Annica Englund flyger till Sverige för ett event med Samsung

Även fast jag flyger bra så är det fasen trist att flyga alltså. Så jag ska ta en melatonintablett och försöka sova typ hela vägen så jag kommer fram pigg och fräsch.

Det ska bli kul att träffa alla. När jag landar har jag bokat in ett event med Bohoo med Daniel. Imorgon är det ju träningseventet som jag håller i med Samsung. // Annica Englund

Enligt sin blogg har Annica Englund gjort en ”Hannalicious” och lämnat nordamerika för ett par dagar hemma i Sverige.
Båda två är enligt egen utsago i Stockholm för göra vissa jobb som inte riktigt funkar via Skype.
Vad Hannas jobb bestod av vet jag inte, men Annica, hon flög till Sverige för att hålla i ett träningsevent tillsammans med Samsung.

Bland kommentarerna ifrågasätts trovärdigheten i Annicas samarbeten då hon – enligt en läsare – inte alls använder en telefon från Samsung i vanliga fall, utan den ilsket konkurrerande iPhone.
Beviset för detta skulle vara den skärmdump som Annica postade här och som följaren menade på, inte kan komma från någon annan telefon än just en iPhone.

Jag slängde ett snabbt öga på Annicas Instagram och hittade omedelbart fler bilder där man tydligt ser att det inte är en iPhone hon använder utan en annan telefon från just Samsung, Hur jag vet det?
Jo, därför att hon har taggat företaget upprepade gånger på bilderna i sitt flöde, något som skulle kunna räknas som både smygreklam och produktplacering om det vill sig illa.

Annicas trovärdighet i den här frågan känns enligt mig relativt intakt, men jag kan inte låta bli att känna att det här är galenskap – att flyga Annica till Sverige i business class så att hon kan hålla i ett träningsevent för det gamla, vanliga gänget – influencerkompisarna.

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Samsung gör ju annat än telefoner, tänker att det inte behöver vara något som har med den delen av verksamheten att göra 👀 Domen får komma efter eventet.

  Svara

   Likt flera andra koreanska företag är Samsung ett konglomerat.
   Det största Samsung tillverkar är jättestora fartyg och sedan blir grejorna mindre och mindre. Så kanske är det vattenkokare som eventet gäller?

   Svara

    Visst är det så, eller oljetankers.

    Men oj vad kämpigt för henne. Tuff o modig tjej. iPhone – FaceTime – Samsung. En ska bort, vad gör man! Kämpa✊

    Svara

  Vore det inte ett större bevis på Samsungs tekniska möjligheter om Annica kunnat närvara på distans från Kanada? Tänker på Nokias gamla slogan ”connecting people” 🤔

  Svara

   Och gällande iPhone vs Samsung så kan det vara en gammal telefon hon använder till ett kanadensiskt nummer, de två gångerna jag bott utomlands har jag i alla fall haft två telefoner, mitt svenska och ett inhemskt 🤷‍♀️

   Svara

    Jag har också bott i Kanada och jag hade en telefon för det Kanadensiska numret. Sen min andra telefon var den jag använde mest

    Svara

  När det gäller reklam för en telefon så skiter jag fullständigt i Annicas trovärdighet. Alla vet att Samsung är ett legit företag med bra telefoner, vill hon också ha en iPhone så varsågod. Det bekommer mig inte. Det jag INTE uppskattar hos influencers är ogenomtänkta samarbeten likt den där blackpod (eller vad den nu hette) som var sjukt oseriös. Stor skillnad på vilken produkt eller företag de frontar.

  Svara

   Fast tydligen inte så bra att hon själv vill använda en sån telefon. Så varför skulle man då vilja använda den när inte ens hon som får betalt för det gör det?? 😂

   För övrigt verkar hon ha fått hybris, skriver om sig själv i tredje person mm.

   Svara

  Klart det är galenskap. Lika galet som Isabellas flygturer flera ggr/vecka, hon som flyger både inrikes och utrikes lika ofta som andra byter trosor (ja i alla fall innan ekonomiska krisen, hon verkar dock fortsätta flyga t or Göteborg minst nån gång/vecka), eller varför inte Bindefeldts födelsedagsfirande när han flög ner i princip alla Sveriges kändisar till Tel Aviv. Osv.

  Svara

   På tal om Bindefeldts 60-år fest, är det någon som har läst intervjun i DN (låst artikel) om bland annat resan..

   Svara

   Förstår inte varför man inte väljer tåget sträckan sthlm-gbg. Jag och många andra reser ju så varje vecka och det är så smidigt. I första klass sitter man bra, lugnt och bekvämt med mycket benutrymme (älskar att man kan boka singelsäte) och man slipper ta sig in och ut från flygplatserna till centrala staden. Tar i princip lika lång tid i slutändan.

   Svara

    Idag skulle en av mina klasskompisar upp till stockholm, hon hade bokat tåg och bokat med avbokning. Det kosta över 1000 kronor för en resa upp, att flyga upp kostade 400 så hon avbokade tågresan, boka flyg resa hem o tillbaks o tjänade 1200 kronor. Mäcket att ta sig till landveter och checka in o sånt tar ju mer tid än att åka tåg till stockholm. Så det är därför folk väljer att flyga, för det är billigare ibland/oftare.

    Svara

  Tur att hon ”flyger bra” 🙂

  Själv är jag bra på att äta choklad, inte heller så meriterande men det är jag väl medveten om

  Nu är det fredag

  Så gött!

  Svara

   Jag är väldigt bra på att ligga i soffan och kolla på Youtube 💪

   Svara

  OT när man tittar på vädret i Dubai via appen klart.se står det tex temperatur 35 grader, känns som 46 grader. Stämmer det verkligen?? Måste ju vara galet varmt där!!!

  Svara

   Tur att man håller sig hemma på höstlovet. 8 grader och regn är ju mycket bättre.

   Svara

    Mysigare om inte annat!

    Svara

   Stämmer säkert, vi hade 42 grader här i Tyskland i somra. Ja, det var jättevarmt. Äckligt varmt.

   Svara

   Ja det kan absolut stämma.

   Svara

   Varför skulle det inte stämma?

   Svara

    Ja klart det stämmer menade nog mer hur känns den värmen 😅😅😅😬 men tack ser att jag fått svar på det

    Svara

   Det ligger ju mitt i öknen…?

   Svara

    46 grader låter inte skönt😅

    Svara

    Nej vid kusten i kanten på öknen 🙂

    Svara

   Ja, det ÄR galet varmt där. Värst är när kallvattnet tar slut i duschen, och det bara finns hett vatten kvar… true story 😬

   Svara

    😱

    Svara

   Ja det är sjukt varmt där. Vi var där för exakt ett år sen, man går knappt ut på dagarna förutom för att bada, kvällar och nätter är lika varmt som en solsemester i Europa dagtid.

   Svara

    Låter underbart, jag älskar värme. Men jag gillar inte regimen i Dubai, så jag får stanna hemma.

    Svara

  Min tanke är att hon använder en iPhone som sin vanliga telefon.
  Sen är hon slug eller smart och har en Samsung som hon använder till bilder, likt de ovan, för att försöka öka trovärdigheten. Speciellt eftersom Samsung är en tagg i de bilderna. Alltså bara ett samarbete för pengarna, inte för att hon föredrar Samsung!

  Svara

   Tänker också att det kan vara så, för samsung tar väldigt bra bilder så det är inte helt fel att ha den som kamera 🙂 men sen kanske man är mer van vid iPhone när det gäller allt annat och att hon fortsatt använda den. Men tycker det är väldigt fel att vara ambassdör för samsung isåfall.

   Svara

    Ja, Det tycker jag också!
    Är man ambassadör borde det vara genuint och inte pengastyrt.

    Svara

   Hon kan väl ha samsung som jobbtelefon och iPhone privat? Självklart har även en influencer rätt att skilja jobb och privatliv åt i den mån det går. Kanske en influencer har ett ännu större behov av just jobbtelefon, eftersom det är svårt att skilja privat och jobb åt på många sätt. Smart av henne i så fall tycker jag, om hon tänker på det. Ingen mår bra av att vara ständigt uppkopplad på jobb.

   Svara

    Ja, är det så, så är det ju bra. Annars lite ruttet. Men vad vet vi egentligen.

    Svara

   Precis så..

   Svara

   exakt så tänker jag också!

   Svara

  Kan någon förklara, för jag ser inte vitsen med alla dessa events?
  De bjuder in sin egna lilla klick för att promota någon produkt men vad tjänar de på det egentligen? Är det verkligen lyckad marketing när samma grupp människor visar ett par stories från eventet? Det brukar ju bara vara någon bild på en dukning med ett placeringskort och någon flamsig ”hihi här är vi-story” där de poserar framför kameran. De petar runt lite i maten, sörplar i sig sin gröna juice, tar sin goodiebag och går hem.

  Fattar inte grejen. Vem riktar man sig till? Ska det få oss att köpa något? FATTAR VERKLIGEN INTE.

  Svara

   Tänkte exakt samma sak!!!!!

   Svara

   Och att ett sånt event ska vara viktigt nog att flyga över halva världen för…

   Svara

   Har svårt att förstå vad du inte förstår, tänk att ca 20 influencers kommer (med egna följarskaror) och skriver långa blogginlägg om hur bra eventet var och att ambassadören och/eller utskickad samsung-anställd berättar allt om sin senaste produkt som samtliga talar gott om, släng på några stories på det där alla fnittrar.

   Sitter du i valet och kvalet som följare att köp ny mobil och ser ovanstående så väljer du säkert att kika på samsungmobiler och helt plötsligt sitter du där på din android.

   Svara

    Nej, jag skulle aldrig byta till Samsung för att någon influencer bloggat om ett event 😂.
    Och det lilla jag sett så håller de där blogginläggen inte direkt någon högre kvalitet, handlar sällan om själva produkten utan mer om bloggaren själv, dukningen osv.

    Men ungdomar kanske är mer lättlurade än vad jag är?

    Svara

   De enda event jag kan förstå mig på är då spelutvecklare bjuder in YouTubers/Influencers för att spela deras kommande spel. Gamers är överlag oerhört passionerade över sitt intresse (sen ju större deras sociala medier blir, desto mindre kan man lita på dem eftersom de ofta börjar jobba mer för pengar än intresse) och deras följare följer ju dem för att se mer av deras personligheter samt produkterna de är intresserade av. Gamers influerar mig ofta till att köpa spel, men det är också för att jag kan få se lite av spelet på deras sociala medier om jag är osäker på om jag vill ha spelet eller inte. Genom dem får jag också glädje av spel jag inte vill spela själv, eftersom det ändå kan vara kul att se andra spela dem och höra deras tankar och reflektioner.
   (Jag jobbar själv i gamingbranschen så jag är nog lite partisk, men det är ju ett solklart exempel på att influencermarketing fortfarande kan fungera)

   Svara

  Men hon måste ju försörja sig. Det ingår i hennes jobb. Lätt för andra att säga att det är galenskap men ni har säkert er försörjning på annat sätt. Inte säkert speciellt miljövänligt heller.

  Svara

   Jag jobbar hemifrån, på en sju år gammal dator och en fyra år gammal mobil. Jag känner mig jävligt miljövänlig i mina mjukiskläder från 2014 =)

   Svara

    Vad jobbar du med? Vill också jobba hemifrån

    Svara

     Annan anonym här men börja doktorera. Då bryr sig folk inte om när eller var du jobbar så länge du presenterar resultat när du ska. Toppen!!

     Svara

      Doktorera är ju super och viktigt för samhället. Någon ”försörjning” är det dock inte…

      Svara

   Måste. ? Jo klart bra hon vill vara självständig men killen är miljonär flera gånger om. Däremot vill hon nog inte bli bortglömd i Sverige. Som den influencers hon jobbat upp sig till och det kan man ju förstå.

   Svara

    Gamla könsroller må jag säga. För att killen är miljonär, är man själv försörjd? 1800-talet ringde och ville ha argumenten tillbaka.
    En kvinna som är försörjd är dessutom inte FRI. Det är på någon annans villkor.
    Skärpning.

    Svara

  Jag har både och men använder främst Samsung då jag inte gillar iphone. Det är inte så ovanligt tror jag att man har både Android och iOS nu förtiden.

  Svara

   Jag med. Jag har en iPhone via jobbet men kommer inte alls överens med den. Använder främst min samsung.

   Däremot får jag inte betalt för att visa upp någon av dom i mina sociala medier😊

   Svara

  ”Sorry och tack Apple för er tid men jag går över till Samsung och det är så roligt att jag ens fick erbjudandet att bli ambassadör för dom med tanke på att jag verkligen inte tyckt om min iPhone.”

  Hur är trovärdigheten intakt? Hon är en sellout.

  Svara

   Förväntar sig folk ännu att influencers ska vara trovärdiga och göra genuina samarbeten?

   Svara

    Nej, verkligen inte, men det är fortfarande lika skamligt.

    Svara

   Sellout är väl en influencers arbetsbeskrivning…

   Svara

  Skärmdumpen kommer i alla fall från en iPhone, så det är ingenting vi behöver fundera mer över.
  Däremot håller jag med Sara L – att hon troligtvis använder en iPhone i vanliga fall, men att hon använder Samsung för att visa upp i sina kanaler då hon får betalt för det.

  Svara

  Hon kanske har två telefoner med tanke på att hon bor i kanada?

  Svara

   Man kan ha två simkort i samsung 🙂

   Svara

  Hmm Samsung är ett imponerande företag med en hel del produkter med väldigt hög prestanda. Lite förvånad att de behöver influencers för att marknadsföra sig.
  Eller vad tycker ni?

  Svara

  Annica – GÄÄÄÄÄÄSP… att någon ens betalar dig för ett samarbete, eller betalar du Samsung? hmmm

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.