Välkommen till ”vanlis-världen” Isabella

Anna som har lagat mat här har fått sluta. Det är en av många förändringar som väntar.

[…]

Mitt största mål genom krisen är att inte behöva säga upp personal (mer än ovan) så det är det jag kämpar för. Jag har inget problem heller att byta bostad och börja om. ///2019/10/14/nar-man-minst-behovde-det/

Kocken Anna har fått gå från Isabellas hemma-team, vilket betyder att hon och barnen antingen kommer leva på Mamma Scans köttbullar och makaroner eller på hämtmat, dag ut och dag in.
Trots att hon skriver att hon inte vill göra sig av med fler anställda än just kocken Anna så tvivlar jag på att så är fallet.
Eller tror ni att Isabellas nya VD på det här sjunkande skeppet ser en MUA och stylist som någonting nödvändigt som Isabella kan fortsätta lägga pengar på?

Isabella hintar även i sin blogg att hon kanske kan komma att behöva sälja sin vräkiga Lidingö-villa, komplett med halvfärdig pool och allt.

Med tanke på hur sällan hon faktiskt befinner sig i huset så har jag aldrig riktigt förstått varför hon köpte det från första början.
Eller nej, förlåt…
Jag vet exakt varför hon sålde huset hon och Odd bodde i. Det är av samma anledning som Isabella hoppade av serien ”Being Bella”, i alla fall om man ska tro den här känslomässigt stabila, resonabla och sakliga personen som smitit in i mitt kommentarsfält igen.

PÅ GRUND AV MIIIIIG!!
Isabella lusläser förmodligen min blogg för att se hur jag tycker att hon ska agera i olika situationer! Not!

När Jon och Janni köpte sitt nya hus i Marbella så skrev jag det här inlägget och när Isabella bloggade om sin nya Lidingö-villa så publicerade jag det här inlägget där jag undrar vad mer jag kan få henne att göra.
Ett uppenbart skämt för alla och envar – förutom för den stackarn här ovan som tog mina ord för sanning.
Hen tror alltså på fullaste allvar att Isabella sålde sitt hus och köpte det nya på grund av de två inläggen här ovan.
Samma sak med hennes realityshow. 
Jag var inte helt såld på konceptet när Isabella berättade om serien och på grund av det jag skrev ska hon alltså – enligt kommentaren här ovan –  ha hoppat av serien utan att meddela berörda parter. De fick läsa om det på Isabellas blogg, samtidigt som alla andra. Det uppskattades inte av Perfect Day Media kan kan jag meddela.

Så jag har alltså fått Isabella att både sälja sitt hus och hoppa av sin serie, enbart på grund av vad jag tycker i min blogg?
Om inte det gör mig till världens mäktigaste kvinna så vet inte jag…

Hade jag varit Isabella så hade jag nog nästan blivit lite kränkt av kommentarerna här ovan som menar att Isabella inte kan fatta några egna beslut utan bara gör som jag säger eller tycker här i bloggen.
DET är ju en jäkla förolämpning mot Isabella – att hon marginalseras ner till ett viljelöst mähä som fattar alla sina viktiga livsbeslut baserat på vad jag eventuellt tycker om saken.
Snacka om att nedvärdera och förolämpa den stora idolen Isabella.

359 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  -Its a moo point.
  Inget att lägga så mycket vikt vid dessa tok-kommentarer.

  Svara

   Moot point*

   Svara

    No, moo. It’s like a cow’s opinion. It just doesn’t matter. It’s moo.

    Svara

     Its a cowspiracy!

     Svara

     Have I been living with him for too long, or did that all just make sense?

     Svara

     Älskar den scenen! 😂😂 vilket avsnitt var det nu igen? 🤔

     Svara

      The one where Chandler doesn’t like dogs om jag inte har helt fel

      Svara

       Tack, ska kolla om du har rätt nån dag snart 😀

       Svara

   Förstår inte varför:

   1. CC ens svarar denna person

   2. Folk som kommenterar fortsätter svara denna person, trots det tydligt framgår vem det är och att den är lönlöst

   3. Varför man tillägnar personen ett halvt inlägg

   Bara blocka och ignorera liksom. Samma för alla här som ska gå igång på hen varje gång hen lyckas få en kommentar som slinker igenom

   Svara

    Personligen tycker jag om dessa 05.30 inläggen, väldigt många som skriver sakligt och har bra synpunkter. De värsta ”bråkisana” som tjafsar med varandra har inte vaknat ännu.

    Svara

   Kämpa Isabella! Ingen ska behöva slänga ut sin kock i arbetslöshet.

   Vad blir det för mat ikväll förresten?

   Svara

   Varför inte svara på vanliga kommentarer med saklig kritik istället för att fokusera på kommentarer från någon som inte verkar må bra? Det är antagligen bekvämt att gång efter annan, lätt som en plätt, trycka ner någon ordentligt, och lägga allt fokus där för att slippa svara på sakliga frågor.

   Du påstår ofta att du inte vill ta upp plats och tid med att svara på kritik, men det stämmer inte eftersom du alltid lägger både tid och plats på lite tokiga kommentarer där du vinner snabba poäng.

   Svara

    Mår du bra?

    Svara

     Ehh, det är känt bland läsarna på BB att det är du som mår dåligt och du är sjukt elak. Men det beror säkert på att du saknar allmänning men ändå är övertygad om att du vet bättre än alla andra fastän du alltid har fel.

     Det du kommentar här är beviset för den är sjukt onödig och helt irrelevant, bara elak.

     Svara

      Tack, dina snälla ord värmer så här i höstrusket.

      Svara

      Det heter inte HEN… Den eller DET.

      Svara

       ”Hen” är ett utmärkt ord när man inte känner till könet på personen eller könet är irrelevant. Det klassas som ett personligt pronomen precis som den och det.

       Svara

       Välkommen till 2019 gumman

       Svara

    Kommentarsbevakning.se kanske?

    Svara

    Precis V!
    Det är väldigt märkligt att påstå sig inte ha tid att svara på kritik, men ändå alltid svarar på knaskritik, och aldrig på saklig kritik. Och nu dessutom skriva flera inlägg om personen som redan fått ta mycket hårda ord från läsare som är påhejade av Camilla.

    Står man för vad man skriver så behöver man inte smita undan saklig kritik på det här unkna sättet.

    Och ”Stollis” verkar precis som Bella uppenbart inte må psykiskt bra, så varför då fortsätta?

    Svara

  Ja du Camilla vem kunde väl ana att du är Sveriges mest inflytelserika bloggare och Isabella Sveriges största ”push-over”.

  Svara

   Queen and head of everything – CamCam! 😅❤️

   Svara

    DET är ju en underhållande konspiration 😂

    Svara

    Och S.Y är queen of sin egen betydelse och är övertygad om sin förträfflighet att vara den som ska rätta till stollen för hon kan bara inte hejda sig själv från att hänga med i mobben varje gång. 🥳

    Svara

     Det är din åsikt och ordet är fritt.
     Men varför känner du behov av att i ditt försök att förminska mig samtidigt måste förminska den anonym som CG hänvisar till i sitt inlägg?

     Svara

      En intressantare fråga är varför du nu försöker skifta fokus från dig och vad du håller på med till att handla om den som kritiserar dig?

      Men det är klart, det vet vi redan för du har redan visat på att du vägrar ta in och erkänna vad du är en del av.

      Svara

       Nej anonym du är den som mobbar eftersom du har samma öknamn på den person som omskrivs som resten av drevet. Din falska omtanke klingar ihåligt.
       Om du har läst mina kommentarer har jag vid flera tillfällen bekräftat delar av det hen skriver som vettiga synpunkter och även försökt ge henne ett annat perspektiv som beskriver de utmaningar som IL brottas med.
       Om du inte förstår det jag skriver är det bättre att du frågar. Nu är jag istället övertygad om att du vill vidmakthålla din förutfattade mening. Därför är det slöseri med min tid att ens replikera på dina insinuanta omdömen.

       Svara

        Jaha, förutom då att jag inte är samma anonym som kl 11:20. 🙂

        Och det går inte att ha en förutfattade mening för det du gör kan alla se med egna ögon. Bara för att du smeker med en hand betyder inte det att din smäll med den andra är lika hård och lika mycket en del av mobben.

        Jag är inte heller insinuant. Jag säger rakt ut vad jag ser.

        Tack och hej!

        Svara

         Om det är så du uppfattar min kommunikation ber jag om ursäkt för att jag gjort dig upprörd.
         Jag reagerar starkt på hur viktiga ord som mobbing, näthat kränkningar används i syfte att hävda sin egen åsikt och ofta som en konsekvens av att marginalisera och förminska andra.
         Människor som mår uppenbart dåligt hamnar på forum där de inte borde vistas.
         Min intention är och kommer alltid att vara att försöka ge ytterligare perspektiv. Inte att damma till någon. Däremot behövs ibland en viss del av provokation för ett uppvaknande.
         Jag kommer aldrig att acceptera när människor sprider felaktigheter oavsett med intention eller pga okunskap.

         Svara

          Men det kvittar hur 12:03 eller du uppfattar det. Det enda som betyder något är hur ”den som inte har ett namn” uppfatta det.

          Och seriöst, du tar dig själv på för stort allvar om det är det du vill uppnå och du dumförklarar alla läsare på BB om du inte fattar att det själva kan avgöra att det ska ta ”den utan ett namn” med en nypa salt, så jag instämmer med 12:03 att det verkar som att du letar ursäkter åt dig själv.

          Svara

           Tack för en konstruktiv feedback! Det du skriver kan jag ta till mig. Mina funderingar handlar om sociala mediers påverkan på människor. Runt millenieskiftet var diskussionen att digitaliseringen öppnade upp för ökad transparens och möjligheten att göra sin röst hörd. Idag 20 år senare finns en stor mängd desinformation som får stor spridning.
           Jag hamnade på bloggbevakning av en slump och blev intresserad av hur forumet fungerar. Upptäckte dessutom att jag lärde mig fantastiskt mycket om hur människor interagerar på sociala medier. Blev även oroad över hur utbrett härskartekniker är och funderar om sociala medier och tonen på dem är del av orsaken till att människor kommunicerats allt sämre och vantrivs på sina arbetsplatser. Har lyssnat på en del experter och efter att själv testat börjar jag tro att det finns ett samband.
           Oavsett om jag tar mig själv på för stort allvar när jag inte kan acceptera att människor sprider uppenbara felaktigheter är det så starkt rotat i mig att jag alltid kommer att reagera. Sån är jag!

           Svar i modd 😊

           Syster Yster känns så mycket The real hmm så tänk på vem du egentligen diskuterar med.

           Syster Yster tycker dessutom också om att skriva ”Svar i modd” när hennes kommentarer inte går igenom. Hmm, vem påminner det om?

           Anonym 22.12 – tyvärr måste jag göra dig besviken men är inte TrH. Den uppmärksamme vet att jag ifrågasätter TrH när jag inte håller med. Det du precis gjorde var att använda dig av en härskarteknik. Du får denna kunskap av mig gratis. Gör något bra av det. Trevlig kväll!

          Svar i modd

          Svara

          Syster Yster, personligen tycker jag att du är en av få med väldigt vettiga och välformulerade inlägg här på BB. Skulle inte bry mig nämnvärt om en person som försöker backa upp sina egna åsikter genom olika alias faktiskt.

          /L

          Svara

           😊 Tack – det är lugnt! Jag förhåller mig till all feedback. Den som saknar relevans Tar jag inte till mig.

         Svar i modd

         Svara

  Det jag inte förstår är om det går dåligt i bolagen men även privat? För det är ju inte ens privata pengar hon har lagt på satsningar i usa och dylikt det måste ju vara bolagets pengar. Men att sparka kock mm är ju en privat affär. Så gick det plötsligt super dåligt både för bolagen och privata ekonomin?

  Svara

   Isabella skrev på bloggen att hon har satt företagen i denna situation och därför löser det med privata medel. Dock tror jag att mycket är tvärtom, dvs att hennes till synes privata kostnader egentligen faktureras Invest. En del i bolaget(bolagen?) är väl att sälja bilden av en extremt lyxig, förmögen och framgångsrik ägare.

   Svara

    Exakt, det var väl det hon sa först? Att hon skulle etablera sitt eget varumärke i USA först, med fin lägenhet bl a.

    Svara

     Men precis. Hon skrev att hon skulle använda lägenheten för att skapa content (till kunderna i USA).

     Svara

    Jag har länge funderat på hur hon finansierar sin överdådiga livsstil. Bara normala driftskostnader, värme el mm kostar en mindre förmögenhet varje månad. Lägg till hennes personliga kostnader för mua, kock, frisör och det krävs inkomster långt över det hon har råd att plocka ut från företaget. Lägg dessutom till alla kostnader hon haft i bolaget på resor och hotellnätter, privatjet, biljetter till välgörenhetsgalor, dyra klänningar, fotograferingar, dyra restaurangbesök. Allt detta ska finansieras på en omsättning på 100 M SEK. Och då har inte de anställda fått lön ännu. Det går inte ihop.
    Jag skulle inte bli väldigt förvånad om det visar sig att hon är granskad av skatteverket.

    Svara

     Har inte de anställda fått lön? Har sett flera kommentarer om detta men missat själva grundinlägget

     Svara

      Det var inte så jag menade. Har ingen aning om de får lön eller inte. Och har ingen anledning att spekulera om det heller.
      Lönekostnaden i tjänsteföretag utgör ca 70% av bolagets totala kostnadsbudget, 20% lokalkostnader och 10% är resten dvs kontorsmaterial, gemensamma aktiviteter, övriga kringkostnader.
      Min poäng är att ILs utgifter äter upp den totala kostnadsbudgeten där lönekostnaden är den viktigaste kostnaden och utgör en stor del av budgeten. Förhållandet i Löwengrip Beauty ser lite annorlunda ut eftersom det finns en produktionskostnad. Fortfarande utgör lönekostnaden en stor andel.

      Svara

       Tack, då hänger jag med (och håller med)

       Svara

     Hon svarade i bloggen att hon har haft en inkomst som möjliggjort den livsstilen tidigare men att tillväxten inte har varit så stor som hon förutspått de senaste månaderna.

     Svara

      Så det räcker med ett par månader med mindre intäkter för att hon inte kan leka rik? Snacka om att leva paycheck by paycheck eller ur hand i mun som vi säger på svenska.

      Hennes bok Economista framstår så dumt nu så det är inte klokt. Verkar som om Pingis mer hållit sig till den filosofin att spara varje månad, inte ha för många ”slarvkostnader” och konsumera på en nivå som procentuellt lirar med dina inkomster. Vad Bella måste ångra sig nu, hon hade kunnat levt ett tryggt och roligt liv med mycket god inkomst i ett mysigt hus med sina barn om hon inte fått total hybris och storhetsvansinne.

      Svara

    Så hon säger faktiskt att det är hon som gjort detta? Man får ju känslan annars om att denna kris bara kommit till henne randomly och hon försöker bara göra sitt allra bästa för att rädda allt

    Svara

    Ja precis, hon har använt företagets pengar för att finansiera sin privata löjligt glamorösa livsstil med ursäkten att allt hon gör är ”content” och dessutom skattefifflat rejält. Blondinbellas grådighet och storhetsvansinne blir hennes fall. Hon förtjänar inte ett uns sympati, hon förtjänar att förlora varenda krona hon lurat till sig.

    Svara

   Hon skrev nånstans , att då bolagen drastiskt minskat sina intäkter så kan hon inte plocka ut så mycket vinst. Då måste hon dra ner. Så bolagens ekonomi går hand i hand med den privata . Jag antar att den lönen hon tar ut räcker till månadskostnaden för hennes privata liv. Hus , mat , kock. Men det blir inget över till det extravaganta. Mua, stylist mm är nog inte privata kostnader. Det är omkostnader i bolaget. Men det kommer nog dras ner på. Den nya kloka VDn ser nog till att de nyttjas bara de dagar hon ska typ göra content.

   Svara

    Bella har förmodligen levt i förvissningen om att alla kostnader kan tas av bolaget bara de leder till content i hennes kanaler. Att det skulle röra sig om inbesparade levnadskostnader och alltså förmånsbeskattning har hon förbisett eller inte brytt sig om. Gäller inte bara det som betalas av hennes företag utan även spons och gratisgrejor som andra öst över henne.
    Glöm inte att Alexandra/Kissie eftertaxerades just för inbesparade levnadskostnader genom sitt bloggande osv. Vill minnas att det var ca 100 tkr per år för ett par år.
    I Bellas fall borde det röra sig om väldigt stora belopp och man kan eftertaxeras under fem år. Tänk om Skatteverket skickat över en faktura till Bella på flera miljoner för ej deklarerade förmåner under de senaste åren?

    Svara

     Ja det är inte otroligt att så kan vara fallet. Men tror att det finns mer som visar sig i snösmältningen. IL kan omöjligt finansiera din privata konsumtion med sin lön från bolagen. Faktureringen räcker inte till. Jag tror att det finns en ordentlig sammanblandning mellan ILs privata ekonomi och ABnas. Sedan har hon genom sina mindre genomtänkta satsningar slösat på ABts tillgångar som inte är det samma som hennes privata tillgångar. Undrar om hon nu tvingas till att betala tillbaka pengar till ABna?

     Svara

     ”Fram till 1973 kunde en aktieägare låna pengar från sitt aktiebolag, men den 6 juni 1973 blev det stopp. Sedan dess är det förbjudet för aktieägare, företagsledningen, deras anhöriga och närstående bolag (den förbjudna kretsen) att låna pengar ur sitt bolag. Det är också förbjudet att låta bolaget ställa säkerheter (t.ex. företagsinteckning) för privata lån. Det är detta som kallas förbjudna lån.”

     ”Grundkravet i ABL är att om någon har tagit ett förbjudet lån ska det betalas tillbaka till bolaget. Här finns inga beloppsgränser utan det gäller såväl små som stora belopp.”

     ”Förbjudna lån eller säkerheter kan dessutom medföra böter eller t.o.m. fängelse enligt ABL.

     Det kan också bli skattemässiga konsekvenser. Ett förbjudet lån beskattas som lön enligt IL.”

     https://redovisningshuset.se/mitt-foretag/nyheter/se-upp-med-laneforbud/

     Svara

      Det som hänger i luften är om det är fråga om ekobrott.

      Svara

      Bellas pappa blev faktiskt dömd för förbjudna lån (han sysslade med bolagsbildningar men aktiekapitalet i de bolag han bildade lånades tillbaka så bolaget var tomt på kapital tills det såldes som lagerbolag).

      Svara

       Ja, både han och kompanjonen fick fängelse som omvandlades till fotboja några månader.

       Svara

        Ehh = the queen google.

        Svara

         Anonym 11.22 = the queen of bullshit

         Svara

          Tack för att du tillför bra input i denna diskution.

          Svara

       Brukar försöka att censurera ordentligt det jag tänker. Men kan inte låta bli att undra om äpplet inte i detta fall faller så långt från trädet.

       Svara

        Det är du faktiskt duktig på. Analyserar mycket bra och sakligt. Du har inget behov att dramatisera. Dina kommentarer är läsvärda och ger en bra bild av vad som pågår. Hoppar ofta över andra kommentarer och fördjupar mig i dina Syster Yster😘

        Svara

         ☺️😊

         Svara

          Håller helt med! You have brains Syster Yster! 🧠🤗

          Svara

           But no heart!

           Jag verkar lyckas reta upp dig. Hjärtlös är jag inte men absolut realist och tror på att vara påläst och kunnig innan man öppnar munnen för att tycka en massa saker.
           Sån är jag. Hur är du?

      Äh bara dåligt om man blir upptäckt. Jag gav mig själv pengar från mitt ab lite är jag kände för det :p upptäcktes aldrig. Har avvecklat mitt bolag nu sen nått år tillbaka.

      Svara

     Skatteverket höjer Kissie Nilssons beskattningsbara inkomst för 2013 och ger henne skatteböter för oredovisade förmåner och intäkter. Totalt höjs skatten med drygt 160.000 kronor, rapporterar nyhetsbyrån Siren.
     Skatteverket har granskat Nilssons blogg på Kissie.se och skriver: ”Av bloggen framgår att du gör reklam för ett flertal andra företags produkter och tjänster. Det framgår även av din blogg att du har erhållit tjänster och har fått produkter hemskickade till dig. I din deklaration finns inga sådana förmåner redovisade.”
     Skatteverket ifrågasätter allt ifrån bloggarens besök hos Rapunzel till inköp av lösnaglar och semesterresor.
     ”Enligt ett inlägg i din blogg med rubrik ”Lista för år 2013!” från den 27 december 2013 har du fått en fråga om vad du spenderade mest pengar på. I ditt svar skriver du ”Resor, annars har jag inte slösat så mycket pengar under 2013 faktiskt. Jag menar varför ska jag spendera pengar på kläder och sånt, jag äger ju ett klädföretag och alla företag vill sponsra mig lixom hah.”.
     Enligt ditt kontoutdrag verkar det du skriver inte ligga långt ifrån verkligheten. Skatteverket bedömer att du har gjort stora inbesparingar av privata levnadskostnader genom din verksamhet.”
     Alexandra ”Kissie” Nilsson försvarar sig med att inköpen är skäliga eftersom hon måste leva upp till sin livsstil när hon möter sina fans – något som Skatteverket inte godtagit i sitt beslut.
     Källa: dn.se

     Svara

   Tror det är så här: stors privata utgifter som hon tagit på bolaget men som nu i revisionen klassats som lön/utdelning, sk ogiltigt lån till aktieägare. IL blir återbetalningsskyldig t bolaget samt blir inkomstbeskattad för hela beloppet (även om det betalas igen). En revisor kan inte blunda och mörka något sådant. Därför är detta en dyr historia för henne privat samtidigt som bolaget också krisar pga dålig försäljning och höga kostnader.

   Svara

    Jag blir inte förvånad om det du skriver stämmer. Det som förvånar mig mer är att PH som är hennes affärspartner, inte i alla bolagen, men som hon startade med för 7 år sedan låtit IL hållas.

    Svara

     Pingis var förstås beroende av Bella för reklam. Löwengrip Beauty (Löwengrip Care & Color från början) hade inte tillräckligt med pengar för att satsa på reklam i press, tv osv.
     Man blev beroende av distribution i första hand på apotek eftersom märket var litet, okänt och gjorde ingen reklam att tala om. Gick väl ganska bra under första tiden med LCC men sen floppade den nya serien som blev för dyr för målgruppen.
     Så åtminstone från början var Bella och Pingis ett bra team – Bella var känd och Pingis var ekonomen och administratören. Men det senaste året verkar luften ha gått ur både Bella och Pingis. Dessutom fick Pingis annat intresse när hon träffade sin man och de ville ha barn tillsammans.

     Svara

     Men är det inte så att Pingis har hand om Löwengrip Beauty men inte har någon kontroll över Löwengrip Invest. Jag antar att alla kostnader för mua, kock, st tropez hus, välvörenhetsbiljetter, klänningar mm har gått på Invest under ‘Content’…

     Svara

      Löwengrip invest är IL men tror inte att pengarna räcker till från enbart invest utan hon måste plocka ut lön och vinst från fler än ett bolag.

      Svara

       Bella har aldrig haft lön från Löwengrip Beauty.
       Men hon har fått utdelning därifrån via moderbolaget ISPI Holding som hon äger 50/50 med Pingis.
       Självklart har Bella fått kostnader täckta av Löwengrip Beauty när hon har jobbat eller gjort resor för det bolaget.
       Men det är Löwengrip Invest som stått för de största kostnaderna när det gäller allt annat Bella sysslat med.
       Intäkterna från hennes sociala medier och samarbeten har gått till Löwengrip Invest.

       Svara

        Då går det inte ihop om lön enbart betalas ut av Löwengrip Invest. Det är helt orimligt budgeten balanserar inte. Det måste finnas uttag för omkostnader från de andra bolagen. Omkostnader som rejält är i gråzonen för vad dom är lagligt och enligt lagens mening att betrakta som lön. Har sett att de fört över pengar från Löwengrip Beauty till holding bolaget vilket i och för sig är fullt lagligt och ett sätt att skydda sin vinst.

        Svara

         Utdelningar är mer värdefulla än lön med tanke på att utdelning vanligen beskattas som inkomst av kapital med 20%. I den mån utdelningen överstiger vissa gränsvärden så beskattas den dock som inkomst av tjänst likt lön och skattepliktiga förmåner.
         Bellas utdelningar för inkomståret har varit:
         2017 från ISPI 1040 tkr, från Löwengrip Invest 525 tkr
         2018 från ISPI 1500 tkr, från Löwengrip Invest 900 tkr
         2019 från ISPI 1700 tkr, från Löwengrip Invest ???

         Svara

     Plagiat pingis är av samma skrot och korn.

     Svara

   Har någon kommenterat att experten på ekonomi, besparingar och economista levt över sina tillgångar?

   Undrar också över äktenskapet som fick ta smällen för detta mål. Hon bröt upp sina barns familj helt utan anledning, i slutändan.

   Svara

    Helt utan anledning? Om man inte är kär längre, är inte det anledning nog?

    Svara

     Verkligen inte. Om man tror att man kommer vara kär i sin partner hela livet är man för omogen för att gifta sig.
     Hon bröt dessutom upp för att O. höll henne tillbaka från världsherraväldet, detta har hon varit öppen med.

     Svara

      Håller med dig. Ett äktenskap eller vilken relation som helst är ofta ett val. I perioder så måste man skrivit välja sin partner dagligen. Det valet gör att man kämpar vidare. Om båda kämpar så brukar äktenskapsproblemen lösa sig. Bella valde att inte släppa in Odd helt. Bella valde att hon inte kunde bli framgångsrik som gift osv.

      Svara

       *aktivt

       Svara

      Men varför skulle hon vilja vara gift med någon som inte stöttar henne och vill att hon ska jobba mindre? Jag är absolut inget Bellafan men jag tycker inte hon bör stanna i en relation som hon inte trivs i.

      Svara

       Vi har ju bara hört hennes version.

       Svara

       Där håller jag med dig, drar man inte åt samma håll i livet ska man inte vara tillsammans. Dock borde både Bella och O. ha tänkt igenom detta bättre innan de skaffade barn.

       Svara

       För har man skaffat barn kan man inte resa och jobba nästan all vaken tid, fullt rimligt att kräva av den andra föräldern att den tar sitt ansvar för barnen. Han skulle kompromissa med inte hon?

       Svara

     Kär ??? Nä den fd mannen bromsade ju hennes storslagna planer på att bli världens mäktigaste kvinna !
     Ny titel är …. världens största skäms kudde

     Svara

      När hon träffar mannen med den lite större plånboken går det utmärkt att vara offline hela helgen, varje vecka. 🙂

      Svara

       EXAKT! Det så gör det så himla ruttet. Att Odd ville att hon skulle vara mer närvarande när hon väl vara hemma, neeee det är helt otänkbart . Men så fort sugerdaddy vill det, så är det helt OK.
       Fyyfan vad äcklig hon är

       Svara

     Men hallå, anledningen var ju att han inte stöttade hennes stora drömmar utan ville ha henne hemma fler kvällar och helger, då ville hon ut ur äktenskapet.

     Svara

    Äckligt att kommentera saker angående privatlivet du inte har en aning om.

    Svara

     Ja det är rätt elakt att dra slutsatser om just hennes äktenskap. Håller däremot med om att att folk i allmänhet inte prioriterar äktenskapet och familjen utan snarare sig själva i stor utsträckning idag. Gör som du vill innan du får barn som kommer in i bilden, men sen måste du bete dig som en vuxen ansvarsfull person. Skulle aldrig splittra min familj för att jag ”tröttnat” på min man t.ex.

     Svara

      Du är så dutti.

      Svara

     Det är hon som skrivit det själv, ska man anta att hon ljuger eller får man inte kommentera sådant hon själv valt att vara öppen med?

     Svara

    I den bästa av världar skulle IL ha en Odd hemma (billig och bra kock och nanny i ett) och en ES i Göteborg.

    Svara

    *väntar på att Lovisa Lo ska dyka upp*

    Svara

   Jag tror problemet ligger i att IL kanske inte alltid haft koll på skillnaden mellan hennes och bolagets/bolagens pengar.

   Svara

    Nu hamnade svaret lite långt ner – men är som svar till ”T”, där uppe … 🙂

    Svara

  Vad hemskt det här med Dermarones vd. Läste att de (Dermarone alltså) köpte upp beautybolagets osålda produkter (finns ju billigt bla på Åhléns outlet), och pga det har siffrorna sett bra ut för bolaget förra året. Kan det stämma?

  Svara

   Att Löwengrip Beauty sålde mycket varor till Dermarone i slutet av 2018 är känt. Pingis kallar (på Breakit) det att man ”gått över till en distributör” och ”det gjorde att vår omsättning pressades ned. Mätt i antal sålda enheter har vi alltså inte så stor omsättningsminskning”. Kort sagt att man dumpade varorna till en annan part som skulle sälja dem.
   Det snyggade till omsättningssiffrorna för Löwengrip Beauty och räddade bolaget från förlust 2018. Nackdelen var förstås att varorna såldes med låg lönsamhet och att det kom ut så mycket billiga varor på marknaden att Löwengrip Beautys omsättning och resultat 2019 blir väldigt dåligt. Det är det vi får rapporter om nu. En omsättning som skulle varit 120 mkr (enligt Bella i slutet av december 2018) blir nu istället ca 40 mkr.
   Hur bolaget ska undvika en ordentlig förlust med så låg omsättning är svårt att se. Och man har väldigt litet eget kapital att stå emot och vem skulle nu vilja rädda bolaget?

   Svara

    Jag tror man ville få upp omsättningen för målet var en snabb försäljning 2019. Att det finns gott om underprisade produkter på marknaden tror jag inte enbart är orsak till nedskriven prognos 2019. Det är tydligt att Löwengrip Beauty är/var PHs projekt. Hon verkar helt ha tappat intresset för bolaget och IL var mer intresserad av USA etablering. Tror fortfarande att det finns en ambition att sälja och det verkar finnas någon i organisationen som insett att företaget måste bli sjödugligt igen innan det är att tänka på. Görs inget kommer bolaget vad det lider att likvideras och då var allt ett redigt slöseri på både tid och pengar.

    Svara

     Håller med. IL och PH hade flera möten med investerare/riskkapitalbolag (?) som inte utmynnade i någonting. Jag tror att de försökte sälja Beauty, men ingen nappade. Satsningen förra året på ”lyxprodukter” var ett katastrofalt beslut.

     Svara

     En omsättning på 40 mil är ju bra om hon lyckas få ner kostnaderna och sedan kan ta ut vinst. Men det går ju inte när man vill leka miljardär. Hade hon bara haft företaget som ett vanligt företag och Inte lekt estee lauder, samt gjort allt för att pressa ner kostnaderna och vårda sitt varumärke hade hon ju kunnat leva bra och samtidigt växt. Nu har hon verkligen smutsat ner sitt varumärke rejält. Vet inte vem som kommer vilja förknippas med henne eller hennes produkter efter det här.

     Svara

      Jag håller helt med och tycker att det är tråkigt att se hur allt arbete PH och IL lagt ner nu spolas ner i avloppet.

      Svara

   Det stämmer.

   Svara

    Vi har saknat dig, Dolly! Hur känns det att se allt detta nu i efterhand? 🙂

    Svara

     Det känns helt fantastiskt! Jag fick se det här ekonomiska kaoset på nära håll – samtidigt som media mer och mer hjälpte Isabella att sprida bilden av henne som en så framgångsrik och skicklig företagare. Den sanningen jag visste om var alltid en helt annan, men det kändes ibland svårt att få folk att tro på en när ett helt medialandskap talade emot den bilden. Kan tänka mig att många som jag berättat för genom åren säkert tänkt att jag har överdrivit. Men när man pratar om sina upplevelser med Isabella behöver man inte hitta på någonting eller överdriva, hon bäddar för en skräckhistoria alldeles utmärkt på egen hand. 


     Jag är i alla fall väldigt glad att informationen nu äntligen kommer upp till ytan, så folk får se att jag hade rätt hela tiden. Skrattar bäst som skrattar sist, Bella.

     Svara

      Hej Dolly! Varför är det inga bekanta/anställda som pratar i media/skvallrar mer?

      Svara

       Dolly, hur tror du allt detta slutar? Tror du hon kan rädda upp det hela? Vad tycker Pingis om Bella?
       Vilka avslöjanden tror du Bella är mest rädd för i nuläget (antar att hemligheterna är många)?

       Svara

        Svar till Anonym 10:24
        Hur tror du allt detta slutar?
        Ingen aning!

        Tror du hon kan rädda upp det hela?
        Nej inte på egen hand i alla fall. Hon har tappat publiken sedan länge, hon har tappat trovärdigheten i kundernas och läsarnas ögon, och nu har hon tappat ansiktet inför hela Sverige. Vem vill köpa ett blogginlägg hos Isabella Löwengrip för hundratusen kronor när hon inte ens kan lämna statisik på hur många som nåtts av den betalda marknadsföringen? Och när det inte heller driver till mer sälj än vad liknande samarbete gör hos en mindre instagramprofil? Vem vill ha henne som ansiktet utåt för sitt varumärke när det är allmänt känt att hon är en bluff? Vill man inte som företag då hellre lägga den pengen på en profil som folk faktiskt gillar? Som driver på försäljningen? Jo. Konkurrensen är för stor för att Isabella ska kunna klara sig igenom detta (både på hudvårdsmarknaden och i sociala medier). Men vem vet, hon har lyckats lura folk på pengar förr som hållit henne flytande på övertid.

        Vad tycker Pingis om Bella?
        Vet inte riktigt vad jag kan svara på den här frågan mer än att deras relation är sämre än vad många antar. Pingis&Bella sitter i knät på varandra i ett sjunkande skepp och besättningen flyr, tror inte det är toppenstämning mellan dem just nu.

        Vilka avslöjanden tror du Bella är mest rädd för i nuläget (antar att hemligheterna är många)?
        Att hennes revisor skulle tala ut.

        Svara

         Vad gör att revisorn inte talar ut (än)?

         Svara

          Revisorer talar inte ut. De har tystnadsplikt.
          En revisor som inte längre kan ta ansvar för sitt uppdrag t ex om bolagets företrädare inte hörsammar uppmaningar eller följer revisorns anvisningar så får vederbörande lämna sitt uppdrag.
          Revisorn kan även lämna en oren revisionsberättelse och föreslå att styrelse/VD inte beviljas ansvarsfrihet.
          Finns även fall där revisorn ska anmäla vissa missförhållanden till respektive myndighet.

          Svara

       Rädslan för en psykopat såklart. Eftersom antalet anställda är mycket färre än vad Bella ger sken av är det inte så svårt för henne att räkna ut vem som läckt. Den informationen som jag sitter på och som jag gärna hade delat med mig av är det förmodligen bara ca 2 personer till som vet om. Då är man inte anonym (även om man får källskydd osv), och med tanke på hur hon förstörde Hampus liv är man försiktig med att hamna för tydligt i skottgluggen. Hon visade verkligen att hon saknar spärrar och moral i fallet med Hampus, det avskräckte nog många. Sen tror jag också att rädslan för att inte bli trodd är väldigt stor hos många fd anställda, det vänder kanske nu. Jag hoppas någon kastar första stenen, då kommer det säkert lossna för flera.

       Svara

        Har du information om tex brott i verksamheterna?

        Svara

        Allt du säger både nu och tidigare är bara slutsatser som vi alla kan dra ifall man hängt med. Jag hade lätt kunnat skriva samma kommentarer. Jag önskar att du någon gång kan komma med någon info som faktiskt är under radarn för allmänheten, har svårt att tro att du faktiskt har jobbat med Bella, Pingis och deras bolag.

        Svara

         Anonym 12:39:
         I så fall är du dåligt insatt i mina tidigare kommentarer. CamCam vet vem jag är, så hon kan bekräfta att jag har jobbat där – för den som slösar sin tid med att sitta här och tvivla på det. 🙂

         Svara

          Korrekt! Jag vet vem Dolly är och kan intyga att hen jobbat där.

          Svara

          Kan Camilla bekräfta det så är det fridens!

          Svara

           Ja men då så, har Camilla som inte gör så mkt mer om dagarna än att skriva ned Bella, bekräftat detta så mååste det ju vara sant 😂.

           Kritiskt tänkande – alltid!

    Hej dolly! Fick ni skriva på att ni inte får prata om företaget i media?

    Svara

     Svar till Anonym 09:51
     Jag hade ingen särskild sån skrivning i mitt anställningsavtal. Det utesluter dock inte att andra kan ha haft det.

     Svara

    Hej Dolly,

    Har du någon kontakt med de andra anställda/före-detta anställda? Tror du att ni skulle kunna gå ihop och berätta och hålla varandras ryggar?

    Kram

    Svara

   What?

   Anonym 07.03!

   Svara

  Började som ett intressant inlägg om Bella med en (faktiskt) bra ton…sen vände det och mer än halva inlägget handlar om dig💤

  Svara

   Ha ha, tänkte samma

   Svara

   Hahaha ja, lite cissi wallin varning över det hela

   Svara

   Vilket är helt förståeligt eftersom kommentarerna om att Camilla är den som haft störst inflytande i Bellas liv är hysteriskt roliga. 😅😂 Älskar dessa inlägg!

   Svara

    Nja, är det verkligen roligt att göra sig rolig över en person som uppenbart mår mindre bra- i två inlägg? Och dessutom hela tiden bland kommentarerna? Visar på dåligt omdöme tycker jag.

    Svara

     Varför spekulerar du i personens psykiska hälsa? Har hen skrivit att den mår mindre bra eller antar du bara?
     Jag älskar iaf också dessa inlägg! Cam har humor 😂

     Svara

      Hon skrev det i nån kommentar idag/igår/iförrgår.

      Svara

       Ja det är standard från camcam att slänga ur sig. Du eee sjuuuuuuk. Du kan inte må braaaaa!

       Och språket sen. Hur gammal är hon?!

       Titta på lilla miiiig. Jag är bääääääst! 🤷🏻‍♀️

       Svara

        Yes, du verkar vara väldigt mogen och klok du…

        Svara

      Varje person med normal social begåvning ser att personen bakom kommentarerna mår mindre bra. Hon skrev väl även själv att hon mått dåligt av smeknamnet och elaka kommentarer. Det är inte särskilt svårt att förstå.

      Men Camilla nöjer sig inte längre med att trycka ner personen bland övriga kommentarer, nu ska hela inlägg handla om ”stollis”.

      Vet ingen annan bloggare än Camilla som hakar upp sig så på enstaka personer, och som tidvis visar total avsaknad av normal empatisk förmåga och moralisk kompass.

      Man kan ju bara konstatera att Camilla inte direkt sänder ut en positiv bild av sig själv.

      Svara

  Det som sker i ILs bolag nu är konstgjord andning. Man måste snabbt få likviditet för att betala löner och fakturor. Man köper sig tid för att stoppa blödningen i bolagen. Tyvärr ser det mörkt ut.
  Apoteket Kronan rear ut löwengrip för halva priset.

  Svara

   Känns som hennes produkter konstant är på rea 🤔 känns inte som något nytt för den här situationen liksom.

   Svara

   Enl Kronan hemsida 25% rabatt.

   Svara

    Men de har redan sänkt ord pris innan rabatten. Totalt blir det en sänkning med 50%.
    Antagligen skulle det inte se bra ut om man kommunicerade utförsäljning med 50%.

    Svara

  Now the shit’s gonna hit the fan i den stabile kommentatorns liv. Du erkänner alltså din skuld i ILs nedåtgående spiral?
  Tur i oturen att jag ligger hemma och är sjuk så jag kan följa detta drama mellan nysningarna.
  Med risk för att vara lite Bookisk
  🌬🏰💥 💸😳😨😱🤷🏻‍♀️ 🇺🇸❌〽️

  Svara

  Med tanken på att Isabella till största delen har levt ett sponsrat liv och att minst 95% av allting som finns i huset är sponsrat så gör hon smart i att sälja huset nästa år. Tror ni hon gör en vinstaffär?

  Pris: 24 900 000
  Ränta: 0,7-0,8% enligt Isabella i Framgångspodden

  Expressen:
  ”Med en 15-procentig kontantinsats, lån på resterande belopp med en bolåneränta på 1,5 procent med hänsyn till ränteavdrag, amortering på två procent och villans driftkostnader kostar den nya lyxvillan Löwengrip drygt 70 000 kronor per månad. Det motsvarar drygt 50 procent av Löwengrips månadsinkomst – efter skatt.”

  Svara

   Hon erkänner ju indirekt att huset har varit en fasad för att bygga sitt egna lyckade personliga varumärke, eftersom tanken med NY-lägenheten var pga detta. Huset var bara en backdrop till alla samarbeten hon kunde producera, dels för i princip allt lösöre i huset och dels alla andra reklamfilmer för andras produkter. Jag tror Isabella känner sig nöjd med detta nu och kommer gå vidare till annat boende. Hela hennes liv är ju bara en jakt på content och tidningsrubriker och nu behövs något nytt.

   Svara

   Bella köpte för 26,5 mkr. Finns på Boolis slutpriser för Sjöviks väg.
   24,9 mkr var mäklarens utgångspris.
   Amorteringen blir totalt 3% om Bellas bruttoinkomst inte är minst fem mkr.
   Om hon lånat 85% av 26,5 mkr (motsvarande uttagna inteckningar) så är 4,5 gånger fem miljoner just 22,5 mkr.
   Man ska alltså amortera en extra procentenhet om man lånat mer än 4,5 gånger bruttoinkomsten.

   Svara

    Tack, då vet jag!

    Svara

    Löwengrip Invest hade 2017-06 och 2018-06 anläggningstillgångar på runt 6,5 till 6,9 miljoner kronor vilket verkar vara taxeringsvärdet på huset hon bodde i med Odd. Hon flyttade till vrålkåken hösten 2018. Nya huset verkar hon äga privat. Bara denna övergång från företagsägande till privat skapar ekonomiska problem.

    Svara

     Anläggningstillgångarna i Löwengrip Invest är långfristiga finansiella anläggningstillgångar, dels innehav i diverse bolag, dels en kapitalförsäkring som säkert innehåller värdepapper den också.
     Så antagandet om att det skulle vara en fastighet är felaktigt.

     Svara

   Eftersom det är känt nu att hon antagligen har det lite svårt ekonomiskt så kommer hon nog tyvärr inte det. Då det är ett lyxhus så är det ju inte så många potentiella köpare till det så de som kommer vara intresserade kommer ju att vänta innan de budar för att få det till ett lägre pris.

   Svara

  Hon fick frågan i ett tidigare inlägg om hon kommer göra sig av med mua och påkläderska eller vad det är för några som står och petar henne i håret vid varje intervju. Hon svarade att det inte är aktuellt att låta dem gå då att vara fönad och sminkad ingår i hennes jobb.

  Svara

   Bella blir handlingsförlamad utan hjälp. Tur att man kan beställa hem mat.

   Svara

    Nåja det är nog många som växt upp på Mamma Scans köttbullar och makaroner, så den biten löser sig nog 😊

    Svara

     Jo, fast G äter inte köttbullar och Bella äter kaninmat. Det blir en jäkla massa stekpannor och kastruller att passa simultant och en jäkla massa kastruller och stekpannor att diska.

     Svara

      Hon äter inte kaninmat längre! Hennes kropp ville ha en stek.

      Svara

   Vem är det som bestämmer att det ingår i hennes jobb? Bara hon själv gissningsvis.

   Svara

    Har inte påstått något annat.

    Svara

   Personligen hade jag hellre haft en kock än en MUA och påkläderska. Men så klart är de funktionerna närmre kopplade till hennes jobb. Men guuud vad skönt att inte behöva handla och laga mat på vardagarna.

   Svara

  Kocken har alltså redan slutat? Vad hade hon för avtal då om en får gå på mindre än 2 veckor?

  Svara

   Anna har jobbat hos Isabella sedan mars.

   Svara

    Personen menar inte att Anna har jobbat där i två veckor utan Anna har sagts upp och inte jobbar där längre efter två veckor

    Svara

   Kock-Anna är egen företagare. Då gäller inte LAS.
   Man kan ha avtalat vad som ska gälla och då gäller avtalet förstås.
   Men troligen är Kock-Anna inte anlitad annat än på löpande räkning.

   Svara

    Var inte Matilda kock?

    Svara

   Du kanske känner till att alla inte har ”fast anställning” i detta land?
   Det finns en oerhörd uppsjö av arbets-avtal.
   Man kan vara anställd på timmar, man kan vara egen och fakturera, man kan ha projektanställning med mera med mera.

   Svara

    Det känns som att alla över 30 och de i anställande position helt har missat arbetskrisen i landet.

    Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Sluta gör reklam för din egven blogg. Ingen bryr sig!

   Svara

    Jag tror inte den var reklam för i så fall var den en dålig sådan.

    Svara

   Tack för svaret C. Tydligen otroligt jättekränkt.

   😂😂😂

   Svara

  ”Men det innebär förändringar privat också, Anna som har lagat mat här har fått sluta.”
  ”Mitt största mål genom krisen är att inte behöva säga upp personal (mer än ovan) så det är det jag kämpar för.”
  Hur ska man betala löner i Löwengrip Beauty (ca 15 anställda) med så låg omsättning?
  Även Löwengrip Invest har många anställda idag även om man rensar bland Bellas personliga tjänare.
  Att ”offra” Kock-Anna som jobbat några timmar/dag varannan vecka verkar inte vara någon stor kostnadsbesparing.
  Hade man för övrigt inte ett samarbete om recept med mat.se ? Eller rann det ut kanske?

  Svara

   Hon har inte samarbetat med mat.se sedan juni.

   Svara

   Men kan hon inte öppna kylskåpsdörren några gånger då och då?
   Gav ju henne en jäkla massa pengar påstod hon i ett tidigare inlägg!
   O ja, de är verkligen superintressant att titta in där och se bär i plastförpackningar och en massa mineralvatten i små plastflaskor osv.

   Svara

  Det är ju skrattretande hur en människa som är god för miljoner inte kan sköta sin privatekonomi ens. Hur hon kan bli förvånad att det går åt helvete med allt efter hennes extravaganta liv.

  Svara

   Kriser kan hända alla, men det går inte att ta henne seriöst som business woman med alla märkliga ekonomiska beslut hon har tagit (huset, New York, etc.). Det hela framstår bara som otroligt oansvarigt och korkat.

   Svara

    New York grejen måste ändå räknas som extraordinärt korkad. Det var möjligtvis en desperat sista åtgärd för att försöka få någonting att flyta så att hon kunde som i en fantasi hoppa ifrån den röra hon befann sig i hemma, rakt in i en magisk värld full av möjligheter. Så här i efterhand är det hennes minst rationella försök till en lyckad karriär. Det fanns också en del varningstecken tidigt som att hon bara skulle vara i NY på halvtid och utgå ifrån sin erfarenhet som bloggare i Sverige (som ju är en helt annat marknad än den i USA) samt att hennes engelska inte var på en tillräckligt hög nivå för att vara till hennes fördel.

    Svara

   Många verkar inte förstå att detta händelseförlopp är rätt så vanligt inom företagsbranchen.
   Man gör storslagna satsningar, som ibland faller.
   För många företagare hänger privat och affärsmässig ekonomi ihop, då det är ens livsprojekt.
   I USA är det helt accepterat att ha någon eller några konkurser bakom sig, som företagare.
   Man har satsat, man har försökt.
   Sen gör man det igen.

   Svara

    Bella, is that you?

    Svara

    Är det rätt så vanligt? Men är företagarna ekonomer? Jag är inte egen, och har ingen i min närhet som är egen, men borde man inte gå någon kurs och lära sig basic företagsekonomi? Om man ska få ha anställda så borde det ställas en del krav kan jag tycka. De leker med andras försörjning.

    Svara

     Beror på typen av företag, om du håller på med startup inom mjukvaruindustrin så har du förmodligen flertalet konkurser bakom dig. Mera inom hårdvaruindustri, mode etc betydligt färre. Som typ hantverkare med egen firma, ca 0.

     Svara

    Fast det här är inte storslagna satsningar. Det är en idiotisk strategi där man ska låtsas vara rik för att folk ska köpa ens saker. Komplett orimlig

    Svara

    Men som regel handlar det väl om att man tar en kalkylerad risk och planerar i förväg för strategier om det inte håller. Bella har ju, enligt egen utsago, pga ekonomin hamnat i sitt livs kris, och det även personligen. Även anställda i t.ex. ett startupbolag är ju fullt medvetna om att det eventuellt inte kommer fungera, medan Bella brakat på i 110 med mer och mer lyx istället för att försöka vända skutan i tid. Nej, skulle inte säga att detta är en vanlig konkurs, det här är ju bara oansvarigt.

    Svara

    Okej visst att alla kan konka och gå med förlust men detta är nog ett särskilt misslyckande. Känns inte som att inställningen att det gör inget om jag konkar med en axelryckning ala Bella känns hälsosam. En företagsledare strider väl ändå för sitt företag och sina anställda, man gör det som krävs och slutar aldrig kämpa, det innebär också att man så nogrannt och rätt man kan driver ekonomin till balans och vinst- inte leker luftslott och jetsetarliv på företagets bekostnad

    Svara

    Problemet är väl när man inte lär sig av sina misstag utan bara upprepar dem …

    Svara

  Skulle inte du blocka Stollis?

  Svara

  Men är det så illa egentligen? Hon drar väl fortfarande in stora summor på sina reklamnlägg? Får hon inte typ 100 000 per inlägg? Hon klarar sig nog, kanske inte företagen.

  Svara

  Alltså seriöst, hur dum får man vara?! Hon kunde levt helt fantastiskt och nu måste hon byta boende och börja om bara för att hon var tvungen att leka jetsetter med lånade pengar. Tänker bara på alla hundratusen som hon kunde levt gott med som gått till någon falsk image, heeeelt sjukt hur mycket en människa kan spela, köpa auktionsresor för att titta på isbjörnar, ha mua och kock och allt det här är för att visa en bild av sig själv som inte existerar?

  Svara

   Bekräftelsebehov.

   Svara

    Ja det vet du allt om. 🙂

    Svara

     Någon är sekundärkränkt. Check!

     Svara

   Bara smyckena hon köpte nu senast hade täckt kockens årslön.

   Svara

    Det var ett samarbete och inga smycken hon köpt.
    Bella var i Köpenhamn och träffade företaget.

    Svara

   Hur gick det förresten med resan för att ”träffa isbjörnar”? Den är väl liksom redan köpt?

   Svara

    Jag tror hon åker på den. Hon behöver lite Greta-goodwill och fotas med isbjörnar.

    Svara

    Tveksamt om Bella över huvud taget själv bjöd på resan till Svalbard.
    Hon satt bredvid Patric Palm på middagen i samband med the Animal Ball:
    https://www.instagram.com/p/BzX9Te2CJhV/
    ”Next to me at the table, I had fellow swede isabellalowengrip and I think we represented Sweden well with our share of the bidding in the charity auction:) ”

    Svara

     En Jonas Palm avgick från Löwengrip Beauty i maj i år. Bosatt utomlands. Släkt med bordsgrannen? Han ersattes av Pingis pappa.
     Han som bjöd på isbjörnsresan var där som representant för paret i Göteborg dom drivet Perfect World Foundation.

     Svara

      Det är nog en tillfällighet att bägge heter Palm.
      De följer inte varandra på Instagram i alla fall 🙂
      Intressant att Patric Palm kanske bjöd på resan till isbjörnarna för andras räkning.
      Att Bella skulle åka till Svalbard bland naturmänniskor på ett litet fartyg och under en hel vecka har jag aldrig trott.

      Svara

   Jag tror att hon aldrig haft råd med något av prylarna dvs huset och mm. Allt var för att tjäna pengar och pengarna uteblev.

   Svara

  Det hade varit jätteintressant att få en genomgående beskrivning av Isabella om hur hon hanterar den ekonomiska situationen men det är ju inte direkt troligt att det kommer ske. Dels eftersom de flesta människor är ganska privata om sin ekonomi och dels för att jag skulle ha svårt att lita på det hon skriver.

  Men utan tvekan kommer hon kunna sko sig på situationen. Tänk så mycket material hon har till kommande böcker. Ett barn som inte vill vara halva tiden hos henne, misslyckad USA-satsning, förhållande som går i kras, ekonomisk kris företagen och privat mm. Jag menar inte det på ett hånfullt sätt utan tror verkligen att hon skulle kunna tjäna ordentligt med pengar på att berätta om allt det där. Det gör hon väl redan nu med bloggen inoch för sig. Den måste ju ändå ses som hennes största framgång.

  Svara

   Vem skall köpa böckerna?
   De 45 som kommenterar på hennes blogg?

   Svara

  Undrar om Laila Bagge fortfarande är intresserad av huset…

  Svara

   Det undrar nog Bella med.

   Svara

  Någon som har tips på en sida som liknar bloggbevakning men där skribenten inte har ett konstant behov av att få allt att handla om hen själv?

  Svara

   Men sluta läs här bara? Det måste väl finnas massa annat på nätet för dig.

   Svara

    Ja det var ju precis det personen gjorde, frågade efter tips om att läsa liknande någon annanstans? Så trött på kommentarer som dina.

    Svara

     Herregud.. frågar på en blogg som man ogillar istället för att söka ? Både lat och dryg…

     Svara

   Tramsfrans blogg kanske skulle kunna vara något..?

   Svara

    Tramsfrans ♥️😁

    Svara

    Tramsfrans är härlig men bara ett inlägg per dag, visserligen är de alltid intressanta och fyndigt skrivna samt att han har inget behov att skriva om sig själv.
    Nackdelen är att inga kommentarer finns p g a krångligt system så det är mer – läs, skratta och vänta på nästa dags inlägg.

    Svara

   skriv en egen blogg..

   Svara

    Hen ville väl ha tips på andra bloggar att LÄSA?

    ”Tips på bra böcker som handlar om xx?”
    ”Skriv en egen bok!!!!!”

    Svara

   Hett tips, starta en sådan blogg själv!

   Svara

   Finns inga andra 🙂

   Svara

    🙁

    Svara

  ” Min styrka är att jag inte ger upp, jag kommer igen tack vare min ork. Men däremot så måste jag få göra det på egenhand med egna pengar. Jag är ansvarig över att situationen blev som den blev och då är jag också ansvarig över att ta mig ur den på egen hand.”

  Varför pratar hon om egna pengar? En väldigt konstig mening. Menar hon att hon inte ska ta Eriks pengar?

  Svara

   hon menar nog att hon får ta egna privata sparpengar för att rädds upp bolagen.

   Svara

   Bella tänker nog att andra menar att hon inte borde ha några problem med pengar eftersom hon landat en miljardär.
   Men han har ju redan familj och är väl fortfarande gift men på väg att skiljas.
   Det är nog inte uppenbart att Erik S skulle hälla stora pengar över Bella. Finns väl en anledning till att han blivit så rik. Inte ens hans hustru sedan många år har fått del av miljarderna (bara av miljonerna).
   Dessutom är Bella väldigt mycket ”kan själv” och vill förstås att hon ska framstå i Eriks ögon som den entreprenör och framgångskvinna som hon själv målat upp under åren.

   Svara

    Ja det där sista har ju skitit sig😏

    Svara

    Pluto//08.02

    AMEN😂😂😂

    Svara

   Hon måste ha skatteverket på sig efter alla dessa skriverier om lyxliv över sina tillgångar.

   På hennes blogg har en läsare ställt denna fråga:
   Hur kommer det sig att du visat upp en lyxig utsida (hyreshus i st. Tropez, klänningar från Balmain, privatjet osv osv) kontinuerligt i flera år på blogg och instagram fram till Expressens repotage?

   SVARA
   isabellalowengrip skriver: 14 oktober, 2019 kl. 21:49
   Det har ju varit ett liv som jag har kämpat för och jag har haft en bra ekonomi i många år som tillåter det.
   Men nu hände flera saker i bolagen samtidigt som gör att jag inte får samma utdelningar som tidigare och vi har behövt göra om för att kunna fortsätta framåt . Tack och lov har jag fortfarande stora besparingar som hjälper till nu

   Har för mig att superlyxlivet började våren,sommaren 2018. ”Det har ju varit ett liv som jag har kämpat för”, här avslöjar hon sig, att leva som en internationell modell/filmstjärna är vad hon vill göra. Drivkraften är inte att utveckla företagande. Detta liv har synts oss bisarrt, superbisarrt särskilt när man sett hur hon trånar efter uppmärksamheten när hon fotograferas. Tragiskt också.
   Hon anger utdelningarna i bolagen som skäl för lyxlivet. 2015 till 2018 har hon och Pingis tagit ut ca 9,5 miljon totalt i utdelning från deras Holdingbolag som äger Beauty. Det blir ca 4,7 miljoner var innan skatt. Finns nog problem här, inga löner i holdingbolaget och de verkar dränerat Beauty på kapital. I våras drog en extern styrelseledamot. De har under senaste året försökt sälja bolaget alternativt få in en internationell investerare, ingen nappade.

   Noterar också att bolagets firma tecknas av IL och PH separat, ingen extern anställd vd finns officiellt. Troligen har även mycket av ILs privata konsumtion debiterats bolagen för om det bara var hennes privata ekonomi så skulle inte bolagen påverkas.
   Många företagare slarvar med att löpande lämna in bokföringen till den som sköter den. Inte ovanligt att allt kommer i en icapåse långt senare.

   Artister får ofta backning på att kläder med mera inte får dras av i bolaget. Det var därför de märkliga scenkläderna dök upp då de inte gick att användas privat. Semesterdagar typ i New York typhelgen ska förmånsbeskattas.

   Hur hon tagit de märkliga välgörenhetstillställningar, på vilket bolag är oklart. På en stiftelse som inte verkar finnas?
   De måste hon ta privat.

   Nog finns det flera gravade hundar här vilket många har upptäckt. Dessutom kan hon inte ange okunskap som försvar då hon utgett sig vara expert på företag.

   Svara

    Bella kan knappast skylla på okunskap. Egen kanske men inte total.
    Hon har redovisningsbyrå, auktoriserad revisor och ett halvt dussin advokater för olika frågor.
    Dessutom har hon haft Pingis som i alla fall ytligt har ekonomiska kunskaper eller åtminstone förmågan att ställa frågor om det hon själv inte begriper.

    Svara

     Med tanke på att skatteverket utrett och påfört mindre influencers skatt skulle jag bli mycket förvånad om de inte gått på den största av de alla. Jag tror hon har en stor skatteskuld att betala.

     Svara

      Borde inte sådana beslut vara offentliga? Eller?

      Svara

     Intressant hon svarar på bloggen: När allt rullar på som vanligt är min levnadsstandard i relation till ekonomin, jag har inte haft en kris tidigare ekonomiskt utan har vant mig att det går bättre och bättre för varje år.

     Men det var kris i Invest för ett år sedan, då hon och Simon låste in sig i en skrubb och löste problemen.

     Det finns en man som återkommer som styrelseledamot i många bolag som har anknytning till henne och denne person sitter också i styrelsen för redovisningsbyrån. Inte snyggt.

     ”Jag har trivts med min vardag och velat ha det så, inte alls en fasad.” Hu hu hu

     Idag skriver hon är en viktig dag, möte med distributören och viktiga kunder. Är det idag som den viktiga affären ska göras upp?

     En sak är viktig, ingen kund eller bank, vill läsa på löpsedlar eller en blogg att ett företag man jobbar med har problem.

     Svara

      Så det räcker med ett par månader med mindre intäkter för att hon inte kan leka rik? Snacka om att leva paycheck by paycheck eller ur hand i mun.

      Svara

  På ett sätt tror man ju att hon driver, så sjukt…. Samtidigt har hon hintat om saker förut som sen faktiskt visat sig stämma.
  Vilken klant, spolat bort så mycket för att hålla en fasad…
  Tänk om hon bara fortsatt med lcc, tagit det lite piano… klant!

  Svara

  Hon är i alla fall tydlig när hon säger att det är hon själv som ska reda upp den situation hon befinner sig i. Ok, no shit. Jag kan inte se att någon annan skulle vara intresserad eller skyldig att göra det åt henne. Det är inget att skryta med att hon kommer göra det själv när hon inte har något annat val. Äh, hon kanske skriver så för att ingen ska tro att den nya pojkvännen eventuellt skulle vara inblandad i en ekonomisk räddning eller omstrukturering. Tyvärr kanske effekten blir den motsatta eftersom hennes deklarerade avsikt inte är bevis för några faktiska omständigheter, nu eller framöver. Vi ska väl tänka att det givetvis är uteslutet att hon kommer använda en privat relation för att rädda sin företagsverksamhet men eftersom hon hintar om det mellan raderna kan det skapa spekulationer om motsatsen. Jag tycker det visar på osäkerhet från hennes sida att inte vara tydligare.

  Svara

  Kostar det 100 000 att söka om ensam vårdnad om sitt barn?..

  Svara

   Nej!

   Svara

    I detta fallet ja pga av att båda föräldrarna är skrivna på samma adress som jag förstod det, så hemskt verkligen..

    Jag ville från hjärtat bara hjälpa henne men det var dumt att skriva här för det är inte någon tror jag som ens sett liven eller vet något om hur hennes liv sett ut sista månaderna.

    Hon är en supermamma, ensamstående med tre barn som snart inte orkar kämpa men som måste..

    Svara

     Exakt vad är det som kostar 100.000 kronor och hur är den avgiften kopplad till den påstått felaktiga folkbokföringen?
     Låter som att någon försöker slå blå dunster i ögonen på folk genom att luddigt hänvisa till byråkrati.

     Svara

      Själva rättsprocessen kostar 100 000 kr för att ev få enskild vårdnad.

      Hemförsäkringen går in och täcker denna kostnad om de skulle varit separerade i minst 1 år vilket de inte har.

      Svara

       Nej, rättsprocessen kostar inte 100.000 kronor. Det existerar ingen sådan prislapp.
       Om man anlitar jurist kommer det kosta pengar men ingen kan på förhand säga att det kommer kosta 100.000, det luktar bluff lång väg.
       Dessutom har man möjlighet till stöd via hemförsäkring och rättshjälp om man uppfyller villkoren.

       Svara

     Varför kostar det 100k bara för att de är skrivna på samma adress?

     Tips:
     1. Anmäl till skatteverket att han är folkbokförd på fel adress.
     2. Sök ensam vårdnad.

     Svara

      Jag tror inte det är lätt om en person vägrar.

      Svara

       Men vad ska han vägra? Eller bor han där och vägrar flytta ut?

       Svara

        Han bor inte där men ändrar inte sin adress.

        Svara

         Det behöver han inte gå med på om det anmäls till skatteverket och de kommer fram till att han inte bor där.

         Svara

  Hon kan anmäla till Skatteverket att personen inte finns adressen.

  Svara

   Kanske är det lättare sagt än gjort?

   Svara

    Det är jättelätt. Jag har själv gjort det.

    Svara

     Måste man inte ha den personens medgivande? För vem som helst kan väl inte bara ändra någon annans folkbokförda adress?

     Svara

      Skatteverket gör då en utredning (som förvisso tar tid om han inte är medgörlig) och om de kommer fram till att han har sin huvudsakliga dygnsvila någon annanstans så skriver de honom där (eller tar bort honom från hennes adress utan att skriva honom någon annanstans om han inte har sin dygnsvila där). Annars skulle ju vem som helst kunna skriva in sig på vilken adress som helst eller inte ändra när de flyttar så att de ”bor kvar” med nya ägaren.

      Svara

       Det är ett stort problem med bedragare som skriver sig på random adresser för att dra nytta av det. Förekommer vid id-kapning och liknande. Det har tagits upp många gånger i nyheter hur svårt, nästan omöjligt, det är att bli fri från personen, trots att det anmälts till Skatteverket.

       Svara

      Nej. Det är därför man ANMÄLER.

      Svara

  Men på riktigt, hur mycket personal behöver Isabella Löwengrip egentligen för att driva sin verksamhet? Sett till antal effektiva arbetstimmar hon presterar per dag skulle det väl fungera med en enskild firma, och sedan köpa de tjänster hon behöver externt. Revisor och bokföring, någon som håller webben igång, en agent.

  Svara

  Men shit ska hon utsätta sina egna barn för det traumat hon själv blev utsatt för som liten, ska barnen äta polarbröd till frukost? Och korv o makaroner till middag? Aja hon kan ju se det från den ljusa sidan, när barnen sen växer upp kan dom vända deras maskrosbarns uppväxt till något positivt.

  Svara

   De äter väl redan rostbröd med nutella?

   Svara

   Vad är det för fel på polarbröd?

   Svara

    Bella har nämnt det brödet som en del av beskrivningen av den enkla och fattiga uppväxt hon haft.

    Polarbröd är lyx.

    Svara

  Plus så ska man inte alltid gå på bara en persons sida av historien. Det är inte vårt jobb att avgöra. Sånt ska erfarna göra.

  Min mamma anklagade min pappa för att utnyttja mig sexuellt (hon var psykiskt sjuk) för att sabotera umgänge med honom. Pappa tog dessutom bättre hand om mig än min sjuka mamma… så man ska absolut inte in och sponsra andra innan man har alla kort på bordet.

  Svara

   Jo vi vet som följt Therese..

   Svara

    Men du går ju in och uppmuntrar andra som inte följt Therese att i blindo skicka pengar. Tycker du tar det lite personligt…

    Svara

     Ja när ett barn far illa blir jag otroligt känslosam.

     Svara

      Var inte så länge sedan en film spreds (bland annat här) där mamman påstod att pappan var våldsam när hon skulle hämta/lämna sonen. Läste man sen utredningen så förstod man att mammans version inte alls stämde.

      Svara

       Nej det är jag medveten om.

       Men Therese har jag följt genom detta och sett hur hon kämpat för att pappan ska engagera sig i sin sons liv. Hon vill inget hellre än att han ska ta sitt ansvar men han gör det inte.

       Svara

        Ja men det är ju ingen garanti för mig som inte har följt henne. Ska vi andra lita blint på en följare som säger ”jo men det är faktiskt så..” baserat på att ha läst mammans texter om det?

        Svara

         Nej det var ju därför jag tyckte ni kunde se hennes live bla. Men som jag har skrivit så ångrar att jag tog upp det här.

         Svara

       Det var väl Elaine E som tog ställning utan att ha läst på, och skrev oinsatta inlägg.

       Svara

    Precis, redan när den här människan kom in i deras liv fatta en att det inte skulle sluta bra. Lite som en disaster about to happen. Är påriktigt ledsen för att det blev som det blev och att det är barn som hamnar i kläm. Har tänkt flera ggr att hon inte prioriterar de äldre barnen när hon välkomnar in en främmande person i deras liv (av det man kan se av IG) men har HELT annan uppfattning nu..

    Svara

  Bara jag som tycker synd om barnen?

  Allt flängande hit och dit?!
  Aldrig kunna få ha en fast punkt?!

  Först gula huset med fina barnrum, nu ett nytt hus och kanske ytterligare ett hus till?!
  När ska barnen få en fast punkt?

  Svara

   Fast de har väl en fast punkt hos sin pappa, eller?

   Svara

   Äsch. Så länge barnen har trygga relationer så är det näst intill omöjligt att utifrån avgöra hur bra de hanterar en flytt. Det blir bara onödigt skammande. Ifrågasätt något som du vet något om istället för att bara spekulera.

   Svara

   LOMBAX/
   Precis… stackars barn, dom måste vara förvirrade och osäkra om tiden hos IL- bäst våre om deras pappa kunde ta de heltid.
   Barna behöver kärlek❤️❤️❤️inte massa inköpta skitsaker.

   Svara

   Äh att barn får flytta är inget som är speciellt i något fall så länge de har trygga relationer. Det är verkligen inte alla familjer som har råd att köpa en villa innan barnen kommer och sedan bo där för resten av livet. Vi hade sex olika boenden innan vi hamnade i huset mina föräldrar fortfarande bor i. Jag hade hunnit fylla 13 när vi flyttade dit. Och så ser de flesta barns vardag ut, man flyttar med föräldrarna dit det behövs.

   Svara

  Jag undrar vad Bella tror att hon ska uppnå med det hon gör? Majoriteten av alla människor vill bli lyckliga, sedan hur vi tror vi ska bli/blir lyckliga är olika. Men hur tror Bella att hon blir lycklig genom att fejka?

  Svara

   Hon tror hon blir lycklig om hon bara kommer in i dom ”finaste” rummen o bara har superkända rika vänner. Och det är tragiskt, hon hade kunnat haft ett sånt underbart liv utan ekonomiska bekymmer.

   Svara

    Fast de finaste rummen håller inte superkända människor, eller? Jag trodde de finaste kretsarna (typ Wallenberg, Bonnier,, vänner till Europas kungligheter, New York socitetet etc) är tämligen diskreta?

    Har pluggat tillsammans med en Bonnier och upplevde personen i fråga som väldigt trevlig, extremt välklädd i kläder som vanliga studenter inte har råd med, men i övrigt väldigt diskret med pengar, kontakter etc.

    Svara

     I gamla finanskretsar gäller att verka men inte synas. Och måste man synas så har man en diskret och lågmäld framtoning.
     Gäller bl a Wallenberg , Johnson och Bonnier men även ”nyrika” som Kamprad, Persson, Rausing, Lundberg och Stenbeck.

     Svara

      Integritet.

      Svara

      Jo, det är ungefär det intrycket jag fått av de Bonde, Hamilton och Bonnier jag träffat. Samt hur den delen av min egen släkt som kommer från den gamla övre medelklassen (pre WW2) agerar och resonerar.

      Svara

     Jag pluggade med en kungaättling och hen var den trevligaste och varmaste i klassen. Såg ut som vilken student som helst.

     Svara

     Old money doesn’t talk…

     Svara

    Och tänk på alla vänskapsrelationer hon missar. IL vill inte vara vän med en person som är skuldsatt och låginkomsttagare. Klasshat kallas det.

    Svara

  Känns även värt att lägga massa pengar på att köpa omslaget till Hollywood Reporter i Cannes för att göra reklam för en produkt som ej finns tillgänglig, vare sig förr eller senare…

  Svara

   Den idén med det omslaget var nog det märkligaste av allt.

   Svara

  Att Isabella hoppade av realityserien var nog hennes största misstag ever. Tänk så många tittare den haft! Tänk så mycket pengar hon fått!
  Men det är ju aldrig för sent ändra sig.

  Svara

   Tror inte det var hon som drog sig ur.

   Svara

  Visst undrar man hur Isabella verkligen känner inom sig? Jag tänker själv hur det skulle vara att leva med vetskapen att hela jag är en kuliss och fejk. Vilken identitetskris att inte veta vem man är…
  Tänker hon tillbaka på sitt villa-liv på vanliga gatan på Lidingö och minns hur okomplicerat och bra livet var med lummig trädgård och barnspring mellan tomterna?

  Jag undrar hur mycket Erik har påverkat till allt som händer nu. Trots alla sina framgångar och extrema rikedomar verkar han vara rätt jordnära, utan behov av yta och kuliss. Håller han på att ta ner Bellan på jorden?

  Var finns Sheila nu när Isabella mår så dåligt?
  Vad är det för filmteam som skulle följa henne precis just nu (när ”världen” rasar)?

  Hur kommer den här serien av Isabella sluta? Var kommer Isabella bo framöver? Med tanke på att sonen börjat skolan blir det bara komplicerat att bo någon annanstans än Lidingö.

  Så många frågor, så lite svar…

  Svara

   Kändis-Lyxfällan?

   Svara

    B-kändis-lyxfällan.

    Svara

   Det märks tydligt hur ensam Bella egentligen är.
   Anställda och affärspartners är inga vänner och inte ens hennes parhäst Pingis genom åren verkar bry sig ett skit.
   Och föräldrar och syskon verkar hon träffa extremt sällan.

   Svara

   Finns några hyresrätter på Lidingö, kanske kan hon bo där?

   Svara

   Jag är rätt säker på att hon fortfarande har gott om privata pengar och därför kan byta ner sig till ett 10-miljoners hus på Lidingö. Hon har inte råd med jetsetlivet med privatjet och hus på rivieran och detta tär på hennes grandiösa självbild, men hon kan nog leva ett riktigt bra övre medelklassliv med allt vad det innebär. Jag tror att hon ser detta som en övergångsperiod innan hon kan leva jetset-liv igen, troligtvis tack vare ett seriöst förhållande med en väldigt rik man, sen om det är Erik eller någon annan saknar antagligen betydelse för Isabella.

   Svara

    Hoppas nästan att hennes nästa hus blir lite mer som förra villan som var lite mysig (i alla fall innan hon omvandlade allting till en beige garderob), det nuvarande huset på Lidingö är så själlöst och tråkigt att klockorna stannar.

    Svara

     Klockorna stannar, men kockarna går!

     Svara

     Känns lite som ett hotell (av de bilder man sett), mörkt och ensligt, huu🤤

     Svara

     Jag gillade hennes första hus.Så mysigt på något vis,tyckte nästan det var lite trist när hon flyttade till det stora bruna ödsliga huset.Hon verkade äkta lycklig på den tiden med slarvigt uppsatt hår och converse sittandes på trappan med en kaffe och barnen lekte med grannbarnen.

     Svara

   Och ”det enorma förvärvet”, vad var det?🤔

   Svara

  Undrar om hon skulle gått ut med allt detta om inte expressen postat sin artikel??

  Svara

   Det spekuleras ju lite om att det skulle vara Bella som gett tips till artikeln så hon ska kunna spela sårat rådjur – det är kris, jag har ångest, jag äter havregrynsgröt. Hon bäddade ju för detta i sitt sommartal att om det skiter sig så börjar hon bara om igen. Då kan hon framstå som ansvarsfull som nu försöker hantera det här istället för korkskallen med dåligt omdöme. Sympatier får hon när hon nu kryper ihop till en mänsklig pöl med migrän som kramar sina barn för att härda ut i den kris hon själv är upphovsmakare till.

   Men artikeln kan ju ha varit fristående, och det förklarar det plötsliga erkännandet om kris trots det veckan innan var business as usual. Sommarpratet indikerar ju att hon visste var det barkade men visade på fågel fenix-attityd i sann power women-anda, men att skiten skulle träffa fläkten så snart iom artikeln var hon kanske inte helt beredd på.

   Svara

  Du får gärna ta bort det jag skrev Camilla om Therese.

  Jag ville bara hjälpa henne men det landade totalt fel här.

  Svara

   Då får man väl ansöka om rättshjälp eller ta ett lån? http://www.rattshjalp.se/Vad-ar-rattshjalp/Har-du-ratt-till-rattshjalp/
   Känns inte som hon tar ansvar döe sin situation utan mest söker uppmärksamhet? Även om hon får ensam vårdnad bhar barnet umgängesrätt. Förstår faktiskt inte varför man tar detta publikt på Instagram. Vill man sökaamdras erfarenheter finns det flera facebpokgrupper eller stödorganisationer för det. Tyvärr framstår det mest som att hon försöker svartmåla sitt ex 🤷‍♀️

   Svara

  Roligaste överlag är ändå hennes pompösa utläggning i sommarpratet om att hon ”tar adjö av Sverige”..hahaha, ja du Bella, HEJDÅ eller hur var det? 😀

  Innan någon nu får ”ont i magen” ( eller andra fåniga ordval kring mitt inlägg ) så vill jag påpeka att såhär blir svaret när man skrutit i ohemula mängder om sitt leverne, när man satt i näsan i vädret, överdrivet, ljugit och tillrättalagt saker, då kan man inte komma och be om empati och sympati när allt rasar. Då får man vackert ta att folk skrockar åt en.

  Svara

   Frågan är hur mycket skrockande någon som inte kan må psykiskt bra tål. Tyra nummer 2, inom hur lång tid? Är det värt det för att få skrocka?

   Svara

    Med tanke på att Bella skitit helt i hur andra mått och har det så ser jag är rätt ointresserad. Lögner har den effekten.

    Svara

     Ja så klart, är Pelle dum mot mig så fååår jag FAKTISKT vara lika dum tillbaks.

     Fascinerande att som vuxen fortfarande resonera så infantilt.

     Svara

   När får vi se henne göra en ”Britney” och raka av sig håret?

   Svara

    Det räcker att ta av peruken.

    Svara

  Högmod går före fall!

  Svara

  ”Det är ingen fara, lika fort som man vänjer sig med en högre standard kan man också gå tillbaka…”

  Yeah, right… 😀

  Svara

   Tänkte på det också. Att höja sin standard är inga problem, men att sänka den svider så in i helvete!

   Svara

    Och så här offentligt dessutom. Efter ett hej då Sverige i radio. Ajajaj

    Svara

   Hon har inte läst ekonomi på universitet, konsumtionsmönstret om att det är lätt att höja sin standard men inte sänka den är grundkurs i marknadsföring. Ens konsumtion ligger länge kvar på den högre nivån när intäkterna minskar. Kotler är en klassiker och en bibel.

   Svara

  Men var hon ens i Göteborg i helgen? Jag tror inte det!

  Är hon dumpad, men vill ge sken av att de fortfarande är ett par?

  Svara

   Instagram story visade Hotell Kungsträdgården i Sto mån morgon.
   Flög hon fr Gtbg dit? Kanske plåtningar?
   Vem vet….

   Svara

   Enligt kommentar på bloggen hade hon varit Gbg, något om att hon saknade migräntabletter på flyget hem

   Svara

   Jag tror det. Jag tror artikeln i Expressen om hennes och Eriks planer är ett sånt där skamlöst drag från hennes sida där hon ger en intervju som handlar om honom fastän det precis tagit slut. Och hon kollar Kenyabilder för att förlänga intrycket …

   Svara

  Hon har levt på för stor. Varför?

  Svara

  Samtidigt som krisen pågår så har hon visat upp allt mer av hennes hudvårdsprodukter på instastories. Det gjorde ju hon innan också men är det så dags nu? Nu är det väl ändå lite försent. Jag får dock ingen som helst lust att köpa hennes hudvårdsprodukter, det enda som jag förknippar med produkterna är en vimsig, världsfrånvänd tjej som spenderat pengar som om det inte fanns någon morgondag.

  Tacka vet jag ACO:s hudvårdsproudkter! Rengöringslotion, dagkräm och nattkräm 🙂

  Svara

  Bella är ett bra exempel på ordspråket ”Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket”. Jag skulle nog säga att hennes största misstag är att hon varit dumsnål och haft en övertro på sig själv då hon inte har haft proffs som styrt upp ekonomin i bolagen .Hon har nu spelat bort pengarna utifrån helt ogenomtänkta impulsiva idéer. HUR kan man ens tro att det är ”Fake it ´til you make it” som gäller och tro att ju mer pengar man spenderar desto mer trillar automatiskt in? ( Hehehe någon mer än jag som mycket träffande har reklambannern för Fartblinda under CamCams inlägg 😂)

  Svara

  Nja att Skatteverket är på folk direkt som är folkbokförda på fel adress är en lögn. Flyttade i våras in i en ny lägenhet och den tidigare hyresgästen är fortfarande skriven där. Polisen samt Länsstyrelsen har varit och knackat på hos mig för att de tror att hon bor kvar där 🙂 🙂 Pratade med Skatteverket om att hon inte bor där längre och det är en handläggningstid på ca ett år. Så tills dess så får jag vara skriven på samma adress som en med ett gediget register på Lexbase.

  Svara

  Ingen bryr sig om att det är du som står bakom bloggen Camilla

  Svara

   Jo jag gör!

   Svara

   Förstör inte det här nu, jag ÄR hela influenservärldens enväldige puppet master.

   Svara

    Jag tror faktiskt att du önksar att du är det. 🙂

    Svara

    Ja är du inte det nu menar du? Breakit skrev ju att du var internets verkliga tungviktare? Du brukar påpeka att du är sveriges största blogg och att du är så viktig och gör ett viktigt arbete ju? Du vill väl att Isabella ska lyssna på dig och ta åt sig varför annars skriva ner och hoppas på att hon inte ska göra en reality, varför annars dissa allt det är ju för att du vill att hon INTE ska hoppa på de saker och få framgång – eller gör ju det av välvilja menar du? Nej, men nu vill du inte stå för att du har påverkan, det borde du väl vara stolt över ist, i vissa fall vill du ju påskina att du har påverkan men det har du alltså inte då? DU är allt bra märklig du med dina vändningar och hur du ändrar dig och vrider. Särskilt som vissa andra inte får ändra sig enligt dig men du får, du ändrar dig mycket. Du är en fraud haha. Om Anna book kontaktar dig och säger jag har aldrig ljugit så tror du plötsligt på det haha. Och andra börjar du plötsligt beundra… märkliga vändningar hahahaha

    Svara

     Andas!!

     Svara

    Snälla, Camilla, köp bara inte Bellas villa, annars kommer Stollis bli galen 🙂

    Svara

  Min tanke när hon svarade på kommentarerna på sin blogg, shit är hon sådär världsfrånvänd och osympatiskt på riktigt också. De är ingen fasad vi ser att hon ska lajva rik utan det är den hon är! 😨

  Svara

   Ja, kolla Bellas videodagbok på Youtube. Den Bella vi sett senaste åren är den Bella hon alltid har velat vara.

   Svara

  Sjukt störande att Bella nu pratar som ett offer att HON måste ställa saker och ting till rätta när allt rasar. NU måste hon step up som ledare och chef för att rädda det sjunkande skeppet när hon på helt egen hand har försatt sig (och andra) i denna situation.
  Visst, hon nämner att hon gjort några felval men det krävdes ngn annan (VD) att dra i handbromsen för själv fattade hon ingenting. Skrämmande!

  Svara

   Det var väl ingen konst för nye VD att ”dra i handbromsen”. Är pengarna slut stannar ekipaget av sig självt.

   Svara

   Man drar i nödbromsen!!!

   Svara

    Tåget stannar när det spårar ur.

    Svara

  https://www.damernasvarld.se/livsstil/intervju/isabella-lowengrip-skilsmassan-var-mitt-initiativ/
  ” När jag nyligen var på Estée Lauders huvudkontor på Manhattan och fick gå in på deras corner office med utsikt över Central Park kände jag att LCC gärna får stanna hos mig i årtionden. Om mina barn vill ta över skulle det vara en dröm.”
  Hahahha

  Svara

  Vem behöver en kock när man har nanny? Och om nanny inte ställer upp finns alltid nån billig aupair att importera. Tror inte Bella kommer laga maten själv i fortsättningen heller, däremot kommer hon säkert försöka få det att se ut så.

  Svara

  Tycker det är intressant att Isabella nu har börjat svara på en massa kommentarer. Kan inte komma ihåg sist det hände…. Och min kommentar om detta släpps inte igenom i hennes kommentarsfält……….

  Svara

   Excelarket

   Svara

  Stackars Bellas anställda! Kan inte vara kul att ha sådana chefer som Bella och Pingis!

  Svara

  Camilla! Om du vet och förstår, skulle du kunna berätta på någon sorts hobbynivå vad som händer. Bella är influenser ned företag och investeringar osv. Men hon är även själv ett varumärke (det är nu det blir invecklat) skulle hon då kunna påstå att allt hon konsumerar är investeringar i sitt varumärke och content till bloggen? Var skiljer man på varumärke och privatperson? För det verkar luddigt. Man får inte ta ut privat utdelning från aktiebolag skrev någon över, men om den privata utdelning är en investering i sitt varumärke som är en själv ? Kringgår man inte lagen då?

  Svara

   Ida, du blandar ihop skatterätten med bolagsrätten. Bolagsrättsligt skulle man kunna hävda att ett köp av en vinterkappa är en kostnad för bolaget eftersom den skapar content och gör att bolaget kan dra in ett annonssamarbete som genererar intäkter. Skatterättsligt så fungerar det inte så enkelt eftersom kappan även kan användas privat. Detta innebär att kappan blir en förmån som man ska förmånsbeskattas för. Detta gäller även tex hotellboende. Du tar en bild på ett hotell och skapar content. Men det tar ju endast någon timme. Resterande del av nyttjandet av rummet gör du i din egenskap av privatperson och du ska förmånsbeskattas för att nyttjat hotellrummet.

   Svara

    Vidare finns regler om kapitalskydd i bolagsrätten som gör att man inte får göra vinstutdelningar eller andra icke tillåtna värdeöverföringar från ett bolag utan att det finns tillräckligt eget kapital i bolaget. Tex om du ser till att bolaget betalar din hyra så skulle man kunna se det som en icke tillåten värdeöverföring. Bolaget har ju inget intresse av att betala din hyra och du får ju en förmån genom att du då själv slipper betala din hyra. Man ser det som om pengarna tagit omvägen via dig och du har då fått en icke tillåten värdeöverföring som är olaglig. Straffet för sådan är återbäringsskyldighet.

    Svara

  Lol Bellas beslut att lämna NTH kunde inte ha tajmats mer olägligt. Är hon så bra på tajming som hon själv tror?

  https://www.breakit.se/artikel/22162/fitnesscollection-kops-upp-av-amerikanska-classpass

  Svara

   ”Förra året omsatte Fitnesscollection 4 miljoner kronor, en ökning från 2,5 miljoner från året innan. Samtidigt ligger förlusterna i bolaget på 7 miljoner kronor, samma siffra som 2017.”
   Man får väl hoppas att det finns potential. Siffrorna är inte särskilt imponerande men det brukar de inte vara i tech start-ups.
   Antagligen tar väl Classpass över i Sverige och appen FitnessCollection ersätts med Classpass. Är väl enda orsaken till att Classpass tar över en konkurrent och ger ut aktier egna aktier för att slippa betala kontant.
   Många delägare i FitnessCollection. Förmodligen har Nordic Tech House inte särskilt stor andel. Bellas reklam för appen var inte särskilt omfattande.

   Svara

  Så det räcker med ett par månader med mindre intäkter för att hon inte kan leka rik? Snacka om att leva paycheck by paycheck eller ur hand i mun som vi säger på svenska.

  Hennes bok Economista framstår så dumt nu så det är inte klokt. Verkar som om Pingis mer hållit sig till den filosofin att spara varje månad, inte ha för många ”slarvkostnader” och konsumera på en nivå som procentuellt lirar med dina inkomster. Vad Bella måste ångra sig nu, hon hade kunnat levt ett tryggt och roligt liv med mycket god inkomst i ett mysigt hus med sina barn om hon inte fått total hybris och storhetsvansinne.

  Svara

   Precis! Jag skrev det tidigare någon gång i somras att hon verkar vara en räkning från konkurs (eller liknande nedgång) men då blev några lite arga på mig som överdrev. Det var ju tydligt redan då att hon spenderade mer än hon hade som inkomst och att gränserna mellan privat- och jobbrelaterade kostnader var suddiga.

   Svara

   Jag vet dock inte om hon hade lyckats hålla sig kvar i hetluften om hon inte lekt rik och skapat content. Kan tänka mig att hon hade blivit nya typ Engla också ochvarit helt passé.

   Svara

    Hon underhåller, minst sagt.

    Svara

  OM Isabella vill få in relativt snabba pengar är det egentligen lätt.
  Hon måste ha en hel del exklusiva klänningar hemma eller i ”bankfack”. Sälj av!
  Huset! Låt det gå! Förvisso blir det antagligen skambud på huset men Isabella kan flytta till ett billigt boende, helst utanför tullarna.
  Båten. Är den borta? Samarbete? Om inte – sälj av.
  Bilar. Sälj lyxbilar och köp en billig bil som vi ”vanlisar” oftast har har
  Finns säkert mycke mer hon kan göra för att få in pengar utan att norpa på sitt och kanske barnens sparade kapital.

  Svara

   Blondinbella äger inte sina bilar..Hon leasar sina bilar på företaget men hon vill få det att framstå att hon köpte en Porsche.

   Svara

    Även båten var ett samarbete över sommaren.

    Svara

     Ja, den är inte till mycket nytta under vintern.
     Hur många timmar användes den över huvud taget? Några få gånger och kanske sammanlagt 15-20 timmar.
     Tur att hon inte köpt den för en miljon 🙂

     Svara

    Den första Panameran (den vita) var i alla fall köpt privat (av Odd i och för sig) men den var ett kreditköp.

    Svara

   Då är det huset som får ryka!

   Svara

  På Isabellas Instastory visas just nu Löwengripprodukter.
  I ett hörn står det ”Betalt samarbete med lowengrip”.
  Så vitt jag vet har det inte stått så tidigare, men jag kan missminna mig.
  För mig blir det hela lite konstigt eftersom Isabella äger halva Löwengrip och redan är företagets ansikte utåt.
  Kan någon reda ut begreppen?

  Svara

   På kontot lowengrip behövs ingen reklammarkering eftersom det är ett konto som redan är ett företagskonto avsett för reklam.
   Reklam för Löwengrip Beauty på personliga konton som Isabellas och Pingis konton ska dock markeras som reklam/samarbete.

   Svara

    Riktigt och lätt som en plätt. Isabella och Pingis slarvar rejält med detta.

    Svara

     @Anonym 15:32
     Det där var onödigt.
     För dig är det kanske lätt som en plätt och självklart. Allt är lätt när man kan.
     Men för mig och andra är det inte självklart hur reklamsamarbeten fungerar, men det betyder inte att vi är korkade. Vi saknar bara kunskap inom området.
     Tänk på det nästa gång du svarar.

     Svara

      LitenElsa: För sådana superentreprenörer som Isabella och Pingis är det lätt som en plätt att göra rätt vilket Pongo så bra förklarade. Ändå gör de det inte.
      Finessen med reklammarkering är att man som konsument och läsare inte ska behöva gissa sig till om personen ifråga har något ekonomiskt samband med produkten. Något de vet men inte bryr sig om. Smygreklam kallas det för när de inte bryr sig.
      Bella har vad jag vet blivit fälld för smygreklam av Reklamombudsmannen som dock inte har någon verklig makt som att utge böter. Bara skämskudde.
      Hon är säkerligen också ett flertal gånger blivit anmäld till Konsumentombudsmannen.

      Svara

      Anonym menade inte dig utan att det borde vara lätt som en plätt för IL och Ph som faktiskt jobbar med det. 🙂

      Svara

    @Pongo: Tack för ditt svar.
    Man kan dock undra hur det kan komma sig att hon just nu blivit noga med att reklammarkera när hon struntat i reglerna tidigare. Är det en slump att Isabella börjar göra reklam by the book?

    Svara

     Santa Isabella 🙂

     Svara

     Jag tror att hon försöker nu framställa Löwengrip Beauty som riktig business på så många olika sätt som möjligt – trots att bolaget håller på att haverera.

     Svara

  Ganska ironiskt att delar av serien Fartblinda är inspelad i hennes hus😂 Det ekar tomt nu i huset på åkern, inget hemma team och inget säkerhetsteam som åker runt på flygande span aktiviteter och kollar bilnummer..🤣🤣🤣
  Ville ha ett liv som världens mäktigaste kvinna men går till historien som världens märkligaste kvinna. Bra Gjort Isabella Aircastle

  Svara

  Lite OT men kan inte låta bli.. Undrar om IL har problem med att andas genom näsan? Eftersom hon öppnar munnen fram och tillbaka i precis varenda video 😂 Syns det inte så hörs det

  Svara

  @Anonym 15:32
  Det där var onödigt.
  För dig är det kanske lätt som en plätt och självklart. Allt är lätt när man kan.
  Men för mig och andra är det inte självklart hur reklamsamarbeten fungerar, men det betyder inte att vi är korkade. Vi saknar bara kunskap inom området.
  Tänk på det nästa gång du svarar.

  Svara

   Det är lätt för Isabella och Pingis att göra rätt.

   Svara

  Det är svårt att sälja Löwengrip Beauty. De som köper måste köpa Bellas tjänster alltid. Och det är inte bra business att vara beroende av hennes tjänster

  Svara

  mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet … men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde polisen på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.