Dubbelt upp från Kanada

Del 1
Annica Englund delar med sig av två olika saker från sitt liv i Kanada, som hon slutligen verkar ha landat i.

Det börjar närma sig Halloween och Annica visar lite bilder på hur deras grannar har pyntat sina tomter.
Jag ÄLSKAR det!
Jag älskar hur man pyntar till Halloween än till jul ”over there”, men där Annica bor snöar det och då blir det kanske en annan sak, men i LA var det mest bara märkligt.
Men titta på den här bilden som Annica tagit på ett hus i grannskapet! Jag har alltid sagt att jag inte vill bo i ett hus med en tomt, men jag skulle vilja modifiera den åsikten.
När det närmar sig halloween och jul så skulle jag vilja ha en STOR tomt, för jäklar vad jag skulle gå loss med pynt.

Min pappa var likadan…
Tänk er ”Ett päron till farsa firar jul” men med en farsa som faktiskt visste vad han sysslade med.
Nu när han är borta känner jag att jag vill ta vid. Det roligaste pappa och jag gjorde när han hälsade på i USA var att köpa juldekorationer, och jag vill behålla och dekorera med så mycket det bara går här i föreningen! För pappa.

Är ni som jag som gärna går all in på julbelysning och dekorationer eller tillhör ni gruppen som tycker att det nästan är lite mycket med lampor i EN buske?

Del 2

Det som hände efter vår date var att mitt lilla hjärnkontor började rota i facken längst bak i mitt huvud, det förflutna. Det är ofta som jag bara tittar på min sambo och känner att den här killen är så jäkla perfekt. Alltså det finns inget fel på honom what so ever.

Han är världens snällaste människa, så omtänksam, genuint snäll, bryr sig om andra, är generös, har en underbar familj, är otroligt duktig på sitt jobb men samtidigt har han fötterna på jorden.
Men…det slog liksom slint i mitt huvud och jag bara såg alla hans fina egenskaper och sedan började jag tveka på mig själv. Är jag tillräckligt bra för honom? Är jag speciell? Har jag det där lilla extra? Varför skulle en kille som han gilla en tjej som mig?
Jag typ jämförde honom med mig själv och kände att jag kanske inte är värd honom. // Annica Englund

Det finns inga är så bra på att vara dumma mot sig själva som vi tjejer.
Många gånger är det ett dysfunktionellt förhållande som lägger grunden för vår dålig självkänsla, men vi är då rakt inte sena på ta över stafettpinnen och fortsätta slaktandet av vår självkänsla även efter killen i fråga är ute ur bilden.
Han skuttar förmodligen vidare ut i världen medan vi tjejer står kvar med varsin tung ryggsäck att släpa runt på, en ryggsäck fylld till bristningsgränsen med känslor, tvivel och krossad självkänsla. Och så klart släpar vi med oss ryggsäcken in i vårt nästa förhållande där den nya pojkvännen riskerar att få betala för en annan killes skuld.

Detta är någonting som drabbat Annica, där borta i Kanada med den nya killen.
Tvivlet, osäkerheten och tankarna om hon verkligen duger som hon är verkar ha smitit ut ur hennes ryggsäck för att förstöra Annicas lycka och få henne att tvivla, inte bara på sig och även sin sambo och hans känslor för henne.

Som tur väl är så har Annica en kille som verkar ta det hela med ro och.

 Han lyfte fram alla mina bra egenskaper och fick mig att inse att jag är bra, att jag duger som jag är. Klart som fasen att jag förtjänar honom, att få vara lycklig tillsammans med honom! När vi pratat klart så kände jag mig så dum att jag ens började tänka dom här tankarna. Jag är ju The Queen of f*cking everything fortfarande, klart som fan att jag förtjänar det bästa! 😉 //Annica Englund

Ska vi samlas på Gärdet och ha en jättebrasa med alla våra ryggsäckar?

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag behöver verkligen en sån brasa. Kan passa på att bränna upp den lag och kravbok jag har för mig själv också. Den är ca 3 miljarder sidor också.

  Svara

   För många också? Sorry.
   Lag 18287: skriv aldrig fel.

   Svara

    Vi tar med de elaka kommentarerna om tjejers underliv, mammaroll, grislika feta utseende, graviditetsspekulationer osv tycker jag. Radera allt sånt. Skaffa en assistent om du inte hinner. Din blogg är bland Sveriges största, då tycker jag att man bör ta sitt ansvar.

    Svara

     Och glöm inte att Eriks smeknamn som antyder det ena och det andra får stå kvar (fast med en kommentar av Camilla att vi inte får kalla honom det).

     Svara

      Jaja, Camilla en annan dag. 🙂

      Svara

  Team dekorationer! Redan fullt med pumpor och spöken på vår tomt 😁

  Svara

   Team ”sluta larva er”!

   Svara

   Varför? Du är väl inte amerikan, varför ens fira Halloween?

   Svara

  Juldekorationer- more is more! Älskar det! Vill ha lampor överallt!

  Svara

   Lagom är bäst. Men hade inbrott i källaren och alla julsaker och påsksaker jag samlat på i flera år togs. Så ledsen för det. Gillar mest snögubbar i porslin och änglar. Finns stor affär vid är det Gustavsberg som brukar ha jättefina juldekorationer. Ska åka dit i november. Rusta har mycket gulligt och inte dyrt.

   Svara

    Den i Gustavsberg, menar du Brisak? Den ligger vid Mölnvik Centrum 🙂

    Svara

     Älskar Brisak!!!

     Svara

  Synd bara att Annicas blogg bara handlar om hennes…kille.
  Samma mönster som när hon blev ihop med M.
  Helt plötsligt så läser man ingenting om hennes egna arbete, karriär eller mål utan allt kretsar kring killen. Snark.

  Svara

   Var det inte han som skulle hållas utanför bloggen?

   Svara

   Kanske är svårt då hon inte har sitt liv där ännu. Antar att det mesta blir att kretsa kring honom.

   Svara

   Ja, hon förstår det nog inte själv men hon har reducerat sig till killens lilla bihang och allt utgår från vad han vill och vad han gör. Annica sitter hemma och väntar och har i princip övergett sin egen karriär och sitt liv för att svansa efter pojkvännen.

   Svara

    Då har du tydligen inte läst hennes blogg. Hon håller sig sysselsatt.

    Svara

  Varför läser du denna blogg om du tycker så 🤔 nånting borde ju Camilla skriva rätt eftersom du läser här.
  Snart är det farsdag och då ska alla pappor hyllas som förtjänar det.
  Min pappa är också i himlen. Om Camilla skriver om sin pappa och hur hon vill hylla honom känns fint tycker jag.

  Svara

   Det är inte fint när det kommer från en hycklare.

   ”Varför läser du denna blogg om du tycker så…?”
   Varför läser du inläggen om IL? 🤔

   Svara

    Haha, det märks att Camilla inspireras av Cissi Wallins retorik. Snälla gör inte det.

    Svara

   Jag läser för att slippa läsa 15 olika bloggar. Bryr mig inte överhuvudtaget om C som person. 🤷🏼 Men börjat läsa inne hos influencers, för märkt att det förvrids mycket här inne så man måste kolla själv för att få en bra bild av vad de egentligen sagt.

   Svara

    Så gör jag också.

    Svara

  Du verkar ju också väldigt empatisk

  Svara

  Sen jag flyttade hemifrån för 10 år sedan så har jag inte julpyntat alls. Eller jo..förresten.. köpte en adventsljusstake men eldade inte i ljusen för jag glömde bort den så de första 4 åren åkte den upp med samma ljus i varje gång. Nu är den däremot på myrorna sedan länge.

  Svara

  Nej, sånt jäkla onödigt waste, och dessutom fult och störande med blinkande ljus överallt.
  Innan ni börjar ranta:
  Ja jag är kul på fest, nej jag är inte bitter, och ja jag vet att man tycker olika.

  Svara

   Min mardröm är att det ska flytta in en sån där ljusdåre till granne så att jag måste se allt blinkande pynt i mitt fönster.

   Svara

    Ljusdekorationer ska absolut inte blinka.
    Andra ljusdekorationer är däremot välkomna tycker jag!

    Sååå mysigt att gå kvällsprommis med hunden i mörkret och njuta av alla fina ljus kring jul.

    Svara

     Blinkningar utlöser lätt min epilepsi. Grymt jobbigt i början innan jag fick rätt läkemedel.

     Svara

   Fast tycker det behövs i vår mörka vinter. Ljusslingor älskar jag. Finns så många fina. Och härligt att det lyser upp.

   Svara

    Ja det håller jag med om!

    Svara

    Ja visst är det så. Någon ljusslinga kan vara mysigt i mörkret, men själv tycker jag att less is more där också😊

    Svara

   Jag är en sån som gärna går all in med dekorationer, men blinkande håller jag med om!
   Vi brukar ha en slinga i granen som kan blinka, ungarna älskar det, men den bestämmer vi ju själva när den ska sluta blinka. Men grannar med blinkande slingor…gaaaah! Och ännu värre är dessa blå ljusslingor! Så jävla vidrigt sken det blir av dem, ibland syns de knappt när man tittar rakt på dem men så fort man vrider bort blicken ser man det äckelblåa i ögonvrån.

   Puh. Det var ett rätt trevligt ämne jag fick ranta om idag!

   Svara

    Ja det blå ljuset är jobbigare för ögonen av någon anledning. Grannhuset på andra sidan gatan har problem med fåglar på balkongerna. Grannen mitt över mitt vardagsrumsfönster har därför blå blinkande ljusslinga uppe ÅRET OM. Det värsta av två världar. Blinket är inställt på att ändra tempo så precis när ögat vant sig med blinkblinkblink i ögonvrån när jag sitter i soffan så ändras det till bliiiiinkBLINKbliiiiiiink och blicken dras dit. Blir galen. Kan man ringa störningsjour?😆😆😆

    Svara

     Hahaha, ni kanske kan starta ett blink-krig?
     Ja det är något med det blå ljuset, tror att det ska synas bättre/på längre avstånd eller nåt sånt, och att det är därför utryckningsfordon blinkar blått.

     Svara

      Ligger nog någonting i det med utryckningsfordon

      Svara

  Ett av mina bästa barndomsminnen är hur mina föräldrar lade ner engagemang, tid och ansträngning på att dekorera efter årstid och högtid. Det var så mysigt att känna att det verkligen firades påsk, jul, midsommar m.m.

  Och på hösten dekorerade de alltid entrétrappan med en massa massa ljung, röda äpplen och rönnbär.
  Så mysigt och fint! Så jag är definitivt Team Dekorationer!

  Svara

  Alltså bara för att Camilla kan vara en skitstövel så behöver du själv inte vara en. Så jävla taskigt skriven kommentar av dig.

  Svara

   Har du läst allt om IL och Anna här? Allt om, snyft snyft nu tycker X eller X synd om sig själv bla bla bla.

   Om du tycker ”Just saying” är så jävla taskigt, varför läser du BB för det låter precis samma här hela dagarna bara om andra personer. 🤷🏻‍♀️

   Svara

    Du verkar ha problem.

    Svara

     Varför? Är ju sant.

     Svara

  Jag hänger tydligen inte alls med – har hon lämnat hockeykillen hon reste till Kanada med? Är detta en ny?

  Svara

   Nej? Varför tror du det?

   Svara

    ”Där borta i Kanada med den nya killen” missuppfattade jag som att hon hade en ny sen hon flyttat dit. My mistake!

    Svara

     Är ju lite konstigt av C att skriva ”nya” killen. Man brukar ju inte prata om sin sambo som sin nya kille…

     Svara

      C kan väl skriva ”nya killen” men om Annica skriver så, så verkar det ju märkligt.

      Svara

       Dom har ju bara varit ihop i 4 månader så han är ju ny.

       Svara

  Stackars hennes kille som måste bekräfta henne. Så fjantigt, att lägga över sitt mående på någon annan… hade hon bara haft tankarna utan att säga något till honom, ok.
  Men att han får sitta och säga ”du äääär ju bra och snygga osv osv….”
  Fy så barnsligt.

  Kan folk inte bara blir självständiga UTAN sina partners?! Mer självkänsla åt folket!
  Har du en ryggsäck med osäkerheter?
  Bli inte ihop med någon.
  Träffar du någon som har en ryggsäck och förväntar sig att du ska ta hand om hen?
  RUN.
  Det är inte jordens undergång att vara singel.

  Svara

   Det håller jag med om. I t ex paradise hotel är de flesta tjejerna otroligt osäkra, och låter killar behandla dem hur som helst. Om killen har sex med någon annan tjej, är det alltid henne de blir arga på, killen förlåter de snabbt. Tycker så synd om dem och vill bara ruska om de och få dem att förstå sitt värde!

   Vissa konton på instagram samt vissa bloggar, där minsta detalj av utseende, klädsel, kroppsstorlek osv, ska analyseras in i minsta detalj, föder stor osäkerhet hos de unga tjejer som läser.

   Svara

    Men det där tycker jag att man ser även utanför dokusåpor. Om mannen är otrogen så blir kvinnan arg på den kvinnan han var otrogen med. Att det är hennes fel som förförde honom osv. Kvinnor får skuld av andra kvinnor om de ligger med gifta män medan den gifta mannen verkar vara totalt skuldfri. Finns säkert någon psykologisk förklaring till varför vi hellre skyller på kvinnan han låg med än på mannen som faktiskt bedrog oss.

    Svara

     Kanske var lite ot till det ni diskuterade.. 😊

     Svara

     Tror det bottnar i att det är lättare att acceptera att ens partner blivit ”snärjd” än att denne faktiskt har valt bort dig. Det tär hårt på egot att bli ratad, så det är så klart tacksamt att kunna skylla på någon annan i en sån situation.

     Svara

   Du skulle må bra av lite bekräftelse du verkar vara så bitter 😂

   Svara

   Jag tror att de som behöver mest bekräftelse egentligen är de som behöver vara singel mest.

   Svara

   12:58 Exakt så. Tyvärr så är det ofta så att med Annicas tankegångar som far runt i huvudet, väldigt ofta hamnar i just dysfunktionella förhållanden. Hur snäll och förstående han är….. Hoppas för Annicas skull att jag har fel.

   Svara

  är allt i modd

  Svara

  Fint inlägg! Tror alla kan känna så ibland och ett bra sätt är att prata med sin respektive om det, härligt att hon vågar dela detta!

  Heja kärleken och vettiga män!

  Jag är glad för Annikas skull!

  Svara

   Känner bara snark…

   Svara

    Ok.

    Svara

  Jag ÄLSKAR att julpynta . Bara längtar efter att få sätta igång .

  Svara

  Julpynt!😍 om jag någonsin köper hus så ska där minsann pyntas! Nu har jag en ljusslinga på balkongen.

  Svara

  En uppriktig fråga; ska man känna att ens partner är perfekt? Kanske inte absolut perfektion i alla avseenden som Annika beskriver men alltså, på det stora hela? Tänker på min egen partner och… Känner mest att ”jag kan väl leva med hans imperfektioner, det får lov att funka”.

  Svara

   Alltså min sambo är inte alls perfekt men jag känner ndå att mitt liv är lite bättre med honom än utan. Och det räcker för mig. Sen får jag tolerera honom vissa dagar och älska honom något enormt andra dagar. Men på det hela är han mest en vanlig människa som jag tycker om att ha här.

   Svara

   Ingen människa är perfekt och jag tror inte att det är nyttigt att sätta andra på piedestal. Klart man känner att man inte förtjänar den andra då, om den personen är perfekt.
   Samtidigt är de väl rätt nykära och då blir det ju lätt så. Det brukar lugna sig med tiden.

   Svara

  Vi går all in på Halloween! Massor med pynt, ljud-, och ljuseffekter. Alla traktens barn kommer hit och vissa refererar till vårt hus som ”spökhuset” även när det inte är Halloween. Haha! Roligast är när det kommer äldre barn, de är roliga att skrämma. Vi har nedsläckt inomhus och öppnar dörren i utstyrslar som zombies och häxor. Min man och jag sköter ruljangsen på hemmaplan medan våra egna barn är ute och går ”bus eller godis” i grannskapet. 😂😂

  Svara

   Rökmaskin har vi också. 😂

   Svara

   Det bästa buset lyckades jag med helt oavsiktligt förra året. Två tjejer ringde på och jag sprang för att öppna. Det var bara det att jag hade glömt att jag hade skalskyddet på så när jag öppnade ”fel” dörr gick hemlarmet på en gång 😂 alla hoppade högt och jag fick springa och stänga av sirenen i panik. Tjejerna fick extra godis och en slant som ursäkt.

   Svara

  Just saying, är du så här dum i huvudet på riktigt?

  Svara

   Det måste hon vara, annars är hon ju en hycklare.

   Svara

  Fina Annica, det förtjänar hon efter att ha kastat bort en massa år på macce.

  Svara

  Jag har typ 6 fulla flyttkartonger med julpynt… 😳😊

  Svara

  Håller redan på och förbereder för halloween, gör i ordning små godispåsar med sött, surt och salt innehåll så barnen kan ta en färdig påse efter smak och slippa gräva i en skål där andras händer har varit. Älskar springet under halloweenveckan, folk har inte riktigt koll på vilken dag som gäller så det kan komma barn alla dagar men det gör ingenting. Enda regeln är att man måste vara utklädd/målad för att få godis!

  Svara

  Så sjukt! Hennes pojkvän tjänar ca 46 miljoner kronor om året…. Tänk vilken levnadsstandard man kan ha med så mycket pengar! *drömmer mig bort*

  Svara

   Haha, själv är jag en sån som tycker det nästan känns lite äckligt. Eller ja… hade väl gladeligen sparat 5 miljoner till mig själv om året, resten hade jag gärna donerat och investerat i saker som gör världen till en bättre plats. Inte minst gröna alternativ till el, bränsle etc.

   Svara

    Tänk liksom att ha DEN kapaciteten med sina pengar. Att göra gott. Inte bara vältra i materiellt överflöd. Det hade nog gjort mig rätt lycklig.

    Svara

    Lite så jag menar. En hel del hade jag lagt på mig och min familj samt nära vänner så att vi hade det riktigt gott ställt och inga lån.
    Resten hade jag gjort gott med. Några 46 miljoner om året hade inte behövts…😅

    Han har signat ett kontrakt på 6 år och får typ 280 miljoner för detta. Är inte det sjukt att man kan få sådana pengar för att….spela lite hockey?!?!
    Och ännu sjukare…damhockeyn el damfotbollen kommer ALDRIG ha sådana summor.
    Märklig värld vi lever i.

    Svara

     Knappast sjukt? Damhockey och damfotboll håller inte samma höga standard som herrarna och har därför en bråkdel av publiken. Ingen väljer bort Damhockey på pin kiv eller kvinnohat utan för att det suger. Klart damspelarna inte ska ha de inkomsterna heller då.

     Svara

     Ja, det är sjukt att män som springer runt efter en liten boll eller puck kan tjäna ofattbara belopp.

     Svara

     Ja, jag fattar verkligen inte hur såna sjuka summor för lite sport kan uppnås. Galet är det

     Svara

   Var hittar man en sån pojkvän? *frågar åt en kompis*

   Svara

    Här 😉

    Svara

  Detta var 2 inlägg i 1, eller hur? 🧐

  Svara

   Exakt. Dubbelt upp med del 1 och del 2.

   Svara

    Jaha så sitter du i ditt glashus igen.

    När någon läsare på BB skriver att den eller den influeraren fiskar sympati så får det stå kvar, helst om det gäller IL, men det är visst inte lika kul när du själv fick en däng av den sleven.
    Då försvinner det fortare än kvickt. 😘

    Svara

  Vad fint skrivet om din pappa, Camilla.

  Svara

  Det är inte speciellt bra för miljön att gå all in på pynt. Oftast är sådant där pynt i plast som absolut inte är bra för miljön. Fram för mer opyntat. Vi kvinnor ska ju vara naturliga och vackra utan spackel låt då också högtider vara vackra i sig utan massa meningslöst pynt. Fram för ett hållbart samhälle!

  Svara

  men hur härligt! önskar att vi var likadana i Sverige med pyntet. Jag vill gå all in och ha pumpor överallt när de närmar sig halloween 😀

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.