Annica Englunds raderade ilskna inlägg

Kritiken Annica Englund fick för att ha flugit till Sverige för att hålla en träningsklass tillsammans med Samsung verkar inte ha tagits emot så där jätteväl av henne. 
I inlägget hon först publicerade så skrev hon att hon kommer skita i att blogga idag som en konsekvens för kritiken hon fått ta emot.
Det inlägget har hon sedan dess raderat och ersatt med ett i en något mildare ton där hon väljer att göra om och göra rätt.

Jag vet att jag har möjlighet till att tacka ja och nej till vissa jobb och jag är noga att välja vilka jag arbetar med. Det är inte alltid lätt att jobba med det jag gör för det blir alltid kritiserat men jag gör så gott jag kan. Jag är glad över att jag har möjligheten att jobba med det jag gör för det finns otroligt många därute som jobbar med det jobb de har för att de måste, inte kanske för att de brinner för det. Och när den här möjligheten att jobba med ett event i Stockholm dök upp så tackade jag ja, och det ni kanske inte vet är att det är lite annat jobb runt det här som jag kanske inte lyft fram. Det är inte så att jag åkte endast för att hålla i ett 45min pass utan vi gjorde jobb utöver det som inte levererats än.
[…]

Jag gör verkligen så gott jag kan när det kommer till miljön. Alla små val i min vardags som på något sätt är bättre för vår omgivning gör jag, men det är inte så att jag slänger upp en bild när jag köper ekologiska ägg för att ni behöver se vilka val jag gör. Men jag hör er i denna miljöfråga när det kommer till flygandet, jag gör det. Och jag kanske reagerade fel nyss och det ber jag om ursäkt för. Jag kommer inte svara på era kommentarer utan valde att lägga upp det här istället. //Annica Englund

Det är inte lätt att göra rätt och det är inte lätt att försöka vara alla till lags, utan jag skulle säga att det är helt jäkla omöjligt.
För att göra vissa saker som några kanske gillar så kommer man sannolikt behöva göra andra saker som några andra kanske inte gillar och skulle man försöka ta hänsyn till alla dessa åsikter, viljor, känslor, synpunkter, ståndpunkter, och uppfattningar så skulle man inte kunna göra någonting alls.
Man ska absolut lyssna på och ta in vad människor tycker och skaffa sig kunskap om hur man gör saker på absolut bästa sätt men man KAN inte vara alla till lags.
Oavsett hur bra Celine Dion sjunger så kommer det alltid finnas människor som inte vill lyssna på henne, och oavsett hur bra låtskrivare Max Martin är så kommer ändå inte 100% av mänskligheten stå i kö för att höra hans senaste alster utan i slutändan måste man veta vem man är, vad man vill göra med sitt liv och hur man levererar sitt absolut bästa till de som gillar det man gör.
Eller tror ni Celine Dion funderar över hur hon ska kunna inkorporera death metal i sin nästa singel eftersom hon fick höra att några av Slayers fans inte riktigt gillade ”My heart will go on”?

Förhoppningsvis så tar Annica med sig synpunkterna till nästa gång och kanske kan optimera sin nästa resa på ett ännu bättre sätt genom att kombinera flera projekt eller liknande?
Att skriva till henne att hon bara borde luta sig tillbaka och leva på sin snubbe är ju både kränkande och någonting som låter sjukt jävla urtrist.
Ska hon gå runt där i huset i Kanada och liveget vänta på att han ska komma hem så hon kan vara hans lilla kuttersmycke?
Är det NÅGON här inne som skulle vilja göra det?
Så galet jäkla råtrist!

Tack för tips!

224 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur mycket kritik får tex. Filip Hammar, som i princip veckopendlar till La? Skillnaden är iofs att han är man…

  Svara

   Eller hur.
   Våra politiker? Hur många tar tåget när de kan istället för flyg eller har distansmöten?
   Hur många företag kör skypemöten och använder tåg istället fö rflyg, bil eller taxi?

   Svara

    Jonas Sjöstedt flyger aldrig <3

    Svara

     Då är han kanske mer flygrädd än miljökämpe?

     Svara

      Man tror det man vill tro.

      Svara

       Det var en seriös fråga. Har ingen koll på jonas sjöstedt men det är ju relativt ovanligt att ’aldrig’ flyga, därav undran om det ligger mer bakom än bara miljöintresse. Den enda person jag själv känner som ’aldrig’ flyger är min svägerska och hon har flygfobi.

       Svara

        Många av Vänsterpartisterna flyger i minsta möjliga mån, se t ex Hanna Gunnarsson som skriver om sitt tågpendlande från skåne-sthlm och bl.a precis tagit tåget till Bryssel!

        Svara

         Ja men det har jag såklart lättare att tro på, att man drar ner på flygresor av miljöskäl. Nu verkar nån ha svarat nedan att han visst flyger när han tycker att det är befogat men jag uppfattade alltså kommentaren som att han aldrig någonsin flög under några omstandigheter.

         Svara

      Han flög till Turkiet i mars i år för att vara valobservatör (källa: twitter). Men han har sagt att han anser det onödigt att flyga inrikes bl.a. och därför tar han tåg/buss när han arbetar inom Sverige. Bra initiativ. Ibland är det omöjligt att undvika flyget, men så gott det går kan man ju färdas på andra sätt.

      Svara

     Också sjukt sympatiskt:
     ”Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt tjänar minst av riksdagens partiledare. Hans lön uppgår till 66 900 kronor i månaden. När all skatt är betald har han 40 000 kronor kvar i plånboken.

     Men det gillar inte Vänsterpartiet som inte vill att politikernas löner ska skilja sig för mycket från snittsvenskens. Sjöstedt betalar därför också en särskild partiskatt som gör att hans månadslön efter skatt bara uppgår till 29 000 kronor i månaden.

     En nettolön på 29 000 kronor motsvarar en lön före skatt på knappt 40 000 kronor.”

     Svara

      Det där är inte sympatiskt. Bara oerhört korkat

      Svara

       Hur då korkat?

       Svara

        För att kommunism inte fungerar i dagens kapitalistiska samhälle

        Svara

      Vad går partiskatten till vill man ju veta…jonas sjöstedt?

      Svara

    Och idrottare som flyger tvärs över jorden för att spela lite boll eller hoppa högst.

    Svara

     Min sambo tyckte att inrikesflyg var helt okej för hockeyspelare då de kan behöva åka långa sträckor… Jaaa, eller så tar man hänsyn till avståndet och lägger inte schemat så. Men planering är väl kanske inte mäns starka sida. Livsviktigt med hockey så skit i miljön.

     Svara

      Alltså att ena matchen är i Skåne och nästa i Luleå typ. Så de inte ”hinner” åka tex tåg. Lägg inte schemat så då.

      Svara

       Om det bara var så enkelt..

       Svara

        Nja hjärnkirurgi är inte så enkelt. Detta går nog att lösa om man vill.

        Svara

         Är ju inte bara upp till laget, ska ju passa ihop med alla andra lags scheman osv. Schemaläggning är inte så lätt som du tror.

         Svara

          Idrott är inte livsviktigt. De får väl spela i lokala ligor och ha riktiga jobb på sidan om.

          Svara

           Det är det visst.

           Tyckte du precis att vi ska lägga ner alla elitidrottare?

           Definiera vad ett riktigt jobb är då?

           Nja det är ju en definitionsfråga. Är det ett jobb att vara influencer? Är det ett jobb att hoppa höjd?

           Jag använde samma retorik på idrottare som på influencers.

           Många kvinnliga idrottare har ju det (pga kassa löner för dem jmf med manliga) så omöjligt är det ju bevisligen inte

          Nä det förstår jag också att det måste förändra hela organisationen,att det inte är upp till enskilda lag. Poängen är fortfarande att det inte är omöjligt.

          Svara

           Det är absolut inte omöjligt – se hur NHL/NFL försöker optimera genom att anpassa med road trips för att minska antalet resor. T.ex. skulle Malmö kunna passa på att ha en-en och en halv vecka som spenderas i norra delen av landet med matcher. SHL/Allsvenskan försökte anamma ”back to back” matcher för några år sedan, men missförstod helt. De lade upp det så att t.ex. Malmö/Luleå var i Malmö ena dagen för att mötas direkt dagen efter i Luleå – vilket resulterade i att BÅDA lagen behövde resa med flyg och bli slitna 🤦🏻‍♀️ Inspirationen till back to back i NHL hade annars de båda lagen mötts i samma arena två dagar i rad, och sen gjort samma sak i den andra arenan senare i säsongen. Svensk sport överlag hade behövt vara lite mer nytänkande i vilket avtryck man har såväl på samhälle (välgörenhet, inkluderande, osv) och miljön – något som andra länders ligor iaf försöker inkorporera.

       Om vi ska prata om Sveriges inrikesflyg.. Preems nya oljeraffinaderi i Lysekil blir Sveriges största utsläppare. De nya utsläppen motsvarar en miljon bilar eller sex gånger alla inrikesflyg per år! 😱

       Svara

        Wow. Sånt vore intressant att läsa mer om, mycket mer intressant än annica englunds ynka sverigeresa.

        Svara

         Det är väl bara att läsa om det då, det finns nog gott om artiklar och fakta. Men du kan ju inte förvänta dig att det ska stå något om det här, på en blogg om sociala medier.

         Svara

       Tänk på NHL då… 🙃

       Svara

   Du ser inte skillnaden med att Annica med i stort enbart kvinnliga läsare får så mycket kritik av just kvinnor. Är det männens fel det med trots att de inte ens vistas där?

   Svara

   Skillnaden är att Filip inte skryter om det på sociala medier eller åker på sponsresor. Han mår också ganska dåligt över det. Lyssna på deras podd och skaffa dig en riktigt uppfattning innan du drar manskortet

   Svara

    Inte? Han berättar ju i varenda avsnitt av alla mot alla om hans häftiga liv i LA och hur han reser mellan.

    Svara

    Exakt, om inte Annica hade fått denna kritik så hade vi garanterat fått se bilder från hur hon steker i business class.

    Svara

    Så det är ok att flyga varje vecka bara man håller tyst om det?

    Svara

     Ja, miljön påverkas bara om man 1. Berättar om det och 2. Mår bra av resandet.

     Svara

      Lite värre om du är kvinna också. Eller miljön tar större skada av det.

      Svara

     Ingen har sagt att det inte är okej. Det är en förklaring till varför just han inte får kritik.
     Om man håller tyst om det man gör vet ingen annan om det och då är det väldigt svårt att få kritik för det.
     Och det är inte bara för att han är man som många vill få det till.

     Svara

      Fast han är inte tyst om det så din teori faller.

      Svara

       Fast det gör han visst. Om man kollar i hans instagramflöde har han inte postat en enda bild på sina resor. Man får scrolla tillbaka ända bak till juli 2017 för att hitta en bild på en helikopter. En helikopter som de använde att spela in tårtgeneralen med. Så det var inte ens en riktig flygbild.
       Bilden innan dess, från en resa behöver man scrolla ända bak till augusti 2016.

       Till skillnad från Annica då: 17 timmar sedan, september x5, juli x12, maj x9, december 2018 x6.
       Och det är bara från det här året..

       Svara

        Nu är ju inte Instagram det enda stället han hörs på. Prova se ett enda avsnitt av alla mot alla till exempel.

        Svara

         Nejtack, jag vill inte titta på svenska c-produktioner.
         Kanal 5 är inte heller en plattform man kan lämna öppen kritik på. Det är väldigt svårt att fp andra att höra ens kommentarer om man skriker mot tv’n liksom.
         Men du får gärna förklara för mig hur man ska kunna ge Hammar kritik genom att titta på TV

         Svara

    Hahaha, så om man mår dåligt över något är det ok att göra det?
    Hur långt sträcker sig denna tes?
    Mord? Bokföringsbrott? Urkundsförfalskning?

    Svara

     Ja men precis. Guilt is just your egos way tricking you into thinking you´re making moral progress.

     Svara

    Vad gör det för skillnad att han säger sig må dåligt över sina flygresor?

    Svara

   Förutom ovan nämnda skillnader är det också så att ingen följer Hammar och att han inte har samma plattform där sekundärkränkta människor kan ösa ur sig sin ”kritik”.

   Svara

    Svar till Anonym 09:13

    Svara

    Hammar har fler följare på insta än vad Annica har.

    Svara

     Har de samma följare då?
     Eller är det så att Hammar har mest manliga följare som inte är så aktiva och Annica har mest kvinnliga följare som har en extremt mycket större tendens att skamma, ifrågasätta och fördöma varandra?

     Svara

  Jag förstår hennes frustration.

  Jag tycker absolut att vi behöver ta mer ansvar för de val vi gör när det gäller miljön men vi behöver inte halshugga någon så fort de sätter sig på ett flyg.
  Hon har för fan precis flyttat till ett annat land, hon slår väl fler flugor i en smäll när hon flyger till Sverige, som att träffa vänner och familj och samtidigt arbeta.
  Vill man kritisera folk får man fan börja uppifrån, med de värsta bovarna, Annica är inte en av dom.

  Ibland tror jag att folk använder internet för att gnälla av sig om sådant de annars håller käften om.
  Internet är vår ficka att knyta näven i.

  Svara

  Min teori är att de som gnäller mest är de som måste stilla sitt eget dåliga samvete.

  Svara

   Min teori är att de som gnäller mest är de som känner sig maktlösa.
   De som gnäller på Annicas resa åkte till Rhodos 2015 och ser Annica flyga runt och till synes leva livet.
   Då kan man lätt göra om sin frustration för sitt tråkiga liv till omtanke för miljön.

   Svara

    Typ som de som alltid ödmjukt skryter om hur de alltid åker på cykel & tält semester i Sverige, bara äter ekologisk närodlad vegansk mat i säsong, aldrig köper nya saker och lägger helgerna på att plastbanta, dumstra och återvinna grannarnas grovsoppor? Och verkar leva världens tråkigaste liv och vars enda egentliga nöje är att gnälla på att andra inte gör tillräckligt för miljön?

    Svara

     Förlåt men. Vad har man i en grovsoppa? 🤔

     Håller med dig. Att hålla på att skamma varandra hjälper ingenting, man borde sätta den energin på att forska fram bättre lösningar istället.

     Svara

      Grovsopor*

      Svara

     Jag levde så under en kort period i 20-årsåldern när jag studerade i Malmö och bodde i kollektiv och det var helt klart lite spännande då (men inspirerades även av andra som hade det bättre ekonomiskt och det lärde mig hur jag ville ordna mitt eget liv).
     Inte en endaste person hade något negativt att säga när jag levde ekonomiskt begränsat, men så gjorde jag ”misstaget” att lägga ut en bild på mina föräldrars sommarhus i Stockholms skärgård under en fest, och det tog mindre än en timme innan en massa kommentarer kom ifrån personer jag inte ens kände som började gorma om att jag skröt och annat otrevligt.

     Innan dess var det frid och fröjd och aldrig ett endaste hårt ord (men det var väl för att det inte var lyx med kollektiv och att handla second hand o.s.v.).

     Alla personer som gnäller avslöjar sig själva för när någon har mindre så sägs det ingenting! Då är det bara peppande ord.

     Svara

  Nja inte riktigt logiskt att jämföra omgivningens åsikter om långflygningar med åsikter om vilken musik man lyssnar på. Det är inte bara en smaken är som baken-grej i detta fall.

  Svara

  Det är väl positivt med influensers som faktiskt vill jobba, det borde ju uppmuntras.

  Svara

   Ja, förvärvsarbete är väl inte deras paradgren direkt så man får va glad för det lilla!

   Svara

    Tycker flera förut har skrivit att det finns nassa jobb för henne i Kanada. Hon är utbildad makeupartist och pt. Sen kan man jobba ideellt med tex djur eller barn som far illa. Många har gett tips och varit positiva. Så tycker absolut hon får mycket positiva tankar. Det här inlägget känns tyvärr bara negativt. När däremot andra bloggare blir påhoppade för flygning rasar elaka kommentarer Inn. Varför då? Känns mysko och inte ok.

    Svara

     Men hon ska väl få jobba med det hon vill jobba med? Eller ska hon välja jobb utifrån vad hennes följare tycker att hon ska jobba med?
     Då lägger hon ju ner sociala medier och får väl skit för att hon inte uppdaterar också?

     Tänk att följare alltid vet bäst.

     Svara

     Frågan är om hon har tillstånd att jobba i Kanada? Vad jag har förstått är det rätt svårt, samma i USA.

     Svara

      Hon har arbetsvisum via sin sambo.

      Svara

       Är det helt säkert? Ofta får man bara ett anhörigvisum på 5 år.

       Svara

        Ja, hon har svarat på frågor om det och att hon har ett arbetsvisum tack vare sin sambos visum.

        Svara

     Fast vilken knäpp teori 🙂 du kan ju inte bestämma eller ha synpunkter på vad nån annan ska jobba med? Det avgör hon nog bäst själv trots allt.

     Svara

      Vadå knäpp? Det är väl klart att om mam har möjligheten borde arbeta i sitt närområde för att minska transportutsläpp. Förstår du inte att det är en väldigt stor omställning vi står inför. Det går inte att köra på som innan.

      Svara

  Har du platt-tv? Ny dator? Ett extra rum i lägenheten för att sova, eller sover du i vardagsrummet? Äter du kött? Slänger du en hel del matrester? Köper nya kläder istället för att laga? Har du sommarhus?
  Det är lika illa som att flyga.
  Det börjar bli rent ut sagt löjligt med dubbelmoralen kring flygskammandet. Medelklassen konsumerar på som vanligt, kanske köper lite eko, men attackerar människor som flyger med en enorm aggressivitet.
  Lägg av.

  Svara

   Jag kan svara nej på alla dina frågor, men endast för att jag är en fattig jäkel. Hade jag haft mer pengar hade jag inte levt då här.

   Svara

   Du glömde även: har du barn?

   Svara

    Och husdjur

    Svara

    Läste med Gulletussans röst😂

    Svara

   Idag är väl den enda ”hållbara” livsstilen att ta livet av sig.
   Förstår inte den här hetsen.
   Man fokuserar på en liten, marginellt bidragande faktor och yrar om den.
   Jag hade en f.d. pojkvän som skällde på mig när jag tog en plastpåse på ICA, det var ett j.ävla liv om den påsen.
   Själv hade han två bilar (varav en sportbil), reste 2-3 ggr/månad och konsumerade en hel del elektronik.
   Men jag var satan själv….

   Svara

    I feel your pain. Levde med en vegan i sex år. MAKEN till hycklare, don’t get me started 🙂

    Svara

     Att vara vegan innebär att man har ett levnadssätt och en filosofi som förkastar synen att djur går att äga. Det har ingenting med miljön att göra.
     Jag är vegan, men tar ändå och reser utomlands, tycker inte att det är katastrofalt att slänga glödlampor och batterier i hushållssoporna. Det gör inte mig till hycklare, eftersom att jag inte äter som jag gör av miljöskäl, jag gör det av djuretiska skäl.

     Svara

      Det gör dig däremot till en puckad idiot.

      Svara

    Du verkar inte vara så upplyst om du tror att flyget endast är en marginellt litet bidragande del till utsläppen. Sen blir inte flyge vare sig sämre eller bättre på grund av att det finns en massa mer saket som är dåligt för miljön. Med din lokig är det alltså helt okej att köra på och fortsätta med en massa miljödestruktiva saker eftersom det endå finns så många saker som är dåligt. Knäpp logik.

    Svara

     Har du någon seriös källa som säger att flyg står för majoriteten av utsläpp?

     Svara

   Och internet, att streama film och serier, är lika illa.

   Svara

   Nej, på alla frågor. Har inte barn heller, och lider definitivt inte.

   Svara

    Jag har väldigt svårt att tro att du inte använder tvättmaskin, mobil, dator osv. Syr dina egna kläder, lagar dina utslitna skor istället för att köpa nya. Odlar egna grönsaker, bara cyklar eller går dit du ska. Bor i kollektiv istället för att bo i ett enmanshushåll. Använder mindre än två liter vatten om dagen för annat än att dricka. Äter 100% växtbaserat.

    Svara

     Det var inte det jag svarade på.

     Min dator och mobil är från 2015, lagar mina kläder och när det inte går längre använder jag dem till annat/återvinner dem och köper nytt second hand. Enda undantaget är typ trosor och strumpbyxor.
     Sover i vardagsrummet i en etta, med grön el och så många miljöanpassningar som möjligt. Har sänkt värmen och går istället i extra tröjor och strumpor.
     Äter inga animalier, väljer råvaror efter säsong och fryser in/gör restmat på det som blir över.
     Har inget sommarhus, flyger inte och klimatkompenserat för min vardag varje år.
     Har inga husdjur eller barn.

     Jag kan svara på dina frågor också.

     Använder tvättmaskin med miljöneutralt tvättmedel en gång per månad (kanske 2 laddningar), torktumlar aldrig.
     Lagar mina skor så gott jag kan alternativt tar dem till skomakare. Går det inte, hittar jag nya second hand.
     Odlar inte mina egna grönsaker, mest på grund av att jag bor i lägenhet. Ska dock sätta lite grejer till nästa år.
     Bor inte ensam.
     Vatten kan jag bli bättre på att hushålla med. Diskar dock inte under rinnande vatten, köper inte vatten på flaska, köper aldrig nya jeans, etc.
     Övrigt är besvarat ovan.

     Svara

      Missade transportfrågan. Går, cyklar eller tar kollektivtrafik överallt jag kan. På semester tar jag tåget eller bilen tillsammans med flera vänner.

      Svara

       Kul. Alltså på riktigt, är inte spydig eller ironisk. Grejen är, tror det är mkt bättre läsa om såna här exempel än att bara kritisera nån lite random för en flygresa om man vill inspirera folk.

       Svara

        Kollar man ovanför min kommentar ser man ju dock att folk inte tror en och istället kallar en hycklare eller skenhelig. När man är en av de som faktiskt gör allt vi kan för att vara så snälla mot miljön som möjligt, är det sjukt frustrerande att se andra flyga över Atlanten flera gånger per år, buda klänningar från England, masskonsumera kött eller köpa nya kläder varje månad. Det är vår gemensamma framtid men inget gemensamt ansvar tas. Därför tröttnar vi och kritiserar de som inte anstränger sig.

        Svara

      Du är JETTEDUKTI!!!!!!!

      Svara

     Du verkar inte vara så upplyst om du tror att flyget endast är en marginellt litet bidragande del till utsläppen. Sen blir inte flyge vare sig sämre eller bättre på grund av att det finns en massa mer saket som är dåligt för miljön. Med din lokig är det alltså helt okej att köra på och fortsätta med en massa miljödestruktiva saker eftersom det endå finns så många saker som är dåligt. Knäpp logik.

     Svara

   Samt alla som slänger allt möjligt som inte är hushållssopor bland soporna…

   Svara

  Tycker som någon innan nämnde att man borde granska och kritisera sporten också om alla andra ska stå till svars för att de flyger. Men det kommer väl inte ske, män och sport får väl aldrig kritiseras.

  Ps. Slayer är inte death metal mvh nån som är gift med världens största metalfan.

  Svara

   Och artister, och allt som tillhör ”underhållning”.

   Svara

   Slayerr thrash metal.

   Svara

    Haha. Slayer är, menade jag såklart.

    Svara

  Är det bara jag som tycker att precis allt med Annica är så fruktansvärt ointressant?

  Svara

   🙋🏼‍♀️

   Svara

   Check!

   Svara

  Det är mest influensers som får kritik.. artister, idrottare, politiker ja listan kan göras lång.
  Finns flera som veckopendlar med flyg långa sträckor varje vecka.

  Svara

   Jag flög i våras till Asien för att jobba två dagar där. Då ska tilläggas att jag jobbar med miljöfrågor. Jag ifrågasatte detta hos chefen och undrade om det inte var möjligt att utföra de två dagarnas arbete via Skype eller annat, men nej jag skulle vara på plats.

   Svara

   Kan det vara så att det bara är influencers som får kritik för att de är de enda som tjänar pengar på själva flygandet? Som Kenza nu, gör ingenting annat än att semestra och det får hon ersättning för liksom.
   Influncers är de enda som basunerar ut det på alla deras kanaler och plattformar. De är dessutom de enda som har en plattform där folk faktiskt direkt kan ge dem feedback på sättet influncers influerar på eller grejerna de ”säljer”.

   Svara

    Resebyråer bör väl rimligtvis få kritik i så fall.

    Svara

     För att de existerar? För att resorna inte går med orientexpressen? Eller varför skulle de få kritik?
     Folk vill inte använda sina dyrbara semesterdagar till själva resandet. De vill ta sig snabbast möjligt till en resort som ligger vid ett azurblått hav och en sandstrand med så små och fina sandkorn att det tar nolltid att sjunka ner hela fötterna om man står still vid strandkanten. Det är där man vill tillbringa sina semesterdagar och inte ombord på en ”zero carbon” båt eller ombord på ett långdistanståg.

     Svara

      De tjänar ju mer pengar på folks flygande än vad en influencer gör

      Svara

       Och? Eller hur är det relevant för miljön?

       Svara

       Nu får du allt ta och slipa dina argument.
       Och håll dig ifrån whataboutism då.

       Svara

        Nej vi pratar om resor och att få betalt för att marknadsföra resor.

        Svara

         Ja, så fortsätt prata om det då. Blanda inte in företag som annordnar resor. Om man ska prata om varför influencer får kritik är det lite märkligt argument att dra in helt annat och peka på att de är värre som minsann också borde få kritik. Whataboutism kallas det för.

         Svara

      Det är mkt man vill här i livet… men verkligheten är en annan.

      Svara

       Verkligheten är ju dock så att det finns flygbolag, det finns charterbolag och det finns resebolag.
       Människan är av naturen utforskare. Vi måste hela tiden pusha gränser, upptäcka nya saker, nya kulturer osv. Det går inte att ta ifrån oss. Och så länge man inte tvingas till att ta ett miljöansvar så kommer vi köra på som vi alltid har gjort. För människan är av naturen bekväm och lat och kommer altid att uppfinna genvägar.
       Det är heller inte semesterfirare som är det stora problemet när det kommer till flyg. Problemet är de som flygpendlar och använder flyg som transportmedel ofta och regelbundet.

       En kollega till mig har t.ex. en fru som bor i Frankfurt och jobbar i München. Hon pendlar fram och tillbaka varje dag. Och sådant är inte speciellt ovanligt. En annan jag känner pendlar från Stockholm till Köpenhamn 4 dagar i veckan. Sådant påverkar mycket, mycket mer än semesterresor.

       Svara

        Finns mkt att utforska och upptäcka i sig själv, hos sina nära och kära och i sin närmiljö. Man upptäcker inte mer bara bara för att man reser långt bort.

        Svara

         Säg det till Hanno från Karthago, Pytheas, Marco Polo, Christoffer Columbus, Vasco da Gama, Jacques Cartier, Abel Tasman och Roald Amundsen.

         Jag nämnde att människan av naturen är lat, eller hur? Att ”utforska och upptäcka sig själv” kräver fruktansvärt otroligt mycket. Detsamma om man ska upptäcka nära och kära, och då behöver dessutom de också vara ombord på idén. Närmiljön? Visst, för att du absolut alla dagar i veckan skulle välja ett besök på Borås kommunala bibliotek istället för att åka upp i Space Needle, se tuggummiväggen vid Pike Place Market och åka ut på valsafari.

         Svara

     Jobbar på affärsresebyrå och att man inte vänder blickarna mot företagen istället för en stackars influencer (som faktiskt gjorde ett jobb) förvånar mig. Inte för att jag önskar att de ska sluta flyga, för då har jag inget jobb. Men där snackar vi mååååånga kunder med 200 flygdagar om året. Inte ovanligt med flygningar jorden runt för ett möte på vardera kontinent. Låt stackars Annica vara.

     Svara

    Jag är orimligt provocerad av Kenza i detta specifika fall. Tar med sig sin unge som är under halvåret(!) och ska prompt flyga med honom, till ett ruttet jävla land, allt för att hon och hennes man ska få uppleva hur det är att resa med en bebis. Nog för att barnaskaffande är det mest egoistiska som en människa kan ägna sig åt, men som grädde på moset ska det hela också vara ett reklamjippo för nämnda ruttna land. Usch.

    Svara

     Instämmer. Usch!

     Svara

  Snälla, fixa svaraknappen, jag blir snart galen. Det är helt omöjligt att scrolla genom kommentarer numera.😩

  Svara

   Jag har fått byta till vänsterhand på den här sidan 😂😂

   Svara

    Äntligen någon fördel med att vara vänsterhänt😂

    Svara

   !!!!!

   Svara

  Men alltså hon blev ju bara ifrågasatt i kommentarerna. Tycker hon överdriver. Flyger man över halva jorden för att göra ett event o sen flyga hem igen så får man räkna med kritik. Iaf 2019.

  Svara

   Hon blev ifrågasatt av Cam oxå i ett inlägg om jag inte är helt ute och cyklar

   Svara

  hahaha läste atg hon skulle gå runt i huset som en live-get 😂

  Svara

   En privatget!

   Svara

  Jag kan tycka att samsung ska ha en del av kritiken, som väljer att ha en ambassadör som bor på andra sidan jorden. Vem är miljöansvarig på den firman?

  Svara

   Marisol Was?

   Svara

    Suck.

    Svara

  Och internet är alltså fortfarande en större miljöbov än flyget. Alka borde sluta streama film och serier. Läs böcker. Av papper.

  Svara

   Och de böckerna ska lånas på bibliotek, inte köpas.

   Svara

    Eller köp begagnat och sälj vidare då du är klar 🙂

    Svara

   Det är ju iofs inte bara steaming av film och serier som internet används till.
   Internet gör oss väldigt globaliserade.
   På 60-talet fanns t.ex. en väldigt stor antikrigsrörelse i New york. Det var inte förrän 74, alltså 8 år senare som vi i Sverige började prata om det. SÅ lång tid tog det för fenomen att sprida sig och bli ”virala”.

   Svara

    Va bra att du påpekade det! Ifall det finns många som inte vet att internet används till nåt annat än att titta på film och serier. Stort TACK.

    Svara

  Det är någonting i Annicas ton/svansföring som jag börjar tycka mer och mer illa om. Tycker hon allt mer känns så extremt osympatisk?

  Svara

   Håller helt med. Usch.

   Svara

   Ja tonen kan vara bitsk. Och hon skrev ju när hon är dj och på toppen då ska hon ha ett eget flygplan. Hennes skrytande bidrar en hel del till att folk blir snea hon har glömt vad ödmjukhet är. Queen of thé world eller vad hon brukar kalla sig. Bara det är konstigt.

   Svara

    hon är nog ganska så bortglömd i influencervärlden om något år eftersom det finns många nya ”stjärnskott” på plats i Sthlm som blir mer attraktivt för företagen att samarbete med, smidigare helt enkelt. Och DJ karriärer verkar väl inte vara så aktuell längre….

    Svara

  Cry baby tänker jag bara.. Så kränkt. Annika alltså.

  Svara

  Josefin Ottosson lade ut en video på youtube inatt men den är raderad nu.
  Hon grät och var helt förstörd pga hennes pojkvän (Josef Loco) som tydligen har varit otrogen emot henne under hela deras relation. Han har betett sig som ett svin emot henne på alla möjliga sätt och hon var färdig nu.
  Det gjorde ont i hjärtat av att se henne så ledsen 😢
  Nu är videon borttagen… Stackars tjej 💔

  Svara

   Oj så intressant…

   Svara

   såg också det.. har aldrig blivit sårad av en partner men gud vad hennes smärta gick igenom skärmen. vilken jävla skitstövel.. fast det syntes ändå på honom att han är sån.

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   ”det behöver inte nämnas nämnvärt” du är en lågbegåvad människa, Anna

   Svara

  Ja. Tack. SNÄLLA SLUTA BLOGGA 😂😂

  Svara

  Idag tipsas det om en klänning från Veronica Virta för 1990 som hon fick i pressutskyck helt Gratis men andra får minnsan köpa en sån om de så önskar.
  Plus det ebiga tjatet om sina mamkilon, mammahjärnan som är glömsk att ta med extra kläder till bebben som råkar spy på sig, grimasen och allt ihopkomponerat med en massa säljkonsumera mera mera 💵💸💸💸 verkar ha stiget henne åt huvudet. Ska bli spännande att se hur mycket hon plockar ut i sitt företag när årsredovisningen är klar.

  Svara

   Hon tom mutar sin son att få gå med i affärer där hon nu har samarbeten med Jägerrocentrum hon är så stolt in i tuppen att få shoppa loss allt möjligt det är synd om mamman som är så fattig så hon måste jobba hårt.

   Svara

   Vem pratar du om?

   Svara

    Anna pratar om Anna, i vanlig ordning

    Svara

  Jag är väldigt trött på influencers. Vet ingen som är miljömedveten eller klok. Alla kör samma kort ”sorry jag har inte så stor koll hihi..” får hela yrkeskåren att framstå som oerhört korkad.

  Svara

   Tyvärr är de inte så smarta för uppmuntrar man enbart till konsumtionhets så har de tyvärr inget vettigt att bidra till. Vi klarar oss bra utan deras sk tips och råd. Man får hoppas att de blir granskade alla som kör med sånt. De tjänar ocskå en hel del svart utan att märka ut allt korrekt och när de skrivs om det.

   Svara

  Slayer är inte death metal 😏

  Svara

   Damn you, Wikidepedia. =)

   Svara

    Thrash!

    Svara

  Det var jag som ställde en fråga.
  Tänker du inte på miljön?

  Sen tog det hus i helvetet!

  Annica är en person som bara vill hyllas. En jobbig fråga och då blir hon skogstokig. Men att hon reagerar så här starkt för min fråga om miljön är ju vansinnigt galet. Va?! 🙄

  På vilket sätt är detta ett påhopp så enormt att hon hotar med att sluta blogga? På vilket sätt trycker detta ner henne? Va, hon är ju helt labil.
  DET VAR EN FRÅGA! Inget annat.

  Svara

   Fast det är väl en ganska konstig ”fråga”? Tänker du ”inte” på miljön. Låter mer som ett passivt aggressivt konstaterande i mina öron. En bättre formulerad fråga hade väl varit ”hur ser du på flyg och miljö” eller ”vad gör just du för att leva miljövänligt”?

   Svara

    Ha ha ha 🤣 ditt sätt att ställa frågan är väl ännu mer passiv aggressiv…eftersom du bara vinklar och hintar frågan!

    Det är bättre att vara rak på sak, så som jag skrev frågan!
    Inga krusiduller.

    Svara

     Uh? Jag citerade dig.

     Svara

      Nej, du formulerade om frågan på det sättet du hade ställt frågan, är du dum?!

      Att citera betyder att du kopierar något rakt av, inte skriver om den för då är det inget citat längre! Duuhh!

      Svara

       Fast vänta här nu. Mening 2 i din kommentar. ”Tänker du inte på miljön.” Hemskt ledsen men jag har är kopierat den ur din text rakt av.

       Svara

        Men är du helt bakom flötet?

        Du skrev:
        En bättre formulerad fråga hade väl varit ”hur ser du på flyg och miljö” eller ”vad gör just du för att leva miljövänligt

        Jag svarade på detta:
        Att ditt sätt att ställa frågan på är ännu mer passivt aggressivt!

        Då svarade du:
        Att du citerat mig.

        Rad 2 hör inte till ämnet för jag nämner inte den.
        Det är din åsikt om hur en fråga bör ställas som är det aktuella ÄMNET!

        Du är förvirrad!

        Svara

         Det är som att du går från passivt aggressiv till enbart aggressiv väldigt fort 😂

         Svara

          Jag är såå aggressiv jösses akta dig 🤣

          Du är inte den vassaste kniven i lådan 🙄 och då blir det svårt för dig att hänga med helt enkelt!

          Att du sedan kallar du mig aggressiv är bara din osäkerhet som skiner igenom.

          Svara

        Men det är ju dina omformuleringar av frågan som Sophie menar är passivt aggressiva. Och det håller jag med om.

        Svara

         …exakt 👍🏼

         Svara

         Idag får man inte ställa raka frågor. Det är tydligen elakt.

         Svara

   Tänker du inte på att dina frågor kan uppfattas som aggressiva och fördömande?

   Svara

  Bättre flyga business till ett jobb än att sitta och tjocka i sig en sponsresa i Dubai!

  Business och FIRST är fan livet o flyga och det ska man va stolt över att man lyckas uppleva ngn gång i livet😍

  Och flygresandet har ju visat sig att det inte är det värsta inom klimatet

  Svara

  Det första ”Tack och hej!”-inlägget tror jag fick sponsorerna att reagera…

  Svara

  Vill man vara influencer så tror jag att det är omöjligt att komma ifrån den här diskussionen, de visar ju upp sitt liv mot betalning och vill vara en vandrande reklampelare? Klart att folk reagerar om det görs onödiga flygresor för typ ett dagsevent? Det som visas upp kommer bli föremål för diskussion. Och lite skillnad på en artist som ska ha konsert för tusentals i olika länder vs en influencer som ska ha ”event” för typ ett tiotal andra influencers..

  Svara

   Exakt, exakt exakt! 👍🏼👍🏼👍🏼

   Svara

   Jag tror hon hade ett enormt sug efter uppmärksamhet, att få stå i strålkastarljuset och vara ”the center of attention” igen.

   Hon skrev ju själv ett helt inlägg om hur tufft det var att ingen visste vem hon var i Calgary och att hon kände sig som ”nobody” i princip.
   Det har ju gått 2 månader nu och suget blev för stort så då flög hon långväga för att få en boost i självförtroendet och få sina
   ”15 minutes of fame” som hon är van vid som influencer i Sthlm.

   Att någon ifrågasatte detta (jag) gjorde därför henne rosenrasande!
   Moget beteende, verkligen 🤣

   Svara

    Håller med. Tjejen har ett enormt behov av att synas. Sedan att göra en vanlig diskussion och ej bli arg det gick inte. Löjligt barnsligt för en 30 åring. Sedan skriver hon ju att hon jobbar så mycket så hallå hon verkar ju ha arbete. Vad bra. jag bryr mej inte mer.

    Svara

    Ja, och så behövde hon fixa håret, botox sig och fylla läppar och kinder. Och festa. Det där jobbet var bara en ursäkt för att få en betalt resa hem för att roa sig. Som någon skrev, hon kunde kört passet via Skype. Det hade varit häftigt och gett cred. Men nä, fröken var sugen på skönhetsfix och att få känna sig som jordens mittpunkt igen. Hon har det jobbigt nu som hon bara är någons helt okända flickvän. Hela hennes liv hittills har handlat om att synas och få uppmärksamhet. 99% av influencerna är helt beroende av uppmärksamhet, det är därför de blir influencer. Se på mig, älska mig.

    Svara

    Var det här tänkt som ”kolla vad häftig/viktig jag är att Samsung flyger in mig för ett event” men det slog fel så nu nämns det att hon även har gjort annat jobbrelaterat?

    Proffsig att vägra jobba för att man är sur.

    Svara

   Kan ändå hålla med. Ser man till influensers så lever de på att göra reklam och interagera med sina följare (det var iaf så det var i början). Hela grejen med att de är så effektiva reklampelare är ju att de, förutom att nå ut till en specifik målgrupp, faktiskt ses som en ”kompis” till följarna. Denna interaktion gör också att de får mer kritik, än till exempel en medelålders komiker. Precis som hon där komikern Johanna inte får samma storm mot sig – för hennes ”yrke” går inte lika mycket ut på att interagera med sina följare.

   Sedan är det ju så att artister och sportevent osv faktiskt bidrar till mer glädje för fler än vad en influenser gör. De uppfyller en annan funktion hos allmänheten – gemenskap och glädje för tusentals om inte miljontals, till skillnad från en influenser.

   Svara

  Jag flyger väldigt sällan, senast var för 2,5 år sedan. Annica kan få mina flygresor de år jag inte flyger!

  Svara

   Och jag har flugit typ 8 tillfällen på 30 år så hon kan nog få ett par turer av mig med.

   Svara

    Nu utgår ni ifrån att ni inte redan har överskridit er personliga flygkvot.

    Svara

   Min man flyger i snitt var tredje månad.
   Medan många han känner flyger i snitt en-två gånger till under samma tidsperiod. Så ser liver ut för många, särskilt nu när så många svenskar valt sett andra boende i Marbella eller liknande.

   Svara

  Hon har nu även raderat inlägget med iphone-screenshoten. Kanske Samsung inte tyckte att förklaringen förklaringen till varför hon har en iphone höll?…

  Svara

   ja hon raderar alla kommentarer som ifrågasätter samsung samarbetet också

   Svara

    Och hon har tagit bort sin lilla förklaring där hon påstod att hon har kvar sin Iphone för att kunna använda facetime

    Svara

     ja hon klantade nog till det rejält… men alla har redan fattat. Även om hon raderar alla kommentarer så finns åsikterna kring henne och hennes agerande kvar. Blir värre när man försöker radera allt istället för att stå för sina misstag. Hade hon varit lite med ödmjuk hade inte denna kritik fortsatt men tror hon är för stolt.

     Svara

  Det här flygskammandet är bara för mycket. Det finns gränser för hur mycket man kan ifrågasätta människor. Jag tycker exempel det är värre att äta kött men inte går jag och hoppar på någon för denne äter kött. Vad vill folk egentligen? Att man slutar flyga helt? Näää, kommer aldrig hända. Ifrågasätt istället politiker och Hollywood kändisar, inte någon svensk c influencer som kanske reser 2% av vad våra makthavare gör.

  Svara

   Håller med, det är bara för mycket!!

   Så här är det: så länge det finns flyg är det fritt fram att flyga så mycket som man själv anser att man behöver. Och så länge det säljs kött överallt är det fullt tillåtet att välja att äta kött hur ofta man vill.
   Jag tycker inte att man behöver ifrågasätta någon enskild person överhuvudtaget, varken i Hollywood eller här, för deras gärningar så längre lagar och regler efterföljs.

   Svara

    många som inte tycker som dig, och allt fler blir det. Du och resten med dina åsikter får vänja er vid allt mer kritik. Så är det.

    Svara

     nä jag är så trött på den här miljöhysterin. Först skulle trängselskatter införas för att ”minska utsläppen”. Varför betalar vi som då kör elbilar med noll utsläpp trängselskatt? Borde inte vi slippa då som i Norge eftersom vi gör miljön en tjänst genom att ge så mycket pengar på en elbil för att bidra till att miljön ska må bättre? Klart jag hellre kör en fet BMW än miljöbil men det gör jag ändå, och ändå ska jag behöva betala massa jävla skatter och trängselskatter. Nu vill de öka priset för el som drivmedel för bilar, men va? De har ju tryckt på att vi ska köra elbilar och nu när vi gör det ska vi straffas för det? Det är bara ett sätt att tjäna pengar för politikerna, det är ingen av dom som bryr sig om miljön och därför skiter jag i miljön, tänker köra bil livet ut och flyga hur mycket jag vill. Räcker med att jag sopsorterar. Trött på skiten.

     Svara

     Vänja mig vid mer kritik? Saken är den att jag aldrig får kritik för mina livsval.

     På min arbetsplats är alla köttätare och i min bekantskapskrets är alla utom en köttätare (och hon som inte äter kött är inte vegan utan äter fisk och mejeriprodukter). Alla flyger utrikes minst ett par gånger per år.

     Det är ju inte direkt så att någon kommer fram till mig vid Terminal 5 på Arlanda och skäller på mig för att jag kom med flyget. Eller ifrågasätter vad jag väljer att äta när jag sitter på en restaurang. Så det är bara här på Bloggbevakning sådant blir kritiserat och det tar man ju inte på allvar.

     Så, så är det också 😉

     Svara

      Tiderna förändras. Umgängeskretsar och arbetsplatser som du beskriver finns fortfarande i viss utsträckning men som sagt…tiderna förändras.

      Svara

       Ser fram emot det. Spännande!

       Svara

  Flyget hade avgått oavsett om hon var med på planet eller ej. Orka

  Svara

   Det är oftast de som inte har råd att resa utomlands som nu mår bra av att kunna dölja det bakom en klädsam ”miljömedvetenhet”.

   Precis som jag vet folk som i flera år sagt att de inte har råd att ha bil. De älskar att de nu kan vända det till ett mer socialt accepterat ”valt bort bil pga miljön”. Fast alla i deras närhet vet hur det egentligen ligger till.

   Svara

    Fy fasen vilken äcklig kommentar, du borde skämmas!

    Svara

     Fast det ligger ju nåt i det. Såklart inte för alla men visst är det lätt att kritisera nåt man ändå inte använder själv.

     Svara

      Nej, ligger inget ”nåt” alls i detta. Det är bara äckligt och elakt skrivet.

      Jag har det gott ställt (är hemmafru till en miljonär som råkar vara min själsfrände & sambo) men flyger inte för det.

      Sedan att sparka på någon som redan ligger ner i samhället och kanske drömmer om att få åka på en utomlandsresa någon gång i livet (därmed flyga förmodligen) och det enda hoppet är en trisslottsvinst.

      Jag brinner för utsatta, trots att jag har det tryggt ekonomiskt. (behöver inte arbeta)
      Man får inte glömma att att alla människor har en historia. Kanske en svår och tuff sådan.

      Och du bara hånar detta människor som kanske aldrig kommer iväg på den där resan.
      Usch, så vidrig kommentar och tankesätt!

      Tänk efter, det finns en större bild. Samhället måste fortsätta ha empati. Vart är vi annars påväg?!

      Svara

       Det är DIN tolkning Sophie och säger mer om dig än om kommentaren. Den behöver inte alls avse människor som ”ligger ner i samhället” utan handlade till stor del om unga människor och studenter eftersom det är den mest miljömedvetna gruppen i samhället. De mellan 16-25 är de som tänker mest på klimatet och tjatar mest om miljön. Största delen veganer är mellan 15-24 år.

       Sedan växer man upp, bildar familj och börjar göra andra val i livet.
       Jag känner inte en enda person som är 35+ och som inte äter animaliskt eller flyger utomlands regelbundet.

       Svara

        oj vilka olila umgängeskretsar det måste finnas då… känner massa 35+ som är väldigt medvetna och engagerade. Dom flesta bli ju mer visa med åren, inte tvärtom. Låter ologiskt. Låter som en rätt så udda/sluten umgängeskrets du lever i ?

        Svara

         Nja, den är inte direkt udda i mina ögon. Men de flesta är höginkomsttagare eller har en förmögenhet som påverkar deras levnadsval. Många kör elbil eller laddhybrid, handlar närproducerat och undviker kläder från de stora kedjorna och anser därmed att de är medvetna och engagerade. Men de flyger kors och tvärs och älskar kött! Många har hus och lägenheter utomlands och besöker även varandras ställen så flygskam är ett okänt begrepp.

         Svara

        Vad babblar du om?
        Du verkar inte läst vad jag svarar på.

        För du är helt off topic gumman!

        Svara

  En influencer/ blogger wannabe skriver mannen sköter tankningen och jag bara tutar och kör
  använder #gentelman #service
  visar upp sina begagnade mercedes bredvid varandra tror att hon är så himla rik men måste sponsrar med allt för att upprätthålla en rik fasad likt blondinbella.

  Svara

  Nu har hon raderat ALLA kommentarer på sitt senaste inlägg. LOL. 😀

  Svara

   Näää det var nog bara en ”bugg” … för nu är dom tillbaka. 😀

   Svara

    Fast hon har raderar en hel del som inte är tillbaka… spec där samsung samarbetet ifrågasätts.

    Svara

  Jag har väldigt svårt att tro att alla personerna som skickat skarpa meddelanden till Englund aldrig reser.
  Personerna reser troligtvis under sommaren för att vila upp sig i värmen vid någon pool.
  Hur är det *mindre* skadligt för miljön?

  Kan personerna inte åtminstone stå för sin bitterhet?! Det tycks svida rejält för många att hon mår bra och är driftigt, och jag är inte en person som i onödan slänger med att folk är ”avundsjuka”, men här blir det så tydligt, att personer är just avundsjuka.
  Tror man det inte är relaterat till avundsjuka, så har man inte läst vad för sorts kommentarer som lämnas på hennes sociala kanaler efter att Englund visade upp sitt nya hem o.s.v!
  När hon levde med en kille som behandlade henne illa och hon bodde i en liten lägenhet så var tonen bra mycket trevligare. Intressant det där (risig relation och sämre ekonomi mer stöd, men härlig relation och god ekonomi landar ofta i elakheter från tittarna/läsarna).
  Det borde inte göra så ont att en person mår bra!!

  Det är ett så pinsamt beteende av en del att med näbbar och klor försöka sänka en annan människa för att det känns inte lika jobbigt att hantera sin egen vardag.
  Projicering är ett så stort problem i dagens samhälle! Fixa den egna ekonomin istället för att låtsas som att den blir bättre av att försöka begränsa andra som har mer ekonomisk frihet.

  Var är kritiken gentemot alla män som flyger kors och tvärs lite som det behagas?
  Då är kvinnorna med kritiken tysta, men andra kvinnor ska det minsann skällas på i tid och otid (är det inte att barnen far illa, så kan influenserna inte klä sig, och är det inte det, så är det resandet och konsumtion-kritik).

  Varför följa så minutiöst hur en annan människa lever om man ändå bara letar fel?

  Svara

   Men snälla rara lilla du. Nu överdriver du enormt mycket och gör en STOR grej av det hela!

   Jag älskar hennes blogg, hon är en fantastisk människa på alla sätt och vis, driven, hon inspirerar genom träningen, vacker jag kan rabbla upp hur många superlativ som helst … MEN ibland kanske man ifrågasätter och tar upp en viktig fråga. Miljöfrågan är viktig! Och därav så ställde jag frågan: Förlåt, men tänker du inte på miljön? Att min enkla fråga kunde skapa sånna rabalder hade jag inte kunna föreställa mig.

   Jag dömer inte ut hela hennes existens pga att hon tog flyget till Sthlm, men jag som många andra har uppmärksammat Greta Thunberg och det hon kämpar för. Det finns en anledning till att Leonardo di Caprio, FN:s generalsekreterare António Guterres och Arnold Schwarzenegger stödjer vår lilla Greta. Om du inte vet varför, ta reda på det!

   Hint: Dags att lyssna på klimatforskarna. #jagstannarpåmarken

   Det känns bara löjligt att du skriver ner en massa ”tycka synd om saker” om Annica. Det är hela hennes liv vi kritiserar så du har nog förstorat upp det liiiiite väl mycket.

   Svara

    Rättelse!

    Det är INTE hela hennes liv vi kritiserar … skulle det stå.
    (glömde det viktiga ordet, inte i meningen)

    Svara

    Du ägnar dig åt härskarteknik!

    Svara

     det gör hon verkligen inte. Tror inte du har så bra koll på vad härskarteknik innebär.

     Svara

      Precis min tanke så jag bad ”hen” utveckla lite … 😉

      Svara

      Jag har läst psykologi 1 år på universitet.
      Nästa gång så fråga hellre än att anta vad andra vet och inte vet.

      Svara

       Du har inte forskat då?
       Alla som blir ifrågasatta här brukar alltid ha en doktorsexamen i ämnet de påstås inte behärska. Att bara ha läst ett år smäller nog inte så högt bland dessa kritiker 😉😜

       Svara

        Psykologi 1 motsvarar en termin, 30 hp.

        Svara

         Oops, 1 år. My bad.

         Svara

     Härskarteknik, jaså? Hur då? Utveckla gärna ditt påstående. Om du är vuxen.

     Svara

   Pinsamt tro att alla är avundsjuka så fort saker ifrågasätts. Annicas osköna attityd/hybris och ovilja att bry sig om miljön och kapitalismen är ju något som växt fram allt mer, kanske därför det kommer mer kritik nu.

   Svara

    Att anklaga en person för att ha hybris är grundat i avundsjuka.
    En person som inte stör sig på att andra har råd säger inte att en person har hybris.

    Det är inte någon annans fel att du är missnöjd med din tillvaro.

    Svara

     okej vi säger så 😅

     Svara

  tycker överlag Annica Englund har en så oskön attityd. Verkligen inte en ödmjuk kvinna. Väldigt mycket ego och bekräftelsebehov. När hon inte kände sig tillräckligt sedd eller hyllad i Kanada var det nog inget svårt beslut för henne att åka på en blixtvisit till Sthlm för lite ”fame”.

  Svara

  nu har Englund börjat radera massa kommentarer till senaste inlägget igen… verkar vara nya morgonrutinen. Men enligt henne försvinner dom automatiskt.

  Svara

  Men herrgud, knfluencers är så jävla TÖNTIGA!jaaaa, men blogga inte idag då Annica, absolut ingen bryr sig! Menar du att allt vi behöver göra för att slippa ert världsfrånvända dravel är att ge er hård, saklig kritik när ni gör idiotiska grejer och då blir det så jobbigt för er att ni väljer att sluta kabla ut ert meningslösa svammel? Fantastisk information, hoppas vi alla orkar fortsätta kritisera då, då kan hi begrava yrket influencer riktigt fort!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.