Upp som en sol, ner som en pannkaka.

Utåt såg allt mycket ljust för USA-resenären Isabella Löwengrip. Men samtidigt började det komma uppgifter om uppblåsta siffror kring hennes blogg och Expressens Frida Sundkvist gjorde en djupare granskning av hennes affärsverksamhet. Rubriken löd: Löwengrips uppblåsta siffror – kritik från kunder och partners.

Sedan kom kraschen. Isabella Löwengrip riskerade konkurs och tvingades dra i nödbromsen.
[…]

Det som har bekostat mina risker är sociala medier och intäkterna därifrån. I samma veva kom det ett löp i Expressen. Det blev i princip tvärnit. Vi förlorade flera av våra kunder efter den rubriken.//Från Expressen

Förstår jag det hela rätt?
Är hennes kris en konsekvens av att i åratal ha ljugit sig blå om sina siffror?
Att allt brakade samman när detta avslöjades? Att det blev tvärnit?
Det var sannerligen på tiden att hon tvingas stå till svar för all den skit hon sysslat med de senaste åren om du frågar mig.
Jag tror inte, som Isabella säger, att influencer marketing är på väg bort. Det kan ju vara så att det bara är Isabella som ingen längre vill jobba med. Can you blame them?
Hon är inte ledsen för att ha ljugit om sina siffror, hon är enbart ledsen för att ha blivit avslöjad.

Isabella har alltså varslat fyra personer från Löwengrip Invest, och som om det inte vore nog dramatiskt att hon tvingats koka pasta till sina barn i veckan så har jag en känsla av att hon kommer bli tvungen att helt förlita sig på sig själv vad gäller både kläde och hår/smink.
”Världens mäktigaste in the making” är utbytt mot en gammal favorit i repris, nämligen ”helgtofs-Bella” som går runt i gympaskor och gummistövlar.
Helt plötsligt ska hon vara en i gänget med sina läsare, trots att hon spenderat de senaste två åren med att positionera sig så långt som möjligt från sina läsare och andra ”vanlisar” med hjälp av privatflyg, VIP-lounge på Arlanda och genom att skicka sin stylist till London för att köpa en klänning.
Hon har liksom gått varvet runt och är nu tillbaka på den Isabella som flyttade till Lidingö tillsammans med sin dåvarande man Odd då konceptet var husmanskost, helgtofs och hemmakvällar.

Jag kan inte låta bli att tänka på det faktum att anledningen till att Isabella ville skilja sig från Odd var för att han hindrade henne i bolagsbyggandet. Så visar det sig att hon lyckats sumpa det mesta på egen hand och förmodligen är längre ifrån sina mål nu än när hon ansökte om skilsmässa från Odd.
Den kan ju inte kännas helt kul med facit i hand…

Kanske kan hon och Sång och Dansmannen slå sina påsar ihop och turas om att beklaga sig över att livet inte alltid blir som man tänkt. Han, som inte jobbar inte kvar på Perfect Day Media och Isabella, som har blåsor i händerna av allt dragande i handbromsen.

Vad tycker ni om artikeln?

574 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon förlorade flera av sina kunder pga expressen artikeln och expressen var till och med snälla och tog inte med 10% av allt skit som finns att hämta. De borde göra om och göra rätt och lista all hennes skit så hon får lära sig att göra ärliga affärer.

  Svara

   De kan ju bara skriva det de har belägg för.

   Svara

    De kan fortfarande ställa frågor
    ”Det ryktas att…”
    och på så sätt ta upp olika saker.

    Svara

     Visst, men den som intervjuas har ingen skyldighet att svara.

     Svara

      Brist på svar kan också vara talande.

      Svara

     Ryktas härifrån bland alla kommentarer?
     Ingen som tar det seriöst.
     Vill man bli tagen seriöst så kanske man bör tänka på att inte blanda in egna känslor

     Svara

    Är det någon som är förvånad?
    Den extrema lyx hon badade i kändes Ju helt orimlig!
    Det är verkligen märkligt att hon själv kunde tro att siffrorna skulle gå ihop med den enorma lyxkonsumtionen!

    Nu låter väl kommande ”påstående” inte så charmigt…men!..är det inte lite sammanträffade att hon avvecklar och lägger sig nu..? Tänker att med en miljardär som ny livskamrat så vet hon väl ändå att framtiden med lyx kommer vara tryggad.

    Svara

   Hon hade otur. Det kan hända alla.

   Svara

    Nej, kan INTE hända alla – hon är PIONJÄR som misslyckad influencer!

    Svara

     Det tråkigaste är att hon VAR ju pionjär när hon började. När hon lyckades få bloggen värderad till hundratusentals kronor och därmed kunde börja sälja reklam så öppnade det många dörrar för andra influencers iom att det började pratas mer om marknadsföring i bloggar då. Nu med all skit som händer så är väl risken att även seriösa influencers misstros.

     Svara

      Vilka ”influencers” är seriösa?

      Svara

       Alla som är transperenta med att de tjänar pengar på de varor och tjänster de marknadsför. Allt förutsatt att de ger ärliga omdömen.

       Svara

        Ge gärna ett exempel

        Svara

         Egoina känns mest seriös av alla tycker jag.

         Svara

          Underbaraclara

          Svara

        Sandra Beijer är väl ett praktexempel på en som sköter det bra

        Svara

         S. Beijer kommer ifrån en familj som hade fötterna stadigt i mediabranschen under 18 år och fortfarande har mycket inflytande, (hennes mamma är Anette Beijer som producerade tv-serier med sitt eget produktionsbolag Titan Television, som sedan såldes för hundratals miljoner, samt att hon har fått en medalj av Kungen för sin insats i samhället eller vad det var).
         Ovanpå det har S. Beijer en reklamutbildning på högskolenivå, studerat i England, och har jobbat på en stor reklambyrå i N.Y.C.!
         Lägg sedan till hennes mångåriga författarskap som resulterat i diverse boksläpp på stora förlag.

         Det är en omöjlighet att sortera in S. Beijer som en ”influenser”, då hon trots att hon drivit bloggen i många år, främst är en entreprenör vilket merparten av ”influensers” inte är, då i princip ingen utbildningsmässigt har kommit längre än högstadiet (och i vissa fall snavat sig igenom gymnasiet med oftast ofullständiga betyg), och inget eget skapas (reklampelare som ska få andra att konsumera).

         Kenza hade varit en bättre person att jämföra med då ingen av kvinnorna hade medvind hemifrån, eller har högskoleutbildning, eller någon som hjälpte till med affärsdelen de första åren.

         Jag dömer inte lågutbildade (eftersom livet inte är rättvist och alla inte har möjlighet att ägna sig åt studier), men ska man jämföra personer så får man göra det på en likvärdig nivå), och S. Beijer och I.L. har aldrig någonsin legat på samma nivå i livet på flera olika plan.
         Förutom att hon är lite glad i alkohol, så verkar det dessutom inte som om S. Beijer har diagnoser som ställer till det för henne (vilket I.L. har om jag har tolkat hennes ord rätt).

         Svara

          Grymt svar!! 💪🏼

          Svara

    När hon tänkte.

    Svara

    Nej.

    Svara

    Otur? I att ljuga och tro de ska gå hur länge som helst då? Nä nä det är hennes eget fel.

    Svara

    Hon hittade en miljardär till slut. Nu får hon se till att bli på smällen bara. Sen är hon i mål. Girlpower ✊

    Svara

     Babypower. 🙂
     Eller så kör man bara på pussypower.
     🙂

     Svara

     Nu är det Sverige och inte U.S.A.! En graviditet gör inte kvinnan rik i Sverige.
     Inte ens om ett giftermål äger rum har hon tillgång till hans förmögenhet om det inte är så att han gör en Justin Bieber och gifter sig utan äktenskapsförord. LOL

     Svara

      …du har inte mycket koll på varken kärlek eller ansvar mot barn, va?

      Svara

       Underhåll ligger på ca 1500:- i månaden.

       Svara

        Precis så tänker man ju när man har barn! Grattis. Du blir säkert en dålig förälder.

        Nu finns det ju intellektuella människor med ett altruistiskt synsätt. Något alla föräldrar borde ha.
        Tyvärr ser man inte mycket av det bland instagramstjärnorna.

        Svara

    Otur?att inte lära sig grundläggande ekonomi. Gör inte av med mer än du drar in. Enkelt. Lägg till lite ödmjukhet sedan blir det enklare.

    Svara

   Blondinbella är ute. Inte ens Berith tror på henne längre!

   Svara

    Märkligt ändå att de föll samtidigt, CW och IL.

    Svara

     Nästa på tur:

     Linnea Claesssson
     Elaine Eksvärd

     Svara

      22,15 Jag tänkte samma sak! Haha Det vore så jäkla underbart. Av hela mitt hjärta.

      Svara

       Vi tänker likadant. Vi kanske ska bli kompisar😉

       Svara

      Eksvärd? Why

      Svara

       Hon har startat drev och hängt ut folk på ganska lösa grunder. Och sysslat med ”deplatforming” vilket är ganska allvarligt. Men hon var ganska smart och sluta blogga i tid, nu kan hon hävda att hon är en privatperson och ibland göra lite reklam utan korrekt anmärkning på sin insta istället. Dock känns inte Elaine som att allt är planerat, får mer intrycket att hon är en sådan som känner först, exploderar på allt och tänker Efter sen. Och gud förbjude om hon får konstruktiv kritik, då skyr hon inga medel.

       Svara

        Ett sätt att ”rädda sig” är gårdagens post.

        https://www.instagram.com/p/B4fb6D5HvD6/?hl=sv

        Hon är charmig, intelligent, vältalig, framgångrik, har en söt man. Härligt, verkligen!

        Men, hon är en obehaglig maktmänniska.

        Svara

    Karin då?

    Svara

   Och nu helt plötsligt är den bakom betalvägg

   Svara

    Precis, hann läsa halva artikeln, sedan var den låst! Jäkla expressen, men de måste väl få in pengarna de fick betala Isabella för intervjun. Självklart därför hon varit så frånvarande på sociala medier, för att kunna sälja en intervju till högstbjudande.

    Svara

     Med tanke på att hon inte kan tjäna på bloggen längre får hon sälja sitt liv på andra sätt. Med andra ord är hon fortfarande bara en influencer trots svaga försök till att bli en entreprenör.

     Svara

     Den finns på flashback.
     Någon har lagt ut den där.
     Under tråden som handlar om Blondinbella.
     Kommentar gjord vid 21:57

     Svara

     Kan säga med hundra procents säkerhet att Bella inte fick betalt för intervjun.

     Svara

    Den är öppen på Aftonbladet. 😉

    Svara

   Förlåt men det här var ett sjukt bittert inlägg, liksom övertydligt i ”haha titta på dig nu va?” gillar dina granskningar men blir ju liksom pinsamt när du ska vältra dig o typ gotta dig i hennes olycka, ta upp skiljsmässan med Odd etc., känns bara krystat? bättre kan du

   Svara

    Håller helt med om lite bittert inlägg.

    Önskar Gärna fler inlägg om andras reaktioner på CW’s lögner och mer ingående inlägg gällande Gardet och Cissi. Bra att Camilla förstått nu vad Cissi går för 😊! Personer som ständigt missbrukar makt måste granskas. Superbra!

    Svara

    Men lägg av va. Camilla är fan den enda som vågar skriva sanningen om IL rakt och upp ner. Ledsen att hennes text kändes för ”bitter”.

    Svara

     Det handlar inte om att våga, tidigare har ingen brytt sig.

     Svara

    Ibland måste man också tåla lite.
    Livet är ingen dans på rosor.
    Vi möter alla motgångar.
    Och klart man kan skriva kritiskt om bloggare som tjänar brutala mängder stålar.
    Sluta nu vara så lättkränkta.

    Svara

    Det är bättre att diskutera det som är istället för att låtsas som ingenting.
    Attityden som du har är anledningen till varför personer som I.L. kan verka så länge utan att någon anar oråd.
    De förlitar sig på att ingen ska vara vaken nog att dubbelkolla dem.

    Jag föreslår att du funderar över vad det är du försvarar.
    Vad får du själv ut av en tystnadskultur?

    Svara

   Hon har två friska, vad vi vet, barn. Vad mer kan man önska sig? Tårarna bakom solglasögonen kom från ingenting annat än att hennes enorma ego har fått sig en enorm törn. Hon har lagt alldeles för stor vikt vid det ytliga och materiella. Byggt hela hennes identitet kring det, och när det fallerar… ja vad finns då kvar? Ett tomt skal….?

   Svara

    Jag har till och med tre friska barn – men – hade min karriär (som jag pluggat för i många år, jobbat överdrivet många timmar i veckan osv) havererat hade jag blivit helt knäckt! Man är ju mer än mamma och man kan älska sin barn men ändå bry sig om andra saker också…

    Svara

     Skillnaden är väl att du faktiskt jobbat hårt och hon svansat runt och ljugit om hur poppis hon är samtidigt som lågavlönade unga tjejer gjort jobbet med hoppet om att få lyckas?

     Svara

   Fast jag tror att du blandar ihop Bella med Catten när det gäller påhittad våldtäkt. Visst, Bella har Ljugit om extremt mycket, men inte om något sådant väl?

   Svara

   I och med denna ”utlämnande artikel” tappade jag faktiskt helt å hållet intresset för ”fenomenet” Isabella löwengrip
   Så TACK till Isabella.
   Det var befriande.

   Svara

    Håller faktiskt med. Så skönt att det är över liksom

    Svara

     Samma!

     Svara

      Dvs: där föll luftslottet.

      Svara

    Kände precis samma!

    Svara

   Ha ha de har tagit bort hemstödjarna från texten 😂

   Svara

  Regiserad. Hanterad av PR-byrå på uppdrag ”kriskommunikation”.

  Svara

  Vad har hänt med Simon och hans jobb på Perfect Day Media?
  Give me the gossip por favor!

  Svara

   Verkligen dags för lite info om Perfect Day Media. Varför slutar alla? Har de skrivit på tysthetsavtal eller varför säger ingen nånsin något? Vart ska Lady Mandy flytta? Och varför?

   Svara

     Det går fort i hockey.

     Svara

     Men det är inte Perfect Day Media dom har konkat utan bara deras skönhetssatsning.

     Svara

      Som är en del av deras imperium.

      Svara

       Förlåt, var.

       Svara

    Är Schulmans lägenhet till salu? Var hittar man den, vilken mäklare?

    Svara

     Tror inte att den ligger ute än.
     Men mäklare är Per Jansson.

     Svara

     Har hon (Amanda) sagt att de ska flytta? Var/hur/när?

     Svara

      Hon har tagit upp det flera gånger i podden. Tror att Alex tagit upp det i sin podd också.

      Svara

    Har inte hört dom nämna något om strul med företaget i sin podd, det mörkas! Däremot klankar dom ner rejält på Hannahs ex vilket känns sådär med tanke på att de har barn ihop…

    Svara

     Såklart de inte vill prata om den osnygga konkursen

     Svara

     Men de haaaar pratat om det i podden.

     Svara

      OMG!!! 😱

      Vad vad som gjorde att du inte gillade honom innan denna händelsen?

      Svara

   Och är han ihop med Karolina Sandberg, pdm?

   Svara

    Borde man veta vem hon är?🤔

    Svara

   Stackars Simon, hans karriär som sång och dansman på influencerbolagen går inget bra.
   Dags att sadla om kanske och sätta sig i skolbänken? 🤨

   Svara

   Och varför pratar vi inte mer om bluffmakarna Hannah & Amanda, som går i konken och lämnar massa leverantörer med obetalda fakturor. OCH SJÄLVA DRAR DE PÅ LYXSEMESTER EFTER LYXSEMESTER. Väldigt socialdemokratiskt av dem!

   Svara

    DUBAI!

    Svara

    Är de uttalade socialdemokrater?

    Svara

     Alex är det i alla fall. Enligt egen utsago alltså.

     Svara

      Alex är inte involverad i Amandas skönhets/klädföretag på något sätt. Det är Alex som drar in alla pengar på sina böcker, krönikor och podd. Tycker om Alex o Sigges podcast men förstår inte hur han kan vara ihop med Amanda.

      Svara

     Alex ja. Amanda har jag aldrig hört uttala detta men hon har sagt många sosseplattityder på podden.
     Champagnebolsjeviker är dom båda två.

     Svara

      Dom är patetiska som inte vid 40 års ålder inte fattar att de står för allt som högern står för men ändå envisas med att vara sossar. Amanda verkar inte förstå bättre och Alex är bara en image bild han behöver ha.

      Svara

       Alex har röstat åt vänster de senaste 15-20 åren. Hans åsikter och handlingar tyder också på det. Amanda däremot verkar ha andra värderingar.

       Svara

    Tror inte Amanda är sosse bara för att alex är det. Amanda är väldigt höger i hennes tankar och värderingar.

    Svara

     Jag har hört någonstans (tror det var i Alex och Sigges podd) att Amanda är miljöpartist. Men om jag ska vara ärlig så tror jag inte riktigt på det.

     Svara

    Kan Haveristerna snälla göra ett avsnitt om de där två, helst igår

    Svara

   Ryktas om att det varit någon slags metoogrej.

   Svara

   Hur vet ni att Simon slutat?
   Och att han är ihop med Karolina Sandberg?
   Hade han inte sambo, iaf när han jobbade hos Bella?

   Svara

    Simon var tillsammans med Veronika men de gjorde slut i juni 2019(?) Några veckor senare blev hans tillsammans med Emma Book och varit tillsammans med sen dess (till och från har det sett ut som?) Enligt Emmas Instagram så bor de nu tillsammans. Emma var också i Palma med Simon och Karolina, det finns också på Instagram, Skulle tro att det var känsligt då det var så snabbt efter uppbrottet med hans ex. Karolina är ju tillsammans med Kalle (vän till Hanna Widells kille) och bara vän med Simon, i alla fall innan han slutade på PDM..

    Svara

   bloggaren emma jennie (http://www.emmajennies.se/) jobbade också på perfect day media. Började i somras och slutade i oktober.. Vad är det som händer där?

   Svara

    för att hon är en bedragerska kanske som ljög sig till anställning. finns ingen mer fake än henne hahahahahahah pinsamt att hon ens började där

    Svara

  Har Simon slutat på Perfect day? Varför?

  Svara

  Vänta va? Jobbar inte Simon kvar på PDM? Blev en väldans kort visit

  Svara

   Men kan nåååågon svara på varför Simon inte jobbar kvar på PD??!!

   Svara

    Läs längre upp!!!!

    Svara

     Var?

     Svara

      Kommentaren om varför han slutade är borttagen

      Svara

  Isabellas artikel i Expressen nu ikväll. Asså skämtar hon?
  Hela artikeln får det att låta som att hon skulle dit med sitt klet och kladd och sälja, och ja, kanske det, men DET var ju inte huvudsyftet… huvudsyftet var ju att prata om hur duktig hon är på sociala medier (haha) och lära ut det (HAHAHA!) till amerikanerna för hon är ju minsann den enda som KAN den marknaden. Och framförallt i USA. Samt ta kvinnor i hand och lära dem att våga stå på egna ben företagsmässigt…. varför sitter hon och hittar på i artikeln?

  Och detta stycke.. SNACKA om att spotta sina influenserkollegor i ansiktet:

  ”– Jag tror att hela branschen har kommit till en punkt där man började ifrågasätta influcermarketing. Jag tror att det här var första kraschen i branschen. Hur fungerar det egentligen med konvertering? Hur räknar man, branschen är ju fortfarande så ung. Jag är som vanligt pionjär, jag är först på det mesta som görs online. Samma sak här. Alla samarbeten sattes på paus. Plötsligt fanns inte längre de stora intäkterna som bekostat USA-lägenheterna, personal i USA. Jag fick bryta allting och hämta hem det igen eftersom jag inte visste när samarbetena skulle kom tillbaka.”

  Hon är ”som vanligt” ”pionjär” och ”branchen är ung” ”hur räknar man” – ja, hur räknar man Bella?! MAN LJUGER DEFINITIVT INTE OM SINA BESÖKARE FöR ATT KUNNA FÖRHALA MER PENGAR FRÅN ANNONSÖRERNA!
  Jag tror detta inte bara blir en broms för Kaninkokerskan Bella utan många andra influensers, vilket är skittrist för dem, att Bella ska vara den som förstör. Men som sagt, hon är väl pionjäääär där också (influääänsäääärpionäääären Isabella)

  Svara

   Till New York*

   Svara

   Hahaha! Konstigt då att det går så bra för Bianca fortfarande men att Det just kraschat för blondinbella, med tanke på att hon talar om hela influencerbranschen. och vad är hon först med? Förutom att provocera för 15 år sedan? Hon är helt ute och har varit i flera år vilket är enda anledningen till att hon måste hitta på ett helt liv för att kunna tjäna pengar.

   Svara

    Exakt. Och jag HOPPAS ju såklart inte att Bellas ljug och förskingring kring hennes kanaler förstör för andra i branchen. Jag unnar, exempelvis Bianca, all lycka och cred.

    Men hade jag varit Bianca and the rest of the gang hade jag varit jävligt besviken och arg på Bella som spelar fulspel på samma mark som de andra tjänar pengar. Trovärdigheten skulle kunna dala, och det hade jag som ärlig influänsäär INTE gillat.

    Svara

    Bianca, Janni Deler och Therese Lindgren, verkar gå sjukt dåligt för dem eller hur? Hoppas hon förlorar allt, det förtjänar hon efter alla lögner och all skit hon hållit på med. Inte svårt att förstå varför seriösa företag inte vill ta i blondinbella med tång.

    Svara

    Isabella har tappat förtroendet totalt. Ingen
    utbildning. Vad som kvarstår är nån form av enklare arbete.

    Svara

     Vilken tur att det är många som gillar henne

     Svara

    Hon har haft betydligt högre kostnader under många år.
    Hon har haft ett helt annat liv.
    Och sen så kanske Blondinbellas fans är äldre än Bianca?
    Äldre fansen är kanske inte lika köpglada?
    Går inte på samma snack som yngre kring produkter?
    Det är lite enklare att sälja läppstift om man är Kylie än om man är Blondinbella på Lidingö med 2 barn.
    Handlar om att läsa av marknaden.
    Bellas marknad krymper.

    Svara

   Pionjär på att köra sitt förtroende i botten…

   Svara

   Blondinbella sa ju att hon hade högst konverterings rate av alla influensers i Sverige… Alltså wow, hon kan ju inte minnas ens hälften av alla hennes lögner vid det här laget…

   Svara

   Skulle inte hon till USA för att driva en marknadsföringsbyrå för filmindustrin? Helt utan utbildning i marknadsföring eller PR. Helt skrämmande och extremt kränkande mot alla som gått långa, dyra utbildningar och kämpat i år inom branschen och skapat sig gedigen kunskap.
   Sen tror blondinbella utan någon som helst erfarenheter inom marknadsföring att hon kan starta en byrå.
   Att blogga och jobba med marknadsföringen är två helt olika saker.

   Svara

    Sant. My mistake, det var ju DET hon skulle göra i Amerikat. Inte sälja klet och kladd, som hon får det att låta i artikeln. Min poäng kvarstår dock: hon ljuger. As per automatik.

    Svara

     Hon och Pingis har även försökt sälja klet och klädd i USA, i Australien med mera. Antagligen har även personal i Beauty fått gå. Halva teamet kvar kan inkludera halva antalet i alla hennes bolag.

     Svara

      USA, Australien, Dubai, Kina, England.

      Snacka om magplask.

      Hon har inte ens etablerat sig i Skandinavien.

      Svara

       + Ryssland och förenade Arabemiraten.

       Svara

       nu etablerar hon sig i Göteborg…hon har väl nått sitt mål nu …

       Svara

    Det är i mitt tycke det knäppaste av allt att hon skulle in i filmbranschen i USA?
    Say what!!! 😂
    Är det för att hon i sitt enorma storhetsvansinne trodde att hon skulle bli Sveriges Marilyn Monroe? 😂

    Svara

     USAs Marilyn Monroe!!! Nåt de aldrig förut sett!!!

     Svara

    Och vad hände med den delägare med en väldigt apart look, en man från Californien? Håller med och tänkte Good luck med det projektet när jag läste om det.

    Svara

   NU: ”Hur fungerar det egentligen med konvertering? Hur räknar man”

   DÅ (https://www.isabellalowengrip.se/2019/05/28/allt-jag-har-lart-mig-under-halva-mitt-liv-i-en-byra/):

   ”jag har lärt mig hur man bygger en långsiktig konvertering”

   ”Om det är något jag kan så är det de här – Att få kommunicera online, bygga brands och omvandla det till en stark konverteringskraft.”

   Svara

    Vad menas med konverteringsrate eller kraft?

    Svara

     Att konvertera en läsare till en köpande kund.

     Svara

   Är man så osäker på hur man räknar sina besökare kan man ju dela med sig av sin statistik så få företagen räkna själva. Helt uppenbart att hon varit medveten om att hon inte har i närheten av så många anhängare då hon så noga dolt sin statistik!

   Svara

   Haha bästa inlägget! Borde vara on top

   Svara

   Är såklart oinsatt som det är men vad syftar man på när man säger kaninkokerskan om Bella?

   Svara

    Uttrycket kommer från filmen Farlig förbindelse (Fatal attraction) där en framgångsrik och lyckligt gift man vänstrar med en kvinna som sedan vägrar acceptera att han inte väljer henne.

    *…SPOLIER…*

    Så hon kokar dotterns kanin.

    Svara

     Sjukt bra film!

     Svara

      Fick en trauma av den filmen, dröjde länge innan vågade gå in i badrummet utan ångest och rädsla.

      Svara

     Åh ok, shit vad hardcore. Tack för svar

     Svara

   Faktiskt HELT SJUKT att hon tilläts komma undan med det där för journalisten… alltså hur jävla krökt rygg får man ha som journalist? Skämmes ta mig fan, pinsamt att hon tilläts snacka runt sina lögner på detta sätt och hävda fel på en hel bransch istället för att stå till svars för vad hon har gjort!

   Svara

    Order uppifrån får man förmoda. Expressen är en del av Bonniers. Skriver de om hennes lurendrejeri med falska siffror, som gav mer pengar in så kommer frågan upp om varför Bonniers dolde hennes siffror. Man kan inte skriva om det ena utan att skriva om det andra.

    Svara

   Håller med om en hel del – men att Bella har kunnat hova in mer pengar för sammarbeten än vad som kan vara rimligt i förhållande till vad ett företag kan få ut av att gör än annonskampanjer beror ju också på att det verka ha funnits en naiv övertro på influencer marketing från annonsörernas sida.

   Vi har många gånger frågat oss vem som egentligen köper alla dessa produkter när t ex tio bloggare går ut samtidigt och rekomenderar något fult värmeljus eller någon opropitionerligt dyr klocka. Vid alla dessa tillfällen har svaret väl antagligen varit vad man känt på sig – inte tillräckligt många!

   Det är inte Bellas fel egentligen att det blivit punka på bubblan (det blir det ju alltid förr eller senare när det är en bubbla) Och hon har är givetvis inte ensam om att ha skapat denna bubbla utan det är ju hela branschen av annonsörer som varit naiva.

   Tycker heller inte ett dugg synd om andra influencers. De har haft goda tider när de kunnat tjäna pengar superlätt. Blir det mer rimligt nu så är de knappast synd om dem, mer synd om alla oss vanliga människor som inte kunnat lägga lättförtjäna pengar på hög 😉

   Svara

    Det är hennes fel att det blivit punka. Hon har ljugit och agerat i övrigt så att hennes varumärke förstörts. Det är helt självförvållat.

    Svara

     Ja alltså för just henne, absolut, och det är ju det som gör att hon faller så hårt.

     Men om man ser det som att det blivit en punka på branschen i stort så tycker jag inte det är hennes fel (som någon ovan tyckte), utan problemet är ju att det från början hypeats upp en bubbla.

     Svara

   Alltså… Som (utbildad och erfaren) digital marknadsförare får hennes uttalande mig att häpna. Hon är på inget sätt pionjär när det kommer till konvertering eller digital marknadsföring för den delen heller. I takt med att större företag tar hem digital kompetens inhouse istället för att använda byråer ökar kompetensen att sätta kravspecifikation hos företagen som är de som sa facto BBs aka ”Löwengrip Invests” kunder och det är det vi ser nu. Räckvidden på hennes kampanjer måste varit katastrofala för henne att redovisa när de benchmarkar mot 1,5 miljoner _unika_ följare, något som är fullkomligt orimligt med en följeskara under 500 000 på instagram. Menar alltså att det procentuella räckvidden, vilket BB rimligen behöver redovisa och som hennes betalande företagskunder om inte annat ser i sin egen Google Analytics, är pytteliten och konverteringsgraden helt naturligt är ännu mindre (då de inte kan konvertera fler än som ju sett deras innehåll). Fan vad tröttsamt, måtte hon sadla om till typ vad som helst så vi slipper detta mer. Jag är nästan än mer irriterad på all företag som helt blint köper hennes verkligt oseriösa och grunda tjänster för att synas i hennes kanaler.

   Svara

    Fast tittar man tillbaka har IL varit först med typ allt. Först med eget företag utanför bloggen, först med barn, först med hus, först med stalker, först med skilsmässa. Hon har alltid legat två år före alla andra. Jag tror att inom ett år ska alla influencers som nyligen fått barn börja ”satsa på karriären” och ”hitta sig själva” (alltså skilja sig)

    Svara

     Driver du eller? 😂

     Svara

      Nej men ärligt talat, att hon alltid sett till att skilja sig från mängden är ju faktiskt lite coolt. Alla influencers skaffar barn samtidigt utom Bella, för hon gjorde det för 6/3 år sedan. När jag fick min första, 2016, var det ingen av de andra kända influencerna som hade barn, förutom just IL. Idag har ju varenda influencer en bebis.

      Svara

       haha men det är ju för att ”de andra” influencerna har blivit äldre? man skaffar inte barn pga en trend utan när båda föräldrarna känner sig redo.

       Svara

        Mja. Det är ganska trendigt. Dessutom tjänar de mer pengar efter barn pga kan sälja barnen.

        Svara

        Ja men hon var först, det var hon som banade väg för samarbeten med jollyroom och babyland. Det är ju inte som att de andra influencerna är yngre än vad hon är. Det ligger något i att hon är pionjär i just den branschen.

        Svara

   Ja, det finns ju ett antal saker i artikeln som får en att gapskratta och inse att självinsikt fortfarande inte är en av Löwengrips superkrafter. ”Jag är som vanligt pionjär, jag är först på det mesta som görs online.” Okej, vad har hon de facto varit först med, eller ens nära att gå i bräschen? ”Jag tror att många glömmer bort att jag är människa och tror att jag bara är någon form av fenomen. Men jag är 29 år och småbarnsmamma hemma. Jag blir så klart jätteledsen.” Ja, vad är det för bild av sig själv hon medvetet försökt ge? En som skiter i vad alla andra tycker och bara kör sitt eget race. ”Någonstans har jag bara velat komma ur denna fasad och då trodde jag att lösningen kanske var att komma till USA och börja om lite grann.” Mmm, om hon nu känt detta så hade man ju kunnat skala ner det hela för ganska länge sedan, ”insikterna” måste ha kommit väldigt nära krisen med tanke på hus i Frankrike samtidigt med båt och poolbygge i Sverige (sponsrat, men ändå) osv osv. Bara att skippa extravaganserna och sluta släpa med sig sminkös och stylist överallt och tadaa… man har börjat skala bort fasaden. Damage control de luxe. Förutom det pinsamma för IL själv med allt detta så måste man ju säga att det måste vara extremt pinsamt för de som utsåg IL till Sveriges mäktigaste affärskvinna på minst sagt magra meriter, bara baserat på att de bländats av IL:s självskryt. Några vidare kunskaper om affärer och företagsekonomi kan de inte ha haft.

   Svara

  Varför skriver du så märkligt? ”Tror att hon får förlita sig på sig själv…”. Skriv vad som sägs istället, hon säger ju att hon sagt upp ALLA anställda hemma hos henne?
  Hon har sagt upp hälften i bolaget och alla hemma.

  Svara

   Vi har valt att göra ett varsel när det gäller Löwengrip Invest där majoriteten av de anställda i bolaget är uppsagda. Vi har haft åtta heltidsanställda, plus deltidsanställda.

   Svara

    Läs hela artikeln. ”ALLA som jobbat runt mig hemma”.

    ”Och nu måste alla gå. Jag känner att jag sviker min personal som inte kan ro det här i hamn.
    Hon säger att halva hennes team är kvar och fokus ligger nu Löwengrip Beauty.”

    ”Jag måste ta mig igenom det här. Sälja huset, ta bort personal och alla som jobbat runt mig hemma. Jag får leva ett enklare liv nu. Jag gör det för att få bygga mitt bolag.”

    Svara

     Ja, hälften av de som jobbade på Invest och alla som tillhörde hemma-teamet där väl både Sascha och Emelie ingick? Ergo – sköta styling, smink och hår själv.

     Svara

      Ja, men ditt sätt att skriva på är märkligt. Som att du spekulerar. När fakta är att personalen inte är kvar. ”Framöver får Bella sköta allt själv” är rimligare att skriva.

      Svara

      Det var t o m dubbla team ett tag:
      ”Och så är vi på väg hem från Malmö. Vi har haft en bra dag här och jag har flugit med ett nytt gäng i mitt fantastiska team.
      Säkerhetsvakt, kommunikationsansvarig Marisol och fotograf Rebecka.
      Eftersom jag har så mycket resor har vi delar upp teamet så alla orkar med arbetsdagarna,
      contentteam 1 är Sascha och Emelie
      och team 2 är Michaela och Rebecka.
      https://www.isabellalowengrip.se/2019/05/14/en-dag-i-malmo/

      Svara

     Undra hur många av alla hennes nyårsmål hon klarat? 🙈

     Svara

  Dolly, är denna ”kris” kring företaget allt eller är mer att vänta?
  Tycker artikeln var dålig. Journalisten verkar sakna förmåga att ställa kritiska följdfrågor. Eller så är det Bella som helt fått regissera intervjun.

  Svara

   Tycker du att den där Dolly kommit med något överhuvudtaget?

   Svara

   Tror hen jobbat där och vill att luftslottet ska braka bara. Vet egentligen inte så mkt

   Svara

   Ja, jag tror Dolly har jobbat hos Bella och vet mycket. Har säkert kontakt med nån som jobbar där nu. Och CamCam har bekräftat att hon känner till Dollys identitet.

   Svara

   Mer att vänta!

   Svara

    Ja jag undrar ju hur det är med privatekonomin, jag tänker nästan att krisen i företagen är en dimridå, för tänk om skattemyndigheten har åsikter om vad som är avdragsgillt och vad som är beskattningsbara förmåner. Utifrån vad kunniga här har förklarat (mycket bra förklaring av pongo bland annat), tänker jag att det kan bli dyrt med en upptaxering för flera år bakåt i tiden. Då kan man behöva frigöra kapital för skatteverket nöjer sig nog inte med ett samarbete. Observera att jag inte är skadeglad här, jag har ingen glädje av att il blir bankrutt.

    Svara

  Som jag tolkade artikeln var allting frid och fröjd i bolagen, pengarna strömmade in och USA-satsningen var på god väg att lyckas. Sen skrev expressen en artikel om uppblåsa siffror och det var allt som krävdes för att allt skulle kollapsa? Alltså jag kan inte tolka artikeln på annat sätt än att expressen är roten till allt det onda? Tror hon på den storyn själv? Tror hon på allvar att alla hennes läsare är dumma i huvudet?

  Svara

   Ja. Hon bekostade allt i USA med pengar hon fick in via sina sociala medier. Efter artikeln backade kunderna och pengarna slutade komma in. Hon hade inte råd att stanna kvar.

   Svara

    Inte ett ljud om galorna hon kastade ut pengarna på eller klänningarna! Hon sprang runt i butikerna och flabbade både iNew York och St Tropez. Det var den här sommaren som förstörde höstplanerna.

    Stiftelsen tror jag att Erik sade nej till. Då hade hon inte den back upen hon hade räknat med längre. Intressant hade varit att räkna ut vad flygresorna. Semestern och klänningarna och galorna kostade. 2/3 miljoner skulle jag tro på 2/3 månader. De hade hon fått personal för under lång tid.
    Undrar hur många som faktiskt blivit blåsta av henne under vår. Sommar. Höst
    Huset och Lidingö tror jag inte hon trivdes med. Det blir nog bättre med lägenhet och det är ju ganska fantastiskt att hon ska köra till Borås för att prata om sitt arbete.
    Det går inte att komma ifrån. Faktiskt är det en ödmjukare Bella som måste jobba med sina egna produkter. Det är väl bra nog med HM,ÅHLENS.KICKS. Finland och Norge. Hon får vara nöjd om hon kan behålla den positionen på lite längre sikt.
    Det blir människa av henne med. The End

    Svara

     Eh, vad ska hon göra i Borås? 😅

     Svara

      Tittar in i min spåkul… 🔮Nya lägenhetens inredning ska sponsras av Jotex

      Svara

      Borås är väl Ellos hemmaplan?

      Svara

     Men vem köper hennes produkter?
     Förstår inte varför man skulle välja att köpa just dem?

     Svara

   Hon funderar aldrig på hur alla hennes lögner påverkat?
   Förstås inte.

   Svara

    Precis, pengarna slutade rulla in när det avslöjades att hon hade lurat sina företagskunder med falska siffror i många år.

    Svara

     Är det bara jag som tycker att det är märkligt att hon valde att bekosta allt i USA med pengar hon fick in via sociala medier? Det är ju ett jobb, där inkomsten är provisionsbaserad och beror på hur många som vill samarbeta med henne. Inget jobb – inga pengar. Detta beslut verkar ha varit baserat på en falsk trygghet, som t.ex att historiken att ”det alltid trillat in samarbeten och pengar in på kontot”. Influencersamarbeten/reklam är ju inget jobb med 100% garanti!

     Är man en offentlig person som henne, så är ju hon van vid att artiklar skrivs om henne. Och att bra artiklar såväl som dåliga kan påverka antal samarbeten. Hon kanske har utgått från att ”all PR är bra PR”, men uppenbarligen så stämmer inte det. Plötsligt fanns inte längre de stora intäkterna som bekostat allt i USA. Samtidigt så verkar det som att hon anser att den främsta orsaken till hennes kris är Expressen-artikeln. Det verkar vara sant att det var droppen som gjorde att bägaren rann över. MEN den främsta orsaken att hon och hennes anställda är i denna krisen är pga att hon valde att finansiera höga kostnader på en osäker inkomst (sociala medier).

     Svara

      Fortsättning:

      Ta två konkreta exempel. Låt oss säga att jag har en buffert. Och väljer att flytta utomlands för att skaffa ett nytt jobb. Jag måste betala hög hyra och höga utgifter, samtidigt som jag letar efter jobb. Jag kanske klarar mig tre månader på den bufferten jag har. Har jag inte ett jobb efter tre månader, så har jag använt upp min buffert och måste flytta hem igen. Jag har således inte råd att bo längre kvar och leta efter jobb. För detta kommer då påverka att detta går utöver mina privata ägodelar och andra människor. Men låt oss att jag avbryter efter 3 månader och låt oss säga att det att jag måste betala extra utgifter en månad (t.e.x hyra pga uppsägningstid 1-3 månader). Borde inte jag räknat att min buffert ska tåla det också? Jag kan ju göra en Blondinbella och låta detta beslut påverka att jag är tvungen att sälja mitt hus, ändra min livsstil etc. ELLER så kan jag planera att min buffert ska tåla detta också. I hennes fall är det ju hennes sociala medier som intäkter.

      Exempel 2: Låt oss säga att jag jobbar som säljare med enbart provisionslön, och bekostar mina utgifter så är det inte en trygg inkomst. Ifall det är en dålig månad (oavsett orsak) och jag inte säljer någonting så har jag ju X antal månader innan jag inte klarar av att betala mina utgifter, beroende på hur stor buffert jag har. Ofta så är det ju att ”jomen det lööööser sig”. Men ju större boendeutgifter/totala utgifter jag har, desto mer beroende är jag av att få den där lönen. Att ha ett sådant jobb är utan tvekan riskfyllt. Till trots för att ”det alltid har ordnat sig” måste man ju veta hur länge kan jag gå back varje månad utan att jag måste sälja allt jag äger? Innan jag måste ändra livsstil radikalt? Är det värt risken? Hon hade inte behövt ändra sin livsstil, sälja huset, säga upp personal ifall hon hade valt en annan finansiering på USA-projektet! I värsta fall hade hon endast förlorat bufferten. Hela situationen är inte Expressens fel, det är hennes!

      Svara

       Det är ju verkligen inte expressens fel. Jag tänker att hennes samarbetspartners inte heller nödvändigtvis bryr sig om de felaktiga siffrorna utan att de såg att il stjärnglans och dragningskraft börjat dala 🤔 artikeln blev bekräftelse på det. Precis som du säger, riskabelt att finansiera så dyra projekt med en provisionsinkomst. Jag förstår faktiskt inte hur hon fått låna till en så dyr bostad.

       Svara

       Eller så behöver hon väldigt mkt pengar till något annat.. Skattesmäll eller dyl

       Svara

       Du för ett logiskt resonemang, men logiskt tänkande tror jag inte är Isabellas styrka. Hon tror ju på attraktionslagen, tänk på ett visst vis så blir det så. Planer, budget, förberedelser är bara blaj som tråkiga människor håller på med. Hon och Pingis har haft kul i 1,5 år när de rest utomlands för att bli fönade o sminkade och försökt ”sälja in” Löwengrip i Saudiarabien, Australien, Kina och USA. Hur svårt kan det vara liksom? Att IL aldrig tänkt tanken att hennes framgångar i norden (?) beror på att hon är någorlunda känd och kan hävda någon form av position som stor influencer. Vad f-n tror hon att hon ska sälja på i resten av världen, hon är helt okänd och hennes produkter drunknar i mängden eftersom de inte har någon som helst profil? Det finns produkter som är mycket bättre, såna som är lika bra men billigare/coolare/marknadsförs av en riktig kändis/ekologiska eller har något annat som gör att de lyckats skapa sig en position. Och ingenstans verkar de ha tagit hjälp med den internationella expansionen av någon med dokumenterad erfarenhet. Anställt unga, outbildade människor som antagligen får lära sig på jobbet, gör alla nybörjarmisstag etc. Det är faktiskt det mest anmärkningsvärda för mig, att tro att allt är så enkelt att man inte behöver någon kompetens någonstans i organisationen. Inte ens för att skriva korrekt engelska i sina kommunikationskanaler. Sen att man är så j-vla grund i sitt tänk kring varumärket att man tycker att Saudiarabien är en lämplig marknad att slå sig in på är ju en alldeles speciell nivå av dumhet.

       Svara

       Hon har helt enkelt inte haft koll på inkomster-utgifter, eller (mest troligt) valt att leva över sina tillgångar. Både i företaget och privat. USA satsningen var uppenbarligen inte seriöst planerad eller förberedd, då hade det inte blivit pannkaka efter ett sådant knappt försök. Ett fall för lyxfällan.

       Svara

      Enligt dagens artikel säger Blondinbella:
      ”Det fanns inte den försäljningsmöjligheten och de kunder som jag hade tänkt.”.
      ”När jag insåg att kassan kommer att sina innan någon av de här affärerna har lyckats bli lukrativa, kommer vi att gå i konkurs, vi får inte ihop affären.”

      Detta är ju ALLTID något som man måste vara förberedd på! Hon säger att “driva företaget i konkurs fann inte på den mentala kartan”. Hennes företag VAR ju nära konkurs och att hon ”drog i nödbromsen” handlar ju bara om att hon försöker täcka upp denna nära-konkursen genom sina egna privata pengar och ägodelar. Att rädda sitt företag genom att sälja sitt hus, säga upp sitt team (hemmapersonal) och ändra livsstil. Det är ju inte företagets pengar direkt.

      Svara

       Tror dock inte hon har betalat varken hus eller hemmateam med privata medel. Har säkert fakturerats något av bolagen eftersom hon använt huset inom sina affärer…

       Svara

      Hon har väl tagit för givet att samarbetena ska rulla in. Hon skrev på bloggen att hon fakturerar 100 000:- bara på att öppna sitt kylskåp.

      Svara

      Ja, det är konstigt. Om hon var där för Beautys räkning borde ju Beauty stått för kalaset och inte Invest.

      Svara

   Nej, tyvärr har du fel. Hennes läsare är inte dumma i huvudet. De är totalt jävla dumma i huvudet, som sväljer all Bellas skit. Främst efter all skit hon kastat på dem genom åren (”jag kan er, jag tjänar pengar på er, jag ändrar mig och min story för att Ni ska gå på det och köpa mitt klet och kladd och lögner för jag är smartare än er”) ändå står fårskocken där och hyllar henne när hon nu är ”lite mänsklig”.

   Kräks.

   Svara

    Jag misstänker att hennes gamla trogna följare endast läser bloggen eller/och följer henne på Instagram. De tar inte del av det som skrivs här och i t.ex. Expressen.

    Jag hittade hit i år efter att ha googlat om hotlappen. Sedan dess har jag ändrat uppfattning om Isabella.

    Svara

   Det och att de inte fick avtalet i USA som hon visst räknade som kirrat innan det var det…

   Svara

    Men hon kanske inte fick avtalet i USA pga expressenartikeln?

    Svara

     Ja, det låter ju väldigt troligt. 🙄

     Svara

   Tyvärr är nog många det 🙄

   Svara

   Jag tycker det låter fullt rimligt. Eller alltså det betyder ju givetvis inte att det var Expressens fel att allt rasade. Det vore ju som att säga att det var medias fel att Macchiarini inte fortfarande är en hyllad forskare, och inte hans eget som bluffade. Det är såklart Bellas fel, eftersom hon ljugit om sina siffror.

   Men själva händelseförloppet köper jag definitivt. Bella har aldrig tjänat stora pengar på något annat än sina sociala medier. Dessa intäkter var hela tiden det som finansierade allt annat. Valutan i sociala media sammanhang är antal följare. När det blev uppdagat ett hennes siffror var långt mer än saltade – snarare rena fantasier – då dras ju mattan undan för alla satsningar.

   Hon har ju också förklarat att idéen var att låtsas vara rik och lyckad för att sen bli det. Typ samma som Bella alltid haft bara i större skala, men nu tog det stopp. Dvs hon var givetvis aldrig så rik som det skulle verka, utan det var en del i marknadsföringen.

   Svara

    Hon har verkligen inte förändrats ett dugg. Hon är en fasad sedan hon startade bloggen.

    Svara

    Men Expressens artikel om de uppblåsta siffrorna publicerades den 25 september. Den 1 oktober skrev hon ett inlägg om hur allt kraschat. HUR kan en enda artikel få ett helt bolag att gå omkull och närma sig konkurs på 4 arbetsdagar?

    Svara

     Det kanske hon avslöjar på sina starta eget-kurser.

     Svara

      Haha! 😂

      Svara

      Hahahahahahhahah

      Svara

     CamCam!! Har du sett Victorias kommentar? Hur kan Bella krascha så snabbt efter artikeln? Det måste ligga någonting annat bakom hennes ”krasch”??

     Svara

      Det är ju bara en efterkonstruktion för att slippa erkänna att man fuckat upp helt på egen hand.

      Svara

     Ja jag tänker att krisen började innan dess och misstänker nästan att krisen i företagen inte är allt. Tänk om skattemyndigheten har åsikter om vad som är avdragsgillt och vad som är beskattningsbara förmåner 🤔

     Svara

     Tror fortfarande inte detta är hela bilden. Jag misstänker förmånsbeskattning eller att hon måste betala något annat snabbt. Det är någon bit som saknas i pusslet. För övrigt känns ju hela influencerbranschen väldigt omogen där många har tjänat pengar alldeles för lätt. Marknadschefer medelålders personer utan koll har praktiskt taget slängt pengar efter dessa coooola unga. Jag tror det stigit dom åt huvudet och det är lätt får hybris och tro att är så lätt att tjäna pengar. Att miljonerna kommer fortsätta rullar in utan någon egentlig effort. MEN det är skillnad på att driva seriösa bolag med en långsiktig hållar affärsidé än att blogga, instagramma eller spela in en vlogg lite då och då.

     Svara

     Det var samma dag som jänkarna var på besök. Antagligen sade de några väl valda ord och hänvisade till klausuler så att hon förstod allvaret. De hade säkert sett löpsedlarna. Men pengarna måste ha runnit ut i en bred ström långt innan dess, det kan varje femteklassare räkna ut och visst gick hon ut mellanstadiet?

     Svara

     Victoria: bolaget kanske aldrig var nära konkurs men det låter ju bättre mot läsarna om det vore så, och då kan man även skriva om ”krisen”.

     Svara

    jag undrar verkligen om hennes beteende är friskt.. jag tror på riktigt hon behöver hjälp. Det kan inte vara normalt att hitta på ett helt liv och en ny personlighet var tredje år när det är uppenbart att det enda folk vill ha är äkthet. Om hon vore så smart som hon påstår hade hon ju levt på som vanligt, hennes företag hade säkert omsatt bra mycket bättre, hade hon inte varit en så vidrig person med massa sjuka uttalanden hade inte hennes förtroende sjunkit i botten och företag hade fortfarande velat förknippas med henne. Men hon är visst inte så smart, eller så är det nåt annat fel.

    Svara

     Håller helt med! Jag började följa det här spektaklet pga just det. Hon är 🍌

     Svara

  Hon är trött på allt detta och vill göra en exit, detta är den. Hon vill vara en normal företagare och inte en influenser. Därför hon ville flytta till usa

  Svara

   Jag tror snarare att hon ville fly från verkligheten och sanningen som började komma för nära.

   Svara

   Nej, hon vill synas. Hon vill alltid synas.

   Svara

    Nä hon är trött på det nu

    Svara

     Oärlig tajming att det också är nu som hennes bluff har avslöjats. Säkert helt orelaterat, hon är säkert trött av helt andra anledningar 😂

     Svara

     Haha syns hon inte, tjänar hon inga pengar. Så nog vill hon synas!

     Svara

     Ja, jag tror också hon är trött på det. Anledningen till att hon ville vara halvtid i USA är pga anonymiteten. Vara en vanlis på halvtid. Och kändis i Sverige.

     Svara

      Känns ju dock inte som det med tanke på att hon dels skulle bli världens mäktigaste kvinna, dels verkade svassa runt där glatt med fotograf i ett försök att vara en modern Marilyn Monroe samt att hon endast skulle ha sin blogg på engelska framöver. Så nej, hon ville nog inte vara anonym. Hon ville leva lyxliv och röra sig i de fina kretsarna och livnära sig på den söta nektarn som är status

      Svara

   Alla röda mattor och ”förstasidor” hon köpt in sig på talar om motsatsen. Hon vill synas och hon vill bli större. Hade hon velat bli en normal företagare i NYC kunde hon ha hyrt en ”normal” diskret studio i NJ eller Brooklyn och låtit pengarna jobba istället för att bränna allt på en lägenhet som visade sig kosta mer än den smaka.

   Svara

    Exakt. Hur kan nån tro på att hon plötsligt vill vara anonym? All hennes vakna tid de senaste två åren har gått åt till att försöka skaffa sig så mycket starpower som möjligt.

    Svara

  Kenza har fortfarande inte skrivit om hur hon tänkte gällande Dubai resan! Usch vad hon är falsk!

  Svara

   Hon bemötte kritiken redan förra veckan. Vad mer vill du att hon ska säga?

   Svara

   Säg det till henne.

   Svara

  Fyfan vad de flesta journalister är urusla idag. Inte undra på att de har så dåligt rykte. VAD HÄNDE MED GRANSKANDE JOURNALISTIK???

  Svara

   Dog ut när Malou bestämde sig att göra dåliga intervjuer i morgon tv istället för att gräva.

   Svara

   Jag känner typ att jag hela mitt liv bott under en sten i någon god tro. Det är helt sjukt vad korrupt vårt samhälle är och man börjar ifrågasätt allt….

   Svara

    Nu är väl inte Bella den viktigaste personen dock.

    Svara

     Men den mest underhållande rikspajasen vi har 😁

     Svara

      Ja, men en dåligt intervju av Bella (i en kvällstidning dessutom) innebär inte att hela journalistkåren är värdelösa.

      Svara

       Det visar bara vilken typ av nyheter personen läser och vad hon anser är viktiga nyheter.

       Svara

     Nej det är Cissi Wallin! 😉

     Svara

   Det är trist att Isabella kan berätta om sina strategier OCH komma undan. Inget av det hon säger följs upp och när hon väl blir intervjuad så ställer dessa reportrar inga kritiska frågor.

   –Du måste vara kontroversiell ibland – och jag är drottningen av att vara det. Vi planerar allt och frågar oss; ”vilken reaktion vill vi ha denna vecka?”. Vi vet exakt hur vi ska använda journalisterna. Vi ger dem saker att skriva om och sedan måste de följa upp. Det är gratis PR, säger hon enligt Svenska Dagbladet.

   https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/zGkJB9/isabella-lowengrips-utspel–for-att-fa-synas-i-media

   Svara

   Ja samma sak med Linnea Claesson som återigen hyllades i tv-soffan, denna gång hos Luuk & Hallberg.
   Inte en enda svår fråga gällande hennes ”karriär” på sociala medier.

   Svara

    Du kan inte vänta dig mycket av Luuk eller hans sidekick Hallberg. Kristian Luuks TV-karriär borde egentligen ha tagit slut med hans sorti från ”Knesset”.

    Svara

   De dog ut när folk hellre ville läsa artiklar som ”kvinnan öppnade sin cola burk, då hände det märkliga” än riktiga artiklar

   Svara

    Den med colaburken har jag missat! Vad hände?!

    Svara

     Hahahaha 😅

     Svara

   De är kanske inte intresserade av IL

   Svara

   Du läser EXPRESSEN. Kolla vettig tidning istället.

   Svara

   Skulle vilja att Haveristerna tog tag i fallet Isabella Löwengrip, då skulle det bli åka av. En intervju likt den med CW, dock skulle aldrig IL ställa upp…

   Svara

   Jag studerar själv till journalist och blir också besviken över ryktet. Förmodligen tänker Expressen att ja, det är jävligt drygt av Isabella att endast ställa upp ifall hon har kontrollen över vad som ska sägas. Men de vet också att de får ”monopol” på innehållet och därmed skiter de i att vara mer kritiska i intervjun. Folk kommer helt enkelt läsa ändå.

   Samtidigt är det väldigt intressant och ironiskt att hon återvänder till Expressen efter att de ”saboterade” hennes karriär.

   Svara

    Det var nog dom som betalade.

    Svara

  Undrar hur många företag som blir besvikna över att hon inte kommer göra samarbeten på bloggen längre. Vild gissning? 0 st.

  Svara

  Jag kan inte låta bli att tänka att allt det här är 100% med flit. Hon överdramatiserar ”krisen” för att komma närmre sina läsare igen. Hon var mer omtyckt med sin helgtoffs och har väl märkt att jet set-Bella inte fungerade så nu är det back to husmanskost och the simple lite igen!

  Svara

   Tycker inte hon överdramatiserar. Har du inte samma flöde av pengar kan du ju inte fortsätta leva i samma lyx.

   Svara

   Jag håller med om att det återigen verkar vara ett byte av persona och jag tycker det verkar hänga ihop med när hon har en ny man.
   Odd: ”Min dröm är att bli mamma och leva villaliv i helgtofs”
   Hajen: ”jag dejtar bara utomlands, Bardot är min stilikon, jag äter plantbaserat och åker privatget”
   Mr Gbg: ”jag stänger ner mobilen och lever i pyjamas hela helgen.”
   Nils minns jag inte riktgt hur hon var men ganska ”vanlig” innerstadstjej som var med i MUF och åkte skidor med kompispar i Åre?

   Min uppfattning är att Bella färgas mycket av vem hennes nuvarande är. Och just nu verkar han (av bilden jag fått typ..här och genom hennes blogg) vara en man som inte gillar rampljuset (hej nedmontering av bloggen) och framgångsrik i affärer (hej nedmontering av luftslottsföretagandet).

   Svara

    Det här!!! Detta är vad jag i grund och botten också tror ligger till grund för allt som nu händer. Ja hon har nog varit vårdslös med pengar till viss del, men tror ändå att hon har så hon klarar sig. Men nu har hon en ny man och då är det dags för en ny Bella igen. Det är så tydligt!

    Svara

     so much for girlpower… så påverkad av män att det är äckligt. Tror inte det har med männen i sig att göra utan någon form av makt som dessa män har som hon egentligen vill ha och därför anammar hon dem helt och hållet.

     Svara

    Med Nils gillade hon att gå utvisningen och vara i naturen med matsäck och vindjacka.

    Svara

     Jag saknar Nils

     Svara

  Jag tror hon såg skilsmässan från Odd som ett misslyckande som folk dömde henne för. Hennes plan att ta över världen och leva det orimliga lyxliv var hennes ”ni ska minsann få se!!” svar på det. Och kanske också ett sätt att försöka visa Odd att hon inte behövde honom på något sätt. Sen kom Hampus in i bilden och hela den kraschen som nog gjorde att hon igen kände att folk dömde henne och hennes privatliv. Typ ”kan hon inte hålla kvar en man” och så ville hon visa hur oberoende och framgångsrik hon var utan någon man. Hela NYC grejen, den internationella satsningen och alla välgörenhetsgalor kom efter Hampus och det var tydligt att hon försökte distansiera sig från Sverige.

  Jag tror hon tyckte det var pinsamt att hennes översvallande hyllningar av båda männen och deras fantastiska förhållanden slutade i så offentliga krascher. Hennes försvarsstrategi blev då att visa världen vad männen ”hindrat henne från att göra” genom att bygga upp den här fantastiska internationella lyxbubblan som ju inte var på riktigt.

  Svara

   Exakt, det tycker redan igår när du skrev detta. Exakt så tror jag det ligger till.

   Svara

   Det tror jag är att lägga för stor vikt på relationer och männen i hennes liv. Tror inte hon fäster sig särskilt mycket vid någon. Hon drivs av annat

   Svara

   Tror inte att hon tycker det är pinsamt eller generas över det, hon visar ju tydligt att hon kan göra sådant som är pinsamt för ”en annan”, men hon skriver bara sin egen sanning och ”räddar” situationen – slipper tycka det är pinsamt. I männens fall har hon ju talat om att uppbrotten inte hade något med henne som person att göra, det var männen som det var fel på eller som inte var på ”rätt” sätt.

   Svara

  Varför vill hon inte avslöja hur mycket (eller lite?) Hon sålt huset för? Kan man ta reda på det?

  Svara

   Kanske köparen som inte vill gå ut med det än?

   Svara

   Absolut det är offentliga uppgifter , när lagfarten går igenom finns det på booli.se

   Svara

   Det blir offentligt när den som köpt huset får lagfart. Lagfart är allmän handling som vem som helat kan begära ut.

   Svara

    *helst

    Svara

   Eller säljer hon ”billigt” pga behöver snabba pengar?

   Svara

    Hon gick nog back rätt mycket där, det är skälet.

    Svara

  Once a liar, always a liar.

  När ska hon be om ursäkt till alla sina följare som genuint tror på henne/försörjer henne?

  Svara

  Skitartikel. Orkar inte ens bemöda mig med att kritisera journalister längre.

  Hon skyller på expressen, tjatar om att hon bara är 29 år, är grandios, och beklagar sig över läsare som inte tycker synd om henne och lägger på dom känslor dom inte har men som hon vill att dom ska ha för att hon är sååååå stor och värd att avundas.

  Bu fucking hu.

  Svara

   Och PIONJÄR på att misslyckas som influencer!

   Svara

  Var det detta Dolly syftade på då hon skrev att ”Det kommer smälla REJÄLT runt Bella till veckan”? Vet inte om detta direkt var något nytt, att det går dåligt för företagen och att folk fått gå visste man ju redan, har lite antiklimax-känsla nu…

  Svara

   Varför tror ni att Dolly vet något överhuvudtaget? Allt som kommit från Dolly hittills har varit saker vi redan fått fram.

   Svara

    Håller med. Jag har inget förtroende för sådana källor som påstår sig veta något och sen vägrar att säga vad de vet för att de då skulle avslöja sig själva.
    Antingen så talar man om vad man vet eller så kan man lika gärna knipa igen. Ingen är intresserad av någon som bara skryter med att veta saker utan att säga vad de vet.

    Svara

     Precis.

     Svara

    Ja precis. A men inte B

    Svara

    För att Camilla bekräftat att Dolly är en fd anställd till Bella, och då finns det även en chans att Dolly fortfarande har någon gammal kollega som jobbar kvar där och kan ge info.

    Svara

     Haha och? Jag har jobbat på Telia, vet inte ett skit som skulle vara speciellt avslöjande för det.
     Nej, vill Dolly ha något förtroende får Dolly prata och inte bara bekräfta saker i efterhand.

     Svara

      Inga av Bellas bolag kan jämföras med Telia. Bellas bolag har alltid varit pyttesmå så om Dolly fortfarande har kontakt med någon ”inifrån” så kan hon få mer konkret information mycket lättare än du kan som fd Telia-anställd 🤦🏽‍♀️

      Svara

       Och trots det har Dolly ändå inte avslöjat en enda sak vi inte vetat om. Bra spion ni har på insidan. 😂😂

       Svara

        Tjejer tjejer tjejer… Ni har väl ändå ingen aning om vilka avslöjanden som ni har fått eller kommer att få läsa tack vare mig?
        När jag skrev ”smälla rejält” så var det inte Bellas intervju med Expressen som jag syftade på. Det kommer mera.

        Svara

         Men säg då, pleeeeraseeee! 😍🍿

         Svara

      BB:s bolag är litet och inget sköts professionellt, klart anställda vet vad som pågår.

      Hade du suttit med i Telia:s ledningsgrupp hade du nog känt till vad som pågår där med.

      Svara

   Det som kommer att ”smälla” är nog att skatteverket har fått upp spårning…..

   Svara

    Kvarskatten ska in den 12 november.

    Svara

    20:22 Det är vad jag också kan tänka mig. Det finns säkert mer som ännu inte framkommit.

    Svara

  Vilken kass artikel! BB har levt i det blå och lallat runt och fet funkade inte längre.

  Svara

  Värt en C-uppsats. Eller en bok. Eller både och.

  Svara

   Boken lär väl IL skriva själv tyvärr, för att tjäna lite pengar. ”Hur man tar sig igenom en ekonomisk krasch och bygger ett Unicorn-bolag”. Full av självsäkra påståenden baserade på en halv arbetsveckas erfarenhet.

   Svara

  ”Det har varit lättare att stanna inne i mitt stora hus” Haha ÄLSKAR att hon lyckas få med stora i den här meningen. Hon är en jävel på att humble (?) braging, det får man ändå ge henne!

  Svara

   Eller hur? Tror de flesta skulle ha änvänt ordet ’hem’, men nej, ’mitt stora hus’.

   Svara

    Men det stämmer ju inte heller, hon är ju knappt i huset!

    Svara

  Håller med angående Odd. Tror mer och mer att allt var helt ok där. Att han kanske helt enkelt gett henne sin åsikt eller en mer realistisk approach och kanske sagt ”nä, du, Bella, så här fort går det inte, det är inte hållbart att göra affärer på det sättet” och så har Bella som vanligt vridit på det hela. Liksom i sagan om hennes barndom.

  Svara

  Nada om stiftelsen, ihopblandning av Beauty och Invest angående USA, nada om visumproblem, nada om att Charlotte skulle vara partner i USA, nada om Australien etc samt även nära konkurs förra året också. Nada om kritiken av fejkreklamen och att hon blev avslöjad rejält här om siffrorna som hon fortfarande inte har rättat. Roligast att kärleken omnämns som att de har en relation tillsammans.

  Svara

   Att kalla honom ”bollplank” är inte vidare romantiskt. Men jag vet helt ärligt inte vem av dem som utnyttjar vem. Det får tiden utvisa…

   Svara

    Min partner är mitt bollplank. Är det oromantiskt? 😳

    Svara

     Det blir ganska stiff när det är i princip det enda hon nämner honom som när hon nu får chansen att tala ur hjärtat kring honom.

     Svara

      Fast det är ju av respekt? Hon säger ju att han valt att inte vara så offentlig. Då kan ju inte hon sitta och babbla om honom.

      Svara

       haha, ”respekt”. Om jag någonstans ska möta dig på mitten ändå, så hade nog jag valt ”rädd för att sumpa guldkassan annars” 😉
       Har ingenting med respekt att göra.

       Svara

        Är du dum eller låtsas du? Att respektera andras val är exakt vad innebörden av att visa respekt är.

        Svara

        Fast jo? Spelar ju ingen roll varför hon visar respekt. Hon visar fortfarande respekt.

        Svara

       Skulle tippa på att deras relation är åt det mer vaga hållet på grund av att han fortfarande är gift.

       Svara

        Hon säger det i intervjun. Vad är vagt

        Svara

    Tycker mer det tyder på en försiktighet från Bellas sida. Hon vågar inte säga att de har en intim relation (dejtar, är ihop, förhållande) och därför gömmer hon det bakom ord som ”relation” och ”bollplank”.
    Som om hon skaffat sig en mentor typ.

    Förmodligen har de en vag och obestämd relation där ES inte lovat henne något. No strings attached osv.

    Svara

     De har en ’relation tillsammans’ – till skillnad från när man har en relation själv..?

     Svara

      Tillägget tillsammans är bara då märkligt.

      Svara

   Ja, det märks att personen som intervjuade Bella inte har någon som helst koll.

   Varför har hon inte registrerat stiftelsen?

   Vad har hänt med Kyle Otto och Paul Hutchinson?

   Charlotte är försäljningschef på LB och befinner sig just nu i Sverige. Louise Hägglöf som har green card är i USA. Vad hon gör är dock oklart.

   Svara

    LB?? Hon är väl försäljningschef i LI?

    Svara

     Det stämmer. My bad!

     Svara

    Bella följer fortfarande Kyle. Däremot följer hon inte Paul 🤭

    Svara

   Hon har fått säga precis det hon velat i vanlig ordning, lögner och mer lögner. Vad håller expressen på med?!

   Svara

  Camilla snälla, snälla!

  Gör en ordentligt genomgång av Expressens usla Bella-artikel och syna alla bluffar och allt bullshit — som du brukar och som fick korthuset att falla!

  Samt lägg till all lying/scams/con tricks/fails/flunks som INTE överhuvudtaget nämns eller ifrågasätts i artikeln, men som alla här på sidan nämner: Hajen-bluffen, räckvidd/läsar-bluffen, hotlapps-bluffen, stiftelse-bluffen osv. Listan är ju så låååång.

  Skulle även vilja se en sammanställning på alla gånger hon gladeligt skrutit i intervjuer, föreläsningar och andra sammanhang officiellt om hur allt går ut på att hon manipulerar och ljuger om allt för läsare och media. Det är helt obegripligt att denna kejsarens nya kläder-saga får fortgå, trots att kejsaren själv skriker högt att han är naken — om och om och om igen…! Nu sker det ju igen när man tar hennes lögner för ”sanningar om krisen”…

  Och nu när, enligt Isabella, ”korten ligger på bordet och hon är ärlig” (inte tänkt som citat utan som ironi!), är det inte läge att vi får höra från tidigare kollegor och du publicerar lite av vad de har att säga.

  Skulle också vilja att seriösa medier som tex SR, SVT, DN och SvD gjorde några självkritiska granskande reportage om hur de med sin rapportering bidragit till och upprätthållit luftslottet genom att gå Bellas luftslott!

  Ja, jag är surig och skriver i affekt, men jag är så trött på den här cirkusen och på att hon kommer undan med sitt oetiska, ohederliga och omoraliska beteende år efter år!

  Svara

   Då är vi minst två.

   Svara

   Tror du att folk är intresserade av flera a4 lång artikel om allt Bella gjort? Tror inte allmänheten bryr sig så mycket ärligt talat mer än om de större sakerna.
   Cam kan ju skriva om det, men att tro att expressen ska göra det är ju bara konstigt.

   Svara

   Stiftelsen, jag säger bara stiftelsen med flera tunga namn inblandade, den måste granskas.

   Svara

   Ja!!!

   Svara

   Det var en platt artikel som Expressen lyckades prestera. En del frågor var bra men det tråkiga är att journalisten inte verkade läst in sig särskilt bra på ämnet IL.
   Intressant att hennes satsning i USA misslyckades pga att hennes skönhetsprodukter inte sålde trots årslånga förhandlingar med Sephora och avtal med distributör sedan ett år tillbaka. Hennes verkliga satsning att starta upp en agency med inriktning mot privatflyg, välgörenhet och filmindustrin nämner hon inte. Enbart ett vagt uttalande om att hon kastade sig ut och att försäljningsmöjligheter och kunder som hon tänkt sig inte fanns där. Journalisten borde ställt frågor om just byrån i New York och hennes stiftelse. Hela maj då hon kläckte idéen på privatjeten fram till mitten av september verkar nu som bortblåst.
   Hennes parallell med Lehman Brothers, (USAs 4e största investment bank innan konkursen 2008) är lite småspännande. Banken tappade dramatiskt i värde pga att marknaden dvs kunderna tappade förtroendet för banken. Hon har rätt i sak att hennes kris är i mångt och mycket en förtroendefråga. Banker hamnar inte sällan i skottgluggen vad gäller deras förmåga att bygga luftslott och röra sig i tassemarkerna. Men där slutar liknelsen mellan influencer världen och bankvärlden eftersom den verksamhet som banker bedriver är viktig för ekonomin och skapar värden vilket inte influencers gör.
   Det känns nästan billigt att hon låter det hänga i luften att hennes problem startade i och med Fridas artikel den 25 september. Den typ av problem som IL har händer inte över en natt för att det publiceras en artikel där företag öppet ifrågasätter värdet av att anlita henne för content marketing.
   Det går inte att komma ifrån att hon under en längre tid hanterat sina företags pengar otroligt lättsinnigt. Minns att hon i en artikel jämförde sig med Ingvar Kamprad i sitt företagsbyggande. Lättsinnig var definitivt inte Kamprad.
   Hon pratar om att hon är den första att krascha i influencerbranschen och åberopar problem med mätbarhet av konverteringsgrad. Njae så har det inte alltid låtit. Däremot tror jag att hon har rätt när det gäller kommersialiseringen av influencerbranschen. Det kommer fortfarande att förbli en kanal att nå ut via, men jag tror inte att det är något man kan leva på så storskaligt som IL trodde och försökte göra.
   Slutligen finns det något i tonaliteten hos IL som lyser igenom hela artikeln. Hon säger saker som är logiska förklaringar på hennes situation. Samtidigt hänger känslan kvar hos mig att det hon säger är en efterhandskonstruktion och att egentligen är hon väldigt arg över att hon fastnat med handen i kakburken. Det finns en trotsighet som löper i genom hela intervjun och det kvardröjande budskapet är att det är sånt som händer i entreprenörens värld. You win some you lose some. Hon känns inte trovärdig helt enkelt.

   Svara

    Syster Yster 😍

    Svara

    Utmärkt analys.

    Det Bella inte förstått är att marknaden och branschen har ändrats, hon kan inte köra på som vanligt med fake it til it’s true-mentaliteten som hon gjorde för att bli känd för 10 år sedan.

    Bloggverksamheten något som personer driver som ett riktigt företag, det kommer såklart med mera risker och krav på trovärdighet. I dagens läge kan nästan allt kontrolleras (bolagssiffror, inkomster, utdelningar, lagfarter, hemadresser, partners…. u name it) och Bella lever fortfarande i år 2009 och tror att läsarna sväljer allt hon spottar ur sig. Tack gode gud för att det ställs allt mera krav på denna bransch, eftersom att den genererar så mycket pengar skall det rimligen finnas förtroende och bevis för diverse. Jag anser dock att det fortfarande är en lång väg att gå, influcensers måste bli mer transparenta och krav på tydligare redovisning när det gäller gratis förmåner, reklam osv. måste skärpas.

    Måste även plocka ut mitt favoritcitat ur artikeln, den är ju för jävla sjuk:
    ”Jag har inte rest på flera år utan att ha mitt mitt team med mig. Det blev enorm chock och sorg att behöva bearbeta.”

    Svara

    Högmod går före fall. Ett gammalt uttryck som säger mycket om hennes situation

    Svara

   19:38 👍Bra där.

   Svara

   Är mer intresserad av Cissi Wallins manipulerande lögner, ständiga hotande samt hennes utnyttjande av svart ung kvinnlig arbetskraft- som den kvinnokämpe hon ”är”.

   Svara

   Camcam kan ju snart skriva en bok i ämnet IL

   Svara

  #alltinghandlaromcissiwallin

  Svara

   Allting handlar om Cissi Wallin utom kritik mot Cissi Wallin. Då handlar det bara om patriarkatet.

   Svara

  Men varför är inte Simon kvar på PDM?

  Svara

   Kanske det antingen var Simon eller Karolina Sandberg som fick lämna?
   Företag kan ha regler om att man inte får jobba med sin partner.
   Jag har själv slutat på en arbetsplats för jag blev tillsammans med en arbetskamrat (som sen blev min fru för övrigt).

   Svara

    Fast Karolina är väl ihop med någon utanför PDM? Inte med Simon.

    Svara

     Heter inte Simons sambo Jessika?
     Har fått för mig det.

     Svara

      Simon finns på Tinder 🤷🏼‍♀️ Kan vara fejk också men men…

      Svara

    Jobbar hans sambo där?

    Svara

    hahaha dom är INTE ihop. karolina är ihop med hannah widells killes kompis

    Svara

  Jag tippar att Bellas bolag var påväg utför långt innan avslöjandet om uppblåsta siffror kom men att det fick fler att inte vilja samarbeta med henne. Tuvan som välte lasset typ. Och varför folk slutar på PDM beror på att cheferna är as.
  https://www.resume.se/kommunikation/media/tidigare-anstallda-vittnar-om-mobbnings-och-tystnadskultur-pa-perfect-day/

  Svara

   Förmodligen på väg utför när Bellan började prata om att börsnotera sig själv. Ett desperat försök fortsätta leva som hon gör men för andras pengar. Tack, men jag lever hellre upp mina pengar själv.

   Svara

  jag vill veta vad huset sålts för och så vill jag veta varför simon inte jobbar kvar på pdm.

  Svara

   Me too!!!

   Svara

   Är det även så att Simon + flickvän gått isär?

   Svara

    Beror väl på vilken flickvän?

    Svara

     Simon var ihop med vickan eriksson och dom köpte (om jag inte minns fel) lägga tsm i april.. finns ett klipp på dom 8e juni då dom fortfarande verkar va ihop (sjunger duett). 2a juli är han på palma med karolina.

     Svara

    Ja simon och hans förra tjej som han hade haft sedan länge gjorde slut i våras typ? Om inte tidigare.

    Svara

   Tror faktiskt inte det är sålt.

   Svara

    Mmmm…något skumt är det med huset som försvann från mäklarens sida och de svarade ”inga kommentarer” på frågan varför det var borttaget

    Svara

    Större och dyrare fastigheter brukar alltid ta ett tag att sälja så märkligt om någon köpare slog till på en gång. Kan ju vara så att någon lagt ett skambud och Bella som är i stort behov av cash accepterade för att inte riskera att ha huset osålt i månader.

    Svara

    tror inte jag heller.
    det gick för fort

    Svara

   Det är inte sålt. På mäklarens hemsida säljs ett ”arkitektritat hus på Lidingö” och det är fortfarande samma mäklarkille som för någon vecka sedan. Bella vill ha 30 miljoner…lär nog ta sin tid. Och varför skulle jag som köpare hosta upp det när jag vet att hon sitter i skiten…

   Svara

    Fast varför säga att det är sålt om det inte är sålt?🤔

    Svara

     Okej, sorry inte läst/sett att hon sagt det. Infon om huset låg kvar igår…de är kanske inte alltid så snabba att ta bort objekt.

     Svara

     Varför säga att man är hotad när man inte är det?

     Svara

    Om du menar den arkitektritade familjevillan som ligger under rubriken ”Underhand” på mäklarens sida så är det inte Bellas hus. Det är ett helt annat hus.

    Svara

     Nej menade inte den. Känns som hon borde sova lite lättare nu om huset sålde så snabbt, kan ju ta evigheter.

     Svara

      Kan du länka?
      Hittar inte vilket hus du menar.

      Svara

      Vet man att det är sålt

      Svara

       Nej, bara att det inte alls finns kvar på mäklarens sida, inte heller under ”Sålda objekt”. Och mäklaren vägrar svara på frågor. Mysteriöst.

       Svara

  Men bästa freudianska felskrivningen är ändå ”entrepenörsstjäl”!

  Svara

   Bästa iaktagelsen! xD

   Svara

   Premium!

   Svara

   Journalisten kanske försöker lämna några Brasklappar? Till detta är jag nödd och tvungen.

   Svara

  Vad händer på Perfect Media??? Har han slutat?
  Vaddå vaddå vaddå???!!

  Svara

  Totalt meningslös artikel.
  Att hennes kris skulle bestå av att USA-satsningen floppade är en efterkonstruktion.
  Att lyckas i USA var en orealistisk dröm från början till slut. Sephora t ex var aldrig aktuellt.
  Nej, det var kärnverksamheten i Sverige som sjönk ihop i huvudsak för att Bella ljugit om sin räckvidd och satsat på flera väldigt omdömeslösa samarbeten. Men hon behövde väl ”make a fast dollar”.
  Och Bella förnekar sig inte. Hon förskönar fortfarande verkligheten t ex när hon beskriver Löwengrip Beauty:
  ”Hon säger att halva hennes team är kvar och fokus ligger nu Löwengrip Beauty.
  – Det är ett välmående bolag och jag har faktiskt mitt eget varumärke framför mig. Norden, Tyskland och Nederländerna ska vara huvudmarknaden. Vi har fått en jättefin start med H&M, apoteken, Kicks och Åhlens.”
  Välmående företag?
  Skulle omsätta 120 mkr 2019 och kommer att omsätta ca 45 mkr. Hur kan detta vara ett välmående företag?
  Till sist: Det är något konstigt med husförsäljningen. Huset försvann illa kvickt från mäklarens sida.
  Ett hus som Bella köpt dyrt och som tidigare legat osålt i månader hos två olika mäklare. Strange.
  Hade hon sålt huset kunde hon ha sagt till vilket pris. Det är inte hemligt om det varit en vanlig försäljning.
  Det finns flera oklarheter i intervjun och det som är riktigt intressant är sådant som Bella inte talade om. Å andra sidan verkar hon inte heller ha fått särskilt tuffa frågor – om de nu ställdes eller inte är svårt att säga.

  Svara

   Det är inte konstigt. Bagge tex har redan tidigate visat intresse för huset.
   De har ju lagt upp väldigt mycket från huset, folk har väl blivit intresserade under året och högg när det väl låg ute.

   Svara

    Nej bagge SKÄMTADE

    Svara

   Det märkliga är att huset bara togs bort från mäklarens hemsida. Utan ”budgivning pågår” eller ”såld”.
   Varför kunde inte mäklaren bara medge att huset var sålt istället för att säga att de inte tänker uttala sig?

   ”När Nyheter24 kontaktar mäklarbyrån Wrede hälsar de att de inte har några kommentarer till varför villan plötsligt är spårlöst försvunnen från hemsidan. De vill inte heller kommentera om villan är såld eller inte”

   Svara

    Kan ha varit så att man inväntade en signering och därför ville vara försiktiga med uttalanden.

    Svara

     Det är troligen inte sålt. Kanske inte kan säljas

     Svara

     Nej. Då säger man ”budgivning pågår” eller att huset fortfarande finns till försäljning eftersom inget är klart innan kontraktet är påskrivet. Jag har själv dragit mig ur en husaffär en gång under själva kontraktsskrivningen. De (säljaren + mäklaren) blev inte glada men det är fullt tillåtet. Och huset låg kvar på mäklarens sida samtidigt som vi skulle skriva kontrakt.

     Något ÄR skumt med ”försäljningen” av huset.

     Svara

      Tycker det mesta verkar skumt där Isabella är inblandad.

      Svara

      Men snälla, det är standard när det gäller objekt i den prisklassen. Då lägger man oftast inte ut ”budgivning pågår”. Dessutom kan de inte lägga den under ”sålt” om köparna besiktigar huset efteråt, vilket ca 99% gör. Det är ett svävarvillkor, vilket innebär att det i praktiken inte är sålt förrän besiktningen gått igenom – oavsett om man har skrivit kontrakt. Så lugn, den är troligtvis såld.

      Svara

  Hon skulle helt enkelt ha hållit sig till det vinnande konceptet hon hade från början; Vara en alldaglig och relaterbar Bella som skriver om barn, familj och villalivet. Ungefär. Snacka om att inte ha sinne för vad läsarna vill ha. Hon spårade verkligen.

  Tror många som känt Bella genom åren nu sitter och har i vart fall lite skadeglädje. Kan inte klandra dem dock.

  Svara

  Måste ändå säga att Isabella är duktig på damage control. Allt hon säger i artikeln låter så bra, hon låter väldigt ångerfull och framställer sig som en bra affärskvinna som vågar ta risker och sedan på ett ordentligt vis lär sig av sina snedsteg. Läses artikeln utan minsta bakgrundshistoria kring henne så låter det hela väldigt bra ju.

  Men det är ju just det hon inte lär sig av sina misstag, att hon inte alls ser sig som en tjej av folket eller som någon som egentligen misslyckats fatalt med flera affärsverksamheter. Hon stoppar huvudet i sanden, enda anledningen till att hon nu fick tala ut offentligt är för att saker och ting började komma fram i ljuset. Hon har kört på hänsynslöst, tittat ned på oss vanliga dödliga och framställt sig så unik som lyckats med precis allting som ingen annan kvinna, ung och småbarnsmamma, tydligen kan lyckas med. Men det har ju inte hon heller!

  Tjejen har inte ens klarat av gymnasiet och lyckas inte hålla några relationer vid liv (inte ens vänskapsrelationer) men framställer sig en unik bloggdrottning vars nederlag beror på medias (lilla) kritik som tillkommit på senare tid och folks misstro.. Det är skrämmande, ingen insikts överhuvudtaget.

  Svara

  Ursäkta om jag är trög men vad nytt framkom? USA hade väl inget med krämföretaget att göra? Undrar fortf om stiftelsen…

  Svara

  Är den premium nu plötsligt?

  Svara

   Whoops! Det gick snabbt!

   Svara

    Brukar de göra så? Att de ändrar

    Svara

     Ja, när det blir mycket klick på den under kort tid. Misstänker att det blir så automatiskt. För en gång sattes en efterlysning av en man som premium, så efterblivna kan ju inte ens expressen vara. 🤦🏼‍♀️

     Svara

     ja, släpper fritt för ett visst antal läsare och när ”kvoten” är fylld stänger de in bakom betalvägg

     Svara

  Jag kan inte läsa artikeln. Måste logga in. Kan nog lägga ut den?

  Svara

  Artikeln är visst under betalvägg nu! Någon som har tillgång till den på annat sätt?

  Svara

  Jag kan inte läsa artiken!

  Svara

  Upp som en sol ner som en Pannkaka, tänk om hon ändå haft nya pojkvännen som rådgivare från början

  Svara

  Premium nu helt plötsligt!

  Svara

  Bakom betalvägg

  Svara

  IL, CW, Kenza, Margaux, Linnéa C mfl. Känns som att de alla är på väg ut, noll förtroende kvar.

  Svara

   Det är en viss typ av människor som söker sig till influencer-”yrket”. Man borde inte ha förtroende för någon av dem.

   Svara

  Men hvorfor må hun selge huset? Hva skal hun med de pengene? Og når hun dytter sine sparepenger inn i firmaene sine for å holde dem flytende, er de da egentlig liv laga…? Jeg tror hun har brukt MYE penger før hun hadde dem for hånden også røk hele sponsor-bonansaen og plutselig kom det ingen penger inn til å dekke opp for d hun alt hadde brukt. Denne krisen må de ha visst om en stund, men tanke på alle ansatte som sluttet før sommeren. Det skinner vel også igjennom hvor enormt krise det egentlig var å bli tatt i løgn om lesertall og statistikk. Det er ikke skadeglede flesteparten av oss føler på- det er en bekreftelse på at det vi forsto at måtte være riv, ruskende galt var like galt som vi trodde. Ikke skadeglede- bare gleden over å ha rett. Gleden over å ikke ha blitt lurt.

  Svara

   Jo. Många med skadeglädje. Folk gillar inte Bella.

   Svara

  Det är ju väldigt vanligt, när det blir många klick i artikeln så läggs det via betalvägg, tidningar vill ju yjäna pengar.

  Svara

   Precis, det är nästan så att man tror att det är en automatisk funktion. 50 000:ende klicket… *PANG!! BETALVÄGG*

   Svara

    Snarare 2000.

    Svara

     Ok. Sant.
     Hade väl ett Bellamoment och tog i lite när det kommer till siffrorna…

     Svara

      Du tänkte på läsarna från Umeå!

      Svara

       Precis, 48 000 läsare från Umä 😅

       Svara

  tjäna pengar bör det stå

  Svara

  ”Jag har varit så extremt rädd att berätta om detta”

  Publicerad 5 nov 2019 kl 17.50

  Foto: ANNA-KARIN NILSSON
  Det har gått knappt fem månader sedan Isabella Löwengrip storstilat sa ”hej då” till Sverige i samband med att hon var sommarpratare i radions P 1. Men nu är hon redan sedan månader tillbaka i landet och berättar exklusivt i Expressen om:
  Sina kraschade framtidsplaner i USA, den förnedrande resan hem från New York, räddningsplanen för att förhindra konkurs, hur hon tvingas banta sin verksamhet, sälja sitt omtalade lyxhus, säga upp anställda och relationen med affärsmannen Erik Selin.

  Men först en tillbakablick om bloggaren och entreprenören som våren 2018 utsågs till Näringslivets mäktigaste kvinna av affärstidningen Veckans affärer.

  Isabella Löwengrip när hon utsågs till Näringslivets mäktigaste kvinna 2018.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
  Isabella Löwengrip startade som 14-åring bloggen ”Blondinbella” och blev något av föregångare inom sociala medier. Enligt egna uppgifter har hon i dag 1,5 miljoner följare i alla sina kanaler per vecka.

  Uppgiften är dock ifrågasatt. I det lilla företagsimperiet finns två bärande pelare, Löwengrip Invest dit blogginkomsterna från reklamsamarbeten med olika företag går och Löwengrip Beauty som säljer skönvårdsprodukter. Ofta har Isabella Löwengrip stuckit ut och fått kritiker efter sig och i en artikel i Expressen i våras väcktes frågor om hur hennes lyxiga livsstil går ihop.

  I juni när hon skulle vara Sommarpratare i radions P1 kungjorde hon plötsligt att nu var det slut med Sverige, hon skulle expandera sin verksamhet på andra sidan Atlanten med kontor på Manhattan och lyxig lägenhet.

  Hennes följare fick också hänga med i hennes storstilade planering. Och det var slut med intervjuer i Sverige.

  Det blev dock nya svenska rubriker när Isabella Löwengrip visade sig tillsammans med fastighetsmiljardären Erik Selin från Göteborg. Han är också delägare i ett antal nischbanker och kompis med Petter Stordalen. Under politikerveckan i Almedalen syntes de två tillsammans, lite senare kunde Expressen berätta om romansen och hur de visade sig öppet på Franska Rivieran.

  Utåt såg allt mycket ljust för USA-resenären Isabella Löwengrip. Men samtidigt började det komma uppgifter om uppblåsta siffror kring hennes blogg och Expressens Frida Sundkvist gjorde en djupare granskning av hennes affärsverksamhet. Rubriken löd: Löwengrips uppblåsta siffror – kritik från kunder och partners.

  Sedan kom kraschen. Isabella Löwengrip riskerade konkurs och tvingades dra i nödbromsen.

  Hon hade hoppats kunna kanalisera sina produkter på den amerikanska marknaden via Sephora. Men det blev stopp. Det blev inget kontrakt, och inga andra kontrakt heller.

  ***

  Expressen träffar Isabella Löwengrip för en intervju på hennes inhyrda kontor i närheten av Stureplan i Stockholm.

  Har du varit blåögd? Att satsa i USA är ett jätteprojekt. Fanns det någon riktig plan?

  – Det är alltid lätt att vara efterklok. Vi har ju haft en distributör i USA i över ett år och vi har försäljning via Amazon. Och vi har haft förhandlingar med Sephora i många år. Men vi har inte haft något som varit påskrivet och klart. Jag har flyttat dit och trott att vi är på väg och tänkt att snart signar vi, snart.

  Men ingenting hände och USA-projektet kollapsade.

  Och den 1 oktober var hon vid vägs ände och tvingades berätta om haveriet på sin blogg som inleddes med rubriken ”Mitt modigaste inlägg någonsin” sent på kvällen den 1 oktober.

  – Jag har varit så extremt rädd att berätta om de här motgångarna. Nu har det varit några veckor där jag försökt att vara så transparent som det går med mina följare samtidigt som jag har haft mycket internt att ta hand om. Jag har fått ändra om det liv som jag trodde skulle bli av där, jag skulle bo halvtid i USA och få leva en lite mer anonymt liv.

  Isabella Löwengrips storstilade planer har förvandlats till något som han liknas vid ett haveri som nu också får konsekvenser i bolaget.

  – Vi har valt att göra ett varsel när det gäller Löwengrip Invest där majoriteten av de anställda i bolaget är uppsagda. Vi har haft åtta heltidsanställda, plus deltidsanställda.

  – Affären med Löwengrip Invest bygger på mig och mina kanaler. Jag inser och jag tror att hela den här influencerbranschen är lite som investmentbanken Lehman Brothers när det började skaka för mig under hösten, när det kom ut siffror som man ifrågasatte.

  Hon säger att hon insåg att hon måste dra ner hela verksamheten med bloggen och ekonomiska samarbeten i Löwengrip Invest.

  – För att rädda bolaget tvingades jag säga upp mer än hälften. Det gör jag för att kunna få fokusera på mitt skönhetsmärke.

  Hon säger att det är hennes sparpengar som hållit det hela vid liv och att hon kanske delvis nu är vid vägs ände med inkomsterna från bloggandet och sociala medier.

  – Jag inser också att jag är på väg mot slutet av influencereran för min del. Nu har jag varit det sedan jag var fjorton, det kanske inte är det jag ska livnära mig på längre, utan det får mer vara en hobbyverksamhet där jag skriver när jag vill.

  Hon berättar att hon nu ska lägga allt fokus på Löwengrip Beauty och skönhetsprodukterna.

  Isabella Löwengrip berättar att hon flyttade till USA innan kontraktet med Sephora var påskrivet.Foto: ANNA-KARIN NILSSON
  Drabbades du av storhetsvansinne? Du skulle bli världens mäktigaste kvinna. Du får nu igen allt detta av dina kritiker.

  – Jag hade tillväxt ungefär 50 procent i mina bolag de senaste de åren. Det har gått bra för mina företag även om de är små så har de gått åt rätt håll.

  Hon säger att hon likt en del andra entreprenörer som vill växa vidare tittade på USA och nu i backspegeln inser att hon underskattat problemen.

  – Det är väl inte så svårt att fortsätta globalt när vi haft sådan fin tillväxt i Norden. Men sanningen är att det är två helt olika saker. Jag kastade mig ut, sa hej då till Sverige i mitt sommarprat. Men vi föll pladask. Det var inte så lätt som jag trodde. Det fanns inte den försäljningsmöjligheten och de kunder som jag hade tänkt. Det kostade mig oerhört mycket pengar. När jag insåg att kassan kommer att sina innan någon av de här affärerna har lyckats bli lukrativa, kommer vi att gå i konkurs, vi får inte ihop affären.

  Konkurs inget alternativ

  Att driva företaget i konkurs fanns inte på den mentala kartan för henne. Det blev att vända blicken mot Sverige.

  – Jag valde att komma hem efter sommaren och dra i handbromsen.

  När kom uppvaknandet?

  – Vi hann börja med den nya planen i fyra till sex månader. Med nytt kontor, boendet var sista pusselbiten USA.

  Men tidigt i höstas började riskerna med USA-projektet att växa och bli allt mer uppenbara. Inget superavtal fanns i sikte i USA.

  – Det som har bekostat mina risker är sociala medier och intäkterna därifrån. I samma veva kom det ett löp i Expressen. Det blev i princip tvärnit. Vi förlorade flera av våra kunder efter den rubriken.

  Men är det hela sanningen?

  – Jag tror att hela branschen har kommit till en punkt där man började ifrågasätta influcermarketing. Jag tror att det här var första kraschen i branschen. Hur fungerar det egentligen med konvertering? Hur räknar man, branschen är ju fortfarande så ung. Jag är som vanligt pionjär, jag är först på det mesta som görs online. Samma sak här. Alla samarbeten sattes på paus. Plötsligt fanns inte längre de stora intäkterna som bekostat USA-lägenheterna, personal i USA. Jag fick bryta allting och hämta hem det igen eftersom jag inte visste när samarbetena skulle kom tillbaka.

  Isabella Löwengrips följare har fått en annan inblick i hennes liv efter kraschen.

  – Jag är ofta ganska samlad av mig som person. Men det här har varit den största livskris jag gått igenom. Det har varit extremt jobbigt och framför allt har jag börjat tvivla på mig själv som företagare och förebild.

  Hur menar du?

  – Vad kan jag egentligen, vad är jag duktig på? Man är ju människa innerst och till slut inser jag att jag har har varit en kvinna med stora idéer och drömmar. Men jag tog samtidigt lite för mycket risk och nu tvingas jag backa. Sedan faller allt. Och nu har jag sålt mitt hus, det är mycket känslor kring det.

  – Nu försöker vi stabilisera bolagsgruppen genom att minska kostnaderna och där är personalen en del i detta.

  Hur har personalen reagerat på uppsägningarna?

  – Vi har alla varit ledsna. Men det är naturligtvis jättetufft för dem. De har ju förlorat sina jobb.

  Isabella Löwengrip säger att hon mått dåligt av att berätta för sina anställa om situationen. På sin blogg har hon självutlämnande beskrivit att ångesten ibland varit stor att hon tvingats avbryta möten för att gå ut och kräkas.

  – De har hållit på flera år med det här och varit väldigt nära mig. De har också varit väldigt beskyddande runt mig. Och nu måste alla gå. Jag känner att jag sviker min personal som inte kan ro det här i hamn.

  Hon säger att halva hennes team är kvar och fokus ligger nu Löwengrip Beauty.

  – Det är ett välmående bolag och jag har faktiskt mitt eget varumärke framför mig. Norden, Tyskland och Nederländerna ska vara huvudmarknaden. Vi har fått en jättefin start med H&M, apoteken, Kicks och Åhlens.

  ”Drömmer fortfarande”

  De högtflygande planerna är förpassade till hyllan.

  – Men jag drömmer fortfarande att få bygga ett Estée Lauder och drömmer om att få bli en av världens ledande företagskvinnor.

  Så drömmen är fortfarande kvar?

  – Jag måste få sörja det som inte gick, men med Löwengrip Beauty försöker jag göra precis som Estée Lauder gjorde. Men det kommer att ta tid och då får jag tacka för att jag är 29. Jag har många år på mig.

  Isabella Löwengrip är självkritisk flera gånger under den timslånga intervjun.

  – Ibland kanske jag pratar om saker innan jag tänker om det går att genomföra i praktiken. Men jag ska försöka behålla fokus några år på sociala mediekanalerna och mitt skönhetsmärke.

  Har du känt pressen på dig att du med bloggen ständigt måste ”leverera”?

  – Enormt. I Sverige är det känsligt att yppa att man har ett mål och fram för allt som jag, säga att jag ska bli världens mäktigaste kvinna. Så får man inte säga i Sverige. Tänk dig då när vägen framåt inte går som det är tänkt. Det finns enorm många människor som är skadeglada. Det är många som vältrat sig i den kris som jag går igenom.

  Hur då?

  – Jag kan läsa kommentarer på nätet och trådar på Flashback.

  Sitter du och läser detta?

  – Egentligen inte. Men det är klart att jag gått in ock kikat nu i krisen och jag har känt av människors skadeglädje.

  Isabella Löwengrip säger att hon tvingats göra sig av med flera avställda på grund av krisen. Men en liten del av personalstyrkan finns kvar.Foto: ANNA-KARIN NILSSON
  Lite tycker hon att hon har sig själv att skylla när det gäller skadeglädjen hos vissa kritiker.

  – Jag får stå mitt kast. Jag har tagit beslut om att ha ett kontor i USA och flytta över personal dit. Jag måste ta mig igenom det här. Sälja huset, ta bort personal och alla som jobbat runt mig hemma. Jag får leva ett enklare liv nu. Jag gör det för att få bygga mitt bolag.

  Vad menar du med enklare liv?

  – Det personalstöd jag haft hemma finns inte längre kvar. Den så kallade lyxen är kanske inte på samma nivå. Men jag växte heller inte upp med lyx.

  När du var i St Maxime på Franska Rivieran i somras fanns det en uppgift att du betalade 200 000 kronor i veckan för ditt boende.

  – Det är dyrt att ha sommarhus där. Men jag har haft stora utdelningar och hög lön genom åren och jag har alltid anpassat mitt liv efter de intäkter jag har haft.

  Hon säger att det är är hennes egna pengar som hon konsumerat.

  – Det har varit rykten om att jag levt på andras pengar och lånade medel. Så har det inte varit. Om jag suttit i ett privatplan någon gång så har jag betalt det själv. Det kan man göra om det finns pengar. Men man får lära sig att finns det inga pengar så kan man inte leva så. Det har jag faktiskt inga problem med eftersom jag kommer från enkla förhållanden.

  Vad har du fått dra in på ekonomisk?

  – Jag lever som en helt vanligt småbarnsmamma just nu där jag har barnen varannan vecka. Det gör inget. Det som gör något är kanske sorgen över att jag inte nådde det mål och fick det liv som jag trodde jag skulle få. Och att jag tvingats låta folk gå under den här tiden.

  Hur känns det att ha den här skadeglädjen om kraschen hängande över sig?

  – Jag tror att många glömmer bort att jag är människa och tror att jag bara är någon form av fenomen. Men jag är 29 år och småbarnsmamma hemma. Jag blir så klart jätteledsen. Jag blir ledsen över att min personal behöver läsa…

  Hon samlar sig, tänker efter några sekunder, och säger sedan:

  – Det är viktigt att jag tar mig ur den här krisen och visar andra småflickor med drömmar att man kan befinna sig på en väg som går upp och ner, men att man tar sig ur den också. Det är också en del av att vara företagare.

  Krisen har satt många spår.

  – Det har varit jobbigt att gå utomhus, det har varit lättare att stanna inne i mitt stora hus. Jag har bokat av en massa saker och valt att vara med människor som jag känner mig trygg med.

  Avslöjade sanningen för sina följare

  Hon beskriver det som en lång plågsam process som till slut ledde fram till att hon avslöjade sanningen för sina följare på bloggen om USA-kraschen.

  – Ja, jag velade ganska mycket, säger hon och tar ett djupt andetag. Men jag kände att jag inte kan leva med den här fasaden. Jag tror att mina följare uppskattar vem som finns bakom fasaden. Någonstans har jag bara velat komma ur denna fasad och då trodde jag att lösningen kanske var att komma till USA och börja om lite grann.

  Har du varit fången i rollen?

  – Jag har varit fånge i en bild av mig själv där jag måste lyckas. När jag såg att jag inte kunde fly och bosätta mig någon annanstans och börja om, insåg jag måste hem och ta tag i den här här fasaden och vara ärlig mot de som följt mig så länge.

  Hur tror du att dina följare uppfattar dig nu? De har trots allt bloggbilder av dig som framgångsrik ung kvinna som lever lyxliv.

  – Många av mina följare är klokare och tänker ”varför ska du ta sådana här risker?”.

  Hon säger att det ligger djupt i hennes entreprenörsstjäl att testa olika saker.

  – Men nu gick det för långt. Jag var tvungen att ta bort den här fasaden för första gången på många, många år.

  Gick du hos psykolog när krisen var som värst?

  – Jag har alltid gått i terapi. Det gör jag många olika anledningar. Det känns sunt att ha en plats där jag kan känna mig trygg och kan prata.

  Hon försöker se fördelar med sin nya livsstil, jämfört med det tidigare livet.

  – Till slut sitter man där och har hjälp med allt hemma. Det finns inte så mycket att göra längre. När arbetstimmarna är klara så märker man hur ensamt det blir. Det kan jag märka i dag när vardagen ser lite annorlunda ur. Det finns något rofyllt i att själv få slänga in tvätten, åka förbi mataffären, stå och steka något på spisen med barnen. Det finns något som gör en lugn och harmoniskt i det. Men jag var tvungen att gå igenom något tungt för att inse att det var så.

  Hur mycket pengar har du bränt?

  – Det har kostat mycket, säger hon utan att vilja precisera någon summa. Jag har varit duktig på att spara mina bloggpengar sedan jag var tonåring. Jag har varit ganska duktig på att förvalta mitt kapital på börsen.

  Hur blir det med bloggandet i framtiden?

  – Jag har bestämt mig för att inte driva den lika kommersiellt som tidigare. Det är en kommersiell kanal, jag kommer att fokusera på att lyfta mitt eget varumärke i kanalerna. Men också att hitta tillbaka till dit där jag inte är en fasad utan vågar berätta hur det verkligen är. Jag måste stålsätta mig i den processen eftersom jag vet att det är många som vill läsa om att jag har det tufft. Men kanske finns det folk som jag kan hjälpa genom att vara ärlig. Då får det vara värt det.

  Hon säger att hon under första fasen av krisen befann sig i förnekelse.

  – Tack och lov är jag ganska rationell så förnekelsen var ganska kort. Sedan blev det en period med ganska hög ångestnivå där man är chockad över allt som händer. Man blir nästan handlingsförlamad.

  ”En personlig kris”

  Den tekniska processen med att skära kostnader var ganska enkel.

  – Det är lätt att säga nu tar vi bort ett stort hus ute på Lidingö, vi tar bort en massa personal. Det är lätt att stryka. Men det är mycket tungt att sitta med personalen och säga de inte kan vara kvar, sälja mitt och mina barns hem. Jag har haft personal som levt med oss hemma i många, många år och varit en del av mitt liv innan jag ens fick mitt andra barn. Det har varit en personlig kris i mitt liv. Jag har nog varit närmare mina anställda än jag varit andra människor i mitt liv.

  – Jag har inte rest på flera år utan att ha mitt mitt team med mig. Det blev enorm chock och sorg att behöva bearbeta.

  Hur mycket hon fick för huset vill inte berätta.

  Isabella Löwengrip har nu sålt sitt lyxhus och flyttar ut efter jul. Hur mycket hon fått vill hon inte berätta.Foto: Elisbeth Daly/Wrede Fastighetsmäkleri
  Men har du börjat tänka efter och ta lärdom av allt som hänt?

  – Jag ha lärt mig massor, lärt mig att jag inte kan fokusera på så många saker samtidigt. Jag måste hitta färre grejer att jobba med på riktigt. Jag har insett att jag måste ha en standard i min vardag som inte kosta lika mycket och det gör jag för jag vill lägga varenda krona på att bygga mitt märke. Ett tag trodde jag att jag kunde göra allt, men det kan jag inte.

  Du utsågs till Näringslivets viktigast kvinna i Veckans affärer.

  – Jag har varit en förebild när jag startade företag digitalt med hjälp av sociala medier. Det priset kan man inte ta bort. Men jag fick det kanske lite tidigt. Jag kanske skulle ha fått det några år senare.

  Isabella Löwengrip och pojkvännen Erik Selin hand i hand på en gata i Saint Tropez i somras.Foto: ABACA / STELLA PICTURES
  Berätta om relationen med Erik Selin.

  – Det stämmer att vi har en relation tillsammans. Han har valt ett liv där han inte är lika offentlig som jag är. Men han är ett jättefint stöd i det här och jag är jättetacksam att få ha honom som bollplank. Han har så mycket erfarenhet. Men han känner mig och vet hur viktigt det är att jag få ta mig ur den här krisen på egna ben. Han kan vara ett emotionellt stöd, men resten måste jag klara själv.

  Här visar Löwengrip upp lyxhuset hon nu tvingats sälja

  Löwengrip: ”Jag vill bli världens mäktigaste kvinna”
  Se när Expressen hälsade på hemma hos Isabella Löwengrip tidigare i år

  Svara

   Tackar!

   Svara

   Tack!

   Svara

   Stort tack!!!

   Svara

   …. Allt detta hade hon kunnat berätta i bloggen och tidningarna hade fått klippa och klistra ihop artiklar från det. Men expressen kanske betalade bra?

   Svara

   Jag kan inte hjälpa det, men undrar om allt det här är en strategi av såväl il som expressen. Ett sätt att skapa uppmärksamhet och få läsare. En del av storyn redan från början. Har det på riktigt funnits kontrakt på lägenhet och kontor i NY och fanns det avtal på lokalerna i urban escape. Har expressen varit med och lagt upp handlingen. Det känns som att allt är möjligt när det gäller il!

   Svara

    Är det verkligen möjligt att göra så halsbrytande affärer kors och tvärs under så lång tid 🤔

    Svara

   Tack! Men vilken jäkla kass artikel. Journalisten borde ha smäll på fingrarna som inte läst på mer innan. Hon åkte till NY för att öppna byrå inte sälja krämer. Det är inte bloggvärlden som är påväg till krasch utan journalistbranschen. Om de inte gör sitt granskande och tar sitt jobb på allvar kommer de att ersättas av oss vanliga människor!

   Svara

  Och på Insta får IL ett stöttande inlägg från Hermine Hold: ”Leave Bella alone!” https://www.instagram.com/p/B4fL0WlpQFj/

  Svara

   Alltid kan det få någon att stödköpa en extra liten scarfette… 🤑

   Svara

  Hittade en ärlig mening i hela intervjun: ”Jag har nog varit närmare mina anställda än jag varit andra människor i mitt liv.”

  Svara

   Så går det när man prioriterar karriären. Jag är inte den enda som misstänker att Isabella är en ensam person. Vem umgås hon med på fritiden förutom barnen, Sheila och Erik? Nu flyttar hon dessutom så hon kommer inte umgås med sin granne.

   Svara

    Jag tror att hon föredragit att omge sig med ja-sägare och då passar ju avlönade människor allra bäst…

    Svara

     Tror inte hon förstår vad riktig vänskap är, de är inte bara att få, man måste ge själv också.
     EgoBella!

     Svara

  La in hela texten i en kommentar men den stoppades väl i modd för den var för lång. Men jag har hela texten. Kan ff se artikeln trots inte premiumkonto.

  Svara

   Printa istället då.

   Svara

   kommentera flera gånger med stycken från artikeln så kanske det funkar :)?

   Svara

    Nu ligger hela artikeln ovanför. Mitt inlägg gick igenom modd så slutar lägga in i stycken här.

    Svara

   ”Jag har varit så extremt rädd att berätta om detta”
   Publicerad 5 nov 2019 kl 17.50

   Foto: ANNA-KARIN NILSSON
   Det har gått knappt fem månader sedan Isabella Löwengrip storstilat sa ”hej då” till Sverige i samband med att hon var sommarpratare i radions P 1. Men nu är hon redan sedan månader tillbaka i landet och berättar exklusivt i Expressen om:
   Sina kraschade framtidsplaner i USA, den förnedrande resan hem från New York, räddningsplanen för att förhindra konkurs, hur hon tvingas banta sin verksamhet, sälja sitt omtalade lyxhus, säga upp anställda och relationen med affärsmannen Erik Selin.
   Men först en tillbakablick om bloggaren och entreprenören som våren 2018 utsågs till Näringslivets mäktigaste kvinna av affärstidningen Veckans affärer.

   Svara

   Isabella Löwengrip när hon utsågs till Näringslivets mäktigaste kvinna 2018.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
   Isabella Löwengrip startade som 14-åring bloggen ”Blondinbella” och blev något av föregångare inom sociala medier. Enligt egna uppgifter har hon i dag 1,5 miljoner följare i alla sina kanaler per vecka.
   Uppgiften är dock ifrågasatt. I det lilla företagsimperiet finns två bärande pelare, Löwengrip Invest dit blogginkomsterna från reklamsamarbeten med olika företag går och Löwengrip Beauty som säljer skönvårdsprodukter. Ofta har Isabella Löwengrip stuckit ut och fått kritiker efter sig och i en artikel i Expressen i våras väcktes frågor om hur hennes lyxiga livsstil går ihop. 
    I juni när hon skulle vara Sommarpratare i radions P1 kungjorde hon plötsligt att nu var det slut med Sverige, hon skulle expandera sin verksamhet på andra sidan Atlanten med kontor på Manhattan och lyxig lägenhet.
   Hennes följare fick också hänga med i hennes storstilade planering. Och det var slut med intervjuer i Sverige.
   Det blev dock nya svenska rubriker när Isabella Löwengrip visade sig tillsammans med fastighetsmiljardären Erik Selin från Göteborg. Han är också delägare i ett antal nischbanker och kompis med Petter Stordalen. Under politikerveckan i Almedalen syntes de två tillsammans, lite senare kunde Expressen berätta om romansen och hur de visade sig öppet på Franska Rivieran.
   Utåt såg allt mycket ljust för USA-resenären Isabella Löwengrip. Men samtidigt började det komma uppgifter om uppblåsta siffror kring hennes blogg och Expressens Frida Sundkvist gjorde en djupare granskning av hennes affärsverksamhet. Rubriken löd: Löwengrips uppblåsta siffror – kritik från kunder och partners.
   Sedan kom kraschen. Isabella Löwengrip riskerade konkurs och tvingades dra i nödbromsen.
   Hon hade hoppats kunna kanalisera sina produkter på den amerikanska marknaden via Sephora. Men det blev stopp. Det blev inget kontrakt, och inga andra kontrakt heller.
   ***
   Expressen träffar Isabella Löwengrip för en intervju på hennes inhyrda kontor i närheten av Stureplan i Stockholm.
   Har du varit blåögd? Att satsa i USA är ett jätteprojekt. Fanns det någon riktig plan? 
   – Det är alltid lätt att vara efterklok. Vi har ju haft en distributör i USA i över ett år och vi har försäljning via Amazon. Och vi har haft förhandlingar med Sephora i många år. Men vi har inte haft något som varit påskrivet och klart. Jag har flyttat dit och trott att vi är på väg och tänkt att snart signar vi, snart.
   Men ingenting hände och USA-projektet kollapsade.
   Och den 1 oktober var hon vid vägs ände och tvingades berätta om haveriet på sin blogg som inleddes med rubriken ”Mitt modigaste inlägg någonsin” sent på kvällen den 1 oktober.
   – Jag har varit så extremt rädd att berätta om de här motgångarna. Nu har det varit några veckor där jag försökt att vara så transparent som det går med mina följare samtidigt som jag har haft mycket internt att ta hand om. Jag har fått ändra om det liv som jag trodde skulle bli av där, jag skulle bo halvtid i USA och få leva en lite mer anonymt liv.
   Isabella Löwengrips storstilade planer har förvandlats till något som han liknas vid ett haveri som nu också får konsekvenser i bolaget.
   – Vi har valt att göra ett varsel när det gäller Löwengrip Invest där majoriteten av de anställda i bolaget är uppsagda. Vi har haft åtta heltidsanställda, plus deltidsanställda.
   – Affären med Löwengrip Invest bygger på mig och mina kanaler. Jag inser och jag tror att hela den här influencerbranschen är lite som investmentbanken Lehman Brothers när det började skaka för mig under hösten, när det kom ut siffror som man ifrågasatte.
   Hon säger att hon insåg att hon måste dra ner hela verksamheten med bloggen och ekonomiska samarbeten i Löwengrip Invest.
   – För att rädda bolaget tvingades jag säga upp mer än hälften. Det gör jag för att kunna få fokusera på mitt skönhetsmärke. 
   Hon säger att det är hennes sparpengar som hållit det hela vid liv och att hon kanske delvis nu är vid vägs ände med inkomsterna från bloggandet och sociala medier.
   – Jag inser också att jag är på väg mot slutet av influencereran för min del. Nu har jag varit det sedan jag var fjorton, det kanske inte är det jag ska livnära mig på längre, utan det får mer vara en hobbyverksamhet där jag skriver när jag vill.
   Hon berättar att hon nu ska lägga allt fokus på Löwengrip Beauty och skönhetsprodukterna.

   Isabella Löwengrip berättar att hon flyttade till USA innan kontraktet med Sephora var påskrivet.Foto: ANNA-KARIN NILSSON

   Svara

    ”Isabella Löwengrip berättar att hon flyttade till USA innan kontraktet med Sephora var påskrivet.”

    Men, vad fan?! Hon har aldrig bott i USA. Det blev inget med Sephora eftersom LB inte sticker ut.

    Svara

   Sorry, nu kommer ett stycke två gånger tror jag. Gör så gott jag kan från mobilen men klipp och klistra.

   Svara

    Klipp och klistra, klet och kladd. Same same!

    (Skämt å sidor, skitbra att du lägger in artikeln!)

    Svara

   Isabella Löwengrip berättar att hon flyttade till USA innan kontraktet med Sephora var påskrivet.Foto: ANNA-KARIN NILSSON
   Drabbades du av storhetsvansinne? Du skulle bli världens mäktigaste kvinna. Du får nu igen allt detta av dina kritiker.
   – Jag hade tillväxt ungefär 50 procent i mina bolag de senaste de åren. Det har gått bra för mina företag även om de är små så har de gått åt rätt håll.
   Hon säger att hon likt en del andra entreprenörer som vill växa vidare tittade på USA och nu i backspegeln inser att hon underskattat problemen.
   – Det är väl inte så svårt att fortsätta globalt när vi haft sådan fin tillväxt i Norden. Men sanningen är att det är två helt olika saker. Jag kastade mig ut, sa hej då till Sverige i mitt sommarprat. Men vi föll pladask. Det var inte så lätt som jag trodde. Det fanns inte den försäljningsmöjligheten och de kunder som jag hade tänkt. Det kostade mig oerhört mycket pengar. När jag insåg att kassan kommer att sina innan någon av de här affärerna har lyckats bli lukrativa, kommer vi att gå i konkurs, vi får inte ihop affären.
   Konkurs inget alternativ
   Att driva företaget i konkurs fanns inte på den mentala kartan för henne. Det blev att vända blicken mot Sverige.
   – Jag valde att komma hem efter sommaren och dra i handbromsen.
   När kom uppvaknandet?
   – Vi hann börja med den nya planen i fyra till sex månader. Med nytt kontor, boendet var sista pusselbiten USA.
   Men tidigt i höstas började riskerna med USA-projektet att växa och bli allt mer uppenbara. Inget superavtal fanns i sikte i USA.
   – Det som har bekostat mina risker är sociala medier och intäkterna därifrån. I samma veva kom det ett löp i Expressen. Det blev i princip tvärnit. Vi förlorade flera av våra kunder efter den rubriken.
   Men är det hela sanningen?
   – Jag tror att hela branschen har kommit till en punkt där man började ifrågasätta influcermarketing. Jag tror att det här var första kraschen i branschen. Hur fungerar det egentligen med konvertering? Hur räknar man, branschen är ju fortfarande så ung. Jag är som vanligt pionjär, jag är först på det mesta som görs online. Samma sak här. Alla samarbeten sattes på paus. Plötsligt fanns inte längre de stora intäkterna som bekostat USA-lägenheterna, personal i USA. Jag fick bryta allting och hämta hem det igen eftersom jag inte visste när samarbetena skulle kom tillbaka.
   Isabella Löwengrips följare har fått en annan inblick i hennes liv efter kraschen.
   – Jag är ofta ganska samlad av mig som person. Men det här har varit den största livskris jag gått igenom. Det har varit extremt jobbigt och framför allt har jag börjat tvivla på mig själv som företagare och förebild.
   Hur menar du?
   – Vad kan jag egentligen, vad är jag duktig på? Man är ju människa innerst och till slut inser jag att jag har har varit en kvinna med stora idéer och drömmar. Men jag tog samtidigt lite för mycket risk och nu tvingas jag backa. Sedan faller allt. Och nu har jag sålt mitt hus, det är mycket känslor kring det.
   – Nu försöker vi stabilisera bolagsgruppen genom att minska kostnaderna och där är personalen en del i detta.
   Hur har personalen reagerat på uppsägningarna?
   – Vi har alla varit ledsna. Men det är naturligtvis jättetufft för dem. De har ju förlorat sina jobb.
   Isabella Löwengrip säger att hon mått dåligt av att berätta för sina anställa om situationen. På sin blogg har hon självutlämnande beskrivit att ångesten ibland varit stor att hon tvingats avbryta möten för att gå ut och kräkas.
   – De har hållit på flera år med det här och varit väldigt nära mig. De har också varit väldigt beskyddande runt mig. Och nu måste alla gå. Jag känner att jag sviker min personal som inte kan ro det här i hamn.
   Hon säger att halva hennes team är kvar och fokus ligger nu Löwengrip Beauty. 
   – Det är ett välmående bolag och jag har faktiskt mitt eget varumärke framför mig. Norden, Tyskland och Nederländerna ska vara huvudmarknaden.  Vi har fått en jättefin start med H&M, apoteken, Kicks och Åhlens. 

   Svara

    Nu ligger hela artikeln ovanför. Mitt inlägg gick igenom modd så slutar lägga in i stycken här. Läs hela artikeln i mitt inlägg högre upp.

    Tack Camilla!

    Svara

    Att kopiera en låst artikel och lägga ut den utan upphovsmannens tillstånd är ett brott. Så om inte Expressen har godkänt publiceringen här är den olaglig så det här kan bli dyrt eftersom bloggen dessutom på en konkurrerande tidningssajt. ”Om du lägger upp artiklar utan tillåtelse gör du ett upphovsrättsintrång enligt 53 § URL. Enligt 54 § URL kan du föreläggas att betala skälig ersättning för utnyttjandet, och i vissa fall skadestånd, till upphovsrättsinnehavaren.”

    Svara

     äsch lägg ner

     Svara

     Då får väl Camilla radera om det är olagligt. Inte mer med det. Men är säker på att Camilla själv har koll på allt detta.

     Svara

  Men är ni dumma? Om den är bakom betalvägg och folk redan sagt det är det helt onödigt att kommentera att ni inte kan läsa artikeln.

  Svara

   Varför kan man inte läsa artikeln?

   Svara

  Vad händer med Pingis då?
  Är hon kvar, är de osams osv.

  Svara

   Hon är inte med i Löwengrip Invest

   Svara

  Om den förra artikeln i expressen var den utlösande faktorn för kraschen så förstår jag inte varför hon nu väljer att göra en intervju i just expressen. Jag hade valt en annan tidning då som inte var först med att bidra till mitt stora fall…..

  Svara

   Klart det är bullshit, som 99% av allt hon säger.

   Svara

   Exakt!

   Svara

   Glöm inte bort att Expressen och hennes bloggplattform har samma ägare… Intervjun nu är ren damagekontroll. Hon låtsas vara öppen och ärlig, men fortsätter ljuga och skarva. Det låter bättre att säga att hon skulle sälja kräm i USA än att man utan verklighetsförankring skulle skapa en byrå som jobbar mot Hollywood, så då säger hon det och räknar med att 95% inte minns hur det egentligen var. Manipulativt som inte mycket annat. Också att påstå att hon faktiskt flyttat till USA och sedan flyttat hem när verkligheten är att hon inte flyttat alls, sådant öppet ljugande ser man inte ofta hos människor med normala spärrar.

   Svara

    Eller hur. Hon är en skojare, en bedragare och sannolikt kriminell – inte en mäktig affärskvinna med felsatsningar.

    Svara

    jaha har dom samma ägare, det visste jag inte. tack för den infon 🙂
    du har helt rätt i texten du skriver!!!

    Svara

  ”-Jag har inte rest på flera år utan att ha mitt team med mig. Det blev enorm chock och sorg att behöva bearbeta.”

  Är hon på riktigt?? Enorm chock? Enorm sorg? Bearbeta? Så vidrigt att säga så i det sammanhanget.

  Svara

   De tragiska är att de var hennes ”vänner”!
   Nu har hon inte råd med längre och känner sig nog ensammare än någonsin och mannen hon träffar har hon valt för pengarna. Tragiskt, men välförtjänt!

   Svara

  Ok är konspirationsteoretiskt lagd MEN: What if hela detta egentligen är ett spel för att dra sig ur offentligheten och det lyxliv hon byggt upp, för att nya killen aka mångmiljonären tycker att det är tramsigt. För att han är mer strategiskt lagd än Bella och därför förekommer hon på hans råd hela ”krisen” med att mer eller mindre iscensätta den = drar sig undan ett tag och bygger upp nytt förtroende från en mer skadad position utan alla de aspekter folk har kommit att irritera sig på (säkert inte minst han): lyxliv, offentlighet, samarbeten osv.

  Svara

   Jag tycker inte alls det låter som en konstig idé. Faktum är att jag har tänkt på samma sak. Om hon nu är less på att förknippas med influencers, bloggande, osv, så måste hon ju komma ur det på ett smidigt sätt. Detta är väl kanske inte ett smidigt sätt men hon kanske ändå har bedömt det som ett sätt att komma ur det. Let’s face it, hon har ju länge låtsas om som det är hennes storhet inom företagsbyggande som hon är känd för – när alla vet att hon inte är känd för det utan för att hon bedriver en blogg. Sen kan man ju fråga sig vad hon då i så fall skulle tjäna pengar på.

   Svara

    Och frågan är om det är hon som är less eller nya snubben.. ”kolla vi gör såhär, sen bygger du sakta men säkert upp en mer långlivat personligt varumärke”.
    Helt ärligt måste han tyckt att hennes liv var pinigt.

    Svara

   Jag tror inte det.. hon är på för många minus just nu. Allt som de så kallade ”avundsjuka” förutsåg ska hända har hänt.
   Hon har floppat totalt, och fine om det bara vore hennes företag som gick dåligt, men det är ju förtroendet för henne som hon kört så långt ner att jag i alla fall aldrig kommer tro på ett ord hon säger och jag tror verkligen det kommer vara svårt för henne att återfå något förtroende bland både folk och företag.

   Hon är slut som influencer. Hon pladdrar dock fortfarande på om att bli världens mäktigaste kvinna, så hon är precis lika inbillningssjuk som hon alltid varit. Hon hade fortsatt att ljuga och hitta på om nu Expressen inte publicerat sin ”förödande” artikel, men det gick tyvärr inte vägen för henne. Äcklas typ av att skriva såhär men skulle aldrig önskat henne något dåligt ifall hon vore en ärlig människa. Bara tanken på att hon startade en stiftelse som skulle utnjyttja ”a good cause” för att få in pengar för att gå på lyxgalor för att ”knyta kontakter” äcklar mig. Vidrig person.

   Svara

    „Vidrig“ är tyvärr också den känslan jag fick när jag nu skummade igenom artikeln. Och jag fattar ju att hon är sjuk, har själv gott om mytomaner i släkten. Men alla kan ju se hur skam- och hänsynslös hon är, hon sörjer enbart att hon inte har kvar lyxlivet, inte att människor mister sina jobb.

    Svara

     Ja, hennes totala nonchalans över hur hon behandlat sina anställda är fruktansvärd!

     Man ska vara juste mot människor när man är på väg upp till toppen för man kan behöva dem sen när man rasar ner igen. 😏

     Svara

   Men hon har förstört sitt rykte, sin karriär och inkomstkällor. Ville hon dra sig tillbaka helt hade hon kunnat göra det utan problem.

   Hon har en kris nu för att hon suger på att vara entreprenör. Hon har ljugit om sin maktställning som mediemänniska med falska siffror, förstört sitt förtroendekapital hos läsare genom att öppet dumförklara dem och tagit strategiska beslut för att göra sig mer känd internationellt och istället havererat allt. Det är så dumt att folk nu tror att hon måste ha iscensatt det. Nej, hon är så dum.

   Svara

  Det har gått knappt fem månader sedan Isabella Löwengrip storstilat sa ”hej då” till Sverige i samband med att hon var sommarpratare i radions P 1. Men nu är hon redan sedan månader tillbaka i landet och berättar exklusivt i Expressen om:
  Sina kraschade framtidsplaner i USA, den förnedrande resan hem från New York, räddningsplanen för att förhindra konkurs, hur hon tvingas banta sin verksamhet, sälja sitt omtalade lyxhus, säga upp anställda och relationen med affärsmannen Erik Selin.
  Men först en tillbakablick om bloggaren och entreprenören som våren 2018 utsågs till Näringslivets mäktigaste kvinna av affärstidningen Veckans affärer.

  Isabella Löwengrip när hon utsågs till Näringslivets mäktigaste kvinna 2018.
  Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
  Isabella Löwengrip startade som 14-åring bloggen ”Blondinbella” och blev något av föregångare inom sociala medier. Enligt egna uppgifter har hon i dag 1,5 miljoner följare i alla sina kanaler per vecka.
  Uppgiften är dock ifrågasatt. I det lilla företagsimperiet finns två bärande pelare, Löwengrip Invest dit blogginkomsterna från reklamsamarbeten med olika företag går och Löwengrip Beauty som säljer skönvårdsprodukter. Ofta har Isabella Löwengrip stuckit ut och fått kritiker efter sig och i en artikel i Expressen i våras väcktes frågor om hur hennes lyxiga livsstil går ihop.
  I juni när hon skulle vara Sommarpratare i radions P1 kungjorde hon plötsligt att nu var det slut med Sverige, hon skulle expandera sin verksamhet på andra sidan Atlanten med kontor på Manhattan och lyxig lägenhet.
  Hennes följare fick också hänga med i hennes storstilade planering. Och det var slut med intervjuer i Sverige.
  Det blev dock nya svenska rubriker när Isabella Löwengrip visade sig tillsammans med fastighetsmiljardären Erik Selin från Göteborg. Han är också delägare i ett antal nischbanker och kompis med Petter Stordalen. Under politikerveckan i Almedalen syntes de två tillsammans, lite senare kunde Expressen berätta om romansen och hur de visade sig öppet på Franska Rivieran.
  Utåt såg allt mycket ljust för USA-resenären Isabella Löwengrip. Men samtidigt började det komma uppgifter om uppblåsta siffror kring hennes blogg och Expressens Frida Sundkvist gjorde en djupare granskning av hennes affärsverksamhet. Rubriken löd: Löwengrips uppblåsta siffror – kritik från kunder och partners.
  Sedan kom kraschen. Isabella Löwengrip riskerade konkurs och tvingades dra i nödbromsen.
  Hon hade hoppats kunna kanalisera sina produkter på den amerikanska marknaden via Sephora. Men det blev stopp. Det blev inget kontrakt, och inga andra kontrakt heller.

  ***
  Expressen träffar Isabella Löwengrip för en intervju på hennes inhyrda kontor i närheten av Stureplan i Stockholm.
  Har du varit blåögd? Att satsa i USA är ett jätteprojekt. Fanns det någon riktig plan?
  – Det är alltid lätt att vara efterklok. Vi har ju haft en distributör i USA i över ett år och vi har försäljning via Amazon. Och vi har haft förhandlingar med Sephora i många år. Men vi har inte haft något som varit påskrivet och klart. Jag har flyttat dit och trott att vi är på väg och tänkt att snart signar vi, snart.

  Men ingenting hände och USA-projektet kollapsade.

  Svara

  Och den 1 oktober var hon vid vägs ände och tvingades berätta om haveriet på sin blogg som inleddes med rubriken ”Mitt modigaste inlägg någonsin” sent på kvällen den 1 oktober.
  – Jag har varit så extremt rädd att berätta om de här motgångarna. Nu har det varit några veckor där jag försökt att vara så transparent som det går med mina följare samtidigt som jag har haft mycket internt att ta hand om. Jag har fått ändra om det liv som jag trodde skulle bli av där, jag skulle bo halvtid i USA och få leva ett lite mer anonymt liv.
  Isabella Löwengrips storstilade planer har förvandlats till något som kan liknas vid ett haveri som nu också får konsekvenser i bolaget.

  – Vi har valt att göra ett varsel när det gäller Löwengrip Invest där majoriteten av de anställda i bolaget är uppsagda. Vi har haft åtta heltidsanställda, plus deltidsanställda.
  – Affären med Löwengrip Invest bygger på mig och mina kanaler. Jag inser och jag tror att hela den här influencerbranschen är lite som investmentbanken Lehman Brothers när det började skaka för mig under hösten, när det kom ut siffror som man ifrågasatte.
  Hon säger att hon insåg att hon måste dra ner hela verksamheten med bloggen och ekonomiska samarbeten i Löwengrip Invest.
  – För att rädda bolaget tvingades jag säga upp mer än hälften. Det gör jag för att kunna få fokusera på mitt skönhetsmärke.
  Hon säger att det är hennes sparpengar som hållit det hela vid liv och att hon kanske delvis nu är vid vägs ände med inkomsterna från bloggandet och sociala medier.
  – Jag inser också att jag är på väg mot slutet av influencereran för min del. Nu har jag varit det sedan jag var fjorton, det kanske inte är det jag ska livnära mig på längre, utan det får mer vara en hobbyverksamhet där jag skriver när jag vill.
  Hon berättar att hon nu ska lägga allt fokus på Löwengrip Beauty och skönhetsprodukterna.

  Svara

  – Vi har valt att göra ett varsel när det gäller Löwengrip Invest där majoriteten av de anställda i bolaget är uppsagda. Vi har haft åtta heltidsanställda, plus deltidsanställda.
  – Affären med Löwengrip Invest bygger på mig och mina kanaler. Jag inser och jag tror att hela den här influencerbranschen är lite som investmentbanken Lehman Brothers när det började skaka för mig under hösten, när det kom ut siffror som man ifrågasatte.
  Hon säger att hon insåg att hon måste dra ner hela verksamheten med bloggen och ekonomiska samarbeten i Löwengrip Invest.
  – För att rädda bolaget tvingades jag säga upp mer än hälften. Det gör jag för att kunna få fokusera på mitt skönhetsmärke.
  Hon säger att det är hennes sparpengar som hållit det hela vid liv och att hon kanske delvis nu är vid vägs ände med inkomsterna från bloggandet och sociala medier.
  – Jag inser också att jag är på väg mot slutet av influencereran för min del. Nu har jag varit det sedan jag var fjorton, det kanske inte är det jag ska livnära mig på längre, utan det får mer vara en hobbyverksamhet där jag skriver när jag vill.
  Hon berättar att hon nu ska lägga allt fokus på Löwengrip Beauty och skönhetsprodukterna

  Svara

  Drabbades du av storhetsvansinne? Du skulle bli världens mäktigaste kvinna. Du får nu igen allt detta av dina kritiker.

  – Jag hade tillväxt ungefär 50 procent i mina bolag de senaste de åren. Det har gått bra för mina företag även om de är små så har de gått åt rätt håll.
  Hon säger att hon likt en del andra entreprenörer som vill växa vidare tittade på USA och nu i backspegeln inser att hon underskattat problemen.
  – Det är väl inte så svårt att fortsätta globalt när vi haft sådan fin tillväxt i Norden. Men sanningen är att det är två helt olika saker. Jag kastade mig ut, sa hej då till Sverige i mitt sommarprat. Men vi föll pladask. Det var inte så lätt som jag trodde. Det fanns inte den försäljningsmöjligheten och de kunder som jag hade tänkt. Det kostade mig oerhört mycket pengar. När jag insåg att kassan kommer att sina innan någon av de här affärerna har lyckats bli lukrativa, kommer vi att gå i konkurs, vi får inte ihop affären.

  Svara

   Men en sann företagare vet att man inte tar ut vinsten som utdelning utan har kvar den i bolaget och låter pengarna jobba. Både P och I har tagit ut så mycket det kunnat ur LB varje år.

   Svara

   sa hejdå till sin hemmamarknad? alltså vilken korkad människa. Det skrämmer mig att en så kall, elak och beräknande människa har sådant driv. Det borde inte gå ihop. Hon är en kvinnlig trump, minus pengarna, hotellen och all makt.

   Svara

  Hon är bara för pinsam!
  Enorm skämskudde tillsammans med en skål popcorn. 😏

  Svara

  Konkurs inget alternativ
  Att driva företaget i konkurs fanns inte på den mentala kartan för henne. Det blev att vända blicken mot Sverige.
  – Jag valde att komma hem efter sommaren och dra i handbromsen.
  När kom uppvaknandet?

  – Vi hann börja med den nya planen i fyra till sex månader. Med nytt kontor, boendet var sista pusselbiten USA.
  Men tidigt i höstas började riskerna med USA-projektet att växa och bli allt mer uppenbara. Inget superavtal fanns i sikte i USA.
  – Det som har bekostat mina risker är sociala medier och intäkterna därifrån. I samma veva kom det ett löp i Expressen. Det blev i princip tvärnit. Vi förlorade flera av våra kunder efter den rubriken.
  Men är det hela sanningen?
  – Jag tror att hela branschen har kommit till en punkt där man började ifrågasätta influcermarketing. Jag tror att det här var första kraschen i branschen. Hur fungerar det egentligen med konvertering? Hur räknar man, branschen är ju fortfarande så ung. Jag är som vanligt pionjär, jag är först på det mesta som görs online. Samma sak här. Alla samarbeten sattes på paus. Plötsligt fanns inte längre de stora intäkterna som bekostat USA-lägenheterna, personal i USA. Jag fick bryta allting och hämta hem det igen eftersom jag inte visste när samarbetena skulle kom tillbaka.
  Isabella Löwengrips följare har fått en annan inblick i hennes liv efter kraschen.
  – Jag är ofta ganska samlad av mig som person. Men det här har varit den största livskris jag gått igenom. Det har varit extremt jobbigt och framför allt har jag börjat tvivla på mig själv som företagare och förebild.

  Svara

  Hur menar du?
  – Vad kan jag egentligen, vad är jag duktig på? Man är ju människa innerst och till slut inser jag att jag har varit en kvinna med stora idéer och drömmar. Men jag tog samtidigt lite för mycket risk och nu tvingas jag backa. Sedan faller allt. Och nu har jag sålt mitt hus, det är mycket känslor kring det.
  – Nu försöker vi stabilisera bolagsgruppen genom att minska kostnaderna och där är personalen en del i detta.
  Hur har personalen reagerat på uppsägningarna?
  – Vi har alla varit ledsna. Men det är naturligtvis jättetufft för dem. De har ju förlorat sina jobb.
  Isabella Löwengrip säger att hon mått dåligt av att berätta för sina anställa om situationen. På sin blogg har hon självutlämnande beskrivit att ångesten ibland varit stor att hon tvingats avbryta möten för att gå ut och kräkas.
  – De har hållit på flera år med det här och varit väldigt nära mig. De har också varit väldigt beskyddande runt mig. Och nu måste alla gå. Jag känner att jag sviker min personal som inte kan ro det här i hamn.
  Hon säger att halva hennes team är kvar och fokus ligger nu Löwengrip Beauty.
  – Det är ett välmående bolag och jag har faktiskt mitt eget varumärke framför mig. Norden, Tyskland och Nederländerna ska vara huvudmarknaden. Vi har fått en jättefin start med H&M, apoteken, Kicks och Åhlens.

  Svara

  Även Pingis verkar ha tappat det helt nu, när hon tränar med babyn?!? 🤪

  Svara

  ”Drömmer fortfarande”
  De högtflygande planerna är förpassade till hyllan.
  – Men jag drömmer fortfarande att få bygga ett Estée Lauder och drömmer om att få bli en av världens ledande företagskvinnor.
  Så drömmen är fortfarande kvar?
  – Jag måste få sörja det som inte gick, men med Löwengrip Beauty försöker jag göra precis som Estée Lauder gjorde. Men det kommer att ta tid och då får jag tacka för att jag är 29. Jag har många år på mig.
  Isabella Löwengrip är självkritisk flera gånger under den timslånga intervjun.
  – Ibland kanske jag pratar om saker innan jag tänker om det går att genomföra i praktiken. Men jag ska försöka behålla fokus några år på sociala mediekanalerna och mitt skönhetsmärke.
  Har du känt pressen på dig att du med bloggen ständigt måste ”leverera”?
  – Enormt. I Sverige är det känsligt att yppa att man har ett mål och fram för allt som jag, säga att jag ska bli världens mäktigaste kvinna. Så får man inte säga i Sverige. Tänk dig då när vägen framåt inte går som det är tänkt. Det finns enorm många människor som är skadeglada. Det är många som vältrat sig i den kris som jag går igenom.

  Hur då?
  – Jag kan läsa kommentarer på nätet och trådar på Flashback.
  Sitter du och läser detta?
  – Egentligen inte. Men det är klart att jag gått in ock kikat nu i krisen och jag har känt av människors skadeglädje.

  Isabella Löwengrip säger att hon tvingats göra sig av med flera anställda på grund av krisen. Men en liten del av personalstyrkan finns kvar.
  Foto: ANNA-KARIN NILSSON
  Lite tycker hon att hon har sig själv att skylla när det gäller skadeglädjen hos vissa kritiker.
  – Jag får stå mitt kast. Jag har tagit beslut om att ha ett kontor i USA och flytta över personal dit. Jag måste ta mig igenom det här. Sälja huset, ta bort personal och alla som jobbat runt mig hemma. Jag får leva ett enklare liv nu. Jag gör det för att få bygga mitt bolag.
  Vad menar du med enklare liv?
  – Det personalstöd jag haft hemma finns inte längre kvar. Den så kallade lyxen är kanske inte på samma nivå. Men jag växte heller inte upp med lyx.

  Svara

   kontor i ny???

   Svara

  När du var i St Maxime på Franska Rivieran i somras fanns det en uppgift att du betalade 200 000 kronor i veckan för ditt boende.
  – Det är dyrt att ha sommarhus där. Men jag har haft stora utdelningar och hög lön genom åren och jag har alltid anpassat mitt liv efter de intäkter jag har haft.

  Hon säger att det är hennes egna pengar som hon konsumerat.
  – Det har varit rykten om att jag levt på andras pengar och lånade medel. Så har det inte varit. Om jag suttit i ett privatplan någon gång så har jag betalt det själv. Det kan man göra om det finns pengar. Men man får lära sig att finns det inga pengar så kan man inte leva så. Det har jag faktiskt inga problem med eftersom jag kommer från enkla förhållanden.
  Vad har du fått dra in på ekonomisk?
  – Jag lever som en helt vanligt småbarnsmamma just nu där jag har barnen varannan vecka. Det gör inget. Det som gör något är kanske sorgen över att jag inte nådde det mål och fick det liv som jag trodde jag skulle få. Och att jag tvingats låta folk gå under den här tiden.
  Hur känns det att ha den här skadeglädjen om kraschen hängande över sig?
  – Jag tror att många glömmer bort att jag är människa och tror att jag bara är någon form av fenomen. Men jag är 29 år och småbarnsmamma hemma. Jag blir så klart jätteledsen. Jag blir ledsen över att min personal behöver läsa…
  Hon samlar sig, tänker efter några sekunder, och säger sedan:
  – Det är viktigt att jag tar mig ur den här krisen och visar andra småflickor med drömmar att man kan befinna sig på en väg som går upp och ner, men att man tar sig ur den också. Det är också en del av att vara företagare.

  Svara

  Krisen har satt många spår.
  – Det har varit jobbigt att gå utomhus, det har varit lättare att stanna inne i mitt stora hus. Jag har bokat av en massa saker och valt att vara med människor som jag känner mig trygg med.
  Avslöjade sanningen för sina följare
  Hon beskriver det som en lång plågsam process som till slut ledde fram till att hon avslöjade sanningen för sina följare på bloggen om USA-kraschen.
  – Ja, jag velade ganska mycket, säger hon och tar ett djupt andetag. Men jag kände att jag inte kan leva med den här fasaden. Jag tror att mina följare uppskattar vem som finns bakom fasaden. Någonstans har jag bara velat komma ur denna fasad och då trodde jag att lösningen kanske var att komma till USA och börja om lite grann.
  Har du varit fången i rollen?
  – Jag har varit fånge i en bild av mig själv där jag måste lyckas. När jag såg att jag inte kunde fly och bosätta mig någon annanstans och börja om, insåg jag måste hem och ta tag i den här här fasaden och vara ärlig mot de som följt mig så länge.
  Hur tror du att dina följare uppfattar dig nu? De har trots allt bloggbilder av dig som framgångsrik ung kvinna som lever lyxliv.

  – Många av mina följare är klokare och tänker ”varför ska du ta sådana här risker?”.
  Hon säger att det ligger djupt i hennes entreprenörsstjäl att testa olika saker.
  – Men nu gick det för långt. Jag var tvungen att ta bort den här fasaden för första gången på många, många år.
  Gick du hos psykolog när krisen var som värst?
  – Jag har alltid gått i terapi. Det gör jag många olika anledningar. Det känns sunt att ha en plats där jag kan känna mig trygg och kan prata.
  Hon försöker se fördelar med sin nya livsstil, jämfört med det tidigare livet.
  – Till slut sitter man där och har hjälp med allt hemma. Det finns inte så mycket att göra längre. När arbetstimmarna är klara så märker man hur ensamt det blir. Det kan jag märka i dag när vardagen ser lite annorlunda ur. Det finns något rofyllt i att själv få slänga in tvätten, åka förbi mataffären, stå och steka något på spisen med barnen. Det finns något som gör en lugn och harmoniskt i det. Men jag var tvungen att gå igenom något tungt för att inse att det var så.
  Hur mycket pengar har du bränt?
  – Det har kostat mycket, säger hon utan att vilja precisera någon summa. Jag har varit duktig på att spara mina bloggpengar sedan jag var tonåring. Jag har varit ganska duktig på att förvalta mitt kapital på börsen.

  Hur blir det med bloggandet i framtiden?
  – Jag har bestämt mig för att inte driva den lika kommersiellt som tidigare. Det är en kommersiell kanal, jag kommer att fokusera på att lyfta mitt eget varumärke i kanalerna. Men också att hitta tillbaka till dit där jag inte är en fasad utan vågar berätta hur det verkligen är. Jag måste stålsätta mig i den processen eftersom jag vet att det är många som vill läsa om att jag har det tufft. Men kanske finns det folk som jag kan hjälpa genom att vara ärlig. Då får det vara värt det.
  Hon säger att hon under första fasen av krisen befann sig i förnekelse.
  – Tack och lov är jag ganska rationell så förnekelsen var ganska kort. Sedan blev det en period med ganska hög ångestnivå där man är chockad över allt som händer. Man blir nästan handlingsförlamad.
  ”En personlig kris”
  Den tekniska processen med att skära kostnader var ganska enkel.
  – Det är lätt att säga nu tar vi bort ett stort hus ute på Lidingö, vi tar bort en massa personal. Det är lätt att stryka. Men det är mycket tungt att sitta med personalen och säga de inte kan vara kvar, sälja mitt och mina barns hem. Jag har haft personal som levt med oss hemma i många, många år och varit en del av mitt liv innan jag ens fick mitt andra barn. Det har varit en personlig kris i mitt liv. Jag har nog varit närmare mina anställda än jag varit andra människor i mitt liv.

  Svara

  Cam cam, 👍👍👍👍👍👍👍!!

  Synd att hon TROTS att hon läst om sig själv på ”flashback mm” ff INTE FATTAR VAD HON GJORT FÖR FEL?

  Det är ju nåt allvarligt fel på människan!

  Svara

   Haha, ja, det har verkligen varit serverad för henne. Supertydligt vad läsarna/kunderna vill ha från henne och hon går totalt tvärtemot det. Bra jobbat får man säga…

   Svara

  Lite skenheligt att Margaux Dietz går ut och säger att hon absolut inte Facetunar sina bilder, enligt henne så ”Har hon inte ens Facetune appen” men man ser ju klart och tydligt på hennes bilder att hon Facetunar hennes hy med deras utsmetningsverktyg som får huden att se perfekt slät ut..

  Svara

   Finns andra appar än facetune för det.

   Svara

  Hon köpte t ex huset på Lidingö och hyrde i på rivieran för att imponera på potentiella kunder i bl a USA. De skulle se när de kollade upp henne hur lyckad och lyxig hon är – precis någon som de vill förknippas med. Problemet är dock att de som hon ville imponera på inte blir ett dugg imponerade, för dem är det vardag med Bentley, Chanelväskor, privatplan, stora hus och lyxboende i Monaco med egen kock och nannys. För dem var Bellas lyx långt under den standard de är vana vid. De hade antagligen blivit mer intresserade ifall hon varit en normal ung kvinna som kämpar sig uppåt med ambitioner, det hade varit mer spännande och exotiskt. Nu blev hon bara tretton på dussinet och framkallade en gäsp.

  Jag fattar inte heller hur hon vågade gambla med sina sparpengar på något så osäkert. Hon måste ha varit väldigt säker på att hon skulle lyckas och bli miljardär och därför var det värt risken. Vilka fantasibilder hon måste målat upp om livet hon skulle leva och nu står hon och steker falukorv och är tillbaka på ruta 1. Det är uppenbarligen det som svider mest, drömmen om ett liv i lyx som krossats. Hennes grandiosa självbild går inte ihop med verkligheten och det tror jag hon har svårt att hantera då hon plötsligt inte står över alla andra utan är vanlig igen. Typ som kungligheter som fått abdikera efter en revolution och de inte åtnjuter samma respekt och privilegier som tidigare.

  Svara

   Dessutom var de nog mer på sin vakt efter den här tjejens härjningar: https://www.nytimes.com/2019/05/10/nyregion/anna-delvey-sorokin.html

   Svara

   Där slog du huvet på spiken.
   I varenda mening!

   Du borde få skriva en ny artikel om Bella åt Expressen.

   Svara

   hon tror eller trodde att hon har erik som backup

   Svara

   jag hade undersökt mig om jag vore hon

   Svara

  Detta är alltså tjejen som skrev en bok om sparande och som föreläste om hur man förvaltar sina pengar väl. Say no more.

  Svara

  Camilla, kanske dags att lägga ut en liten blänkare/artikel där du förklarar vad källskydd innebär för de sparkade 😉

  Svara

  Hon har ju inte fel när hon säger att influensers är utdöende. Det har tex Alexander Bard sagt i flera år. Konsumenterna ser igenom skiten och hatar det. Influencer är inget annat än glorifierade reklampelare. Folk har horat ut sig och nu vill ingen köpa det längre. Som man bäddar får man ligga.

  Svara

   Beror på vilken sorts influensers du menar. Typen som Blondinbella och Bianca? Ja. Men typen som Shroud, Lirik och Annemunition, nej. De har fortfarande högt förtroende hos sina följare.

   Svara

    ”Shroud, Lirik och Annemunition”

    Låter som olika sjukdomar, hoppas det inte smittar.

    Svara

    Tycker inte alls bianca är slut som influencer. Bruden säljer slut på varenda grej hon nämner. Hennes sminkmärke säljer som smör. Sen hittar hon inte på ett halvt liv eller provocerar och hon är nog ibland för ärlig och öppen för sitt bästa. Och hon är tillräckligt normal för att erkänna att hon inte har ”fans” utomlands trots att hon har en miljon följare medan blondinbella har 460 k……

    Svara

     Det går absolut bättre för Bianca än vad det någonsin gjort för Bellsan. Just nu alltså. Det kommer inte alltid vara så. Därför det är så viktigt för influencers att spara och investera pengar.
     De flesta har ju faktiskt ingen utbildning och inget att falla tillbaka på.
     ”Mamma vad jobbar du med?”
     ”Jo min älskling, mamma gör reklam för saker hon inte använder, lägger ut halvnakna bilder på sig själv för att öka trafiken och går på event!”

     Svara

  Vadå ’flyttade hem efter sommaren’, hon hann ju aldrig flytta..? Så det där om visumet var alltså bara total bullshit, som vi trodde, det också…

  Och den där Grönlandsresan eller vad det var som hon budade hem?

  Det står i en annan artikel att Invest läggs ner..?

  Svara

  ”Näringslivets märkligaste kvinna”
  För en gångs skulle lite fakta-journalistik vilken dessutom gav ett helt oväntat leende. 🙂 Schangtilt

  Svara

   En av,de glömde ett ord som är väldigt väsentligt, delad etta…

   Svara

  ´Sina kraschade framtidsplaner i USA, den förnedrande resan hem från New York, räddningsplanen för att förhindra konkurs, hur hon tvingas banta sin verksamhet, sälja sitt omtalade lyxhus, säga upp anställda och relationen med affärsmannen Erik Selin.´

  så det är slut med erik?

  Svara

   Tror det bara var en uselt formulerad mening av ”journalisten”. Hantering av språk verkar inte längre ingå i svensk journalistutbildning.

   Svara

   Rätt komiskt att titta på expressens repotage från i Somras ( tror jag det är ) när hon visar upp sitt fina hus för reportern , sin dyra champagne samling . 4-5 personal som kutar runt i huset varav en borstar Bellas hår Och målar hennes läppar medans hon berättar om sitt team och berättar om sina bolags värden … ca 50 milj säger hon och slänger m håret . Sedan att hon ska bli världens mäktigaste kvinna . Ett halv år senare sitter samma reporter och frågar hur kunde detta ske ?????😕😂😂 Ett tips till Bellas forsatta karriär !
   Konsumera ej mer än du har pengar till ….de kan vara bra att ha lite kvar om krisen biter en i arslet .
   Och den som gräver en grop ….. faller oftast själv däri .
   En rik affärsman sa ….. är man rik så måste man vara ödmjuk och snälll !
   I denna värld och bransch skaffar man sig lätt ovänner . Att vara mänsklig och inte sätta sig på sin höga häst och se ner på andra då skaffar man sig vänner .
   De behövs när vargflocken samlas runt dig … då hjälper inga pengar Och lyx för den flocken gör ingen skillnad på rik eller fattig .

   Svara

    Hon sa faktiskt en halv miljard när hon fick frågan.

    Svara

  Eeeh sicken besvikelse. Reportaget bjuder inte på något smarrigt

  Svara

  Alltså personalen på kontoret och hemma kan ju inte allihoppa va dumma i huvudet. Dom har väl alla hört eller läst om sin verklighetsfrånvända chef.
  Dom måste väl ha anat ugglor i mossen sen en tid tillbaka så jag kan faktiskt inte tycka jättesynd om dom.

  Om dom blivit totalblåsta av henne så fine men vafaaan, nåt borde väl ha nått deras öron?!

  Svara

   Marisol vet definitivt eftersom hon är pressansvarig. Jag är säker på att Charlotte, försäljningschefen är medveten om allt som pågår. Pingis likaså.

   Sen finns det nog anställda som vet och försöker fly det sjunkande skeppet.

   Svara

  var intervjun på engelska??

  Svara

  Förstår inte kopplingen mellan att det var kräm-kontrakt som inte gick i lås i USA och att hennes eget bolag är set som håller på att konka…. Varför ställde journalisten inga följdfrågor?

  Svara

  Tänk Bella, om du skippat leka jetset-liv så kanske du hade kunnat haft kvar dina kära anställda…

  Svara

  Lögner är som hundägare som gömmer hundskit under snön, förr eller senare kommer våren och snön smälter bort och det börjar stinka. BellaPower. Världens mäktigaste lögnerska.

  Svara

  Kan någon ladda upp artikeln?

  Svara

   Den finns ju kopierad flera gånger om högre upp.

   Svara

   Finns längre upp bland kommentarerna. Flera som lagt in texten. Länk till artikeln finns på ett annat forum.

   Svara

  Upp som en Marisol, ner som en pannkaka.

  Svara

   😭😂

   Svara

  Cam, kan inte du radera kommentarerna som innehåller en del av Expressens artikel och istället låta den som postats i sin helhet stå kvar?

  Svara

  Isabella måste ju undra vem hon själv är. Hon måste vara helt vilsen och splittrad. En sak att ha höga mål i livet. Men hon kan ju inte må bra i dig själv med fasaden hon visar upp, då den svänger mellan extrema ytterligheter. Hon är bara människa så även hon borde ju skakas om inombords. Tror tyvärr hon kommer krascha ordentligt. När inte päls och Chanel inte räcker,och få blir det inte snyggt.

  Svara

   Tyvärr verkar ES täcka upp för hennes brister så hon kommer nog klara sig

   Svara

    bra timing med miljardären.

    Svara

     Knappast en slump att hon träffat en rik man.

     Svara

  Cam, jag skulle vilja läsa mer om dubai-skandalen med kenza! Hon har fortfarande inte bemött kritiken. Skulle du kunna skriva ett inlägg om varför man INTE ska åka till dubai?

  Svara

   Fast varför ska Camilla skriva ett inlägg om varför man inte ska åka till Dubai? Det är väl upp till var och en.. hon kanske själv tycker det är ok.. ? att skriva om kenzas fejk personlighet borde hon dock göra.

   Svara

   ”Skandal”

   Svara

  Nedan är en kommentar från IL’s blogg. Är människan inte klok?

  Jelly skriver: 5 november, 2019 kl. 21:56
  Känner mig lite galen idag, efter jag läste intervjun med dig i expressen jag bestämde mig för att sälja lite aktier och åkte direkt till Åhléns och köpte mer Löwengrip beauty! 15 000 kronor! Jag vet att du kanske skulle säga att det behövdes inte men kag var så tagen av hur modig du verkar och vill görs vad jag kan för att hjälpa rätta skeppet!

  Hoppas verkligen på att det blir en vändning, och jag tror på det!

  Heja Isabella

  Svara

   men. de e ju ett skämt

   Svara

   Får man betalt direkt när man säljer aktier ? Tänker tar det inte en bankdag innan pengarna kommer in..?

   Svara

  Ha ha expressen har tagit bort meningen om Bellas hemmastödjare.

  Boendestödjare?

  Svara

  Vilka i personalen är ens kvar?? Någon som vet??

  Svara

  ”jag är först på det mesta som görs online” alltså va? Nej Bella det är du inte. Du var ute tidigt med att blogga, that’s it. Och du var inte ens först med det heller. Eller har hon startat något liknande som exempelvis Amazon, Spotify, Instagram, Facebook, YouTube som vi inte vet om och hållt det hemligt? Vad exakt är det hon menar med detta? Så tröttsamt att journalister aldrig ställer några frågor som gör att hon måste försvara det hon säger.

  Svara

   Äh nu är du orättvist, hon har ju t.ex använt ordet blockchain ibland.

   Svara

   Bellas pappa var tidigt ute med att förstå att det gick att sälja reklam på dotterns blogg. Men det var han inte ensam om. Banners fanns på bloggnätverket Glife där Bellas blogg låg första tiden.

   Svara

  ” Det finns något rofyllt i att själv få slänga in tvätten, åka förbi mataffären, stå och steka något på spisen med barnen. Det finns något som gör en lugn och harmoniskt i det” alltså 😂😂😂 såhär lät det verkligen inte för bara några få månader.

  Svara

   Skrattade också när jag läste den meningen

   Svara

   Stå och ”steka något” 😂 road kill, en gammal strumpa, en pocket panerad i panko

   Svara

    Kanin.

    Svara

   MINDBLOWING. Helt sjukt att hon ljuger sig blå om ALLTING! Obehagligt.

   Svara

   Att slänga tvätten, laga mat och handla skulle jag aldrig kalla för rofyllt och harmoniskt. I alla fall inte när man har ett arbete och barn att ta hand om

   Svara

  Ska Margaux Dietz och Jacob skiljas? Dom gifte väl sig för bara några månader sedan? Hur går det ens ihop?

  Svara

   Har ju inte ens varit gifta på riktigt?

   Svara

   De ”gifte” sig, så nu ska de ”skiljas”.

   Svara

  1 dom gifte sig aldrig 2 de ska bo isär i några dagar 3 både 1 och 2 är nog bara för klick och business

  Svara

   Vad tror dom att dom ska få för insikter genom att bo isär i 2-3 dagar? Det är ju samma sak som när Margaux är borta i flera dygn på boksigneringar etc..

   Svara

    De kanske bara är less på varandra och inte vill bråka. Det är ju ett klokt val isf med tanke på barnet.

    Svara

  Nu har Blondinbella tagit bort länken till sin blogg på Instagram..

  Svara

   Det dummaste hon kan göra är ju att dra ned på bloggen. Antagligen går den så dåligt att hon väljer att lägga ned den pga att hon inte tjänar pengar på den längre, då hon ljugit om antalet följare för att få mer betalt för samarbeten och ny förbrukat ditt förtroende.

   Men hon borde verkligen gr bloggen en chans till och pausa sitt skönhetsmärke. För utan bloggen blir hon snabbt bortglömd och ingen kommer köpa hennes produkter.

   Hon kanske satsar alla sina kort på Erik nu. Han kan ge henne det ytliga lyxlivet med assistenter och dyra semestrar som hon vill ha. Bara det att jag inte tror han är den typen av person.

   Svara

    Ja vad är beauty utan bloggen? Utan den gratisreklamen och hennes som ansikte utåt?

    Svara

    Men törs man lägga ner en blogg som ändå är rätt framgångsrik för en ”relation”

    Svara

     Törs och törs. Jag tror motivationen för bloggen sviktar när hon inte längre lockar lika stora samarbeten och därmed stora pengar.

     Svara

    Eller så har hon insett att bloggen skadar mer än den gör nytta. Det är ju därifrån mycket av det som skrivs här kommer (med rätta ibland) och hon har ju flertal gånger skrivit olika saker som ifrågasätts.
    Om den lägga ner så kan hon mer i det tysta jobba på med sitt bolag typ som Emma S, vilket jag faktiskt tror kommer gynna henne mer.

    Svara

   Lovar att det är Erik som kommit med ”goda råd”. Han fattar med all sannolikhet inte hennes business. Han råder henne säkert att satsa på krämbolaget som är något han kan ta på. Då slipper han också att hon är så officiell. En söt fru med ett eget skönhetsmärke kan han nog leva med, men det andra. Nää tack säger Erik!

   Svara

  Nej, det blir inte alltid riktigt som man tänkt sig.

  https://www.isabellalowengrip.se/2018/12/31/mal-2019/

  Svara

  Pannkakspladasket var väntat sedan länge. Bloggbrudarna faller och konkar den ena efter den andra. Det blir allt svårare att försörja sig på sina läsare.
  Var jobbar Simon Sjögren nu för tiden då?

  Svara

  Det som står om orsaken till krisen i artikeln är ju bara så konstigt, men tror inte heller att det är skatteverket som är den riktiga anledningen bakom… Kan det inte bara vara så lätt att Bella och hennes anställda har 0 kompetens att driva företag och förstå sig på företagsekonomi så hon spenderade helt enkelt bara efter vad hon trodde att företaget skulle dra in helt utan konsekvenstänk. Sen kom nya VDn och lyckades få bella att förstå allvaret, att hon redan levt över sina tillgångar rejält och att om de inte tillför pengar kommer de gå i konkurs inom snar framtid = kris. Inte lika spännande som om skatteverket knackat på men att hon levt över sina tillgångar har vi ju iallafall sett bevis på.

  Svara

   Levt över sina tillgångar är ju ett så luddigt begrepp om man inte specificerar på vilket sätt man gjort det, och med vilka pengar.

   Har man använt företagets pengar till privata utgifter? Har man försökt göra avdrag för privat lyxkonsumtion så kan man åka på bakläxa från Skatteverket och riskerar en saftig skattesmäll. Eller har man ägnat sig åt momsfusk, vilket kan ge fängelse (som för Tone Oppenstam som dömdes till 2 år och 9 månader ).

   Så leva över sina tillgångar kan betyda så många olika saker.

   Svara

  Jag har läst bellas blogg sen hon tog studenten. Att hon skulle ha hemhjälp, dessutom personal som bott hemma, innan hon fick Sally är inget jag minns. Då var hon lycklig med Odd, de var världens bästa team och han tog hand om maten och allt annat. Eventuellt hade de en städerska men kan inte minnas att de skulle ha mer hjälp än så. Trots det säger hon så i intervjun… någon som har bättre minne än mig?

  Svara

   Jag minns endast hennes assistent, Emelie. Kanske är det hon som åsyftas?

   https://www.isabellalowengrip.se/2010/05/17/emelie-slutar/

   Svara

   Tror hon menar Ida.

   Svara

   Camilla! Det är det här jag menar att du ska syna, alla lögner även i den här intervjun! Det kommer ta tid men hon är ju en scam artist, en svindlare, och jag förstå inte varför hon får fortsätta med sina lurendrejeri. Det här är ju en privat lögn, men jag menar att man ska syna alla lögner då det är systematiskt och genomgående på samma sätt även i allt som rör hennes entreprenörskap och affärer.