Saker man kanske inte pratar om, av och med Elena Belle

Det finns många saker jag inte håller med Elena Belle om när de kommer till vad hon publicerar på Instagram och vilka signaler hon tenderar att sända ut.
Det är mycket fokus på utseende inne hos Elena, så när hon nu publicerade posten här ovan så kände jag att ville lyfta upp den på ett positivt sätt.
Som jag förstått det så är förlossningsskador och men efter en graviditet betydligt vanligare än man kanske skulle kunna tro, men inte många pratar öppet om det.
Varför är det så? Jag vet faktiskt inte om jag ska vara ärlig.

Att en influencer som Elena, med hundra tusentals följare, går ut och ärligt talar om den här problematiken tycker jag verkligen är att använda sin plattform på ett positivt sätt.
Tänk, det kanske är flera av hennes följare som känt av samma smärta som den Elena beskriver i sin text, men utan att förstå att det faktiskt inte ska vara så och att hjälp finns att få?

Helt klart ett inlägg värt att lyfta, håller ni inte med?

UPPDATERING
Jag tolkade den här behandlingen som en som inte alls har med utseendefixering att göra vilket var anledningen till att jag skrev inlägget från första början.
Av era kommentarer att döma så verkar jag haft helt fel och att detta enbart är ett sätt att profitera på kvinnors osäkerheter kring sina kroppar.

Om så är fallet så är det här ingenting jag vill lyfta på min blogg, så tack för att ni sa ifrån.
Eftersom jag gått hårt på Elena flera gånger så ville jag hitta något att lyfta också, men det gick ju så där…

Huruvida detta är smygreklam eller inte har jag inte lagt någon vikt vid eftersom inlägget ändå inte vänder sig mot den svenska marknaden.

157 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Smygreklam kallas det väl?

  Svara

   Oklart, och eftersom den inte riktar sig mot den svenska marknaden så är det ingenting jag lyfter här. USAs marknadsföringslag ser lite annorlunda ut än den svenska.

   Svara

    Oklar smygreklam för skönhetsbehandlingar = ett inspirerande inlägg värt att lyfta enligt dig?

    Svara

    Svara

     Ja, det blev mycket uppståndelse kring smygreklam som gjordes av Jenner/Kardashian i sociala medier.
     Vill minnas att de fick anmärkningar för bristande reklammärkning och transparens när de bröt mot de regler som FTC ställt upp.
     ”Five months after the Federal Trade Commission warned social media influencers to clearly label paid advertisements, a watchdog organization has found more than 200 posts by the Kardashian and the Jenner sisters that flaunt the FTC’s guidelines.”
     Källa: Pacific Standard

     Svara

  Fast många gånger är det pga dom omskurna amerikanerna som orsakar smärta hos kvinnorna… men det pratas det inte om. Alltid tjejens fel, som söker hjälp & inget hjälper. DET borde det pratas mer om..

  Svara

   Hur då menar du? Mvh /ihop med omskuren amerikan

   Svara

    Är man inte omskuren finns den naturliga lubrikationen kvar på ollonet = bättre glid under sex 🙂

    Svara

     Delar av den naturliga lubrikationen liksom smutsen.

     Svara

      Duschar man regelbundet så finns ingen smuts. Omskurna män är bara äckligt för övrigt.

      Svara

       Bara äckligt ?! Trevligt den dagen du träffar en omskuren man. Lika kul som man skulle säga att du var äcklig pga dina blygläppar.. de flesta män i Sverige är inte omskurna frivilligt vet du…

       Svara

       Svar till 13,29. Dom flesta muslimer och judar är omskurna och det väljer man tyvärr inte själv, för oftast bestämmer föräldrarna det. Det är häpnadsväckande att moderator släppte igenom din kommentar. Mvh/äcklig.

       Svara

       Min man är omskuren, han hade problem med kisseriet som liten så det gjordes enbart av medicinska skäl. Han är verkligen inte äckjlig!!! <3 <3 <3

       Svara

       ok, så bra då. Då får kvinnor cancer bara för att män inte tvättar kuken? Eller kan du lämna en bättre förklaring till vetenskapliga faktum?
       https://www.jwatch.org/jd200205140000001/2002/05/14/male-circumcision-and-female-cervical-cancer
       Male Circumcision and Female Cervical Cancer
       Det blir ingen större bakteriehärd som samlas och anrikas hos de omskurna heller, vilket i sin tur påverkar cancerutvecklingsfrekvensen hos kvinnorna de möter. Inte så mycket att snacka om utan ganska vetenskapligt klarlagt.

       Svara

        1. Livmoderhalscancer orsakas inte av bakterier.
        2. Vetenskapligt klarlagt blir det inte efter EN studie.
        3. Det blir mindre ”bakteriehärd” om man skär av blygdläpparna också, det kanske vi skulle börja göra? Kommer du på några fler medicinskt omotiverade operationer vi kan göra på små bebisar?

        Svara

         1)Snarare av virus, HPV-virus, speciellt vissa former av HPV som ger osynliga könsvårtor som i sin tur kan trigga livmoderhalscancer. Det finns ca 100 kända HPV-varianter. Livmoderhalscaner har jag för mig bla triggas av HPV-1 och HPV-18, men även av andra HPV-former. Vissa av de cancertriggande virusen tas av vaccinerna, men inte alla av dem..

         2) Jag har för mig det finns mer än en studie som visat på lägre förekomst av HPV hos omskurna, och även hos män med naturligt kort förhud. än hos män med längre förhud(högre CI-dvs cover index). Det tycks snarare bero på att en HPV-infektion statistiskt läker ut fortare genom immunförsvaret hos omskurna/de som liknar omskurna, men det finns andra sätt att bekämpa livmoderhalscancer än manlig omskärelse. Ett av dem är att inte röka, eftersom rökning starkt ökar förekomsten av livmoderhalscancer bland HPV-smittade kvinnor, då rökning och HPV ”förstärker varandras effekt”. Ett annat är att inte ha många sexpartners genom livet, och ett tredje, och otroligt viktigt vis, är att gå på cellprovtagningarna kvinnor kallas till.

         3) Jag håller med dig om att vara emot omskärelse av barn utan kroppsliga fel att rätta till. Det har hävdats att ca 100 barn om året dör av omskärelse i USA. Dessutom skärs väl 1000-tals nervändar av. Alltså är vi eniga i själva sakfrågan. Själv har jag sluppit förlora nervändarna.. Dock har jag av naturen ”kort förhud”, liknar en omskuren och trivs med det. Jag har emellertid nervändarna kvar.

         3) Jag är liksom du

         Svara

      Så otroligt fattigt argument och förminskade av män. Måste man skära bort en del för att de ska kunna sköta sin hygien? Trams.

      Svara

       Jo amerikaner tror detta, på riktigt. Turtle neck, kallas vanliga penisar. Och beskrivs som äckliga & smutsiga. Har märkt att mammor försvarar det med att dom själva föredrar omskurna män (men har aldrig sett en o-omskuren) & omskär alltså sina egna söner…. efter sina egna sexuella preferenser. Hur kan man inte se det knepiga med detta…..

       Svara

      Hur gör du då? Måste du skära bort blygdläpparna eller duschar du kanske?

      Svara

    Många men inte alla, kan uppleva problem med omskurna män då det kan skava. En vanlig penis glider på ett annat sätt, ett sätt som vaginan är skapad för. En del blöder pga skavsår eller får annat obehag. Många upplever också att männen måste hålla på längre & hårdare för ATT kunna komma, vilket leder till ännu mer skavsår. (som sagt, inte alla men många) Detta är inget påhitt eller myt utan en verklighet i USA. Tyvärr är amerikaner riktigt ovetandes om förhudens roll & kallar det för ”extra skin” när det har upp mot 20.000 nerver & skyddar ollonet, precis som ögonlocket för ögat. Det är inte meningen att det ska vara hudlöst där.

    Svara

     Det verkar hursomhaver vara väldigt svårt att omskära sig i vuxen ålder och få det att funka för alla. Att gå med ollonet ut i kallingarna funikar verkligen INTE alls, det gör ont och är fruktansvärt obehagligt, har prövat om det går att vänja sig men det går inte (för mig i varjefall..)

     Men visst fanken försvinner Svampinfektioner och annat utan läkemedel av att ha ollat ute och torka ut svampen. Högst uppenbart…

     Svara

      Tänk då att vara nyfödd & genomgå det där utan narkos, med instrument som orsakar extremt trauma. Barn har dött av detta, blödningar, chock & kollapsade lungor. Föräldrarna får höra att dom sov genom allt, när dom istället hamnade i chock & stängde av till slut. Bra början på sitt liv… dom minns det inte men KROPPEN minns.
      Dessutom svårt för en läkare (eller vem det nu är…) att omskära på rätt sätt eftersom att denne inte kan veta hur stor snopp barnet har som vuxen man. Risken är stor att för mycket skinn tas bort… vilket orsakar smärta & en väldigt snedställd snopp. Detta är inget som denne man kommer att ta upp med sina föräldrar… & därmed tror alla att allt är bra.

      Ett uttorkat ollon eller ett som är som det ska vara… att man ens kan ta bort detta från sitt barn. Hade man gjort så utan att få ett ok från en vuxen hade det varit ett brott!

      Svara

     Exakt, det är så jobbigt med omskurna män för de har så dålig känsel i toppen av snoppen. Man får suga och suga, suck vad tråkigt det blir för jag kan aldrig göra så att de får det i närheten lika skönt som omskurna män. Samma vid samlag. Jag har varit med svenska och muslimska omskärda män.

     Svara

      Verkligen inte, älskar omskurna män mycjet fräschare och bättre sex!

      Svara

       Fräshare och bättre sex med kvinnor som inte är omskurna, ofta blir det mer känsla liksom.

       Svara

      Sofia, Då är det nog ett handhavande (munhavande😉) problem för jag har noll problem att tillfredsställa omskurna män både oralt eller vaginalt sex. Har det mest underbara och tillfredsställande sex med min nuvarande omskurne man.

      Svara

       Vad duktig du är.

       Svara

     True. Låg med en omskuren kille en gång och det skavde ordentligt trots att jag var våt. Nä, Shar pei-dick for the win! 🙂

     Svara

   Snälla, utveckla.

   Svara

   ALLA borde se denna om omskärelse: https://www.youtube.com/watch?v=Ceht-3xu84I&t=1405s
   Väldigt bra info & mycket att tänka på.

   Svara

    Varför?

    Svara

     Därför att svenskar borde lära sig hur amerikaner ser på förhud. Man sitter med munnen öppen & ba VA?

     Svara

   Vad vet du om det? Är du omskuren eller har samlag med omskurna män? Var kommer din erfarenhet ifrån?

   Svara

    Man kan veta saker utan att aktivt vara med om det. Jag är väldigt påläst & har läst oändliga studier, pratat med väldigt många ”regret moms” som omskurit sina söner men ångrat det efteråt pga ej läst på vad det innebär. Läst mängder av nyheter där pojkars organ skadats, antingen ”buried penis” eller så har toppen av ollonet råkat skäras av. En pojke miste hela sitt organ. 100 barn om året dör pga omskärelse. Det är bara att läsa på själv! Bara för att det inte sker så ofta i Sverige betyder det inte att man sa ignorera fakta & låta bli att lära sig.

    Svenskar tänker mer ”Det är bara lite hud” men nej, det är en STOR del av penisen som försvinner. Det är ett GROVT övergrepp på barn. Varför får man inte omskära tjejer? Den enklaste metoden innebär att skära bort klitoris förhud, kappan alltså. Men att skära av en stor mängd från penis med 20.000 nerver… det är fortfarande HELT ok. Hur kan inte detta vara sinnessjukt?

    Svara

     Är helt enig, men vad menar du med 20.000 nerver? Så många har ingen människa. Pratar du om nervceller, nervtrådar eller nervändsslut?

     Svara

  Nja… med hennes rekommendation och kontaktuppgifter låter det mer som kom form av reklam. Hamnade på en repris av SHF igår och tyckte lite synd om henne som inte kan leva med ett litet litet ärr som döljs av trosan. Jag ser varje ärr, bristning på mage efter 2 barn osv som en historia över mitt liv. Aldrig att min man skulle få mig att känna att jag inte duger pga något som orsakats av våra barn som skapats av kärlek.

  Svara

   Såg det igår, och mådde illa av hur hon pratade om graviditeter och kroppar. Det äcklade mig rent ut sagt.

   Svara

    Jag tycker bara synd om henne… Stackars kvinna 😳😕

    Svara

     Det är synd om henne, det tycker jag också. Men hennes ord äcklade mig ändå.

     Svara

   Jag skulle aldrig göra en op för att min man vill det eller för att jag skäms inför honom!
   Dock – så älskar jag verkligen inte att min mage är ”degig” efter tre graviditeter eller att jag har ett fult kejsarsnittsärr eller att jag har stretch marks på magen….
   Både att älska och att hata det måste vara okej!
   Jag ser inte alls det som ngn ”historia” över mitt liv…

   Svara

    Man behöver varken älska eller hata sin/a kropp/sdelar.

    Svara

     Exakt, de bara är.

     Svara

    Jag vet att bristningarna kommer efter graviditet 2. Jag vet att det stora klumpiga ärret rakt över buken räddade mitt liv. Jag vet att ärren på mitt knä är efter en rolig fotbollskarriär, ärret på min hals är efter skölkörtelop. Alltid nått att prata om 😏

    Svara

    Jag gillar inte mitt långa ärr från naveln och neråt jättefint men operationen för tumör äggstockscancer räddade ju mitt liv. Just nu är jag så tacksam över vården vi har. Men måste ta bort livmodern med suck. Elena har jag inget negativt att säga om. För jag aldrig hört henne skryta utan hon verkar så enkel trots att hon är rik.

    Svara

     Skulle stå ärret är jättefult på mej.

     Svara

  Alltså hon lindar in det att det skulle vara en förlossningsskada. Vad kliniken egentligen vill sälja och lura i kvinnor är att de blir för uttänjda efter att ha fött barn så de behöver tighta till sig efteråt med laser.

  Svara

  Hade varit mer värt att lyfta utan reklamen. Nu känns det inte trovärdigt alls faktiskt, för det är uppenbart att hon bara lyfter det för att hon antagligen tjäna pengar på det.

  Svara

  Är du seriös nu? Det här är ju smygreklam som du brukar vara så emot, och helt utan bevis för att det faktiskt funkar. Absurt inlägg.

  Svara

  Fiffilaser för att bli tajt igen. Najs. Det finns ingen gräns för vad kvinnor gör med (mot) sina kroppar.

  Svara

   Tajthet går att träna upp med knipövningar och sådana där kulor. Det är muskulatur så en kvinna som fött barn kan vara lika tajt som en som inte fött om hon vill.

   Svara

    .. förutsatt att man inte fått skador.

    Svara

     Den typen av skador löser inte en laserbehandling endå. Skadade muskler sys ihop.

     Svara

      Det är långt ifrån alla muskelsladpr som går att laga 😪 Kirurger är oehört dåliga på levarprskador mm. Man får helt enkelt leva med dem resten av livet.

      Svara

    Alla kvinnor kan väl ha en normalstor tampong, den ramlar ju inte ur fiffin, oavsett om man har fött barn eller inte.

    Svara

     Då är det bättre att köra en session vagina steaming. Alltså att ånga fiffin. Det får man som råd i många asiastiska länder efter barnafödande, hjälper till att läka och “tajta” upp. Denna gamla tradition har även börjat bli populär här i västvärlden.

     Svara

     Finns många med förlossningsskador som inte kan ha tampong för den trillat ut. Men vården slätar över med att allt ser fint ut och kroppen ändras efter en förlossning 🤷‍♀️

     Svara

  Hon har känt sig lite torr efter graviditeten så nu gör hon en förmodligen helt onödig men svindyr laserbehandling och är generös nog att dela med sig av kontaktuppgifter till en klinik som livnär sig på kvinnors osäkerhet, verkligen inspirerande!

  Svara

   Torra slemhinnor i vagina är absolut ett problem för många. Men lösningen är att smörja med ovestrin kräm eller annen lokal östrogenbehandling som kan köpas på apoteket. Någon svindyr laser behövs definitivt inte! Elena är besatt av sin kropp och sitt utseende. Tycker lite synd om henne, hon går ju på vad som helst. Dessutom verkar alla hennes löjliga ingrepp ha en och samma orsak, att hon ska vara en perfekt plastikdocka för sin man att leka med. 🤮

   Svara

    Laserbehandlingen är faktiskt ett alternativ för de som inte vill utsätta sin kropp för mer hormoner, exempelvis kvinnor med bröstcancer. John Hopkins university utför den behandlingen i USA och jag skulle verkligen inte kalla det de håller på med för onödigt…

    Svara

     Även kvinnor som haft bröstcancer använder lokalverkande vaginalt östrogen eftersom det är just lokalverkande.

     Svara

      Finns inget som heter lokalverkande hormoner. De tas upp via slemhinnan och ut i blodet.

      Svara

   Jag förstår inte hur en laserbehandling ska hjälpa med problem med torra slemhinnor…..? Förklara gärna någon som vet.

   Svara

    Göra små skador för att stimulera nybildning av blodkärl samt produktion av kollagen och elastin.

    Svara

    Behandlingen stimulerar produktionen av kollagen.

    Svara

  Typisk Hollywood crap.

  Typiskt Natasha att gå på det.

  Allt hon skriver borde dras med ett extra filter där man ställer sig frågorna;

  – Hur utseendefixerat är detta?
  – Hur tjänar hon pengar på detta?

  Svara

   Och Camilla går på det med hahah

   Svara

   Det är dock en vetenskapligt belagda behandling för kvinnor som lider av torra slemhinnor efter graviditeten och inte vill använda hormoner. Läs på lite innan ni så tvärsäkert uttalar er…

   Svara

  Kan du inte bara skriva att detta var bra att ta upp utan att (väldigt ofta) börja inläggen med att personen gör mycket fel annars och att du absolut inte håller med vad personen sa här, här och här, men DETTA var ju minsam en bra grej hen har gjort/tar upp?

  Påminner om när personer försvarar hat kommentarer mot IL om hennes utseende eller falska paståelse men MÅSTE påpeka att man aaaabsolut inte är nåt fan för annars tas kommentaren inte på allvar eller nåt?!

  Svara

   Alltid kan man hitta nåt att klaga på… 🙄

   Svara

    Nu är frågan om du syftar på min kommentar eller Camilla. För det du beskriver är det jag klagar över i Camillas inlägg 😄 inception 🤪

    Svara

  #närmanbehöverblilitetightigen 🤦🏻‍♀️

  Svara

  Elena verkar vara en trevlig tjej men tyvärr är hon en väldigt ytlig och osäker kvinna. Jag känner att att hon skulle tappa fokus i en konversation som inte handlar om skönhetsingrepp, instagram (skaffade konto till Luna som inte hade fötts än) och allt som har med lyx att göra. Det är bara yta med henne.

  Svara

   Ni måste vara nära bekanta 🙈

   Svara

   Olika personlighetstyper. Hon är den materialistiska typen som är en sucker för lyx och lyxliv.

   Svara

  Hm alltså tycker inte detta var ngt inspirerande inlägg. Känner att är detta verkligen förl skador? Hon har väl inte fött ngt barn ur fiffi? Sen att bäckenbotten blir uttänjd av graviditeten händer oavsett om du blir snittad eller föder vaginalt. Är väl omöjligt att bli lika ”tight” i fifi som innan barnafödsel men det kanske man inte kan förvänta sig?! Tycker detta är ett rent skönhetsingrepp och inte att likaställa med en förl skada.

  Svara

   Och smärta kan också bero på torrare slemhinnor efter graviditet pga minskad östrogen. Kan lösa sig med lite kräm i fifi bara så.. billigare och mindre invasivt än laser 🤣

   Svara

    Ja, jättekul med massa hormoner i kroppen som stökar till det och kan öka risken för bröstcancer.

    Laserbehandlingen är en legitim metod att behandla kvinnor med torra slemhinnor.

    Svara

     Det finns kräm mot torra slemhinnor utan hormoner.

     Svara

   Svara

   ’Tightheten’ i vagina har absolut inget att göra med barnafödsel. En myt, en äcklig och skadlig myt. Om kvinnor som ’förbrukade’.

   Säger som Ina May Gaskin: ’If men had such an organ they would brag about it.’

   Svara

    Ja det är en myt, och tightheten går att träna upp. Finns 4 barns mammor som är tightare än dom som inte fött barn alls.

    Svara

   Nej, absolut inte omöjligt. Tar man hand om sin bäckenbotten och sina inre magmuskler innan, under och efter graviditeten så återhämtar sig kroppen. ”Man” blir absolut inte slapp av att föda barn, det händer för att mångs kvinnor helt saknar information och kunskap om hur kroppen ska tas om hand för att vården inte lägger vikt vid det.

   Jag födde själv vaginalt i år och eftersom jag tog hand om mina muskler och visste precis hur jag skulle göra så har jag återhämtat mig helt. Det är även möjligt att göra flera år senare, det är ju bara muskler.

   Svara

    Bullshit!

    Finns de som allt tar hand om sina kroppar men ändå får diastas som måste opereras och andra förlossningsskador som kräver op. …

    Svara

    Lite förenklat att säga att det bara är att ”ta hand om sina muskler” så löser det sig. Du sprider myter och skambelägger ju indirekt kvinnor som fått förl skador i u-livet som inte läker bra eller råkar drabbas av diastas efter. Sök bakning babies blogg ang att kunna ”träna bort risker” för förl skador eller diastas. Det finns inget i forskning som säger att träning kan motverka dessa fenomen, bloggen är forskningsbaserad.

    Svara

     Tack för att du inte låter tramset om att ”bara ta hand om sina muskler” stå oemotsagt.

     Svara

      Lombax, Prutt, RES:
      Kroppen består bland annat av bibdväv och muskler. De går att rehabilitera och laga med hjälp av rätt träning och genom att använda sin kropp på rätt sätt. Att man får diastas efter en graviditet kan självklart hända, men 99% av fallen går att rehabilitera. Ni läser inte min kommentar. Att ta hand om och veta HUR man ska göra både innan, under och efter grav är nyckeln. Att säga att någon har gjort fel på grund av felaktig eller ingen information från vården är inte att skämbelägga, lägg av.

      Svara

       Bra skrivet. Underhållande hur arga somliga blir av tanken på att kvinnan kan göra något själv och att inte allting bara är männens fel och ingenting att göra något åt.

       Svara

        Männens fel? Vem har påstått det?

        Svara

       Fortfarande bullshit..

       De som sprängt av dina levatormuskler kan knipa tills de dör… De kommer inte hjälpa ett skit och träna utan en op som för övrigt är väldigt smärtsam är de enda som hjälper…

       Svara

        Är ju skillnad på diastas som handlar om att bukmuskulaturen gått isär och sfinkterskador/skador i levatormuskulaturen som är skador mellan vagina och anus.

        Fascinerande hur vissa uttalar sig så säkert när de inte ens vet vilket område på kroppen de pratar om.

        Svara

       Bullshit, precis som någon skrev. Intressant att få veta var du fått siffran 99 procent från.

       Svara

       Det stämmer inte för fem öre det du skriver. 99%? But please? Hänvisa gärna till var du fått de siffrorna från? Vi med diastas som 1 inte orsakats av att vi var lata och otränade idioter innan och under graviditet och 2 närmare tre år efter förlossning med helt korrekt träning ändå fått inse att tillbaka kommer det aldrig gå att få magmusklerna och 3 ej får operation pga inte nog stor diastas vill gärna veta den forskning du besitter.

       Svara

       Läs baking babies. Sätt dig in i det rådande forskningsläget. Så kanske du förstår. Och berätta mer om dessa 99%, kanske med en källhänvisning?

       Svara

    Vi är nog olika skapta, jag har fött tre stora barn på över fyra kg, och jag är nästan trängre nu än innan. En del har kanske svårare att träna upp bäckenbotten och en del har större skador efter förlossningen.

    Men det är synd att skrämma upp unga kvinnor med att alla blir uttänjda av att föda barn, det är individuellt.

    Svara

     Jag har bara fött två barn men märker absolut ingen som helst skillnad. Är varken mer slapp eller trång. Har alltid haft lätt för att få orgasm men upplever att de är längre och mer kraftfulla nu efter att ha fött barn (om man tänker sig något likt Richterskalan som används till att beskriva hur kraftigt ett jordskalv är 😁)

     Så jag tycker också det är synd att det förekommer så mycket skrämselpropaganda.

     Svara

      Omg håller helt med! Första sexet efter att jag fött barn var som en galen utomjordisk sexupplevelse. Har aldrig kommit av vanligt penerationssex förut, nu kommer jag av det hela tiden. Vad beror det på??

      Kan för övrigt önska att vi borde vara mer snälla mot våra kroppar efter förlossning. När jag var tonåring var man livrädd för att föda barn för att fittan skulle bli slapp, som att det var det värsta som kan hända kvinnokroppen. Vad är det ens för snack? Upplever också min fitta tajtare nu än innan jag födde barn, men det tog TRE MÅNADER innan jag vågade känna där nere eller ens titta på den för jag var livrädd för hur det skulle stå till där nere. Kroppar påverkas olika av graviditet och förlossning, men de ”kosmetiska” förändringarna är en del av att utvecklas som människa. Och det är vackert, tycker jag.

      Svara

       Jag har fött 6 barn och min man kan ibland nästan klaga lite på att det är trångt. ”Släpp in miiiiig” hahaha. Så nej man behöver inte bli slapp alls. Tråkig myt..

       Svara

  Lite damage control efter att Elena skrev mindre positivt om dig, då ville du skriva något snällt om henne nu och få hennes gillande 😉

  Svara

   Mmm för det är ju därför Camilla har denna bloggen. För att få vara bästastevännen med Elena ju!!!

   Svara

   Tror du det själv eller? 😂😂

   Svara

  Elena Bell och Lady Det med i en podd. Jag skulle lyssna på ’t : )

  Svara

   Lady Dahmer skulle det stå

   Svara

   Två obildade och ytliga personer i samtal, finns få saker som skulle vara mindre intressant.

   Svara

    LD är definitivt inte obildad. Möjligtvis outbildad men inte obildad.

    Svara

     Tycker LD saknar grund. Uppfattar det som att hon lärt sig några fraser utantill men aldrig integrerat dem, förstår inte egentligen vad de betyder och kan inte applicera dem.

     Svara

     Hon är både och. Att rapa upp identitetspolitiska fraser hon läst på Instagram är inte bildning.

     Svara

      Haha, väldigt sant!

      Svara

  Hade hennes inlägg varit utan namn på kliniken ”och jag ger smärtan 1 av 10” och ”jag ger personalen 10 av 10” och massa hänvisningar till vilken klinik det är, då hade jag kunnat ta hennes inlägg seriöst. Men detta ser ju verkligen ut som ett reklaminlägg för kliniken.

  För övrigt så tycker jag det är tråkigt att det är en mångmiljonindustri för kvinnors kroppshets.

  Svara

  Vila i frid, Sara Danius!

  Svara

   Så otroligt sorgligt. Ja verkligen vila i frid! ❤

   Svara

  Hur kan laser göra att man blir fuktigare därinne??

  Svara

  Har så svårt att förstå hur laserbehandling ska återställa en hormonell obalans i underlivet?! 🤔

  Svara

   Eller hur.

   Svara

   Enligt John Hopkins university stimulerar lasern produktionen av kollagen och elastin.

   Svara

    Finns det någonting vetenskapligt som stödjer att laser är bättre än massage av innervåggen via penisstrukturell motionalitet? S.k. Juck?

    Svara

  Alla kvinnor som varit gravida får sköra slemhinnor i hela slidan å skötet, pga att östrogen blockas. Tillståndet varar tills ägglossn kommer tillbaka spontant, Dvs kan ta lång tid. Alla bör få info om recfritt lokalt östrogen, det tas INTE upp i blodet och kan varken störa pat, amning eller barn.
  Mvh, gynekolog

  Svara

   TACK! När jag hade problem med torrhet gick jag till apoteket i jakt på östrogen, tänkte det kunde hjälpa. Men det vägrade de sälja mig eftersom jag ammade då. Jag var rätt ute ändå!
   Nu är det två år sen, men jag blir så glad när kunniga personer avlivar myter och beväpnar oss andra med kunskap! ❤️

   Svara

   Hur kan du påstå att någonting som du smetar på kroppen inte ska tas upp av kroppen? Logiken i det? 🤔

   Svara

    Det går utmärkt. Du kan läsa på själv! Lokalt östrogen kan t.o.m. ges till kvinnor som har/haft bröstcancer.

    Svara

     det finns ingenting som verkar ”lokalt”. att få depressioner och ångest av p-piller, p-stavar, p-sprutor är ju känt. varför skulle då en kräm då verka annorlunda tänker du?

     Svara

  Elenapeyre är ju rätt tragikomisk på det viset att hon ibland minsann tar bladet från munnen och berättar om alla insikter hon lärt sig med åren, mao djupare tankar, samtidigt som hennes sociala kanaler endast andas yta, lyx och utseende… Konstigt att folk inte delar samma bild som hon har av sig själv…
  Eller som varje gång hon typ öppnar munnen i Svenska Hollywood-fruar och hennes 1950-tals åsikter och tankar flyger ur..
  Och man bara skäms å hennes vägnar..

  Var det inte hon som sa att dottern inte skulle få hålla på med bollsporter, för det är för killar..?
  Man hoppas hon har många år kvar att ”lära” sig på..

  Svara

  Om du vill lyfta personer som skriver väldigt bra om tex förlossningsskador och eftervård av kvinnor kan jag tipsa om följande instagramkonton: bakingbabies.se (har även en fantastisk blogg!), heltunderliv samt bbkrisen.

  Svara

   Bb krisen skriver ju dock om allt kasst som hänt, förvisso viktigt men inte forskningsrelaterat direkt. Skulle nog rekommendera bakning babies blogg för en mer balanserad bild av förl skador

   Svara

   Bakingbabies är såå bra (dock lite missvisande ibland, men överlag väldigt informativ och ärlig).

   Svara

  Alla som vill lära sig ett och annat om hur kvinnokroppen fungerar borde börja följa @vulverinekoos på instagram.

  Svara

   Gillar också henne, men vill ändå påminna om att man ska vara lite källkritisk när det kommer till vissa av hennes inlägg!

   Svara

  Blondinbella nämner Bröd och Salt som fikaleverantörer både i stories och på bloggen. Är det ett samarbete hon fått pengar för eller går affärerna så dåligt att hon bara fick några bullar i utbyte mot flera omnämnanden? Smygreklam oavsett.

  Svara

   Det är väl få företag som kastar iväg pengar i hennes riktning numera. Mysteriöst.

   Svara

   När Löwengrip Invest och Löwengrip Beauty ordnar luncher, events och personalmöten brukar mat och dryck vara sponsrade.
   Bella har aldrig betalat (fullt pris) för catering.
   Bullarna är självklart sponsrade. Bara ett enda omnämnande i Bellas kanaler är värt flera tusen bullar till priset över disk. Och bageriet betalar bara för arbete och ingredienser så det är inte många kronor per bulle. Win-win. Mums!

   Svara

    Nej, en bulle kostar inte bara arbete + ingredienser.
    Bageriet betalar även löner, avgifter, lokalkostnad, el, försäkringar, administrativa kostnader m.m. för att kunna bedriva sin verksamhet.

    Sorry, men har eget företag och blir så less när folk alltid säger ”det kostar ju er bara xx” (alltid ungefär halva priset jämfört med vad det kostar ut till kund också, för att de tror att resten är ren vinst rakt ner i fickan).

    I övrigt har du helt rätt: det blir extremt billig marknadsföring att få ett sådant omnämnande för ett par bullar.

    Svara

  Fast… nä…, denna behandling kan vara både för medicinsk ock kosmetisk anledning. Bor på Irland och fick rekommenderat samma typ av behandling (dock som ett sista alternativ) pga förlossningsskador + endometrios. Tror dock mest i USA är kosmetiskt men det bedyrar ju inte att det inte finns medicinska fördelar. Så Elenas text ligger ju i linje med ditt tidigare inlägg trots allt.

  Svara

  ”I personally had a c section so never had anything stretched out” – måste berätta att pussy INTE är stretched out minsann.

  ”This laser also helps for tightness” – menar att lasern ska göra pussy tight igen. Bra för inkontinens kanske och bra så pussy är tight vilket är viktigt tydligen.
  Jag tror inte att detta handlar om att lyfta fram förlossningsskador utan handlar om vaginal rejuvenation.
  https://www.hollywoodreporter.com/news/vaginal-rejuvenation-is-latest-cosmetic-trend-hit-hollywood-1126442

  Upprepar ”I personally” flera gånger. ”Their is a treatment” – THERE. Be någon att korrekturläsa nästa gång speciellt när man gör reklam för något. Ser bättre ut.

  https://www.mdedge.com/obgyn/article/171921/gynecology/fda-warning-shines-light-vaginal-rejuvenation

  Hon (Natacha) kanske borde prova golden berries?
  http://www.devote.se/Maxinne/suffering-from-a-dry-and-not-lubricating-vagina-use-natures-golden-berries-31291000

  För övrigt….skryt om dyra väskor, kläder, skor, bilar, plastikkirurgi etc är riktigt smaklöst. Gör något av substans istället, något positivt som hjälper djur, natur, människor osv. Det är något att vara stolt över.

  Svara

   Det är dessutom inte själva passerandet av barnet som ”stretchar” ut saker där nere. Det är graviditeten i sig – samma med brösten. De förändras inte av amningen utan av graviditeten i sig. Hormonerna. Får man inga vaginala skador av sin förlossning är liksom inget vidare ”stretched out”. Fan folk är så okunniga.

   Svara

    Jag fick skador på bäckenbotten under förlossningen finns många skador som sker just vid själva förlossningen som ger stora förändringar i ubderlivet.

    Svara

     Det du skriver är inte relevant till det du svarar på.

     Svara

  Nån fler som läst Rudbergs riktigt nysläppta bok? Bokens influencer påminner ordentligt om en viss en som diskuterats ordentligt senaste tiden…

  Svara

  Jag hade lätt gjort det här i medicinsk fall. Jag gjorde akut kejsarsnitt, två år senare är jag fortfarande uttöjd vaginalt, då har jag inte ens klämt ut någon men jag hade öppnat mig 7cm. INGEN berättade om dom fysiska förändringarna som händer med kroppen under och efter en graviditet.

  Svara

   Ingen berättade? Skulle någon flugit in och satt sig i soffan din och hållt i en föreläsning? Man har väl eget ansvar att kolla upp saker?
   Jag köpte böcker, appar, frågade mvc, gick på föreläsning på karolinska, lyssnade på poddar, frågade kvinnor i min närhet osv.
   När jag fick min förlossningsskada kom en läkare och berättade vad som hänt, gav infoblad, och vidare kontaktuppgifter om jag upplevde att jag inte läker som jag ska. Vet att inte alla får det, men som med allt i vården gäller det att fråga och vara envis till att få svar på sina frågor.
   Vi har så himla bra tillgång till information idag så fattar verkligen inte det här ”Ingen berättade för mig”.

   Svara

   Naturligtvis tråkigt om man drabbas av komplikationer men då får man väl själv ta upp det med sjukvården?

   Märkligt att ingen berättat för dig ändå. Jag som tyckte alla försökte skrämma upp mig innan förlossning, berättade om allt hemskt som hänt folk i deras närhet som spruckit från a till ö, höll på att förblöda och dö osv.
   Man blev ju helt traumatiserad redan i v 20…

   Men många förlossningar är trots allt komplikationsfria. Jag har fött två barn, ett vaginalt och ett snitt, och märker absolut ingen skillnad, är varken mer slapp eller trång. Jag fick varken förlossningsskador eller några djupare bristningar i slidan.

   Svara

    Och om man tagit upp det med otaliga gynekologer, läkare och barnmorskor och bara fått till svar att allt ser fint ut? Eller gått på otaliga utbildningar inför och ingen ens nämnt förlossningsskador? Jag fick ingen information alls om något mer än att göra knipövningar och amning. Vården orsakade mig utöver en förlossning skada ptsd. För att få hjälp med det fick jag bokstavligt talat be bm om hjälp 10 gånger. Fick nej tills jag vägrade gå därifrån. Så skickade hon remiss. Allt var normalt enligt henne och sånt man fick räkna med. Psykologen gjorde bedömningen att det var ptsd. Ganska stor skillnad? Förlossningsskadan har jag fortfarande inte fått hjälp med snart 4 år efter förlossningen.

    Svara

   Det är inte vaginan som mäts, att du öppnat dig 7cm har inget med din vagina att göra. Du kan absolut ha påverkats muskulärt och hormonellt, men du är inte ’uttöjd’.

   Svara

   Va? Har du aldrig hört talas om förlossningsskador? Refan som tonåring hade jag hört om kvinnor som sprack från Ystad till Haparanda, skadat svanskotan, m.m. efter förlossning… Eller av kejsarsnitt fått hårda ärr som skaver. Förlåt, men är genuint förvånad att du trodde en graviditet inte påverkar ens kropp.

   Svara

  Citat Dagens Medicin:
  ”Den amerikanska myndigheten vill göra patienter uppmärksamma på att det inte inte är fastställt att denna laserbehandling fungerar, men att de däremot ser en risk för allvarliga biverkningar som brännskador, ärrbildning, samlagssmärta eller kronisk värk.”

  Detta görs även i Sverige på vissa skönhetssalonger och utförs då såklart inte av gynekologer. Seriöst, tänk lite, har man problem med samlagssmärtor, torrhet, urininkontinens, så sök dig till vården! Inte till tjejen som gör fillers eller lägger botox.

  Ska du hylla ingrepp mot våra vaginor så snälla gör lite research.

  Svara

   Dock utförs behandlingen på Johan Hopkins university i USA och eftersom de är ett av världens mest ansedda medicinska universitet så tror jag nog att de har koll på läget. När skrevs artikeln i Dagens Medicin?

   Från JHU: https://www.hopkinsmedicine.org/gynecology_obstetrics/specialty_areas/gynecological_services/treatments_services/laser-treatment-vaginal-atrophy.html

   Svara

    Hittade artikeln, från förra hösten. Forskningen har gått framåt sedan dess och det är nya rekommendationer.

    Svara

     Den länken innehåller ingen ny forskning. Den största studien som gjorts är på endast 60 kvinnor och uppföljningen är gjord på telefon. I den upplevde den tredjedel som uppgav sig få positiv effekt att den uppstod efter 16 månaders behandling. Biverkningar uppstod även.

     Det finns således för lite forskning för att veta om denna metod fungerar. Jag har arbetat länge som op.sjuksköterska på gynoperation och har svårt att se hur laser inuti vagina ska kunna göra försvagad vaginalmuskulatur starkare. En vävnadsskada uppstår av laserbehandlingen och efter den uppstår alltid ärrvävnad. Ärrvävnad är stelare och mindre elastisk än oskadad vävnad.

     I första hand rekommenderas knipövningar. Ibland är muskulaturen dock väldigt försvagad och det kan leda till olika typer av prolaps. Det är väldigt vanligt och åtgärdas genom en operation som är väldigt vanlig.

     Även urinläckage vid ökat buktryck som vid hosta och skratt, går att åtgärda med en operation. Den är relativt snabb och enkel där ett band sätts in för att lyfta upp urinröret så att läckage undviks (kallas TVT-operation).

     Mitt råd är att vända sig till en gynekolog och diskutera sina problem, absolut inte en skönhetsklinik. När det inte finns tillräckligt med forskning finns risk för allvarliga biverkningar och långtidseffekter som hittills är okända. Något att tänka på.

     Svara

      Om du läser information från JHU ser du att de inte nämner svaga muskler alls. Behandlingen ger effekt på inflammation, torrhet och tunna slemhinnor eftersom den stimulerar produktionen av kollagen.

      Svara

       Läs forskningsstudier om det, det står det.

       Svara

        *där står det

        Länken ovan är ju bara från en enskild klinik. De väljer själva vad de vill hävda att behandlingen hjälper mot.

        Det finns inte tillräckligt med forskning för att kunna dra slutsatser om vad behandlingen har för effekter, varken nu eller mer långsiktigt.

        Svara

         Vet du vad JHU är ens? De ”hävdar” ingenting. Det är ett akademiskt sjukhus, ett av det absolut bästa i världen, 29 Nobelpristagare kommer från JHU, de erbjuder inga behandlingar som inte är vetenskapligt belagda. Det är inte bara ”en klinik”, det är en gynekologisk mottagning med forskning i världsklass.

         Svara

          Länken innehåller information där de skriver om vaginal atrofi.

          Hur som helst finns det inte tillräcklig forskning. Det skriver de till och med själva;
          ”Preliminary studies have shown that most patients report an improvement in vaginal health and return to intimacy within weeks of the procedure”.

          Svara

     Det är inte en ”artikel”, om du menar artikel i form av en forskningsstudie du länkar till. Det är ett sjukhus/en klinik.

     Svara

  Med åldern så blir i princip allt torrare.
  Ögon, mun, hud samt underliv mm. Så du kan ha fött 0 barn men endå få sköra slemhinnor.
  Slidan har muskler som du kan träna för att bli tajt.
  Har du skadat musklerna så är det operation inte laser som är behandlingen.
  Att vara tajtar efter en förlossning kan bero på
  1. Starka muskler
  2. Gjort dina knipövningar.
  3. Muskulaturen är så förslappad att den pressar mot slidväggarna som ger en tajtare känsla.

  Svara

  Denna behandlingen kan man få i Sverige också. Och vet ni en sak, det är bra mot inkontinens också- det kan ju vara så att hon inte vill skriva att hon har problem med det. Nä ni dömer hellre.

  Svara

   Den är Som sagt ändå inte tillräckligt vetenskapligt belagd och erbjuds inte i den allmänna skattefinansierade vården, endast på privatkliniker.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.