Hur kan Gardet utlova lagstadgat källskydd när de inte ens har ett utgivningsbevis?

Jack Werner har uppmärksammat någonting väldigt allvarligt när det kommer till Gardet och det jag skrev om tidigare idag.
På frågan hur de kan garantera källskydd så svarar de att det är straffbart att bryta mot käll/meddelarskyddet vilket är korrekt i sak, men bara om man har ett faktiskt utgivningsbevis – någonting Gardet inte har.
Här kan du dubbelkolla om du vill vara säker på att det stämmer. 

Hur seriöst känns egentligen det här?

196 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det går bra nu…

  Svara

  När är rättegången mot Cissi?

  Svara

  You’re on fire, CC! Bra jobbat!

  Svara

   Bra jobbat till Jack Werner mfl som är den som grävt fram det här. Jag är inget mer än en ompublicerare idag. 🙂

   Svara

    Kudos för att du är så öppen med när andra ska ha cred, det gillar jag! 👊

    Svara

    Jack Werner är tamigfan den enda journalisten värdig sin titel nuförtiden…

    Svara

     Nej. De flesta journalister gör sitt jobb ganska bra. Det är mest främlingsfientliga, rasister och annat pack som vill att människor ska misstro medier och journalister.

     Svara

      Journalister gör sitt jobb ganska uselt. Dålig research, inga tuffa frågor till makthavare, obefintlig uppföljning och politisk vinkling på nyhetsplats är bara några av sjukdomstecknen på ett skrå i kris. Detta ser man om man har ögon oavsett politisk läggning. Att du drar rasistkortet för att misskreditera kritik mot journos är bara löjligt.

      Svara

      Duktig kamrat.

      Svara

      Du menar att det är ”journalistik” på hög nivå då man konstant gör re-writes på ”influencers” egna dagboksinlägg?

      Svara

       Fast den som har höga journalistiska förväntningar på kvälls-och skvallerblaskor får faktiskt skylla sig själv. SvD, SVT, TV 4 Nyheterna, Sveriges radio, DN osv gör i det stora hela ett bra jobb, tycker jag.

       Svara

        Bra jobb med att vinkla nyheter möjligtvis.

        Svara

         Tell me mord PLZ.

         Svara

          L

          Svara

      Va?

      Svara

      Tycker att Linnea C och Cissi W är levande bevis på att svenska journalister inte gör sitt jobb. Istället är det en sketen podcast som avslöjar deras förehavanden. Det är sjukt bekvämt att dra rasist/sd kortet så fort folk kritiserar journalistkåren.

      Svara

       Cissi har ju använt sitt påstådda övergrepp/feminism som frikort att obehindrat ljuga och bete sig värre än de maktgalna män hon kritiserar.

       Svara

    Han har sina stunder men inte för ett par veckor sen då han tyckte granskningen av LC var fånig. Antagligen är de kompisar

    Svara

     Det kan han väl tycka och ändå vara en kompetent journalist?

     Svara

    Jamen fortsätt ”gräv” på ett gäng kvinnor som försöker GÖRA något.
    Till skillnad från 99% av oss övriga som sitter i vår vrå och klagar på andra som anstränger sig.
    OBS säger inget om att de på Gardet inte behöver hjälp angående lagar regler och rutiner. Eller att det inte är allvarligt med källskydd. Men Varför HJÄLPER inte Jack Werner dem istället genom att kontakta dem direkt och överlämnar denna information?

    Svara

     För att om du behöver HJÄLP med något så viktigt som källskydd från första början så ska du för fan inte sätta dig i en sådan situation som Gardet befinner sig i nu från första början. De måste inse hur jävla allvarligt det faktiskt är, vilket de uppenbarligen inte har gjort trots påpekanden. De må försöka göra gott men de skadar och förstör utan att ens fatta det själva och de ska fan skämmas över att de tar så lättvindigt på sådant här. De behöver konsekvenser för att förstå att goda intentioner inte räcker om man varken har vett eller kunskap att ro projekt i land på ett korrekt och adekvat sätt.

     Svara

      Håller med men ändå inte. Inte när jag tänker på hur ojämställd värld vi lever i. Hur indoktrinerade vi är i att bara acceptera det. Och hur lite vi gör för att förändra det. Komigen. Hellre galen och försökte än korrekt och gjorde ingenting!

      Svara

     Skulle Werner kontakta CW direkt med informationen så skulle hon säkert skriva 20 stories på instagram sedan om hur han mansplainar, använder härskartekniker, och är hotfull och obehaglig.

     Svara

     Det resonemanget håller ju inte. Jag tror att väldigt många feminister i sitt dagliga liv/ genom sitt arbete och på andra sätt gör betydligt mer än vad Gardet lyckats med under hela sin existens.

     Cissi slarvade bort 70 000kr av de donationer som mottagits. De hittades senare av Kajjan på Cissis paypalkonto, då Kajjan testade att komma in där med gamla Gardet-lösenord. Kajjan har lagt ut bevis på detta på sin instagram.

     Cissi ljög även i Fråga P1 om hur mkt pengar Gardet fått i donationer. Cissi sa att summan var 70 000kr. Samma kväll visade Kajjan upp bevis på sin instagram att de fått över 300 000kr.

     Inget som Cissi deltar i är någonsin seriöst. Det kanske funkade som 20-åring utan utbildning i radio 1, men numera krävs kunskap för att lyckas. Dvs, Cissi har inte förstått att det krävs mer än lite random ordbajsande mytomani a la Cissi i Radio 1, med total avsaknad av tillstymmelse till förberedelser.

     Svara

     Varför ska han göra det?
     Och varför skulle Cissi be patriarkatet om hjälp?

     Hon är stor nog att lösa det här själv.

     Svara

   Jack Werner skrev en tweet för några veckor sen med en underton av att granskningen och alla fakta som började komma fram av Linnea C var töntiga.

   Svara

    Ånej! Där sjönk han :/

    Svara

     Jo. Han raljerade kring det och skrev
     ”men lägg av, mamma! att störa sig på Linnéa Claeson är inte en ”fas”, det är en livsstil faktiskt”.
     En liten spark till alla som engagerade sig att de gjort det till en livsstil att störa sig på henne.

     Svara

  Cissi kommer säkert hänga ut tjejerna förr eller senare. Jag skulle passa mig väldigt noga för att ge Cissi någon information.

  Svara

  Hoppas ingen ger sin historia till dessa människor.

  Svara

   Nej. Superviktigt sån här information ges samtidigt som man ber nån berätta sin historia så att personen själv kan välja om den vill under och under vilka förutsättningar. Superkonstig etik hos en förening som menar att man kämpar för utsatta kvinnor.

   Svara

    Nej, låt oss hoppas att inga tjejer delar med sig av sina erfarenheter av mäns våldtäkter.

    Svara

     Nej, låt oss hoppas att inga tjejer delar med sig av sina erfarenheter av mäns våldtäkter till Cissi Wallin eller Gardet.

     Svara

      22:54 Det är bättre om de vänder sig till polisen, eller hur? Än till andra kvinnor med samma erfarenheter?

      Svara

       Det är förmodligen bättre att vända sig till precis vem som helst, även random busschaffis, än CW och Gardet som bevisligen inte är mogna ansvaret.

       Svara

        Jag hade utan tvekan hellre vänt mig till Gardet än till polisen eller SVT.

        Svara

         Då står det dig fritt att göra det. Du har ju nu tack vare camilla kunnat fatta det beslutet trots att du vet att du inte har källsskydd. Nån annan stackare hade kanske gjort det i tron att det var sant, blivit gruvligt besviken och ångrat sig.

         Svara

          Word!

          Svara

          Du tror att jag eller något annat kvinnligt offer för mäns sexualbrott, skulle ha bättre källskydd eller skydd öht hos polisen eller SVT? Hur naiv är du?

          Svara

           Men KÄLLSKYDD inte SKYDD.

           Ja 100% säkrare att gå till polisen eller någon annan myndighet som helst är CW och Gardet. Dom agerar ju som små barn som leker affär på förskolans gård.

           Men förstår du ens vad källskydd är?! Läs texten igen.

         CW har läckt en sms-konversation med en tjej som inte ville att den skulle gå ut publikt och sen ljugit om att de pratade i telefon, så jag är inte säker på varför du hellre går dit än till SVT.

         Att Gardet väljer att vara bedrägliga nog att inte publicera SVT-journalistens kontaktuppgifter borde tala sitt tydliga språk. De hade ju kunnat ge både sina OCH journalistens kontaktuppgifter och uppmanat till att kontakta endera ”och hör gärna av er till oss och dela er berättelse, vi lovar att [bla bla bla]”. Men nejdå. I motsats till andra organisationer så väljer de att undanhålla kontaktuppgifterna så att kvinnor måste gå genom dem med känslig information – oavsett vem de egentligen vill ha kontakt med.

         Verkar jätterimligt att gå till dem först, oerhört seriösa och pålitliga.

         Svara

          Hur är du så säker på att de som hävdade att tjejen inte ville det inte ljuger?

          Svara

           🤦‍♀️

           Nej du har rätt, anonym! Det verkar superrimligt att den här tjejen väntade till exakt rätt tillfälle med att *gå ut med sin story* och det tillfället var självklart när det Cissi Wallin ville ha ammunition i en personlig vendetta. Självklart vill man bränna av sin egen (eventuella) övergreppsstory för att Cissi Wallin ska vinna ett bråk på internet. Och det är absolut också rimligt att man samtidigt vill ha kontakt med andra som har blivit utsatta av någon av killarna i podduon (ja, visst, hon utsattes (eventuellt) bara av den ena, men det kan ändå vara bra att få kontakt med offer för den andra!). Det är absolut inte så att det är Cissi (och inte den anonyma tjejen i fråga) som vill ha kontakt med dessa potentiella offer för att få mer ammunition i sin egen konflikt.

           Jag väljer att tro offret som sa att hon inte ville.

         Gardet fixar det där

         En anonym uthängning senare och fu är automatiskt o-våldtagen och han har fått mer än nog straff.

         Gotcha, vi kvinnor mpste ju hålla ihop

         Svara

        Jag tror dessutom att random busschafför är mer handlingskraftig. Bra karlar och kvinnor som ens orkar köra buss hela dagarna.

        Svara

     Har du problem? Du har aldrig rätt att lura en annan människa på dens beslut om huruvida och under vilka former den vill dela med sig av sin historia. Om du ber en person dela med sig av en känslig information så är det din skyldighet att berätta exakt vilka förutsättningar som gäller så att personen kan fatta ett informerat beslut om den vill dela eller inte. Det är absolut grundläggande etik vg överlevare av sexualbrott.

     Svara

   Gardets Instagram är numera privat. Igår var det ett öppet konto! Gissar att dem inte kan hantera kritik.

   Svara

  Helt sjukt att ljuga för sina följare om en sådan sak.

  Svara

   dom har ingen koll, det är där det brister. ingen vet vad dom håller på med. lite som bella att starta en stiftelse utan någon som helst kunskap 🤦

   Svara

    Fast det här är värre. Här schabblar man med personers liv och utsatthet. Går inte att jämföra med nån som inte vet hur stiftelser funkar.

    Svara

    Det är klart dom har koll. Men de chansar på att läsarna inte har koll
    De stackars tjejer som blivit våldtagna är nog så knäckta så de inte har orken att dubbelkolla något sådant. Inte så många vanliga människor vet ens hur man kollar källskydd.

    Svara

     Nu är iofs inte alla tjejer som blivit våldtagna ”knäckta” 🤷‍♀️

     Svara

      …Och med det menar jag *inte* att de tjejer som eventuellt blivit knäckta skulle vara sämre eller svagare eller whatever. Menar bara precis det jag skrev: att inte alla knäcks. Det är inte livets största trauma för *alla* liksom…

      Så slipper någon missförstå eller ta illa upp (förhoppningsvi).

      //samma anonym som ovan 💕

      Svara

       Ja jo men man förstår ju poängen

       Svara

  Jack 😍😍

  Svara

   Vilka är styrelsen? Vem ansvarar för vad som skrivs på sidan?

   Svara

    Omg vilka clowner! 🤡🤡🤡

    Svara

    Ingen verkar veta idag, inte ens de som sitter eller tidigare satt
    i den. Är man invald i en styrelse så sitter man formellt kvar tills nya valts in. Om nya har valts in enligt stadgarna så borde de framgå på deras hemsida. Verkar inte som så har skett och därför väljer de att inte skriva ut vilkaa de är.

    Svara

     Är angett flera ggr på flera platser vilka de är.

     Svara

      Nej, inte explicit ”styrelsemedlemmar”.

      Svara

     De borde ha haft ett extrainsatt årsmöte minimum

     Men är gärdet en förening man kan gå med i eller finns det som förening med styrelse

     Vilka är medlemmarna, styrelsen enkom?

     Svara

  Så sjukt att CW i sina stories och på gardets målar upp det som att man kan bli anmäld för förtal om man anmäler våldtäkt. Hur kan man sprida sådan oro för att få fram en poäng som gäller en helt annan fråga?

  Svara

   De borde verkligen istället berätta att män hotar ofta med det men att det inte är så lagen ser ut.

   Svara

    Fast hotar män verkligen ofta med det? Den enda jag sett hota med det är ju faktiskt CW iom att hon säger det.

    Svara

    Hur ofta?

    Svara

    Aldrig hört talas om att detta skulle vara ett vanligt hot bland män. Vem har gett dig den här informationen tro?

    Svara

     Men ni tror väl inte på allvar att CW är den första, eller den enda, kvinnan som har blivit anmäld för förtal av sin våldtäktsman?

     Svara

      Fast det var ju inte för att hon anmälde honom som hon är åtalad för förtal!

      Svara

      Vad tänker du att du själv eller andra kvinnor, inklusive våldtäktsoffer, kan vinna på den här typen av fundamentalt ohederlig, oetisk och falsk information? Om du behöver förstå anledningen till att CW åtalas för förtal rekommenderar jag att beställa FUP från tingsrätten, det är en offentlig handling. Den beskriver mycket tydligt och detaljerat exakt varför åklagaren valt att väcka åtal. Tycker det är skamligt sprida falsk information till unga tjejer eller sexualbrott s offer som kanske faktiskt tror på vad CW (och du själv) säger. Det är dessutom ett ganska fantastiskt exempel på hyckleri att göra det och kalla sig feminist.

      Svara

       18.29

       TACK och lite amen 😊

       Svara

    Vilken man? Aldrig hört talas om.

    Svara

  Folk ifrågasätter på Gardets insta:

  Fråga: ”Hej, vilka är det som driver siten nu?”

  Gardet: ”nuvarande styrelsen består av: Mikaela Marakovic, Merly Åsbogård, Cissi Wallin, Jenny Bengtsson och Alexandra Rejsmar.”

  Fråga: ”men visst har @klasskamp och @alexandrarejsmar hoppat av? Det är vad jag hört. Det stämmer alltså inte? Eller?”

  Fråga: ”Hur kan ni ha nya styrelsemedlemmar utan att ha haft årsmöte? Eller när hade ni årsmöte och valdes Mikaela in i styrelsen?”

  https://www.instagram.com/p/B5AMwhLFx7w/

  Svara

   Föreningen bör enligt definitionen på bolagsverket (1) räknas som just en näringsidkande ideell förening eftersom det finns en Patreon länkad till organisationen.
   En näringsidkande organisation ska ha minst tre styrelsemedlemmar, men när den nya styrelsen antogs ska det bara ha varit Cissi Wallin som var där.
   Beroende på hur detta funkar så ska Gardet, när 3/4 styrelsemedlemmar lämnade skeppet antingen ha upplösts, begärt konkurs eller haft ett extrainsatt årsmöte där hela den ordinarie styrelsen närvarade för att kunna välja in en ny styrelse. Detta har inte gjorts utan den nya styrelsen verkar ha valts in av Cissi helt själv.
   Detta betyder att deras nya styrelse och stadga inte borde vara giltiga enligt föreningen själv.

   Svara

    Gardet är alltså en ideell förening, men kan man alltså bli medlem där? Vad innebär det att vara medlem i gardet?

    Svara

    En anmälan till Bolagsverket och Skatteverket gör jag imorgon detta är ju helt sjukt!

    Svara

     Rätt. Det här är ju så skadligt att det inte finns ord.

     Svara

     Ska sätta mig med det nu.

     Svara

      Tack! Jag uppskattar att du orkar. Måste fram i ljuset.

      Svara

    Intressant. Tänk att starta en förening och ha noll koll lagar, stadgar och ekonomi. Det är faktiskt ofantligt pinsamt.

    Svara

     Om du bara visste hur många som startar föreningar utan att ha koll på lagar, stadgar eller ekonomi. Det är mer regel än undantag. 🙂 Företag också, för den delen.

     Svara

    Apropå Patron. 265 i förrgår -> 251 igår -> 245 idag. Undrar hur snacket i styrelsen går nu.

    Svara

     De gick till Haveristerna istället.

     Svara

     Inte så konstigt med tanke på att de inte publicerat något på nästan 3 veckor

     Svara

     Folk tröttnade väl på att betala deras hemsida.

     Svara

    Undrade också precis det här i en tidigare kommentar!

    Men rent formellt kan ju personerna välja in sig själva på ett årsmöte om de är medlemmar i föreningen, det är ju årsmötet aka föreningens medlemmar som väljer styrelse.

    De har också skrivit i sina stadgar på hemsidan att ett extrainsatt årsmöte bara behöver behandla de frågor som är aktuellt för det extrainsatta årsmötet. Jag antar att det betyder att de t.ex. inte har behövt lämna en ek berättelse på det extrainsatta årsmötet utan bara rösta in den nya styrelsen och göra ev stadgeändringar.

    Så just denna bit är nog faktiskt helt formellt legit. Sen, hur en styrelse är vald osv är mest en fråga för den aktuella föreningens medlemmar. Däremot vet jag inte om donatorer som upplever sig ha blivit förda bakom ljuset kan driva det på något sätt. Verkar vara ett rejält glapp mellan ambition och verklighet. Här är det nog lite av en gråzon där man får stå sitt kast om man donerat.

    Däremot är jag helt enig om att Gardet har väldigt lågt förtroende som organisation och förefaller oseriösa med vad de levererar utåt. Jämför med Martin Schibbyes Blankspot project i fråga om seriositet och vad man levererat…

    Svara

     Nja, tycker nog man kan vara mer transparent på Blankspot med var pengarna går. De lever på bidrag men det finns ingen årsredovisnng på sajten, inte heller över vad de faktiskt levererat i text. Förra året fick de in 1,5 mkr, gick back med 150 tusen. De har en anställd, vem? Lönekostnader drygt 300 tusen.I styrelsen finns Stakston, hennes son och Schibbye. Sistnämnde omsatte 600 tusen drygt förra året i sitt eget AB, på vad? Boken säljer inte längre. Tog ut drygt 300 tusen i lön.
     Nu har de bildat ideell förening så den ekonomiska insynen kommer bli noll, inga siffror i ideella föreningar är offentliga. Nej, det vore ntressant om jornalister gjrde sitt jobb och granskade sina kollegor. Inte minst när kollegorna lever på bidrag.

     Svara

      Ah, visste inte detta! Givetvis är transparens viktigt för trovärdighet om man lever på donationer.

      Min jämförelse gällde enbart upplevelsen av hur mycket man levererat på sin sida i absolut resultat, artiklar medmera. Hur mycket verkstad som tycks pågå. Men du har så klart rätt i att det också står i relativ relation till mängden intäkter, är diskrepansen för stor är det ändå så klart något som inte är så bra.

      Kort och gott – donationsfinansierad verksamhet behöver vara supertransparent för sin egen trovärdighets skull.

      Svara

       Gardet är så transparenta att de stänger kommentarsmöjligheten på IG när de får mycket kritik. De lär av den stora mästaren på manipulation och mytomani- Cissi Wallin. Då kan resultatet tyvärr inte bli annat än pannkaka.

       Svara

  Jag vill gärna tro det bästa om människor men hela situationen med Gardet och dess styrelse känns så katastrofal. Hur kan man ta ansvar för att hantera så mycket pengar och inte vara sjukt noga med hur man sköter utbetalningar, interna relationer, offentliga uttalanden osv? Vad har Gardet ens gjort med de pengar som kommit in? Mitt intryck är att deras största prestation hittills är att kosta pengar (utbetalningar/löner, advokatkostnader, hemsidor etc.) utan att ha producerat några nämnvärda resultat alls.

  Svara

   Betalade bl a mycket för en hemsida som redan nu är kastad på soptippen.

   Förklaringen till att de skaffat en annan hemsida är:
   ”den nya sajten kostar i stort sett ingenting, eftersom hon som gör den vill bidra ideellt. Vi vill ha en ny form och ännu bättre navigering för att passa vårt nuvarande syfte ännu bättre.”

   Någon undrar helt relevant men får inget svar:
   ”Har syftet ändrats utifrån det som är angivet på den nuvarande sidan?”

   Svara

    ”Nya sajten kostar inget” nähä? Men då har ni ju kastat 150000 i sjön???? Bara kastat bort dem. Väck. Pengar folk donerat i tron att de ska gå till feministiskt arbete.

    Svara

     Och så himla nonchalant dessutom att ba skita i hur donerade pengar hanteras (inte hanteras) och att det liksom gör det ok då den nya tjejen får jobba gratis alltså jag orkar inte ens skriva ihop en riktig kommentar den här är fan så bedrövligt på så många nivåer

     Svara

      När man dessutom driver frågan att kvinnor måste våga ta betalt för sitt arbete kanske man ska tänka både en och två gånger innan man tackar och tar emot gratisarbete.

      Svara

     Men Cissi’s man har ju hur mycket pengar som helst?

     Svara

     Det verkar vara Cissis paradgren. Samma sak hände ju med Min Upprättelse. Sjukt att hon varje gång hon lanserar nåt nytt projekt som ska revolutionera hela kvinnokampen så får hon sitta i morgonsoffan i tv och få cred. Ingen kommer ihåg de femtielva tidigare projekten som bara runnit ut i sanden, minst av alla Cissi.

     Svara

  Jag skrev idag i en tidigare kommentar att Cissi enligt mig är ett hot mot feminismen. Att den aggressiva tonen gentemot män och det allmänna raljerandet gått över en gräns där jag känt att jag får ont i magen. Dessutom har det varit svårt för mig att identifiera mig i det hon skriver och trots att jag ibland verkligen grubblat och vridit hjärnan flera varv har jag ofta inte lyckats komma underfund med vad hon vill säga. I det har jag nästan känt en skam, att jag som kvinna inte fattat vad en sådan framstående feminist snackar om. Sedan förstod jag att det inte är jag som är korkad. Med det som framkommit på sistone har det blivit mer än solklart att hon inte är den feminist som samhället behöver. Någon frågade i min tidigare kommentar vad jag anser varit skrämmande i hennes aggressivitet mot män som grupp. Det är framför allt att den skapar klyftor och ilska mellan människor snarare än en förändring inom de områden som jag tror de flesta kvinnor önskar förändring inom. Cissis ilska gör mig rädd, en förebild inom ett område ska enligt mig inte drivas av denna avgrundsdjupa, raljerande ilska utan vara mer sansad och saklig i sin debatt. En förebild ska respektera andras åsikter och inte anse sig sitta på den enda sanningen.
  Finns det framstående feminister inom sociala medier som inte drivs av detta ilskna manshat (som CW,LD,LC etc) utan för sakliga resonemang som speglar vad de flesta kvinnor känner? Eller får de inget utrymme?

  Svara

   Katarina Wennstam👊🏼💛

   Svara

   Du är dessvärre långt ifrån att vara ensam om att se Cissi Wallin som en, ja, som en person som så totalt använder sina egna plattformar till, ja, vad? Vad vinner hon på att agera som hon gör? Vinner hon något överhuvudtaget? Är hon ens medveten om vilken skada hon ställer till med? Bryr hon sig?

   Svara

    Saken är väl att hon inte är ute efter att vinna något, tror det är det som känns så skrämmande. Hon vill ha förändring. Lyssna på penntricket, tycker hon är mkt saklig. Tror hon ”ballat ur”, alla gånger, men tycker till skillnad från vad de flesta verkar tycka (iaf här) att det är något alldeles förtjusande över det. Män har ballat ur i alla tider. De får ändå en bulle och en kopp kaffe.

    Svara

   Katarina Wennstam är vettig tycker jag.

   Svara

   Och attityden att hon själv kommit till insikter som ifrågasättande följare inte lyckats ”uppnå”, d v s följarna är okunniga och sämre tänkare. Inga resonemang kring kvinnors olika erfarenheter och världsbild, alla bör tycka lika som hon.
   Hon tycks inte reflektera kring det motsägande i ilskan mot de ifrågasättande kvinnorna. Systerskap inkluderar tydligen inte oliktänkande.

   Svara

    Är det CW själv som med stor iver skriver i tråden om henne på Flashback? Kan någon annan än hon själv rimligen lägga så mycket tid på att med näbbar och klor försvara CW och avleda fokus till bekvämare diskussioner?

    Svara

   Finns naturligtvis mängder av feminister som jobbar på golvet, som aldrig syns i offentligheten. I Sverige och i resten av världen.

   Svara

   Jag skulle rekommendera att sluta vända er till individuella kvinnor för ”inspiration” och feministiskt ledarskap och istället följa och stödja några av de många fantastiska organisationer som arbetar med denna fråga långsiktigt och professionellt, med utbildad personal och som inte lever på likes och retweets.

   Jag tycker inte vi behöver dra på för stora växlar att Cissi och Linnea ”skadar feminismen”. De är kändisar och uppmärksamhetstörstande såna. De är inte representera för feminismens mående just nu.

   Fokusera på de som faktiskt arbetar med frågorna utan att göra det till en grej om sig själva.

   Svara

    Nja, fast problemet är ju att det är denna feminism som syns mest och liksom representerar feminism på sociala medier.

    Svara

   Ååååh bästa jag läst på länge!! 🙌🏻👍🏻👏🏻👏🏻

   Svara

  Förlåt lite OT men ett tips är ju att Bella och Mogi slår ihop sina luftslott. Kanske kan bli något av det hela?

  Svara

   Sjukt pördigt

   Svara

  Alltså jag brukar hänga med och det är inte att du inte har varit tydlig Cam, men det här är en sån jäkla röra!!!

  Svara

  Gardet är en förening som inte finns, helt enkelt ett luftslott eller en dålig cirkusföreställning 🎪

  * När var det extra insatta årsmötet där nya styrelsen valdes in?
  * Är det bara Cissi som bestämmer vilka de nya ledamöterna är?

  Räcket att nämna dessa två punkter så förstår vem som helst att det inte finns någon förening som heter Gardet.

  Svara

   Finns några andra medlemmar än styrelsen?

   Svara

  Tänker typ dagligen ”nu kan det inte bli värre”. Jo det kan det :/

  Svara

   Tänker samma sak …

   Svara

   Har aldrig lämnat en kommentar kring hennes tokigheter. Men nu blir jag uppriktigt upprörd, vem håller ens på såhär!?

   Svara

  Det här är lite som att se ett gäng högstadieelever som tagit sig ohyggligt mycket vatten över huvudet. Hade jag varit inblandad hade jag dött av skam…

  Svara

   Been there, done that, skäms fortfarande. Oj, oj. Men att ”vuxna” gör likadant trots att de borde inse att de kommer att granskas, det visar på ett begränsat intellekt. Kan aldrig bli bra.

   Svara

  Jag blir heeeelt tokig på det här med ”hot om förtalsanmälan” som de postar om nu. Hur kan det vara ett hot? Hur kan de påstå att män tystar kvinnor genom detta, det är ju Gardet som tystar kvinnor genom att sprida osanning!? Det är ju som att jag skulle bli orolig för att bli anmäld för snatteri för att jag luktat på en ost i ostdisken eller bedrägeri för att jag var två minuter sen till jobbet. DET ÄR ORIMLIGT! Sluta skräm kvinnor i onödan! Sluta posta vittnesmål med noll relevans, självklart obehagliga historier men förtalshotet är ju inegnting!!!

  Svara

   Precis, anekdotisk bevisföring (som i bästa fall inte är påhittat, men eftersom det är Gardet vet man ju aldrig) säger ingenting om verkligheten i stort. Vill de driva tesen att förtalsanmälningar är en patriarkal taktik för att tysta kvinnor borde de ha gjort en massa research, som exempelvis hur många anmälningar om förtal kommer det in till polisen, hur många av dessa är man som anmäler kvinna och hur många av dessa i sin tur kan kopplas till pågående konflikter kring övergrepp och/eller vårdnadstvist? Då hade de fått fram ifall det är ett samhällsproblem och något som missbrukas som maktmedel. Men det skulle ju innebära faktiskt arbete, något som ingen av gardetmedlemmarna verkar vara sugen på.

   Svara

    Javisst dels det, men det är ju också helt tomma hot? Varsågod att anmäl mig för förtal om jag polisanmäler ett brott, det kommer ju inte leda någonstans någonsin så det är ju liksom en nullitet? Hota med att anmäla mig för skattebrott för att jag spelar hög musik och se om det kommer få mig att sänka. Hota med att anmäla mig för brott mot allemansrätten för att jag poppat popcorn en gång.

    Svara

   Ja vilket sorgligt påhitt. Det bisarra är ju att de enda som hotar kvinnor med förtalsanmälan vid polisanmälan om sexualbrott är ”feministen” CW och hennes ”förening som kämpar för rättslösa kvinnor.” Världen är så skev.

   Svara

   AND ANOTHER THING eftersom jag är inne i ett rant – varför ska advokater jobba pro bono och webbdesigners ideellt, men det är skam att anlita obetalda praktikanter? Och Gardets patreon-pengar är visst borta? Jag är advokat och räddar gärna upp det här Gardet-haveriet, men det kostar 4000 kr i timmen för det är vad en duktig advokat kostar. Jag är duktig och har jobbat hårt och länge och tänker inte ursäkta mig för att jag tar betalt, bara för att jag är kvinna. Varsågod att anlita mig Cissi Wallin men då får du fasiken plocka ut lite kapital och betala vad det kostar.

   Hanna Bergwall däremot – ring mig så fixar vi detta pro bono.

   Svara

    Ja, pengar som borde gått till utsatta kvinnor och advokater vaskades på en bortkastad hemsida och nu ska advokater jobba pro bono. Med tanke på att 2000 kr av 100.000 från #minupprättelse gick till faktiska ändamål och resten försvann till omkostnader är detta knappast en chock.

    Svara

     Allt medan Cissi privat lägger vem-vet-hur-mycket-pengar på säkerhetsfirmor och ”privatdetektiver” för att jaga dem som granskar henne, men advokat och andra anställda ska hon inte själv betala.

     Svara

    Kan inte annat än att instämma 100%. Kompetens kostar och kvinnor ska kunna ta betalt! Cissi Wallin har ju själv basunerat ut att kvinnor ska våga ta ut vad de är värda, men när möjligheten ges verkar hon inte ha det minsta problem att utnyttja dem utan ersättning – trots att hon har ett privat kapital som heter duga. Om hon nu brinner så mycket för kampen är det kanske hon som borde lägga ut slantarna istället för folk som faktiskt har skaffat sig professionell kompetens? För vilken kompetens är det hon sitter på som ger henne ett så stort värde att andra bara ska ge bort sin tid?

    Väl rutet, F. Väl rutet.

    Svara

    Du inser väl själv att det är skillnad på att som advokat erbjuda hjälp pro bono (som du erbjuder Hanna) och att vara praktikant?

    Svara

  Allting handlar om…

  Svara

   svar till F

   Svara

   #inteminfeminist

   Svara

    Lägg ner. Feminister är inte en homogen grupp. Man är inte mindre feminist för att man gör tokiga val. Är man feminist, vill man att män och kvinnor ska ha samma rättigheter och minska de klyftor som finns idag. Punkt. Det är inte mer än så.

    Svara

     Cissi Wallin är #inteminfeminist.

     Svara

  Någon mer än jag som tror att CW redan har tröttnat på Gardet?

  Svara

   Hur länge har hon lyckats hålla fokus på något tidigare?

   Svara

   Det är bara den initiala medieexponeringen Cissi är ute efter i alla sina 100-tals ”projekt”. De har aldrig blivit något av dem bortsett från massa medietid för Cissi Wallin. Medietid där Cissi, hög på sig själv, svassar runt och utmålar sig som universums största godhetsapostel i all media, medan obetalda praktikanter utan cred, och svartbetalda nannys utan försäkring, kollektivavtal, semesterersättning osv tyst sliter i bakgrunden.

   Allting handlar om Cissi Wallin.

   Svara

  Alltså detta ser verkligen inte bra ut. Det jag kan störa mig mest på just nu, är när hon kommer med osanningar varje dag! Speciellt detta med förtal. Hon vet inte vad det handlar om! Det är så uppenbart! Sen att hon på ett sjukt sätt lyckas lyfta sig själv till skyarna i varje svar på hennes insta storie frågestund just nu. Det är skämskudde på den.. ”polsk sisu” ”häxa” och det där gamla vanliga. Hon sätter sig själv i denna situation med den största offerkoftan jag sett. Helt sjukt!

  Svara

   Det är så manipulativt av Cissi att jag mår fysiskt illa av hennes beteende.

   Svara

  Så jäkla trist när typiska kvinnosajter som tex den här spammas av de manliga, rasistiska, antifeministiska trollfabrikerna.

  Svara

   ?

   Svara

   Inget jättebra argument då majoriteten av kommentarerna ovan verkar komma från feministiska kvinnor. Nyfiken, varför tycker du det är bra att gardet ljuger om källsskydd för utsatta kvinnor?

   Svara

    Tvärtom. Det är uppenbart att forumet har belägrats av de ökända manliga, antifeministiska trollfabrikerna. Du fattar att Kalle lätt kan kalla sig ”Lisa” eller ”Anonym” (kvinna) på ett anonymt forum? Det är för dråpligt att ni inte själva begriper hur uppenbara ni är. 🙂

    Svara

     Du får gärna komma med mer bevis förutom att det är uppenbart för dig. En del saker gällande dig är uppenbara för mig om man säger så, antar att de är lika sanna som det du skriver.

     Svara

     Svara på frågan.

     Svara

      Testing, testing mina kommentarer och svar (23:19 verkar inte släppas fram längre..?

      Svara

   Förstår att det är trist när ens husgud rasar som en Stalinstaty år 1989. Men försök få in i huvudet att alla som kritiserar henne inte är rasistiska troll. (du får gärna visa exempel på rasismen här)

   Svara

    Rasism går att hitta i mängder här. Liksom kvinnohat, sektliknande beteende och manipulerade påståenden så att det ska passa ens budskap. Finns maaaahaaaahaaassor som går att studera och lyfta om mänskligheten bland kommentarerna i denna blogg.

    Svara

     Verkligen min tanke också. Intressant och skrämmande på samma gång.

     Svara

     Verkligen min tanke också. Intressant och skrämmande på samma gång.

     Svara

     Troll

     Svara

     Och ändå lyckas du inte lyfta fram ett enda exempel trots att det finns ”maaahaahaaassor att studera” här bland kommentarerna…

     Svara

   Det borde rimligtvis vara fler feminister än kvinnohatare som tycker att det är riktigt illa att ljuga om källskydd för våldtäktsoffret

   Svara

  I en av Cissis monologstories på ig fick hon frågan ”om nu t om Virt*nen själv är osäker på om han våldtagit dig – varför anmäler han dig då för förtal?”

  Och istället för att ge en faktabaserad förklaring på vad ett förtal är (jag förutsätter att CW numer är införstådd i att förtal är förtal oavsett sanningshalten i påståendet) väljer hon att svara ”Jadu, det är oklart”.

  Tycker det talar så (mag)starkt för hypotesen att hon bara är ute efter naiv kärlek och stöttning från vilken idiot som helst.

  Fuck sanning, fuck fakta, fuck realitet. Ge henne bara ogranskad love, helst i mängder och i form av hjärtan på insta <3<3<3<3

  Svara

  Varför utsätter sig kvinnor för den press det innebär att samarbeta med CW i Gardet? Jenny Bengtsson och Alexandra Rejsmar borde kanske skydda sin egna profiler istället för att bli i-hopklumpade med Cissi´s bullshit och lögner? Trodde att de hade egna liv och karriärer..? Eller Rejsmar kanske lever vidare på att hon hatade ner Graaf för indian-videon? Det är nog inte så nice att ha ”samarbetade med Cissi Wallin 2019” på sitt CV

  Svara

  Åh nej Margaux och Jacob har flyttat isär!

  Svara

   Alla vet, ingen bryr sig.

   Svara

  Litar inte överhuvudtaget på något Cissi Wallin är inblandad i.

  Svara

  Män är överepresenterade att utsättas för våldsbrott.
  Män tar livet av sig i en betydligt större utsträckning än kvinnor.
  Män lider till större delen av psykisk ohälsa.
  Män lider till större delen av ensamboende/ensamhet.
  Men kvinnor har det värst?

  När ska vi komma tillbaka till verkligheten?

  Svara

   Män och kvinnor på gruppnivå har det olika illa i olika avseenden. Problemet blir ju när den typen av fakta du nämner bagatelliseras för att man så gärna vill driva sitt case om kvinnor. Som att inte män på gruppnivå kan ha riktiga, konkreta problem för att kvinnor på gruppnivå har andra konkreta problem.

   Men det här att män också är överrepresenterade bland förövarna då? Fast det bagatelliserar inte en utsatt mans trauma.

   Plus – och skjut mig här – uttrycket inte alla män är faktiskt relevant i ett avseende. Det går liksom inte en förövare på ett offer när det kommer till vålds- eller sexbrott. Snarare är det väl så att en liten grupp av ffa män står för den absoluta majoriteten av brotten (räknar in sexuella trakasserier här). Vill man hitta kausala orssakssamband är min gissning att det är långt mer effektivt att söka gemensamma nämnare i just förövargruppen, än att godtyckligt gasta om ”män” som någon sorts homogent kollektiv. Gissningsvis är en viss typ av manlighet en riskfaktor (av många samverkande) men det betyder inte att du bär på just den riskfaktorn bara för att du är man.

   Däremot ska man ju inte instinktivt säga ”inte alla män” för att deraila någons berättelse om en hemsk upplevelse, men det är liksom en helt annan sak än att det kategoriskt alltid är fel att göra förtydligandet ”inte alla män”.

   Svara

   Män skapar dessa problem för sig själva och för kvinnor.

   Svara

  Någon annan som märkt att kontot mansbebisar stängt ner kommentarerna på sin LC bild med Ninas text? Beror nog på att inlägget inte fick den respons kontoinnehavaren hade hoppats på. Gillar det kontot starkt på många punkter, men har svårt för att allt ska vara så jävla svart eller vitt… plus att kontot verkligen avgudar CW.

  Vart bara lite irriterad att kontot stänger ner kommentarerna när folk bara ville ha en saklig diskussion med god ton

  Svara

   Slutade följa dem när de gjorde kontot privat. Jag följer av princip aldrig offentliga konton som är låsta så att man måste följa dem. Jag gillar inte att de vill ha koll på vilka som läser vad de skriver, alternativt tvingar folk att följa för att läsa för att boosta sina följarsiffror.

   Svara

   Slutade följa dem när de började hävda att helt normala saker att reagera över, oavsett kön, vore specifikt för mansbebisar…. Kändes ytterst långsökt ibland alltså.

   Svara

   Klart dom har.. de raderar ju också kommentarer som inte passar dem/lägger följare på ”paus” när nån inte håller med dem.
   Och så lägger de upp så märkliga saker ibland.. Minns när de lagt upp ett inlägg om Fredrika Runeberg och alla hennes bedrifter, men skrev att ”hon blir bara ihågkommen för bakelsen hon skapade”. Eh nej. För det första: hur allmänt kända är familjen Runeberg i Sverige egentligen? För det andra: vilka de var är något man lär sig i skolan i Finland redan i lågstadiet. Ingen kommer ihåg henne bara på grund av nån jävla kaka. Försök igen.

   Svara

  Kan det inte göras en recap för oss som sovit under en sten? Jag vet seriöst inte ens vad detta gardet är och är bara bekant med namnet Cissi Wallin från denna blogg samt att hon florerade mycket under metoo men sedan tar det stopp. Känns ju ändå viktigt detta på något sätt pga vad som skrivs och har försökt på egen hand att få någon klarhet kring hela situationen, men har gått sådär. Känns ju iaf inte lika självklart för alla att vetta vem denna Cissi Wallin är i jämförelse med typ blondinbella och Anna book mm, även om jag kan gissa på att vissa anser det pga alla kommentarer.

  Svara

   En recap skulle ta lika lång tid som att lyssna på Haveristernas podcasts om Sveriges rikspajas Cissi Wallin. Men avsätt tid för det när du får tillfälle; det är upplysande.

   Svara

   Åh vad sjukt jag kommenterade precis likadant. Har precis som du noll koll!! Hjälp oss

   Svara

  Är det sant att ”källskyddet” består av att Gardet byter lösenord till sin mejl ”ofta”?

  Jamen då är lugnt.

  Svara

   Ser framför mig hur de efter en dag inte har en aning om det nya lösenordet och kan aldrig komma åt alla triljoner mail som rullar in..

   Svara

   Var det inte någon som fick det som svar av Gardet på IG?

   Svara

    Jo, läs inlägget.

    Svara

    Haha. Jo!

    Svara

     Otroligt.

     Svara

  Kan någon ge mig en ”det här har hänt” version? Jag vet inte vad Gardet är och fattar inte vad det är Cissi Wallin har gjort heller… jaaaa jag har legat under en sten!! Men snälla ge mig en sammanfattning? Förstår just nu ingenting av alla inlägg

  Svara

   Börja med att läsa de tidigare inläggen taggade med Cissi Wallin och lyssna på Haveristerna.

   Svara

  Ser fram emot när alla sakliga (🤮) offentliga feminister får ta plats! Ska bli så intressant att ta del av deras SAKLIGA (🤮🤮🤮) förhållningssätt och jag vill sitta på första parkett när feministerna, på ett perfekt, sakligt, rimligt (m.m) sätt tar initiativ, startar upp och driver feministiska frågor. Får hopp om livet när de framför sina argument SAKLIGT och självklart på ett RIMLIGT (🤮🤢🤯) sätt! De får självklart inte vara klandervärda! Nämnde jag att jag älskar sakliga feminister?!

  Svara

   Du ska inte ta och stoppa in en till emoji?

   Svara

    Absolut🤮

    Svara

   Love it!❤️

   Svara

  Det är ju så fantastiskt roligt att Cissi skriver på Instagram att hon har fått hela sitt yrkesliv bromsat för att hennes förövare suttit över henne i hierarkin med sina mäktiga vänner.
  När den enda anledningen till att hon inte nått någonstans inom media är att hon helt enkelt inte är tillräckligt kompetent, men det verkar hon inte fatta alls.
  Jag skrattade så jag grät när jag såg vad hon hade skrivit, hur kan hon inte fatta, utan gå omkring och tro att det skulle bero på hennes förövare?

  Svara

   Hur är du kompetent nog att bedöma hennes kompetens? Jag har ingen aning egentligen men hon har ju skrivit för både Metro o Mama under lång tid och varit flitig gäst hos Malou som fått pris för sin journalistik. Så kompetent bör hon väl anses vara!?

   Svara

   Hur är du kompetent nog att bedöma hennes kompetens? Jag har ingen aning egentligen men hon har ju skrivit för både Metro o Mama under lång tid och varit flitig gäst hos Malou som fått pris för sin journalistik. Så kompetent bör hon väl anses vara!?

   Svara

   Det har ju varit känt i tio år. Cissi klarar inte av att behålla jobb pga gör sig omöjlig på alla arbetsplatser hon jobbat på. Skapar konflikt, bryter kontrakt, gör bort sig. Det har inget att göra med Virtanen eller hennes våldtäktsanklagelse att göra alls. Det vet alla som jobbar inom media. Men bekvämt att kunna skylla sina misslyckanden på nåt!

   Svara

   Cissi har ändrat stora delar av sin livshistoria från 2006 till nutid. För att försköna bilden av sig själv. Att skylla sin misslyckade karriär på FV är så långt bort från sanningen att jag mår illa.

   2005 var Cissi med i Tjenare Kungen. Därefter talade hon ut i Aftonbladet om hur extremt deprimerad hon blev under en lång tid över att ingen media längre hörde av sig efter filmen, att hon inte fått några nya arbeten och att hon saknade uppmärksamheten otroligt mycket.

   Cissi började tala ut om alla möjliga märkliga sjukdomar i media samtidigt som hon bloggade. Efter att Cissi 2008-2010 gick ut i precis all media med att hon var en ung kvinnlig alkoholist och därefter direkt upprepade hela mediaproceduren med att berätta om det övergrepp hon påstår att hon utsatts för, fick Cissis karriär en stor skjuts, och Cissi fick arbete på p3 och sedan Radio 1 mellan 2011-2013. Därefter fick Cissi många chanser på TV 4 som resande reporter i Nymo, bisittare i Efter tio, programledare i Kvällsöppet med Lennart Ekdahl osv. Inget av jobben fick hon dock vara kvar på någon längre tid. Cissi fick enligt TV4 avsked som reporter i Nyhetsmorgon, men Cissi hävdade att hon själv sagt upp sig pga att ”jobbet inte var något för henne”.

   2017 var hennes enda arbete en krönika per vecka i metro och instagrammande. I samband med Metoo har Cissi efteråt, runt 2018, beskrivit att hennes karriär blomstrade och att hon fick otroligt mycket positiv feedback och många nya följare på instagram.

   Nu har FV enligt Cissi återigen förstört karriären. när och hur?!? Cissi ljuger som en häst travar!

   Nu sitter Cissi och skyller sin sumpade karriär på att hon berättat i media om FV. Det var ju då den startade! Cissi fick många chanser på bla TV 4, och att hon fick sparken gång efter gång hade inget med FV att göra.

   Svara

  Hur är du kompetent nog att bedöma hennes kompetens? Jag har ingen aning egentligen men hon har ju skrivit för både Metro o Mama under lång tid och varit flitig gäst hos Malou som fått pris för sin journalistik. Så kompetent bör hon väl anses vara!?

  Svara

   Vad har CW fått för pris för journalistik???

   Svara

    Har inte lc fått priset årets jurist , och hon är inte ens färdig med utbildningen?

    Svara

    Läs om. Hon har varit en återkommande gäst hos Malou där hon fått yttra sig om olika saker i samhället och Malou har fått pris för sitt journalistiska arbete.
    Tycker inte vare sig M el CW är värda journalistiska pris men tycker att CW gjort mer för kvinnors rättigheter på ett par år än någon kvinnoorganisation under mitt vuxna liv. Med det sagt stöder jag INTE alla metoder hon verkar tillgripa vid pressade lägen men IMPONERAD av drivet, envisheten, stryktåligheten. Och jag anser att ändamålet helgar medlen.

    Svara

  Nu har gardet låst sin instagram.

  Svara

  LOL att byta lösenord ofta är inte lika med säkert… faktiskt motsatsen. Suck.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.