentid om det är vad du behöver

    Svara

  Jag behöver era råd.
  Jag har en längtan att få starta en familj med min sambo någon dag. Men problemet är att jag har en extrem rädsla för förlossning. Jag är såpass rädd att jag kan vakna av panikångestattacker om nätterna vid just tanken att jag är gravid. Jag är rädd för allt som en förlossning innebär. I min värld är det helt omöjligt att bli gravid så länge jag har den här rädslan. Jag har försökt att läsa på, pratat med barnmorska, sett förlossningsvideos (just bara för att se hur en förlossning kan se ut), pratat med många av mina vänner och om deras förlossningar. Jag får panik av känslan att varken läkare, sjuksköterska eller en psykolog kan lova mig att min förlossning kommer bli bra för att ingen vet.
  Jag vet att det finns möjlighet att få kejsarsnitt men dumt nog så vill jag ha en vaginal förlossning då jag är rädd för alla komplikationer samt att jag vill ha den där känslan att jag har fött ut mitt egna barn.
  Ibland tror jag att jag kommer förbli barnlös, att jag aldrig komma kunna ge min sambo ett barn, på grund av mig och min rädsla.
  Är det någon här inne som kan dela med sig av tips eller av egna erfarenheter?

  Svara

   Skaffa inte barn. Du ska inte behöva tvinga dig till att skaffa barn mot vad du är bekväm med. Sätt dig själv i först rum, första hand och första prio, alltid.

   Svara

    Vill lägga till i min kommentar att du självklart kan adoptera eller skaffa barn med surrogat men menar att bli gravid är ingen bra idé om man mår så dåligt av det. Man ska inte plåga sig själv

    Svara

     De två alternativen är ju jättesvåra och dyra… Ibland är det värt att jobba med nåt och göra saker som känns jobbiga. Förstår vad du menar på ett sätt men det här är ju en så stor sak.
     Många klarar ju att föda efter hjälp eller så får de kejsarsnitt, vilket du ts kanske får överväga ändå.

     Svara

     Nej, då är det bättre att plåga en surrogatmamma

     Svara

     Tack! Men jag har en stor barnlängtan och jag hade hoppats att med tiden att den stora barnlängtan hade vägt upp min förlossningsrädsla.. Jag vet varken in eller ut längre, barn eller inte barn.. men tack för din kommentar.

     Svara

   Jag har gjort ett planerar kejsarsnitt. Hade noll komplikationer och kände verkligen att jag födde mitt barn.

   Var vaken och fick hela tiden information. Det var en jättefin och kontrollerad stund. Kejsarsnitt behöver inte vara fel eller traumatiskt.

   All lycka till

   Svara

    Samma här. Helt fantastisk upplevelse <3

    Svara

   Tycker att du ska försöka bearbeta det faktum att du aldrig kommer ha en vaginal förlossning istället, och ställa in dig på att du kommer att bli gravid och föda till barn genom kejsarsnitt och att det kommer bli jättebra

   Svara

   Gå till en psykolog kanske? Har man förlossningsrädsla får man gå på speciella möten (aurorasamtal) och bearbeta den för att eventuellt kunna göra det ändå. Vet inte om det går att göra innan man är gravid, men kanske nåt liknande. Sök hjälp inom vården. Lycka till!

   Svara

    Förstår varför du är rädd. Förlossningsvården går ju på knäna och som du säger kan ingen garantera dig en bra förlossning (det skulle man inte kunna med en perfekt vårdsituation heller). Kanske värt att göra ändå om du verkligen vill ha barn, menar bara att din rädsla inte är konstig.

    Svara

   Tack för era råd. Även om man inte får jämföra sina problem med andras så känner jag mig så löjlig och töntig när jag sitter och har ångest och är rädd för en förlossning när andra kämpar bara för att bli gravida. Men jag litar på att tiden kanske ger mig mer mognad i att ha en förlossning (vaginal eller kejsarsnitt). Just nu vet jag bara inte.

   Svara

    Hej! Läste detta nyss. Jag tänker om du har kontrollbehov rent allmänt? Förlossningen, vaginal eller KS, går inte att ge någon garanti på. Det kan sluta hur som helst. Jag har haft tre naturliga förlossningar och de har alla slutat bra – bebis frisk och stark, jag helt utan bristningar. Vad som är en bra förlossning är också väldigt individuellt. En person med ex grad 3 bristning kan ändå tycka att allt gick bra (pga frisk bebis, bra barnmorskor, bra eftervård eller annat). Skriv upp allt du oroar dig för och skriv logiska förklaringar till varje punkt. Om din dröm är att föda vaginalt så bör du försöka bearbeta det. Vem vet, du kanske älskar att vara gravid och sedan ser fram emot att föda ♥️ Vill tipsa både dig och din partner att läsa bloggen Bakingbabies om ni bestämmer er för att försöka få barn – den är guld! Ett annat bra instakonto är vildabarn. Att bära ett barn är en omskakande upplevelse som är svår att förbereda sig helt på. Önskar dig lite ro i sinnet så du kan fatta ett beslut som är bäst för dig 🙏🏻

    Svara

     Tack för din kommentar!❤️❤️ Jag ska kolla om bloggen och instakontot direkt. Jag ska försöka ta kontakt med psykolog och försöka skriva ner mina orosmoment med en förlossning. Vet bara inte vart jag ska vända för hjälp. Känns som jag vill prata med en barnmorska som är psykolog.

     Svara

   Har tyvärr inga råd att ge men är exakt lika skräckslagen, både inför själva förlossningen och inför själva graviditeten. Har inte ens en partner eller är gravid men tänker ändå på detta VARENDA JÄVLA DAG. Förstår precis hur du känner. Och jag är hundraprocentigt säker på att jag skulle uppleva förlossningen som otroligt traumatisk även om allt gick ”bra”.

   Men det jag själv tycker är mest jobbigt är att så många inte tar sån här skräck på allvar, utan bara tycker att man liksom ska hänge sig och acceptera allt rakt av, och att allt är småpotatis. Själv förstår jag inte ens hur man ska kunna njuta av sin nyfödda bebis efter att ha genomgått en förlossning. Är jätterädd att jag ska känna att det inte var värt det.

   Svara

    Det du skriver har många nyblivna mammor känt ♥️ Det är inte alltid man njuter av varken graviditet eller bebis-tiden. Fy helvete. Funderar på ett till barn men just den där känslan jag hade i senaste graviditen får mig att tveka. Det är väldigt slitsamt och helt OK att inte orka känna tacksamhet varenda sekund på dygnet. Det var för jävligt, skitigt och helt deppigt för mig under perioder men men men efter den mörka tiden kom ljuset. Mycket är survival-mode i slutet av en graviditet och början av föräldraskapet. De föräldrar som bara haft myyyysiga graviditeter och bebisar som sovit hela nätter sedan de var i magen behöver ju inte skriva. Det är falsk marknadsföring, haha. Det bästa man kan göra för sig själv är att prata om hur man känner, precis som du gör nu. Förhoppningsvis har du personer i din närhet som stöttar dig oavsett vad du väljer att göra <3

    Svara

     Så fint svar! 💖

     Svara

   Jag skulle säga att det är bra att närvara på en förlossning. Och se med egna ögon att allt kan gå bra. Kanske någon vän, syster etc?
   Eller så tittar på en film från någon infuencer.
   Sedan så är det bra att distrahera sig själv med något annat, det finns värre saker. Vore det så illa skulle mänskligheten inte överleva.

   Svara

   Jag blev gravid oplanerat med mitt första barn. Tanken på förlossningen plågade mig hela graviditeten, jag blev fysiskt illamående, rummet började snurra och jag kunde svimma, av bara tanken på vad som stundade i min ack så nära framtid. Men det gick, med mycket stöd och uppmuntran så tog jag mig igenom det, minut för minut där på avdelningen. Lite så var min taktik då, en stund i taget liksom. Kände mig som en hjältinna efteråt.

   Svara

    Fick du någon hjälp från psykolog eller liknande under din graviditet? ❤️

    Svara

  Ensam hemma med valpen (6 månader) hela helgen. Gravidhormonerna rinner över men sitter och bölar som en tok, han bara skäller hela tiden? Går ut med honom hela tiden men så fort vi kommer in börjar han igen. Vad gör jag?

  Svara

   Prova att aktivera honom! Godis i toarulle tex

   Svara

    Han har en sådan där boll som man trycker in godis i och måste jobba hårt för att få ut det! Han leker med den en stund men så fort han hör något ljud (grannarna har aldrig varit såhär aktiva förut???) så blir han skogstokig och glömmer bort bollen för att springa till ytterdörren och skälla. Får panik!!

    Svara

     Har du några leksaker åt valpen? Träna honom, kolla youtube videos med träningstips?

     Svara

      Tack, ska kolla runt lite på youtube <3

      Svara

       Zak George på youtube !

       Svara

    Frys något ? Vi fryste lite mjukost, typ den som finns på tub och sen gav vi det till valpen. Det var tid att slicka upp och hundar blir lugna av att slicka/arbeta med mat

    Svara

   Har ni ingen munkavle/munkorg? Hunden stör ju inte bara dig utan även din baby och grannarna.

   Svara

    Gå och lägg dig under en sten snälla

    Svara

     Får man inte disciplinera sin hund?

     Svara

      Munkavel i den situationen är bestraffning. Jobba på ett positivt sätt med belöning mar istället.

      Tänk dig själv om du som liten skriker och har mycket energi, så sätter dina föräldrar silvertejp för munnen för att du ska sluta skrika. Hur ärrad blir du av det?

      Det är en valp.

      Svara

    Finns ju ingen baby än..
    Men ja, stackars grannar om de bor i lägenhet. Hatar skällande hundar som grannar 😭

    Svara

     Ja fyfan jag med

     Svara

   Om du tycker det är jobbigt nu hur tror du du kommer tycka med en bebis och en unghund? Dålig planering vilket kommer leda till ytterligare en omplaceringshund på blocket pg av ” allergi i familjen”

   Svara

   Han behöver nog hjälp med att varva ner❤️ Dom kan inte göra det själva så dom kör på tills dom däckar, om inte tiken (mamman) hunnit före och sagt åt valpen att det är dags att vila 🙂

   Sätt dig med valpen på en lite mindre yta där de inte finns något roligt alls, klappa lugnande så kommer nog sömnen snart 🙂

   Och du, du gör inget fel, va inte så hård mot dig själv ❤️

   Svara

    Har du några tips på bra böcker eller annat om man vill lära sig mer om hundträning ?

    Svara

     Jajemen! 😃

     Poddar:
     Hundens hus podden med Cilla och Jörgen Danielsson
     Etolognytt med Per Jensen

     Författare (forskare och hundtränare)
     Anders Hallgren
     Eva Bertilsson
     Per Jensen
     Renee Sjöberg

     Tycker dessa är de viktigaste iaf 🙂
     Sen kan man även läsa
     ”I samspråk med hunden, lugnande signaler” av Turid Rugaas för att förstå hundens signaler bättre 😃 Går hand i hand hundträning och läsa hund🤗 Hoppas du hittar något! 😍

     Svara

   En hund kan gå hur långt som helst och inte bli trött. De behöver mental stimulans.
   Blir förbannad på alla okunniga människor som skaffar djur.

   Du behöver aktivera hans hjärna. Träna sitt? Ligg? Rulla? Vad som helst. Som förslaget nedan. Kolla på youtube.

   Svara

    Nja, en valp behöver inte aktivitet då den är en aktivitet själv i den åldern. Valpen behöver lugna övningar och träna på att vila.

    Sitt och ligg blir den knappast trött av. Att använda nosen är lugnande och får ner hundar i varv så matsök etc är bättre att rekommendera.

    Hundar behöver också återhämtning och vila, speciellt en valp.

    Svara

   Det kommer att lösa sig!
   Kom ihåg hunden är valp – han lär sig saker hela tiden och även denna fas kommer att gå över!

   Sök på Zak George på youtube – amerikansk hundtränare som bara arbetar med positiva metoder

   Svara

  Jag har sådan dödsångest. Både gällande mig själv men också gällande de i min närhet.

  Utåt sett så är det ingen som märker det. Jag har familj, jobb, bor helt okej och ägnar stor del av fritiden i stallet.

  Men inom mig! Har också märkt att jag har börjat bli hypokondrisk.

  Har sökt hjälp, men upplever inte att jag blir tagen på allvar.

  Någon som också känner igen sig?

  Svara

   Hade kunnat vara jag som skrivit detta.
   Lider av samma, tankarna plågar mig dagligen.. för mig eskalerade det efter att jag blev mamma. Upplever också att jag inte blir tagen på allvar.. ”Alla föräldrar oroar sig för sina barn, inget unikt för dig”, typ. Men jag har katastroftankar väldigt ofta och inte endast för barnen utan även för mig själv, min man och andra närstående .
   Så himla jobbigt!

   Svara

    Exakt! Det är lite som ”skärp dig” man är orolig som förälder.

    Men nej, det här är annorlunda. Det är en genuin oro.

    Svara

   Jag är likadan! Det började efter min pappa dog oväntat för 2.5 år sedan. Hade länge sömnproblem då jag trodde jag skulle sluta andas då jag sov. Antar att det var nån typ av panikattacker.

   Har fortfarande katastroftankar att jag eller någon kring mig ska dö knall och fall! Har inte sökt hjälp, men funderat länge på att göra det.

   Svara

   Detta började för mig också när jag förlorade en närstående. Det var som om jag på riktigt förstod att man faktiskt kan dö. Alltså, någonstans fattar man väl alltid det, men nu var det som den rosenskimrande bubblan spräcktes på något sätt. Visst är man lycklig ändå, men den ständiga oron återstår att ”man KAN faktiskt dö.”

   Svara

    Tack för att ni svarat och skönt att höra att jag är inte ensam. Det går i vågor och just nu har det eskalerat.

    En väns barn la sig och sova, men vaknade inte och de vet inte varför. Förmodligen hjärtat. Barnet var 10 år. Efter det måste jag ha full koll på mitt eget barn 😢😞.

    Att se serier som ”Sofias änglar” mm är otänkbart. Jag bara ryser vid trailern.

    Mycket är nog att jag känner mig tillfreds med livet och jag är så rädd att det ska försvinna för mig.

    Svara

     Fy så hemskt för din vän. Beklagar verkligen. Förstår dock behovet du känner att ha koll på ditt barn.

     Har eskalerat för mig också just nu. Mannen är ute och reser denna helg och tankarna har malt ständigt, planet kommer krascha och diverse som ju egentligen kanske är ganska osannolikt.

     Känner också viss ångest när jag ska åka bil och kan inte slappna av helt förrän jag är framme dit jag ska. Försöker dock att inte lyssna på tankarna för jag vill inte att de ska begränsa mitt liv men varje gång jag stannar bilen tackar jag min lyckliga stjärna att jag fortfarande är vid liv.

     Förlorade min pappa hastigt och oväntat när jag precis var nybliven mamma och jag tror kombon nybliven förälder + förlora älskad närstående fick mig att inse vad skört livet är.

     Känner också precis som du. Jag är på mitt lyckligaste ställe i livet någonsin och är så rädd att förlora det.

     Fick upp ”Sofias änglar” som förslag i mitt Facebook flöde. Klarade inte av att se ens trailern, väckte sån ångest och jag kände mig handlingsförlamad på något vis. Fick välja att inte visa annonsen mer.

     Såg att någon skrivit att kbt är en effektiv metod, känner mig manad att testa!

     Svara

   Det finns väldigt goda resultat att KBT är hjälpsamt mot hälsoångest, även kallad hypokondri (jobbar själv med det) så skulle verkligen rekommendera det! Precis som du skriver så finns det ofta någon rimlig förklaring när detta triggas igång (förlust eller sjukdom) och sedan går det i perioder!

   Svara

  Vad anser ni om vänner som läser ens meddelanden som man har skickat till dem tex på Messenger (där man kan se att de har sett/läst), men inte svarar? Jag har några få vänner som gör så. Jag försöker tänka att de är tillfälligt upptagna och att de kommer svara mig sen. Men ibland kommer dumma tankar om att de kanske ignorerar en 🙁 Hur ska man tänka? Behöver era pepp/tips!

  Svara

   Jag svarar mina bästa vänner direkt, och bekanta kan jag vänta en stund, ibland någon dag innan jag svarar. Anledningen att man inte orkar vara uppkopplad hela tiden, så skulle nog inte oroa mig.

   Svara

   Usch relaterar 🙁

   Svara

   Jag tänker som så att ibland läser man mess mitt uppe i något. Ibland är det inte läge att svara. En del försöker ju också inte ha telefonen så mycket.

   Ibland överanalyserar man och jag gör själv det. Men brukar intala mig själv att det finns naturliga förklaringar.

   Svara

   Jag tycker nästan det är värre att se att folk man skrivit till är aktiva på Messenger men ändå väljer att inte titta på det utan gör det först några dagar senare.
   Förstår din känsla!

   Svara

    Jag har hört från andra vänner säga det du säger och de känner samma sak. Själv har jag stängt av den funktionen så att ingen kan se om jag är online eller inte och jag kan inte se dem heller. Hade jag haft den funktionen på så hade jag nog gått under psykiskt. Tyvärr. Antar att man måste lära sig hantera de dumma tankarna eller bara ignorera dem när de kommer.

    Svara

     Funkar det verkligen? För jag har också stängt av, men folk kan se ändå… Håller i övrigt med Anonym 20.35.

     Svara

      Jag hoppas det haha! Jag kan inte se någon så jag tänker automatiskt att de inte kan se mig heller. Men vem vet egentligen? Jag får undersöka saken och se om det verkligen funkar 😊

      Svara

      Ja, vet någon hur det funkar? Har också stängt av men får ändå mess av typen ”åh, bra att du är vaken” etc.

      Svara

    Försök tänk tillbaka till typ Nokia 3310 tiden. Då skickade en ju sms och var glad när man fick ett svar tillbaka vare sig det tog 1 sek eller 1 dag för man tänkte ju inte på om personen sett meddelandet eller inte. Eller säg bara till dig själv ”fan vad måsig jag är, personen svarar väl mig när hen vill. Jag är bra och ok varesig någon läst mitt meddelande eller ej!”. Haha låter kanske töntigt men självpepp är alltid bra!

    Svara

     Tack för pepp! 💕 Jag får lära mig att tänka så. Små steg i taget! Åh saknar Nokia 3310 tiden.. inga appar, sociala medier och influencers. Det var tider det!

     Svara

    Oj, sådär gör jag ibland… dock inte mot familj eller mina bästa vänner. Men ibland när det är långa gruppchattar eller någon bekant som skriver så orkar/hinner jag inte svara samma dag. Man jobbar hela dagarna och flabbar med kollegorna och sedan när man kommer hem kanske man pratar med familj och nära vänner. Ibland räcker inte orken inte till för mig då att vara social mot andra + orkar inte ha telefonen i handen hela tiden. Menar verkligen inget illa och det är inte för jag tycker personerna är ointressanta.

    Svara

   Min före detta bästa vän tar alltid minst 3 dagar på sig att svara. Ibland mer än en vecka, och då ser jag att hon har läst och att hon även lägger upp grejer på Instagram och liknande innan hon svarar. Är så förbannat trött på det. Så respektlöst beteende, speciellt när man skriver om något viktigt/känsligt. Sen svarar hon som om ingen tid gått.

   Svara

    Och? Ville du något viktigt hade du väl ringt upp henne??

    Svara

     Hade hon brytt sig om relationen hade hon väl svarat i rimlig tid?

     Svara

   Ibland vill jag inte svara direkt eftersom jag inte kommer kunna svara dagen direkt. T.ex. ska precis börja jobba, gå och läggs mig eller liknande, då vill man inte starta upp en massa konversationer där man ser/hör svar komma in men inte hinner/kan svara utan sparar det hellre till nästa dag. Och så glömmer jag…

   Svara

    Jag förstår det. Tycker du att vännen som tar initiativ till konversationen är jobbig om hen skriver igen efter några dagar? Typ ”hej du svarar inte på mitt meddelande..”. Jag har gett vännen ”space” och låtit konversationen bara vara. Ibland har de svarat några dagar senare och ibland har de inte svarat öht.

    Svara

    Samma här! Plus att jag blir så stressad av all kontakt, hela tiden överallt. Mejlen på jobbet, mess, messenger, nån ringer osv osv. Stängt av notiser, läser ofta snabbt men markerar ibland som oläst..Tycker det är sjukt med pressen att man ska svara direkt. Herregud information overload i hjärnan 24/7.

    Svara

   Jag har två nära vänner som också brukar bete sig precis sådär. Om jag inte får svar på ett par dagar (och de har sett mitt meddelande) brukar jag skicka något i stil med ”Hoppas allt är bra med dig, jag blir orolig när du inte svarar” typ, och då brukar jag alltid få svar samma dag och personen i fråga ber om ursäkt för att de inte svarat. Jag har lärt mig att mina kompisar ofta inte svarar för att de har för mycket att göra, eller att de glömmer bort att svara för att de är trötta eller stressade, så jag tar det inte personligt längre (jag hade dock jättesvårt att släppa tankarna på att de ignorerade mig de första gångerna det skedde).

   Svara

   Det handlar högst troligen inte om dig. Jag gör så hela tiden utan att mena illa. Men är väldigt busy och uppbokad ofta flera veckor framåt med vänner, middagar, kvällsaktiviteter, träning etc så ibland ”vågar” jag helt enkelt inte starta upp en konversation för det kommer leda till att personen kommer vilja ses och vi behöver pussla en kvart. Skriv sms till dem istället, där tycker inte jag det är lika jobbigt eller skriv som en ämnesrad högst upp till ”vill ses” eller ”snabb fråga om midsommar” så vet personen. Annars ring, tycker jag är smidigare. Alla gillar inte att smsa/skriva heller. Jag gör inte det, tycker det är ineffektivt, slår hellre en pling då 🙂

   Svara

   Tänker att det beror på vad man skriver? Om man typ bestämt att man ska ses och kompisen inte svarar på ”hej när ska jag komma?” är det inte så schysst, men om man typ skickar en rolig bild och ba ”haha kolla” är det inte riktigt samma sak tycker jag

   Svara

   Haha folk som kan skicka sms men använder chattar där man kan se om den andra läst (gäller även iphone) brukar ja se som att de kontrollerar en.
   Så brukar läsa meddelande men skiter i att svara bara för att irritera.
   Eller om nån skickar en torr video så svarar ja på sekunden typ ”haha kul” så dom fattar att man knappast hunnit se klippet.
   Elakt kanske men vill man nå mig så är sms bästa metoden och ja vet att majoriteten är snokiga.

   Svara

  Hej alla.
  Jag undrar om någon här har antingen själv haft eller varit vittne till kraftig hypoglylemi (för diabetes typ 1)? En familjemedlem som har typ 1 hade en förra helgen och det var otroligt skärrande.
  Jag kan lätt säga att det är ett av det mest vidriga jag varit med om. Det var som ett epilepsianfall och personen var som en exorcist. Till slut vaknade personen efter att vi försökt hjälpa till med honung i munnen och sådant.
  Händelsen har påverkat mig otroligt. Dock så har jag läst på vissa ställen att kroppen själv löser detta och släpper ut glukos från levern när man blir så låg och personen klarar att vakna upp själv. Jag undrar om detta stämmer?
  Tack på förhand.

  Svara

   Nej det stämmer inte har mycket diabetes i min släkt och som jag förstått det kan personen hamna i koma? Alltså få men för livet? Men jag är ingen expert jag vet bara att om någon svimmar är det galet akut

   Svara

   Jag förstår verkligen att det var en obehaglig upplevelse <3 Hur gammal är personen som har diabetes typ 1?
   Mitt barn har diabetes typ 1.

   En person med diabetes typ 1 behöver alltid något som höjer låga värden, exempelvis honung som ni gav. Vid medvetslöshet är det bästa att ge en glucagon spruta. Har personen en sådan utskriven? Annars kan hen få det. Den används vid medvetslöshet pga mycket lågt blodsocker, vid svår hypoglykemi när personen inte kan inta socker via munnen.

   Kroppen har som du säger ett lager glukos från levern, som den släpper ut. Dock kan lagret vara uttömt, eller inte helt räcka. Det kan också vara farligt om man inte hjälper personen att få upp sina värden, även om kroppen kan hjälpa till själv. Låga värden behöver alltid åtgärdas.

   Be om att få lära dig hur du ger med glucagon sprutan, och få veta vart den finns. När man vet hur man gör i en sådan situation känner man sig mycket tryggare.

   Svara

    Tack för ditt svar! Då har jag inte helt fel angående levern och glukos i alla fall. Hen är i övre tjugoårsåldern och bor vanligtvis ensam vilket bara ökar min oro. Vid de flesta tillfällen sover hen ju ensam där ingen kan hjälpa med glucagonspruta 🙁

    Svara

   Min mamma har diabetes typ 1. Hon hade sånna där ”anfall” minst 1 gång i månaden i hela min uppväxt. Värsta jag visste. Hon blev ofta aggresiv och ja, det är fruktansvärt att se. Hon fick det alltid på natten, vilket har gjort att jag alltid legat på vak, vaknat av minsta lilla ljud. Idag har ju tekniken gått framåt iaf och hon har sån där grej på magen som reglerar insulinet och det hjälper ju mycket. Jag är dock skadad för livet och trots att jag är 30 år och inte levt ihop med henne må väldans många år, är jag extremt ängslig och nervös runt henne 😅

   Svara

    Men fy vad jobbigt ha det så som barn. Vill ge barn-dig en kram ❤️

    Svara

    Fy vad läskigt!

    Svara

   Jag har diabetes typ 1 sedan 13 år tillbaka och det har hänt typ 4 gånger de senaste två åren att antingen min pojkvän eller familj fått ringa ambulans för att jag har varit helt borta. Första gången det hände var jag tillsammans med min pojkvän men ingen ambulans kallades till platsen den gången. Jag hade vaknat upp men ändå varit helt borta, vilket jag fick återberättat för mig efter. Det var som att jag var en zombie sa han. Jag svarade på frågor utan att riktigt svara på dem och gick på toaletten själv fastän jag inte var mig själv liksom. När jag ”blev vid medvetande ” på eftermiddag hade jag inget minne alls av dagen. Visste inte att han hade burit mig till soffan, att vi hade pratat eller att jag hade gått på toa.
   Han tyckte hela händelsen var skit läskig för jag hade verkligen betett mig som en zombie. Och jag kände detsamma. Så jag förstår att du mår dåligt över vad som hände. Kroppen liksom bara går in någon typ av ”survival mood” och kör sitt egna race liksom. Men ändå behöver den hjälp utifrån när en sådan sak inträffar. Fy för sjukdomar!

   Svara

    Så läskigt! Tack för ditt svar 🙂 gör mig lite lugnare.

    Svara

    jag fick ett sådant anfall och var borta länge 2012.. uppdagades att jag hade fått akut hydrocefalus! vad har de gjort för tester ?

    Svara

   Jag haft tre hemska krampanfall i sommar. Höll i sig varje gång en timme. Att jag inte ringde ambulans men kunde inte röra mej. Men vet nu att det var pga tumören och äggstockscancer. vad hemskt det var.

   Svara

  Någon sjuksköterska här som vill berätta hur löneutvecklingen har sett ut?
  Ni som är relativt nyexade – vad ni fick i ingångslön? Berätta gärna var i Sverige (eller utomlands) ni jobbar i också.

  Har nämligen inte så lång tid kvar av mina ssk-studier och vill inte bli alltför besviken när jag kommer ut i arbetslivet sen

  Svara

   Min bästa vän lämnade sitt jobb på geriatrik avdelningen på ett mindre sjukhus (Stockholm) för att börja på ett äldreboende och gick upp nästan 10.000 i lön. Hon var relativt nyexad också, kanske en tre fyra års erfarenhet.

   Svara

   Har varit färdig sjuksköterska sedan januari 2014, har bara jobbat på vårdavdelning. Gick in på 22.000, har idag 30.000. Har dock vidareutbildat mig till barnsjuksköterska under den tiden också!

   Svara

   Sjuksköterska med 5 års erfarenhet, började på 22, ligger nu på 31.000.
   Lycka till och välkommen, att vara sjuksköterska är ibland det coolaste man kan vara med om. Och kom ihåg, det är ett brett yrke, känns det inte rätt där du hamnar så finns en uppsjö av olika mottagningar, avdelningar och arbetsuppgifter kvar att prova på.

   Svara

   Den är dålig. Jag har 28000 efter två år i yrket. Vårdavdelning arbetsgivare Region Skåne.

   Svara

   Blev färdig januari 13, jobbar på sjukhus i Region Skåne och har varit på samma arbetsplats hela tiden, dock varit föräldraledig halva tiden. Gick in på 21500 och har nu 30400 i månaden

   Svara

    Shit vad dålig ingångslön. Jag jobbar med logistik och min ingångslön efter 2 års KYutb var 30.

    Svara

     Men ååååååhh Hahah ”shit va dålig ingångslön”. SOM ATT VI SOM JOBBAR I VÅRDEN INTE ÄR MEDVETNA OM DET. Vi får knappast högre lön av att logistikfjantar ska försöka skryta om sin egen lön. Är så t r ö t t på att mötas av såna här kommentarer. *ridå*

     Svara

      Bli bättre på att löneförhandla då. Hade ALDRIG accepterat en sån pisslön. Hade 25 när jag sommarjobbade som 19-åring liksom. Hade aldrig accepterat 21 efter tre års studier.

      Svara

     Ja du hör ju hur ouppskattade vårdpersonal är? Kan knappast undgått dig tidigare. Sen skulle jag ju aldrig vilja med jobba inom logistik – vissa saker är viktiga än andra när man väljer yrke 🤷🏼‍♀️

     Svara

   Specialistsjuksköterska sedan 12 år. Ingångslön efter vub 23 500. Nu 40 300 i Stockholm.

   Svara

  Pratade länge med min dotter på eftermiddagen idag. Hon studerar utomlands det här året och jag saknar henne, samtidigt är jag glad och stolt över att hon är så duktig.

  Svara

   Vad roligt! Vad pluggar hon? 🙂

   Svara

    Pedagogik, språk och litteratur. Hon vill bli lärare.

    Svara

   Så fint. Kärleken för sitt barn ❤️

   Svara

   Hon saknar nog dig nästan ännu mer ska
   du se. Har bott många år utomlands och saker som mammas hemlagade mat är bland det exklusivaste jag kan tänka mig <3 Fint också att du är stolt över henne, så du kan vara luften under hennes vingar inte en som klipper dem.

   Svara

  Om ni kunde välja fritt, vilka ämnen skulle ni tycka det vara mest spännande att läsa om i en blogg om?
  Allt ifrån avslöjanden till typ dissande recensioner eller udda ämnen?
  Tänker om man bara glömmer allt vanligt influenser tjafs som dagens hauls och sminkvideos.

  Svara

   Svårt att hitta nya bloggar. Vi som följt Kenza och co sen 2007 är idag mellan 25-30 så det blir svårare att börja läsa någon ny.
   Barnen kollar hellre youtube och insta. Bloggarnas dagar är passé….
   Kanske insta funkar bättre?

   Svara

    Omformulerar, menar givetvis insta också. Alltså en ny insta/bloggare. Vore intressant att veta i och med att många klagar på dagens influencers, typ var vore bättre

    Svara

   Om någon anställd på typ Kolmården började blogga skulle jag läsa. Eller andra speciella yrken. Sååå trött på mode, smink och selfies. Hade en tjej lagt upp bilder i skitiga kläder och gummistövlar medans hon mockar elefant bajs hade jag följt på en gång.

   Svara

   Typ någon young professional! Alltså en blogg från någon relativt nyexad de första 3-4 åren i arbetslivet, om karriär, business, utmaningar i arbetslivet osv. Inget jag hittat och vore kul att läsa om annan input än från ens kompisar.

   Svara

  Några erfarenheter av shapeby?

  Svara

  Förra lördagen träffade jag en kille, kände mest att om han vill ses så är jag på, men ses vi inte mer så gör det verkligen ingenting.

  Vi sms:ade lite efter det under söndagen, men han ställde inga frågor eller så (jag ställde några, extremt ytliga sådana så de räknas knappt) och tonen var rätt kort, från oss båda typ (Innan vi sågs hade vi daglig kontakt) och sen slutade han svara. Tog inte illa vid mig utan förstod.

  Igår vaknade jag till en snap från honom, en selfie. Han skickade aldrig selfies innan så detta var den första selfien han skickade någonsin. Jag svarade inte på den dock.
  Jag snapade på eftermiddagen, för att se om han skulle svara bara. Det gjorde han inte. På kvällen la jag ut en story, på vilken han ställde en fråga. Och jag svarade och ställde samma fråga tillbaka, inget svar.
  Idag la jag upp en ny story på vilken han svarade med exakt samma text men en annan bild. Jag svarade, men inte han.

  Har inga förhoppningar på att han ska svara när jag svarar honom. Jag vet att ingen kan VETA varför, och jag vet att det enda sättet att få veta säkert är att fråga honom, men jag tycker mest det är lite sådär ”konstigt roligt” så jag behöver inte ha hans svar, men teorier? Ni är ju garanterat fler där ute som varit med om samma, eller som har gjort samma, så varför gör ”man” så?

  Svara

   Haha men gud vad komplicerat. Antigen skriver du hallå? Eller så säger du inget. Är du rak mot honom och han inte verkar vara det tillbaka ja då vet du eller så kan ni fortsätta vela fram och tillbaka som ni gör nu vilket inte verkar leda till någon nytta. Kanske låter hård men tycker inte det behöver bli såhär komlicerat och känns så olustigt att ”spela spelet” bara för att se om han reagerar eller inte.

   Svara

    Spelar inget spel för att jag är ”intresserad, jag kan vara utan honom, undrar mest över sättet eftersom det förekommer för så många.

    Svara

   Tänker rent spontant att han vill ”spela svår”, otroligt oklart varför dock för fattar inte varför man håller på så. Han verkar precis som du inte superintresserad.

   Svara

    Hahaha så konstigt beteende😂 fattar inte heller, och särskilt inte eftersom det borde märkas att intresset inte är särskilt högt😄

    Svara

     Haha verkligen… 😂 Kaaan ju vara så att han faktiskt känner att du inte är intresserad men vill att du ska bli det och då kan spela svår vara en god, om än sjuk, taktik för att försöka få dig att vilja ha det du inte kan få. Även om han inte själv är intresserad = bekräftelsebehov typ.

     Svara

      Hahaha! Nu när du säger det så känns han faktiskt som den typen som skulle kunna göra så😂

      Svara

       Hahaha fyFAN! Ghosta helt från och med nu så får vi se vem som vill ha det den inte kan få sen 😉
       Okej, låter inte supermogen nu men lite kul ändå?!

       Svara

        Ska göra det, hahaha😂 äsch, spela roll om man är mogen eller inte, det är ju uppenbarligen inte han heller😂

        Svara

         Hahaha sant! 😂

         Svara

   Jag skulle gissa på att han inte heller är jätteintresserad men han dissar dina meddelanden lite då & då & svarar lite då & då för att han antingen vill se om du ”jagar” efter honom eller inte. Kanske så vill han att du ska börja undra varför han inte svarar & jaga honom för att veta om hans intresse kan växa eller inte

   Svara

    Åh, intressant teori!😄

    Svara

   Hahah känner igen detta såå väl. En kille jag träffade för ett tag sedan håll också på så. Fattar verkligen inte varför. Tröttnade rätt fort 🤷🏽‍♀️

   Svara

    Ja visst är det bara konstigt! Tänk om det är samma kille, var han blond?😉

    Svara

   Han försöker köra the game med dig. Kasta ut kroken lite snabbt bara för att veva in den lika snabbt allt för att göra dig lagom förvirrad för att du ska (enligt vad han hoppas på i och med detta beteende) börjar tråna efter honom. Och om du trånar efter honom kommer du bli enklare att få i säng. Sånt lär the game ut, den första Moseboken för fuckboys.
   Mitt tips är att antingen driv med honom för skojs skull eller om du Inte är lagd åt det hållet att vara petty hehe, så ignorera bara. Classic fuckboi

   Svara

    Håhå, det är svårt att få mig i säng så han lär tröttna. Driver gärna med folk dock, det är bara kul, särskilt om de förtjänar det.😁

    Svara

   Haregudrun så komplicerat!
   Har inte dejtat i smartphone-eran, och det känns väldigt bra när jag läser det där…

   Svara

    Det är väl inte enbart smartphonebeteende. Hade det inte varit på Snapchat hade det kunnat vara på SMS lika gärna förutom att man inte kan lägga upp My story på ett sms… Men beteendet tror jag alltid har funnits.

    Svara

     Njä, det här är ju sjukt:
     ”varit aktiv på insta, kommenterat story men inte svarat på fråga, läst sms, lagt nåt på fb, varit inne på messenger..”

     Vi slängde iväg ett sms och fattade att folk kanske höll på med nåt annat, var utan täckning (ja!) eller (ofattbart!) hade telefonen avslagen!

     Svara

      Det här handlar inte om att jag skulle vara besviken över att han inte svarar mig, att jag undrar ”Åh varför svarar han inte när jag ser att han gör det här och det här”. Att man har andra saker för sig vet jag att man kan ha, herregud. Det enda jag reagerar på och tycker är jättekonstigt är att han hör av sig när det varit knäpptyst i flera dagar, när ingen av oss verkade intresserad av mer när vi sågs, och att han ställt frågor som jag svarat på men som han inte svarat på när jag ställt samma fråga till honom.

      Det är inte jag som har hört av mig till honom, det är han som hört av sig till mig. Hade han inte gjort det hade jag inte skrivit till honom heller. Så det är ett beteende jag tycker är konstigt, och jag vet att jag inte är ensam om att ha stött på en sån kille, därför ställde jag bara frågan om varför, vad vitsen är, en del är såna.

      Svara

       Tror han inte är vidare intresserad men vill ”ha dig på kroken” för att du liksom inte ska fatta vad han håller på med och därmed ”bli intresserad” genom att leka svår, bara för att mata hans ego lite.

       Svara

   He just not that into u

   Svara

    Och det är helt okej att han inte är det, jag är det inte heller.

    Svara

  Blir runt denna period på året torr i ansiktet men nästan bara på näsan, någon som har tips på bra hudkräm för detta?

  Svara

   dermalogica multivitamin power recovery masque!!! life saver.

   Svara

   Sov med fuktmask.

   Svara

   Dermaceutic. Dyr men hjälper mig något enormt.

   Svara

    Bara jag som avskyr när folk endast skriver märke? De har ju flera olika krämer, vilken menar du?? Haha

    Svara

     Tänker mig att hen menar K-cream. En helt jävla fantastisk ansiktskräm mot all! Men, har man oturen att inte tåla den kan man få insektsbettsliknande utslag. Tror jag. Har hänt mig och en recensent på Skincity.se

     Svara

   Ett fuktserum med hyaluronsyra under din vanliga kräm på morgon och kväll är allt du behöver! Jag kör på antingen L300 för ca 179kr eller ett nytt från NCP för runt 250kr och båda är supersköna, utan parfym och med riktigt mycket fukt utan att vara feta.

   Svara

  För några veckor sen du med nick ”ledsen mamma” som berättade om din situation hemma med din sambo som fick utbrott ibland och skrek på dig och kunde hålla fast dig. Ni har barn ihop, du pluggar och känner att du inte klarade dig ekonomiskt själv. Hur mår du? Hur går det med din sambo? Har tänkt massa på dig och hoppas du och barnen mår bra ❤️

  Svara

  Hej!
  Är det någon som har några tips på ryggövningar till ländryggen? Får ryggskott rätt ofta och är ibland öm där.

  Svara

   Följ sls_niklas på insta, han visar grymma övningar! 😘

   Svara

    Åh ska kika! Tusen tack.

    Svara

     Kom på en till – naprapatjonas på insta. Testa spinal waves han tipsar om, satan vad bra de är!

     Svara

   Har inga superövningar men för mig brukar det hjälpa att stretcha ljumskar och höftböjare.
   Kan också rekommendera att gå på Yinyoga, gjort under för min kropp 🙂

   Svara

    Har faktiskt tänkt börja på gå yinyoga, du övertalade mig. Tack!

    Svara

   Har självt haft det jag trodde var ryggskott och gick till fysioterapeut. Fick övningar där. Skulle dock tipsa dig att kolla upp dig, om det återkommer väldigt ofta och gör extremt ont. Det visade sig att jag är benskör och att jag har kotkompressioner i ryggen, därav den otroligt jobbiga smärtan, inte ryggskott.

   Svara

    Ojdå, ja det kanske jag bör göra. Aldrig tänkt på att det kan vara något annat. Tack för tips!

    Svara

  Efterlyser någon som vet eller varit med om laxeringsmedels-mannen från tinder? Är han fortfarande aktiv?

  Svara

   Vänligen utveckla varför han kallas laxeringsmedels-mannen. Ah förutom det uppenbara.

   Svara

    Han ger laxeringsnedel till sina dejter i smyg för att sedan se på och… njuta… när de måste springa på toa

    Svara

     Nä fy fan. Var i Sverige härjar/härjade han?

     Svara

      Minns ej vem jag hörde det från. Var en kollega som kände någon som kände någon.. som råkat ut för honom. Verkar vara en normal kille med en väldigt onormal fetisch. Bjuder hem tjejer på middag och smyger ner laxeringsmedel i deras dryck och sedan bryter upp toadörren, drar ner byxorna och ja.. ni förstår. Förmodligen i stockholmsområdet.

      Sånt här gör ju en inte jättesugen på att ge sig ut i tinderdjungeln direkt.

      Svara

       Åh blää, måste vara denna?

       “Det är dags för andra dejten och han skulle bjuda på middag hemma hos sig. Helt plötsligt så känner jag att jag måste springa till toaletten, det blev ett akuttillstånd. Efter ett tag bröt han upp dörren och då ser jag att han står och runkar samtidigt?! Då sa han att han hade lagt laxeringsmedel i min mat och att han tände på sånt. Han verkade helt normal så det var SÅ SJUKT!”

       https://metromode.se/noje/13-lasarberattelser-om-mardromsdejter-har-ar-era-varsta-matchningar-pa-tinder/

       Svara

       Idioter kan man träffa även utanför tinder….

       Svara

     Fy satan vad sjukt.

     Svara

    Svar fastnade i modd. Men anonym här sammanfattade det ganska väl.

    Svara

  Har någon tips på ett schampo och balsam för extremt fett hår? Jag tvättar mitt hår på förmiddagen och redan på kvällen är det fett. Jag tvättar håret 2-3 gånger i veckan och har provat både fler och färre gånger, brukar inte pilla i håret och har haft såhär i flera år, nu börjar jag tröttna rejält. Jag tror jag har en överproduktion av talg. NÅGON som känner igen sig och har en lösning?? Det är extremt påfrestande att aldrig kunna ha utsläppt hår för att det lätt blir fett.

  Svara

   Använder du andra produkter i håret eller endast shampoo och balsam sen låter det vara naturligt? Mitt blir fett snabbare om jag använder hårspray och fixar med håret tex.

   Jag har två favoriter, mitt hår klarar sig 4-5 dagar mellan tvätt.
   Lite dyrare: Maria Nila repair
   Budget: Gliss supreme length. (Rosa flaskor)

   Svara

    Använder endast schampo och balsam och låter det oftast lufttorka. Ibland hårfön men stylar det aldrig.

    Svara

    Får kika på dom! Tack för tips!

    Svara

   Jag känner igen mig och har precis samma problem. Har tyvärr ingen lösning men håller tummarna för oss båda att någon har!

   Svara

   Har samma problem. Försöker hitta lösning men det är alltid tvätta mer sällan eller tvätta aldrig. Har visserligen inte provat det ordentligt och visst märker jag att håret blir fett fortare ju oftare jag tvättar men jobbar på sjukhus och vill verkligen tvätta av håret efter att jag jobbat, skulle kännas så fruktansvärt äckligt annars. Avskyr verkligen ett smutsigt hår och vill inte att det ska lukta heller, är så känslig för andra människors…lukter av ofräschhet… Vill liksom vara fräsch men inte behöva tvätta hela tiden!

   Svara

   Ta lite bakpulver i hårbotten när du känner att det börjar bli fett, och borsta ut håret. Jag har samma problem, nu för tiden tvättar jag bara håret varannan dag tack vare det.
   ✌️

   Svara

   Apoteket har ett daxxin. Så grymt shampoo. Jag har tunnt fint hår och ridhjälm mkt. Haft detta i över 1 år genom en graviditet m.m å det är de enda som funkar för mitt hår.

   Svara

   Dr Organic Tea tree oil schampo och balsam!!

   Svara

   Redken oil detox shampoo

   Svara

   Ju mer du tvättar desto mer torkar du ut huden som börjar producera talg. Duscha inte varje dag! Har du mjäll och behöver mjällschampoo? För fett balsam? För uttorkande schampoo? Avsluta duschen med kallt vatten. Undvik hårspray och andra produkter ett tag. Kanske värmeskyddet är för fettigt?

   Svara

   Kom ihåg att alltid schamponera håret två gånger så det blir ordentligt rengjort om du inte redan gör det 😚

   Svara

   Organic/ekologiska schampo kan fungera. De är mindre dryga men jag tycker själv att håret håller sig längre efter varje tvätt när man vant håret vid den typen av produkter. Håret blir inte lika akut fett utan blir fetare gradvis och det tar längre tid innan det feta syns. Det kanske inte hjälper dig helt men det kanske minskar problemen. Det kommer antagligen ta tid att få ett bra resultat, så utgå från att du måste tvätta håret ett antal gånger innan du kan utvärdera vilken effekt det har.

   Svara

  Någon som har tips på vad man kan ge en kompis för grejer i en julkalender? Alltså 1 sak per dag i 24 dagar. Som är billiga liksom.

  Svara

   Choklad, lyppsyl, mini-nivea, badbomb, ett fint brev, mini parfym, strumpor, tofs, mugg, handkräm, doftljus och annat billigt på Normal, ÖB, Lidl och Rusta.

   Svara

   Trisslott, lypsyl, godis, halstabletter, julstrumpor, såna julörhängen som finns på hm! Vad som helst som är omtänksamma smågrejer 🤗

   Svara

    ”Omtänksamma smågrejer” = småkrafs

    Svara

     Underskatta inte småkrafs! Kan vara toppen att öppna en lucka innehållandes hårnålar när man är i nöd. 😀

     Svara

   Skriv en liten lapp med saker du uppskattar hos personen istället!

   Svara

   Saffran, penna, hårsnoddar, varma koppen, té, ett nummer skvallertidning, Knep å knåp, virknål…

   Svara

   Håller på med att fundera ut just nu till mina kids i varierande åldrar. Godis, tidning, strumpor, duschcreme, hårsnoddar, Badbomb, tuggummi osv.

   Svara

   Jag hade fullkomligt älskat att få en bok varje dag! Det går att fynda superbilligt på loppis/second hand. Blanda skönlitteratur med kokböcker eller tidningar osv?

   Svara

   Åh, inte massa skräp!
   Ett gulligt meddelande, en aktivitet ni ska göra ihop (promenad, fika, laga middag), myskit: tepåse+stearinljus etc.

   Svara

  Hade sjukt mycket ångest hela kvällen igår. Har ännu mer ångest idag.
  Jag hatar verkligen helger.

  Svara

   💖💖💖💖💖💖 förstår dig. Jag tycker kolla gilmore girls kan hjälpa 🙈

   Svara

   Varför just helger?

   Svara

    För att jag inte har något syfte på helgerna. Det är då jag märker hur ensam jag är, jag ser hur alla andra har kul osv och jag är liksom ingen alls. På vardagarna har jag ett syfte, dvs att vara i skolan och plugga.

    Svara

     Förstår!
     Ja olika sorters ledigheter kan vara allt annat än avkopplande och roliga!

     Svara

     Ta tag i det, föreningssverige är stort och välkomnande. Engagera dig i röda korset, läxhjälp, kyrkan eller naturskyddsföreningen? Jättebra sätt att få nya vänner.

     Svara

     Känner exakt samma, när jag inte jobbar är jag bara hemma och stirrar på väggarna i mitt hem. Skulle så gärna vilja hitta på saker men har ingen jag kan/vill göra det med.

     Känner mig så ensam och värdelös, känns som om ingen någonsin kommer vilja vara med mig för jag är så tråkig.

     Svara

  Tips till provocering: tala om för folk att de är anarkister. Anarkismens grundtanke och pelare är fred, inte våld som många tror. Extra roligt blir det att anklaga någon för att vara anarkist utan förklaring.

  Att trolla på det sättet är bland det roligaste jag vet.

  Svara

   Hur gammal är du, 14-år? 🙄

   Svara

    12 skulle jag gissa på

    Svara

   Enligt min erfarenhet brukar folk veta om de är anarkister eller inte så att berätta för dem känns lite överflödigt. Tror inte folk tror det har något med våld att göra heller.

   Svara

  Vad är det smarrigaste kändis-skvallret ni har? 😋

  Svara

   E-type ❤️ Filippa Reinfeldt

   Svara

    Va?!

    Svara

     Längesedan dock… ☺️ men ändå!

     Svara

   Jag vet rätt många kändisar som partyknarkar. Förvisso känns det inte som så hett stoff eftersom det är så satans normaliserat. Men för ett par av dessa skulle det nog vara förödande för karriären om det kom ut.

   Svara

  Är det någon här som bor i Huskvarna? Om ett par veckor ska jag och min sambo åka till Huskvarna över helgen. Vi har aldrig varit där. Så min fråga är om det finns någon kalasbra resturang ni rekommenderar?

  Svara

   Alltså… Skulle rekommendera att ni tar er till Jönköping. Är uppvuxen i Jönköping/Huskvarna och allt ”kvällsliv” finns i Jönköping.

   Svara

   Huskvarna är rätt dött på restaurangfronten däremot är det ju nära till Jönköping 🙂

   Svara

   Bor inte i Huskvarna men i Jönköping som näst intill sitter ihop med Huskvarna. Skulle valt något inne i Jkpg för i Hva finns inte så mycket mer än pizzerior och kinarestauranger. Kanske Brooklyn Burger då om ni gillar hamburgare.

   Svara

  Era bästa tips mot gravidillamående mottages tacksamt!

  Svara

   min syster gick alltid runt med salta kex i fickan och gnagde pyttelite på emellanåt som en ekorre…. eventuellt slickade på en citronskiva (det tycker jag ifs hjälper mot vanligt illamående också)

   Svara

    +1!
    Fast sura clementiner och knäckebröd. En liten klump knäcke i munnen, konstant.

    Svara

   Primperan

   Svara

   Postafen 👍🏻

   Svara

   Bubbelvatten med citronsmak tyckte jag var uppfriskande och hjälpte till för stunden

   Svara

   Små ät ofta. Jag brukade äta skorpor, vindruvor, jordgubbar, nötter, russin och alltid ha något nära till hands. Så fort minsta känsla av illamående åt jag ngt litet så blev det bättre. Ha skorpor eller typ Mariekex bredvid sängen och ät innan du ens reser dig på morgonen.

   Svara

   Lerigan comp

   Svara

   Spy. Enda som hjälpte för mig. Då mådde jag iaf bra i 10 minuter innan det var daga för nästa spya. Kräktes dygnet runt hela graviditeten, tjohej!

   Svara

   Ondasetron. Läkare måste skriva ut.

   Svara

  Går det att sälja Michael Kors väskor eller är de bara helt ute så de inte ens går att sälja? Har en större och en mindre…. Vilken sida är i sådant fall enklast?

  Svara

   tradera kanske? folk i småstäder och orten gillar väl fortfarande sånt

   Svara

    Ja, Tradera. Jag har insett att ALLT finns där!

    Svara

     Tack! 👍🏻⭐️

     Svara

      1166 objekt ute just nu på Tradera om man söker på Michael Kors =)

      Svara

  Vad gör man medan man längtar efter att bli gravid? Efter många års förhållande har jag och min sambo bestämt oss för att börja försöka men man blir ju genast nedslagen när det inte fungerar och det känns som att allt annat bara är en väntan på att det ska hända… Visserligen bara tredje försöket nu, men ändå. Igenkänning någon?!

  Svara

   Jadu. Tänk på att för en genomsnittlig svensk så tar det 6-12 månader att bli gravid. Har du koll på ägglossningen? =)

   Svara

    Ja tack, jag vet att det är genomsnittet. Jag är dock hyfsat ung (25) så jag tänkte väl lite arrogant att det inte ska ta alltför länge för mig… Men jag vet att 3 månader inte är lång tid oavsett ålder. Jag försöker få koll på ägglossningen nu senaste två månaderna, med såna stickor. Det konstiga är att förra månaden visade stickorna att jag hade ägglossning 9 dagar innan mensen, vilket ju är väldigt nära inpå?! Eftersom jag redan lidit av vestibulit i många år tänker jag nu helt cyniskt att ”jaha, det fattades väl bara att jag ska ha problem att bli gravid också”. Typ, eftersom jag hade den osannolika oturen att få vestibulit kommer det säkert att vara något problem med att bli gravid också…

    Svara

     Har du tagit upp det med gyn?

     Svara

      Ägglossningen eller vestibuliten? Det sistnämnda har jag gått i behandling för i flera års tid. Det börjar äntligen gå åt rätt håll, därav beslutet att försöka bli gravid 🙂 Den sena ägglossningen har jag inte tagit upp med gyn eftersom det ännu bara är andra månaden som jag kollar min ägglossning med stickor, och jag vet ju att man måste ha försökt ett år innan man söker gyn. Ska se denna månad också om den visar samma. Min vestibulit ska ju inte påverka fertiliteten så jag tvekar på att jag får hjälp innan någon annan ändå…

      Svara

     Jag upptäckte också att min cykel och fertilitet strulade på flera sätt när jag försökte bli gravid. Kändes så orättvist att hitta fel efter fel men ändå glad att jag fick allt uträtt. Fick gå till mååånga läkare men är nu gravid och ska snart föda <3 Min ägglossning stämde inte heller och kom precis innan mensen pga PCOS så tips att börja där. Har inga symptom heller så många läkare avfärdade det

     Svara

      Hmm… Jag känner inte igen någon av symptomen för PCO men om du skriver att du hade det utan symptom så kanske det är samma för mig?! Min cykel är regelbunden men lite kort, 25-27 dagar. Jag ska fortsätta testa min äl någon månad till och se om den visar lika sent igen, och sen kanske försöka tjata till mig en läkartid…

      Svara

   Försöka göra mycket annat av väntetiden, än att just vänta. Resor, filmkvällar, käka ute, utflykter, läsa böcker, ta bilen/t-banan/bussen ut till nya platser, möblera om, måla en vägg, testa olika sminkningar en tisdagkväll, skapa nya Spotifylistor med mera.

   Lycka till!

   Svara

    Tack <3

    Svara

   Ägglossningsstickor

   Svara

   De är lite som när mensen är sen – ju mer man fokuserar på de desto senare blir den.. tänk inte ” nu gör vi barn” utan ”nu ska vi träna på att göra barn” om du förstår hur ja tänker? De tar bort lite av pressen plus att du ändrar din mentala inställning och blir förhoppningsvis inte liks besviken om mensen kommer.
   Lycka till!!!

   Svara