Victoria’s Secret mer inkluderande?

Alice Stenlöf är både eld och lågor och ärad över att vara den första svenska influencern att arbeta med Victoria’s Secret Sweden, någonting hon delar med sig av på bland annat Instagram.
Enligt henne så ska företaget arbeta mot att bli mer inkluderande, och jag undrar verkligen vad det innebär för ett av världens mest homogena företag som visar upp en typ av kropp och en typ endast.
Både fotografen Rami Hanna och modellen Cassandra Klatzkow – aktuell som modell för Ellos Plus and Curves partykollektion – är mycket kritiska till både företagets uttalande om att vara inkluderande och Alice Stenlöfs och andra influencers samarbete med Victoria’s Secret då företaget minst är lika kända för att sprida dåliga ideal som de är för att sälja stringtrosor och det är helt enkelt inte okej längre, oavsett hur många söta änglavingar de slänger ut på catwalken.

När till och med supermodeller bojkottar showen – då är det dags att fundera över vad man som företag faktiskt står för och sänder ut för signaler. Att man ska känna sig ”bekväm” i VS underkläder, som deras nya slogan föreslår känns mer som ett hån än ett löfte med tanke på vilka kroppar de använder för att visa upp dem.

Alice Stenlöf har tidigare öppet pratat om sina kroppskomplex där hon bland annat mådde riktigt dåligt över sin rumpa när hon var yngre.
Vill man verkligen då samarbeta med ett företag som förmodligen fått mängder av andra unga tjejer att känna samma sak om sina kroppar? Vet Alice tillräckligt mycket om vad som komma skall för att vilja vara med på det här förändringens tåg eller är hon så pass smickrad över att få vara en av VS modeller att det helt enkelt inte gick att tacka nej?

Tack för tips!

 

238 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”Vill vara mer inkluderande.” *Väljer den första ”bästa” vita influencern som ska marknadsföra VS*. Ok. Visst.

  Svara

   Tillägg: När de sen väljer några modeller för att framstås som inkluderande är de alla ljusa i hyn samt smala. Nä, går ej på detta. De vill bara framstås som inkluderande för att VS vet om att det säljer.

   Svara

    Att låtsas vara inkluderande slår dock att ta in tjocka, färgade kvinnor… Bevisligen

    Svara

    Men herregud Alice har väl mer en + kropp? Eller jag menar, hon är ju inte ”smal-smal” utan mer som de flesta svenska kvinnor är? Jag tycker de är mer inkluderande av att ta med henne. Alice är jättefin verkligen, men många av oss uppfyller ju inte ”kraven” att gå deras catwalk så jag skulle anse att det är inkluderande att ta med folk som inte ”kan” gå deras catwalk.

    Svara

     Alice har ju en väldigt normsnygg kropp. Så om dom menar va inkluderande genom att använda sig av Alice (som VS isf menar är tjock???) gör det ju ännu värre….

     Svara

   Ni från vänstern förnekar er aldrig. Sluta använda vit som ett skällsord! Det är inte normalt, även om ni tror det i er egen lilla bubbla.

   Svara

    Va? Vem? Vem har använt vit som ett skällsord? Apropå det, visst är det intressant hur det i det svenska språket inte finns något nedsättande ord för vit. Jag stod faktiskt just och tänkte på hur man i det svenska språket inte nöjde sig med nedsättande ord som n-ordet, bl*tre och sv*rtsk*lle. Man var också tvungen att mynta ett för mörkhåriga barn. Med handen på hjärtat visst har du använt uttrycket sk*ggbarn mer än en gång? Det brukar ju ni högertroll göra.

    Svara

  Haha, jag visste inte ens vad det var! Jag trodde först att det var den där otrohetssajten det handlade om. Säger väl allt om mej. *köper bastrosor på ica*

  Svara

   😂

   Svara

  Jag tycker att VS-showen är den absolut lökigaste som finns och att brandet har kassa värderingar. MEN jag älskar deras trosor; bra snitt, fina och sitter skönt.

  Har ni tips på liknande märken, om man inte vill stödja för sakens skull?

  Svara

   Hunkemöller!

   Svara

    Fast de är väl samma skrot och korn i detta sammanhang?

    Svara

    Tycker att Hunkemöller har dålig kvalitet på sina grejer och dålig service i butikerna. De som gör bäst underkläder har för mig varit Stella McCartney eller Heidi Klum. Mycket dyrare men det gör att man inte köper massor utan verkligen bara väldigt ut det man vill ha.

    Svara

     Tycker Heidi Klums bhar blir noppriga fort!! O sitter inte så snyggt på, gillar absolut inte Lindex, Hunkemöller osv. Men kan tipsa on DKNYs bhar! De är i bomull o blir inte alls noppriga fort, sitter skit snyggt också. det är Heidis tyg som är typ nån blanding av silke/bomull som gör det nopprigt

     Svara

   Är visserligen tant men har använt Lindex’ boxertrosor sedan Hedenhös, typ. 100 % bomull, snällt mot snippan👍

   Svara

    ”Sedan hedenhös” 😅😅😅

    Svara

    Jag är ingen tant men använder också Lindex.

    Svara

    Jamen, det hör är ju intressant. Som ”tant” som inte hänger i omklädningsrum skulle jag vilja veta vad kvinnor i olika åldrar alltmest har för trosor?
    Själv prioriterar jag alla dagar att de sitter skönt (d v s hela vägen ända ned dit rumpan har sitt slut) framför att de är snygga (till min mans förtret). Men vad/var ska man köpa om man vill ha både och?

    Svara

     Jag köper från Lindex, Ella M tycker jag har några bra väldigt bekväma men även med lite piff på i form av spets detaljer.
     /25åring som också föredrar sköna trosor framför nått som åker in i röven

     Svara

      Köp kläder i din storlek så åker de inte in i röven.

      Svara

       Fast det är ju just det som är problemet, att många modeller åker in trots rätt storlek!

       Svara

      Jag gillar Pierre Roberts, även Twilfit har flera täckande och sköna modeller

      Svara

     Varför tror folk generellt att ”täcka hela rumpan-trosor” är det som är mest bekvämt för alla och de som bär något annat gör det enbart för att vara snygg? Mina absoluta favoritrosor täcker inte hela rumpan. Det är ett par seamless string. Känns inte ens att man har trosor på sig.

     Svara

      Älskar Twilfits stringtrosor, gillar inte alls vanliga trosor oavsett märke. Förstår inte varför string är så ogillat, klart bästa trosorna i alla lägen.

      Svara

      Eller hur. Vissa tror nog att de är lite bättre människor ju mer bomull och ju högre mot naveln de går. 😉

      Använder spetstrosor av olika slag, allt från hm och zalando till ja vad jag nu hittar. Matcha bh:n, och oftast svart för att slippa köpa hur många sådana som helst… 🙂 Jag tycker de är både bekväma och snygga. ”Snäll mot snippan” ja min har då inte klagar än?Gillar kanske inte just string bäst personligen, men det är ju olika vad man tycker är skönast. De får inte ha för mycket tyg heller. Nåt mellanting.

      Jag gillar att vara snygg även under kläderna så att säga. Och jag ser verkligen inte ute som någon VS-modell för övrigt.

      Svara

      Dock riskerar du att få svampinfektioner i stjärtskåran när du bär sådana trosor. De täpper till skåran och det blir en perfekt grogrund för svamp (särskilt om de är av känsligt material som ej tvättas över 40 grader). Värt att tänka på.

      Svara

       Jag har trosor på mig typ 10 timmar varje dygn. Resten går jag utan 🤷🏼‍♀️ Tvättar över 40 grader gör jag givetvis. Inte haft några problem alls.

       Svara

        Inte jag heller. Skulle man få problem är det ju nåt man får ta då.🤷‍♀️ Men är 35 och ännu inte haft problem med det. Eller att jag tvättar underlivet med tvål…..😉 (ännu ett stort no-no för många)

        Svara

        De flesta vet inte om att de har en svampinfektion. Jag vaxar kvinnor och har rätt ofta fått upplysa dem om svampen. Inte för att det är farligt, men den kan ju vandra ner till underlivet och vi vet alla hur roligt det är… Men men, bara en liten upplysning i all välmening.

        Svara

         Om du någonsin haft urinvägsinfektion eller svamp bör du slänga alla stringtrosor. De pressar bakterier från anus in i vagina och urinröret och det hjälper inte hur bra du torkar dig, bakterier finns alltid kvar. Fråga vilken gynekolog som helst vad hon tycker om stringtrosor. Finns massa snygga trosor som inte består av en skavande bakterieinfekterad tråd. Det är ju inte ens sexigt längre, bara trashigt. Stringtrosor hör till fjortislooken, porren och tiden 1995-2005.

         Svara

          Sååå jävla onödigt att tro att folk har på sig en viss typ av trosor för att vara sexig?! Jag skiter fullständigt om jag är trashig, fjortis eller porrig i dina ögon men jag tycker att string är bekvämast.

          Svara

       Jaja och ingen har någonsin överlevt livet.

       Svara

        Nej så lika bra att man är äcklig och sjuk.

        Svara

         Men vi pratar om att ha string. Äckligt och sjuk? Det krävs verkligen inte mycket för att en del ska gå igång…

         Svara

         Ja du vännen. Det är inte lätt när det är svårt.

         Svara

      Det är det väl ingen som tror, har jag missat någon kommentar? Däremot förstod jag att en kommentar som din skulle komma. Jag uppfattar att det är du själv som ställer upp motsatspar och dessutom, utan att han någon anledning till det, känner dig påhoppad för att du har string. Vilket väl i sin tur att visar att det är du själv som uppfattar string som något lite skämmigt. Fastän det inte alls är så. Det handlar ju bara om att smaken är som det som ska täckas eller inte – baken.

      Svara

       Skulle jag tycka att string är skämmigt? Absolut inte. Däremot tycker jag det är skämmigt med alla som bestämt hävdar att bomullstrosor som täcker hela röven är det enda bekväma och att alla som klär sig i något annat gör det för att vara snygga. Kommentaren jag kommenterar på hävdar just det.

       Svara

        Du skrev under min kommentar och jag skrev inget negativt om string. Däremot föredrar jag täckande trosor, helst briefs och jag tipsade om vart jag handlar modeller som jag gillar. Hotpants tycker jag inte alls om, de åker alltid in mellan skinkorna. Hoppas inte någon blir ledsen över det.

        Svara

       Handlar väl inte nödvändigtvis om att hon ovan känner att string är ”lite skämmigt” utan att andra visat att de tycker så.

       Hur många äldre har man inte hört sucka över inga och deras hemska stringtrosor. Hur många duktiga människor ska inte påpeka hur svampen frodas i string. Hur många gånger har man fått höra att string bara är för fjortisar. Hur många gånger har män på nätet kommenterat att bara snygga unga kroppar skulle få ha string.

       ANDRA människor i alla kategorier tycker att man ska skämmas lite för att man använder string om man är en normal person.

       Svara

        *sucka över unga

        Svara

       Right on.
       Påminner om kvinnor som har silikonbröst som är mycket snabba med att gasta att de minsann gjort ingreppet för sin eeeeegen skull. Mhmm vem försöker de övertyga?

       Svara

        Jämföra string med silikonbröst, någon måtta får det väl ändå vara 😂

        Svara

         Hur står det till med läskunnigheten? Jag jämförde förnekelsen för varför man gör en viss sak och att man gärna projicerar skammen på andra.

         Svara

          De som projicerar ”skammen” på andra i det här fallet är väl ändå de som bestämt hävdar att stora bomullstrosor är det enda sköna? Och menar att string är något som man använder för att vara snygg.
          Och vadå förnekelse? Jag bär stringtrosor för att JAG tycker att det är skönt. Inte för att andra ska tycka att det är snyggt, inte för att jag tycker att det är snyggt utan för att jag tycker att det är SKÖNT. Vill inte ha massa tyg som korvar ihop sig under byxorna, då JAG tycker att det är obekvämt.

          Svara

        Och jaa jag bär stringtrosor för min egen skull. Eller försöker du insinuera att jag gör det för någon annans skull?

        Svara

        Jag har string och har inte haft varken en kvinna eller man innanför mina byxor senaste åren. Vem menar du att jag vill vara snygg för?

        Svara

        Alltså string är LÄTT de bekvämaste trosorna för min röv? Eventuellt seamless cheeksters går bra, alla andra skär in och skaver. Tycker det är skitsexigt med vanliga fräscha hipstertrosor men det är obekvämt för mig. Så onödigt att shamea folk för vilka underkläder de väljer att köpa, kom igen.

        Svara

     Hanky panky!!! Så sköna, alla trosor är i one size så det är stretchiga!! Och det är i spets, men det är mjukt spets, inte som hunkemöllers som blir som rakblad

     Svara

    Lindex har de klart bästa trosorna!

    Svara

    Same! Bästa trosorna!

    Svara

   Älskar också deras underkläder (de bekväma varianterna alltså, de har ganska många såna modeller) och kommer fortsätta köpa oavsett.
   För övrigt är mitt bästa tips att köpa trosor i en storlek större än vad man har i byxor. Då skär de aldrig in eller sitter obekvämt.

   Svara

    Bästa! Jag har S i byxor. Köper alltid L i trosor.

    Svara

     Så gör jag med! OCH har klankat ner på min kropp för att det är så, trott att det är fel på mig, men då ska jag sluta med det nu😝😂♥️

     Svara

    Jag hann bli 30 innan jag upptäckte det ”knepet”. Har M i allt annat men kör L på trosor just därför. Jag har inte superbreda höfter eller rumpa eller något men det är sjukt mycket bekvämare. Och storleksskillnaden är ju inte så stor att de för den skull blir pösiga.😉 De sitter snyggt!

    Svara

    Haha det där tipset med en storlek större gick ja på. Slutade med att grenen i trosorna hänger som en liten hängbro strax under fittan och att det är byxorna som får hålla trosan på plats.

    Svara

     Då kanske du är en t.ex. M på gränsen till S eller liknande? 🙂 Då förstår jag om en större storlek blir för stor. Eller om man är väldigt smal/rak över höften t.ex. Men vet många med mig som föredrar en storlek större. Är själv normalviktig M men närmare L än S i byxor och inte tycker jag storleksskillnaden märks mer än att de sitter skönare över höft/ljumske typ. Runt själva fiffin märker jag inte skillnad.

     Men kroppar är ju olika helt enkelt. 🙂 Funkar det att köra på samma storlek så gör det såklart. Kan ju också vara modellen på trosan som spelar in.

     Svara

   Intimissimi!

   Svara

    Intimissimi har de bästa trosorna!

    Svara

   VS-shower är det absolut bästa! Älskar supermodeller

   Svara

    Du är så progressiv och samhällskritisk! Du kommer att förändra världen till det bättre!!!

    Svara

     Är bättre = fetare och fulare?

     Svara

      Bättre = mer inkluderande och mindre stigmatiserande kring icke normsnygga kroppar

      Svara

   Change – helt fantastiska när det gäller BH:ar. Jag har en rätt så stor byst och är smal runtom midjan. Därför fungerar Change bäst för mig (så skönt att när ens BH passar helt perfekt). Gällande trosor gillar jag både Change och Lindex.

   Svara

    Mitt liv förändrades verkligen när jag en dag gick till Change för att de hade kampanj: valfri BH för 150 kr. Har hela mitt liv köpt BHar på Lindex som suttit halvdant, fått ta typ 85F för att det funkar, någon gång köpte jag en dyr BH på Twilfit som jag fick hjälp att prova ut, men inte heller den var perfekt. På Change fick jag otrolig hjälp, supertrevliga och proffsiga, och tydligen hade jag 70L i storlek :)))))) Har köpt flera andra till ordinarie pris nu och det är verkligen värt varenda krona!! TIPS TIPS. Även deras trosor är väldigt bra (om vi ska vara på ämnet) men jag pallar egentligen inte köpa trosor för typ 300 kr styck just nu när jag är student haha…..
    Låter som att jag är ambassadör för Change men det är jag inte (bara som hobby tydligen eftersom jag berättar detta för alla jag känner)

    Svara

  Kollade snabbt igenom Alice´s insta. (som förövrigt fungerar bra nu efter gårdagens ”debackel”)

  Tyckte många bilder var fina, tyckte stämningen var bra, eller hur ska jag förklara. Kändes inte som massa vikthets eller sexualisering. Bra så långt.

  MEN att påstå att Alice är någon form av inkluderande modell är väl att ta i. Hon ser hälsosam ut (vilket man såklart inte kan veta men hon ser i alla fall hälsosam ut) och är inte överdrivet smal, men hon är väl knappast representativ för ett genomsnitt av en vardagskvinna?

  Fast det kanske inte var tanken heller. Vad vet jag. Fattar inte riktigt vem som skall inkluderas här.

  Svara

  Jag vill nog se vad förändringen innebär innan jag kan tycka till om det är rätt eller fel.

  Svara

  Allt är inte för alla. Jag gillar VS, tycker att de har bekväma, snygga underkläder som passar mig. Blir ni på riktigt kränkta av att inte kunna åla in er i nåt som uppenbarligen ej talar till er målgrupp? Var är egenansvaret? Anser ni att företaget borde ta ansvaret och leverera ”allt som passar alla”? Jag vill verkligen inte provocera så ingen behöver vara dryg, jag undrar ärligt.

  Svara

   Om ett företag vill framstå sig som inkluderande så innebär det att de vill marknadsföra sig mot alla, dvs alla målgrupper. När de uppenbarligen inte alls är inkluderande som de vill framstå sig som så blir man såklart fundersam. Har inget att göra med att man blir ”kränkt”, vilket iof även är ett väldigt uttjatat ord, strax efter ”avundsjuk”.

   Svara

    ”Framstå sig”?

    Svara

   Det finns en problematik i att använda modeller som är mycket smala/undernärda vid marknadsföring av produkter. Detta är något som många andra företag snappat upp och jobbat på för att gå ifrån.

   Det handlar väl mer om det faktum att detta företaget utger sig för att vilja göra en förändring vilket upprör många för att förändringen inte var tillräckligt stor i deras tycke. Återstår att se huruvida de ändrar modelluppsättningen för kattpromenaden framgent.

   Svara

   Jag äger inga kläder från VS men deras show är ju sjukt vacker 🤩 rent estetiskt, att se på. Visst är de smala – smalare än jag vill vara själv – men jag tittar inte på kropparna utan allt runt omkring. Och jag skulle aldrig bojkotta showen av en sån sak… Skulle inte skada om de hade modeller med mer olika kroppar nej, men inte heller en dealbreaker för mig som sagt.

   Svara

  Varför väljer de ens Alice av alla dessa influencers…

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   Kenza hade passat bättre

   Svara

    Kenza är i Dubai och gör bort sig och sitt varumärke.

    Svara

    Nej verkligen inte Kenza.

    Svara

    Kenza? Vad är du har missat? De vill inkludera, inte fota ännu en 36-kilos kvinna. Nu blir det ju ändå pannkaka då Alice varken är kurvig eller stor men hur resonerar du ens i sammanhanget😂?

    Svara

     Kenza känns så jävla passé också. Tack för att vi slipper henne. Vill inte se henne mer alls.

     Svara

      Ok tar tillbaka förlåt 😂😭

      Svara

      K

      Svara

     Alice ÄR kurvig men normalstor. Man kan inte kalla en tjock person för kurvig, utan det är någon som helt enkelt har kurvor på rätt ställe.

     Svara

   Vad är det ens för kommentar.

   Svara

   Hon är väl supersnygg och inte jättesmal? Varför inte?

   Svara

   Det är väl ett bra val? Alice är vältränad men inte tunn, en stl medium som de flesta svenska kvinnor. Hon har små naturliga bröst och har inte gjort några skönhetsoperationer. Sund, snygg och vettig tjej enligt vad jag sett och en bra förebild för unga. Hon har en kropp som det faktisk är möjligt att uppnå genom träning och hälsosam kost, inte genom att svälta sig och ha klippkort hos plastikkirurgen.
   VS modellerna är ju rejält underviktiga numera, visst de har kurvor men dessa består av silikoninlägg i supervadderad bh eller implantat, och att suga bort allt fett från mage och lår och spruta in det i rumpan och höfterna. Sk Brazilian buttlift. Det går inte att ha bmi på 17 och riktiga kurvor, då är de köpta. Så ser många influencers ut också, det är ett helt orealistisk ideal som inte kan uppnås utan att lägga hundratals tusenlappar på plastikkirurgi och injektioner.

   Svara

    Har aldrig sett en Victorias secret modell med minsta tillstymmelse till kurvor. De är så äckligt smala, de har varken höfter eller rumpa eller bröst. Usch. Förstår inte varför vs ens vill upprätthåll ett så fult ideal. Kurvor har typ jlo, och helt ärligt är inte kurvor på rätt ställen så lätt att uppnå för alla, vilket just är varför BBL exploderat. Vs modeller har långt ifrån BBL kroppar.

    Svara

     Jag ser ut så. Inget jag gjort för att göra. Det ingick i mina gener. Men kul att du tycker att jag är äcklig och ful.

     Svara

     Fast de flesta människor har inte ett BMI på 17 naturligt utan måste svälta sig för att se ut så, och på catwalken ser dessa tjejer tom större ut, de är onormalt smala. Att då upprätthålla ett skelettideal som för majoriteten av kvinnor innebär svält är inte normalt. Hade dessa modeller ätit normalt hade deras ”normala” plötsligt infunnit sig och jag tror verkligen inte det är revben och höftben som syns igenom. Därför förstår jag inte vad grejen är med att modeller ska behöva vara skelett, och nu pratar jag inte om 34-36 smal utan långt smalare.

     Svara

  Hur många kvinnor har inte mått dåligt och känt sig tjocka, fula och oattraktiva pga den förbaskade showen varje år på tv?

  Därefter kommer nyårslöftena.

  Vad är det som är så hemskt med kurviga kvinnor och då menar jag överviktiga och feta kvinnor?

  /Trött på ideal.

  Svara

   Ingenting, de är bara inte lika snygga i underkläder som normalviktiga/smala. (personligen tycker jag att VS-modellerna är för smala och platta men vill inte se feta kvinnor på catwlken).

   Svara

    Fast VS-modellerna är inte normalviktiga…

    Svara

    Det är din och många andras åsikter. Kanske t o m de flestas och det är så tragiskt.

    Tror du inte det finns överviktiga/feta kvinnor som skulle passa in i den underklädesshowen?

    Har du sett Linda-Marie Nilsson? Hon är supersnygg!

    Ashley Graham är väl den enda överviktiga modellen som faktiskt varit med i VS.

    Svara

     Tycker verkligen inte att hon är snygg.

     Svara

      Vacker är hon!

      Svara

      Inte jag heller faktiskt

      Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      *en o samma form

      Svara

    Instämmer. Vill inte se feta jag heller men liksom finns ju ett rätt ordentligt spann mellan fet och så magra som modellerna är……

    Svara

    Och jag vill inte se idioter som du iett kommentarsfält but here we are 07:15🙄

    Svara

     För att du tillför så mycket!

     Svara

      Svara

     Nä, vi vill verkligen inte se människor som inte har bättre argument än ”du håller inte med mig därför är du dum”. Lär dig att argumentera för din åsikt och uttryck den, eller var bara tyst. Skit ska skit ha, absolut, men den kommentaren innehöll inte den typen av skit som förtjänar ett ickesvar.

     Svara

   Fick ätstörningar pga av vs fashion show när jag var 15. Satt och tittade i timmar för att få inspiration och sen blev det ätstörningar. Sjukligt program och jag HATAR TV3 för att de äckliga satarna alltid visar programmet på JULAFTON!!! När folk (eller ska jag säga främst kvinnor) vill slappna av och inte få matångest, något som kan drabba även de utan ätstörningar efter julbord och dessert mm.

   Svara

    Osäker på om du är satirisk eller seriös?

    Svara

     Vad respektlöst och elakt!

     Svara

      Nej. 07:17 är praktexempel på ”har man inga problem så gör man sig”.

      Svara

       Du är nog inte en kvinna/tjej för då hade du haft mer förståelse.

       Dessutom verkar du ha stor brist på
       empati.

       Svara

        Jag är kvinna, det kanske kommer som en chock men man behöver inte tänka som du bara för att vi har samma organ mellan benen.

        Svara

        Jag är också kvinna och står på 08:11’s sida.

        Svara

         …och brist på empati har jag inte, för övrigt.

         Svara

          Empati är att kunna leva sig in i andras problem och sympatisera med dem.
          Så jo, det saknar du allt om du tror att en sånn här kommentar är sarkastiskt.

          Svara

       Instämmer.

       Skylla en tonårings kassa självkänsla på en tvshow…

       Svara

        Nej, tv-showen är inte ensamt skyldig till detta men vad är det för unkna jävla ideal denna tv-show reproducerar? Vad är den en del av?

        Dock kan jag inte låta bli att kolla, tycker alltihop är fascinerande och de har verkligen lyckats uppnå… jagvetinte… någon form av kultstatus hos mig. Minns när jag var liten och drömde om att åka till NY och shoppa i deras butik och kommer ihåg när mamma var i NY med jobbet och kom hem med de rosa kassarna med nattlinnen, tofflor, spetstrosor. Blir nostalgisk, även om alltihop är skit.

        Svara

       Lägg av. Det är bevisat i studier att vad vi ser på TV och i tidningar påverkar oss.

       Svara

        Möjligt att det påverkar oss i en viss utsträckning, tänker inte ta dig på orden där. Det tar inte bort individens eget ansvar.

        Svara

         Så du tror att man undviker att bli sjuk genom att ta eget ansvar? Ok….🙃

         Svara

         En 15-åring kan inte hantera sådant ansvar, hjärnan är inte utvecklad gällande konsekvenstänkande i den åldern, vilket då kan resultera i ”Gud vad snygg Candace Swanpool är, jag ska nog skippa lunchen imorgon för lite plattare mage” och oops ett år senare läggs de in på psyket pga BMI 9. Borde föräldrarna vara mer uppmärksamma och ta mer ansvar? Absolut, men vi vet alla att vi inte lever i en utopi så det finns rätt många slappa föräldrar där ute.

         Svara

       Du vet absolut ingenting om mitt liv eller vad jag gått igenom men vad jag kan säga är att jag har träffat så många andra tjejer med ätstörningar som också varit besatta av VS och supermodeller. Bara för att du är naturligt smal och tror att det är de normala eller är tjock och glatt naiv så betyder det inte att ingen annan ung tjej påverkas av ideal som matas på överallt. Jag delade med mig av något mycket personligt och bad inte om någon idiotiskt kommentar från sånna som dig, jag delade med mig för att säga att Victoria secret är skit som inte är inkluderande.

       Svara

        Strunta i det puckot. Tack för att du delade med dig. <3 Jag har själv inte lidit av ätstörningar men de vänner jag hade på gymnasiet var absolut helt besatta av modeller! Hade stora posters på väggarna med allt från Olsen-tvillingar (detta var under deras mest beniga period typ 2002) och Kate Moss och Doutzen Krous m.m. Man PÅVERKAS av media, annars hade inte reklam varit så effektivt!
        Hoppas du mår bättre idag!

        Svara

         Tack för ditt fina svar 💖🤗
         Idag mår jag bra och blir sur när jag tänker tillbaka på hur man påverkades när man var liten och hur unga tjejer påverkas av tidningar, media och speciellt modebranschen 😩

         Kanske är det skillnad när man själv drabbats och sett hur många andra som drabbats av exakt samma anledning.
         Precis som du nämner så var det en period med typ Rachel Zoe, Olsson twins och Lindsay Lohan som var galet smala som också triggande många och många använde dem som inspiration 😩
         På så sätt är iaf kardashians bättre för de är iaf inte anorektisk smala..
         Är övertygad att om modeindustrin använde sig av modeller med storlek typ 36-40 så skulle unga tjejer ha en bättre chans att utveckla en bra självkänsla!

         Till er andra kan jag säga att det börjar aldrig som en ätstörning, det handlar om att man tycker de är snygga och vill se likadan ut, sen pushar man sig själv hårdare och hårdare för att se ut så och efter ett tag blir det oftast en ätstörning.
         Ätstörningar börjar oftast med att man börjar banta och kan drabba folk i alla åldrar!
         När desperate housewives lanserades blev det en våg av ätstörningar hos kvinnor som var 40+
         Det blev ett känt fenomen inom läkarvärlden med desperate housewives ätstörningen, då det drabbade så många äldre kvinnor vilket är mer ovanligt när det gäller ätstörningar.
         Detta visar att många strävar efter att vara vackra och kan tappa sig själva i jakten till att bli smalare och det kan drabba vem som helst (Till och med män)…

         Svara

      07:17 hade troligtvis utvecklat en ätstörning även om VS inte existerade.

      Svara

       Och antagligen inte om det inte vore för all media som kör upp i nyllet på alla hur smala vi ska vara. Hur kan man inte fatta det? Grundlig fakta liksom…

       Svara

        Fakta eller ”antagligen”? Kämpa 😁

        Svara

        Vad säger den forskningen då om alla kvinnor som inte utvecklat en ätstörning?

        Svara

         Bra poäng. De flesta gör ju aldrig det oavsett hur man påverkas av medierna (för det gör man såklart, vi påverkas väl av allt i vår omvärld på gott och ont).

         Svara

         Vad menar du? Vad säger forskningen om alla som rökt hela sitt liv och inte fått lungcancer?

         Du förstår nog inte hur forskning går till.

         Svara

          Okej, tack för ditt ickesvar. Fortsätt kämpa!

          Svara

           Jag frågade vad du menade. Vill du svara?

           Men ja Jag kan förtydliga att min poäng var att forskning som säger att vi exempelvis får lungcancer av att röka, eller att unga tjejer får ätstörningar av skeva ideal inte menar att ALLA får det, men att man ser en koppling. Man räknar givetvis med andra faktorer när man gör studierna för att kunna utesluta andra orsaker. Att det därför finns de som tittat på vs shower hela sitt liv utan att utveckla ätstörningar och rökt utan att få lungcancer betyder inte att forskningen är osann eller felaktig.

       Du är dum i huvudet om du inte fattar att man inspireras och triggas av saker. Orkar inte ens förklara för tomatar som du

       Svara

     Va f*n skulle jag vara sarkastisk om en sådan sak som ätstörningar och anorexi!?

     Svara

    Ta lite eget ansvar? Titta inte på showen om det triggar dig så mycket? Då är problemet löst. Jag och många andra kan titta på showen utan att triggas.

    Svara

     Hur gammal är du?
     Vem har sagt att jag triggades?
     Min högsta dröm vid den tiden var att se ut som VS modellerna för jag tänkte att livet skulle bli bättre då.
     Jag visste inte ens vad en trigger var för något på den tiden.
     Jag fick samma kroppform som dem, men det resulterade i en ätstörning.
     Jag har aldrig nämnts triggers.
     Jag sa bara att det var programmet som låg bakom vad som ledde till att jag fick ätstörningar. Det var inte så att jag tittade på programmet och plötsligt fick ätstörningar, det vara en biprodukt av jakten att se ut som dem.
     I efterhand har jag förstått hur sjuka ideal påverkar unga flickor.
     Jag bryr mig inte idag för nu är jag vuxen, men 13-15 åriga tjejer blir än idag fortfarande påverkade av sjuka ideal som pumpas ut i media och modebranschen och det är sorgligt.

     Svara

   Visste inte ens att det visades på svensk TV. Men byt kanal om man inte vill ha det på då. Lite eget ansvar kan man väl ta.

   Svara

    Exakt

    Svara

    Hon var 15 år – dvs ett barn!!

    Svara

     Det var inte ett svar till henne, utan till den första kommentaren som störde sig på att det visas på TV.

     Svara

   Jag ser verkligen inte ut som en modell och har inte tagit nån skada av showen.
   Börjar förstå nu vrf psykisk ohälsa ökar om man är så känslig att en tv-show med smala tjejer får en att må så dåligt.

   Svara

    Men då är frågan om du lever med psykisk ohälsa och/eller ätstörningar?

    Det är ju inte så att man drabbas av psykisk ohälsa genom att kolla på showen, om du däremot redan mår dåligt och kanske har/haft problem med bla ätstörningar så kan det absolut vara en trigger.

    Svara

     Nu skrev ju dock 07:17 att hon fick ätstörningar av just VS fashion show. 🙃

     Svara

     Trigger 😂 ordet som tar bort allt egetansvar i alla känsliga frågor.

     Svara

      Nu tycker jag att du borde ta lite egetansvar till att inte framstå som en okunnig idiot, genom att hålla tyst.

      Svara

    Ok va bra för dig då, så bara för att du inte drabbats av något så kan det inte drabba någon annan. En sann idiots resonemang. Du är väl en sånn som också tror att rasism inte finns.

    Svara

     Tycker du ska ta det chill med att kalla andra för idioter med den där långsökta kopplingen. Glashuset du sitter i är skört.

     Svara

      Jasså varför är det de? En person som resonerar att problem som ej drabbat en själv icke existerar är en idiot 🤦🏽‍♀️

      Svara

       Därför du inte har någon aning om vad jag anser om rasism, du tillskriver mig en helt påhittad problematisk åsikt för att du ogillar vad jag skriver om något helt annat. Det är antingen intellektuellt ohederligt eller intellektuellt undermåligt.

       Svara

        Nja snarare att det du skrev är kränkande mot de med ätstörningar genom att kalla de ”känsliga”. Detta inlägg handlar om att VS inte är inkluderande samt rasism i Elle tyskland.

        Och att du resonerar utifrån perspektivet att bara för att du inte påverkats så vore det konstigt om någon annan påverkades.
        Att skriva något sådant för tankarna till samma resonemang som att en vit person som inte kan förstå rasism för de själva aldrig drabbats = har det inte hänt mig så drabbar de ingen annan.
        Detta kallas för en liknelse.
        Det är inte fakta eller något jag anklagar dig för att vara. Men med ditt resonemang så undrar man 🤷🏻‍♀️

        Svara

         Om man ska kommentera i samma stil som dig så kan man ju säga att det är du som är avtrubbad och konstig som inte blir påverkad av media eller reagerar på omvärlden som alla andra. Vi vänder på steken och ser det utifrån det perspektivet istället.

         Svara

         Du anklagar mig ju bokstavligen i din kommentar, ”du är väll en sån”.

         Svara

          Haha detta var intressant, du kallade de som får ätstörningar av media/videos på internet för känslig och att psykisk ohälsa kommer för att folk är så känsliga.
          Och här är du, triggade och känslig över en kommentar på nätet 😂

          Svara

   Hur många har inte suttit och sett den showen och NJUTIT av hur vackert det är! Jag tittar knappt på kropparna men tycker allt annat med showen är så sjukt fint.❤ Som ett konstverk. Jag hoppas den fortsätter sändas.

   Svara

    Hallå, när Taylor Swift uppträdde med Fall out boy!

    Svara

     😍 jaa!

     Googla om ni inte sett det. Finns på Youtube.

     Svara

    Showen är inställd. Äntligen.

    Svara

     Sjukt tråkigt tycker jag.

     Svara

   Jag följer bara mulliga modeller på instagram. Ashley graham, denise bidot och hunter mcgrady plus fler.
   Tycker de är super snygga och man mår inte dåligt av se deras inlägg.

   Svara

   Har aldrig mått dåligt av att se vs modeller då jag tycker de ser ut som vandrande skelett. Tycker mer beyonces kropp är idealet, inte pinnar. Och kan folk sluta kalla tjocka människor för kurviga, man är inte kurvig om man är tjock utan tjock.

   Svara

    Och det är helt ok det med .

    Svara

  Innan jag dömer ut Victorias Secret som fortsatt ickeinkluderande så vil jag veta hur deras nya inkluderande koncept ser ut. Kanske att de faktiskt vill göra något annorlunda den här gången.

  Svara

  Är det jag som är okänslig eller är ni alla otroligt överkänsliga? Jag känner att sånt här är verkligen ingenting att lägga tid på, antingen gillar man VS eller så gör man det inte, åh ja dom är så hemska som bara har långa smala modeller, och jag mår skit dåligt över min kropp pga VS. Är ni vuxna människor som känner såhär? Jag kanske är okänslig men jag förstår verkligen inte hur man kan bli så påverkad av sånt här.. Låt VS bara ha smala och långa modeller om dom så vill det.

  Svara

   Problemet i just det här fallet handlar inte om i fall man gillar VS eller inte. Just det här inlägget handlar om att VS påstår sig vilja bli mer inkluderande men använder sig fortfarande bara av pinnsmala modeller, vilket inte upplevs som särskilt inkluderande för majoriteten.

   Svara

    I allmänhet så känns det ju som att väldigt många kvinnor blir triggade till psykisk och fysisk ohälsa av att se på reklamer, modeller osv.. Och vi försöker stoppa allt som kan trigga oss till att inte känna att vi duger. Men är vi så svaga? Vi kanske måste jobba på oss själva om det är så illa?

    Svara

     Bra skrivet 👆❤

     Svara

   Håller med! Vill man att unga tjejer ska må bättre så är det fan inte genom att promota fetma. Istället ska man jobba med sin självkänsla. Lära sina döttrar tidigt att deras värde inte ligger i deras kroppar. Att VEM de är och HUR de är/ VAD som definierar dem är deras personlighet, åsikter och vad de kan- inte hur de ser ut. Jag ser verkligen INTE ut som en modell, är rätt stor men inte fet. Och jag tar noll skada av VSshow. Jag jämför mig inte med kvinnor som har ett helt annat utgångsläge än jag och som faktiskt JOBBAR med att se bra ut. Kände dock inte såhär när jag var yngre och önskar att lärare och framförallt min mamma hade vart bättre på att stärka min självkänsla och få mig att inse detta tidigare istället gör att kritisera mitt utseende.

   Svara

    Måste också tillägga att man inte kan skylla en ätstörning på en specifik show/reklam osv som någon ovan gjort. Visst kan det vara det som tillslut UTLÖSTE ätstörningen men den bottnar i något helt annat. Annars skulle alla bli ätstörda då fort de såg en smal person och så är ju inte fallet. Andelen som faktiskt har en ätstörning är ju inte så stor…

    Svara

     Jättebra skrivet och så sant

     Svara

     Spännande att du vet hur stor andel som är ätstörda. Hur kom du fram till att inte så många är ätstörda?
     Har du träffat någon specialistläkare inom ätstörningar som sagt det till dig?

     Svara

    Vem har promotat fetma?

    Svara

     Många försöker ju med det. Typ ovan nämndes nån modell med sjuklig fetma. Det blir ju inte en bättre förebild än nån som är motsatsen… Men medans undervikt skammas så hyllas övervikt.

     Svara

      Det är inte att promotea fetma, det är att låta andra kroppar än normkroppen synas i reklamer. Om du inte gillar det behöver du ju inte kolla.

      Svara

    Promota fetma? Handlar ju om att även feta människor har rätt att synas.

    Svara

     Finns ingen lag som hindrar feta från att synas. Det är däremot ingen rättighet – för någon – att vara med i en reklam.

     Svara

      Det finns ingen lag men det finns strukturer.

      Svara

       ”strukturer” är det magiska trollspöt vissa gillar att svinga när de ska skylla sina egna tillkortakommanden på andra. Så bekvämt med ett osynligt ondskefullt väsen, Strukturen och Patriarkatet vars existens man inte behöver bevisa, eller hur? I call bullshit.

       Svara

        Skönt att leva in din lilla drömvärld där strukturer inte påverkar folk utan alla bara har en helt fri vilja och personligt ansvar. Den nyliberala utopin

        Svara

        Det vore bättre om du läste på om intersektionalitet istället för att kalla det för ”ondskefullt väsen”.
        Saker och ting korrelerar med vartannat i samhället, och många personer diskrimineras p.g.a. att många inom majoriteten anser att deras värde är högre och per automatik berättigar att ge sig på personer inom olika minoritetsgrupper.

        Det patriarkala är dessutom inget påhitt som du påstår, och hade det varit sant, så hade samhället varit jämställt, men det är det inte (för att nämna ett exempel som är förankrat i ditt påstående).
        Samhället är patriarkalt det är en objektiv sanning! Din subjektiva åsikt om det här är ej korrekt då den är baserad på dina känslor.

        Du kanske rent av på många plan tillhör majoriteten och störs av att din frihet potentiellt kommer att förändras om andra får det bättre, eller varför blir du annars upprörd över att det kommer på tal att saker behöver förbättras istället för att avfärdas som nonsens?!

        Svara

         Jag har har läst mycket om intersektionalitet. Av den anledningen avfärdar jag den som totalitärt trams.

         Svara

    Promota fetma? Tror du att någon förälder gör det?

    Svara

     Tydligen,. med tanke på hur många feta barn det finns.

     Svara

    Haha promota fetma!? 🙂 Mmm okej ska köpa 15 munkar och 20 påsar chips och försöka få i min dotter idag, ”seså, du vill väl vara riktigt FET så du får massor av fördelar i form av umm… eeeh… hmmm…..”..?

    Svara

  OT mys Martens har stängt sitt kommentarsfält. Hon kommenterar även bloggbevaknings bevakning av henne.🤦

  Svara

   Det roligaste med hennes blogg var kommentarerna, varför stänga om det ger klirr i kassan?
   Sedan är det hon själv som bidragit till att folk gnäller i kommentarsfältet, hon förvanskar kommentarer och photoshoppar bilder så tydligt och nekar till det…det är att idiotförklara sina läsare.

   Det lär inte vara så länge när hon märker att ingen läser.

   Svara

  Får säkert en shitstorm mot mig nu, men jag tyckte det var lite trist att showen ställdes in i år. Jag har sett den varje år så långt jag kan minnas, utan att känna ett behov av att se ut som modellerna för det tycker jag hör till att man faktiskt förstår att verkligen inte alla kvinnor ser ut som de i showen. Man kan inte skylla alla sina problem på andra hela tiden, självklart är det hemskt att tjejer ska känna de inte ”räcker till” och bantar ihjäl sig men det finns också ett eget ansvar. Inte ser jag ut som de där glada tjejerna i en always reklam när jag har mens, inte heller ser mina ben ut som kvinnornas i Venus och jag förväntar mig inte heller att min sambo ser ut som en man i en Armani reklam. Det är estetiskt vackert och något jag iallafall tyckte om att se på, inte fan räknade jag med att lalla runt med stora vingar på ryggen i en super slimmad kropp bara för några få kvinnor gör det i en modeshow.

  Svara

   Tack för en vettig röst! Känner exakt samma.

   Svara

   Då kanske du ändå borde förstå att det är marknadskrafter och osunda ideal som styr?

   Det går ju ut på att kvinnor inte ska vara nöjda med sig själva.

   Bara att titta på vad kvinnor gör idag för att ”bli mer attraktiv” allt från fillers, botox, plastikoperationer, frans/hårförlängning osv.

   Svara

    Det egna ansvaret får inte glömmas bort! Vi har faktiskt en fri vilja och alla möjligheter i världen att göra våra val. De allra flesta kvinnor i Sverige gör faktiskt inte fillers och plastikoperationer.

    Svara

     Ju vanligare det blir desto fler känner dock trycket och påverkas att göra det. Hur många 60-åriga gråhåriga kvinnor ser du idag gentemot gråhåriga män tillexempel? För 30 år sedan var det säkert fler, men nu förväntas du färga håret. Gränser förskjuts och det är mycket marknadskrafter som påverkar. Om 30 år kanske de flesta kvinnorna i Sverige går runt med fillers, botox och fransförlängning.

     Svara

   Bästa inlägget här idag❤🙂 precis så känner jag också.

   Och hade gärna velat se showen fortsätta sändas.

   Svara

   Victoria’s Secret Fashion Show är en av mina favoriter att se. Tycker tjejerna är fina, artisterna oftast bra, gillar kläderna. Alla vet att fashion models är smala, inte bara på Victoria’s Secret utan alla stora catwalks som tex New York Fashion Week. Har själv massor av underkläder från VS, inget jag kan klaga på bekväma och hållbara. Gillar man inte VS kan man titta på annat. Gillar man inte string kan man välja annan modell trosa eller ingen alls. Är modellbranschen svår/problematisk, gubbslemmig, fokus på smal osv? Ja. Samtidigt vill många tjejer bli just en VS modell. Hade jag blivit erbjuden det jobbet när jag var 18 hade jag tackat JA direkt. Plus då var jag så smal naturligt. Finns massa alternativ istället för VS för dom som mår dåligt av att se VS modeller. Kolla på Rihannas (en annan av mina favoriter) Savage x Fenty Show tex.

   Svara

   Jag blev också besviken över att showen ställdes in. Älskar den! Är själv långt ifrån den kroppstyp som visas upp men det har aldrig stört mig!

   Svara

  VS glansdagar är över, gick så otroligt bra för dom runt 2010 men nu håller dom nästan på att konka ihop. Blev förvånad över att dom försöker öppna ny butik i Sverige då dom stängt 100 tals butiker i USA. Tror butiken kommer stänga igen rätt snabbt. Kvinnor vill inte längre få marknadsföring som utgår från the Male Gaze och får en att hata sig själva. De kan snacka hur mycket som helst om inklusivitet men VS kommer alltid för mig vara kopplat till en skev bild av kvinnlighet och kroppshets, vilket är synd för fan vilka bra underkläder dom gör ändå.

  Svara

   De har redan en mindre VS butik strax intill den nya som ska öppna, så troligen stänger de väl den mindre i samband med öppningen.

   Svara

  VS har de absolut skönaste bh-arna som jag äger. Och jag är allt annat än pinnsmal.
  Köpte ny bh på Hunkemöller nyligen och fick hjälp av expediten och den skär ändå in och är så obekväm.
  Så vill de bredda sig reklammässigt så är det ju bara bra. Storlekarna till oss lite större har de redan (i alla fall i London). Hade varit fantastiskt om de hade velat sälja sina bh-ar i Sverige också.

  //46-årig överviktig kvinna som älskar VS bh-ar och trosor (har en superbekväm sort utan sömmar)

  Svara

   Håller med om deras BH-ar. Har enbart köpt därifrån, enkla modeller som är såå sköna. Skär inte in någonstans och sitter perfekt. Kan lägga till att jag inte är pinnsmal, mer normalt byggd.

   Svara

    Alltså deras BH där man kan ta bort axelbanden är den bästa jag någonsin ägt! Hudfärgad och utan sömmar så den syns inte under kläder. Gött att de äntligen öppnar i Sverige då min numera är grå i färgen pga söndertvättad efter två år 😂

    Svara

  Vad är det som är fel med tyska Elles framsida längst ner? Genuin undran. Alltså angående rubriken Back to black (vet inte vad det står sen). Eller är den högra bilden med översättningen från reportage i samma tidning?

  Svara

   Undrade exakt samma sak. ELLE-bilden och översättningen har ingenting att göra med VS, det är en helt annan case som instagramkonto diet_prada har tagit upp som Rami har postat vidare.

   Svara

  Lex Wexner, ägare av b la VS och nära vän med nu döde pedofilen Jeffrey Epstein är ännu en anledning att bojkotta VS. Han äger även Abercrombie & Fitch som fick dra tillbaka en stor kampanj som hade tydliga kopplingar till pedofili…

  Finns mycket skumt med gubbslemmet Wexner. Bojkotta allt som ligger under LBrands.

  Svara

   SivanDivan: detta håller jag helt med om.

   Svara

  Jag gillar VS trosor, favoriter av de jag äger. Håller i evigheter dessutom. Har två par som är från 2012 och inte släppt i varken färg eller form.
  Är positivt om de väljer att bli mer inkluderande i sina reklamkampanjer men oavsett hade jag valt att handla där och då är jag ingen VS modell i kroppen (även om jag är nöjd över min kropp och vad den klarar av)

  Svara

  VS har, förutom småbröstade och några större, haft transsexuell modell liksom plussize (normalstrl skulle jag säga) och svarta modeller. Precis så ser det ut hos Lindex med: ett antal underviktiga, vältränade och en normalviktig plus två svarta.
  Reklam är att förföra och sanningen är att vi alla hellre ser smala än feta – de sistnämnda lockar inte till köp hur fet man än är själv. Det handlar om ideal.
  Sedantycker jag kanske att flera av VS modeller mer liknar bdsm än fungerande behåar. Annan diskussion.

  Svara

   De hade typ en mörkhyad och en asiatisk tjej per show varje år sedan typ 20 år tillbaka, det är inte inkluderande!!

   Svara

    Men då var väl VS väldigt tidiga med att inkludera? För 20 år sen var Lindex KappAhl etc modeller pinnsmala och vita.

    Svara

    Svara

    Åtminstone Sydamerika, Afrika, Asien, Nordamerika, Oceanien och Europa finns reppat. Eller syftar du på vikt? Varför måste alla kunna identifiera sig med alla varumärken? VSFS ska bog betraktas mer som en konstform.

    Svara

     Syftar på kroppstyp, vilket var fokuset i kommentaren jag svarade på och blogginlägget i sig.
     Alla måste inte kunna identifiera sig med alla varumärken, men du förstår väl det problematiska i att modevärlden generellt och att VS specifikt endast visar en typ av kropp som åtråvärd? Speciellt när de försöker framställa sig själva som inkluderande.
     Tycker att modekreationer och kläder absolut kan vara en konstform. Men personerna som kläderna riktar sig till är människor och marknadsföringen får reella konsekvenser för riktiga människor.

     Svara

  VS har bara 20-30 olika storlekar i bh:ar, när de seriösa bh-företagen (t.ex. Panache, Freya, Gorsenia, Nessa) har över 100 olika. Inclusive my ass

  Svara

   Varför känner vissa att de har rätt att kräva att precis alla ska erbjuda allt från 65A till 105P?

   Svara

   Men hur många har ens kupa O eller S. Och varför? Låter asjobbigt för ryggen. Måste verkligen varenda jävel inkluderas hela tiden? Tycker det räcker med respekt för sina medmänniskor. Har korta ben t ex, lägger upp brallor som är för långa.

   Svara

    Men du, glöm inte att det finns vissa som inte direkt valt så stora storlekar själv på brösten. Ärthjärna!

    Svara

     Anonym 10:10: Har man O-kupa, dvs svensk k-kupa av naturen, så bör man reducera via op och det får man via sjukvården – förutsatt att bmi är under 25, dvs ej överviktig/fet.
     De personerna är nog lätt räknade och därmed för liten marknad för en behåtillverkare att hålla så stora kupor i lager. De vill ha lönsamhet, vet du.

     Svara

      Nej, svensk o-kupa är brittisk k-kupa. Det betyder att man har ungefär 35 cms skillnad mellan under- och överbyst.

      Svara

    Jag har inte valt min 75J byst och det betydligt svårare lägga upp bh:ar än byxor. De flesta använder fel storlek eftersom företag som VS sprider misinformation att det bara finns bandstorlekar 70-90 och kupor A-D och kupor över D är gigantiska och onormala.

    Svara

     VS har ju dock 3D (DDD). Jag är liten runt om med ganska stora tatas, deras 32DD passar mig bäst hitintills. I svensk storlek har jag fått 65F utmätt. Så jag skulle säga att de har relativt brett utbud ändå.

     Svara

  Fast modevärlden är ju väldigt inkluderande när det gäller långa tjejer, tjejerna är ju lixom 180cm + och i vanliga livet har många långa tjejer komplex i en värld där korta tjejer är attraktivt, och med det sagt så borde man fatta att man duger precis som man är, bara för att modevärldens ideal är smala småbröstade långa kvinnor så betyder ju inte det att det är idealet i den verkliga världen. På catwalks så är ju ofta kvinnorna ”fula”, catwalk modeller är ju ofta långa, supersmala och gärna ett väldigt unikt utseende som nästan ska vara alienlikt.

  Svara

   Alla VS-modeller är dock normsnygga. Men förstår vad du menar om du åsyftar modevärlden mer generellt och inte just VS, speciellt inom typ haute couture.

   Svara

   Oj du låter så osäker haha! Adriana Lima, Emily Didonato, doutzen Kroes fula? Sen i vilken värld är kort attraktivt? mäns föredragna längd på kvinnor har i de flesta undersökningar varit runt 170, visst det är inte 180 men det är inte direkt kort. Jag har hela livet hatat mina 163 cm och min tvillingsyster som Är 171 och som är en kopia av mig får all uppmärksamhet medan jag får mycket mindre, just då hennes kropp och längd helt enkelt är snyggare. Men ja visst, 170 föredras nog framför 180, men även över 160.

   Svara

  OT:
  I Kenzas senaste blogginlägg skriver hon att hon kommer bemöta kritiken angående Visit Dubai, men i den engelska översättningen i samma inlägg har hon inte skrivit med att hon kommer det. Vill hon inte att hennes samarbetspartners i Dubai (som man får förmoda inte förstår svenska) ska veta att hon kommer prata om det?

  Svara

   Bra spanat! Kanske hon lägger till det när hon landat på Arlanda. Förhoppningsvis. Skulle i alla fall jag göra om jag var i hennes sits och ville vara säker på att komma hem ordentligt först.

   Svara

    Tänker samma som dig!! Jag skulle också velat landa i Sverige tryggt med familjen först. Kan ju varit så att ett villkor under samarbetsperioden var att inte yttra sig om politik eller (avsaknaden av) mänskliga rättigheter i landet.
    Hoppas innerligt på en pudel ifrån Kenza!! Ska hon börja försvara sitt samarbete och argumentera för att hennes reklam för stället som ett lyxigt semesterparadis inte alls är problematisk kommer jag att kräkas.

    Svara

     Oavsett vad hon skriver så kommer det ju inte att bli bra. Skadan är redan skedd.

     Svara

      Nä, det har du nog rätt i. För min del skulle jag dock respektera henne mer om hon kan erkänna att hon fuckat up, inte var tillräckligt påläst och inte tänkt igenom det tillräckligt (men att det inte kommer ske igen), än om hon skulle börja försvara sig med massa konstiga argument om hur hennes interaktion med lokalbefolkningen där gör större nytta än skada.

      Svara

  Inte en enda kortväxt lesbisk afroamerikansk-indian-modell!!! Fyfan! Tänker ingen på barnen???

  Svara

   Vill se Ulla-Ahmed på catwlken! 😁

   Svara

   I en perfekt värld hade väl även kortväxta och lesbiska känt sig representerade i populärkulturen, men tyvärr är den här världen en pissig plats.

   Svara

    Är lesbisk och känner mig väldigt väl representerad. Utom av the L Word som framställer det som att alla hbtq helst umgås sinsemellan 😂 som en stor sekt.

    Svara

  Konstigt att dom inte har fler storleksmodeller?!! med tanke på att deras storlekar på BHs är mellan 65A till 90DDD och jag som är stl 46/48 kan ha deras trosor.

  Svara

  Även Lovisa Barkman la ut ett samarbete med Victorias Secret Sverige samma dag på sin Instastory och en bild i sitt flöde. Så vet inte om Alice är den första i Sverige att jobba med dem om båda publicerade sina samarbete samtidigt.

  Svara

  Har just upptäckt att Nicole Falciani har ett samarbete tillsammans med VSsweden (finns på hennes ig-story). Jag saknar ord. Trist att hon köper deras ”nya” koncept så blint.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.