Hanna Bergwall bemöter Gardet och Cissi Wallins anklagelser

Inlägget är uppdaterat med Cissi Wallins kommentar längst ner.

Igår publicerade Cissi Wallin och Gardet en redovisning om vad som skett med de pengar som inkommit till Gardet sedan sidan startades.
(Vill du läsa hela deras inlägg så hittar du den via länken här ovan.)
Att den här texten publicerades samma dag som Haveristernas avsnitt med Hanna Bergwall och Karin ”Kajjan” Andersson släpptes, ett avsnitt där de bemöter alla Cissi Wallins påståenden från sin tidigare medverkan är ju nästan lite väl bra timing, tycker ni inte?
I sin publicering menar Gardet att Hanna Bergwall mellan maj – augusti 2019 var ekonomiansvarig samt den enda i Gardets dåvarande styrelse som hade bank-fullmakt och tillgång till Gardets konto. Dokument från SEB styrker detta.

Gardet menar att de nu varit tvungna att anlita en jurist för att reda ut det faktum att före detta ekonomiansvarig betalat ut pengar till tre numera avhoppade ledamöters privata bankkonton. Det rör sig om 9 stycken utbetalningar på sammanlagt 105.000 kronor, som betalats ut under loppet av 6 veckor, sommaren 2019.

Gardet menar att det inte funnits några formella styrelsebeslut kring 6 av dessa 9 utbetalningar.
De tre avhoppade medlemmarna har inte heller i skrivande stund vare sig skickat några fakturor, eller lämnat info om vem som ska betala den skatt och de sociala avgifter som uppgår till nästan ytterligare 100.000 kronor.
Enligt Gardet har de tre avhoppade medlemmarna och ledamöterna enbart hänvisat till vad kvarvarande styrelsemedlem Cissi Wallin sagt i en chattkanal i maj 2019 om att pengar borde betalats ut.

Hanna Bergwall har nu även kontaktats av Gardets jurist där hon avkrävs på förklaringar och dokumentation för dessa utbetalningar.
Cissi Wallin har, enligt Gardets redogörelse, varit medveten om 6 av 9 utbetalning och varit av uppfattning att detta skulle faktureras, då Gardet inte varit registrerad som arbetsgivare.
Gardet anser att föreningens ekonomi tidigare inte har sköts rätt och riktigt och att ansvar för detta ligger på alla fyra tidigare styrelseledamöter och då särskilt Hanna Bergwall.

Vad säger då Hanna Bergwall själv om saken?
Eftersom hon inte har en egen plattform av samma storlek som Cissi Wallin och Gardet har så kommer jag publicera hennes redogörelse här, eftersom jag inte tycker att David och Goliath-situationer som den här är det minsta rättvisa.


Det här är Hanna Bergwalls svar på Gardets publicering:

Jag vill bemöta den redovisning angående ekonomin som Gardet publicerat för att upplysa om ”vad som de facto skett, och inte skett”.

Gardet skriver:
”Cissi Wallin har varit medveten om 6 av 9 utbetalning och varit av uppfattning att detta skulle faktureras, då Gardet inte varit registrerad som arbetsgivare.”

Om Cissi inte anser sig ha varit medveten om samtliga utbetalningar beror det inte på att jag eller övriga i dåvarande styrelsen på något sätt hållit det hemligt.
Genomförda och planerade utbetalningar (i form av fasta månadskostnader) avseende ”ARVODE REDAKTIONEN” fanns med i en ekonomisk översikt som delades med alla i styrelsen och varje utbetalning diskuterades i vår gemensamma tråd.
 

Jag uttryckte att jag ville att arvodet skulle faktureras. 

Cissi hade enligt hennes uppgift varit i kontakt med en redovisningsbyrå och fått besked om hur det kunde lösas på annat sätt.
Jag tyckte inte at det kändes bra men gick med på att lita på Cissi och revisorn och bara göra utbetalningarna på det sätt vi gjort tidigare. (OBS hela konversationen framgår inte, endast utdrag)

Den 4 oktober fick jag brev från Gardets advokat som skrev att Gardet under arbete med genomgång och granskning av transaktioner har uppmärksammat 9 betalningar som jag ska redogöra för.
Jag besvarade det så gott jag kunde men hänvisade också till att det vore lämpligt om Cissi besvarade frågorna eftersom hon hade minst lika bra kännedom om det här som jag och fortfarande sitter i Gardet styrelse. I onsdags fick jag det brev som Gardet publicerat på sin hemsida.

Jag vill göra klart att jag vill att det här ska lösas.
Jag har inte på något sätt vägrat bidra med den information jag har. Jag har inte fått något krav på återbetalning eller liknande och försöker verkligen inte att blåsa Gardet på pengar. Och jag skulle helst ha löst det här utan att det ska gå genom advokat och Gardets offentliga publiceringar.
//Hanna Bergwall

En annan sak som är högst anmärkningsvärd är att Gardet, enligt Cissi Wallin har en ny styrelse vilket ter sig en smula märkligt.

Enligt Gardets ursprungliga stadgar behövdes en majoritet av styrelsen godkänna beslut om nya medlemmar i styrelsen.
Normalt utgör en styrelse minst 3 personer…. hur kan en enda person (Cissi) skapa en egen styrelse?”
Borde det inte vara så att den gamla styrelsen (Elin, Hanna, Kajjan) inte kan avgå innan en ny styrelse valts? Att Cissi då ensam bestämmer en ny styrelse borde ju gå emot stadgarna vilket i sin tur borde innebära att den nya styrelsen är ogiltig?

Vad det kan tänkas innebära vet jag faktiskt inte på rak arm, men det lär jag väl i så fall bli varse?

Här följer Cissi Wallins kommentar:

Ang skärmdumparna som lagts upp från chat – Hanna Bergwall har klippt bort Kajjan Anderssons svar, det hon skrev innan jag fyllde i. Ska alla hållas ansvariga så bör hela bilden visas.
Jag svarade alltså på att det var lugnt att betala ut ett lån, inte lugnt att strunta i skatt och andra avgifter

Jag är absolut medskyldig till att Gardets ekonomi inte skötts korrekt, och tar som sagt fullt ansvar för min del där. Vi har inte kopplat in en föreningsjurist för att ”sätta dit” någon, utan enbart för att lösa denna ganska röriga situation.

320 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”När debatten är förlorad blir förtal förlorarens medel.”

  – Sokrates

  Svara

   Kudos! Inget är så vasst som en gliring från antiken!

   Svara

    Yes!!

    Svara

   Behövs inte sägas så mycket mer.

   Svara

   Aj, aj, aj! Citatet må vara klockren men det är påhittat: https://www.snopes.com/fact-check/socrates-debate-lost-slander-loser/

   Svara

    You must be fun at parties 👆

    Svara

     Kan bloggbevakning snälla lyfta att gardets.nu Instagram har kraftiga restriktioner på sina kommentarer samtidigt som de basunerar ut information (till tusentals följare) som delats i syfte att åsamka skada för bl.a. HB? Att sätta restriktioner på kommentarerna motverkar en öppen debatt.

     Svara

  Ack så typiskt Cissi Wallin

  Svara

    Svara

     👍🏻

     Svara

     Kunde inte läsa den p g a betalvägg, men såg att Bella hade den bland sina stories. Tänker med tanke på rubriken att den inte ska vara så smickrande, men någon som läst?

     Svara

      Den handlar om att hon inte varit ”rätt person” för att bli respekterad i affärsvärlden, att folk bara väntat på minsta lilla snedsteg och nu när det kom så gottar sig alla.

      Alltså noll analys av hennes lögner mot både läsare och avtalspartners. Bara det gamla vanliga ”kvinna gör bla bla får skit bara för att hon är kvinna det hade aldrig hänt en man!!”

      Svara

       Vad är det för lögner mot avtalspartners? Var har det kommit fram, hur vet du det?

       Svara

    Jennifer varför tipsar du inte bara om din egen blogg istället för att gömma dig bakom ett töntigt nickname?

    Svara

    Kan ni hålla ert OT under Öppet Spår?? Ingen bryr som om IL här

    Svara

     Jag bryr mig! Enda anledningen att jag ens läser den här bloggen. Alla andra influensers är så jäkla aptråkiga!

     Svara

    Konstruktiv kritik: vänsterställ texten i din blogg, går inte att läsa som den är nu.

    Svara

  Förstår verkligen att de avhoppade personerna vill försvara sig. Men om jag hade varit dom hade jag bara gått vidare i livet. Cissi kommer på kant med många människor och det är ingen vits i att fortsätta argumentera med/ mot henne, tycker jag. Cissi gräver sin egen grav.

  Svara

   Absolut, men det Hanna anklagas för är ju ganska allvarliga saker..

   Svara

    Tänkte detsamma, svårt att gå vidare om man är oskyldig och hängs ut offentligt.

    Svara

     Cissi anklagar både Hanna och Kajjan för brott med fängelse i straffskalan. Rätt magstarkt att hävda att de ska släppa dessa anklagelser och vara tysta.

     Svara

      Magstarkt? Jag skrev ju att jag förstår att de vill försvara sig. Det var absolut inte någon kritik. Kanske formulerade mig otydligt. Menade mer att Cissi Wallin ställer till med så mycket tjafs var hon än går. Har sett personer (ja, i verkligheten) råka ut för hennes rykten och det är trist att se vilken utdragen historia det kan bli. Med det sagt: fattar såklart att folk vill berätta sin sida av historien.

      Svara

       Fast dessa kvinnor måste må jätte dåligt som ens ska behöva gå in på nätet och läsa massa lögner om sig själva. Usch, ångest.

       Svara

        Det är så vidrigt så det finns inte. Varför måste allt hängas ut på nätet? Kan de inte göra det privat? Sånt här driver fan folk till självmord.

        Svara

         Har man borderline så har man inga gränser, eller man kliver iaf över dom rätt rejält för egen vinning.

         Svara

          Fast det stämmer inte riktigt..

          Svara

          Men nu sitter du ju och ljuger.

          Visst, självklart finns det de med borderline som beter sig så men att sitta där och klumpa ihop så kan jag ju säga att alla med ADHD är en hög dampungar som bara vet hur man slåss och skriker sig till saker.

          Svara

           Dam-pung! Hihi

           Förlåt. Glömde skriva ”inte alla”. 🌸

          Jag gissar på narcissism. Då är det bara att hålla sig borta om man inte vill råka illa ut. Hon verkar ju njuta av konflikter och att stå i centrum oavsett vad det handlar om.

          Svara

        Gud ja!! Jag hade mått fruktansvärt dåligt. Hade inte ens orkat ta fighten. Så bra att de gör det dock! Jag hade också mer än gärna hjälpt dem genom att donera pengar för att de ska ha råd med jävligt bra juridisk hjälp. Cissis beteende är oacceptabelt. Hoppas de anmäler henne för förtal. Seriöst.

        Svara

    Samt blir smutskastad i ganska stora kanaler. Jag förstår vad du (L) menar men jag hade nog också tyckt att det varit enormt jobbigt att bli offentligt kritiserad på det här viset. Hade velat förklara mig, om så inte för just CW pga skulle inte ge skit, så för den stora massan som hänger på och tror sig veta vad som är vad utan att faktiskt ha en aning.

    Svara

    Absolut! Menade det inte som kritik mot Hanna. Utan mer som ett konstaterande kring hela situationen. Förstår dock att man inte kan låta vad som helst stå oemotsagt. Menade mest att det är sån waste med folks tid; att Cissi ska hitta på saker. 🙂

    Svara

     Är man oskyldig så tar man nog det och litar på rättvisan. Tycker du också att alla brottsoffer ska vara tysta eftersom det är bekvämast så? Ska man skrämmas till tystnad?

     Svara

      Du såg inte vad jag skrev eller? Det var inte någon kritik. Jag kanske formulerade mig klumpigt. Jag förstår att vissa saker inte kan stå oemotsagt. Osv osv osv. Och det får du till att jag vill att alla brottsoffer ska skrämmas till tystnad. Skärp dig 🙂

      Svara

       Du ska kanske skärpa dig och inte anonym 19.41. Du skrev ju tidigare att det bästa är att gå vidare och inte ge sin syn på saken eftersom motståndaren är mäktig.

       Svara

        Men sluta fultolka L! Hon har inte skrivit något sådant dessutom.
        L, förstår hur du tänker men jag tror att om man ska använda den strategin mot CW så behöver det ske mycket tidigare. Nu var dessa kvinnor alldeles för insyltade med henne för att bara kunna gå vidare.

        Svara

         Håller med. Håll da keft om L:s formulering nu. Fattar vad hon menade, även om det inte var applicerbart i denna situation. Vilket hon själv skrivit att hon fattar

         Svara

         fultolka – vilket bra ord! 👍

         Svara

   Hade de ”gått vidare” så hade Cissi kunnat fortsätta i godan ro. Precis som hon gjort i alla år. Att låta sådana här övertramp passera är inte rimligt.

   Svara

    Jo precis, i vår svenska skygghetskultur är det bra att det blir ett slut.
    Vad jag förstår skulle pengarna som myra å killarna får in på haveristerna närmaste tiden gå till att hjälpa Hanna mot Cissi’s advokat.

    Svara

     Cissis*

     Svara

    De försökte ju dessutom gå vidare utan jidder i det längsta, men när man blir anklagad för olika saker och tom brottslighet måste man till slut få försvara sig.

    Svara

    Det har du i och för sig rätt i. Även om det är slitsamt (antar jag) att vara i detta tjafs kanske det är bra att någon säger ifrån ordentligt så att hon slutar med sina fasoner 🙂

    Svara

     Tror folk varit rädda för henne. Iom att de här kvinnorna vågat säga ifrån offentligt tror jag fler kommer att göra det. Så det är nog bra.

     Svara

   Hanna är dessutom snart färdig jurist. Jag hade inte sovit gott om nätterna om falska rykten skulle kunna förstöra för min framtida karriär.

   Svara

    Behövs ingen utbildning för att kalla sig jurist, menar du kanske advokat?

    Svara

     Eh jo. För att kalla sig advokat krävs det mer, ex yrkeserfarenhet.

     Svara

      En licens.

      Svara

      Det krävs väl medlemsskap i advokatsamfundet, med inval och en massa tjafs för den titeln?

      Svara

      Eh nej. Att kalla sig ”Jurist” kan vem som helst göra.
      Skillnad på jurist, jurikand och advokat.

      Svara

       Du har helt fel. Du måste ha en juristexamen för att kallas jurist.

       Svara

        Fast nej. Vem som helst _får_ kalla sig jurist och öppna en sk juristbyrå. Däremot får inte vem som helst kalla sig jur.kand. eller innehavare av juristexamen, vilket Hanna snart är. Och enbart dessa – jur kand och den med juristexamen – kan genom Advokatsamfundets kurser, vilka kräver arbete under en advokat, få en advokatlicens. Så var det med det.

        Svara

     Hon är förmodligen snart klar med sina juridikstudier och får sin juristexamen, det har ingenting med dess oskyddade titel att göra. Advokat är ju något annat.

     Svara

     Givetvis menas utbildad jurist. Ge dig.

     Svara

     Vanligen brukar man med jurist mena en person som avlagt jur. kand.-/juristexamen, men jurist är inte en skyddad titel.

     Svara

     Är det århundradets akademiker-/juristkomplex jag anar? 🙂

     Svara

      Har du?

      Svara

     Det behövs visst en utbildning för att få kalla sig jurist. Det är en av de yrkestitlar som är skyddade i lag. Man får bara kalla sig det om man har examen från vissa utbildningsprogram (de har uppdaterat regelverket sedan jag tog examen, så jag kan inte redogöra exakt för hur det ser ut nu)

     Svara

      Där har du fel, vem som helst får kalla sig jurist (källa: advokatsamfundet). Advokat däremot kräver bl.a. examen och erfarenhet.

      Svara

    Om man snart är utbildad jurist så kanske man borde stå på sig istället för att agera dumt och inte kolla upp regler man har att förhålla sig till. Pinsamt av alla inblandade.

    Svara

   Va? Aldrig i livet att hon ska få pyssla med sin skit obemärkt.

   Svara

   Du har alltså missat att i alla fall Hanna fått officiella advokathot skickade till sig?

   Sätt dig ner i båten igen och håll igen kakhålet.

   Svara

  Fruktansvärt obehaglig läsning. Att först läsa Cissi och Gardets inlägg där de pekar ut Hanna och de övriga som fifflare som borde ha fakturerat och stackars oskyldiga lurade Cissi som inte visste nåt. (Trots att hon som styrelsemedlem har exakt lika mycket ansvar)

  Och sen läsa här hur Cissi dels avrådit …. nej lurat (!) Hanna att inte kontakta Skatteverket men sen också insisterat och försäkrat att det var bättre att INTE fakturera, en total motsägelse än det som stor i gardets inlägg (och här ser vi tydliga bevis). Vad fan är det som händer?

  Cissi är en charlatan som försöker täcka sina egna misstag genom att skylla på nån annan. Det är så otroligt obehagligt att en feminist väljer att visa musklerna så mot en annan kvinna och medsyster. Skicka advokater på människor som försökt göra allt rätt.

  Svara

   Cissi har fått hållas i tiotalet år. Känns helt ärligt såå himla skönt för hennes offers skull, att flertalet nu förstått vad Cissi är för människa 😼😺!

   Svara

   En synonym till misstag är ”oavsiktligt fel”.

   Ett steg i rätt riktning är att inte låta personer som gör aktiva val få gömma sig bakom att saker de har gjort är ”misstag”, samt att ej benämna deras handlingarna som krävt aktiva beslut för ”misstag”.

   Det C. Wallin ägnar sig åt är inte ”misstag”!

   Svara

  Vår tids värsta antifeminist Cissi Wallin i praktiken

  Svara

   Skulle nog kalla typ Ebba Busch Thor för vår tids största antifeminst. Inte CW.

   Svara

    Ordet femnist urholkas mer och mer tack vare människor som Cissi Wallin.
    Varför anser du att Ebba skulle vara en stor antifeminist?

    Svara

    Hur många kvinnor har Ebba bussat sina advokater på? Hur många enskilda kvinnor har Ebba förtalat? Hur många kvinnor har Ebba spridit rykten om? Hur många kontraktsbrott pga egna fel har hon låtit andra kvinnor ta den ekonomiska smällen för? Hur många har hon drevat mot, hotat (”obs det här är inget hot”)? Hur många gratisarbetare har hon efterfrågat och hur mycket har hon förhandlat ner sina kvinnliga anställdas lön trots att den varit svart och därmed redan förmånlig för henne som AG?

    Feminism är ideologi, men det är också praktik. Att inte ställa sig ideologiskt bakom men att praktisera feminism i sin vardag vs att ha en (visserligen jävligt tunn) feministisk analys men att praktisera den på bat shit crazy-rövhattsvis, vilket är det mest antifeministiska?

    Cissi är ju en kapten klänningsgestalt. Hon agerar ju på exakt det sätt hon anklagar patriarkatet för att göra, så hon är mitt val.

    Svara

  Det här är ju hårresande. Att ingen av dessa kvinnor vet hur man driver en förening är solklart, och det i sig är ju inget konstigt. Men att samtliga gick med på att leka förening och lalla runt utan kompetens är horribelt. Att ingen sa ”stopp, vi har inte rätt kompetens för detta och behöver folk som kan vägleda oss i det här” utan bara körde på för att Queen Cecilia sa det? De skyfflar runt givarnas donationer sinsemellan på ett extremt respektlöst sätt. Alla inblandade borde skämmas för den här sorgliga historien.

  Svara

   Håller verkligen med! Hur ekonomin ska skötas reder man väl ut INNAN ett projekt dras igång där man får in privatpersoners donationer. Herregud, hårresande.

   Svara

    Påminner om Lovette Jallow och hennes havererade Libyen-projekt. Människor är jävligt dumma.

    Svara

     Håller med, faktiskt helt sjukt hur en förening i den storleken kan skötas så dåligt. Cissi utan tvekan främst skyldig, men förstår ärligt talat inte vad de andra tänkt med egentligen? Bara sjukt manipulerade av Cissi?

     Svara

      Om C. Wallin ägnar/ägnade sig åt att manipulera? Det är bara att se hur H. bad om ursäkt och lovade att köpa ”förlåt- godis”, och även bad om ursäkt för att hon ”vrålade i text” (parafraserar lite)…trots att det enbart var C. Wallin som skrev med versaler i deras text-utbyte, och körde med en raljerande ton i hur hon tilltalade H. osv!

      Svara

     Va? Berätta mer?

     Svara

      2017 samlade Lovette Jallow ihop grejer och pengar (kommer inte ihåg exakt summa, men det var flera hundratusen) för att hjälpa migranter i Libyen som såldes som slavar. Hon gjorde en jättegrej av det hela på sina konton, skällde ut Libresse och Pampers offentligt för att de inte ville skänka bindor och blöjor till hennes insamling (good call eftersom man kan ju inte veta att en random privatperson kommer att lyckas ge produkterna till dem i nöd). Hon skällde dessutom ut Nordea för att de frös hennes privata konto efter att en stor summa pengar satts in, vilket krävs av banker av lagen. Hon är bara för dum i huvudet för att förstå det. Hursomhelst. Hon sa att hon skulle resa till Libyen för att ta emot grejerna, vilket hon aldrig gjorde. Hon sa att ett team dokumentärfilmare (från Swedish Independent Television!? Har ingen aning om vad det är) skulle följa med för att filma grejen och detta skulle släppas sommaren 2018, vilket heller inte hände. Hon sa att hon skulle redovisa vad pengarna användes till, vilket hon aldrig gjorde förutom att visa en offert för en container som skulle kosta 250 000 kr (borde vara typ alla pengar som samlades in). Mer kommer jag inte ihåg just nu. Men det var helt stort fiasko som INGEN skrev om trots att typ alla stora soc. media-konton och tidningar höjde henne till skyarna för sitt initiav.

      Svara

   Jepp, om de har så dålig koll att de tror att det dras moms från lön så kanske man ska inse sina begränsningar och bara dra sig tillbaka.

   Svara

    Fast hon pratar väl om när de fakturerar? Då ska ju fakturan innehålla mervärdesskatt på 25% av beloppet.

    Svara

   Under all kritik! Men jag kan tänka mig att Cissi dels är ganska övertygande men kanske främst kan bli obehaglig om man sätter sig emot henne. (Vi har ju sett massa prov på det) Kan vara svårt att komma med en massa invändningar då, speciellt när hon lovar att hon pratat med sakkunnig.

   Svara

    Cissi säger ju att hon pratat med revisor och därmed har rätt. Suck.

    Cissi har nog struntat i skattelagar i fler situationer än då hon betalat sina nannys svart. Cissi säger för övrigt att svartarbetet endast gällt några enstaka timmar här och där, medan ena nannyn säger sig ha arbetat svart regelbundet minst 10-20 timmar per vecka. Cissi försvarar sig sedan med att hon betalat svart för nannyns skull pga hennes situation med csn och inkomstmaxtaket. Inget man kommer upp i med några få enstaka timmar här och där med en OB-lön på 150kr/timme, eftersom maxinkomsten är 90 000kr.

    Svara

     Nu kan ju iofs nannyn haft inkomst från annat håll också.

     Svara

      Poängen är att Cissi ljuger om att det rört sig om bara en enstaka timme någon gång ibland. Enligt sms med ENA nannyn har hon arbetat regelbundet hos Cissi 10-20 h per vecka svart. De hade dessutom en nanny till de smsade med om svart lön.

      Svara

   Verkligen!

   Svara

  Poppar popcorn, blandar dippen och fyller chipsskålen🍿

  Svara

   Ångrar Att jag inte köpte chips och dipp 😩

   Svara

    Jag med. Vill tröstäta. Hoppas det blir lite mer lättsmälta inlägg här också.

    Svara

     Du har ju ÖS snart, personligen älskar jag när det är sakliga och faktabaserade inlägg av C, då är hon som bäst.

     Svara

   Förstår känslan inför hoppet att se Cissi rasa, ett mäktigt spektakel, men glöm inte att verkliga människor blir drabbade av förjävligheter här. Uthängda, anklagade. Vi kan nog gissa oss till att det blir en hel del ångest, rädsla och oro som resultat.

   Svara

  1) Sätt dig inte i en styrelse om du inte har kompetens (eller skaffa dig snabbt kompetensen).
  2) Ha aldrig med Cissi Wallin att göra, på något sätt, det blir bara väldigt, väldigt fel.

  Svara

   Precis min tanke, Cissi har nu visar sig vara totalt opålitlig som samarbetspartner.

   Svara

   1. Jo gör det, men gör det i en etablerad förening med folk som vet vad det handlar om. Det är jättelärorikt och skoj. 👍
   2…

   Svara

  Fy fan vilken obehaglig människa Wallin är. #inteminfeminism

  Svara

  Nu ska Cissi Wallin
  1 skaffa sig en förklaring till det snabbt sjunkande antalet Patreons pengadonatorer.
  2 Förklara varför Gardet måste läggas ned pga pengabrist
  3 skylla allt på patriarkatet och andra påhittade syndabockar hon tror inte har kraft att stå för sig själva.

  Svara

   4. Insjukna i någon åkomma och hoppas på att folk inte vill sparka på en sjuk kvinna

   Svara

    Sjuk och ‼️SMÅBARNSMAMMA‼️ OBS . Hur kan man tex tvinga en ‼️SMÅBARNSMAMMA‼️ till en rättegång?!

    Svara

     Det är jättelätt

     Pappa staten ber en dyka upp och gör man inte det så
     Kan man be ett ombud om målet kan avgöras i den åtalades frånvaro

     Eller så får man betala Vite om man inte dyker upp

     Eller så kommer dom snällt och hämtar dig 😊

     Men såklart hon inte ska behöva gå på rättegång bara för att hon bajsat ut två barn precis som miljontals kvinnor innan henne

     Svara

    5. Fejka ett självmordsförsök ”kolla vad ni har drivit mig till!”

    Svara

    5. Medicinering mot ADHD och sedan påstå att Concerta eller Amfetamin (Attentin el, Metamina) gjorde henne skogstokig och att det trotts allt är hon som är offret. Hon har blivit drogad igen.

    Svara

     *6 Skylla på …

     Svara

  Det här är så fruktansvärt jävla dåligt och så sjukt jävla LÅGT av Cissi Wallin. Cissi: SKÄMS! Hur fan står du ut med dig själv? Du framstår som en riktig idiot och du GÖR BORT DIG.

  Fy fan, det är så sjukt dåligt bara. Jag tycker så himla synd om alla kvinnor som hon utsätter för så mycket skit.

  Bra Camilla att du postade det här!!

  Svara

   Lite råd till alla som råkar komma nära Cissi (från 1177 om borderline/eips)
   Du som är närstående kan ha behov av råd och stöd från andra i liknande situationer eftersom EIPS ofta handlar om svåra känslor i nära relationer.
   Du kan många gånger behöva hantera kraftiga känslomässiga utbrott. Det kan både vara svårt att förstå och att förhålla sig till. Personer som har EIPS kan kräva omedelbar uppmärksamhet, samtidigt som du kan bli avvisad när du försöker hjälpa till.

   Som närstående till någon med EIPS blir det ofta viktigt att sätta gränser för vad du orkar med. Det är alltid bra att be den som har EIPS att söka vård, gärna upprepande gånger om det behövs.

   Svara

    Har hon borderline eller drar du en drive by diagnos utan någon som helst förankring?
    Försvarar inte Cissi men är sjukt trött på wikipediapsykologer som sitter på kammaren och tror dom här koll

    Svara

    sluta diagnosera. Jag har bordeline och beter mig inte sm cissi gör. Smutskasta inte oss som lider av en sjukdom tack.

    Svara

     Tror inte alla med adhd beter sig som Cissi Wallin heller

     Svara

      Heter fortfarande borderline i DSM-5. Vad är den stora skillnaden?

      Svara

       Sorry skulle vara svar till Linn!

       Svara

     När blev borderline en sjukdom? Du som påstår sig ha BL borde veta att det är en personlighetsstörning. STOR skillnad.

     Svara

     hon beter sig som en psykopat narcissist påminner om johanna möller.

     Svara

     Till anonym 20:30.
     Borderline är ingen sjukdom och nej alla med borderline/eips beter sig inte likadant, alla med adhd beter sig inte likadant, alla feminister beter sig inte likadant, alla kvinnor beter sig inte likadant osv osv. Att vissa beter sig på ett visst sätt betyder inte en smutskastning på alla 🤷‍♀️

     Svara

    Man ska väl inte kasta diagnoser på folk men jo CWs beteende stämmer bra in på Emotionellt instabilt personlighetssyndrom som det numera kallas. Det finns ju olika grader men genomgående är ju svårigheter i relationer, känslor och en ostabilt identitet Adhd ger också problem med att hantera känslor men jag har aldrig sett att det ett sig på det sätt som det verkar göra hos Cicci…

    Svara

     Instabil* morgontrött till tusen

     Svara

  Men vad håller hon på med? Det är som om hon krigar med hela världen för att försöka hitta en enda människa som är sämre än hon själv är, men hon misslyckas varje gång. Obegripligt beteende. I bästa fall kan hon bevisa att hon är näst sämst. Vad är värdet i det?

  Svara

   Alexandra Pascalidou är precis likadan, har haft en del med henne att göra. De två tillsammans vore verkligen ”a match made in hell”.

   Svara

   Tror inte att Cissi jagar efter någon som är sämre, tror hon tycker att de allra flesta är sämre. Upplever att hon har en rätt grandios inställning till sig själv och sitt eget varande, och vikten av henne själv i olika forum överhuvudtaget. Men håller med om att det känns som att hon krigar mot alla, förstår dock inte alls vad hon vill uppnå. Lite som att hon kört ner i ett dike och bara gasar på vilket leder till att hon kör fast mer och mer, enbart pga hon skulle erkänna att hon kört fel om hon backar..

   Svara

   Haha, väldigt väl beskrivet faktiskt. Makalöst är det.

   Svara

   Kan tänka mig att hon låter som gargamel inne i sitt huvud när hon tittar sig i spegeln, och smider fruktansvärt usla planer fast hon själv tror att hon är ett geni.

   Svara

    Min man och jag garvar högt åt detta vid middagsbordet, tack 😂😂😂

    Svara

  Mår verkligen illa av att se hur den här Cissi Wallin gör allt i sin makt för att få skenet bort från sig själv. Gällande ALLT. Tycker det är så obehagligt med narcissism och alla sätt det yttrar sig på. Att liksom inte kunna hantera andras kritik (som när Haveristerna avslöjade vilken sorts människa hon egentligen är) och bli så galet offensiv, hennes ego klarar inte av det så hon bara måste göra allt för att få det att handla om snubbarna bakom podden istllet. Eller om tjejerna från gardet. Eller allt annat hon vänt på i alla år för att rikta bort fokuset från henne själv.
  Såna människor som Cissi kan aldrig rannsaka sig själva. Det är fel på ALLA andra. Inget något säger om en kan stämma om det inte är något positivt. Blir mörkrädd på riktigt.

  Svara

   Ja, det borde få vilken vanlig människa som helst att haja till. Om det alltid är fel på ALLA andra och aldrig en själv; vad är då den gemensamma nämnaren? Det är inte alla andra 1453 personer man har en beef med; det är en själv. Är det verkligen rimligt att Cissi i all sin förträfflighet går emot alla naturlagar och alltid är perfekt och vars graf ständigt pekar uppåt uppåt? Svar nej.

   Hela hennes sätt att hantera det här på får det faktiskt att framstå som att en skruv är lös på riktigt. Och mot sådana kan man inte argumentera emot. Tyvärr blir det extra läskigt när de till råga på allt har gott om cash att strössla omkring sig. Det som däremot går är att vinna i rätten över dem. Vilket jag hoppas alla gör om det skulle leda till rättegång. Fint att Haveristerna hjälper Hanna med pengar för att finansiera juridisk hjälp vid behov. Också fint av dig C att med din stora plattform ge de andra tjejerna utrymme. Dessutom eloge till välskrivet och välstrukturerat inlägg!

   Svara

   Älskar cissis ”Men duuuuuraaaaaa!!!!!!!” -mentalitet. Som ett j-la barn! Kan inte stå för någonting, svara sakligt och agera ens 2% professionellt. Helt slut.

   Svara

   Känns ju uppenbart såhär i efterhand att Cissis agenda med Haveristerna Inte var att prata om sig själv utan att gå på männen med alla medel, hon satt ju bara och väntade på en öppning att få börja spy galla. Kan se framför mig hur hon suttit och planerat detta innan, oerhört mätt och nöjd med sig själv.

   Svara

  Undrar om resten av Gardet skriver under på detta? Jenny, Alexandra, Merely och nån Michaela? De kan ju inte vara riktigt kloka som går med på att publicera en sån här sak?
  Hela grejen är extremt skitig. Gardet kommer ju aldrig få den trovärdighet som var tänkt från början…

  Svara

   Man jobbar heltid med fackliga rättigheter och principer men man är allierad med någon som använder sig av svartarbete, falska löften och gratisjobb. Om detta är feminism så behöver icke kvinnor några fiender. Något jag icke kan förstå är de kvinnor som ÄN IDAG ger pengar till denna blufforganisation. Känn er blåsta. Era pengar är kastade i sjön.

   Svara

    Känner mest frustration över att jag ens skickade de ynka 30 kr jag swishade vid uppstarten. Otroligt besviken på det som getts ut för alla 300.000kr folk donerat, med andra ord all smutskastning.

    Svara

     Jag var förväntansfull inför uppstart och all reklam och hype inför Gardet. Detta vändes fort till förvåning och besvikelse över vad det faktiskt blev. Efter en vecka avföljde jag dem på insta och är glad att jag inte lagt en enda krona på projektet.

     Svara

   Det kan man VERKLIGEN undra? Kanske något CC/ngn annan kunde kika på? Verkar som det främst är CW bakom spakarna och namnet Gardet som får fronta. Frågan är också om någon ”får”/törs kliva av offentligt och tydligt i detta skede. Som det tycks nu är allt kring denna organisation (finns det ens ”medlemmar”?) en svindlande serie av skenmanövrar lägre än glocalnet…

   Svara

  Så alltså, dessa människor tror att man kan bara föra över pengar från ett företagskonto/föreningskonto till en annat utan att redovisa vad det är för något? Vilket konto hade dom tänkt bokföra det som…? Vill man få lön så måste det antingen ske via en anställning eller fakturering, hur annars liksom. Man kan väl inte oskattad ge folk pengar av utförd arbete. Och så säger Cissi att man inte blir klokare genom att fråga Skatteverket. Ooookeeejjj…det säger mer om Cissi än det säger om regelverket.

  Svara

   Varför skulle Cissi vilja fråga Skatteverket när det går hur bra som helst att betala ut lön svart åt folk.. 😄

   Svara

    Ja just det. Funkar det med hemhjälp så funkar det med andra också. Det blir ju mycket billigare, så länge man inte blir upptäckt av Skatteverket. Och så är det bara att betala lite straffskatt om det skulle hända. Småslantar för multimiljonären.

    Svara

    Hahahahahaha, just det!!! Cissi är minsann en riktig PÄRLA på ekonomi HEJA

    Svara

   Man kan tycka att all formalia kring styrelsearbete, bokföring mm inte är så viktigt och ”det fixar vi sen” men den här situationen belyser precis varför det är viktigt att känna till ansvarsförhållanden och regler från början. Om det skiter sig så är det jäkligt bra att ha ordning på vem som hade ansvar för vad och ha skött allt rätt, eller iaf känna till konsekvenserna av at inte göra det. Cissis kommentar om att man sällan blir klokare av att ha ringt Skatteverket…. synd att Hanna inte stod på sig.

   Svara

    Synd, visst. Men hon hade också ansvar för att stå på sig. Nu verkar hon få erfarenhet av hur det går när man ingår i en styrelse och inte tar ansvar för att sköta saker korrekt. Hoppas det blir en värdefull läxa.

    Svara

  Hon slår vilt kring sig just nu. Hoppas även att du tar upp att hon publicerats ett gammalt kravbrev idag som kommer ifrån en av snubbarna i Haveristerna. Återigen försöker hon måla upp en ofördelaktig bild av honom och menar att han skickar det till en kvinna som råkat såra hans ”mansego”. Det hon ”glömmer” att nämna är provokationer och de grova anklagelserna som föregick brevet, och ett axplock av dessa har Haveristerna lagt upp på sin instastory 🤷‍♀️

  Svara

   What!?! Är ’kvinnan’ Maria Engelwinge / somliga feta kvinnor?
   Har undrat var hon tog vägen efter haveriet / härdsmältan…

   Svara

    Yes! Har inte koll på exakt hur situationen mellan henne och A såg ut vid tillfället för brevet (mer än att kvinnan hade en hang up på honom pga något tidigare bråk), men vet att Cissis inlägg på Instagram inte alls reflekterar sanningen, där låter det som att A är en galen man ute efter att tysta kvinnor etc etc. Det passar ju Cissis narrativ 🙈

    Svara

     Finns hon, me/sfk, på insta? Eller är detta supergamla grejer?

     Svara

      Nej, vet att det spekuleras ibland på fb om att hon startat något anonymt konto men hon har inget publikt vad jag vet. Tyckte hon var skarp och rolig i vissa av sina texter, men har förstått att hon inte mår helt bra och är väl delvis en förklaring till att hon dragit sig tillbaka 🤷‍♀️

      Svara

       Så ja, det är gamla (och utagerade) grejer som Cissi drar upp för att skifta fokus. Eller nej! Hon belyser strukturer och patriarkatet 😉

       Svara

       Tyckte hon va obehaglig och aggressiv

       Svara

     Jag fattar inte deras story. Bara en kvinna med massa konstiga filter?

     Svara

      Antar att det är kvinnan som A så ”klandervärt” skickat brevet med förlikning till. Hon säger väl en del obehagliga saker. Verkar inte riktigt friskt. Sen har andra kommenterat att hon for med allvarliga anklagelser etc mot honom, därav att Cissi inte (såklart) visar hela bilden.

      Svara

      Cissi har lagt upp ett kravbrev som en av medlemmarna i Haveristerna skickade till en kvinna för några år sedan. Hon menar att det är bevis för att han inte klarar av kvinnor som ifrågasätter honom, för enligt henne hade kvinnan bara lagt upp skärmdumpar för att belysa och raljera kring hans klandervärda beteende.

      Problemet är att kvinnans inlägg inte var särskilt rumsrena, några av dessa är klippen som Haveristerna lagt upp (du måste ha ljud på). Mannen som kvinnan nämner i klippen är alltså en av Haveristerna. Hon ska även riktigt seriösa anklagelser mot honom. Kravbrevet har alltså en betydligt mer komplex historia än den Cissi presenterar (”man hatar kvinna”), och är bara en av alla krokar hon slängt ut de senaste dygnen för att flytta fokus 💃

      Svara

       Tack för förklaringen! Då förstår jag 😊.

       Svara

    Är det inte hon som ligger bakom ett eller flera konton i CWs tråd på flashback.

    Svara

     Haveristinna eller vad hon heter är garanterat hon.

     Svara

     Är till 90% säker på att Mensflytning eller vad kontot heter är hon.

     Svara

      Nej, mensflytning är en våldtäktsdömd person som har stalkat haveristerna sedan slutet av 2016.

      Svara

    Alltid sett ME/SFK framför mig när the real hmmm kommenterar, haha.

    Svara

     Jag med!

     Svara

     Hmmm…. Intressant

     Svara

    Jag har också funderat på vart hon tog vägen! Brukade kika på hennes insta lite då och då, var lite skoj, blev lite besviken på att hon raderade allt och försvann utan ett ljud.. Hoppas dock att hon mår bra!

    Svara

     Jag följer henne på insta nu, hon mår bra❤️

     Svara

  Gardet har kommit ut som en lekstuga för kvinnor med noll koll.
  Linnéa Claesson avslöjas, senast i GP för den lögnerska hon är.
  Det går bra för instagramfeminismen nu. 😂

  Svara

   Vad stod det i GP? 🙂

   Svara

    Svara

     ”På ”Assholes online” har hon under åren publicerat flera konversationer med män som skickat bilder inom denna genre, men slutade när det uppdagades att bilderna var hämtade från en porrsaft.”

     Svara

      Haha porrsaft. Undrar om det var autocorrect och i sådant fall i vilket sammanhang denna saft kommit på tal tidigare? Kanske i sms med A? Nej förlåt skojar, too soon.

      Svara

      Anonym 19,24. Jag har faktiskt tänkt på Linnea och jag undrar hur det kan vara möjligt att hennes följare eller fan club inte ifrågasätter linnea och hennes hat och hot! Nina rung älskar Linnea och Peter rung skriver att Cissi kommer att gå till historien som den som lyfte metoo! Host host….

      Svara

     ”“Hur ska jag ens tjäna pengar?” undrar Claeson.

     Det undrar nog inte hennes revisor. I hennes aktiebolags årsredovisning framgår det att hon omsatte 2,2 miljoner kronor förra året, med en vinst på cirka 800 000 efter skatt.”

     Svara

      Fniss 😊

      Svara

     Tack 🙂🙏

     Svara

     Tack

     Svara

      Ja, tack

      Svara

   Har Claesson avslöjats för, vadå? GP = göteborgsposten? Har inte hört något om detta, hur har hon avslöjats för något? 🤔

   Svara

  Dra moms från lön! Herregud, hur kunde dom ens från början tro att det skulle fungera! ”Kvinnor kan” Nej inte den här gången. Men helt klart så är Hanna den ärliga i det här fallet och som vanligt så är Cissi den falska/vidriga…..Ps såna här saker faller under allmänt åtal. Om det vill sig riktigt illa.

  Svara

   Ja om du fakturerar för arvode så skall moms läggas på. Så det är helt korrekt som Hanna skriver att om de fakturerar så måste moms räknas med.

   Svara

    Hon nämner ju moms i samband med att de talar om att fakturera istället. Kan folk läsa ordentligt.

    Svara

    19,04. Ja läggas på absolut. Men nu var det ju inte det jag skrev! Skillnad på att dra från lön! Eller hur.

    Svara

     Fast förmodligen tänker Hanna att de hela fakturabeloppet kommer hamna på 25 000 kr inkl moms. Dra sen bort momsen, betala alla soc. avgifter etc och då undrar hur mycket det sen blir kvar av dessa 25 000 kr. 🤷🏼‍♀️

     Svara

   Mona Sahlins okunskap avslöjades på samma sätt i samband med skandalen med livvakten. Ryser när jag tänker på att hon kunde ha blivit statsminister …

   Svara

  Har Cissi nånsin ringt Skatteverket ? Hon verkar mest vilja fiffla… Min erfarenhet är att man nästan ALLTID blir klokare av att ringa Skatteverket, såvida det inte är extremt komplexa ärenden.
  Pinsamt!

  Svara

   Jag blev inte ett dugg klokare av att prata med Skatteverket men kan ärligt inte riktigt skylla det på dem 😅 Anlitade revisor och löste det den vägen. Fattar man inte måste man ju ta ansvar för att lösa problemet såsom Hanna verkar försökt göra. Usch tycker synd om henne.

   Svara

   Haha jobbar inom löneadmin och det är tydligt att de som svarar i telefon på Skatteverket har noll kunskap. Ger ofta fel information eller inte ens förstår frågan..

   Svara

  Cissi Wallin är ingen riktig feminist, hon är en EGOIST. Hårresande hur känslokallt egoistiskt hon beter sig. Tycker faktiskt lite synd om de nuvarande styrelsemedlemmarna. Tänker främst på Jenny Bengtsson, som ju fortsätter (liksom wtf?!) att försvara CW. Hon kan fan inte kalla sig medsyster och feminist eller knappt ens vänster längre, så som den hon verkar vilja försvara in i graven beter sig. Cissi Wallin är ett sjunkande skepp som kommer ta alla som inte hoppade av skutan i tid med sig ner till havets botten.
  Enda trösten är väl att det är rätt underhållande att se det här haveriet till människa gå under i realtid. Som man bäddar får man ligga, så att säga…

  Svara

  Snyggt av dig att låta Hanna få lägga ut sitt svar på din stora plattform Camilla!

  Svara

   Ja och ganska nödvändigt ifall sanningen ska fram på ett rimligt vis. När någon liten försöker skydda sig mot en stor stark övermakt som slåss skogstokigt och gubbvant för sitt hemtama herravälde.

   Vaket av Camilla men också ett sätt att visa att en blogg om bloggar kan vara ett stort och starkt skydd för små människor som drabbas av starka krafter i bloggsfärerna & sociala media. Dvs den rena jävla mobbing som Cissi håller på med, Antagligen mot en helt förtvivlad motpart.

   Svara

    Jag håller med. Hela soppan är osmaklig och det känns bara rättvist att CW med sin stora plattform inte står oemotsagd.

    Svara

  Jag tror det är dags för Hanna att anmäla Cissi för förtal!! Detta är ju helt befängt och oacceptabelt.

  Svara

  Undrar hur länge nya Gardet-styrelsen kommer stå ut… 😩

  Svara

   De filar nog på sina ursäkter as we speak.
   Kan bidra med några förslag:
   1) sjukdom.
   2) behöver mer tid för familjen.
   3) har för mycket annat jobb just nu.
   4) hunden åt upp min hemläxa.

   Svara

  Inget av det som står på Gardets hemsida smutskastar ju någon eller försöker få individer att se dåliga ut. Det är ju rätt tydligt att hela styrelsen inte vetat vad de sysslat med och att juristen nu ska hjälpa dem. Varför ska inlägget riktas så som att Cissi med Gardet är ute efter någon? Eller tolkar jag det bara galet?

  Svara

   Är av åsikten att du tolkar galet. De hänger väldigt tydligt ut Hanna i sin text och även övriga i styrelsen men fokus på Hanna som ekonomiansvarig. De skriver att de velat betala ut ersättning som arvoden (vis fakturering) men ser msn på konversationen som Hanna visar ör det tydligt att den som ville göra rätt för sig, genom att prata med skatteverket, var Hanna. Men Cissi säger att det inte ska göras på det viset.

   Svara

    *övriga i förra styrelsen

    Svara

    Den där Hanna hävdade sig inte vara ansvarig för ekonomin och texten på Gardets sida visar att hon så var. Hänga ut är väl rätt mkt fel ord.

    Svara

   Jo, de pekar ju direkt ut Hanna och de tre avhoppade medlemmarna? Tycker texten rätt tydligt vill få det att framstå som att Cissi är helt oskyldig (vilket vi har starka bevis ovan på att hon inte är) samt att de vill måla de andra tre som skyldiga fifflare, mer eller mindre. Oerhört oproffsigt och fruktansvärt läskigt beteende från Cissi och den stora plattformen. Alltså… Kalla kårar. Förstår inte hur de andra kan vilja beblanda sig med henne.

   Svara

    Jag tolkar verkligen inte texten så. Å andra sidan är jag inte följare av nån av dessa människor så min tanke om saken kanske inte är färgad av att vilja kapa någon vid anklarna eller hålla någon om ryggen.

    Svara

   Hjälpa dem?

   Summan av kardemumman i gardets post är att arvrodena är att betrakta som lån. Var tror du detta innebär för Bergwall och Andersson m.fl.? Att de kan andas ut och dansa vidare i livet, eller att det snart dimper ner en saftig återkravsfaktura på 45′?
   Hur är detta en hjälp för någon av de föredetta styrelsemedlemmarna?

   Svara

    Varför ska någon av dem komma undan med att ha fifflat med pengar, medvetet eller ej?

    Svara

     Är det omedvetet så är det ju inte fiffel, utan ett misstag.

     Svara

     På vilket sätt har de fifflat? Tycker att det är extremt tydligt, trots gardets försök att grumla vattnen, att styrelsen varit överens om utbetalningarna. Herregud, Cissi sitter ju själv och gaggar om inte bara ATT utbetalningar ska ske, utan även i vilken form.

     Svara

  Bortsett från allt Cissi gjort så är hela soppan med Gardet så fruktansvärt PINSAM. De slog alla på stora trumman och skulle lansera något stort och mäktigt och granska hela världen. Förändra världen! Granska makten! Och så ba… Ja, klarade de inte ens av att betala ut löner. Skämskudde över alltihopa :O

  Svara

   Ännu mer pinsamt att hon trodde hon skulle frälsa New York genom att lära amerikaner om sociala medier. Hon borde ha stannat hemma och läst om Ikaros i den grekiska mytologin.

   Svara

    Nej 19:14. Nu blandar du ihop historier här.

    Svara

     Jag vet att det låter pinsamt likt Bella, men Cissi har gjort samma misstag.

     Svara

      Va??? Har Cissi också startat en agency i NY?

      Svara

       Ja, way back snackade hon om det! Kommer ihåg att jag undrade hur det skulle gå till då.

       Svara

        någon borde kontakta tjejerna som CW hade argenturen i NY med och fråga dem hur det var att samarbeta med henne och varför den lades ner. Kan tänka mig att den storyn är rätt smaskig också

        Svara

         Ja de la ju ner direkt?! Startade upp, satsade hårt, ut i media, snygg hemsida och nån slags trailer (?). De hade typ ETT mingel och sen dog det.

         Svara

          amandambenson och carkani på instagram

          Svara

      Nä men gud vad roligt! Det är ju nästan ord för ord Bellas koncept.
      De där två borde bygga bolag ihop. Vet inte om de skulle frälsa eller förgöra världen….

      Svara

       Det enda man kan säga till Cissis försvar är att hon i alla fall var först.

       Svara

       Och de skulle nog förgöra varandra.

       Svara

        Gud vad kul! Den dokusåpan hade jag fan följt. Vem vinner och vem försvinner? Pussy power fight!!

        Svara

         Catfight. Who’s the sissy?

         Svara

      ”Vi är alla kompetenta” 😂

      Svara

   Tycker inte alls det är pinsamt. Misstag kan alla göra och jag tvivlar på de förra medlemmarna har något att säga emot eller förneka gällande det. Det som däremot ÄR pinsamt är CW:s försök att lägga skulden på alla andra. Medan övriga verkar erkänna sina misstag skickar CW advokater på dem. DET är inte bara pinsamt, utan även djupt ohederligt. Jag tvivlar inte på att alla inblandade skäms. Utom CW som bara verkar tycka att allt är någon annans fel.

   Svara

  Jag blir fan illamående över hur Cissi behandlar människor.
  Det finns 2 alternativ här.
  1. Hanna och Kajjan har fifflat
  2. Cissi vill jävlas med Hanna och Kajjan , så hon ljuger.
  Vi vet att Cissi tidigare har ljugit om att en kvinna ska ha stulit pengar från ett projekt.

  Svara

  Jag har inte hängt med någonting i detta med Cissi Wallin vilket jag ångrar nu. Har inte läst ett ord. Kan någon ge mig en supersnabb förklaring vad det är som har hänt? Från början

  Svara

   Hoppas denna kommentar är ironisk, cause aint nobody got time for that!

   Svara

   CW kommer på superidé o starta feministisk site (gardet) med feministisk styrelse och skribenter. Det skär sig i styrelsen pga CW går ej att arbeta med, CW hänger ut folk som går i försvar o det blir pannkaka. Nu anklagar CW Hanna (med i gamla styrelsen) för att ha hanterat ekonomin på fel sätt. Pengar som de fått in genom privata donationer (patreon).

   Tror jag…

   Svara

    Hänger ut… Hon anklagar folk för stöld och allt möjligt.

    Svara

   Copy/paste från morgonens tråd (inte min).

   P / 14:47

   Kommer vara svårt att vara opartisk, men ska försöka sammanfatta vad hon anklagats för iaf.

   Cissi anklagas för diverse lögner och påhopp. Hon har kastat flera andra kvinnor hon haft olika konflikter med under bussen och hängt ut dem i sina sociala medier på olika sätt, gjort grova uttalanden om att det fifflats bort pengar ur föreningar och så vidare – några av dessa saker har konkret motbevisats senare. Cissi vägrar kännas vid att hon skulle ha hängt ut någon eller ljugit om någon. Varje gång hon ifrågasätts om konkreta saker säger hon att så var det inte, eller det minns hon inte et cetera. Mycket av kritiken hon får i detta handlar om att A) hon har väldigt många som följer och stöttar henne, + stort utrymme i andra medier och B) hon sitter på ganska höga hästar och dömer andra människor trots sina egna brister.

   I somras startade hon och några andra en förening vid namn Gardet som var ämnad att vara en plattform för feministiska texter med något mer tillspetsad tongivning. Det blev ganska snabbt konflikter inom redaktionen. En av de allvarligare sakerna var hur en 16-årings namn publicerades efter att han skickat ett hatiskt mail till dem. Karin Kajjan, som utsetts till ansvarig utgivare, blev inte informerad om texten i förväg, var mot namnpubliceringen, vilket infekterade situationen ganska duktigt. Ett tag därefter hoppade tre av de fyra i redaktionen av projektet, men bara Cissi kvar. De avhoppade väljer att inte gå in på varför. Hon börjar i sociala medier insinuera att de andra missköt sitt arbete, fifflat med ekonomin, inte ”brunnit för kampen” och så vidare. De väljer att försvara sig offentligt och konflikten blir öppen. Avhopparna har inte mycket till övers för Cissi.

   Podden Haveristerna levererar en granskning av Cissi. Först ett samtal med henne som blir ganska mycket skrik och gap mellan parterna. Sen en uppföljning där de tar fram mycket av bevisen för påståenden de kom med i samtalet med Cissi. Nu senast 2½ timmar intervju med två av avhopparna från Gardet.

   Cissi har efter avsnitten bl a öppet publicerat hot om att outa skit hon har om de två männen i Haveristerna (Haveristerna består av två män och en kvinna, Cissi osynliggör helt kvinnan och målar bilden att podden består av två kvinnohatande män). Hon hotar med att skicka information till en av männens sambo med mera. Dagen då intervjun med avhopparna släpps släpper Cissi ett antal skärmdumpar som handlar om situationen som beskrivs i det här blogginlägget, en djupt obehaglig händelse från sommaren 2019. Cissi insinuerar att det är mannen från Haveristerna som granskat henne, H, som är mannen från det potentiella övergreppet. Det är dock inte fallet, men Cissi tar bort kommentarer från sitt instagram där folk säger att det inte är han, men lämnar kvar kommentarer som säger att det är han. Folk som säger sig vara vänner till kvinnan från händelsen säger att kvinnan inte har talat med Cissi om detta och inte vill att skärmdumparna skulle finnas för allmän beskådan. Cissi får kritik från bl a Kajjan och Lady Dahmer om att det här inte på något vis är acceptabelt beteende från Cissi.

   Det blev en ganska lång sammanfattning av de senaste vändorna kring henne, men vet inte hur kortfattat man kan hålla sig utan att informationen blir meningslös…

   Svara

    Jag blir förmodligen inte populär här där alla hatar Cissi men jag måste ändå skriva att jag uppfattar allt på ett lite annat sätt. Jag tror inte att Cissi är fantastisk men jag tycker att häxjakten på henne är totalt överdriven.

    Om jag skulle göra en sammanfattning från en annan synvinkel så skulle jag nog lyfta följande punkter.
    – Cissi är en drivande kraft under me too I Sverige. Mannen hon pekar ut blir till en början kritiserade (som sig bör) efter sitt svinaktiga beteende som han kommit undan med under årtionden. De flesta andra stora feminister backar Cissi men väldigt många vågar inte ta ställning eller tar FV:s ställning (bl.a. flera kända manliga poddare). Här tror jag att en vrede och ilska väcks hos Cissi, det är här man ser att hon går på andra kvinnor som är fega hycklare (med all rätt).
    – Cissi fortsätter att driva en kamp på instagram där hon lyfter både män och kvinnors klandervärda beteende. Hon får fler och fler fiender, nu drar också kändis feminister åt sig öronen. Samtidigt känns det hon lyfter fortfatrande relevant och viktigt.
    – Gardet startar. Till en början har Gardet en enorm potential. Artikeln om Clara Törnvall är fantastik och den lyfts i flera stora medier. Sen hänger Cissi ut den minderåriga killen med argumenten om att Killar fan måste börja ta ansvar för sina egna handlingar. Hon agerar på impuls och tänker inte efter. Jag tycker ändå att hon har rätt i att unga killars svinaktiga beteenden måste belysas. Däremot ärnamngivningen allt annat än okej. Här bli Kajjan och Cissi rejält oense. Jag håller med Kajjan här.
    – Sen blir det en jävla soppa angående Gardets ekonomi. Ska jag vara ärlig så tror jag varken att Cissi eller Kajjan och Hanna har rent mjöl i påsen. Hanna svara ju inte alls ( i inlägg här ovan) på de sista tre utbetalningarna som gjorts. SMS-konversationen mellan henne och Cissi bevisar absolut ingenting. Den konversationen verkar handla om de första sex utbetalningar som de var överens om. Sen har ytterligare tre utbetalningar gjort som Hanna slingrar sig kring.
    – Cissi startar tillsamman med några andra demonstrationerna och hashtaggen #brinnförjosefin. Det får enormt mycket uppmärksamhet och efterskakningar. Jag tycker att detta är något av det bästa Cissi gjort. Modigt och det skapar förändring på riktigt. De flesta är TemaCissi här.
    – Cissi startar upp flera demonstrationer under hashtaggen #rättslösa vilket får ett enormt genomslagskraft runt om i landet. Den typen av demonstrationer där kvinnor går samman i stad efter stad har varit mäktigt. INGET av detta lyfts i media, skäms ta mig fan all media! Inget av detta stöttas av kända feminister för konflikten med Cissi verkar vara viktigare än att stötta kvinnor i verkligheten. Bara tänk om flera kändisar hade lyft frågan, kanske hade det kunna få lika stor genomslagskraft som #brinnför Josefin.
    -Cissi blir osams med Stina Wolter (jag fattade inget av det där).
    – Podden haveristerna intervjuar Cissi. De två männen i podden beter sig fullständigt vidrigt mot henne under två timmar. De skriker och svär åt henne. Det var jävligt jobbigt att lyssna på tycker jag. Cissi försvarar sig, slingrar sig delvis. Personligen tror jag att hon kände sig extremt obekväm, vems kulle inte vara det om två vuxna män sitter och skriker åt en. Det lyfts blandanant att Cissi anlitat svart barnvakt, jag tycker inte att det var en bigdeal och fattar inte alls hysterin kring detta. Övrig kritik som lyfts kring Cissi tycker jag är svag. Sen lyfter Cissi att männen har ett fruktansvärt beteende mot kvinnor vilket de förnekar. Cissi står på sig och menar att hon har bevis. Mycket riktigt så har hon även det.
    – Hanna och Kajjan är med i Haveristerna och får enormt mycket beröm för att de var så sakliga. Ingen verkar nämna att det nu är tjejen i podden som sköter intervjun (som är betydligt mer professionell). Det äringen som skriker skällsord åt dem i två timmar. Istället sitter de och skrattar och har det ganska så trevligt verkar det som. Jag undrar verkligen hur Kajjan och Hanna hade reagerat, svarat och agerat om de hade blivit behandlade som Cissi. Jag tycker inte att något nytt överhuvudtaget kommer upp i poddavsnittet. Ord står mot ord. Återigen så tror jag inte att någon av parterna har rent mjöl i påsen.
    – Cissi lyfter på sin instagram att en tjej har blivit utsatt för sexuella trakasserier av en man vars identitet inte går att säkerställa men där de flesta drar slutsatserna att det är en av mannen från podden. Cissi hävdar med bestämdhet att den utsatt kvinnan har godkänt publiceringen. Jag tror på Cisssi här. INGEN av de kända feministerna (Kajjan och Lady Dahmer bl.a. lyfter det vidriga beteende som mannen har utsatt kvinnan för. Nej…återigen är konflikten mot Cissi viktigare att driva.

    Alla får tycka som de vill men jag försökte med min (korta) sammanfattning bidra med en något mer nyanserad bild av allt som hänt.

    Svara

     Du har aldrig funderat närmre på varför de kända feministerna backar långt bort från Cissi? Varför tror du att de gör det?

     Svara

      Jag tror att de backar för att Cissi är impulsiv och oberäknelig, svårt att lita på helt enkelt. Men det ursäktar inte att de gör precis vad som helst för att sänka Cissi. Varför vågade exempelvis INGEN backa demonstrationerna #rättslös? Demonstrationerna var faktiskt helt unika.

      Svara

       Demonstrationerna var helt unikt korkade. Kvinnor är inte rättslösa. Hela projektet var bara ännu en av cissis lögner för att hon skulle få 15 minuter till i Instagrams strålkastarljus.

       Svara

        Jag tycker att hashtagen var ett genidrag. Nej, kvinnor är i teorin inte rättslösa men i praktiken är de det.

        Svara

         Nej.

         Svara

          Jo!

          Svara

       Hade du backat någon som spridit rykten om dig? Någon som gått runt och sagt att hon ska ringa soc? Hade du backat någon som spridit rykten om en nära vän till dig? Det hade inte jag iaf!!

       Det handlar här inte bara om att hon är oberäknelig utan att hon faktiskt har skadat folk hon arbetat med! Tex hur hon anklade superturken (elcim) För att ha stulit pengar när i själva verket det inte var så öht. Osv osv osv.

       Har du lyssnat på haveristernas andra avsnitt om Cissi? Inte den med Hanna och kajjan.

       Svara

        Hej,

        Nej jag har faktiskt inte lyssnat på de andra avsnittet eftersom jag tycker att deras podd är allt annat än en granskande podd. Snarare en podd som bygger på rykten och gissningar.

        Svara

       Säger som andra redan påpekat: skulle du backa nån som behandlat dig illa? Som skadat dig eller människor du bryr dig om? Eller nån du tror är farlig för kvinnor? Det hade inte jag. Betänk också vad som sker bakom kulisserna, allt som kommit fram men också allt som folk INTE vågat berätta om pga rädsla för Cissi. Tror de kända feministerna har bättre koll på det än vi och de har till skillnad från Cissi inte ett rykte av att ljuga precis hela tiden.

       Svara

     1. #rättslösa är inte alls ett genidrag och talar direkt emot #vågaanmäl som Cissi också startade, så det visar ju på hur genomtänkt hon är. Sexbrott är problematiskt juridiskt eftersom ord ofta står mot ord och det finns ofta mycket lite annan bevisning. Det kommer tyvärr göra att många som faktiskt har våldtagit någon inte kommer fällas för att det inte kan bevisas. Det är en beklaglig, men i mina ögon nödvändig, konsekvens av att vi har rättsäkerhet i landet. Personer ska inte fällas för grova brott om de inte är skyldiga bortom rimligt tvivel.

     2. Du måste ju verkligen vara team Cissi med din beskrivning av den första podden med Cissi i Haveristerna. De som skriker på varandra är främst Henko och Cissi. Att Henko till slut skriker är helt naturligt när han grundlöst blir anklagad för att han hatar och är hotfull mot kvinnor bara för att han kritiserar Cissi. Det säger nåt om de ”feminister” som helt sorglöst slänger ur sig att man efter man är kvinnohatare och sen blir förvånade över att dessa män blir förbannade. Implicerat så visar de ju hur lite de menar allvar med såna anklagelser och hur lätt de bara hasplar ur sig det. Axel håller helt uppenbart mycket lägre ton och profil än både en med rätta förbannad Henko och din idol och översteprästinna Cissi som sitter och uppenbart slingar sig, blåljuger och whataboutar med att hitta på anklagelser. Som sagt, du förråder dig som uppenbart inte saklig och objektiv när du beskriver Cissis medverkan i Haveristerna på det där sättet, men nice try.

     Svara

      Tack för ett vettigt inlägg med fakta inte massa saker baserat på hur du tror det är.

      Svara

      Jag håller med om att artikeln om Törnvall var mycket bra, men det är ju också symptomatiskt att det enda riktigt skarpa/iintressanta som publicerats där är skrivet av ngn som inte är en del av Gardet. Det är väl Törnvall själv som skrivit artikeln?

      Svara

      S,
      1. Det du skriver om rättslösa, att det talar direkt emot att våga anmäla är dina egna åsikter. Det finns ingen fakta eller statistik kring ditt påstående. Dessutom är det ett påstående som demonstranterna tagit avstånd ifrån. Däremot bygger Rättslösas demonstrationer på statistik och fakta (tillskillnad från dina egen åsikt) t. Fakta om hur många anmälningar som läggs ner, fakta om hur många domar som blir fällande, fakta om en låg straffskal när det gäller brott mot kvinnor. Statistiken är lätt att kolla upp på SCB.

      2. När det gäller poddavsnittet i haveristerna där Cissi intervjuas så stämmer det att jag är mer ”team Cissi”. ”Henko” som du kallar honom har enligt mig ett förkastligt beteende. De sitter dessutom tre mot en och använder svordomar och annat mot Cissi i två timmar. Dessutom frågar ”Henko” frågan vad Cissi har ”mot dem” och det är då hon tar upp att Henko har trakasserat en rad kvinnor. Inte mer än rätt. Dessutom har Cissi lyckats bevisa att det stämmer. Det Henko har gjort och hans sätt att behandla kvinnor är så mycket värre än Cissis beteende att det är ganska lätt att vara på Cissis sida.

      Nej, Cissi är inte min idol.

      Svara

     Vilka kända manliga poddare har tagit ställning för Virtanen?

     Svara

      Tror ingen riktigt gjort det. Däremot hängdes folk ut (både manliga och kvinnliga poddare och komiker och random people) för att inte ha av följt honom på instagram eller lajkat hans inlägg. Detta blev I CWs narrative som jag förstår det att ”ha tagit ställning för honom mot henne.” Obehagligt försök att isolera honom från omv ärlden tänker jag.

      Svara

     håller helt med dic! Bra sammanfattning, tack!

     Svara

     Har bara dessa råd Jenny.

     Läs inte bara Cissis IG, och inse att hon serverar dig en friserad bild av sanningen som gynnar henne (BARA henne). Applicera alltid källkritiskt tänkande.

     Svara

      Anonym, jag har samma råd till dig när du läser Hanna Bergvall eller Lady Dahmers inlägg. Eller när du lyssna på podden Haveristerna. Du kan börja med att granska haveristernas två poddavsnitt när de intervjuar Cissi i ena och Hanna & Kajjan i det andra.

      Tycker du att de använder samma tonfall? Tycker du att de ställer liknande typ av frågor? Kommer de med lika många anklagelser eller ifrågasättande i de två poddavsnitten? Använder de svordomar i båda avsnitten? Hur påverkas intervjupersonerna av att det främst är en lugn och sansad kvinna som intervjuar eller en ma som skriker och svär? Hur tror du intervjuobjektet påverkas? Hur påverkas en intervjuperson som känner sig hotad, pressad och stressad kontra en intervjuperson som känner sig trygg. DET är att var källkritisk!

      Svara

  Okej såatteh…
  1. Hanna och evt någon annan betalar vid flera tillfällen ut svarta pengar till sig själv och andra medlemmar. Det dröjer till utbetalning 2 innan hon får för sig att kolla upp regler
  2. CW påstår att enligt revisor är det bäst att fortsätta betala ut svarta pengar
  3. Hanna ber om ursäkt för att hon ville skaffa information och lovar att sluta försöka ha koll.

  I don’t know about you guys men detta är inte smickrande för någon av dem…

  Svara

   Haha

   Svara

   Nä, det är kasst för alla inblandade MEN till Hannas/Kajjans/Elins försvar så sa Cissi uttryckligen att revisorn tyckte de skulle betala ut arvoden som lån, och att lånen sen skulle avskrivas och redovisas korrekt i slutändan. Men det hände ju aldrig pga avhopp och sen bytte Gardet märkligt nog revisor…. 🙄

   Svara

    Okej, såg inte biten om lån men det verkar ju vara världens sämsta förslag?! Varför inte göra rätt för sig från början? Låter iofs som något som mygel-cissi skulle komma på…

    Svara

  För att vara feminist och kämpa för kvinnors rättigheter att yttra sig om saker etc, så verkar hon vara väldigt mycket för att förstöra, utpressa och hota just kvinnor till tystnad. Hur går det ihop?

  Svara

  Fan vad körd Cissi är nu. VEM ska ge sig in i samarbeten med henne i framtiden? Hon hugger ner vem och vad som helst om det får henne att se bättre ut. Ömmar för alla som hamnat i hennes väg.

  Svara

  Fan vad trött jag är på Cissi Wallin. Hoppas hon lämnas kvar i 2019. För dem som drabbas av hennes sjuka beteende skull. Och för feminismen och ja, allas skull. Cissi du är så galen så du gör oss en tjänst om du bara försvinner från våra liv. Lev ditt fantasi liv med dina pengar och advokater på nån öde ö någonstans istället.

  Svara

  Det som utspelat sig de senaste dagarna här är fan det vidrigaste jag läst på nätet, kanske någonsin. CW – du borde bara pudlat i podden, sagt precis som det var. Varit ärlig och ödmjuk, för ingen i världen är perfekt. Ingen jävel gör allt rätt. Ingen kan skylla på alla andra jämt.

  Istället för att fortsätta vidhålla din ”sanning” som det finns belägg för är felaktig samt sluta leka martyr. En människas trovärdighet sjunker för varje gång man blir påkommen med att ljuga.

  Svara

  Är inte stadgeexpert men trodde att nya styrelsemedlemmar i föreningar bara kan väljas in på ett ordinarie eller extrainsatt årsmöte och då behöver man nog även göra en ekonomisk berättelse. Eller?

  Det verkar lite underligt att de håller på med sin ekonomiska berättelse först nu om de valde in nya styrelsemedlemmar redan i somras eller under tidiga hösten. Jag trodde inte man kunde välja in nya medlemmar utanför ett årsmöte. Ett formellt årsmöte är ju också viktigt utifrån frågan om ansvarsfrihet. Har man valt in nya medlemmar utan årsmöte kan det ju bli otydligt i efterhand vem som ansvarat för vilka ekonomiska beslut i föreningen.

  I stadgar brukar man dessutom ange hur få man får lov att vara för att vara beslutsmässig som styrelse. Om man nu kan välja in nya medlemmar utan årsmöte (har aldrig hört om detta) är frågan är om detta går att göra i fall styrelsen inte är beslutsmässig.

  Svara

  Someone is in

  B
  L
  Å
  S
  V
  Ä
  D
  E
  R

  Som vi säger i Östergötland.

  Svara

  Starkt modigt och helt självklart att människor vill försvara sig när CW hotar bråkar och förtalar andra människor.

  Svara

  Fast om man snart är utbildad jurist och skriver att man ska ”släppa att förstå hur det går till och släppa att ha koll” när man sysslar med arvoden etc är rätt dåligt i mina ögon. Säger inte att Cissi inte beter sig dåligt men lite ansvar har man ju själv att se till att det går rätt till? Är man ekonomiansvarig så har man ett ansvar att sätta sig in i saker och inte bara släppa ansvaret för att någon säger det, oavsett om det är Cissi eller ej. Har man inte mod att stå upp mot någon som uppenbarligen har fel så kanske man inte ska ta sig an sådana uppdrag och kanske borde skaffa sig lite skinn på näsan? Då skaffar man sig underlag för hur det ska gå till och visar detta för vederbörande så att denne inte kan säga emot, man ger inte upp att ”försöka förstå”. Sen har Cissi helt klart varit med på detta och försöker nu skylla ifrån sig, vilket är fel.

  Svara

   1. Hon sa ju emot
   2. Hon har nog lärt sig nu att fortsätta säga emot och ha lite skinn på näsan
   3. Tbh förmildrande omständighet med manipulerade Cissi
   4. Oavsett officiella titlar verkar ju Cissi varit den som i vart fall lekt boss. Och bossen har kontakt med revisorn. Enligt Cissi säger revisorn, som ju har ekonomi som specialitet, att de kan göra på ett visst sätt. Förstår då att Hanna accepterar det efter lite om och men och försäkran från bossen.

   Så visst, missat har de alla gjort men jag kan se hur de hamnade där. De borde tidigare tagit in rätt kompetens men stod trots allt med att förfoga över det som de hade. Alla skulle hjälpas åt, men i dokumenten var de tvungna att ha sina ansvarsområden nedskrivna. Cissi har ju vilselett, förvrängt och ljugit

   Svara

    Hon sa emot men hon borde tagit reda på hur det faktiskt ligger till med regler etc så att hon kunde säga: ”detta ska göras på följande sätt enligt konstens alla regler” istället för att ”inte sätta sig in i det mer”. Men ja jag hoppas hon i framtiden har bättre självförtroende att kunna säga ifrån och inte ber om ursäkt så som hon gjorde för hon hade inget att be om ursäkt över till Cissi. Tycker inte det är en förmildrande omständighet att Cissi är manipulerande då det är ens eget ansvar att sätta sig in i hur saker fungerar. Om hon ska bli jurist lär det vara en bra läxa hon lärt sig eftersom hon kommer råka ut för många manipulerande människor, då kan man inte bara ge upp att sätta sig in i sitt ansvarsområde för att någon annan säger något annat.

    Svara

     Gardets pengar verkar skingras för vinden. Om advokater anlitas är pengarna helt slut om några veckor. Advokater kostar 2 000 kr i timmen minst. Vill Gardets donatorer att pengarna går dit?

     Svara

     Jag håller med dig Lisa! Säger inte detta för att på något vis backa CW, hon är ju uppenbarligen helt galen, men det ser inte bra ut för någon nej. Jag är själv jurist och minns hur det var att vara nyutbildad och ta några av sina första uppdrag och lära sig hur otroligt viktigt noggrannhet och saklighet är. Det ser inte bra ut att Hanna inte kan hålla reda på vad som gäller för utbetalningarna. Det framstår som att styrelsen lär sig med vägen om utbetalningarna istället för att sätta sig ner och fundera på förhand och se till att det fattas ett beslut som protokollförs. Tycker också det är märkligt att Hanna inte drivit på om just protokollen. Som jurist vet man ju vikten av att rätt beslut fattas med rätt mandat och går att styrka genom ex justerade protokoll. Jag förstår att Hanna är ung och har full respekt för den pressade situationen hon varit i, men detta är relativt grundläggande saker.

     Svara

      Tycker man får en bättre bild i podden med Karin och Hanna. Där framgår hur jävla kort tid de hade på sig, de lanserade hela prjektet på bara ett par månader. De hade helt enkelt ingen tid att kolla upp saker själva eller ens ha ordentliga diskussioner, utan fick lita till ”revisorn”. Sen hade ingen av dem föreningserfarenhet, vilket gör att man missar mycket som för ändra är helt självklart. Dock borde de insett detta och tagit hjälp från början!
      Känns som att de hela tiden blev tvungna att jobba med det som för tillfället var mest akut och skjuta allt annat på framtiden. Att det skulle bli lugnare ”sen”, vilket aldrig hände när konflikterna istället hopade sig.

      Svara

       Jo jag lyssnade på podden och tyckte att de gav ett bra intryck och förklarade en hel del. Jag är helt och fullt på Kajjan och Hannas sida i den här röran men jag tycker att de inte är helt utan skuld vad gäller de här utbetalningarna. Man kan kritisera CW för att vara vårdslös med andras pengar men detsamma gäller väl för hela den förra styrelsen i Gardet? Det är ju en del förklaringar om att de var så engagerade och jobbade så himla mycket och ja.. må så vara men någon, om inte Hanna så någon, borde ju stannat upp och tänkt en vända till innan stora summor pengar betalades ut utan att någon visste om det var lön, lån eller någon annan typ av ersättning? Åtminstone Kajjan har väl varit frilansare rätt länge och borde kunna hålla rätt på att fakturera för beloppen som betaldes ut. Det är ganska grundläggande att förstå vilken typ av betalning man tar emot på sitt konto. Det vet ju vem som helst.
       Med det sagt hoppas jag verkligen att de får rätt på den här ekonomiska soppan fort och kan lägga det här bakom sig. Misstag görs och jag hade inte velat vara i den här situationen med CW och hennes sjuka hämndlust.

       Svara

        Ja, vad har de hållit på med?! Ingen vet hur man driver en förening eller styrelsearbete, vad styrelsemöten är till för, vad ”ansvarsfrihet för den avgående styrelsen” betyder, vad poängen med bokföring är eller varför man bör prata med kunniga inom detta INNAN man lajjar loss med folks donerade pengar. Att ta emot pengar på privata paypal-konton?! Att i te ens veta vilka dessa konton är?! Man skäms å deras vägnar, allihop.

        Svara

  Men Hanna B slingrar sig bara i sitt svar och kommer inte med ett rakt och tydligt svar. Cissi vet redan om 6 utbetalningar ( de utbetalningar som Hanna och Cissi messar om). Utöver dessa 6 utbetalningar är det ytterligare 3 som Hanna inte ens svarar på.

  Fattar inte häxjakten som pågår mot Cissi just nu där alla påstår att hon ljuger. Herregud hon har betalat en barnvakt svart. Sen har det varit en konflikt i Gardet, varför blir alla så jävla upprörda??

  Sen försöker hon försvara sig i den vidriga podden där två män sitter och skriker åt henne. Vem som helst hade tappat det om man hade blivit så illa behandlad. Dessutom lyfte hon hur podd-duon kränker och behandlar kvinnor och visar nu även upp bevis på att det stämmer.

  Häxjakten på Cissi måste ta slut!

  Svara

   Det är inte en duo. Det är en trio. Varför osynliggörs Myra i det här? För att hon inte passar in i narrativet att Haveristerna är kvinnohatande snubbar?

   Svara

   Cissi påstod från början att hon bara visste om tre av utbetalningarna. Nu vet hon plötsligt om sex? ”Ok”.

   Svara

   🤦🏼‍♀️ Snarare Cissis häxjakt på kvinnor som måste ta slut.

   Svara

   Hej. Cissi.

   Svara

   För att Cissi väljer att ta allt offentligt så att folk måste försvara sig emot hennes lögner offentligt. Om hon tog det rätt väg med rätt person och inte i sociala medier skulle hon inte ha dessa problem

   Svara

  Så besviken på Jenny och Alexandra att jag avföljde. Trodde ändå att dom hade något vett i skallen…

  Svara

   Trodde att Jenny och Alexandra hade lämnat?

   Svara

   Skriver de på insta? Berätta gärna vad isf. Alla har låst konto numera.

   Svara

  Hon har inte ”bara” betalat en barnvakt svart 🤦‍♀️ Hon har förtalat en rad personer utan grund, hon har hotat andra, startat egna häxjakter, varit ovarsam med såväl insamlade medel som med sanningen osv osv. Hoppas Cissi träder tillbaka för nu skadar hon mer feminismen än gör någon som helst nytta!

  Svara

  Nu om någonsin borde det skapa en swish till alla kvinnor som kastas under bussar av Cissi Wallin. Jag vet inte hur man gör. Men någon annan kanske vet och kan ordna? Om ni inte har koll så rekommenderar jag att ni lyssnar på Haveristerna eller läser deras inlägg på FB. Cissi är så jävla hemsk mot sina ”systrar”

  Svara

   Kanske en gofundme?

   Svara

  Skäääääääms Cissi du bör läggas in dessvärre

  Svara

  Cissi tänker plugga till socionom. Men för att jobba inom yrket krävs att man är ”blank” i belastningsregistret. Om hon nu blir dömd, kan hon då arbeta som socionom?
  Jag har själv fått lämna utdrag alla ggr jag sökt ny tjänst i socialtjänsten.

  Och hur ser det ut om man är färdig jurist och är dömd?
  Är bara genuint nyfiken.

  Svara

   Förtal är nog ingen bra merit direkt.

   Svara

   Innefattar det nödvändigtvis förtal? Jag har också fått lämna in utdrag inför jobb i kök i närheten av barn och äldre. Men då det bara gäller våld- och sexualbrott står det att jag är blank trots ett tiotal prickar ang narkotika/stöld och ett fängelsestraff. Det är då de utdrag en väljer på polisens hemsida för just jobb bland barn. Jag provade att begära alla som behövs för olika arbetsmiljöer för att se hur eventuellt begränsa jag är och inte på ett enda står det att jag har relevanta prickar i belastningsregister (står likadant för de som inte har någonting alls).

   Svara

    Jag har ingen aning om vad de kollar. Tänker bara att förtal är ju ett allvarligt brott om man fälls och sedan ska jobba som socionom. Går det verkligen?
    Eller om Hanna skulle bli dömd för detta med ekonomin (hoppas inte naturligtvis) för det vore ju fruktansvärt att ha pluggat till jurist och inte få jobba som det pga ekonomiskt fiffel. Ps. Jag är övertygad om att hon är oskyldig, men det är en allvarlig anklagelse från CW och hennes advokater.

    Svara

     Har inte stenkoll men av hannas screenshots ovan framgår att hon inte har uppsåt så är det inte fråga om strikt ansvar borde hon vara safe. Ang förtal misstänker jag att du visst kan jobba som socionom efter enstaka dom däremot så skulle jag inte tilltro CW med känsliga uppgifter om andra människor. Bara en titt på hennes IG genom åren visar att hon absolut inte är lämpad att hantera det. Gissar att arbetsgivaren tar hänsyn till det också utan dom.

     Svara

      Hanna har inte uppsåt alltså enligt screenshoten ovan.

      Svara

      Fast sådär enkelt kan man inte avfärda det och säga att hon nog är safe pga. saknar uppsåt. Tycker snarast att det är inne och tangerar på straffrättsvillfarelse, vilket man sällan (om någonsin) kommer långt med. Går liksom inte att säga jaha jag trodde bara man kunde föra över pengar. Om du sätter dig i den situationen får du också se till att ha kunskap om vad du sysslar med.

      Svara

  Tycker det är sorgligt med dessa vänster/feministerna skall syssla med verksamhet så framgår det verkligen hur anningslösa de är om samhällets funktioner. Jag är ju en sådan där ondskefull man och dessutom högavlönad VD.

  I deras diskussion om ekonomi och skatt visar ju verkligen vilka solidariska typer vi har att göra med. Styrelsearvoden får inte faktureras utan ses som ett ett personligt uppdrag och därför skall arbetsgivaravgifter och löneskatt betalas. En förändring genomdriven vänstern som försvårar för småföretag att få tag i kompetenta externa styrelser då medlemmarna p.g.a. värnskatten ofta är ganska ointresserade av extra uppdrag. (Som exempel sitter jag i en styrelse i ett litet bolag mest för att vara snäll mot ägaren. Jag får ut 27 000 om året för detta men bolaget betalar in 67 000 för denna hjälp). Dvs ca 60% skatt och 40 000 mer till staten för att jag hjälper ett företag att utvecklas och anställa mer folk och betala ännu mer skatt. Blir då så jävla provocerad av dessa vänstermänniskor som först klagar på Skatteverket som är en av våra absolut bästa myndigheter gällande sina tjänster och information. Men också att de aningslöst skiter i skatteregler när det gäller sina egna ersättningar där pengarna dessutom skall gå till välgörande ändamål. Usch är allt jag kan säga om dessa unkna värderingar! Och otroligt bra att de granskas!

  Svara

   Du, det är #inteminvänster. Vill du ta ansvar för alla fifflare på högersidan?

   Svara

   Tar du ansvar för högerns haveri kring Nya Karolinska om vi nu skall kasta sten?

   Svara

  Jag tycker ingen direkt har betett sig bra i denna soppa. Visst haveristerna ”granskar” svenska profiler. Men alltså… Finns det någon orsak till att den där Alex känner att han måste kalla människor ”dumma i huvudet”, ”sjuka i huvudet” osv. Hela podden hade varit betydligt mer professionell utan honom och jag personligen hade kunnat ta den på större allvar. Myra är väl den som är mest saklig i sina intervjuer och borde ha mest credd.
  Ang Cissi Wallin… Man kan få intrycket av att hon just nu krigar med hela världen och det måste vara otroligt påfrestande. Förstår inte varför hon måste ta fighten med exakt alla som hon inte tycker beter sig exakt som hon vill.
  Tycker denna soppa är rörig och mycket borde ha kunnat tas utanför offentligheten. Människor tenderar att tänka totalt svart/vitt gällande allt. ”Cissi Wallin ljög om att hon inte anlitat svart arbetskraft. Ja men då måste hon ljuga om att hon blivit våldtagen av FV”.
  Ja, Cissi har nog ljugit om massor. Är det OK att bli våldtagen då?
  Tror absolut inte att hon är enkel att arbeta med och misstänker även att hon själv tänker mycket svart eller vitt. Hon verkar vara mycket impulsiv.
  Det tycker jag också att Alex i haveristerna verkar vara i sitt sätt att uttrycka sig. Det är pinsamt att ha en stor podd där man då ska granska andra människors klandervärda beteenden, genom att ha ett jävligt klandervärt beteende själv. Tror inte att en kvinna hade kommit undan med samma beteende och jag antar att det är därför Myra håller den ”lägsta profilen” och den minst aggressiva hållningen i podden.
  Tycker det är synd att Gardet smutsats ner på detta sätt och att Cissi verkar ha så svårt att samarbeta.
  Några tankar från mig.

  Svara

   Svårt dock att inte åtminstone ställa sig frågan om inte FV också råkat ut för nån intrikat hämnd av henne. Hennes modus operandi verkar ju onekligen vara att om hon upplever sig kränkt så hittar hon på saker om folk, anklagar dem för olika brott och hänger ut dem offentligt. Givet undrar många nu om inte FV bara var en i mängden. Det blir ju inte mer trovärdigt av att hon fejkade en blogg med en påhittad berättelse när hon inte ville svara för sig till UG. Det ser för mycket ut som ett mönster för att det ska upplevas som trovärdigt.

   Svara

   Vad är klandervärt med AXEL mer än språket som du trots att du inte är lyssnare ska tonpolisa? Snacka om att sila mygg och svälja kameler när du klagar på språket när de har helt jävla rätt i sina granskningar. Jag äcklas av den skenheligheten.

   Svara

    Klandervärt klandervärt klandervärt. Alla verkar ha lärt sig ett nytt ord som de vill använda så mkt som möjligt. Låter som barn som lär sig nya ord och ska använda dem hela tiden i tid och otid.

    Svara

     För att det är podden Haveristernas nyckelord. ”Vi granskar personer som är extremt klandervärda” är något av deras mission statement, så det är inte så konstigt att det ligger top of mind när man pratar om det här ämnet. När ett ord nötts in börjar man använda det omedvetet.

     Svara

    Att kalla människor dumma i huvudet, psykiskt sjuka och andra vidriga saker tycker jag inte hör till en granskning. Han beter sig sjukt illa och är inte objektiv utan diskuterar saker väldigt känslomässigt.
    Om man tänker sig att man ska granska andra och bedöma andra i en stor podd bör man åtminstone kunna ha ett vuxet språkbruk utan skällsord och tillmälen. Han är en medelsålders man men beter sig verkligen som en tonåring med komplex.
    Synd att han drar ner resten av gänget som gör ett bra jobb.
    Haha du verkar inte veta mycket om honom. Han är dömd till böter för att ha dödshotat en journalist. Så han är knappast helt klanderfri själv 😂

    Svara

     De har pratat om de exakta omständigheterna runt detta i podden. Det du försöker göra är att svartmåla Haveristerna. Får du betalt av Cissi? Du borde få det, men får det förmodligen inte. Men kanske kan du få en ”jag står här”- mugg med bild på henne om du fjäskar på ordentligt 👍🏻😂.

     Svara

     Dödshotat en ”journalist”? Att du tycker att Mats Dagerlind på Avpixlat är en journalist säger väl lite om dig.

     Svara

    Hej Axel.

    Svara

     Hej Cissi.

     Svara

   Det är ju mycket som inte stämmer i hennes berättelse. Att hon på sin blogg skrivit innan hon anmälde att hon var sååå full, att det aldrig hänt om hon inte varit så full. Sen hos polisen påstår hon att hon inte alls var påverkad av alkoholen… Berättelsen anpassas till vad som passar henne.

   Svara

   Tanken är ju inte att podden ska ha en professionell framtoning i den aspekten, så det blir ju en väldigt konstig kritik. Sen orkar inte jag heller med hans brölande alla gånger, även om det är underhållande ibland.

   ”Tror inte att en kvinna hade kommit undan med samma beteende och jag antar att det är därför Myra håller den ”lägsta profilen” och den minst aggressiva hållningen i podden.”
   Jag antar att Myra inte skulle hålla med dig för ett ögonblick. Förminskande av hennes förmåga att vara en egen individ och bli inbankad i lådan förtryckt kvinna. Nedlåtande. Skärp dig.

   Svara

    Om du ska komma med kritik kan du ju se till att den är saklig?
    Hon håller en lägre profil och jag uppfattar att hon, förutom i senaste podden, håller sig mer i bakgrunden. Axel däremot brölar mest han kan.
    Ja jag ska skärpa mig, mamma 😂

    Svara

     Antingen har du inte lyssnat på mer än Cissi-avsnittet (go team Cissi!), eller så medvetet förminskar du Myra, för hon håller sig normalt inte alls i bakgrunden. I Cissi-avsnittet hade hon dock feber och var därför mindre aktiv än vanligt.

     Svara

    Jag vet inte hur du kan få det till att hon är förtryckt? Den tolkningen får stå helt för dig! Som jag skrev tycker jag hon ska ha mest credd och gör bäst jobb. Medan hennes kollegor mest brölar och svär. Främst Axel.

    Svara

  Ingen i Gardet verkade ha någon koll på hur löner eller arvoden skulle betalas ut. Mycket amatörmässigt av alla inklusive Cissi Wallin som var den drivande personen och informella ledaren. Gardet har 255 patrons. Det bör ge cirka 15 000 kr i månaden i intäkter. Om de anlitar advokater för 2 000 kr i timmen för att driva in de pengar som den förra redaktionen fick i arvoden i somras försvinner de sista pengarna snabbt.

  Svara

   Det betalar ju Limpan

   Svara

  Löjliga lipsillar hela högen. Skaffa er riktiga jobb och gör nått vettigt så får ni lön.

  Svara

  Men på riktigt, tre av fyra styrelse medlemmar betalar ut en tredjedel av föreningens kapital till sig själva och drar. Nu är alla sura på den medlem som lämnats i sticket och försöker fullfölja sitt uppdrag? Helt sjukt men en väldigt lyckad kupp får man väl säga.

  Svara

   Nä, det stämmer inte. Men bra försök att få Cissi att låta som en rimlig människa (det är hon inte).

   Svara

   Om du kan betala hyra, mat och räkningar utan pengar, eller har en rik man som betalar allt, kan du ju kontakta Cissi och säga att du gärna är med i styrelsen och jobbar grattis 🙂
   Om det nu tar så mycket tid med Gardet att folk inte kan ha normala jobb är det klart att dem måste få betalt från Gardet, problemet är att har man inte så man kan/ska betala folk som jobbar inom en förening så behöver man MÅNGA personer så att dem kan göra detta på sin fritid parallellt med jobbet

   Svara

   På uppdrag av vem betalades pengarna ut? Inte utan relevans i sammanhanget.

   Svara

   Om man ignorerar precis allt som hänt och anledningarna till att de som lämnade lämnade så var det där en fullständigt rimligt analys. Annars var det bland det mest korkade jag läst idag. Har å andra sidan inte kollat CW på Instagram, så det kan ju ändras rätt snabbt.

   Svara

  Håller med ingen verkade ha koll av dem som satt i styrelsen.
  Cissi som skriver i ett sms till Hanna där de diskuterar olika alternativ för att betala ersättningar, ” inget kommer att hända” och sedan får Hanna ett brev från en advokat/advokatbyrå på uppdrag av Cissi, styrelsemedlem och då tillika vänn, antar jag.
  Måste kännas otryggt för de nya som ska väljas in i styrelsen om det är på så sätt man löser problem, oenighet.
  Styrelsen borde förståss ha haft ett styrelsemöte, (den styrelse som var/är tillsatt på rätt sätt) för att diskutera hur man löser den uppkomna situationen med utbetalningarna.

  Svara

   Hur har Cissi skött ekonomin i sina tidigare företag? Hennes eget företag har minst en betalningsanmärkning.

   Ändå hade hon mage att försöka svartmåla kassören i Min upprättelse” för att haft med KF att göra. Trots att det inte ens hade med saken att göra. Cissi borde skämmas men hon verkar sakna vett till det.

   Svara

  Skrämmande att en person som drivit företag i x antal år (Cissi) inte bättre koll på grundläggande företagsekonomi! Så sjukt också att hon skriver att en revisor sagt detta till henne – en revisor granskar ju årsredovisningen i slutet av året och är inte en person man ringer upp för att stämma av den här typen av saker med – det honom menar är troligen en redovisningskonsult. Absolut att man inte behöver ha stenkoll på ekonomi för att driva bolag men att de sitter med en jäkla excel när det finns svinbilliga redovisningsprogram för ett par hundralappar i månaden där du kan betala ut löner på rätt sätt och hantera fakturor är ju så jävla oseriöst. Vem VET inte att man måste betala arbavgifter på utbetalningar som är lön?! Alltså det är sån jävla lekstuga att bedriva insamlande verksamhet och vara så inkomptetent. Hört om att googla saker man inte har koll på, much??

  Svara

   cissi refererar ofta till forskning, sakkunniga, jurister, polisen osv som hon pratat med. Gemensamt väldigt ofta är att något namn på person eller forskning ALDRIG finns. Jag gissar att så är fallet även här.

   Svara

   Exakt min tanke.

   Svara

  Vet inget om denna soppa men tycker att det är tråkigt att alla hoppar på CIssi Wallin. Som någon ovan sade var Haveristernas podd med Cissi Wallin också fruktansvärd att lyssna på och de behandlade henne som skit. Med tanke på omständigheterna tyckte jag hon gjorde bra ifrån sig. Aldrig lyssnat på en så vidrig podd, för övrigt. Jag vet inte inte vad som hänt med Gardet men är det inte ganska normalt att man jobbar utan lön i början av den här sortens verksamhet? Cissi har inte betalat ut någonting åt sig själv och på så sätt tycker jag ändå att hon bär mindre skuld i detta. Och Hannas reaktion ”känner mig totalt överkörd” som sedan tas tillbaka med hjärtan och förlåtgodis tycker jag tyder på en viss instabilitet och oproffsighet. Om hon känner att någonting går fel till kan hon väl med sakliga argument skriva det och säga att hon inte går med på det som föreslås istället för att skriva sådär dramatiskt för att sedan ta tillbaka det med hjärtan och dylikt. Jag tvivlar inte på att Cissi kan vara svår att samarbeta med på grund av att hon är något impulsiv men jag tycker inte de andra agerar ett dugg professionellt.

  Svara

   Cissi tog inte ut pengar för att hon är mångmiljonär och visste att hon på så sätt kan hålla ryggen fri oavsett. Hon är beräknande, kall och utnyttjar att andra inte kan leva på sina män utan att jobba. Hon trycker på att dom ska ta betalt för sitt jobb. Hon trycker också på hur dom ska ta betalt. När det sedan skär sig spelar hon ängel för hon har minsann inte tagit emot några pengar. Hon beter sig precis som människor med finansiell säkerhet gör och utnyttjar och pissar på dom som inte har samma möjligheter. Hon borde skämmas.

   Svara

   Dock var det ju Cissi som valde att ta tjafset ang det som hänt i Gardet offentligt, om hon tagit det internt, som man gör om man är professionell, hade detta aldrig blivit något för främlingar att snacka och skvallra om. Och om Cissi inte ljög om att folk stulit pengar, mm, hade dem inte behövt försvara sig genom att bevisa att hon ljuger. Det är Cissis eget fel att hon sitter i denna situation som hon gör just nu, då hon beter sig oprofessionellt.

   Svara

   ”Vet inget om denna soppa”
   Det märks.

   Svara

   Håller med. Är inte på något sätt på Cissis sida, man försöker ha en mer objektiv syn på saken. Axel i haveristerna skämmer ut sig själv genom sitt sätt att vara gentemot människor han intervjuar och pratar om i podden. Han ber också folk som kritiserar honom att skriva kritiken på en lapp och ”stoppa upp i röven” i det senaste poddavsnitter. Det är pinsamt att en man i hans ålder får lov att bete sig på det där sättet.
   Tycka vad man vill om Cissi, men kan fan inte säga att han beter sig bättre. Och då handlar ändå hans podd om att granska andra.
   Dom beter sig klandervärt på olika sätt. Man kunde önska en klart mer professionell hållning från honom med tanke på vad avsikterna med podden är. Han drar ner hela podden och skulle aldrig själv vilja förknippas med honom på något sätt om jag var Henrik och Myra. Usch

   Svara

    Lyssna igen. Han vänder sig inte till dem som kritiserar det han säger, utan de som gnäller om tonen i podden. Men all rätt, diggar du inte tonen så lyssna inte.

    Svara

     Gillar du inte att folk blir våldtagna, kan du ju sluta lyssna till dom som påstår sig ha blivit det. Gillar du inte djurplågeri så kan du ju sluta titta på forum där djurplågeri beskrivs. Gillar du inte pedofili, titta bort när du ser repotage om det på nyheterna! Gillar du inte Axels tonläge i podden, hans skällsord och tillmälen till andra människor, kan man ju bara sluta lyssna.
     Wow älskar logiken bakom sådana inlägg som ditt 😂
     Det är bara att ignorera eller inte lyssna så försvinner automatiskt problemet med att en medelålders man med en stor podd kallar andra för sjuka i huvudet, dumma i huvudet och massa annan skit!! En man som är dömd till böter för att han dödshotat journalister! Men absolut. En sådan man vill man gärna ska granska andras ”klandervärda” beteenden.

     Svara

      Älskar logiken i ditt inlägg: Alex hårda ton i sin podd är likvärdig med våldtäkt, djurplågeri och pedofili.

      Dina känsliga öron är problem för dig, inte Alex eller någon annan, därför ska du stänga av om du inte tycker om hur något uttrycks. Jävla tönt.

      Svara

  Att Cissi köper följare pratas det om, och mycket talar för att det är så. Se bara på den 15 maj.
  https://socialblade.com/instagram/user/cissiwallin

  Svara

   Ja, 6 000 nya följare på en dag. Det ser konstigt ut. Märkligt att ett konto som har nästan 100 000 följare får så få kommentarer på inläggen.

   Svara

  CW köper dyra advokater för Gardets donationer. Var det verkligen det som pengarna skulle gå till?

  Svara

   Källa på det? Kvitton?
   Annars återstår möjligheten att hon betalar advokat med privata medel.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.