Öppet Spår

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. 🙂

So get it all out of your systems!!
GO!

662 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  har ni varit med om något övernaturligt?

  Svara

   Ja alltså… Grejen är att jag gärna VILL tro på något övernaturligt, det vore ju skithäftigt liksom. Vill gärna att det ska finnas nåt mer. Men har inte varit med om nåt jättekonkret, går säkert att hitta naturliga saker till det mesta även om det är en del konstiga grejer. Skulle nog behöva verkligen se ett spöke för att tro på riktigt, och då skulle jag nog ändå knappt tro på det haha.

   Svara

    ja det vore häftigt. h ar inte heller varit med om något

    Svara

   Jag tror inte på spöken men en gång blev jag smockad på ryggen av något som kändes som ett spöke. Min kusin som var i rummet (men inte bakom mig) hörde smocken och såg mig flyga framåt som om någon hade slagit mig. Vi var ensamma hemma och vågade knappt röra på oss förrän hennes familj kom hem 😂

   Svara

   Ja. Bland annat fönster som stod öppna mitt i vintern när jag kom hem från jobbet (bor på 6e våningen), en bild jag har på en byrå stod vänd med motivet mot väggen, en bok var borta för att dagen efter ligga exakt på sängbordet där den borde legat när jag sökte den, plus ljud och lite annat.

   Men min favorit är när jag såg sjätte sinnet. I scenen när alla köksluckor flyger upp tänkte jag på att ”mitt spöke” varit borta länge och att det vore kul om hen gjorde något liknande. Samma natt när jag gick upp på toa stod bägge skåpluckorna i badrumsskåpet på vid gavel.

   Bor själv kan jag tillägga.

   Svara

    Ryser och ÄLSKAR sånna historier. Älskar ditt spöke!

    Svara

     Jag med😊 jag tror att det är min morfar som kommer och tittar till mig ibland

     Svara

    Du låter tankspridd!

    Svara

     Förstår att det låter så. För mig är det inte viktigt att övertyga andra om att det som har hänt har hänt. Vill andra tro att jag ställer upp fönster i minusgrader och vänder bilder bak och fram så är det okej för mig. För mig är det någon form av trygghet att tänka på att det är en anhörig som visar sig och det räcker för mig.

     Svara

    Antagligen har du gått i sömnen utan att veta om det. Jag har kunnat göra sådana saker 🙂

    Svara

   Dethär kommer låta jättekonstigt, det är det för mig med (fortfarande efter 7 år), men min dåvarande pojkvän och jag sov över i hans systers lägenhet. Hon hade en tavla med Jesus på i vardagsrummet där vi sov den natten. Min kille sa att jag hade rest mig upp i sömnen, gått fram till tavlan, sagt något på nåt konstigt språk/konstig mening samtidigt som jag strukit min han på tavlan. Sen hade jag lagt mig igen.

   Usch blir fan rädd för mig själv, vafan var detdär?

   Svara

    😱😱😱

    Svara

    Sök genast upp en exorcist

    Svara

    Tror ni att de som mobbade andra i ung ålder .. idag ångrar sig och får dåligt samvete?

    Svara

     Jaa. Iaf jag, jag kunde mobba o vara elak mot andra barn, tills typ 3dje klass då fick jag väl lite mera vett, och sen dess har jag alltid varit schysst mot alla. Men kan fortfarande tänka på hur jag tex när jag blev bjuden på ett kalas i 2klass av en i klassen som inte var popular så målade jag sönder kortet och la det i hennes låda, (med mina kompisar som tyckte det var helroligt) och det kan jag tänka på än idag och skämmas nått otroligt över. Barn kan vara väldigt elaka och jag ångrar o skäms otroligt mycket för det jag gjorde mot andra barn i väldigt ung ålder, och hoppas verkligen inte mina barn får uppleva något sånt och Jag kommer vara stenhård mot mina barn att det inte är okej att reta andra barn.

     Svara

     En intressant fråga Sara! Jag blev mobbad i mellan och högstadiet och dom ångrar inte ett skit tror jag! Det var svenska etniska grabbar. En kille och hans syster heter Johan hakelius och skriver på expressen, han var ett as. Vad tror du/ni själva? Tror du att dom ångrar sig?

     Svara

      Vad har etnicitet med saken att göra?
      Mobbare har ingen särskilt nationalitet, åt något håll, utan finns överallt.

      Svara

      Heter en kille och hans syster johan hakelius? 🤔 nä nu är det sovdags för mig.

      Svara

     Ja

     Svara

     Absolut ! Vi mobbade en flicka när vi var små ( låg och mellanstadiet) jag tror inte vi fattade DÅ vad det var vi höll på med , men idag har jag absolut väldigt dåligt samvete över det. Har reflekterat mycket över det sedan jag själv blev mamma. Som vuxen är jag otroligt anti mobbning och ligger på mina barn om att aldrig vara dumma och att alla ska få vara med. Kan kanske vara för att jag inte vill att mina barn ska bete sig så illa som jag själv gjorde som liten. Det är inget roligt att bär runt på , iaf inte för mig . varje gång jag ser hennes föräldrar som alltid är så trevliga och hälsar när man möts ute så hugger det rejält i hjärtat . jag skäms än idag och det är ca 20 år sedan.

     Svara

    Ditt ex gillar att luras.

    Svara

   Ja, eller när jag var liten åkte jag i bilen med mamma. Vi körde efter landsväg och plötsligt känner mamma något som trycker henne mot stolen (hon körde). Hon ignorerar det, men sen händer det igen. Vi bromsar in, och stannar vid vägkanten. Sen blir vi omkörda, och bara några sekunder senare krockar bilen som passerade oss med en annan. Riktigt obehagligt, men tror vi hade någon som ville rädda oss.

   Svara

   Ja min sambo plockade ur diskmaskinen ikväll, helt utan hjälp eller att jag frågade om det. Fattar fortfarande ingenting..

   Svara

    😱😱😱😱😱😱😱😱

    Svara

    Nääää fy fan asså. Den demonen kan du ju fan inte bo med!

    Svara

    HAHAHAHAHAHAH😂

    Svara

    Oj undra vad han har gjort 😂

    Svara

    Har varit med om liknande. Min man tog fram dammsugaren och började städa helt plötsligt. Tror han blev besatt av något! 😱

    Svara

     Blir aldrig så glad över att leva med en man som kan ta hand om ett hem som när jag läser här inne.

     Svara

      Så fiiiint

      Svara

      Följ ”mansbebisar” på instagram! Jag känner mig ofta tacksam över att jag lever själv.

      Svara

   Inget övernaturligt så men drömde att min syster gick bort precis en vecka innan hon gjorde det och i drömmen var allt som det sen blev. Klockan stod på samma tid, samma personer var hemma och skrek i panik. Hatar mina drömmar sen dess.

   Svara

    ❤️❤️❤️

    Svara

    Och hon var inte sjuk och det var helt oväntat.

    Svara

    Hur dog hon?
    ❤️❤️❤️

    Svara

   Ja, en gång hos min bästis pappa gamla hotell såg jag två barn spöka. Läskigaste jag vart med om. Såg dom två gånger också så kan inte vart i syne.

   Svara

    Var det halloween?

    Svara

     Näpp 😊

     Svara

   Ja. Men jag tror att allt övernaturligt är ens egna minnen. Jag tror 100% att mormor och morfar ”spökar” hos mig, har t.o.m sett vad som för mig är bevis, men jag tror att de är här genom mig.
   Tror liksom inte att något/någon främmande dyker upp hos folk.

   Svara

    Jag såg min min mormor som en skepnad i mitt rum en gång. Även när jag hade ett väldigt dåligt förhållande kom hon till mig i drömmarna . vi pratade alltid i telefon av någon anledning ,i drömmarna hörde jag alltid henne tydligt när det var fullmåne men när molnen åkte förbi bröts det . månen var i drömmen förstås . En av de sista gångerna hon kom till mig mådde jag riktigt dåligt och bad om hjälp innan jag la mig för att sova .
    i drömmen stod jag i ett kök, där allt var vitt och det hade ett vitt sken . Jag hade vita kläder och min mormor med, jag blev rädd och satte mig på golvet och sa något med vad gör du här? Du är ju död? . hon sa att hon skulle hjälpa mig . hon hjälpte mig upp från golvet och sa att den här gången ska jag hjälpa dig upp.

    Kort därefter tog det destruktiva förhållandet slut , jag kände mig väldigt stark . Jag levde det liv jag förtjänade och träffade något år senare världens bästa man som jag nu är gift med.
    Det komiska är också att den Man jag träffade kommer från samma ort som hennes Livskamrat , dom håller på med samma sport och vi har utövat den sport på exakt samma plats .

    Min mormor hade själv ett destruktivt förhållande och fick ta hand om sina barn på egen hand . sen blomstrade hon när hon träffade denne man. Ganska sent i livet dock. För mig känns det som att hon ville vägleda mig och ge mig mer av det hon aldrig fick Uppleva. Vi stod varandra extremt nära när hon levde och jag saknar henne än idag 💓

    Svara

   Såg en ängel en gång. Hon stod i skogen bakom huset, det lyste ett vackert sken om henne och hon var hur tydlig som helst!

   Svara

   Japp. Hört tydligt talande röster i hallen till en kyrka, fast den var helt mörk och lampan hade tänts via rörelsedetektor om nån hade varit där inne (såg via springan under dörren att det inte var tänt). Haft liknande erfarenheter i andra kyrkor med steg/ljud utan folk osv.
   Har även hänt vid 3 olika tillfällen att jag tvärvaknat, satt mig upp, kollat klockan och sen somnat om – och det har visat sig vara exakt när någon jag känner har dött (har fått reda på klockslagen på dödsfallen efteråt).

   Svara

   Mycket sedan min lillebror dog. Vid ett tillfälle sov jag och min tvååring i hans gamla pojkrum och min son vaknade och var heelt hysterisk. Lugnade sig inte förrän han fick springa ut ur rummet. Då blev han lugn på två sekunder. Dagen efter var han som besatt av ett foto på min bror. Satt och höll det och tittade på det jättelänge. Innan vi for hem sa jag högt att jag uppskattar att han hälsar på men han får tänka på barnen, att de blir rädda. Sedan dess har jag fått hintar om hans närvaro men inget mer har hänt med barnen.

   Svara

   Vet inte om det är övernaturligt men mycket märkligt. Tidig lördag morgon i maj månad, var på väg till jobbet, vägen var bekant och hade åkt sträckan, ca 5 km, hundratals gånger. 70-väg och skogsområde men precis som alla andra (inget försvar bara fakta) körde jag säkert i 80-90. Helt plötsligt slog mig tanken att bakom den ganska branta kurvan som jag hade framför mig kunde kanske vara älgar. Hade aldrig haft en tanke på älgar utan brukade gasa på ganska friskt. Ingen i området hade någonsin nämnt att de observerat älgar här.

   Tanken satt dock kvar och saktade in ordentligt, när jag kom ut ur kurvan så stod det tre älgar mitt på vägen.
   Nu hade jag så lite fart att lyckades bromsa och vänta ut älgarna tills de traskade in i skogen.

   Har tänkt ofta på det inträffade, varifrån kom tanken på älgar som jag aldrig förut haft.
   En trösterik tanke är att min pappa som dog i en olycka är att han var med mig den morgonen och ville varna mig.

   Är inte alls en person som tror på det övernaturliga men kan inte släppa tanken att den här gången var det någon annan som styrde mina tankar och för mig känns det fint att tro att denna någon var min pappa.

   Svara

    Jag förstår verkligen tankarna kring varsel och änglavakt men om det finns undrar jag varför det bara är en del människor som upplever detta? Varför fick just du en föraning men inte en barnfamilj med småbarn i bilen som istället omkommer? Om du förstår hur jag menar.

    Svara

     Ja, förstår din tanke, det är obegripligt. Hade ”änglavakt”, ingen aning varför just jag skonades denna gång. Finns det ändå någon som vakar över oss? I och med att pappa dog i en olycka så kanske jag skulle skonas? Det går inte att förklara.

     Svara

     Svarade dig, fastnade i modd (inget dumt bara en undran som du),
     det kanske dyker upp så småningom.

     Svara

      Hoppas 🙂

      Svara

     Vissa kanske ignorerar sin magkänsla. Hon saltade ju ner, hade hon kört på i 90 hade hon ju krockat med älgarna men något gjorde ju att hon saktade ner (som jag förstår det). Sen kanske vissa helt enkelt inte får såna förvarningar, det kanske bara är dags.

     Svara

    Västerbotten?

    Svara

   En gång stod jag i duschen hemma i vårt hus. Min man och ett och ett halvt år gamla dottern är på entréplanet, vi har duschen i källaren. Utanför badrummet är det en korridor på typ tre meter som slutar i ett tv-rum.
   Jag står där i godan ro när jag hör tre TYDLIGA knackningar på trädörren till badrummet. Jag tänker direkt att det nog är min dotter som knackat, att min man och hon gått ner i källaren för hon tyckte att det var kul att springa i korridoren. Öppnar munnen för att säga ”kom in” men får en känsla att jag inte ska säga det så förblir tyst. Då hör jag hur något stryker över dörren, tänk att någon stryker med handflatan mot dörren. Sen tyst.
   Behöver kanske inte tillägga att min man och dotter inte varit i källaren när jag duschade. Har försökt hitta förklaringar men det går inte att hitta någon…

   Svara

   När jag födde min första barn och låg ensam i ett rum samma natt på bb för att försöka sova så kände jag en jätte tydlig smekning över min rygg, tände lampan direkt och det var så tydligt, så jag sa för mig själv ”snälla gå, jag blir bara rädd” och trodde det var en död närstående till mig, sa sen lite tyst för mig själv ” förlåt men jag blir så rädd” sov sen med lampan på.. Hade för ett par månader sen en väldigt konstig grej som hände, vaknade mitt i natten o såg fullt av skuggor i hela rummet, kunde se dom för dom lixom lyste i kanterna, det var helt fullsmockat i rummet med folk, sen såg jag en helsvart skugga som reste sig från mitt barns säng o gick iväg, jag flög upp o tog mitt barn o la han i sängen hos mig, slutade inte se skuggorna utan var tvungen att blunda tills jag somnade för att inte se dom. Men googlade o det kunde tydligen förklaras med nått sovande vaket tillstånd man kunde hamna i..

   Svara

    Exempel 1, stress och sömnbrist under förlossingen kan orsaka hallucinationer. Exempel 2, Hypnopomp hallucination.

    Svara

   Ja, skitläskigt!

   Svara

   Inte ännu.

   Svara

   Mycket, men tar det senaste: en granne dog i vår trappuppgång och innan jag somnade den kvällen tänkte jag: undrar om något kommer att hända i natt, nåt ”spök” eller nåt tecken. Mitt i natten vaknade jag av nåt som kändes som två händer puttade mig i ryggen (låg på sidan med ryggen utåt). Jag vaknade med ett ryck, men tänkte att det var säkert nån väldigt tydlig dröm. Då hände det igen! Vågade inte kolla efter märken eller nåt utan skrek bara rakt ut i luften: Lämna mig i fred!

   Svara

    Hypnopompa hallucinationer.

    Svara

     Nu har jag läst på om det och tycker inte det stämmer… Det var beröring och inte ljud etc. och andra gången var jag vaken, då jag först blev väckt. Har aldrig varit med om nåt liknande, dessa hallucinationer verkar vara återkommande annars. Men hur som helst: ja hallucination eller något övernaturligt. Onormalt hur som helst.

     Svara

      Ja, vid hypnopompa hallucinationer så har du just vaknat.

      Svara

   Åh ja…
   hade en flicka som bodde i min walk in closet när jag var 12. Såg henne ofta på tvn när jag bytte kanaler men aldrig när jag tittade bak 😅 Min yngre syster satte som 5 åring eld på det rummet och sa att hennes kompis hade lurat henne till det.

   Hade en gammal bitter man som spökade hos oss. Han skrämde hunden hela tiden och gick fram o tbx i korridoren på nätterna.. jag + 3 andra såg honom. En kväll låg jag och halvsov och kände hur någon kilade mig, jag trodde det var min sambo men sen hörde jag hans röst från vardagsrummet öppnade ögonen och ingen var där. Men låg och blev kilad i 2-3 min 😰

   Satt i min kompis killes bil för X antal år sen och åkte utan bälte. (Hade inte ens tänkt på det dum som man var)
   Hörde någon säga att jag skulle ta på mig bältet och gjorde det. Vi krockade 5 min efter…

   Hade en docka jag alltid gick runt med som en dag pratade med mig. Den hade ingen sån funktion. Har dockfobi sen dess 😰 dockan gavs bort av min mamma till min kusin vars mamma började höra röster om nätterna från hennes sovrum.. när hon gick in såg hon min kusin prata med dockan. Hon trodde dd lekte tills min kusin sa att dockan pratade med henne ( hon var 9) Och de slängde dockan.

   Hörde röster hemma när jag var ensam
   Gick ut Från mitt rum för och kolla vart det kom ifrån varpå ALLA lampor i hela lgh exploderar SAMTIDIGT. Hoppade på riktigt ut genom mitt fönster (bodde på första våningen) Hahaha 😂

   Och mer småsaker 😂 har varit haunted

   Svara

    Låter mer som återkommande hallucinationer..

    Svara

     Jaaa kollektiva hallisar då

     Svara

    Vissa saker låter inte så snälla! Kontakta medium?

    Svara

   Vaknade en morgon och min första tanke var ”vems dödsbud får jag idag?” Innan dagen var slut fick jag reda på att en nära vän till familjen hastigt hade gott bort.

   Svara

    Stor risk att det är slumpen. Vi tänker ca 65000 tankar per dag.
    Då är det inte konstigt att det träffar rätt ibland, särskilt inte eftersom vi inte skänker en tanke åt alla de gånger inget händer eller ”slår in”.

    Svara

   En natt när jag var 13 år drömde jag otroligt mycket mardrömmar om just mord och vaknade mitt i natten och tänkte ”hur fan kan man mörda någon?”. Aldrig gjort det varken innan eller efter. Berättade detta för min mamma på morgonen när jag gick upp som då berättade att min kusin blivit knivmördad samma natt.

   Svara

    Du hade kanske hört i sömnen hur dina föräldrar pratade om mordet.

    Svara

     Jag bodde i en egen friggebod så det är faktiskt inte möjligt! Dessutom visste inte mamma det här själv när jag först berättade utan det framkom efter en stund då mormor berättade vad som hänt för mamma som i sin tur sa det till mig

     Svara

     Alltså, när jag vaknade mitt i natten hade mina föräldrar inte fått reda på mordet ännu.

     Svara

   Japp, vi var på semester i pappas hemland. Vi stannade vid ett fält och min bror (som var typ 2 då) började prata, vinka och skratta när han kollade ut genom bilrutan, ingen av oss förstod varför – det var ju ingen där. Visade sig att många dog på just det fältet under andra världskriget 🙃 undrar än idag vem han såg haha

   Svara

   Jag har varit med om massor.
   Jag tänker dock inte dela med mig av det här. Det är ”tråkigt” att folk ska försöka komma med naturliga förklaringar på saker man varit med om. Låt oss som upplevt övernaturliga saker få tro på att det är övernaturligt. Allt behöver inte alltid förklaras. Det finns nåt visst lugn i att, för vissa, tro på nåt efter döden. Att man fortfarande på ett sätt finns kvar. Sen beror säkert en del på hallucinationer eller sömnparalys. Men det är oviktigt kan jag tycka.
   ❤️

   Svara

  Tips på julklapp till pappa? 🙂

  Han är också morfar om det spelar någon roll.

  Svara

   klocka?

   Svara

    Såna har han redan massor, men tack ändå 🙂

    Svara

     Men har han en Daniel Wellington?

     Svara

      Nej, han är ingen influenser.

      Svara

   En motorsåg + bensin, samt DVD:n ”Motorsågsmassakern/40th anniversary edition” (finns på Ginza).

   Svara

    Ah, finns den på vhs tror du?

    Svara

     VHS rular!

     Svara

    Glöm inte hockeymasken!

    Svara

   Någon mer ledtråd? Intressen?

   Svara

    Jadu… Han fiskar mycket, tittar på sport och renoverar huset och sånt haha. Men problemet är att han har allt verkligen, därför jag inte kommer på något.

    Svara

     Ett sånt där magnetiskt armband att sätta fast spik på

     Svara

     Gåva till Unicef, rädda barnen etc.

     Svara

     Läser han? Isf ett mjukt bokstöd han kan använda om han brukar sitta i sängen i och läsa. Min pappa (som också är morfar) fick en sådan av mig för flera år sedan. Han använder den dagligen. Annars en mössa med lampa i? Bra att synas i mörkret. Reflexspray? En upplevelse?

     Svara

     Köp biljetter till en hockeymatch eller liknande.

     Svara

     En personlig almanacka med olika bilder på barn och barnbarn varje månad 🙂

     Svara

     En guidad fisketur i nåt häftigt ställe?

     Svara

   Gillar han laga mat/grilla? En förkläde i skinn isf? Eller annat som har med matlagning att göra. Biljetter till teater eller musikal? Läser han böcker? Köp en Augustvinnare. Årets vinnare får vi veta i slutet av november. Eller något som har med hans hobbies att göra. Eller mysiga Shepherdtofflor i ull.

   Svara

   En upplevelse! Typ whiskey provning? Eller ”gör ditt egna snus” om han snusar 🙂

   Svara

   En fin bild på dig och barnen?

   Svara

   Laphroaigh och choklad😁

   Svara

  Mår så dåligt. I helgen hade jag sex men någon jag verkligen inte ville ha sex med och jag får inte bilderna ut ur mitt huvud. Vad fan ska jag göra? Är det någon som har varit med om något liknande? Går det över?

  Svara

   Ja, det går över. Se det som en lärdom, det lär ju inte hända igen. Får jag fråga varför du har sådant mr.ångest över det ela?

   Svara

    Tror ni att de som mobbade andra i ung ålder .. idag ångrar sig och får dåligt samvete?

    Svara

     Jag tror att många som mobbade i ung ålder inte tror det om sig själva och mår hur bra som helst.

     Svara

      Exakt foxy lady. Exakt dom är omedvetna om det. Jag har redan svarat Sara tidigare.

      Svara

   Ligg med nån bättre 👌

   Svara

   Ta det lugnt bara och tänk att de jobbigaste känslorna kring det kommer att försvinna med tiden! Du är absolut inte ensam om att ha gjort någonting sådant 🙂

   Svara

   Oja. Det har jag gjort. Två gånger… Det var jobbigt ett tag, men nu tänker jag mest att jag lärt mig att inte ligga med vemsomhelst! Det går över, lovar 🌸

   Svara

   Är ju det dåligt ligg innebär?

   Svara

   Fina ni är <3 Det var en person som äcklar mig på alla möjliga sätt och det är därför jag har ångest och känner mig äcklig och ledsen för att jag tappade min kontroll och självrespekt så.

   Svara

    Jag låg också med en som äcklade mig och jag hade fruktansvärd ångest över det. Ett tag efteråt valde jag att visualisera mitt liv som en bok, varpå jag rev ut sidan om honom och kastade bort/eldade upp när ångesten kom över mig. Efter ännu ett tag så var det inget jag tänkte på längre och nu 10 år senare ser jag det mer som en läxa som lärde mig att värdesätta mig själv och inte ha sex med män jag äcklas av.

    Svara

     Brukar man ha sex med människor man äcklas av? Typiskt kvinnor. Känslor men ändå inte.

     Svara

      Okej ”roger”….

      Svara

  Vad var det som hände mellan LD och TRH angående amning?

  Svara

   Förlåt om jag är trög, men menar du Lady Dahmer och The Real Hmm? Haha ser frammför mig hur The Real Hmm är inne och raljerar på LD’s kanaler och gör sig omöjlig även där inom ännu ett ”expertområde”.

   Svara

    En rätt komisk (eller sorglig..) härdsmälta både här inne och hos LD. Minns inte exakta inlägg men värt att leta upp. Trh var självklart expert på amning också.

    Svara

     … herregud, jag tolkade alltså kommentaren rätt? Hoppades faktiskt att det bara var ett sjukt sammanträffande och att TRH var en förkortning för Tandem-Regal-Hönor eller nåt annat logiskt 🤪

     Svara

    Men orka ge Trh mer uppmärksamhet… 🙄

    Svara

     Var inte meningen att ge mer uppmärksamhet var faktiskt genuint intresserad då amning är ett ämne som
     verkligen ligger mig varmt om hjärtat. Hade varit intressant att läsa, vad jag gissar nu, två helt olika åsikter.

     Svara

      mitt namn föll bort, jag är anonym 20.21

      Svara

      Nja.. spårade ur till att handla om att amma katter, tonåringar, sin man osv.

      Svara

      Vad sa TRH i frågan hos LD då? ☕

      Svara

       Var är TRH, hen kan väl svara isf varför hen har problem m amning 😄

       Svara

       Nog för att TRH är rättshaveristernas rättshaverist, men just den urspårningen är den den mest spektakulära jag beskådat från hen. Googla så kan du läsa själv, för mycket att återge, det var en lååång diskussion.

       Svara

        Var det verkligen trh som sa det där? Läste också den konversationen, men tror inte att det va trh som sa det? Kan det ha varit moa?

        Svara

         Nice try

         Svara

         Det var Henrietta.

         Svara

          Skrev Henrietta under ditt nick menar du?

          Svara

           Nej.

           Det var hennes argument.

           Nej jag minns faktiskt att det va nån annan, Henrietta låter rimligt 👍🏻 Ska se om jag kan googla o hitta tråden så att töntarna ovan ser att det inte va du. (Och nej jag är inte trh, svinlöjligt att påstå det)

           Vilket argument pratar du om nu?

           Och det som skrevs i ditt namn skrevs av dig eller?

           Anonym, det finns redan länkat här under 😊

           Trh, jag är aalltså uppriktigt förvirrad kring vad du menar med att det var Henrietta argument då det var betydligt fler argument än ett i diskussionen. Vill alltså inte dryga mig utan undrar bara om du menar att det var du eller någon ”fejk” som skrev under ditt nick i inläggen som länkas till.

           Allt detta utom tonåringar var Henriettas argument.

           ” spårade ur till att handla om att amma katter, tonåringar, sin man osv.”

           Fast det om sin man kan ha varit någon annan.

           Jag gick dock in och försökte förtydliga vad de menade när andra valde att missförstå

           Det är snällt att ni vill leta reda på vad som sagts men det är lönlöst för även när det har det svart på vitt så vägrar de att erkänna det.

           Dessutom kvittar det lite i ifall de tror mig även om de kommer få andra att köpa vad de sagt. 💚

           Okej men jag undrade eftersom jag har förstått att det funnits de som skrivit under ditt nick. Vet man bara att det är du själv som skrivit så är det ju fritt för den som vill läsa själv att gå in i inläggen och se för sig själva.

          Låter som Henrietta 😄

          Svara

         Vilket ”det där” som skrevs syftar du på?

         Svara

          Om att amma en katt

          Svara

           Aha okej. Då är jag med.

   Vill också veta!! Har någon länkar?

   Svara

    Googla bara. Bloggbevakning + the real hmm + ld +amning

    Svara

     Hittar bara detta men är inte säker på om det är den tråden som menas
     https://bloggbevakning.se/2019/08/08/kenza-har-nagonting-att-saga-er/

     Svara

      Hittar bara samma och det diskuteras 10 åringar och kattungar. Fattar inte riktigt 😅

      Svara

       Svara

        Henrietta / 2018-11-18 13:49
        Får alla kvinnor hiva fram pattarna eller är det bara ammare som får?
        Jag hade en tuttfixerad hankatt som verkligen, verkligen ville snutta på bröstvårtan om den var framme och han var där. Är det okej då om jag hivar fram den på tåget för att ge närhet och trygghet till min katt i djurvagnen?
        Jag tycker det mest är blottning att man tar fram båda tuttarna och låter sin 5 åring slurpa lite milkshake mellan pommesen på Max.

        Det va ju inte ens trh som tog upp det med katten.

        Svara

         Nej hon tog inte upp det men hon fortsatte driva kattfrågan, går ju att se exakt vad Henrietta skrev och vad trh skrev för den som är intresserad🤷‍♀️

         Svara

          Förlåt. Fortsatte driva frågan in absurdum menar jag givetvis.

          Svara

           För att folk im absurdum vägrade att svara på vad hon sade innan de tillsist inte kom undan med det.

           Hon hade en poäng. Det hade hon haft även om den var hypotetisk.

           Än idag har vi inte fått svar på vilken gräns de inblandade har när det inte längre är ok att dra fram brösten och ifall de kan förstå att alla inte kommer ha samma gräns som de har och att olika åsikter bör respekteras.

          Nej så var det inte. Jag ville att det skulle svara på Henriettas frågor och inte undvika dem med ickesvar.

          Svara

           Ok.

           Varför skriver du endast förkortningen till ditt nick numera?

       Hen har ofta skrivit saker i stil med ”jag vill bara få dig att förstå”, alltså sån jäkla obehaglig grej att slänga sig med? För det första är det ren härskarteknik och för det andra undrar man ju vad hen har för jesuskomplex? Är hen på internet för att frälsa folk från ondo och ”få dem att förstå” allt hen tydligen vet bäst?

       Svara

    Saken var väl mer den hur hon från ingenstans hoppade på mig med värsta jargongen och jag blev väldigt besviken över det efter flera år av att kunnat diskutera med åsikten om agree to disagree.

    Jag både paff och lite sårad och också arg.

    Väldigt kort och förenklad version från min synvinkel.

    Jag har dock den senaste dagarna fått lite av en aha upplevelse om vad hennes helt förändrade attityd berodde på.

    Svara

     Åh nej stackars TRH blev sårad.

     Svara

      Fråga. Är du oförmögen att bli sårad?

      Svara

       Det var knappast det anonym antydde. Läsförståelse, TRH………….

       Svara

        Kan du förtydliga varför du tror jag frågade?

        Svara

         Vad är det du inte förstår?

         Svara

          Vad du tror att jag menar.

          Precis det jag säger i mitt förra svar.

          Svara

           Vad tror du att jag menar?

           Att jag antydde något.

     Tack men förstår inte vart ni båda stod i era ståndpunkter?

     Svara

      Emilia

      Min ståndpunkt var att ”vi” alla har en gräns för hur stort barnet är när man accepterar att en mamma tar fram sitt bröst bland andra människor och låter ens barn suga på det (vad vi kallar det för var aldrig viktigt för mig). Jag ville ha en ca ålder till när LD mfl inte tyckte det var ok när man kan blotta sitt bröst offentligt och när man kan börja tänka sig att respektera att det finns dem i ens omgivning som vill att man ska vara rimligt påklädd på tex tåg och restauranger.

      LD ville inte ge mig den ålder när hon tyckte det slutade vara orimligt att ta fram sitt bröst offentligt utan började dilla med semantik om hur länge man kan amma (när ordet dessutom är dia).

      Vilken poäng hon ville få fram vet jag än idag inte annat än att hon bestämt hävdar att man inte kan amma/dia efter sju års ålder (vilket inte stämmer till 100% i vilket fall).

      Som jag upplevde det så vägrade hon att förstå eller vilja diskutera sakfrågan (som dessutom var framlagt hypotetiskt). Så resten får du fråga henne om.

      Typ så ser jag på det.

      Svara

       ”Vad det kallas var aldrig viktigt för mig..”

       ”När ordet dessutom är dia”

       Svara

        Fniss🙊

        Svara

        Ja ordet var ju viktigt för LD som jag förstår det ( men inte mig) och då var det ju lite lustigt att hon inte själv använde rätt begrepp vilket också gjorde att jag inte förstod vad hon ville få sagt när det dessutom för poängen var helt irrelevant ifall och hur länge ett barn kan dia.

        (Amma kan du göra hur länge som helst vare sig någon förlorat förmågan att dia eller inte)

        Var det något annat du väljer att missförstå?

        Svara

         Rättshaveristernas rättshaverist ⬆️

         Svara

          👆 Du besitter största gesällbrevet i tillverkningar…

          👇

          Halmdocka (halmfigur, halmgubbe), engelska straw man argument, är en form av argumentationsfel. Halmdockan består i att debattören först bygger en nidbild av motståndarens åsikter och argument och sedan argumenterar mot denna nidbild.

          De förvrängda argumenten framställs som absurda och blir därför lätta att argumentera mot. De verkliga argumenten låtsas debattören inte ha hört. Halmdockor kan leda till att en debatts fokus fjärmar sig från kärnfrågan. (engelska straw man) argument, är en form av argumentationsfel.

          Halmdockan består i att debattören först bygger en nidbild av motståndarens åsikter och argument och sedan argumenterar mot denna nidbild.

          De förvrängda argumenten framställs som absurda och blir därför lätta att argumentera mot.

          De verkliga argumenten låtsas debattören inte ha hört.

          Halmdockor kan leda till att en debatts fokus fjärmar sig från kärnfrågan.

          Svara

           Kan du inte logga ut och göra något meningsfullt istället, typ försöka reparera din relation till dina barn?

           Precis. Läs din text där och sen dina egna kommentarer. Kanske ramlar polletten ner.

           Men nä.. förmodligen inte.

           Är sista ordet ännu viktigt för dig? Ta det då. Själv ska jag amma min katt. Toodels.

           Varför upprepar du dig? Copy paste?

           Så fin människa du är som försöker göra mig illa genom att ta upp mina eventuella barn och dina önsketänkande om vår relation

           Sov så gott och lugnt om natten med ditt samvete som täcke.

           Du vet vad jag gör när du far illa. 😊

           Nej jag önskar att du hade en bra relation med dina barn, då hade du kanske inte hängt här lika mycket.

           Godnatt 🙂

           Vågar du inte erkänna din pik ens en gång….

           (Självklart ✅)

          Alltså varför ger ni rättshaveristen The real hmm så mycket uppmärksamhet? Har aldrig förstått det.

          Svara

         (Och det var var aldrig LD som rättade ord. Lägg inte det på henne när det var du som försökte förminska de med kunskap genom att hävda att de använde fel ord. Något mer du vill ljuga ihop?)

         Svara

          1 Jag hade inte fel ang det LD ville påstå, dvs att absolut INGEN kan dia efter 7 års ålder. Det finns de som inte förlorar den förmågan.

          2 Försök inte få det till att JAG vill diskutera annat än det jag ville och att jag faktiskt aldrig förstod vad hon sade eller ville få sagt.

          Hur jag uppfattar saker vet jag och bara jag.

          Så den som ljuger är du och bara du.

          Svara

           Ok. Visst..

           Ja vi vet att du uppfattar saker väldigt annorlunda jämfört med andra.

           Det är inte en fråga om att uppfatta. Det är fakta även om du inte uppfattar det.

           ”Hur jag uppfattar saker vet jag och bara jag.”

           ”Det är inte en fråga om att uppfatta. Det är fakta…”

           Ja, det är en fråga om fakta att bara jag och inte du vet hur jag uppfattar något.

       tack för svar, uppskattas ☺️

       Svara

        😊👍

        Svara

       Jag såg en mamma som tog fram bröstet och ammade till sin son som gick i ettan! Alltså 7år och det var vidrigt att se. Synd om grabben.

       Svara

      Svar fastnade i modd.

      Förmodligen för att jag hade hade problem med Wi-Fi och var tvungen att kopiera texten och sedan försöka klistra in den igen.

      Dessutom var det rätt långt.

      Svara

       Seriös fråga: har du någon som helst förståelse för dem som helst ser att du blockas permanent här?

       Svara

        Jag förstår varför.

        Svara

     Jag har så svårt att tro att du är äkta TrH, hon skriver inte sitt nick TRH.

     Svara

      Det är för att hennes vanliga nick är blockat

      Svara

      Ja men sådär.

      Nu kommer en retorisk fråga till CamCam.

      Vem ikväll är det som har gått till angr*pp på vem?

      Vem har betett sig illa?

      Och vem borde sitta i modd?

      Är det jag eller är det diverse anonyma (eller en och den samme)?

      För precis så här ser det ut här bland kommentarerna när jag är inne.

      Och jag är inte ensam om att drabbas. Lång ifrån.

      (Vet vad som kommer skrivas under detta om 3,2,1… )

      Svara

       ZzzzZZZZZzzzzz… Använd sköljmedel när du tvättar offerkoftan så kliar den mindre

       Svara

        Bingo!

        Svara

       Vilka anonyma mer än den som tar upp din relation till eventuella barn tycker du bör moddas?

       Svara

       @ real Hmm:
       Har du bytt nick?
       Jag har nästan inte skrivit någon kommentar sedan bråket mellan dig och Bloggbevakning om olika IP-nr eller vad det var. Du blev blockad en tid också.

       Däremot har jag mycket noga läst kommentarer och i vanlig ordning noterat hur folk beter sig här i kommentarsfälten. Synd att så många använder nicket Anonym. Det försvårar att koppla ihop kommentarer med ett speciellt nick. Man får gissa och försöka känna igen stilen på kommentarerna och en del skriver på sätt som ganska lätt går att känna igen.

       Ja och som vanligt har du ju rätt, vilket retar gallfeber på folk.

       Svara

        C verkar ha stoppat ett i p till, men jag har svarat dig tack och lite så.

        /Du vet vem

        Svara

      Och sjukt många felstavningar, så var det inte förr…

      Svara

  Är det någon här som har stimulerat sina ägg och plockat ut dem för äggfrysning? Jag ska plocka ut mina ägg imorgon bitti, och är väldigt orolig. Både för själva ingreppet (hur känns det?), och förstås allra främst för resultatet. På ultraljudet igår såg läkaren att enbart två ägg hade mognat, så om vi har tur får vi ut två bra ägg.
  Jag får inte bli gravid just nu pga sjukdom, och eftersom vi upptäckte att min äggreserv är så låg så försöker vi nu typ att rädda några ägg för framtiden 😅
  Har någon här gått igenom något liknande? Och snälla – hänvisa mig inte till Familjeliv 😭

  Svara

   Jag har gjort det! Var supernervös innan, men det gick jättebra. Man får morfin och känner ingenting. Stort lycka till

   Svara

   Hej, jag gjorde ett ägguttag inför IVF och det gjorde inte ont 🙂 Jag fick värktabletter inför uttaget samt morfin under proceduren. Jag kände att de förde in något precis som vid en gyn-undersökning men ingen smärta. Det var en liten stund som jag kände att morfinet liksom gick ur och det var en svag smärta – då sa jag till och fick mer morfin. Det kommer gå bra för dig! Lyssna på kroppen och säg till om nåt inte känns bra. Lycka till <3

   Svara

   Jag har gjort stimulering och uttag i samband med ivf för lite drygt en månad sedan. Jag tycker ingreppet var helt överkomligt, hade hört mkt innan om hur ont det skulle göra och var väldigt nervös, men man får lugnande och smärtlindrande intravenöst precis innan så det var hellugnt. Lycka till imorgon!

   Svara

   Jag har gjort Ivf och därför plockat ut ägg. Tycker inte det var så jobbigt med själva utplockat (pga svinhög på morfin 🙏) men jag var öm och omtöcknad efteråt. Tyckte förarbetet, hormonerna, var jobbigast. Lycka till och krya på dig!

   Svara

   Ingreppet går mycket snabbare än du tror, du kommer bli förvånad när det är över och du får morfin, lokalbedövning och lungcancervård så oroa dig inte över just ingreppet ❤️

   Svara

    Tack så mycket för era svar ❤️
    Tror ni att det finns hopp trots att jag har så få ägg? Har någon här blivit gravid trots få utplockade ägg?

    Svara

     Det dom har sett på ultraljudet är inte äggen (de är alldeles för små för att se) utan det är äggblåsor man ser som ibland innehåller ett ägg, ibland fler och ibland inga.

     Tycker kanske det är lite konstigt att de väljer att plocka när det är så få. Man brukar vilja ha runt 10 ägg för att ha några att välja på, iallafall i IVF sammanhang.

     Håller tummarna för att det visar sig vara flera ägg där inne!

     Svara

    Lungcancervård??

    Svara

     Nej, jag har inte lungcancer. Det var Anonym som gissade bara tror jag.

     Svara

   Jag har plockat ut och jag höll på att svimma. Det gjorde så jävla ont första gången.. hade nån student som krånglade.. de andra 2 ggrna gick de toppen.

   Svara

   Det gör mer ont när man har väldigt många äggBlåsor (pga Man gör ett sticK genom livmoderväggen och in i äggstocken för varje ägg). Sist fick vi ut 28 ägg, och jävlar vad ont det gjorde.
   Få ägg behöver inte betyda dåligt resultat, det är ofta tvärtom. Bättre med kvalite än kvantitet.
   Stort lycka till!

   Svara

  Behöver era bästa Linköpings-tips! Vilken är den bästa restaurangen för en mysig datekväll med sambon? Gärna italienskt eller hamburgare! 🤤

  Svara

   När det gäller hamburgare så är Flott bäst i min mening, bra priser och mycket mat. Gällande italienskt är Le Borgate överlägset! (Blir hungrig och avundsjuk på dig bara jag skriver detta).

   Svara

   Pappa grappa ☺️

   Svara

   Le Borgate. Bästa italienska i stan.

   Svara

   Ammos cafe & creperie är litet, jättemysigt och väldigt speciellt – och maten är jättegod. Man kliver in och vips förflyttas man till typ Grekland eller Italien.
   Stänger dock redan 17 på lördagar, fredagar 20

   Svara

   1854 för italienskt! God mat och härlig miljö:) Taket gör bra hamburgare.

   Svara

  Hur vet man om man är utbränd?

  Svara

   När man kliver upp på morgonen och känner att man inte pallar den här jävla skiten en enda dag till, ungefär då vet man att det är dags för en sjukskrivning.

   Svara

    När jag blev diagnostiserad med utmattningssyndrom så var det precis så – jag kom inte upp ur sängen alls egentligen. Orkade inte någonting. Minnet fallerade. Det var riktigt tufft. Jag hoppas att du slipper något sånt ts.

    Svara

    Äh så där känner man ju ibland. Tycker inte att det är ett tecken på utbrändhet.

    Svara

     Jo men när man fysiskt verkligen inte tar sig iväg till jobbet menar jag.

     Svara

   Onormalt trött. Kroppen känns tung, huvudet som bomull och viljan att göra något är lika med noll.

   Svara

   Jag visste det inte fören läkaren sa det till mig. Sökte vård för att ja va sjukt trött hela tiden, ofta sjuk (aldrig sjuk innan typ) och för att ja helt plötsligt aldrig kom ihåg nånting. Trodde typ ja behövde järntabletter lr nått bara men 2 år senare är ja fortfarande dålig

   Svara

   Hela min kropp slutade fungera en morgon. Kunde inte ens svälja. Trodde det var nått med halsen.
   Symptomen, som jag fått förklarat och fattat efteråt att jag hade, var ångestattacker, lätt till gråt, förvirrad (Typ gick till ica och glömde allt jag skulle ha och glömde till och med hade jag hade inköpslista med mig), domningar i händer och fötter, stel i nacke, axlar och hals, svårt att svälja, små problem kändes jättesvåra att ta tag i, var jättejobbigt att gå till jobbet, hade ingen motivation till något… Kändes lite som att vara på g att bli sjuk utan att sjukdomen bröt ut.

   Svara

   En bra fingervisning är att göra testet KEDS. Googla så får du upp det. Det är vad läkarna använder i sin bedömning. Du kan även göra madrs-s. Det är en skattningsskala för depression. Symptomen är ibland liknande (det ena behöver inte utesluta det andra). Men oavsett så skulle jag vilja påstå att funderar du över det bör du göra en drastisk förändring NU! Jag är själv sjuksriven för ums och det är något jäkla skit. Dra i handbromsen medan du kan! Får du höga värden på testen ovan bör du boka en tid till VC. Där finns bra hjälp att få av terapeut, fysioterapeut, läkare och arbetsterapeut. Lycka till och var rädd om dig!

   Svara

    Tack för tips om testet. Jag fick 41 poäng. Jag har tid på vårdcentralen om 2 veckor, men jag oroar mig starkt för att jag inte ska bli tagen på allvar. Att jag kanske ska få höra att det inte är något fel på mig och att jag ska skärpa mig typ. Då kommer jag ju må ännu sämre efter… Men nu känns det som att jag har lite mer på fötterna i alla fall. Tack till dig och tack till er ALLA som skrivit svar! Tusen tack <3<3<3<3

    Svara

     Här är en bra lista som du kan läsa på så du har lite mer på fötterna angående symptom. Men ta med dig keds men gör som sagt även madrs-s! Om läkaren inte tar dig på allvar så är hen inkompetent och du får således boka en ny tid till någon annan. Antagligen grundar sig känslan i att du själv inte tar dina symptom på allvar. När jag bokade min tid till läkare första gången för ums var det absolut inga problem alls att bli sjuksriven. Däremot var det svårt att få hjälp med mina sy ptom. N u har jag fått fantastisk hjälp men jag läste på och visste precis vad jag skulle fråga efter.
     https://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=7595

     Svara

    Jag (en annan anonym) gjorde precis madrs-s testet du talade om. Fick lågt räknat 21 poäng – måttlig depression. Känt såhär i två år. Känns befriande att veta att jag kanske kan få hjälp med detta men är otroligt rädd för att lyfta på mattan. Vet inte om jag orkar ta itu med det här…

    Svara

     Det blir bättre! Terapi är super. Behövs det finns det massor av mediciner. Ja de har biverkningar och alla mediconer fungerar inte för alla. Men det finns en väg framåt. Jag är inne på min fjärde kombination av antidepressiva. Har gått från 34 till 14 och mår bättre än på flera år. Våga hoppas och ge inte upp förrän du får den hjälp du behöver. Du är viktig och du förtjänar att må bra. Jag lovar dig att det kommer att bli bra ❤️

     Svara

      PS. Min sambo var så deprimerad att han inte ville leva mer och blev inlagd på slutenvård. Han mår idag bra och jobbar heltid. Det tog honom tid att våga hoppas och ge terapi en chans. Men det finns verkligen riktigt bra hjälp! Känns det tungt så ta med någon som du litar på och som tar dig på allvar.

      Svara

       Tack <3

       Svara

  Godkväll på er allihopa!

  Jag har längtat efter detta Öppet Spår för jag har en undran som gör mig jätte orolig, så finns här några kunniga eller till och med en advokat vore jag glad.
  Det är som så att min lägenhet jag bor i (nere i Blekinge om den infon skulle behövas), är en bostadsrätt och min familj äger lägenheten sedan flera år tillbaka.
  Igårkväll fick jag lite information av vår styrelse där de skriver att styrelsen INTE är komplett och vi riskerar att förlora våra bostadsrätter som isåfall omvandlas till en hyresrätt.
  Får man göra såhär?! Vi har lagt mycket pengar när den köptes och jag har renoverat den för egna pengar som i och med det skulle ”brinna inne” för att den i framtiden inte kan säljas om den blir en hyresrätt.
  Min undran och fråga är om de verkligen får göra på det viset? Vad kan jag som hyresgäst och ägare göra? Kan jag göra någonting alls? Detta kan väl ändå inte vara acceptabelt?! 😢 Jag vet att det inte är hela världen att hänga upp sig på, men det är det för mig. + alla pengar man lagt i den… allt brinner ju inne..

  Vore tacksam om någon vet vad jag kan göra 🌸

  Svara

   Får och får. Finns det ingen styrelse så kan inte bostadsrättsföreningen existera. Det är ju inte som att de vill och bestämmer att ”nu ska detta bli hyresrätter”, utan saknas det folk i styrelsen så blir ju följden att brf:en får avvecklas och lägenheterna omvandlas till hyresrätter. Du och din familj får ställa upp som styrelsemedlemmar – behöver inte vara ett så omfattande arbeta som man kan tro!

   Svara

    Tack!! Det var precis detta jag behövde läsa och på detta viset. Nu förstår jag och jag ska se vad jag kan göra och bidra med, för jag vill inte att det ska bli någon omvandling. Det är väl det man är lite orolig för, vad det innebär att gå med i styrelsen. Men ska absolut ta till mig detta & försöka ta reda på mer information. 🙂

    Svara

   Gå med i styrelsen och locka med några andra (om fler behövs), så att styrelsen blir komplett! Kan tyvärr inte den den juridiska biten 🙂

   Svara

   En brf bygger på att boenden engagerar sig i styrelsen. Så om den inte är komplett får du väl engagera dig och inte förlita dig på att andra gör det.

   Ingen styrelse ingen brf.

   Svara

    Truls, jag förlitar mig inte på att andra ska göra det. Tycker sådana kommentarer är ganska tråkiga och kan verka taskiga. Jag frågar för att jag helt enkelt inte vet men gärna vill förstå.
    Jag får helt enkelt göra som så, engagera mig bättre och se vad jag kan göra! 🙂

    Svara

   Gå med i styrelsen.

   Svara

   Du behöver inse att du inte är en hyresgäst utan äger en del av en förening. Det är ingen elak hyresvärd eller liknande som utsätter dig för detta utan du är en del av problemet. Som en del av föreningen behöver du engagera dig i dess drift tillsammans med dina grannar, om ingen gör det så blir effekten att föreningen inte fungerar och får upplösas.

   Svara

   Som ledamot i vår förening blir jag så jävla irriterad på sånt här. Folk verkar köpa bostadsrätter hejvilt utan att förstå vad det innebär? Du köper en andel i en förening, och det är DITT ansvar lika mycket som någon annans att underhåll etc sköts som det ska. ”Styrelsen” är bara en grupp personer som har köpt lägenheter i huset precis som du. Vi har ingen utbildning, vi får inte särskilt mycket betalt, vi gör jobbet på vår fritid. Om det saknas medlemmar i styrelsen och du är orolig för en ombildning så får du väl ställa upp själv. Du behöver inte ha en massa kunskaper om förvaltning, det mesta är inte så komplicerat och du lär dig efterhand.

   Om man inte kan tänka sig att ställa upp som styrelsemedlem så kanske man inte ska köpa en bostadsrätt, alternativt får man vara mer noggrann när man väljer lägenhet. Det är enligt mig komplett vansinne att köpa en lägenhet i en nybildad/instabil förening om man inte är beredd att själv axla visst ansvar.

   Svara

    Det är som såhär, när en familjemedlem gick bort så ärvde vi lägenheten. Där av att den funnits med i många år, hur i hela friden ska man kunna allting på ett par månader?
    Det är sådana människor som du som ger ett sådant svar, vilket resulterar i att man inte vill skriva här inne. För jag upplever att det inte är i en trevlig anda.
    Men tack för information, jag får helt enkelt kontakta dem och se vad jag kan bidra med. Jag vet inte riktigt vad det innebär att vara med i styrelsen men självklart vill jag ju att det ska skötas och tas om hand. Så ska definitivt kolla upp det mer för jag vill inte att en omvandling sker. 🙂 Tack!

    Svara

     Du skriver att ”Vi har lagt mycket pengar när den köptes och jag har renoverat den för egna pengar” vilket jag tolkar som att du och din familj har köpt lägenheten. Oavsett så har du/ni investerat pengar i någonting som ni egentligen inte förstår vad det innebär vilket jag ställer mig frågande till. Genom att inte vara påläst så har du och andra passiva föreningsmedlemmar skapat en osäker situation som i värsta fall kan leda till att ni alla inte bara förlorar era egna pengar, utan även hamnar i skuld hos era respektive banker om lägenheterna är belånade.

     Jag kan inte nog understryka hur viktigt det är att ha koll på vad som pågår i den egna föreningen även om man själv inte sitter i styrelsen. För många är bostaden en av de största investeringarna man gör i livet och därför är det jätteviktigt att gå på alla årsmöten och läsa årsredovisningarna, att helt enkelt ha en någorlunda förståelse för föreningens ekonomi och förvaltning.

     Svara

      Det du skriver är sant… Men jag tror att Joanna har förstått och genuint ville lära sig mer. Du framstår som ganska… aggressiv i ditt sätt att uttrycka dig.

      Svara

      alltså du borde inte ens svara för att förutom att du är Otrevlig kommer Du ju inte med någon vidare info till ts.

      Svara

    Shit vilken spydig människa. Du borde inte ens svara om du inte kan det. Bara i Sverige ska man betala hyra för sin egen lägenhet och även hålla på med översittate som tror de är bäst och kan allt för de sitter i en sketen styrelse. Man kan ju tro de sitter i styrelsen för typ Ikea.

    Svara

     Nu betalar man ingen hyra i en bostadsrätt, man betalar en avgift. Stor skillnad!

     Svara

   Sitter själv som ordförande och vicevärd i vår bostadsrättsförening.
   Hur stor är föreningen? Hur många ska sitta i styrelsen? Brukar vara allt från 3-9 st.
   Vem är förvaltare eller sköter styrelsen allt själv? Som ekonomi, upphandling, skötsel av fastigheten,hur ser ekonomin ut, etc……
   Allt ovanstående står i Årsredovisningen som du säker har. Har du varit på årsstämma någon gång?
   Det är precis som någon skriver en brf =medlemmarna som bor i den!
   Jag kan ibland känna att man köper en bostadsrätt och tror man bor i en hyreslägenhet. Förstår faktiskt inte hur man kan investera en massa pengar i något man inte vill engagera sig i.
   Så gör som jag gjort i de 4 brf jag bott i,anmäl ditt intresse för att sitta i styrelsen.
   Det är inte så betungande och det finns många bra sidor på nätet man kan hämta hjälp ifrån.
   Du kan verkligen göra skillnad i din bostadsrättsförening!

   Svara

   För att en brf ska omvandlas till hyresrätter måste huset och varje lägenhet säljas. Oftast köps det av ett redan befintligt bostadsföretag modell större.
   Det är inte en affär som görs i en handvändning ej heller något som görs bakom din rygg. Det ska förhandlas och kommas överens.

   Du får alltså betalt för din lägenhet i så fall och går inte lottlös ur det hela. Kan väl tillägga att det är ganska så ovanligt att bostadsrätter omvandlas till hyresrätter.

   Svara

  Måste vädra en grej: är så trött på alla som tjatar om att man ska cut off människor som ger dåliga energier/vibbar osv. LIVET FUNKAR INTE SÅ, man kan inte bara radera allt som tar energi och ger minsta motstånd. Såg att Maja Nilsson lagt upp om det i blogg och på IG och känner bara att det ofta är en ursäkt för att man inte orkar konfrontera andra människor eller sig själv. Obs det finns såklart tillfällen i livet när det här är nödvändigt. Vädring klar

  Svara

   Det fungerar om man gör det med omsorg, det vill säga att man verkligen mår psykiskt och fysiskt dåligt av att umgås med den personen. Jag har gjort det med en (1) person i mitt liv, resten går ganska bra att umgås med.

   Svara

   Alltså jaaaa, håller verkligen med. Så fort man tar upp att man mår mindre bra i en relation får man alltid höra ”dU sKa iNtE vArA mEd FolK SoM FåR DiG aTt Må DåliGt, gÖr SluT pÅ eN GånG!!!!” och jag blir så provocerad av det för det är SÅ himla lätt att säga, speciellt om man inte vet personens situation. Blir även väldigt ledsen när man svarar att det inte alltid är så lätt och får tillbaka att man då får skylla sig själv osvosv. Alltså fan, människor borde skaffa sig lite mer förståelse för andra.

   Svara

    Om relationen i fråga har pågått i flera, flera år, så ska man tacka för sig.

    Svara

    Fast människor som säger så vill ju bara det bästa för personen. Om någon råder dig att ”göra slut” på en relation finns det oftast anledningar. Tror inte någon kan stå bakom att man ger någon man tycker om ett råd som innebär att personen ska fortsätta bli sårad eller tryckas ner, så jag tycker du kanske ska vara med glad för att folk inte önskar dig dåliga relationer och vill ditt bästa, ifall du är den som får råd som inte passar dig.

    Svara

     Fast nu pratar jag inte om personer jag känner och ”som bryr sig om mig” utan om man t ex skriver någonting här eller någon annanstans och ber om råd.

     Svara

      Fast fortfarande. Antar att du skrivit om en man som behandlat dig som skit och sen inte pallar ta att folk säger att du borde lämna honom. Det är inte som att de säger det av illvilja utan för att folk vet bättre. Man kan inte skylla allt på känslor, det funkar bara inte. Man har fått en hjärna av en anledning. Det är nog precis ett sånt här svar du tänker på.

      Svara

   fast jo, går en person över gränsen och sårar en så är det klart man inte ska behöva ta det. Och varför ska man behöva tåla någon som ger en dåliga vibbar? Nä, ut med skiten. Man är inte stark för man tål skit, man är stark för man vågar stå upp för sig själv. Men om nån sårar en ser jag ingen anledning att konfrontera någon. Folk ändras inte utan är som dom är, så varför lägga energi på att ändra någon för att den ska vara ”bättre” mot en? Nej, inget martyrande.

   Svara

   Brukade också tänka så, tills jag faktiskt gjorde det och märkte vilken extrem skillnad det gör. Fattar att det är skitsvårt men tycker ärligt talat vi behöver bli bättre på att avsluta eller bara lämna relationer som inte får en att må bra eller som inte ger en något. Finns lixom inte anledning att vara vänner år efter år efter år bara för att.

   Svara

    Exakt. Tänkte så med min farmor i flera år, ”åh hon har varit med om så mycket”, ”hon är bara bitter” blbalblabla tills jag en dag bad henne dra åt helbete på ett fint sätt och jag fattar inte vad jag väntade på i alla dessa år. Sån befrielse. Eller min bästa vän vars man ständigt skulle lägga sexuella kommentarer och försöka ta på mig medan min kompis ursäktade honom, drog mig ur därifrån med och är så glad för det. Man ångrar aldrig , i alla fall inte jag, att jag alltid tar mitt välmående först.

    Svara

     Good for you och håller helt med. Att bara slippa tänka på dessa människor gör så stor skillnad på ens mående. Jag hade inget sånt avslut utan slutade helt enkelt svara och lät det rinna ut i sanden. Sedan dess har jag avslutat andra relationer som jag mådde dåligt av, blev ett startskott på att sätta mig själv först.

     Svara

      Ja jo, förstår vad ni menar, aldrig bra med relationer som tär på en. Upplever ofta att folk som ska ”rensa upp i sitt liv” känner ett så starkt behov av att kommunicera att dom minsann varit modiga och gjort det. Om du vill bli av med dåliga relationer – ta snacket, avsluta relationen, gå vidare utan 10 instaquote bilder som potentiellt gör personen du dumpat ännu mer ledsen.

      Svara

       Kan förstå det perspektivet också och skulle aldrig skriva om det på sociala medier. Utöver det anser jag dock inte att man har några skyldigheter till någon som behandlat en illa, varför jag inte heller köper detta med att avsluta något ”snyggt”.

       Svara

       Vet inte vart det kom ifrån. Jag har varken socialA medier trots att jag är 25 och tar därmed inget online utan har helt enkelt alldeles för mycket självrespekt för att umgås med folk som vill mig illa. Men visst, alla behöver inte önska sig själva det bästa.

       Svara

   Livet är verkligen för kort för att umgås med folk som får en att må dåligt.

   Svara

  Hade en diskussion med min sambo om barn som vi inte har. Han tycker det är barnmisshandel att pierca öronen på dem innan de är gamla nog att ”välja själva”. Medan jag och alla kvinnorna min släkt får hål i öronen typ ett års ålder. Helt galen diskussion som nästan slutade i bråk. Hur var er onsdagskväll?

  Svara

   Håller med din kille absolut! Är verkligen barnmisshandel att pierca bebisar i öronen.

   Svara

    En genuin undran, hur är det misshandel? Det är så många små barn som har hål i öronen, ingen har lidit av det. På riktigt ser jag det som att typ sticka för blodprov. Knappast värre (Dock fattar jag att det är en skönhetsgrej mer än en nödvändighet). Jag kanske är påverkad av min bakgrund, men så överdriven reaktion förvånade verkligen mig.

    Svara

     Det är ett övergrepp att permanent förändra ett barns utseende utan att de kan samtycka. Vård för barnets bästa är inte samma sak som att ”mamma tycker det är gulligt”.

     Svara

      Jag är gift med en chilenare och i Sydamerika så tar man hål i öronen på flickor ungefär samtidigt som man klipper av navelsträngen. Själv är jag svensk och tog hål i öronen när jag började skolan typ. Vi hade faktiskt inte pratat om det innan och iom att vår dotter är lite för tidigt född var det ju inte aktuellt då. Åren gick och alla chilenare undrar varför hon inte har hål i öronen men jag ser faktiskt ingen anledning att göra det på ett litet barn. Min make är med på noterna och vi valde att vänta tills hon kan välja själv. Nu är hon nio år och börjar prata om att hon ev på jullovet vill göra det så när hon är säker på sin sak så gör vi slag i saken. Det känns som det rätta för oss.

      Svara

     Skulle du ta hål i öronen på din ettåriga son? Eller är det bara små flickor som ska smycka sin omvärld med ofrivillig kroppsmodifiering?
     Din kille har rätt och du har fel. Punkt.

     Svara

      Örhängen på killar är fjolligt så nej, bara på flickor. Ärligt svar på en dum fråga.

      Snacka om att vara förvirrad i skallen när man drar in killar i varenda diskussion som gäller kvinnor.

      Svara

      Svar ja, jag skulle absolut pierca min son. Nu handlade diskussionen om ålder och inte kön.

      Svara

       Jag frågade om att ta hål i öronen (plural) på din ettåriga son specifikt, inte piercingar överlag.

       Svara

    Ja det blir sällan bra heller, när de sedan kommer upp i tonåren och örsnibbarna vuxit så ser man att de skulle fått en annan placering om de tagit hålen vid den åldern istället.
    Så fult.
    Och dessutom helt onödigt att smycka barn permanent. Köp såna klistermärken som finns istället.
    Är ju enbart för vuxna som hålen görs, inte för att barnet vill. Känns lite perverst och medeltida

    Svara

   Jag skulle inte kalla det barnmisshandel men jag skulle absolut inte ta hål i mina barns öron när de är så små. Jag själv har mycket eksem och allergier och har därför blivit lite nojig kring att de kan ha ärvt något som blir värre av det.

   Sen skulle jag vara rädd att de drog och slet/fastnade i örhängena och skadade sig.

   Svara

   Idioti att pierca så små barn.

   Svara

   håller med din kille i denna fråga

   Svara

   min dotter är 9 mån och har hål i öronen. Grät inte ens en nanosekund så det gjorde inte ont, har läkt perfekt. Och har ALDRIG någonsin hört om någon som ångrat sin hål i öronen.
   Tycker inte det är en big deal. Personligen hade jag önskat att jag fick hål när jag var liten än att minnas hur ont det gjorde när jag var äldre.

   Svara

    Exakt samma i vår familj, ingen big deal, och man har det hela livet.

    Svara

    Hur vet du hur ditt barn kommer känna inför det i framtiden? Hen kanske inte alls tycker att det inte är en big deal. Hur kan man tycka det är ok när barnen är för små att samtycka 🤯

    Svara

     Har du någonsin hört någon klaga på ett hål i öronen???? Det är väl bara att dra ut örhänget.
     Hål i naveln kan jag förstå är att gå för långt då det ser ut som en bit lös spagetti hänger ned över naveln efter en graviditet. Då hade jag förbannat mamma men öronen? Ner, är bara glad att hon tog hål i mina öron och då använder jag inte ens örhängen.

     Svara

      Men det stämmer ju inte att det bara är att ta ut. Var ska vi dra gränsen då. Är ögonbrynspiercing ok?

      Svara

       För mig med intresse för piercingar funkar inte din fråga. Det är helt olika piercingar. Dels bredden, men även typ av piercing. Ögonbrynspiercing är en ytlig piercing, som oftast vandrar även på vuxna. En ögonbrynspiercing har man, om man inte har tur, inte mer än några år. På en bebis skulle den definitivt vandra. Den skulle alltså ge stort ärr mitt i ansiktet. Läkningen är även den en annan. 2-4 månader med krävande rengöring, vs 4-8 veckor i öron.

       Sen är jag emot öronpiercingar på bebisar. Så där har jag inget att säga. Men det är liksom inte hål som hål som går att jämföra. Precis som öronsnibb och helix inte går att jämföra.

       Slut på piercingskolan.

       Svara

        Vad menar du med att den kan vandra i ögonbrynet?

        Svara

         Kroppen stöter bort ytliga piercingar. Kroppens immunförsvar försöker alltid att stöta bort piercingar, som är främmande föremål, men vid hål i tex öronsnibb finns så mycket omslutande vävnad så kroppen slutar när det läkt. Vid ytliga piercingar fortsätter kroppen stöta bort piercingen, det kan ta månader till flera år. Är du normal tar du ut piercingen långt innan, men finns många exempel där piercingen hänger i ett tunt lager hud eller har ploppat ut och lämnat ett snygg sår som blir ärr som du kan googla fram om du vill.

         Svara

      Jag önskar att jag inte hade tagit 2 av mina, de har växt ihop men blivit märken som jag hellre varit utan.

      Svara

     Föräldrar tar beslut varje dag åt barn som inte kan samtycka. Tex spenderar barnens barnbidrag, vilken kost de ska äta, vilken trosuppfattning osv. Det är liksom det föräldrar är till för

     Svara

      Barnbidraget är inte barnets. Det är förälderns som de får utbetalt av fk för att de har barn. Jag hoppas inte någon tvångsmatar sina barn och att det ger permanenta men och innebär smärta.

      Svara

       Men tänk om barnet inte vill vara veg eller paleo eller (insert diet)…. det är den retoriken jag syftande på. Att föräldrar gör val varje dag åt sina barn, inte för att göra dom illa, utan för att det ingår i rollen. Förvräng inte det till ”Permanent smärta”. Det är knappast så att någon har men för livet över ett hål i örsnibben.

       Svara

        Fast barn behöver ju mat flera gånger om dagen för att leva, det är förälderns ansvar att se till att det får i sig mat och då bestämmer föräldern också vad för mat. Hål i öronen är absolut ingenting som är nödvändigt, tvärtom så finns det risker, om än små, med det. Det går inte att jämföra.

        Svara

      Det finns inga religösa barn. Det finns barn med religösa föräldrar.

      Mat måste barn äta så ja, där måste föräldrar ta beslut.

      Piercings och religion är inte för bebisar.

      Svara

     Personer som du gör det till en big deal. Om en person inte vill ha hål i öronen så är det bara att ta ur örhängena. Vissa människor låter barnen bestämma allt… så trött på detta. Barnen är barn. Förälder är förälder. I min kultur göra hålen tidigt, och den kulturen råder i MITT hem.

     Svara

      I vårt hem bestämmer vi som föräldrar. Jag skulle dock aldrig utsätta mitt barn för onödig smärta. Dessutom är det i te bara att ta ut. Det blir ärr och växer inte alls igen. Sen är ju inte något rätt bara för att det är kultur ex könsstympning.

      Svara

       Blir så himla provocerad. Som sagt, folk sticker hål i barn varje dag, att jämför det med att skära av klitoris och sy ihop muttan är knappast likvärdigt. Jävla troll. Kan vi diskutera en helt vardagligt grej utan att gå över styr. 😡

       Svara

        Det är du som är ett troll som inte förstår liknelsen! Det ÄR lika allvarligt som könsstympning då det är ett icke medicinskt nödvändigt ingrepp.

        Svara

    Jag ångrar mina hål i öronen!

    Svara

     Ta ut dina örhängen och de syns knappt! Lugn nu!

     Har du töjt ut dina öronhål så får du skylla dig själv dock.

     Svara

      Fast i princip alla som tar hål i sina barns öron gör det med pistol vilket dels är en jävla smittohärd dels kan ge skador i vävnaden. När örhängena väl är där är det ingen ovanlighet att barn fastnar i sina örhängen eller börjar pilla på dem innan läkning är klar. Allt detta kan ge infektioner och bestående skador. Man riskerar alltså sitt barns hälsa genom att ta hål i deras öron och det är ingenting annat än ren idioti.

      Svara

      Jag har inte använt örhängen på många år nu. Och de syns visst. Och nej, jag har inte töjt.

      Svara

    Jag tycker dock mina hål är fula och sitter långt ner på öronsnibben och hade gärna väntat eller struntat i det helt. Gillar inte ens örhängen, dom fastnar bara i håret.

    Svara

    Jag ångrar mina hål i öronen. Slutade använda örhängen för flera år sedan men de har aldrig växt ihop helt igen så hålen syns ju ännu. Fick såna problem med allergier och infektioner så därför slutade jag med örhängen.
    Ännu idag får jag ”klumpar” i örsnibbarna nu som då och det är inte så jävla kul.

    Svara

   Så jävla absurt att ta hål i en bebis stackars öron. VARFÖR? För att det är fint enligt dig??? Låt ungen avgöra själv om det är fint eller inte när hon blir gammal nog.

   Svara

    Alltså, hon kommer ju alltid ha alternativet att faktiskt plocka ur dom om hon nu inte vill ha dom när hon är äldre. Men, som jag skrev, har tills den här dagen ALDRIG hört om någon som ångrat sina hål.

    Svara

     Det är ju principen, att göra ett helt onödigt kroppsligt ingrepp på en bebis (utan att hen kan ge samtycke såklart) för att man tycker det är fint? Varfööööör?

     Svara

      Personligen tycker jag inte att det är onödigt utan en fördel då jag, som jag skrev tidigare, tyckte det var jobbigt att ta hål i öronen som äldre och minnas hela grejen.
      Men samma sak kan ju sägas om tex vaccin. Tänk om min dotter blir en anti-vacc och så är hon vaccinerad själv! Ont gjorde det till och med!

      Svara

       Vacc är ju inget man gör för skojs skull? Hur kan du rimligtvis dra en parallell mellan det?????????

       Svara

       Oj vilken märklig jämförelse. Det ena är livräddande för både den vaccinerade personen och omgivningen och det andra har ingen annan anledning än kosmetisk, oavsett vad bebisen än tycker i framtiden…

       Svara

     Men det ger ju ärr! Inte bara att plocka ut. Dessutom kan det ge allergier, eksem och permanenta problem. Men undrarmest varför man vill orsaka sitt barn smärta helt i onödan.

     Svara

      Som sagt, min dotter kände NOLL smärta, annars hade hon gråtit och varit gnällig efter.
      Och jag väntar fortfarande på att någon ska stiga fram och berätta hur dom ångrat sin hål i öronen.

      Svara

       Men det visste du ju inte innan? Du hade ju tur i så fall att din dotter inte kände smärta! Hon hade ju lika gärna kunnat bli skitledsen, det visste du ju inte på förhand så det kunde ju omöjligt ha varit något som motiverat din gärning innan.

       Svara

        Jo hon hade bedövningssalva.

        Svara

         Bedövningssalva bedövar huden inte själva vävnaden. Dessutom kan barn visst känna smärta utan att uttrycka det.

         Svara

         Jag hade också det när jag piercade mig och det gjorde tväront iallafall :))))

         Svara

       Jag ångrar mina hål i öronen! På ena örat får jag knappt in örhängen för hålet är fel. Har ont i minst en timme efter att jag satt in örhänget och det gör ont att ta ut det igen, och så gör det ont en stund efteråt. De första åren (!) efter att jag gjorde hål i öronen kunde hela öronsnibben svälla upp plötsligt, utan att jag ens använde örhängen. Det blev rött och ilsket och kom var ur hålen och kunde bli som hårda kulor som gjorde svinont i flera dagar. Detta skedde random i båda öronen, ibland gick det flera månader emellan, ibland bara nån vecka.
       Vill inte använda örhängen idag pga får alltid så ont.

       Svara

        Det låter inte bra, du kanske borde kolla upp och käka antibiotika. Men valid point!

        Svara

        Jag kunde ha skrivit det där angående mina hål, haft exakt samma problem. Jag kan också stiga fram och säga att jag ångrar hål i öronen. Det har inte bidragit med något gott.

        Svara

       Då kan jag stiga fram. Ångrar mina hål i öronen!

       Svara

   Välja själv är en bra ålder. Jag var 6år. Min piercare gör det bara om barnet själv visar intresse, pratar om det med han, kanske ställer frågor och väljer smycken. Han nekar de barn som inte själva är på.

   Svara

    Och jag var 13! En perfekt ålder för att göra det valet. Innan dess är det helt onödigt.

    Svara

   Tycker det är sjukt att föräldrar tar sig rätt att bestämma att göra något permanent på sina barns kroppar oavsett om det är nåt ”harmlöst” som hål i öronen (eller de kanske växer igen efter en tid om de inte har smycken i dem) eller könsstympning/omskärelse. Jag vet att det är en kulturell fråga men för mig är det helt obegripligt. Undantag såklart för livsnödvändiga åtgärder..

   Svara

    Tillägg: varför måste de göra det när de är BEBISAR?? Är det så viktigt för bebisar att ha smycken i öronen eller går det kanske att vänta några år och fråga om de vill ha, alternativt använda clip-ons?

    Svara

     Fattar inte heller, varför i hela friden vill man smycka sin bebis? Jag tycker blotta tanken är helt bisarr. Är det för att göra henne ”fin”? I så fall undrar jag varför hon behöver vara fin, och för vem? För mig är den sortens ingrepp att göra sig ”vuxenfin” och det skulle kännas skitkonstigt att försöka applicera det på ett litet barn. Typ som att sminka henne eller färga hennes hår – det gör ju heller ingen permanent skada, men det är liksom inte attribut som har på en bebis att göra.

     Svara

    Skulle du vägra omskärelse på din bebis, i medicinskt syfte, för att det ändrade utseendet permanent?

    Svara

     Jag skrev ju undantaget för livsnödvändiga åtgärder. Aldrig hört talas om omskärelse som har varit medicinskt nödvändigt men det kanske finns såna fall. Så nej, om det med säkerhet skulle vara skadligt för min bebis hälsa skulle jag inte vägra.

     Svara

      missade den delen, ber om ursäkt.

      Svara

       Allt ok 🙂

       Svara

     Det vore ju som att vägra ett medicinsk ingrepp för att barnet skulle få ett ärr som ändrades dess utseende? Vem har någonsin tyckt det eller gjort det (om ingreppet varit nödvändigt)? Vi pratar ju om onödiga (endast motiverade av ytliga skäl) kroppsliga ingrepp.

     Svara

      Jämförde du just något kosmetiskt med ett medicinskt ingrepp? 🤦🏻‍♀️

      Svara

       Va nej? Uttryckte mig nog slarvigt. Min kommentar var ett svar till den som frågade om man skulle vägra medicinsk omskärelse för att det ändrade utseendet på barnet. Jag menar att det vore ju helt befängt. Självklart skulle man aldrig vägra ett medicinskt ingrepp på sitt barn för att det ändrar dess utseende (typ ett operationsärr) och undrade om någon någonsin resonerat så.
       Däremot borde man enligt mig inte göra kosmetiska ingrepp på barn som inte kan samtycka till dem själva (typ hål i öronen).

       Svara

     Medicinskt 😅😂😂

     Svara

   Förlåt men 😂

   Svara

   Håller med dig, ingen fara att göra det på små barn som sen inte minns. Syrran fick hål när hon var bebis men pappa tillät det inte på mig. Tog hål i tonåren och det tog månader innan det läkte ordentligt och det gjorde inihelvete ont att ta. Önskar jag också hade fått när jag var liten 🙂

   Svara

    Ja och en liten bebis är inte alls extra utsatt när det kommer till infektioner osv..

    Svara

   Det är av en anledning som riktiga piercing studios inte tar hål i öronen på små barn! Det kan bli fult när barnet växer. Sen måste barnet inte vara mer än 6 år tror jag men då kan man iallafall prata om det och barnet kan välja själv. Skulle aldrig utsätta en bebis för något sådant bara för att jag tycker det är lite gulligt (vilket jag inte tycker dock)

   Svara

   Det är absolut inte barnmisshandel, herregud!
   Jag fick HÅL i öronen när jag var fyra veckor och jag hatar knappast min mamma för det.

   Tog hål i öronen på dottern och brosdottern när de var 2 respektive 4 veckor gamla. Min dotter grät inte ens och brorsdotter hoppade till lite lätt men var nöjd 20 sekunder senare när hon fick bröstet.

   Fördelar:
   Snabbt läkkött.
   Inga infektioner då barnet inte kommer åt öronen.
   Hålet stängs aldrig igen (varit utan örhängen år åt gången utan att de täppts igen).
   Dottern kommer garanterat att vilja ta HÅL så småningom så det besparar er gnäll och tjat.

   Skulle hon hata att bära örhängen så är knappt synligt att hon ens har hål.

   Folk har tagit HÅL i öronen på barn redan när de är dagar gamla i mitt hemland och ingen har någonsin visat annat än tacksamhet. Folk får bli provocerade så mycket de vill, jag bryr mig ändå inte om vad dagens veka kvinnor tycker. Alla gör det som är bäst för sitt eget barn.

   Barnmisshandel..snacka om att urvattnat ett ord…

   Svara

    Vet inte varför hål = HÅL.

    Svara

    Jag är genuint förundrad. Tyckte det var en sån himla liten grej, men ni kanske har rätt att man ska vänta med piercing. vi har inga barn och ska ändå inte pierca någon. Det bara dök upp en diskussion som spårade ur.

    Svara

     Det är en ganska liten grej. Men det är en liten grej som barnet själv borde få välja om barnet vill göra eller inte.

     Svara

    Något är inte mindre barnmisshandel för att det är ett kulturellt fenomen. Din dotter kommer garanterat vilja ha hål senare? Vad härligt att hon får växa upp till en alldeles egen fri individ! Stackars barn.

    Svara

     Jag vet inte.. att kalla det barnmisshandel känns som att förminska riktig barnmisshandel. Säga vad man vill om att ta hål i öronen på barn…

     Svara

      Fast begreppet barnmisshandel är väldigt brett och innefattar mycket mer än vad man tror. Barnmisshandel är inte bara vuxna som slår käften av sina ungar.

      Svara

       Nej det vet jag. Men har någon någonsin dömt en förälder för barnmisshandel för att de tagit hål i barnets öron när barnet varit spädbarn?

       Svara

        Nej, det är mycket få fall av barnmisshandel som döms överhuvudtaget. Men så som utvecklingen ser ut i frågor som rör barns rättigheter och hur den sociala acceptansen minskar allt mer ser jag inte det som en omöjlighet i framtiden.

        Svara

    Tycker ofta förespråkare för att ta hål i öronen på bebisflickor uttrycker sig som du gör. ”Tjejer ska ha rosa”, ”dagens veka kvinnor” osv. Ska man generalisera verkar det finnas ett samband…

    Svara

    Tappar man en bebis ner på golvet och ger bröstet och närhet efteråt så gråter de inte heller.

    Svara

    Mina hål syns, hatar dom. Min mormor är spansk och pressade min familj till detta. Jag hade velat bestämma själv, min mormor är en självisk bitch.

    Svara

   Jag tog hål i öronen när jag var 27 år. 😮😳
   Hade piercing i naveln, näsan och läppen innan öronen fick sitt.
   Men hur som helst, som mamma till fyra döttrar så kan jag säga att ingen av mina ungar har fått tagit hål i öronen före 9 års ålder. Själv tycker jag att bebisar med örhängen är mycket fult och ser helt skevt ut. Men sen hur andra ändå gör med sina barn rör mig inte i ryggen. Tror att vi skulle behöva lite mer ”sköt dig själv och skit i andra-mentalitet” i det här landet. Välj dina strider liksom.
   🎄

   Svara

  Jag vill verkligen veta vad det är som händer med Anna Book.Inget Instagram och inga uppdateringar på bloggen……..

  Svara

   Enligt fb har hon planer på att utbilda sig till nagelteknolog. Kan säkert passa henne tror jag. Fixa fina naglar på folk och sitta å prata samtidigt. Skönt om hon får ngt vettigt att göra.

   Svara

   Kika på Flashback. Här tas kommentarena om familjesituationen bort och det är lika bra det, man bör låta rättvisan ha sin gång. Men utan att säga förmycket blev det nog lite mycket för Anna att just nu vara offentlig på sociala medier, att stänga ner dem var antagligen det vettigaste och sundaste hon kunde göra.

   Svara

    Hon är med och uppträder då.

    Svara

  Älskar alla peppande kommentarer på Isabellas blogg – ”Rom byggdes inte på en dag” osv …. Rom byggdes inte heller av en influänser som gav sig för att vara estee lauder men mer var som Ola-Conny…

  Svara

   Tryck inte ner Ola-Conny! Tror han hade kunnat åstadkommit mer än Bella.

   Svara

    Exakt! Var inte dum mot Ola-Conny!

    Svara

    Ja, Ola-Conny har t o m en egen limpa! Lär sälja bra i Ullared.
    Nu kommer Bella att börja vistas mer i köket så vem vet kanske hon kan ge ut en serie färdigrätter likt Erik Lallerstedt?
    Samarbete med Familjen Dafgård på g?

    Svara

   Lovar att det är fler som köper Ola-Connys brödlimpa än vad IL har följare efter alla lögner..

   Svara

  Är det bara jag som inte tycker att StyleElin är grym på att sminka? Fattar fan inte.

  Svara

   Hejhej Elin 👋

   Svara

    Varför skulle Elin skriva en neggig kommentar om sig själv?

    Svara

     För att få folk att kolla + eventuellt höra att hon inte är fullt så värdelös 🤷‍♀️

     Svara

      Långsökt. Och kommentarer i stil med ”Hejhej X” är såååååå bloggbevakning 2018.

      Svara

       Sorry att jag är omodern. Ska sluta med det.

       Svara

        Ja, tack. Sluta med det.

        Svara

    Haha, tror Elin hade kommit på något lite mer clickbait än min kommentar isf!

    Svara

  Kan vi prata lite om Ellinor Löfgren (pdotter)? Hennes instagram och blogg är lite av mitt guilty pleasure. Jag småskrattar lite åt hennes naiva och stundtals korkade inlägg samtidigt som jag fascineras över att hon kan landa ganska (gissar jag) bra samarbeten. Hela bekantskapskretsen verkar ha det mer än gott ställt och fikor, fester och resor är därför som förväntas. Extra skojigt är ”Rolf” som alltid är först (och ibland enda) att kommentera hennes inlägg.

  Svara

   Jag är också fascinerad… men samtidigt verkligen nyfiken på hur man i hennes ålder har råd att köpa detta hus, även om hon ”bara” äger 40% av det…

   Svara

   Jag tycker Pdottet är väldigt lätt att genomskåda. Man märker sååå tydligta att hon försöker vara något hon inte alls är.

   Svara

    Instämmer

    Svara

    Ja, det håller jag verkligen med om. Allt går ut på att försöka upprätthålla en fasad.

    Svara

   Åh Pdotter! Kommer ihåg när hon var i Polen och tyckte att polackerna var för otrevliga för ett folk som hade upplevt Förintelsen, och när förskollärare inte var vänskapsmaterial då de saknade ambition.

   Svara

    Men nej, säg att du skojar?! Hur ignorant får man vara. Läste nu i veckan om deras Afrika-planer där hon nämner att de bland annat ska besöka ett barnhem. Alla som kommenterar påpekar det olämpliga i detta eftersom det troligen har mer negativ än positiv effekt på barnen, med kritiken bemöts typ med ”nä, men så tror jag inte alls det är” istället för att se och läsa de tips som kommer från läsarna.

    Svara

  Pressar/gnisslar tänderna på natten så att dom är påväg att slitas ner till emaljen. Tandläkaren vill att jag ska ha en bettskena men det är någonting som jag inte alls vill ha. Kan inte tänka mig att sova med någon i munnen då jag redan har sömnproblem som det är. Nu har jag läst om att man kan sätta botox i käken som ska kunna hjälpa mot detta istället.

  Någon som har testat det och är det effektivt?

  Svara

   Inga problem att sova med bettskena – tvärtom! Då slipper jag oroa mig för att tänderna ska bli förstörda. Det blir en del av sovrutinen.

   Svara

   Jag ääääälskar min bettskena! Den är bland det bästa som hänt mig och kan inte leva utan den! (Har den på grund av samma andledning). När jag stoppar in den i munnen är det som att hela kroppen går in i ”sömnläge” och slappnar av. Tycker du ska prova!😀

   Svara

   Jag har också sömnproblem och gillade inte alls tanken på bettskena, men jag sover mycket bättre med den för att jag varken spänner käkarna eller gnisslar tänder. Om du har tandförsäkring ingår det (gjorde i alla fall för mig) och du behöver inte betala en krona, kontra flera tusen på botox. Du borde i alla fall testa innan du sprutar in botox i ansiktet.

   Svara

   Jag fick bettskena först, funkade inte utan dreglade bara och vaknade av den.
   Gjort botox nu och jävla va skönt! Tar 5 min, gör inget ont och känns så bra. Mest också för jag låste min käk dag ut och dag in innan vilket jag inte kan längre. Testa på!

   Svara

   Jag gar en god vän som gjorde botox för samma problem och hon var supernöjd, dock så måste du gå till en bra klinik då risken är att det ”slappar till” området kring hakan så att du ser äldre ut.

   Svara

   Tack hörrni 🙂

   Svara

  När ska mitt guilty pleasure challizz öppna sin blogg? Någon som vet varför hon låst den?

  Svara

   Nån försökte ju hacka hennes blogg genom kommentarsfältet enligt henne själv. Kolla hennes insta istället, minst lika underhållande där. Bilder på sina finnar, sjukhusbesök, kärleksförklaringar till Babe och härliga matbilder 😂

   Svara

    Haha åh!! Får nöja mig med hennes insta så länge.

    Svara

    Vad heter hon på insta?

    Svara

     charlene_stardust

     Svara

  K*nza arbetar lite som isabella har jag tänkt på det senaste. T ex nu när hon fick massiv kritik för hennes sponsrade resa, då lägger hon ut en bikinibild på sig själv med icke-platt mage (hon är fortfarande smal, missförstå mig inte tack). Och får då kommentarer om hur fint det är att hon visar hur det ser ut ”på riktigt” efter barn, att fler borde visa sånt här på instagram etc etc. Det som Isabella gör med att lägga ut någon empatiskt/rörande etc vid kritik eller innan lansering tror jag de flesta bloggare gör. Skillnaden är att Isabella varit öppen med det. Ändå får bara hon kritik. Underligt faktiskt.

  Och alla dessa annonsen och samarbeten.. Hon som inte ville visa sonens ansikte använder honom nu när hon ammar i reklam (både film och bild) för ivy revel 😂 Och svaret hon gav en läsare angående förklaring till Dubai, att hon inte vet när svaret kommer.. snark.

  Svara

   Du skriver varje dag om Kenza och ingen nappar på ditt fiskande. Verkar som du verkligen har blivit fixerad! Skriv din skit på hennes sida,eller är du blockad där?

   Svara

    Va?

    Svara

   Ja, hon är kalkylerande och svinjobbig.

   Svara

    Kalkylerande är verkligen rätt ord!! Hon har dock varit väldigt smidig med det måste jag säga, har kommit undan med smarta och genomtänkta grejer i rätt följd Mm i flera år!

    Svara

   Hon ger mig sån avsmak. Så fort det började dala släppte hon en förlossningvideo, hon som alltid tyckt hon är bättre än alla andra influencers eftersom hon är sååå privat. Visst, hon är så privat som pengarna tillåter. Nu
   mjölkar hon sin nya accessoar ungen hur mycket hon än kan. Lika falsk som blondinbella men lite mer slug. Och den där självgodheten, bye.

   Svara

    Haha ja. Hon körde stenhårt på med youtube när hon släpps graviditeten, hon visste att de visningarna skulle skjuta i höjden! Undrar vad som hände med filmandet efter förlossningen.. Kanske lagt ner av samma anledning som podden, ”brist på tid”. Haha som om podden inte lades ner pga all kritik hon fick 😂😂

    Svara

     Exakt! 😂🙌🏻 Där fick vi se klart hennes riktiga persona!

     Svara

   Hon är skitfalsk och manipulativ. Hon har alltid trott att världen kretsar kring henne och hennes blogg. Jag undrar seriöst varför hon sitter på en sån hög häst, vad har hon uppnått? Ett klädmärke som snart konkar, en blogg som framkallar gäspningar, en instasida där hon slänger tuttarna i vädret för likes, en son hon utnyttjar till max mm…

   När jag tänker efter så tror jag att jag ser ned på influencers på ett onaturligt sätt. De är bara pajaser vars jobb är att underhålla oss hårt arbetande människor som faktiskt har jobb som spelar roll för samhällets välmående och utveckling….

   Svara

    Ja egentligen har hon inte åstadkommit ett skit! Det är så skumt att många ser upp till influensers egentligen. De gör INGET vettigt och tjänar multum. Medans vi som faktiskt bidrar till samhället har tur om vi får gå i pension innan 70
    År.

    Svara

   Jag kan bara hålla med. Och reklambilden när hon ammar och är ”power mum”… känner bara att det blir för mycket.

   Svara

    Det är cringe gånger tusen. Som att hon fött Jesus! Bara hon som fått barn här i världen. Allt handlar om Kenza, kom ihåg det! Glad att folk mer och mer börjar syna detta äntligen.
    🙏🏻

    Svara

    Men man får ju inte glömma att Kenza är den enda kvinnan som någonsin fött barn! Och ammar!

    Svara

     Glöm inte att hon är den enda med en vagina! I alla fall en nyfunnen.

     Svara

    Hon måste väl få va powermum om jag får vara powernun?

    Svara

  Hej,
  Vad är det med folk som MÅSTE MÅSTE säga ”jag visste det!” eller ”det hade jag på känn!” när man berättar att man är gravid? Jag pratade med mina kompisar om det, jag fick barn i april, och en tjej sa att det är så förminskande av ens känslor. Vilket jag insåg att det verkligen är! När vi berättade för min mamma, som jag inte hade haft kontakt med på 3mån då, sa hon exakt så. Haha, ursäkta hur fan kan man ha det på känn om man inte ens pratar? En, inte alls nära vän, sa likadant. Jag stör ihjäl mig på detta! Är det för att man vill ha rätt eller vad handlar det om? Jag kan själv också ha känt så inför någons kompis graviditet, men ALDRIG något jag skulle säga i ansiktet på henne 2sek efter hon berättat det (alltså jag skulle aldrig säga det). Trevlig onsdag! =)

  Svara

   Alltså det där är ju bara en spontan reaktion när man tänkt på något och sen får bekräftat att det var rätt. Läs inte in så mycket i det.

   Svara

   Jag håller helt med dig. Jag har också haft mina aningar men skulle inte få för mig att brista ut det när hon berättar. Räcker gott med att gratulera och vara glad.

   Har även varit med om en vän som berättade att hon och mannen skulle skiljas varpå den hon berättade för utbrast ”jag visste det!!”

   Svara

   Jag håller med dig, tycker det är sjukt störigt! Självklart har man haft det på känn ibland, typ på jobbet med folk som har berättat rätt sent, men man säger ju inte det! Man säger ”grattis, vad kul!” och behåller sina andra tankar för sig själv. Tror dom du skriver att det handlar om att vara först/ha rätt. Väldigt viktigt för vissa. Ev samma människor som frågar om man är gravid när man råkar se lite tjock ut …🙄

   Svara

   Snacka om att störa sig på ingenting. Så konstigt.

   Svara

    Haha ellerhur! Vafan..

    Svara

     Jävligt skum människa 😳

     Svara

   ”Är det för att man vill ha rätt eller vad handlar det om?”

   Det du gör är ju att förminska deras känslor och du vill bara ha rätt att dina känslor är rätt och deras fel. Du överreagerar enormt.

   Svara

   Din reaktion om något är störig och framförallt obehaglig. Vem tänker ens så när ens mamma säger att hon hade ens graviditet på känn? Så skum.

   Svara

  Köttätare, vegetarianer samt veganer. Vad är eran go to måltid när ni inte pallar laga något ordentligt eller vettigt? Alltså era skiträtter rent näringsmässigt men ändå najs.
  Förr körde jag på pasta och ketchup men nu blir det att slänga in pommes och broccoli i ugnen och käka med dressing typ. 😅

  Svara

   Snabbnudlar som man låter ligga kvar i buljongen (som någon slags extremt fattig ramen) sen har man på soja och en klick smör. Dock mår man kast när man ätit pga noll mättnad och för mkt salt.

   Svara

   Pytt i panna!! Helst ska man ha kall kokt potatis från någon tidigare måltid, annars koka nya. Men sen liksom, stek med nån god korv och kanske sötpotatis eller morot men huvudsaken e potatis+korv+salt+peppar=gooott! Stekt ägg on top jajamän. Kanske rödbetor eller ketchup för all del. Har ätit det minst två gånger i veckan de senaste veckorna😍

   Svara

    Fast detta är ju att faktiskt orka laga mat. Stå å skala potät är verkligen det sista man gör när man inte orkar laga mat, det är typ det absolut jobbigaste i matlagning.
    Jag brukar köra färdiga soppor som finns i affärerna, köra med något bröd som jag doppar i. Jävligt mättande faktiskt.

    Svara

   Tacos. Utan alla grönsaker..

   Svara

    Då är det ju lättare med bara grönsaker UTAN köttfärs/substitut.

    Svara

     Då tycker vi olika. För mig tar det ett par min att steka upp lite köttfärs, sen på med köttfärsen och massa creme fraiche på mjuka bröd, rulla ihop och äta 😋

     Svara

   Tonfisk som jag blandar med smaksatt creme fraiche, och bulgur till.
   Potatisbullar med råröda lingon.
   Vegetarisk ärtsoppa som säljs i såna rullar.
   Rostbröd med avokado och stekt ägg.

   Ser alltid till att ha ovanstående hemma om motivationen eller orken till att laga mat tryter. Gott och mätt blir jag 🙂

   Svara

   Sparris eller haricotverts, på med lite olja och flingsalt sen in i ugnen. Sen plockar jag till småsaker av det jag har hemma, typ ost, oliver, soltorkade tomater, grönsaker, färdiga baljväxter på tetra, rester av makaroner eller vad fan som helst. Tänker bara ”massor med grönsaker, lite kolhydrater och protein/järn”. Orka laga mat.

   Svara

   Pizza från frysdisken.

   Svara

   Hälsans kök lasagne. 366 kalorier och smakar underbart.

   Svara

   Nudlar med frysta sojabönor och en liten kub sjögrässallad (köper frusen från kinabutiken och skär upp i kuber som jag förvarar i frysen) lite frusen majs och någon färsk grönsak jag har hemma, typ selleri, broccoli, kål eller morot och så lite rostade sesamfrön på toppen

   Svara

  Hjälp.
  Jag har precis fått barn ich ska gifta mig med stor fest och kyrka om 3 månader. Hur kan jag på bästa sätt komma i en acceptabel form?
  Kommentarer i stil med; ”du ska vara glad att din kropp har skapat nytt liv” eller ”njut av tiden och strunta i vikten” etc. Undanbes…

  Jag är genuint intresserad av tipps och råd.
  Tack på förhand!
  RR

  Svara

   Fasta varannan dag.
   Ät max 500 kcal, helst rätt sent på dagen.
   (En påse ICA basic grönsaker på 1kg innehåller ca 300 kalorier, stek i stekpanna och krydda med kurry och ha i en skvätt havregrädde så har du en stor måltid), dbara vatten (undvik det också i några timmar om du kan, av hälsoskäl inte viktrelaterat), ät morötter eller äppelbitar som snacks, ta kromtabletter för att minska sötsuget och ta en multivitamin för att inte få näringsbrist.

   Sen dagen därpå får du äta.precis vad du vill. Och hur mycket du vill, helst bara vegomat dock. Undvik mejeriprodukter.

   Rasade i vikt utan att hata bantningen. Antingen fick jag äta vad jag ville eller så skulle jag få äta dagen därpå = alltid se fram emot att få äta vad man vill.
   Det slutar med att man äter rätt normal mat och kanske 50g choklad. Magsäcken krymper och man känner sig lätt på insidan.

   På 3 månader gick jag ned ca 7 kg fett som aldrig kom tillbaka trots att jag slutat fasta.

   Gå långpromenader de dagar du fastar så glömmer du maten en stund också.

   När du nått målvikten kan du köra 5:2 för att inte gå upp i vikt om du är en sån som saknar självkontroll.

   Svara

    Nej usch. Då förlorar hon muskler. 500 kcal är svält. Fasta är förjävligt. Håll dig på 1300 kcal Per dag och träna Så kommer du rasa i vikt. Lyssna inte på dessa jojobantare.

    Svara

   Amma och rör på dig. Ät mat.

   Svara

   Hur nyss är nyss? Kan ju ge massa tips men om du födde barn för en månad så är det bara att ta promenader och acceptera läget. Om du ammar så ska du inte dra ned på maten. Ger du ersättning så kan du gå på nån värdelös diet utan kolhydrater och tappa livslusten.

   Svara

   Ät rätt och träna fem ggr i v. Inget socker inga snabba kolhydrater. En dag i veckan du äter upp dig men inget överdrivet eller överdriven sockermängd.

   Svara

   Ammar du så ta det lugnt! Ät normal vanlig mat, gå promenader varje dag. Ha bebisen i sele hemma och på promenad så du får en viktväst. Du kan släppa miljögifter till mjölken om du går ner för snabbt så ta det lugnt. Viktväktarna är bra också!

   Svara

   Du ska INTE råbanta som ngn som inte har koll tipsade om ..
   Om du ammar heltid! Det går över miljögifter i bröstmjölken amma o promenera är bra!

   Svara

   Grattis till bebis och bröllop! Strunta i alla dumma svältråd. Jag kan varmt rekommendera https://www.mammafitness.se/ De kommer ta hänsyn till att din kropp har speciella förutsättningar och se till att du får äta ordentligt och bli svinstark + att du kan få program att träna hemma. Jag köpte deras program för några år sedan och fick både kosthjälp och träningsprogram. Sjukt bra, men sen blev jag lat och trött. Men om du har tre månaderpå dig så tycker jag absolut du ska prioritera att ta hjälp av detta eller nån pt. Vad du än gör, undvik att enbart fokusera på kaloriunderskott, man blir dum i huvudet av sånt.

   Svara

  Jag är gift men har blivit kär i en annan kille och han är kär i mig också. Älskar min man jättemycket och vi har ett väldigt bra liv ihop men vi har aldrig sex och jag är inte ens sugen på att pussa honom längre. Mycket kommer bli jobbigt och en stor omställning om jag väljer att skilja mig och jag tror att jag är väldigt bekväm och nöjd med situationen (förutom att det mer är som att jag är gift med min bästa kompis) men kan inte sluta tänka på ett liv med den andra killen som dykt upp i mitt liv. Vad gör man?

  Svara

   Livet är kort, gå på din magkänsla!

   Svara

    Hoppas den du älskar lämnar dig utan förvarning för att hen hittat någon annan som får det att kittla till i brallan…

    Svara

     +1

     Svara

   Är det barn inblandade? Annars kommer du bara att förstöra för tre personer; dig själv och båda killarna.

   Svara

    Inga barn inblandade.

    Svara

   Det blir aldrig som du fantiserar ihop det i huvudet. Även om du inte tänder på din man så ska du inte vifta bort en skilsmässa, speciellt inte om ni har barn/varit tillsammans längre.
   Du är kär och svävar på moln just nu, vilket är en härlig känsla, men inbilla dig inte att det blir lätt.
   Din man kanske blir chockad och börjar må dåligt mentalt. Om du ens har några känslor för honom öht så lär det inte vara lika lätt att bara packa väskan och flytta in med nästa kille. Det är aldrig så enkelt.

   Av erfarenhet och vad jag hört av många: killar blir typ avtända när kvinnan lämnar sin partner för deras skull. Det är få män som inte ångrar att de uppmanat kvinnan till att lämna. Han kommer garanterat att dra sig undan och då sitter du där mitt i en skilsmässa, ensam och ångerfull.
   Stanna med din man är mitt tips. Är han en allmänt god människa som har din rygg och som du känner dig trygg med; stanna. Det är få som inte ångrar att de släppte en bra snubbe för en crush.

   Svara

    Kille nr 2 kommer alltid att ha en tanke i bakhuvudet: har hon gjort det en gång kan hon göra det igen.

    Svara

     Exakt. Jag skulle heller aldrig inleda något seriöst men en kille som dumpar sin tjej för att han har en förälskelse i mig. Jag kan förstå att vissa tänder på spänningen men det är få som vill vara tillsammans med en människa som har så lätt att släppa sin tidigare partner.

     Svara

     Jag vet flera relationer där x och partner 2 hållit ihop resten av livet.

     Svara

      Du vet flera relationer där folk träffat någon annan medan de också varit gifta? Där de sedan också tagit ut skilsmässa för att kunna leva ihop med nästa person? Vad är det för otrogna (mentalt eller fysiskt) kretsar du umgås i? (skrattemoji här, men old school datorskrivande just nu)

      Svara

   Du avslutar kontakten med den andra killen och känner efter ett tag om du fortfarande vill skilja dig. Viktigt att ha i åtanke att skilja sig inte innebär att det slutar med att man är i relation med den andra mannen. Många gillar att jaga det som är förbjudet och tröttnar sedan när det är fritt fram, oavsett hur kär man nu påstår att man är.

   Svara

   Man kommer alltid bli ”kär” i andra. Och det kommer försvinna. Du var en gång kär i din man. Du kommer bli ”kär” igen. Och din nya kille kommer bli ”kär” i en annan senare. Du får helt enkelt välja. Du gifte dig med din man för att du älskar honom och vill leva med honom? Vill du då bara slänga bort det för en tillfällig fling?

   Svara

  Har SVT infiltrerats av avgrundsvänstern? Man undrar ju när man ser den feministiska tidningen Bang beskrivas som rasistisk (sista stycket):

  https://imgur.com/P7st93n

  Svara

   Svenskt media är extremt vänsterdriven tyvärr. Läskigt!

   Svara

    Nej, det är den inte!
    Sluta ljug!

    Svara

     Hahaha säger du som röstar rött/grönt?

     Svara

      Haha säger du som röstar blått/brunt?

      Svara

     ”Inom public servicemedierna SR och SVT är miljöpartister i förhållande till kåren i sin helhet överrepresenterade och andelen moderater underrepresenterade.”

     Källa: https://jmg.gu.se/digitalAssets/1284/1284227_nr38.pdf

     Har för mig att 53% av de anställda antingen röstade på V eller MP, knappast representativt för befolkningen som helhet.

     Svara

      Iom att högern vill avveckla Public Service är det ju inte så konstig att högerspöken inte söker sig dit. Likaså kanske den som anställer inte vill anställa en mullvad.

      Svara

     Det är allmänt känt att journalister är vänster

     Svara

   Det är uppenbarligen en felskrivning.

   Svara

  Tror ni att man kan kommunicera med varandra genom tankar på något vis?

  Jag var med en barndomskompis en gång och hennes lillasyster hemma hos henne. Vi började prata om en jäääätte gammal kompis som INGEN hade haft kontakt med på flera år och helt plötsligt skrev han till henne något i stil med tja, längesen.. läget? Och då hade vi inte gått in på hans facebook, Instagram eller något sådant alls. Det var jätte skumt och alla blev jätte chockade. Det var ingen ”viktig” person heller för oss på något sätt och inte pratat om han innan. Kan tillägga att han verkligen är ingen sån som min kompis skulle få för sig att få med på för att driva med mig eller något sånt. Det är en ytlig bekant! Har ni varit med om liknande?

  Svara

   Nej. Det tror jag inte. Tror man kan bli så nära varandra dock att man lärt sig hur andra personen är och fungerar och därför känner av vad personen kommer göra/känna. Jag brukade känna på mig om mormor skulle ringa mig innan hon ringde tex. Min bästis och jag kan prata med varamdra med blickar.

   Svara

  Försöker läsa kurslitteratur men det är SÅ JÄVLA TRÅKIGT och så svårt att koncentrera sig. Hur skall man lyckas med studierna?

  Svara

   Vet inte vad du pluggar till, men är det ingen jätteavancerad utbildning så klarar man sig nog på att skumma litteraturen (läsa rubrikerna i kapitlen och få ett hum vad de handlar om), repetera det som tagits upp på föreläsningar (powerpoint + dina anteckningar) och plugga på gamla tentasvar. Är snart färdig socionom och har kört med denna studieteknik med undantag för vissa kurser där en specifik artikel/bok särskilt intresserat mig och jag läst ordentligt. Har aldrig fått en omtenta, mitt sämsta betyg jag fått är C.

   Svara

    PS, om du inte har lätt för dig i skolan funkar inte detta för att få minst ett C..bara ett tillägg så du inte mår skit sen.

    Svara

     Jag vet inte om jag skulle påstå att jag har särskilt lätt för mig i skolan… Tänker snarare att det är socionomutbildningen som är relativt enkel, tror ej detta skulle fungera för att få bra betyg på t.ex. läkarlinjen.

     Svara

      Att aldrig fått sämre än C och aldrig skrivit en omtenta och samtidigt inte verkar ha lagt ner särskilt mycket evenemang är en ekvation där resultat tyder på att man troligen sedan innan har det ganska lätt för sig i skolan.

      Svara

   Tänk på den saftiga lönen du kommer få sen!

   Svara

   Concerta? 🤷‍♀️

   Svara

   Sätt pauser mellan läsningen och unna dig saker! Typ läs 20 sidor = snickers eller vad som helst 🤣

   Svara

   Pomodorometoden!

   Svara

    Den fungerar väldigt bra!

    Svara

   Lyssna på Björn Liljeqvists föreläsningar, alternativt läs hans bok om studieteknik. Han är grym! 🙂

   Svara

  Vem gillar ni bäst? Rösta nedan

  Svara

   Maja Nilsson lindelöf

   Svara

    Vem är det?

    Svara

   Sanna Guidetti

   Svara

    Vem är det?

    Svara

   Mig själv.

   Svara

   Johan Falk.

   Svara

   Prins Harry

   Svara

   HAHA var kanske otydlig!! Menar mellan Sanna och Maja

   Svara

    Kungen.

    Svara

   McDonalds. Utan tvekan.

   Svara

    Röstar på Max

    Svara

  Jag träffade en kille i helgen som jag verkligen fastnade för. Vi klickade på en nivå jag sällan klickar med folk på, speciellt killar, och jag hade den roligaste kvällen på riktigt länge. Vi har haft kontakt efter det och vi kommer lika bra överens i skrift (kan tycka det är lite jobbigt ibland, att det blir typ stelt när man skriver, men det är inget problem här). Grejen är att jag var i en riktig destruktiv relation för ett par år sedan, där killen var elak mot mig 24/7 och han tog all självkänsla och egentligen hela min person ifrån mig. Så alla hans ord ekar i mitt huvud nu, och jag kan inte slappna av.

  Jag går runt och är konstant nervös för att jag är rädd att göra något fel. Om han inte svarar direkt, vilket såklart är helt rimlig, får jag ångest och tänker att han inte vill prata med mig. Det har dock inte hänt än att han slutat svara hittills, så det är ju egentligen obefogat. Försöker tänka att han inte skulle ha svarat om han inte ville prata med mig, men samtidigt är det någon liten röst i mig som säger att han bara pratar med mig för att vara snäll typ.

  Jag gillar att känna någonting igen och att vara lite sådär pirrig, som jag inte varit på typ fyra år, men jag kan inte njuta av det för att jag är så rädd. Blir värre av att han bor över fyra timmar bort, så vi kommer inte direkt kunna träffas om vi vill och jag vet inte hur jag ska bete mig för att fortsätta vara intressant så att han vill prata med mig. Vet inte vad jag ska göra alls. Är förvirrad och mår dåligt över hela situationen samtidigt som jag gillar att prata med honom och vill fortsätta med det.

  Vet egentligen inte vad jag ville få ut av det här… ville nog mest bara skriva av mig för jag har ingen att prata med 🙁

  Svara

   Mitt enda tips är att ringa VC och be om tid till en terapeut för att få bearbeta ditt trauma. Osvett vad som händer med kille förtjänar du ett liv där du inte går runt och är konstant orolig ❤️ Lycka till! Killen låter härlig, ha roligt och se vart det leder.

   Svara

    Jag har tänkt det länge men kommer mig aldrig för. Jag är så jävla dålig på att prata om mina känslor och de gånger jag försökt söka hjälp har jag inte blivit tagen på allvar riktigt, så jag är rädd för det också. Jag vet att du har rätt dock. Jag vet det så mycket att jag börjar gråta nu för allt jag vill är att inte behöva oroa mig om allt hela tiden. Men tack, vad fin du är. Och ja, han är jättehärlig. Önskar jag kunde njuta av det och vara lite mer i stunden…

    Svara

     Det är en terapeuts jobb att hjälpa dig sätta ord på dina känslor ❤️

     Svara

   Berätta för honom hur du känner. Du förlorar antagligen ingenting på det, utan det kan enbart underlätta för er båda.

   Svara

    Känner att det är alldeles för tidigt för det. Vi har bara skrivit ett par dagar liksom och det sista jag vill är att skrämma bort honom.

    Svara

     Prata om det med någon kompis kanske? Om du har någon vän du kan berätta hur du känner för? Alltid skönt att ventilera med någon

     Svara

      Har ingen vän jag känner att jag kan prata med. Ingen vet riktigt vad jag gått igenom med mitt ex, eller de vet vad jag gått igenom men inte hur mycket jag blivit skadad av det. Så jag känner mig inte bekväm med att ta upp det, eftersom jag kommer behöva gå så djupt för att förklara situationen liksom.

      Svara

     Om han gillar dig och är en bra kille kommer du inte skrämma bort honom. Om jag var han hade jag uppskattat det väldigt mycket mer om du vågade vara ärlig redan från början istället för att gå och hålla något sådant inom dig.

     Vad är det värsta som kan hända? Att han säger att du verkar asjobbig och att han inte vill ha med dig att göra om det är sådär du är? Okej, då vet du att han är fel snubbe för dig och du slipper bli ännu mer fäst vid honom innan allt brakar samman.

     Vad är det bästa som kan hända? Att han är förstående och tänker på hur du fungerar så han kan underlätta för dig? Ser man på. Då har du hittat en fin kille som du gillar och som verkligen bryr sig om dig så till den grad att han redan hjälper dig att må bättre.

     Svara

      Alltså… jag hör vad du säger (eller läser vad du skriver) och jag förstår tanken med det. Men det känns så himla ytligt än så länge och jag känner mig inte bekväm med att öppna mig på det sättet. Jag tänker att jag bara får försöka fake it till I make it och spela cool och ser var det leder, och om det i sådana fall blir aktuellt längre fram att berätta för honom. För just nu är det verkligen bara att vi har träffats en kväll, hånglat lite, hade skitkul tillsammans och har fortsatt på det i textformat.

      Jag vet att det bästa kanske hade varit att göra som du säger, men jag är verkligen alldeles för mesig för det. Och jag har fått höra alldeles för många gånger att jag för sentimental och jobbig som hela tiden vill prata känslor, så jag vågar inte riskera att behöva höra det igen – fast jag inte tror att den här killen skulle säga något sådant till mig.

      Svara

   Kram från mig. Försök att ta det lugnt och övertänk inte. Lätt att skriva för mig men jag ville bara peppa lite. Du är bra som du är och du duger så bra. <3

   Svara

    Jättelätt att säga. Försöker det hela tiden men min hjärna går inte att kontrollera. Eller ja, mina hjärnspöken går inte att kontrollera, de lever sitt eget liv.

    Svara

   Känner med dig då jag också har trauma från tidigare relation. Viktigaste är att inse att du inte kan kontrollera hur han känner och huruvida ni kommer utveckla en relation eller ej. Det kan även vara bra att konkret tänka över och skriva ner vad som kommer hända om det inte blir som du vill, ofta är det inte så farligt som den bild man skapar i huvudet. För mig har det också hjälpt att om jag vill skriva någonting, skriva det i mina anteckningar så jag får det skrivet vilket gör att det blir enklare att få bort dessa eviga tankar på allt och inget. Hoppas det löser sig för dig!

   Svara

   Öppna inte upp för mycket redan ibörjan. Han ska ju få dig att känna dig värdefull och tvärtom. Du är nog inte redo för detta, om du verkligen vill så blir ju driften o nyfikenheten större än rädslan. Du är inte ensam om att vara svag. Alla är det på något sätt. Svaghet är inget minus hos en människa i relation till andra. Du låter dock så himla orolig, hur viktig kan en människas bedömning av dig vara? Kämpa för självkänslan till att se att du inte behöver vara älskad av alla. O älskad på riktigt av dem som känner dig. Vänskap är en själ i två kroppar. Om det ni har tillsammans inte är intressant för båda så är det ju inget för någon av er att dela?

   Svara

    Drygt svar. Trauma fungerar inte att bara tänka bort osv. Jag har själv vart med om liknande och gick i terapi i 2 år, bästa jag gjort! Jag dejtade dessutom min partner i början av min terapi och fick ventilera varannan vecka om allt möjligt, hen hjälpte mig att göra det möjligt att träffa min partner!

    Svara

  Finns det något att göra åt hår som blir flottigt snabbt? Det går knappt en dag utan att jag vill tvätta håret för att det känns äckligt och jag vet att det blir en ond cirkel för ju mer jag tvättar håret desto värre blir det ju. Men är det någon som verkligen lyckats konvertera sitt hår från flötigt till mindre flöt?

  Svara

   Japp. Tvätta mer sällan hela tiden.

   Svara

    Fel. Stämmer inte hos någon jag pratat med som provat, inte mig heller. Har då provat iöver ett års tid och att låta det gå upp till två veckor emellan ibland. Fortfarande fett längst fram efter några timmar.

    Svara

     Fast du ska ju inte ha ditt hår vid ansiktet? Finns två orsaker till att hår runt ansiktet blir fett snabbt.
     1. Det hänger fritt och kommer i kontakt med ansiktet som producerar mer taög än hårbotten.
     2. Du är ”slarvig” när du tvättar och smörjer in ansiktet och kommer i kontakt med håret.

     Jag tvättar 1 gång i veckan. Blir fett dag 5 ungefär. Sen kör jag två dagar i knut. Innan blev mitt hår fett dagligen.

     Svara

      Det funkar för mig med. Nu är jag uppe i en vecka och 2 dagar utan tvätt 😂

      Svara

       Fick ett jättebra tips av min frisör, kvällen innan du tvättar, när håret är fett, kör igenom det ordentligt med en svinborste så drar du ut fettet i hela håret samtidigt som du stimulerar hårbotten. Sov i knut. Mirakelkur för håret 🙂

       Svara

     Tvätta bara luggen?

     Svara

   Klipp dig på samma sätt som Nathalie Portman i ”V for Vendetta”.

   Svara

   torrhshampoo!

   Svara

   Redken oil detox 👌 Sen har Maria Nila ett nytt asgrymmt torrschampo som är ett mikropulver.

   Svara

    Jag har använt annat detoxshampo eller sånt där djuprengörande, det spelar ingen roll om det är vanligt eller ej.
    Men Maria Nilas torrschampo, är det de som heter invinsidry? Annars tycker jag deras vanliga torrschampo ger för mycket strävhet och håret känns helt fucked up.
    Ska kolla upp redken.

    Svara

     Det är inte som andra detox schampo det balanserar hårbotten. Funkar på riktigt.

     Svara

    Plus en för Redken Oil Detox. 👆Har blivit vän med mitt (naturligt) feta hår (som ej går att icke-tvätta bort lol)

    Svara

   Kämpa på med torrschampo och tvätta så sällan det bara går. Till slut kommer håret vänja sig 👌🏻

   Svara

   Hur tvättar du håret? Jag menar hur du schamponerar det? Min frisör förklarade för mig att man måste vara extremt grundlig och verkligen massera hårbotten ordentligt med tryck från olika vinklar. Gör om proceduren två gånger. Sen kan jag tipsa om ett djuprengörande schampo från Hårologi. Säljs bara hos vissa frisörer och går inte köpa på nätet. Det ska man använda en gång varannan vecka. Håret blir så sjukt rent! Tack vare min frisörs tips så försöker jag hålla mig och tvätta håret bara söndagar och onsdagar, använda torrschampo och sista dagen innan tvätt eller till och med dagen innan så är det fläta eller knut som gäller.

   Svara

    Gillar Hårologi, men ger mig finnar på kroppen. 🙁

    Svara

    Jag använder hårologi! Har det djuprengörande schampot också. Schamponerar oftast två ggr. Gnussar och mojsar i hårbotten. Svider i plånboken dock! Haha. Men som sagt vill helst inte tvätta varje dag men ibland har jag inget val. Tror nog mitt yrke som kock bidrar också. Ibland MÅSTE jag tvätta håret också för vissa dagar är det bara inte trevligt med stekos 😂

    Svara

   Elevens Deep Clean schampo tycker jag är bra. Har också hår som behövdes tvättas varje dag innan, nu klarar jag mig på 3 gånger. Har håret uppsatt de dagar jag inte tvättat det för då ser det inte lika fett ut. Jag kan inte använda torrschampo för då ser det verkligen ännu flötigare ut plus att jag får bölder i hårbotten av det.

   Svara

   Retinol minskar oljeproduktionen

   Svara

   Jag tvättar på morgonen och samma kväll så tar jag torrschampo innan jag går och lägger mig, då håller det ett par dagar. För mig fungerar det inte alls att tvätta sällan, jag har tunna men många hårstrån, så fett syns direkt.

   Svara

  vad är det för speciellt med en led glödlampa? hajar inte grejen. men nu har jag köpt en men har ingen aning om den är bra eller dålig

  Svara

   Drar mycket mindre ström. Så billigare i längden och miljövänligare p.g.a. det!

   Svara

   Räcker sjukt länge, drar lite el och tänds direkt tillskillnad från andra lågenergilampor.

   Svara

    tack för svar

    Svara

   Dom blir inte varma som vanliga glödlampor heller så är bättre ur ett säkerhetsperspektiv med

   Svara

   Älskar att vi täcker ämnen som glödlampor här på ÖS, älskar! Variationen är så härlig ☺️
   Ville bara säga det men har ingen annan input i frågan.

   Svara

  Fick ett besked idag som jag väntat på i flera veckor, men inte det besked jag hade önskat. Jag har på mitt jobb blivit erbjuden en lägre tjänst då en av våra butiker stänger igen och personalen slås ihop till ett ställe. Vi klarar oss inte ekonomiskt på att jag jobbar halvtid, och har därför sökt jobb sen 3 månader tillbaka.

  Hittade ett jobb som lät intressant, fick komma på intervju och allt kändes SÅ bra. Har hela tiden gått med en klump i magen för att jag bara vill veta NU, hela vårt liv hängde på det där jobbet pga många anledningar. Ställde in mig på att få det, för allt skulle lösa sig så bra då. Men så blev det inte. De gick vidare med andra sökande och klumpen i magen är fan ännu större.

  Vad gör jag nu? Behöver lite pepp. Vad jobbar ni med? Ska man ta tillfället i akt och plugga? Vad pluggar ni till? Är HR ett bra program?

  Svara

   Jag jobbar som sjuksköterska. Det är det bästa jag gjort och ångrar inte en sekund. Lönerna börjar bli bättre och bättre för oss sjuksköterskor och du kan jobba inom så otroligt många områden. Finns hur många vidareutbildningar som helst på 1-1,5 år också när man känner sig redo att avancera!
   Kan varmt rekommendera!

   Svara

    Finns alltid jobb också. Man kan jobba inom kommun, landsting och privat ☺️ utomlands är också enkelt att få jobb!
    Försök att inte få panik nu över att saker inte blev som du tänkt. Du är modig som funderar på att börja plugga! Heja heja!

    Svara

  Inga påhopp tack. Försöker bara hjälpa min bror.

  Han behöver en lgh pronto.
  Kan jag som har poäng på ett hyresbolag hyra en lgh som han kan bo i?
  Alltså jag skriver mig där? Jag bor i hus idag.
  Så är han inneboende typ. Alltså inte uthyres i andra hand till honom. Så han bor där men jag står på kontraktet?

  Min bror kan självklart bo hos mig om det inte går innan vi hittar nått. Tänker inte låta han bo på gatan. Men det hade ju varit bra om han har eget.

  Han kan inte hyra själv för han har en betalningsanmärkning. Och har inga poäng hos ett hyresbolag.

  Vad tror ni?
  Ät det väldigt olagligt eller helt ok?

  Tack för hjälp!

  Svara

   Olagligt. Du måste ju skriva dig där du bor, men måste samtidigt skriva dig i lägenheten. Dock har väl aldrig något sånt fall tagits vidare, att man står skriven på fel adress.

   Svara

    Men om jag säger att vi ska provseparera eller något?
    Alltså jag skriver mig på lgh med bor i mitt hus.. Eller är det något annat som går snett då med huset kanske?

    Förstår att det inte är helt lagligt. Men funderar mest på hur olagligt om man kan säga så. Vill hjälpa min bror. Han har ingen annan utväg just nu. Och han kan inte bo hos mig föralltid..

    Så jäkla dumt betalningsanmärkningen är på 500 spänn på en parkeringsböter..

    Svara

     Vi bor i Gbg så andrahandskontrakten här är hutlöst dyra och få och man måste nästan alltid ge lite (mycket) i handen också..

     Svara

     Men vem bryr sig, det är din bror.. klart du kan göra det 🙂 men hitta på någon om att du ska provbo själv

     Svara

      Det var det jag tänkte och man vågar ju inte direkt ringa bolaget själv med dessa frågor 😂

      Tack för svar alla! I morgon kollar jag lgh och förhoppningsvis har min bror snart ett eget hem! ❤️

      Svara

   Jag gjorde det. Hade registrerat mamma då jag var under 18 och när jag var 24 hade jag fortfarande inte tillräckligt med poäng. Så mamma tog lägenheten i sitt namn och jag stod som medsökande. Hon folkbokförde sig aldrig på den adressen, endast jag. Hade dock jätteproblem med att det var svinkallt i lägenheten så hade ofta personer från hyresbolaget där som träffade mig så dom visste att det var jag som borde där men det var aldrig några problem.

   Svara

    Jaha man kan söka som medsökande… Då kanske det går då 🙂

    Svara

     Ja, det funkade för mig. Måste dock tillägga att det kändes jobbigt under tiden jag bodde där då jag var rädd för att bli påkommen

     Svara

   Så gjorde en vän till mig och det fungerade. Hon bodde i lägenheten i nästan 4 år, men hennes kusin stod på kontraktet.

   Svara

   En vän hjälpte en annan vän på det sättet. Funkade bra några månader tills en granne klagade hos hyresvärden på att hundarna i vännens lägenhet skällde för mycket, och då kom det fram att det inte var rätt person som bodde där. De blev av med den på en gång, men fick inget annat ”straff”.

   Svara

   Glöm ej kolla så att hemförsäkringen gäller för det upplägget ni ”väljer” då det finns regler om att försäkringstagaren måste vara skriven där, stå på kontraktet och liknande! Så viktigt att den gäller om det händer något….!

   Svara

  Nästa vecka börjar jag min nya anställning på en skola. Ska jobba på fritids och är utbildad, men är så fruktansvärt nervös. Vad är era bästa tips som ny på jobbet?

  Svara

   Känn av situationen mellan andra kollegor, ta egna initiativ, sköt tider, låt inte folk köra med dig bara för att du är ny.

   Svara

  Vad köper man till sin mormor 80+ i födelsedagspresent? Hon har cancer men mår bra fast har antagligen inte så långt kvar.

  Svara

   Svara

   Fotobok med bilder från dess att hon var liten fram till idag. När barnen föddes, när hon gifte sig, barnbarn, stora och också små händelser i livet som finns på bild.

   Gav det till min mormor. Hon blev jätteglad och vi fick en mysig kväll tillsammans där vi bläddrade i boken länge och lyssnade på hennes minnen från livet.

   Svara

   Mamma letade upp massa gamla bilder från mormors barndomshus på någon släktforskningssida och gjorde ett album. Det var uppskattat!

   Svara

   Skulle inte köpa någonting. Skulle bjuda henne på middag eller något annat trevligt där man gör något tillsammans istället.

   Svara

    Det ska vi redan göra men vill gärna ge en present också. Ska se om jag kan hitta lite gamla foton. Fallskärmshoppning skulle hon nog dö av på fläcken 😂🙈

    Svara

     Vi har 12 höns 🙃

     Svara

  Någon här som har ett annorlunda husdjur? Förutom katt, hund etc. 😊

  Svara

   Har två amazonpapegojor.

   Svara

    GUD VAD GULLIGT! Jag älskar papegojor! Kan spendera en hel dag på Youtube bara för att se en sjungande papegoja haha.

    Svara

   Vi har två råttor hemma! Och hund. Råttorna är så himla roliga, de är rumsrena och kan trix 🙂

   Svara

    En barndomsvän till mig hade råtta, den var så himla gullig. Vi satt i våra emokläder, lyssnade på Kent, åt godis och mös med råttan. Minnen.

    Svara

   Bananflugor och en husfluga min sambo döpt till Stuart. Dock inte säekr på att det är samma fluga hela tiden. 😛

   Svara

   Har en kungspyton hemma (samt två dvärghamstrar) 🤙🏼

   Svara

   Dammråttor.

   Svara

  Jag skulle vilja köpa en bra locktång som är enkel att locka med. Har sett sådana som liksom snurrar in en hårslinga och lockar själv, nån som har testat och kan rekommendera?

  Svara

   Om du har längre än axellångt hår, skulle jag inte rekommendera den du menar… håret kan fastna och viras in allt för lätt… då blir det att klippa bort…

   Svara

   Ghd curve classic. Saftigt pris men funkar perfekt.

   Svara

  PANIKÅNGEST!

  Någon som har tips om vad man kan göra mot det? Har efter läkarsamtal och samtal med psykolog fått veta att jag lider av panikångest. Mår illa (så pass att jag ibland börjar hulka), börjar svettas och få ökad hjärtrytm samtidigt som jag får panik och känner att jag måste därifrån NU. Blir ofta gråtfärdig. De har hänt framförallt i butiker, på bio och jobb. Har nu varit hemma två dagar med detta, åkte till jobbet idag men började må illa och hulka efter en timme så åkte raka vägen hem. Känner mig så nedstämd som mår såhär.. Känner mig bara som mig själv och bra när jag är hemma. Har gått från att vara en social person som arbetat hårt 24/7 till att inte kunna lämna hemmet..

  Fick några övningar av psykolog där jag skulle öva på situationer som gör att jag mår som jag gör, men hur ska det hjälpa mig NU när jag behöver vara på jobb och inte hemma?

  Vad gör ni andra som lider av panikångest?

  Svara

   Låter som att du beskriver agorafobi med panikångest. Läs om det.
   Jag har paniksyndrom med socialångest och agorafobi, så har flera attacker dagligen, jag andas i en fyrkant om jag av anledning behöver stoppa den annars låter jag det bara skölja över mig. Brukar gå över snabbast så. Haft det såhär i 2år dock så har ju haft en del om man säger så, tar ju ett tag tills det slutar vara så otäckt.

   Undvik inte platserna du får ångest på. Tro mig, det är väldigt krävande att våga gå tillbaka till dem sen. Vänd dig till vc och be om hjälp!

   Svara