Öppet Spår

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. 🙂

So get it all out of your systems!!
GO!

495 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hej! Jag behöver lite tips från er med erfaring. Jag har vuxit upp i utlandet och vi har aldrig pratat svenska hemma (fransk mamma och svensk pappa). Jag lärde mig svenska mest i skolan (en svensk skola i Paris) och när jag var på besök hos familjen i Sverige etc… Nu är det så att jag har fått en son som är 10 månader gammal och jag vill så himla gärna att han ska lära sig svenska och helst så tidigt som möjligt. Jag försöker att prata svenska med honom när jag väl tänker på det med sen tar franskan snabbt över då det är mest naturligt för mig. (Pappan är fransk så han kan inte hjälpa till så mycket). Har ni några tips om hur jag kan komma igång bättre med att introducera svenska språket till min son? Tack på förhand 😘 🇫🇷 🇸🇪

  Svara

   Prata svenska med honom är ju bäst. Finns det andra svenska familjer med barn i samma ålder ni kan träffa och leka med barnen, då ”måste” ni prata svenska. Svenska filmer och sånger.

   Svara

   Se om det finns en ”Svenska kyrkan i utlandet” i er stad. De har kyrkans barntimmar dit många barn till svenska föräldrar kommer.

   Svara

   Läs böcker på svenska. Om ett tag kan ni börja kolla på barnprogram på svenska på Youtube. Redan nu kan ni kolla o sjunga rim o ramsor på svenska. Finns massor på Youtube. Barnplaneten med kompisbandet, Arne alligator. Sjung gonatt sång på svenska. O finns det möjlighet så sätt barnet på svenskspråkig förskola. Finns det någon svensk förening där du bor o har de några aktiviteter för barn? Gå dit isf. Har du släkt/vänner i Sverige whatsappa/facetima/skypa med dem eller om du har svenskspråkiga i närheten så ber du dem att prata svenska med barnet.

   Svara

   Läs barnböcker på svenska för honom.

   Svara

    Finns det någon mer här som är svag för limericks? Förmodligen inte men här är iaf min favorit

    There was a man i Nantucket
    who’s kock was so long ge could suck it
    He said with a grin, wiping sperm from hos chins
    ”if my ear was a cunt I Gould fuck it”

    Svara

     Finns det någon mer här som är svag för limericks? Förmodligen inte men här är iaf min favorit

     There was a man i Nantucket
     who’s cock was so long ge could suck it
     He said with a grin, wiping sperm from hos chin
     ”if my ear was a cunt I could fuck it”

     Svara

      Fick skriva två gånger eftersom fucking autocorrect la sig i.

      Svara

       Och anledningen till att du skrev det som ett helt orelaterat svar på en annan kommentar (tre separata, orelaterade kommentarer dessutom) är..?

       Svara

   Jag tror ett bra sätt är att lyssna på svensk musik, sjunga svenska sånger/visor, läsa svenska sagor etc.

   Svara

   Vi pratar arabiska för det mesta hemma, ibland svenska men inte jätteofta. Barnen lär sig svenska typ sekunden de börjar förskola så det har aldrig blivit problem 😊

   Svara

    Varför inte prata svenska när ni bor i Sverige? På förskolan där mitt barn gick förut var alla invandrarbarn urdåliga på svenska och utåtagerande för de kunde inte uttrycka sig på svenska. Föräldrarna var lika dåliga de på svenska. Nu går barnet äntligen på en Förskola med 100 % svenska barn.

    Svara

     Därför att det bästa är om föräldrarna talar sitt modersmål med barnen.
     Det är då också bra om barnen börjar i förskolan tidigt, alternativ går till öppna förskolan, så de också får lära sig svenska i tidig ålder.

     Svara

     Jag pratade aldrig svenska hemma. Endast modersmål. Och se så bra det gick 😊
     Du skulle nog pratat svenska hemma med dina barn om ni bodde utomlands.

     Svara

     Visste att den här kommentaren skulle komma enbart för att jag skrev arabiska.
     Jag och hennes pappa är båda födda i Sverige, jag är helsvensk så det är lugnt men tack för omtanken ☺️

     Svara

      Är du helsvensk och har lärt dig så bra arabiska att du klarar av att prata det uteslutande hemma? Och jag kämpar med engelskan liksom… 😂

      Svara

   Tror inte du behöver oroa dig, din svenska är ju bra även om du inte lärde dig den hemma.
   Kommer väl bli samma för din son när han väl börjat skolan för egen del.
   Om inte bättre för att han då kommer att ha svenska skolkompisar som han kommer prata med och lära sig av.

   Svara

   Man brukar säga att i tvåspråkiga familjer så är det bra att vara konsekvent. Dvs samma förälder pratar alltid samma språk (modersmålet) med barnet, så att barnet inte blandar ihop. I ert fall lite knepigare eftersom svenska inte är det som kommer mest naturligt för dig. Samt att din man inte kan någon svenska och därmed inte förstår vad du och sonen säger. (Och självklart när ni alla tre pratar så blir det såklart franska ni kör).

   Men försök prata svenska med honom så gott du kan och komplettera om möjligt med att umgås i andra sammanhang där det talas svenska.

   Svara

    Tack alla för feedbacken 🙂 Måste bara tillägga att han kommer inte kunna gå på en svensk skola eller förskola (finns inte där jag bor) och sen är jag också ensamstående mamma så jag måste försöka jonglera med båda språken 🤗

    Svara

     Var bor ni?

     Svara

      Belgien

      Svara

       Hej! Ett tips jag har är att gå med i en Facebook grupp te.x Svenskar i Milano som det finns där jag bor! Och sedan skriva ett inlägg om det är någon som bor där som är intresserad av att både vara barnvakt och lära er son svenska. Många som gör så här för att både kombinera barnvakt och att kunna lära barnet svenska samtidigt! Oavsett vad hoppas jag det löser sig för dig 😄

       Svara

   Läs böcker på svenska, lyssna på svenska barnsånger, men allra mest försök prata så mycket svenska du kan med han, franskan kommer han ju få från alla andra, så se till o bara prata svenska med han (förutom när ni typ är med hans franska familj o så) men så mycket som möjligt. Så kommer han garanterat kunna prata både svenska o franska.

   Svara

    Honom.

    Svara

   Ni bor alltså fortfarande i utlandet? Du ska prata det språk som är ditt modersmål med honom. Och som du skriver faller du in på franskan, som är det naturliga för dig att prata. Lyssna på svenska barnvisor, läsa svenska böcker och så vidare är väl annars alltid positivt. De personer i er närhet ska prata det språk som är deras modersmål. Och om ni har tillräcklig och regelbunden kontakt med anhöriga som har svenska som modersmål, gissar jag att han kommer kunna lära sig en del svenska. Men jag rekommenderar att du tar kontakt med någon expert för att få rätt hjälp.

   https://www.svd.se/sa-blir-barn-flersprakiga

   Svara

    Alltså skojar du? ”du ska prata ditt modersmål och det är franska”? Hon har två modersmål och det är Svenska och Franska och klart hon ska prata svenska med honom när han växer upp i ett franskspårkigt land. Vem är du att säga att hon SKA prata franska med honom? 😅

    Svara

     Jag menade att hon bör göra det, herregud. Och hon skriver ju själv att hon börjar prata svenska men efter en stund faller in i franskan. Vet du varför? För att det förmodligen faller naturligare henne, oavsett om svenska också är hennes modersmål. Läs på lite hur språkinlärning fungerar!

     Svara

   Vi har det tvärt om. Fransk pappa och jag är svensk, vi bor i Sverige. Pappan pratar franska med dem hemma, han läser franska böcker och vi har skaffat fransk Netflix så de får bara titta på tv på franska. Skulle rekommendera just det, svensk Netflix (eller annan streaming) och barnträffar i svenska kyrkan, vi hänger ofta där när vi är nere.

   Svara

   Prata helt på svenska när och om du är ensam med ditt barn. Jag tittade och lyssnade mycket på babyloonz och andra svenska baby program på Youtube redan från start, min son är nu 21 månader och pratar engelska svenska blandat, men till min stora lycka så förstår han allt jag säger på svenska även om han råkar svara på engelska! Det ger verkligen resultat att bara ihärdig och inte sluta prata svenska även när det känns som att ingen runt en förstår, barnet inkluderat..

   Svara

    Bara=vara

    Svara

     Vill bara tillägga att jag är den enda svenskan i min region, ingen svensk kyrka eller skola har funnits tillgänglig, så det går absolut att göra det helt själv.

     Svara

    Fast svenska verkar inte vara TS modersmål och då blir det ju lite galet. Prata det språk som faller mest naturligt för dig. Sen kan ni läsa svenska böcker, sjunga svenska barnsånger och titta på svenska filmer. Morfar är väl svensk? Ni kan ju umgås mycket med honom och då prata svenska. Fira loven i Sverige om ni har möjlighet. När han blir äldre kan han vara med på olika läger(Sport, scout m.m.) här i Sverige.
    Lycka till! 🙂

    Svara

   Hej, jag har jobbat som au pair i en familj som är i samma situation som du. Trots att föräldrarna försöker prata svenska med barnen väljer barnen oftast att svara på franska då det är det språk som faller sig naturligare då de går i fransk skola och pratar franska med sina vänner. Deras lösning är att ha en svensk au pair så att barnen ”tvingas” prata svenska. Kanske du har möjlighet att ta in någon för en kort tid ifall du inte kan/vill ha au pair på heltid. Inte alltid en möjlighet att ha någon inneboende. Annars tycker jag du har fått bra tips här. Lycka till!🇲🇫

   Svara

   Läs på om tvåspråkighet det finns massor med forskning om barns utveckling och tvåspråkighet hemma.

   Svara

   Tips är en Facebook grupp som heter SMUL – Svenska som modersmål utomlands. Och en app som heter Bibblix där du får tillgång att ”låna” 5 barnböcker i veckan, tror det är Stockholms stadsbiblioteket som har hand om den, kontakta dem så får du inloggning (oavsett land du bor i).

   Svara

   Min vän låter barnen skypa med morföräldrarna varje kväll, de läser en godnattsaga för barnet på hemspråket. De har gjort så ända sedan bebistiden

   Svara

  hej. har ni nätdejtat? hur gick det?

  Svara

   Har endast nätdejtat hela mitt liv (är 40).först genom IRC innan dejtingsajter fanns 😁 sen olika hobbyforum och sedan dejtingsajter. Träffade min man på bc för sju år sedan.

   Svara

    kul. är bc body contact?

    Svara

     Yes!

     Svara

     Yes träffade min partner så 😊 och han är verkligen det bästa som hänt! Dock träffade jag även några riktiga bottenskrap via nätdejting men har även gjort det irl så är nog en risk båda sätten 🙂

     Svara

     Japp på Happy Pancake. Vi är nu sambo sen 8 år tillbaka. ☺️

     Svara

    Jag träffade också min nuvarande sambo på bc😊

    Svara

     Kul 😄

     Svara

      Haha..fränt. Jag också. Trodde typ vi var ensamma om det, de flesta söker ju mest sex via BC så vi har aldrig vågat säga till nån att vi möttes där:)

      Svara

      Jag tycker att det låter dåligt…. bc liksom. Det är ju en fucking sida.

      Svara

    Samma här. Började med IRC o flyttade hit pga en man jag träffade. Vi var ihop I 5 år. Sen har jag träffat alla mina seriösa partners via nätdejting. Just nu sambo med en jag trlffat på nätet, har barn ihop o köpt ett hus. Pratar om giftermål. För mig har det gått bra för det är ”svenssonliv” jag ville ha.

    Svara

     MP. 6 år sedan. Villa och två barn 😀

     Svara

   Träffade min man på vi en dejtingsida för snart 6 år sedan. Så det gick ju jävligt bra. Träffade en del spån innan honom dock!

   Svara

   Yes! Det gick rätt bra ändå. Gift, husägare och två barn blev resultatet.

   Svara

   Jag är gift med min nätdejt idag, 15 år tillsammans, ett barn två hundar och massa kärlek.

   Svara

   Sambo sedan 19 år tillbaka och barn! 😊

   Svara

   7 gånger. Fungerade inte en enda gång.

   Svara

   Tinder om det räknas. Träffade min partner 2 1/2 år sedan ❤️

   Svara

   Det gick kanon. Vi träffades på Lunarstorm för 14 år sedan. Numer gifta, villaägare och stolta föräldrar till två barn ☺️.

   Svara

   Det har gått åt helvete varje gång så nu har jag lagt ner och planera att köpa en katt.

   Svara

    Köp en papegoja, mycket trevligt djur!

    Svara

    Adoptera en hemlös från ett katthus 💕

    Svara

   Ja! På happypancake 😊 underbar kille som en dag kommer bli min man träffade jag där.

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Nej, tror du? Jag skulle typ gissa motsatsen?

   Svara

   Vilken rutten kommentar 🤮

   Svara

    Fasen vad nyfiken jag blir hela tiden på de här borttagna kommentarerna. Fast jag förstår att de är opassande, vill jag veta vad det stod. 😀 😀

    Svara

  Ska till Ullared i helgen för första gången! SÅ PEPP 😍 Era bästa tips?

  Svara

   Köp bara det du behöver, ät lax med romsås och lite rött till det

   Svara

    ”Bara det du behöver.” Vad ÄR du för en övermänniska egentligen? Jag kan åka dit och tänka att jag ska bara köpa kläder till mig och barnen, och lite städgrejer. Nog kommer jag likförbannat ut med en riskokare, ett träns till en häst jag inte har, och alla servettringar i hela universum!

    Svara

     Ett träns till en häst jag inte har 😂😂

     Svara

   Om du har barn är barnavdelningen rolig, fina barngrejer. Annars typ plocka inte på dig allt ”bara för att”. Schampoo och tvål är billigt så bunkra med det 😃

   Svara

    Fast jag tycker inte det stämmer… köper sånt billigare på Ö&B🤔

    Svara

    Var en DN-artikel för ett par månader sen som handlade om vilka produktkategorier som faktiskt var billigare på Ullared och vilka som var dyrare. Borde gå att googla upp? Minns bara att smink var dyrare än att köpa på nätet, troligtvis pga att marknaden där redan är så prispressad.

    Svara

     Har inte DN men ska läsa lite om vad som är dyrt/billigt, såg att Harry Potter Lego adventskalendern kostade exakt samma som på Åhléns så jag räknar inte med att göra några jätteklipp precis, mer om jag hittar sådant som jag inte sett någon annanstans. Tack för tipset!

     Svara

   Valium och en påse att andas i kanske? 🙂

   Svara

    Alltså neeeej 😁 både min man och jag är superpepp! Mer på upplevelsen än köpfesten, mvh Mr and Mrs sinnessjuk

    Svara

    Äh så jobbigt är det inte 😂

    Svara

    Valium är avregistrerat. Men stesolid fungerar utmärkt! Ta två….

    Svara

     Om de är på 5 mg. Annars blir det nog eskort ut av vakt eller polis 😉

     Svara

   Ska också dit, fredag kväll kör vi på! 🙈 dock inte första gången, bor ganska nära men är alltid trevligt där! Sjukt mycket folk bara.. alltid..

   Svara

    Lönefredag…

    Svara

   Åk dit en fredagkväll i juli kl 19.30. Det är inga folk där då. Vi var klara på 10 minuter. Perfekt!

   Svara

   Det är lätt att bli självmordsbenägen, men tänk på att det bara gäller en dag. Du klarar det!

   Svara

   Jag ska också åka nångång. Och då ingår att man slipper köa. Hurra.

   Svara

   Ser du något du fastnar för, lägg i vagnen! Vid lunchstället så finns det en avdelning där man kan plocka bort saker man har ångrat sig. Man får en chans… man orkar aldrig gå tillbaka och leta haha.
   Schampo, balsam osv är faktiskt inte sååå mycket billigare. Är samma priset på tex ÖB och rusta. Satsa mer på leksaker, kläder och inredning. Markslöjd har jättebra pris på ullared.

   Svara

    Tack snälla! Superbra tips med ångerhyllan 🙂 lunchstället, är det innanför kassorna? Parkerar man sin vagn och äter? Mvh kusinen från landet

    Svara

     Nej, restaurangen och caféet är på övervåningen. Du tar rulltrappa (med din kundvagn) dit upp, och ställer ifrån dig kundvagnen på en ”parkering”.

     Svara

      Men det är klart, finns en del ”småfik/barer” runtom i själva shoppingcentrumet. Men där erbjuds inte mycket mer än en smörgås och en öl.

      Svara

       Finns inte flera fik.
       En sportbar
       En salladsbar
       Och så restaurang o fik på ovanvåningen

       Svara

        Får man ha med sig takeawaykaffe inne på varuhuset?

        Svara

         Nja, är väl inget de uppskattar på grund av risken att välta ut det över en massa prylar.

         Svara

     Japp fota numret på vagnen och numret på där du parkerade med mobilen! Mitt bästa tips

     Svara

   Ooooo tyvärr åker ni dit värsta tiden på året.
   Alla som ska handla julklappar osv.
   Såååå tålamod, blodsockret på en bra nivå, vätska o vilopauser så ska det nog gå bra 🙂

   Svara

    Har inget emot mycket folk ☺️

    Svara

     Städgrejer, smink, hårfärg, hygienartiklar osv är prisvärt! Också bra att bunkra upp med fryspåsar, bakplåtspapper, plastfolie, aluminiumfolie osv, men Ullareds egna plastfolie suger, ta den andra som är några kr dyrare. Sist jag var där så hade det kommit en avdelning med fina städartiklar i trä, framförallt köpte jag med mig massa trä-diskborstar som oftast kostar mycket på andra ställen! Extra laddare, hörlurar osv är också värt om man behöver. Tycker du att det är trist mat i varuhuset (är samma stuk som IKEA) så rekommenderar jag kina-buffén som ligger i handelshuset utanför.
     Ett annat tips är att när du tagit en vagn, så tar du två korgar och lägger under vagnen. Då kan du lägga smågrejer i den ena, och kanske saker du är osäker på i den andra.

     Svara

      Fan vad bra, tack!

      Svara

     Du kommer säga tvärtom när du väl varit där.

     Svara

      Återkommer på lördag kväll 😁

      Svara

   Åk inte dit..

   Svara

   Har sommar- och helgjobbat på Gekås under 4 år. Räkna med mycket folk pga lönehelg och höstlov. Ha med vatten och något som får upp blodsockret, är otroligt torr luft där inne. Ta korgar, ställ under vagnen så kan du ställa vagnen någonstans på varje avdelning och istället gå smidigt och plocka på dig det du vill ha i korgen och dumpa i vagnen sedan. Bästa tipset är dock gå den ”traditionella” rutten baklänges om du kommer vid öppning. Så fort du kommer in går du inte rakt fram med alla andra, utan ta till höger mot de låga kassanumren. Mindre folk i gångarna helt enkelt! 🙂

   Svara

    Guld, tack!

    Svara

     Ställ vagnen vid blommor/ toalett avdelningen! Där går det minst folk 🙂

     Svara

  Hej! ❤️

  Svara

   Hej 💙 Hur mår du?

   Svara

  Har varit i kontakt med både 1177 och vårdcentralen.
  I början av maj blev jag sjuk (ont i halsen, huvudvärk, feber alltså helt vanliga symptom). Det gick över efter en vecka ungefär. Men en månad senare blev jag återigen sjuk, denna gången med väldigt svullna och prickiga halsmandlar, feber, ont i huvudet. Min mamma var övertygad om halsfluss, likaså sköterskan på vårdcentralen. Men det var varken halsfluss eller körtelfeber. Det gick över efter ca en vecka. Sen hände det igen, lite mer än en månad senare. Samma symptom och jag åkte till vårdcentralen. Trots att det inte var halsfluss fick jag antibiotika pga för mycket vita blodkroppar (?), frossa och hög puls. Den här gången gick det också över på ca en vecka, kanske lite snabbare. Sen dröjde det kanske 50 dagar innan jag blev sjuk igen. Samma symptom, dock åkte jag inte till vårdcentralen. Och nu igen. Fem gånger sedan början av maj. Missar mycket skola varje gång + jobb. Någon som varit med om liknande? Vad kan det vara?

  Svara

   Körtelfeber. Varför fick du antibiotika?

   Svara

    Det var inte körtelfeber någon av gångerna jag var på vårdcentralen. Läkaren jag hade då tyckte att det var bättre att ge antibiotika för att vara på den säkra sidan, typ

    Svara

     Sjukt, bara för att?!

     Svara

      Nja, tror han misstänkte att det ändå kunde vara halsfluss och att det var därför jag fick antibiotika

      Svara

   Halsfluss. Hela familjen behöver behandlas annars bollar ni runt det.

   Svara

    Tror jag också.

    Mvh
    Infektionssyrra med både halsfluss och halsböld en masse.

    Svara

   Hade exakt dessa symptom utan att det var varken halsfluss eller körtelfeber (eller andra eventuella sjukdomar som kan ge liknande symptom). Fick dessa besvär 6 ggr på 5 månader, tillslut fick jag remiss till ÖNH som erbjöd mig att operera bort halsmandlarna vilket jag gjorde. Aldrig haft besvär sedan dess! Dessutom drabbas jag inte lika ofta av besvär i halsen vid förkylning överlag vilket är väldigt skönt.
   Hoppas det löser sig för dig, stå på dig och skriv egenremiss om det behövs!

   Svara

   Halsböld?

   Svara

  Vad har ni gjort idag?

  Svara

   Varit i skolan och har ont i benen, ganska tråkig dag. Vad har du gjort idag? Trevlig kväll💙

   Svara

   Det bästa som hänt idag, en helt vanlig dag som bara flutit på utan några problem, glad och lycklig!

   Svara

  Vad är det bästa som har hänt er idag?

  Svara

   Min kompis fick barn. En jättesöt liten en. Nu var det väl i och för sig min kompis det hände, men det gjorde mig så glad att se bilden på honom😊😊👶

   Svara

   Jag har haft pms och burit mig illa åt mot min familj och sedan låst in mig på mitt rum och gråtit av skam och självförakt. Sen när jag kom ut så hade min man och bonusdotter handlat blommor, Babybel och chocklad och skrivit kort till mig och ställt ut alltsammans på köksbordet så jag skulle få syn på det. Fattar ej hur jag förtjänar dessa människor i mitt liv men fint var det hursomhelst.

   Svara

    Fint gjort av dom 🙂

    Svara

    Du verkar ju vara högst medveten om att du betett dig illa så så hemsk kan du inte vara.. 😘

    PMS is a bitch though 😬😵👿

    Svara

   Mitt operationsärr har äntligen läkt efter 9 veckor, firar med lite rött 🍷

   Svara

    Nio veckor. Men så länge tar det inte. Jag tog stygnen efter ca 10 dagar. Från naveln ner till fiffin

    Svara

     Vad då ”så länge tar det inte”? Tror du på fullt allvar att allas sår och läketider är identiska med din erfarenhet?

     Svara

     Tog två månader för mitt OÄ att läka. Grät på slutet. Koppla in hjärnan innan du talar vetja.

     Svara

   Att Bellsan ska sälja sin kåk.

   Svara

    Jösses vilket tråkigt liv 🙈

    Svara

   Att jag fick fara hem från praktiken.

   Svara

   Varit till rusta för första gången i mitt liv! Då dom äntligen fått den affären till Finland 😅🙏🏻 så hittade en massa fint hem! Så himla kul! Är fan besatt av inredning just nu.. Men det bästa med dagen var nog att jag fick en dag tillsammans med mamma och pappa som är skilda
   ❤️

   Svara

    Vart i Finland har det öoonat en rusta? 😄😄

    Svara

   Att jag lite halvt började fatta en uppgift jag har prov på på fredag…😅

   Svara

   Att jag inte hetsätit idag. Känner mig stolt över mig själv att jag inte gjort det, trots en ganska tuff dag.

   Svara

    Yay

    Svara

   Vad fin fråga! Blev glad. Bästa som hänt idag var att jag fick tillbringa dagen med min mamma och pappa 🙂

   Svara

   Slängde min plånbok med soporna imorse så det bästa idag är väl att jag hann rota fram den ensam i soprummet innan sopbilen kom och tömde kärlen.

   Svara

  God kväll! Jag är student på juristprogrammet och läser första terminen. Idag skrev jag min första övningstenta och känner mig så uppgiven för att jag upplevde sån ångest i själva tentasalen. 😞 Jag får lätt ångest i sammanhang det är mycket folk och man förväntas vara stilla och koncentrerad. Blir bara så ledsen när jag inser att så mycket tid går åt bara genom att försöka hålla nerverna i schack, tid som kunde läggas på uppgiften som jag i sig inte tyckte var svår men tidskrävande. Ja, vet inte vad jag vill med det här, ville mest berätta pga känner mig så otroligt ensam med detta.

  Svara

   Du är inte ensam, ALLA tycker det är jobbigt och säger de annat ljuger det. Det är en speciell situation men du lär dig! En övning jag brukade göra var att inleda med att blunda och spänna varje del i kroppen för att sedan slappna av. Öronproppar är också bra så du slipper allt bakgrundssurr. /en färdig jurist

   Svara

   Du är inte ensam! Kan verkligen relatera. <3

   Svara

   Tycker du ska kontakta högskolans studentvård (eller va de kallar den) och förklara problematiken. De som har diagnoser som exempelvis dyslexi har ju rätt att skriva salstentor i mindre salar med mer tid. Du är ju bara inne på första terminen, du ska inte behöva lida i onödan om det finns hjälp att få. Kanske värt att kolla upp iaf? =)
   Hoppas det blir bättre hur som helst!

   Svara

   Hej från student på termin 8 på juristprogrammet. Jag tycker också det är jobbigt att skriva salstenta även om det blivit bättre med åren. Brukar ibland gå in på toaletten några minuter i mitten av tentan bara för att andas och för att vara för mig själv. Har fungerat bra för mig för att kunna ladda om lite när det varit riktigt jobbigt!

   Svara

   Läser du på UU? Där hade jag också första övningstentan för en himla massa år sedan. 🙂 jag tyckte de där stora tentasalarna var hemska, brukade gilla att vara tidig till tentan så man kunde välja en plats som kändes bra på något sätt, gärna långt bak i ett hörn. Öronproppar som någon skrev, så att ljud stängs ute. Kanske hjälper det att gå ut på rökpauserna på stora tentan (om de fortfarande finns) och ta lite luft?

   Svara

    Haha har det funnits rökpauser på tentor?! 🙂 Vad var det för tentor och hur många timmar var de? De tentor jag skriver är det väldigt noga med toapauser liksom. Antar i och för sig att tentor för jurister kan vara väldigt långa 🤔

    Svara

     Haha det var 5 timmars tentor för 30 hp. Tror rökpauserna var kanske 3-4 ggr när folk fick gå ut med tentavakt.

     Svara

      Tillägg: man fick gå på toa när man ville, toaletterna var ofta inne i själva tentasalen så vakterna hade uppsikt över dem.

      Svara

   Sök hjälp hos studenthälsan eller psykolog – finns sätt att tackla ångesten på! Du är absolut inte ensam. Hade inte just det problemet själv när jag pluggade men annat och önskar att jag sökt råd och tips från studenthälsan!

   Svara

  Mannen bredvid mig på tåget fiser i sömnen och det luktar så satans äckligt. Och jag ska sitta bredvid honom i tre timmar. Blir fismarinerad.

  Svara

   Be att få flytta! Så kan du ju inte ha det!
   //Berith

   Svara

    Berith!
    Vi saknar dig i Bellainläggen!!!

    Svara

     Nä hon kan hålla sig borta 🙈

     Svara

    Vad är det för negativ inställning Berith?
    Allt är underbart och inspirerande. Fisar kan skapa nya härliga möjligheter!
    Ha en underbar kväll nu!!!
    Det ska jag ha!
    Myyyyyyyys!!!!!

    Svara

   Upplevde exakt samma sak på Stockholm Open i lördags, fast satt bakom en unge som var fisaren. Man ville spy typ. Och han borde varit gammal nog att veta att man inte gör så, iaf inte bland folk.🤢

   Härdade dock ut, tennis är ändå tennis.❤

   Svara

   Skriv en lista med mat som inte är gasbildande och ge honom den när han vaknar. Under tiden kan du spruta lite parfym på en schal eller halsduk och sätt den under din näsa. Spruta lite parfym på stinkaren också när du ändå håller på.

   Svara

  Väck mig innan du går går.

  Svara

   ”Väck mig upp” om jag får be

   Svara

    Bra svengelska, ”väck mig upp”🤣

    Svara

    Fan!

    Svara

   För jag planerar inte att gå solo.

   Svara

    Väck mig innan du går går.

    Svara

  Bästa låten att ha på ett bröllop?
  Spelar ingen roll om det är en psalm, ingångslåt, första dansen eller bara en självklarhet på dansgolvet.

  Svara

   ”But I still havent found what Im looking for…”

   Svara

    Lol

    Svara

    It must have been love… Jag var seriöst på ett bröllops där paret hade denna till sin första dans. 😊

    Svara

     Jag var på ett där de spelade you are the reason med callum scott i kyrkan…😬

     Svara

      På begravning?

      Svara

    Gapskratt!

    Svara

    Haha Alex Schulman och Katrin hade den!

    Svara

   Sommarsång ur Frösöblomster.
   Drottningholmsmusiken (ingång)
   Musiken från Stolthet och Fördom (utgång)

   Svara

    Stolthet och Fördom d.ä. Hoppas jag? 😁

    Svara

     Naturligtvis! BBC-serien. Alla andra versioner är kinaskräp i jämförelse.

     Svara

   Billi Idols ”White Wedding”.

   Svara

   Highway to hell…

   Svara

    Haha kanske därför jag aldrig gott mig 🤔

    Svara

     Gift

     Svara

   Av längtan till dig – Åsa Jinder ❤

   Svara

   You’re the one that I want från Grease
   Kär & galen – Lotta Engberg
   Älskade ängel – Lillbabs
   All of me – John Legend
   Chariots of fire – Vangelis
   A young summer’s youth – Joel Alme

   Typ. Hade en lista på mina låtar jag ville ha på ”mitt” bröllop. Chariots of fire bara jag måste få in som ingångssång, det är typ mitt enda krav, haha.

   Svara

   Vi hade Somebody med Depeche Mode samt Utan dina andetag med Kent. Så fint!

   Svara

    Somebody, ❤

    Svara

    Utan dina andetag passar INTE på bröllop! Det är ju inte ens en kärlekssång 🤣

    Svara

     Haha lite fail kanske. Typ som när min syster valde den där ”jag och min far” med Magnus Uggla på vår pappas begravning. Liksom han sjunger ju om att han försummat sin pappa??

     Svara

      Handlar det inte om att han inte var där i sista stunden? Att då orkade/vågande han inte vara med?

      Svara

     Tycker inte heller den passar, för desperat liksom. Men vad handlar den om du menar du?

     Svara

     Men vad snackar du om? ”Sången om den stora kärleken” (citat av låtskrivaren) är inte en kärlekssång? Nej den handlar inte om barn han hade inga barn på den tiden. Kliché är den däremot.

     Svara

     Är det inte?? Vad fan är det då?

     Genuin fråga 🤨

     Svara

   Eternal Love med Magnus Carlsson.

   Svara

   How long Will i Love you, av Ellie goulding kanske….

   Svara

   Jag var på ett bröllop där de spelade Eurovisionintrot när de gick in (den spelas tydligen ofta vid bröllop vid brittiska hovet). Sen spelade de Internationalen när de gick ut 😂

   Svara

   Vi hade Fuck her gently med Tenacious D som ”bröllopsvals”. 😀

   Svara

    Volvo 740, is that you?

    Svara

   K-Ci&Jojo – All my life

   Svara

   Hold on we’re going home

   Svara

   Rascal Flatts – Broken Road

   Svara

  Jag är lite nojig, har en stor pigmenfläck på mitt lår som är ojämn i kanten. Har haft det i några år. För någon dag sedan läste jag en artikel om en man som fått hudcancer. Eftersom ett tecken på hudcancer är ojämn kant så blev jag lite orolig. Dock så är det ju inte ett födelsemärke och är jämn i färgen… vad tror ni?

  Svara

   Ring vårdcentralen och boka möte. Du kommer få mycket bättre information från dom som faktiskt kan undersöka det än av oss här. Lycka till, hoppas det inte är någon fara <3

   Svara

   Om det varit oförändrat länge är det troligtvis ingen fara. Tips, många apotek hjärtat har hudkoll där de fotograferar märket och kollar med en läkare och man får svaret hemskickat. Det brukar vara skyltat på de apotek som har det!

   Svara

   Kolla så snabbt som möjligt. Jag hade samma sak på armen, det visade sig vara hudcancer. Överlevde tack vare att jag var snabbt ute. Boka tid nu!

   Svara

    Herregud!

    Svara

   Kontakta din vårdcentral i morgon bitti.

   Svara

   Jag hade en ojämn och konstig leverfläck. Ringde direkt till kirurgmottagningen för att kolla om jag inte kunde få en tid för borttagning av den direkt (och slippa gå via VC) och det gick! Visade sig vara ofarlig efter att den skickats på analys.

   Svara

   Om du har haft den i flera år och den inte har ändrat sig så är det helt ofarligt även om den är lite ojämn i kanten. Lätt att man börjar nojja men det du beskriver låter helt lugnt.

   Svara

  Tips för att somna så fort som möjligt på kvällen?

  Svara

   Denna: https://m.youtube.com/watch?v=voIccKhY9Bg

   Jag har haft mkt svårt att somna, men denna hjälper mig.

   Svara

   Skaffa barn som inte sover på nätterna. När de somnar nästa kväll kommer du garanterat somna… I sådär 20 minuter tills det börjar om igen. Men ändå. Världens bästa 20 minuter.

   Svara

    Bra svar. Hjälper nog många 😒

    Svara

     Ja jag tänkte att många kanske inte testat just det 🙂

     Svara

   Gå upp samma tid varje dag, även helger. Helst tidigt, om du vill somna tidigt på kvällen. Rör på dig mycket under dagen.

   Svara

   Stig upp kl 6 varje morgon 😊

   Svara

   Ha ett separat sovrum och gör inget annat i sängen än att sova! Inget läsa, inget scrolla, absolut ingen tv. Kanske lite sex, men inte för vilt.
   Skoja. Men ”bara sov i sovrummet”-tipset är grymt. Har ändrat mitt liv sedan jag fick 2:an jag skrev om längre ner 👇🏻

   Svara

    Det är så rätt!

    Svara

   Fråga din läkare om Melatonin. Det är ett natureget hormon som vi människor själva producerar och är inte heller beroendeframkallande som många andra sömnmediciner. Melatoninet har gjort att att jag somnar lättare, sover bättre, har lättare för att vakna på morgonen och känner mig mer utvilad utvilad.

   Svara

    +1 på melatonin.
    Pallar du inte gå till läkaren (samt betala 800 spänn) så går det att köpa receptfritt på alla apotek i Europa, så passa på du ska resa!

    Svara

     Har för mig att jag köpte från Finland nu senast. Där går det att köpa över disk på apoteken.

     Svara

      Familjeapoteket från Finland är lagligt tror dom har det. Så det är inget bluffapotek.

      Svara

       Kollade där nu = får absolut bli köp därifrån. Tack!

       Svara

      Får man inte köpa det receptfritt i Sverige??
      Har sett det i vanliga mataffärer här i Finland ju.. (inga höga doser då men ändå)

      Svara

     Går väl beställa från internationella Sephora eller liknande? Beautysleep tror jag deras melatoninburkar heter.

     Svara

   Läs Bellas blogg. Snark!

   Svara

    😏

    Svara

   Räkna baklänges från 300! Kommer aldrig längre än till 250 😅

   Svara

    Räkna baklänges från 1,5 miljoner till 200 000 går också bra.

    Svara

     Hahahahaha

     Svara

   Magnesium och zink 👌🏼

   Svara

   Haha roligt att jag får reklam för en artikel på Loppi ”10 bästa tipsen som får nattningen att fungera” precis ovanför din kommentar 😄
   Om du också har den, klicka?

   Svara

  För några veckor sen var det någon som B skrev här: SD ogillar inte invandrare i sig. Har du som skrev, eller någon annan som håller med, lust att utveckla.

  Svara

   Står ju på deras hemsida.
   ”Vi välkomnar den som bidrar till vårt samhälle, som följer våra lagar och respekterar våra seder.” = en majoritet av invandrare.
   Eller som Jimmie Åkesson beskrev det i ett Almedalstal. Konfliktlinjen går idag inte mellan svenskar och invandrare. Den går mellan dem som bygger bilar – och dem som bränner dem.
   (1 gen invandrare som röstat SD i snart tio år)

   Svara

    Ok, men SDs ”tidigare” hållning att alla utomeuropeiska invandrare bör skickas tillbaka till sina ursprungsländer, är den som bortblåst? Vet du när de tog bort denna ståndpunkt från deras partiprogram?

    Får jag fråga från vilken världsdel du är invandrare? En annan kanske privat fråga är om du känner känner dig bekväm med att du och dina barn inte är lika inför lagen som andra svenskar och att ni döms med en helt annan straffskala?

    Svara

     Självklart är vi helt lika inför lagen, det är alla svenska medborgare.
     Vet inte när SD tyckte att alla utomeuropeiska invandrare skulle skickas tillbaka, det gjorde de inte inför valet 2010 när jag började läsa om dem. Då gick de till val på ”en begränsning av asyl- och anhöriginvandringen till en nivå som den i våra grannländer Danmark och Finland” enligt deras valmanifest från 2010. Knappast särskilt extremt med andra ord.

     Svara

   Åkesson visar ju inget som helst stöd eller intresse för utlänningar…

   Svara

   Inte jag som skrev, men en anledning att föredra SD är att Sverige kanske var en aningens godtrogna och naiva hur vi skötte massinvandringen från Ca 2015 och framåt.
   Hur vårat välfärdssystem inte klarat av den stora mängden människor som kostar mer än de bidrar med.
   Människor som aldrig kommer komma ut i arbetslivet, utanförskap och stora kulturkrockar hur vi lever våra liv.
   Det har inget att göra med bättre el sämre människor på individnivå.
   Sen är jag tveksam till SD överlag, men tycker faktiskt Jimmie Åkesson är en bra politiker.

   Svara

    +1

    Svara

    Men människor som aldrig kommer ut i arbetsliv och utanförskap, är invandring orsak/verkan eller främlingsfientlighet/diskriminering? Om det sista är vad gör SD för att öppna upp arbetsmarknaden och främja invandrares förutsättningar att komma in på arbetsmarknaden?
    Du skriver att det inte har att göra med invandrare på individnivå, men deras politik påverkar ju människor på individnivå.

    Svara

     Om du inte har den kompetens som efterfrågas i ett välutvecklat land som Sverige, du är kanske till och med analfabet, vilka jobb kan man då ta. Och hur många sådana jobb finns det utrymme för?

     Svara

      Det finns väl mängder av ställen man kan jobba på utan att kunna skriva/läsa? Målare, snickare, bilmekaniker, jobba på tvätteri eller golvet på Volvo, diskare, städare, en sån där som byter ut kullerstenar…

      Svara

    Men när det gäller flyktingar, är inte A och O att vi räddar deras liv, och att de kommer ut i samhället och bidrar en bonus? Om vi tänker på de judiska och finska flyktingar vi skyddade under ww2, är inte varje liv vi räddare en vinst i sig medan huruvida de blev produktiva i samhället eller inte oväsentligt?

    Svara

     Det beror ju på vilket samhälle du vill leva i. Sen är ju också långt ifrån alla flyktingar från krig. Bara kolla på de ensamkommande där majoriteten har bott och är uppvuxna i Iran.
     Ska vi Svenska skattebetalare bli alla världens fattiga medborgares socialkontor samtidigt som våran egen välfärd sakta men säkert raseras tycker du?

     Svara

      Ens liv kan vara i fara även om man inte lever i krig. Tex om man tillhör en utsatt och förföljd minoritet. Många afghanska unga män som levde som flyktingar i Iran levde tex under ultimatum att antingen skickas till Syrien eller Jemen för att kriga eller skickas tillbaka till Afghanistan. För många var det bara olika sätt att dö. Andra, som tex Iranier eller kineser lever inte i krig men kan tvingas fly för att de deltagit i politiska aktioner eller brutit mot någon sjuk lag och riskerar dödsstraff. För dem är det inte alltid säkert att fly till ett närområde. Dessutom finns ju redan de allra flesta flyktingar i närområden, närområden som inte heller kan ta hur mycket som helst och nörområden som inte alltid är säkra.

      Svara

       2% av de ensamkommande som uppgivit att dom bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den Iranska krigsmakten så skulle inte säga att det är särskilt många.

       Svara

        78% av dom har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket och saknade därför asylrätt i Sverige.
        Jag varken tvivlar på att dom har haft ett dåligt liv, eller klandrar dom för att dom försöker.
        Problemet är bara att det finns över 700 miljoner människor i världen som lever i extrem fattigdom.
        Ska vi kunna hjälpa så många som möjligt så är inte det bästa sättet att ta dom hit.

        Svara

     Vill man rädda så många flyktingar som möjligt ska man fokusera på hjälp i närområdet. Att hjälpa ett fåtal här är fruktansvärt ineffektivt.

     Svara

     De flesta som kommer till Sverige flyr inte från krig. De flyr från fattigdom och hoppas på att få bidrag om de inte får ett jobb. Unga män som borde bygga upp sitt eget land.

     Svara

   fast vad åkesson än säger är det ju klart han gör det för att inte kickas helt ur den politiska sfären. Zlatan varken kostar skattebetalarna och är vad man skulle säga ”anpassad”, och representerar sverige väl, ändå anser inte åkesson att han kan räknas som svensk på grund av hans ”beteende och kroppsspråk”. Läs deras politikprogram, där pratar de om en ”nedärvd essens” = svenskhet, något som du aldrig kan bli hur väl du än anpassar dig och hur mycket skatt du än betalar.

   Svara

  Månadsvikariat, check på den då! Firar med lax med creme fraishe röra (eller kräm fräs som jag läste igår, lol), rödlök, feta ost, toppad med ädelost. Serveras med ris och kokta grönsaker ✌️😁 Så jävla gött. Ha de bra alla!

  Svara

   Det här låter väldigt mycket som dagliga Facebook-statusar vissa typer av människor lägger upp. ”Hej idag var jag och handlade och sen på vägen hem såg jag en katt!”

   Svara

    Ja så jäkla gulligt! Heja alla som vill dela med sig!

    Svara

    Bara skrolla förbi annars om du inte vill läsa typiska FB statusar 😘 jag har inte ens FB längre.

    Svara

   Crème fraîche, por favor. Grattis till vikariatet!

   Svara

   Desamma💙

   Svara

  Hur fick du förstahandskontrakt? Samt hur lång tid tog det från att du började söka tills du fick tag i ett?

  Svara

   Känns som att du borde vara lite mer specifik. Letar du lägenhet i Stockholm eller svarvarböle liksom? Tror kötiden kan skilja sig enormt.

   Svara

   Fick stå i kö i 7 år! Långa köer som utestänger många från hyresrättmarknaden är en mycket tråkig konsekvens av den svenska hyresregleringen (till eventuella språkpoliser: ja jag vet att det korrekta är att benämna det för brukvärdessystemet med förhandlade hyror – men i praktiken är det samma som en hyresreglering).

   Svara

    För den som har pengar är köerna till nyproduktion kortare. Ingen hyresreglering där.

    Svara

     Jo kortare köer, men det är också hyresreglering. Men en annan typ, som är friare. Kallas ”presumtionshyror”.

     Svara

   Stod i bostadskö i 7 år innan jag fick en svindyr nyproducerad liten 2:a. Förhala tiden med att vara en lyxunge och bo hemma, vara en lyxunge och res eller var en helt vanlig unge och plugga i en annan stad med bostadsgaranti. Ingen idé att vilja växa upp och ha eget innan man är 27 i Stockholm.

   Svara

    27?? Wow.
    (Jo jag bor i Stockholm).
    Att plugga och bo i en annan stad, då har man ju flyttt hemifrån, har eget och ”växt upp”.

    Svara

   Separerade från min man, ringde runt och skickade ut mail till olika företag. Efter två månader fick jag napp hos Riksbyggen, de hade ingen kö på den tiden. Har aldrig haft svårt att få lägenhet, bor i en stad med ca 100000 invånare.

   Svara

   Jag stod i kö tre år. Fick en lägenhet en månad efter att jag bestämt mig för att flytta.

   Svara

   I sthlms kö efter 5år. Etta på 6500, upp på 7500 nu såhär 4 år senare. Nyproduktion.

   Svara

   Stod i kö i tre år, om ens det, fick nyrenoverad lägenhet mitt i stan. Men det är inte största staden, dock ska det tydligen vara svårt med lägenheter så jag antar att jag bara hade tur. Började dock inte titta seriöst efter lägenheter förrän efter 2.5 år, anmälde intresse på tre stycken och den första jag anmälde att jag ville ha, den fick jag.

   Svara

   Här är 10 års flyttar:
   Var inneboende hos vän, men hon skulle bli sambo så blev utkickad. Hittade svart andrahandskontrakt via Blocket. Hörde att en granne skulle hyra ut lagligt i andrahand och fick det kontraktet. Flyttade ihop med en pojkvän som fick förstahandskontrakt genom att sätta in 50 000 kr på Akelius Spar (vet ej om detta system finns kvar?). Separerade och han var snäll och gav mig kontraktet. Jag bytte till en mindre lägenhet i samma område. Vid det laget hade jag stått i kö i 8 år hos kommunala hyresbolaget och valde att ta en trevlig 3a när jag och kul men flyttade ihop. Så ja, det var en del meck och en del tur som avgjorde. Efter att vännen kickat ut mig var jag väldigt nära att bli hemlös. Tycker det är hemskt det ska vara så svårt att få kontrakt. :/

   Svara

   5 veckor. Jag ringde varje vecka och presenterade mig och ställde dum fråga för att de skulle minnas mitt namn. Kanske funkade det, eller så var det slumpen.

   Svara

   Köpte svart.

   Svara

   Ställde mig i bostadskön som 18 åring, fick första hand i Odenplan en liten etta inom ett ynka år! Hade himla mycket flyt och är SÅ tacksam varje dag att få bo i stan!!

   Bostadskön har en ungdomskö där lägenheterna går efter ålder, min var då självklart en 18-års lägenhet men får behålla hur länge jag vill. Lycka till med sökande! 🙂

   Svara

   13 år men i ett fint område. Andra områden har kortare kötid.

   Svara

   Fick lägenhet genom jobbet. De ordnade en när jag flyttade till annan ort. Så från att jag tackade ja till jobb och jag flyttade 3 veckor.

   Svara

  Har en fråga om Löwengrip. Helt plötsligt hurrar alla här över att luftslottet rasat, men jag förstår inte vad det är som kommit fram riktigt? Hon har bestämt sig för att sälja huset. Och usa verkar inte bli av. Men mer då? Vad har jag missat? Känns som alla hoppas så mycket på att hon ska bli fattig att man börjar dra slutsatser därefter…

  Svara

   Jag tror det faktum att Bella öppnar upp på sättet hon gör är för att leda bort fokus från vad som faktiskt hänt, istället pratar folk endast om följderna – sälja huset, USA satsningen ställs in etc

   Svara

    Vad kan ha hänt?

    Svara

     Har det hänt något? 20:19 = Bellsan själv, ganska genomskinligt.

     Svara

      Hahaha nej jag är inte Bellsan! Jag är en av dom som hoppas på att luftslottet rasat men känner att jag inte riktigt vet vad jag ska jubla över ännu…?

      Svara

     Antagligen är det väl att kostnaderna har varit betydligt större än intäkterna, men det är märkligt att de inte tog höjd för det vid budgetering och att det går från 100 till 0 på det sätt som det gjort. Blev för övrigt ganska provocerad av Bellas senaste inlägg där hon pratar om att hon ville ha en nystart i USA pga för känd här? Det är ju hennes kändisskap som alla hennes bolag bygger på.

     Svara

      Jo men det har man kunnat räkna ut, att inkomster och utgifter inte följts åt.
      Men om det är något annat som du skrev, som hon vill skingra fokuset från.
      Tror det ligger en och annan begraven hund här…

      Svara

       Precis, det jag menar är att jag har svårt att tro att det bara handlar om väldigt dålig budgetering

       Svara

   En person ska sälja sitt hus, som förvisso har lån upp till taknocken, för ca 30 miljoner.

   En annan person verkar ha löst sina nästan 35 miljoner i skulder.

   Allt inom samma månad.

   Svara

    En annan person…H?

    Svara

     Om jag förstår det rätt, men det är som vanligt inte helt klart vad han menar med det han postar.

     Svara

      Nääääe, du skojar!
      Tycker inte om uttrycket ”poppa popcorn” men nu ska jag poppa rejält!
      Camilla, du är väl där och luskar hoppas jag 😀

      Svara

      Whaaaaaaat? Var på hans insta antyds detta?

      Svara

      Bra förlikning. Betalning för tystnad?

      Svara

    Visst är det ett märkligt sammanträffande. Och underligt underhållande.

    Svara

     Eller hur! 🙂

     Ett annat sammanträffande som bara dök upp i bloggen från det blå var hennes stora sorg som firade årsdag precis innan detta postades från H. En vädjan om att mjukna? Lägligt placerad manipulation?

     Kommer vi någonsin få veta? 😉

     Svara

      Så mycket skumt!
      Väldigt märkligt sammanträffande med 30 och 35 miljoner.
      Penningtvätt??? 🤔

      Svara

  Skall A & A Schulman sälja sin lägenhet?

  Svara

   Undrar också! Hade tänkt fråga er här inne! Så nyfiken efter Amandas story 👀

   Svara

   Dom har ju pratat i sina poddar om det typ hela sommaren, att dom bestämt sig för att flytta.

   Svara

   De flyttar ju vartannat år så mig förvånar det inte

   Svara

  Favoritkaraktär i amerikanska The Office? Och varför?

  Svara

   Dwight för han e sneaky. Michael för underbara kommentarer. Själv då?

   Svara

   Michael Scott
   Dwight
   Jim
   Holly

   Det behövs ingen närmre förklaring.

   Svara

   Vem tittar ens på det 🤔

   Svara

    Många! Älskar The Office US. Kolla så kanske du ändrar åsikt.

    Svara

   Dwight för han är roligast och Kevin för att han är lite gullig plus att jag känner igen mig lite i honom 😀

   Svara

   Jag kan inte välja. De är sådana karaktärer allihopa 😁

   Svara

  Isabella skriver att hon behövde usa för att få vara anonym. Serri. Hon tar sig själv på alldeles för stort allvar. Om hon slutade blogga, gjorde sina andra konton privata och skaffade ett vanligt jobb hade det tagit några månader sen hade folk glömt henne. Hon pratas om för att hon själv skapar saker att prata om.

  Svara

  Hur många gånger kan en 4-åring lyssna på ”let it go” på repeat?

  Svara

   ”Men oj kära barn, nu gick den sönder. Vad trist, men se en film på tv istället. Vill du ha glass eller godis till?”

   Svara

    Hehe min 4-åring är smartare än så. Spotify kan inte gå sönder 😁

    Svara

     Hahaha! Oändligt många gånger. Spela den på olika språk.

     Svara

      Har jag inte ens tänkt på… gaah…

      Svara

    Haha, om det vore så väl! Som nedan skrev, Spotify kan inte gå sönder, YouTube finns…im lost

    Svara

     Youtube är stängt hos oss! Rätt ofta faktiskt! Himla tråkigt tycker vi alla när 4åringen är sugen på att se japaner sätta ihop lego för 666422 gången idag 🙂

     Svara

      Omg har Youtube öppettider. Det aka jag berätta för min treåring som kan titta på cars and colors i timmar.

      Svara

     Stäng av mobildata och dra ut sladden till wifi:t. ”Nej vad tråkigt, internet verkar vara nere. Vi får visst göra något annat”

     Svara

    Haha exakt man får styra upp det 🤗

    Svara

   Tills öronen blöder och typ 57 veckor till.

   Svara

   2547000 gånger.

   Svara

   Min fyraåring lyssnar på I’m Blue med Eiffel 65 på repeat, vet inte vad som är värre 😂 Dock slutar internet fungera hemma ibland 🙃

   Svara

  Har ett problem. Blev dumpad för ett par månader sedan. Vi umgås fortfarande. Jag är kär i honom och han påstår att han är kär i mig. Vi har gudomligt sex. Han vill inte ha något förhållande just nu. I helgen ska han träffa en tjej. Säger att han inte tänker ligga med henne men man vet ju själv hur det blir. Detta gör så ont, förstår inte varför han måste träffa henne? Hur hanterar jag situationen?

  Svara

   Sluta träffa honom, för din egen skull. Ta en paus 🙂 tillåt dig att vara heartbroken, det varar inte i evighet.

   Svara

   Sluta träffa honom om du inte mår bra av att han träffar andra.

   Svara

   Åh! Fyfan vad jobbigt. Kärlek kan verkligen göra ont. Men vet du vad – du vill inte vara med någon som påstår att han är kär i dig men ändå inte vill vara i ett förhållande och istället träffa en annan tjej. Vem gör det?! Sjukt drygt. Tycker han beter sig extremt dåligt mot dig. Hur du hanterar det? Klipp alla band med honom. Det är sjukt jäkla svårt men du förtjänar någon som är kär i dig som OCKSÅ vill vara tillsammans med dig och som inte vill träffa någon annan. All tid du lägger på denna kille är slöseri med tid, för han är inget att satsa på med tanke på hans agerande. Heja dig!! Du fixar detta!!

   Svara

    Håller fullständigt med. Han stampar ju på dig! Önskar du kunde se det själv. Varför ska alla runt omkring alltid se allting så självklart och själv ser man det inte fören långt mycket senare!? Du behöver klippa allt med honom och gå vidare.

    Svara

   He’s just not that into you. Släpp honom och gå vidare! Inget är så härligt som besvarad kärlek.

   Svara

   Ödsla inte din tid och dina känslor på honom! Han är inte kär i dig, skulle det vara så skulle han vilja vara din pojkvän och inte träffa andra. Du kommer bara bli stressad och nedstämd av att fortsätta din relation med honom.
   Detta är extremt svårt men försök att sluta höra av dig till honom och sluta tänk på vad han gör eller inte gör. Umgås istället med vänner och gå ut och ha roligt, gör som han gör träffa andra:-) Du kommer inte ångra dig och efter hand se honom för den fräcka skithög han är!

   Svara

    Måste kännas fruktansvärt, all kärlek till dig❤

    Svara

   Gå vidare.
   Det är ju vad han gör.

   Svara

   Du behöver break it down. Han dumpade dig. Han vill inte vara tillsammans med dig. Han vill och kommer träffa andra. Han kommer ligga med andra även om det kanske inte blir den där tjejen. Fråga dig själv varför du tror att du tycker du har rätt att veta vilka han ligger med, han är inte din kille längre. Han vill bara ha dig som reserv när han inte har någon annan att tömma i. Han verkar väldigt säker på att du och din kropp alltid kommer finnas där.
   Du behöver försöka inte ha kontakt i en dag, om du får återfall så får du försöka slå rekordet på dagar ni inte haft kontakt på tills nästa gång, osv. Det bästa vore att gå cold turkey. Blocka hans nummer, blocka honom på alla sociala medier. Lycka till! Det är grymt svårt men en dag kommer du se tillbaka på detta och knappt förstå hur du kunde känna så som du gör nu.

   Svara

  brukar kolla på tunnelbanans tv serie. hur pallar man att vara ordningsvakt? heder åt dom

  Svara

   Dom e svin som inte kom in på polishögskolan och får nöja sig med ordningsvakt, thats how

   Svara

    Tröttaste argumentet någonsin.

    Svara

    Vad jobbar du själv med eftersom du föraktar denna yrkesgrupp så hårt?

    Svara

   Man är väl ordningsvakt för att kunna ta ut all sin inre vrede och frustration genom övervåld och maktmissbruk?

   Svara

    Tror verkligen inte att du vill vistas i kollektivtrafiken utan ordningsvakter.

    Svara

     Nej men det var ett svar på hur de står ut med sitt jobb.

     Svara

   De får bra betalt ^^ Min man jobba en sväng i tunnelbanan och folk är helt tappade. Men han berätta även om vissa han vägra jobba med då de är hetsiga och vill ”brottas”. Tror på riktigt att det är 50% bra, 50% idioter av alla ordningsvakter. De behöver göra ”utbildningen” längre och hårdare krav för just nu kan vilken jäkla stolle som helst bli ordningsvakt och så kan det inte vara.

   Svara

   Iofs inte sett serien men är det ett representerande urval av deras dag som kommer med då? Svimmade på tunnelbanan en vardagsförmiddag och blev hjälpt av massa ordningsvakter, som hävdade att det var ganska stor del av deras sysselsättning att hjälpa till med sånt. Men det blir det kanske inte så bra teve av :p

   Svara

  Någon mer än jag som plötsligt fått varenda reklamutrymme på denna blogg fyllt med reklam för modette, allt för föräldrar och bröllopstorget? Saknar nästan all spelreklam …

  Svara

   Haha samma här blir provocerad! ”Gravida kändisar som ska få barn 2019” kräks så puttinuttigt

   Svara

    Tycker den är onödigt dubbel.. Skulle va mer intressant med en lista med gravida kändisar som INTE väntar barn. Spännande hur det går till liksom.

    Svara

   Jag börjar få reklam för något akvariehus ute på Lidingö som måste säljas snabbt som bara den.

   Svara

  Förstår inte ”editen” på inlägget om att blondinbella ska sälja sitt hus? Kan någon förklara vad editen betyder?

  Svara

   Att det är text som inte fanns med när jag först publicerade inlägget, utan den tillkom i efterhand.

   Svara

    Oooo direkt svar från camcam! 💃🤩

    Svara

  alltid undrat en sak… ni med glasögon, hur gör ni under sex?
  tar ni av glasögonen? byter till linser? har dem på? och är det annorlunda beroende på om ni är i förhållande eller kanske har ons?

  Svara

   Nej jag tar alltid av dom. Oavsett relation till den jag har sex med. Är inte blind utan dom så jag lyckas hitta dit jag ska även utan dom😊🤓

   Svara

   Jag sätter tejp över bågen vid örat på båda sidor, så lossnar de inte! Beroende på vilka preferenser du har kan man sätta på mer eller mindre tejp.

   Svara

    Så gör jag också, trodde jag var ensam om det.

    Svara

    Jag har supersvårt att avgöra om detta är ett skämt eller inte? Det låter som ett skämt, men jag vill att det ska vara sant…

    Svara

     Haha, satt precis och klura på detsamma.

     Svara

      Vi kan ju göra en Bloggbevaknings-version av Would I Lie To You?!

      Svara

       Deal

       Svara

       Vad är detta ”would I lie to you”? Förmodligen något jag missat, men förklara gärna – blir nyfiken

       Svara

        Alltså det är fantastiskt om ni faktiskt tejpar glasögonen…vilken kreativ lösning, blev bara ställd för jag hade absolut inte ens tänkt tanken. Men hey; funkar det så fortsätt med det 🙂

        Svara

        Det är ett brittiskt panelprogram där en gäst får säga ett påstående och så är det upp till det andra laget att genom frågor försöka ta reda på om det är sant eller inte. Jag rekommenderar dig att kolla på Youtube något av alla klipp med Bob Mortimer. Han har helt fantastiska historier, bland annat om hur han är sin egen tandläkare.

        Svara

         Låter roligt – ska kolla! Och som svar: maskeringstejp tycker jag funkar bäst. Annan tejp gör ont att dra av när det fastnar lite hår

         Svara

          Varför behåller du dem på? Blir de inte immiga eller kanske t.o.m. kladdiga beroende på var du är med huvudet?

          Svara

         Eller på SVT med svenska komiker, Tror du jag ljuger? 😀

         Svara

     Ska vi starta en lista på alla med glasögon som kan tänka sig att tejpa fast sina glasögon och ligga med dig?🤓

     Svara

    Så ni tänker ”åh nu kanske jag snart skall få ligga” och drar ut pyssellådan för att riva av två bitar tejp, för att sedan gå till badrumsspegeln och tejpar fast dem? Har så svårt att förstå hur det fungerar. Vad gör ni med den andra tejpbiten medans ni grejar med den första? Eller tar ni en lång som ni sedan klipper av med den närliggande nagelsaxen?

    Svara

     ”Vad gör ni med den andra tejpbiten medans ni grejar med den första?” Sannolikt klipper av en i taget, alt fäster på en kant av något slag om du nu vill klippa/riva av båda samtidigt. Det blir liksom ingen helt ny tejphantering bara för att det är i en kontext som är ny för dig. Sedan låter avbrottet inte mycket mer omständligt än att sätta på en kondom med lite vana, dem respektive. Jag hade rivit av en, satt på handloven eller nåt och sen den andra och fäst den och sen fäst den första.

     Svara

      Varför inte bara ta av dom? Eller ser du dunderdåligt utan?

      (Vet fortfarande inte om ni är seriösa…)

      Svara

    Hahahaha!!!! Ser rullen med silvertejp framför mig!!!

    Svara

   Vänta..blundar ni inte när ni har sex?

   Svara

    Kudde över ansiktet fungerar lika bra.

    Svara

     Doggystyle fungerar alltid.

     Svara

   Tar av om jag väl använder dem. Tycker det är jobbigt nog att ha dem på och kyssa någon, tar dock inte av dem då.

   Svara

    Ja, mycket lättare att bara ta av än att rengöra flottiga glas senare.

    Svara

   Haha tar av dem, annars är de i vägen och stöter emot killens ansikte och så. 😛 Ser inte så dåligt att jag börjar hångla med en kudde liksom…

   Svara

  Funderar på att plugga till medicinsk sekreterare men då ska det ju vara värt lönen.. är lönen så kass som det verkar??🙄

  Svara

   Verkar usel

   Svara

   Runt 30 000 tjänar min kompis i mellanstor stad. Hon verkar älska sitt jobb och har inte gnällt på sin lön till mig.

   Svara

    Tack för svar!!! det var runt den lönen jag hoppades! När man söker på medicinsk sekreterare och lön är det mkt lägre belopp!
    Vill ju inte tjäna mindre än vad jag har idag ifall jag pluggat vidare.

    Svara

     Ligger på 28-31000 ca i Stockholm. Mycket lägre i andra delar av Sverige.

     Svara

   Jag gick ut utbildningen 2015 och arbetar i Skåne. Är strax över 30 år och har 26000 kr i lön. Du får själv avgöra om det är skitkasst, jag tar inte illa upp. 😉 Jag jobbade med annat förr där jag nog hade tjänat kanske 31000 kr om jag varit kvar, men var stressad och på gränsen till utbränd jämt. Med detta jobb trivs jag verkligen jättebra. Har inget emot måndagar och behöver aldrig gråta av stress m.m. Dock är det trots allt inom vården man jobbar så man får akta sig för jävliga ställen med mycket stress och galna chefer. 😉 De flesta av mina kollegor tycker mycket om sitt jobb.

   Svara

    Tack så mycket för svar!!!😃

    Svara

   Beror på vem man frågar, men de nyutexade medicinska sekreterarna som söker jobb i Sthlm nu begär en lön på minst 30 000. Sen ska man nog inte räkna med en jättebra löneutveckling eftersom de stackars satarna som inte bytt arbetsgivare det senaste året ska komma ikapp. Detta kanske ger sig om ett par år.

   Svara

    Tack precis det jag undrade! 🙏

    Svara

  Min bästa kompis har ändrat sin personlighet pga sin kille. Värderingar, sätt att vara osv är förändrat. Hon är inte längre den hon var. Hon har blivit….honom. Vad ska jag göra? Vad händer med vår relation? Jag saknar min vän men antar att jag inte kan ”vinna” över honom.

  Svara

   Med ”vinna” menar jag att han fått sitt fäste kring henne eftersom hon blivit som han helt och hållet. Hon ser upp till honom och vill vara som han men jag tycker han har dåliga värderingar och dåligt inflytande på henne.

   Svara

   Prata med henne? Berätta det för henne, och visar det sig att hon faktiskt tycker si/så så kanske ni har vuxit ifrån varandra. Man växer olika i olika människors sällskap 🙂

   Svara

   Har en nära kompis som gjort så med samtliga av sina killar. Sen har det alltid tagit slut och hon har stått där. Tycker synd om henne men blir också så irriterad. Fattar att det till viss del sker någon slags sammansmältning i parrelationer men att göra avkall på sina egna intressen, låna ut stora summor pengar och annat som gör att ens eget liv blir lidande är bara onödigt och fel. Har hintat om detta till min vän och börjat markera när jag tycker snubbarna hon träffat börjat ta mer än de ger men i slutändan är det ju hon som väljer. Man kan inte tvinga någon att göra slut eller förändra sig. Det är nog bara att inse att hon gör som hon vill

   Svara

    Det är lite samma i det här fallet, att det t ganska destruktiva förhållningssätt som hon anammar. Hon går liksom bakåt i utvecklingen. Från att ha varit en sund och stabil tjej har hon anammat hans destruktiva ”fritidsintressen” och dömande attityd och åsikter och tänker inte ens själv längre. Känns så sorgligt. Det är fan lika jobbigt som när det tar slut med en pojkvän och det känns som personen dött för att den inte längre finns i ens liv.

    Svara

   Hade en sån kompis, alltså hon förvandlades till honom. Synd bara att han var en sån skit som dessutom behandlade henne som skit och hade helt sjuka värderingar. Hans favoritgrej var att prata om hur sjuka och äckliga homosexuella och muslimer var, och hon som varit den underbaraste människan som alltid förespråkat folks lika värde började plötsligt säga typ usch bögar är så äckliga och andra konstiga saker. Jag var helt chockad. har VÄLDIGT svårt för människor som inte är sin egen person när de är kära i någon. Vi var bästa vänner i 18 år men det i samband med att hennes man tog mig mellan benen och flera grejer till gjorde att jag valde att avsluta relationen.

   Svara

    Det är typ samma jargong i den här relationen. Så ledsamt att förlora sin vän till en skit.
    Din kompis snubbe låter inte helt frisk med tanke på det sista du skrev. Förstår att du avslutade den relationen!

    Svara

  Faan är det bara jag som kommer åt svara-knappen h.e.la tiden!? Blir tokig!

  Svara

   Jag med men började scrolla med vänsterhanden istället!!! Så skönt

   Svara

   Jag med!!

   Svara

  En unge på mitt barns förskola sa till mitt barn att jag är ful. Jag blir skitsur! Kommer att ge hen Onda ögat nästa gång jag ser hen.

  Svara

   Barn är barn…

   Svara

    Barn behöver uppfostran, och det sker i hemmet.

    Svara

   Jävla unge! Skulle också blivit sur. Hade ögat föräldrarna också.

   Svara

   Suck, ungar! Har lärt mina barn att man inte kommenterar andras kroppar. Önskar alla föräldrar kunde göra detsamma!

   Svara

   Berätta för ungen att den också är ful.

   Svara

    +1

    Svara

    Moget! 🙁

    Svara

   Hahh onda ögat brukar jag också ge!! Dock till barn som är taskiga mot mina 🤣

   Svara

   Kanske var sant? Barn är lite för ärliga ibland.

   PS. Kan en förälder se att deras eget barn är fult eller ger kärleken ett rosa skimmer?

   Svara

   Förlåt men hahhahah. Påminner om när jag jobbade på ett Ica maxi där det fanns minihus där föräldrar lämnar sina barn medan de handlar. Hur som haver, jag och en annan tjej står där inne och ett barn säger till henne ”va ful du är” och går sedan och leker vidare. Kollegan vänder sig till mig och skratta lite generat och ba vafan. Men ungen hade ju rätt, hon var verkligen ful, barn säger ju oftast sanningen ofiltrerat. 😉 Som mitt barn som låg på min mage tidigare ikväll och sa ”mammas mage mjuk och stor”. LOL höll på att svara att de e ju ditt fel men det gjorde jag inte ^^

   Svara

    haha du är ju en av de fulare kvinnorna i sverige.. herre

    Svara

   Från barn och dårar skola man höra sanningen …

   Svara

   Rita den i ansiktet.

   Svara

   Äsch du är vuxen. Försök ta det lugnt. Kan ju vara ett barn som annars är jättefint/bra för/ mot ditt barn. Nån gång kanske det barnet är kärvänligt o säger oh vad fin hen är. Barn behöver tydliga vuxna o tillsägelser på plats. Inte dramatiska skammande skumma vuxna som kanske ger konstiga blickar. Bete dig vuxet. Släpp o gå vidare. Om ditt barn tar upp det så säg sakligt. Så får man ju inte säga punkt. Inte ojojoj nu blev jag ledsen bl a bla bla… Alla kan inte tycka man är fin o vad det barnet hade för preferenser vet vi ju inte. Kanske gul tröja är ful. Kanske testar använda laddade ord o får se folks reaktioner (testar o lär sig det sociala) se det barnet som en korkad liten rumpnisse som inte är torr bakom öronen. Helt enkelt. Eller följ impulsen o ryck ungen i örat o skrik – FUL KAN DU VARA SJÄLV 👹👺😈

   Svara

   Prova med en rapp liten armbåge när du passerar förbi nästa gång, kommer skapa bra humör för dig resten av dagen.

   Svara

   Bästa svaret på det, oavsett vem som säger det, är att med ett brett leende säga: ”Tack det samma!”

   Svara

  Stor suck och en stor container att kräkas i!
  Besökte Pingis Hadenius IG-sida och jeezzz va tillrättalagt allting verkar vara.
  Och så ska man givetvis lägga till en hel del floskler på engelska för säkerhetsskull!
  Kräks, någon som har en container?

  Svara

   Ser inte allas liv ut så där?

   Svara

    Eeh, näe…gör ditt det?

    Svara

     Ja, oh ja. Ända till väckarklockan ringer.

     Svara

  Vad kul med ph i kväll. Vem åker ut. Jag hoppas egot gör det. ok kanske inte snällt men det blir nog inte han. Nina är väll säker. Ja det blir spännande.

  Svara

   Hoppas att Jesper drar, hans attityd och personlighet är VIDRIG!

   Svara

    Ja ut med dvärgk#ken. Största lilla tönten jag har sett.

    Svara

  Jag är kluven. Vet ni vad ni vill bli när ni är blir stora? Jag är idag 30 år och är inne på min andra universitetsutbildning, termin 5 av 6 på sjuksköterskeprogrammet. Yrket i sig är roligt och jag gillar när det är varierande och händer mycket. Men jag har även fått erfara baksidan med yrket, stressen, att ständigt känna att man inte gör tillräckligt och rädslan för att bli utbränd. Detta gör att jag börjar tveka på mitt yrkesval…. så pass att jag funderar om några år kan tänka mig en 3e utbildning. Är det galet? Vad tycker ni om att skola om sig när man är 30+?

  Svara

   TILLÄGG: Den 3e utbildningen är ett yrke som hela tiden har återkommit i mitt huvud under flera år och nu känns det lite som att va fan har jag gjort!

   Svara

    Men åh! Jag känner exakt samma!
    Utbildade mig i sex år och har nu jobbat som det i tre år, men känner så starkt att jag vill bli lärare istället… Mitt problem är att jag har väldigt lite CSN kvar att plocka ut så jag måste jobba halvtid och läsa på distans 100% men åka till Gävle (suuuuperlångt bort för mig) typ en gång i månaden och bo där i tre dagar.. Har en liten kille hemma på två år och utbildningen håller på i fyra så jag är också kluven – men har nog ändå bestämt mig för att försöka ändå, till nästa höst. Du borde också göra det! 30 år är väl ändå ingenting 🙂 och man måste följa sitt hjärta! Känns det fel och tråkigt har du ändå två utbildningar att luta dig tillbaka mot 🙂

    Svara

     Åh vad skönt att höra att man inte är ensam! Jag tycker du ska köra på utbildningen! Man måste ju följa sitt hjärta! 🙂 Jag kommer behöva arbeta ett par år för att kunna spara pengar så att jag kan leva under tiden jag pluggar… Vi fixar detta! Vad är det för utbildningar du har läst? Jag har läst en byggnadsteknisk utbildning och nu ssk. Heeeelt olika yrken och den 3e är ytterligare en 😉 Skönt att veta att man inte är ensam!

     Svara

      Jag är kommunikatör i botten men inriktade mig på webb- och grafisk design när grundutbildningen var klar, så ”egentligen” har jag väl typ två utbildningar jag med, bara att de hängde ihop väldigt bra 🙂 Har flera vänner som jobbar som ssk/usk och det jag tycker verkar så härligt med yrket (förutom att man hjälper människor såklart) är att det går att ”hoppa” mellan olika ställen och få testa på olika saker. En av mina vänner jobbar på ett sjukhem för dementa, en på akuten, en på gyn och flera i hemvården och alla verkar ha helt olika jobb och arbetsuppgifter. Det känns som ett kul och varierande jobb. Sen VET jag att de jobbar så sjukt mycket och går på knäna men det är en annan diskussion! Det jag ville komma fram till var att du kanske kommer hitta just rätt ställe och trivas superbra när du väl börjar jobba 🙂 Annars som sagt, jobba några år och sen tillbaka till skolan! Nu är jag peppad på att söka till hösten igen! 💪

      Svara

     Gör det! I synnerhet om du har pluggat innan är lärarutbildningen himla slapp, du klarar det galant.

     Svara

     Funderar också på att skola om mig till lärare… men är inte så lockad av att vara utan pengar i 1-5 år (beroende på om jag kör KPU eller ämneslärarprogram). Kan Teach for Sweden vara ett alternativ?

     Svara

      Håller med, känns tråkigt att pengar ska vara det som håller en tillbaka.. Jag tror på KPU, verkar toppen! Vad jag har hört och läst iallafall 🙂

      Jag har planer på grundskola och då köra igenom hela programmet men på distans och jobba samtidigt, man kan ju alltid försöka 🙂

      Svara

      Missade ju det jag skulle skriva… Teach for Sweden? Berätta mer! 🙂🙂

      Svara

    ”det lite som att va fan har jag gjort!”

    Ja, va faan gör du?
    Ut i arbetslivet och dra ditt strå till stacken, du är ingen vilsen liten tonåringen längre.

    Svara

   Oj men du ska inte prova att jobba ett tag och sen se om du vill utbilda dig vidare? Är själv ssk (numera barnmorska) och känner att visst yrket har många nackdelar men haft otroligt kul och lärorika ”hundår” inom vården, träffat många fina kollegor och vänner. Plus du kan typ jobba på mottagning eller läkemedelsbolag om du inte pallar stressen inom akutsjukvården. Har du ens csn till den 3:e utb? Jag menar mer att det kan ju vara värt att testa innan du spolar 2,5 års universitetsstudier i toan..

   Svara

    Hej Barnmorska!
    Jodå det är tanken, att jag ska ta min examen och jobba som ssk, kanske att jag får se hur jag känner med den tredje utbildningen om 5 år eller så. Som du säger så finns det ju ett uppsjö av olika grenar som man kan arbeta som ssk.
    Nej det har jag inte, jag har förbrukat de 6 åren som CSN ger. Så ska jag utbilda mig igen får jag göra det med sparade pengar eller att jobba deltid… Jag kommer ta min ssk-examen och sen få se om tanken om en till utbildning följer med mig eller om det släpper efter en tid… Jag kommer inte spola 2,5 år på den här utbildningen, jag ska bli klar!

    Svara

   30+ är ingen ålder! Tänk på hur många år du har kvar att arbeta.

   Svara

    Ja jag tänker så också. Folk som hör att jag har två utbildningar och att tanken är att jag ska ta en tredje är tydligen jättedumt! Men som du säger; man har ju massor med år kvar att arbeta! Jag vill inte och kommer inte vara ssk i 40 år till 🙂 Det vet jag med all säkerhet!

    Svara

     Gick förskollärarprogrammet. Vid sista uppsatsen stupa jag o har varit deprimerad i många år. Hjärnan har varit ute på egna äventyr-milt sagt. Nätter o dagar… Jag har klarat det hittills. Ska dock aldrig ha barn (är 32) det fick sjukdomen av mig. (har sjukan i släkten så det är inte bara ett tillfälligt litet missöde gissar jag) huvva att plugga. Kan du inte starta nåt eget o gå fortskurser o på så sätt få pengar o skola samtidigt. Gissar att du vill läsa till… litteraturvetare. Eller lärare. Ren chansning

     Svara

   Jag är civilingenjör och har ett någorlunda välbetalt kontorsjobb med stor efterfrågan på folk. Ibland drömmer jag ändå om att bli sjuksköterska och jobba på sjukhus (inte någon tråkig vårdcentral) . Känns ju som VANSINNE med tanke på vad alla sjuksköterskor säger om yrket , lönen osv men det hjälper inte.

   Tror dock att det kanske kan vara ett symptom på att jag haft lite för lite att göra på jobbet och att jag har haft svårt att se den egentliga nyttan av arbetet jag utför, för de två grejerna föreställer jag mig att sjuksköterskor inte har problem med? Det och att jag är svag för sjukhusmiljö av någon knäpp anledning.

   Tycker iaf om att tänka att jag kan göra det om jag vill i framtiden. Skulle vara roligt att få plugga igen också, något helt nytt. Samhällsekonomiskt känns det väl dock sådär :p

   Svara

    Känner exakt samma. Fattar inte hur jag tog mig igenom en femårig civilingenjörsutbildning utan att inse att det är ett ganska tråkigt och meningslöst yrke?!

    Svara

  Paow har återigen hängt ut ellie, nu som knarkare och tjuv. Någon som vet mer?

  Svara

  Hur sjukt är inte allt som händer i Chile?! Och varför i h-e rapporteras det så lite och framförallt FEL i svensk media??

  Svara

   Svensk media bryr sig inte om det inte är svenskar inblandade eller att det på nått sätt påverkar Sverige.

   Svara

    Nej märker detta.. med tanke på så många chilenare det bor i Sverige så hade man väl trott annat

    Svara

   vad händer där

   Svara

   Svensk media kan inte rapportera om varenda land

   Svara

    Anonym 21:48: Fast det här är på gränsen till inbördeskrig. Är det värt att rapportera om då eller?

    Svara

     Det har varit action i Barcelona en längre tid, nämns knappt heller.
     Paris är konstant oroligt, ingen som bryr sig.
     Chile ligger på andra sidan klotet, vi i Sverige har annat att tänka på.

     Svara

      Fast det beror på vilka medier man följer? Nej Aftonbladet har kanske inte skrivit lassor men Sveriges radio har gjort en hel del. Både om Chile och inte minst barcelona.

      Svara

  My strutsar i ett nytt inlägg och kör igen med imorrn ska jag berätta om… marken är väldigt utsuddad och bucklig och hon håller drycken i handen utan reklammarkering.

  Svara

   Hur orkar man ens följa henne/läsa hennes blogg

   Svara

  Ska till frisören i helgen som jag typ aaaaldrig går till! Behöver inspo tips… jag har väldigt långt och vågigt och mitt naturliga är lite råttfärgat men har färgat det jätte blont.. dock är. Utväxten ca 7 cm så det ser rätt förjävligt ut! Eftersom jag aldrig går till frisören tänkte jag kanske färga rätt så likt mitt naturliga med lite blondare slingor och klippa det lite? Någon som har någon fin inspobild?!

  Svara

   Jag hade jättemarkant utväxt. Typ samma färg som dig och blekt jätteblont. Min frissa gjorde så utväxten inte blev lika markant, liksom att det mer fadeade ut i det väldigt blonda. Blev så jävla bra, nu kan det bara växa ut och det märks inget alls.

   Svara

   Mitt tips är att raka av allt och börja om från scratch.
   Skippa därefeter toning, färgning, slingor och allt annat skit och kör naturellt istället.

   Svara

    Åh herregud vad jag saknar mitt råttfärgade naturliga hår. Ligger precis i den värsta fasen av utväxt. Vill ha helt ofärgat långt hår!

    Svara

     Ingenting är vackrare än naturlig skönhet!

     Svara

  Jag sitter jäääääääääääääättefast i plugget och skulle behöva hjälp.
  1. Vet ni någon kvinnorättsorganisation/liknande som varit lite i blåsväder på senaste?
  2. Har ni någon ”favorit”kvinnorättsorganisation/liknande som ni har högt förtroende för?
  3. Finns det någon organisation eller företag (valfri kategori) som ni drastiskt tappat förtroendet för? Vad hände, i sådana fall?

  Hopppppas någon kan hjälpa mig för jag har så mycket panik. TACK!!!

  Svara

   Svar på 1 och 3: gardet

   Svara

    Har tänkt på dem faktiskt, men vet inte om det finns tillräckligt med underlag för att skriva om dem. Tror även att det kanske är lite för ”gammalt” exempel. Men tack för svaret i alla fall!

    Svara

   Tänker gardet och Cissi Wallin på fråga 1 och 3

   Svara

   1. Vet inte om det räknas. Men Intedinh*ra var i blåsväder för ett tag sen när en gästpostare ”Shelly” tror jag hon hette skrev sin sida av prostitution vilket ledde till att massa feminister skrev helt sjuka saker och bla bla.
   2. Jag har dålig koll på kvinnorättsorganisationer, personligen för att jag inte har haft behov av dem eller haft pengar att skänka.
   3. Gardet. Lät bra i början men tycker det spårade ur och känns oseriösa med pengaförvaltningen osv.

   Svara

   Inte en kvinnorättsorganisation, men man kanske kan skriva om RFSU och deras positiva inställning till surrogatmödraskap (trots att kvinnorättsorganisationer världen över har gjort ett gemensamt uppror mot det)? Eller RFSL som vill avkriminalisera sexköp, det kan man ju ställa i förhållanden till kvinnorättsorganisationer som jobbar mot sexköp kanske?

   Svara

    Wow vilket bra förslag! Tack så jättejättemycket!

    Svara

  Ni som gått någon yrkesutbildning. Vad gick ni, vad jobbar ni med idag? Trivs ni? 🙂
  Och vad tjänar ni?

  Svara

   Pluggat logistik. Två år. Fick 30 i ingångslön. Fick jobb innan skolan var slut. Är under 30.

   Svara

    Precis det jag tänkt på själv! 🙌 är du nöjd?

    Svara

   Lokförare. Ingång på 30′. Plus ob och allt är det ungefär det jag plockar ut. Går upp till 36′ efter 2 år. Fick jobb halvvägs genom utbildningen och trivs jättebra!

   Svara

   Lokförare,jobbar även som det. Bästa jobbet! Tjänar ca 32-36 000 beroende på hur mycket tillägg jag får. Har 29 000 i grundlön. Jobbar i princip aldrig extra, men om man gör det får man ut bra mycket mer. I mars höjs min grundlön till 35 000 (när jag jobbat i två år).

   Svara

  Någon här som jobbar som redovisningsekonom? Måste man vara grym på matte? Vad tjänar du cirka?

  Har läst att man kan arbeta som ekonomiassistent utan utbildning, men alla sådana tjänster eftersöker utbildning och/eller erfarenhet..

  Svara

   Jobbar som redovisningsekonom och nej, du behöver inte vara särskilt duktig på matte. Lär dig hantera excel så löser du det mesta.

   Vi anställer ofta ”gymnasieekonomer” som jobbar som ekonomiassistenter. Mycket lär man sig när man väl börjat jobba. Men skulle kanske kunna vara fördelaktigt om du iaf hade läst någon bokföringskurs eller dylikt. Här tjänar man mellan 30-35 k som ekonom.

   Ps. Har en kollega som en gång skulle beräkna två värden i excel, då tar hon fram en miniräknare och räknar på den i stället🤦‍♀️ Om du tyckte att det där var hysteriskt roligt så hade du passat som redovisningsekonom för det är ungefär så roligt vi har det..

   Svara

    Tack för svar! 😊

    Svara

  La casa de papel, alltså HUR bra serie!!?!?!?!? <3 <3

  Svara

   VÄRLDENS BÄSTA
   har aldrig blivit så besatt av en serie innan

   Svara

  Har brutit Eller ja rättare sagt fasat ut kontakten med en av mina ”bästa” vänner (om hon ens har rätt att bli kallad så när jag tänker tillbaka) då hon tyvärr är en riktig energitjuv som tar, tar, tar men aldrig ger. Har ställt upp så sjukt mycket för henne när hon haft det jobbigt med långa samtal, övernattningar, spontana middagar för att muntra upp henne men när något händer i mitt liv får jag inte ens ett ynka sms tillbaka. Dessutom tar hon mig så himla mycket för givet och har tex lånat saker som sedan gått sönder, ta saker från mitt hem och förväntar sig alltid att jag ska ställa upp. Har bara tröttnat helt enkelt och känner att jag har 0% energi att lägga på henne, pluggar sista året, jobbar, har just haft ett missfall och har mina egna problem jag behöver lösa liksom. Dock
  är vi fortfarande i samma umgängeskrets och vet verkligen inte hur jag ska bete mig gentemot henne när vi springer in på varandra har inget agg mot henne utan känner bara att jag inte har någon energi kvar när det gäller vår relation men känns ändå så oklart hur jag ska bete mig, har kvar henne på sociala medier då det inte gör mig nåt Men blir så knepigt i sociala sammanhang

  Svara

   Äsch fasa ut henne bara! Ta bort från sociala medier så du slipper se henne! Koncentrera dig på dina andra vänner och försök att undvika situationer där ni sammanstrålar. Om ni råkar ses på stan så var bara artig och ge henne inget utrymme att ta plats bara säg att ”oj nu fick jag bråttom, jag är ledsen måste springa” om hon börjar snacka. Hon borde fatta vinken och gör hon inte det och konfronterar dig så säg som det är! Upplever tyvärr med såna här energitjuvar och egocentriska människor att man inte får särskilt mkt tillbaks och inte heller tjänar så mkt på att behöva berätta för del varför man klipper banden. Är hon så ego så lär hon nog alltid bara tycka att det är nån annans fel. Tänk på dig själv och ta den lättaste utvägen. Mvh en som varit i samma situation

   Svara

   Bra beslut, livet är för kort för att låta sig utnyttjas av energitjuvar. Fler borde göra slut med ”vänner”, det borde tas upp mer i media och debatter eftersom många tror att man inte ”kan” göra slut med en vän. Men det kan, och bör man. Finns så många människor som kan bli ens vänner, om man bara gör plats för dem genom att säga nej till gamla energitjuvar. Ta även bort dem från sociala medier, annars skapar det daglig irritation. Förhåll dig bara neutral om ni ses i grupp med andra, och fokusera på att ha trevligt med dina andra vänner som inte utnyttjar dig eller får dig att må dåligt.

   Svara

  Har nån erfarenhet av födelsemärke som ”kommit tillbaka”?
  Tog bort ett födelsemärke för fleeera år sedan, alltså 11-12 år sen kanske. Allt har varit frid och fröjd sedan dess, inget var onormalt.
  Men nu är jag gravid och upptäckte att det där födelsemärket jag tagit bort kommit tillbaka? På samma ställe och ser likadant ut som det gjorde då. Kan det ha något med hormoner att göra?
  Och innan nån skriver att jag ska gå till läkaren/ringa 1177:
  Ska till barnmorskan på fredag så tänkte prata med henne om det då, men tänkte bara höra här om nån har varit med om liknande. 🙂 Det känns ju ändå inte superbrådskande!

  Svara

   Det är inget konstigt att ett födelsemärke kommer tillbaka. 🙂 Min amatörförklaring är att de är ungefär som hmm en liten planta? De har liksom rötter och missar läkaren att få bort hela förändringen så kan de sedan återkomma igen. Det är vanligt att man vid hudcancer får göra en utvidgad excision efter det första ingreppet, alltså att man går in och tar bort mer hud för att säkerställa att allting är borta.
   Jag är inte läkare men arbetar med en hudläkare. 🙂

   Svara

   Mitt födelsemärke som jag tog bort på näsan var tillbaka bara något år senare. Så värdelöst.

   Svara

  Bästa kändisskvaller just nu? Bortsett från Bella-bus då 😜

  Svara

  Varför finns inte gilla knapparna kvar?

  Svara

  Män bör kärkelsstrejka mera! Släpp inte till.

  Svara

   typiskt KÄRLEKSSTREJKA skulle det ju stå. Matriarkatet hatar sanningen

   Svara

   Vad menar du med att män bör kärleksstrejka mera?

   Svara

    Icke släppa till sin lem till kvinnor, utan skrika när någon tar på trollstaven:
    -Släpp min LEM otäcka Kvinna!

    För mer info om kärkelsstrejk se Lysistrate, en matriarkat kärring som våldtog flera unga vackra män i vad hon påståd vara patriarkatet (en story som matriarkatet lyckats tysta ned genom att använda en massa skumma medel och metoder)

    Svara

     Ok och anledning är….?

     Svara

      Varför strejkar man?

      Svara

  Tips på bra gamingmös?

  Svara

   Hur många här inne likear sina egna kommentarer? Ärligt nu

   Svara

    Likes är sååå 2007, jag kör +1 nuförtiden för det får mig att känna mig lite som en hippster.

    Svara

     +1

     Svara

   Mx518 finns väl nu igen? Finns ingen bättre. Annars hade jag letat efter något med liknande form.

   Svara

    Okej, tack för tipset!

    Svara

   Gamingmös?

   Svara

    Fan vad noga folk måste vara nuförtiden, förlåt för mitt lilla stavfel.

    Svara

     Vad ska det stå då?

     Svara

      Tänkte att jag kanske hade stavat fel, men nu när jag tänker efter så kanske 22:33 inte vet vad en gaming mus är?

      Svara

  Hur många här inne likear sina egna kommentarer? Ärligt nu

  Svara

   Jag gör det av en enda anledning: att hitta mina egna kommentarer bland alla 718 andra man måste scrolla igenom.

   Svara

    Smart! 😃

    Svara

   Jag gör det ibland när jag vill hitta mina egna kommentarer snabbare när jag scrollar. Om jag skriver på olika ställen i ex öppet spår så likear jag en för att tummen ska synas när jag scrollar. Men då kan jag ju inte likea annat. Men det är bara ibland Jag gör så.

   Svara

   Jag gillar vad jag säger annars hade jag inte sagt det så självklart får det en like. 🙂

   Svara

   Gillade du din egen kommentar nuråh?

   Svara

   Jag brukar gilla min egen kommentar om den är på 1 så att folk inte ska tro att det är jag som gillat min egna kommentar 😂😂

   Svara

  Jag har varit ful hela livet (alltså på riktigt ful, har ett konstigt ansikte typ. Folk brukar kommentera det.) och fan vad skönt det är att äntligen bara kunna acceptera det. Mådde så sjukt dåligt som yngre när jag försökte göra allting för att vara mindre ful och det enda som hände var att jag blev fattigare och olyckligare. Var så bitter och avundsjuk på alla andra tjejer som alltid var så supersnygga och kunde på riktigt gråta när jag såg bilder på mig själv.

  Nu känner jag bara: vem fan bryr sig? Jag har ett bra liv: fina vänner och familj, schysst utbildning, roligt jobb och spännande fritidsintressen. Vad spelar det för roll att jag är ful? Så obetydlig sak att bry sig om egentligen. Tänk om jag kunde ha förstått det när jag var i tonåren. Hade nog varit bra mycket roligare då.

  Svara

   Vad är det för jävla puckon som oombett kommenterar hur någon annan ser ut?!

   Svara

   ❤️❤️

   Svara

   ❤️

   Svara

   Fint❤️ Helt rätt!

   Svara

  Det slår ju om till vintertid nu på lördag natt. Visst är det så att man ställer fram klockan då? Man tar ju fram skotern på vintern. På sommaren backar man in skotern i garaget, och då backar man klockan en timme?

  Svara

   Älskar den här jämförelsen. Bästa! Och tvärtom. På vintern får vi tillbaka en timme och på sommaren förlorar vi en så klockan ska ställas tillbaka.

   Svara

    Skrattar! Det är därför vi i Norrland brukar diffa två timmar jämfört med södra Sverige …

    Svara

   Haha tvärtom. Vintertid då tar man in utemöblerna, klockan ska bak en timme.

   Svara

    12, 11, 10, 9, 8, 7, main engine start, 2, 1, booster ignition, liftoff.

    Svara

     Tack för variationen👌

     Svara

   När jag växte upp följde vi Glamour varje dag med syrran och det gick kl 19 så på våren när vi flyttade klockan framåt sa vi alltid ”nu ser vi Glamour i dagsljus” och på hösten tvärtom ”nu ser vi Glamour i mörker”, typ 30 år senare messar vi fortfarande detta till varandra 2x per år 😁

   Svara

   Spring forward, fall back 😊

   Svara

   Ställ klockan alltid mot sommaren lärde vi oss i skolan 😄 framåt på våren , bakåt på hösten .

   Svara

  Men alltså får sån panik av Marcelo & Jesper. De känns som riktigt vidriga personer. Och HUR (alltså HUUUUR?!?!?) har de kunnat manipulera ALLA tjejer inne på hotellet? Helt sinnes…

  Svara

  En serie som jag följer släppte inte något nytt avsnitt idag😒Vad ska man nu hitta på innan man ska sova? Har sett ikapp allt annat och har ingen lust att plocka upp ännu en ny.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.