Haveristernas nya avsnitt är inspelat

Någon gång ska väl även den här, smått prekära situationen kunna läggas till handlingen och alla inblandade lite så där blåblodigt ”vända blad”, men det verkar inte vara ännu.
Igår gick nämligen både Hanna Bergwall och Karin Kajjan ut med informationen att de spelat in det avsnittet av Haveristerna som så många verkar vänta på.
När det kommer sändas har jag ingen aning om, men jag har en känsla av att vi kommer märka det.

Och när vi ändå är inne på det här ämnet så vill jag bara nämna att jag fått ta del av Tidningen Mamas förklaring till och försvar av att ge Cissi Wallin priset som ”Årets Revolutionsmama” häromdagen.
(Jag knökar in det här så behöver det inte bli ett avsnitt till i det här ämnet idag)

Vi är medvetna om att det finns de som är kritiska till Cissi Wallin och hennes sätt att belysa viktiga frågor (som till exempel mäns våld mot kvinnor), det visste vi redan när vi nominerade henne, men det fråntar henne inte denna utmärkelse. Med demonstrationer som #brinnförjosefin och #rättslösa, liksom en mängd andra initiativ, anser vi att Cissi Wallin faktiskt bidrar till en förändring för kvinnor och barn, både i ett mindre och ett större perspektiv. //Tidningen Mama

Jag kan hålla med juryn om att både #brinnförjosefin och #rättslösa varit starka ställningstaganden som Cissi Wallin varit inblandade i, samtidigt som det finns andra saker som är under all kritik.
Håller ni med juryn om att man kan se mellan fingrarna på sådant till förmån för annat som faktiskt varit bra?
Jag skrev faktiskt ett svar på en kommentar här på bloggen igår om att saker sällan är helt svarta eller helt vita:

Man kan fortfarande både vara ett offer för sexuellt våld samtidigt för man beter sig helt jäkla galen mot andra människor, men som du säger så får ju trovärdigheten sig en törn.

Nu kommer jag släppa det här tills vidare och invänta Haveristernas nya avsnitt.
Jag kommer gå lite av radarn från torsdag till söndag, så ni vet.
Jag kommer fortfarande givetvis uppdatera med nya inlägg men om mängden inlägg kommer vara som vanligt, eller mer som på helgerna – det vet jag inte än.
Risken finns även att jag inte kommer bevaka mina Öppna Spår som vanligt och släppa på kommentarer under hela kvällen så ni vet…

Tack för mail, S!

226 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vem behöver Netflix när man kan följa instagram-feministers drama.

  Svara

   Varför vill du inte skriva mer om Cissis hemska beteende? Har du saker du inte vill ska komma ut som Cissi nu hotar med? Tyvärr är det ju de signaler som sänds när du nu återigen inte ”kan skriva” inlägg, när det blåser som mest kring Cissi.

   Eller har jag missat vad Cissi hade för något hon skulle avslöja om du fortsatte skriva i annat än positiva ordalag om henne?!

   Stödjer dig helhjärtat om du fortsätter skriva inlägg om Cissis lögner och manipulativa, elaka beteende.

   Svara

    Jag är så trött på CW, jag orkar typ inte med henne. Och som någon skrev, ge luft åt makthaverskan genom att ge henne uppmärksamhet. Det är ju såååå många fleeeer klandervärda instafeminister som vi kan prata om också. Jag tycker CW är en idiot, men snälla måste allt handla om Cissi Wallin? Det blir en besatthet, om än från det andra hållet.

    Svara

     Ja men eller hur…. varför göda henne med mer, det stärker ju bara hennes armé. Kan vi inte snacka om någon av dom andras dråpliga uppmärksamhetstörstande just for a fkn while?

     Svara

      Cissi har sedan Metoo för egen vinning dragit nytta av all uppmärksamhet hon fått. Cissi har grovt manipulerat sina nya följare, och har gjort sig själv till en ledare där fårskocken sväljer allt hon matar dem med, helt utan egen eftertanke, eller minsta tillstymmelse till tillämpning av källkritik.

      Cissi har under de senaste 10-15 åren levt ett liv byggt på lögner, manipulationer och egocentriskt beteende för egen vinnings skull. Oskyldiga har gång på gång slängts framför bussen eller hotats. Cissi är nonchalant och känslokall i sitt interagerande med andra, även de oskyldiga hon totalt kört över. Inget är någonsin Cissis fel. Alla som sakligt har kritiserat Cissi eller riskerat att avslöja hennes lögner, hängs ut som maniska dårar som förföljer henne, är hotfulla, kvinnohatare, antifeminister osv. Cissi gör alltid ett gediget arbete där syftet är att misskreditera den person som Cissi upplever som hotfull, ( dvs som kan komma att lyfta fram hennes lögner och falska beteende i ljuset). Exemplen på detta genom åren ständigt och frekvent återkommande mönster, är otaliga.

      Att hennes följare har blivit vad man på riktigt kan kalla hjärntvättade är sorgligt. Den person de trott sig stötta, finns inte. Det de matats med är till stor del lögner som gått ut på att gynna Cissi och ge stöd till hennes olika lögner. Att blunda för sanningen att Cissi är en notorisk lögnare och manipulatör av rang, är inte ett förhållningssätt som är gångbart i längden. Kanske behövs för de mest manipulerade en tid att inse att de blivit grundlurade/manipulerade.

      Oliktänkande och andra åsikter än Cissis accepteras inte, och raderas och blockeras snabbare än kvickt. Ibland hinner Cissis välmanipulerade får, innan Cissis radering, rapa ur sig ociviliserade kommentarer som ”Stick härifrån, jä.la daddy’s girl”, som de verkar finna lämpligt som svar på precis allt.

      Cissi hotar och svartmålar alla som kan komma att avslöja hennes lögner och manipulativa obehagliga beteende. Hon beter sig som en egocentrisk man som gång på gång avslöjats med grova lögner och fingrarna i kakburken. Det är slut med det nu Cissi.

      Svara

       Vem är fåret nu?

       Svara

     Cissi är i en klass för sig. Finns ingen som ljuger som henne och är så iskall mot människor trots att det är hon som betett sig illa.

     Svara

     Märkligt att du aldrig klagar på mängden Bellainlägg. Ett fåtal inlägg har nu med rätta skrivits om Cissi, och du försöker få det till att det skrivits jättemånga. Påminner lite väl mycket om Cissis retorik där alla som granskar henne påstås vara ”maniska förföljare”.

     Svara

     Här skrivs det fortfarande sällan om CW. Granska CW på samma sätt som Bella.

     Svara

    Hemska beteende hahahaha. Hon är ju bara klandervärd och förkastlig. Det blåser ju alltid som mest runt CW eftersom allt handlar om Cissi Wallin! Men på riktigt, om det ska skrivas om lögner och manipulativt, elakt beteende… Varför inte ge lite ljus åt fler som ägnar sig åt detta? Måste man ”take down” bara en som håller på så? Det finns fler att titta lite på…..

    Svara

     Cissi har fått hållas i 15 år. Att det skrivits totalt ca 3-4 kritiskt granskande inlägg här, efter att bloggens innehavare insett vem hon så länge hållit om ryggen, är ju inte som vissa påstår FÖR många inlägg. Det är något som med stor sannolikhet är skrivet av Cissi.

     Får känslan att Camilla blivit hotad ytterligare av CW och att detta inlägg är någon sorts försäkran om att hon inte skriver mer om CW. Finns ingen annan anledning att inte skriva om allt som händer runt henne, när minsta lilla yttepyttedetalj om t ex Bella alltid granskas in i minsta detalj.

     Svara

     Som om det inte tittas på fler i den jär bloggen? Du kanske har missat Bella som vartannat inlägg handlar om?

     Svara

    Vad har Cissi för hållhake på dig Camilla? Ditt förtroende kommer ju pulvriseras om inte DU avslöjar det. Att det är något du inte sagt är ju direkt plågsamt tydligt efter det här inlägget. Säg sanningen. Då får du allt stöd och all respekt.

    Svara

     Inga…
     Jag kommer fortsätta bevaka Cissi och skriva om rättegången mm men hennes tveksamma agerande mot mig och andra kvinnor med avsikt att styra och kontrollera oss är jag klar med.

     Svara

    Undrar också för det verkar vara saker som Cissi säger sig ha på dig som du inte vill ska avslöjas. Detta inlägget gjorde det nästan när på glasklart att så är fallet. Bäst att berätta allt för du kan aldrig vara säker på när Cissi väljer att kasta någon under bussen. Finns ju gott om sådana exempel. Hon har inget samvete som stoppar henne. Där andras moraliska kompass går på högvarv rör sig inte ens Cissis.

    Svara

  Har överlag svårt för sånahär sektliknande sammansättningar av folk som typ mobiliserar i grupp och framför sina åsikter. De skrämmer mig lite. Absolut, belys saker som är fel osv, men gör det på ett vettigt sätt. Förstår att man vill stå upp för sig själv och ge sin sanning, men det känns inte som att det slutar där. Vad har folk för motiv?

  Först de som har följt Cissi Wallin o Company och köper allt de säger rakt av. Det är skrämmande. Många människor är ju dock ”följare” och byter sen också väldigt lätt sida till den som flest allierar sig till. Nu ska allt Cissi gör sågas istället och man ansluter sig till haveristerna och Company – deras ord är lag. Har svårt att sätta fingret på det och formulera mig bra, men hoppas någon hajar min poäng.

  Svara

   Tror att det är själva grejen att allt måste göras i grupp. Vi ska ha ett systerskap, vi ska ha en motpol eller vad vi nu ska ha. En grupp som går samman. Kan inte folk snälla ha lite egna åsikter. Det är ändå en egenskap jag gillar hos trh till exempel, hon har sina åsikter baserat på vad hon själv tycker, inte beroende på vilken grupp människor hon får medhåll från.

   Svara

    Tack för att du förstår vad jag försöker säga. 💚

    Svara

    Kvinnor fungerar så

    Svara

     Det är väl inte kvinnor som fungerar så utan människan som fungerar så? Finns ju massa exempel på män i grupp som går ihop och mobiliserar någon slags gemensam åsiktsmaskin. Likadant är det i dieter, eller veganer, högerexterism, incels, anonyma alkoholister and The list go on.

     Tror snarare det ligger i människans natur att vilja vara en del av i gemenskapen (på savannen behövdes ju detta för att om vi gjorde oss osams med gruppen skulle vi helt sonika inte överleva). Det visar ju också studier på t.ex grupptryck och vad makt gör med människor.

     Svara

      Hur man agerar beror inte på kön. Värdesätter msn källkritiskt tänkande och egen reflektion går man inte rakt i händerna på personer som Cissi.

      Svara

   Hajar absolut din poäng! Makthavare kan väl bara raseras främst om ingen lyssnar på dom? Jag personligen skiter nog i om CW har ”rätt eller fel”, följer bara for the fun of it, typ som Paradise Hotel. Det är ju underhållande as fck! Sen är hon kanske en manipulerande crazy person, I don’t know for shit och bryr mig inte så mycket. Men ju mer folk gör, desto mer uppmärksamhet får hon. Detta är ju guld, det bara eskalerar! Har lyssnat på Haveristerna och tycker att det hyfsat enkelt går att urskilja tonläge på speciellt en av rösterna där, att det är för egen vinning, han njuter verkligen av att ha rätt och såga folk haha, på ett sätt som inte är genuint välvilligt, lite som en mobbare. Att instafeminister vänder sig till dom är så crazy, alltså återigen, guld!! Så jäkla barnsligt beteende, det är så kul att hänga med i det här. Jag tar ingen av dom seriöst, det är typ omöjligt.

   Svara

    Ja, det är bland annat det jag menar. Det känns inte genuint från något håll, det känns lite som att alla är attention whores med en dold agenda, kort sammanfattat.

    Svara

     …och att en hel del folk är som en skock får utan egna tankar, hehe.

     Svara

      Ja alla Cissis får låter sig utan att själva tänka matas med lögner av Cissi. Det är väl bekvämt kanske, men jag förstår inte hur man helt kan ge upp sin egen tankeförmåga. Cissi och sektledare utnyttjar personeri kriser, ensamma personer osv eftersom de är lättare att hjärntvätta. Hemskt men sant.

      Svara

     Så länge hon belyser förtrycket o alla mäns våld så står jag upp för henne 💪

     Svara

      Alla mäns våld. 🤦🏼‍♀️

      Svara

      Oavsett vad hon gör?

      Svara

      jag med, det hon gör gör hon bra! Det kan ingen ta ifrån henne. Tycker det räcker m Cissihat nu.

      Svara

       Kati håller med. Det räcker nu. Kan det inte bli fler positiva inlägg här.

       Svara

        Positivt om Cissi?
        Hon har två fina pojkar. Och pojkarna älskar att leka med sina nanny(s).
        Vilken fantastisk mamma hon är som ger sina söner det!

        Svara

         oj en kvinna gör karriär hon är en dålig kvinna…herregud

         Svara

          Karriär?

          Svara

          Karriär? 24/7 på Instagram
          Och ondgör sig över barn. Varför skaffade hon inte en guldfisk istället för två
          pojkar 🤔

          Svara

           Hört talas om influencer på Instagram? Hört talas om hennes arbete inom media? Hennes film som hon gör i Polen?

       kati/

       Då har vi extremt olika referenser om vad som är bra.
       Allt Cissi gör, gör hon för sig själv.

       Svara

        Det hon gör gör hon bra. Se dig om i världen o säg någon som blivi riktigt framgångsrik i sin kamp utan snedsteg. Kolla på våra politiker….beter sig illa många gånger men på nåt sätt kom de till makten.

        Svara

         Hej Kati, nej Cissi är det ju.

         Cissi du är avslöjad. Be om ursäkt istället för att hota folk och fortsätta ljuga.

         Svara

          Kom med nåt nytt istället, det finns människor som kan stå över tjafs o bråk o se ett djupare innehåll i varje människa. Du vet det finns många färger i världen.
          Kati inte Cissi

          Svara

       Kati kritik och hat ät inte samma sak. Snälla läs på lite mer för du vet ju inte vad du pratar om.

       Svara

        Hat o hat men hur folk här inne uttrycker sig om kända människor är inte direkt kärleksfullt, det är mycket spottande o fräsande. Som sagt en människa har fler sidor än en.

        Svara

         Det är bara du som påstår annat. Läs igenom alla kommentarer så ser det att det BARA är du.

         Svara

      Hon förtrycker själv kvinnor och hotar dem om de säger sanningen om hennes lögner. Låter som en underbar person att stödja 🙄.

      Svara

    Samma här. Båda sidor beter sig som barn i detta. Men det är kul underhållning när man är lite uttråkad.

    Svara

     Cissi vräker ur sig hot och beskyllningar utan bevis, blandat med många lögner. Haveristerna har avslöjat lögnerna en och en med bevis i form av Cissis egna sms och mejl, flera av varandra oberoende vittnen osv. Camilla har blivit hotad. Kajjan och flera andra blev bevisat lögnaktigt beskyllda att vara förskingrare av stora summor pengar osv osv.

     Inte svårt att se vilken sida som sakligt lagt fram bevis och vilken sida som agerar desperat och slänger ur sig hot till höger och vänster utan anledning. Makthavare ska alltid granskas Och tåla att granskas, det är en självklarhet i ett demokratiskt samhälle.

     Svara

   Håller helt och hållet med dig!

   Svara

   GÄNGMENTALITET som är ovettig på det viset att folk går till Haveristerna (really?????), för att uppträda värdigt och självrättfärdigat när ALLA VET att det är för att mobba Cissi Wallin (varesig hon är manipulativ eller ej) – är helt förkastligt!! Kan alla dessa instafeminister som jiddrar som meangirls, som om det viktigaste i livet är ens egotrippade värdighet SNÄLLA FÖRSTÅ ATT NI MOTVERKAR FEMINISMEN?! Sluta bara!! Vad gör Mia Skäringer? Vad gör Silvana? Vad gör ALLA ANDRA som kämpar för detta gemensamma mål – ett jämställt samhälle?? Jo dom skiter fullständigt i!! Dom lägger inte upp pretentiösa storys på instagram där dom typ tagit en screenshot på en annans story och sen som en freakin’ salesman skriver LÖGN på snedden med röda bokstäver, följt av egna små texter om ”hur det ligger till”. Det är så barnsligt/komiskt/patetiskt, och dom fattar inte att ALLT bidrar till att feminismen smutsas ner (eftersom deras alias i princip STÅR FÖR feminism). Kan någon ringa deras mamma?

   Svara

    Cissi Wallin gick ju till haveristerna först och hängde ut alla. Klart de vill stå upp för sig själva.

    Svara

     Varför ska det vara klart, det ger ju henne bara mer uppmärksamhet? Varför ska man ge henne mer och mer och mer, det stärker bara hennes armé av hysteriska människor som ska försvara henne! All publicitet är bra publicitet tror jag CW tycker, och det här göder henne bara, det är så makthavare jobbar. Jag står för allt jag är värd INTE på Cissis sida, men jag tycker även att de flesta andra instafeministerna – Linnea, LadyDhamer, Kajjan, Fayme m.fl. är extremt löjliga OCKSÅ, på sina egna håll och på sina egna vis i och med att dom är så besatta av att självrättfärdiga sig, gå ihop i gäng, smygmobba på eget bevåg och bara ge CW-besattheten mer och mer näring..

     Svara

      Förstår du inte själv hur du låter?

      Maktmissbruk och frekventa grova lögner ska inte avslöjas och uppmärksammas för att de som missbrukar makt, ljuger och hotar oskyldiga då får uppmärksamhet?!? Vad ska uppmärksammas om inte just det?

      Självklart ska de personerna synas i sömmarna och granskas eftersom de annars fortsätter på precis samma sätt.

      Logiken i det du påstår finns inte där.

      Svara

     Ja men detta passerade väl att stå upp för sig själv för ganska längesen. Detta är mer än så.

     Svara

    Alltså detta var de vettigaste kommentarerna och inläggskedja här på länge.

    Tack, ni fick mig att bli på mycket bättre humör efter en dag full med att flänga runt och släcka bränder.

    💕🌸

    Svara

     Det är ju du som skrivit alla kommentarer med likadant bidskap själv under olika namn med ditt vpn. Camilla har tidigare berättat att det är så du gör.

     Svara

      Hej, ta det på mail med henne.

      Tack på förhand!

      Svara

      Hahah nej det är jag 🙋🏽‍♀️ Som startade tråden. Ser ungefär ut som emojin där, är 26 år o bor norr om Gbg.

      Svara

       Trh skriver enl C under olika namn med v.p.n för att få sin åsikt att framstå som vanlig. Hon blev blockad av den anledningen men är nu tillbaka. Men hon skriver på ett sätt som avslöjar henne.

       Svara

        Nä, hon skriver uppenbarligen inte på ett sätt som avslöjar henne, för jag har blivit anklagad för att vara henne flera gånger – vilket jag inte är. Era teorier suger 🙂

        Om hon har använt vpn nån gång, inte vet jag. Men många gånger när hon blivit anklagad för det så har ni fel i alla fall. Hon har en hel del som håller med henne ibland.

        Svara

         Cam blockade henne för att hon besvarade och berömde sina egna kommentarer med hjälp av sin vpn. Det lät precis som här ovan innan hon blockades förra gången.

         Trh du är inte frisk som alltså sitter och ger dig själv beröm och likes med vpn i långa trådar av kommentarer.

         Svara

          Haha men snälla, detta är svinlöjligt. Då får du gärna tro att jag är henne, men jag vet ju att jag inte är det. O Camilla lär också veta att jag inte är henne, men hon har såklart inget intresse av att intyga det.

          Svara

           Nej det är en ända stor konspiration mot dig av camcam 😱. Av vilken anledning om du inte är trh?

           Lol, vem är det som har konspirationsteorier. Jag är inte trh oavsett va du tror 😊

    Anonym 16.29 du behöver läsa mer än din idol Cissis instagram. Du behöver hjälp med någon sorts avprogrammering låter det tyvärr som. Läs på om hur illa Cissi de senaste tio åren behandlat många helt oskyldiga kvinnor helt i onödan enbart för egen vinnings skull. Hur mycket hon ljugit folk rakt upp i ansiktet utan att blinka.

    Haveristerna är inga mobbare. De har redogjort för många av Cissis brutala lögner med vattensäkra bevis. Lyssna på avsnitten om Cissi och Gardet och avsnitt 58 och 60. I avsnitt 60 får du bevisen tydligt redovisade för dig. De finns även att ta del av skriftligt i form av skärmdumpar på Haveristernas FB.

    De har tidigare främst granskat nazister men även rasister. Tro inte på allt Cissi skriver. Bara en bråkdel är sant. Tänk källkritiskt gällande allt.

    Hoppas du så småningom inser hur duperad du blivit.

    Svara

     Vilka nazister har Haveristerna granskat och när?

     Svara

      Börja med att lyssna på deras podcast. Det räcker nog tom dessutom att läsa den korta sammanfattningen om vad varje avsnitt handlar om.

      Du vet att det Cissi skriver om att de förföljer henne och är hotfulla inte är sant. Cissi ljuger för att de avslöjat hennes lögner och klandervärda beteende.

      Svara

       Jag har plågat mig igenom de flesta avsnitten. Har hört exakt noll granskningar av nazister. I Sverige finns det ett hundratal nazister och jag är mycket nyfiken på vilka av dessa de granskat och i vilket avsnitt.

       I avsnitt 14 berättar de att Nordisk Ungdom erbjuder hittelön om någon identifierar en polis de vill anmäla för misshandel. Det är inte en granskning utan ett konstaterande om vad Nordisk Ungdom själva postade öppet.

       Svara

        60 avsnitt säger du dig ha lyssnat under loppet av några timmar 😂. Det är inte fysiskt möjligt då avsnitten är 1-2 h långa. Om du nu ska ljuga, gör det lite smart åtminstone.

        Svara

       Finner ingen granskning av nazister.

       I avsnitt 14 nämns Nordisk Ungdom 1-2 minuter, de är det närmaste _prata_ om nazister jag finner. En granskning var det inte.

       Svara

        Då får du leta lite mer noggrant.. I ALLA avsnitt, alltså även patreonavsnitten.

        Henrik med familj lever under skyddad identitet pga hot från ovanstående grupper.

        Svara

    Amen!

    Svara

   15:10
   Förstår precis vad du säger och är allt jag försökt säga själv. 👍

   Svara

   Det som kritiserats är Cissis avslöjade grova lögner och det sätt som hon hanterat och betett sig i olika situationer. Det har varit befogad saklig kritik med tydliga bevis.

   Ge gärna ex på att allt Cissi gör sågas? Det stämmer ju verkligen inte alls.

   Svara

   Nej. Cissi har betett sig lika illa i 15 år. Haveristerna är de första som på riktigt granskat Cissis lögner och klandervärda handlingar. Kajjan visade före dem delvis vägen genom att stå upp för sig själv och sanningen, då Cissi utan anledning svartmålade henne. Cissis beteende gällande Gardet och personerna där väckte även Med rätta reaktioner.

   Allt detta tillsammans med tidigare bevisade lögner har gjort att bägaren efter en lång tid för en stor del personer till slut helt enkelt runnit över.

   Din förklaring håller inte.

   Svara

  Tyvärr kan inte hennes bra sidor väga upp hennes dåliga beteende den här gången. Den här hösten har hon gått för långt. Hon har förlorat mitt förtroende totalt. Utnämningen var katastrofalt fel.

  Svara

   Håller verkligen med 15.14!

   Svara

  Vilka är haveristerna och om vad handlar deras podd? Inte bara om CW väl?

  Svara

   Allting handlar om Cissi Wallin

   Svara

    Ja enligt Cissi själv så r det så. Tyvärr.

    Svara

   Granskningar av personer eller organisationer som gjort/gör fel. Ganska grova både hur de pratar och deras granskningar. Men välkända seriösa personer som kommer med fakta, så kan man bortse från en del ord som h*runge typ så rekommenderar jag starkt att lyssna på dem.

   Svara

    De gör alltid noggranna och seriösa faktakontroller före intervjuer. Tidigare har de främst granskat nazister och rasister. De har en lite hård jargong dem emrllan, men det är oerhört tydligt att de är väldigt konsekventa och korrekta i sitt arbete.

    Svara

   Skräniga typer, svårt att ta dem på allvar med tanke på hur de beter sig. Inte bättre än Cissi i argumentationen.

   Svara

    Du slänger ut barnet med badvattnet. Argumentationen styrks ju av research. Du måste ju rimligen värdera argumenten baserat på vad de byggs på, inte att du tycker att det låter skränigt och svordomar/höjda röster är inblandade. Presentation av argument och argumentets innehåll är INTE samma sak.

    Svara

     Ovanstårnde är en desperat Cissi eller Cissisvans som skrivit måånga kommentarer här ovanför formulerade på samma sätt men under olika nicks. Kan också vara trh med sitt vpn.

     Svara

   En sämre utgåva av hänt i veckan.

   Svara

    Jämför du med Hänt i veckan blur det alltför tydligt att du aldrig hört podden.

    Svara

  Men herregud, vad har hon gjort?! Startat hashtaggar på Instagram och hetsat kvinnor till helt orimliga tilltag? Om man menar att kvinnor i Sverige år 2019 är rättslösa kan man faktiskt dra åt helvete.

  Svara

   Stödjer inte Cissi i det hon gjort men vi behöver skärpt lagstiftning mot t.ex. sexualbrott och våld mot kvinnor. Allt för många förövare går fria.

   Svara

    Absolut, och det är hedervärt att kämpa för det. Sanningen är dock att offer för sexualbrott inte är mer rättslösa än offer för andra brott, och det är den retoriken CW stödjer sig på och den är rent lögnaktig. Hon menar att patriarkatet ligger bakom alla problem medan fakta inte understödjer det överhuvudtaget.

    Svara

    Hur tänker du att lagstiftningen mot exempelvis sexualbrott ska skärpas?

    Svara

    Absolut, sänk kraven på rättssäkerhet för män, (och pojkar) NU!

    Svara

     Lagar gäller alla, vi ska definitiv inte ha olika lagar beroende på kön.

     Svara

      Ööööh, det har vi redan.

      Svara

       Vilka lagar syftar du på då?

       Svara

        Ett enda lagrum: grov kvinnofridskränkning.

        Svara

         Sen har vi ju barnadråp också, men inte riktigt samma sak tänker jag.

         Svara

   Som upplysning, ca 10% av misstänkta våldtäktsmän frias i tingsrätten, detta är samma andel som misstänkta för exempelvis misshandel (se länk) Så det finns inget fog för att offer för våldtäkt har det svårare att få någon fälld.
   Även intressant läsning i BRÅs rapport Våldtäkt från anmälan till dom, 2019-09. Där framgår att 6% av våldtäktsanmälningar är rena påhitt. Att det i stort sett aldrig förekommer falskanmälningar om våldtäkt, som bland annat CW gillar att framhålla, stämmer inte. Dessa 6 procent ingår i de totalt sett 11% som läggs ner med anledningen Har sannolikt inte hänt, där två andra underkategorier ingår: ”Målsäganden minns inget men befarar att hon våldtagits” samt ”Anmälare som felaktigt tror att en våldtäkt ägt rum”
   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fa-anmalningar-om-valdtakt-leder-till-domstol-manga-frias

   Svara

    Har du inte ens läst artikeln?
    ”Under 2017 rubricerades 7 370 sexualbrottsanmälningar som våldtäkt. Drygt 11 procent ledde till domstol och 30 procent av dessa fall med vuxna målsägande ledde till en friande dom, detta enligt Brottsförebyggande rådet. Det kan jämföras med att ungefär 10 procent av misshandelsåtalen leder till friande dom i tingsrätten.”

    Svara

     Du har nog inte läst min kommentar, jag skrev om våldtäkt inte sexualbrott och siffrorna stämmer i artikeln.

     Svara

      Alltså… jag är mållös. Siffrorna i artikeln stämmer, det är du som inte läser korrekt.

      Svara

    Och om du inte förstår det så kan man inte fria eller fällas förrän det åtal väckts. Vilket det alltså görs i ungefär 11% av anmälda våldtäkter. Hur ser den siffran ut vid misshandel?

    Svara

     Fler anmäler definitivt inte våldtäkt när Cissi upprepade gånger lurat i alla sina följare att;
     (Citat fr CW)
     ”Om du polisanmäler eller berättar att du blivit våldtagen blir du anmäld för förtal”.

     Detta har Cissi tutat in sin svans för att de ska bli upprörda över våra lagar och ge Cissi ökade sympatier inför sin rättegång. Cissi ljög senast idag på sin instagram om varför hon är åtalad för grovt förtal. Hon utelämnar inte åtalspunkterna där hon bl a anklagat FV för att ha våldtagit flera barn tills de skrikit och blöd.t, av en slump.

     Svara

      Absolut, men vad har det med den här diskussionen att göra?

      Svara

       Det har med inlägget om Cissi att göra. Sen varför du pratar juridik vet jag inte.

       Svara

        Dessutom bidrar Cissi, genom att lura i sina följare att de blir anmälda för förtal om de polisanmäler eller berättar om sin våldtäkt, till att färre polisanmäler.

        DET Cissi gör för att få sympatier inför sin rättegång är alltså direkt skadligt för alla de som tror på allt Cissi säger.

        Det är ren idioti Och ren egoism av Cissi att systematiskt ha spridit detta.

        Likaså utelämnar hon stora delar av varför hon ståråtalad, eftersom hon inte skulle få så stort stöd om alla visste att hon hängt ut FV som pedofil som våltagit två barn tills de skrikit och börjat blö.a.

        Svara

    ”Under 2017 rubricerades 7 370 sexualbrottsanmälningar som våldtäkt. Drygt 11 procent ledde till domstol och 30 procent av dessa fall med vuxna målsägande ledde till en friande dom, detta enligt Brottsförebyggande rådet. Det kan jämföras med att ungefär 10 procent av misshandelsåtalen leder till friande dom i tingsrätten.”

    Det står att 30% av dessa 11 % frias, jämfört med misshandel där ca 10% frias. Rubriken är till och med ”Få anmälningar om våldtäkt leder till domstol – många frias”. I rapporten du tipsar om står det också

    ”Våldtäkt är att allvarligt brott. För den som blivit utsatt är samhällets stöd av stor vikt, och en rättsprocess som leder till att förövaren blir fälld och straffad ses av många som den viktigaste upprättelsen för den som blivit utsatt. I realiteten är det dock en mycket liten andel av våldtäktsanmälningarna som leder till en fällande dom:
    Under de senaste åren har runt 5 av 100 anmälda våldtäkter lett till en fällande dom”

    Svara

     Uppdaterade och såg att det redan påpekats

     Svara

    Fast nu tycker jag att du läser rapporten fel. Ingenstans står det att 6% av våldtäktsanmälningar är påhittade.

    Av de anmälningar som läggs ner, läggs 11% ner pga. de ”Har sannolikt inte hänt”. Inte 11% av de totala antalet våldtäktsanmälningar. Följande är BRÅ:s definition av kategorin ”Har sannolik inte hänt”: ”Med detta menas inte att det rör sig om ”falska” anmälningar. Den som anmäler, oavsett om det är målsäganden eller någon annan, tror själv att en våldtäkt ägt rum. Denna kategori består av tre undergrupper:
    • En psykiskt sjuk person anmäler en händelse som framstår som påhittad.
    • Målsäganden minns inget, men tror att en våldtäkt kan ha ägt rum. Utredningen finner inget som tyder på det.
    • Anmälaren, som inte är målsäganden, tror felaktigt att en våldtäkt ägt rum. ”

    Ingenstans skriver BRÅ att 6% av våldtäkstanmälningarna är rena påhitt. Däremot skriver BRÅ att 6% av de anmälningar som läggs ner, har de kodat som påhittade. Deras bedömning är att ”till den kategori rör det sig om uppenbara fall, där polisen antingen avskrivit fallet direkt eller efter en mycket begränsad utredning. Ofta finns det en anmälningshistorik liksom psykisk sjukdom hos anmälaren.” I BRÅ:S urval ”står en handfull målsägande för majoriteten av de påhittade anmälningarna. ”

    Det är alltså få personer som står för flertalet av de anmälningarna som faller under kategorin ”påhittade”. Där med tycker jag inte att det är felaktigt som CW säger att det är få personer som anmäler påhittade våldtäkter. Och i sin tur ännu färre som gör det i syfte att sätta dit/straffa/hämnas på den andra personen.

    Svara

     Ja bättre lycka nästa gång 15:56. Det var inte många rätt där inte….

     Svara

     Att 6% är påhitt är precis det som står. Sen hur många personer som står för det har inte diskuterats.

     Svara

      Men snälla. Din läsförståelse. De har studerat 785 våldtäktsanmälningar av 4549. De har alltså gjort ett urval, och av dessa lades 736 av anmälningarna ner. Av de 736 var det 11 som ”Har sannolikt inte hänt ”. Av dessa 11 fanns det tre underkategorier:
      • En psykiskt sjuk person anmäler en händelse som framstår som påhittad.
      • Målsäganden minns inget, men tror att en våldtäkt kan ha ägt rum. Utredningen finner inget som tyder på det.
      • Anmälaren, som inte är målsäganden, tror felaktigt att en våldtäkt ägt rum.

      Detta betyder alltså inte att 6% av det totala antalet anmälda våldtäkter är påhittade.

      Svara

       11% menar jag.

       Svara

     👏👏👏

     Svara

      Vill förtydliga att applåder gäller Fisks kommentar.

      Svara

  Det här sektliknande beteendet som Cissi och hennes följare sysslar med är obehagligt. Att Mama försöker bortförklara med goda saker! Jag tycker det är anmärkningsvärt att Cissi har kunnat få hålla på så här länge. Det finns flera sådana här människor. P rung. N rung. Linnea c. Eleine e. Dom här namnen inklusive Cissi är farliga och obehagliga. I min värld iallafall.

  Svara

   Varför Nina Rung?

   Svara

   kapten klänning våldtäktsmän o kriminella unga o terrorsmygare i Sverige är farluga inte dem du nämner. Skärp dig!

   Svara

  OT
  Ines (Kenzas kompis, inesstagram på instagram) är också på en sponsresa med visit Dubai nu 🙃🙃🙃 hon har inte skrivit någonstans innan att det är till Dubai de skulle åka, inte heller geotaggat sin bild att de är i Dubai på sin insta. Har skrivit pyyyyyyyyytttelitet uppe i hörnet på sina senaste stories ”in collabration with visit Dubai”…

  Svara

   Såklart hon är…… Må hon aldrig uppsöka läkarvård då hon mig veterligen inte heller är gift, och då riskerar dryga böter/fängelse om det kommer fram.

   Svara

    Men vilket trams. Hur skulle det komma fram att någon inte är gift, om man inte säger det själv? Det står liksom inte i passet!

    Jag har varit i flera muslimska länder med min sambo, aldrig har någon bett om några vigselbevis innan vi fick dela hotellrum!

    Svara

     Dubai är perfekt att åka till för en svensk kvinna som vill ha lite kul!

     Svara

     Hahah. Jag och min sambo har helt olika efternamn och tilltalar varandra som boyfriend/girlfriend. Har både bott på hotell och använt sjukvården i Emiraterna. Alla har varit riktigt trevliga och det har aldrig varit något problem – Du som skrev att det vore ett problem: Har du någonsin varit i Dubai? Har du någonsin drabbats av det du skriver om? Känner du någon personligen som har varit med om något sådant?

     … Tänkte inte det va. 😉

     Svara

      Jag tror också att många blandar ihop reglerna för den muslimska lokalbefolkningen och regler för turister. Hur någon ens skulle kunna ta reda på om en svensk turist är gift eller inte är för mig ett mysterium.

      Jag har också behövt uppsöka vård i ett land med sharialagar, för det första brydde sig ingen om mitt civilstånd, ingen frågade om jag var gift med barnens far (det är så självklart för dem att man är gift, det skulle vara oerhört ofint och konstigt för dem att fråga en sådan sak) och alla var ytterst trevliga och vänliga.
      Folk verkar ha en bild av muslimska länder som skräckvälden. Sanningen är ju att så länge man inte aktivt gör något för att förolämpa eller göra skandal , så är det hur lugnt som helst.

      Svara

    Varför skulle de tro att hon inte är gift? Om hon och hennes pojkvän pratar om varandra som my wife/my husband kommer ingen att komma på tanken att de inte skulle vara gifta.

    Byta efternamn till samma namn när man gifter sig är inte praxis i hela världen, så namnen betyder ingenting. Inte ens alla svenskar gör ju så längre.

    Svara

   Dubai är varken Saudi eller Iran.
   För att vara muslimskt är Dubai anpassat till väst åtminstone för turisterna.

   Svara

    Precis. Många av de som skriver dessa kritiska kommentarer har aldrig varit där, utan jämför det med Saudi/Iran/Irak.

    Svara

     Irak är också avslappnat jämfört med Saudi och Iran.

     Svara

    Jag har sett turister, kvinnor och män, gå runt i shorts och linne i Dubai Mall. Det är ju mot reglerna, man ska täcka armar och ben, och kvinnor ska inte ha urringat typ linne, men inget händer dig som turist om du går runt så.

    Svara

  Hur kan man fortfarande stötta IL efter allt som hänt? Hennes Instagram svämmar över av positiva hejarop ”vi finns här för dig”. En hjärn*tvättad följare likställde en kommentar om IL:s lögner om 1,5 miljoner unika följare med ”har du aldrig gått mot röd gubbe eller?”

  Ja för att ljuga om att ha 1,5 miljoner följare och gå mot röd gubbe är exakt samma sak. Inte så harmlöst, liksom. Seriöst 😳

  Svara

   Inte så farligt, menar jag.

   Svara

   Äh bry dig inte om styrkekramsmongosarna

   Svara

    Säkert köpta de med! 🙂 Denna gången dock på svenska.

    Svara

   Jag tänker att man antingen tror eller inte tror till 100% på IL.

   Det går liksom inte att tro lite på henne, för då faller det direkt. De som är trogna henne fortfarande måste blunda, bortse och hitta förklaringar för alla oopsisar.

   Personligen är jag en 100% icketroende
   (Varken gud eller IL)

   Svara

   Ja ja, IL är nog skyldig till mycket men mig veterligen har hon inte hotat någon, ej heller skapat blogg där någon hängs ut. Med det vill jag säga, jämför man IL och CW och deras ”brott” så är positiva kommentarer på IG hos IL jämfört med positiva hos CW bara en droppe i havet.

   Svara

    Förlåt men vem är IL?

    Svara

     Isabella Löwengrip

     Svara

   Tror det är bäst att du slutar försöka förstå för det går inte. Jag är emot mycket IL gjort men inte allt hon gör.

   Men respekterar att folk tycker olika, typ att vissa anser att Putin är bra och Trump borde fortsätta vara president.

   Tips är att inte lägga din energi på att läsa kommentarerna. Då ger du ju henne visningar.

   Svara

  Korkat hon fick priset ändå. Som att ge ett snällhetspris till en man som slår sin fru, han är trots allt ”snäll i bland”

  Svara

   Precis.
   ”Men tänk vad bra att han är snäll efter han slagit, han hjälper henne att plåstra om och sminka över.”

   Svara

  Råkade mejla till Bonnier när jag blev skitförbannad i går….. De besvarade ingenting i sak utan sa mest att det var redaktionen som bestämde vem son fick priset …
  —————————-
  Hela redaktionen bör skämmas. STORT!

  Hur i hela hel… kan ni ge Cissi Wallin ett pris nu?
  På vilket sätt har hon varit en bra mamma?
  Vad har hon gjort för sina söner?
  På vilket sätt har hon revolutionerat någonting?

  Hon startar massor av projekt som går åt helvete och sedan kastar hon sina kompisar under bussen när det börjar brinna om alla hennes lögner, förtal, förföljelser med mera.

  Hur kunde INTE redaktionen ha sett allt detta? Ganska tunga namn som Stina Wollter och Mia Skäringer, mfl. som tar avstånd från Cissis agerande. Och ni släpper det som ett pris. Är helt chockad. Trodde att Bonniers hade proffsigare folk än så som satt och valde ut mamas

  Det verkar ha gått hela er redaktion förbi om vad som hände med Cissis agerande, finns en bra sammanfattning här – https://bloggbevakning.se/2019/11/12/arets-mamas/

  Annars tycker jag att ni bör lyssna på Haveristerna´s podd, där hon själv erkänner flertalet lögner, bla barnvakter/nannys som betalades svart
  https://poddtoppen.se/podcast/1227473937/haveristerna

  Hur ska ni någonsin mer bli trovärdiga och värda att lyssna på? Synd för alla bra mammor som ni pushar, jag hade er tidning lite som en bibel när min son föddes, hoppas verkligen inte att de yngre som sitter och läser er tidning nu tror att Cissi är en så bra mamma så att hon får pris, för hur ska då den mamman kunna vinna pris i sitt barns ögon?

  Svara

   Antar att Bonnier inte tar saker som ”Bloggbevakning” eller ”Haveristerna” seriöst, eller lägger vikt vid skvaller och pajkastning…

   Svara

    Att inte ta haveristernas avsnitt seriöst när det är Cissi Wallin som själv sitter och pratar och ljuger är ju ordentligt korkat dock.

    Svara

     But why though, varför ska man ta henne seriöst?

     Svara

      De ger henne ett pris trots att hon bevisat ljuger, hotar personer och beter sig otroligt obehagligt mot de som inte fjäskar för henne.

      Svara

  Faktum är att det verkar som (jag har inga bevis) Cissi skadat många kvinnor psykiskt genom sitt agerande, likväl som hon stöttar offer.
  Lek med tanken att en man psykiskt misshandlar sin sambo men också stöttar offer offentligt genom tex manifestationer eller skänka pengar till kvinnojour. Hur betraktas/bemöts dessa? Hyllas med utmärkelser?
  Enl dokumentären om ”Kapten klänning” drev han offentligt en kamp för kvinnors rättigheter och jämlikhet medan han i det fördolda gjorde något annat…

  Undrar varför Cissi goda handlingar gör att hennes dåliga förbises? Är det för att hon är kvinna? En man hade aldrig kommit undan med hennes gärningar idag…

  Svara

   ”En man hade aldrig kommit undan med hennes gärningar idag…” Nu tror jag du får ta bort skygglapparna lite…

   Svara

    Varför det när personen har rätt? Män granskas hårdare än någonsin. Precis som kvinnor. Finns ingen man som hade kommit undan med att ha ett insta konto där han hängde ut kvinnor och barn, skrev om kvinnohat, utnyttjade anställda unga kvinnor osv.

    Svara

     +1 på den

     Svara

     Men alltså. Har du varit online på sistone? Finns MASSOR av konton där kvinnor behandlas som skit skapade av män på Instagram och Facebook, för att bara nämna två av många platser. Vilken värld lever du i om du tror att det inte är acceptabelt idag?

     Svara

      +100 på den

      Svara

       Det här grupptänket är inte så konstruktivt, tänker jag.

       Påminner om förskolan på något sätt. Vi är mer individer än kön?

       Svara

     16,45 Du har helt rätt, det är bara det att många kvinnor även i den här tråden är så hjärntvättade med att män har förmåner etc etc och dom kan inte tänka tanken att en Man aldrig hade kommit undan det cissi har gjort/skrivit.

     Svara

     var ju precis det Ab*e B gjorde innan han till slut hade ihjäl en kvinna. Han hade massor med följare som inte alls ifrågasatte vad fan han höll på med på sitt konto. En del kvinnor som hängde ut anmälde men han fick härja på ändå, behövde inte ens dölja det i välgörenhet för att komma undan.

     Svara

      Hängdes *

      Svara

    Nämn gärna vilka dessa män är som gör det och samtidigt för utmärkelser och hyllas av samma kategori människor som de utsätter?
    Det är sällan män som behandlar kvinnor illa lyfts och hyllas av kvinnor. Cissi har fått ett pris av samma kategori människor som hon psykiskt misshandlar. Vilka män kommer undan med det?

    Svara

   På tal om kapten klänning…han driver alltså en hästgård numer där folk lämnar sina barn för att rida. Så … män kommer undan med att tom våldta och tortera. Kvinnor får inte ens betala en nanny 200 spänn svart.

   Svara

    Han kom inte undan, han har suttit i fängelse. Även om han såklart borde sitta där idag också. (för all framtid om du frågar mig).

    Så för att hans straff är lägre än vad man tycker så är allting annat helt plötsligt ok för att det vidret ska vara någon form av måttstock?

    Sen har du faktafel, Cissi ville absolut inte betala 200kr. Hon prutade ner från 180kr till 150kr i timmen svart.

    Svara

     Vilket motsvarar en bruttolön på 36000kr/månad

     Svara

      Minus semesterersättning, försäkringar, sjukförsäkring, arbetslöshetskassa, kollektivavtal, tjänstepension mm. För att inte tala om att du är i totalt underläge och inte har någon talan vid en ev tvist.

      150 kr var ob, inte ordinarie lön. 180 kr tyckte miljadären Cissi var för mkt begärt i oblön.

      Svara

      Men kanon. Då kan vi ”se mellan fingarna” på vad CW påstår att Virtanen utsatt henne för – eftersom V stått upp mot SD, stått upp för samtyckeslagen, stått upp mot försök att ta makt från facket, stått upp emot utförsälning av allmännyttan, mm. mm. mm. mm. mm. mm. Då kan vi alla inklusive CW äntligen släppa det påstådda övergreppet (som varken V eller CW minns något av överhuvudtaget). Om det är så att moraliska vidrigheter till övertramp ”inte spelar nån roll” om den anklagade (CW) ”gjort jättemycke bra för feminismen” tidigare i livet.

      Svara

       Exakt så Malin. Utmärkt liknelse.

       Svara

    Men ursh vem lämnar sina döttrar där 🤢 Var i Sverige?

    Svara

  Tycker ni man kan se mellan fingrarna gällande stöld om personen brukar betala för sig i vanliga fall?
  Tycker ni att man kan se mellan fingrarna gällande övergrepp om personen aldrig begår övergrepp annars?
  Tycker ni man kan se mellan fingrarna om någon slår sitt barn om det är första gången personen gör det?

  Svara

   Mäns övergrepp ses ju på mellan fingrarna oavsett hur många de begår så ja – det är väl rimligt att se mellan fingrarna med allt då om man ska ställa saker emot varandra som du gör.

   Svara

    17:13/
    Vad menar du? vi står alla lika inför lagen. Den gör ingen skillnad på kön- oavsett vad du har blivit itutad.

    Svara

     Vi står inte lika inför lagen. Varken via kön eller etnicitet. Så naivt.

     Svara

      Exakt, vita svenska män får göra vad som helst. Resten ska straffas!

      Svara

       Sluta nu, offermentaliteten är inte klädsam.
       Är det därför som kvinnor får lägre straff för samma brott som män?

       Svara

    Det här kommentarsfältet är som en tävling i What about-ism … Vem kan dra det längst? Vem vinner? *poppar popcorn*

    Svara

  Cissi jobbar hårt här inne idag 😂

  Svara

   Bara för att man inte är med i ”Team inte-Cissi”, där Allting handlar om Cissi Wallin, och bara för att man väljer att lyfta andra instafeminister som är klandervärda på sina egna vis, betyder det inte att man ÄR Cissi Wallin. Jeeeezus. Jag tycker CW är en melodramatisk idiot, men det betyder inte att jag inte kan tycka att andra är det också. Jag ställer mig gärna utanför besattheten av fcking Cissi Wallin, kan man få säga nåt om någon av dom andra dårarna utan att få dessa xD-smileysar på sig eller?

   Svara

    👆👏👏

    Du kunde lika gärna varit jag.

    Svara

     Svara

     Det är ju du. Bara det att du använder olika namn och ipnummer. Tröttsamt.

     Svara

     Värst vad du är ute och reser…

     Svara

  Heja Cissi!
  Det kommer alltid finnas hatare när du är banbrytande, modig och kämpar för det rätta. Jesus spikade dom upp på korset tex.

  Låt inte alla kvinnohatande män och kvinnor som är pleasers till patriarkatet svartmåla dig för sin onda vinning.

  Svara

   Cissi klarar av att svartmåla sig själv alldeles utmärkt.

   Svara

  Camcam har du och CW haft någon mer kontakt med varandra efter ditt öppna-kort-inlägg?

  Svara

  Linda Skugge blev ju lite off och Sanna Bråding. Tror att denna fight har blivit personlig. Som det ofta blir. Lite Ullaredsfeminism

  Svara

   Ullaredsfeminism!!!!! hahahahahah det är exakt vad allt det här är, sitter med popcornen varje gång nån ska självrättfärdiga sig

   Svara

  Well det går ju bra för samhället att borste från snubbars sviniga beteenden så varför inte också kvinnors?

  Svara

  Varför försvinner trovärdigheten för hennes våldtäkt Camcam???? På vilket sätt hänger detta ihop?! Kan man inte bli våldtagen om man gör dumma saker eller??

  Svara

   Såklart att man kan det, men har man ljugit om mycket annat så försvinner ju tyvärr ens trovärdighet en del.
   Jag tycker egentligen inte att vi bör spekulera om denna händelse åt någon av hållen. Man får tycka/tro vad man vill, men det är inte okej att säga att han är en våldtäksman för någon av oss, lika lite som det är okej att säga att hon ljög om våldtäkten.
   Det är en tragisk historia oavsett hur det gick till.

   Svara

   Ja varför försvinner trovärdigheten för någon som hela tiden ljuger om nästan precis allt, jag förstår inte??????

   Svara

   Man kan fortfarande både vara ett offer för sexuellt våld samtidigt för man beter sig helt jäkla galen mot andra människor, men jag var inte där och borde inte ha litat på Cissis utsaga som om jag hade det.

   Svara

    Jag tror på cissi. Jag tror inte att man ljuger om en sådan sak om man inte varit med om det. Och ni som varit med om det, ni vet hur hemskt det är.

    Svara

     Jag säger inte att man inte får tro på Cissi, men jag borde ha varit mer neutral än jag var, så här med facit i hand.

     Svara

     Stina 18,00. Tro mig! Kvinnor ljuger ibland om påhittade våldtäkter. Det finns massor av domar där det finns erkännanden från kvinnor. Vare sig du vill eller inte.

     Svara

      Massor. HA! Är liksom knappa procent av våldtäktsanklagelser som ens går till domsto och du snackar massor. Ffs…..

      Svara

      Varför skulle hon t ex be C öppna en blogg där Cissi hittade på innehållet, och det bara dagar innan ug skulle sända metooprogrammet?

      Om Cissis berättelse varit sann hade hon inte behövt ljuga ihop saker om ug:s reporter för att svartmåla henne inför att programmet. Inte heller ljuga ihop att reportern och FV var vänner- det var en stor lögn. Eller svartmåla UG och hela SVT med lögner?

      STÖRSTA LÖGNEN:
      Bloggen Camilla startade skulle enligt vad Cissi skrev i ingressen innehålla berättelser från ”offer för FV” som skickat länk till bloggen till Cissi oberoende av varandra.

      Konstigt då att Camilla var den som gjorde bloggen. Hur kan då flera ”offer” skicka länk till en färdig blogg till Cissi?!

      Bloggen innehöll dessutom endast en berättelse som var berättad väldigt likt Cissis eget sätt att berätta om sitt sk ”övergrepp”.

      Svara

  Hallå, är det nån som har lyssnat på senaste avsnittet av Dålig Stämning? Det sista LadyDahmer säger i sin sarkastiska jargong (vilken jag älskar för övrigt) när hon rabblar upp klandervärda saker glitterfeminister gör eller säger, är ”Jag står här”. Hon viskar det hånfullt.
  LadyDahmer har sagt tidigare i Postpatriarkatet direkt efter händelsen på Publicistklubben att Cissi var så modig som gick dit och stod upp för sig själv. Nu när de har en beef, då hånar hon , denna ”Kvinnosakskvinna” citatet som blev en symbol för att kvinnor ska våga stå upp mot sina våldtäktsmän??
  Tycker det talar sitt tydliga språk – mobbning, gängmentalitet, sektliknande beteende, självrättfärdigande osv. är viktigare än vad dessa personas säger sig ska stå för – Feminism…. Det är tragiskt.

  Svara

   Du menar kanske citatet som Cissi själv försökte göra till en grej och en hashtag?

   Svara

    Ja exakt!

    Svara

     Det förtjänade att bli hånat, det var ingen symbol för nåt annat än cissis narcissism

     Svara

      Cissi tryckte ju upp muggar, tygpåsar, tshirts osv med den texten på. Några månader tidigare skällde hon ut en person, då detta var att profitera på feminismen och oacceptabelt . När texten lades till som handlade om henne själv, gick det plötsligt hur bra som helst.

      Svara

    Citatet är ju inte Cissis! Jag är här är en Idella organisation mot näthat sedan 2016, som skriver just det – Jag är här!

    https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Jagärhär

    Svara

     Jag står här, inte jag är här.

     Svara

  Det går bra att bortse från gubbars sviniga beteende när alla kan hänga med i senaste nytt av Instagram Hotell!!

  Svara

  Camilla du måste nog ändra 18-inlägget till bellas senaste ig inlägg och till hennes nya blogginlägg om hennes fejka följare. Gode gud vi måste diskutera detta.

  Svara

  Många som lärt sig ordet klandervärd.

  Känns som att många av er som hatar på Cissi har problem med henne som person och slukar allt som Haveristerna säger som total sanning bara för att ni vill hata på henne.

  Svara

   🤯 hata på 🤦‍♀️

   Svara

   ”Hata på” ligger väl ungefär i samma division som ”klandervärd” ”samtiden” ”problematisk” m fl som exakt alla tycker sig behöva använda nuförtiden.
   Men fint att du lärt dig uttrycket ”hata på” i alla fall!

   Svara

    Jaja fokusera på att jag skrev hata på. För det var ju det viktiga i det jag skrev.

    Svara

     Ja något viktigare framgick ju inte direkt.

     Svara

  Människan är en komplex varelse. Det går inte att se på en människa i svart eller vitt. Det är oerhört sällan en människa är enbart god eller enbart ond. Om man vägrar se allt positivt som Cissi gjort enbart för att hon har gjort någonting negativt, så undrar jag om samma människor vägrar lyssna på Michael Jacksons musik eftersom han är pedofil? Får man verkligen tycka att han gjorde bra låtar trots att han var en vidrig man som utnyttjade barn? Får man någonsin tycka bra om en person som gör någonting dåligt? När är gränsen nådd? När blir det vita svart? När ska man hata någon?

  Svara

  Ja för fan, vi skiter i feminism, samhällsfrågor och kvinnokamp när vi följa skvaller-politiken på Instagram istället! Där finns lika mycket drama som i Big Brother, lika mycket juicy rykten och lika mycket pajkastning kontra pretto självrättfärdigande. Och glöm inte att alla tar sig själva på STORT allvar! Vilket team är du i?
  Team Cissi, Team Kajjan, Team LD♡Fayme, eller varför inte Team Linnea?
  Alla har sina egna bakgrunder, motiv, uppkäftiga ansiktsuttryck, fordrande ”såhär är det” instastorys, och flamsiga förhållningssätt som understryker sereositeten.
  Och vad du än gör – GLÖM INTE ATT DET HÄR ÄR VIKTIGT.

  Svara

   CamCam du borde nog fixa till namnet på den här kommentaren….

   Svara

   Camcam???

   Svara

  OT. kommentar till blondinbellas senaste inlägg;

  vadå efter varje medial attack? som om alla dina problem orsakats av mediala attacker? först skyller du på att influenceryrket är på väg bort, nu att folk försöker mörda dig i media och njuter av det. du har ju själv i historien tagit till media för att boosta ditt varumärke – intervjuer om smaskiga detaljer om skilsmässan, när hampus ”blev för fattig för dig”, visa upp ditt lyxiga hus etc etc. och du har inte varit något med skrytet, du har älskat att ”sticka i folks ögon” och sitta i skavlan och rabbla upp alla 1000 anställda du har privat, att du flyger privat etc. du har NJUTIT av att gnugga i folks ögon hur mycket pengar du har. och nu skyller du på att folk blir glada av att se dig misslyckas? nej, det är inte vårt fel. du får skylla dig själv p.g.a. att den bilden du målade upp inte var sann. det kallas att stå sitt kast. det folk ser är att det du målade upp var väldigt osannolikt, och nu visar det sig vara lögn, vilket kanske kan kännas bra för folk då det inte är ett rimligt ideal att behöva jämföra sig med. det finns två sidor av myntet, men det är ingen annan än du som satt dig i detta!

  Svara

  Okej, for real now. Vad är det här för ankdamm av människor som brinner för meningslösa saker? Varför ska man hata, mobba, förfölja, förlöjliga och vara besatt av Cissi Wallin? Är det bara för att det har blivit em grej av det, och för att folk gärna tar ställning och vill känna tillhörighet i en åsiktsgrupp? Vad spelar det för roll om hon ljuger eller inte, why care? Är ni lika engagerade i riktiga problem, lägger ni lika mycket energi på att syna manipulativa partiledare som faktiskt styr Svergie som land.
  I’m just gonna say it – ni är alla skvallerkåta dramaqueens som älskar att gotta er i skandaler. Många pratar om sektliknande beteende, och jag kan se det i såväl feministprofilers ihopklumpanden, som i bloggbevaknings brinnande själar. Det är som politiska partier och deras hängivna lovers/haters. Inget illa ment, jag har själv suttit här och läst några veckor nu. Det är ju underhållande.
  Det här är löjligt. Jag går över från att följa instafeminister till att läsa riktig litteratur nu, och lämnar alla ankor/apor/whatnot åt detta evinnerliga käbbel, det påminner för mycket om gymnasiet och för lite om feminism. Bara ordet ”feminism” börjar redan få dålig smak i min mun. Ha de gött i bollhavet.

  Svara

   💚

   Svara

   Ja men ja. Min personliga favorit är hur man skriver om följarskaror så som icke tänkande individer samtidigt som man då här kan se ungefär eliten av följarskara…………….

   Paradox.

   Svara

   Cissi gjorde ordet Feminism äckligt, vilket är synd för det är viktigt.

   Svara

   🙌

   Svara

   ”Är ni lika engagerade i riktiga problem, lägger ni lika mycket energi på att syna manipulativa partiledare som faktiskt styr Svergie som land.”

   Jag är mer engagerad i riktiga problem, i partiledare och andra riksdagsledamoter, i kommunpolitiker, dock ingen koll på landstinsgnivå. Tyvärr. Vi kan för all del kalla mig skvallerkåt vad gäller Cissi Wallin – det är spännande att följa, men enda anledningen till att det ”skvallret” är ordentligt intressant är att det finns mycket som är konkret belagt, att Cissi Wallin får både utmärkelser och uppdrag, hon målas ut som en feministikon och förebild i många medier. Hon är en maktfaktor. Samtidigt så svartmålar hon andra människor. Det är den biten som är problemet, inte att hon ljuger om massa saker i sig, utan att hon ljuger och manipulerar med motivet att skada, misskreditera och sänka andra från sina plattformar. Hon inspirerar dessutom följare till dumheter och urbota korkad analys.

   Enskilda röster som säger en sak här eller en sak där sågas, viftas undan och tystas. Det behövs en spärreld av vittnesmål, en komplett mosaik, för att påskina problemet på allvar.

   ”det påminner för mycket om gymnasiet”

   Välkommen till vuxenlivet. Du kanske missade skandalen i Svenska Akademien? Vuxna är barn som blivit äldre. Du kommer att behöva se det här resten av ditt liv.

   Och till sist – du sitter på en sida som heter ”Bloggbevakningen”, som skriver om influencers som Isabella Löwin, Bianca Ingrosso, Kenza med flera. Dök personligen bara upp här just eftersom det finns saker om Cissi Wallin, som jag av anledningarna ovan håller span på uppgifter om, så jag tänker inte anta att du läser andra artiklar här heller – men baserat på detta, var väntar du dig att nivån ska ligga?

   Svara

    Cissi. Lägg bort din mobil. Sätt på en film, titta på den med din så kallade partner (/Stockholmssyndrom-drabbade roomie). Lägg telefonen. i ett annat rum medan ni ser film ihop så att du förmår bara vara där i stunden. (detta kommer dessvärre vara omöjligt för dig, det inser till och med jag. Även om du mot förmodan skulle försöka hitta på något med din livskamrat hade det aldrig fått gå mer än sex minuter mellan scrollningarna på mobilen från din sida. Tyvärr.). SLUTA med dessa narcissistiska försvarstal över internets alla kommentarsfält. Lev ditt liv ”IRL” istället för att använda allsköns alias på BB och Flashback.

    Svara

  Nej, låt inte öppet spår gå bananas helt obevakat. Folk kan inte sköta sig, det kommer stå helt vidriga saker här om ingen städar upp. Det är inte rätt. Ställ hellre in öppet spår i så fall.

  Svara

  Det ☝️ var jag då. (Ja, jag är förvirrad om ni undrar) Ville bara uttrycka mitt stöd för Fisk som förklarade och förtydligade ett påstående som någon ovan bara sängde ur sig och kände sig nöjd med.

  Tack för mig. Lämnar självmant nu.

  Svara

  Tror jag med. Tyvärr kommer nog en del hoppa på några som mår dåligt och vill ha hjälp. Inte bra att lämna öppet spår vind för våg.

  Svara

  Jag minns ett blogginlägg på mama för flera år sen när Cissi Wallin delade en text som en anti-rasismsnubbe skrivit som ett inlägg i en tidning. Texten dröp av ironi och vände på begreppen kring flyktingar/rasism på ett mycket lysande sätt. Problemet var att Cissi missade ironin fullständigt (vilket borde vara omöjligt om man är en skrivande person) och gick loss på den här stackars snubben fastän de i grunden tyckte samma sak. Det var rätt avslöjande kring vilken slags person hon är och även om jag hejat på henne i metoo-frågor har den här oförmågan till kritiskt tänkande och till att läsa en ironisk text helt bokstavligt etsat sig kvar.

  Svara

  Podden Freakshows sågning av Haveristerna är riktigt bra, https://www.radioplay.se/podcast/freakshow avsnitt 126 ”att hotta upp ett sammanbrott”

  Svara

  Jag kan förstå varför Cissi fick priset och jag tycker inte det var fel. Tidningen har säkerligen ägnat lång tid åt att välja pristagare, och att det i tex haveristernas podd kom fram sånt som var mindre smickrande gör nog varken till eller från för Mama. Svårt att ha koll på allt som händer runt Cissi dessutom. Sedan fick du det i det tidigare inlägget att låta som att de ska väga in hennes beteende mot dig vilket är löjligt, känns som om ni är lika goda kålsupare båda två. Tycker att du ska satsa på att vara lite mer objektiv granskare och inte ta ställning för och emot den och den hela tiden. Det tjänar du nog på i längden.

  Ett stort magasin kan ju knappast ta hänsyn till pajkastning i stil med ”he said she Said…” när det kommer till Gardet, Ld osv. Jag tycker absolut att hon verkar ha gjort massor med fel, men tvivlar faktiskt inte en sekund på att det med Virtanen faktiskt hände och bra att hon satte stopp för honom för jag tror han fortsatt i samma spår annars.

  Svara

  De farligaste som finns är en person med psykopatiska drag som har tillgång till en närmast bottenlös källa av pengar. Det gör en i princip onåbar inför lagen. Förtalandet av allsköns personer som anses ha ”kränkt” psykopaten kan fortgå helt utan tvekan och förhinder. Eventuella nya åtal om förtal kommer enkelt betalas bort genom dagsböter. Dagen efter dom kan drevande och förtalandet fortsätta som vanligt.

  Först efter att detta pågått i en sådär 10 år+ så kommer eventuellt fängelsestraff börja nämnas i rätten. Et eventuellt fängelsestraff skulle dock enbart fungera som en ideologisk ”stepping stone” för pskyopaten, där fängelsevistelsen skulle komma användas som ett vapen för att trycka ner meningsmotståndare och promotera en offer-roll inför potentiella följare.

  Bästa sättet att bekämpa C.W.s övergrepp mot andra kvinnor (och vissa män) är således att fortsätta upplysa allmänheten om vilken kvinnofiende vi har att göra med här, och vilka ’vapen’ hon använder för att trampa sönder alla kvinnor hon kommer i kontakt med. Inom sitt så kallade ”arbete” så väl som privat.

  Svara

  At diagnosticera C.W. på distans utan anamnes, kartlagd bakgrundshistorik, erforderliga utredningssamtal med C.W. själv och anhöriga vore fel av många anledningar.

  Men när jag idag bland annan vetenskaplig litteratur avseende ’psykopati’ läser följande är det svårt att låta bli att tänka på C.W:

  ”Beskrivningar av personer enligt den ”triarkiska modellen” av psykopati innefattar varierande inslag av följande tre karaktärsdrag:

  »Nedsatt impulskontroll
  »Extrem djärvhet och stresstålighet
  »Kylighet och oförmåga att bry sig om konsekvenser”

  Svara

   Varför skriver du två långa kommentarer om psykopati samtidigt som du hävdar att det vore ”fel av många anledningar”?

   Svara

   Är du Malin Nilsson från Popmani? I så fall: Hände det nåt med Cissi Wallin där?

   Svara

  Haveristerna har släppt avsnittet!

  Svara

  Sen är det ju så att varken Rättslösa eller Brinn för Josefin är något Cissi genomfört själv eller ens kommit på själv. Hon har däremot framgångsrikt placerat sig själv i mitten av båda dessa intitiativ trots att det tex inte ens skulle offentliggöras vilka som låg bakom Brinn för Josefin. Men hon går ändå ut och pratar om det medan de många andra som var inblandade höll sig till vad som var avtalat.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.