ÖPPET SPÅR

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

773 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  cha

  Svara

   Tja*

   Svara

   cha

   Svara

    Cha cha bloggen

    Svara

     Åh vad hände med honom?

     Svara

      Vem av dom alla?

      Svara

      Han flyttade utomlands och började sälja sig

      Svara

       Ja jag har också för mig det!

       Svara

   Bästa smink tips för mogen och torr hy! Nu ska det börja sminkas här igen 😊😊

   Svara

    Tycker Revital lift red cream är bra underlag.

    Svara

    så kul med smink, sminkar mig dagligen, har inga bra tips. Undrar lite varför du skall börja sminka dig igen, och varför du inte gjort det?

    Svara

     Hej!
     Jag har alltid älskat smink som yngre, sen kom sjukdom med in i bilden. Nu när man äntligen har fått hoppet och styrkan tillbaks så vill jag se lite pigghet i speglen:).

     Svara

      Så tråkigt att du blev sjuk, glad att du är på bättringsvägen, att du har fått hopp och styrka tillbaka. Att sminka sig , vara ren och fräsch , tror jag hjälper mycket. vilken ålder är du i?

      Svara

      Ögonbryn! Gör mer än man tror, särskilt om man inte är 20 längre 😉
      Om du kan (och vill förstås) se till att få brynen formade och färgade av ett proffs första gången.
      Hoppas du fortsätter må bättre😊

      Svara

    Rouge! Inte för mycket men jag tycker det gör så mycket med rosiga kinder, speciellt om man lagt bas/foundation. Använder ett från Too faced men med rouge tycker jag alla märken funkar typ lika bra.

    Svara

   Kollade igenom kommentarerna på Bella inlägget. Nån som inte skulle våga säga ifrån sin arbetsgivare om de bad personen ljuga för kunder. Nån som sågar en person som aldrig blivit lurad utan haft bra koll på sina avtal. Folk som inte vågar vända sig till facket. Vad är det för jävla mesar här inne egentligen? Om folk är så konflikträdda så förstår jag helt plötsligt 90% av ”problemen” som skrivs i öppet spår.

   Svara

    De anställda som ljög för Bellas skull är en del av att Bella kunnat fortsätta lura folk. 😂

    Svara

     Ja men vad gör man inte för att få jobba åt en influänser 😅

     Svara

    Vi är ju svenskar, 99% av oss är konflikträdda…

    Svara

     Trist bli arbetslös… sen tror jag nog många sökte andra jobb under tiden, 10 slutade ju på kort tid? Säger du upp dig själv utan nytt jobb gå till blir det dyrt. Stolthet betalar tyvärr inte hyran

     Svara

  Min bästa vän har ett dilemma och jag kan verkligen inte ge något ljus på saken, hoppas någon här kan.
  Hon skaffade en hund tillsammans med sin dåvarande partner.
  Min vän står som ägare, hon står på försäkringen och pengarna för hunden drogs från hennes konto.
  Tiden gick och hon och hennes flickvän gjorde slut. I samboavtalet har de skrivit att omvårdnad och kostnad ska delas lika. Det är allt.

  Nu till dilemmat. 9/10 gånger hon får tillbaka hunden är han tunnare och klorna ser inte ut ha klippts ordentligt. Dilemmat är att hon inte känner att hon litar på att flickvännen och nya partnern tar hand om hunden ordentligt men OCKSÅ att min vän vill flytta från staden där hon bor. Kan hon göra det? Hon kommer inte förhindra exet att hämta hunden om hon vill göra det för sin månad men min vän vill verkligen inte bo kvar i staden och vill flytta. Kan hon göra det eller kan exet polisanmäla?

  Hon och exet har inte så bra relation kan väl tilläggas…

  Svara

   Kanske prova att prata med exet? Hon kanske inte är så intresserad av att ha hunden och tycker det är ok om hon flyttar med hunden?

   Svara

    Nej varken min vän eller exet kommer ge upp hunden. Tro mig, jag har försökt lufta den idéen.

    Svara

     Min kompis Dragan löser alla problem för 3000kr .

     Svara

      Tror inte det är ett option att döda hunden.

      Svara

       Kanske inte var hunden som syftades på? 🤔

       Svara

        Min hunds veterinär heter dragan så det kan vara det hen syftade på

        Svara

   Hur länge har exet hunden om den synbart hinner bli magrare?

   Svara

    En månad.

    Svara

   Sambolagen väger tyngre än att hunden är skriven på din vän tyvärr. Det din vän kan göra är att anmäla exet för vanvård av hunden och på så vis få hunden på heltid. Men det innebär ju en rättsprocess osv. Osäker vad som gäller flytten men jag tror inte det finns någon lag som säger att hon inte får flytta pga delad vårdnad av hund. Men som personen skrev ovan behöver din vän nog prata om situationen med exet.

   Svara

    Sambolagen gäller inte djur endast bohag! Din vän kan ta hunden och flytta om hon står som ensam ägare

    Svara

     Hon står som ensam ägare men nu kommit fram att handpenningen drogs från exets konto. Däremot tror jag att min vän har stått för de största kostnaderna då försäkringen varit dyrare än det som exet skulle stå för.

     Svara

     Hon står som ensam ägare men nu kommit fram att handpenningen drogs från exets konto. Däremot tror jag att min vän har stått för de största kostnaderna då försäkringen varit dyrare än det som exet skulle stå för. Men de har delat på kostnader så antar att Samägandelagen går in då?

     Svara

    Den som står som ägare på hunden äger ALL rätt till hunden. Hon kan faktiskt säga till sitt ex ”Det är min hund och hen ska bo hos mig. Tack och hej nästa tjej”

    Svara

     Precis, det är en HUND. Ett husdjur, inte ett barn man måste ha delad vårdnad om. Fuck it, claim The dog.

     Svara

   Hej, den som är registrerad ägare har rätt till hunden och bestämmer var den skall bo. En hund räknas inte som bohag utan som lös egendom och omfattas INTE som samboegendom och ska därför inte delas lika mellan parterna.
   Hoppas hunden mår bra❤️

   Svara

    Är det sant? Även om den är inskriven i ett samboavtal? Får jag fråga vad din källa är så kan jag meddela min vän det :D?

    Svara

     Det är korrekt att djur inte ingår i ett bohag. MEN om det är så att de betalade hunden gemensamt så kan man argumentera för att en andel faktiskt är exets.
     Det spelar ingen roll vilket konto som användes för att betala, är det så att exet förde över pengar till din kompis i samband med detta, pengar som de kommit överens om skulle användas för hunden, så kan det vara så att en andel av hunden tillfaller exet.

     Det man kan göra då är att försöka få exet att gå med på att bli utköpt. Annars är det nog tyvärr för din vän att bita i det sura äpplet och ge hunden till exet på heltid om det är så att denne vill flytta.

     Svara

      Fast de har ju inte avtalat någonting om hur eller var hunden ska vara utan bara att dela omvårdnad och kostnader lika. Dvs tar hon hunden med sig så kommer hon ju inte hindra exet från att hämta den, bara att det blir längre bort.

      Svara

       Tar hon hunden med sig så är det hon som måste se till att hunden kommer till exet.
       Det går liksom inte att flytta till en annan stad och säga att det är helt fritt att hämta jycken.

       Svara

        Jo det går. Det är inte ett barn.

        Svara

         Klart att det går. Allt går, det går till och med att mörda någon. Men inte utan risk för en rättslig process.
         Flyttar man till en annan stad har man inte gjort hunden tillgänglig för den andre parten. Och har då brutit mot en juridisk bindande uppgörelse

         Svara

          Men vad för juridisk uppgörelse hänvisar du till?

          Svara

           (Den som står som ägare äger hunden och bestämmer var den ska bo. Vill inte ägaren ha delad vårdnad med exet så bestämmer ägaren det själv)

          Det finns ingen sådan. Person ett har köpt en hund, har alla papper med sitt namn på samt hundens namn. Person två råkar vara ihop med person ett. Men detta gör inte person två till ägare av hund. Person ett är fortfarande ägare och får göra vad hen behagar med sitt djur.

          Svara

           Det behöver inte vara så att den som står som ägare är den som får göra vad den vill. Om man köpt hunden gemensamt äger man den gemensamt och då måste den ena köpas ut först.

           Nej man äger inte djur gemensamt. Den som står som ägare är den som äger djuret. Finns inga gråzoner som alla försöker få det till

           Jo, det finns alltid gråzoner. Fråga vilken jurist som helst. Om det är så att båda har betalat hunden så är det båda som äger den.

     Varför betalar man inte en jurist och får ett korrekt juridiskt råd. Varför ställa en fråga till folk utan kunskap som bara tror en massa saker?

     Svara

   Om du tycker att hunden blir vanskött eller far illa kan du göra en polisanmälan. Har också för mig att man kan anmäla vanvård av djur till länsstyrelsen. Googla så får du svar om detta. Om du rådfrågar en advokat/jurist får du hjälp vad ditt nästa steg bör bli. Många svarar på dessa frågor gratis, testa skicka ett kortfattat mejl om inte annat.
   Annars är min spontana tanke att ni enas om vem som ska ha hunden för alltid. Det är nog bäst för alla tre.

   Tur det inte är ett barn ni ”slåss” om.

   Svara

    …men det ska till mer än att klorna inte verkar klippta (på 1 mån) och att hunden gått ner i vikt (har du vägt den före och efter? Är den kanske lite rund och du inte inser det?). Det finns alltid två sidor av saken

    Svara

   Jag var i samma sits som din vän. Jag tog min hund och flyttade vid separation. Fick besked från skk att det är just därför man bara får ha EN ägare på en hund, för att det inte ska bli en vårdnadstvist. Jag var dock schysst och gav mitt ex hans pengar som han betalat för halva vovven.

   Svara

    Alltså sorry men ”schysst”? Känns väl som att det är det enda rätta att göra om han betalat för hunden, det är inte direkt ”schysst” att ersätta någon för något den betalat 😂

    Svara

    Vet inte om jag ser det som schyst att ta hunden och betala igen pengarna om ditt ex fortfarande vill ha hunden? Inga pengar i världen skulle ersätta min hund!

    Svara

     Det är ju inte din hund om du inte står som ägare. Tråkigt? Ja. Men sånt är livet när man separerar.

     Svara

     Men då fick han ju pengar att kunna köpa en en. Tycker det va en bra deal. Fy fan för att ha delat vårdnad om en hund om man Separerat. Väldigt bra lösning att bara en får stånden ägare, så slipper man alla de problemen

     Svara

    Men hade ditt ex betalat något för hunden? Gick den inte under samäganderätten då?

    Min vän och exet har ju delat vårdnaden nu i över ett år. Hon är lite orolig just för att det räknas som samäga.

    Svara

     Man samäger inte en hund rent juridiskt. En står som ägare och den äger hunden. Sen kan den ägaren välja att ha någon delad-vårdnad-lösning av hunden men det är helt upp till ägaren. Juridiskt alltså.

     Svara

    Du kan ha en registrerad delägare på en hund.

    Svara

   Hon kan ta hunden om hon står som ägare. Brorsan satt i samma sits när han och ex gick isär, han kollade upp det och eftersom han är ägare så fick han ta hunden. Hon hade nada att komma med.

   Svara

  Rosenlunds sjukhus affektiva mottagning… Någon som har erfarenheter därifrån? Vore lite roligt att jämföra då jag enbart har hört usla saker om stället, och min egen erfarenhet gränsar till en parodi.

  Svara

   Ingen höjdare, efter att fått en neuropsykologisk diagnos av dem så var det första psykologen sa ”ja men du är felkopplad i hjärnan” det gjorde inte saken bättre för mig.

   Svara

   Själv påminns jag om Isabella Löwengrip när jag nu såhär i efterhand tänker på stället. Det är som ett enda stort luftslott med folk som går runt och dricker kaffe och låtsasjobbarnär de egentligen inte gör någon som helst nytta över huvud taget mer än att slösa bort skattepengar.

   Jag har tre bekanta med erfarenhet från sjukhuset. Bekant nummer 1 och 2 gav mig tipset att fly från stället så fort jag bara kunde när de fick höra att jag skulle dit. Det sades att det gjorde mer skada än nytta. Bekant nummer 3 har anmält en läkare på sjukhuset sedan denne misskött sig ganska uppenbart, vilket fick som följd att min bekantes son tog livet av sig.

   Själv då? Jo, jag kommer dit i början av mars. Läkaren jag träffar, för övrigt samma läkare som blivit anmäld av bekant 3, ger mig medicin och säger att jag kommer må bra inom fyra dagar. Efter en vecka mår jag inte ett dugg bättre. Han blir mycket förvånad och ger mig ännu mer medicin och löftet om att jag inom två veckor kommer må bättre. Efter två veckor mår jag inte ett dugg bättre. Han blir ännu en gång mycket förvånad och ger mig ytterligare högre dos medicin och löftet om att jag inom två veckor kommer må bättre. Efter två veckor mår jag inte ett dugg bättre. Jag har däremot blivit torr i munnen, fått lågt blodtryck och svettas kopiöst. Läkaren blir förvånad över att jag inte mår bättre, men eftersom jag är så torr i munnen så har
   medicinen åtminstone effekt! Härligt. Vi kör på med det.

   Jag skickas nu på remiss till Globen istället. Efter två månader får jag veta att Globen inte vill ha med mig att göra, så jag skickas tillbaka till Rosenlund. Ytterligare en månad senare får jag träffa en ny läkare där. Han är inte lika positiv till mina bieffekter, men eftersom jag trots allt fått någon typ av effekt av medicinen får jag fortsätta ta den, även fast jag inte mår bättre. Någon typ av terapi som jag önskar är inte att tala om ännu, för det fungerar inte ifall man inte mår bra, men jag får i alla fall träffa en samtalskontakt som jag kan gå och prata lite med även om vi inte kan påbörja terapin.

   Vi snabbspolar lite. Det har nu gått ett halvår och Läkare 2 har slutat och jag kommer istället till en tredje. Han är ännu mer negativt inställd till de bieffekter jag fått, men tycker ändå jag borde fortsätta med medicinen trots att den bara gjort att jag mår lite sämre. Tillsammans med min samtalskontakt kommer han fram till att jag borde börja jobba igen. Den där terapin det talades om för flera månader sedan, den finns tydligen inte. Min samtalskontakt kan nämligen inte sådant. Han har istället träffat mig i några minuter åt gången och upprepat fantastiskt inspirerande fraser som ”det viktiga är att du mår bättre snart”, samt ”har du provat att till exempel grilla eller spela minigolf för att må bättre?”. Med honom blir det här luftslottet extra tydligt, för han har förstått att jag förstår att han inte gör någon som helst nytta alls. Det är som att vi leker en liten enkel lek där jag går och träffar honom för att han ska få fortsätta med sitt meningslösa låtsasjobb.

   I förra veckan skulle jag tillbaka till läkaren på återbesök. Det var i alla fall vad som hade sagts, men när jag kommer dit får jag bara prata med min samtalskontakt. Han frågar om jag börjat jobba än. Jag berättar att jag p.g.a. deras totala brist på någon tjänst att erbjuda över huvud taget flyttat över allt jag kan till andra vårdgivare. Tyvärr vill ingen ta över medicineringen, så därför behöver jag gå till Rosenlund ändå för att få nya recept utskrivna. Här visar det sig att jag tydligen skulle ha slutat med en av mina två mediciner för några veckor sedan. Synd bara att ingen sagt det till mig. Men det är ju lätt hänt liksom. Hur ska man komma ihåg att informera patienten om sådant som rör patienten?

   Så otroligt patetiskt uselt sjukhus. Skönt att jag på egen hand lyckats jobba mig fram till att må så bra att jag bara kan skratta åt eländet. Många har inte så tur.

   Svara

    Vården är fantastisk!🤦‍♀️ Finns en mottagning som ligger i Skogskyrkogården och de hjälpte mig iallafall lite. Känns som att psykologen som jag hade visste vad hon gjorde. Kanske ett tips om du skulle orka med det igen?

    Håller tummarna för att det blir bättre snart❤

    Svara

     Tipset ’Skogskyrkogården’ låter ändå brutalt i sammanhanget…

     Svara

      Inte mitt fel att deras mottagning ligger planerad där🤦‍♀️

      Svara

       Ja precis tänkte på det. Vågar man chansa. Äsch skämtar bara.

       Svara

    Så himla tråkigt att elka med andras hälsa, vad ge en torr mun för effekt? hur mår du nu Viktor? Fick du en annan medicin eller gick du cold turkey?

    Svara

     Torr mun innebär att man inte har saliv. Saliven har till uppgift att bland annat:
     smörja tänder och tandkött så att de inte torkar ut.
     fungera som buffert för att munnen oftast utsätts för syraattacker och behöver stabiliseras.
     hindra bakterier och virus från att tränga in i och skada kroppen.
     skölja bort matrester m m från tänderna.
     transportera smakämnen till smakcellerna i smaklökarna. Saliven löser smakämnet så att det kommer i kontakt med receptorerna på cellernas yta.
     påbörja nedbrytningen av maten.

     Muntorrhet innebär alltså att man får karies mycket lättare, inflammerat tandkött, dålig andedräkt, svampinfektioner, problem att prata och ordentligt, all mat blir i princip smaklös, allmän värk och obehag i munnen.

     Det är ganska viktigt att man tar muntorrhet på allvar och ser till att motverka det så mycket det går.

     Svara

     Jag mår helt okej. Lite orolig för min sjuka katt bara. Äter fortfarande samma hemska medicin 😂

     Svara

    Min erfarenhet från nämda sjukhus, var 100 iktorevil med 2uttag och inte något återbesök. Men en telefontid med läkaren! Jag sökte hjälp på annat håll. Jag undrar hur många suicid dom har medverkat till!

    Svara

    Kram till dig Viktor ❤️

    Svara

   Kaos. De vill förskriva mediciner och har ingen vidare önskan att utreda problematiken. Upplevde inte ens att de kunde svara på mina medicinska frågor kring distinktion mellan diagnoser eller bieffekter av mediciner..

   Det var knappast läkande på något sätt. Hemsk tid i mitt liv faktiskt.

   Svara

   Vetgirig som jag är måste jag fråga vad är en affektiv mottagning? Vad behandlar man där? Jag menar absolut inget illa om nån tror det ♡

   Svara

    Depression och bipolär sjukdom till exempel.

    Svara

    Depression och bipolär sjukdom

    Svara

   Min vän går där och säger att hen inte hör så bra saker men trivs, har någon form av affektiv sjukdom och har gått där i flera år.

   Svara

  Mumier är inlindade zombies

  Svara

   Och ur är klockor

   Svara

    en urfunktion kan vara ur-funktion

    Svara

   Nej det är de inte.

   Svara

    Jo det är dem, kolla på mumie filmer. Går runt precis som zombies men i lindor😂

    Svara

     Filmer?? Mumier är balsamerade och inlindade lik.

     Svara

      https://www.imdb.com/title/tt0120616/ varsågod för en mumie (zombie) film 🙂

      Svara

       Men vadå film? Mumier finns på riktigt, men de är inget annat än bevarade kroppar https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Mumie

       Svara

        Men nu pratar vi inte om riktiga döda mumier, utan om film mumier. Eller tror du att zombies lallar runt om nätterna också??

        Svara

         Ursprungspåståendet sa inget om filmer.

         Svara

          Men tänk lite, zombies mumier. Tror du att zombies finns på riktigt?

          Svara

           Nej självklart inte, det har jag ju sagt hela tiden!

           🤣 bästa tråden. Och ny insikt: mumier är fan inlindade zombies!!

           Precis, linda av en mumie och BAM vi har en zombie! Ett lik som rör sig. Låter likadant och springer/hasar beroende på vilken typ av film det är🧟‍♀️

         Ahaha! 😆🤣

         Svara

   If a zombie bites you, you turn into a zombie. However, if a mummy bites you, all you turn into is some schmo with a mummy bite

   Svara

    Men om man lindar av mumien och sen låter den bitas, och man samtidigt är mitt i en zombieapokalyps och då har även mumierna vaknat? (låter btw som en dålig b-film😂)

    Svara

  För ett tag sen skrev jag att jag skulle ta fram en bok istället för att läsa bloggar. Har gjort det då och då och snart har jag läst ut Steglitsan!

  Svara

   Bra gjort! Ingen bok i min smak men det är alltid bra att läsa ”på riktigt” också och inte bara saker på internet.

   Svara

   Vad tyckte du? Jag älskade den 😀

   Svara

    Extremt överskattad. Skräp.

    Svara

     Oj, det var hårda ord! Varför tycker du så?

     Svara

     Absolut inte! Kanske inte en bok i din smak men att kalla den för skräp är ju helt fel. Man får inget Pulitzerpris för en skräpbok.

     Jag älskar Steglitsan (rekommenderar att läsa på originalspråk). Har läst den 2 ggr, bättre andra gången eftersom man helst inte får ha bråttom. Charmen ligger ju i att den är långsam och målande. Tror också att boken är starkare för oss som har en väldigt nära relation till vår egen mamma? Det är enligt mig en väldigt ärlig och pricksäker beskrivning av sorg, längtan och kärlek iaf.

     Svara

      Jag har läst den på svenska, men har faktiskt flera gånger hajat till över översättningen, skulle läst den på engelska kanske.

      Svara

    Älskade den också. Även fast den kunde kortats ner på slutet ❤️

    Svara

    Jag gillar den! Den har kickat igång min läslust! Nu ska jag läsa Egenmäktigt förfarande, och den är ju så kort så jag har Flyga drake och uppföljaren näst på tur sen. Pepp!

    Svara

  Ärligt talat, tror ni att något stort (ännu större än hittills) kommer brisera gällande Isabella? Alltså en riktig bomb som bekräftas, inte hörsägen.

  Tänker typ polisutredning eller utredning via skatteverket, vårdnadstvist etc.

  Svara

   Inte vårdnadstvist men ev Skatteverket.

   Svara

    Jag har tänkt idag på det som hände för ett år sedan. Bella kände sig grundlurad av Hampus, för att han varit en bedragare, förlorat alla sina pengar, gjort halvt olagliga saker och inte riktigt var den han sa. Hon blev helt förstörd och rörde upp himmel och jord. Men är läget inte detsamma nu, fast hon är Hampus och Erik Isabella.

    Har vabbat ett barn som har velat sitta i mitt knä och se på barnteve hela dagen. Så har haft tid…

    Svara

     Mycket bra poäng!

     Svara

    Jag tror också att Skatteverket granskar henne och att hon får betala tillbaka en rejäl summa.. Hennes kris kan väl ha handlat om det. Isabella har blandat företagens ekonomi med sin egen, och kanske därför inte alls förstått hur det gick så fort för hennes bolag att gå nära konkurs🤮 Skatteverket flåsar henne i nacken för att hon helt plötsligt blir förmånsbeskattad (rätta mig om det blir fel nu) och hon behöver snabbt både kapa privata kostnader men också få bolagen mot en bruklig nivå

    Svara

   Kanske skatteverket. Hon borde inte ha rent mjöl i påsen avseende skatt.

   Svara

   SvD ska tydligen sitta inne med fler och värre artiklar än det som redan kommit ut, så ja.

   Svara

    Hur vet du det? Om vad?

    Svara

     Det är ett troll på FB som påstår detta

     Svara

      Vi får väl se…

      Svara

       Haha, vi får väl det

       Svara

    Yes!

    Svara

  Har legat sjuk senaste dagarna och plöjt mig genom senaste säsongen av PH. Men alltså…

  1. Vad är det för fel på Marcelo och Jesper?
  2. Det måste ju vara uppgjort att Marcelo ska stå i final eller?

  Svara

   Han spelar bra och tjejerna är som ”galna” efter honom. Jesper är bara en stor barnunge..en vidrig sådan.

   Svara

    Ja tjejerna verkar ju tappa all sans när de träffar honom.

    Svara

    Bra analys, exakt är det

    Svara

   Marcellos stora problem är att han går loss på kvinnlig uppmärksamhet då det matar hans fattiga ego. På det så är han extremt konflikträdd. Därför uppstår detta kaos ständigt runt honom. Visst han är egoistisk men inte genuint elak. Då är både Josie och hans ex långt mycket oskönare och vidriga mot sin omgivning av det som syns i PH.

   Svara

    Jag blir mest provocerad av att ingen av tjejerna kritiserar Marcelo och ställer honom mot väggen. I stället bråkar de med varandra, känner sig svikna av varandra, Camilla blir arg på Theo att han inte berättade tidigare att Marcelo låg med josie (Men berömmer Marcelo att han är ärlig om det efter att hon konfronterat honom)….osv osv. Han har verkligen alla tjejer runt lillfingret och kommer undan med exakt allt.

    Svara

     De får verkligen skylla sig själva när de är så korkade.

     Svara

    Jesper är bara patetisk. Skulle sätta den lilla dvärgen på plats så att det heter duga. Synd att alla verkar vara så menlösa och dansar efter hans pipa.

    Svara

     Ja han är så fruktansvärt löjlig. Noll självinsikt. Verkar tro att han är guds gåva till mänskligheten. Han måste ju vara hemsk att ha i sin närhet.

     Svara

   Jag har en teori om att produktionen har garanterat Marcelo en finalplats/vinst istället för en summa pengar (som alla ”gamla” deltagare får). Just för att det är så genomskinligt hur programmet är upplagt för att ge han en vinst.

   Svara

    Ja så fort han eller Jesper riskerar att åka ut eller att deras pakt ska spricka så kommer en twist som gör att någon från andra sidan får lämna. Måste vara uppgjort.

    Svara

   Tycker att Josie och Nina är 100 gånger värre än Marcelo. Herregud vad de beter sig

   Svara

    Ja vad gör ens nina där?

    Svara

     hela programmet blev megadeppigt när hon kom in. fast säsongen har varit otroligt seg, det har varit så jämt, ingen har ju haft nån chans mot marcelo och jeppe. plus alla tjejer bara lägger sig, vill bara ruska om dem!! tyckte förra säsongen var mycket roligare, inte så tydliga ”sidor”, starkare tjejer osv..

     Svara

      Eller hur!? När hon kom in blev det bara ”bla bla jag kan inte komma över dig!! Kan vi åka heeeeem!!”

      Tänk om tjejerna bara gick ihop och spelade ut rövhålen Marcelo och Jesper? De sa ju även själva att roligaste kvällen var när de två var borta.

      Svara

   Har hört att Marcelo tackade ja till PH på premisserna att han skulle stå i finalen.
   Sen om det är sant eller inte har jag ingen aning om.

   Svara

  Har lite halvkass sömn, svårt att somna, vaknar ofta och/eller vaknar tidigt. Någon sommar tips på bra naturläkemedel för sömn? Vill ha personliga erfarenheter.

  Svara

   Träning och att inte ha mobilen i sovrummet.

   Svara

    Träning och extremt regelbundna sömnvanor funkade bra för mig.

    Svara

   Jag gjorde också de i flera månader. Sen skaffade jag en häst och är ute 3-4h om dagen och sover som en stock numera. Bästa någonsin

   Svara

    ’Skaffa häst’ är ju ändå bästa sömntipset!

    Svara

     Stackars häst

     Svara

     Förstår grejen men håller med om att det lät kul 😅.

     Får väl köpa häst då, har vaknat EXAKT kl 03:55 varje natt i tre veckor nu. Börjar bli smått galen…

     Svara

   Har provat några receptfria på apoteket men de har inte funkat på mig. Minns inte namnet på alla. Pascoflair (eller nåt sånt) var det senaste men den gjorde ingen skillnad.

   Jag har inte problem att jag ofta vaknar utan att jag har svårt att slappna av, komma till ro och somna.

   Svara

    Propavan

    Svara

     Låter som något på recept, eller?
     Mitt ex gav mig några av hans insomningstabletter som han fick på recept under hans depression. Sov som en riktig prinsessa alltså! Men jag orkar inte gå till läkare för att få egna.

     Svara

      Orkar inte? Då borde du sova utmärkt utan receptbelagda läkemedel

      Svara

       Tror du att man blir pigg och full av energi av sömnproblem?

       Svara

      Skulle inte ta propavan, testade det två dygn, har nog resten av skiten kvar längst in i skåpet. Jag kunde inte vakna, hamnade i något som liknande sömnparalys. Mitt sinne skrek liksom ”vakna du drömmer, rör på dig, öppna ögonen” men kunde inte göra någonting och sen vakenhet blandat med drömmar och hallucinationer.
      En av de värsta upplevelser som jag varit med om.
      Om jag har problem att sova nu så tar jag något lugnande istället, som atarax eller lergigan, så jag kan slappna av och somna, ett lättare sömnstöd.

      Behöver jag sova, verkligen slå ut mig själv, tex pga migrän eller något, då tar jag två tabletter av tavegyl.
      Finns receptfritt på allergiavdelningen.

      Svara

   Inte kaffe,choklad eller koffeindrycker efter kl 12 pådagen. Ingen mat efter 18-19 på kvällen.
   Magnesiumtabletter på kvällen.

   Svara

   Regelbundenhet och 8 timmar! Läs boken Sömngåtan, där får du alla svar

   Svara

    Den är så jävla bra!

    Svara

   Prova ASMR triggers for sleep, youtube.

   Svara

   Cbd olja! Sover som en stock

   Svara

    Det ska min sambo köpa åt mig. Har varit skeptiskt men detta låter ju lovande 🙏🏻

    Svara

   Träning, träning, träning och mer träning.
   Ingen elektronik i sovrummet.
   Äta bra, vegetariskt (helst vegansk) mat.
   Ingen koffein, nikotin eller alkohol

   Svara

    Tror du verkligen att kött gör att man sover sämre?? 🤔

    Svara

     Det är fakta att kött är väldigt svårsmält för oss. Det är fullt av protein och fett som är svåra att bryta ner. Detta håller kroppen vaken eftersom den är upptagen med att smälta dem. Animalier orsakar obehag i magen, kramper och spasmer som hindrar från en bra sömn.

     Frukt och grönsaker gör dig dessutom mer återfuktad, vilket i sin tur höjer energinivåerna i kroppen. Växtbaserade livsmedel som bönor, kikärtor, linser, nötter och frön har en uppsättning med protein, fibrer och nyttiga fetter som inte kött har på samma sätt. Den växtbaserade uppsättningen stabiliserar blodsockret bättre, gör att du håller dig mätt längre, vilket gör att man inte åker berg och dalbana. Vilket gör att man sover bättre, ja. Det är fakta.

     Svara

      Men lugna dig. Har du några vetenskapliga fakta på det du påstår? Nä trodde inte det. Hur tror du stenåldersmänniskan åt? Dom åt mycket kött, fisk och animaliskt fett (alltså lchf) och rörde på sig hela dagarna. Dagens människor är genetiskt likadana som dom på den tiden.

      Svara

       Är du verkligen mottaglig för vetenskaplig fakta? Jag bara inte tror hur de åt på stenåldern, jag vet. Och de åt inte riktigt som du påstår att de gjorde. Men du får gärna visa mig vetenskapliga fakta på det.
       Innan du letar upp en vetenskaplig artikel om det så kan du läsa igenom det här: http://su.diva-portal.org/smash/get/diva2:189143/FULLTEXT01.pdf

       Fakta är att de inte alls åt ens i närheten så mycket kött som vi gör idag. Trots att de rörde på sig mer.
       Fakta på att kött är svårsmält hittar du här: https://www.healio.com/gastroenterology/intestinal-disorders/news/online/%7B827de4b4-724e-4988-a3e4-d29cce5d5c36%7D/diverticulitis-risk-lower-among-men-with-healthy-lifestyle?utm_source=TrendMD&utm_medium=cpc&utm_campaign=Healio__TrendMD_1
       Själva ursprungliga artikeln finns att läsa här: https://gut.bmj.com/content/67/3/466
       Om du känner att det är för avancerat så finns en svensk förkortad och lättläst version här: https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/rott-kott-kan-bidra-till-tarmsjukdom

       Svara

        Det är tydligen du som inte kan läsa. Från din artikel.

        ” They acknowledged that the study is limited by its observational design, and the reliance on self-reported questionnaire data.”

        SVT och du sprider desinformation och det är inte sant och också motbevisat.

        Rent kött i sig är inte farligt. Det är vad du i övrigt äter och inte äter som är orsaken.

        Svara

        Det är tydligen du som inte kan läsa. Från din artikel.

        ” They acknowledged that the study is limited by its observational design, and the reliance on self-reported questionnaire data.”

        SVT och du sprider desinformation och det är inte sant och också motbevisat.

        Rent kött i sig är inte farligt. Det är vad du i övrigt äter och inte äter som är orsaken.

        Svara

         Med all respekt, men var är din fakta som bevisar motsatsen? Och var är fakta som bevisar att stenåldersmänniskan åt lchf?
         Jag har inte någonstans hävdat att rött kött är farligt på något sätt. Men det är fakta att det är mycket mer svårsmält för oss än vad de flesta grönsaker är, det är fakta du kan hitta i 9ans biologibok, lika mycket fakta som evolutionen. Det betyder inte att det är farligare, men det betyder däremot att man sover sämre om man äter kött, eftersom kroppen inte kan gå till 100% i vila då den fortfarande håller på att smälta maten.

         D skriver ”Det är vad du i övrigt äter och inte äter som är orsaken.”, Orsaken till vad? Är det precis allt annat än kött som är orsaken till sjukdomar? Var är din vetenskapliga fakta på det?

         Svara

       Mitt långa svar fastnade i modd. Mitt korta svar blir: Ja, självklart har jag vetenskaplig fakta. Jag skulle vilja se din vetenskapliga fakta däremot som styrker det du säger.

       Svara

       Haha, ’mycket kött’!
       Hade de grisfarm eller?

       Svara

        Kött är bra. Det är den sjuka Greta och hennes följe som pratar skit. Sverige är ett pytteland och kan inte påverka ett bajs. Vänner flyg mycket och ät mycket kött helst varje dag. Kör bil om ni har råd! Byt ut klimatet mot gränslös invandring så har ni vårat problem, men det törs ingen säga.

        Svara

         Well that escalated fast 😬

         Svara

          Från kött till invandring på 0.7 sekunder. Nytt rekord.

          Svara

           Från sömnproblem till kött till invandring på 0,8 sekunder.

       Vem vet hur dom sov 😆

       Svara

       Genetiskt lika ja, men vi lever inte likadant nu som då och har därför inte samma behov.

       Svara

       Stenåldersmänniskor åt inte mycket kött och fisk. Med vänlig hälsning, arkeolog

       Svara

        Och de levde i 20-40 år.

        De som levde längre hade bättre tillgång till mat från havet så som fisk och bodde i varmare klimat.

        Svara

       Svara

      Ät inget socker och spannmål, alltså gluten. Drick noll kaffe, svart te (grönt går bra) och energidricka på en vecka så sover man MYCKET bättre! Testa får du se

      Svara

      ”Frukt gör dig mer återfuktad”. Tack, skrattade rakt ut! 🙂 Älskar korkad veganpropaganda.

      Svara

     Veganer tror på så mycket konstigheter😂

     Svara

      Jag vet! Som att evolutionen, att jorden är rund och förintelsen bara är koncpirationsteorier!

      Svara

       Ja typiskt veganer!

       Svara

   Inte ha en snarkande sambo rummet.

   Svara

   Ta 1mg (alltså högre dos än rek) av magnesium innan du lägger dig. Det låter som en enkel lösning men det hjälper faktiskt. Välj en sort som innehåller magnesiumcitrat.
   Sen håller jag med de andra, ingen mobil osv. Att ta en lång snabb promenad på ca 45 min eftermiddag kväll är också väldigt bra för sömnen och mycket annat. Låna en hund som sällskap 👍

   Svara

    Varning för lös mage vid stora mängder magnesium

    Svara

     Det kan man ordna med en go kur järntabletter under samma period 😅

     Svara

    Jag får jobbiga mardrömmar av magnesium, funkar inget vidare för mig iaf 😒

    Svara

   Tyngdtäcke!

   Svara

   Träning och ZMA

   Svara

   Magnesium och Ashwagandha 😊👌

   Svara

   GABA och tyngdtäcke.

   Svara

   ”Somna med Henrik” är en bra podd annars att somna in till. Så avslappnande!

   Svara

    Somna till* kanske är mer korrekt 🙃

    Svara

   Melatonin är receptfritt i Finland och det finns många svenskspråkiga hälsokostaffärer på nätet.

   Svara

   CBD-olja!!

   Svara

  Finns här någon som vill diskutera senaste avsnittet av Legacies? Jag säger bara: Hope. Andrea. Mikaelson! Jag var så överraskad och glad att hon äntligen blev ihågkommen som den hon är.

  Svara

   Åh nej har missat nya avsnitten 😩 kommer inte ihåg så mycket av det heller för det tog ju sån jävla tid 😱

   Svara

  Känner mig nere 😞

  Svara

   🙁

   Svara

   Svara

   Det kommer bli bättre ❤️

   Svara

  Hur gör man när man sedan innan är deppig men en av ljusglimtarna är en viss person. träffat en person som man fått känslor för i några månader och det sen kommer fram till att hen börjat dejta en av mina vänner? Och dejten menar att vi bara umgås på vänskaplig basis.

  Båda vet om att jag är förkrossad men de vill fortsätta ses. Hur tar man sig ur ledsenheten och ensamheten? 🙄

  Svara

   Fan vad taskig vän… 😕

   Svara

   Prata med din vän! Har du tidigare pratat om personen du träffat med din vän men denne ändå valt att börja dejta hen så tycker jag det är rätt ruttet gjort…

   Och upplever du att ni (du och personen du är intresserad av) enbart varit vänner eller har du fått andra vibbar?

   Kram!

   Svara

    Har pratat med vännen men hen vill fortsätta träffa dejten ändå 🙄

    Svara

    Och har fått helt andra vibbar då vi gjort saker jag tycker att vänner inte gör med varandra 😏

    Svara

   Man dumpar dom båda.

   Svara

   Livet går vidare , och anklaga inte dem , man rår inte på sina känslor. Du hittar någon annan , fast det ser mörkt ut nu !

   Svara

   Lägg inte din lycka i nån annans händer!
   Boka en resa och du kommer växa som person. Ja du ska resa ensam! singelresor.org har jag rest med och det har varit så jäkla bra. Jag har haft svinkul och fått nya vänner. Och nej jag är ingen supersocial outgoing person, tvärtom. Att utmana sig själv är den bästa vägen att växa som person.
   …och lägga gammal skit bakom sig.

   Svara

  Ridsport är djurplågeri

  Svara

   Din kommentar är människoplågeri

   Svara

   Att ha djur överhuvudtaget är djurplågeri isåfall.

   Svara

    Tror ni på allvar att hästar vill ha tunga människor sittandes på sina ryggar och bli tvingade att galoppera och hoppa runt i en hage?

    Svara

     Har du varit nära en häst och i ett stall någongång? Jag tror faktiskt de flesta hästarna tycker om det.

     Svara

      Det verkar jobbigt för dem att ha ett metallbetsel i munnen…

      Svara

       Hackamore?

       Svara

       Tror inte någon djur eller människa vill ha en metallbit i munnen…

       Svara

     Du är en sån där flottig stadsbo med dålig hållning och hösnuva som aldrig varit i närheten av ett djur va?

     Svara

      Du hade inget bättre argument?

      Svara

       Det behövs inte. Du är en idiot.

       Svara

        Det var inte jag som skrev att det var djurplågeri… Men tack ändå.

        Svara

         Tänk let it be å låt hen hålla på

         Svara

     Man brukar väl inte rida i hagar?
     Mest i paddockar, ridhus och ute i naturen vad jag vet.

     Svara

    Jag håller med, husdjur är en mycket märklig grej.

    Svara

    Ja tex hund är så sjukt, gå runt på asfalt i koppel. Djurplågeri 100% det har jag alltid tyckt.

    Svara

   Tönt

   Svara

    Kul att ni blir så provocerade, om hästsport hade uppfunnits nu hade det aldrig blivit godkänt.

    Svara

     Jag tänker samma om barn. Hade barn uppfunnits nu så hade det blivit förbjudit. Barn är väldigt skadliga för miljön

     Svara

      När uppfanns barn då?

      Svara

       Arkeologern är något osäkra men troligen startade det under den förklassiska Mayakulturen någon gång runt 1000-talet fKr.

       Svara

      Du vet att du själv har varit ett barn va?

      Usch, barnfientligheten här inne är verkligen obehaglig.

      Svara

       Brist på humor kan också ställa till det i ett kommentarsfält.

       Svara

       Måste man gilla barn för att man själv varit barn? 🤔

       Svara

    Oj känner du dig träffad?

    Svara

   Jag är osäker på var jag själv står i den frågan.. finns bra poänger både för och emot.

   Men vad tycker du om andra typer av husdjur?

   Svara

    Djur ska vara ute i naturen där de hör hemma 🙂

    Svara

     🤦🏼‍♀️

     Svara

     Alltså min hund ligger här med mig i soffan och sover/gosar och jag känner faktiskt att det är där i soffan och här hemma han hör hemma, han känns faktiskt väldigt nöjd med det, tror inte han hade uppskattat ett vilt liv i naturen..

     Svara

      Min hund vill knappt gå ut när det regnar. Tror inte att han hade uppskattat ett vilt liv heller…

      Svara

      Tror inte du heller tvingar hunden att ha något tungt på ryggen och springa omkring. Eller tvingas till att göra en massa konster. Det är en viss skillnad på att ha hund och tvinga hästar springa runt med vuxna människor på ryggarna.

      Svara

       Fast läs kommentaren jag svarade på igen!
       Människan skrev: Djur ska vara ute i naturen där de hör hemma 🙂

       Min hund är ett djur!

       Svara

   Jag har själv tävlingshästar, men kan hålla med om att det är djurplågeri med dåliga ryttare. Vuxna människor som sliter i munnen eller piskar och bankar med full kraft. Hatar det av hela mitt hjärta och önskar att det inte existerade 😞

   Svara

    Du är en del av problemet.

    Svara

     Så alla som sköter sin hund exemplariskt är en del av problemet att folk misshandlar sina hundar? Nädu, vad andra människor gör och har för åsikter får stå för dem.

     Svara

   Alltid kul med folk som tror att det går att få en 400 kg tävlingshäst att göra något den inte vill. Men jag förstår argumentet att det ju på ett sätt är ett utnyttjande av djur för eget nöje.

   Svara

    Man ”lär” dem ju när de är små att göra som vi vill…

    Svara

    Varför skulle inte det gå? Man får elefanter att uppträda på cirkus och späckhuggare att göra konster på sea world… handlar ju bara om vilka metoder man använder.

    Svara

     Precis, det är ju ingen skillnad.

     Svara

    400kg? En mager stackare…

    Svara

   Fast nej. Besök ett (bra) stall själv och upplev det på plats istället för att vifta med pekpinnar på nätet.

   Svara

    Besök ett bra cirkus med djur..det är ju samma sak! Bara det att det fortfarande är accepterat att plåga hästar men inte elefanter, kameler med mera…

    Svara

     Man brukar få lära sig skillnaden mellan vilda och domesticerade djur på grundskolan.

     Svara

      Kameler är ju lika domesticerade djur som hästar, endå är det djurplågeri att sätta sig på en kamel på semestern för en liten slant. Tycker inte det är djurplågeri att ha hästar, men varför ska man sitta på dom?

      Svara

   Viss ridsport där hästar ses som maskiner tycker jag själv inte är helt rätt och där ryttaren bara bankar på och sliter i munnen odh tror att skarpare bett löser problemen. Personligen tycker jag att man ska försöka låta hästen leva så naturligt som möjligt och så bra som möjligt

   Svara

    Travsport. Två vale

    Svara

    Vadå skarpare? Ska det göra ont I munnen ? Usch och dessa människor kallar sig för djurvänner

    Svara

     Newsflash – hästfolk är inte djurvänner 🙂

     Svara

   Barn är grannplågeri

   Svara

    Herregud JA!
    Speciellt när deras slappa föräldrar låter dem okynnesskrikandes härja runt på innegårdens lekplats hela dagarna.

    Svara

     Jag tror jag smäller av! Helt galet att barn leker på lekplatser.

     Svara

      Det är nästan som de tror att lekplatser är en plats för lek!

      Svara

    Du vet att du själv har varit ett barn va?

    Usch, barnfientligheten här inne är verkligen obehaglig.

    Svara

     Ääääsch, sluta uppröras av de här sk. barnhatare. Det är bara ett billigt trick för att skapa debatt. Skit i dem, låt dem hållas. De tycker att de är riktigt coola som ”vågar” säga att de hatar barn. So let them!

     Svara

  Funderar på att starta en firma som enskild näringsidkare. Men förstår inte detta med att man inte får lyfta lön utan man gör istället ”egna uttag” och vinsten räknas som ens inkomst. Så oberoende hur mycket egna uttag man gör så skattar man alltså på hela vinsten. Men vad är då skatteprocenten? Är det likadan för alla enskilda näringsidkare eller är det ens privata skatteprocent man ska använda? 😅 Någon insatt som kan förklara detta med egna uttag och skatteprocenten på hela vinsten oberoende av uttag?

  Svara

   Starta AB ist, Förutsatt att du gör en del i vinst så är det bäst att täcka upp vinsten med kostnader i EF, typ leasa bil eller vad som, för att på så sätt minska vinsten och därmed skatten. Hade startat AB om jag var du och hade möjlighet.

   Svara

   Svårt att se att någon en fredagskväll skulle utreda en skattefråga…

   Svara

    Alla jobbar inte mån-fre 9-17 🙂

    Svara

   Låt oss säga att du fakturerar 125 000.
   Du har inga kostander. Annars drar du av dom också.
   25 000 är moms
   100 000 i vinst alltså.

   Då drar du av egen avgifter som motsvarar arbetsgivaravgifter mm i ett AB. De är typ 24 -28% beroende på din totala inkomst, rabatt mm.
   100 000- 24 000 = 76 000

   76 000 är din bruttolön som du betalar din vanliga skattesats på. Låt oss säga att du har 32 % =24 320

   Nettolön = 51 680 kr

   Svara

    D: tack ❤️😘

    Svara

    Helsike vad lite pengar som blir över – verkar ju omöjligt att överleva som småföretagare i Sverige 😱

    Svara

     Ännu värre när du omsätter mycket pengar, du ska staten ha ÄNNU mer.
     Sverige gör absolut ingenting för att gynna entrepenörer.

     Svara

      Och sen undrar dem varför alla stora företag flyttar.. bara skatten man betalar på personal och ännu mer ironiskt att betala skatt på sig själv är galet och sedan skatt på vint skatt på utdelning. Det är som att de vill att företag inte ska finnas.

      Svara

       Verkligen, det är skatt på skatt på skatt. Konstigt att folk skattefifflar höger och vänster när det ser ut som det gör för företag i Sverige. OBSOBS stöttar inte sånt såklart men förstår verkligen dom

       Svara

     Plus att det är väl inga 32% man betalar i skatt heller…

     Svara

    Så hälften i skatt? Vilken sorg att vara företagare i Sverige. Många hade kunnat leva på sina småföretag utan att slita ut sig helt om staten inte skulle sno hälften av allt man tjänar. Usch.

    Svara

     Sno?
     Företagaren kanske tycker det är nice att åka bil på en asfalterad väg, kunna ha sjukvård, eventuella barn i skolan och lite annat jox 😊

     Svara

      Lägg ner, det är stöld att ta HÄLFTEN av någons intjänade pengar. Det finns gränser. Att andra ska betala runt 30% medan egna företagare ska betala så mycket är inte ok. Och jag köper inte det där med ”50.000 är ju mycket ändå”, så om summan är någorlunda stor så har de rätt att bli bestulna på sitt? Nej. Det är småföretagare vi pratar om.

      Svara

       Om man är anställd betalar ju arbetsgivaren skatter och sociala avgifter, som man aldrig ser.

       Svara

      Det där argumentet är förlegat. Asfalterade vägar finns även i länder med långt mycket lägre skattesatser.

      Svara

      Mmm..för skola och barnomsorg är ju SÅ bra i Sverige.. ett skämt är det och allt sparas in på barnen.. 👎🏻

      Svara

       Mmm, och att sänka skatten lär ju göra det SÅ mycket bättre 🤦🏼‍♀️

       Svara

     Verkligen helt sjukt. Vad skulle hända om småföretagare inte fanns? Hela ekonomin ska gå under, och ändå så blir de rånade på halva månadens jobb. Det är galet.

     Svara

    Är inte momsen på 25%?

    Svara

  Mår så pissigt, både psykiskt och fysiskt. Vet att det kommer bli bättre men det är så TUNGT just nu. Ge mig era bästa tips på hur jag kan må lite bättre för stunden! Roliga bloggar, serier eller vad som helst!

  Svara

   Food wishes på Youtube 🙂

   Svara

   ASMR brukar hjälpa för mig. Eller se nån rolig serie som man fastnar helt i. Min favorit just nu är Extraordinary You.

   Svara

   Kanske inte något du är intresserad av, men när jag är nere och vill kolla på något ”lätt” tittar jag på Jenna marbles hundvideor på youtube ❤️ Så mysiga och lättsamma. Hoppas du snart känner dig bättre!

   Svara

   Vad gör dig glad? Så där så att du glömmer både tiden och dig själv? Det skall du göra!

   Svara

   När jag mår dåligt kollar jag alltid på ”min” kattfamilj som finns på Youtube. SuriNoel heter dom. Vet inte om du är en kattmänniska men om du är så den verkligen att rekommendera.

   Svara

   Vad skulle ni göra om ni vän 100k?

   Svara

    Fan, hamna fel!

    Svara

     Vän=vann 🤦‍♀️

     Svara

    Resa!

    Svara

   Träna. Funkar verkligen. Även om det känns tungt. Frisätt lite kroppsegna måbra hormoner.

   Svara

   Har du kollat igenom alla ”den som skrattar förlorar”? Får iaf alltid mig på bättre humör:)

   Svara

   MasterChef Australia 🙂 må bra och är hungrig efteråt. De är grymma 🙂

   Svara

   Helt ärligt så tror jag inte man kan göra något kul när man är deprimerad för inget känns kul, sök vård och be om medicin, jag ser världen med nya ögon. Och är glad, äntligen.

   Svara

  Vad är OT?!

  Svara

   off topic

   Svara

    Tack!

    Svara

   Off

   Svara

    Topic

    Svara

   On Topic

   Svara

    Tack!

    Svara

    Haha, nä

    Svara

    Nej det är OnT

    Svara

     Nä, måste vara over the sea topic. Något som rör Los Americas alltså. Nä?

     Svara

   Det kan också betyda ”opererande thetan” inom scientologin 🤷🏻‍♂️

   Svara

  Hur kan Bianca se så annorlunda ut jämfört med tidigare? Hon har ju gjort tt-behandling men ändrar det ens utseende så pass mycket?

  Svara

   Vad är tt-behandling? Orkarnte googla

   Svara

    Tear trough (filler läggs precis under ögonen)

    Svara

   Hon har ju gjort fillers lite överallt i ansiktet

   Svara

   Jag har verkligen funderat på samma sak. Något med tänderna också? Och runt munnen?

   Svara

    Botox i läpparna

    Svara

     Man har inte botox i läpparna eftersom det är nervgift och verkar genom att få muskler att sluta fungera.

     Svara

      Jodå. Jag har i överläppens Läpplinje. Googla lipflip. Istället för fillers som jag tycker ser för ”gjort” ut.

      Svara

       Lipflip gör ju så att munnen rör sig onaturligt.

       Svara

        Inte alls. Då har du nog fått för mycket..

        Svara

   Jag skulle gissa på tt, botox samt fillers.. När en gör fillers för att framhäva ”kindbenen”, sprutas ibland även fillers vid hakan för att få en ”naturligare linje” och ”balanserat ansikte”. Källa: en vän som arbetar på Ak och arbetar med fillers dagligen.

   Svara

    Förtydligande: patienten/kunden väljer ofta att även spruta in fillers i hakan för att ”balansera upp” ansiktet.

    Svara

    Det är ofattbart att vi unga tjejer börjar med botox i estetisk syfte vid den här åldern. Nu vet vi förvisso inte om Bianca Ingrosso har gjort botox men jag slås över hur många som gör botoxbehandlingar i förebyggande syfte. Jag är född 1994 och kan erkänna att jag någon gång tänkt tanken att börja med botox för att behålla min släta hy TILLS jag inser hur sjukt det faktiskt är. Samtidigt respekterar jag det fria valet (den fria viljan kan ju dock problematiseras).

    Svara

     Jag är 31 och har helt slät hy utan botox. Solskydd 👌

     Svara

      Hur såg dina solvanor ut när du var några år yngre? Tänker på åren mellan 18-25 år 🙂 Har du alltid haft solkräm på dig och undvikit solen?

      Svara

       Jag är suuperblek, så har aldrig kunnat pressa i solen, men hade helt klart lite annat förhållande till solning under till exempel tonåren. Ville så gärna bli brun som alla andra 🙁
       Nu är jag istället knastanten med spf 50, hatt och solglasögon 😛

       Svara

      Samma här! Undvikit solen. Tror jag har legat och pressat totalt 14 dagar i mitt liv på en utlandsresa. Aldrig i Sverige. Skugga och solskydd, täckande kläder kör jag på.

      Svara

      Samma här. Plus bra gener så klart.

      Svara

     Botox räddar inte permanenta rynkor, det är liksom too late då. Därför är det helt rätt att börja med botox i ca 25 års ålder om man nu känner för det 🙂

     Svara

   Ja. Hon är sannolikt gjort fler. Kanske brow lift. Hennes nasolabiala veck är inte lika markanta som tidigare. Läpparna är också fixade.

   Svara

   Tyvärr ser hon äldre ut än sin mamma nu när hon är så stel i ansiktet.

   Svara

  Ska på visning för en bostadsrätt för första gången. Några tips om vad jag bör fråga?

  Svara

   Föreningens lån per kvm? (5.000 och under är bra, min förening har 400.)
   Planerade renoveringar?

   Svara

   Fråga inga frågor – undersök det du vill veta i förväg! Informationen finns på hemsidorna.

   Läs på om föreningen!
   Hur stora lån? Kommer avgiften höjas?
   Kommer de renovera badrummens-stomme kommande året?

   Svara

    Badrummens stomme?

    Svara

   Om förra ägarna har gjort renoveringar, finns det kvitton från hantverkare etc. Kontrollera att t.ex. badrumsrenovering är ordentligt gjord och godkänt av föreningen. Kan bli dyrt annars om det skulle uppstå en vattenskada

   Svara

   Undvik föreningar med få medlemmar. Jag har bara dåliga erfarenheter av det, blir ofta svårt att få rotation i styrelsen vilket i sin tur medför betongsmidiga förändringsprocesser om man skulle vilja ändra på något.

   Svara

   Inga tips på vad du ska fråga, förutom de som redan skrivit om- föreningen (lån, renoveringar, stambyten, bra förvaltare osv) men tänk på att som köpare har man en undersökningsplikt som sträcker sig ganska långt. Ofta stannar folk på en visning 5-10 minuter (jobbar på mäklarfirma som koordinator/visningsvärd) och ögnar genom lgh och tycker det ser bra ut. Sen skriver man kontrakt och i regel ser man inte lgh igen förrän man flyttar in. Och då är det många som inte kommer ihåg hur lgh egentligen såg ut. Så titta på saker som är viktiga för dig, hur är förvaringen? Hur ser fast inredning ut? (ex, badrumsskåp, köksskåp, skafferi, städskåpet) passa på att mät utrymmen om det är viktigt att tex en köksmöbel ska få plats.

   Svara

   Du har fått massa bra tips, men skulle också tipsa att ta bilder även med tex tumstock så du för en uppfattning kring storlek och utrymmen. Ofta är ju mäklarbilderna i bra vinklar och visar inte allt.
   Skulle också kolla om stora renoveringar planeras i föreningen framåt tex fönsterbyte, takbyte, fasadrenovering, och hur föreningen ska bekosta det (nya lån eller medel?).

   Svara

   Anonym 20.34 här. Tack så jättemycket för era råd och tips! Är himla nervös över att jag ska missa någonting viktigt när jag är där. Men nu känns det som att jag har någorlunda koll i alla fall.

   Svara

   Kolla allt alla skriver ovan men även saker du skulle störa dig på, typ om det tar lång tid att få varmvatten, kalla golv, drag från fönster, lyhört?

   Svara

    Ja! Så bra tips! Håller med på alla punkter! Och en löjligt sak som jag stört mig på sen vi flyttat in – hur högt köksfläkten låter 🤣 kanske inget som är avgörande precis men ändå. Vattengrejen dock skulle jag kolla noga – tryck i kran och hur snabbt skifte mellan kallt o varmt!

    Svara

     Är det inte någon som tänker på att Fredrik virtanen faktiskt kan ha fått sitt liv förstört! FRÅGA. Tänk om Cissi har ljugit om våldtäkten? Någon annan som tänkt samma sak?

     Svara

      På tal om köksfläkt eller hur tänkte du nu?

      Svara

   Ta med en vän eller släkting på visningen. Innan du ger dig in i budgivning tycker jag också att du ska besöka området lägenheten ligger i lite olika tider på dygnet, för att få en känsla av hur det skulle vara att bo där. Du kan ju också kanske få en bild av den eventuella framtida grannar 🙂 Är du osäker på standarden och kvaliteten på kök och badrum, och det inte är brådska med budgivning, kan du ta dit en besiktningsman. Det kostar en del, men det kan vara värt det om det är osäkert om det måste göras stora, dyra renoveringar i lägenheten.
   Jag tycker också att om man är en seriös spekulant på lägenheten så kan man be att få se den en gång till. På booli.se kan du se vad lägenheter gått för i det området.
   Lycka till! /Malena

   Svara

   Gå upp på vind och ner i källare. Viktigt att titta igenom hela huset och inte bara lägenheten. Speciellt viktigt att kontrollera vinden för ev läckor i taket om lägenheten ligger högst upp.

   Svara

   Jag är ljudkänslig så kollar om det finns högljudda fläktar på gården tex – kan hända om de ligger en restaurang i huset eller nära. Sedan kollar jag också öster/väster. Gillar inte direkt sol in i sovrummet på morgonen.
   Tänk så här om du hittar nåt du inte gillar: Är det här något jag själv kan ändra på för en rimlig kostnad?

   Svara

  Människan är jordens cancer.

  Svara

   Minst sagt. Parasiter tyvärr 😖

   Svara

   Stämningen är fantastisk här ikväll!

   Svara

    För vi människor ska ju alltid ha det så jäkla bekvämt o bra.

    Svara

   Människan är ett virus. Antingen dödar vi vår värd eller så dödar värden oss. Enkel ekvation.

   Svara

   Är inte cancer jordens cancer?

   Svara

    Människa = Cancer

    Svara

   I’m serious a cancer, when I say rythm is a dancer.

   Svara

   Tycker du verkligen att alt skulle vara frid och fröjd utan människan? Tittar du på Wild life programmer ibland?

   Svara

  Jag går på juristprogrammet och har prestationsångest. Ni som har tagit er igenom programmet, upplever ni att det var svårt att få jobb? Skriv gärna också vilket betygssnitt ni har

  Svara

   Nä, inte det minsta. Sökte ett enda jobb, gick på intervju veckan efter och fick jobbet på plats. Skulle säga att typ 90 % av alla jag vet fick ett jobb innan de slutat programmet alt. senast typ en månad efter. Vet bara en som sökte i kanske ett halvår innan hon fick jobb som inkassohandläggare. Hon hade nästan B i alla ämnen. Jag hade 70 % AB och 30 % BA.

   Svara

   Skulle inte heller säga att det är problem att få jobb men det kan va problem att få intressanta/kvalificerade/roliga jobb… Tipset är att sitta ting för att komma åt lite mer intressanta grejer. Hade ca 70%ba och 30%b och tyvärr måste jag säga att betygen verkar göra rätt stor skillnad på vilka jobb man kan få, så va beredd att sitta ting i mindre populär ort om du vill ta dig vidare utan toppenbetyg! Såklat inte facit men min upplevelse 🙂

   Svara

   Det är INTE svårt att få jobb. Om du inte har toppenbetyg kanske det för självkänslans skull kan vara bra/kul att göra praktik under fördjupningsdelen och/eller uppsatspraktik för att få lite kött på benen? Men jobb kommer du få oavsett!

   Svara

    Och ta hjälp med att utforma CV, personligt brev och öva intervjuer med kompisar!

    Svara

  Så trött på min man som inte lyssnar på nåt man säger, sedan blir han arg när jag ”plötsligt” ryter till till honom när jag för 3 gången ber honom göra nåt/lyssna osv 😤 har försökt diskutera med honom men nej. Idag har vi bara stridit. Ibland funderar jag om det skulle vara lättast att skilja sig men jag älskar honom trots allt och livet utan honom skulle vara tråkigt!
  Tips hur man får mannen att lyssna bättre och hjälpa till med barnen (3stycken, 6,4,2)

  Svara

   Parterapi!!!

   Svara

   Vad är det han ska lyssna bättre på? Ger du honom tillsägelser typ ”dammsuga, plocka ur disken” och liknande? Eller berättar du vad för kul du gjort idag och han lyssnar inte?

   Svara

    Allt, kan berätta nåt, fråga honom hur han mår, berättar nåt om barnen, barnen berättar nåt, ber honom hjälpa till med tex plocka ur diskmaskinen osv men nej.

    Svara

   Sluta se det som att han ska ”hjälpa till” är ett bra första steg. Det är ert gemensamma hem och familj som ni båda ska få att fungera.

   Sen parterapi!!!

   Svara

   Är du jag? Samma sits här och typ samma ålder på barnen. 3 st. Vi ska gå på parterapi snart…

   Svara

    Hur har du fått med honom på parterapi? Jag har en tid pratat om det men nej, han ser inte varför vi skulle gå i sådant..

    Svara

     Nu blev det tyvärr så att jag började må fysiskt dåligt efter all stress som hans likgiltighet orsakat. Efter några är med irritation och tårar regelbundet sa min kropp ifrån. Han såg hur förstörd jag var/är. Sedan vet jag inte än hur engagerad han kommer vara.

     Svara

   Skilj dig så fort du kan tänker jag. Du kan inte förändra någon som är sådär.

   Svara

   Säg att du behöver en staycation en helg. Bara du på ett sjysst hotell i staden, och att han får ta barnen själv.

   Svara

   Bli särbos så får han sköta sin egen lägenhet och bo i ett träsk

   Svara

   Mitt ex var så och det drev mig till vansinne. Du ska inte behöva be honom om hjälp med ert gemensamma hem och barn. Det ska vara en självklarhet att ni båda tar ansvar. Min erfarenhet är att det tyvärr är svårt att ändra på en sådan man…

   Svara

   Säg som det är. Att du älskar honom jättemycket men du inte tänker finna dig i det här. Säg att du vill vara ett lag och inte hans mamma . Säg att du inte tycker om att vara gnällig. Ja och att han ska hjälpa dig, det är inte så det fungerar . Ni har barn och ett hem det är inget han ska hjälpa dig med utan NI ska hjälpas åt. Det är skillnad . Så länge det finns kärlek finns det hopp. Kör på parterapi, vet många det funkat för

   Svara

   Min man har väldigt lätt att ”stänga av”. Jag tror det mer är ett personlighetsdrag och ju mer jag tjatar desto mer slutar han lyssna. Det kanske inte alltid är av illvilja eller ointresse han inte lyssnar. Sedan med att ”hjälpa till” som du kalkar det så är ni ju två om barnen. Det är ju inte så att han ska hjälpa dig utan ni hjälper ju barnen. Ni måste prata. Ni kanske har olika ambitioner när det gäller vad som måste göras. Lycka till!

   Svara

   Boka spa till dig själv, markera i kalendern, säg något om det (hör han så hör han, tjata inte), dra på spa. Sen när du kommer hem ser du hur läget är, har han steppat upp ber du honom fortsätta=stanna gör han inte det vet du ju att han kan men skiter i=lämna… Är det kaos är han ju helt värdelös och behöver växa upp=bli särbos.

   Svara

   Det heter hjälpas ÅT! Börja där.

   Svara

  Godaste rödvinet? Hit me

  Svara

   Cigarra

   Svara

   Barolo

   Svara

   Prohibition (zinfandel)
   Wanted Zin (finns både på flaska och bag-in-box)

   Svara

    Har storstädat hela lägenheten idag.
    Det är så skönt att städa på fredagar för då är helgen fri sen 🙌🏻

    Svara

   Valpolicella
   Amarone
   Chianti

   Svara

   Due Padri. Så gott.

   Svara

    😂

    Svara

   Big Top Zinfandel
   The Great Bonza
   Valpolicella 🙂

   Svara

   Campolieti 🍷

   Svara

   Rioja- 2014 Marqués de Riscal Reserva
   Helt klart överlägset det bästa vinet.
   Testa annars navajavas, alt lat 42 👌🏻

   Svara

   Black stallion cabarnet sauvignon, chocolate block & Marqués de riscal

   Svara

   Allegro ’the chocolate box’ tyvärr lite fööör gott, man dricker tills boxen är slut

   Svara

    Klart att det smakar gott när det är 12% socker i vinet.

    Svara

  Nån som testat köpstopp under en längre tid?

  Svara

   Jag hade köpstopp januari-juli. Var ett nyårslöfte att ha det i 6 mån. Det var jobbigt men kände mig fri sen. Jag gjorde det ur en miljöaspekt och fick handla upplevelser och begagnat. Nu när det är slut så köper jag mindre ändå. Jag beställer mkt mindre på nätet och tänker till innan om det är något jag verkligen behöver. Prova!

   Svara

    Ni inspirerar mig här i forumet! Jag har dragit ner rejält på shoppandet men tänker att jag verkligen bara ska börja handla det nödvändigaste. Dels för att kunna spara pengar, men också för att spara tid (kan lägga timmar på att läsa recensioner och jämföra saker som jag egentligen inte behöver. Dåligt tidsfördriv). Min dröm är att kunna köpa ett eget hem, så ska ha det som ett mål för mitt köpstopp.

    Svara

   Ja, sedan 2003. Köper bara mat. Ersätter kläder när de går sönder.

   Svara

    Så tänker jag med allt. En sak in, en sak ut. Köper helst begagnat. Lagar allt som går att laga innan det slänga.

    Svara

     Jag har ersatt prylar med tid, egentid. Gick i pension som 38-åring. Älskar att gå ut och promenera en onsdag eftermiddag och tänka på min gamla kollegor som sitter i sammanträde.

     Svara

      Bra jobbat! (Pun intended …) Är väl på väg dit själv, längtar!

      Svara

    Wow vad skönt (om det är självvalt alltså!) tänker att du måste få så mycket tid över till annat istället för att shoppa. Ditt namn fire, syftar det till financial independence retire early-communityt? Typ att det här köpstoppet är en del av en större plan?

    Svara

     Det är självvalt. Se svar ovan också. Så det enda jag har köpt de senaste 15 åren (förutom mat) är aktier. Jag har varit aktiv inom frugalitet/FIRE (financial independence, retire early) länge. Knäckte koden innan begreppet myntades. Använder min tid till att skriva och sköta om ett par trädgårdar. Måste säga att det är ett väldigt behagligt liv.

     Bra startsidor om någon blir intresserad:

     http://efficientbadass.blogspot.com/
     http://sparosverige.blogspot.com/
     https://www.mrmoneymustache.com/

     Svara

      Tack tack tack! Det är egentligen otroligt att inte fler av oss har gjort som du ännu. Låter helt fantastiskt fridfullt. Känner att en massa bitar börjar falla på plats.

      Svara

     Svar i modd. Förhoppningsvis släpper Camilla igenom det, det var ingenting kontroversiellt.

     Svara

   Skulle göra, men gick inte.. ska köra Jan-april här nu tänkte jag..

   Svara

   Japp, jag är inne på min elfte månad utan att ha köpt ett enda klädesplagg eller heminredningspryl till mig själv. Jag blev så äcklad av konsumtionshetsen vid förra julen att jag gav mig själv ett tre månaders köpstopp, bara för att se hur det skulle kännas. Tre månader gick fort och det var lätt, så jag förlängde löftet till årets slut. Känns fortfarande lätt, och jag vill aldrig mera falla in i slentrianshoppingen som man höll på med förr.

   En annan fördel är att man går mindre i affärer, så man får mera tid över till annat samt att utgifter såsom fika-på-stan är obefintligt.

   Svara

  Distansrelation. Era bästa tips? Uppe i 1,5 år – olika länder i Europa. Vi har aldrig bott i samma stad. Jag har aldrig känt så här mycket för någon.

  Svara

   Det gamla vanliga om att ringa, facetime, smsa osv vet du säkert redan.

   För mig funkade det bäst om jag bokade hemresa så att jag kom hem på morgonen och kunde gå på jobb direkt. Kom jag hem en kväll så var jag bara ledsen hela kvällen och kände mig så ensam. Då gick det längre innan saknaden ”gick över” än om jag kunde sysselsätta mig direkt hela dagen när jag kom hem.

   Kanske ett löjligt tips, men det är mitt bästa.

   Svara

   Hade det i 4,5 år. Det sämsta jag någonsin gjort. Bortkastad tid.
   Kändes som att jag hade en relation med min mobil. Sov med den, gick på toa med den. Allt för att inte missa något från honom.
   Fick 95% av ömheten ur mobilen. Så j-ävla fattigt.
   De där korta stunderna vi sågs var till en början heta och efterlängtade. De blev till slut irriterande.

   Svara

    Varför irriterande? :/

    Svara

  Hur känner man sig mindre utanför på jobbet? Och någon annan som lider av typ social fobi?

  Svara

   Jag har lidit av social fobi hela mitt vuxna liv, men nu vid 30 års ålder så börjar jag landa lite, försöker sluta tänka på hur andra ska uppfatta mig och försöker bara vara mig själv. Och det är en lättnad, man behöver inte göra det svårare än det är, försök släpp vara ”normal” o bara var dig själv. (lättare sagt än gjort jag vet) men funkar för mig 😊

   Svara

   Jag hade det som barn och tonåring . Jag trodde aldrig jag skulle kunna ha konversationer med folk osv. Men när jag slutade gymnasiet och började arbeta vände det. Jag var väldigt duktig på mitt arbete och vart väldigt bekräftad av mina kollegor. Dem tyckte jag var duktig och snäll och trevlig . Idag är jag super social . En riktig pratkvarn . Så det går verkligen att vända. Jag har aldrig gått i någon terapi mot det . Jag hittade väl helt enkelt mitt motgift, bli bekräftad och accepterad för den jag är. Varför tror du att du har social fobi? Har något hänt i ditt liv? Själv var jag väldigt utfryst i skolan och kände att ingen tyckte om mig. Inte så lätt att vara framåt då 🙂

   Svara

   Hm jag tänker att du ska tänka mindre på vad andra tycker om dig, och hur du ska göra för att passa in, och istället tänka på vem du gillar att prata med/ vad du gillar att prata om.

   Alltså, om du andas och känner in dig själv, och bara låter dig vara som du är, så tror jag det blir lättare att slappna av. Då kanske du ser situationen annorlunda.

   Det kan ju vara så att hälften av dem på jobbet är ointressanta att komma nära. Man bör fortfarande hitta saker att småprata om men du behöver kanske inte anstränga dig för att skapa djupare relation än så.

   Och så kan det finnas ett par människor på jobbet som du kan vara dig själv runt lite mer, prata om saker du gillar och upptäcker att du har mer gemensamt med.

   Tycker ändå själv att man alltid oavsett ska försöka inkludera alla på jobbet.. Även om man inte kommer helt överens.. Så om du upptäcker att folken du jobbar med faktiskt är idioter som fryser ut dig eller är allmänt osköna – prata med någon utestående om det! Terapeut eller vän. Sånt är tufft men då får du aldrig ta på dig skulden för det, det är deras problem isåfall.

   Svara

  Naprapat – vad tycker ni om att gå dit? Tror ni på det eller inte? Ej etablerad vetenskap.

  Svara

   Konstig fråga, det är ingen spåkärring du går till.

   Svara

   Min sambo provade det vid värk i nacken. Blev mycket bättre!

   Svara

   Tillhör inte den traditionella läkarkonsten men det funkar . Vården samarbetar med naprapaterna. Naprapater pluggar många år och kan adekvat anatomi och fysiologi . Du behöver inte vara orolig över deras kunskaper

   Svara

   Det funkar. Se till att du går till en legitimerad naprapat bara.

   Svara

   Jag har haft svår inflammation i ryggen i ett halvår och har gått varannan vecka hos naprapat utan det hade jag haft konstant värk. Nu fick jag lindring så jag åtminstone klarade av att gå på toa osv
   Så jag är för naprapater

   Svara

  Någon som haft bakteriell vaginos och vet tips för att inte få tillbaka det efter avslutad behandling?

  Svara

   Åh önskar också jag hade få tips på sett. Får det 5+ gånger per år kombinerat med svamp, love life

   Svara

   Jag köpte något från RFSU, minns inte namnet. Men det var små tuber man tömmer med bra flora. Som kan hjälpa den floran man vill ha att hålla sej stark och motstå. Körde en låda efter 4 gångens sista behandling. Aldrig fått det igen. 5 år sedan nu!

   Svara

   Ja jag har haft men det va under en tid jag träffade en viss kille. Tror jag läste nånstans att det kan va så att ens olika bakterieflora inte är likadana och när man ligger med en som har en annan så klarar inte underlivet av att hålla sin bakterieflora och det börjar lukta.

   Svara

   Avhållsamhet ett tag fungerade för mig. Tråkigt jag vet men värt.

   Svara

  Tack till den som för ett tag sedan tipsade om Konsten att höra hjärtslag! Bra bok!
  Försöker nu lyssna på uppföljaren, men ljudböcker är inte riktigt min grej.

  Svara

   Jag har hört om en spännande grej: såna där böcker man lyssnar på finns ofta också som ett slags fyrkantiga ’buntar’, liksom massa pappersark som är ihopsydda längs ena kanten. Sen öppnar man på andra sidan och kan då se rader av bokstäver! Pusslar msn ihop dessa på rätt sätt kan man få veta samma historia så här! A-ma-zing!
   Här visar de hur det funkar:
   https://youtu.be/KiOxZ5uJyyE

   Svara

    VAD har din nedlåtande kommentar med mig att göra?
    Det finns anledningar till att jag försöker lyssna på böcker nuförtiden.
    Må du aldrig drabbas av sjukdom!

    Svara

     Beviset på att nivån på humor i detta kommentarsfält är 💥

     Svara

      Till Es försvar var det ett riktigt Ove-skämt. Tips till bøk! Har du hört talas om såna där kommentarer som har jättemånga ord som tillsammans bildar humor?

      Svara

  Någon som haft ont i kroppen ett tag och så plötsligt svullnade tinningar och käkar?
  VC verkade inte tycka det var något speciellt, jag får avvakta en vecka.

  Svara

   Låter stressrelaterat.
   Pressar eller gnisslar du tänder när du sover?
   Vaknar du med huvudvärk och/eller ömmande tuggmuskler?
   Har den du ev. sover med hört dig gnissla?

   Svara

    Nä, gnissla tänderna brukar jag inte göra. Stress är det nog inte heller.
    För mig är det ett mysterium.

    Svara

  Ska på dejt imorgon. Har de senaste 3774659 gångerna blivit dissad efter. Oftast med orden typ ”Det kändes mest som att vara med en kompis”, ”det fattades något, men jag vet inte vad” etc.

  Den här killen och jag har pratat i telefon och har haft svårt att lägga på, vi pratar och pratar och skrattar. Och så tusen miljarder sms. Gillar hans person liksom. Men är riktigt nervös för att bli dissad ännu en gång. Vad jag gör ”fel”/fel vet jag inte dock…

  Men har ni tips på en lyckad dejt och ja, allt egentligen, help me!😇

  Och, vad hade varit snyggt att ha på sig? 🙂

  Svara

   Va dig själv! Ta på dig kläder du känner dig bekväm och fin i! Lycka till!

   Svara

    Haha det är just det, är mig själv alltid men det verkar inte gå hem😂 har lite svårt att släppa in nån för jag är rädd för att bli dissad.

    Och angående vad jag känner mig bekväm i så är det just nu i princip inget annat än en stor myströja och så kan jag ju inte gå😂

    Men jag förstår vad du menar ändå, det klart att man ska vara sig själv och ha vad man är bekväm i, det brukar vara det bästa, men ändå 🙂

    Svara

     Var intresserad av personen du träffar och ställ följdfrågor!

     Svara

     Är han inte intresserad av den du är när du är dig själv så är han inte rätt.

     Svara

   Flörta ! Och försök få till lite kroppskontakt.

   Svara

    Det är det där med kroppskontakt, hur gör man? Jag vågar aldrig om jag inte märker att intresset är ömsesidigt (vilket jag ibland har svårt att se för jag har inte asbra självförtroende på den fronten)

    Svara

     Beror väl lite på vad ni ska hitta på. Sitter ni och dricker öl/vin eller käkar och sitter mitt emot varandra kan du skämta lite och sen smeka med din hand ovanpå hans lite urskuldande. Sitter ni bredvid varandra kan du påpeka att du gillar hans tröja och röra lite vid hans axel för att snabbt ”känna på den”. Låter stelt när man skriver det, men för mig faller det sig rätt naturligt att jag rör vid den personen jag är attraherad av.

     Och som ovanstående har skrivit, var dig själv!
     Kommer gå jättebra tror jag, i och med att ni har hörts så mycket och det redan känns lovande. Lycka till! 🙂

     Svara

      Vi ska göra nån aktivitet, tävla lite.
      Det känns bra när vi pratar, men när man ska ses irl blir det som att lära känna samma person på nytt samtidigt som man lär känna den djupare, eller hur man ska förklara

      Svara

       Om du gillar den här killen, låt honom vinna. Killar gillar inte att förlora mot tjejer. Låtsas gärna att du är imponerad över hur bra han är på aktiviteten.

       Svara

        Hahaha nej det har man ju varit med om att de inte gillar😄 dock lär han vinna för det vi ska göra här jag aldrig gjort

        Svara

   Vart ska ni någonstans? 😃 det kan ju lite avgöra vilken dresscode det blir

   Svara

  Behöver lite input, min snart 2.5 åring är väldigt sen med talet, han har fått remiss till talpedagog som ska göra en utredning, vart jag än söker på internet så sammankopplas sent tal och talsvårigheter med autismspektrum, men måste det vara så? Kan han inte bara vara sen med talet och inget mer med det? Måste det vara en bakomliggande orsak? Han passar inte in på något autismspektrum utom just sen med talet.

  Svara

   Nej det måste inte vara en diagnos. Känn dig trygg att de kollar upp det!

   Svara

   Lita på din magkänsla! Är det ingen diagnos så är det inte det. Och sedan är vissa barn bara sena med saker och ting. De som inte börjar med få ord kan helt plötsligt spotta ut en hel mening exempelvis. Hoppas det funkar med talpedagogen ❤️

   Svara

    Det jag menar är alltså att de barn som inte börjar sakta med säkert säga mamma, pappa, titta osv som de flesta gör kan plötsligt en dag säga hela meningar istället, som att de helt enkelt övat i huvudet istället för utåt

    Svara

   Nä, det finns ju en anledning att logopeder inte är specialpedagoger. Det behöver inte vara något alls, man utvecklas i olika takt. Bra att ni får hjälp, men det finns ingen anledning till oro 🙂

   Svara

   Min numera 7-åring var sen med talet, nu pladdrar han på och är jätteduktig i skolan. Har ingen diagnos. Det tar lite längre tid för en del än andra helt enkelt.

   Svara

   Båda mina barn (7 och 3 år) har varit sen med talet. Har fått remiss till talpedagog med yngsta nu. Jag märker ju att barnet förstår mig så jag är inte så bekymrad, det lossnar nog snart. Äldsta har inga problem alls nu med talet. Eller med nått annat😊 Barn är olika och utvecklas olika.

   Svara

   Googla språkstörning eller språklig sårbarhet – det är också något logopeder arbetar med.

   Svara

   Min son är också sen med talet. Han är nu lite över 3 år. Har sakta börjat prata nu, framsteg men fortfarande inte på samma ”nivå” som andra 3-åringar. Tvåspråkig (tror dock inte det är anledningen för sent tal). Sökte massa på internet, läste också sammankopplingen med autism. Var hos en specialpedagog samt barnlogoped.
   Båda sa att han är sen i talet, lite ovanligt men inget att vara orolig över. De tyckte att han kommunicerar bra tex med händer, har ögonkontakt och vill gärna leka med andra barn. Innan han började prata var det dock jobbigt ibland och han blev frustrerad när han inte kunde uttrycka sig och ingen förstod honom.

   Svara

   Jag hoppas du menar logoped

   Svara

   Har ni varit och kollat hörseln? Logoped brukar fråga det, så om ni inte gjort det gör det även om ni tror att han hör bra. För vår son hade vätska i öronen så han fick rör inopererat. Han går hos logoped och hans tal utvecklas snabbt nu. Han är 4 men enligt logoped ca 1-1,5år ”efter”, men barn kan ta igen sånt rätt fort. Jag var också nojig för diagnos men de va bara talet han checka av, så du behöver nog inte vara orolig.
   Lycka till =)

   Svara

   Min son sa inga ”riktiga” ord innan han va 2,5, inte ens mamma, pappa. Det kom ljud från honom och han va väldigt duktig på att göra sig förstådd på annat vis men visst va det frustrerande (dels för honom när vi inte förstod och även för oss föräldrar).
   När hans syster kom släppte det (2,5 år var han då), något ord i taget. Absolut inga meningar eller korrekt uttal, det är först nu när han är fyllda 6 år som han inte är ”efter” andra barn i sin ålder med talet.
   Han har alltid vart tidig med det mesta så jag har inte oroat mig speciellt mkt, numera är munnen aldrig tyst på honom 😅
   En del är sena, andra tidiga, är lätt att bli orolig när barnens utveckling inte är inom det ”normala” (va det nu är 🙄). Har egentligen inga råd mer än att om du inte känner att något är fel så är det antagligen inte det, talet kommer när det kommer 🤗

   Svara

   Tror absolut inte det behöver vara en diagnos. Gabjoss son är också sen med talet, har hon både skrivit och man hör i deras tidigare videos att det inte är så utvecklat trots att han är mycket äldre än din son. Det lossnar säkert när han känner sig redo! <3

   Svara

    Tack för så många kloka svar allihopa, jag skrev fel tänkte skriva snart 3 åring, han är 2.7 månader, iaf känns lugnande med era kommentarer, jag tror ju själv inte att det är något fel, men både farmor o farfar tjatar om att han borde kunna prata nu, enligt BVC ”ska” han kunna prata i 3 ordsmeningar o allt möjligt, andra utomstående lägger in hintar om att nått kanske är fel.. Och då gör det ont i hjärtat o man börjar ifrågasätta sig själv om det kanske är något fel, att han kanske kommer få svårigheter i livet osv.. Det är inte kul även om det kanske verkar banalt för vissa.. Han är ofta frustrerad för att vi inte förstår osv. Nu ska vi ju få hjälp men det kan dröja månader innan vi får en tid hos logopeden. Men tack snälla ni för alla svar ❤️

    Svara

     Be Logopeden om hjälp med teckenstöd. Vi blev erbjudna en kvällskurs, men Logopeden kan hjälpa er med en del ord till att börja med. Det finns en bra app, svenskt teckenspråkslexikon. Teckenstöd hjälpte min son med mycket av hans frustration, men även att man jobbar med att hjälpa barnet att sätta ord på saker och känslor. När ord börjar komma så hjälper man genom passiv korrigering.
     Min son är 5.5 nu och vi började hos logoped när han var 2.5 Förstå besöket var han med för en bedömning sen gick jag själv nån gång i månaden ett tag. Logopederna är jätteduktiga! Om man ber om hjälp så kastar de det över en, det är tydligen inte många som ber om det.
     Via BVC kan man få remiss till lekotek (Danderyd om du bor i sthlm), man får träffa en specialpedagog och leka och låna hem leksaker för att hjälpa och utveckla det som barnet behöver hjälp med.
     Våga be om hjälp, de är fantastiska! Och man lär sig så mycket och jag är faktiskt en bättre mamma idag!

     Svara

   Vår dotter sa ingenting innan 2,5 års ålder. Sen kom hon hem från förskolan en dag och berättade att hon ätit mellanmål och efter det började hon prata. Vi visste ju att hon förstod när vi pratade till henne, kunde ge långa instruktioner som hon följde och hon kommunicerade väl med kroppsspråk och gester. Men efter att hon kom hem och sa mellanmål så började hon prata precis som sina jämnåriga och nu när hon är 3,5 år har hon ett rikt ordförråd och ett, för åldern, mycket välutvecklat tal.

   Svara

   Som ett barn med oupptäckt adhd som ledde till självmedicinering osv önskade jag nästan att alla barn testades. Va bara glad att chansen ges till ditt barn och att om det nu är något bakomliggande så vet du det från start och vet hur ditt barn lär sig bäst.
   Antagligen är det inget, men det är extra skönt att va säker.

   Svara

  Känner mig lite lätt yr hela tiden? Kan jag har järnbrist? Har varit hos vårdcentralen . Även gjort magnetkamera på hjärnan av annan anledning och inget sågs där . Dem hittar inget avikande i mina tester, ingen sköldkörtelproblematik eller så . Upplever att det blir värre när jag har mens . Har högt HB, 150 men mitt järnvärde ligger på 10 µmol/L . När jag gjorde dessa tester hade jag inte mens . Mitt blodtryck är normalt också 120/85, är i 20 årsåldern .

  Svara

   Jag har inte kollat upp hos vårdcentralen men jag känner mig väldigt yr under den veckan jag mens och en kort tid efteråt. Jag försöker äta saker med mer järn i, dricka vatten och sen har mamma problem med järn så jag har tagit några klunkar av blutsaft också!

   Svara

   Kan det vara stress? Utbrändhet?

   Svara

    Jooo, du har inte helt fel . Det var därför jag gjorde en magnetkamera för att jag fick en del neurologiska problem men dem hittade inget och uteslutningsdiagnosen vart stress . Men jag tänkte att om man kanske ligger lite lågt i järn är det kanske därför man känner sig lite ostadig. Jag ska pröva äta lite mer mat med järn . Tack för ni tog er tiden att svara <3

    Svara

     Du låter som mig innan jag kraschade i utbrändhet. Hade så mycket visioner så jag trodde kroppens varningssignaler va olika näringsbrister för jag är Fan inte trött jag är krigare som klarar allt.
     Mitt tips är sov. Trötthet kan va sjuk i vissa lägen. Sjukskriv dig en vecka och gör så lite som möjligt, sen ska du unna dig vilodagar ibland på tex en lördag. Folk måste varva ner mer.

     Svara

   150 i hb låter som väldigt koncentrerat.
   Tänker att du kan vara intorkad.
   Äta järn är bra, dricka mer tror jag definitivt att du behöver. Ta en flaska, tex 500 ml och drick från, töm den 3-4 gånger under dagen, notera det på ett papper eller någon så du har koll.
   Kör så en vecka.
   Viktigt att äta normalsaltad mat samtidigt för att inte få hyponatremi som många som undviker salt får när de börjar dricka mer vatten och blir utspädda.

   Svara

  HJÄLP, behöver köpa en vit skjorta och tycker det är jättesvårt att hitta en som inte är genomskinlig och ger glipor så fort man rör på sig. Har ni några tips?

  Svara

   Använd ett hudfärgat linne/body/BH under

   Svara

    Tycker att skjortorna sitter väldigt intill kroppen att det inte skulle se snyggt ut med ett linne under.

    Svara

    Nä, inte hudfärgat, man skall ha röd bh under.

    Svara

     Va? Nej…

     Svara

      Jo. Testa, det funkar faktiskt jättebra

      Svara

       Det lyser ju igenom! Hudfärgat funkar bäst

       Svara

        Okej, tänker inte tvinga dig att ha röd bh😊 bara ett tips.

        Svara

         Ett tips som inte funkar. Men vad bra att du inte tvingar nån 👍

         Svara

          Haha okej, visste inte att det var så känsligt. Ska du släppa det eller vill du hävda en gång till att det inte funkar?

          Svara

           Kan säga det igen om du verkligen vill: det funkar inte.

           Det.Funkar.Visst

   Beror väl på kroppstyp och stil men jag kör alltid herrskjortor i slimfit, tycker att de sitter mycket bättre än damskjortor.

   Svara

    Var brukar du köpa?

    Svara

   GANT

   Svara

    provat två modeller idag, tyckte det inte det satt helt okej.

    Svara

   röd bh! lovar att det fungerar

   Svara

   Hudfärgad bh och skjorta i rätt storlek, då glipar det inte.

   Svara

    Hm, inte så lätt. Om jag går upp i storlek för att slippa glipan blir skjortan för stor upptill vid ärmhålor, axlar och överärm. Ändå kan deg glipa! Blir så med stor byst.
    Jag kör med minisäkerhetsnål.

    Svara

     Precis, det är därför som det är så svårt att hitta! Vill hitta något som jag är bekväm i och jag inte kommer behöva säkerhetsnål!

     Svara

   Kan tipsa om Gina tricots vita bomullsskjorta, den är inte genomskinlig om du har en hudfärgad bh under

   Svara

    Har inte hudfärgad bh utan enbart svart. Enda anledning till att jag köper skjorta är för att det är klädkoden så vore skönt att inte behöva köpa ytterligare plagg!

    Svara

     Tyvärr måste du nog antingen köpa bh i annan färg eller underlinne om du vill ha vit skjorta.

     Svara

      Vad för typ av underlinne skulle det vara? Tar gärna ta emot rekommendationer om jag nu inte hinner den perfekt skjorta utan nöjer mig med en lite genomskinlig!

      Svara

       Jag har köpt något på twilfit och något från kappahl. Det från kappahl är mer shaping och det från twilfit är mer som en underklänning fast linne. Hudfärgat bägge. Beror ju på vad du trivs bäst i. Du kan ju alltid gå på hm och köpa ett enkelt vanligt linne i din hudton (men köp så att det sitter tight, jag köper en storlek mindre om jag går på vanliga linnen. De ska inte knöla sig).

       Svara

        (På de flesta underklädesavdelningarna finns ofta några linnen att ha under. Inte bara skjortor blir fina utan även många andra blusar och toppar faller finare med dessa linnen under tycker jag.)

        Svara

        Är det sådana som är lite tunna, tajtare och har tunna axelband?

        Svara

         Hmm.. Jag har sett både med bredare och tunnare axelband..Men Ja, själva typen är nog den du tänker på.

         Svara

   Måste det vara en skjorta? En vit blus är ju annars en idé, oftast mjukare material och inga knappar som kan ge glipor 😊

   Svara

    Jag önskar, tyvärr är det kostymbyxor och vit skjorta som gäller! Får se om jag lyckas hitta något. Tycker det är svårburet plagg då passformen måste verkligen bra annars funkar det inte!

    Svara

  Någon som har tips på snygga strandtunikor?

  Svara

  Jag ser ingen mening med livet.
  Jag pluggar och är klar till våren, men får hela tiden höra att det är svårt att få jobb inom detta osvosv vilket gör att det bara är en jävla stor ångest + att jag har så dåligt självförtroende så jag vågar inte söka jobb som kan vara meriterande eller någonting. Jag har inga riktiga vänner och de ”vänner” jag har känner inte mig alls och jag känner mig utanför och annorlunda hela tiden. Jag har flera sidor av mig själv som ingen någonsin har sett, och ingen verkar intresserad av att se heller. Jag har aldrig haft ett förhållande och de få killar jag träffar verkar tröttna på mig lika fort som de blir intresserade. Jag är skitful och min kropp är så jävla äcklig. Mina hobbys kan jag inte hålla på mig pga ekonomin + olika skador som hindrar mig.

  Jag ser verkligen inte att jag har någon som helst framtid gällande någonting egentligen, och känner mest hela tiden att det inte skulle göra så mycket om jag… ja. Ni fattar. Jag vet att jag kommer få kommentarer om att söka hjälp osv men det är inte så lätt, för jag hade inte pengar till det atm + har så dåliga erfarenheter sedan innan jag har svårt att se att jag ska våga öppna upp mig för någon när jag är så skör. Allting är bara meningslöst, helt enkelt, och jag tror faktiskt inte jag kommer klara så mycket mer. Hela mitt liv är och har varit ett skämt och jag känner inte att någon förstår mig eller ens vill förstå mig. Jag är världens mest ensamma människa.

  Svara

   Nej men gud så bra att inlägget kom fram klockan 23:30 :)))

   Svara

    Bättre sent än aldrig som det så fint heter ^^

    Svara

   Åh, befinner mig i samma stadie som dig just nu. Har någonstans hoppet på att livet kommer bli bättre när jag får energin att kämpa för en förändring. Men det är verkligen tufft 💔

   Svara

   Kram på dig! ❤️

   Du är värd att ha ett fint liv med människor som uppskattar dig. Du är värdefull! Ge inte upp!

   Dina framtida vänner, din framtida partner och dina framtida kollegor finns där ute någonstans. Du har bara inte hittat dem än! De saknar en pusselbit i sina liv, och det är du. Ni måste bara hitta varann, allesammans. Och det kommer ni göra men då får du inte ge upp!

   Svara

   Det låter som du inte hamnat rätt helt enkelt . Jag förstår att du inte känner dig på en plats där du vill öppna upp dig men jag tror att det är viktigt tids nog att göra det ändå. Men innan du gör det så låter det som du kan behöva hamna lite stabilare mentalt. Nu vill jag peppa dig till att på måndag ringer du din vård eller hälsocentral och säger att du inte mår bra och känner dig deprimerad, att saker känns meningslösa och att du behöver hjälp med det . Du måste våga ta hjälp för att saker ska kunna bli bättre. DET BLIR ALLTID BÄTTRE. Ibland måste man våga för att det ska kunna bli bra . Det låter lite som att du kanske skulle må bra av lite antidepressiva för att få upp dina nivåer för att du sedan ska kunna ta emot psykologisk hjälp. Du behöver inte må dåligt det finns jättebra hjälp att få . Det är också jättevanligt det du känner . Nu när du snart pluggat färdigt så öppnar det upp för nya relationer osv. Kom igen det här fixar du!

   Svara

    Jag behöver inte antidepressiva, jag behöver en vän.

    Svara

     Superbra att du listat ut det ju! Då går det ju att lösa menar jag 😊 Finns så jäääkla många människor som önskar de hade vänner så du är verkligen inte ensam. Gäller bara att vän-dejta nu. Behöver du pepp? Isf, kör!!

     Svara

    Skrev f.ö. att jag inte kan söka hjälp nu pga min ekonomi bl a, så ganska onödigt att trycka på det när jag redan skrivit varför jag inte kan/kommer söka hjälp just nu.

    Svara

   Du är inte skitful. Din kropp är inte äcklig. Jag förstår dig när du säger att ingen förstår dig. Du är fantastisk och bara du är bäst på att vara just DU! Du har en hel drös av egenskaper som tilltalar många, och som du säkerligen är glad över själv att du har. ”Klyschigt skitsnack” tänker du säkert nu, och JA det kan låta som det. Men det är det inte. Jag hade en period för ca 2 år sedan då jag hade kunnat sätta mig ner och skriva exakt så som du nyss gjort. Fanns ingen mening med nåt, ingen förstår mig, jag vill inte prata med någon, jag orkar inte, jag vill inte, jag kan inte, är för svag och klarar inte att sätta mig mitt emot en främmande människa som ska försöka förstå mig. Jag minns att jag lyssnade på Mia Törnbloms böcker om självkänsla, och där någonstans fick jag en liten putt i ryggen och idag vet jag att livet behöver inte alls kännas meningslöst.
   Vissa dagar, särskilt i samband med mensen kan jag må fruktansvärt dåligt och kastas tillbaka i gamla tankemönster, men det är inte som förr.
   Kanske skulle du prova läsa/lyssna på hennes böcker och följa hennes råd och övningar, om du verkligen inte vill gå till VC? Och du, du betyder ❤️

   Svara

   Jag tror inte att du kommer gilla att höra det här, men antingen får du ta reda på vad du kan göra för att ändra din situation till det bättre eller acceptera läget. Jag är inte förvånad över att du känner att du saknar folk som bryr sig, för de flesta verkar ha fullt upp med att själva stressa runt eller må dåligt. Det låter som att du känner dig väldigt fast? Finns det någon pyttegrej du kan börja ändra på för att göra tillvaron bättre? Eller någon jättegrej – typ flytta, ta ett sabbatsår? Åka och jobba i ett annat land? Tar du hand om dig annars? Så att du inte mår sämre på grund av något så lättfixat som vitamin eller sömnbrist! Ditt inlägg låter precis som min dagbok för ett par år sedan så jag vet att det kan kännas piss men att det inte alltid behöver vara så.

   Svara

   Plugga, hitta jobb och operera dig

   Svara

    Ursäkta?

    Svara

  Hur vet man om någon har legat död i en lägenhet innan man flyttar in? Brukar bostadsförmedlare svara på sånt?

  Älskar Hemnetknarkarnas Instagram, men de har publicerat ett par bilder med likfläckar på golven (så sjuk sorgligt och obehagligt!). Nu har jag fått orimliga oroskänslor över att någon gång råka flytta in i ett hem som har en hemsk historia 😅

  Svara

   Om du helt ska undvika hem där någon kan ha dött kanske du måste köpa nyproducerat…

   Svara

    Men tänk om det byggts på en gammal kyrkogård!

    Svara

   Hur vet man att det är likfläckar?

   Svara

    Kan de ha gjort en ”rolig” grej av ett par fula fläckar bara kanske?

    Svara

     Kan du länka nån bild där man ser dessa fläckar? Nyfiken på vad du menar

     Svara

      Eller nyfiken på vad 20.56 menar, ni kanske inte är samma anonym, haha

      Svara

       Nej vi var inte samma 😊😊 /21.04

       Svara

        En anhörig till mig låg avliden i några dagar, det blev fläckar på golvet. Man såg kroppskonturen.. Golvet fick bytas.

        Svara

   Försökte hitta bilderna på fläckarna.. när publicerades de bilderna eller har de tagit bort?

   Svara

    Fasen nu hittar jag bara en av bilderna:

    https://www.instagram.com/p/BurcNcoHbMU/?igshid=z5effxr8wiu2

    Svara

     Det där behöver ju inte vara likfläckar. Kan vara en fyndig caption bara.

     Svara

      Ja absolut! Hoppas det! Men det händer i andra hem och kan inte vara så ovanligt..? Har redan lite nojor över hemska överraskningar. En bekant i Skottland köpte en jättegammal gård och renoverade den och innanför en av väggarna, liksom i innerväggen, fanns det ett skelett. Riktigt mardrömsscenario. Fast mina bekanta tyckte mest att det var spännande. Själv har jag alltid tänk att så länge jag bor i ett hem som inte är flera hundra år så är det lugnt, då slipper man obehagliga överraskningar. Men så såg jag bilderna på likfläckarna och fick en ny noja… ☹️

      Svara

   Borde man inte kunna fråga om sådant?

   Svara

    alltså fråga mäklaren då

    Svara

   Vad är likfläckar?
   Det kan ju vara fuktfläckar eller åldersskador på golvet. Varför skulle det vara just fläckar efter en död kropp?

   Svara

    Det händer tyvärr rätt ofta att personer utan nära vänner eller anhöriga avlider och blir liggande… så finns en del hem med likfläckar. Har för mig att sånt inte tas om hand ifall hemmet säljs på exekutiv aktion? Men annars lär det saneras innan någon ny flyttar in.

    Svara

     Det tvivlar jag inte ett ögonblick på.
     Undrade bara hur personen kunde avgöra att det var just likfläckar.

     Länka gärna till objektet på Hemnet.

     Svara

      Tillägg: glöm det sista.
      Jag hittade länken längre upp.

      Svara

     Min nära släkting dog i sin lägenhet och hade dessutom spruckit, så där pratar vi likfläck och hemsk lukt. Vet att värden ordnade stor sanering och slipning av golv.

     Sedan har jag sett en bostad på Hemnet där det uppenbarligen var intorkade blodfläckar och ett tydligt avtryck i parketten från en människa. Då kontaktade jag mäklaren och ifrågasatte detta, men han blånekade.

     Svara

     Vågar inte klicka, är det en läskig bild?

     Svara

      Nej det är inte ens en likfläck.

      Svara

   Fast att någon dör i sitthem är ju inte lika med en hemsk historia? Alla dör ju någon gång. Att få dö i sitt hem är väl vad dom flesta önskar sig.

   Svara

    Jag kanske är töntig men jag har ingenting emot att bo någonstans där människor dött en naturlig död, så att säga. Men skulle inte kunna köpa t ex huset i Bjärred där föräldrarna mördade sina barn (och sedan avslutade sina egna liv också).

    Fanns ett hus i närheten av där jag växte upp där pappan sköt sig själv och sitt lilla barn när mamman ville skiljas. Fick kalla kårar bara av att gå förbi där, även flera år senare. Hade inte kunnat bo där.

    Svara

     Alltså ja, exakt! Det skulle vara så obehagligt att råka flytta in i ett sånt hem.

     Svara

     Typ min dröm att bo i ett sånt hus. Bor i ett väldigt gammalt hus, där massa tjänstefolk bott, jag har en del av en av de lägenheterna i min lägenhet (Allt om ombyggt.). Brukar fundera på vad som hänt här.
     I vår fritidsgård blev 4 personer mördade tidigt 90tal. Ett känt svenskt mord. På den tiden var det en herrgård. Älskade att hänga där, fått för mig att mannen är sur över hur huset används idag. Rik fin gubbe liksom, idag är hans ägor en skatepark och hans hus fyllt av snoriga barn haha.

     Svara

    Ja och det saneras väl innan det säljs vidare om det är likfläckar, blodstänk eller annat som är kvar från dödsfallet….?

    Svara

    Jo men om någon har legat så länge att det blir likfläckar är det ju hemskt. Då måste det ha gått veckor? Vet inte men är väl vidskeplig och tänker att hemmet påverkas av det, dåliga energier liksom

    Svara

     Jag röjde ett dödsbo där mannen legat i 2v,i juli….likfläckar ser inte ut så..Det var som smält vax,man såg kroppsformen tydligt. Men stanken…en doft man aldrig glömmer. Alla lägenheter saneras,finns en hel yrkesgrupp som sköter det. Där jag röjde togs linoliummattan bort,tror alla vätskor saneras bort ,som blod osv..

     Svara

      Oh herregud vilket arbete! Hjältar!

      Svara

      Min syster gjorde praktik på ett sjukhus. Hon var nere i likrummet (eller vad det nu kallas dit de kör de döda kropparna) och sedan dess äter hon inte kött längre. Hon säger att det luktar lik när hon öppnar ett paket rått kött.

      Svara

       …vilket det ju iofs är…

       Svara

       Stämmer. Äter inte heller kött pga det.

       Svara

       Tycker inte att det luktar så farligt i bårhusen på sjukhus. De är ju kalla.. visst är det ju en annorlunda lukt, men jag tycker inte att det luktar kött. Mer typ kall luft och salt.

       Svara

       Färskt kött luktar ingenting. Det är gasen i förpackningen som luktar.

       Svara

   Men herregud det är väl klart att det inte är likfläckar på golven. Det är fukt och mögel som gör dessa fläckar på bilderna, du ser ju i vilken skitdålig status många hus och lägenheter är i. Det är ju många bostäder som inte borde attrahera nån normalfungerande människa pga av skicket dom är i.

   Svara

  Jag har gråtit i en vecka mer eller mindre nu. Allt känns helt jävla meningslöst, hela mitt liv är fan meningslöst. Är 25årig sjukpensionär, som ser frisk ut utåt men fysiskt väldigt sjuk. Kronisk värk och dylikt.. Sitter som en fånge i mitt egna hem, och har knappt vänner kvar för att man inte lever ett tempo som andra. Singel har man varit allt för länge också, och börjar tro på att jag förblir singel för resten av mitt liv. Och det gör mig så rädd, för det finns inte nåt annat jag önskar mig än att hitta kärleken. Men jag är så fast.. Har min assistent som kommer dagligen och hjälper med tvätt och disk. Och så har jag min hund. Utan hunden är jag ingenting, då hade jag gett upp för länge sen. Pengar att sticka iväg nånstans kan jag bara drömma vidare om, har inte ens råd med kryssning just nu med min kassa pension. Varje dag ser fan likadan ut, och allt är bara så lönlöst. Varför får inte jag vara lycklig och leva livet som jag vill? Inredning och skönhet är mina största intressen och är väldigt mån om mitt hem och mitt yttre, och jag får ju komplimanger och små flirtar nu som då men aldrig nåt längre än så. Vad fan är det för fel på mig??!

  Är på tinder och badoo, men alltså jag blir inte fäst vid att se en bild på en kille.. Behöver känna av karisma och personlighet mer för att orka ta det vidare. Har gått på så jäkla många dejter som inte lönat sig alls, så har tappat lusten helt. Ända stället jag träffar folk i princip är mataffären.. Whoop. Det är liksom inte trevligt att man längtar tills det blir kväll och man får gå och lägga sig, när tiden blir så jävla lång varje dag.

  Behövde tydligen avreagera mig på mitt miserabla patetiska liv! Blah.

  Svara

   Tänker på dig! ❤️ vet inte mer vad jag skall säga…

   Svara

   ❤ Är lite i samma klister, men har blivit utförsäkrad. Livet suger verkligen.

   Svara

   Om jag var du skulle jag införskaffa mig lite röka.
   Ta den lugnt, känn dig själv. kanske lättar värken och du kan göra saker ensam ta dig ut och hitta på något. Lär känna dig själv. Allt annat med dejt hit o dit kommer naturligt.
   Lycka till!

   Svara

    Så ditt tips är att bli pundare? fräscht..

    Svara

     Jag förutspråkar inte cannabis överlag men min killes mosters liv blev bättre av det innan hon dog, finns ju liksom medicinsk cannabis i USA av en anledning. Jag tror att det är exakt som med typ morfin, farligt att missbruka fantastiskt om man nu faktiskt behöver.

     Svara

    Tack för era kommentarer ❤️ var väldigt skönt att få spy ur sig! Och är ledsen för alla andra som är i liknande sits, för det är ett rent helvete.

    Kram 🙏🏻❤️

    Svara

   Så här kan man också kännar sig när man är föräldraledig.
   Men hjärnan kan man inte alltid lita på.
   Den känns att du behöver bryta din isolering. De räcker om man få besök en gång i veckan eller går ut. Kanske kyrkan? Eller kanske finns här någon i liknande sits, eller någon som är ensam.
   Ensamheten gör hjärnan sjuk. Självklart har alt mening. Den kommer fram när man får så småningom mer glädje i sitt liv.
   Kanske någon liten kurs i att måla eller virka eller var som helst, där man kan använda händerna. Och kanske kan man träffa någon på sånt umgänge.
   Det tar en två tre steg men sen blir det bättre.

   Svara

   Detta kanske låter jättekonstigt, men du kanske kan ansöka om att bli volontär till typ https://www.tjejzonen.se/om-oss/projekt-och-samarbeten/storasystrar-till-nyanlanda-tjejer

   Och fan, du är inte värdelös!

   Svara

    Tack snälla, ska kolla in detta!
    Det värmer mitt hjärta att få höra en sån liten mening just nu! För fy vad mörkt det är.

    ❤️

    Svara

   Känner så väl igen mig, men jag fick ingen assistent och det har gjort att mitt hem är en stor hemsk röra, mina matvanor är hemska och det kan gå en vecka eller två utan att jag ser en människa. Tidigare bad jag vänner om hjälp, men de försvann, så det gör jag inte om. Men det är ensamt och nej, drömprinsen har inte kommit och ringt på dörren här heller.

   Hitta intressen som du kan ägna dig åt trots dina begränsningar. Jag läser, fotar, handarbetar mm så att jag har saker jag kan göra dagar när jag inte tar mig många meter och dagar som jag orkar mer.

   Svara

    Stor stor kram till dig! ❤️ det är så jävla jobbigt. Ska försöka prata med assistenten om hon kan hjälpa mig få mig ut nu som då. Det måste hända nåt snart, står inte ut längre. Känns som att man blir galen snart!

    Svara

   Skickar en kram i alla fall. ❤️

   Svara

  Fler som är jättetrötta nu för tiden? Spelar ingen roll hur tidigt jag lägger mig eller hur länge jag sover. Är det årstiden?

  Svara

   Ja. Varje november så tror jag att jag antingen håller på att bli sjuk eller gå in i en depression. Sen kommer jag ihåg att det var likadant förra året.

   Svara

   Är konstant trött under vintern, förra året hjälpte d-vitamin. Men nu hjälper inte ens det, vill gå i ide och vakna i april.

   Svara

   Nej jag är konstigt nog piggare än på länge. Tror min kropp vill ha vintertid för har haft mycket mer energi efter att man ställde om klockan.