Klargöranden gällande Gardets och Nina Rungs inlägg

Tidigare idag publicerade jag hur Gardets nya redaktionsmedlem Merly diskuterade med följare under ett inlägg där Gardet vill att personer hör av sig till dem först så att det kan slussa dem vidare till SVT, trots att man då inte alls inkluderas i det källskydd som SVT utlovar. 
SVT har sedan enligt mail uppmanat Gardet att även publicera journalistens kontaktuppgifter, vilket de i skrivande stund ännu inte gjort.

Och när vi ändå håller på med förtydliganden så petar jag in Nina Rungs inlägg där hon förklarar att det enda hon var kritisk till i sitt inlägg om Linnea Claeson var TONEN.

Själv tyckte jag det lät som betydligt mer än bara tonen, så då är det väl toppen med ett förtydligande, eller hur?

Inte heller Partik Sjöberg verkar uppskatta ihopljugna anekdoter för att ”främja kampen” och tycker att det är förkastligt att ljuga om övergrepp för att främja sitt varumärke.
I min värld är det som att pissa på de som faktiskt är offer och jag har ont om sympati för de människor som blivit avslöjade med att ha gjort just det.

Ingenting gott kommer av att vara en ”förebild” med kreativt ihopsatt CV med precis lagom mycket offerkofta för att trots den, stark orka ställa sig upp för att kämpa mot dessa hemska (dock påhittade) monster och förövare som ”inte ska få vinna” över sanningen (om än aningen hemmasnickrat modifierad).
Det är inte mer imponerande än att klä sig i en Stålmannen-dräkt och springa runt på Mall Of Scandinavia med knuten näve i luften.

Här är Nina Rungs originaltext innan hon redigerade den – courtesy of Julia Frändfors. 

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag önskar jag hade skärmdumpat Ninas oredigerade inlägg för då var det (som jag minns det) raljerande kring ”vad gör det väl om LC ljugit lite eller överdrivet för det skadar ju ingen – det bidrar bara till att fler blir medvetna om jämställdhet osv?”. Minns inte riktigt formulering och lägger in brasklapp om att jag minns fel, men studsade till kring det då jag inte trodde det om henne som som kriminolog.

  Svara

   Julia Frändfors har skrämdump på det i sin story just nu.

   Svara

    Hela hennes stories var så jävla feelgood, glad att jag kollade

    Svara

    Vad heter hon på Instagram? Får bara upp en post taggad på hennes namn om guldbaggegalan 2014.

    Svara

     Upptäckte precis samma. Är hon shadowbannad kanske?

     Svara

     friendforce. hon har skrivit att hon heter calle så därför kommer hon inte upp om man söker på hennes namn.

     Svara

    Alltså finns ingen bättre än Frändfors, så jävla rolig! Fast jag följer henne mest pga klipp på hennes morfar o mormor som ❤️❤️❤️

    Svara

    Fast det är ju samma inlägg som finns kvar på Nina?

    Svara

  Nä, nu orkar jag inte med mer feminismkamp på lågstadienivå. Nu ska jag hitta något på Netflix, kanske läsa en bok, spela litat på min iPad, ta ett glas vin. Samma sak i morgon, resten av veckan, resten av året.

  Stort tack till Cissi Wallin, Cissi Wallin-sekten och alla som just nu finns på Gardet innan ni också trillar av den skenande karusellen. Ni har verkligen lyckats i er kamp att förvandla feminismen från en kamprörelse till en fotbollsmatch i division sju.

  Svara

  Tycker journalisten inte svarar på frågan om de kommit överens om att tjejerna ska maila via gardet eller inte. Låter dock som att journalisten inte brytt sig om hur tjejerna kommer i kontakt med SVT.

  Svara

   Håller med dig. Ytterst luddigt svar.

   Svara

   Hon svarar ju att de inte haft en överenskommelse om att tjejerna ska gå via gardet utan att de kan det om de vill.

   Svara

   Hade SVT och Gardet haft något överensstämt samarbete hade SVT-journalisten skrivit det. Att hon väljer att inte ”skriva rakt ut” är därför ett motsatsbevis; samarbete förelåg inte.

   Svara

   Instämmer, tycker snarare det låter som att man faktiskt avsett att kontakten i första hand ska gå genom Gardet men att journalisten nu håller med om att det hade varit bra med en adress direkt till SVT också.

   Svara

    Jag gjorde en annan tolkning men tror vi kan enas om följande: Oavsett tolkning av SVT-journalistens svar var det anmärkningsvärt att Gardet valde att inte publicera SVTs mailadress direkt i annonsen samt vägra svara på resonemanget bakom beslutet. Att sedan, i andra kommentarer på andra inlägg, påstå att Gardet garanterar källskydd när de inte har ett utgivningsbevis (= kan inte garantera källskydd) blottar deras inkompetens om vad källskydd faktiskt innebär. Vill man verkligen skriva något om sin traumatiska upplevelse till dem, som inte ens förstår innebörden av källskydd och hur det fungerar?

    Nejtack! Jag personligen hade avstått…

    Svara

     Eller så kollar ni Merlies inlägg på insta där hon visar konvo med journalisten. Här är det SVT som inte verkar vara riktigt ärliga faktiskt

     Svara

  Och Gardet som skrev på deras Instagram att det troligtvis inte är samma uppmaning som deras när en person kommenterade att andra organisationer skrivit samma/liknande uppmaning.

  Svara

   Just det, påstod att det var en annan journalist och att de som ifrågasatte var troll – Gardet är ju rena trollfabriken med ljug om och om igen🤡

   Svara

  Trött på den här sandlådan av självutnämnda feminister som sitter med facit om vad som är rätt och fel att tycka osv.

  Jag är kvinna och betackar mig från denna typ av feminism med fjantiga manshatare.

  Svara

  Om Nina Rung har någon saklig kritik att framföra mot granskningen av LC/CW är hon välkommen att lägga fram den. Så länge hon gömmer sig bakom ”tonen” visar hon enbart att hon vänder sig mot granskningen som sådan, troligtvis av ideologiska skäl.
  Dessa radikalfeministiska aktivister verkar inte vara kompisar med fakta. Kanske anser de det vara en patriarkal konstruktion…?

  Svara

  Nina Rung: ”OAVSETT om Linnea skulle hittat på, överdrivit eller sagt något som inte går att ”bevisa”. Vad har det resulterat i? Att klimatkampen raserats? Att hatet i samhället ökat? Att barn far mer illa? Nej. Snarare att fler fått pepp att stå upp för sig själva. Påminnelser om att ja, vara snälla. Fler har fått veta mer om övergrepp och våld. Om feminism. Och om medmänsklighet. Om det är värt att ”granskas för” på det sätt som sker nu. Well. Då har vi ett samhälle som håller på att bli precis sådär kallt och jävligt som många av oss är rädda för. Och jag kan mest av allt fundera på varför det sker. Hur Linnea kan uppfattas utgöra ett sånt hot. När det samtidigt finns krafter som PÅ RIKTIGT är ett hot.

  Ja men precis, Linneas tvivelaktiga berättelser har ju lett till så mycket positivt att varför är det värt att ””granskas för””…

  Svara

   Hon kan ju tänka ett par varv kring det moraliskt högstående med att föreläsa för offentliga aktörer och fakturera fem-sexsiffrigt för skattemedel om man med sannolikhet är en charlatan.

   I övrigt behöver man ju bara lyssna på Patrik Sjöberg för att inse skadan.

   Bortsett att det faktiskt kan få väldigt skadliga följdverkningar om man utmålar verkligheten som väldigt mörk och farlig, om detta inte stämmer. Vi har helt enkelt nytta av att ha en så rättvisande bild som möjligt av risker och faror. Annars riskerar vi att vara jätterädda och må jättedåligt över helt fel saker (och därmed kanske också ignorera verkliga risker)

   Jag minns t.ex. när folk på internet pratade mycket om pedofiler på förskolor och folk var rädda att ha en manlig pedagog. Och baserade sig på siffran att 20% av alla barn utsatts för sexövergrepp. Och när man sen kollar siffran från Allmäna barnahuset visar det sig att det avser alla under arton och att det absolut vanligaste sexövergreppet i gruppen är att en tonåring blir utsatt av jämnårig bekant. Vilket såklart är illa. Men fullständigt irrelevant för om en förskollärare är pedofil eller inte. Och ändå gick folk igång och var jätteskraja för något som är sjukt osannolikt om man kollar statistiken.

   Svara

  älskar att gardet nu gör en massa inlägg om förtal, när varken dom eller cissi själv vet vad det är😂

  Svara

  Blev mycket besviken och ledsen över Nina Rungs oredigerade text om Linnea. Trodde faktiskt mer om henne. Sorgligt! 😭 Men mest sorgligt är väl alla kvinnor som missbrukar feminismen.

  Svara

   Ingen är fullkomlig. Att Nina klantar sig här fråntar inte de gånger hon formulerat sig träffsäkert och uttryckt åsikter du håller med om. Sätt inte folk på en piedestal, de kommer ramla ner förr eller senare och du kommer bli besviken. Igen.

   Svara

  Finns det några konkreta bevis för att LC ljugit om övergrepp/trakasserier? Men än typ ”jag är också kvinna och X antal dickpicks tycker jag verkar orimligt”.

  Svara

   Ja, flera av dickpicsen visade sig komma från amerikanska hemsidor och i något fall stulet från en profilbild på Grindr (dejtingsajt för homosexuella män).

   Svara

    Oki, tack!

    Svara

    Men är det bevisat att hon hittat dem själv?!
    Hon kan väl fortfarande fått dem skickade från snubbar?! Som bara inte vill skicka bild påminn egen, utan letar reda påsen bild som redan finns?!

    Svara

     LC fick frågan ”Vad gör du här?” när hon var inne och stal bilder på Grindr.

     Svara

      Av vem? Hur då? Bevis?

      Svara

       Man leda en häst till vattnet … Ansträng dig en liten aning.

       Svara

  Varför har Forni slutat följa petra tunegård på insta?? Precis efter att Petra gått ut med graviditet??

  Svara

   ojdå

   Svara

   Genuint intresserad: Går folk in och kontrollerar vem som följer vem med jämna mellanrum, bara sådär som en hobby?

   Svara

    Skrattar!

    Svara

   Petra verkar inte följa forni heller?

   Svara

    Sorry hade fel sökte på forni. Petra följer fortfarande forni

    Svara

   Men guuud vad larviga dom är? På Petras ”köns-aw” stod Forni och skrek som ett litet barn när Petra slog pinjatan(?). På bloggen beskriver Forni för någon dag sedan följande ” Jag är ju helt övertygad om att jag och Petra kommer vara vänner för evigt så det känns superkul att hon snart får bebis”
   Och nu avföljt varandra på sociala medier som är en huvudnyckel i deras liv?
   Dramaaa.

   Svara

   Men hon följer tydligen kontot ”kn*ullad666”

   Svara

  Halvt OT, nu skriver Gardet att Jenny Bengtsson inte hoppat av utan sitter i styrelsen. Rätt märkligt att hon väljer att samarbeta med CW efter avslöjandena om svartarbete och utnyttjad arbetskraft.

  Svara

  Härligt att jag kan skippa den här bloggen nu, t o m IL har mer givande inlägg.

  Svara

   Nej, det är ju nu det är intressant här inne!

   Svara

   Sånt beteende som gör att bedragare kan fortsätta.

   Svara

   Elä Marja kitise siinä.

   Svara

  Intressant kommentar hos Gardet, någon uttrycker en förhoppning om att Gardet bistår en utsatt kvinna med juridiskt stöd från pengar som kommit in (och som försvunnit på en hemsida som nu bytts ut) varpå gardet svarar att de känner advokater som hjälper till pro bono.
  Så de är okej med att bränna donerade pengar på en hemsida de vaskar efter ett halvår och tigga gratisarbete från advokater 🤦‍♀️ jävla clowner

  Svara

  Då vet en att Nina Rung inte bara är ointelligent, hon är en vindflöjel också. Shit va många det är som förstört sitt rykte på senaste tiden, och va fort det går.

  Svara

   Oj, det går väldigt snabbt att förstöra sitt rykte enligt dig.. Nina Rung har inte förstört sitt rykte för detta, dock har hon fått välförtjänt kritik för ett underligt inlägg. Att du personligen inte gillar henne innebär inte att hennes rykte är förstört.

   Svara

    Inte förstört sitt rykte, men väl svärtat ner det.

    Svara

  känn er ”trygga och stolta” över denna feministiska kvinnas ståndpunkter.

  Läs: https://nyheteridag.se/polisens-expert-nina-rung-om-overfallsvaldtakterna-nu-vet-inte-jag-hennes-berusningsgrad/

  Svara

  Har aldrig följt Nina Rung men inser nu att det är BigBrother-Peter hon är gift(?) med (ja, jag är gammal)…kan ju varit den mest ofräscha personen som fanns när det begav sig…med en otroligt skev kvinnosyn och skev i största allmänhet – han måste verkligen ha genomgått en otrolig förvandling…

  Svara

   Mötte henne IRL en gång och hon gick verkligen runt och typ ”känner ni inte igen oss?”

   Svara

   Han som var ihop med Agneta Sjödin i en vecka? Startade ngt om grannsämja?

   Svara

    Han var väl ihop med Jessica olers också eller är jag fel ute?

    Svara

    Han som stalkade Agneta Sjödin på facebook för att sen bli ihop med henne. Ja lol

    Svara

   Whaaaat?! Är det sant? 😱😱😱 Är det han!

   Svara

   Har ett starkt minne av att han på fyllan kissade över hela golvet, tafsade och var allmänt svinig. Dock är det sjukt många år sen så kan inte dömma allt för hårt

   Svara

   Svara

  Gardet är ett stort skämt. Cissi Wallin, du verkar dra ner allt du rör vid.

  Svara

  Bwah, vilka sitter i styrelsen i gardet nu? Kollade runt lite på deras sida men hittade inte nåt konkret. Ser en massa rykten om nya avhopp men oklart vad som sker

  Svara

  Gardet har stängt av alla deras kommentarsfält just nu på instagram. Vad bra de är på att bemöta saklig kritik – ungefär lika bra som vilken diktatur som helst.

  Svara

   Det har de väl ändå inte gjort?

   Svara

    För mig som inte följer Gardet utan bara gick in och kollade är det iallafall avstängt, jag kan inte kommentera på en enda bild.

    Svara

   Sina inte deras, så blir det mer vettigt vad du skriver

   Svara

  Jag håller tycker som Nina skriver i sitt andra inlägg. (Tror tyvärr också att det är lite efterkonstruktion) men jag hoppas hon menar det genuint. Men jag välkomnar granskning, reflekterande och kritiskt tänkande gällande det mesta. Framförallt viktigt med inflytelserika personer. Haveristernas granskningar är relevanta och viktiga, men deras språk och ton är… extremt klandervärda.

  Svara

   Nej det är klassiskt derailande att klaga på ton.

   Svara

  Gillar verkligen Patrik Sjöberg, litar på honom och han formulerar sig så bra.
  Däremot tvivlar jag på Linnéa Carlsson, alltid gjort, men gillar inte att ha rätt. När man får den position som feminist som hon har, så måste man kunna lita på henne och det kan man tydligen inte. Det är enkelt, människor gillar inte att bli lurade.

  Svara

  Vad är det med alla vita feminister och tone policing? Ser aldrig samma sak från poc, de verkar mer fatta att det ibland är rimligt att bli upprörd. Samma sak hände i en stängd gäris-grupp på fb. Massa vita feminister som klagade på tonen hos de som (med all rätt!) var upprörda.

  Svara

  Bra och självklart av Patrik att rensa bort och ogilla härskartekniska modeord som ”Vit kränkt man” liksom ”Patriarkatet” det blir lite svårare att skap billiga poänger utan dessa uppenbara härskartekniker som ställer den som får ettiketterna på sig i försvarsläge efter en attack.

  Därmed tar han ju också ifrån attackeraren möjlighet att attackera & samtidigt ta till sig offerrollen, något som instagramfeminismen (antifeministiska effekter i praktiken AB) är gedigna experter på.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.