Pärleros och Schulman i Instagrambråk över näthat

Igår publicerade Alexander Pärleros ett inlägg på Instagram där han spelar upp en snutt ur ett avsnitt av Alex och Sigges podcast. 
Alex Schulman pratar om (raljerar om du så vill) om hur korkad och trög i huvudet Pärleros är och hur han är den klassiska hasch-lodisen som bara vill bli lämnad ensam med holken osv.
I videon här ovan kan du höra hela klippet som Pärleros la upp.

Inlägget har nästan 2000 kommentarer och många influencers/kändisar med Instagramkonton kommer till Pärleros försvar och kallar det för näthat, medan andra ifrågasätter Pärleros rätt till tolkningsföreträde här då han vid upprepade tillfällen vräkt ur sig liknande saker i podden han driver med sin fru.
Alex Schulman har sedan inlägget publicerades bett om ursäkt och förklarat att han inte trodde att Pärleros skulle bli ledsen, just på grund av den jargong han själv har i sin podd, men om man ska tro det här inlägget så är Alexander Pärleros mer av en Chandler Bing än jag trodde.

180 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag ber om ursäkt men jag har så svårt för när partnern hoppar in. Särskilt när det är frun.

  Svara

   Eller när vuxna inte kan skilja på de och dem, om de nu måste ta sådant här på sociala medier..

   Svara

    Så löjligt. Som man sår får man skörda.

    Svara

     Håller med! Jag gick in och läste kommentarerna hos ”stackars” Pärlan och förundras över alla dessa influensers som själva ”mobbat” andra på sina kanaler som sänder sina styrkekramar till stackars Pärlan som själv mobbat en och annan i sin podd.
     Jag säger bara sandlådenivååå!!!
     Samtiden!

     Svara

      Ellerhur! Helt jävla otroligt. Vanessa Lindblad är där och stöttar när hon snackar skit om sina kollegor var o vartannat podd avsnitt. Och sen resten av patrasket! Helt otroligt.. Att man inte har mer självinsikt än så. Skrattretande!

      Svara

      …och in på höga hästar galopperar Elaine Eksvärd.
      Alla dessa instagramkändisar måste förstå att ingen vettig människa uppfattar det här som seriöst.

      Svara

    Och var och vart.

    Svara

    Eller skillnaden på var och vart. Hur svårt kan det vara?

    Svara

   Hade också det förr, MEN sen i såg jag att det är fan så det ska vara. Man träffar sin partner och man väljer att bli ett team när man gifter sig. I vått o torrt.
   Klart man ska agera om ngn inte är schysst mot sin man/fru. Skit samma vad folk tycker. Väljer man att gifta sig håller man ihop både i med o motgång så då jäklar.

   Bring it on för fan.

   Muckar du med min man muckar med mig. Han kan försvara sig själv men eftersom jag älskar hobnom håller jag inte käft. Jag accepterar inte att vuxna människor beter sig som idioter och då säger jag ifrån.

   Svara

    Fast det får ju din man att framstå som ett barn. Som att lilla mamma kommer galopperandes till nubbens försvar.

    Svara

     Haha va fan bubben inte nubben.

     Svara

     Nej det får det väl inte. Klart man stöttar varandra både inåt och utåt. Det kallas lojalitet.

     Svara

     Exakt. Bara pinsamt. Man ska kunna ta sina egna strider fan!

     Svara

  Det här med glashus osv. Särskilt efter Pärleros vidriga kommentar till Johanna Nordström så är mina sympatinivåer på minus. Definitionen av vit, kränkt man.

  Svara

   Håller med, tycker dessutom beskrivningen var spot on. Lilla Pärlan (vem kallar sig ens så?) påminner skrämmande mycket om en haschbolmande trögtänkt 18-åring med sunkig människosyn. Sunkig kvinnosyn i synnerhet. Nej, att kleta på lite nagellack väger inte upp för att vara ett svin mot kvinnor och utsätta sina gästar för sexuella trakasserier.

   Svara

   Vad sa han för nåt?

   Svara

    Något om att hon tittade på hans Snopp.

    Svara

    Hon skulle intervjuas för hans podd, han inleder(?) med att säga till henne att han har tänkt på henne sexuellt.

    Svara

   Låt dem vita priviligierade männen gå loss emot varandra i sociala media battles säger jag 😂😂😂 kunde inte bry mig mindre om de blir förnärmade av varandra haha

   Svara

   Låt de vita priviligierade männen gå loss emot varandra i sociala media battles säger jag 😂😂😂 kunde inte bry mig mindre om de blir förnärmade av varandra haha

   Svara

  Om jag skulle välja mellan Pärleros eller Schulman? Ingen av dem!

  Svara

   Eller hur. Låt dem bråka typ. 😄

   Svara

    Haha ja. Som Trump och Kim Jong un eller nåt. Sätt dem i en bur och låt dem slåss 😄

    Svara

     En demokratiskt vald president eller en diktator. Hmmmm jättesvårt val.

     Svara

      Fast den demokratiska valda presidenten fick bevisligen hjälp av en diktatur för att vinna valet, och om man räknar antal röster så förlorade han 🥳

      Svara

   Låt dem hållas i sandlådan.
   Skrämmande låg nivå i influencervärlden. Jag förstår alla dem som inte ser att influencer är ett yrke.

   Svara

   Right on! Pest och kolera liksom…

   Svara

    Pärla eller Kolera… 😂

    Svara

  Klart Bella är på Pärleros sida 😹

  Svara

   Bianca också.

   Svara

   Ja, Bella har knappast något att klaga på med tanke på hur hon lindade Pärleros omkring sitt lillfinger i Framgångspodden.
   Om alla ändå hade varit så lismande och krypande inför the Queen. Då hade hon sluppit ha fika med personalen TVÅ gånger i veckan nu när det är ”oroliga tider” och ”de jobbar på ett av av Sveriges mest mediabevakade bolag”.
   Tänka sig att de blir ansatta av journalister som ”ställer kluriga frågor” och till och med ”dyker upp obokat”. Det är väl snudd på majestätsbrott att inte ansöka om audiens ett kvartal i förväg!

   Svara

    Tror Bella, eller hennes anställda, läst här eftersom hon lindar in ett svar till kritiken mot att hon lämnar anställda bakom sig som drabbas hårt av hennes missar.

    ”De har alltid varit som en trygg runt mur kring mig. Men nu är det min tur att vara deras trygga mur och ta oss igenom denna fas. Visa att jag står stadigt som ledare och har en plan framåt. Det kommer att gå.”

    Svara

     Tänkte på personalen man såg när de fikade. Bara unga personer och bara tjejer. Var de inte två äldre daner som jobbade där, vart har de tagit vägen? 🤔

     Svara

      Jeanette van Reis är t.f. VD i Löwengrip Beauty under Pingis föräldraledighet. Hon är pensionerad från svenska L’Oréal.
      Den andra ”äldre” damen är väl Hermine Coyet Ohlén f.d. chefredaktör för svenska Elle.
      Hon anlitades åtminstone tidigare av Löwengrip Beauty som konsult för sociala medier.
      Var ett tag sedan hon nämndes i Bellas kanaler tror jag.

      Svara

    Otroligt hur ni ska tjata om och klanka ner på Bella i varje inlägg, du ”*urre” är väldigt aktiv med det nästan som bessatt av Bella. Tänk att ni hittar fel i allt och lyckas vända allt till fel för att få Bella att verka dålig… Du tycker inte det verkar som att de är ett av Sveriges mest mediabevakade bolag? Det är de ju konstigt nog, har man någonsin sett en mer påpassad, mediabevakad och omskriven person som Bella – till o med kvällspressen förvrider om henne för att försöka svärta ned henne, och få klicks. Det är en he.tsjakt och mo.bb-drev utan dess like, har aldrig sett något liknande. Där snackar vi näth.at och mo.bb.ning. Det är märkligt att ingen säger ifrån om det.

    Svara

     och det kommer härifrån. expresssen har sett här och trott på manipulativa skriverier och har fått sk-t härifrån för att de inte skriver kritiskt om bella och numera skriver de därför snedvridet och nedlåtande om henne, uppenbart att de vill svärta ned, man undrar varför – för att få klicks också andtagligen. Alla medier verkar göra vad som helst för klick – bloggar, poddar, sk.vallersajter, nyhetssajter – alla kastar sk-t på andra, förlöjligar andra, förvränger… för att få klick, läsare, lyssnare och tjäna pengar – Bella är största klickbetet just nu och har varit en tid, som hela sveriges slaskhink och mo.b.b.ob.jekt.

     Svara

      Bella är väl nästan den enda som inte slänger sk*t på andra offentliga, trots att hon själv är så utsatt och påhoppad.

      Svara

     Du har fel som vanligt.
     Du verkar helt besatt av mig.

     Svara

   De flesta friska människor är på hans sida. Det är ingen som förtjänar att bli behandlad som skit och kallad korkad öppet när han egentligen inte gjort nått. Alla är inte sociala genier, han har ändå lyckats riktigt bra, tycker tvärtom det är bra att han vågar och visar att man inte behöver vara något Geni på att prata för att ändå lyckas ha kontakter och göra något bra.

   Svara

    Hmm, är det så bra det. Det borde väl vara en fördel att vara duktig på att prata och på det sociala om man ska ha en intervjupodd?? Inte särskilt inspirerande eller föredömligt att nån som är halvdan på det ska göra sånt..

    Svara

     Skogen skulle vara tyst..

     Svara

      Skönt!

      Svara

    De flesta friska människor har lite mer källkritik och kan se att Pärleros har en egen historia med problematiskt beteende. Han har tidigare kallat Schulman ”idiot” och ”ful som stryk” i sin egna podd. Men när Schulman tar upp det bemöter inte Pärleros detta, men har tid att besvara alla *stryrkekramar* och lägga upp instastories. Det är inte ”egentligen inte gjort någonting” 🤷‍♀️ Han var ointresserad av Schulmans svar och ursäkt, annars hade han stoppat sitt eget kommentarsfält och inte uppmuntrat ett mindre drev.

    Svara

    Men det är ok när pärleros inte bara kallar andra korkade utan också kallar andra för idioter och annat sexistiskt?? Tycker han bara är jäkligt pinsam som ska försöka leka helgon nu!

    Svara

     Lyssnar ni på Alex och Sigges podcast? De har under en längre period återkommit till Pärleros där de hånar honom och insinuerar att han är korkad. Känns som att Pärleros blivit sårad men någonstans försökt hänga med i jargongen, och de få gånger han faktiskt nämnt Schulman har det varit i direkt följd av något elakt segment i Alex och Sigges podd.

     Jag älskar Alex och Sigge, men det finns en gräns. Jag förstår verkligen Pärleros i detta fall.

     Svara

      När ska pärleros ta sitt ansvar då? Det är lätt att leka tuff i podden men aldrig ta sitt ansvar. Seriöst!

      Svara

      Pärleros är korkad. Isabella och Bianca är också blåsta. #teamalex

      Svara

       Verkligen

       Svara

   Vem var det som skulle göra Bellas Reality serie?? Var inte det någon av Schulman??

   Svara

    Och vem var det som dissade idén och skrev ned den totalt så att Bella inte ville längre, så hon hoppade av projektet. Svar: denna bloggerska, som f ö dissar och skriver ner alla Bellas planer och projekt för att hon inte vill se Bella lyckas. Hon skriver ner allt vad än Bella gör och inte gör, allt vänder hon till fel och något dåligt, det är fel på allt. Galet.
    Synd för det hade nog blivit en tittarsuccé.

    Svara

     Jag är smickrad av den makt du tillskriver mig, men jag tror knappast att Isabella bryr sig det minsta om vad jag anser om hennes projekt.

     Svara

  Jag kan förstå vad Alex försöker säga. Jag tycker också Alexander bemöter gästerna på ett dåligt sätt, exempelvis intervjun med Anna Anka då hon gråter och berättar om sin hemska tid med Paul och det blir jobbiga och korta tystnader och det enda Alexander har att säga, gång på gång, är ”Mmm, jag förstår” och sen hoppar han på nästa fråga. Oprofessionellt och det känns som han bara vill luska fram ”dirt” än att visa på medmänsklighet och faktiskt lyssna på dessa historier som berör.

  Svara

   Fast Anna Ankas krokodiltårar är väl svårt att ha empati för. Hon påstår att hon inte någonsin vill göra någon illa. Kolla sista hollywodfruar hon är med i där hon kränker folk i varje avsnitt. Kallar personer för hora osv. Dessutom så pratar hon på om hur slla ligger till höger och vänster och det skulle hon aldrig göra till sedan berätta glstt om hur han hamna i säng med Paul Anka och blev gravid innan äkteskap. Det är mycket som inte stämmer i hennes historia.

   Svara

    Absolut finns det mycket brister och fel hon gjort men jag tror först och främst det är mer en ”roll” hon spelar då hon är på TV och jag syftar främst på Alexanders agerande. Om det hade varit någon annan som gästade hade han ändå bemött gästen likadant.

    Svara

     Precis! Han ska oavsett kunna behandla sina gäster till SIN podd med respekt! Och inte leka barnrumpa, och sitta där med en ful attityd! Inte ok.

     Svara

  Som småpojkar som bråkar på dagis. I ena stunden är man tuff å cool. I nästa ska man gråta hos fröken

  Svara

   😂

   Svara

  När jag läser Pärlans kommentarer så känns det bara som att han fiskar sympatier.

  Jag är ganska säker på att Isabella inte hade kommenterat om det var Alexander Bard som enligt mig är mycket värre än AS.

  Svara

   Isabella gillar väl Bard?

   Svara

    Han är ju mkt trevligare och hyggligare än vad man först tror dock.

    Svara

    Bianca med 🙂 Igen. Alla gillar väl Bard nu för tiden?

    Svara

    Ja, det gör hon trots hans vidriga uttalande om kvinnor. De umgicks senast förra året.

    Svara

     Bard är ingen kvinnohatare och att utmåla honom som det är riktigt lågt och larvigt. Han har starkt kritiserat vissa metoder under metoo och det har han all rätt att göra utan att bli pådyvlad massa epitet. (och jo, även att kritisera cissi wallin kan man göra utan att vara kvinnohatare. Hon är EN kvinna, inte alla kvinnor och representerar inte kvinnorörelsen).

     Svara

      Han är en kvinnohatare.

      Svara

       Nej. Du måste lära dig innebörden av åsiktsfrihet (& lite logik). Att nån inte delar åsikt med dig betyder inte att du kan tillskriva hen en helt annan åsikt (för att slippa ta argumentationen i sak.)

       Svara

        Han ÄR kvinnohatare.

        Svara

         Han ÄR en kvinnohatare. Inte för att jag inte vet vad åsiktsfrihet är eller för att han har en annan åsikt utan för att jag förstår vad han säger och kan därmed med logik konkludera att han är en kvinnohatare.

         Svara

          Jag har inte följt Bard, varför är han en kvinnohatare?

          Svara

           Som jag fattat det är han inte överförtjust i cissi wallin. I grundkurs för instagramfeminism 1 HP översätts det här till ”kvinnohat.”

           Kallat Gudrun S för h*ra. Kvinnor i allmänhet hysteriska. Kallat Åsa Lindeborg och Ann Heberlein för b*tch. Sagt att Ann Heberlein får skylla sig själv om hon blir mördad. Kallat Zara Larsson b*tch. Kallat våldtäktsanmälare psykotiska.
           Shall I continue?

           Är man en kvinnohatare för att man kallar någon för en bitch?

           Läs hans många tweets. Fundera. Återkom.

        Men vadå? Åsiktsfriheten tar ju inte bort det faktum att det finns kvinnohatare (och rasister, osv). Obs, inte sagt att bard ÄR en kvinnohatare men att vi har åsiktsfrihet är inte ett argument mot det.

        Svara

         Exakt, därför jag la till ”lite logik.” Det finns i allmänhet fler än två åsikter och att tillskriva någon en åsikt den inte har är ett tröttsamt debattknep för folk som tycker om att undvika sakfrågor.

         Svara

         Bard diskriminerar inte vilka han hatar. Han hatar människor kort och gott.
         Å andra sidan har han intressanta idéer och åsikter. Han tänker i helt nya banor i en abstraktionsnivå som inte alltid är så lätt att följa.

         Svara

      Han ska dessutom ha extra cred för att han vågar stå för sina åsikter innan de blir trendiga och mainstream. Sverige behöver fler Bard, inte färre.

      Svara

       Behöver vi verkligen fler Bard…?

       Svara

       Nej färre, inte fler.

       Svara

     Feminist och uppskattar Bard enormt. Håller inte med honom i exakt allt men det är oftast tänkvärt.

     Svara

      Du uppskattade t ex när han kallade Gudrun Schyman för h*ra?

      Svara

       Nej uppskattar hans underliggande teorem (däremot uttrycker han sig som en 14 årig provokationsbloggare ibland, helt sant). Men om man hyvlar av det där och ser till vad han säger i sak är det en mycket klok människa.

       Svara

        Har man en vettig poäng att komma med använder man sig inte av vulgära, nedsättande ord. Då är man per automatik inte en klok människa.

        Svara

         Du har inte hört talas om affekt och andra stilistiska begrepp va?

         Svara

          Det är inte ett stilistiskt grepp att kalla kvinnor för h*ra/b*tch/hysteriker. Är det ett stilistiskt grepp om jag genomgående kallar män med åsikt för k*khuvud?

          Vad är det med folk som måste sopa rent för män som uttrycker sig som svin vad gäller kvinnor? Är det konst så fort en kulturgubbe med skägg gör ner en kvinna?

          Svara

           Fast det är som att du tar allt ur sin kontext F? Då blir det svårt att diskutera med dig (jag orkar nämligen inte gå in och skriva exakt vad han sagt och i vilket sammanhang).

        Tycker du ja.

        Svara

       Fast det där tar du ju helt ur sin kontext? Bard står ju för att han själv arbetat som sexarbetare och var emot användningen av ordet ”hxxa.” Gudrun använde ordet för att tala om sexarbetare och Bard gjorde en semantisk poäng ang ordet, hyckleri och politiker.

       Svara

   Men snälla, hur kul skulle du tycka det var om du öppet blev kallad för dum, korkad, trög?

   Svara

    Då ska pärlan också kunna ta att folk blir sårad av hans stora käft. Det är bara bra att han får smaka på sin egen medicin en gång för alla.

    Svara

   Jag önskar att Schulman inte bett Pärlan om ursäkt. Jag minns nu att Alexander inte bad Johanna Nordström om förlåtelse utan han raderade friskt kritik och blockade människor på instagram.

   Svara

    Exakt! Vad är det för jäkla trams. Plus att pärlan har sagt lika mycket skit om Alex i sin podd om vi nu ska hålla på! Det här är bara ett sätt att äntligen få trycka till honom lite. Och få en massa sympatier, vilket pärlan älskar..

    Svara

    Ja! AS har varit med alldeles för länge. Han är bättre än att IG-bråka.

    Svara

     Alex Schulman brukar aldrig besvara olika uppmärksamhetstörstande personers försök att starta bråk, läs Cissi Wallin. Inte Sigge heller.
     Den här gången har han väl känt sig tvungen att svara för sig. Det gör han på ett vuxet och respektfullt sätt.

     Svara

  Kanske borde diskutera det klimat där man anser det som ok att diskutera namngivna personer i media och definiera dem som korkade, fula etc? Finns ju en poäng med ”gammelmedia” där det finns ett utgivaransvar och där journalister (nu pratar vi inte Expressen o Aftonbladet här) har utbildning och nån form av pressetik. Och alla lyssnare borde också fundera på det roliga i att möjliggöra att folk tjänar pengar på sånt.

  Svara

  Snöflingor är vi allihopa…..

  Svara

  Den här Schulman är vidrig. elakare människa finns nog inte bland ”influencers”. Man kan tycka vad man vill om pärlemos men att säga så öppet om någon är bara elakt och onödigt. Han behöver inte lyssna på podden om han tycker Alex är så korkad – klart. Men man behöver inte trycka ner nån annan så i det offentliga. Sen har ju Alexander pärleros ändå lyckats med sin podd, så det är nog det som svider för Schulman som bara är känd för att vara en elak människa. Förstår inte hur han kan vara gift.

  Svara

   Han är väl inte elak jämt!

   Svara

    Jaha så om han inte är elak jämt räknas det inte att han är elak nu? Pff

    Svara

     Oj vad dum du är 😂

     Svara

    Vad tycker du 09:19 då om denna blogg och dess skribent? Hon håller väl på ungefär likadant som Schulman, hon har väl utryckt sig ungefär så om vissa personer här. Hon har väl utryckt sig mindre positivt om Alexander P hon också…. – h y c k l e r i

    Svara

   Varje gång han fått uppmärksamhet här har jag blivit chockad över hur en offentlig person kan uttala sig så vidrigt som han. Han är en manlig version av katarina zymjerska. Och det här han sa om pärleros var bara elakt och o onödigt. Men visst, det svider nog att han inte har en sån enorm podd.

   Svara

    Men Schulmans podd är och har varit en av Sveriges största poddar i jättemånga år? Vad menar ni egentligen.

    Svara

    Katrin Zytomierska heter hon och hon har varit gift med Alex Schulman

    Svara

    Vad tycker du då om denna blogg och skribenten här? Hon är väl nästan som en manlig version av Schulman, eller värre… Hon går på vissa väldigt hårt och intensivt med elakheter, lögner, narrar och skriver manipulerat för att påverka till h at och d rev.. Hon trissar till m obb ning och nät hat, hon trissar gal ningar. Här samlas de värsta nät ha tarna. Det är här de hä nger.

    Svara

   Schulman är inte bara känd för att vara elak. Han har rönt stora framgångar med sina böcker och är nu sedd som en erkänd författare.

   Och det är det jag tycker han borde syssla med. Sitta i sin skrivarlya och leverera. Han har definitivt en talang att skriva böcker som många uppskattar. Däremot begriper jag inte hur han kan ha nått sådana framgångar med podden så jobbig och ocharmig som han är i den. Och som jag skrivit tidigare, man får leta länge om man ska lyckas hitta en mer missunnsam, avundsjuk och bitter person.

   Svara

   Alex och Sigge är inte elaka i sin podd. Du kan omöjligen ha lyssnat på den. Det är ca 15 år sedan Alex hade en blogg där han var småelak, men jämfört med t ex den här bloggen, med dess kommentarer, var han ju faktiskt snäll.

   Svara

   Det är väl långt vidrigaste att kalla någon ful?! Vilket A.P gjorde INNAN.

   Svara

  Mobbning innebär att en person utsätts för kränkande beteende av en eller flera andra personer upprepade gånger. Jag orkar inte läsa allt i Schulmans och Pärleros inlägg, eller ta ställning för någon av dem, men vill poängtera att mobbning kan utföras av en ensam individ mot en annan individ och sker alltså inte alls alltid i grupp vilket jag tyckte att Schulman skrev. Det är viktigt att veta. Blev själv mobbad under många år, men fattade inte först att jag blev utan trodde genuint att det var fel på mig. När jag förstod att jag blev mobbad blev det lättare att ta emot hjälp för att få slut på skiten.

  Svara

   Mob = folkhop på engelska
   Mobbing = påhopp av folkhop

   Så jo det är alltid en grupp som utför mobbing. Däremot kan enskilda individer kränka andra.

   Svara

    ”Så jo det är alltid en grupp som utför mobbing”

    Nej, det är det inte alls.

    Svara

   Det är just det som förekommer HÄR i stor skala. Tyvärr. Både av skribenten själv och läsare. Här frodas n ä t h a t e t och m o b b n i n g. Sorgligt att se.

   Svara

  Särskrivningarna i detta videoklipp… Vill gråta.

  Svara

   Pärlan skriver att han är dyslektiker. Stackars dig som blir gråtfärdig.

   Svara

  Alex Schulman och Sigge Eklund snackar ju ner folk mer som regel än undantag. Och om deras podd gick ut på att bjuda in folk för intervjuer så tror jag de blivit galna om folk snackade ner dem på samma sätt. Alex Pärleros podd är ju beroende av att folk vill bli intervjuade av honom. Och han framställs som haschlodis av Schulman/Eklund, inte schysst om det som Alex skriver är från en poddpersonlighet till en annan. Men visst kan även Pärleros tänka till innan han säger vissa saker i ”sånt är livet”-podden. Schulman/Eklunds podd orkar jag inte lyssna på längre just för deras sänkningar av både varandra och andra.

  Svara

   Alex Schulman gick väl först i ledet av att sänka andra offentligt. Gav den offentliga mobbningen ett ansikte. Det var alla gånger ett villkor från Amanda att han skulle sluta med det om det skulle bli något mellan dem. Kul att ha en sån pappa. Not.

   Svara

    Vidrig människa. Hur kommer han reagera om hans barn blir utsatta för såna som är som honom? Usch.

    Svara

    Alex har ändrats på 15 år och om man jämför med dagens klimat, t ex här, så var han inte ens elak.

    Svara

   Det görs ju av skribenten här på denna sida också. Hon känns väl inspirerad av Schulman och som en efterträdare. Skillnaden är att hon verkar mer man isk och besatt av att sänka vissa, och hon verkligen triggar till nät hat.. medvetet el omedvetet. Mycket är medvetet och utstuderat, det är mycket strategi, falsk spel och hyc kel.

   Svara

  Sen när började Bellsan supporta andra 😛 så genomskinligt fejk hon är

  Svara

   Desperat jakt på pluspoäng och bekräftelse.

   Svara

   Bella brukar ju supporta och uppmärksamma andra på ett positivt sätt, uppmuntrande. Bella brukar däremot inte prata illa om andra offentliga offentligt, trots att hon själv blir påhoppad och illa behandlad så ger hon inte tillbaka. Tycker nog det finns andra som är mer fejk.

   Svara

  Två mobbare som bråkar på nätet om vad som kan definieras som nätmobbning…och sedan 2000+ personer som engagerar sig i detta? Det är inte sällan jag längtar tillbaka till tiden innan sociala medier där man antingen redde ut saker öga mot öga eller så lade man ned och gick vidare med sitt liv. Nu ska ALLT bemötas offentligt. Och sen förväntas alla andra ta ställning. Kan vi inte bara vara överens om att det aldrig är okej att vara elak mot någon? Oavsett om man är en offentlig person, ”podcastpersona” (vad det nu är?) eller om man är en helt vanlig, icke-offentlig person? Det fick vi ju lära oss redan på förskolan, vad är det som är så svårt att förstå? Har man så svårt att komma på material till sin podcast att man måste ta till mobbning så kanske det är bättre att lägga ned sin podcast och göra något nytt som inte innefattar kränkningar av en annan person.

  Svara

   Jag ser en mobbare och en som försvarar sig. Det har han all rätt att göra.

   Svara

    Pärleros försvarar sig genom att ”bjuda in” till diskussion, men besvarar inte stora delar av det om Schulman skriver. Istället blir kommentarsfältet ett drev och en grogrund för näthat mot Schulman (vilket Pärleros vill stoppa men inte gör något åt…?) Han är också en mobbare av rang i sin egen podd, där han kallat Schulman för ”idiot” och ”ful som stryk”.

    Eller glöm inte avsnittet med Johanna Nordström, eller från hans och Idas podd när lyssnare ska brännas på bål:
    https://bloggbevakning.se/2019/06/29/vad-far-man-egentligen-saga-om-sina-lasare-sa-lange-de-halls-anonyma/

    Han ser inte sitt eget beteende utan beter sig som en kränkt, vit man 🤷‍♀️

    Svara

    Jag ser två mobbare. Baserat på texten verkar alex vara mer medveten om sitt beteenden och har sedan format en syn och åsikt. Pärleros har dock noll koll på sitt beteende och bli ledsen av elaka ord men förstår inte att hans ord också skulle kunna skada.

    Lyssnar inte på någon av poddarna pga detta beteenden

    Svara

     Exakt. Alltså pärlan har noll koll hur han behandlar folk, och hur det kan såra. Han har sagt så frukatvsärt fula saker om och till folk under alla dessa år att det är pinsamt hur de målar upp detta till mobbning med tanke på hur han och Ida själva snackar i podden! Kränkt man är vad jag läser, inget annat.

     Svara

  Det stör mig en smula oxå att det inte är hela segmentet från podden som publiceras utan det är ihopklippt. Dessutom en kort sekvens i förhållande till hela podden som är ca 1h. Det blåses upp som att hela podden handlar om att dissa Pärlan. Och!!! Avsnittet kom för en vecka sen.

  Svara

  Här bråkar två kändisar som har poddar… Näthat kanske mer är riktat till vanlisar (såklart kändisar inte ska ska bli näthatare oxå) men detta är två män som hugger på olika individer.

  Och pärlors sa ju till en kvinnlig gäst att han tänkte på henne sexuellt, eller något sådant. Det tycker jag är mindre acceptabelt.

  Svara

  Fast vem kan ens försvara att man kallad någon för så fula grejer i det offentliga? Kan man försvara det har man verkligen problem.

  Svara

  Är det sant att Alexander Pärleros förläser på journalistskolor? Är lätt chockad, vad är det han lär ut?

  Svara

   När jag googlar, ehum, hittar jag ingenting om att han skulle föreläsa på journalistskolor.

   Svara

    Man undrar ju verkligen om Pärleros föreläser för blivande journalister? Vad ska de lära sig av honom? Är han jornalist?
    Sigge och Alex skulle väl inte säja det om det inte var så.

    Svara

  Obegripligt hur många som går på det här. Första frågan man kan ställa sig är varför Pärleros går runt och känner sig kränkt en hel vecka innan han publicerar. Svaret är enkelt, publicera samma dag som Alex och Sigges pod och på en fredag. Det är ett bra strategiskt val och något som Alex och Pärleros redaktioner säkert kommit överens om. Det här är ett välproducerad ”bråk” (inklusive filmen som Pärleros säkert inte gjort själv) som gynnar både Alex och Pärleros. Båda kommer att få fler lyssnare och följare, det är det som är syftet med den här överenskommelsen. Sedan blir det patetiskt med alla andra influensers som gröna av avudsjuka på uppmärksamheten kommenterar det hela. Det här har inget med mobbing och näthat att göra, det handlar om ett smart sätt för två redan rika att bli ännu rikare. Polarisering är ett kraftfullt verktyg när det gäller att skapa engagemang.

  Svara

   Du sa det! 👏🏻

   Svara

   Bevis på det?

   Svara

  Går inte att försvara någon av dom. Båda är lika tröga och idiotiska. Schulman är det sedan gammalt och pärleros är ny i gemet. 🙆 Case closed.

  Svara

   Hahaha! Veteranen och nykomlingen.

   Svara

  Två taskmörtar klagar på att den andra varit dum… Kränkta mansegon.

  Svara

  Man kan luta tillbaka och roas av deras låga nivå, deras fjanterier. Dock när man hör vad Alex Shulman och även Sigge säjer i poddklippet förstår man att Alexander Pärleros reagerar, man kan kritisera utan ett sådant personligt påhopp.

  Svara

  Alla som är ofantligt less på att influenser ska ”ta itu med” (läs: få stor spridning och hejarop!) tjafs sinsemellan offentligt HELA tiden, räck upp handen 👋🏼

  Svara

   🖐🏻
   Amen!

   Svara

  Men vad händer här? Uppfattade det inte alls så när jag lyssnade på avsnittet, är det massa snack bortklippt? Låter som att orden är helt tagna ur sitt sammanhang. Tycker att Pärleros överreagerar det grövsta, lyssnar man igenom hela det avsnittet så kan man höra att både Alex och Sigge har ”glimten i ögat” hur man nu säger det när man lyssnar på någon och inte ser ögonen, ni fattar 🙂

  Alex har bett om ursäkt, men Pärleros bara fortsätter för att hålla bråket aktivt, suck vad pinsam han är.
  Var det dessutom inte han som hade en avslutande fråga i sin podd – Vad tycker du om Alex Schulman?
  Den ställdes till alla som uppenbart inte gillade Alex, det vill säga bara i syfte att vara taskig.

  Svara

   Nej den frågan var det Nemo som hade.

   Svara

    Tack för rättning, var inte säker på vem det var. Rätt ska vara rätt såklart!

    Svara

  Mobbning? Är man en offentlig person får man tåla att folk driver med en i poddar. Är på Schulmans sida här.

  Svara

  Men herregud vad tramsigt. De är ju likadana båda två. Alexander och Ida säger ju elaka saker om folk runtomkring dem i varenda avsnitt, precis som Alex och Sigge gör. Skillnaden är att Schulman verkar tycka att det är okej, både att ge och ta den typen av skit – det är bara content. Medan Pärleros plötsligt är jättekränkt, utan att fatta att han är likadan själv? Verkar nästan orimligt, han MÅSTE väl kunna se det..? Antagligen driver han bara?

  Svara

   Exakt!

   Svara

   Definitivt skillnad på att prata om anonyma människor runt omkring och att upprepat prata om en specifik namngiven person.

   Svara

    De pratar om offentliga också hördu.

    Svara

     Vilka då?

     Svara

      Tex AS?

      Svara

       Det Pärleros sa om AS är snarare en försvarsreaktion EFTER han hånats under lång tid i ett flertal poddavsnitt, ganska rimligt att en till slut får nog ändå. Någon mer?

       Svara

        Oh gud… Men lyssna själv, finns fler än honom han snackat ner!

        Svara

   Men Gud fattar ni inte att det är uppgjort?

   Svara

  Alltså en efter en kliver dom på kränkthetståget….. Samir… Bindefeldt…. Bianca….. o nu Pärlan…hela Sveriges rövgäng.
  suck…
  Sluta va så lättkränkta!!!!!
  Så less på att alla kallar Alex mobbare när alla andra håller på lika mkt själva!

  Svara

  Kan hålla med Alex lite om att Pärleros ofta låter lite korkad och trög, likaså Ida kan låta lite korkad, även Alex kan ibland låta lite trög men eftersom att de alla lyckats bra och blivit rika så kan de ju inte vara helt korkade 😉 Kan förstå att Pärleros blev ledsen – om han nu blev det eller om detta mer används av honom för uppmärksamhet – om han kanske inte känner sig jättesmart men å andra sidan så snackar ju A&S illa om så många och Pärlan har själv gjort detsamma ju.

  Det värsta tycker jag nästan var att andra skulle ta åt sig rampljus av händelsen – som Elaine, alltid, hon är så skenhelig och vänder kappan efter vinden… Tycker det var en klok och fin ursäkt av Alex Schulman iaf måste jag säga. Näthat skulle jag inte kalla det Alex S gjorde.

  Svara

   den där Elaine verkar vara en knepig människa…. hon ska alltid stå i centrum i alla frågor
   Hon är säkert bundis med Läckberg.

   Svara

    Här har hon tagit bort kommentar, är väl rädd att bli uthängd och ogillad av feministerna igen. Men hon du nämner som knepig skrev ju ett inlägg om hur hemsk denna blogg var då hennes sk expertis ifrågasattes och att hon fått synas genom IL … men sen kom en märklig vändning, då denna blogg vände fokus och intensitet i elakheter mot en annan – DÅ gillade hon denna blogg och bloggerskan här. Var väl hon som var nicket t * h skulle jag tro, vem annars skulle försvara henne med en megalång novell och sen försöka svartmåla någon annan och vända allt till fel med den personen i hundratals kommentarer. Skenhelig, hycklare. Och samma gäller skribenten av denna blogg. Dubbelmoralen här alltså. Strategierna och spelet. Manipulera, vrida, styra, radera, blovka, mörka, anklaga andra för sånt en gör själv… dubbelmoral och falskspel.

    Svara

  Elaines svar på kommentaren ”finns det något drev du inte är med i?”
  ”Dina hästar lämnade stallet. Leta upp dem. ”

  😂😂😂😂

  Svara

   Hahaha, men jag tycker det är en befogad fråga.

   Svara

    Hon gick till attack direkt 😂

    Svara

     Fjantig skenhelig människa hon är.

     Svara

  låt dem bråka av sig lite, kanske de lär sig om populism inställsamhet och samvete. Vem vet?

  Svara

  Herregud. Så less på dessa lättkränkta människor. Absolut Schulman är väl inte världens smidigaste men Pärleros är en offentlig person och man får fasiken ta att alla inte gillar en. Så är det bara. Ida är likadan, så fort de får de minsta lilla negativa så ska det tyckas så jäkla synd om dom. Dom blir så utsatta och mobbade.
  Det är inge synd om dom alls. Fattar dom inte att det är ett hån mot folk som faktiskt blir mobbade när dom sitter och snyftar över att nån säger att dom är lite korkade medan som torkar arslet med tusenlappar och blir hyllade upp till skyarna varje dag annars.
  Spyr på sånt här.

  Svara

   +1! På den

   Svara

  Hur kan detta ens vara något att bli upprörd över? Att Pärleros (Mr Pearl) är trög är väl lika vedertaget som att Schulman har stora framtänder? Det är väl ändå inget att grina över?

  Svara

   😂

   Svara

  Efter att ha lyssnat en del på båda poddarna så är detta min analys; den ena duon vet vad dom håller på med och kan rannsaka sig själva och tål åtminstone ett visst mått kritik. Den andra duon är som två kacklande hönor som springer in med huvudet i väggen om och om igen men inte fattar varför de får ont i huvudet av detta beteende. Otroligt fascinerande att dessa två lyckats så bra med sina åtaganden och är så FRAMGÅNGSRIKA som de är.

  Svara

   Haha, precis! Självrannsakan finns inte där alltså. Alla är alltid så dumma mot dom! Dom har det inte lätt, stackrarna.

   Svara

  Fast 80% av dem som använder #nejtillnäthat har helt missuppfattat tanken o innebörden av den, så kan man väl säga😅

  Svara

   Ja lite så faktiskt. Och som lillebror schulman skrev, tror jag det var, att denna nejtilltagg fick nästan som motsatt effekt istället och ledde till en massa tjafs på nätet. Den passar ju dock in här, men verkar inte ha någon verkan och effekt härinne.

   Svara

  Om du orkar Camilla så hadde jag uppskattat ett ihopklipp av allt elakt Ida och Alexander säger i sin podd. Det är ju en del material så bara om du orkar!

  Har lyssnat på något klipp någon gång, men den föll mig inte alls i smaken så kommer inte lyssna, men är ändå nyfiken på vad de säger…

  Svara

   Så här i efterhand hade det nog gett mer om Alexander manat till respektfullt beteende på sociala medier istället för att hårt peka ut. Beskriva hur det kan påverka en person som utsätts för mobbning.

   Svara

  Att Pärleros är trög och korkad är sen gammalt. Veganer får förkrympt hjärna, det är fakta.

  Svara

  Kan Pärleros dra något gammalt över sig? Magstarkt inlägg att gå ut med när han inte är ett dugg bättre själv. Han har snackat skit ett flertal ggr om Alex i sin podd. Sån jävla dubbelmoral

  Svara

  Löjligt att kalla detta för mobbing. Det går bra att tjäna bra på att sitta och göra halvdana intervjuer i Framgångspodden men att ta emot kritik för det är tydligen otänkbart. Samma sak med den offerkofta Nemo kommer dragandes med – att bli ”ledsen” över att någon tycker att ens intervjuer är dåliga? Otroligt fånigt.

  Svara

  Politiker får visst mobba varandra öppet i tv och ingen bryr sig. Nu bryr sig ”alla” och ”alla” vill få uppmärksamhet. Skriv privat om det är sååå hemskt.

  Svara

  Så kom då dagen, då Instafeminister, influencers, mansbebisar, och alla andra möjliga och omöjliga kategorier människor möttes – rörande överens om att Alex Schulman är en väldigt elak person. Han kallade någon ”Trög”- som innan kallat honom ”Ful”.

  JAPP, alla är rörande överens om att Alex ska hatas. Till varje pris.
  För vet ni? Schulis lajkade/kommenterade/Sa faktiskt en gång att jag var/har/ är, vad det nu var. Eller var det Sigge? Never mind.

  Så, nu mina vänner lyckades Alexander Pärleros med det omöjliga.
  Blondinbella, Michael Bindefeld, Bianca Ingrosso, mansbebisar, + alla andra b-kändiar och instafeministerna samlas i nåt som mest liknar ett nyreligöst väckelsemöte. ”Ära vare Gud f’låt. Alexander i höjden.” 🙏

  HERREJÄVLAAAAAAR! The hypocrisy.

  Ni känner inte ett piss med A.P. ni hittade bara ett tillfälle att hämnas på ”elaka Alex”. (Här ingår självklart inte poddens vanliga fans)

  Ni ignorerar HELT det A.P kallade Alex INNAN. Något som är 10000 gånger vidrigare.

  Hycklare.
  Hjärtan hit och hjärtan dit. Människor som i vanliga fall inte skulle i sin vildaste fantasi utbyta ett ord med varandra. Vad bevisar det? (Tänk på det, kanske)

  Nej, vi är inte korkade. Vi ser er. Även ni som tycks tro att ni kan göra vad fan som helst och ändå komma undan med URUSLA ursäkter. ”Meeeen, jag som är så snäll skulle aldrig göra sååå 🥺” osv…. och följare sväljer ALLT med hull och hår. Gudinnan har talat.

  Ps. JAA, självklart. Alex och Sigge slänger ur sig korkade grejer nu & då. Det gör jag också. Rätt ofta till och med. Men, visst. Vi är ju bara vanliga dödliga. DS.

  Svara

   Du har vissa poänger, skulle nästan tro att du var en viss lillebror, eller storebror 😉
   Visst är det lite så att folk ska haka på och passa på att samla poäng och få en del av kakan och lite rampljus, medans andra passar på att kräkas ur sig än värre tillbaka… Det blir kasta sten i glashus, dubbelmoral och hyckel… och den goda taggen tappar sin mening.

   Svara

  Pärleros ÄR ju otroligt trög….. Kan inte för mitt liv förstå hur folk klara av att lyssna på hans podd. Ida är väl inte heller den skarpaste kniven i lådan (hahaha vi glömmer väl aldrig hennes video på youtube om ”saker hon aldrig skulle köpa i en mataffär” https://www.youtube.com/watch?v=slg4N6yjlpQ). Sen är ju Schulmans citat tagna ur sitt sammanhang, han hade ju tex en teori om att framgångspodden är poppis eftersom pärlan får sina gäster att känna sig väldigt smarta i jämförelse med honom. Finns verkligen en poäng i det.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.