Märklig kritik till Ellen Bergström

Ellen Bergström fick alltså kritik för att hennes mage var ”löjligt liten för en förstagångsföderska”.
Vad svarar man på det?
”Förlåt?”
”Jag ber om ursäkt om min lilla mage provocerar dig?”

Och vad är tanken att man ska göra med den kritiken?
Önska att man blivit laktosintolerant under natten och sen käka ost, dricka mjölk och äta glass med förhoppning om en svullen mage?
Herregud, det är nya nivåer av dumhet, men skönt ändå att läsa att Ellen inte tar åt sig, och att hon har grymma följare som backar henne.

Så. Jävla. Dumt.

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Konstig kommentar har alltid hört tvärt om. Sen är ju allas gravidmagar totalt olika. Mina syskon hade medelmagar medan jag har en mage som ifrågasätter tyngdlagen…

  Svara

   Alltså folk är fan inte riktigt kloka!
   Det är min enda kommentar!

   Svara

    Verkligen! Vem f*n bryr sig om storleken på ngn annans gravidmage?! Finns inget rätt och fel där. Det ligger ett litet liv därinne – oavsett size ❤️

    Svara

   Visst är det oftast så, efter första graviditeten blir magen många gånger och större men framför allt så brukar den synas mycket tidigare.

   Det värsta jag hört någon säga var en barnmorska som talade klart och tydligt om för min svägerska på ett bröllop vi var på att något måste vara fel på barnet då svägerskans mage var så liten i sjunde månaden. Finns många galna människor men att en barnmorska uttalar sig så….

   Svara

  Influencers får konstiga(re) kommentarer hela tiden, hur är det här värt att skriva ett inlägg om?

  Svara

   SKRIV BARA SAKER JAAAAG VILL LÄSA OM, JAG JAG JAG. JAG ÄR NOOOORMEN
   😂

   Svara

   Jättebra att nämna det för viktigt att ha respekt för sina medmänniskor. Och säga tex Grattis till bebisen och inte kritisera någons utseende. Bra att det tas upp att det inte är ok. ❤

   Svara

    Men när Bella kallas gr-s och h-ra har det ofta låtits stå kvar i veckor.

    Så otroligt besviken på att Camilla inte kan vara lite professionell och sluta göra sån skillnad på hur hon behandlar Bella jämfört med andra. Sådana kommentarer ska ingen behöva utstå, punkt.

    Svara

   Alla influencers får nog i generell mening betala för de influencers som bara trollar och trollar. IL är en stor föregångare i trollandet, så stor att trovärdigheten är ganska hårt bortblåst & visst är det synd att alla får betala ..

   Svara

  Verkligen dumt.
  Dessutom är det ju på omföderskor det brukar synas fortare och magen blir stor fortare?! Många förstföderskor får mage sent. Inte för att det spelar någon som helst roll och det syns olika mycket på olika kvinnor. Önskar verkligen att folk kunde sluta kommentera så korkat. Man är tillräckligt orolig över allt möjligt som gravid, att allt är som det ska och att fostret utvecklas notmalt osv. Så sluta spä på den oron tack!

  Svara

   Haha ja eller hur! Jag var platt till v 26. Sa inget på jobbet innan v 30. Alla va helt chockade för ingen hade kunnat ens ana 😂😂 måste haft extremt löjligt liten mage 😉

   Svara

    Samma här ingen mage alls förrän efter vecka 20! Och jag har fått höra det många gånger… så tröttsamt att folk tror att det är helt ok att kommentera någons kropp bara för man är gravid.

    Svara

     Folk kommenterar fan oavsett. Typ som att de får tourettes bara för att ngn är gravid. Syntes som sagt inte på mig förrens sent, men en äldre manlig kollega skulle från det att jag berättat i v 30 varje dag kommentera att jag blev bara större och större, ”vaaaar ska detta sluta”

     Han ville såklart vara elak men jag svarade bara med ett brett leende och måttade typ så långt jag kunde med armarna och sa att jag ska bli SÅÅHÄÄÄÄR STOR. Efter det höll han tyst 😂

     Svara

  För att vara en förstföderska? Jag tror inte att jag är ensam om att ha upplevelsen av att få en allt större mage, tidigare för var graviditet jag har genomgått… (har tre barn). Vilket faktiskt kan förklaras av de förändringar som kroppen genomgår för var graviditet. Såklart helt irrelevant egentligen – kommentaren från kvinnan är befängd, därtill direkt okunnig. /L

  Svara

  Det här är ju allmänt känt. Är du gravid så blir magen allmän egendom. Alla får kommentera och röra.. det är inte exklusivt för influencers men förmodligen lika frustrerande.

  Svara

  Graviditeter och barn verkar trigga människors inre åsiktsmaskiner. Så jävla onödigt att kommentera något överhuvudtaget.

  Svara

   Det konstiga är att det mest verkar vara andra mammor som gör det. Dvs de som själva varit gravida och utsatta för åsikter och råd de inte bett om. Borde de inte veta bättre eller försvinner all vett och sans vid befruktning?

   Svara

    Nej nej, jag tycker det är lika många gubbar som blir åsiktsmaskiner så fort någon är gravid. Magen och kvinnan blir liksom allmän egendom helt plötsligt, det ska kommenteras och tas på magen i tid och otid.

    Svara

    Min erfarenhet hittills (gravid v.31) är att det mest är andra kvinnor/mammor som håller på. Har fått höra en hel del skräckhistorier om förlossningar som gått snett, hur lite jag kommer få sova, att jag är ”tjock”, att jag själv måste ha koll på allt för att sjukvården är värdelös…. m.m 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Härliga tider!!!

    Svara

  Dra åt helvete är ett bra svar 🙈

  Svara

  Alltså herregud.. allas kroppar är olika. Både jag och mina mamma har s.k bakåtlutade livmödrar, så när vi är gravida är magarna mindre, när jag skulle föda trodde inte ens en sköterska jag var i nionde månaden! Rullade in in i rullstol och födde på alla fyra några timmar senare.

  Svara

  Om hon är i v 15 så är det ju egentligen inte ens ”gravidmage” utan mer att man blir lite svullen.
  Finns ju en anledning till att bm inte börjar mäta magen förrän långt senare, pga det inte säger något om hur livmodern växt.

  Svara

   Men den är ju svullen för att hon är gravid.

   Svara

    Förvisso, men det är ändå 100% svullna tarmar man visar upp, smeker på osv när man bara är i vecka 15.

    Svara

     Men so what? Ens bebis är fortfarande där inne. Man klappar inte direkt på barnet när man är höggravid heller.

     Svara

      Knappast bebis, möjligtvis ett embryo

      Svara

       Jag tror du förstår min poäng. Det är fortfarande ens barn.

       Svara

       Embryot blir ett foster i v10, om du ska vara otrevlig kan du ju iaf vara påläst.

       Svara

       15 veckor är bebisen nästan 10 cm. Kanppast ett embryo 🙄

       Svara

      Du missar poängen

      Svara

    Absolut men man kan ju även vara svullen utan att vara gravid också så det är ju inte bebismage ÄN.
    Sen såklart att det är kul att fota och jämföra men det blir mycket roligare när man själv börjar känna kanten på livmodern och har en ”äkta” gravidmage.

    Svara

     Men gud, hon är ju svullen för att hon är gravid. Om hon hade varit svullen trots att hon inte var gravid hade det inte varit en riktig gravidmage. Nu är hon svullen för att hon är gravid och då är det en ”riktig” gravidmage, det spelar liksom inte någon roll vad du tycker om saken G, det är så det är. Låt henne få vara glad utan att få kommentarer som att hon inte ens har en ”riktig gravidmage”. Människor alltså…

     Svara

      Klart hon ska vara glad och stolt! Du missförstår mig. Det jag reagerar på är kommentaren hon fick, att hennes mage är ”löjligt liten”. Herregud liksom, klart den är liten, hon är i v 15 och då är det bara svullnad och inget annat.

      Jag har inte ens skrivit ”riktig gravidmage” utan ”äkta” gravidmage med ”äkta” inom parentes för att visa att det är min åsikt och ingen direkt sanning. ”Det är så det är” skriver du, men det handlar ju om vad man har för åsikt. Jag har varit gravid 2 ggr och fick min ”äkta” gravidmage långt efter v 20.

      Svara

       Är du gravid har du väl en gravidmage hela tiden? Eller har dina barn inte utvecklats i magområdet?

       Svara

        De utvecklas i livmodern och första tiden ligger den inte ens ovanför blygdbenet.

        Nej för min del är det gravidmage när det är livmodern som växt så mycket att det är den som utgör magens kontur. Inte svullna tarmar.

        Svara

   ”Inte ens en gravidmage”. Hon är gravid, magen har blivit större = gravidmage! Svårare än så är det inte. Vara bara tyst.

   Svara

    Varför ska jag vara tyst? Löjlig argumentationsteknik.

    Hennes mage är fin på alla sätt, och hon ska vara glad och stolt.

    Svara

    Har du varit gravid själv? Jag tyckte inte jag hade gravidmage när jag bara var svullen i början och det är helt OK för mig att tycka och ha åsikter precis som du. Jag har inte bett dig vara tyst och tänker inte göra det heller, eftersom jag förstår att folk har olika åsikter och det är helt OK. Inte kul att leva i en värld där alla tycker lika. Det betyder inte att man måste försöka trycka ner någon som tycker annorlunda än en själv.

    Svara

     Jag förstår iaf precis vad du menar. 👍🏻

     Svara

  Tyckte inte att den var liten alls för v15. Förstår däremot varför en sån privat sak ska visas upp men där tycker vi olika.

  Svara

  Förstår inte alls varken kommentar eller att hon tar åt sig så mycket om jag ska vara ärlig. Liten?! För att vara förstföderska? I vecka 15? Vet en hel drös gravida mammor som skulle vara överlyckliga över så mycket mage så tidigt 🧐 Ibland undrar man om folk ”gör en sak” av vissa kommentarer för att få mer uppmärksamhet.. Om vi faktiskt ska vara lite ärliga.. För lite så känns det här..

  Svara

   Fast hon tog ju inte åt sig? Hon förklarade bara problematiken med denna typen av kommentarer till gravida och att det kan göra folk väldigt oroliga när man inte tänker på vad man slänger ur sig.

   Svara

    Lite tog hon nog åt sig när hon direkt gör ett inlägg om det.

    Svara

     Tänker nästan att det är lite ”humble brag”…?

     Svara

  Nja konstigt och konstigt. Uttalandet kan väl ändå till viss mån förstås från att influencers mer och mer ses med en större grad av generell skepsis. Vilket alla får sig en slev av, i detta fallet ganska bisarrt. Men ändock.

  Svara

   Med generell skepsis, menar du som att folk misstänker att hon ljuger om sin graviditet?

   Svara

    Menar att det uppstått ett generell misstroende mot influencers och att det även drabbar henne. Folk tänker mindre och känner mer i dessa frågor och agerar sedan därefter.

    Jag ser gärna att någon har en bättre förklaring men det är vad jag ser …. Sorry.

    Svara

    Är ju minst sagt svårt att veta exakt vad människor tänker. Kanske tänker de något mycket otrevliigare och sedan skriver som de gör. Men vad som jag tycker går att se att den sunda respekten definitivt har minskat och att minskningen är generell.

    Svara

  Sådär såg min mage också ut i vecka 15. Sen mot slutet var det ingenting som var litet med den 😂 Många som jag känner har knappt ens haft en mage i den veckan. Kan man inte bara acceptera att allas magar är olika och inte följer en ”mall” då alla har olika förutsättningar, GENER och kroppar.

  Svara

  Mom shaming at its finest.

  Tur att det inte satte ”galler” i huvudet på Ellen. Det låter väldigt obehagligt.

  Svara

   Men gud så dramatisk!

   Svara

  Haha men vad i… kan inte folk bara hålla k-ften🤦‍♀️

  Svara

  Jag håller med henne om att magen är privat, precis som övriga kroppsdelar, men är det något som ligger och jäser i den så verkar det plötsligt bli allas rättighet att få känna. Jag förstår att det är fascinerande för många och lockande, men hur svårt ska det vara att fråga först?

  Jag ville inte ha några händer på min mage mer än från min partner. Jag fick parera min svärmors händer vid varje besök. En svärmor som absolut inte tycker om mig i vanliga fall. Vid ett tillfälle försökte jag förklara för henne men jag vet inte riktigt om budskapet gick fram, eftersom hon direkt efteråt ansåg att då måste det ju vara acceptabelt att smeka mig på rumpan istället.

  Jag är innerligt tacksam över att hon inte har varesig dator eller smartphone, för hon skulle absolut kunna sitta och skriva kommentarer till allt och alla, helt utan filter.

  Svara

   🙂

   Svara

   Varför i helvete skulle hon smeka dig på rumpan? Herregud

   Svara

  Det där är inte kritik det är ren idioti

  Svara

  OT: men sjukt hur mycket Victoria Törngren och mannen flyger och far? Hur orkar dom? USA ena dagen, Sverige ett par dagar, sen St Tropez… Cannes och allt vad det heter.

  Svara

  Förlåt för OT, men min hund på 9kg har just råkat få i sig ca 2×2 cm red velvet cake utan glasyr. Vad jag förstår är det chokladsockerkaka? Det var en färdiggjord mix som jag gjorde i ugnen, behöver jag kontakta veterinär? Försöker googla men hänger inte med mer än att han måste spy inom 1-2 timmar om det är en farligt hög kakaohalt. Snälla säg att det finns någon kunnig här?!

  Svara

    Exempel för en hund som väger 10 kg:
    En hund kan äta 12 – 40 g mörk choklad utan att få så allvarliga symtom att veterinär eller djursjukhus behöver uppsökas. OBS! Ju mörkare choklad desto mer kakao (och teobromin) och därmed större förgiftningsrisk. Har hunden i stället ätit ljus choklad kan den klara upp till ca 100 g. Praliner, chokladbitar med fyllning, innehåller mindre choklad. Hunden kan då kanske klara att äta ungefär dubbelt så stor mängd utan att allvarliga symtom uppkommer.
    https://www.universitetsdjursjukhuset.se/smadjurskliniken/rad-om-sjukdomar/forgiftningar-hos-hund-katt/

    Svara

     Dvs nej, det ska inte vara någon fara, om det är en så liten bit – kakohalten är låg i den typen bakverk.

     Svara

      Tack! ❤

      Svara

    Jag tror inte det är någon fara eftersom det är en sån liten mängd

    Svara

     Tack ❤❤❤

     Svara

   Ingen fara för hunden. Så lite choklad som det är i förhållande till andra ingredienser så kommer inte hunden må dåligt.

   Svara

    Tack ❤❤❤

    Svara

   bokstavligt talat var den första googleträffen jag fick denna: https://www.universitetsdjursjukhuset.se/smadjurskliniken/rad-om-sjukdomar/forgiftningar-hos-hund-katt/ så jag förstår inte alls hur du googlat.

   Där kan man läsa att: det är ämnet teobromin i chokladen som hundar inte tål. Symptom kommer som regel efter 4-24 timmar.
   Att räkna ut hur mycket teobromin som ingår i olika chokladkakor och praliner är svårt. Både mängden kakao i chokladen och halten teobromin i råvaran, kakaobönan varierar. Det är dessutom så att olika patienter har olika känslighet för teobromin.

   Uppskattningsvis brukar man säga att mer än 20 mg teobromin per kilo kroppsvikt kan orsaka förgiftning hos hund.
   Mörk choklad innehåller ca 5-15 mg teobromin per gram choklad.
   Ljus choklad innehåller ca 2 mg teobromin per gram choklad.
   Vit choklad innehåller ingen eller mycket lite teobromin.

   Och så gör vi matematiken: Hela kakmixen väger totalt 425 gram, läser man innehållsförteckningen innehåller den 3% fettreducerande kakaopulver. Vilket betyder att precis hela kakan innehåller 12,5 gram kakaopulver. Vilket då skulle betyda att precis hela kakan skulle innehålla 62,6-187,5mg teobromin. Eftersom att din hund väger 9 kilo skulle den då behöva få i sig 180mg teobromin för att bli förgiftad. Han skulle alltså behöva käka upp precis hela kakan.
   Det förutsatt att kakaopulvret innehöll lika mycket teobromin som mörk choklad. Vilket det inte gör alls eftersom det var fettreducerat kakaopulver. Vilket betyder att det blivit väldigt processat och då brutit ner de flesta naturliga ämnena.

   Så, för att ge ett kort svar på din fråga: Du behöver definitivt inte vara orolig.

   Svara

    Tack ❤
    Jag blev stressad och kunde inte räkna. Känns bra att veta att det hade krävts en hel kaka för att det skulle bli farligt.

    Svara

     Det behövs mycket mer än en kaka. Din hund behöver få i sig mer än 180mg för att det ens ska kunna orsaka en förgiftning. Vilket innebär att det är först då som hunden börjar få ont i magen. Det behövs mer för att han ska börja kräkas och det behövs mycket, mycket, mycket mer för att det ska bli farligt och för att allvarligare symptom ska uppkomma.

     Det betyder då alltså att han skulle behöva äta upp mer än 5st hela kakor för att det ska bli farligt. Och jag antar att du inte har ett sådant stort matvrak att det ens skulle vara teoretiskt möjligt. Mättnaden skulle sätta stopp långt innan dess liksom.

     Den uträkningen är också om man räknar med att kakan innehåller den största mängden teobromin som det går för kakao. Och eftersom det var fettreducerande kakaopulver det handlar om i det här fallet är teobromininnehållet i princip lika med noll.

     Så slutsatsen av det här: Var inte egoistisk. Bjud hunden på kakan! Det är ju ändå lillördag för honom också 😉

     Svara

      Dödlig dos för en hund är runt 200mg teobromin/kg så hunden skulle behöva äta 10st kakor.

      Låt hunden äta kakan!

      Svara

      Synd att din ton är så nedlåtande

      Svara

       Jag tror att det är du som läser in alldeles för mycket och lägger in dina egna tankar och värderingar i det hela.
       Det var enbart fakta jag kom med, förstår inte hur det kan vara nervärderande. Men du får gärna berätta för mig så att jag har en chans att bättra mig nästa gång.

       Svara

   Hade en otroligt glupsk hund som liten som åt upp en chokladask (mjölkchoklad) på jul. Den fick lös mage men i övrigt ingen fara.. en liten hund var det också.. 😬😳

   Svara

  Tror nån trollar bara och så fick hen lite uppmärksamhet.

  Svara

  Min son växte dåligt när han låg i magen. Jag fick gå på extra täta kontroller pga detta och var ständigt orolig över honom. Jag ville gråta varje gång någon sa att magen var liten. Och sa de att jag blivit stor fick jag ångest och dåligt samvete över att min kropp tydligen tog allt han behövde.

  Svara

  Fast det är ju å andra sidan ingen som tvingat henne att gå ut med att berätta om sin graviditet och visa bilder på magen heller.

  Svara

   Vad menar du? Kommentarer får man även när man inte ”gått ut med det” men är så stor att det syns ändå. Det är oundvikligt hur man än gör.

   Svara

    Fast hon är ju inte såpass stor att det syns om hon inte visar det.

    Svara

     Och? Hon har fortfarande rätt att säga ifrån om någon beter sig illa eller skriver respektlösa saker.

     Svara

     Är det okej att få kommentarer om det syns utan att man fört sin graviditet på tal?

     Svara

    Nej det är inte oundvikligt???? Av erfarenhet så vet jag det.

    Svara

   Då skulle jag alltså suttit inne i lägenheten under hela min graviditet så som helt okända människor skulle känna på och kommentera magen.

   Svara

   Idiotisk kommentar. Så om jag har en bild på mig på Facebook så får jag ta att folk skriver hur ful jag är? Jag har ju liksom valt själv att visa ansiktet..? Totalt genomkorkat tänk.

   Gravida får kommentarer oavsett hur de gör. Ju fler som påpekar att det inte är okej, desto bättre. Tillslut kanske folk begriper.

   Svara

  Jag har ett barn. Min mage syntes första gången i vecka 20. Gick sedan hela graviditeten utan att säga något till arbetskamrater och bekanta. Ni kommer nog inte tro mig, men alla trodde jag ljög när jag sa att jag fött barn. De hade minsann inte sätt något som tydde på att jag hade varit gravid. Jag gömde det ju också en aning, kan ju varit det. tänkte på hur jag stod osv. Men alla är vi olika. Jag hade nog en löjligt liten mage ändå under hela graviditeten. Moderkakan låg i fram så bebis åkte bak, kanske var det. Eller så är jag brås på mor min som hade detsamma med alla sina graviditeter.

  Så onödigt att kritisera en kvinna som lägger sitt liv på spel.

  Svara

   Griller i huvudet, heter det nog😊

   Svara

  Tur att hon inte fick galler i huvudet 🙂

  Svara

   Nej det låter farligt!

   Svara

   Ja vart kommer detta ifrån? GALLER I HUVUDET? 🧐🙄

   Svara

    Samma ställe som ”dra alla över en kant”?
    Livets hårda skola? 😄

    Svara

   Haha, tråkigt när inlägget var så bra och viktigt. Men få vet varför vi säger att det sätter griller i huvudet, så det är inte så konstigt om man hör fel och uppfattar det som ett mer nutida ord som galler.

   Svara

  Fått höra från start typ, under båda mina graviditeter, att jag är sååååå stooooor! Och fått frågor om jag verkligen är heeeeeelt säker på att det bara är en där inne, osv osv osv. Kommentarer om storleken ta mig fan från det att man går ut med graviditeten, tills ungen behagar kika ut. Kan folk bara lägga av?! ALLA gravidmagar är olika, jag har vart svinstor, jag har en kompis som hade mens hela vägen igenom (eller förlåt, hon blödde en gång i månade, självklart var det inte mens, eftersom man inte kan få det när man är gravid. Så slipper det kommenteras) och var så liten att hon inte fattade själv förrän hon hade drygt en månad kvar, att hon öht var gravid. Lika lite som det är okej att kommentera folks icke-gravida kroppar, lika lite är det okej att göra det när personen i fråga är gravid. Okej?!

  Rant over.

  Svara

   🤔🤔🤔
   Är typ omöjligt att blöda som vanligt när man är gravid, fattar inte hur någon kan missta en liten blödning för mens? Har hört tidigare om kvinnor som haft ”mens” trots gravida men det låter verkligen udda.. en myt!

   Svara

    Det är inte omöjligt att blöda lika mycket som en mens under graviditeten. Ovanligt säkerligen, men inte omöjligt. Bara så du vet 😊 Så det är ingen myt.

    Svara

    Om man normalt blöder lite vid mens kanske man inte reagerar över att det är en liten mängd blod.

    Svara

    Jag förstår däremot inte hur man kan gå 8-9 månader utan att känna en enda spark.

    Svara

  Ofta är det ju av vänligt intresse folk kommenterar även om det blir klumpigt. det kan man väl som gravid bjuda på och inte vara så överkänslig. Varför är alla så stränga mot varandra ( och mot sig själva)?

  Svara

   Skulle tro att hormoner spelar in en hel del varför man inte bara kan bjuda på en massa hela tiden under graviditeten.

   Svara

  Jaa.. jag tycker ju egentligen att Ellen inte hade behövt ta åt sig av just det här? Ganska allmänt är det (väl?) att förstföderskor har mindre magar överlag! tycker oavsett att Ellens mage ser perfekt ut och att alla gravida ska skita i vad självutnämnda experter har att säga! Om du är orolig så prata med ett proffs eller en vän! 😊

  Svara

  Så konstig kommentar. Som många skriver … allas magar och graviditeter är olika. Min mage var rätt liten vecka 15 också (typ bara jag som märkte den lilla bullen), det är först under andra trimestern som min mage blivit en mage.

  Svara

  Jag Är I Vecka 17 och har mindre mage än henne…

  Svara

   Samma här! Har inte ens en tillstymmelse till mage än 😅 Och då är detta ändå graviditet #2. Sonens lärare kom fram till mig häromdagen och frågade om hon fick fråga en otrevlig fråga, och så frågade hon om jag var gravid. Tydligen ritar sonen bilder på mig med en jättemage och läraren hade blivit fundersam eftersom det inte stämde 😂

   Svara

  Jag gick igenom IVF och pga hormoner och mediciner jag tog var jag sjukt uppsvullen de första 10 veckorna och hade massa ångest pga allt jag gått igenom. Så man vet aldrig vad folk kämpar med så de är bättre att hälla tyst.

  Svara

  Tror inte att hon tog åt sig. Hon ville nog lyfta frågan hur vi beter oss mot folk vi inte ens känner så att inte andra får för sig att det är okej att skriva vad som helst till en gravid kvinna som man inte känner.

  Svara

  Är hon känd för något? Vad jobbar hon med?
  Aldrig hört talas om.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.