Något För influencers att influeras av?

Återigen använder Margaux Dietz sina sociala medier för att lyfta fram viktiga frågor, så som integration, elimineringen av djurförsök och EU-kommissionens investeringar i kampen mot bröstcancer som inlägget här ovan handlar om.
Kanske inte en fjäder i coolhetshatten så som samarbeten för tandblekning, manikyr, spray tans och spegelhauls med fast fashion-kläder är, men ack så viktigt.
Margaux verkar inte bry sig nämnvärt huruvida ett samarbete som detta är coolt, kreddigt, och det mina vänner – är riktigt coolt! Jag önskar att fler influencers vågade vara lika coola som Margaux Dietz

What’s cooler than being cold? Ice cold!”

141 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men hon är BFF med Busch Thor som tycker att mammografi inte längre ska vara avgiftsfritt…

  Svara

   Hon är inte bff med henne. Man kan dessutom inte behöva ta ansvar för allt ens vänner tycker.

   Svara

    Tips till Camilla:
    Cissi Wallin hävdar återigen att hon blivit anmäld för förtal av svenska staten för att ha ANMÄLT och berättat om en våldtäkt.

    När hon får mothugg bland kommentarerna har hon inget belägg för det hon säger utan jämför bla hur rättsväsendet globalt fungerar. Och ger exemplet Polen. Sedan följer samma härskartekniker hon visade prov på i poden häromdagen. Hon kan inte föra en saklig diskussion.

    Det är en direkt lögn att man i Sverige kan anmälas för förtal för att ha anmält en våldtäkt och bland Cissis följare har det nu blivit sant tack vare Cissi.

    Jag trodde att meningen var att få fler att anmäla, inte genom lögner skrämma från att anmäla. Den enda som har något att vinna på dessa lögner är Cissi, som vill ha sympatier inför sin rättegång.

    Det stämmer ju inte heller att hon blivit åtalad för att bara ha namngivit sin påstådda våldtäktsman. Det handlar om ett tjugotal fall av förtal under flera års tid.

    Svara

   Har du samma åsikter som dina vänner och bekanta? Röstar ni exakt likadant? För i min krets så har vi alla olika åsikter och det är faktiskt okej

   Svara

   KD vill ta bort den avgiften för att använda det till att korta köerna bla. Regeringen gör det enbart gratis att vänta ännu längre på vård.

   Svara

    Bullshit!

    Svara

    Utveckla gärna och källa på det, för det låter väldigt mkt som bullshit.

    Svara

    Korta köerna? Jaha så att bara rika ska ha råd att göra det? Ja det gör ju så att allmogen dör av lite 😂

    Svara

    Och varför tror dom att köerna ska bli kortare med en avgift? Att färre går och kollar upp eller annan orsak?

    Svara

    Men kortar det inte köerna om man upptäcker bröstcancern i tid?!

    Svara

   Skjut mig inte nu, men varför är det så hemskt att tycka att det inte ska vara gratis? Ett besök på sjukhus kostar väl ändå typ 300? Det tror jag nog ändå att de allra allra flesta kan budgetera för typ en gång om året eller hur ofta man nu undersöker detta.

   Svara

    💩

    Svara

     Tack, det var ett informativt svar 🙂

     Svara

      En bild säger mer än tusen ord.

      Svara

    Kostar 400 akut. Fick göra njurröntgen fast jag låg på gyn kosta 200. Men betalar gärna. För det är fin vård man går. Skiktröntgen kostade inget.

    Svara

     Ja alltså det är ju inga stora summor med tanke på vad man får… Visst, jag fattar att alla inte har det så jättebra med pengar, men sjukvården går redan på knäna. Allt kan ju inte vara gratis liksom. Och om vissa tycker att mammografi är viktigast så kommer ju säkert lika många andra tycka att annat är viktigare.

     Svara

      Tror samhället sparar in betydligt mer genom gratis screening och därmed upptäcker cancer i tidigt skede, vilket är AO. Minskar lidande och förtida död = folk kan jobba och betala skatt längre, istället för sjukskrivningar och vårdkrävande resurser!

      Svara

       Tack, du har en poäng, har inte tänkt på det sättet.

       Svara

        En höftfraktur kostar samhället ca 80 000, behandla cancer är många gånger dyrare så preventivt arbete lönar sig alltid på lång sikt.

        Svara

      Poängen är väl att mamografi är ett enkelt sätt att i ett tidigt skede upptäcka en ganska vanlig form av cancer. Som också är betydligt lättare att bota om man upptäcker den i tid. Vilka andra dödliga sjukdomar är lika vanliga som bröstcancer och kan upptäckas med så enkla medel för att botas i tid?
      Prostata kan man upptäcka enkelt men biverkningarna av behandlingen är värre än symptomen och oftast är det äldre män som drabbas och som hinner dö av ålder innan de dör av cancern. Som ett exempel bara.

      Svara

      Har man betalat skatt i 50 år, dessutom en utav europas högsta så bör samhället kunna bjuda på screening oavsett ålder, kan vi bjuda in 10 000 afghanska män, icke asylberättigade till att stanna i Sverige och ta del av smörgåsbordet, ska vi samtidigt kunna ta hand om våra egna på ålderns höst, skam vore annars….300 kr är mycket pengar om du ska leva på 7000kr i månaden som ska täcka allt!

      Svara

    Ett problem är att många av dem som har sämst möjlighet att betala egenavgifter för vård också är samma kategori människor som har hög risk att drabbas av sjukdom. Man riskerar alltså att missa oproportionerligt många fall av bröstcancer, vilket i förlängningen leder till höjda vårdkostnader när fler måste genomgå avancerade behandlingar. Några hundralappar är ingenting när man jämför med kostnaden för en enda strålbehandling som hade kunnat undvikas om man fångat upp patienten i tid.

    Svara

     Ett alternativ vore ju då att inkomstpröva alla dessa ”gratis”-saker vi erbjuds här i Sverige. Likaså barnbidraget. Behovsprova och inkomstbasera. Jag är även för att bla böter (tex p-böter) ska vara anpassade till ens inkomst. Det ska kännas lika mycket för alla. Tror vi missat en viktig aspekt i vår strävan efter att det ska vara lika för alla; det blir inte längre rättvist.

     Svara

      Problemet är ju att det tar resurser att inkomtpröva kostnader. Någon måste sitta och bedöma om man ska betala mammografikostnaden eller inte. Och då uppstår andra kostnader som rimligtvis bör imkomstprövas såsom cellprov, p-piller (gratis för de i viss ålder), och tja, allt möjligt egentligen. Det kostar redan mycket att socionomer sitter och bedömer kvitton på enheten för ekonomiskt bistånd.

      Svara

       Fast man kan bygga ett program som gör sånt automatiskt. Så ingen behöver manuellt sitta och granska.

       Men jag vet inte, är kluven. För visst jag skulle ha råd att betala (tjänar bra osv). Men säg att jag samma år får betala cellprov, en mammografi, bryter armen, får hål i en tand etc. Helt plötsligt kanske vården kostat mig 100k det året ifall priserna höjs för de som tjänar ok/bra.

       Svara

        Även om det görs automatiskt blir det också ett projekt att införa det och där det blir felkategorisering eller inkomstförhållanden förändras (t.ex. att man utgår från föregående skatteår och personen blir arbetlös) så blir det antagligen manuell hantering.

        Och som du skriver, drabbas man av flera saker samtidigt, hur gör man då? Finns högkostnadsskydd kvar? Ska beräkningen justeras? Justerar man för att allt inträffar samma år blir det rättvist mot dem som råkar ut för samma saker över en flerårsperiod?

        Svara

      Nu tillhör jag inte de som tjänar bäst, men jag tror knappast att man uppmuntrar till att folk ska arbeta om man tar bort tex barnbidraget för vissa. Det är ju ett bidrag som ska gynna barnen, känns jättemärkligt att såna som Carola Wetterholm ska kunna leva gott och inte jobba på 20 år tack vare detta medan andra inte får ett öre. Isf: ta bort barnbidraget helt (tror knappast det stoppar ”vanliga” människor från att skaffa barn ändå) , och ffa slopa flerbarnstillägget som är riktigt gammalmodigt. Ska man då förresten se på familjens ekonomi i stort eller på ena vårdnardshavaren? Tror fler blir ”hemmafruar” isf.

      samma med många nysvenskar där kvinnorna har 4-5 barn och aldrig kommer ut i jobb, ska det uppmuntras genom att de får bidrag medan nån som sliter hårt inte får ett öre?

      Om P – böter osv inkomstbaseras så kommer det bli ännu vanligare med fusk. Jag röstar inte på moderaterna, men vill heller inte se fler orsaker till att vissa väljer att inte jobba genom att de upplever att de ”tjänar” på att stanna hemma.

      Svara

       Carola lever inte gott sen om hon ser barnbidrag som inkomst, det är ju ingen skatt på barnbidrag väl? Inte heller är det väl pensionsgrundande? Det skulle ju va om hon investerar det bra isf.
       Barnbidrag upphör ju också varefter barnen går ut grundskolan. Efter det heter det väl studiebidrag? Om man går på gymnasiet

       Svara

      Fast nä. Har vi barnbidrag som välfärd så ska alla ha det. Tycker inte att samhället ska byggas efter ett system där det är ofördelaktigt att tjäna pengar. Blir helt bakvänt.

      Svara

    Det är ju nog svårt att få folk att gå på screenings (både bröst och cellprov), blir nog knappast lättare att få folk att gå regelbundet om det kostar. Sen kan man ju ställa den kostnaden mot den kostnad det är att behandla de som inte upptäcker sin cancer i tid för att de inte har råd/lust att betala 300 kronor.

    Svara

    För att man konsekvent kommer välja bort dessa saker om man är låginkomsttagare. Oavsett om man ”ska kunna budgetera” för ”bara” 400 kr så kommer majoriteten att inte gå på detta om man har låg inkomst, vilket gör att samhällsklyftorna blir större och fler låginkomstagare kommer att få bröstcancer. Något som i långa loppet också kommer kosta samhället mer.

    Svara

    I det stora hela sparar man väldigt mycket pengar på att mammografin är gratis för det innebär att fler människor inte väljer bort det. Om man upptäcker bröstcancer tidigt så blir det billigare samt räddar fler liv. Så det blir billigare i slutändan.
    Jag var nyss på kontroll och frågade då, eftersom jag inte hade koll på att det var gratis, jag skulle betala för det, inga problem. Men då sa sköterskan att det är så otroligt fler som kommer nu när det är gratis…

    Svara

    Det hade varit ”coolare” om hon gjort inlägg som dessa utan att ta betalt, som en form utav välgörenhet med tanke på hur sjukt mycket samarbeten hon gör.. men nej, Margaux ser dollRtecken överallt. Om hon hade gjort samarbeten som dessa om hon inte fick betalt? Tror inte det..

    Svara

    Det är många som drar sig för att göra undersökningen dels för att de är rädda att hitta något dels för att det gör ont.
    Att dessutom betala för det kommer att göra att fler undviker det.

    Svara

    Ingenting är ”gratis” inom sjukvården, allting inkl mammografi betalas med skattepengar. Att du får betala en mindre summa, om du tex bryter ett ben eller kommer upp i högkostnadsskydd, är för att staten subventionerar dvs staten betalar dina kostnader med skattepengar. Ingenting kostar mindre i Sverige än i andra länder, du betalar det bara på ett annat sätt, genom skatten.

    Svara

    Hej,

    har varit en av de där som inte skulle kunna ha råd med 300, eller kanske snarare en som definitivt hade valt bort den kostnaden. Jobbar idag med väldigt utsatta människor (långtidssjukskrivna) och jag kan tänka mig att de tänker likadant. 300:- kan vara en jättesumma, för det är ju inte bara den där avgiften en gång om året som ska betalar, det finns ju massor av sådana avgifter som är viktiga. Är du dessutom kvinna med barn så vet jag att många hellre tar de där 300 kronorna och köper till exempel mat för.

    Svara

    Vartannat år mellan 40 och 74. Även ett lågt belopp kan vara mycket för vissa pensionärer om de inte har frikort.

    Det kan få effekten att fler hoppar över screening. Även nu finns det säkert kvinnor som skippar det pga tidsåtgången eller för att det är jobbigt. En individ är beredd att göra mer vid sjukdom än vid förebyggande/screening.

    Svara

    För att det kommer finnas dom som avstår från att gå dit då…

    Svara

   Vi har ju länder där sånthär kostar. Kika på dem och se hur bra det fungerar.

   Svara

  Fast det är ju ett samarbete, även om detta är för en bra sak att uppmärksamma.

  Min mamma gick bort i bröstcancer.

  Svara

   Ingen har hävdat att det inte är ett samarbete.

   Beklagar. All styrka till dig <3 <3

   Svara

    Tack!

    Sant, men varför skulle detta samarbete vara mindre coolt än andra som Camilla skriver?

    Ännu coolare hade varit om hon uppmärksammade detta för en god sak, utan att det var ett samarbete.

    Svara

     Det ena utesluter väl inte det andra. Det kan vara ett jättebra samarbete samtidigt som det är jättebra att uppmärksamma detta även när det inte är samarbete.

     Svara

     Instämmer!
     Att prata om bröstcancer i oktober känns ju inte direkt unikt, eller vågat för en image. Bra såklart, men inte direkt imponerande.

     Svara

   Vad gör det att det är ett samarbete?

   Min mamma har också bröstcancer, genomgår cytostatika just nu. Kärlek till dig

   Svara

    Åh hoppas allt gåt bra för din mamma!

    Tycker nog bara att pengarna gör bäst nytta till forskningen än att betala influensers med och att de skulle kunna använda sina plattformar oftare till sådant som inte bara ger dem pengar.

    Svara

     Det är inte så det funkar. De har olika kassor.

     Svara

      Det är exakt så det funkar.
      De skulle utan vidare kunna minska sina kostnader för marknadsföring och välja att arbeta på annat sätt.

      Svara

       men om dom inte marknadsför sig… hur ska folk då veta att de finns?

       Svara

        Finns så många sätt att marknadsföra sig på.
        Influencers behöver inte vara ett av dessa.

        Svara

         Har du något förslag på bra sätt att marknadsföra sig på som inte kostar pengar som kan gå till forskning?

         Svara

          Jag sade aldrig att man inte ska marknadsföra sig på sätt som inte kostar pengar. Jag sade att man inte behöver använda influencers.

          Stor skillnad.

          Personen skrev att de har olika kassor, som om detta vore något man inte kan styra över. Men det kan man absolut.

          Svara

     Nu vet vi ju inte vad hon har fått för det här samarbetet..

     Svara

     Tack <3 Jag jobbar med marknadsföring dock, och man får väl lita på att de som gjort kampanjen räknat ut att ROI (dvs pengar tillbaka jämfört med vad de investerat) ska gå plus. Förstår dock att det sticker i ögonen med just ideella organisationer, jag har svårt att bestämma mig vart jag står i frågan med höga löner till ledningen i typ cancerfonden. Tycker klart inte man ska få några fantasisummor men förstår att man kanske inte vill leva på existensminimum som en topptalang inom sitt område, och då går ju dessa personer till andra företag istället…

     Svara

    Det är väl självklart att det spelar roll?? Om hon verkligen brydde sig och var en god människa så hade hon aldrig drömt om att ta betalt för inlägget! Då hade hon gjort det gratis. Hon är varken cool eller snäll, bara ännu en i raden av giriga influencers som vill roffa åt sig så mycket cash som möjligt. Sen finns det ingen annan cancerform som får så mycket uppmärksamhet och pengar som just bröstcancer, det är big business. Så på det sättet passar det väl in med pengakåta influencers. Ja, det stämmer att den är vanlig, men överlevnaden är också väldigt hög. Jag önskar att det vore mer fokus även på andra cancerformer. Det finns flera som drabbar unga kvinnor (mycket yngre än vid bröstcancer) och har mycket hög dödlighet och de som har tur och överlever får väldigt allvarliga senskador som i princip förstör resten av livet. Men de får ingen egen månad, ingen rosa morotspåse på ica, inga kampanjer i sociala medier och knappt några forskningsmedel.

    Svara

     Det är en vanlig missuppfattning att det bara går till bröstcancerforskningen. Den rosa månaden uppmärksammar alla cancerformer och de insamlade pengarna går till all cancerforskning.

     All styrka till dig och hoppas att du blir fri från din cancer. ❤️

     Svara

    Stor kram till dig AM (och alla andra med närstående som är drabbade). Mamma gjorde det för ett år sedan. Det är ett helvete. Ögonen tåras bara jag tänker på det. Rädslan för att det inte ska vara borta. Rädslan för att jag kommer genomgå det samma om 20 år.

    Svara

  Fast frågan är väl, får hon betalt?

  Svara

   Rimligtvis, ja?

   Svara

    Det hade väl varit ännu coolare och creddigare om hon uppmärksammade viktiga saker utan att skicka en faktura på tiotusentals kronor efteråt? Självklar bra att det uppmärksammas men förstår inte varför ett betalt samarbete skall applåderas?

    Svara

     Kampanjen handlar ju om att visa upp hur EU är en finansiär i forskningsvärlden. EU vill göra reklam för sig självt. Hade ju lika gärna kunnat handla om hur EU finansierar järnvägsbyggen eller fördelar jordbruksstöd. Det är också viktiga saker. Om du ser till Red Cross, UNHCR, UNICEF eller Barncancerfonden har de garanterat också en pott PR-pengar att fördela i enlighet med det sätt på vilket man når ut till folk i sin samtid.

     Svara

     Eller hur, finns inget beundransvärt i att skriva om cancer när hon får lika mycket betalt för det som att skriva om en barnvagn eller mascara.

     Svara

    Tar hon betalt??? Dåligt.

    Svara

   Minns när Alex eller Calle Schulman gjorde liknande samarbete. Då omnämndes det som girigt av Camilla. Utan att någon visste om de ens fått betalt. Det var absolut inget positivt då.

   Vissa personer skrivs det bara positiva inlägg om, andra bara negativa, oavsett vad de gör. Vad de gör verkar mindre viktigt av någon anledning.

   Svara

  Att kunna landa ett samarbete med kommissionen är väl definitivt coolt, kreddigt och en stor form av kvalitetsstämpel. Vad menar du CamCam? Tror inte direkt att kommissionen vänt sig till andra influencers innan Margaux som tackat nej p.g.a. ”okreddigt”.

  Svara

   Det är ju inte heller som att Margaux själv har förhandlat fram detta med kommissionen. Det är mellanhänder och byråer, t. ex. är det Daniel Redgert som styr Margauxs samarbeten i hög utsträckning.

   Svara

    OT men hatar verkligen Daniel Redgert. Han verkar så slemmig och otrevlig, en riktig ”sparka nedåt, slicka uppåt”-typ

    Svara

     Håller med!
     Han är nasty!

     Svara

     Ok.

     Svara

   Ja det är ju supertrendigt och creddigt just nu med liknande projekt och företag. Grönt, miljövänligt, ”do good”, högre syfte mm. Fattar inte vad Camilla pratar om.

   Svara

  Jag ställer mig dock lite frågande till att ta betalt för ett samarbete som rör sjukdom (jämförbart med att ta betalt av välgörenhetsorganisation). Vissa saker ska man göra gratis för att det är det rätta.

  Men jag håller med om att hon lyfter fina saker.

  Svara

   Förstår principen, men tycker du det gäller alla involverade då? Reklambyråer/PR-byråer, annonsutrymmen osv? De som arbetar på såna organisationer då, ska de ta ut tillräckligt med lön bara så de överlever och inget mer?

   Svara

    Annons är ofta gratis för välgörenhetsorganisationer och brukar användas som utfyllnad i t ex tv när annonsläget är tunt.

    Självklart måste man få lön om man jobbar på t ex Röda korset, det är ett heltidsjobb. Men en pr-byrå får gärna jobba gratis (misstänker att de kanske gör det/ger rabatt?) och media får gärna ge gratis utrymme liksom influencers.

    Svara

     Varför ska en PR-byrå jobba gratis medan anställda på tex Röda Korset ska få lön? Det är inte som att människorna på byrån inte har utgifter som alla andra.

     Svara

      Pr-byråer har ju mer än en kund. Har man 10 betalande så är det inte konstigt att ta in en pro bono.

      Svara

     Person som jobbar med kommunikation för en välgörenhetsorganisation här. Vi betalar visst för annonser – dock får vi ofta ett rabatterat pris men det kostar fortfarande pengar, ofta mycket i förhållande till organisationens omsättning.

     Svara

  Ja, en mamma som exploaterar sitt barn är väldigt cool.

  Svara

  Gillar inte henne alls.

  Svara

   Håller med!
   Hon verkar enbart uppmärksamhetskåt!

   Svara

    Är inte alla influencer det? 🤔

    Svara

     Vissa betydligt mer än andra tydligen

     Svara

  Fattar inte om skribenten är ironisk i inlägget eller saknar förståelse för vad ”människor” tycker

  Svara

  Tror de flesta influencers gladeligen skulle ta emot EU-pengar. Det var väl hon som fick frågan bara.

  Svara

  Jävla märkligt, och icke trovärdigt, samarbete med tanke på hennes tydliga ställningstagande för KD och EBT.

  Svara

  Tål henne inte, falsk människa.

  Svara

  Vad snackar du om? Cool och kreddig?

  Ingen influencer bryr sig om vad det är de gör reklam för så länge det genererar pengar. Särskilt inte Maggan.

  Svara

  Så blev det bara skit av allt 😏

  Svara

  Så nu kan man inte ens göra samarbete för bröstcancer utan att det är fel…?

  Vad tycker ni om galor på teve, typ cancergalan och såna, ska de bojkottas? Jobbar alla gratis där tror ni?

  Svara

   Komikerna ställer upp gratis, vet jag säkert. Gissar att det då gäller övriga artister och profiler också.

   Svara

    Nu är det ju långt mer än artister och komiker som arbetar kring en gala. Alla jobbar definitivt inte gratis.

    Svara

     Nej, såklart inte. Jag ska jobba backstage på en välgörenhetskonsert i december och där jobbar alla pro bono (crew och artister).

     Svara

  OT – Har någon namet på hajjens påstådda andra instagram konto??

  Svara

  OT – Har någon namnet på hajjens påstådda andra instagram konto??

  Svara

   Har han ett till utöver Griploov?

   Svara

    Ap ap, vi vet inte om det är Hajis som ligger bakom Griploovkontot.
    Det är bara spekulationer, ingenting annat.

    Svara

  Eftersom jag är drabbad av äggstockscaner tycker jag nästa år det blir en insamling för den kommer så smygande och många får veta vad dom har nästan när det är för sent. Fuck cancer. Hur plötsligt livet kan ändras. Screening är så viktigt. Kram till alla som är drabbade. ❤

  Svara

   ❤️❤️❤️

   Svara

   Åh fy! Hoppas allt går bra ❤️ Hur upptäckte du det? Jag är livrädd för äggstockscancer och var nyligen hos gynekolog för att kolla. Han sa att allt såg jättefint ut men nu tänker jag att han säkert missade, men det kanske man inte kan?

   Svara

    Hur gör man för att kolla upp sina äggstockar. Vem ska man ringa? Vill också kolla upp mina äggstockar. Är snart 35 år och har aldrig gjort det.

    Svara

     Har du aldrig gjort en gynundersökning med vaginalt ultraljud?

     Svara

   ❤❤

   Svara

  Ot
  Varför gnäller Bella om att hon vill vara anonym i USA?
  Är väl bara att sticka dit, ingen därborta kommer att bry sig.

  Svara

   Exakt! Går ju faktiskt att lägga ner bloggen/insta och bli relativt anonym i Sverige också. Ta sig ett vanligt jobb och bara va liksom …

   Svara

  Har svårt för ett samarbete som profiterar på andras olycka. Tycker inte att hon lyfter ett viktigt ämne, hon tjänar för egen vinning. Precis som också Underbara Claras Rosa bandet inlägg gav en fadd smak.

  Svara

   Tycker du att det är fel av Ica att ha rosa månad också? Där några av varor är rosa och där några kronor går till cancerforskningen? Min mamma drabbades av bröstcancer nu i våras och ska snart påbörja strålning mot detta. Jag tycker att allt som gör att Cancerfonden får mer uppmärksamhet är bra. Oavsett vem som bidrar till den

   Svara

    Jag tycker inte att det går att jämföra.

    Svara

     Varför? Ica gör reklam för sig själva i samband med rosa bandet, tjänar på att folk går dit och köper deras rosa varor osv.

     Svara

  Insamlingar är jättebra men förstår inte alls varför hon ska höjas till skyarna för att hon lägger upp ett betalt samarbete, vilken influencer som helst skulle kunna ta upp vi behöver fler som ger pengar till bröstcancerfonden och det har jag inte hört henne säga när det var gratis /ingen betalning kom, iaf följer inte henne för jag har som vissa andra här fått en viss upplevelse av personligheten man kan ju hoppas man har fel :p

  Svara

  ”Kanske inte en fjäder i coolhetshatten så som samarbeten för tandblekning, manikyr, spray tans och spegelhauls med fast fashion-kläder är, men ack så viktigt.”

  Tror det ät tvärtom i allmänhetens ögon. Ett sånt här samarbete är just precis coolt och får mycket mer applåder än tandblekning.

  Svara

   Ja hur coolt är ett samarbete med Daniel wellington eller ideal of Sweden…?

   Svara

   Haha verkligen vem fan tycker tandblekning är creddigt?

   Svara

  Ehhh.. Margaux Dietz som livnär sig genom att göra samarbeten med 90% skitföretag så som: NA-KD, Chiquelle, Ideal of Sweden, Daniel Wellington samt att hon gör samarbeten med Casinoföretag i hennes podd samt uppmuntrar hennes unga läsare att använda avbetalning via Klarna.. Verkligen en fjäder i hatten till Margaux! Det enda hon gör genom hennes kanaler är att uppmuntra hennes läsare till onödig konsumtion, en industri som förstör vår planet.

  Tycker det är rent ut sagt osmakligt att hon tar betalt för ett samarbete som detta, inte ens 10% av hennes samarbeten kan vara for a true good cause där hon använder pengarna till att donera till organisationen istället för att bara tänka på egen vinning.

  Ser upp till influencers som tar avstånd till att göra samarbeten med företag som Margaux gör (NA-KD, Ideal of Sweden, Chiquelle etc). 90% av det hon uppmuntrar har är negativ påverkan på vår jord så nej, 10% väger inte upp för lite ”good will” som inte ens är good will då hon skickar ut en faktura efteråt..

  Svara

  Tycker även det säger en del om Margaux att hon är så nära en person som Daniel Redgert, en människa som går över lik för att komma dit han vill…

  Svara

   Oj. Tycker inte alls att han har den approachen idag, är faktiskt väldigt imponerad av DR.

   Svara

    Jadu, det är ju lätt att säga när han gått över ex antal lik för att just komma dit han är idag, då är det så lätt att helt bli frälst och ”bli en helt ny person”..

    Svara

     By the way, på tal om Daniel Redgert, vad händer med hans internationella satsningar? Han skulle öppna företag i London samt New York, vad händer där? Ser att han säljer sin lägenhet i Stockholm nu..

     Svara

     Känner du Daniel? Exakt vilka lik menar du att han har gått över?

     Svara

      Daniel är definitionen utav en social climber, han använder en person för att komma till en annan, slicka uppåt och sparka nedåt.. Han byggde hela sin plats inom media genom att vara otrevlig, dryg, snacka skit och provocera. Hannah och Amanda gav honom i princip allt, en podd, en karriär inom media i Sverige, ett bokkontrakt.. Men sen när han mjölkat ur dom på allt så kastade han dom under bussen och började snacka skit om dom.

      Får extremt osympatiska vibbar av honom.

      Svara

       Jag jobbade på Perfect Day samtidigt som Daniel var PR-chef och
       1. sättet som H&A behandlar anställda på är horribelt, Daniel var lite hetsig men inte alls otrevlig
       2. Daniel gav en positiv kommentar i mediedrevet där tidigare anställda uttalade sig (jag var en av de som hade slutat och berättade hur det faktiskt låg till, se punkt 1)
       3. Daniel var en av de få som drog in pengar och bidrog till att företaget gick runt, utan varken H eller A:s hjälp. Amanda ägde inte ens en dator på tiden jag jobbade där och var sinnessjukt ointresserad av business.
       Jag kan förstå om de är bittra över att han, av rimliga skäl, valde att gå vidare från deras sjunkande skepp men hur vänder du det till att han har snackat skit om dem?

       Svara

        Ägde inte ens en dator. Ibland är kommentarerna här FÖR bra. Alltid någon som är kärnfysiker, har bäst lön i Sverige, har jobbat med just den person som omtalas..

        Svara

        Daniel sa i Margaux och hans podd att han kände sig tvingad av H&A att gå deras smutsiga ärenden.. som om han inte hade en egen vilja. Sen hur han agerade mot dom han intervjuade i hans podd var vidervärdigt, så lågt, helt irrelevanta frågor för att han skulle skapa headlines, en fulspelare rakt igenom.

        Svara

   Verkligen. Han är vidrig.

   Svara

  Vad har Anna book dotter gjort?

  Svara

   Kolla hennes tråd på flashback

   Svara

  Det som varit riktigt coolt är om hon skrivit att det var ett Obetalt samarbete! Detta är ju bara Maggan som tjänar pengar på ett samarbete, fattar absolut inte varför det ska hyllas? Ämnet är jätteviktigt, men att påstå att det är ocreddigt och att hon därför är duktig är ju bull…

  Svara

   Dessutom är det ju inte ens ocreddigt! Det trendigaste som finns nu är ju företag som har ett tydligt syfte och ”gör gott” i samhället.

   Svara

  Är så trött på denna människa!
  Hon ser till att hålla sig framme överallt, men vem är hon? Bara ännu en mediekåt influenser!
  Kan inte denna grupp människor dö ut snart, med sin totalt kassa livstil som bara handlar om konsumtionshets.

  Svara

   Håller med. Riktig girig och bekräftelsekåt är hon. Gör allt för att synas. Visst, jättebra att lyfta och uppmärksamma samhällsviktiga frågor men det ligger ju en baktanke. Det är ju inte för att hon verkligen brinner för att uppmärksamma bröstcancer mer som hon gör denna kampanj. Utan allt handlar och image och prestige. Att hon lyfter upp bröstcancer just under oktobermånad talar ju sitt tydliga språk.

   Svara

  Hur ska en influencers kunna tjäna på sitt yrke om hen inte får ta betalt? Får man inte göra viktiga samarbeten och få lön för det arbetet?

  Svara

   Tänk ett varv till.. Margaux drar in ca 8 miljoner per år genom att exponera sitt barn på Youtube, Instagram, blogg, hon gör reklam för företag som förstör planeten så som fast fashion bolag som NA-KD, Nelly, Bubbleroom, Chiquelle, hon är ambassadör för skitföretag så som Ideal of Sweden där hon konstant uppmuntrar hennes läsare till helt onödig konsumtion. Hon gör reklam för Casinon i hennes podd, hon samarbetar med Klarna där hon uppmuntrar hennes unga läsare att köpa på avbetalning. Detta är 90% av den sortens samarbeten hon gör i hennes kanaler. Sen har hon 10% där hon samarbetar med exempelvis EU komissionen för att lyfta bröstcancer, då hade man kunnat tänka sig att 10% av de samarbeten hon gör kan vara just för välgörenhet, att hon har det som ett segment i hennes företag, att ge tillbaka till samhället istället för att bara uppmuntra till företag som förstör denna planet. Men nej, Margaux ser bara till hennes egen vinning och tar även betalt för denna sortens samarbeten, det är DET läsare reagerar på.

   Inte så imponerande med andra ord utan det känns mest bara girigt.

   Svara

   Var poängen med att skriva om coolheten att reta upp läsarna? Det måste vara sarkasm att samarbeten för ytliga produkter skulle vara mer kreddiga?

   Nu får Margaux kritik för att detta är betalt samarbete som någon slags motreaktion till din coolhetshyllning.

   Svara

    Eller kanske Margaux har gått och blivit ”vän” med Camilla 😬

    Svara

     Suck…

     Svara

      Haha suckelisuck 😁

      Svara

  Hade hon lyft fram dessa ämnen om hon inte fått betalt ”samarbeten”. Knappast troligt.

  Svara

  Har själv bröstcancer och genomgår just nu cellgiftsbehandling, så tycker att det är viktigt att det syns mer bland influencers! Men tyckte Egoinas samabete var bättre som uppmanade att känna igenom sina bröst. Mycket viktigt att göra även när man är ung. Är själv bara 26 och hade jag inte råkat känna min knöl hade förmodligen min cancer inte upptäckts förrän det varit för sent!

  Svara

  Sån köpt människa. Hon verkar göra allt för att få pengarna trilla in

  Svara

  Att detta samarbete var ett av de bättre gör inte att jag glömmer hennes samarbete med Arla förra veckan, där hon använde sin stora plattform för att påverka unga att exploatera djur och bidra till klimatförstörelse. Dessutom var videon hon publicerade på YouTube kantad av felaktig information och helt absurd (som att det skulle hjälpa klimatet att hon släcker sina lampor hemma när kött- och mejeriindustrin är ansvarig för lika stora växthusgasutsläpp som ALLA jordens transporter tillsammans, dvs bilar, flyg, båtar, tåg mm.). På sitt instagraminlägg bemöter hon inte kritiken men väljer istället att svara de individer som har positiva saker att säga.

  Nej, jag har tyvärr också uppfattat Margaux som pengakåt, annars hade hon tagit sig tiden att göra research och inte låtit sig köpas av Arla.

  Svara

  Fyfan för samarbetet hon gjorde med arla…. står o dricker komjölk skrattande med hennes son framför en stackars ko som blir tvångsinseminerad hela sitt liv och så fort hon föder kalven tas den bort direkt från mamman, kon skriker efter sin unge i dagar… detta hemska utnyttjande av djur för att arla ska få varenda mjölkdroppe…. och där står margoux och skrattar med komjölk som är menat för kons egna ungar……kändes som hon skratta kon rakt i ansiktet.. hemskt…

  Svara

   Kon var säkert jettekrenkt….

   Svara

    Hjärntvättad är vad hon är… mjölkindustrin består av människor som våldtar kor och tar ifrån deras unge för att tjäna pengar… Hur mycket skulle hon skratta om någon tog ifrån henne hennes son dagen han föddes ……

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.