Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

761 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hej

  Svara

  hej. vad har ni gjort idag? jag har bara vilat

  Svara

   Ni nyblivna mammor, hur ofta är er partner ute ”med polarna”/dricker?

   Svara

    Vad räknas som nybliven mamma?

    Svara

     Vi kan säga första året🤷‍♀️

     Svara

      Inte så ofta. Två gånger i månaden som mest, oftast mindre. Och dricker sparsamt, kanske max tre öl. Hur ser det ut hos dig?

      Svara

       Det är ju mycket, 2 gånger i månaden. Är du ute de andra 2 gångerna?

       Svara

      Våra barn är vuxna nu men: Lika ofta som man själv var ute med polarna typ? Dricka behövde inte nödvändigtvis ingå, men kunde göra det.

      Svara

      Vår dotter är snart tre nu. I nuläget är min partner väl ute en gång varannan månad kanske. I början när dottern var nyfödd var det faktiskt oftare, kanske 1-2 gånger i månaden den första tiden. Det tog ett tag för honom att vänja sig vid att ha någon som man hela tiden ”måste” ta hänsyn till…

      Svara

       Sån himla tur att inte du också hade svårt att ’vänja dig’ till att ta hänsyn…

       Svara

        Fast det hade jag absolut! Väldigt svårt att förbereda sig på hur man ska reagera på en sådan situation som verkligen förändrar livet och sättet man lever så totalt som att få barn innebär.

        Så ja, det tog absolut ett tag även för mig att anpassa mig till livet som förälder. Men… 🤷🏼‍♀️ Inget konstigt med det anser jag.

        Svara

         Haha vem fan går ut varannan helg när man precis fått barn

         Svara

          Well… min sambo gjorde inte det men jag ser det inte som något speciellt konstigt om det skulle vara typ en tv-spelskväll med kompisarna en helg, hemma med familjen nästa helg och sedan typ en AW helgen efter sedan hemma följande helg…

          Svara

           Det innebär ju att du inte kan gå ut alls om ni ska vara hemma med familjen båda två varannan helg.

           Till anonym 00:31
           Det fungerar ju visst, om sambon har tvspelskväll på tex fre så kan partner gå hemifrån på lördagen (och tvärtom) och fortfarande kan de ha varannan helg som familjehelg…

          Min sambo var nog också borta/ute varannan helg. Ibland oftare. Vi fick barn på sommaren och vi var föräldralediga båda två rätt länge i början så vi hängde ju jämt på dagarna alla tre.

          Svara

           Frågan var ju dock gå ut och dricka och det är dan en konstig sak att göra så ofta när man precis fått barn. Men generellt har jag svårt för alla dessa nyblivna farsor som ”behöver fortsätta leva livet”

           Tolkade frågan som antingen ”ute med polarna” eller dricka.

           Anonym 22:50.
           Vilken tur att alla är olika och att alla familjer gör precis det som passar dem. Själv har jag generellt väldigt svårt för alla dessa nyblivna föräldrar som slutar med att vara sig själva, stannar livet och anser att det enda syftet att de lever är för att de enbart ska vara till förfogande för sitt barn.

           Svar till Anonym 22:50
           Det behöver ju inte handla om pappor som ”behöver fortsätta leva livet” utan det är ju ofta naturligt lättare för pappor att gå ut och göra saker om mamman ammar. Har man ett barn som sover bra så mamman känner sig utvilad och inte behöver avlastning finns det väl ingen anledning att både mamman och pappan ska sitta hemma varje kväll och kolla på en sovande bebis. Vill pappan dra ut och hänga med kompisarna finns det väl ingen orsak att inte göra det så länge mamman känner att hon får hjälp och stöd i vardagen tänker jag.

           Tog du det som ett förbud eller? Det var det inte. Alla får absolut göra som de själva vill. Speciellt farsor är ju särskilt bra på det. Varför jag tycker de är ganska kassa.

      Aldrig. Han har ingen lust.

      Svara

    Har hänt ca 5 ggr sedan vi fick vår son för 1 år sedan, och då snackar vi någon öl inte mer

    Svara

    Typ aldrig. Kanske två-tre gånger. Men han har inte ett särskilt aktivt socialt liv, de flesta vänner i en annan stad etc.

    Svara

    Ja det beror på vad man menar med ute med polarna. Han går på fotboll ett par gånger i månaden också, och spelar själv en gång i veckan.

    Svara

     Maria hur vet du att han spelar fotboll? Kan vara otrogen! Har du funderat på det någon gång?

     Svara

      Vad är ens vitsen med att fundera på det?

      Svara

    Om de e nått spec, kanske har blivit 5 gånger första året. Man kan göra saker själv, absolut. Men alkohol med polarna. Nja. Visst att hålla kvar vännerna, och att de kan va på båda håll. Men inget för mig. Oss.

    Svara

    Aldrig….varför skulle han? Han har ju en familj nu, vänner träffar vi tillsammans. Va ute och dricka med ”egna” kompisar tillhör singellivet.

    Svara

     Hahaha herregud. Har du bundit fast honom vid spisen också?

     Svara

      Nä verkligen inte. Han är fri att göra
      precis som han vill. Men varken han eller jag har något behov att gå ut o dricka med ”egna” vänner. Vi är en familj och väljer att umgås med varandra för att vi vill. Träffar gärna vänner men umgås parvis.

      Svara

       Har ni inga vänner alls som är singlar?

       Svara

       Tråkigt att bara dissa sina vänner för de inte har ungar/partner.. Mardrömsföräldrar haha. (Alltså vänner som blir föräldrar-mardrömmen).

       Svara

        Ingen vän blir dissad för att de inte har partnerrelation såklart.

        Svara

         ”Träffar gärna vänner men umgås parvis”?

         Svara

       Om parvännerna skiljer sig då? Är de ute i kylan då?

       Svara

        Givetvis inte

        Svara

       Hej Lovisa Lo!

       Svara

       Egokatten det låter som att ni kommer vara tajta i ca5 år till. Sen separation. Tro mig det här kommer inte att sluta lyckligt.

       Svara

        Snälla kan du berätta varför du tror det?

        Svara

        Alltså vi har varit tillsammans i 20 år och har det väldigt bra så har otroligt svårt o tro att det skulle ändra sig drastiskt om 5 år.
        Du vet typ en tusendel av vårt äktenskap och känner inte oss alls men du tror dig ändå veta att vi kommer skilja oss om 5 år!
        Av ren nyfikenhet, vad baserar du det på?

        Svara

         Har ni varit tilsammans i 20 år och är nyblivna föräldrar?

         Svara

          Skulle det vara något konstigt?

          Svara

           Tja… idag hör det nog till ovanligheten att det är så..

          Well…träffades när vi va 20, försökt få barn i 7 år, massor av IVF försök senare har vi två tvillingflickor som är 2,5 år. Men visst va det nödvändigt att påpeka att vi ”borde” fått barn tidigare i relationen precis som om det fanns ett rätt och ett fel.

          Svara

       Johoo då, det har ni visst! Det är extremt viktigt med egna vänner!

       Om man ska se till statistiken så slutar vartannat äktenskap i skilsmässa, och tro mig, om den situationen skulle uppstå så vill man ha egna kompisar. Det är riktigt, riktigt många, speciellt män som efter en skilsmässa står helt själva. Det eftersom alla ”gemensamma” vänner var tjejens från början så det är hon som fått vårdnaden av alla. Och de man träffade parvis vill inte se en längre, eftersom man inte är ett par.
       De gamla vännerna man umgicks med under ”singellivet” är sedan länge borta eftersom att man aldrig hört av sig och det är riktigt sjukt svårt, om inte omöjligt, att hitta nya vänner när man är äldre.

       Men det är inte bara därför det är viktigt med egna vänner. Det finns inget par där parterna är så lika att de inte har några egna intressen och det är livsnödvändigt med tid för sig själv i ett förhållande. Alla har någonting de gillar att göra helt själva, utan att vara i sällskap av sin partner. Man måste få utrymme att bejaka sina egna intressen liksom. Annars kommer man börja känna sig instängd i förhållandet och av den andra partnern.

       Svara

        Jag har inga vänner alls. Umgås bara med min sambo. Mina kusiner och familj. Så alla är ej lyckligt lottade med att ha egna nära vänner.

        Och nej vill ej ha era råd om hur jag ska fixa vänner. Folk här ska alltid komma med svar på allas ”problem”. Tröttsamt.

        Svara

         Eftersom du absolut inte vill ha råd så tror jag att du kan hantera det här svaret:
         Jag vet att alla inte har egna vänner. Precis som jag skrev så är det faktiskt rätt vanligt att man inte har det. Speciellt efter att man hittat en person som man vill dela hela livet med.
         Frågan var ju dock inte om man har egna vänner eller ej, utan att det är viktigt att ha egna vänner.
         Något som du kanske själv kan skriva under på eftersom att du vet hur det är utan några, och du kan säkert föreställa dig hur det kommer bli om du skulle förlora din sambo eller en kusin?

         Så därför förstår jag inte alls ditt svar, eller var det ens riktat till mig?

         Svara

     hoppas du skojar, för er relations skull.

     Svara

      Varför skulle det vara fel på vår relation bara för att vi inte har behov av att gå ut och dricka utan varandra???

      Svara

       Varför ska folk alltid klanka ner på dom som väljer att umgås med partner/inte längre vill festa eller liknande? Ett jäkla liv det blir! Då är det fritt fram att säga vad som helst i princip.
       Chilla på er, ni har all frihet i världen att vara ute och supa bort allt och inget med polarna! 😂

       Svara

        För att personen uppenbart vill provocera: ”Aldrig….varför skulle han? Han har ju en familj nu, vänner träffar vi tillsammans. Va ute och dricka med ”egna” kompisar tillhör singellivet.”

        Svara

         Men det är samma här. Vi umgås tillsammans. Mina singelkompisar (och min killes singelkompisar) kommer oftast hem till oss och vi umgås tillsammans. Eller så umgås vi med andra par. Förutom med kollegor då, då har man ju varit på julbord och liknande utan varandra.

         Svara

          Om du läser ovan så är inte frågan vad man gör utan varför dvs att man pga familj eller att ”det tillhör singellivet” inte kan göra vissa saker.

          Svara

          Så himla tråkigt med vänner som helt plötsligt inte kan umgås själv så fort de skaffar pojkvän. Jag träffar gärna mina vänner med deras respektive men ibland vill jag träffa min vän ensam och prata om sådant som jag inte vill prata med hennes pojkvän om. Men för vissa är det omöjligt när de har pojkvän. Så mycket är den ”vänskapen” värt..

          Svara

           Håller med! Älskar min fru men skulle bli tokig om vi bara umgicks parvis hela tiden. Hon har inte samma humor som exempelvis jag och min bästis och vi skulle behöva anpassa samtalet efter henne. Dessutom fattar man ju att ens singelkompisar skulle ledsna om man släpade med sin partner på tjejkvällar, fika etc. Bara för att man älskar sin partner så behöver det ju inte betyda att ens vänner får ut nånting av att umgås med dem, och just partnern blir ju ofta en sån grej som man ibland (både som singel och icke-singel) blir lite påtvingad och sociala regler gör det svårt att komma runt det. Ingen vill ju säga ”jag tycker din man är tråkig och föredrar om du inte tar med honom” till sin kompis!

     Jisses….
     Och du trivs med att ha samma grej, aldrig vara själv med dina kompisar?

     Vi har varit gifta i 22 år, ihop i 28, har fem vuxna barn. Vi hänger mycket bara själva tillsammans, men i alla år har det varit fritt fram om någon vill resa med kompisar, gå ut med kompisar etc. Så klart att andra sätt funkar för andra personligheter, men detta har uppenbarligen funkat för oss 🙂

     Svara

      Nu läser ju folk in en väldans massa som jag inte skriver. Frågan var hur ofta er partner går ut och DRICKER ensam med vänner. Det va det jag svarade på. Jag svarade inte på hur ofta vi gjorde saker utan varandra. Både han och jag reser mkt i jobbet, är ute på middagar mm i jobbsammanhang kvällstid utan varandra. Jag åker mkt på tävlingar och har ofta med mig vänner som hästskötare, han är ofta på auktioner med vänner utan mig. Men då gör vi ”aktiviteter”
      Vi tycker inte någon av oss att det finns något behov alls av att gå ut o dricka utan varandra. Det är inte frågan om o begränsa varandra, det har aldrig ens kommit upp till diskussion då vi inte känner behov av det.
      Vi har varit tillsammans i 18 år och detta livet har vi båda valt o trivs väldigt väl. Fattar inte varför det är provocerande för vissa?

      Svara

       Nej frågan var ”ute med polarna/dricker” Jag svarade på båda

       Svara

       Inte riktigt det du skrev tidigare, och på ett sätt ännu mer tragiskt att bara dricka när man umgås med andra familjer och med barn närvarande. Då är det hundra ggr bättre att gå ut att dricka med polarna.

       Svara

        Nu dricker ju inte jag alls och har inte gjort på massor av år och min man dricker några öl eller ett glas vin på sin höjd. Våra vänner är likasinnade så det går ingen nöd på våra barn. De har hitintills aldrig upplevt berusade föräldrar.

        Svara

         Men alltså varför är det så svårt för vissa att förstå att man inte har något behov av att gå ut och dricka? Livet förändras hela tiden och man har inte samma intresse för saker och ting livet ut.

         Svara

          Många som hänger här verkar helt oförmögna att förstå att folk är olika och relationer är olika. Bara för att vissa gör hur mycket som helst på olika håll gör(och vill) inte alla par det.

          Svara

           Knappt det som är problemet utan snarare retoriken. I många fall antyder man att man inte gillar sin partner, dennes kompisar etc om man vill umgås med sina vänner. Och vill man provocera så får man mothugg.

     Men herregud, man upphör väl inte att vara en egen person bara för att man skaffar en familj? Hade aldrig kunnat begränsa en partner på det sättet, känns inte sunt.

     Svara

      Men vadå begränsa? Det är troligtvis självvalt. Varför är det så konstigt att ett par med familj faktiskt uppskattar varandras sällskap?

      Svara

       För att det kanske är sunt och bra att även ha egna vänner.

       Svara

        Varför är det sundare än att umgås tillsammans? När jag hänger med mina kompisar är våra respektive med, nästan helt utan undantag. Sorgligare är väl om man inte vill umgås med sin partner.

        Svara

         Vem har sagt att det ena utesluter det andra 🤦🏻‍♀️ Är det svart eller vitt kväll på Öppet spår 🤦🏻‍♀️

         Svara

          Men vad är det som är så sunt med att vilja umgås med vänner utan sin partner?

          Svara

           Uppenbart att det är trollkväll ikväll 🤦🏻‍♀️

        Har man inga egna vänner bara för att man inte går ut och dricker med dem?

        Svara

         Du skrev: träffar gärna vänner men umgås parvis?

         Svara

          Ja för att alla de vi umgås med råkar ha respektive för tillfället, så då blir det parvis eller familjevis om man vill kalla det så.
          Vet inte om det är för att vi bor långt ute på landet där inte krogen är runt hörnet som för vissa andra.
          Vi jobbar väldigt mkt och har gård med djur osv. Finns det någon gång en eftermiddag över så åker vi hellre ut med hundarna och barnen i skogen med några kompisar o grillar korv än och gå ut ensamma på krogen och dricka för att ”vara en egen person”
          Spendera en söndag med att sova bort halva dagen för att man va ute och drack dagen innan är inte något vi prioriterar helt enkelt.

          Svara

           Ändra det man skrivit kan man göra många ggr. Uppenbar försök till provokation då du annars hade kunnat ta med det du skriver ovan och efterföljande diskussion hade inte fortsatt.
           Du skrev bla att dricka med egna vänner tillhör singellivet? Så även om ni inte hade haft endast parvänner så är det ändå fel att dricka med vänner enligt dig? Och vad menas med ”gå ut ensamma på krogen och dricka för att ”vara en egen person”” – man går väl med vänner i så fall?

           Jag tror du tar ”gå ut och dricka” lite för bokstavligt.

          Varför är det viktigt att ha egna vänner framför gemensamma?

          Svara

           Vem har sagt att man måste ha det ena eller det andra? Är det trångsyntas ÖS idag?

           För att man är en egen person, egen individ. Skiljer man sig kan det bli klurigt för vännerna eller så står man ensam. Tror alla behöver en vän och en sida av livet som bara är en ens egen.

           Anonym 21:15

           Nä jag försöker inte provocera. Jag läser typ aldrig ens öppet spår, men gjorde det idag för jag ligger o försöker natta barn som inte vill somna. Jag svarade på en enkel fråga om hur vi gör i vårt äktenskap. Trodde inte att jag behövde skriva en A4 med tillhörande förklaring om hur vår relation och vårt liv ser ut i övrigt för att folk inte skulle gå igång på det jag skrev.
           I mitt tycke tillhör det singellivet att vara ute och dricka. Men det är kanske för att det va 20 år sen jag va singel och att jag faktiskt va 20 för 20 år sen. 😂
           Det va någon som skrev att man ju inte slutar att vara en egen person bara för att man har familj, och nej det gör man inte men enligt mig definierar man inte det genom att gå ut ensam med kompisar heller enligt mig.
           Folk får dricka precis hur lite eller mkt med sina kompisar som dom vill, bara jag och min man får göra som vi vill. Men det verkar vi ju inte få för folk här verkar ju tycka att vår relation inte är sund bara för att vi hellre umgås med varandra och med vänner gemensamt.

           Om man behöver egna vänner som man umgås med utan sin partner för att markera att man är en egen individ känns det som att något är knas i relationen.

           🤦🏻‍♀️

       Kan vara självvalt eller en ”kompromiss”. När man gör för mycket avkall på sig själv brukar det slå tillbaka, förr eller senare.

       Svara

        Ja, beror väl på vad man tycker är viktigt i livet och vad man prioriterar. Det som är en uppoffring för en är enkelt att välja bort för någon annan.

        Svara

         Självfallet men i många relationer blir för många uppoffringar/kompromisser ett problem till slut.

         Svara

          Få har man valt fel partner

          Svara

           🤦🏻‍♀️

        Om att umgås med sin partner är att göra avkall på sig själv tycker jag nog att man ska byta partner

        Svara

         🤦🏻‍♀️

         Svara

         Jag älskar att umgås med min partner, men utan andrum och egentid känner jag mig kvävd. Att byta partner skulle inte hjälpa då mitt behov är samma oavsett.

         Svara

          🙌

          Svara

          Men kan du förstå att det finns andra som inte har det behovet, och som inte känner sig kvävda av sin partner? Jag känner att jag får egentid från min sambo typ jämt. När jag vaknar har han redan gått till jobbet, när jag kommer hem äter vi middag, sen ska barnen nattas och sen har vi kanske någon enstaka timme vi kan umgås på innan det är läggdags. Jag gillar att umgås med min man, framförallt när vi är bland andra vänner då barnen inte är med eller sover.

          Svara

           Jo, visst kan jag förstå det. Mitt svar var mer ett svar på attityden att behöver man egentid/träffa vänner på egen hand så är det något fel på relationen.

           Frågan handlade också om att umgås med egna kompisar ibland, inte om egentid i sig.

           Ja exakt, och med tanke på hur lite tid man (Jag) faktiskt spenderar med min man så hade jag verkligen börjat tvivla på vår relation om jag kände att jag hellre är utan honom än att ha honom med. Tycker att det låter väldigt osunt att inte kunna känna sig som en egen individ om man inte är fysiskt utan sin partner.

           Har inte göra att göra med att vara en egen individ nödvändigtvis utan att kunna/vilja umgås själv med sina vänner ibland. Sjukt att tro att man skulle älska sin partner mindre för det.

           Det handlar inte om att älska sin partner mer eller mindre, men på vissa låter det som att det är helt sjukt att två personer som väljer att bo ihop, leva sina liv ihop, skaffa barn ihop, också trivs i varandras sällskap och inte känner att det är skönt att slippa den andra för en kväll.

           Vem har ens nämnt att det är skönt att slippa sin partner? Det är väl ändå inte det diskussionen handlar om?

           Nja om man känner sig kvävd av att ens partner följer med när man umgås med sina kompisar antar jag att man tycker att det är skönt att vara utan honom/henne.

           Ärligt talat, det är inte konstigt eller osunt att vilja vara med sina kompisar utan sin partner. Men det är inte heller konstigt eller osunt att inte ha det behovet. Jag skulle absolut inte ha någonting emot att min man ville umgås med sina vänner utan mig, men vi gillar varandra och vi gillar varandras kompisar och har helt enkelt inte det behovet.

           När man skriver: ”men vi gillar varandra och vi gillar varandras kompisar” så antyder man indirekt att andra som inte gör så gillad inte varandra eller varandras kompisar. Det är i retoriken problemet i dessa diskussioner ligger och inte i innehållet.

           Jag tänker att som man ropar får man svar. Om man antyder att man är ett dysfunktionellt par bara för att man inte har något behov av ”tjejkvällar” och ”grabbkvällar”, så kan man inte förvänta sig konstruktiva svar.

      20; 32. Jag har massor med vänner som har varit för tajta och idag är ALLA separerade. Du har rätt. Lite space måste man ge varandra annars blir det knas.

      Svara

       Men vad är för tajt? Vem bestämmer vad som är för tajt och vad har det ens att göra med hur mycket man träffar sina vänner utan sin partner?

       Svara

      Men vem begränsar någon, tänk längre än näsan räcker

      Svara

     Ledsamt att låta sig själva tyna bara för att man bildat familj. Det kan bita en i röven senare, just saying.

     Svara

      Ledsamt att ni inte verkar vilja umgås med er partner och er partner verkar ha roligare utan er.

      Svara

       Vad säger att man inte vill det bara för att man ibland vill umgås med sina vänner? Vilken vän är man om man dumpar de för en partner 🤦🏻‍♀️

       Svara

        Vem har sagt att man ska dumpa sina vänner för sin respektive? När jag eller min sambo umgås med vänner tar de som har respektive oftast med sig denne, fattar inte varför det är konstigt eller ledsamt

        Svara

         Så när man blir par upphör behovet att umgås med sina vänner själv som man gjort innan? 🤦🏻‍♀️

         Svara

          Jag har inget sådant behov. Mina kvällar blir inte mysigare eller roligare utan min partner, eller mina vänners partners för den delen

          Svara

           Mysigare eller roligare? Handlar det inte om att kunna ibland också kunna prata tjejer eller killar emellan? Allt vill man kanske inte dela med ett kollektiv av människor?

           Jag pratar med mina vänner på Messenger, sms eller i telefon om det är något speciellt jag vill diskutera med dem som jag inte vill prata om med min man. Vill jag gå ut och ha trevligt med mina vänner tycker jag bara att det är trevligt att våra respektive är med

           Förutsatt att alla har respektive då.

           Varför är det förutsatt?

         Antar att ni inte har barn.

         Svara

          Vem? Vi eller Egokatten (ev TRH)

          Svara

           Haha, hur kom jag med i bilden?

          Fast det handlar inte bara om huruvida man har barn eller inte. Jag hade inte något särskilt behov av att umgås med mina vänner utan min partner innan barnen heller. Numera har vi mycket mindre tid för oss själva, så det är klart att vi gärna tar tillfället i akt att umgås allihop när vi träffar vänner. Och jag känner verkligen inte att jag saknar att bara vara tjejkompisarna. Men jag kan tänka mig att det beror mycket på hur bra ens partner smälter in bland ens kompiskrets.

          Svara

           Det har inte bara att göra med hur bra ens partner smälter in. Det handlar om att vilja, kunna träffa sina vänner enskilt och vårda de relationerna precis som relationen med partnern. Av många låter det som att det dör så fort en partner kommer in i ens liv.

           Jag behöver inte vara ensam med mina vänner för att vårda vår relation. Jag förstår verkligen inte varför det skulle vara nödvändigt och viktigt

           09.33 vore intressant att höra dina vänners version av detta

       Ibland har jag fruktansvärt mycket roligare utan min partner men i grund och botten finns det ingen som får mig att skratta som han.

       Min poäng ALLT är relativt det ena utesluter inte det andra. Låt folk trivas i sina relationer. Vi är alla olika osv osv etc etc❤

       Svara

        Men exakt herregud folk är så jäkla dömande och sätter ord i munnen på andra

        Svara

      Precis vad som hände mig. Mitt ex och jag levde i vår ”bubbla”, han ville aldrig att vi skulle umgås med andra, vi hade aldrig vänner hemma hos oss. Jag kom längre och längre ifrån mina vänner. Plötsligt ville han separera efter 20 år och där satt jag.. . Inte lätt börja höra av sig till mina vänner då inte! Ett helt år satt jag totalt ensam med krossat hjärta och utan en kotte att ringa. Som tur var har jag en vuxen son som drog med mig ut, och då blev det fart på både umgänge plus att gamla kompisar tyckte jag verkade ha kul och därför ville börja hänga med mig igen.

      Svara

       Men att enbart umgås med sin partner Och att träffa vänner tillsammans med sin partner är ju två helt olika saker.

       Svara

     Vilket dåligt försök till att skapa diskussion, ingen kommer tro dig.

     Svara

      Vem? Mig?

      Svara

     Skulle få p.a.n.i.k av att aldrig få umgås själv med mina vänner. Älskar min man men en paus från varandra i form av en fika/öl med vännerna är guld värt för relationen, let me tell you! Det tillhör absolut inte enbart singellivet att vara ute med egna vänner. Ingen av mina vänner är singlar och vi alla brukar umgås utan våra män och alla tycker det är helt ok och normal. Såklart umgås vi tillsammans med våra män också, men tror ingen av oss skulle tycka det var speciellt kul om ens man var med under en tjejkväll, inte mannen heller för den delen.

     Mår ni bra av att aldrig umgås på tu man hand så visst, men sluta säg att det hör singellivet till, för det gör det inte.

     Svara

      🙌

      Svara

      Men gud, det va ju inte det jag skrev!
      I min värld är det superstor skillnad på att göra en aktivitet med en vän t ex åka på tävling. Eller lägga ett trädäck. Än att gå ut en kväll på krogen för att dricka.
      Det sistnämnda är för mig något som jag gjorde när jag va 20 och singel.
      Att åka på en Clinic med en vän, en auktion eller liknande är att umgås med vänner och det gör vi utan varandra men vi går inte ut o d r i c k e r utan varandra.

      Svara

       Då är det nästan värre än det du skrev först dvs att begränsa vilka aktiviteter man får göra med kompisar 🤦🏻‍♀️

       Svara

        Var läser du att vi begränsar varandra? För det gör vi verkligen inte. Det är självvalt att umgås med varandra när vi får chansen. Låter som folk har hur mkt fritid som helst, vi hinner knappt träffa varandra, känns som vi jobbar jämt och går om varandra hela tiden. Vi är ju en familj för att vi VILL inte för att vi måste

        Svara

         Vem är familj för att man måste? 🤦🏻‍♀️

         Du skriver ovan att det är superstor skillnad på att göra A med kompisar mot B så ja det är väl att begränsa vilka aktiviteter som är ok, särskilt då dricka med vänner verkar tillhöra singellivet.

         Svara

          Begränsa blir det väl bara om någon annan bestämmer åt en?
          Eller begränsar jag mig själv om jag väljer att inte gå ut o dricka fast jag inte vill?
          Och ja, för MIG tillhör det singellivet att gå ut o dricka med vänner. Men det är okey att tycka olika!

          Svara

        Asså lägg ägg 😂😂😂 vad folk bara letar efter något att klaga på. Osäkra era egna förhållanden..?

        Svara

         🥚🥚🥚

         Svara

       Intressant. Men vill du aldrig bara sitta på tu man hand och bara prata med dina vänner? Till ett glas vin, lite nötter/oliver? Nu förstår jag det kan vara svårt om man bor på landet, men byt ut vinet mot en alkoholfri drink, eller kaffe, funkar det?

       Svara

        Nä känner inte det behovet alls! Är inte typen som självmant skulle gå o sätta mig på ett café eller sitta o fika med folk. Och mina vänner är likadana. Börjar krypa i kroppen efter 5 min.
        Har vänner jag pratar i telefon med varje dag och ibland flera gånger om dagen med det är samtidigt som jag gör annat.

        Svara

         Byt ut det mot hemma hos en vän? Inte ens då, umgås med dina vänner själv?

         Svara

          Folk verkar ju inte läsa vad jag skriver!
          Mitt/vårt/mina/våra vänners sätt att umgås är antingen när vi gör ”aktiviteter” t ex åka ut i skogen med barnen och hundarna, åka på tävlingar, åka på auktioner, åka till stranden med barnen osv.
          Jag pratar ofta med vänner i telefon, messar, Messenger och jag vet att min man gör likadant.
          Vi träffar aldrig vänner ensamma utan varandra på tu man hand bara för att fika, dricka öl eller liknande. Det är kanske udda vad vet jag men det funkar för oss och alla vi umgås med är lika.
          Vi har ingen brist på vänner och vi har ingen brist på egentid och vi begränsar inte varandra.
          Har lite svårt o förstå att det kan va så svårt o förstå faktiskt.

          Svara

           Det är ingen som ifrågasatt HUR man väljer att göra utan att diskussionen inleds med påstående som är provokativa. Det kan dels tyda på sådan personlighetsdrag eller bitterhet av annan anledning. I annat fall skulle man ej uttrycka på ett sätt som antyder att andra val är fel/konstiga.

           Egokatten vi lever som er och är lyckliga och lära l h har ett fantastiskt liv! Skit i trollen!

           Varför är man troll för att man inte tycker lika? Mest missbrukade ordet som finns.

         Egokatten! Den som svarar dig är ett troll. Bry dig inte om vad personen skriver! Jag tycker att det luktar avundsjuka och elakt från ovan. Det som fungerar för vissa par funkar inte för andra. Stå på dig/er.

         Svara

          Avundsjuka för att bönder är inskränkta? Eller sura för att alternativ inte finns på vischan? Not so much 😘

          Svara

           Hellre bönder än troll.

           Har visserligen trollhår men är mig veterligen inget troll för det.

          Brukar aldrig hänga här på öppet spår så är väl lite naivt ovan vid sånt. 😂
          Tror det är bättre att återgå till att göra annat. För detta gav mig absolut ingenting.

          Svara

      ”Få”? Vem förbjuder någon från att umgås med vänner?😂

      Svara

     Jag ger er max tre år till. Låter osunt.

     Svara

     😂😂

     Svara

    Intressant i sammanhanget är ju kontra hur ofta ni själva går ut.

    Svara

     För oss är det väldigt jämnt. Första året med dottern var han ut mer. Jag var ute två gånger på hela året. År 2 var det himla jämnt och nu när dottern är tre är nog jag ute lite mer. Mannen är i en period med mycket jobb och jag jobbar mycket ensam på dagarna och är sällskapssjuk hahah 😀

     Svara

     Och hur mycket man gick ut innan barnet. Vi har inga barn men går aldrig ut 😛 så ”några gånger i månaden” låter ju extremt mycket för mig. Hur orkar ni ens? Hur hinner ni? Haha, känner mig gammal

     Svara

      Beror ju på vad man tycker är kul. Men pushar mig att orka gå ut och käka eller ta ett glas, för att inte fastna i soffan hemma (för att jag vill, jag tycker ju det är kul/trevligt). Har ju lediga helger om inte annat.

      Svara

    Polarna kan bli lite då och då. Spelkväll med kollegor, padel lite sent, bio… Dock inte dricker. Han är extrovert å laddar batterierna på så vis. Jag är mer introvert o läser en bok 🙂

    Svara

    Varannan vecka kanske? Han dricker inte så mycket dock, ett par öl typ. Jag träffar vänner kvällstid mer sällan, men det är för att jag hellre träffar mammalediga kompisar dagtid och andra vänner dagtid på helgen, är så trött om kvällarna nu med bebis.

    Svara

    När barnen var bebisar. Ganska sällan. Oxh extremt sällan når barnen bara var några månader. Typ 1gång/halvår kanske.

    Svara

    Vi har en ettåring och jag tror det hänt ca 3 ggr den hon föddes. Lite fler för mig, kanske 5? Då räknat jag iofs även när vi träffat kompisar kvällstid och tagit typ en fika eller käkat. Men oftast har det varit att vi följt med våra respektive vänner på AW och tagit en öl, eftersom det ofta är så våra (fortfarande barnlösa) vänner umgås.

    Jag tycker det är viktigt med vänner och uppmuntrar det. Det glädjer mig att både han och jag kommit iväg några gånger och det kunde gärna fått vara ett par gånger till. Angående formerna för umgänget tänker jag att man får anpassa sig efter vad ens vänner gillar.

    Svara

    Vår son är 1 år och min sambo är ute minst en gång i månaden och dricker. Själv har man inte varit ute eller druckit något på två år. 🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃

    Svara

     Låter som en jävla legend till sambo du…

     Svara

      Hon kanske inte vill? Jag är också ute 1-2 gånger i månaden, ätermiddag och träffat folk. Min man aldrig. Han är introvert och har inget behov av det. Jag har jättestort behov av att träffa mina vänner, var på möhippa första gången när minstingen var 3 veckor. Sådär, let me know vilken dålig mamma jag är 🙃

      Svara

    1-2 gång per månad (dock gäller det oss båda) barnet är 11 månader

    Svara

    Min man går aldrig ut och gjorde inte innan barn heller

    Svara

   Trängts på ullared med miljoner andra människor 😅 Aldrig mer åka dit månaden innan jul. Brukar oftast åka i typ september som senast, då är det lugnare.

   Svara

    Fy fasiken. Vi åkte också dit men vände faktiskt vid dörren 😂.

    Svara

    December är betydligt mindre folk än okt/nov. Det är veckodagen som felar. Lör är kaos men övriga veckodagar är det lugnt.

    Svara

   Jobbat 6-16 men snart är jobbhelgen över 🥰

   Svara

   Tackar som frågar! Haft fullt upp och det har känts kul. Framåt kvällen jag dock mest ”ooooga… ska man orka ta disken också?”

   Svara

  Alltså jag har sånt sjukt problem och är det OT så är det :P. När jag onanerat så kan jag fortsätta vara våt i flera dagar efteråt. Bara när jag tillfredställt mig själv, aldrig efter samlag. What’s up with that?

  Svara

   Sluta onanera. Hur kan man se sig själv i spegeln efter att ha, bildligt talat, tafsat sig själv mellan benen? Tycker det är skitäckligt och djuriskt. Men så får man inte tycka för då är man förtryckt och pryd.

   Svara

    Onanera inte själv då. Problemet löst.

    Svara

     Ahhhh, tänkte inte på det.

     Svara

    Haha lägg av! Klart man ska onanera

    Svara

    Hahaha. Vad tråkigt att känna så. Jag gillar det mer än sex.

    Svara

    Djuriskt hahahaha. Lika djuriskt att ha sex i så fall.

    Svara

     Ähh djuriskt kan ju vara bra i vissa avseenden 🙂

     Svara

    Onanera mera!

    Svara

    Du menar väl bokstavligt talat? Och ja, du verkar rätt pryd. Fattar inte hur du kan se dig själv i spegeln efter att ha fällt en så tråkig kommentar.

    Svara

    Nej det får du tycka men folk kommer onanera om de vill, oavsett vad du tycker.

    Svara

    Såklart man kan få tycka det! Du kan ju dock inte få bestämma att någon ska sluta med det bara för att du tycker att det är äckligt, lika lite som någon kan tvinga dig att göra det 🙂 Win win!

    Svara

    Nej bara lite dum i huvudet skulle jag nog säga 🙂 Onanera är bra för blodtrycket 😉

    Svara

    Äckligare än att låta nån annan göra det? Att suga av nån? Att ha samlag? (Obs, tycker inte själv nåt av det är äckligt. Intressant om du är på riktigt hur du tänker.)

    Svara

    Bättre än knipövningar ju.

    Svara

    Ja du är förtryckt och pryd. Stå för det

    Svara

    …i det här jävla landet.

    För övrigt, onanera mera! Det förbättrar din hälsa.
    / Socialstyrelsen

    Svara

    Jag blir också äcklad av det och ja jag vet att jag är pryd men det är inte självvalt. Blir även äcklad av sexscener på TV och mår fysiskt dåligt bara av att prata om Ehhh Blommor och bin (pallar inte ens skriva orden). Men jag fattar ju att det är jag som är onormal och inte ni andra. Önskar jag var lika fri som Samantha i STC…

    Svara

     mem herregud… O N A N E R A…. gött som fan..

     Svara

      Ja gött om man inte har tidigare trauman.

      Svara

     Va? Nej, vi är normala som har självkontroll och inte faller för minsta begär. Det är fan inte normalt att ta på sig själv i tid och otid.
     Föreställ dig en runkande kille, hur äckligt är inte det? Minst lika äckligt med tjejer som gnuggar alla möjliga redskap och kroppsdelar mellan benen för att sedan få en orgasm och somna. Patetiskt och äckligt.

     Svara

      Okej du kan sluta trolla nu.

      Svara

      Du tycker nåt som är naturligt är patetiskt och äckligt? Då tycker jag det är patetiskt och äckligt att du äter, eller känner hunger så ofta som du gör.. Fy! Så får man inte fungera. Hur kan du se dig i spegeln så hungrig som du är???

      Svara

     21,01 Har du inte sex? Om din man slickar dig! Eller du suger är det också äckligt? Samlag? Är du frireligös?

     Svara

    Herregud din gamla nucka! 🤪

    Svara

    Hur fan kan denna kommentaren få nio likes? Skäms tjejer! Onanera mera!

    Svara

   Myyys

   Svara

  Vad hände med tjejen som hette något i stil med en smiley och hade blivit dissad av sina kompisar en fredagkväll. Ni hade planerat att festa men de gick utan dig och vägrade svara på sms. Folk hoppade på dig och tyckte att du var dryg osv. Hur mår du? Hur ser relationen med dina kompisar ut idag? Tänker på dig.

  Svara

   Oj. Åh. Hade inte förväntat mig att se en kommentar om detta här, speciellt inte så långt senare. Jag mår väl inte direkt på topp. Har dock bestämt mig för att inte skriva om den situationen här igen, eftersom jag blev så otroligt illa till mods av bemötandet jag fick. Så himla fint att du tänker på mig dock, och din omtanke värmer verkligen. Du ger mig hopp.

   Svara

    Glömde lägga till namnet ”:/”, men det kanske var underförstått att det var jag haha.

    Svara

    Hoppas verkligen att du dumpat de som inte uppskattade dig! Finns massa människor där ute som gärna hänger med dig <3
    Ta hand om dig och så vill jag passa på att be om ursäkt om jag skrev något som gjorde dig illa till mods förra gången. Det var inte meningen. Ta hand om dig och påminn dig själv om hur fin du är!

    Svara

    Bemötandet här är tyvärr ofta knasigt. Folk som söker saker att misstolka och förstora upp. De vettiga förstod hur du menade.

    Svara

  Tips på en bra choklad/kaffe/ostbutik i Göteborg?

  Svara

   ”Kaffe &Cheese” inne på NK!

   Svara

   Chokladbutik – flickorna kanolds
   Ost – Linnégatan ostar

   Svara

   Götheborgs te och kaffehandel. Finns i Nordstan.

   Svara

    Och där finns också mördare/rånare och våldtäktsmän från exotiska länder. Det är farligt i Göteborg nuförtiden på kvällen. Jag menar väl.

    Svara

     Tjo Robert

     Svara

   Berzelii choklad.
   Hugo Ericsson i Saluhallen.

   Svara

   Hildas ost i Saluhallen är bäst, de är så nördiga och kunniga. Choklad vet jag inte men Da Matteo har gott kaffe 🙂

   Svara

   Osthyveln i Kville Saluhall och Alkemisten på samma gata(Gustav Dahlén).

   Svara

  Ni nyblivna mammor, hur ofta är er partner ute ”med polarna”/dricker?

  Svara

   Aldrig. Min man jobbar en del kvällar och helger. Men för nöje 2-4 gånger per år.

   Svara

   Aldrig, jag är 29 och han 34 och vi har inte varit ute på krogen på många år, vi älskar att bara hänga med varann och våra familj och slappa eller hitta på kul grejer med barnen på helgerna. Dock kanske det händer att han bjuder hem polare eller drar hem till nån av dom och dricker och umgås, men ut på krogen? Nä.

   Svara

  Hur mycket ska man betala 16åring för städa huset 1 gång i veckan? 16
  åringen har själv bett om att få ”jobba”, sparar till en ny telefon. Damma och dammsuga. 200? 300? Hon bad om 100 men det känns lite väl lågt.
  (Är inte min egna 16åring, barn till släkting.)
  Vi tänkte lägga ihop till telefonen i julklapp, men det vet hon ju inte om, så pengarna hon sparar ihop kan hon göra nått annat kul med sen. 🙂

  Svara

   Beror på hur stort ni bor och om ni har djur som fäller.
   Ett djurfritt hus: 300
   Ett djurrikt hus: 350

   Men då ska badkar, diskho, toalett och ugn skrubbas.

   Så totalt en timme. Dammsuga är det lättaste, det är just toa och kök som är värt att ta in hjälp och betala för.

   Svara

    Ja, damma = torka av alla ytor. Typ städa allt utan att plocka undan grejer, det gör jag själv. 🙂 Så runt 300-350?

    Svara

     Det är väldigt mycket pengar men om ungen gör ett bra jobb så är det lätt värt 300 kr att få ett nyskrubbat badrum och kök. Det är fint av er att ställa upp, bra att lära ungdomarna att jobba och spara.

     Svara

     Gott betalt för en timmes jobb😉

     Svara

    Känner tvärtom, vill betala för dammsugning, haaaatar det!

    Svara

   Timlön? 100 kr i timmen är väl rätt rimligt.

   Svara

    Nej, inte i timman. Hon får en bestämd summa.

    Svara

     Ja det finns ju fördelar med bestämt summa! Då slipper man att hon maskar och är onödigt långsam för att tjäna mer 😉 Men runt 300-350 låter väl rätt rimligt om vi pratar om dammtorkning+dammsugning.

     Svara

   120kr i timmen om det är svart som CW…

   Svara

    Haha tänkte skriva det… akta så inte haveristerna får reda på det..

    Svara

   Funkar tyvärr inte hos oss. Ingår i privilegiet att bo hos oss att städa gratis.

   Svara

    Fast nu gällde det här inte en person som bor i huset utan en annan ungdom som vill extrajobba.

    Svara

   Låter som du har en fantastisk dotter! Min dotter tar en femhundra och det är inte förhandlingsbart. Jag tycker man kan vara generös när dom sparar och är duktiga.

   Svara

    Läste du ens kommentaren?

    Svara

  En dum fråga. Har fått intrycket av ”coola” profiler på insta att det är lite töntigt att gå på mia skäringer-showen. Nån som vet vad den uppfattningen baseras på, om det nu är så?

  Svara

   Mia Skäringer är för framgångsrik jämfört med de flesta IG-profiler = man måste dissa henne för att framstå som liiitet coolare.

   Svara

   Säkert för att den blivit rätt folklig nu när så extremt många människor går och ser den. Jag såg den häromdagen och tyckte ärligt talat det var lite för mycket övertydligheter och billiga skämt, hade större förhoppningar. Många på plats garvade dock läppen av sig. Säkert också därför lite mer kreddiga typer dissar den.

   Svara

    Oh, kan du ge exempel?

    Svara

     Ja men när hon pratat om några manliga kulturkändisar och läst upp vidriga grejer de skrivit i sina självbiografier och sen säger de kan ta mig bak och fram samtidigt, det känns nog inget ändå för deras snoppar är nog stora som russin.

     Eller när någon karl frågat om han får ta henne i nr 2 och hon då vill börja med honom och att hon då går till kylen och tar fram en gurka, nej förresten en aubergine!!!

     Såna saker. Skämt som liksom dras ett extra varv.

     Sen är ju hennes poänger suveräna, men för mig försvann de lite i allt höhöhöande.

     Svara

      Jag håller med. Jag tycker skäringer går långt över gränsen. Det kändes lite äckligt om jag får säga det och jag kan inte förstå varför folk går och tittar på henne. Jag fick biljetten i present. Nej men hon är ju extrem feminist och är pk och då fungerar väl allt i detta land.

      Svara

       Vad menar du med att hon är PK?

       Svara

   Jag gillar Mia men jag lyssnar på hennes och Annas podd och hade redan hört de flesta skämten så det förtog lite upplevelsen för mig.

   Svara

  God lördag på er där ute.

  Vilket årtionde var ditt bästa, eller vilket har format dig mest? Vem var du då, eller vad minns du från det?

  Svara

   90talet!!!!!!!!

   Saknar det som attan!
   Är dock född 92 så jag hann inte med 70- & 80-talet.

   Svara

    Du saknar att vara åtta år gammal alltså

    Svara

     Varför inte. Jag kan tänka mig att Spice Girls och diverse boybands var rätt kul för en åttaåring.

     Svara

      Exakt!

      Svara

   Årtiondet som är påväg att ta slut nu. I och för sig det enda jag upplevt som relativt vuxen 😉

   Svara

   Måste nog vara 10-talet. Då jag började arbeta, gifte mig, fick 2 barn och köpte hus. Känns framförallt som att barnen format mig mest av allt. Tycker jag har blivit en bättre person av mina barn.

   Svara

    Jag tänkte 1910-talet.. 😅🤦🏼‍♀️

    Svara

    Vill säga exakt samma. Eller, var galen partygirl i början av årtiondet och sen karriärkvinna + fick två barn i slutet av det. Bästa av två världar, är så glad över båda perioderna i livet 😍

    Svara

   90-talet och slutet på 80-talet. MTV-eran. Headbangers ball som gick på torsdagar, och så kunde man köpa Hard and heavy på VHS 😁😍.

   Svara

    Åååh MTV video music award eller vad den hette som pga tidsskillnad gick på natten och jag fick alltid bråka med mamma om att få vara uppe och se den. Slutade alltid med att jag fick se reprisen.. Men bästa galan någonsin!

    Svara

     VMA och EMA går ju fortfarande 😄 Vet inte om de är lika bra som förr dock, har inte kollat på någondera sedan typ Tokio Hotel var stora..

     Svara

      Jo men musikvideos har inte samma charm idag som då.

      Svara

  vad har ni för spartips? har inte så mycket pengar över varje månad men vill höra era tips!

  Svara

   Den här artikeln:

   https://financial-calculators.com/rich-man-poor-man

   Studera särskilt tabellen!

   Svara

   Så gott som alltid laga egen mat från grunden, så svårt är det inte. Dessutom är vegetarisk mat billigare. Ha en (1) moffadag i veckan med pizza pilsner + chips, godis, läsk, och bara den dagen. Drick vatten till maten, möjligen med citron i. Matlåda till jobbet. Baka bröd själv. Gör en vegetarisk spread istället för smör och ost på mackan.

   Sätt in pengarna som blir över varje månad på ett särskilt sparkonto, ännu hellre att du överför tio procent av inkomsten med automatisk överföring till sparkontot, så ”ser” du aldrig de pengarna.

   Svara

    Jag har aldrig riktigt förstått det där med att baka eget bröd själv. Jag äter förvisso inte så jättemycket bröd till vardags, men det händer att jag äter 2 skivor ibland till frukost. Jag har i stort sett inga ingredienser hemma och köper oftast det bröd som är på kampanj just då. Har du möjligen ett förslag till mig på bröd som är billigt att baka? Dvs under cirka 15 kr/limpa och lika många skivor som en Pågenlimpa. Eftersom jag tar två skivor oavsett vilket bröd det är (eget bröd kan vara svårt att skiva för tunt) och inte har massor av bakgrejer i övrigt.

    Svara

     Jag tycker att bröd jag bakar själv blir torrt på en gång, även om jag fryser in det…. Vad gör jag för feeeel?

     Svara

      Hembakat bröd blir torrt mycket snabbare än köpebröd. För garanterat färskt bröd är det bättre att frysa in deg och baka av när man vill ha. Torrt bröd är också gott att rosta

      Svara

      För mycket mjöl tycker jag gör brödet torrt.

      För att få saftigt bröd tar jag så lite mjöl det bara går samt sätter i en förpackning kesella.

      Svara

      Torrt bröd går utmärkt att göra ”färskt” igen genom att fukta det och sedan värma i ugnen.

      Svara

       Ja! Så gör jag med. Penslar med vatten (eller om jag är lat, spolar snabbt under kranen om det är typ en fralla eller baguette).

       Svara

      Kanske mindre mjöl. Och kom ihåg att frysa det DIREKT, helst innan det ens kallnat helt.

      Svara

     Alltså två kilo mjöl kostar typ 15 kronor och räcker till minst 4-5 limpor. Ett paket jäst brukar räcka till 2 limpor och brukar på på typ 3kr. Tror inte jag någonsin bakat ett bröd för mer än 7 kronor/limpa.

     Svara

     Hembakt bröd blir så sjukt gott att det blir dyrare i längden, för då ska hela familjen äta bröd som godis hela tiden..

     Svara

    Jag är nyfiken på vad för vegetariskt spread du gör i stället för smör och ost på mackan. Tar gärna emot tips 😊😊

    Svara

     Jag brukar ha utan ”smör” och istället sätta liiiiite lite olivolja. Sedan sätter jag på en röra av hackad tomat, basilika och lite pressad vitlök och kryddor. Gott både på mjukt och hårt bröd.

     Svara

     Inte den du frågade, men jag brukar köra bönröra på finn crisp på eftermiddagsfikat de dagar jag ska gymma efter jobbet: gafflar kidneybönor med vitlök, olivolja och lite kryddor som spiskummin, smoked paprika etc
     Funkar säkert kanon på vilken macka som helst!

     Svara

      Gott!

      Svara

   Ta med matlåda.
   Köp inte take-away kaffe.
   Handla grönsaker och frukt på Lidl eller fruktstund.
   Köp frysta grönsaker.
   Sluta äta kött, linser och bönor är nyttigare och mycket billigare per gram protein.
   Köp ris i storpack från araben.
   Handla kläder på Tradera, finns hur mycket nytt och fint som helst. Speciellt jackor, kappor, klänningar, skor och väskor.
   Handla rengöring och köksartiklar från ÖB.
   Köp ICA basic och Eldorado.
   Dra ned på onödiga utgifter som alkohol och cigg.
   Köp inte ekologiskt.
   Köp alltid sånt som är på extrapris och frys in.
   Storhandla på Willys.

   Sen det bästa: spara först, slösa sen! Man sparar inte det som blir över utan spenderar det som blir över.

   Svara

    ”Sen det bästa: spara först, slösa sen! Man sparar inte det som blir över utan spenderar det som blir över.” Detta är lite mitt motto och ett väldigt bra tips som skribenten ovanför kom med!

    Svara

     Visst funkar det :)?
     Hörde tipset av Warren Buffet, han verkar ha bra koll på pengar.
     Har nu lagt undan 35% av min lön och lärt mig leva på det som blir över när alla fakturor betalats av.

     Svara

    Låter astråkigt! Skulle må dåligt om jag levde så. Det kostar inte många tior att köpa bra svenska råvaror, istället för eländet från Eldorado. Tänk kvalitet istället för kvantitet!

    Svara

     Inte om du vill spara pengar. När jag sparade till min första lägenhet så pressade jag varenda krona. Köpte inte ens plastkassar ( 3 kr × 20 gånger i månaden = över 700 kr per år!).

     Nu när jag nått mitt mål så köper jag bättre produkter men handlar fortfarande billigt och fryser in, frysgrönsaler, kläder på Tradera, begagnad inredning etc. Kan spara många, många tusenlappar per år som funkar som skyddsnät i framtiden.

     Dessutom är det mer kortsiktiga tips när man har ett specifikt sparmål. Med.åren kan man lätta på tyglarna i takt med att lönen ökar och bolånet minskar.

     Svara

      Handlar du mat 20 gånger i månaden?

      Svara

     Vill man spara får man kanske ta kvantitet över kvalitet dock.

     Svara

     Vad är det som är så fel med eldorado?

     Jag köper flera grejer från eldorado. Tycker det är helt ok

     Svara

   Jag har nordea och där kan man ställa in så det dras en summa varje gång du betalar med kort, kopplat till ett vanligt sparkonto. Minsta är 10 kr tror jag men det går att ha mer, typ 50kr. Det är mitt tips!

   Svara

    Smart!! Hade varit bra att kunna ställa in så att det dras en procentuell summa varje gång. Typ 30%. Så handlar man för 100 så hamnar ytterligare 30 kr på sparkontot. 30% till staten och 30% till mig.

    Svara

   -Bestäm en summa och för över denna till sparkontot direkt när lönen kommer. Är det något över vid nästa lön förs även detta över.
   -spara i fonder. Avanza är bra. Globalfonder är en bra start. Men lägg inte alla dina sparpengar här. Jag har som regel att alltid ha 20k på mitt sparkonto för oförutsedda utgifter, resen sparar jag i fonder.
   -storhandla! Jag har börjat beställa hem matkassar. Hemleveransen kostar lite extra men jobbar man i skift och är ibland har lediga vardagar så kan man ta den billigaste leveransen som kan komma närsomhelst mellan ~9-21. Det låter kanske konstigt med ett sånt här tips, men att helt sluta fysiskt gå till matbutiker har verkligen hjälpt mig att planera mina middagar/matlådor och jag sparar en massa pengar på mat, utan att egentligen kompromissa med kvalitet på det jag äter.
   -sluta nöjesshoppa. Jag köper kläder kanske 1 gång per år, och det behövs verkligen inte göras oftare. Då kan man dessutom köpa en riktigt najs (och dyrare) vinterjacka eller fantastiskt klänning när det väl gäller. Baskläder är a och o. Detta gäller för övrigt nästan allt annat också. Teknik och dylikt är oerhört dåliga investeringar och behöver verkligen inte uppdateras hela tiden.
   -håll koll på prenumerationer. Behöver du Netflix OCH HBO? Kan du kanske utnyttja en gratismånad om det är något speciellt du verkligen vill se/lyssna på? Kan du skaffa familjeprenumeration på Spotify till dig och din sambo? Har du några onödiga prenumerationer via App Store/Google store som du knappt vet att du har? Sätt dig ner och kolla igenom dina kontoutdrag och hitta småbovarna som bara kostar utan att ge dig något.
   -tink är en supersmidig app för att hålla koll på var pengarna går åt till. Pröva vetja.
   -gör det till en sport att spara. Jag går in och kollar på mina sparkonton och fonder nästan dagligen och myser av att se hur det växer. Snart är jag ekonomiskt oberoende!!! (Inte direkt, men jag fantiserar om det iaf :D)

   Lycka till!

   Svara

  Någon som fått problem av p-piller? Tänker främst på typ trötthet, nedstämdhet, inte pepp på något osv?

  Svara

   Jag ✋🏼 Nedstämdhet och noll alltså NOLL sexlust. Var tvungen att sluta efter 3 månader för var rädd att bli deprimerad. Tog inte länge innan jag var mig själv igen 🙏🏼

   Svara

   Ja. Noll sexlust. Hormonell migrän (2 dagar i månaden samma tid varje månad) samt svårt att hålla vikten (både upp och ner).

   Svara

   Nej

   Svara

   Inte sen jag bytte till Abelonelle – de har låga hormonhalter 😊

   Svara

   P-piller är ju oerhört individuellt, alla kvinnor upplever ju diverse sorter helt olika.. Jag tex har ätit certazette och nevoletta (stavning?) och det funkade inte alls! Humörsvängningar, minskad sexlust, sötsug.. Sen 5-6 år tillbaka äter jag yasmin och de har fungerat klockrent för mig! Inga biverkningar mer än ömma bröst första månaden.

   Svara

    Samma här, yasmin funkar jättebra på mig. Upplever att jag får mycket jämnare humör av dem också, har ganska mycket pms utan

    Svara

   Jag fick vestibulit av Cerazette. Har nu hormonspiral och det funkar prima.

   Svara

   Ja jag blev suicidal, riktigt hemskt flera gånger i veckan hade jag panikångestattacker i timmar och funderade på hur jag på bästa sätt kunde avsluta mitt lidande. Hela min syn blev så mörk, jag såg bara mörker i mina tankar. Riktigt läskigt. Sen riktigt torr mellan benen, även fast jag va upphetsad. Hemsk tid. Hade så i flera år innan jag kopplade det till pstaven. Tog ut den och sakta blev jag bättre. Aldrig blivit bra igen pga andra trauman men väldigt mycket bättre!

   Svara

  Igår var det många som skrev om hur de avskydde tävlingar på sociala medier som gick ut på att tagga två vänner. Jag ska själv ha en julkalender i december som tack till mina följare för att de följt med mig under ett par tunga år sedan jag lämnade droger och kriminalitet så har lyckats få ihop 24 sponsorer.

  Tycker motivering är så tråkigt för det blir typ tävling i vem som har det sämst.

  Har ni tips på andra villkor?

  Svara

   Varför inte be följarna tagga sin vän som de vill ska få vinna? Så får de känna sig givmilda i juletider:)

   Svara

    För att alla kanske inte har en vän

    Svara

    I gårdagens ÖS hand ade diskussionen om många som ville delta i tävlingar men inte hade vänner att tagga och det är just det jag inte vill bidra till.

    Svara

     Fint av dig 😊❤️

     Svara

      Tack men jag vet rätt bra hur det är, vill inte göra något som kan få andra att påminnas om såna jobbiga grejor. Det är väl mest det 🙂

      Svara

       Motivering givmildaste minne (med bättre formulering än denna då men typ)

       Svara

   Att de lägger upp en (kul) bild med ett tema som du väljer.

   Svara

   Julklappsrim? Det skulle vara passande och kul

   Svara

   Åh, varför har jag inte tänkt på att hitta dig p Instagram? Jag som alltid gillar dina kloka inlägg här. Får jag följa dig nu, utan att verka sniken och bara vilja åt tävlingarna? 😅 (gissar att du heter samma där?)

   Kring din fråga. Jag håller med, motivering blir lätt en tävling i vem som har det värst. Kan du kanske ha någon fråga som inte blir så personlig? Exempelvis om du lottar ut en ljuslykta kan frågan vara var i hemmet den skulle stå och lysa, vilken färg man tycker är finast på lyktan eller så? Och sen kan du köra lotteri bland de som svarat om du vill. Jag vet inte om det är ett tråkigt alternativ men ett förslag i alla fall.

   Svara

    Såklart du får, vad glad jag blir att du säger! Jag bloggade tidigare men när jag började arbetsträna insåg jag att bloggen blev för mycket så nu mini-bloggar jag på Instagram istället ❤️

    Ja, det känns faktiskt mycket bättre än fokus på antal vänner (ogillar själv de som skriver typ: tagga tre vänner och gör det i hur många kommentarer du vill för störst chans att vinna. Då blir det ju tävling i flest vänner istället. Jag vet själv hur det är med få vänner, det är något många nyktra missbrukar har issues med – ensamheten)

    Har i två år haft livestream på julafton av samma anledning, jag vet hur jobbig ensamheten kan vara liksom och vill ge tillbaka på så många sätt jag kan, efter ett decennium av att mest belastat samhället (om man nu ska vara ärlig)

    ❤️❤️❤️

    Svara

     Började följa dig på instagram för att jag gillade dina välformulerade och kloka inlägg här.
     Du är så befriande och ärlig i dina inlägg på instagram.
     Jag är mycket äldre än du men har stor behållning av dina funderingar och tankar om litet och stort.
     Önskar dig så mycket ett gott liv framöver.

     Svara

      Fan nu blir jag genererad hehe. Tack det värmer otroligt ska ni veta! Jag levde sådant extremt dubbelliv i så många år (utått sett inte mycket bättre än valfri influencer med enbart perfekta bilder som visar hur fruktansvärt jävla lycklig man (inte egentligen hehe) är, så iom drogfriheten har det blivit så viktigt att bara få vara jag och känna att jag duger ändå, att jag inte behöver vara på det sättet för att duga.

      Det finns därför lite ironin i IL:s luftslott för när jag var 20 var bloggare stora och jag trodde i min naivitetet (+ skev världsbild från min uppväxt) att det var som Blondinbella jag behövde leva/vara för att duga, ha ett värde, anses lyckad osv. Då blev även drogförsäljning legitimt för att ha råd att leva upp till det, för med det fick jag en identitet och det blev irrelevant hur omoralisk denna någon var för den var åtminstone bättre än ingen. Kunde t.o.m relatera till Joakim Lundells sommarprat när han skapade Jockiboi för att få vara någon annan som oavsett var bättre än en själv. Har en del kontakt med prostitutions-konton på Instagram där flera började sälja sex av samma anledning – att leva upp till bloggarnas livsstil man så gärna ville ha.

      Och då var ju ändå inte bloggar så perfekta som influencers är idag och det skrämmer mig, för om bloggare påverkade mig och andra så då – Vad kan unga, trasiga människor vara beredda att göra nu för att få den ännu mer extravaganta livsstilen influencers har idag?

      Men på något sätt känns det som att min historia blivit min mening i livet, för jag har aldrig tidigare känt att något är så självklart som att nu försöka göra något bra av all skit. Läste någonstans att 80% av oss som är drogfria/nyktra volontörjobbar med missbruk och det är väl något om att ge tillbaka för alla år av att ha tagit.

      Nu blev det världens novell när jag egentligen bara vill säga tack ❤️

      Svara

     Då rusar jag in där och letar upp dig!

     Kollade din blogg någon gång men jag är ingen bloggläsare direkt. Instagram passar mig bättre 😊😊

     Svara

   Gör en lite schyst skattkarta bland dina blogginlägg eller något. Typ där dina följare ska följa ledtrådar för att kunna bilda ett lösenord. Exempelvis fjärde bokstaven i det tredje ordet från inlägget den 17 mars, tredje bokstaven från slutet på inlägget för exakt ett år sedan etc.

   Alternativt en frågesport som baserar sig på inlägg du skrivit under året, så dina trognaste följare får en fördel.

   Svara

    Men guuud vilken rolig idé! Gillar din kreativa själ, Viktor!

    Nu tänker jag att det roligaste kan bli att ha olika tävlingsvillkor och inte samma på alla?

    Svara

     Def roligast med olika typer av tävlingar om du orkar variera dig 🙂

     Svara

   Istället för en motivering skulle ju följarna kunna skriva sitt bästa tips för xxx? 🙂

   Svara

    Också jättebra! Blev, som jag skrev till Viktor, pepp på att ha olika tävlingsmoment under olika luckor 😍

    Svara

   Någon form av rebus kanske? Problemet med det är ju dock att det är lätt att tjuvkika i kommentarsfältet, haha.

   Svara

    True.. Men det kanske går att lösa med DM? För är ju ändå rolig grej!

    Svara

   @Prisonbeauty,
   Du är fantastisk (tycker jag)!
   Jag följer dig men är en lurkare; gillar ibland men kommenterar aldrig.
   Du verkar så omtänksam, ärlig och genuin.
   Ville bara säga det såhär i all anonymitet… ❤️

   Svara

    Har så svårt att ta emot komplimanger märker jag för vill skriva noveller som säger emot hehe (antar att det är min självbild som inte hunnit med och fortfarande är kvar i missbruk så jag vill skrika NEJ! LITA INTE PÅ MIG, JAG ÄR JU EN LJUGANDE PUNDAREE SOM BARA PÅ LÅTSAS! hehe).

    Det värmer, så otroligt mycket mer än jag kan förklara. Att få vara öppen, transperant och bara få vara jag har varit så sjukt viktigt i min drogfrihet. Jag tror det på riktigt spelat roll i att jag kunnat hålla de här 2,5 åren, att få skriva av mig till er utan att bli dömd. Och jag känner ju en gemenskap med er, även du/ni som inte kommenterar hehe. Den här värdefull när mitt sociala liv irl inte är oändligt ❤️❤️❤️

    Svara

  Haha. Jag onanerar varje dag om jag inte har sex då. Love it. Kommer fortsätta tafsa därnere. 😍😍

  Svara

   Älskar att denna hamnade fel. Typ ”Världen! Jag onanerar. Yes 💪🏻”

   Svara

    Haha exakt så är det 😂🤗😋

    Svara

   Svara

   ALLA borde onanera. Finns fanimej inget bättre 😍

   Svara

    Eh… jo. Ben & Jerry’s.

    Svara

     Varför inte bägge? En skön stund med onani och sen en bytta b&j🤩

     Svara

    Gillar ej att onanera. Tycker inte alls det är speciellt.

    Svara

   Grattis! Men varje dag, hur hinner du? 😱

   Svara

    Hur hinner man inte…? För mig tar det 2-5minuter om jag har bråttom. Haha.

    Svara

     Så du måste trycka in en onanisesscion? Inte enklara att bara låta bli att kladda på sig själv när man har bråttom?

     Svara

      Men dra 😂😂

      Svara

      Ja det måste jag. Fan vad skönt och avslappnande det är. Innan jobbet, efter jobbet, innan man somnar.. Tycker synd om dig som inte gillar din kropp.

      Svara

   Någon som testat Satisfyer?

   Ngn ny teknik som tydligen ger enorma orgasmer?!? 😏

   Svara

    Ja, den var inte alls något för mig. Väldigt överskattad i mitt tycke.

    Svara

    Besvikelse.

    Svara

    För dom flesta är den nice så skippa inte bara för att två pers skriver motsatsen här

    Svara

  Är det normalt att få molande/mensvärk sex dagar efter ägglossning? (Försöker bli gravid och hade sex runt äl).

  Svara

   Händer mig ca varannan månad och mer ju äldre jag blir. Lycka till med bäbisgörandet!

   Svara

   Jag brukar ha så ibland.

   Svara

   Rekommenderar dig en mensapp där du kan skriva ned symptom så behöver du inte överanalysera alla symtom utan kan se att ”så var det tidigare/eller så var det inte” och slappna av i det.

   Jag har ofta värk runt ägglossning.

   Svara

  200 tycker jag. Om det bara är dammsuga och damma, och beror väl på hur stort huset är också!

  Sålde mig själv alldeles för billigt som städhjälp när jag va tonåring. Ville va en duktig flicka och inte kräva för mycket och det utnyttjades vill jag lova😂 ge ungdomar skäligt betalt, dom har så mycket annat svårt i livet och utan erfarenhet❤️

  Svara

  Hur vet man vart man vill bo i Sverige? Jag har rest runt i världen, säsongat, pluggat, bott i fyra olika städer och har idag mitt drömjobb. Men jag är livrädd för att stadga mig där jag bor idag, för att då blir man liksom ”fast” där resten av livet. Trots att jag trivs hur bra som helst! Men hur ska man veta vart man vill bo? Är ni 100 procent säker på vart ni vill bo?

  Svara

   Nej jag funderar exakt samma som dig… Vet inte heller hur man ska veta var man vill bo. Bor nu i Stockolm och ba känner spontant NEJ. Allt är så ytligt här och bara dyrt. Som att man mäter sig i hur mycket inkomst man har. Någon som känner samma som kommer från en mindre stad och bor i huvudstaden?

   Svara

    Jag kände dom du gör och valde att lämna Stockholm. Känns som att alla bara pratar om bostadsmarknaden och jämför vem som bor i vilken stadsdel osv.

    Svara

     Jag förstår er! Jag är Stockholmare men jag står inte heller ut där. Det är för stort, för snabbt och skrytigt. Trivs bättre i mindre städer men vet inte om jag skulle välkomnas om jag flyttade. Har ju förstått att Stockholmare inte är så omtyckta på en del ställen, samtidigt som jag bara vill skrika ”jag gillar inte heller Stockholm!”. Jag saknar verkligen en stad som känns ”hemma”.

     Svara

      Jag kan ta någons boende när ni tröttnat på Stockholm, vi kan byta 🤣 Bara bott i Sthlm i ett år för några år sedan, men älskade det.

      Svara

      Anonym /:

      Hoppas du hittar en stad som känns hemma <3

      Svara

     Ja men precis så är det! Ska fan flytta år 2020.

     Svara

    Kommer från en mindre stad dock inte pytteliten och känner inte igen mig i din bild. Tycker det är fritt och öppet här.

    Svara

    Håller med till fullo, ska flytta från stock nästa år och hoppas det blir bättre. Här har jag tröttnat på att precis allt går ut på att tjäna så mycket pengar som möjligt för att sen göra av med pengarna på ett så skrytigt sett som möjligt… mest och dyrast prylar och lägenhet vinner, ingen njuter av nått. Jag längtar efter lugn och harmoni, där tror jag lyckan finns

    Svara

    Tvärtom här, jag kommer från Stockholm, även mina föräldrar och mor och farföräldrar och så långt bak jag vet.. Men jag lämnade Stockholm för ett liv på landet i en småby, åh livet är underbart 🙂

    Svara

   Japp. 100% säker. Älskar min ort. Uppvuxen här, drog sen runt i 10år ungefär, bodde längst i Stockholm, men kom tillbaka hem. Känner mig lugn i hela kroppen, trygg och liksom hemma här.

   Svara

    Låter underbart!

    Svara

   Man behöver ju inte bo någonstans hela livet?

   Svara

   Inte alls hundra på att det är här jag vill bo men jag bor här tills jag vill bo någon annanstans. Den dagen får jag sälja lägenheten och flytta.

   Svara

   Jag har exakt samma problem! Min ”lösning” är att jag har skaffat ett jobb som jag kan göra hemifrån, från varsomhelst i världen där det finns internet. Så nu kan jag testa olika städer tills jag finner min plats.

   Svara

    Åh, vad? Drömmen ju.

    Svara

    Vad jobbar du med?? 😁

    Svara

   Man kan inte veta nåt förutom hur man känner just nu. Trivs du NU så gör du.

   Svara

   Jag vill bo i den stad som känns som hemma, Göteborg. Det har alltid känts som att komma hem när jag kommer dit, så det är också staden jag vill bo i, som jag alltid velat bo i.

   Bor tyvärr i en mindre stad idag, trivs inte alls men flyttade hit pga jobb för nästan tre år sen. Är jätterädd för att bli fast här eftersom det är svårt med boende i Gbg.

   Svara

  Hur ställer ni er kring droger på fest? Om eran sambo tog ex kokain ibland när han är ute på fest, skulle ni kunna ”acceptera” det? Eller skulle ni ta ett seriöst snack och han helt enkelt får välja droger på fest eller inte? Jag själv är helt emot det, och har så svårt för att bara se förbi det och låtsas som ingenting….

  Svara

   Nej. Jag lämnade en kille jag dejtade när jag fick reda på att hans bild av att ”gå ut och ta en öl” var att beställa in en öl och sen ta några linor kokain på krogbordet.

   Svara

   Alltså nej… som ung, typ innan 25, fattar jag att endel vill experimentera och testa men det är ju så sjukt onödigt! Med alla risker i åtanke finns det ingen ursäkt enligt mig. Men… jag anser att den man är tillsammans med måste få göra sina val själv. Så jag hade sagt min åsikt och sedan hoppats att han skulle hålla med. Skulle han inte det så hade jag fått fundera på om det är en kille för mig eller inte. Att ställa ultimatum är inte min grej och jag tror att risken är att personen bara smusslar och döljer det om det inte är ett val hen gjort själv.

   Svara

   Absolut inte, tänk vilka kriminella gäng och mord han stöttar genom att köpa. Såna som han som får knarket att flödas i Sverige!

   Svara

    Ja så hemskt, tur att vi har dig som ett moraliskt facit om vilka val som är rätt och fel.

    Svara

   Jag är själv liberal så därför har jag såklart en partisk syn. Men enligt mina erfarenheter så är det problematiskt om man har olika värderingar gällande en sådan sak. Det som du får tänka på är att när du är uttalat anti så lär den andra parten börja mörka sina förehavanden och då blir det hela självklart trassligt.

   Svara

   Nej.
   Blir arg om min sambo ens dricker nåt starkare än typ vin och öl på fest så skulle han ta droger skulle jag antagligen flippa totalt.
   (Hatar när han dricker sprit pga att han blir så otrevlig då och som en helt annan människa)

   Svara

   Aldrig i helvete är vad jag säger om saken!

   Svara

   Kokain skulle jag inte acceptera. Röker han på fest så bryr jag mig inte.

   Svara

   Jag är varken för eller emot droger i sig, men jag skulle inte acceptera att min partner utsatte sig själv och mig för en så onödig risk. Vi har åtaganden och ansvar gentemot varandra, och att syssla med droger kan innebära plötsliga problem med hälsa, ekonomi eller till och med fängelsedom som gör att man inte kan fullgöra sina åtaganden. Det skulle inte kännas som ett okej risktagande, bara för att hen ville bli lite snurrig i bollen då och då.

   Svara

  Säger ni örsnibb eller öronsnibb?

  Svara

   Örsnibb, som det heter väl?

   Svara

   Örsnibb heter det.

   Svara

    Vi diskuterade det på jobbet igår, mina kollegor var helt övertygade om öronsnibb, och jag om örsnibb. Kollade upp det, och enligt NE är båda godkänt.

    Svara

   Örsnibb men öronhängen 😅

   Svara

    nejnejnej örhängen hahah 😀 gulligt dock! 😉

    Svara

    Öronhängen säger jag med! Säger även öronsnibb. Vet att det är fel med båda, men jag hatar öron, både kroppsdelen och ordet och att förkorta det till ”ör-”, alltså nej, det blir ännu värre.

    Svara

    Öronhängen! 😍 Det var det sötaste jag hört!

    Svara

   Öronsnibb och örhängen.

   Svara

  Ni som varit gravida. Hur hittade ni tillbaka till er kropp? Höggravid här och känner inte igen mig. Hur ytligt det än låter vill jag hitta tillbaka till mitt vanliga sunda jag som åt bra och rörde på mig. Just nu äter jag så fel. Det är mellanmål med smörgåsar och yoghurt och godis och kaffebröd. Allt förbjudet är tillåtet nu liksom. Precis som jag lovade mig själv att inte bli som gravid. Hur kan man bryta detta efter förlossning?

  Svara

   Det kommer gå över, jag var 50 kg och 165kg när jag blev gravid och helt plötsligt så blev aptiten helt enorm, gick upp 24 kg 😅 men efter förlossningen så rasade jag i vikt utan att typ lyfta ett finger, ammade och åt vad jag ville men inte lika mycket dock som när jag var gravid, för den där aptiten jag hade som gravid försvann. Tog ca 6 månader så var kroppen tillbaka som vanligt.

   Svara

    165cm*

    Svara

   Kanske inte svaret du vill ha men jag tyckte det blev värre efter att barnet fötts. Man hade dåligt med tid att äta nyttigt och dra på gymmet så det blev ofta sambon fick komma hem med hämtmat och att man slöade ihop i soffan.

   Mitt råd är att inte ha för höga krav och för bråttom med att få till nyttiga och bra rutiner.

   Nu när min yngsta hunnit bli två så är jag hälsosammare än innan jag blev gravid med första. Fått till rätt rutiner med mat och träning vilket gett resultat på in- och utsida. Men som sagt, mitt råd är att ta det lite som det kommer och inte känna så mycket hälsohems. Graviditeten och bebistiden är bara en period i ditt liv, du hittar tillbaka till ditt hälsosamma liv senare!

   Svara

   Jag moffade i mig allt som gravid. Var hungrig jämt. Vägde väl å andra sidan lite för lite när jag blev gravid så kroppen slog väl på stora trumman att jag helt enkelt behövde äta mer. Gick upp 25 kg. Idag 8 månader efter har jag 5kg kvar till min ursprungsvikt utan att egentligen gjort något drastiskt. Helammade fram till 6 månader, gått promenader och kört mammaträning. Kroppen löser det. Nu hoppas jag på att de sista kilona rinner av när jag slutar amma. Låt det bara ta tid.

   Svara

   Amma. Jag vet att det inte funkar lika för alla, men jag blir smal som en sticka när jag ammar.

   Svara

  Hej!
  Nån som varit i Marocko?
  Några bra tips på restauranger, aktiviteter/sevärdheter, hur man ska klä sig men framförallt: hur undviker man att bli magsjuk/få diarré, är det vanligt, har ni fått det?
  Bara rest i Europa och USA och är jätterädd för såna bakterier och att kräkas/ha diarré, inte varit i Egypten, Indien mm (inte pga detta dock 😄)

  Svara

   Hett tips på aktivitet är att undvika Marocko. Louisa Vesterager Jespersen och Maren Ueland approve of this message.

   Svara

    Då borde man inte besöka Stockholm heller då.. Av respekt för de döda tar jag inte upp deras namn men Drottninggatan…

    Svara

    Korrekt! Marocko är livsfarligt.
    Var där på 90-talet i några timmar. Vi tog vändande båt till Spanien.
    Det var de otäckaste timmarna i mitt liv. Kändes som en nära-döden-upplevelse. Jo, jag blev bokstavligt talat mordhotad.
    Vita människor och kvinnor utan burka är villebråd.
    När vi kom ombord höll vi om varandra och grät.
    Är det sol och bad du vill ha så finns det fräschare, tryggare och bättre ställen.

    Svara

     Haha okej. Alltså jobbigt för dig men du låter rätt ignorant tyvärr. Håll dig till Ving och Bamseklubben om du inte är redo att resa.

     För övrigt är Marocko en vanlig turistort nu. I storstäderna råder knappt någon klädkod pga alla resenärer.

     Svara

      Ignorant…..oj, nu gjorde du bort mig totalt.
      Marocko är ingen ”turistort”, det är ett stort land med alla möjliga områden och grader av säkerhet.
      Alla som tror på coola dig får gärna klampa ner dit i hotpants.
      Alla som tror att läget är lite mer nyanserat än så kan säkert tänka själva.

      Svara

      Gud vad töntigt att säga Håll dig till Bamseklubben. Fattiga länder och muslimska länder är erkänt mindre säkra för västerlänningar. Att påstå något annat är konstigt.

      Svara

       Fast jag har ju såklart läst på Marocko. Det är ett ganska vanligt turistresemål nu för tiden. Enligt UD är det säkert. Har mer info än så men orkar inte diskutera faktiskt. Ni behöver inte åka.
       Nu var det inte heller min fråga… så håll er inskränkthet för er själva.

       Svara

        Säg de till danska tjejerna som blev halshuggna och filmade

        Svara

        Jag har tjänstgjort i Marocko och det är farligt om du är vit kvinna och inte bär sjal. Nordiska kvinnor är villebråd och tro inte vad UD säger. SVT rapporterar inte om hur farligt det är.

        Svara

        Och enligt Migrationsverket är t.ex Irak tydligen tillräckligt säkert för att skicka hem invandrare till, inte fan skulle jag åka på semester dit för det.

        Svara

     Va det låter helt sjukt!

     Svara

     Är du dum i huvudet?
     Marocko är fantastiskt. Undvik Marrakesh, överskattat. Åk Istället till taghazout och njut av stränder, mat och hundar som lever fritt i staden. Men min personliga favorit är ”Blå staden” Chefchaouen. Underbart ställe med fantastiska människor och kultur.

     Svara

      Vilken vältalighet, jag vill inte vara dum i huvudet, du har övertygat mig

      Svara

    Men sluta. De vandrade i bergen, de befann sig inte i städerna och inte nära någon egentlig civilisation. Man kan inte undvika hela världen för att det kan hända och har hänt hemska saker.

    Svara

     Har du varit i muslimska länder? Turistorter med pool och all-inclusive räknas inte.

     Svara

      Varför räknas inte turistorter med pool och all inklusive?

      Svara

       Kanske för att det inte är verkligheten av ett land 🤷🏼‍♀️😂

       Svara

   Jag gillar bergen utanför Marrakech och öknen förstås. Om du åker till Marrakech (och antagligen alla andra städer, typ Casablanca) kan du ta dagsturer ut.

   Svara

  Tänk om det är Laila Bagge som köpt I.L s hus! Minns ni att L.B var sugen på det när I.L hade köpt det? Kanske hon slog till nu….

  Svara

   Det lär visa sig…

   Svara

  Men att ”bli fast” är ju ett val du gör själv. Alltså visst, det blir lite krångligare om man skaffar barn osv, men inte omöjligt. Jag tror inte man kan veta var man vill bo förrän man testat. 🤔

  Svara

  Hej på er i november! Vilken serie på Netflix eller HBO får man inte missa enligt er?

  Svara

   Santa Clarita Diet på Netflix.

   Svara

    Jaa den är bäst! 😂 Synd att det inte kommer mera av den bara.

    Svara

    Öh nej fy

    Svara

   The Crown! Säsong 3 kommer imorgon och ska bingas tillsammans med bästis och afternoon tea 😀

   Svara

    Åhhhh, så pepp på den!
    Och ännu mer nu efter recensionen i DN idag! 😃

    Svara

    Också sååå pepp på den!

    Svara

   La casa de papel!!!!!

   Svara

    Skriver under på detta! La casa de papel är så JÄVLA bra.

    Svara

     Så JÄVLA JÄVLA bra!!! Såg klart den i ett nafs <3

     Svara

    Den är bra men jag blir så stressad av den.

    Svara

   HBO:
   – Succession, blev helt besatt! Så bra skådisar, mörkt och roligt och sorgligt.
   – Big little lies, också bra skådisar, gripande och spännande.
   – The Affair, underbar serie som känns väldigt verklig och man bli fast direkt.
   – Unbelivable, baserad på sann historia, superbra och spännande.

   Netflix:
   – La casa de papel, typ spansk Oceans 11. Tight och spännande om en stöt, med massa olika karaktärer.

   Svara

   Final space
   Black mirror
   Brooklyn 99
   Please like me

   Svara

   Mars! Netflix.

   Svara

   The Fall (på Netflix)

   Svara

   Succession
   Big little lies
   Unbelivable
   The Affair
   La casa de papel

   Svara

   Succession på HBO

   Svara

   Succession
   The Affair
   Unbelivable
   Big little lies
   La casa de papel
   Älska mig
   Vår tid är nu

   Svara

   Unbelievable på Netflix. 8 avsnitt om två kvinnliga kriminalare och……….Absolut sevärd

   Svara

    Big little lies är så jävla seg dock

    Svara

   Mad men på HBO. The Keepers och Making a murderer på Netflix.

   Svara

   Sherlock på Netflix med gurkan och friman 😍😍

   Svara

  Såg att någon skrev på ÖS igår om att hen var 22 och aldrig haft sex, och att hen upplevde att det är en stor grej för samhället. Jag är 26, visserligen inte oskuld men hade lika gärna kunnat vara det. Jag strugglar jättemycket med hela sexgrejen och kände igen mig i en del av det som skrevs igår.

  Jag har ”bara” legat med sju stycken i mitt liv, aldrig haft ett förhållande, kk eller något sådant. Nu är det nästan fyra år sedan jag hade sex senast, innan det låg jag inte på tre år. Jag lider inte alls av det, eftersom jag tror att jag är demisexuell och inte vill ligga med någon jag inte har någon slags connection med, vilket jag inte upplevt att jag haft senaste fyra åren och därför inte legat. Jag saknar inte sex, jag saknar inte närheten, jag känner inget behov av sex. Och jag hatar hela den här sexnormen i samhället, att allting ska handla om sex. Att man ska leka ”jag har aldrig” på fester med juicy sexfrågor, att det alltid ska komma på tal, att jag som singel alltid förväntas leta efter någon att ligga med så fort jag går ut osvosv. Jag börjar tycka det är skitjobbigt att hela tiden tvingas prata om mitt icke-existerande sexliv, för att jag skäms för det. Jag skäms för att jag inte är som alla andra och jag skäms för att jag är så otroligt ointresserad av sex utan känslor. Och jag vill inte behöva skylta med det i tid och otid.

  Hur tar jag kontroll över ”mitt eget sexliv” och hur och när jag vill prata om det? Jag kan inte bara ge fan i att svara när någon frågar hur många jag legat med eller när jag hade sex senast, för det förväntas att jag – som alla andra – ska fläka ut allt till vem som helst. Jag vill inte det, jag är inte bekväm med det, men jag förväntas göra det. Vad ska jag göra, när den här normen bara blir starkare och starkare?

  Svara

   PS: Drick varenda gång jag skriver ”sex”

   Svara

   Stå emot? Säg nej tack, jag tycker inte det är roligt att svara på sådana frågor.

   Svara

    Det är svårt när man alltid varit med och svarat på sådana frågor. Jag faller nog tyvärr rätt lätt för grupptryck för att jag bryr mig mycket om vad andra tycker och tänker om mig, så när alla andra vill prata om det så är det svårt att vara den som säger ifrån. Vissa av mina kompisar hade nog tyckt att jag var en partypooper osv om jag helt plötsligt skulle säga emot. Har sagt ifrån till ”Jag har aldrig”-leken ett par gånger, och det blir alltid kass stämning och fått höra att jag är tråkig osv. Brukar ofta bli rätt tyst och inte direkt med i samtalen, men då har jag också fått pikar om det. Så det är svårt.

    Svara

     Väldigt tråkiga vänner du har, diskutera grupptryck och vänskapsnormer med dem utanför just detta sammanhang? Tycker de låter sjukt osympatiska.

     Svara

   Känner igen mig. Skönt att man inte är ensam.
   Jag älskar att vara singel, men jag hatar att få frågor om det. Hatar förväntningarna på att man ska vara som alla andra kvinnor och allt ska handla om sex och relationer. Tycker också att det är jobbigt och jag känner mig onormal.

   Svara

    Exakt så. Förstår precis hur du menar.
    Jag är egentligen rätt för hela den här prata-mer-öppet-om-sex-normen, för jag tror det behövs, men jag tycker samtidigt att vi också borde sluta kräva att alla ska vara lika öppna som Bianca Ingrosso liksom. Att känna av rummet, eller kanske till och med fråga om alla är okej med sexfrågor innan leken/diskussionen drar igång, borde vara en självklarhet.

    Svara

   Säg att du har sex med dig själv bara, att det blir bäst så! 👍🏻

   Svara

   Strugglar?

   Svara

  Nån som följer Bonde Söker Fru? 😃

  Svara

   Jadå. 🙂

   Svara

   Ja följt typ alla säsonger 😀

   Svara

   Ja jag gör. Men känns mest som det är reklamen man följer och sen kommer små stunder av bonde däremellan.

   Svara

    Sant! Men jag måste erkänna att klippen precis före och efter reklamen (där de visar flygbilder över landskapen) är något av det bästa med serien ☺️

    Svara

   Kollar, men lite dåligt med original numera. En del människor var ju verkligen speciella i gamla säsonger. I år står Oskars getter på min pluslista 🙂

   Svara

    Ja ingen bonde eller sökande står ut. Alla verkar lagom trevliga och hyggliga. Känns som det mest dramatiska med den här säsongen är att alla fått så bra sökande, så att det blir svårt att välja?

    Svara

     Av typ två avsnitt jag sett på en söndagkväll i repris så känns det som att alla bara åker hem 😂

     Svara

     Skulle vara kul om nån tidigare bonde fick vara gästande programledare. Stefan som var med för 3-4 år sen. Rödhåriga Klas, Fredrik eller den sjungande värmlänningen.

     Svara

  Brun utan sol! Vilken ska man köpa? Och vad är era bästa tips för att få en jämn och fin färg? Blir lakanen förstörda? Något jag ska tänka på?

  Svara

   Nu på vintern kör jag bara Dove dermaspa summer Revived i färgen medium till mörk. En gång i veckan överkropp och ansikte och två gånger i veckan på benen. Färgar inte av sig. Ger en naturlig och jämn nyans. Tycker att brun utan sol är för hårt vintertid.

   Svara

    Tack, värt att tänka på om bus blir för hårt nu i vinter! Men vad kör du på vår och sommar?

    Svara

     Är samma anonym. Ida Wargs produkter körde jag på i somras. De var okej, men tror jag kommer gå tillbaka till st tropez. På sommaren smörjer jag in bus en gång i veckan och kör en gång i veckan med doves om jag vill få det mörkare/jämnare.

     Tänk på att raka dig dagen innan om du rakar dig. Och att inte smörja in dig innan du smörjer in bus. (Du kan smörja armbåge och knäskål om du vill.) Tycker det blir jämnare om du bara kliver ur duschen, låter huden torka och sen smörjer in dig direkt med bus.

     Svara

      Åh tack för att du är så hjälpsam! Använder du handske när du applicerar eller smörjer du in med händerna?

      Svara

       Händerna när jag kör doves lotion, då smörjer jag in händerna först (Typ som om det vore handkräm) och smörjer sen in hela kroppen, sen tvättar jag händerna med tvål och vatten. Ger en bra övergång mellan kroppen och händerna, hinner sätta sig lite men ger inga fläckiga händer.

       Med vanlig bus kör jag handske.

       Svara

        Tack för bra tips, ska testa genast! 😊👌🏼

        Svara

         Glömde säga att jag brukar kör doves på händerna när jag kör bus på kroppen, tycker nästan det är omöjligt att få snygga händer med bus. Låter doves sitta en kvart kanske innan jag sköljer av det. Händerna får färg men blir lite ljusare än kroppen, men hellre det än orangea fläckar på händerna som skriker fejktan.

         Svara

          Toppentips!

          Svara

  Vill lämna min 9-månaders på Mini Sats i 1 timme men vågar inte.
  Vad har ni för erfarenhet av Mini Sats?

  Svara

   Att de kommer tillbaka som vampyrer. Sjukt störande, min unge flyger ut genom fönstret på nätter och biter folk.

   Svara

    fan vad jobbigt, just det jag inte ville skulle hända. får tänka om helt nu.

    Svara

   Hade aldrig lämnat en så liten hos en person som är okänd för oss båda …. så viktigt kan väl inget vara?

   Svara

    Sant! Har funderat på det mycket, om hon faktiskt är för liten.

    Svara

   Vad ska hända?
   Gå dit och lär känna barnflickan och skapa dig en egen känsla-

   Svara

   Har inte egna barn, men har flera kompisar som använder mini-sats och är väldigt nöjda! 😊 barnen har varit där sen de var ganska små, och trivs bra.

   Svara

   Jag lämnade min 6 månaders son där. 5 min senare ropar de i högtalaren att jag ska komma, han gallskriker, vilket var ovanligt för honom. Jag försökte amma då för att lugna ner han, han vägra vilket verkligen va ovanligt. Var tvungen att gå ut i bilen och amma och då tog han. Om jag försökte igen? Svar: nej. hahah Om du har möjlighet att lämna med partner/mormor/farmor gör det istället eller köp hem lite basic träningsredskap hem och kör. =)

   Svara

    Har ingen att lämna till tyvärr. Ska köpa en crosstrainer så fort vi flyttat så kanske kan vänta tills dess i alla fall ..

    Svara

   Testa! Kanske går jättebra och skulle det gå åt skogen klar sig barnet utan allvarliga skador! 👍🏻😊

   Svara

   Det har funkat bra för oss att lämna barnen där tills de var typ 8-9 mån. Nån separationsfas som infaller då och de har inte velat bli lämnade. Gick över sen, vid 2-års ålder (haha ja det är sant)
   Testa. Bebisen kommer att tala om om det inte funkar. Högt.

   Svara

    Jo separationsfasen är ju nu så kanske väntar lite iaf ..

    Svara

   Jag arbetade på minisats i ca 2 år :)! På mitt center hade vi som standard att föräldrarna var med barnen nån halvtimme eller timme inne på mini i 2-3 dagar. För att barnet skulle ta in miljön, alla intryck och se oss (samma personal må-fre!) innan de skulle vara där ensamma när föräldern tränade. Det blir ju också ett sätt för dig att se hur de arbetar :). En del föräldrar lämnade bara när barnet sov, och bad att då bli nerkallade när barnet vaknade. Det kanske kan vara ett sätt för dig att börja? Och sen att personalen kanske väntar 10 min med att ropa när barnet vaknat. Mitt tips är att prata med personalen att det känns jobbigt för dig.
   Men prova i alla fall att vara med några stunder, säger din magkänsla att det inte är rätt, så vänta ❤️ Saknar minisats såå mycket, vilka fantastiska barn man haft 😭❤️❤️

   Svara

    Hon sover bara vid tutten så kan vara svårt att lämna hennes sovandes där. Ska nog vänta litet tag i alla fall, bara för min magkänsla inte är helt hundra.

    Svara

     Om det är det som känns bäst så ska du följa din känsla 🙂

     Svara

      Tack för ett jättebra och utförligt svar! ❤️

      Svara

  Någon annan här som älskar Desperate Housewives? Har precis kollat färdigt på alla 8 säsonger för tredje gången 😍

  Svara

   JAAAA!!! Har sett den MINST 5 gånger! Min sambo är dock spyless på DH-trudilutten

   Svara

    Ååh! Vem är din favoritkaraktär? Min dröm är fan att få bo på den gatan och vara kompis med alla!!

    Svara

     Vilken svår fråga! Gillar ändå Gabrielle, tycker hon är svinrolig haha. Bree är också en säregen karaktär =)
     Och TOM, å vad jag tycker om honom. Vill bara ge honom en stor varm kram <3
     Vem är din favoritkaraktär? =)

     Svara

      Gillar också Gabrielle. Mike påminner om min egen kille på något sätt så honom gillar jag. Tom är ju som du säger så härlig!!

      Jag minns när serien sändes på TV första gången, jag tyckte att Gabrielles kläder var såååå snygga! Och blev lite småkär i John Rowland

      Svara

     JA! Var går det att streama?!

     Svara

   Hört låten overdosing with you med Billie the vision and the dancers? 😊

   I’ve been thinking about Gabrielle Solis and all the desperate housewives
   And I’ve been thinking about Mike Delfino and his gun
   And I’ve been drawing patterns in my mind, but I can’t fall asleep
   ….

   Svara

    ’Cause I wanna OD on DH
    I wanna OD on DH
    Let me overdose on DH with you 🙂

    Svara

   Ja! Kollar på den nu☺️

   Svara

   Åh vilken nostalgi! Ska nog börja nörda igenom den igen från säsong 1 😍

   Svara

  Har inte umgåtts med någon kompis sedan nyår 2018 och nu ikväll frågade han om han och en till kompis fick komma förbi!!
  ÅÅåh, de ska bli så roligt!!

  Svara

   Underbar känsla! Vet precis hur den känslan känns😊 ha så kul!

   Svara

  Maja och Sanna??

  Svara

   Vad händer

   Svara

    De vill uppenbarligen inte prata om det?

    Svara

  Nu har jag inte barn och planerar inte heller att skaffa på minst 10 år men alltså… ”vänner träffar vi tillsammans”? Om jag skulle få barn med partner nån gång hade jag aldrig accepterat en sån syn på mitt sociala liv! Det är väl klart som fan att man vill hänga med sina vänner utan sin partner? Är detta en vanlig åsikt? Nyfiken.

  Svara

   Herregud ja. Jag vill ju inte prata om min partner när han sitter där? Hehe.

   Svara

   Haha, ja men det beror väl helt på, det är väl igen som lever så trots att dom inte vill det (hoppas jag) själv så älskar jag och min att bara hänga med varann och våra barn, vi träffar självklart kompisar men det är slitsamt, men vi gör det. Trots att vi helst hade legat i soffan tsm varenda helg o bara slappa, eller spela spel o dricka bara han och jag när barnen sover.

   Svara

   Tror inte det är en vanlig åsikt. De flesta jag känner har ett liv utanför familjen (och vill ha det så).

   Svara

   Men varför är det klart som fan? De trivs med det båda och hon pratar med sina vänner själv på andra sätt? Sorry för att komma här med en liten annan världsbild men de flesta som bor på landet umgås på det här sättet? Var fan skulle man gå med sina vänner? På den lokala pizzerian och hänga?

   Svara

  Nån som har några bra tips på att bli av med möss inne? Vi har fällor men trots att vi kan fånga nästan en per dag så kommer det likt förbannat nya hela tiden! Vill undvika råttgift pga hundar.

  Svara

   Skaffa katt?

   Svara

    Vi kan inte ha katt då en av oss är allergisk och sen gillar vi inte katter och inte våra hundar heller tyvärr.

    Svara

     Skaffa en schnauzer, de jagar också möss och råttor.

     Svara

   Skaffa katt om ni kan. Vi hade katt hemma från att jag var liten, till att hon försvann spårlöst när jag var 18, och hade aldrig möss inne. Var utan katt i två år, hörde möss i väggar och golv hela tiden. Sedan vi skaffade den nuvarande katten har vi sett/hört en eller två möss, vars inälvor vi hittat ett par dagar senare. Hon är en primadonna, men hon gör sitt jobb!

   Svara

    Åh låter ju onekligen effektivt! Se mitt svar ovan ang att katt tyvärr inte är ett alternativ.

    Svara

   Anticimex. Fällor och katter är dock bäst.

   Svara

    Anticimex kommer inte kunna göra mer än vad vi kan tror jag, alternativt erbjuda råttgift.

    Svara

   Vi har någon slags mojäng som man stoppar in i kontakten (helst ett par stycken jämnt spritt runt i huset), fungerar jättebra! Min hund reagerar inte på den alls, till trots för att den släpper ut något slags ljud. Vet tyvärr inte vad den heter men borde finnas lite varstans.

   Svara

    Vi köpte 3 sånna idag, vad roligt att höra att du säger att de fungerar. Vill verkligen få bukt på vårt musproblem nu en gång för alla.

    Svara

     Så bra! Då kan jag nästan garantera att problemet bör försvinna inom bara någon dag eller två 🙂

     Svara

    Min mamma har det på sin gård. Jag blir galen på det där ljudet! Hon hör ingenting..

    Svara

   Hitta där dom kommer in och täpp till, dom behöver bara en liten springa på ca 0,5 cm för att komma in.

   Svara

   Hagelbrakare fixar det mesta.

   Svara

    😂

    Svara

   Bor ni i hus? I så fall – ställ fällorna ute där de tar sig in. Det är nu på hösten som de letar sig in från naturen.

   Svara

    Typ överallt då eftersom möss kan komma in på en springa på mindre än 1 cm..

    Svara

   Synd du inte kan ha katt, vi har haft samma problem.. Men sen vi skaffa katt så låg det döda möss här o var tills det var musfritt i huset. Galet effektivt dom där katterna.. Kanske skaffa en nakenkatt och klä på den en hund outfit? 😅

   Svara

    Finns sätt som inte oolågar ihjäl djuren, så vidrigt med fällor

    Svara

    Finns hundar som tar möss 🙂 se kanske om det går att låna hem ngn? Ngn nämnde schnausser (stavning okänd) och familjens jack russel tog en mus en gång men även fått vittring andra
    Gånger.

    Svara

  Någon som kan rekommendera några bra aktiefonder?

  Svara

   Spiltans investmentbolag, både den svenska och den internationella fonden.

   Svara

    Vad heter dom mer specifikt? Ser att det finns 7 olika spiltan fonder hos Avanza.

    Svara

     Spiltan Aktiefond Investmentbolag (den svenska)
     Spiltan Globalfond Investmentbolag (den internationella)

     De här två fonderna investerar i investmentbolag som i sin tur investerar i företag. På så sätt får man mycket bra riskspridning. Ta lite mer i den internationella, kanske 65/35.

     Lycka till!

     Svara

      Tack snälla!

      Svara

   Jag tror att man ska investera i Isabella Löwengrips Up In The Air-stiftelse. Garanterad vinst varje gång.

   Svara

   Fråga blondinbella

   Svara

    Jaja.. tråkigt svar när min fråga var seriös.

    Svara

  Någon som minns Linda Skugge från förr?
  Fick syn på hennes bylinebild och kände först inte igen henne.

  Svara

   Tant Linda.

   Svara

    Hon har ju blivit så cool! Är litet nykär i henne … (Ja, ja, jag har bara sett henne på bild, men hon verkar reko.)

    Svara

   Gå in och läs hennes min helg på svd. se/perfectguide så jävla bra jämfört med alla andra skitnödigas helger!

   Svara

    Ja!
    Tänkte på att hon verkade ha gjort allt själv hela helgen.

    Svara

  Hej på er som inte gillar barn! Är det någon här som inte _gillar_ (andra förstås) barn men har egna? Jag gillar verkligen inte barn men tror ändå att jag kommer vilja skaffa ett barn om möjlighet finns om si sådär 8-10 år. Hur vet man om man vill ha barn?!

  Svara

   Jag tycker om barn, men vill inte ha själv. När jag tänker på all tid, allt krångel, morgnar med griniga barn som ska till dagis och skola, mata, torka, alltid vara närvarande, offra all sin egentid och det som hör ett liv med barn till känner jag motvilja. Känner du inte den motviljan så lär du ju vilja ha barn.

   Svara

   Jag har barn, alltid vetat att jag har velat ha och längtat mycket. Jag är galen i mina, de är hela min värld och jag kan prata om dem hur länge som helst men bara med deras pappa. Däremot är jag NOLL intresserad av andras barn eller barn generellt och har aldrig varit. Vill sällan prata om barn med andra trots att jag har mina egna som är det bästa jag vet. Vet flera som är likadana.

   Svara

    Jag med! Värsta som finns är att man måste låtsas vara intresserad. Pratar därför inte heller mkt om mina egna (som är HELA min värld och världens sötaste och bästa) för jag tror att de flesta funkar så. Bara pappan till barnen och närmsta familjen som får ”stå ut” med allt prat om barnen.

    Svara

     Vad skönt, hoppas mina vänner blir som er när dom får barn! 😊 folk som pratar om sina barn i mer än 5 minuter om man inte frågar är en sån jävla huvudvärk. Och så får jag väl se om det blir nåt eget nån gång. Blir nog dock bara ett dock om det blir något. Är själv ensambarn.

     Svara

     Haha ja exakt, det är riktigt energikrävande att låtsas vara intresserad (för det är ju förväntat av en när man har egna barn). Men för mig finns det inget tråkigare snack. Jag tänker dessutom att eftersom jag är sådan så vill jag inte heller prata om mina egna för vad är det som säger att någon skulle bry sig? Jag fattar verkligen om ingen gör det.

     Svara

   Men gud ja. Har egna barn men inte så förtjust i andras. Är väl inget konstigt med det, bara för att jag gillar min pappa så betyder väl inte det att jag gillar alla farsor som finns. Ja så tänker jag.

   Svara

   Gud ja, vem tycker om andras barn? 🤔 Är inte jätte förtjust i andras barn, men mina egna barn.. Dom är ju helt fantastiska och så intressanta och helt jäkla underbara. Men andras barn? Not so much. Men förstår ju att andra tycker mina barn är helt ointressanta och tycker likadant om deras barn som jag tycker om mina barn . Det är nog rätt vanligt.

   Svara

   Väntar mitt första barn för tillfället och älskar redan ungen mer än nånting annat, men ogillar verkligen barn i allmänhet. 😅 Har alltid varit så och tror inte det kommer ändras så mycket..

   Svara

   Var övertygad om att jag aldrig skulle skaffa barn tills jag var 28, sen började den biologiska klockan ticka…

   Men visst har jag träffat andras barn som jag inte alls gillat. Att ha egna har inget att göra med om man gillar andras barn eller inte. Låt tiden utvisa hur du vill ha det. Finns ingen anledning att bestämma sig här och nu när du inte vet säkert.

   Svara

    Det är typ den mest populära åsikten någonsin att tycka att andras barn är bajs medan man älskar sina egna. Så jävla konstig och skev åsikt, för inte går man i samma utsträckning runt och påstår att man hatar typ äldre människor. Barn kan för fan oftast inte ens hjälpa hur de beter sig. Det är inte coolt att ogilla barn.

    Svara

     Jag ogillar alla, inkl barn, är det okej?

     Svara

      Ja då är det okej!

      Svara

   Är inte överförtjust i barn. Och inte överförtjust i vuxna heller. Barn är egna individer och formas av vuxna. Däremot älskar jag mitt barn mest i hela världen och han är den mest fantastiska människa på jorden.

   Svara

   Har verkligen aldrig gillat barn, aldrig liksom förstått mig på dem eller känt mig bekväm i barns sällskap. Kan skämmas när jag tänker på hur jag betett mig med vänners och t o m nära släktingars barn, hade verkligen noll koll! Ja, hade, för jag fick en dotter och det har gjort att jag liksom fattar barn på ett annat sätt nu och kan umgås med dem lite mer otvunget. Gillar dock fortfarande inte barn överlag och vill inte ha fler barn själv. Ville egentligen inte ha några barn alls, men blev oplanerat gravid och har älskat hene sen jag kom över chocken! 😁

   Svara

   Alltså WOW så olika människor är! Jag själv tycker att barn är de bästa människorna överlag och mina är förstås de finaste och bästa som finns för mig! Jag blir väldigt sällan irriterad på barn och gillar genuint att lyssna på och umgås med dem. Tycker det är sinnessjukt att vuxna människor säger de ej gillar barn, liksom bitch what? Du var själv ett barn, alla har varit barn, barn är de enda riktigt genuina människorna där ute? Hur kan man inte tycka om dem överhuvudtaget? Vilka andra människokategorier uppskattar ni inte? Det är typ åldersdiskriminering in reverse.

   Men det är bara min åsikt och uppenbarligen är det många som inte tycker som jag 🤷🏻‍♀️

   Svara

  Jobbar nån av er som (en vikarierande) barnskötare på förskola utan relevant utbildning? Hur mycket får ni i lön?

  Svara

   Tror att mina kollegor som passar in på beskrivningen har typ 18000/19500 innan skatt. Heltid då så klart.

   Svara

    Måste väl va mer?! Är iof förskollärare men det låter ändå lite.. 🤷🏼‍♀️

    Svara

     Beror på kommun och arbetsplats, samt ålder, kompetens och utbildning på den anställde. Men ja, det är lite, med tanke på vilket hästjobb de gör.

     Svara

      Ja, men det är typ det folk tjänar när man inte bor i storstäder, typ Sthlm 😜
      Man lär sig att leva med en sådan lön.

      Svara

     Låter lagom för outbildad ung person tycker jag.

     Svara

      Oavsett lågt kontra vilket arbete som görs

      Svara

       Nja, ganska normal lön för ett första jobb.

       Svara

   24 500

   Svara

   Jobbar som vikarie på förskola helt utan utbildning (gått samhäll på gymnasiet) och jag får 120 kronor i timmen 🙂 vet inte månadslönen eftersom den varierar beroende på hur mycket jag får jobba

   Svara

  Tror ni att det stämmer det att vi kvinnor har en naiv läggning och att det är därför som tex CW och LH har lyckats utnyttja våran godtrohet och därmed blivit orimligt stora och hyllade.
  Att det är en direkt insikt i hur lättillgängligt det kvinnliga psyket är. Linnea är bara en i mängden som insett hur lätta kvinnor är att manipulera.

  Svara

   Nej, däremot med hur vi som människor tar till oss information och fakta, skapar vår världsbild etc. Hur vi vill ha snabba kickar, enkla svar.

   Svara

   Hahaha eh nej! Killar är sååå naiva däremot om man ska jämföra med oss kvinnor! Vi kan ju lura i en karl vad som helst…

   Svara

   Nej det tror jag verkligen inte. Gillar inte generaliseringar sådär.

   Svara

   Nej, tycker de flesta kvinnor är smarta och starka.

   Svara

   Absolut!
   Vi var några som kritiserade Linnea C. för ett tag sedan och ansåg att hon garanterat överdriver, ljuger och utnyttjar kvinnors naivitet.
   Vi fick svar som ”ni måste vara fula”, ”hon skulle aldrig ljuga om något sånt” och klassiska ”Hej patriarket”.

   Nu när MÄN granskat henne så sitter alla och gapar i chock.

   Samma med Greta. Vi är några som inte fattar vad hon åstadkommit med sitt skrik och gråt. Men nej nej, varenda kvinna har hennes rygg trots att ingen kan svara på vad som ändrats ur ett klimatperspektiv sen Greta uppstod som fenomen.

   Kolla bara hur folk hyllar Kenza för att hon visar upp sin amning och påstår att hon försöker normalisera offentlig ammning. Saken är den att ibgen någonsin kritiserat henne ute på gatan. Hon utnyttjar kvinnors naivitet för lajks och aktivitet. Samma med Cissi som hoppade på mer om och fick allt att handla om henne. Kolla hur hyllad hon blir trots att det kommer ut massa ny skit varje dag.
   Sen har vi hela Kylieincidenten. Hon var potentiellt världens snart yngsta miljardär, vad gör kvinnor? De donerar pengar för att hon ska få miljardärstatus. Vilken man hade donerat pengar till Bill Gates för att han ska bli miljardär? Bara kvinnor som får för sig sån skit.

   Kvinnor är generellt väldigt lättlurade och labila. Detta har utnyttjats av män i alla tider. Det är nu på senare tid som några kvinnor kommit på att de också kan hoppa på utnyttja-kvinnotåget. Jag har riktigt svårt för kvinnor som grupp, kanske för att jag ser igenom vår skit.

   Svara

    Håller med dig om allt förutom Greta. Anser att hon gjort väldigt väldigt mycket för att uppmärksamma klimatfrågan.

    Svara

     Uppmärksammat: absolut.
     Rent praktiskt: inte ett skit.