Vilka influencers åkte på Alexandra Nilssons avhoppade resa?

När jag skrev om att Alexandra hoppat av en PR-resa till Kina så tänkte jag att Petra Tungården var en av deltagarna då hon också skulle till Kina, men hon verkar vara där på inköpsresa till Adoore och inte alls del av PR-gänget.
Så vilka var det egentligen som åkte?
Alexandra skrev att andra personer tog hennes plats men än så länge har jag inte sett något alls som stämmer in på den resan.
Har ni?
Vet ni vilka som fortfarande åkte och som tog Alexandras plats?

För att vara en PR-resa så måste jag säga att den hittills varit allt annat än framgångsrik.
Eller kommer det kanske komma en PR-bomb här snart?
Till och med dålig PR är bättre PR än igen alls, håller ni inte med?

Någon som vet NÅGONTING!?

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  K

  Svara

  Kina inte till vem de va!

  Skämt åtsido är det en ganska viktig fråga då flera Kinesiska intressen verkar satsa en hel del på att påverka Svenskar i Sverige. Har dock inte riktigt förstått varför.

  Svara

   Varför?
   För att Kina expanderar kraftigt världen över, främst med mål att vara majoritet i varje lands främsta hamnar.
   De vill ta över världen helt enkelt och de vet att västvärlden inte är helt vänligt inställd till Kina efter allt skit som flutit upp till ytan.

   De kör en Dubai helt enkelt. Måla fasaden ännu vackrare och få folk att glömma alla miljöbrott och brott mot mänskliga rättigheter.

   De gör intrång på våra vatten lika ofta som ryssarna gör intrång i vårt luftrum.

   Svara

    Eller nu överdrev jag, inte alls lika ofta som ryssarna men ett flertal gånger i veckan vilket är allvarligt nog.

    Svara

    Jovisst det är en stormakts allmäna intressen. Jag menar dock att Kina har ett förhöjt intresse för just Sverige. Vilket påpekats lite finare och indirekt från regeringshåll.

    Den Kinesiska reaktionen på ett svenskt skämtprogram med mera, samt den Svenska Ambassadress i Kina med sitt olämpliga beteende i samband med Minhai affären är flera tecken i samma riktning. Pekande på att ett strategiskt intresse finns kring just Sverige och detta intresse förefaller högre just här…

    ”Militära syften
    Regeringen påpekar att den kinesiska staten placerar ut personer på universiteten för militära ändamål, och att en tydlig gränsdragning mellan militärt och civilt syfte inte går att göra.”

    ”Kinas kritik av svensk media och svenska journalister fortsätter. Ambassaden i Sverige har skrivit att journalisten och författaren Kurdo Baksis ”okunskap och galenskap chokerat oss ännu en gång” och uppmanar svensk media att inte ge honom en plattform.
    – En av världens supermakter agerar för att tysta en journalist. Då måste vi agera, säger Jesper Bengtsson, ordförande för Svenska PEN.”

    ”Kina till SVT: Sluta sprida ”anti-kinesisk propaganda”
    Publicerad 4 september 2019
    Efter att under juli och augusti har kritiserat ett flertal svenska medier för deras Hong Kong-rapportering uppmanar nu kinesiska ambassaden SVT att ”inte agera plattform för falsk propaganda” efter en intervju med flyktingen Sayragul Sauytbay.
    – Det är en självklar publicering, säger Charlotta Friborg, ansvarig utgivare. ”

    Kinesiska staten förefaller ha ett intresse av Sverige som jag inte sett hos andra länder. Möjligheten att Sverige upptäckt detta men inte andra länder är förståss en möjlighet, men knappast en sannolik sådan i mina små ögon. OM man försöker engagera Svenska influencers är detta förståss intressant. Och förbannat störande.

    Svara

    ”Kina bedriver en aggressiv påtryckningskampanj mot svenska journalister, forskare och mänskliga rättighetsaktivister sedan ett drygt år tillbaka. I vissa fall sker detta med inslag av hot och personangrepp mot utpekade individer. Det är slutsatsen av en forskarrapport från Utrikespolitiska Institutet som SVT tagit del av.”
    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svensk-forskarrapport-kina-bedriver-kampanj-med-inslag-av-hot-och-personangrepp-mot-svenska-journalister-och-forskare
    Bra SVT sida om Kinas problematiska hållning.

    Svara

    ”Svensk FN-konferens inställd på grund av kritik från Kina
    En FN-konferens om mänskliga rättigheter i Stockholm ställdes in efter påtryckningar från Kina. Det kan SVT Nyheter avslöja. Ansvariga från FN-organet UNDP medger att det handlade om en fotoutställning där kända Kinakritiker fanns med.”

    ”Kinas ambassad i Sverige uppmanar Nerikes Allehanda att ”korrigera misstag” rörande hur tidningen har beskrivit Taiwan i en ledartext. Ambassaden uppmanar också tidningen att publicera Kinas officiella svar.
    – Egentligen är jag inte förvånad. Kina är en diktatur och diktaturer beter sig så här, säger tidningens chefredaktör Anders Nilsson.”

    Ytterligare exempel på att man redan verkar ha införlemmat Sverige som någon jävla lydstat. Gillar personligen Kina men dessa Ubermenschfasoner får exakt tvärtom effekt och detta bör Kina lära sig med en gång!

    Svara

  Kinesiska staten ska väl godkänna allt innan det publiceras först, så ingen skriver något om Hongkong eller så 🤷🏼‍♀️

  Fy fan diktaturen Kina ger mig rysningar. Måtte folk sluta upp med gullandet av denna diktatur NU.
  Så bra av Kissie att hon tänkte ett varv extra angående resan dit! Cred ska hon ha!

  Svara

  Instagram är väl blockat i kina så de kan vän inte posta nånting förrän de kommit hem igen.

  Svara

   Facebook är blockerat och det skylls på terrorism, främst Uigurisk terrorism (muslimer)

   Svara

    Har en kollega som är i Shanghai nu som lagt ut saker på Facebook.

    Svara

     VPN eller proxy-server.

     Svara

   Vpn 😁😁😁

   Svara

  Censuren är stark i Kina och så fort man sätter på VPN släcks hela nätverket.
  Vi får nog vänta tills alla har kommit hem

  Svara

   Stämmer inte, VPN är tillåtet och används i Kina (dock bara Godkända VPN. (Vad det nu innebär i praktiken …)

   Svara

    Det innebär att du inte har någon anonymitet och att de fortfarande censurera dig om vad du får skriva och var samt vilka sidor du kan googla på.

    Deras VPN är statligt kontrollerade och godkända, aka de avlyssnar dig, mao du kan lika gärna surfa från din vanliga ip.

    Svara

     Ja avlyssning är nog ganska vanligt överallt. FRA beställda sina superdatorer (HP-klustret) mot en verklighet kring behovet av dekryptering i realtid.

     NSA spionerar stenhårt inuti Kina. Läs gärna deras analyser av Huaweis VD Ren och Chairwoman Sun. Det är ganska utförliga sociometriska nätverksanalyser kring vem de mailar och umgås med. Ett litet smakprov i länken nedan.
     https://edwardsnowden.com/2014/03/22/shotgiant/

     Såvisst finns spionkapacitet världen över men det har jag inte sett något tecken att Kina skulle göra bra eller bättre än US. US apparater som apple etc är inga problem för dem att ”arbeta med”. VPN är ett måste i Kina för att kunna ha åtkomst till vissa sajter och hemsidor. Har inte förstått dubbelmoralen i just detta heller.

     Svara

      Instämmer och förstår inte hur någon som är vid sinna sinnes fulla bruk köper en mobil från Huawei såvida man inte VILL att Kina ska få tillgång till alla din data.

      Jag är tom irriterad över en vän som gick från ett märke på sin mobil till Huawei utan att meddela mig innan hen hade överfört hela sin adressbok mm till sin nya enhet. Hade jag vetat innan hade jag bett hen att radera mina uppgifter först innan allt importerades.

      Men… när det kommer till VPN så häller Kinas sat på att blocka alla fristånde leverantöer och erbjuder istället bara sina egen som är statligt utvecklade och kontrollerade. Jag vet inte om de har lyckats blocka alla andra VPN än, men de är snart där.

      Så det Kina kommer att syssla med har inte något med spioneri att göra när vi pratar VPN, utan helt vanlig avlyssning som du också tvingas ge ditt medgivande till.

      Svara

       Just Huawei tror jag inte är värre än några andra aktörer på marknaden. Mycket av Huwaweis blåsväder just nu är uppenbart sekundärt till det rådande handelskriget. Huawei är världsledande på 5G och US vill inte halka efter ytterligare.
       https://youtu.be/IfxfdHJ3k9Y
       Huawei 5G Lies med Nathan Rich en amerikan boende i Kina. Han tar upp sagor och verklighet ganska bra kring Huawei.

       Kinas spioneri inom Kina är ju mer i de biometriska kamerorna som snabbt identifierar vem du är, vart och eventuellt avvikande beteenden. allt kopplat till en sociometrisk databas som de flesta underligt nog verkar uppskatta. Men gör att en del kineser inte kan boka eller åka tex snabbtåg eller flyg via de vanliga apparna på grund av att systemet betraktar deras sociala poäng som suspekt låg. Tar för givet att all VPN är möjlig att avlyssna i Kina, men också i Sverige. Men att Kinas kapacitet att verkligen göra det är betydligt högre , uigurer är i vissa zoner tvungna att ha programvara (spionware) på sina mobiler m.m. Ertappas du utan korrekt programvara åker du in.

       Kina har nog uppfattat Sverige helt fel med sina direktiv till journalister och konstiga utplaceringar på militärt intressanta positioner. Vill verkligen veta vem som ligger bakom resorna till Kina. Den Kinesiska aktiviteten i Sverige är mycket knepig och JÄVLIGT STÖRANDE.

       Svara

        Huawei är värre än andra märken och det har varit känt långt tidigare än Trump kom att tänka på eller ens hade makten att ha ett handelskrig. En sväng på google och du så hittar toppen på isberget. Prata sedan med dem som är i branschen så får du redan på inte bara ett isberg utan hela rev av dem ifall du prickar in på rätt person. 😉

        I övrigt instämmer jag till fullo.

        Svara

      Svar i modd. Kan gissa vilket ord det var som fick det att fastan. 🙂

      bla, leverantörer*, blev dessutom felstavat. 😉

      Svara

     Ƭĥe real VPN-expert

     Svara

    Det innebär i praktiken att du bara får använda statligt godkända vpn, och blir således censurerad.

    Svara

     Asså vad snackar folk om här? Har bott i Kina och det var inga problem alls med att använda fb, Instagram, blogga och allt annat man kan tänkas vilja göra. Alla använder sociala medier precis som vanligt. Men ja VPN används men inte speciella VPNer eller vad folk nu skriver här. Herregud.

     Svara

  Ja och så har vi ju Amanda Schulman med familj som BETALAR för att åka till Dubai. Trodde i alla fall att hennes make var lite mer insatt för att helt enkelt bara bojkotta det? Menar, de verkar ju inte behöva åka på sista minuten rea resor direkt.

  Svara

   Haha varför i hela friden trodde du att hennes man skulle vara smart nog? Alex är den största kålsuparen av dom alla!!

   Svara

    Du bör nog läsa lite av hans böcker och lyssna på podden innan du dissar honom.
    Han är troligen smartare än de flesta här inne

    Svara

   TV4 väljer ju att visa reklam för resor till Dubai… så ingen bojkott där heller🤣

   Svara

  Ot: halloween idag, läskigt främst pga alla tiggande ungar som bankar på dörren. Jag ogillar tiggeri i alla dess former och ser ingen som helst anledning att jag skulle ge en massa godis till ungar som försöker våldgästa mig när jag vill ha lugn och ro.

  Svara

   Dra åt helvete med ditt OT.

   Svara

    Verkligen världens tråkigaste OT också😂

    Svara

    Anonym 18.39, låter som att du är väldigt ful, har jag rätt? Och Ilse, kände du dig träffad? Springer du runt som en något överårig ”busunge” i kvarteren för att skrapa ihop lite kvällsfika? Happy Halloween på er båda i alla fall, det verkar ni behöva i era, möjligtvis, tråkiga och arga liv!

    Svara

     Jag tycker nog att ts var mer aggressiv än båda de andra.

     Svara

   Äsch, skit i att öppna. Om du kan stäng av eller skruva lös dörrklockan.
   De håller inte på så sent, det är ju bara kids liksom.
   Peace ☮

   Svara

    Och om du hatar människor sådär otroligt mycket kan du väl flytta ut i skogen eller något.

    Svara

    Sluta göda alla jävla familjelivs-OT:er genom att svara dem!

    Svara

   Nej jag älskar Halloween just för att barnen ringer på! Har inga barn själv än och jag köper alltid massor med godis och packar dem i små påsar och ger till dem.

   Svara

    Ok

    Svara

   Måla brysselkål brun och slå in i Ferrero Rocher-papper och ge till de små.
   Eller måla råa ägg bruna och slå in i Kinderägg-papper.
   Trust me it’s fun!

   Svara

    Haha…😂

    Svara

   Håller med! Föräldrar borde lära sin barn att endast plinga på hos de som har dekorationer på dörren/tomten!! Är så glad att jag bor i trapphus med portkod.

   Svara

  Har inte Vlad Reiser varit i Kina just? Tror att det var han jag såg någon enstaka story från på snap och då var han i så fall på väg till kinesiska muren med lite andra ”proteinpulver-kändisar”. 🙂

  Svara

  Har head of skriva blogginlägg fått sluta hos Blondinbella också tro? 😅

  Svara

   Orange is the new Bellsan.

   Svara

    The new beige 😂

    Svara

   De la upp mest på stories.Några som var med var daniel norlin, gopnikvasilij, tomaslundberg, kastikharju, malinjohanssonpt. Det var en turistresa med klassiska resemål som sommarpalatset, kinesiska muren, himmelska fridens torg där de trakkade en svensk grupp som inte såg roade ut. De drev även med kineser som utövade gymnastik en tidig morgon. Resan avslutades med nattklubbsbesök och Xian. Mest använda orden: fett och coolt. Svenska var lika begränsad som deras kinesiska. Det var nog Daniel som tog hennes plats.

   Svara

    Finns ingen som känns mer desperat än hon Thomas och Malin-Malin… har fans som är typ 7 år, gör mest massa godis-challanges och testar typ vattenballonger sedan ska hon likt förbannat pose:a som en slitz-brud på ig…

    Svara

  Griplööv skrev en post om Hajen, så uppenbart att det inte är Hajen (om någon verkligen trodde det)

  Svara

   Fast det skulle ju hypotetiskt sett kunna vara en avledningsmanöver. Att helt enkelt leda bort misstankar från en själv. 😉

   Svara

   Det är bara en slump att Griploov skriver om Hajen när alla pratar om att Griploov nog är Hajen ändå menar du? Jag tycker det är ganska uppenbart att Hajen ligger bakom kontot.

   Svara

    Nej, inte alls!
    Bella har fler än en fiende!

    Svara

   Hajen, äre du? 🦈

   Svara

  Anonym 18.39, låter som att du är väldigt ful, har jag rätt? Och Ilse, kände du dig träffad? Springer du runt som en något överårig ”busunge” i kvarteren för att skrapa ihop lite kvällsfika? Happy Halloween på er båda i alla fall, det verkar ni behöva i era, möjligtvis, tråkiga och arga liv.

  Svara

   Hur låter man ful? 😮

   Svara

    Sur. Man ska LE och vara GLAAAAAAAD. Skriver man en kritisk kommentar så är man ful och har ett tråkigt liv. Hehe

    Svara

  De flesta som bloggar kring Kina är resebloggar eller verkar bo där av någon anledning, har sökt men inte hittat nått vettigt förslag. Skulle heller inte lite allt för mycket på Alexandra som fick bland annat en Expressen-artikel med direkt länkning in till hennes blogg som tack för ”Scoopet” vilket är guld värt för varenda influencer blogg. Alexandra borde veta mer.

  Dock verkar det klart att regimen av oklar anledning satsar på att påverka i Sverige. Gui Minhai är nog inte den enda anledningen. Sverige förefaller vara strategiskt lämpligt för dem. INtressant frågeställning!

  Svara

  Jasmine Gustafsson tackade också nej till den resan, inte bara Alexandra! Tycker det är värt att nämna fast Jasmine inte gjorde någon grej av det i sociala medier 🙂

  Svara

   Hon är så ointressant jasmin

   Svara

  Såg att YouTuberna Thomas och Malin var i Kina…

  Svara

   Zzzzzzzzzzzzzzzz 😴

   Svara

    ?! Vad snarkas det åt?!

    Svara

  Kan någon svara på varför Isabella Löwengrip beställer nya posters till väggarna i ett hus hon ska sälja??

  Svara

   Jag har en helt annan fråga.

   Avslöjades det inte här på BB att de som hade posterfirman inte ville sammarbeta mer med Bella pga dåligt utslag och efter att de fick veta att hennes följare inte var så många till antalet? Och ändå gör de just det, ett nytt samarbete. 🙂

   Svara

    Kanske detta var planerat sen länge?! Och det inte kommer fler efter detta?!

    Svara

   Antar att det var ett samarbete med företagen som var bestämt innan det beslutades att huset skulle säljas… eller så var det bara en samarbete helt enkelt…

   Svara

  Jag såg en rolig kommentar vid Isabella Löwengrips lilla svartvita filmsnutt på Instagram där hon leker filmstjärna (?)
  Nån skrev att hon såg ut att ha snus under överläppen – och det ser faktiskt så ut! Nåt svart skymtar fram.

  Svara

   Och?

   Svara

  Daniel Norlin åkte dit, han skäms inte ens

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.