Paows fantastiska pälslogik

Jag blir snart tokig på all denna dubbelmoral i pälsdebatten! Jag står för att jag älskar päls av många anledningar men bland annat för att det är snyggt, skönt, varmt och klimatsmart
[…]

Jag acepterar inte en del människors åsikter, om ni äter kött men är emot päls. Har ni ett duntäcke och Shmpoo som är testat på djur? Eller äter ni bara förfallen furkt och djur som är självdöda och inte har ett duntäcke, eller en dunjacka eller prdukter som INTE är testade på djur? Då är det respekt. Minkar och rävar är dömda för att vara päls, likså som kossor och grisar är dömda för att vara mat. Whats the different? //Paow

Minkar och rävar är dömda för att vara päls? 
Det var som fan, jag som trodde minkar och rävar var menade att springa runt i skogen, men icke!
Klart som korvspad att minkar och rävar var menade att sitta i bur hela sitt liv, för att sedan dödas för att bli pälskragen på Paows jacka.
Har den riktig otur så flås den levande eftersom vissa menar att pälsen blir finare om den tas från ett levande djur snarare än ett dött, men visst – det är exakt samma sak som att äta köttbullar hemma, eller hur?

Ibland blir jag smått skräckslagen över den totala ignorans och okunskap som omgärdar vissa influencer och deras plattformar.
Om Paow nu nödvändigtvis ska gå in i en debatt och försvara att hon använder päls, är det då för mycket begärt att tycka att det vore på sin plats med en snabb googling för att ta reda på hur saker och ting går till?
Men inte Paow. Inte Paow.
Hon drar till med en ”killgissning” som till och med skulle göra Donald Trump stolt.

Först hade jag tänkt lägga en bild här nere på ett djur som flåtts levande men jag struntar i de då de är extremt obehagliga.
Jag rekommenderar dock Paow och alla andra som inte förstår hur pälsindustrin fungerar att googla ”#animal skinned alive”. Inte riktigt detsamma som att ta fram Mamma Scans köttbullar och det hoppas jag att till och med Paow förstår med lite mer fakta och research i ämnet.

300 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Gud ge mig styrka och en skämskudde.

  Svara

   Verkligen! Jag vill bara ta med henne till en pälsfarm, så får hon se vilket lidande de stackars djuren utsätts för. Allt för att idioter som hon ska få bära päls. Fyfan, vidrigt är bara förnamnet!

   Svara

    Hon har själv hängt ut djurplågare förut så jag är lite förvirrad varför hon tycker att det plötsligt är okej att plåga minkar och rävar? Och hon kallar sig själv för en djurvän….

    Svara

     Ja, hon har väl snackat om att hon inte ens dödar insekter?

     Svara

    Och du tror inte kycklingar, grisar och kor lider?! 🙄 Ge mig styrka era partiska hyckare!

    Svara

     Det är klart att alla djur som utsätts för människors konsumtion (eller vad man nu ska kalla det) lider. Men djurfarmen tar fan priset. Google och se själv.

     Dessutom tycker jag att det är lite mer legitimt när djur används som mat (och om man tar tillvaran på lädret) än det är med päls. Päls är bara en mode-grej. Om hon hade köpt en gammal päls på myrorna eller dylikt så hade jag inte opponerat mig gentemot det. Men uppenbarligen köper hon nytt pga att hon tycker att det är snyggare. Det tycker jag är vidrigt!

     Svara

      Gah! Autocorrect! Men du fattar…

      Svara

       Tveksamt.

       Svara

     Ja det är väldigt selektivt vilka djur man ska tycka synd om. Och ska man ändå göra det. Ska rovdjuren i skogen stå till svars för det lidande de åsamkar sina offer, sin mat? Rovdjur dödar på ett betydligt värre sätt än en jägare. Katten 🐈 leker gärna med sitt offer, innan ett dödande bett💋

     Svara

      Svara

      Den där argumentationen ger jag inte mycket för. Rovdjur behöver kött för att överleva – det behöver inte människor. Särskilt inte i den grad som kött och skinn konsumeras i dagens samhälle. Dessutom har människor en annan grad av konsekvenstänkande. Därför tycker jag att man ska ställa högre krav på människor än vilddjur.

      Svara

      Men snälla! Djur har inte samma förmåga som människor att känna empati. Inte bryr sig vargflocken om att älgen lider medan de äter upp den levande. Medan vi tycker synd om den därför att vi har förmågan att känna empati.

      Svara

    Har du själv varit på en pälsfarm är min fråga? Kommer från en region där pälsnäringen är viktig för ekonomin på glesbygden så har besökt flera pälsfarmer. Det ser verkligen inte ut som olika djurrättsaktivister försöker få det att se ut som. Skräckexempel finns absolut men det är undantag. Djur som mår bra leder till finare pälsar så därför är det i producenternas intressen att de ska ha det (förhållandevis) bra.

    Sen en kommentar till Camilla som skriver att det naturliga för dessa djur är att springa i naturen, det stämmer inte riktigt. Blårävarna som används för pälsnäring är framavlade och finns inte i naturen. Minken ska inte finnas i vår natur då de är ett djur som dödar för skojs skull och en enda mink snabbt kan döda ett helt fågelsamhälle. Det syns i naturen där jag bor då vissa djurrättsaktivister fått för sig att släppa ut djur ur farmerna. Istället förstör de det naturliga ekosystemet.

    Med detta sagt så äger jag inte själv någon päls och har inte tänkt köpa någon heller. Men jag tror inte på att förbjuda pälsnäringen så länge det finns en global efterfrågan eftersom produktionen då kommer flytta till länder med sämre djurskyddslagar. Däremot tror jag att den globala efterfrågan kommer sjunka på sikt och att pälsnäringen då avvecklas naturligt.

    Svara

     Har du själv besökt en pälsfarm är min motfråga? Ganska uppenbart för mig att svaret är nej. Även jag kommer från en del av landet där pälsnäringen i generationer varit människors försörjning . Jag förstår att det är (eller främst har varit) viktigt ekonomisk, men det är också det ena jag förstår. För tillskillnad mot dig och paow så HAR jag besökt flera pälsfarmer, samtliga med gott rykte och som följer de riktlinjer o regler som finns. Och som den DJURVÄN jag är så kan jag ALDRIG förstå hur man kan tycka att minkarna och rävarna har det bra. Eller ens okey. Det finns absolut INGET att säga som försvar åt denna sjuka industri. Det ÄR djurplågeri i dess renaste form, och det är en typ av djurhållning som aldrig borde ses som ”godkänd”. Det är djur som föds i lidande och som lever sitt korta liv i lidande. För att sedan dö på ett ytterst plågsamt vis. Att försvara det tyder bara på enorm okunskap, eller total brist på intelligens. Sorry

     Svara

      Det står ju på rad tre att hen har besökt pälsfarmar?

      Svara

      Jag tror du får läsa min kommentar igen. Jag stöder inte pälsnäringen genom att konsumera päls, och jag tror och hoppas att den kommer avvecklas naturligt på sikt då efterfrågan globalt minskar. Däremot förstår jag att det inte är en svartvit fråga. Så länge det finns en global efterfrågan kommer päls produceras någonstans och då anser jag att det är bättre att den produceras här än i exempelvis Kina där det på riktigt är djurplågeri. Här har vi trots allt strikta djurskyddslagar, även om det givetvis inte är optimalt att odla upp djur i bur på det sättet man gör i pälsindustrin.

      Om du har besökt pälsfarmer är det jättebra men av erfarenhet har de allra flesta pälsmotståndare jag mött (oftast stadsbor) aldrig ens varit i närheten av en pälsfarm, och bilden de fått av hur de ser ut är från djurrättsorganisationer som söker upp skräckexempel och inte ger en bild av verkligheten. Därav min kommentar.

      Svara

       På vilket sätt behandlar de farmar du pratar om/besökt sina djur jämfört med bilden man får från djurrättsaktivister?

       Svara

        Dels tror jag att många tror att burarna är mindre än de faktiskt är. De burar jag har sett har varit tillräckligt stora för att djuren kunnat röra på sig, klättra och leka. Är trots allt valpar det är frågan om och de jag har sett har varit lekfulla. Så där ser jag faktiskt inte så stor skillnad från att ha olika djur som husdjur i bur hemma. Förutom att detta är i större skala med många burar under samma tak.

        Sen verkar det som att många här tror att djuren flås levande. Det är inte tillåtet i Norden men det görs säkert på andra håll i världen där reglerna inte är lika strikta. Därför min åsikt att vi ska hålla näringen här så länge det finns en global efterfrågan.

        Viktigt att komma ihåg är att ifall det kommer fram att regler inte följs och att djuren behandlas illa får farmen i fråga inte sälja sina pälsar under önskad kvalificering och då inte heller få önskat pris på pälsarna. Därför är det som sagt i producenternas intresse att djuren behandlas väl. Plus att ett djur som mår dåligt får en sämre päls.

        Svara

         Egentligen handlar det väl om källkritik i grund och botten. Att få info om pälsfarmer från djurrättsaktivister är lika otrovärdigt som att lära sig om vaccin av antivaxxers eller invandringspolitik av en nynazist.. För att skapa sig en egen bild av hur verkligheten ser ut behöver man flera olika synvinklar och allra helst åka och se på saken med egna ögon.

         Svara

         Tack för ett nyanserat svar som gav lite inblick! 👍

         Svara

     Att djuren påstås ha det bra i trånga burar ändrar inte på det som i är felet i grunden: folk föder upp och dödar djur för att sälja päls och skinn. Det finns inget etiskt där.

     Svara

      Jag kan hålla med dig där, skulle själv gärna se att pälsnäringen som helhet försvann globalt men det är tyvärr inte realistiskt på kort sikt då det fortfarande finns en efterfrågan på päls globalt. Därför tycker jag att det är bättre att vi fokuserar på att göra förhållandena så bra som möjligt för djuren här i stället för att avveckla och då förskjuta produktionen till länder med icke-existerande djurskyddslagar.

      Svara

   Hellre dubbelmoral än ingen moral alls!

   Svara

    Fast det är ju helt ologiskt. Du har hellre en moral som du pratar om utan att följa, än ingen alls? Då kan man lika bra bara utan så är man iaf konsekvent

    Svara

     Vi måste få ett slut på det här, vi måste få mer moral, moral, moral, moral. Så mycket moral att det blir dubbelmoral!

     Svara

   Det här var det vidrigaste jag sett. Jävla idiot är vad hon är.

   Svara

  Whats the different!!

  Svara

   Skillnaden är väl att många andra material såsom läder kommer ifrån djur som vi också äter. Jag har lättare att förlika mig med en process där allt tas tillvara på snarare än en process där allt handlar om en grej – pälsen – speciellt när det finns så många andra alternativ för att skapa varma jackor och mössor.

   Svara

    Det var nog Paows felskrivning som syftades…

    Svara

     Ber om ursäkt! Ska lägga mig under soffan och skämmas nu på direkten.

     Svara

      Dra en björnfäll över dig!

      Svara

       Och du tror inte kycklingar, grisar och kor lider?! 🙄 Ge mig styrka era partiska hyckare!

       Svara

        Dra en kycklingfäll över dig?

        Svara

     Hur kan man vara så kass på att skriva som bloggare? Hur puckad?

     Svara

      De flesta idag verkar inte kunna skriva, bloggare som vanliga dödliga.

      Svara

    Jag bor i Spanien här är det vanligt att man äter kaninkött. Är väl jättebra att man gör en päls på kaninen sen också om man ändå äter upp den? Eller vad är skillnaden här mot ett par skinnhandskar från en kalv?

    Svara

     Ja precis det jag menade? ☺️

     Svara

     Älskar kaningryta, men till saken hör att när man dödar ett djur för dess päls så äter man inte upp dess kött, det blir bara en biprodukt som, om vi har tur går till annan användning än till direkt destruering. Pälsen tas ofta av från.ett levande djur. Levande flådda djur är lite..hur säger man..tortyr-stressade? Det ger köttet en sur smak pga adrenalin och kortisol. Inte gott, man vill ha så lite av det som möjligt i sina köttbullar.
     När man föder upp djur för kött så tar man inte alltid tillvara på skinnet oftast för att skinnet och pälsen inte håller samma kvalité som hos de djur som avlats fram just för sin päls.
     Köttfår har exempelvis en kortare krulligare päls som inte ger lika härliga fällar som man kan köpa för 2000 spänn i butik från pälsfår, utan de kan man få för en spottstyver direkt från garveriet om man skickat in sitt fårskinn själv efter slakt.

     Så skillnaden är milsvid men kanske inte för en bimbo som bara sett kött paketerat och päls på en jacka.

     Svara

      Fast man tar inte pälsen från en levande mink/räv.

      Svara

       Inte i sverige men betvivlar att alla köper svensktillverkade pälsplagg?

       Svara

      Kan hända att djuren flås levande någonstans i världen men inte här, för här är det inte tillåtet. Köttet från pälsdjuren är en biprodukt ja men det tas till vara och blir bland annat djurfoder. Har för mig att fett från pälsfarmsdjur även använts i livsmedel, t.ex. choklad?

      Har en släkting som föder upp biffkaniner. Ingen aning vad de gör med pälsen faktiskt, kan fråga nästa gång jag träffar dem.

      Svara

     Jättebra vore om alla kunde dra nytta av sin empatiska förmåga och sluta nyttja animaliska produkter helt. Med undantag för när det ABSOLUT behövs, typ när det gäller medicin som ej kan framställas på annat sätt osv. Att använda/äta produkter med animaliskt innehåll i onödan samt besöka cirkus och annan idioti där djur utnyttjas för ”underhållning” är inte okej i min mening.

     Svara

    Det är väl mest hos renar man tar hand om allt från skinn till kött och till ben. Rekommenderar alla att beställa hem lite torkat renkött från norrland. Kanske en fin renhornskniv att skära den med? Sååå gott och inte den industriella slaktapparaten som butikskött innebär

    Svara

    Fast man tar sällan reda på allt i konventionella slakterier i sverige så du lever i en illusion. Sorry.

    Svara

     Det var riktat till Sara här ovan

     Svara

    Nej du har fel tyvärr.

    Svara

    Det är 2 skilda industrier. Googla

    Svara

  Jag äter definitivt bara förfallen furkt

  Svara

   Yes! Förf-furkian här också!

   Svara

   Äter bara förtappad frukt

   Svara

   Och självdöda djur utan duntäcke… förutom de gräsliga åsikterna fastnar jag i alla intressanta ordval, stavfel och syftningsfel i texten.

   Svara

    Är ändå glad för att jag inga av de djur jag ätit haft dunjacka

    Svara

  Minns ett gammalt slagord:

  Kärringar i päls.
  Spänn dem över räls!

  Svara

  Kan ju dock hålla med henne om att det är dubbelmoral när folk klagar på att man har på sig päls när de själva har skor från tex addidas eller Nike som nästan alla är gjorda i äkta skinn eller äter kött, ser faktiskt ingen skillnad i att döda djur för att ha på sig pälsen och att döda djur för att man tycker det smakar gott att äta? Aldrig sett någon influencer få kritik för att de har på sig skinnskor eller skinnhandskar osv men päls, det är absolut inte okej?

  Svara

   Jag har svårt att komma på några djur som föds upp i pälsindustrin, som lever någorlunda bra liv innan de dödas och flås. Den som absolut vill äta kött kan välja kött från djur som levt bra liv och fått ett smärtfritt avslut. INGA djur i pälsindustrin lever utanför sina burar.

   Visst finns en dubbelmoral, men de flesta drar ändå sin gräns någonstans och för de allra flesta går den gränsen vid pälsdjursuppfödning.

   Svara

    Inget djur som får ett skott i pannan lever ett bra liv. Det är inte sjuka gamla djur som avlivas och sen hamnar på din tallrik. Det är friska unga djur som dödas.

    Svara

     , De kan leva bra liv innan de avlivas. Det är lite skillnad. Jag äter själv inte kött och jag är enormt kritisk till djurindustrin i stort. Men – livet på planeten jorden är trots allt helt uppbyggt på att vi alla är en del av ”the food chain”, vi äter eller äts, och det går inte att undvika helt. Men som människor har vi ett val – mångta väljer att helt avstå från att döda andra varelser (i den mån det är rimligt), andra väljer att använda sig av djur på ett sätt som i största möjliga mån ger djuren ett bra liv, andra igen skiter fullständigt i om djuren de nyttjar haft bra liv eller levt i misär, lidande och ångest fram till att de dör en död i svårt lidande. Man kan välja.

     Svara

      Ja, de KAN leva ett bra liv. Men tror du verkligen att de gör det? Inte så länge det är vilt du pratar om.

      Svara

       Inte så länge det INTE är vilt ska det såklart stå. 😂

       Svara

       Jodå, det finns djur som lever bra liv fram tills de slaktas. När jag växte upp brukade mina föräldrar köpa ett helt lamm/år från en bonde vi kände. De växte upp bra ( vi var där ute på besök ibland av andra anledningar än fåren), slaktades på ett litet slakteri i närheten dit de kördes tillsammans med sin egen flock och inte blandades med andra djur. Likaså fanns det liknande setups för nötkreatur i grannskapet.

       Men det är klart, det här är inte köttet du köper på ica direkt. Antingen direkt från bonden eller så får du hosta upp rejäla pengar i typ östermalmshallen för det.

       Svara

      Nej Valentina. De lever inget bra liv.

      Svara

      Djurhållningen i Sverige är bedrövlig och den har blivit sämre sedan 70-talet då den debatterades sist. Det som är snäppet värre är pälsindustrin där djuren blir utsatta för regelrätt djurplågeri. Vad man tycker i frågan är ens eget ansvar men bär man päls och propagerar öppet för det ska man vara beredd på att det får konsekvenser som kanske inte är så roliga.
      Vad gäller matindustrin styrs den av starka intressegrupper som bara av den anledningen borde utmanas.

      Svara

      Pinsam dubbelmoral. Ingen med ett bra liv vill dö, därav kan man inte rättfärdiga att ta deras liv ifrån dem.

      Svara

     Nä är ju svårt att leva livet med ett skott i pannan?

     Svara

    Valentina. Lever du ett bra liv? Är du frisk och lycklig?

    Bra. Då skjuter vi dig i huvudet i morgon då du tydligen gladeligen offrar ditt lyckliga liv för någon annans hungriga ego.

    Du dör fort, det lovar jag. Då känns det väl ok?

    Svara

     Enligt svenska regler gällande avlivning osv så är det inte skottet i pannan som dödar utan själva avblodningen genom ett snitt i halspulsådern. Bultpistolen garanterar inte att djuret dör, därför måste proceduren alltid avslutas med direkt snitt, och hängning upp och ned är att föredra, helst över spaltgolvet så det inte blir så mycket slabb.

     Svara

    Varför tycker köttätare att mord är okej för att ”djuret haft det bra”? Det är en allvarligt menad fråga, jag förstår verkligen inte den logiken så skulle uppskatta ett (trevligt) svar 🙂

    Svara

     Vet inte.
     Själv köper jag bara svenskt kött då jag vet att man åtminstone följt svensk lagstiftning gällande djurhållning då.
     Det räcker för mig.

     Svara

      Räcker det för dig för att du bara antar att vi har bra lagstiftning här, eller har du faktiskt granskat den och ”godkänt” på så sätt?

      Svara

       Jag vet hur den ser ut i stora drag, ja. Har inte detaljstuderat allt.

       Svara

       Vi har noggranna veterinärkontroller med några veckors mellanrum. Alla preparat såsom penicillin och smärtstillande skrivs ned i journaler när de används, och besättningsveterinär räknar åtgången och dubbelkollar med journalerna, ser över vilka åkommor som är vanliga och ifall det är något man kan göra för att få ned smittrycket eller ändra något annat i djurhållningen för att minimera skador eller ledinfektioner.
       Alla som får delegerat behandla djur har gått en kurs och fått intyg och behandlar under besättningsveterinärens ansvar.
       Veterinären i sin tur skickar in alla intyg osv till jordbruksverket.

       I sverige får vi inte ge antibiotika i förebyggande syfte som de gör i resten av Europa, (via fodret exempelvis) utan här i vårt land måste en infektion konstateras först.

       Vi får inte heller fixera våra djur såsom de gör i Danmark och utrymmena där djuren hålls måste hålla godkända mått och fungera för djurens hälsa.

       Svenska djur har det mycket bra förhållandevis och jag skulle verkligen inte rekommendera att äta annat än svenskt kött.
       Visst kan det fuskas även här i vårt land, men det är riktigt svårt.

       Vi kastrerar inte ens utan lokalbedövning+smärtstillande längre, men Eu och resten av världen har lite mer att önska vad gäller djurskydd

       Svara

      Svensk lagstiftning innebär ingenting. Finns något ord för det (matnationalism?), man tror alltid att allt är bättre i sitt eget land.

      Svara

       Fast i mitt jobb där jag handskas med köttdjur så har vi nära kontakt med LRF, jordbruksverket och veterinärer. Dessa jämför djurhållning med andra länder och följer noga utvecklingen av sjukdomar såsom mul och klövsjuka, afrikansk svinpest samt förekomsten av multiresistenta bakterier (vilket vi har en låg förekomst av i sverige tack vara vår kontrollerade djurhållning och administrering av läkemedel)

       Var tredje månad har vi förbättringsmöte med hela regionens alla lantbrukare inom samma bransch, där går vi igenom statistiken för kvartalet och året i stort.
       Allt såsom födda avkommor, avvänjda avkommor, samt hur många som gått till slakt.
       Man kartlägger på så sätt när individerna är som mest känsliga, hur många som dör via sjukdom eller blivit klämda.

       Alla vill jobba på sin statistik såklart och bli bäst i regionen och få utnämnande som bästa djuruppfödare och diplom 😛👌

       Med all säkerhet har vi bättre djursyn och djurhållning i Sverige. Friskare djur och godare kött!

       Svara

        Dessutom närvarar veterinär, rådgivare och foderkonsulter på dessa förbättringsmöten så det är fullt fokus på djurhälsa.

        Svara

     Förstår det inte heller. Ingen människa som mår bra vill dö men djuren har tydligen uttalat att de gladeligen offrar sina fina liv för att vi ska ha nåt att slänga på grillen.

     Usch för människan.

     Svara

     Likställer inte slakt av djur som mord.

     Svara

      Vad tänker du att det är då?

      Svara

      Intressant. Jag likställer inte att köra på barn som mord. Så antar att det är okej. 🙂

      Svara

       Ja, för dig är det det då! Är det en nyhet för dig att vi alla drar våra gränser olika?

       Svara

        För att inte snacka om homosexualitet i Ryssland typ. Det är ju inte lagligt så det måste vara fel. Man måste ju alltid gå efter lagen på vad som är rätt menar jag (eller du då).

        Svara

         (Skulle vara till 21:07, kom fel.)

         Svara

       Inte jag heller! Väntar på när det blir normaliserat att äta barn. Då blir det roadkill hela veckan!

       Svara

       Men lagen tycker inte som du. Case closed.

       Svara

        Men bara för att något är lagligt är det inte moraliskt. Slavar och människohandel har inte alltid varit olagligt, inte heller våldtäkt. Men det kanske man skulle accepterat då och aldrig ifrågasatt?

        Svara

         Men snälla. Det är inte lagligt att utsätta djur för lidande heller.

         Svara

     Djur ska behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande.
     Jag anser att vi i vårt svenska välfärdssamhälle har alla möjligheter och råd att ha en god djurhållning, vilket är bra för både djuren och miljön. Jag har bott utomlands i långa perioder och rest mycket så jag har på nära håll sett hur djurhanteringen ser ut i andra länder med dålig och oetisk djurhållning.

     Därför köper jag bara svenskt kött med garanterat god djuromsorg, mycket vilt från gårdsbutiker och godkända vilthanteringsanläggningar, ekologiska ägg från frigående höns utomhus osv. Försöker också stödja mindre gårdsmejerier (min lokala Ica säljer produkter från bland annat Wapnö gårdsmejeri och Järna).

     Det innebär dyra matkostnader men jag gör det jag kan eftersom jag inte har några planer på att sluta äta animaliska produkter.

     Svara

     Det är en definitionsfråga. Att döda djur för att äta är för många inte mord utan det som många folkslag gjort sedan urminnes tider.
     Många i Sverige tar avstånd mot djurplågeri. Därför känns det bättre att äta djur som levt under bra förhållanden.
     Den koppling som veganer gör, att döda djur för mat är likställt med mord gör inte majoriteten av människorna i västvärlden.

     Svara

     Nä det handlar mer om köttet. Man vill ha ett gott kött som inte behövts behandlas med en massa penicillin osv pga av infektioner o åkommer vilka kommer som ett brev på posten när djuren inte har det bra

     Svara

     För att det är lättare att rättfärdiga för sig själv än ett djur som lidit och mått dåligt?

     Svara

   Jo man kan ju googla lite om läder från indien 😱

   Svara

    Holy cow?

    Svara

   Det är heller inte en rimlig liknelse att jämföra tanken av en flådd mink med att ”ta fram Mamma scans köttbullar ur frysen”… menar du Camilla att du tror köttbullarna föds så?

   Rimligare jämförelse: likna flådda minkar med det som sker inne i slakthus när grisar, kor och höns dödas för att skapa mamma scans köttbullar, falukorv och kycklingfilé. Det är garanterat ingen trevligare process, om än matföretagen vill få oss att tro att djuren aldrig lider.

   Svara

  Bilderna sist i inlägget är kanske inte så jämförbara. Det till vänster är en utter, inte nåt man föder upp till päls. Den är också ett fridlyst djur som lever i vilt tillstånd. Sedan kan jag också upplysa om att i Norden flås pälsdjur inte levande, de dödas före. Välj alltså päls från Norden. För det tredje är mink en invasiv art, dvs. Hör inte hemma i naturen. Dödarför skojs skull, inte bara för maten. Hela öar i skärgården kan bli ödelagda av att EN mink huserat där.

  Svara

   Ja för mink finns inte naturligt i Sverige från början utan de rymde från pälsfarmar..

   Svara

    Det spelar ju ingen som helst roll att minken i Sverige härstammar från pälsdjursuppfödning. Det går bakåt ända till andra världskriget så det hjälper inte att förfasas över det nu. Det var andra tider då och vi hade nog en del annat som ansågs mer viktigt att tänka på.

    Svara

   Vilda minkar härstammar från minkar som rymt från minkfarmer. De är ingen naturlig art i Sverige.

   Svara

  Tror inte kor och grisar som tvångsmatas för att växa så fort som möjligt i trånga utrymmen för att sen bli slaktade håller med dig.
  Eller kycklingar som föds upp på samma sätt. Eller alla kalvar som dödas på en gång för att vi människor ska få mjölken.
  Din poäng är alltså är det är skillnad på orsaken och hur man dödar djuret.

  Står på Paows sida här. Bär päls, ät kött, do what you want, men stå för det.
  Det här inlägget var rätt korkat.

  Svara

   Därför är det viktigt att hålla sig informerad. OM man till varje pris måste få äta kött, kan man välja kött från djur som levt bra liv och som får en snabb och smärtfri död. Det finns ett brett register mellan att vara helvegan och att skita totalt i andra varelsers lidande.

   Mvh Valentina, som inte äter kött. Och inte bär päls i någon form!

   Svara

   Och dessutom jämföra med Mamma Scan? Vem fan serverar ens sån jävla skit hemma?
   Att äta Mamma Scan är definitivt lika illa som att bära päls.

   Om man nu tvunget måste äta kött, så till att äta ”bra” kött. Köp direkt från köttbonden, hälsa på, se hur djuren har det, fråga hur långt de fraktas för slakt m.m
   Ställ krav på ert kött om ni måste äta det.

   Skulle aldrig äta ”okänt” kött.

   Svara

    Alltså väldigt många människor gör det, det under du väl? Annars skulle det ju inte finnas kvar.

    Svara

     Ja men det är så ignorant att säga att Mamma Scans är bättre än päls. Skulle säga att den typen av ”kött” är lika illa som päls.

     Det finns annat kött som är bättre att jämföra med om man nu vill skriva ett inlägg om att kött är bättre än päls. Det här var inte så lyckat och fick Camilla att framstå som precis lika dåligt påläst och ignorant som Paow.

     Svara

      mamma scans är väl typ bara mjöl och typ knorrar o trynen?

      Svara

       Därav ”kött”

       Svara

       Hahah lät lite roligt bara 😁

       Svara

    Då hjälper du till med ekonomiska hinder också?

    Svara

   Jag vet inget land där kor och grisar tvångamatas? vilket land sker det i? det är iaf absolut förbjudet i svergie.

   Svara

   Inget du skriver i din kommentar är sant. Läs på.

   Svara

   Mina kor tvångsmatas inte, vet inte vad du fått den bilden av? Tänker du på gåslever och hur gässen slangmatas för att få en så fet och förstorad lever som möjligt för isåfall har du förväxlat djurhållningen markant

   Svara

  Men är det ens en överraskning att Paow kommer med ett sånt uttalande?🙄

  Svara

   Nej. Jag vill gärna undvika att gå till personangrepp då jag inte känner henne alls. Kan bara göra en bedömning av henne utifån sociala medier och paradise hotel (vilket jag inte tittat på). Men denna kvinna verkar vara en fruktansvärt sorglig individ utan mycket syfte och mening i sitt liv. Har svårt att tänka mig att man frivilligt deltar i PH flera ggr om man känner att man har mycket att leva för på hemmaplan. Men som sagt, jag kan ha fel.

   Svara

  Det är därför jag är vegan hela vägen. Ja, det finns skor, skärp, väskor et cetera som ser ut som läder.

  Du har ett val att göra.

  Svara

   Då är det plast, vilket inte är så miljövänligt.

   Äter själv inte kött eller använder päls/läder, men blir så trött på att saker marknadsförs som ”vegan leather”. Det är plast.

   Svara

    Fast då slipper åtminstone djur lida…

    Svara

     Så får planeten lida istället…

     Svara

    Men jaaaa, tack! Jag säljer dojjor (jobbar i skobutik) och det här fenomenet med att kalla syntetmaterial för ”veganskt läder” kom först när veganismen blev trendig och tillverkarna förstod att de kunde tjäna lite extra stålar på att marknadsföra syntetskorna som ”veganska”. Det är ett marknadsföringsknep och inget annat. Syntetmaterial är och förblir just syntetiskt och för benämnas så.

    Svara

     Om inte annat något för alla cherry picking ekofascister att våndas över!

     Svara

    Jag blev vegan för att jag är djurvän först och främst. Inte för att rädda miljön.

    Svara

     Vi alla väljer våra egna strider med andra ord och försöker att åstadkomma något bra tillsammans i slutändan, även om vi inte samarbetar medvetet. 😊

     Svara

    Verkligen inte bara av ”plast”. Det var sant för tio år sedan, men nu finns ”läder” gjort av ananas, äpplen, återvunna material, löv, kork (fast ja, just kork har funnits ganska länge i och för sig).

    Läder är en stor miljöbov. Pulse of Fashion Industry Report 2017 fann att det var det mest miljöskadliga materialet av alla, på grund av den enorma påverkan som djuruppfödning har på miljön. Att köpa nyproducerat skinn är en av de värsta klädköpen man kan göra, ur miljö- och djurrätssynpunkt.

    Själv köper jag bara second hand, det är det mest miljövänliga vi kan göra när det gäller kläder.

    Svara

   Heja💚

   Svara

  Paow vill provocera och du ger henne precis det hon ville ha, uppmärksamhet 🙂 Hon vet till 100% att det hon skriver kommer uppröra folk och skapa debatt.

  Svara

   Precis, hon har dammat av handboken ”Provokation – 101 sätt att förarga människor på nätet” utgiven 2009. Det är hur uppenbart som helst att hon vill få uppmärksamhet via provokation.

   Svara

  Jag har ett överkast i mink ( dubbelsäng ) så otroligt mjukt & skönt. Värmer riktigt bra.

  Svara

   Fy fan vad äckligt.

   Svara

    Varför är det äckligare än duntäcke från en gås? Gåsen mådde nog inte så bra av bli plockad på fjädrar.

    Svara

     Duntäcke är också äckligt!

     Svara

  Cissi inlägg tack.

  Svara

   Tror hon förstått att vissa önskar det nu 🙂

   Svara

   Skriver under på det önskemålet. Lyssnar på Haveristerna i detta nu. Cissi = lika slut som Bella.

   Svara

    Att Camilla inte har tagit upp Cissi w och det som nu sker i tex haveristerna, är bara för att Camilla inte riktigt vet hur hon ska hantera situationen……

    Svara

     Är inte Blondinbella en ”situation”?

     Svara

     Camilla har svarat i förra inlägget att inlägg om Cissi kommer imorgon.

     Svara

     Eller för att hon behöver pausa när hon lyssnar på det för att hennes öron inte ska trilla av.

     Svara

     Trodde aldrig jag skulle citera flashback men det känns ju väldigt on point.
     ”Den där Axel verkar ju ha grava aggressionsproblem, så fort det är någon han inte gillar ska personen ”gå och dö” eller ta livet av sig. Låter lite som en tonårskille med manlighetskomplex.

     Lyssna på vilken högerextrem/nationalistisk podcast som helst och det finns ingen som uttrycker sig på det sättet eller använder ett sånt språkbruk. Visar rätt tydligt ifrån vilket håll polariseringen i debatten (och samhället) drivs.”

     Svara

    Har svårt att jämföra de två 🙈

    Svara

    Blöder dina öron än? 😂 Alltså vem är dessa människor och hur tusan uttrycket de sig?

    Svara

   Cissi har ju en förmåga att sätta skräck i de som råkar ha en negativ åsikt om henne. Eller har haft, tror nog att Cissis mediekapital är slut.

   Svara

    Bästa fyra orden jag har läst här på länge:

    Cissis mediekapital är slut.

    Svara

   Har inte hunnit lyssna på Haveristernas senaste avsnitt om CW, men de är tre personer som lär ha jobbat ett tag med granskningen och fått tips och bevis som skärmdumpar på mejlkonversationer. Så vill bara påpeka att en sådan granskning som många vill att Camilla ska göra av CW inte är något man snor ihop snabbt.

   Svara

  Skriv om C.W.!!

  Svara

   Något nytt?

   Svara

   Fan bryr sig om den korkade kärringen

   Svara

  ”förfallen frukt” 😂😂😂😂😂

  Svara

   Undra vad förfallodatum är på frukt? Eller förlåt, furkt.

   Svara

  Jag försöker verkligen andas här men hon är helt sjuk i huvudet. De få hjärnceller hon hade när hon föddes måste hon ha knarkat och supit bort vid det här laget. Och suuure att det är mink eller räv i hennes pälsar haha, dumma, dumma tjej. NEJ Paulina det heter att det är räv- eller mårddjur men egentligen är det antagligen päldar av kanin, hund och inte minst KATT så grattis till dig som draperar dig med en flådd Madicken dagarna i ända men WHATS THE DIFFRENT eller hur?! Åååh Gud jag skulle vilja sparka henne på smalbenen nästa gång jag ser henne rassla över Hornsgatan i sitt lilla löshår och med sina döda små djur hängandes över axlarna.

  Svara

   Det är exakt den reaktionen paow vill ha, att man ska bli helt galet provocerad och upprörd över henne uttalande. Därför hon kryddar det x 100. Det enda som hade tystat henne hade varit om alla bara ignorerande och sket i att ge henne den uppmärksamhet hon fiskade efter

   Svara

    Det begriper egentligen jag också men när saker snurrar snabbare och snabbare och dessa töntar och idioter bara höjer insatsen och säger sjukare och sjukare saker för att få mer och mer uppmärksamhet… Så imploderar tillslut inte bara deras egna varumärke (spyr) utan även hela debatten. Ibland vill och måste man bemöta skiten också, annars har vi snart inget att prata om eftersom alla förväntas att lågaffektivt tiga ihjäl och baea hålla truten så snart någon skämmer ut sig såhär.

    Svara

  När vi ändå är inne på det här spåret. Jag har jobbat på ett slakteri och de flesta har ju aldrig satt sin fot på ett sådant, haha. Så ni som är nyfikna, fråga mig vad ni vill om hur det går till på ett slakteri/hur det är att jobba där eller what so ever!

  Svara

   Hur ofta hände det att djuren överlevde ”bedövningen”

   Svara

    Aldrig faktiskt. Slakteriet där jag jobbade tog emot både grisar och nötkreatur. Grisar går in i en slags gaskammare där de gasas tills de blir medvetslösa för att sedan tömmas på blod (de är först då de dör, var aldrig med om att någon var vid medvetande efter ”gaskammarbesöket”). Nötkreaturen bultades med pistol och denna metod är otroligt effektiv. Precis som för grisarna är det inte själva bultningen som dödar utan då blir de först hjärndöda för att sen tömmas på blod.

    Svara

     Sorry, jag tänkte lite fel. Jag vet ju att de bara blir medvetslösa. Det var det jag menade egentligen. Om det hände att djuren kom ut och sprattlade efter bedövningen liksom.
     Även ifall du aldrig var med om det så vet man ju att det förekommer. Har du någon gissning om hur ofta det faktiskt händer i din bransch?

     Svara

      Jag vågar faktiskt inte gissa på hur ofta det händer. Det finns så många slakterier och inte alla verkar ta sitt uppdrag på allvar. Men en chansning är att det faktiskt händer oftare på mindre (och mindre moderna) slakterier än de större.

      Svara

      Min man hade en vän som jobbat på slakteri i Italien. Hans uppgift var att skjuta korna med bultpistol. Han berättade att de ofta fortfarande sprattlade och att bultpistolen inte alltid var effektiv. Han blev allvarligt deprimerad av att jobba där och bad om att få bli flyttad till transport istället, efter ett ganska kort tag.

      Svara

    Tror det är kycklingar mest. Vars huvud åker genom el. Om de lyfter på huvudet…
    Grisar har skållats levande så gissar att nåt gick fel i koldioxidrummet då
    Där de alltså förlorar medvetandet rätt långsamt. Måste kännas som att kvävas. Fatta den stressen

    Svara

     Om en gris skållas levande så har ett ganska allvarligt fel begåtts, tror faktiskt inte ens att det är möjligt på stora moderna slakterier. Grisen ska nämligen tömmas på blod innan den skållas. På moderna slakterier sker allt detta i en kedja, vilket tack och lov gör det i princip omöjligt att glömma.

     Svara

      Tror det var på tv eller en artikel. Sen om det är sant vet jag inte

      Svara

      Det har hänt på Scan minst 2 gånger att grisarna skållats levande. En gång var t o m inspektör på plats när hen hörde grisen skrika. När allt ska ske snabbt görs mänskliga missar. Googla fram så ser du händelserna.

      Svara

      Källa: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=4662666

      Här kan man läsa om grisar som skållats levande.

      ”Scans slakteri har ännu en gång skållat en gris levande. Det är livsmedelsverket som har anmält slakteriet till åklagare. I normala fall ska djuret tömmas på blod innan det skållas, men i ett fall den 10 augusti har slakteriet missat det.

      2008 fälldes Scan för att två suggor inte hade avblodats och fick betala 200 000 kronor.

      Våren 2010 inträffade ytterligare ett fall, men där lades förundersökningen ner eftersom chefsåklagaren Pär Andersson hade svårt att bedöma var ansvaret låg.”

      Svara

       Ni får tänka på att det där är snart tio år sedan. Mycket har hänt på ”slaktfronten” sedan dess.

       Svara

        Glömde mitt nick, inte för att det tillför något egentligen men. Det slakteriet jag jobbade var 2015 nordens modernaste grisslakteri. Något sånt skulle aldrig kunna hända där.

        Svara

   Hej Styckaren,
   härligt att du är här och kan nyansera debatten lite. Och komma med fakta.

   Svara

    🙂 Jag tycker själv att det är en bransch där det förekommer mycket skit. Men känslor och fakta ska inte förväxlas.

    Svara

   Hur gör man för att avskärma sig från djurens stress innan och efter de blir medvetslösa?

   Svara

    Menar du hur man som slaktare gör för att avskärma sig från djurens stress? Jag jobbade med styck och var inte så ofta nere i slaktdelen (de gånger jag var där tyckte jag det var otroligt påfrestande, på min avdelning var djuren mer en produkt än en levande varelse). Men slaktarna var ganska känslomässigt avtrubbade, vilket jag tror man blir efter ett tag. Det upplevde även jag då jag i början tyckte det var jobbigt med alla djur som hängde från taket.

    Svara

     Precis, när man jobbar så tätt inpå får man ju se stressen på nära håll.
     Jag ska försöka så gott jag kan att inte ställa ledande frågor här.
     Om det är otroligt påfrestande, varför väljer man att jobba med det?
     Även om du jobbade på styck och inte i själva slaktdelen så kom du nog ändå i kontakt med kollegorna som jobbade där och har ett hum om hur tankegångarna går tänker jag. Pratade ni någonsin om hur jobbigt det var och framförallt varför det var påfrestande?
     Hur kändes det att bli känslomässigt avtrubbad? Är det något som sitter permanent eller skulle du behöva gå tillbaka till ruta ett om du gick tillbaka?
     Ser du fortfarande djur som en produkt?

     Svara

      För min del var det att jag snabbt ville ha jobb efter studenten för att kunna försörja mig och betala för min häst (japp jag är tro det eller ej en stor djurvän och har alltid varit det, därför tog det emot att jobba på ett slakteri). Jag var timanställd men fick jobba heltid och ett sånt jobb får man inte hur som helst efter studenten. Dessutom hade jag flera vänner som sedan innan jobbade där och trivdes.

      Vi delade inte lunchmatsal med de som jobbade i slakteriet och kom därför ganska sällan i kontakt med dem. Men man ska inte sticka under stol med att de som jobbade på själva slaktdelen kanske inte riktigt hade alla hästar hemma. Tro det eller ej, men när man väl vant sig vid det här så är det som vilket annat jobb som helst.

      Jag skulle säga att man kanske inte blir känslomässigt avtrubbad utan mer att man vänjer sig, sjukt nog. Jag tror att det sitter i permanent. Innan jag började på slakteriet kunde jag till exempel inte ens skära i en köttbit, efter en vecka på slakteriet föste jag undan döda grisar i taket utan problem.

      Jag har aldrig sett djur som en produkt. Men det jag menar med att djuren mer var en produkt på min avdelning var att det liksom ”bara” var köttstycken. Jag äter sällan djur nu för tiden och ser tillbaka på min tid på slakteriet som lärorik och härdande.

      Svara

     Är väl hörselkåpor på och radio i lurarna och sen blir det ett jobb som vilket annat? Precis som man lär sig torka rövar på handikappade eller äldre som behöver den hjälpen. I början är man nära att kräkas men snart blir även det mest vidriga en rutin och man blir bättre och smidigare på att utföra uppgiften.

     Svara

      Exakt, till slut går allt av bara rutin utan att man ens reflekterar över vad det är man gör.

      Svara

      Jobbar man inom vården/hemtjänsten så hjälper man ändå någon tänker jag. Det här är precis det motsatta, enligt mig. Jag vet att det finns folk som ser djur som proteinmaskiner men även dem borde ha en själ någonstans som gör ont när de ser och hör djurens panik innan slakt.
      Tror INTE att det någonsin kommer att bli som vilket jobb som helst. Precis som att en person som jobbar som militär ute i fält inte har ett jobb som vilket annat. Har väldigt svårt att se mig att en ”förhörsledare” bara skulle kunna sätta på sig hörselkåpor med radio i lurarna och jobba på som ingenting.

      Svara

       Men jo, det blir faktiskt som vilket jobb som helst. Jag älskar djur, alltså verkligen älskar. Jag vill ha typ alla djur i hela världen (kanske inte reptiler och kryp, men ni fattar). För mig blev det som vilket jobb som helst. Klart det skar i hjärtat när man hörde grisar skrika i panik när de lastades in ladugården men även det blir till slut vardag (tyvärr?). Inget jobb är det andra likt, men det som de har gemensamt är att de alla är ett jobb som efter en viss tid blir mer eller mindre rutin.

       Svara

        Fast nej, du älskar inte djur. Hade du gjort det hade du aldrig ens tänkt tanken att börja jobba på ett slakteri. Det du älskar är husdjur och inget annat.

        Svara

         Du får gärna tro det om du vill. Men jag vet att jag älskar alla sorters djur, även nöt och gris. Framförallt får. För mig var jobbet på slakteriet ett nödvändigt ont för att få ihop pengar. Sluta vara så dömande tack.

         Svara

      Jag har kikat in på denna blogg under en kortare period nu och har en fundering.

      Får man verkligen använda bilder från andra bloggar hur som helst?

      Svara

       Nej det får man egentligen inte. Det kontrolleras bara väldigt dåligt idag. Kommer börja kontrolleras bättre när de nya eu-direktiven börjar gälla. Personligen tycker jag att det är en bra sak.

       Svara

   Du själv säger att du tycker det förekommer ”mycket skit” inom branschen. Vad är det för skit du syftar på då? Vad är det värsta du varit med om på slakteriet?

   Svara

    Det värsta var (hände två gånger under det året jag jobbade där) när dräktiga kor kom in och slaktades. Det är förbjudet att skicka dräktiga kor på slakt men lik förbannat händer det att bönder gör det (alla kor blir ju inseminerade så det är ju inte så att de inte vet om att kon är dräktig…) detta upptäcktes i båda fallen först när kons mage skars upp för att tömma på inälvor. Då trillade det ut kalvar.

    En annan hemsk sak som hände var en gång när grisar anlände med transporten till slakteriet. Det blir alltid ganska rörigt och panik i lastbilen (det förstår man ju) och en gris lyckades på något sätt trilla ut från andra våningen på lastbilen och dog.

    Om vi bortser från djurhanteringen tyckte jag det var äckligt att så mycket gammalt kött faktiskt packades om och stämplades på nytt. Verkligen inte okej, men detta var något som vi blev uppmanade att göra.

    Svara

    Skrev ett svar men det kanske hamnade i modd pga lite fula ord, haha. Om den inte släpps igenom kommenterar jag på nytt om en stund!

    Svara

  Hon ser ut som hon föds ur en fiffi från 70talet. Är det snyggt? Svar nej. (Obs inge fel i att låta pälsen växa)

  Svara

  Ibland blir jag smått skräckslagen över den totala ignorans och okunskap som omgärdar päls.

  För det första: MAN FLÅR INTE DJUR LEVANDE. Det förekommer i länder som Kina, där även människor behandlas på ett omänskligt sätt. I framförallt Norden behandlas djuren på ett värdigt sätt. Det hjälper inte att googla för att få en korrekt uppfattning om hur djuren på en pälsfarm mår, eftersom det som kommer från är från antipälsaktivister. Är det en pålitlig och opartisk källa?

  För det andra: Paow har en poäng. Att bära päls är ett väldigt miljövänligt val, vilket borde värdesättas i dessa tider. En päls håller hur länge som helst och vi behöver inte ens gå in på hur mycket mer utsläpp en fuskpäls orsakar jämfört med en äkta päls.

  Peace out!

  Svara

   Värdigt att leva sina liv i extremt små burar där du har noll möjlighet till naturligt mink beteende? Lägg av… lev så själv och se hur värdigt det känns. Jag har sett minkfarmer. Ett dussin i sölvesborg bland annat. Bilderna som aktivister fotar visar verklighet.

   Läs på hur minken naturligt lever. Besök en minkfarm. Vad minkägare än säger så får minken knappast sina behov tillgodosedda. Vet man minsta lilla om vad en mink är så ser man snabbt hur fruktansvärt illa ställt de lever på pälsfarmer. Du vill knappadt leva så själv och skulle inte ha en hund eller katt så.

   Svara

    Aktivisternas foton skulle jaginte kalla pålitliga…

    Svara

     Varför inte? Förändras motivet beroende på vem som tagit bilden eller använder de nåt hemligt och hemskt filter?

     Svara

   ”Värdigt sätt” ja, oj, vad värdigt liv en stackars mink har, som lever i små små burar, för att sen stressas och flås halvt medvetslösa. VILKET VÄRDIGT LIV.

   Svara

    Ungefär lika värdigt som vilken svensk mamma scan-gris som helst

    Svara

   Vad är det för skillnad på ignorans och okunskap?

   Svara

  Man måste hålla efter mink för att skydda hotade fågelarter. En enda mink kan dräpa en hel koloni av fåglar över en enda natt, vi pratar om uppåt 500 fåglar! Vi har haft jättestora minkpoblem i Stockholms skärgård, 70 000 sjöfåglar har försvunnit på 30 år.

  Min pappa med på många av dessa minkjakter så vi har massor av minkpäls i mitt föräldrahem. Mjuka fina plädar, jackor, mössor och halskragar. Hellre det än att de kastades när minkarna ändå behövde jagas.

  Pälsdjurfarmar ska givetvis vara förbjudna.

  Svara

   Ja, jag kan tycka det är en otroligt stor skillnad på jakt och farmar. Likadant med köttdjur, älgar som skjuts, fine. Äter alltid kött direkt från bonden. Men att köpa päls som man inte har någon aning om hur djuren har haft det. Vissa får elektroder uppkörda och när dom inte kan göra något av kroppen efter att ha tagit bort pälsen så maler dom ner resten av djuret och ger det till dom andra. Iofs var det här i gymnasiet när jag läste det (typ 8 år sen), så har förhoppningsvis ändrats sen dess. Men det betyder inte att jag tycker det är ok bara för att dom dör på ett ”värdigt sätt”. Helt sjukt ju att köpa från en jävla farm, nej fyfaan….

   Svara

   Men du förstår väl själv att det är skillnad på minkar som skjutits i jakt än minkar som föds upp får att flås levande?

   Svara

    Ja? Du kanske såg att jag skrev om pälsdjursfarmar i slutet av min kommentar?
    Men nu handlade det ju om att bära/äga päls. Och all päls kommer inte från farmar.

    Svara

    Man flår inga minkar levande i Sverige.
    Sluta sprida osanningar.

    Svara

  Paow och Magdalena Graaaf verkar lika obehagliga båda två.
  Ingen glömmer väl Maggans video när hon stupfull hånade ”indianer”

  Svara

  Med tanke på hur köttindustrin ser ut. Hur grisar och kor får leva sina liv och hur de slaktas. Krav eller ej. Så är det lika hemskt att äta köttbullar som bära päls. Var med på slakt och se hur djuren lever ( andra dagar än typ ko släpp jippon) och se hur det känns att äta kött efter det.

  Svara

   Du får nog ta & snacka med ”Slaktaren” längre upp så lär du dig saker.

   Svara

    Det minsta man kan begära är väl att djuren ska vara bedövade innan de töms på blod. Det är ingen större tröst faktiskt med tanke på att själva slakten är ett par minuter av en gris miserabla liv.

    Svara

   En tröstande tanke är ju ändå att slaktdjurens hemska liv är ganska korta så de lider inte sp länge! 😁👍

   Svara

    Det är det som får mig att ha mer ont i magen av att äta mejeri än att äta kött. Tycker tanken på mjölkindustrin är så vidrig, korna föder kalv på kalv som tas ifrån dem i nästan tio år innan de köra iväg och blir hamburgare på donken. Och jag skäms över att jag ändå inte kan sluta äta ost och smör. Nej, det får bli ett snack med sambon imorgon om att åtminstone dra ner rejält på mjölkprodukterna.

    Svara

   Jag ser hur svenska lantdjur har det alla dagar i veckan utöver kosläpp, de har det bättre än aktivisterna vill påskina. De hoppar och skuttar runt glada i hågen dagligen när de får ny halm under fötterna eller färskt hö i höhäcken. Humor, det är något djur har i överflöd och de har väldigt spartanska krav när det gäller vad de kräver för att må bra och leva ett gott liv. Sluta ge djuren mänskliga känslor det mår du bara dåligt av och det hjälper ju inte djuren

   Svara

    Djur delar väldigt många av de mänskliga känslorna. Våra känsloliv är mer lika än olika.

    Svara

    Skuttar runt glada i hågen dagligen? De djur jag ser näst intill dagligen står fastspända inomhus ca 7-8 månader om året, kan inte ens klia sig på bakre delen av kroppen. Kalvarna tas dagen efter födsel och bor upp till 4st i boxar på knappt 9kvm. De äldre ungtjurarna/kvigorna får stå inne i trånga utrymmen sitt första levnadsår.

    Men jäklar vad härligt när bregottfabriken har sina kosläpp ❤❤❤❤❤❤❤

    Hoppas man slipper reinkarneras som nötkreatur.

    Svara

  Personer som äter djur och dricker kalvars bröstmjölk och sen ska komma och tycka att pälsindustrin är hemsk. 😂 Vet inte om jag ska skratta eller gråta över hur korkade ni är.

  Fyi, kycklingar både mals levande inom äggindustrin och lite då och då råkar de kycklingar som ska bli mat skållas levande. Men det är ju ok så länge det smakar gott för oss människor eller hur? :)))

  Svara

   Det är väl bättre att folk äter kött och tycker pälsindustrin är hemsk, bättre än att äta kött och stötta pälsindustrin. Det är i alla fall ETT steg i er riktning.

   Problemet med veganer är att de är så aggressiva och militanta. Därför kommer ingen någonsin att ta er på allvar. Om ert mål är att konvertera folk kanske ni borde försöka er på en mjukare och mer vänligt inställd framtoning…

   Svara

    Vad får dig att tro att veganer vill konvertera någon? De flesta skiter i vad du stoppar i din kropp. Vi bara garvar åt er och era larviga argument.

    Svara

     Ungefär som vi då. Skrattar åt er alltså.

     Svara

     Jaha? Men om ni skiter i vad vi stoppar i våra kroppar så kan ni ju sluta trakassera bönder och sluta predika för oss då om vad vi ska äta och inte äta.?

     Svara

      Ja för ALLA veganer är precis likadana!!!111!!1!1

      Svara

     Öh, är inte hela poängen att ni vill rädda djuren från att dö?

     Svara

    Jag äter kött men tycker oftast att det är andra köttätare som är värst i diskussioner. De har inga andra argument än att veganer är rabiata och militanta och sen börjar de härja om hur gott det är med blodig biff.

    Jag skäms över att vara köttätare när jag ser diskussioner här inne.

    Svara

     Nej, som köttätare skäms jag mer när jag läser saker som att Paow borde ”flås levande”.
     Det är fruktansvärt att säga något sådant.

     Svara

     I bloggbevaknings senaste inlägg om Paula där hon äter fisk, finns massor av goda argument till att äta både kött och växtlighet. Läs!

     Svara

    Veganer som grupp börjar bli en målgrupp att räkna med, verkar i alla fall företagen tycka. Veganska alternativ i mat affären ökar snabbt och nu mera finns det valmöjlighet. Hamburgerkedjorna slåss om att erbjuda veganska alternativ. Arla känner att de behöver skapa nya produkter för att de tappar marknadsandelar till Oatly.

    Svara

     Ja, företagen fattar ju att det går att tjäna enorma pengar på veganerna!
     Har själv företag och det gäller att anpassa sig efter nya trender och svängningar. Det vi företagare pratar mycket om är hur lätt det är att tjäna pengar på t ex veganer. Man vet att produkterna värdesätts högt av en viss kundgrupp och kan därför ta riktigt mycket betalt. Dvs. ett riktigt högt pris i förhållande till innehållet.
     Så det ger bra extra klirr i kassan. Jag är tacksam och hoppas trenden håller i sig lääänge 🤑

     Svara

      Så är det. När utbudet är mindre än efterfrågan blir priset högt. Om efterfrågan håller i sig kommer fler restauranger att öppnas vilket pressar ner priserna. Det är bara att gratulera er till att ni råkar vara först och kan utnyttja situationen till er fördel.

      Svara

       Handlar inte bara om restauranger utan även om varor i dagligvaruhandeln. Se bara på priserna på plantbaserade alternativ till mjölk, de är betydligt dyrare.

       Och jag anser inte att vi utnyttjar situationen, det handlar ju om att möta efterfrågan!

       Svara

   Varför inte vara glad över att människor bryr sig? Bättre att vara upprör av päls än att vara totalt ignorant. Det är ju en start.

   Svara

   Om alla blir veganer kommer djurarterna vi nu föder upp att bli utrotningshotade. Vi har många kor, grisar och kycklingar just för att vi äter dessa. Så i din kamp för att få folk att sluta äta kött kommer – om du lyckas fullt ut – att bidra till vissa arters försvinnande.

   Ingen kommer ju vilja ha kor längre, så därför dör dessa ut. Inte heller kan vi bara släppa ut korna i naturen, då dessa inte kommer klara sig. Grisarna klarar sig, men blir vildsvin efter 3-4 generationer. Räven får det bra ett tag med alla kycklingar och likaså ekorren med alla ägg, men sedan är det slut med hönsen.

   Svara

    Tror att veganerna är beredda att offra ett antal djurarter.
    Medan de glatt tuggar på sina importerade bönor och linser.

    Svara

    Så alternativet är att fortsätta föda upp djur i syfte att äta dem?

    Svara

    Jag vill ha kor, och getter! Med stora fina hagar de kan gå ute i året runt. Bara för att köttindustrin klappar ihop betyder inte det att alla djur försvinner per automatik. Sen om man vill ha öppna landskap kan man ju ha hästar eller bara hyra ut hagmarker till nån ridskola

    Svara

     Hästar kan inte användas till att behålla öppna landskap då de blir sjuka av sånt bete.

     Svara

    Hellre det än att födas upp till ett ensamt sorgligt liv med vetskapen om att du snart ska dö.

    Svara

   Ja men de kalvar som får växa upp att bli mjölkkor själva får ju inte svälta direkt. De får råmjölk och sedan mjölkerssättning och ungdjursmat för att växa sig starka och friska. Är de i sin tur köttdjur så får de dia hur mycket de vill så det är ju inte alla kalvar som blir utan mjölk eller slaktas direkt efter nedkomst

   Svara

    De tas från sina mammor när de är små bebisar. De får dricka mjölkersättning från automater istället för att dia. Att de inte svälter är inte ett kvitto på att de mår bra.

    Svara

  Vem bryr sig om vad den korkade bruden tycker.

  Svara

  Är det bellas villa som ligger underhand på mäklarens hemsida?

  Svara

   Den fanns väl till försäljning men försvann snabbt, utan att vara kvar som såld.

   Svara

   Nu förstår jag vad du menar. Nix, det är inte Bellsans villa.

   Svara

  Haha ”klimatsmart”😂

  Svara

   Äkta päls är inte skadligt för miljön medans fejk-päls är miljöskadligt. Så ja mer klimatsmart på så sätt.

   Svara

    På vilket sätt påverkar inte äkta päls miljön?

    Svara

    Men när äkta päls sätts på en polyesterjacka så lär ju pälsen slängas när jackan slängs..

    Svara

  Mink är en invasiv art i Sverige. Då är det väl bra att dessa skjuts bort och att man sedan gör pälsar av dem? Minken är inte en hotad art i världen, så Sverige behöver inte vara en mink-fristad heller.

  Svara

   Men Henrik 19,11. Sverige är ju en fristad för tex terrorister och skägg b… so wtf mink eller inte mink!

   Svara

    Men håll truten. Rasistfjant

    Svara

   Du tappade bort att det finns minkuppfödning med fullständigt vidriga villkor.

   Svara

   Henrik du står för några av de mest osympatiska kommentarerna på den här bloggen.

   Svara

   Nu görs ju inte pälsar av minkar som skjuts av. Minkar föds upp i pälsfarmar.

   Svara

    Hmmm…på den tiden min pappa jagade mink tog man alltid rätt på skinnet (om det var i gott skick, och under vår och höst). Vet dock inte hur det är nuförtiden.

    Svara

     Ja men vad tror du att det är på en jacka du köper? Päls från industri eller från en jägares trofé?

     Svara

  Paow har ett bra tänk där, men hissen gick nog inte hela vägen upp där…

  Päls är faktiskt bra.. Det värmde ju oss för i tiden… Men att idag föda upp djur enbart för pälsen skull är jag emot.. Däremot att bära en begagnad päls ser jag inge fel i.. Skadan är då liksom redan skedd.

  Personligen så jagar jag och jag försöker ta hand om så mycket jag kan av djuret, både mat och päls..

  Svara

  Paow är väl känd för att ha otur när hon tänker.

  Svara

   Likaså med stavningen. Mycket otur där.

   Svara

  Ville först gå in & sätta henne på plats men vägrar ge henne och hennes patetiska sätt att provocera ett enda klick 🤦🏻‍♀️ Kan ingen bara snälla skicka henne till en minkfarm så får vi se hur obrydd hon är då.

  Svara

   Hon borde flås levande

   Svara

    Anser du att alla som har en avvikande åsikt mot din borde flås levande?

    Svara

     När det handlar om att flås levande, ja. Märklig tankesätt att anse att varelser ska flås för din skull, men ingen får flå dig.

     Svara

  Vidrig brud!!! Det är väl klart skillnad på djur som slaktas för kött och skinnet sedan tas ifrån med ett djur som FLÅS LEVANDE. Vidrigt! Förstår inte hur någon kan bära päls alls.

  Svara

  Jag förstår vad hon menar även om hon kanske inte är den bästa på att formulera sig.

  Svara

  Råttor finns de gått om.. undra om man vill bära päls gjort på de.

  Svara

   Tja, det görs pälsar av spetsnutria – en vattenråtta.

   Svara

  Tänker om man har en gammal eller ärvd pälskappa är det lika bra att använda den än att slänga. Man kan också köpa second-hand om man verkligen vill ha en. Vet att drottningen Margarete i Danmark har riktig maffiga pälskappor men som är flera år gamla och inte direkt nyköpta.

  Svara

  Lunar event med Isabella är tydligen inställt…

  Svara

   vi vet

   Svara

   Snart är Isabella Löwengrip inställd.

   Svara

  Ot men tycker det är sjukt hur Bianca och Alice assistenter fortsätter att pusha för att få en egen podd, senast i hennes vlogg från 1/11. Om de har sökt en tjänst som assistent ska väl fokus ligga på det? Tycker Bianca borde sätta ned foten mot Lovisa.

  Svara

   Men de är väl inte assistenter dygnet runt? Förhoppningsvis har de 40-timmarsvecka precis som vi andra och får göra vad de vill på sin fritid

   Svara

   Förstår ej problemet. Hon kan väl sköta sitt jobb och podda på fritiden?

   Svara

   Håller med helt. Lovisa är vidrig, finns liksom inga gränser för hur mycket hon ska utnyttja Bianca för pengar.

   Svara

   Bianca sa ju att börjar de podda kan inte Lovisa jobba kvar som hennes assistent. Och om Lovisa inte kan skvallra om Bianca i sin podd lockar hon nog inte så många lyssnare, misstänker att de flesta som följer L på insta osv gör det enbart för att hon är B:s assistent.

   Svara

  Jag är en av dem som äter kött men är emot päls, anledningen är att vi BEHÖVER äta kött och djurprodukter för att leva ett friskt liv, idag kan vi dock leva utan att äta från djur men då behöver man iaf är B12 och ibland fler tillskott.
  Päls kan vi dock leva utan, vi kan tex få ull till att göra kläder utan att döda eller skada fåren.

  Jag är uppväxt på landet där vi födde upp grisar till slakt och odlade + att min far var jägare, så jag har från barnsben vetat var mat kommer ifrån. Under min utbildning fick jag även praktisera 2 veckor på kogård, fårgård och grisgård, fick även se utbildnings filmer från slakterier, tyvärr fick vi inte besöka någon hönsgård eller slakteri. Men jag känner att efter allt jag sett ser jag inge problem att äta svenskt kött, dock tycker jag även vi ska jobba för att djuren ska få det bättre innan dem skickas på slakt, även om det är bra kan det bli bättre.

  Svara

   Håller helt med! Vill äta artegen, antiinflammatorisk kost och då är kött en nödvändighet.

   Svara

   Dåligt argument. Hur förklarar du att många av de länder med längst livslängd lever på veg kost?

   Svara

    Du kommer aldrig att få ett svar.

    Svara

    Vilka då?

    Svara

    Vilka länder syftar du på?

    Svara

     Hm, rahjistan i Indien är en stat där kött är olagligt. Denna grej om att ”vår kropp behöver kött” är tjurbajs och så är det bara. Det argumentet är inte sant.

     Svara

      Frågan var inte om vi behöver äta kött eller inte utan vilka länder med hög medellivslängd du syftade på. Indien har inte en av de högsta medellivslängderna i världen så det argumentet håller inte.

      Svara

      Källa på att en hel stat i Indien har förbjudit kött samt att alla följer den lagen.

      Kul med recept på kyckling från Rajasthan. Verkar vara en berömd och populär rätt. 🙂
      https://www.indien.nu/allt_om_indien/mat_dryck/recept/lantlig-kycklinggryta-fran-rajasthan

      PS Alla i Indien äter andra animaliska produkter som tex smör, yoghurt, andra medierprodukter och även oftast ägg

      Svara

       Svara

        Rest runt i Jaipur och andra delar av Rajasthan och kött är inte olagligt. Däremot kött från ko men det gäller ju hela Indien. Många är dock vegetarianer men det är en preferens och inte något som lagstadgas

        Svara

         Klart att det inte är. 😉

         Svara

         De är vegetarianer pga att det är svårt att få tag på färskt kött. När det finns äter de kött.

         Svara

     Hm, rahjistan i Indien är en stat där kött är olagligt. Denna grej om att ”vår kropp behöver kött” är tjurbajs och så är det bara. Det argumentet är inte sant. Kött är en industri och så många är så lurade.

     Svara

      Sluta sprid osanning! Nötkött är olagligt, inte kött som helhet. Mycket är dock vegetariskt men det är långt ifrån köttfritt eller för den delen olagligt

      Svara

    I inget av de länder med längst medellivslängd så som Japan, Spanien, Australien, Schweiz mfl äter befolkningen en helt vegetarisk/vegansk kost. Sverige ligger också i topp tio och här äter vi ju mycket animaliska produkter. Var har du fått det ifrån… ?

    Svara

     Det vore intressant att se vilka länder som har högst medellivslängd om man justerar för bristfällig sjukvård, mord, arbetsplatsolyckor, naturkatastrofer etc. Säger inte att länder med vegetarisk kost nödvändigtvis skulle ha längre medellivslängd än de som äter mycket animaliska produkter, men det skulle säga en hel del om vad som är hälsosamt beträffande livsstil och kultur.

     Svara

    Antar att du syftar på fattiga länder/människor, anledningen att dem lever längre är att dem inte har massa motorfordon = utsläpp, dem dricker inte varje helg, dem röker inte, snusar inte, dem proppar inte i sig massor med godis, choklad, dricka, kaffe och andra skit produkter som innehåller kemiska ämnen, dem äter rå kost odlad från marken utan massa kemikalier och annat skit.

    Svara

    Enkelt, dem människorna du syftar på som lever länge är oftast fattiga människor/människor som växte upp fattiga som odlar sin egen mat.
    Anledningen att dem lever längre är att dem inte bor i miljöer där det kör runt massor med fordon som släpper ut avgaser som människorna sedan andas in, dem dricker inte alkohol varje helg, dem röker inte flera paket cigg i veckan, dem snusar inte, dem äter inte produkter som tex light/zero/mm som innehåller kemikalier, dem äter inte godis/chips, dem dricker inte läsk, kaffe, energidryck, mm. Dem odlar sin egen mat utan kemikalier, dem äter rå mat utan tillsatser.

    Det har inte med kött att göra, dock är det många människor som äter för mycket kött/grädde/fett mat vilket leder till övervikt och sjukdomar, men det är inte pga köttet, det är pga ohälsosam kost. Du skulle också bli sjuk om du bara åt morötter och ärtor varje dag. Det viktiga är att äta en hälsosam kost oavsett hur man väljer att äta.

    Svara

   Vi behöver verkligen inte äta kött för att överleva och ha ett friskt liv. Inte i dagens samhälle.

   Svara

    Behöver och behöver, finns mycket vi kan vara utan, vi kan tex sluta använda mobilerna som vi göra idag och bara använda dem i nöd situationer, vi kan sluta surfa och hålla på med onödigt skit på datorn, vi kan sluta kolla på tv och bara lyssnar på nyheter på radio, vi kan sluta med bilar, bussar, tåg, tunnelbana, flyg och motorbåtar, vi kan sluta med allt som har batterier som tex el-cykel, vi kan sluta med dricka, kaffe, godis, chips, cigg, snus och alkohol. Jag kan fortsätta i all evighet, det finns massor med saker vi kan sluta med som skulle vara bra för oss människor och för miljön.

    Vet du tex att odlingen av soja är störts orsaken till att så mycket regnskog förstörs vilket utrotas massor med djurarter och växter, dock är det många veganer/vegetarianer som gärna äter soja då det innehåller mycket protein.
    Det går inte heller att odla så mycket frukt/grönsaker, mm i Sverige året runt vilket för att dessa produkter odlas utomlands ofta i länder där det är dåliga arbetsvillkor, med besprutningsmedel som är farligt för miljön och djur, och sedan transporteras det långa sträckor (=utsläpp) för att komma till Sverige.

    Om du väljer att sluta med kött, fint då är det ditt val, jag kan göra andra val för att hjälpa djur/natur.

    Svara

     Vill bara flika in här med att merparten av all soja som odlas i världen är för att producera foder till köttdjur. 80% av all regnskogsskövling i Amazonas är till förmån för boskapsuppfödning till kött- och läderindustrin.

     Svara

      Fakta på att det även gäller i Sverige? vi odlar väldigt mycket eget i Sverige och allt som inte är ”fint” nog till människomat går till djurfoder. Av dem foder jag kollade på var det 1 foder som innehåll kravmärkt soja, dem andra fodren innehöll inge soja. Så hur mycket soja äter dem svenska köttdjuren?

      Svara

  Hon är den äckligaste okunnigaste cider som gått i ett par skor. Om det nu är som hon säger så kan hon ju flå sin katt o ha på sej. Hatar henne… elaka jävel!

  Svara

   Är det ett nytt uttryck att vara ”Cider” eller är det autokorrekt som varit framme? Jag är för 👵🏻 för att hålla koll på nya internet-uttryck.

   Svara

    Om jag känner jessicas telefon rätt är det autokorrekt som inte tycker att man ska kalla andra kvinnor för ord som rimmar på puder.

    Svara

     Det ord jag tänker på rimmar inte på puder, men snarare på lider

     Svara

     Kom på vilket ord du menar! /anonym 22:54

     Svara

  Paow i ett nötskal!

  Bay the way, någon som har sett jackan som knivis och Isabelles Strömberg försöker sälja typ varje dag i ett halvår tillbaka (typ)? En svart bomberjacka ! Dom går ner sakta i pris hela tiden, alltså förlåt men dom måste ju vara helt tom på cash. . ” endast idag 600kr”, dagen efter ” nästan oanvänd jacka 800kr” osv osv 😅

  Svara

  Numera TITTAR inte folk på saker och ting – de KIKAR.

  Och man är inte längre okunnig – man är ignorant. Eller eventuellt ignorant och okunnig, vilket säger en del om den som skriver…

  Svara

  Språket i inlägget är katastrofalt dåligt, jag skäms!

  Svara

  Dessutom närvarar veterinär, rådgivare och foderkonsulter på dessa förbättringsmöten så det är fullt fokus på djurhälsa.

  Svara

  Allt för uppmärksamhet eller?

  Svara

  Många bloggare är verkligt lågutbildade dumskallar med ytliga intressen. Det får de gärna vara för mig, jag läser dem inte. Men den här okunnigheten går över alla gränser.
  Och bakom den spacklade ytan och lösögonfransarna är det tomt och ödsligt. Inget nytänkande, ingen klokhet. Men hos den här bruden liten dagens idé om att päls är kul och inget att gnälla över. Vilken pälshandlare i motvind har pröjsat henne för det?

  Jag avskyr alla dessa fotomodell-wannabes som kråmar sig framför kameran på bild efter bild. DE äcklar mig. Plutar med munnen och uppmanar oss att köpa oumbärlig kräm, shampo eller vad som betalar henne bäst just idag. De är fnask, på många sätt.

  Svara

   Wow, du låter verkligen olycklig. Kamske dags att ändra kosten, börja motionera och träna på mindfullness?

   Svara

  Åh jag vill typ alltid försvara Paow! Men hur kan man alltid göra allt fel? Vänner byts ut titt som tätt och nu detta. Paow avgå..

  Svara

  Hur kan man ens vilja yttra sig om ett ämne om man absolut inte är påläst? Läs på om pälsindustrin och kom tillbaka med vettiga argument sen paow

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.