Mamma-event med Michaela Forni

 Alla som vill kommer få testa på Maria Nilas färgbomber (perfekt om du är riktigt trött på ditt hår), få håret styleat, en fin goodiebag och såklart goda grejer i glasen. Tanken är att ni mammor som kommer ska bli bortskämda med sånt som man annars aldrig hinner göra (dvs. prata utan att bli avbruten, få håret fixat och dricka bubbel!).
[…]

För att tävla: Skriv en kommentar (glöm inte att få med din mejladress!) med en motivering där du förklarar vad det roligaste samt tuffaste med att vara mamma är. Vi väljer ut tio stycken mammor som kontaktas via mejl när tävlingen är avlutad. Tävlingen avslutas den 10:e november. //Michaela Forni

Michaela Forni ska ha ett event tillsammans med Maria Nila där hon vill bjuder in ett gäng mammor och deras vänner med en barnfri kväll, bubbel och att bli bortskämd.
Du tävlar genom att skriva en motivering där du förklarar vad det roligaste samt tuffaste med att vara mamma är, och trots att ni inte kan vinna en plats på Michaelas event så är jag nyfiken på vad ni hade skrivit – vad är tuffast och vad är roligaste med ett vara mamma?

Styvmammor, fostermammor, bonusmammor, mammor till ”pälsklingar” och alla andra som identifiera sig som mamma är mer än välkomna att dela med sig av sina svar i kommentarsfältet.
Go!!

229 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  En kompis har varit mamma i bokstavligt talat två veckor och har redan börjat skriva statusar om hur det är ”mammalyx” att åka och handla själv och givetvis #momlife på allt.

  Svara

   Det är väl inte så konstigt att det kan bli så 😊

   Svara

    Haveristernas nya avsnitt om Cissi Wallin är ute gratis nu. Cissis lögner gås igenom i detalj. Det hon ljög om i förra avsnittet bevisas en gång för alla vara rena lögner. Cissi är så obehaglig och verkligen en ren mytoman.

    Svara

     Lyssnar nu! Äckligt hur Cissi ljugit dem rakt upp i ansiktet.

     Svara

     Hon har tappat 1500 följare på några veckor, och nu har Gardets före detta medarbetare tackat ja till att tala ut.

     Svara

      Det visar sig att Haveristerna hade bevis för alla frågor de ställde i förra podden. Cissi sa sig ju givetvis inte ha anlitat svart arbetskraft i form av flera nannys. Inte heller skulle nannys ha bott i deras närhet. Hon sa sig kämpa för att unga kvinnor inte utnyttjas på arbetsmarknaden och hon sa sig alltid ha haft anställda med kollektivavtal.

      Två nannys Cissi haft har dock visat upp mejlkonversation med Cissi där de förhandlar om svart lön. Cissi tyckte i mejlen att 180 kr i timmen är för mkt i svart lön och prutar ned den till 150 kr. Mejlen var från slutet av 2018. Dessutom bor nannyn i samma uppgång i en lgh som hennes make äger. Även det nekade Cissi till i förra podden. Cissi OCH hennes man har dessutom swishat lönen till sina nannys. Vid två tillfällen har de swishat fel nanny på belopp på 150kr och 300kr och då varit så snåla att de sms:at och krävt tillbaka de summorna. Cissi sa sig ha nanny några få timmar i veckan. Det var istället 10-20timmar i veckan.

      Mytoman? JA!

      Svara

       Det är dessutom olagligt så hoppas att skatteverket får kännedom. Finns ju också bevis i form av swishbetalningar.

       Svara

       Omg finns detta i poddavsnittet eller någon annanstans? Har CW bemött detta på sin insta?

       Svara

        Släpptes idag. Inte lyssnat på hela än men de kommer göra flera avsnitt där de går igenom det hon satt och ljög om i förra avsnittet.

        Svara

        Dom går igenom det i podden

        Svara

       Galet hur hon ljuger och så men varför kalla det för nanny? Låter som en barnvakt som typ alla swishar en slant för någon timme.

       Svara

        Det är inte någon slant. Det är 10-20 h i veckan!

        Svara

       Jag tycker att Cissi är keff. Däremot så håller jag inte med att det skulle vara snålt att be om att få sina pengar tillbaka när det swishats fel. Varför ska man betala för en tjänst som man inte fått?

       Svara

        Det är svarta pengar. Alltså olagligt. Särskilt problematiskt då Cissi alltid, och även när haveristerna frågade, uppger att det är såå fel att unga kvinnor/kvinnor utnyttjas på arbetsmarknaden. Hon sa att hon var emot rot och rut och att hon är en vänsterradikal feminist. Hyckleriet är enormt.

        Svara

       Slutet av 2018??? Hur är människan funtad egentligen. Klart fel hur som helst, men att göra sånt när man är som mest offentlig är ju snudd på efterblivet.

       Svara

     Haveristerna kan avslöja hur miljonärskan Cissi Wallin slarvade bort över 100.000kr som skulle gått till utsatta kvinnor via projektet Min upprättelse. För att rädda sitt eget skinn förtalade Cissi Wallin sin forna agent och påstod att det var hon som hade stulit pengar ur projektet.

     Vi kan också avslöja hur Cissi Wallin under i princip hela 10-talet systematiskt har utnyttjat främst unga kvinnor som gratis arbetskraft i olika mediaprojekt, samtidigt som hon offentligt ondgjort sig över att tillfrågas om att delta i olika sammanhang utan att själv få ersättning. Dessutom har hon använt sig av svart arbetskraft i hemmet, även här främst unga kvinnor. Allt detta och en helt ny intervju med Cissi Wallin får ni höra i det här avsnittet av den norra hemisfärens mest haveristiska podcast.

     Hon har också sagt till folk att hon ska sos-anmäla sin svägerska Lady Dhamer. Detta blir ju bara värre och värre.

     Svara

     Tack för tipset, måste lyssna. 👍🏻

     Svara

     Vem orkar egentligen bry sig?

     Svara

      Alla kvinnor som idag är trötta att alltid bli utmålade som ”Cissi följare” så fort man säger att man är feminist borde bry sig. Äsch, ALLA kvinnor borde bry sig då en manipulativ lögnare förstör för oss allihopa.

      Svara

      Tydligen en hel del.

      Svara

      Kan det inte komma ett inlägg om det här på BB?? Låter ju för gräsligt för att inte bry sig..

      Svara

       Vilken mardröm för Cam att bli tvungen att skriva ytterligare ett inlägg om en person som hon egentligen inte ens vill granska.

       Svara

        Haveristerna tog också upp att det finns en handfull personer med stora plattformar som vet hur illa Cissi beter sig, men är tysta för att de är rädda att bli svartmålade av Cissi. De tänker på sig själva. Inte de kvinnor som Cissi genom åren slängt under bussen som inte har någon stor plattform att hävda sig på.

        Svara

   Japp.
   Det blir mångas hela existens och personlighet så fort förlossningen är klar.
   Mammalyx, mammaträning, mammashopping, mammasömn, mammatrött, mammaspa…

   Svara

    Har dock aldrig sett #dadlife eller #pappalyx någon gång😂

    Svara

     Kan ju vara för att det oftast är mamman som är mammaledig från sitt jobb och får den största förändringen i sin vardag. Pappan fortsätter ju jobba och är ifrån barnet flera timmar om dagen oavsett.

     Svara

      Jag var högst ironisk om det gick dig förbi😂

      Svara

       Men i våra kretsar så har vi många pappalediga män. Svågern har båda ungarna sedan snart ett år och modern jobbar. Min sambo har även han tagit en del ledigt samt andra pappor vi känner. Trenden vänder helt klart. Men jag kan lova att ingen karl skriver pappalyx för det😄

       Svara

        Jadå 🙂 klart det finns undantag. Sen är det rätt stor skillnad överlag på hur kvinnor och män uttrycker sig, så är inte förvånad att de pappalediga män du känner inte uttrycker sig så 😄

        Svara

         Precis😄 Jag får rysningar bär mammor håller på sådär dock. Lite Stepford wives över det hela.

         Svara

         Har faktiskt en kille på min FB, en gammal arbetskollega som verkar tycka väldigt mycket om att dela med sig av varenda sekund av sitt liv, följt av hashtaggar som #bekräftelsebehov, #uppmärksamhet, #humblebrag…. Vars Facebooksida gått från att handla till ca 95% om träning till att nu handla till i alla fall 40% om hans lilla bebis som kom för kanske ett år sedan.. (det känns som att hon borde vara 10 år med tanke på hur många uppdateringar om henne jag hunnit läsa…) Vi snackar filmer, bilder, berättelser, massa pappasnack, ”pappahjärtat brister”, haha. Lite gulligt också förstås men ändå en klar förbättring för mig personligen då jag är ännu mindre intresserad av hans träningsresultat än av hans bebis.

         Svara

       Nejdå, jag förstod 🙂 Men oavsett så stämde det du skrev och har hört många ifrågasätta varför kvinnor och män beter sig så olika gällande sånt 😝 så ville ändå ge mitt svar.

       Svara

        Därför vi ska individualisera föräldraförsäkringen 💪

        Svara

         Det är det enda rimliga, förutom risken att många mammor står helt utan inkomst när deras män får hälften av föräldradagarna samtidigt som de vägrar vara föräldralediga.

         Svara

    Men såklart, är väl rätt naturligt att mamma är ens ”huvudroll”, speciellt när barnet är så små.

    Svara

     Ja men det betyder ju inte att den rollen innebär att inte kunna fixa håret eller att ta ett glas bubbel eller kunna måla naglarna för det. Eller att man kan lämna huset för en kväll.

     Svara

      Jag vet, var inte det jag menade. Kommentaren var till någon som inte verkade förstå hur ”mamma” plötsligt blir hela ens personlighet 😝

      Svara

       Ja det var jag som skrev det och jag menar att det är ytterst sorgligt om man raderar hela sitt jag för att man blir mamma. Att bli mamma blir såklart ett stort tillägg till ens personlighet men om man inte längre kan ha ett eget jag bara för att man får barn så tycker jg att det ankor sorgligt för vem är man då sedan liksom? Det går ju att få barn och samtidigt få behålla ett eget jag😄

       Svara

        Fast vem är du att avgöra om man har ett ”eget liv” eller ett ”eget jag” fortfarande 😝 Det är ju bara din fördom. Klart alla mammor fortfarande har egna åsikter osv fortfarande.

        Svara

         Nu läste du nog helt fel tror jag.
         Vadå vem är jag? Min åsikt är väl lika berättigad som din?
         Jag tycker att det är tragiskt om man bara ser sig själv som mamma och inget mer. Punkt.

         Svara

          Varför är det tragiskt? Om man gillar att vara mamma och vill se sig själv som mamma är det väl jättehärligt för dem.

          Svara

        Så är det iofs men samtidigt tycker jag att man går tänka att allt har sin tid. Att vara förälder till en liten bebis TAR tid och engagemang och oftast en gigantisk del av ens hjärta. Då kan man kanske inte fortsätta med allt annat samtidigt, man kanske inte ens vill? Så småningom förändras även det och då får annat sin tid. När min bebis kom blev jag totalt fixerad under en ganska lång tid och det var underbart. Sen smög det gamla livet dig in igen och det var också bra. Allt har sin tid!

        Svara

         *får och *sin…..

         Svara

        Jo men första TVÅ VECKORNA är det väl inget konstigt om man går upp i något totalt, herregud. Jämför med någon som är nykär liksom. Eller bara börjat på ett nytt jobb. Och då är ett barn ändå en mycket större omställning, verkligen inte ”sorgligt” på något sätt att man är uppslukad av det en period och inte tänker på så mycket annat.

        Sen finns de dem som de inte blir så för, utan som vill ha en paus då och då (mental eller faktisk…) redan på direkten och det är inget fel det heller.

        Svara

      För mig som ensamstående mamma betyder det just det. Och jag kan tänka mig att det gör det för många mammor som inte får någon avlastning även fast partnern är hemma från jobbet.

      Svara

       Då kanske man sk hitta en ny partner som vill vara en del av familjen tänker jag.

       Svara

        Om man inte ens har tid att måla naglarna så tror jag att ge sig ut på köttmarknaden är rätt svårt.

        Svara

         Nej. Vill man leva med någon under samma tak som tar all egentid själv så får man väl göra det då.

         Svara

        Ja för det är ju säkert att den nya partnern vill ta hälften av ansvaret.

        Svara

    Det är med stort nöje jag ger priset till den bekant jag har på Instagram som innan förlossningen högtidligt deklarerade att hon absolut inte skulle blir en sådan mamma som bara lade upp saker om sitt barn och lät mammarollen ta över hennes liv. Det skulle knappt märkas att hon hade blivit mamma sade hon, för att hon avskydde när folks Instagram bara handlade om deras barn.

    Lol. Varenda bild (okej, nu ljög jag. Två bilder av 50 är inte om ungen eller hennes mammabestyr) är på barnet (ibland bara en hand eller fot) med någon klyschig text om mammalivet. Varenda litet steg i ungens utveckling rapporteras i detalj. Med tillhörande bilder – och filmsnuttar.

    Svara

     Lol jag har två kompisar som är så också samt att de nu vet vad syftet med livet är, vad riktig kärlek är och att jag är självisk som inte vill skapa en ny människa. Samt självisk för att jag inte bryter mina löften med andra människor för att umgås med dem för att deras liv är så mycket viktigare än andras nu när de har blivit föräldrar. Jag umgås inte med dem längre 😂

     Har ockkså betydligt fler kompisar som är riktigt bra föräldrar och föredrar att hänga med dem och deras resp familjer.

     Svara

      Men gud vilka konstiga människor.. Riktigt illa att tycka och bete sig så.

      Svara

     Synd att hon inte lyckades med hon förutsatte sig men det finns det nog andra som gör. Heja dem!

     Svara

   Hahah

   Svara

   Jag var glad dygn 2 över 15 minuter ”egentid” när jag fick info om knipövningar. Har man inte fått barn ska man hålla låg profil med dessa typer av uttalanden 😉
   Jag hade två ”sugfiskar” dygnet runt. Åt min första måltid när jag inte ammande samtidigt efter 2 veckor…

   Svara

   Jag identifierar mig som mamma

   Svara

   Redan efter två veckor?? Då brukar man fortfarande vara hög på bebis o inte vilja lämna hen ur sikte

   Svara

    ”Redan efter två veckor” att alltså inte amma samtidigt som man äter och kunna äta mat med två händer ? Det hände alltså första gången då. Sen kanske jag hade händerna fria var 5:e måltid.
    Inte ”redan” i min värld…

    Svara

    BebisEN.

    Svara

  ”… och trots att ni inte kan vinna en plats…”. Va?

  Svara

   Jaha nu fattar jag vad du menar, att om man skriver motiveringen i ditt kommentarsfält så kan man inte vinna.🤦🏼‍♀️ tänkte liksom först att du är någon slags gud som vet om på förhand vilka som vinner

   Svara

    Man kan förstås vinna om man också skriver in kommentaren på Fornis blogg.
    Bara för att man skriver här på Bloggbevakning blir man inte diskvalificerad från en plats på eventet.

    Svara

     Ja?

     Svara

    Trodde samma som du 😂😂

    Svara

  Roligaste är att få träffa sina älskade ungar varje dag och se dem växa upp.
  Tuffast är att världen ser ut som den gör och att man oroar sig för allt möjligt som de kan råka ut för- sjukdom, olycka, mobbing, brott, arbetslöshet, bostadslöshet…

  Svara

   Amen

   Svara

    Glöm inte vattenbrist och svält. Vi hänger på gränsen varje år att inte kunna försörja oss med mat, den dagen andra länder inte säljer till oss längre blir inte kul.

    Svara

   Exakt. Att behöva söva om en ledsen unge klockan tre på natten är ingenting mot att snudda vid tanken på att ingen skulle vilja komma på hans/hennes födelsedagskalas

   Svara

  Hahaha.
  Men alltså…
  ”Momlife”😂
  Jag har hunnit prata med vänner oavbrutet, sminka mig, fixa håret, dricka bubbel och så vidare trots att jag har fått barn, så har även alla föräldrar både kvinnor och män kunnat leva som vi känner.
  Varför vill så många människor få det till att man blir helt okapabel till att leva bara för att man får en familjemedlem?

  Svara

   Jag håller till viss del med – det blir vad man gör det till. Samtidigt går det ju inte att leva helt som innan barn när man väl blivit förälder. Jag har 3 små barn (4, 3 och 3 månader) men hinner träna 3 ggr i veckan, har dock mycket begränsat socialt liv just nu. Var sak har sin tid tänker jag. Man hinner inte allt samtidigt men visst handlar det också om prioriteringar och till viss del även inställning.

   Svara

    Men det är inte samma sak.
    Livet är inte detsamma men när man får det att låta som att man förlorar hela sig själv bara för att man får barn, nej det är inte sant i de allra flesta fallen🤗 Om du klarar allt det där med tre barn så hinner nog de flesta med att kamma håret och ta ett glas bubbel med ett barn tänker jag. Och precis som du skriver så har allt sin tid🍀

    Svara

     Tycker att ni båda har rätt : )

     Svara

      Bästa är helt klart allt mina små lär mig. Att vara i nuet, att se det roliga i allt, att inte stressa. Det är väldigt meditativt att vara med barn.

      Sämsta är att alltid, alltid vara tvungen att sätta någon annan först. Ibland vill man bara vara ego och bara utgå från vad man själv vill.

      Svara

       Att INTE stressa? Herregud, jag stressar ihjäl mig varje morgon för att hinna i tid till skola/förskola och sen mitt jobb.. sen läxor, aktiviteter, leka med kompisar, fixa middag och sen i säng, livet är en enda stresscirkel sen jag fick barn!

       Svara

     Tyvärr verkar det vara så för många.. 😕

     Svara

      Att man tappar sin personlighet och inte gör/är nåt annat alltså…

      Svara

     Nja inte säkert. Jag har tre barn under sex år, hinner också med massor och tycker inte det är svårt att ta mig tid till egentid. Som nybliven mamma till första barnet däremot, då hann jag ingenting, trots ett barn. Tänker att jag övat en del och lärt mig vad som fungerar😄

     Svara

   Fast det är nog ganska individuellt. Livet ser ju olika ut för alla och det är även skillnad på barn och barn. En del är lättare att handskas med än andra.

   Svara

    Såklart. Men om man har en partner så behöver ju inte båda sitta och glo om en kan gå iväg för en kväll? Eller missförstår jag🙈?

    Svara

     Har man den möjligheten så funkar det såklart 🙂 som sagt, livet ser olika ut för alla. Klart det är många som har möjlighet att hitta på saker trots barn!

     Svara

     Jag har haft ett barn med kolik som skrek flera timmar i sträck varenda kväll de första månaderna. Det hade inte funkat att någon av oss gick ut på kvällen och var borta flera timmar för vi behövde byta av varandra regelbundet gör att orka med bebisen. Jag var själv med bebisen någon enstaka kväll då och då och höll på att bli tokig för det kändes som att bebisen aldrig skulle sluta skrika. Så jo, det finns familjer där båda föräldrarna måste ge upp sitt sociala liv (ett tag) för att öht kunna orka.

     Svara

      Frida: samma här! Vårat första barn skrek dygnet runt! Dessutom ammade jag trots problem (d-mer). När han var 3 månader kunde jag ta mitt första bad och dricka ett glas bubbel när mannen gick ut med honom i vagn. Innan dess hade han vägrat både vagn, sele och sjal. Herregud vad slut vi var. Krävdes precis som du skriver att vi bytte av varandra och var tillsammans konstant. Mannen fick tillfälligt ta ut dubbla dagar med mig för att jag inte skulle bryta ihop.

      Svara

       ändå starkt att fortsätta amma trots d-mer!!

       Svara

        Wow att du orkade amma med d-mer! Jag pallade bara 1,5 vecka med det innan jag kastade in handduken

        Svara

         Jag ammade med d-mer i 7 månader med första och 3 månader med andra barnet. Det var fruktansvärt. Den ångesten är inte av denna värld. Önskar att det fanns mer kunskap om d-mer och kanske en medicin i framtiden för de som vill amma trots d-mer.

         Svara

        Tack Emilia! ❤️

        Svara

      Skrev ju förvisso i normala fall men okey.

      Svara

       Det är verkligen helt normalt att spädbarn är krävande. Det är liksom inte sällsynta undantag det rör sig om.

       Svara

        Det är inte normalt att inte hinna fixa håret eller att ta något att dricka pga barn nej.

        Svara

      Samma här! Sedan tog det nästan ett år att hitta tillbaka till någorlunda normal energi efter första koliktiden. Man får ha lite respekt för att första tiden är olika för alla och komma ihåg att det ändras förr eller senare!

      Svara

     Haha näe men har man ett barn av det mer påfrestande slaget så kan det hända att man hellre använder den tiden till att pass att sova, äta eller sköta hemmet. Det finns liksom lite som behöver vara gjort innan det är rimligt att gå ut och ta ett glas bubbel.

     Gick inte alls att göra andra saker und r första perioden i vårt barns liv. Sen gick de utmärkt, men jag förlorade liksom inte förmågan att känna sympati för att alla inte har det lika enkelt som oss bara för att vi har det bra nu. Säger folk att de har det tufft, så tro dem.

     Svara

   Jag tror mammors tid och ork för egentid står i direkt relation till hur stor mansbebis man lever med.

   Det, och till viss del mer eller mindre krävande barn.

   Svara

    Tror du har helt rätt…

    Svara

  Fint att du låter de som kallar sig mammor till annat än människovalpar också komma till tals! Mammahjärtan kan klappa även för icke-människor❤️

  Svara

   Nej. Man är inte mamma till ett djur. Man är matte. Snälla…och ja jag har själv djur som jag går genom eld för men skulle ledig gå så långt att kalla mig för min hunda mamma eller honom för min son. Eller ni kanske också har föräldramöten för era djur iof🤔

   Svara

    Jag är själv mamma till min katt, och gudmor till min systers katt 😻 pälsbevisarna är för väluppfostrade för att behöva föräldramöten, de är små underbara änglar.

    Svara

     Samma här. Jag och min lilla hamsterdotter gör allt ihop! 🐹

     Svara

      Bästa kommentaren ever!

      Svara

     Hahahahaha.
     Ok. Hoppas att du driver dock😂

     Svara

      Hoppas de inte gör det. Likeade för att det lät så fint. ❤️

      Svara

    Jag är mamma till min hund och precis som kommentaren ovan så är jag även gudmor, till min bästa väns kanin 😍😍

    Svara

     Jaha. Vilken duktig vovvis du är som kan kommentera på ett forum då😄 Vov vov.

     Svara

      Jag är en människa och min lilla son är en hund 😍 så nu har vi utrett det lilla missförståndet. Vov vov på dig också!

      Svara

       Din hund är inte din son. Så var det utrett.

       Svara

        Jo det är han 🙂

        Svara

         Nej det är han inte. Han är en hund. Du är inte mamma till din hund. Såvida du själv inte är världens mest begåvade golden retriver eller något som kan skriva här inne dvs.

         Svara

          Fast nu är jag mamma till min hund 🙂 du får gärna ha åsikter om att man inte kan vara mamma till sin hund, men jag lever efter vad jag själv tycker 🙂

          Svara

           Facts don’t care about your feelings.

           Även om det är fakta så bryr jag mig inte. Vill jag kalla mig själv för mamma och min hund för son så gör jag det 😍😍😍😍😍😍

           Min kattbebis hälsar att ibland gör hjärtat saker som förståndet inte förstår 🙂

        Tänk vad jobbigt att komma in på förlossningen och så ba klämmer man ut en hund.

        Svara

         Det är 2019, man kan vara mamma utan att ha fött sitt barn

         Svara

          Så du tror att du är mamma till en hund bara för det?

          Svara

           Nej, men jag har valt att kalla mig mamma till min hund 🙂

      HAHAHAHA

      Svara

    Vad är det som är så otroligt provocerande med att vissa kallar sig mammor? För många kan det vara det närmsta de kommer till att få människobarn och det ger mycket glädje och kärlek. Det är bara ett ord i sammanhanget, låt folk själva få definiera sina känslor och relationer till sina djur. Det är ingen som tvingar nån annan att kalla sig för djurmamma direkt.

    Svara

     Ja det är roligt att det är så provocerande för människomammorna 😄

     Svara

      Jag tror faktiskt inte att det har med huruvida man är mamma eller inte utan syn på relationen mellan djur och människa.

      Svara

   Är också mamma till en fantastisk liten hund ❤️ Hatar barn och vill inte ha några, så kommer aldrig bli ”riktig mamma”.

   Svara

    Mysigt 😍😍

    Svara

    Säg samma sak om 10 år, när du är 30+…

    Svara

     Du vet inte hur gammal hon är och varför skulle hon inte kunna tycka likadant om 10år? 🙂

     Svara

     Jag är i 30-årsåldern och fortfarande ambivalent till att skaffa barn. Det lutar åt att inte försöka skaffa barn för mig och min man. Alla är olika, vissa vill inte ha barn, och vet du vad? Det är faktiskt ok. Sluta säga sånt trams till folk som säger att de inte vill ha barn, många VILL faktiskt inte oavsett ålder och när någon kläcker ur sig något liknande din kommentar så är det väldigt nedvärderande och respektlöst.

     Svara

     Idiotkommentar.

     Svara

     Jag är 30 plus och har varken barn eller djur. Är lyckligt gift och arbetar med barn. Mitt barngillande är dock begränsat till 40 timmar i veckan.

     Svara

     Lo: Vilken fruktansvärt förminskande kommentar. Alla vill inte ha barn, acceptera det.

     Svara

     Jag är snart 26, är alltså närmare 30 än 20, och tycker fortfarande att min lilla katt är tusen gånger bättre än en bebis 🙂

     Svara

      Fast 25 är ju ingenting i detta sammanhang. Ville inte heller ha barn när jag var 25, festade fortfarande… säger inte att du kommer ändra dig men du är fortfarande under medelålder för första barnet.
      Om du säger samma som 35 är en annan femma. Man förändras på 10 år.

      Svara

       Ja men man får väl utgår från hur man känner just nu 🙂 poängen är att man ska ha rätt att säga att man inte vill ha barn utan att någon ska påpeka att man kan ändra sig. Det kanske man kan, men det tar inte bort det faktum att man just nu känner så.

       Svara

        Ja kanske ni MED barn ändrar er om 10 år??

        Svara

         Haha ska jag säga varje gång nån uttrycker sig sådär dumt i diskussionen om barn. Men tänk om du ååångrar dig att du skaffar barn?? 😄 Låt oss va.

         Svara

        Är en oerhörd skillnad mellan 18, 28 och 38 år t.ex.
        Att en artonåring inte vill ha barn är ju snarare en självklarhet, så då tycker jag ändå det här ”vill inte ha barn” säger ungefär 0 om framtiden..

        Svara

         Isåfall kan man inte säga att man vill ha barn heller, med den logiken. Saker kan ändras. Man kan aldrig veta vad som händer i framtiden.

         Svara

         Nej, du vet ju inte om du överlever dagen, så tekniskt sett kan du inte säga någonting om din framtid. Någonsin. Sen kan du ju ändra dig.

         Svara

          Precis. Därför är det bättre att bara respektera vad folk känner i dags läget. Det är trots allt dagens sanning oavsett om man ångrar sig i framtiden.

          Svara

     Jag är långt över 30 och vill inte ha barn. Inget konstigt med det, vi finns.

     Svara

     Hej Lovisa Lo! Så var du i farten igen..

     Svara

    Hatar hundar 🙂 äckliga och dreggliga

    Svara

     Jaha 🙂

     Svara

     Precis som barn… 😉

     Svara

      Jaha? 😂 var väl dock ingen som påstod att anledningen att den hatar barn främst är pga att de är äckliga och dreggliga.

      Svara

    Att inte vilja ha barn är en sak, att säga att man hatar dem (för att de alla är små?) låter verkligen obildat.. De är individer och alla olika till sättet. Sen växer de upp och ingår i din familj resten av livet om man har ”tur”. Chilla med hatet.

    Svara

     Du kan chilla med att berätta för andra hur de ska känna…

     Svara

     Man måste inte gilla barn. Det är inte obildat att ogilla barn, tror de flesta vet varför de är som de är, man måste inte gilla dem för det 🙂 Var istället glad över att många av dem som ”hatar” barn inte skaffar några.

     Svara

      Själv hatar jag folk med funktionshinder, de är störiga och skrikiga. Typ hon som sökte in till Idol nu i höstas

      (Förstår inte hur man kan tycka det är ok att hata på en hel folkgrupp)

      Svara

       Bra försök. Dock inte samma sak.

       Svara

        Ok varför är barn mer ok att hata än folk med downs menar du?

        Svara

         Alla har varit barn. Det är inte en egen folkgrupp.

         Svara

       Finns jättemånga som tycker det är jobbigt med folk som hörs mycket, oavsett om det är barn eller funktionshindrade 🙂 Det är såklart inte okej att börja hata på personerna.
       Sen tror jag inte man ska ta det så bokstavligt, de som ”hatar” barn känner nog inte rent hat mot dem. Men det är helt okej att ogilla barn, så länge man inte börja behandla barn illa eller hänga ut specifika barn osv 🙂

       Svara

       Ellerhur. Själv hatar jag ungdomar, cyklister, lärare, kineser, grönögda och män.

       Svara

        Ingen tvingar dig att tycka om alla 😊

        Svara

         Tur, för det är fan kört för cyklisterna asså.

         Svara

          Vadådå 🤔😝

          Svara

     Personligen anser jag att föräldrar är tusen gånger värre än barn. Det är ju inte barnens fel att de är ouppfostrade.

     Svara

      Jag tycker bebisar är sjukt jobbiga. Men förstår att det är svårt att vara väluppfostrad redan som bebis 😝

      Svara

   Då är jag mamma till mina älskade fotbollsskor.

   Svara

    👍

    Svara

    Och jag är mamma till min Opel Astra ST🕺🏼 Min älskling. Jag matar Opel och jag kramar Opel. Köper kläder och så med till Opel. Sökte förskoleplats till honom här nu men då tyckte sambon att jag var konstig…så nu blir det hemskola.

    Svara

  Det tuffaste var att behöva vara både mamma och pappa till mina två barn (en av varje) efter det att exet blev tonåring igen i samband med 30-årskrisen och drog.

  Svara

   Kom han tillbaka?

   Svara

    Nej, det gjorde hon inte, jag hade heller aldrig tagit henne tillbaka.

    Svara

     Sorgligt. Förstår inte hur man kan lämna sina egna barn frivilligt 🙁

     Svara

      Nog är det sorgligt alltid. Men barnen håller på att växa upp till två starka individer som vet att deras pappa älskar dem gränslöst.

      Svara

       Så bra 😊

       Svara

   sjukt att jag förutsatte att det var pappan som drog och inte mamman

   Svara

    Inte så sjukt. Är ganska säker på att det är vanligare att pappan lämnar sina barn än tvärtom. (Dock vet jag att det förekommer att mammor lämnar sina barn)

    Svara

    Strongt att erkänna ändå.

    /TS

    Svara

  Tuffast är att se mitt bonusbarn bli bortvalt av den ena föräldern och hjälplöst bevittna det trauma det orsakar för barnet medan min partner förgäves kämpar för att få den andra föräldern ta åtminstone en liten del av sitt ansvar.
  Det roligaste är att se barnet utvecklas och växa upp till en fantastisk person som jag lär mig massor av varje dag om hur man blir en bättre människa. (och att stjäla barnets överblivna halloweengodis när man har cravings)

  Svara

   Fint skrivet! Vilken tur att bonusbarnet har dig när en förälder sviker

   Svara

  Räknas dammråttor? I sådana fall , är jag flerbarnsmamma…

  Svara

  OT men… Var har Marcelo tagit vägen, vad har hänt med honom? Har du kommit över honom? 😂

  Varför inget om PH denna säsong när du förra säsongen skrev om det jämt med ”ikväll på tv3 kl 22 ser du Paradise hotel” men inget denna säsong. Var det reklam då, betalt samarbete då, du fick betalt?

  Svara

   Hon kanske inte kollar på denna säsong/har tröttnat? 🙂
   Hon la ut ju knappast upp den typen av inlägg som gjorde att det framstod som ett samarbete 🤣

   Svara

    Det handlar nog om att hon inte får betalt längre, jag menar hon är ju besatt av Marcelo, eller var iaf 😂 Eller så har Bella och alla konton tagit över all hennes tid så hon inte hinner titta denna säsong 😉
    Fast jo det framstod som det men det skulle ju såklart mörkas och Inte framstå som det men så var det nog.

    Svara

     Haha men ge dig 😂 Anmäl henne för smygreklam om du nu är så säker på att hon fick betalt.

     Svara

   Undrar med. Följer ej marcelos insta men om någon gör det berätta vad händer. Har han bosatt sig i Mexiko. Ole. 😊

   Svara

   Nä, bryr mig inte alls.

   Svara

  Konstigt att det öppnas ny sida varje gång man vill kommentera, är det ett sätt du fifflat och fixat till så att du ska få fler sidvisningar?

  Svara

   För mig öppnas ingen ny sida 🙂 och tror du på allvar att hon får betalt i antal sidvisningar 🤔

   Svara

    Där sa du det haha det var inte jag som sa det utan du, men ja så är det nog.

    Svara

     Haha nej, jag undrade om du trodde det eller varför du tror det är så viktigt med sidvisningar? 😂 Jag tror inte att man får pengar per sidvisning. Men om han skulle det så hade jag inte klandrat camcam för att hon ville ha så många klick som möjligt, hade själv gjort massor för att få extra klick om det var så enkelt att höja sin lön 😂👏🏻👏🏻👏🏻

     Svara

   Det är nog bara för dig det händer, kompis.

   Svara

   Nej, jag har inte ändrat någonting men jag har sett på telefonen att det är annat typsnitt helt plötsligt. Min tekniker säger att ingenting är ändrat men jag kommer skicka även detta till honom. Är det på dator eller telefon det kommer en ny sida?

   Svara

    För mig (iPhone) är allt som vanligt, inkl typsnittet 🙂

    Svara

    För mig har det i över ett års tid varit ett annat typsnitt 1 av 20 gånger när jag går in här på Bloggbevakning…

    Läser från iPhone.

    Svara

     VA? Är det sant? Det hade jag ingen aning om!

     Svara

  Bästa: att man försöker bli en bättre människa för deras skull. Att de lär en saker varje dag och att man får så mycket kärlek tillbaka.

  Sämsta: ibland vill man fan bara ligga i soffan och äta chips ifred.

  Svara

  OT men Vad händer i det goda feministgänget, har alla vänt C-ssi ryggen nu och är vänner med varandra och umgås, eller har Stina Wollter umgåtts med LD tidigare, och har Elaine varit kompis med LD innan? Och du vems sida står du på numera, gillar eller ogillar du dem eller de dig, har ju varit några turer och vändningar? 🤔 🙄 Minns C-ssis och Elaines texter om dig.

  Svara

   Hade varit otroligt relevant med en riktig kartläggning av instagramfeministernas förehavanden. Förstår dock om CC inte har lust att få tusentals grönhåriga septumpiercade bidragstagares vrede emot sig.

   Svara

    🤣🤣🤣🤣

    Svara

  Hoppas snart vara stolt mamma till en pälskling. En söt kisse. Åh man får så mycket tillbaks . Tycker bara det är positivt att ha katt. Gillar även andra djur.

  Svara

   Adopterade nyligen en, och kan inte sluta titta på henne, och vill typ aldrig lämna henne. Om det är såhär att ha en katt kan jag inte ens tänka mig hur det skulle vara med barn 😳

   Svara

  Bästa: All kärlek och att man kan visa sitt barn världen i stort och smått.
  Sämsta: När man själv är sjuk och inte bara får bädda ner sig och bryta ihop och sova/titta serier, utan det fortfarande är massa krav och behov från barn som ska levereras…

  Svara

  Haveristernas nya avsnitt om Cissi Wallins lögner är ute nu. Herregud vilken mytoman hon är. Usch.

  Svara

  Nu har jag bara ett barn men tycker det är så himla svårt att få in tid att gå till gymmet.
  Under dagen hade ju självklart varit optimalt men vågar inte lämna henne på mini-sats för hon är i separationsfasen nu. (9mån)
  När min man kommer hem, ibland ganska sent ska det ätas och sen läggas och sen måste han få lite kärlek och tid såklart och sen är det läggdags. Älskar inte att gymma efter kl 8 heller för blir pigg och kan inte somna sen.

  Hur gör ni?

  Svara

   Ja det är svårt 😀 Min träning blev satt på paus. Dygnet har de timmar de har och just nu kan du ju alltså välja mellan ”mini-SATS” eller gå när din man kommer hem. Du måste inte vara med och natta varje kväll, ni umgås väl dagtid ?

   Svara

    Min man kan inte natta vår dotter tyvärr, med ”kan” menar jag han har aldrig velat utan det är ”min uppgift”. Han tycker att sålänge jag ammar så får jag sköta nattningen. och allt där i mellan hehe.
    Men ja, annars hade det varit himla skönt faktiskt!

    Svara

     Låt inte honom köra över dig och bestämma hur allt ska vara. Tycker verkligen inte att du bara ska acceptera att han tycker så och att du därför måste anpassa dig efter det. Din åsikt räknas också.

     Svara

      Exakt, ställ krav! Kommer inte bli bättre annars. Skulle va så jävla sur och känna mig så sviken dock om min partner betedde sig så!

      Svara

     Oj… Hoppas han kliver in bättre framöver. Kan säga att en pappa som är passiv i början oftast inte kliver in och tar sitt ansvar senare heller. Och barnet kommer vilja att du nattar eftersom du ”alltid gjort det” och sen är det ”välkommen till kvinnofällan”.
     Någon vettig person som kan vara barnvakt inklusive nattning kommer du behöva 🙂

     Svara

     Det är därför du inte hinner träna, för du har två bebisar.

     Svara

   Det finns många bra pass på youtube där du inte behöver några vikter och som är ca 30 min. Har testat några olika och är supernöjd, perfekt när man inte hinner till gymmet 😊

   Svara

    Ska kika på dom! Vill försöka hitta en som har mycket kondition! tack 💕

    Svara

   Sen måste HAN få lite kärlek och tid? Så först lever du för att vara mamma hela dagen vilket är självklart och sedan offrar du all tid för att din partner ska få kärlek? Men du själv då? Gör sig själv en tjänst och ta makten lver den tid du kan för att gå till gymmet eller annat som ger dig lite tid för dig själv. Din sambo får ge dig det.

   Svara

    Ja, alltså jag personligen är väldigt rädd för att hamna i det vanliga träsket där man inte har något kärleksliv kvar längre bara för att man fått barn. Så jag försöker ge min man kärlek och tid när jag kan och tyvärr går det ut över min egna tid såklart.

    Svara

     Fast det låter inte som något fint kärleksliv om din åsikt och vad du behöver inte räknas. Kärlek handlar om att ge och ta, det är inte bara den ena som ska ge.

     Svara

     Kärlekslivet får faktiskt ta en paus när man har ett litet barn. Att anpassa sig efter det nya livet och införa nya rutiner så får din sambo faktiskt acceptera att han får komma i tredje hand.
     Du måste ta hand om dig själv och vara självisk. Det är lätt att man tappar sig själv när man har barn.

     Din sambo bör också börja ta läggningarna, trots att du ammar.

     Svara

     Alltså. Han kommer hem och du ska ”ge honom kärlek” men han tar inte ansvar för barn och hem.
     Du klarar dig bättre ensam!

     Svara

    Håller med, ifall du inte trollar förstås, också det om att det är din uppgift att natta låter som rena stenåldersnatta!

    Svara

  Negativt med att vara bonusmamma:

  Du har INGENTING att komma med när saker dras till sin spets. Allt är härligt och mysig när du hjälper till med läxor, tröstar lagar mat, skjutsar etc. Men när det kommer till konsekvens på uteblivna handlingar och löften så har du 0 mandat. Thats it.

  Gör det mycket svårt att vara delaktig i uppfostran, vilket i mitt fall hade behövts då ”original” päronen lämnade mycket att önska gällande det.

  Svara

   Jag förstår och håller med.
   //Mamma till två och en bonus

   Svara

   Så länge styvförälderns fostran följer bioföräldrarnas (om det är en god sådan) så borde man ha mandat helt klart. Sen beror ju allt på situation och relation.

   Svara

    Nyckelordet är borde….

    OCH när en skild förälder gör ”låt gå metoden för jag har dåligt samvete” så är det svårt att komma med gränssättning och konsekvenstänk.

    Svara

     Lämna det då. Orka.

     Svara

      Oj lät drygt, menade inte så. Bara att det låter skitjobbigt, skulle inte vilja va i den sitsen.

      Svara

  Titta på Dashas senaste vlogg. Hon får mental breakdown på grund av flyttning, men hon har flytt-, packning- och städhjälp. Orkar inte. Sånt jävla stora problem hon har

  Svara

   Såg den innan idag med och tänkte samma sak. Urbota löjligt! Hennes kommentar sen om hur gör folk som arbetar -tar de ledigt? Ehh ja!

   Svara

    Hon tycker ju det skulle vara lättare för folk med vanligt jobb, för att dom inte behöver tänka på att fota i samma tröja flera gånger. Hennes följare skulle inte kunde skilja dagarne från varandra om hon har samma jeans två gånger. Orker inte

    Svara

     Är det någon som på riktigt ens lägger märke till vad det är för tröja/tröjor hon har på sig i sina vloggar? Profilerar hon sig ens som en ”mode” bloggare?

     Svara

   Men uppenbarligen är det väl något som kändes jobbigt, så kan man väl känna oavsett om man får hjälp. Alla problem måste inte vara stora och värst av alla.

   Svara

  Det jobbigaste är definitivt kass sömn och när barnet är sjukt. Det bästa är all kärlek och all skoj man har med sitt barn. Jag är dessutom självstående mamma så får alla fördelar för mig själv 😍

  Svara

  OT: boka in BingoLotto på tv den 15 december för sjunger Anna Book julmusik live, tillsammans med Ylva och Linda. Kan bara bli bra.

  https://postimg.cc/NyK4r145

  Svara

  Det bästa är motivationen de ger. Innan barn trodde jag inte att jag var kapabel till att studera på högskolenivå, jag ville inte leva på CSN och liksom bara levde. Vilket såklart var härligt men barnen har fått mig att tänka ännu längre, att vilja bli bättre och inte bara nöja mig. De har sitt stora värde för mig men de har också gjort att jag värdesätter mig själv och mitt liv vid sidan av barnen mer.

  Det sämsta är att de faktiskt ska bli individer som ska göra sina egna misstag och vetskapen om att man inte kan eller ska curla och hjälpa dem med exakt allt resten av livet. Man vill ju ge dem hela världen på ett silverfat men tanken är ju att de ska klara sig utan mig. Är livrädd för dagen de ska ta sina egna beslut och håller tummarna att man lyckats uppfostra dem till smarta personer som gör smarta val och kan ta sig ur situationer på ett bra sätt om de skulle råka göra bort sig.

  Svara

  Jag önskar ett inlägg om Wallin. Hänger inte alls med där. Det har varit så mkt Blondinbella men det händer ju uppenbarligen andra saker i kändisvärlden..

  Svara

   Märkligt att det inte kommer något här efter allt med Haveristerna, men jag antar vissa personer går under radarn här tyvärr… 🤷🏻‍♀️

   Svara

    Camilla skrev att hon inte är vän med Cissi Wallin Och träffat henne typ 2 ggr ytligt. Men hon bjöd in henne till publicistklubbens möte? Och umgicks med henne där. Varför bjuda in någon man inte känner alls?!

    Svara

     Men därför är det väl inte? Kanske snarare är mycket att bena ut o är på G

     Svara

      Ett inlägg till där hon hävdar att bevis för Cissis lögner i form av flera av varandra oberoende källor, skärmdumpar och mejl från Cissi är pajkastning mellan Cissi och haveristerna? Förtroendet för Camilla sjönk tyvärr i och med hennes förra inlägg om Cissi.

      Svara

  Det bästa var att få honom. Att få snusa honom på hjässan och bära MITT barn. Att se honom sova tätt intill mig, att få hans varma armar kring min hals och blöta pussar hejdå på morgonen. Att få höra hans röst när han ropade mamma.

  Det tuffaste och värsta var att se honom dö. Att veta att det inte sker mirakel och att jag måste leva utan honom.

  Svara

   Beklagar. Hjärtskärande att läsa.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.