Inget mer bebis-offrande för Kenza

Minns ni när Kenza och Dani lekte ”pest eller kolera” i sin podd om vem de skulle rädda ur ett brinnande hus om endast en person gick att rädda. Sin partner eller sin bebis? Vad väljer man? Bebis? Partner? Ingen av dem? Hunden under ena armen och porslinsleoparden från Versace under den andra?
Kenza svarade att hon skulle rädda Aleks eftersom hon aldrig kommer träffa någon som han igen. Bebisen låg ju fortfarande i magen så då är det kanske lättare att välja någon som faktiskt redan är här? Kanske?
DÅ valde hon Aleks framför sitt barn vilket upprörde en del lyssnare som absolut inte kunde förstå hur man ens kan tänka så.
I och med Kenzas svarsinlägg på bloggen så får Aleks finna sig i att ha blivit nerputtad från tronen, för den här gången väljer Kenza sin son utan minsta betänketid.

Jag hade nog fan blivit lite upprörd om hon fortsatt välja Aleks, men det gör hon ju inte – tack och lov!

Vem skulle du rädda ur elden nu då, Aleks eller Nikola?
Haha alltså, självklart Nikola. Innan jag fick Nikola så kunde jag inte föreställa mig hur stark den kärleken skulle vara, och precis som när jag svarade på denna “pest eller kolera” i podden så visste jag ju att jag skulle tänka annorlunda när han väl var född. Jag hade gjort allt, precis ALLT, för honom.

OCH JA, KENZA!!!!
Glöm inte bort ditt löfte om att bemöta kritiken från Dubai!! 
Vi är många som väntar…

217 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Klart man väljer sitt barn. Rätt omoget att tro nåt annat. Även om det inte vore MITT barn så väljer man väl att rädda ett barn framför en vuxen karl?

  Svara

   Men han fanns ju inte då. Och väljer du verkligen ett okänt barn framför din själsfrände? På riktigt? Älskar man någon på riktigt så offrar man inte hen för en okänd?

   Svara

    Förutsatt att en överlever/en gör det inte, hade jag valt min själsfrände framför ett okänt barn. Hoppas aldrig få göra det valet, men rent instinktivt så väljer jag min partner. Tvekar inte ens på svaret faktiskt.

    Svara

    Tror man inte kan uttala sig om det förrän man står där. Jag skulle naturligtvis rädda mina egna barn först och stod mellan okänt barn och min man skulle jag förstås vilja rädda min man MEN skulle man kunna leva med samvetet att man lät ett barn dö? Skulle du verkligen kunna vända ryggen mot ett barn som är ledset och rädd med vetskapen att hen dör om du inte gör något? Man fattar ju att man vill rädda sina närmsta först och men när det handlar om ett barn tror jag instinkten i situationen får avgöra.

    Svara

     Det bleknar nog med tiden. Barn finns det massor av, men min partner finns det bara en av.

     Svara

      Fast det finns ju bara ett av det barnet också? Barn är också unika personer och inte stöpta i samma form.

      Svara

       Ja men jag känner ju inte barnet i detta fall. Då är valet enkelt.

       Svara

        Det säger jag inte emot, bara roligt argument att barn finns det massor av, som om det inte finns karlar så det räcker och blir över 😄 (sen är jag bara lite ironisk jag fattar ju din poäng)

        Svara

      Jo sen sitter du där med din partner och vetskapen om att du lät ett barn dö, ett barn som inte kunde sörja för sig själv på samma sätt som en vuxen. Vips så är skilsmässan ett faktum och du har valt fel.

      Svara

       xD

       Nja, snarare med vetskapen att jag valde kärlek framför random unge som lika gärna hade kunnat växa upp och bli seriemördare.

       Svara

        Tänk om din man mördar någon ett par år efter du räddat honom då😱😱

        Svara

         Ja det kan man ju inte veta, även om det i mitt fall är väldigt osannolikt..:P
         Men det är värt risken ändå!

         Svara

          Haha ja och sannolikheten att barnet du inte räddar skulle bli seriemördare är också rätt liten. Men jag fattar poängen 😊

          Tror det är svårt att sätta sig in i den mycket hypotetiska situationen där man måste välja EN med vetskapen att den andra därmed dör. Tror inte att jag skulle stå och överväga sannolikheten för att någon av de kommer att mörda i framtiden. Men å andra sidan vet jag inte alls hur jag skulle agera. 😆

          Svara

        Finns en sjukt bra animeserie som handlar om en läkare som får in två döende patienter, en högt uppsatt politiker och ett barn. Han räddar livet på barnet som växer upp och blir seriemördare.
        Monster heter den, rekommenderas även till dom som inte brukar kolla på anime.

        Svara

      Hur gamla är ni ?

      Svara

       29, why?

       Svara

        Eller hur hahahahahaha

        Svara

     Jag hoppas att jag skulle rädda det främmande barnet framför min man om jag någonsin hamnade i en sådan situation. Men det kan man nog inte säga med säkerhet innan det händer.

     Svara

      Fast varför? Jag älskar min mamma typ mest på jorden och skulle aldrig rädda en främmande framför henne, vare sig det är ett barn eller ej.

      Svara

       Men vem du älskar mest och därför skulle rädda behöver ju inte påverkas av hur jag tänker.. rädda din mamma om du vill.

       Svara

        Men det sa jag inte heller, varför skulle du av alla på jorden påverka mig till ett sånt val? Jag undrade mer varför man hoppas på att man i en sån situation skulle rädda en okänd framför någon man älskar.

        Svara

    Precis, välj själsfrände.
    Efter tio år sitter du där med en adhd-pojke som skriker MILF åt en.

    🤷, Life’s a bitch

    Svara

    Jo barn går före allt även om de är främlingar.

    Svara

     (tycker du)

     Svara

     Nej

     Svara

   Han kan säkert rädda sig själv.

   Svara

   Jag hoppas också att min partner hade räddat ungarna istället för mig, om han behövde välja.

   Svara

    Jag frågade min sambo, mig eller ett främmande barn? Han sa ”dig över tio främmande barn”. Tur för honom, hade gjort slut annars.

    Svara

   Hon ska inte behöva svara för sin resa!

   Vem fasen hade inte åkt på sponsrad resa till Dubai?

   Ställ er samma fråga för 3 år sedan och nu hade alla hoppat på planet!

   Svara

   Två främlingar? Klart man tar barnet. Främmande barn och min sambo? Nope, sorry, tar min sambo helt ärligt.

   Svara

   Omoget är väl att ta i. Tror att den kärlek ett barn väcker kan chocka en del. När hen är i magen är det kanske mer abstrakt

   Svara

  Jag förstår inte varför hon måste förklara varför hon åkte till Dubai? Bara för att hon är känd? Hoppar ni även på era grannar, svägerskor och folk på flygplatsen när ni ser/hör att någon åker dit?

  Svara

   Hon sa själv att hon ska kommentera kritiken.

   Svara

   För att hon fick betalt för att promota det, dessutom. Och ja, skulle döma folk som åkte till Dubai

   Svara

    Åh hemska jag har varit där 2 gånger med mina barn 😴😴😴😴

    Jag har njutit varenda minut.

    Jag älskar att uppleva världen och dess olika kulturer!

    Svara

     Dubais ”kultur” hahah. Mer konstgjort och plastigt ställe finns nog inte på jorden?

     Svara

      Ja faktiskt ville jag uppleva det istället för att bara läsa om det.

      Jag har en res och upplevelselust i mig precis som många andra som reser mycket!

      Svara

     Den trevliga kulturen av homohat och burkor?

     Svara

      Alla mellanösternländer är inte Saudi…..

      Svara

       Nej verkligen inte…

       https://www.amnesty.org/en/countries/middle-east-and-north-africa/united-arab-emirates/

       ”Space for civil society remained nearly non-existent in the United Arab Emirates (UAE), with the country’s most wellknown human rights activist behind bars and high levels of fear dissuading victims of human rights violations and dissidents from speaking out. Arbitrary detention of foreign nationals was frequently reported. Women continued to face discrimination in law and in practice. The authorities introduced several labour reforms likely to be of benefit to migrant workers, but other policies left them vulnerable to exploitation. The authorities continued to deny nationality to thousands of individuals born within the UAE’s borders, effectively rendering them stateless. Some detainees were held incommunicado and in undisclosed locations for weeks or months. Courts handed down death sentences; no executions were reported.”

       Svara

   När ska folk lära sig att influencer är ett yrke med syfte att påverka andra? Det är inte samma sak att åka på en privat semester som att åka på en betald semester för att göra reklam.

   Svara

   Precis!

   Låt henne vara!

   Ni hade gjort likadant men nu ska ni spela präktiga.

   Svara

    Ja man kan börja med att sopa rent framför sin egen dörr. Så lätt att sitta här som anonym och påskina att man lever som Jesus själv.

    Svara

     Oh herregud. Det handlar inte om att vara Jesus, utan för att det är under all kritik att dra till ett land som behandlar människor på det viset och få betalt för det.

     Svara

      Vad mer gör du för att engagera dig i mänskliga rättigheter i Förenade Arabemiraten? Mer än att kritisera en influencer i en skvallerblogg alltså..?

      Svara

       Har du faktiskt ingen aning om 😊

       Svara

        Haha nej därför jag frågade ju🤷‍♀️

        Svara

    Hade jag inte, avskyr värme.

    Svara

     Visste inte att det fanns folk som inte gillade värme förrän jag gick in på bloggbevakning. Vilka är ni egentligen..

     Svara

  Det är flera som varit i Dubai över höstlovet och dom tycker att dom tar sitt ansvar.. för att dom vet hur det går till där men vad gör det när shoppingen är sååå fantastisk. Det är en sååån bra rea i alla butiker just nu. Och värmen… och servicen… ja landet är fantasikt att man kan välja att inte tänka på allt som inte är bra för att kunna njuta av allt.

  Svara

   Gizmolinas reser mer än gäääääärna dit

   Svara

    Schulmans

    Svara

   Hur kan shoppingen vara såååååå fantastisk? Shopping är ganska standardiserat världen över.

   Men visst, har man ett stort intresse av fallossymboler o höga hus så måste Dubai va underbart. Verkligen.

   Utifrån Shulmans poddsvammel kan jag tänka mig hur lycklig han är i Dubai.
   Att vakna upp och tittar ut mot Burj khalifa, då känner han sig stor!

   Svara

    Man ser inte Burj Khalifa när man vaknar på One&Only

    Svara

  Alltså vad har hänt med Kenzas bloggande? Förr var hon mästare på att vara personlig men inte privat. Och nu en lång text om sitt sexliv och en teaser om att hon ska blogga om deras non-existing användade av preventivmedel.

  Svara

   Säger alltså inte att det är dåligt med denna öppenhet, men känns så otroligt långt från hennes tidigare sätt att blogga.

   Svara

    Hon är öppen för att hjälpa andra. Jag tycker att det är bra av henne att våga prata om sådant som få pratar om.

    Svara

     Jag håller med. Läser man hennes kommentarsfält så ser man att många människor uppskattar denna öppenhet. Jag tycker dessutom att hon håller en väldigt bra balans!

     Camilla, kasta inte sten i glashus… Tycker nog inte att du har en historia av att vara ärlig och bemötande precis.

     Svara

     Haha visst, hade det varit blondinbella hade det hetat att hennes popularitet dalat och att hon nu behöver lite uppmärksamhet.

     Svara

   Hon sa att hon skulle sluta blogga den dagen hon bildar familj. Men så lät det 2011. Kenza låg långt ner på listan av bloggare som exploaterade sitt liv, men nu är hon där uppe med Bianca. Jag tror hon inte hade tackat nej till sin egna realityserie.

   Svara

    Money talks

    Svara

   Var precis in och läste hennes senaste inlägg nu och blev om möjligt ännu mindre sugen på barn. Fy säger jag bara! 😣

   Svara

   Jag tror hon är öppen för att vara mer relaterbar, uppfattas som mer sympatisk efter all kritik hon fått. Före barn drogs magen in rejält på plåtningar. Hon hänvisade till magproblem när hon skrev om att hon inte kunde äta så mycket gluten. När hon sedan blev gravid tryckte hon ut magen istället. Helt plötsligt är alla magproblem borta också. Kenza är inte ärligare än IL.

   Svara

   Det är något som händer med en när man fått barn… vanligt att man blir mer öppen och tappar sitt filter.

   Svara

  Hur gamla är Kenzas läsare? Om den vanligaste frågan hon får är hur fiffi mår… känns som man är typ 12 år om man ställer den frågan till en person. Överlag kändes alla frågor väldigt omogna tycker jag, och jag är bara ett par år äldre än Kenza.

  Så märkligt också att blogga på som ingenting i hopp om att folk ska glömma. Tror hon tjänar mer på att skriva ett inlägg om det och sen gå vidare, då kommer folk släppa det och snart glömma. Nu leder det bara till tjat och irritation och inget inlägg känns genuint eftersom det bara är ett sätt för Kenza att ducka för kritiken.

  Svara

   Tror inte att Kenza har något att vinna på att försöka rättfärdiga resan till Dubai. Bättre då att låta kritiken rinna ut i sanden. Stormar på internet brukar inte vara särskilt länge.
   Kenza kommer bara att välja sin vanliga bitchiga attityd och reta upp läsarna mer med sina förklaringar. Alltså de läsare som ifrågasätter resan och inte accepterar någon förklaring eller förmildrande omständighet.
   Många av Kenzas följare tycker nog att hon kan åka vart hon vill för om inte Kenza åker så åker någon annan. De har redan förlåtit för de bryr sig inte.

   Svara

   Jag kan vara nyfiken på hur fiffin mår 5 månader efter förlossningen och jag är 24 år. Anledningen till att jag undrar är att jag själv inte fött barn och därför är nyfiken på hur kroppen ändras, anpassar sig, etc efter en graviditet och förlossning.

   Svara

    Tar ca 1 år för kroppen att återhämta sig. 5 månader är verkligen för tidigt. Utseendet och känslan ändras när mensen och hormonerna kommer igång. En mer relevant fråga är hur stygnen läkt, hur bäckenbotten känns osv.

    Svara

     Fast efter fem månader har väl fortfarande saker hänt? Jag kanske missförstår dig, men man måste väl inte vänta ett år med att kommentera hur kroppen förändrats?

     Svara

      Ja, man kan uttala sig. Det som hänt efter 5 månader är inte det slutgiltiga ”resultatet”.

      Svara

    Men kan du inte googla? Varför ställer man en sån fråga till en okänd människa?

    Svara

   Det är inte en så konstig fråga dock jag kan tycka. Innan en har fött barn så vet man inte hur det blir ”där nere” och hur det känns, stämmer ryktena om hur slapp och stort det blir eller är det bara skrämsel? Många av mina nära vänner som inte har fött barn, frågade mig intima frågor efter förlossningen (helt ok för mig) och har man inga vänner som kan svara så är väl en bloggare som vågar vara öppen om det perfekt att fråga.

   Svara

   Jag tänker tvärt om, att det mest tråkiga och minst relatetbara någonsin gör tweenies och tonåringar är förlossningsskador?

   Svara

  Ja den dan du har din bebis i famnen är det så mycket som ändras, det hon skriver är vi många som känt, går inte att fatta innan 🙂

  Skulle aldrig offra mig för min sambo haha, för mina barn utan att blinka…

  Svara

  På tal om henne. Det är samarbeten HELA tiden om man jämför med tidigare. Förut verkade det som att hon tänkte igenom vilka hon ville ha samarbeten med men nu är det reklam för allt till höger och vänster. Hon behöver tagga ner lite på den fronten eller så är det enda sättet för henne att ha en inkomst. För vad är hon utan dessa företag som hon gör reklam för?

  Tex Jotex, äger hon ens nånting från Jotex, är hon ens intresserad av inredning, har hon nångång nämnt om att hon har handlat (oj förlåt, fått) från Jotex? Tror inte det va🤔

  Svara

   Det kanske ligger något i det Bella säger, att marknaden inte finns på samma sätt längre. Eller är det så att även Kenza har passerat sitt bäst före datum?

   Svara

    Jag tror faktiskt att det ligger något i det Bella säger. Om man tittar på kvalitén på samarbetena nu så tycker jag att de är tillbaka där man en gång började. Alltså skräp som rakhyvlar och hörlurar.

    Svara

    Egentligen skulle jag vilja förutspå att det här bara är startskottet på marknaden. Influencer marketing lär bara bli större. Netflix, amazon, influencers direkt genom instagram, Pinterest – meningen med att börja köpa Vogue, kvällstidningen, se på TV kanaler etc minskar hela tiden på grund av att vi kan få tag på ”allt” snabbare och mer direkt utan mellanhänderna – genom dessa kanaler jag först nämnde, bland annat.
    Däremot har de som bankade upp taket, så att säga – Kenza, BB, andra diverse äldre bloggare- tappat mycket på grund av en enkel anledning – de ÄR inte och VAR aldrig lika ”grymma” på det här som de som slår igenom idag. De var bra på att vara först med saker, tex detta med att blogga. Men idag konkurrerar de med folk som verkligen fått armbåga sig fram och givetvis går sakta med säkert folk över till de som lyckas snärja publiken på effektivare sätt.
    Folk som säger (ofta lite ”äldre”) att man ska skaffa sig ett så kallat riktigt jobb svamlar lite anser jag. Den här marknaden är en ”äckligt” stor framtida marknad. Men visst kommer 80-90 talisterna fasa ut av 00- som föddes mer in i marknaden och har utvecklats med den kurva.

    Nu vill jag poängtera att jag själv inte särskilt är förtjust i utvecklingen, men jag kan särskilja mina egna känslor för detta versus vad jag logiskt hade placerat mina investeringspengar. ☺️

    Svara

    Jag tror inte Bella har rätt men jag tror marknaden måste förändras. Profiler som Bella och kenza kanske inte funkar längre pga åldern. Deras målgrupp faller inte för influencers (också pga ålder). Men med yngre influencers med en yngre målgrupp funkar det fortfarande bra eftersom yngre personer har en förmåga att se upp till och följa sina idoler på ett annat sätt än vad äldre gör!

    Svara

   Reklamen för Twist Shake var bara pinsam. Hennes barn tar inte ens flaska. Även om det är inkomsten som styr så kunde hon ha gjort ett bättre samarbete.

   Svara

    Den var så cringe.

    Svara

    Tänkte också på det. Göra reklam för nappflaskor när man helammar…. Hur tänker man där? Och hur tänker företagen? Som när folk gör samarbeten med optikerkedjor när de inte ens har synfel. Margaux tex. Hur trovärdigt är det?

    Svara

     Lika trovärdigt som att Zlatan gör reklam för casinospel. Tror någon på riktigt att han behöver casinospela?
     Om man tror att någon reklams syfte är att vara trovärdig så är man nog ute och cyklar…
     ALLT handlar om att håva in cash, men visa är bättre på att linda in det än andra.

     Svara

      Inte samma sak. Zlatan är en kändis (som jag ääälskar, haha) Samma som att Beyoncé frontar H&M.

      Influencers är inte kända från början. De är enbart försäljare.

      Svara

   Men snälla hon är ju världens lataste o sämst på sitt jobb! Hon gör bara det hon får betalt för för hon måste hålla sig till avtal hon o agenturen har till kunden. Så uppenbart för alla att hon egentligen bara vill sitta hemma, äta kebab o kolla serier.

   Svara

  Jag skulle också rädda mina barn framför min man – det är liksom ens jobb som förälder. Men jag relaterar inte till de som säger att man inte vet vad kärlek är innan man får barn – jag älskar min man lika mycket, men på ett annat sätt, som jag älskar mina barn. Det är ju bara min upplevelse förstås, men jag ville bara nämna det då jag upplever att det är en sån ”allmän sanning” att barnen ska vara en sån ögonöppnare för livets mening. För många är det säker så, men det var inte bara barnen som visade mig hur härligt det är med kärlek.

  Svara

   Tack!
   Så skönt att höra. Har t.o.m. fått höra att jag om jag inte vill ha barn så har jag aldrig varit kär på riktigt…

   //från en ständigt ifrågasatt barnfri person.

   Svara

    Eller hur? Vi utan barn är ständigt bara ovetandes dumbommar som inte vet någonting om livet, kärlek, smärta etc. Suck…

    Svara

     Och inte vet ni nåt om trötthet eller stress heller. 🙂

     Svara

      Så tramsigt verkligen (fattar att du är ironisk!). Då kan ju jag med fatigue säga att en simpel småbarnsmorsa knappast vet nåt om ”riktig” trötthet. Eller så kan man låta folk själva få definiera vad kärlek, stress, trötthet och livets mening är.

      Svara

     Jag kan ”trösta” dig med att det där från folk fortsätter sen, efter ett barn så vet man inget om hur det är att få två barn: ”vänta du bara”.. Det verkar ligga i folks natur att vilja ”kunna”/”veta” något just den andra har.

     Svara

      Och som vuxna säger till ungdomar ”vänta bara tills du gått klart skolan och får ett riktigt jobb…”.

      Svara

   Precis så! Har själv nyss fått barn, är en kärlek och känslor jag inte känt förut. Men älskar min man också, han är fortfarande min stora kärlek också.

   Svara

   Skillnaden för mig är att mina barn är som en del av mig själv. Jag älskar min man men han är min partner och bästa vän, mina barn är hela min kropp och mitt hjärta. Vi är absolut inte en perfekt harmonisk familj och jag njuter av att få vara själv ibland men när jag är det är det som att en bit av mitt hjärta saknas. Vissa kanske känner så med sin partner, vad vet jag.

   Svara

    Så känner jag för min partner, går inte att beskriva den kärleken helt enkelt…

    Många är tillsammans med sina partners av gammal vana, grupptryck, bekvämlighet och/eller rädsla för att vara själva, och då är det klart att man aldrig kan uppleva den där obeskrivliga ’riktiga’ kärleken till sin livspartner som tyvärr verkar vara få förunnat.

    Svara

     Jag älskar och är kär i min partner och är absolut inte med honom av ren bekvämlighet, och då har vi ändå varit tillsammans i 15 år. Men barnen är på en helt annan nivå. Jag tror verkligen inte att det går att förstå innan man har barn själv, men om man är lycklig och inte vill ha det så är det ju bara bra om man är trygg i det beslutet.

     Svara

      Och där började det direkt, ”går inte att förstå förrän man själv skaffat barn” osv. Kan ni bara hålla tyst, tack. Det är oerhört förminskande.

      Svara

       Eller hur!
       Tänk om vi barnfria skulle påpeka 24/7 för alla som skaffat barn hur de förstör sina liv och relationer och att de ”verkligen inte kan förstå” hur skönt det är att få sova om nätterna, kunna resa när och hur man vill, ha pengar och tystnad när man vill, osv…
       Inte så kul att höra va?

       Svara

        Och framför allt kräva att de jämt och ständigt ska försvara sitt val att skaffa barn. Och att de vill duger inte som svar.

        Svara

        Fast det gör ni ju. I alla fall i det här kommentarsfältet

        Svara

         Jag kan bara tala för mig själv och jag brukar säga så för att visa på en poäng när mammor ska tala om för mig att jag går miste om något när jag inte har barn.

         Svara

          Men det gäller ju lite till dig anonym 09.09 också. Du har nog aldrig upplevt den där kärleken till en man kanske så du kanske tror att du nått ”maxtaket” så att säga, medan andra förmodligen då nått en ännu djupare/passionerad kärlek. 🙂 Går båda vägar så att säga.

          Svara

         Ja men nu var det verkliga livet som åsyftades. Det är rätt stor skillnad faktiskt.
         Varje år när jag ska förnya mitt p-pillerrecept så frågar barnmorskorna saker som ”är det inte dags för baaarn snart dååå?” ”du veeeet väl att man inte är fertil hur länge som heeeelst?”
         ……

         ”JA men för helvte jag är ju här för att jag INTE vill bli gravid!! Och JAA alla med en IQ över rumstemperatur vet att man inte är fertil for ever!” Case closed.

         Sorry for rant men blir bara så trött på detta ständiga ifrågasättande!

         Svara

          Ja och ”ni har ju varit tillsammans flera år nu, inte dags att tänka på barn?”

          ”Barn? Vad är det? Vänta… det hade vi helt glömt bort att diskutera i vårt 10 år långa förhållande. Tack för att du påminde oss!”

          Svara

           Exakt.
           Man blir typ omyndigförklarad för att man säger nej tack till barn.

           Och föräldrar utgår från att jag inte vill ha barn för att jag vill festa och leva oansvarigt tonårsliv. Nej, jag är 30+, vill leva hemmaliv med min sambo, ta en promenad på söndagen, laga matlådor, kanske resa någonstans på semestern, vara i stugan på helgen… Men utan barn.

          Precis. Jag har fått höra det när jag tar cellprov 🤨 Liksom va!? Jag är här för att kolla om jag har cancer – inte för att prata fertilitet 🤯

          Svara

          Ja men det är väl ingen här som kan ta ansvar för vad din barnmorska säger till dig? Om du vill prata om hur barn förstör livet så får du väl säga det till henne, varför skriva det i ett kommentarsfält där ingen bryr sig om du vill ha barn eller inte?

          Svara

           Man kanske inte vill prata barn alls när man gör cellprov.

           Du har svårt att begripa enkla poänger märker jag.

        Men det gör de ju??? Alla barnlösa i t.ex. detta kommentarsfält påpekar i VARJE inlägg som handlar om barn hur hemskt det är och hur glada de är som inte har barn.

        Vad de inte verkar fatta är att alla vi som har barn har upplevt att inte ha barn så vi vet båda delarna. Jag vet hur det känns att ta sovmorgon varje dag och fylla dagen med egentid. Jag vet också hur det känns att älska och leva med barn och jag väljer det 10000000000 ggr om. Ni utan barn vet dock inte hur det är att ha barn så ni kan ju på riktigt sit down and shut up.

        Svara

         Jag som är förälder skäms när jag tänker på att jag grupperas ihop med sådana som du här inne. #inteallamammor

         Svara

         Du vet inte hur det är att vara frivilligt barnfri. Du kommer aldrig veta hur är det att vara barnfri (beroende på hur gammal du bar när du fick barn) vid säg 40+, 50+, 60+ etc. Du vet inte alls vad du går miste om som barnfri i alla livets skeden så du kanske ska ta ditt eget råd?

         Svara

          Jag vet väl visst hur det är att vara frivilligt barnfri eftersom jag valde att inte skaffa barn frivilligt fram tills en viss ålder? Så, jo det det jag hur det är.

          Svara

           Läs om läs rätt

           ”Du vet inte hur det är att vara frivilligt barnfri. ”
           Jo, det vet jag eftersom jag varit det.

           Frivilligt barnfri livet igenom. Det vet du INTE hur det är och kommer aldrig veta.

           Ellie, ett tips är att läsa allt och inte bara en del av en mening🤷‍♀️

           Kommentar, inte mening. Dags för mig att sova efter nattjobbet ….

         Det som stör mig är att som barnfri får man räkna med att bli konstant ifrågasatt när man har gjort ett väl avvägt, rationellt livsval.
         Men ingen skulle få för sig att ifrågasätta varför någon skaffar barn, trots att väldigt många är totalt olämpliga att bli föräldrar, varav många inte ens planerade det.
         Det borde ju vara precis tvärt om egentligen.

         Svara

          Det förstår jag. Tycker det är extremt socialt efterblivet att fråga eller tjata på någon att skaffa barn bara för att man själv är lyckligare med barn än utan. Det folk berättar här om barnmorskor som ifrågasätter att man använder p-pilelr låter ju helt absurt.
          Samtidigt kan jag prata utifrån mig själv och resonera kring mina egna beslut och komma fram till att för mig väljer jag livet med barn 100000 ggr om (och då har jag provat att leva både barnlös och med barn, så kan göra en informerad avvägning). Därmed inte sagt att du eller någon annan borde skaffa barn om ni inte vill.

          Svara

           Hur ofta blir du i din vardag (bortsett från det här kommentarsfältet) ifrågasatt för ditt val att skaffa barn? Hur ofta måste du försvara det valet för kollegor, vårdpersonal, familj…?

           Hur gammal var du när du fick barn? Jag tror inte du förstår var frivilligt barnfri riktigt innebär. En person som INTE VILL ha barn, skaffar inte barn. En sådan person använder preventivmedel i alla lägen, kanske tom steriliserar sig och gör troligtvis abort vid graviditet. Det är inte samma sak som att vara barnfri i sin ungdom och sen välja att skaffa barn (i regel, inget är helt svartvitt).

           Ja det är en helt annan sak att vara 20+ och barnfri eller 30+ och vara det. Som yngre föeväntas man inte ”vara redo”. Nu börjar till och med folk ibland öppet fråga om vi har svårt att bli gravida. Alltså Herregud. Alla vill inte.

         Nej det är faktiskt du som ska hålla tyst. Bara för att DU har upplevt en större kärlek än innan så behöver du ju inte applicera det på alla andra, som en universell sanning. Helt ok att du känner så, men låt det stanna där! Du har ingen aning om hur andra människor upplever kärlek i sina liv!

         Svara

          (Det var till Ellie)

          Svara

         Det som är skevt med den här typen av resonemang är att det inte känns likadant för alla att få barn. Vill man inte ha barn så känner jag mig rätt säker på att det skulle vara hemskt att få barn. Det är verkligen en stor livsföränding att tvingas till, och antagligen lägger de inte grunden för något gott föräldraskap heller om man inte känner en stark lust. Att få barn är en väldigt stor påfrestning, generellt sett.

         Jag har barn själv, älskar henne och trivs som förälder. Men jag skulle aldrig varken rekommendera eller avråda någon från att skaffa barn. Förstår inte hur folk som gör det tänker? Det är så himla självklart att man vet bäst själv om det är en god idé att skaffa barn eller inte.

         Svara

        Jag har allt det där och barn……..

        Vi sover, reser, har pengar, fritid, tyst mm

        Ni vet att livet inte tar slut för att man skaffar barn 😜😜😜

        Svara

         Jag blir på riktigt mörkrädd när jag läser hur folk tror livet med barn är. Vill man inte ha barn ska man så klart inte ha barn. Och det är väl självklart att man kan känna kärlek, lycka , livet mening osv utan barn. Livet är vad man gör den till. Detta gäller även med barn. Jag har två små barn. Mitt liv, förhållande osv är som innan, tufft ibland , underbart ibland. Den är vad jag gör den till. Jag va lycklig utan barn och jag är lycklig med barn.

         Svara

         Jättebra. Då kan du och många andra med barn också sluta berätta för oss utan barn vad vi ”missar”.

         Svara

          Säg det till personerna som tjatar på det och inte till andra föräldrar som inte kan bry sig mindre om huruvida du vill ha barn eller ej

          Svara

      Du kanske bara inte har upplevt riktig kärlek till en man om du känner så. Håll ut, en vacker dag får du också uppleva det.

      Svara

       (Obs ironiserar för att göra en poäng..)

       Svara

       Ni som tror att er kärlek till er partner är likvärdigt med kärleken till sina barn, tror ni att det är ömsesidigt från er partners sida? Alla hjärtan jag sett krossas av partners alltså. Folk som lever 40 år ihop och sedan blir totalt övergivna när deras livs kärlek plötsligt hittar en ny. Det har inget att göra med om man har barn eller inte, men sådant händer hela tiden. Ni kanske känner en oövervinnerlig kärlek till era partners men ni är ändå utbytbara och er partner behöver inte alls känna lika mycket för er som ni känner för dem. Sedan skulle man aldrig jämföra den sortens kärlek med den man har till sina barn, för dem älskar man oavsett vad man får tillbaka. Det är en stor skillnad även om kärleken är stark i båda fallen.

       Svara

        Det finns ju hur många barn som helst som säger upp kontakten med sina föräldrar, ibland till synes utan anledning. Det är nog mer förkrossande än att en partner lämnar en… nothing lasts forever.

        Svara

        Ja.. ser att poängen flög över dig trots att jag gjorde mitt bästa för att förtydliga den.

        Svara

         Du gjorde ett pissigt jobb helt enkelt surpuppa. 🙂

         Frivilligt barnfria är verkligen de bittraste människorna jag stött på här i kommentarsfältet. Men det är fakta att NI SOM INTE VILL HA BARN KOMMER ALDRIG ATT FÖRSTÅ VAD NI GÅR MISTE OM, och det är er förlust! Så är det. SÅRRY! Nu lämnar jag den här tråden, så du kan forstätta swoosha så mycket du vill.

         Svara

          Du verkar inte helt stabil. Har ungen skrikit hela natten och hållt dig vaken?

          Svara

          Jag bara hoppas att du inser hur mycket du nedvärderar och förolämpar andra människor när du säger sådär. Bara håll tyst.

          Svara

        inte som att barn/förälder-relationen alltid är fläckfri heller direkt

        Svara

        Att skaffa barn är ingen garanti för att få ovillkorlig kärlek tillbaka från barnen.

        Svara

         Det är det verkligen inte, och det var inte heller det jag skrev. Den kärlek man känner för sitt barn finns där trots svek, snedsteg, hur mycket/lite barnet älskar en tillbaka osv. Den finns alltid där i hjärtat, förutsatt att man inte är sjuk i huvudet. Villkorslöst. Det man känner för sin partner kan snabbt förändras efter lögner, svek, otrohet osv. Den sortens kärlek är utbytbar på ett annat sätt.

         Svara

          Jag har definitivt upplevt den sorts kärlek du beskriver, i mitt liv, trots att det inte var till ett barn (nödvändigtvis inte till en partner heller). Bara acceptera att det är så.

          Svara

      Jag har barn! Och man! Och jag älskar honom lika himlastormande som jag älskar mina barn – men på ett annat sätt. Jag tycker INTE att man måste ha barn för att uppleva den stora kärleken – sen är det ju så att för de _flesta_ som får barn så är det en säker källa till att få känna den stora kärleken. Men att det skulle vara en känsla exklusiv för ens barn, och att det är universellt för alla människor, nä, det tror jag inte på.

      Svara

   Jag kan förstå varför Kenza sa så som hon gjorde innan barnet var fött. Jag är gravid och för mig är det ännu inte solklart att välja ett barn jag aldrig träffat framför mannen i mitt liv. Tror sen att jag kommer att älska mitt barn villkorslöst medan jag ju aldrig kommer älska min man utan villkor om ni förstår hur jag menar. Kommer dock älska dom likvärdigt fast på olika sätt! Så tänker jag mig att det kommer bli. Ett barn behöver ju liksom ens beskydd, så det känns annorlunda mot ens man.

   Svara

    Jag kan också förstå att hon sa så. Det här med att man ”älskar sitt barn villkorslöst över allt på hela jordklotet” redan som gravid är en sån vanlig sak som präntas in i (främst) kvinnors huvuden – att man MÅSTE känna exakt så, och helst redan när man ser plusset på stickan. Stora, starka känslor kommer liksom inte på beställning för alla människor. En del känner det kanske direkt, för en del tar det längre tid. Det är så onödigt att lägga skam och skuld på föräldrar kring hur de SKA känna för sitt barn, och att det är så fruktansvärt om de inte känner exakt så som man SKA göra. Jag är själv gravid nu och hajar helt ärligt inte 1) vad det är som händer i min kropp 2) vad jag har att förvänta mig framöver. Jag fattar att det ska komma ett barn, men samtidigt inte. Det är så oerhört abstrakt.

    Svara

     Ja, sen är det också tabu att inte älska sitt barn direkt man ser honom/henne vid födseln… Jag kommer förmodligen lära känna mitt barn, kommer känna att jag vill beskydda honom och därifrån kommer en kärlek växa fram.
     Vet att många är oroliga över att dom inte känner någonting i början!

     Svara

  Skönt att jag inte gillar att flyga så långa sträckor och inte är så förtjust i värme.
  Inga problem att vara ”flygkorrekt” här inte.

  Ont topic: var placerar ni er brandsläckare??? Nu när vi ändå snackar brand och katastrofer. Tänker att i sovrummet borde vara mest logiskt…

  hej hopp imorgon är det fredag

  Svara

   Har den bredvid skohyllan i hallen. Mest för att det är känns logiskt då hallen är i mitten av våningen

   Svara

    I garaget och tvättstugan

    Svara

   I köket, både för att det ligger mitt i vårt hus och för att jag tänker att det lättaste börjar brinna där.

   Svara

    Jag tänker så här, där det brinner vill man inte springa in och hämta en släckare. Den vill man väl ha med sig när man skall attackera elden liksom. Om man vaknar på natten och shit det brinner så är det kanske bra att ha en släckare så man kan ta sig ut?
    Nu har jag ju min i trappan…. kanske mest obraiga stället 🙄

    Svara

     Alltså en trappa till utgången, har inte två plan för då kanske de hade varit smart mitt emellan.

     Svara

   Vi har flera, både i sovrummet och hallen. Dom tar så lite plats.

   Svara

   Det tar drygt 5 h dit

   Svara

    Till brandsläckaren? Då borde du placera ut flera!

    Svara

   Brandsläckare i vardagsrummet och brandfilt i hallen.

   Svara

  Kolla vad Peg skrivit på insta story om Hannas och Lojsans podd!

  Svara

   Oj!

   Svara

   Alltså Peg har tillräckligt innanför pannbenet för att förse hela influencersfären med visdom!!!

   Svara

   Äntligen någon med lite vett i skallen, förstår inte att hanna och ”lojsan” tycker de är rimliga med deras nedlåtande kommentarer. Men men, de tycker väl de är sköna coola tuffa brudar

   Svara

   Kan ej se vad hon skrivit.. kan någon berätta? 🙂

   Svara

  Denna människa.. Något av det konstigaste hittills är ju att hon nästan försöker få kritiken ont ensam att rinna ut i sanden genom att tiga ihjäl det 😂 Hur lång tid kan det ta att skriva ett inlägg om det liksom.. Hon hade kunnat skriva ett inlägg om samarbetet istället för fem reklaminlägg.

  Och detta om att hålla Nikola privat.. Nu är hans drag tydliga då man kommer LÄTT känna igen honom på förskolan, speciellt efter så många kort hon lägger upp. (Som hon inte ville, skulle inte lägga upp kort när han fått sina egna drag). Och att hon använder honom i reklam för Ivy Revel?! När hon ammar både i en reklamfilm och på bild, blir sminkad samtidigt och kallas för ”power mum. Alltså jag kräks. (Kräks på hur viktigt det är med pengar, då pengar får alla hennes principer att åka ut genom fönstret. Kräks inte på att hon ammar såklart.)

  Svara

   Gud.. stackars dig. Kenzas förehavanden påverkar dig så till den milda grad att du skriver ett helt inlägg om det. Ditt liv måste vara svårt…

   Svara

    Detta inlägg handlar ju om Kenza? Förstår inte hur just min kommentar stör eller sticker ut mer än de andra eller inlägget i sig. Haha.

    Svara

    Oj Linda, tog det hårt på dig? När man pratar om sanningen?

    Svara

  Fast man kan ju inte säga jag ska rädda den eller den. Beror ju helt på omständigheterna.
  Står jag utanför huset och det brinner, räddar jag den som är närmast dörren. Inte springer jag genom hela huset för att rädda en specifik person. Vem den än är.

  Svara

   Jag skulle springa in och leta efter barnen tills jag hittade dem eller rök (hehe) med. Oklart hur jag faktiskt reagerar i en sådan krissituation, men så känns det nu i af.

   Svara

   Min mamma har alltid sagt att kan hon inte rädda alla tre tänker hon inte rädda någon och dö med oss. Jag har inga barn, men börjar förstå hennes resonemang på ett sätt jag inte kunde när jag var 14.

   Själv skulle jag rädda min katt över min sambo, haha, lilla bebisen

   Svara

    Jag hade räddat hundarna haha, och förväntat mig att min kille hittade ut tillsammans med mig, som en vuxen människa.

    Svara

     Krävs inte många andetag för att bli kolmonoxidförgiftad och då hjälper det inte att vara en vuxen karl som annars kan reda sig själv.

     Svara

   Tror väldigt många hade försökt springa in i huset för att rädda sina barn. Oavsett hur långt in de är.

   Svara

    Självklart

    Svara

    Skulle aldrig kunna leva med att jag inte ens försökt rädda mina barn

    Svara

   Tänk den mamman som räddade sina barn i en brand nyligen. 6 barn varav de två äldsta tog ut sig själva. Mamman gick fram och tillbaka genom eld för att rädda de minsta och alla barn överlevde, tror hon fortfarande ligger nedsövd med allvarliga brännskador.

   Svara

    Ja hon ligger fortfarande nersövd.

    Svara

    Gråter när jag tänker på det. Fy fan

    Svara

  Hon har svarat i kommentarerna på det inlägget att hon ska svara så fort hon kan men att hon inte vet när pga avtal etc.

  Svara

   Hon väntar väl på att Visit Dubai ska leverera ett lämpligt manus.

   Svara

    Nä tror snarare det är så att hon skrivit på ett avtal med företag om att hon inte ska uttala sig negativt om det under en viss period.

    Svara

  Flodvågskatastrofen 2004 säger väl en hel del om föräldrars prioriteringar i en katastrof.

  Vissa föräldrar släppte taget om sina barn, på ren instinkt och de undrade efteråt varför de hade gjort så. Vissa föräldrar övergav ett barn för ett annat. Vissa räddade sina barn och dog själva. Dvs de reagerade olika när krisen väl var där.

  Svara

   Ja man vet aldrig hur man agerar förrän man är i situationen själv… Jag körde av vägen för något år sen, var helt säker på att jag skulle sitta helt still men jag agerade så snabbt jag kunde efter bästa förmåga. Var livrädd att nån lastbil skulle komma så var väl därför kanske 🤷‍♀️satt fast i snöplogkanten så var inte så farligt, men väldigt läskigt. Såg livet passera i revy.

   Svara

   Var har du läst att vissa släppte sina barn? Det har jag svårt att tro på

   Svara

    Finns massa artiklar som tar upp detta, om du bara söker. Folk fick panik helt enkelt. Men såklart man inte pratar öppet om det, det är ju tabu. Men finns en hel del personer som uttalat sig om att de var tvungna att ge upp ett barn för att rädda ett annat.

    Svara

     Har försökt att googla men hittade faktiskt inget

     Svara

     Jo men det är en annan sak. Men nu menade jag inte de som släppte ett barn för att rädda ett annat, ts nämnde utöver det att det fanns de som helt sonika bara släppte sina barn – det var det jag undrade över.

     Svara

      Det finns faktiskt MÅNGA (tragiskt nog) historier och artiklar om föräldrar som inte tog tag i sina barn utan sprang själva. I sådana stressmoment är det rena djuriska instinkter som tar över. Egentligen ”helt sjukt”, och jag förstår och lider med den brutala ångest man måste få efteråt. Men, som sagt – å andra sidan, svårt att döma själv när man inte varit med om situationen.

      Svara

       Får ångest av bara tanken

       Svara

    Surprise var majoriteten män. Men googla du så hittar du själv.

    Svara

  Föräldrakärlek tar sig många uttryck, en del bisarra:

  https://www.expressen.se/tv/noje/stjarnan-kontrollerar-om-dottern-ar-oskuld-varje-ar/

  Svara

   Fyfan….

   Svara

   Bland det vidrigaste någonsin. Fy f******n för hans vidriga kränkande beteende. Män som tror de äger kvinnors kroppar, monster!!!

   Svara

   Det där är inte kärlek, det där är något helt annat.

   Svara

  ”OCH JA, KENZA!!!!
  Glöm inte bort ditt löfte om att bemöta kritiken från Dubai!!
  Vi är många som väntar…”

  Varför så aggress*v? Versaler och ilsk*t röd text!!!
  Du har helt tappat det Cam*lla.

  Och du bor fortfarande i glash*s när du KRÄVER svar och att diverse personer ska ställas till svars för saker du tycker.

  Men att själv svara och förklara dig vägrar du göra och blir rent av kränkt att du förväntas det på helt rimliga påpekanden.

  Det finns inte längre kvar några ord för att beskriva hur illa du beter dig och där du har andra standarder för dig själv än alla andra.

  Svara

   Snälla Camilla, bara rensa bort sådant här.
   Det är en sak att låta folk komma till tals och att man inte kan få medhåll och beröm av alla, men det här eviga ältandet om och om igen förstör bara kommentarsfältet.

   Tips: skaffa en mejladress specifikt för synpunkter eller klagomål där stollar kan kräka ur sig långa ranter om glash*s och allt vad det nu är.

   Svara

    Va?!

    Svara

  Haha, så feg du är.

  Svara

   ÄääHH va? Vem ?? varför??

   Svara

    Bloggbevakning-bloggerskan. Hon blockar så många ord att det är omöjligt att få publicerat vad jag tycker om hennes sätt att skriva.

    Svara

     Dina kommentarer är godkända..
     Hade jag inte skrivit något i den stilen om Kenza och Dubai så hade kritiken istället handlat om att jag behandlar Kenza med silkeshandskar, så därför nämner jag det längst ner så att alla blir nöjda. Ja, förutom du då så klart…

     Svara

      Vilket/vilka ord i min kommentar 06:40 var det som hamnade i modd?
      Skulle vara intressant att veta till nästa gång.
      Man kan ju alltid undvika ord som direkt gör att kommentaren hamnar vid sidan av den aktuella diskussionen.
      I övrigt har jag inget att anmärka på. Alla influencers ska bevakas och nagelfaras. Ingen mer, ingen mindre.

      Svara

       Alla utom bloggbevakning.

       Svara

       Ibland fastnar kommentarer av ingen uppenbar anledning alls, och det verkar vara fallet här. Jag såg inga ”listade” ord alls i din kommentar.

       Svara

        Då var jag väl som den ”tionde passageraren” som slumpmässigt blev ombedd att stiga åt sidan i säkerhetskontrollen 🙂
        Tack för svaret.

        Svara

      Nej det hade du inte fått och du behöver inte heller ha den tonen för att få sagt vad du ville.

      Men som vanligt gick den verkliga poängen helt förbi dig.

      Svara

       Så klart, det där vet du bättre än jag! 😉

       Svara

        Eeeeh, det är bara att läsa vad du svarar för att förstå det. 😂🤷🏽‍♀️

        Svara

   Nä det är jag inte.

   Svara

  ”OCH JA, KENZA!!!!
  Glöm inte bort ditt löfte om att bemöta kritiken från Dubai!!
  Vi är många som väntar…”

  Varför så @ggressiv ? Versaler och ilsket röd text!!!
  Du har helt tappat det C@milla.

  Och du bor fortfarande i gl@shus när du KRÆVER svar och att diverse personer ska ställas till svars för saker du tycker.

  Men att själv svara och förklara dig vägrar du göra och blir rent av krænkt att du förväntas det på helt rimliga påpekanden.

  Det finns inte längre kvar några ord för att beskriva hur illa du beter dig och där du har andra standarder för dig själv än alla andra.

  Svara

   Anonym 08:45, du ska inte kasta krenkt i glashus så att säga….

   Svara

   Snark. Skaffa en egen blogg, virka en bonad. Du kan inte ens precisera dina anklagelser.

   Svara

   Du låter själv ganska aggressiv…

   Svara

  Att ens i en podd ta upp något så löjligt visar deras intellektuella nivå. Livet är skörare än vad vi är medvetna om! Hatar när människor tar livet för givet och pratar om döden och dess konsekvenser som något hypotetiskt men som aldrig skulle kunna hända i praktiken! Kenza är passé och försöker med alla medel vara relevant. Minns hur hon skrev att den dagen hon slutar blogga kommer vara dagen hon bildar familj och barn.. Istället har hon skrivit kontrakt med babyshop.se och kommer vara ambassadör för företaget i flera år och kapitalisera på sin son. Hoppas han redan har ett eget bankkonto och att alla pengar hans mamma tjänar på att klä upp honom i dyra märkeskläder oavkortat går till honom!

  Svara

  Men snälla hon är ju världens lataste o sämst på sitt jobb! Hon gör bara det hon får betalt för för hon måste hålla sig till avtal hon o agenturen har till kunden. Så uppenbart för alla att hon egentligen bara vill sitta hemma, äta kebab o kolla serier.

  Svara

  Vänder man på det så skulle jag aldrig förlåta min man om han lät ett barn dö för min skull. Skulle inte vilja leva efter vetskapen att ett barn fick dö för att jag skulle leva.

  Svara

  Fascineras av hur lite liv folk har, hur orkar man bli upprörd över att Kenza sagt att hon skulle rädda Aleks först? Det var ju hennes referensram då.

  Svara

  Blev otroligt överraskad och provocerad att de ens ställde den frågan i sin podd. Rädda ditt barn eller din man ur ett brinnande hus. Sjuk fråga? Och sen att dani som redan fått sitt barn suckar och vrider och vänder för att och tänker länge för att besvara den frågan… förlåt, men inte normalt? Jag har inga barn men jag vet redan nu att min bebis hade gått före min man alla dagar i veckan. Fett märkligt.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.