Calle Schulman om #nejtillnäthat

Det är inte ofta jag håller med Calle Schulman, och än mer sällsynt är när jag säger ”What he said” ☝️☝️men nu har det hänt.
Jag ställer mig bakom hans inlägg till 100% och anser också att uttrycket ”näthat” och ”mobbing” missbrukas och urvattnas.
Ta bara situationen med Alexander Pärleros och Alex Schulman från i förrgår. Två stycken mycket framgångsrika poddare som drabbar samman då den ena sagt att den andra är trög.
Är det näthat verkligen?

Hashtaggen #nejtillnäthat myntades av prins Carl-Philip och prinsessan Sofia och kommer från prinsparets egen stiftelse.
Jag tvivlar dock på att det var det här de hade i åtanke när de startade initiativet  – en kränkt poddare som kallats trög av en annan poddare.

Så nej, i mina ögon är detta inte näthat och det är rent av kränkande mot de som verkligen har drabbas, så som Calle skrivit här ovan.
Annars blir det en sån där  ” ropa varg-situation”  där orden ”mobbing” och ”näthat” slutligen tappar all mening.
Men vad händer den dagen det faktiskt rör sig om riktigt näthat och ingen längre tar det på allvar? Det riskerar nämligen att bli konsekvensen om man skriker näthat och mobbing helt onyanserat på allt och inget.
Till slut bryr ingen sig längre…

Vad tycker ni?
Är ni #teamCalle eller #teamPärleros?

112 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Även en blind höna kan hitta ett korn.

  Svara

   Camcam eller? ^

   Svara

  Håller också med Calle för typ första gången nånsin.

  Svara

   Jag håller inte med. Det är stora profilers kommentarsfält som sätter tonen på internet. Även om det är värre när ett icke offentligt barn drabbas så hade det barnet nog inte drabbats om inte det var accepterat att prata så med varandra på internet. Calle är ju en näthatare så förstår att han vill försöka rikta om diskussionen så att han kan fortsätta tillsammans med bror sin att mobba fritt. Och sen låtsas tycka synd om barnen som drabbas av hur tonen är på internet….

   Svara

    Det är oförskämt att säga att någon är trög.

    Svara

     Det är en fis i rymden jämfört med att säga att någon är ful. Hur svårt kan det vara att fatta det.

     Svara

     Då får han väl sluta va så jäkla trög..

     Svara

     Båda två är onödiga och inget man hade sagt i verkliga livet. Så varför online? Ska barn säga till andra barn att de är tröga eller fula? Eller trög är ok men inte ful?

     Svara

   Jaha Linda!

   Du måste alltså börja ditt postande med ett en negativ värdering om Calle!? Så oerhört barnsligt. Men det fattar ju vem som helst att du måste göra, för du vill ju inte bli blockad av sådana B_kändisar som gillat Perleros inlägg, du måste ju verka liiite nyanserad när du nu vill skriva om Calle som du ”egentligen inte brukar skriva om eller ens hålla med om”. Så!

   Calle har förstånd nog att aldrig ta åt sig, han är långt mycket mera klokare och intelligentare än dessa nu influencers som bråkar och skriver skit om Schulman på ”Pärlans” konto, som B-kändisarna kallar honom! Nu vill alla B-kändisar hålla sig framme och göra sig populära och bli bekräftade på ”Pärlans instagramkonto”. Jag håller med Calle fullständigt, det är rent horribelt att kalla det mobbing o kränkande o vips, släpper alla Bkändisar allt vad de har och gillar och skriver långa långa inlägg till ”pärlan” för att desperat åka gratisskjuts och försöka hålla sig ajour i media!! Att kallat någon TRÖG, ja herregud, hur många har inte gjort det???? Det är helt sinnessjukt när Pärlan sitter och skriver långa inlägg mot Schulman och jämför sig med ett litet mobbat barn!! Pärlan, du är INGET BARN längre, väx upp!!! Tål du inte att någon kallar dig trög då har du ingen aning om vad vuxenmobbing är på en arbetsplats, eller vad sexuella trakasserier är mot kvinnor på en arbetsplats!!!!!!!! Calle lyfter hela diskussionen på en högre intellektuell nivå, DET VUXNA SKA BRY SIG OM ÄR NÄR BARN MOBBAS!!!!!!! Och inget annat tramsigt larv!

   Svara

    Eh va? Vem är Linda?

    Svara

    0-100 reeeeal quick, hahah

    Svara

     😂

     Svara

    #teamlinda

    Svara

    Well that escalated quickly

    Svara

    Du verkar älska att använda citationstecken helt i onödan.

    Svara

    Skämt eller psykfall? Skämt eller psykfall? Nobody knows!

    Svara

   Bryr mig inte så mycket om deras mobbning och varg historia. Det jag dock tycker är att vuxna människor ska börja visa bättre exempel på hur man ska bete sig. Att sitta och skrika könsord eller säga att någon är dum i huvudet m.m. är rätt omoget och man lär alla undomar, tonåringar och barn som lyssnar att det är okej att prata med varandra så, för att vuxna människor ”coola” människor gör ju det.

   Svara

  Team Calle för en gångs skull.
  Jag baxnar över att vuxna människor gråter över osämja och kritik och kallar det för mobbning herregud.
  Stackars lille Pärleros, be strong.
  Trodde ändå att hans egenkärlek skyddade honom från all denna kränkthet men jag hade fel. Snyfft.

  Svara

   Där ser man. Hatet mot Pärlesros är större än det mot Calle och då väljer man att inte förstå APs sida utan ställer sig bakom den största mobbaren i Sveriges rygg, Calle.

   #livetisvartvitt

   Svara

    Vilket hat mot Pärleros?

    Svara

     Godmorgon!

     Svara

    Hat – också ett ord att trivialt sluta slänga sig med åt höger och vänster.

    Svara

     Och där sattes man i modd 😂

     Svara

      Ska bli kul att se om du vågar lägga upp det jag sa. 🙂

      Svara

       Inte?

       Nå väl jag prövar igen.

       Så klart att du trivialiserar och vägrar att se vad som är vad.
       Du har en bl*gg där det är okey ställa diagnoser på både dina läsare och de flunsor du bevakar. Du radera inlägg om att det är många som mår dåligt som hänger på din bl*gg men låter elakaheter om Hs läppar ligga kvar.

       Hat- du skulle inte känna igen det även om det bet dig i näsan och du borde fundera på varför.

       Svara

      Du vet inte vad ”sättas i modd” betyder va?

      Svara

       Standard-Camilla 😴

       Svara

    🤷‍♀️

    Svara

    …och lite kul att Elaine kryper fram bakom Pärleros och slänger en liten pinne på brasan. De här människorna bara låtsasbråk för att skapa, vad heter det, content…

    https://www.instagram.com/p/B3e4zioH4Pq/?hl=sv

    Svara

    Bara för att man anser att pärlan är trög så behöver man väl inte hata honom?

    Svara

     Vem fan har hatat honom här? Har ingen ännu fattat hur pärlan funkar? Det är just denna sympati han strävar efter! Han älskar att folk nu ”hatar” på honom så att hans beteende inte tas upp på ytan. Se hela bilden för vad den är istället för att blindt tro på en som tycker synd om sig själv konstant.

     Svara

      Nej, precis. Mitt svar är ju till anonym 12.22.

      Svara

  Team Calle.
  Vissa dagar är jag extremt trög och säger det till mig själv också(idag är en sån dag). Men inte hatar jag mig för det. Det är taskigt mot mig, men inget hat.

  Dåligjämförelse, men kom ihåg att jag är trög idag😊

  Svara

  #teamschulman den här gången

  Svara

  Att felaktigt påstå att någon man inte tycker om näthatar är så klart i sig självt en effektiv form av näthat som tvingar den attackerade att gå i försvarsställning.

  Mycket effektivt om man vill vara den enda ridderliga parten. En del kulter använder detta regelbundet för att förklara sina bästa och mest initierade kritiker som våldbenängna idioter etc och sedan marknadsföra detta på personliga hatsajter. Scientology är ett bra exempel på industrialiserad och systematiserat näthat mot fd medlemmar, bla.

  Svara

  Jag tycker att du inte greppat vad Calle säger när du själv bidrar till ännu mer polarisering med att göra det här till en fråga om team den eller team den andra och att du bara är ute efter att rättfärdiga din egen del och ditt eget beteende.

  #Team sluta med näthat vare sig det är en offentlig person eller inte.
  #Team två fel gör inte ett rätt.

  Svara

   Så bra kommentar!
   Snacka om att detta inlägg tog bort fokus från det som var viktigt i Calles text men ännu mer fokuset på frågan i sig.
   Nej, då skulle istället Calle och pärlros ställas mot varandra. Och bidra till helt fel fokus.

   Svara

  Fast vadå ”Och vi vuxna ser inget av det där. Vi har ingen aning” ?? Jag är förälder lika mycket på nätet som jag är i verkligheten. Jag tar mig tid för att prata med barnen om vilka appar de använder, ber om lov att läsa diskussionerna i gruppchattar, lär mig vem som är vem av kändisar de beundrar, ungdomar de följer, spel de spelar. Föräldraskapet nu kräver ny kunskap, och det går att skaffa sig i dialog med barnen. Att inte ha koll på barnens digitala värld ar bara lathet och dåligt föräldraskap. Att ge en 7-åring en iPhone och bara säga ”varsågod”, här finns internetz är slött och farligt på samma gång.

  Svara

   Klokt inlägg !

   Svara

   Bästa jag läst idag. Och TACK för att du ber ditt barn om lov innan du läser gruppchatterna. Så viktigt att visa respekt för deras liv och integritet. Du har helt rätt – det är vårt ansvar att hänga med.

   Svara

   Jag tror att de flesta föräldrar engagerar sig i sina barn, strävar efter en ärlig och öppen dialog och vill lära sina barn sunda värderingar. Vilket är precis så det ska vara. I rollen förälder barn finns dock en inbygg konflikt. Relationen är inte jämställd och kan inte vara det under uppväxten. Det som föräldrar gör i välmening och i ett försök att skydda, dvs med eller utan barnens tillstånd läsa i chatrum mm, är egentligen en form av kontroll. ”Du vet inte bättre och jag i form av auktoritet finns här för att förklara för dig vad som är rätt och bra eller fel och dåligt.” Så länge ditt barn respekterar dig i din roll som auktoritet är allt frid och fröjd. Det kommer en dag när barnet, eller tonåringen frigör sig från sina föräldrars auktoritet. Då kommer det att läggas på flera filter i dialogen om den överhuvudtaget överlever. Det är under den perioden som CS kommentar blir ack så relevant.

   Svara

   Exakt!!! Som förälder har man ansvar att se till att ens barn mår bra och också sköter sig även där vi inte alltid är med (skola, träningar, Internet..). Vi kan inte bara rycka på axlarna och säga att vi inte har någon aning för att vi inte ser. Nej men ta reda på vad som händer där då!

   Svara

   Har samma relation till våra barn – eller rättare sagt, tonåringar numera. Det är inte så svårt faktiskt, tar inte så mycket tid heller – så länge man bemöter dem med respekt, på samma vis som jag eller många andra vuxna vill bli bemötta. Tror att detta med att sticka till barnen en telefon eller dylikt är ren lathet i sig, det har blivit som en barnvakt 2.0, skillnaden är att de allra flesta förmodligen skulle kontrollera en mänsklig barnvakt…

   /L

   Svara

  Näthatet finns överallt. Även här..

  Det är viktigt att vi vuxna människor stannar upp och reflekterar över vad vi själva skriver på nätet och hur vi lär våra barn att bete sig mot varandra.

  Jag håller verkligen med Calle i allt han skriver, oskyldiga små barn som drabbas av näthat och mobbing är bland det värsta som finns.

  Kanske vi också borde tänka oss för vad som skrivs här. Vilken ton man har mot varandra, att man visar varandra respekt trots olika åsikter.

  Världen blir så mycket bättre utan hat.

  Svara

  Instämmer! Samma som kränkt missbrukas hårt.

  Svara

  Alltså Calle har definitivt rätt i det han skriver. Pärlan kallar Alex för ful och Alex kallar Pärlan för trög….buhuuu va synd det är om Pärlan som delar med sig för sympatier från andra influensers/inflytesrika personer som tycker att Alex är dum och mobbar Pärlan.
  Buhuuu, kan vi alla ta en ”tyst” minut…

  Svara

   Sa AP det som ett svar på att Calle mobbat en annan? Vem av de två började med att slänga dynga runt sig på nätet? 🤔

   Svara

    Spelar ”vem som börjar” någon roll när båda är samma skrot? Två fel gör liksom inte ett rätt…

    Svara

  Oavsett så är det otroligt lågt av Alex Shulman, det han säjer om Pärleros, han är kvar i gamla takter, med sin mobbing-retorik. Och med tanke Calle Schulmans arbete som producent för kungarna av tylesand så har han ingen trovärdighet vad det gäller antimobbing, så cyniskt.

  Svara

   Detta 👆

   Svara

   Kungarna av Tylösand spelades in för 10 år sedan. Alla mognar på 10 år mellan 20-30.

   Svara

    Inte riktigt alla, tydligen.

    Svara

  Bara jag som är så less på Alexander? Jag har gillat hans podd tidigare men nu känns det mer som att den handlar om honom och det är samma folk som är med. Sorry men måste Ida vara med 2 ggr? Finns det ingen annan som skulle vara värd en första gångs intervju? Nej, det är mest influencers som är med numera och känner också att hans skämt som han drar inte riktigt passar in eller går hem (ex. avsnittet med johannah)

  Finns så många andra business/framgångspoddar man kan lyssna på istället…
  Eller vad känner ni, är det här den bästa framgångspodden ni lyssnar på? *nyfiken*

  Svara

   Haha, jag också! Tyckte mycket om hans podd i början men håller med om att det numera är samma personer samt influencers som får plats. När Christina Stielli var med sa han dessutom fel på hennes efternamn. Hallå?

   Svara

   Den är riktigt värdelös! Handlar bara om honom, och ändrar allt gästerna säger till sig själv. Och som du säger, bara influencer med.. Sjukt tråkigt! Och så kan han inte bete sig, kommer inte ihåg namn, är fördomsfull etc. Nej tack.

   Svara

  Håller också med Calle för första gången någonsin. Men det blir lite skevt varje gång han skriver om vad han själv drabbats av och ”spelar snäll”, då han varit en elak mobbare själv och utsatt många för vidriga kommentarer. Att sjunka så lågt som att skriva fula saker om barnens mamma som han gjort. Det är så lågt. Ränderna går aldrig ur en tiger.

  Svara

   Tyckte dock inte han spelade snäll detta inlägg, han skriver ju rakt ut att han är och varit lika illa själv.

   Svara

  Jaha Linda!

  Du måste alltså börja ditt postande med ett en negativ värdering om Calle!? Så oerhört barnsligt. Men det fattar ju vem som helst att du måste göra, för du vill ju inte bli blockad av sådana B_kändisar som gillat Perleros inlägg, du måste ju verka liiite nyanserad när du nu vill skriva om Calle som du ”egentligen inte brukar skriva om eller ens hålla med om”. Så!

  Calle har förstånd nog att aldrig ta åt sig, han är långt mycket mera klokare och intelligentare än dessa nu influencers som bråkar och skriver skit om Schulman på ”Pärlans” konto, som B-kändisarna kallar honom! Nu vill alla B-kändisar hålla sig framme och göra sig populära och bli bekräftade på ”Pärlans instagramkonto”. Jag håller med Calle fullständigt, det är rent horribelt att kalla det mobbing o kränkande o vips, släpper alla Bkändisar allt vad de har och gillar och skriver långa långa inlägg till ”pärlan” för att desperat åka gratisskjuts och försöka hålla sig ajour i media!! Att kallat någon TRÖG, ja herregud, hur många har inte gjort det???? Det är helt sinnessjukt när Pärlan sitter och skriver långa inlägg mot Schulman och jämför sig med ett litet mobbat barn!! Pärlan, du är INGET BARN längre, väx upp!!! Tål du inte att någon kallar dig trög då har du ingen aning om vad vuxenmobbing är på en arbetsplats, eller vad sexuella trakasserier är mot kvinnor på en arbetsplats!!!!!!!! Calle lyfter hela diskussionen på en högre intellektuell nivå, DET VUXNA SKA BRY SIG OM ÄR NÄR BARN MOBBAS!!!!!!! Och inget annat tramsigt larv!

  Svara

   Vem är Linda?

   Svara

    BACKA Linda

    Svara

  Alltså jag är inte förvånad att pärlan drog upp detta med Alex! Han har länge haft nåt emot honom på ett personligt plan och gett exakt lika mycket skit tillbaka, om inte mer också! Än det som han fick av Alex nu. Det är sjukt löjligt det han gjorde, och bara för att fiska sympatier! Och för att eventuellt släta över sitt egna ruttna beteende som han kört med hur länge som helst i sina två poddar. Varje vecka är det nån som är en idiot och blir uthängd, och tillika höjer han sig själv till skyarna. Detta storhetsvansinne pärlan har är sjukt pinsamt, och denna genuina människa han starkt försöker vara har man sett igenom för länge sen redan. Han ser ner på folk som är överviktiga, röker, äter kött, etc etc.. Ja, listan kan göras lång. Han är sämst på att ta kritik också, för säger man ett uns av konstruktiv kritik till herrn så blir man direkt blockad. Han har så länge fått bete sig som en röv i sina kanaler, och har fått komma så lindrigt undan varje gång att jag är glad att hans beteende lyfts mer och mer fram! Det är fan dags att ta lite ansvar nu.

  Svara

  Definitivt team Calle. Tycker det är riktigt uselt och ganska pinsamt hela uppståndelsen kring Pärlan o Schulman. Den ena är ful o den andra efterbliven, so what d stämmer ju? Är d mobbning? Absolut inte o mest patetiska i det hela är alla so called ”kändisar” som ”backar” pärlan. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

  Svara

   Precis, det är bara att läsa på Wikipedia under orden Ful o Trög.
   ”Ett exempel på en ful person är Alex Schulman”
   ”Tröga personer som kan nämnas är Alexander Pärleros”

   Svara

    Du är trög.

    Svara

    Och ful.

    Svara

  Mobbning*

  Svara

  Ja men samtidigt gör ju barn som vuxna gör. Om barnen går in och läser att en vuxen person kallat någon ful så gör de samma sak, då de tror att det är ok. Alla har ett ansvar att hålla en trevlig ton på nätet. Sen håller jag med om att vi lever i en tid av lättkränkthet och det är ett problem i sig. Men att kalla någon ful, trög, dum är faktiskt inte speciellt sjysst oavsett om det är mobbing eller ej. Så ni som tycker det är ok att kalla en annan människa ful, bli inte arga på era barn för att de gör likadant mot andra barn.

  Svara

   Fast att säga att någon är trög, som ju är sjukt trög och ifrågasätta hur någon som är så dålig på att intervjua kan ha en så stor podd, det är ju inte elakt. Lika lite elakt som att en författare får en bokrecension som inte är positiv, eller att en patient tar upp att en läkare är dålig, en kund klagar på att en kassatjej på Ica är otrevlig eller har dålig koll på sitt jobb.

   Svara

    Man kan ifrågasätta hur någon som är dålig på att intervjua kan ha en stor podd utan att säga att den trög. Finns ett flertal andra sätt att framföra sin åsikt på. Eller hur? Oavsett om du tycker att man får tåla att bli kallad trög, dum och ful så låter det inte speciellt trevligt och det är inte speciellt sjysst. Det bidrar till ett otrevligt klimat på nätet oavsett om det är nätmobbning eller ej.

    Svara

     Håller helt med dig. Rent tekniskt faller det under yttrandefriheten att när man kallar någon för trög för att uttrycka en synpunkt, så ska man nog räkna med att det finns risk för dålig stämning. Vad man säger när och till vem är ofta en fråga om förmåga att läsa av sociala signaler.
     Polisen har en bra sida där det finns bra tumregler kring näthat och när det kan vara brottsligt.
     https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/nathat/

     Svara

  Bra Calle 👍🏻

  Svara

  Jag fick jätte mycket näthat när jag var gravid första gången för alla i skolan sa att jag var äcklig och min pojkvänn Håkan var oxå äcklig. Jag fick mkt hat i skolan oxå så jag slutade. Nu är jag gravid igen och Håkan är min festman faktiskt så hatarna kan hata på någon annan

  Svara

   Att du orkar.

   Svara

   Det märks dock att du hoppade av skolan.

   Svara

    Men jag är inte taskig ijallafall 🙁

    Svara

     Eller så skaffar du ett liv/jobb/sammanhang istället för att ”skoja”

     Svara

    Det är ju sådan skit som Anonym 13.16 levererar som känns… gud. Alltså hur mår du egentligen? Bättre av att göra ner en människa du inte vet något om?

    Svara

   Jag tycker att du är stark och fantastisk, Englatuva. Jag håller på dig!!

   Svara

   Jag är så ledsen för din skull, Englatuva. <3

   Svara

    Men även för din skull förstås.

    Svara

     *glad

     Svara

  TeamCalle och TeamAlex. Pärleros framstod som en kränkt barnunge

  Svara

   Känner helt samma!

   Svara

  Det finns dock väldigt många vuxna som utsätts för näthat helt oprovocerat och som inte är influencers. Var väl Amnesty som gav ut en rapport som sa att en offentlig kvinna näthatas var trettionde sekund, och det endast på Twitter (tror de kollade journalister specifikt då). Näthat är i allra högsta grad en verklighet för vuxna offentliga människor, speciellt om du är en kvinna som råkar synas och höras. Inte länge sedan svenska kvinnor gick ut med hur mycket näthat de fick utstå för att de var radiopratare, programledare, journalister osv. Minns särskilt Martina Thun som berättade om hur hennes inkorg såg ut varje morgon när hon loggade in på jobbmailen.

  Men hashtagen ska inte kapas av influencers som bråkar i en sandlåda. Den behövs till riktigt näthat och mobbning, och kanske främst på de forum där våra barn och ungdomar finns.

  Svara

  På tal om Näthat, är det någon som vet om Booken har inaktiverat sin IG eller har man blivit blockad?

  Svara

   Förmodligen inaktiv tills stormen har lagt sig. Vilket hon nog gör bäst i, senast hanterade hon inte situationen så bra…

   Svara

    Vilken storm?

    Svara

     Kan inte skriva, då raderas kommentaren. Tips är att gå in på hennes eller dotterns fb-tråd om du vill veta mer 😊

     Svara

   När jag frågade så fick jag svaret att hon själv tagit ner den efter noga övervägande.

   Svara

    Japp, att du får veta är jätteviktigt så du stör henne och kräver svar. 🤦🏻‍♀️
    Och nej hon hade inget val än att svara dig för att undvika ett spydigt inlägg från dig.

    Svara

     Med tanke på att Anna ringde och försökte få tag på mig via min sambos telefon som hon hittat numret till, och BAD mig ställa frågor direkt till henne om jag undrar över något så känner jag att det mesta i din kommentar…tja, inte stämmer… 😉

     Svara

      Hon vill väl att du ska skriva sanningen framöver.

      Svara

       Sen när har Anna Book vart intresserad av någon sanning?! 🙄🤦‍♀️😅🤣

       Svara

  Varifrån kommer Alexanders namn? Är det taget?

  Svara

   Menade efternamn om det inte framgick. 😉

   Svara

  #TeamCalle

  Svara

   Du tror inte du blev manipulerad att tycka så efter Camillas inägg? 🤷🏻‍♀️

   Svara

    Sluta förolämpa mina läsares intelligens är du snäll!

    Svara

     Så du tror själv inte att kommentarerna sett annorlunda ut om du skrivit inlägget tvärtom?

     Svara

      Det vet hon att det hade, det förstår hon.

      Svara

  Men alltså ge dig, vad är det som är lögner? Det är inga lögner och det är BRA produkter, är det jobbigt för dig? De började sälja där för ett tag sedan och nej de ser inte ut att ha ändrat i någon text, samma som när jag läste där så du är nog lite för paranoid tyvärr. Asså.. Att du mailar dem för att du vill förstöra för IL… så sjukt, varför maila dem? De skriver väl vad de vill och hur de vill.

  Svara

   För att hennes företag inte alls ärligt och miljömedvetet? För att produkterna inte är resultatinriktade – de innehåller knappt några aktiva ämnen? För att det känns jävligt oseriöst att stapla lögner?

   Svara

    Men sluta nu, ni kämpar på med ert smuttskastande av IL – det kan vi för övrigt kalla mobbning – att dagligen gå på en person med påhopp, lögner, förvrida, elakheter och vända allt ALLT till fel och klaga på allt – DET ÄR MOBBNING!

    JO det är miljömedvetet och ärligt företag, det producerar i Sverige och det är väldigt BRA pordukter. Det är INGET oseriöst och INGA lögner. PUNKT.

    Svara

  Lägg av!! NEJ hon säljer inte skräp – Det är BRA produkter och frivilligt att köpa! Men du är galet besatt av att få folk att tro det, och du är galen som kontaktar företag för att försöka förstöra och smuttskasta IL. Skärp dig och skaffa dig ett liv!

  Svara

  Klart att du och Calle tycker att orden näthat och mobbning urvattnas – ni vill såklart försvara och rättfärdiga ert eget beteende. Men jag håller med om att det inte var näthat mot Pärleros och att vissa ord som näthat och mobbing används lite för lättvindigt av vissa för att få sympatier, uppmärksamhet och som försvar.

  Håller också med om att det är värre när barn drabbas av näthat och mobbing MEN det gör det inte okej att mobba vuxna eller offentliga för det kan såklart också såra OCH det ÄR mobbning att konsekvent gå på en och samma person med ständiga påhopp, att förvränga någons ord och handlingar, att skriva nedlåtande och vinnklat, att klanka ner på allt någon gör, klaga på allt och vrida allt till fel och något dåligt – med ett syfte att svartmåla, sänka och kränka någon – DET ÄR MOBBNING och det förekommer här och det trissar upp till mobbing drev och näthat.

  Svara

   Håller med helt och fullt om allt 16.30.

   Svara

  Håller helt med Calle. Det är så oerhört patetiskt med vuxna människor som är offentliga personer med stora plattformar som grinar över mobbing så fort någon åsikt yppas som inte är odelat positiv.

  Håller även med Calles bror, Pärlan låter trög. Att han sen gnäller över att bli kallad för det gör honom inte mindre pinsam.

  Tycker gott vuxna kan passa på och näthata lite mer, om det nu är ngt uppdämt inom en som behöver ventileras. Det är så enkelt för den som önskar att värja sig emot, bara att logga ur eller stänga ner sitt konto.

  Det är däremot på riktigt synd om barn och ungdomar som verkligen saknar vänner och sociala sammanhang och som på olika utsätts i sin vardag på platser de inte kan undvika, typ skolan. De är mobbade på riktigt, till skillnad från den där sexistiske PHMarcelo-lookaliken som är gift med en banandietförespråkare.

  Svara

  Låter lite som damage control här, självklart vill du och Schulman rättfärdiga erat beteende, för visst har ni båda mobbat och näthatat det finns liksom på olika nivåer och ni har bidragit till det. Det blir lite dubbelt och lite kasta sten i glashus…
  Hoppas verkligen inte att det är Du, Sigge eller bröderna Schulman som driver ett mobbarkonto på ig, IG (även fast jag tror det då man ser mönstret, vissa samband och känner igen uttryck och jargong) för det är mobbing och riktigt illa. Att kränka, förlöjliga, skapa elaka rykten, göra narr av och försöka förstöra för någon är riktigt lågt… Att vuxna människor hejar på mobbning är skrämmande. Det är väre när vuxna näthatar och mobbar än när barn gör det för de vet inte bättre, vuxna borde veta bättre och föregå med gott exempel. Men det kanske är slut med det nu då, från och med nu.

  Svara

   Hej pärlan!

   Svara

  Alexander Pärlemos, vilken jävla jättebebis hehe. Hur kan han lipa över att bli kallad trög? De gånger jag har lyssnat på honom tycker jag han beter sig som en PHdeltagare, altså framhäver hur obildad han är och verkar själv tycka han är charmig när han är helt vilse i pannkakan.

  Just det faktum att han aldrig bara kan säga jag vet inte, har inte hört det förut etc. Nej nej han ska svara nåt så orelevant och tokigt som det bara går.

  Svara

  Kan vi släppa den gamla grejen att tjejer bråkar om fåniga saker och inte kan hålla sams nu? Mediamän slår oss med hästlängder!

  Svara

  Jag har precis inget till övers för Schulmanklanen och att Calle -oavsett hur rätt han än har- kommer med ett utspel om näthat, och det är direkt kopplat till hans brorsa, tro inget annat, köper jag överhuvudtaget inte.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.